Suomalainen myytti, Jorma Hynninen. Juha Kangas Jorma Hynninen TORSTAINA KLO 19 MADETOJAN SALI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomalainen myytti, Jorma Hynninen. Juha Kangas Jorma Hynninen TORSTAINA 24.9.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI"

Transkriptio

1 Suomalainen myytti, Jorma Hynninen Juha Kangas Jorma Hynninen TORSTAINA KLO 19 MADETOJAN SALI

2 Ohjelma Torstaina klo 19 Suomalainen myytti, Jorma Hynninen Juha Kangas, kapellimestari Jorma Hynninen, baritoni Erkki Salmenhaara ( ): Suomi-Finland (1966) Toivo Kuula ( ): Eteläpohjalaisia kansanlauluja op. 17b, sov. Nils-Eric Fougstedt Poijat ne kulkee kyliä Tuoltapa näkyy Hautalan Heikki Tuuli se taivutti Ketolan Jukka Hae pois vaan sormukses Luullahan jotta on lysti olla väliaika 20 min. Einojuhani Rautavaara (1928 ): Prologi ja epilogi oopperasta Aleksis Kivi (1996) I Ikävyys (Mi ikävyys, mi hämäryys) (Aleksis Kivi) II Sydämeni laulu (Tuonen lehto, öinen lehto) (Aleksis Kivi) Einojuhani Rautavaara (1928 ): Suomalainen myytti (1977) Pehr Henrik Nordgren ( ): Pelimannimuotokuvia op. 26 (1976) I Näpsyttäjä II Tuumiskelija III Vanhan miehen menuetti IV Pelimannin elämänkappale Konsertti päättyy n. klo 20.50

3 Erkki Salmenhaara: Suomi-Finland Kun Sibelius, Gallen-Kallela ja muut kansallisromantikot vihkiytyivät taiteensa alttareilla suomalaisuuteen 1890-luvulla, he saivat myötäjäisikseen vain Kalevalan ja suomalaisen luonnon. Rakettimaista kehitystämme todistaa, että vain 70 vuotta myöhemmin 1960-luvulla ensimmäinen suomalaisten modernistien sukupolvi ammensi ideansa huikeasti kasvaneesta virikkeistöstä. Nuori avantgardisti Erkki Salmenhaara ( ) etsiytyi aikansa uusimpien yleiseurooppalaisten trendien äärelle ja omaksui ensin 12-säveljärjestelmän ja yleisön shokeeraamisen estetiikan. Yhtä taipuisasti hän kuitenkin sukelsi näistä syövereistä takaisin pinnalle ja salli musiikkiinsa taas perinteistä tonaliteettia sekä teemoja ja niiden käsittelyä. Tämä ratkaisevan askeleen hän otti laatiessaan tilausteosta Suomi-Finland (1966) Suomen valtion 50-vuotisjuhlaan. Ironisesti Sibeliuksen Finlandian mukaan nimetty teos välittää vaikuttavasti 1960-luvun kuohuntaa, uutta yhteiskunnallista ja musiikkikulttuurista todellisuutta, joka avautui uusille ideoille. Kollegoiltaan Salmenhaara sai rutkasti kritiikkiä avantgarden hylkäämisestä, kelkan kääntämisestä. Kelkkani ei ole kääntynyt, hän vastasi, vaan mäki kelkan alla. Toivo Kuula: Eteläpohjalaisia kansanlauluja op. 17b Meille pohjoispohjalaisille tarjoillaan tässä konsertissa tuhti annos eteläpohjalaisia lauluja, joista Toivo Kuula ( ) on laatinut iskevän sarjan. Se toki käy, ovathan nämä Eteläpohjalaiset kansanlaulut tänne Pohjolan valkeaan helmeen hovikelpoisiksi korottanut jo itse Leevi Madetoja. Hän käytti niitä Pohjalaisia-oopperassaan. Siihen ne kuuluvat jo senkin vuoksi, että Kuula ja Pohjalaisten kirjoittaja Artturi Järviluoma tekivät yhdessä keruumatkan Etelä- Pohjanmaalle, toinen musiikillisen, toinen paikallishistoriallisen aineiston kokoamiseksi.

4 Einojuhani Rautavaara: Prologi ja epilogi oopperasta Aleksis Kivi Tuskin kukaan taiteilija symboloi paremmin kulkuamme kansallisen kulttuuriylpeyden kohottamaksi sivistyskansaksi kuin Aleksis Kivi. Hän päästi suomen kielen lentoon, jota myöhemmät kirjailijapolvet saattoivat pitää innoituksenaan. Kiven tuskallisesta kilvoittelusta taiteensa parissa, kriitikkojen hampaissa ja rakkauselämänsä karikoissa, Einojuhani Rautavaara (s.1928) laati oopperan, jonka suuruutta ja rosoisuutta henkivä nimirooli kehkeytyi kaikilta ulottuvuuksiltaan bravuuriksi Jorma Hynniselle. Hänen suorituksensa roolissa puolestaan osoittautui verevyydessään ilmiömäiseksi. Tätä ennakoiden Rautavaara rakensi konserttiyleisöjä varten oopperaansa Wagnerin Tristanista ja Isoldesta tutun ratkaisun. Oopperan alku Ikävyys ja päätös Sydämeni laulu voidaan yhdistää Aleksis Kiven elämän lopputaipaleen mustuutta maalaavaksi konserttiaariaksi. Einojuhani Rautavaara: Suomalainen myytti Rautavaaran ja Salmenhaaran kehityskaaret säveltäjänä muistuttavat toisiaan ainakin sen verran, että Rautavaarakin oli nuorena huimasti avantgardistisempi kuin mitä hänen maailmanmaineeseen kohonneet myöhäiset teoksensa antavat ymmärtää. Rautavaaran tiedetään mielellään siteeraavan Winston Churchilliä: Jos nuori ei ole radikaali, häneltä puuttuu intohimo. Jos vanha on radikaali, häneltä puuttuu järki. Suomalainen myytti (1977) edustaa Rautavaaran pohdintaa radikaalin nuoruuden ja järkevän jäsentyneen ilmaisun välillä. Teos on folkloristinen ja modernistinen tutkielma jousiorkesterin sointivärien, kuten glissandojen, klustereiden ja symmetristen muodostelmien mahdollisuuksista. Pehr Henrik Nordgren: Pelimannimuotokuvia op. 26 Sibelius-Akatemiasta ja Japanista oppia haettuaan Pehr Henrik Nordgren ( ) valittiin läänintaitelijaksi Vaasaan vuonna Hän vietti loppuelämänsä Pohjanmaalla ja solmi pitkäkestoisen yhteistyösuhteen Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja sen kapellimestarin Juha Kankaan kanssa.

5 Nordgrenin nimi ja etenkin hänen lempinimensä Kaustisten shamaani yhdistetään pohjalaiseen kansanmusiikkiin. Sen vaikutteita hän käyttääkin, mutta ei läheskään aina. Ja vain harvoin hän käyttää alkuperäisiä kansanmusiikin melodioita, kuten Pelimannimuotokuvissa op.26 (1976). Sen neliosainen muoto viittaa sinfonian rakenteeseen. Näissä soivissa kuvissaan Nordgren pyrkii luomaan soittajistaan pelimannikulttuurin eläviä hahmoja, ei pölyttyneitä museotauluja. Kimmo Pihlajamaa Lähteitä: Erkki Salmenhaara: Suomi-Finland, teoses. Pekka Hako, Ondine Inc. 2004; Suomalaisia kansanlauluja, teoses. Paavo Helistö, Finlandia Records/Musiikki Fazer 1986; Samuli Tiikkaja: Tulisaarna, Samuli Tiikkaja 2014; Portraits, teoses. Antti Häyrynen, Alba Records 2005.

6 Juha Kangas, kapellimestari Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin perustaja, kapellimestari Juha Kangas on syntyperäinen keskipohjalainen. Sibelius-Akatemiassa Onni Suhosen viululuokalla opiskelleen Kankaan työ Helsingin kaupunginorkesterin alttoviulistina toi orkesterimuusikon näkökulman ja opetti sinfonista kantaohjelmistoa. Mielessä kangasteli kuitenkin paluu takaisin kotiseudulle ja oman orkesterin perustaminen, mikä tapahtuikin vuonna Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin pitkäaikaisena taiteellisena johtajana Juha Kangas teki määrätietoista työtä orkesterin yhteisen sointi-ihanteen saavuttamiseksi. Orkesterin arjessa se tarkoittaa työtä, kurinalaisuutta, harjoituksia, pienten yksityiskohtien hiomista ja käsityöläisen pitkää pinnaa. Määrätietoisen työn tukena on myös soittajisto, joista monet ovat olleet mukana 1970-luvulta lähtien. Pitkäjänteinen yhteistyö on palkittu mm. Pohjoismaiden Neuvoston musiikkipalkinnolla vuonna 1993, ja Juha Kankaalle on myönnetty mm. Säveltaiteen valtionpalkinto vuonna 1992 sekä Latvian Suuri musiikkipalkinto vuonna Kankaalle myönnettiin professorin arvonimi vuonna 2010.

7 Jorma Hynninen, baritoni Jorma Hynninen on suomalaisen esittävän säveltaiteen kansainvälisesti arvostetuimpia edustajia niin ooppera-, lied- kuin konserttilaulajana. Hän syntyi Leppävirralla ja opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa Matti Tuloiselan sekä Antti Koskisen johdolla ja täydensi opintojaan Roomassa Luigi Riccin ja Salzburgissa Kurt Overhoffin oppilaana. Hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa Silviona Pajatsossa. Hynnisen oopperaohjelmisto käsittää yli 60 roolia, tärkeimpinä Rodrigo Don Carloksessa, Kreivi Figaron häissä, Wolfram Tannhäuserissa, Eugene Oneginin nimirooli ja tusinan suomalaisen nykyoopperan pääroolit, säveltäjinä mm. Sallinen ja Rautavaara. Monet niistä on sävelletty erityisesti Hynnistä ajatellen. Hän on esiintynyt maailman merkittävimmillä esiintymisareenoilla New Yorkissa, Milanossa, Wienissä, Berliinissä jne. Konserttien solistina ja liedlaulajana hän on esiintynyt hyvin monissa tunnetuissa saleissa mukaan lukien Carnegie Hall, Lincoln Center, Royal Albert Hall, Musikverein, Concertgebouw ja Chicago Symphony Hall sekä festivaaleilla Tanglewoodissa, Raviniassa ja Salzburgissa. Jorma Hynninen on esiintynyt monien kuuluisien kapellimestareiden kanssa. Heihin kuuluvat Klaus Tennstedt, Lorin Maazel, James Levine, Riccardo Muti, Riccardo Chailly, Sir Colin Davis, Seiji Ozawa, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste ja Leif Segerstam. Hänen levytysluettelonsa kattaa yli sata nimikettä. Hynninen toimi Kansallisoopperan taiteellisena johtajana vuosina ja oli myöhemmin samassa roolissa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän oli Sibelius-Akatemian laulumusiikin professori vuosina ja hän on pitänyt lukuisia mestarikursseja.

8

9 Oulun Energia turvaa edulliset ja varmat energiapalvelut alueensa ihmisille ja yrityksille. Oulun Energia hankkii, myy ja jakaa sähköä ja lämpöä sekä tuottaa niihin liittyviä palveluja asiakkaidensa käyttöön. Paikallisesti tuotetun energian hyöty palautuu moninkertaisesti pohjoissuomalaisten arkeen. Tästä toiminnasta rakentuu pohjoista voimaa. Oulun OP on yksi Suomen suurimpia osuuspankkeja ja kuuluu suomalaiseen OP-Pohjola-ryhmään. Se palvelee pankki- ja vakuutusasiakkaitaan 17 konttorissa ja kahdessa palvelupisteessä 11 kunnan alueella. Voimakkaasti kehittyvän pankin palveluksessa on lähes 300 pankki- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Kaleva on Pohjois-Suomen suurin ja Suomen neljänneksi suurin seitsenpäiväinen sanomalehti. Kaleva tuo sisältöä elämään kertoo tärkeimmät uutiset ja kiinnostavimmat jutut sekä tarjoaa hyödyllisimmät palvelut. Kaleva palvelee monipuolisesti ja laadukkaasti lukija- ja ilmoitusasiakkaita. Kaleva.fi on Suomen suosituimpia verkkolehtiä ja kertoo tuoreimmat uutiset 24/7.

10 Oulu Sinfonia Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Se aloitti toimintansa vuonna 1937 ja 1954 sai oikeuden käyttää kaupunginorkesterin nimeä. Orkesteri kunnallistettiin vuonna Nykyisen nimensä orkesteri otti käyttöön vuonna Tunnettuja kapellimestareita ja orkesterin kehittäjiä ovat viime vuosikymmeninä olleet Urpo Pesonen, Paavo Rautio, Onni Kelo, Rauno Rännäli, Ari Angervo, Peeter Lilje, Arvo Volmer ja Dmitri Slobodeniouk. Orkesterin päävierailija vuosina oli John Storgårds ja vuosina Jaakko Kuusisto taiteellisena johtajana toimi Anna-Maria Helsing. Johannes Gustavsson on ollut syksystä 2013 lähtien Oulu Sinfonian ylikapellimestari. Orkesteri on tehnyt useita levytyksiä, mm. Leevi Madetojan koko orkesterituotannon ja Okon Fuoko -balettipantomiimin kokonaislevytyksen. Näiden jälkeen on ilmestynyt Mozartin aarioiden ja alkusoittojen levy, solistina Helena Juntunen. Orkesteri on levyttänyt nimikkosäveltäjänä vuosina olleen Olli Kortekankaan oopperan Messenius ja Lucia. Keväällä 2013 ilmestyi Kimmo Hakolan ja Toshio Hosokawan kitarakonsertot sisältävä levy, solistina Timo Korhonen, kapellimestarina Santtu-Matias Rouvali.

11 Oulu Sinfonia I viulu Lasse Joamets, I konserttimestari Kreeta-Julia Heikkilä, I konserttimestari Nadya Pugacheva, äj * Mia Räty, väj Romuald Gwardak Johanna Korhonen Tiina Kortelainen Oksana Kumpulainen Antti Laitinen Virva Pietilä Ismo Sirén II viulu Austra Steke, äj Sari Suihkonen, väj Laura Kangas * Sari Karppinen Marjukka Lahes Liina Räikkönen * Agnese Stalidzane * Toni Tuovinen Anita Virkkala * Alttoviulu Johanna Tuikka, äj Susanna Nietula, väj Andrus Järvi Anna-Maija Rousselle Emiliano Travasino Jari Välimäki Sello Arto Alikoski, soolosellisti Riina Salminen, soolosellisti Juhana Ritakorpi, väj Janne Varis Harri Österman Kontrabasso Anne Seppänen, äj * Terhi Lassila, väj * Juha Nääppä Harri Sarkkinen Huilu Albert Stupak, äj Emma Tessier, väj Jenni Pekkola Oboe Matti Kettunen, äj Paula Nurila, väj Ilkka Hirvonen Klarinetti Markku Korhonen, äj Nora Niskanen, väj Kenneth Sjöwall Fagotti Ladislau Acs, äj Ann-Louise Wägar, väj Jari Laakso Käyrätorvi Tuomas Setälä, äj Pasi Salminen, väj Leo Palosaari Jukka Yletyinen Trumpetti Sakari Suoninen, äj Jukka-Pekka Peltoniemi, väj Jarmo Väärä Pasuuna Erkki Hirsimäki, äj Jukka Myllys, väj Jorma Teeri Tuuba Gustavo Subida, äj Patarummut Kalevi Ohenoja, äj Lyömäsoittimet Marcus Ström, äj * tilapäinen kiinnitys

12 Tulevia konsertteja su klo 14 Madetojan salin lava Kamarikonsertti Nadya Pugacheva, viulu Austra Steke, viulu Emiliano Travasino, alttoviulu Anna-Maija Rousselle, alttoviulu Riina Salminen, sello Gustavo Subida, tuuba Sanna Smolander, piano Mozart Nielsen Sibelius Tšaikovski vapaa pääsy Kuva: Andrew Rankin to klo 19 Madetojan sali Uuden Musiikin Lokakuu Risto Joost, kapellimestari Bram van Sambeek, fagotti Tüür: Crystallisation Tötterström: Scenes of Life and Death, ke. Aho: Fagottikonsertto kausikonsertti Liput 8 24 Liput: OULU10, Torikatu 10, avoinna ma to 8 18, pe 8 16 Ylikiimingin yhteispalvelupiste, Harjutie 18. Avoinna: ma pe klo Haukiputaan yhteispalvelupiste, Jokelantie 1 L 1. Avoinna: ma pe klo Kiimingin asiointipiste, Lempiniementie 2. Avoinna: ma pe klo Yli-Iin palvelupiste, Halametsä 1. Avoinna: ma pe klo ja Oulunsalon yhteispalvelupiste, Karhuojantie 2. Avoinna: ma pe klo (Ilman palvelumaksua) Lippupalvelu, (1,96 /min + pvm). Palvelumaksu alk. 1,50 /lippu. Avoinna ma la klo 8 21, su klo Suoramyyntipaikat Oulussa: Stockmannin palvelupiste, Prismat Raksila, Limingantulli ja Zeppelin, R-Kioskit Pateniemi ja Ratakatu, Musiikki-Kullas (palvelumaksu alk. 1,50 /lippu). Varatut liput noudettavissa myös kaikista R-kioskeista. Liput konserttipaikalta tuntia ennen konsertin alkua, palvelumaksu 3 /lippu. Oulun Konttori, Painatuskeskus

Cantus Arcticus. Johannes Gustavsson Guro Kleven Hagen TORSTAINA 10.9.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI

Cantus Arcticus. Johannes Gustavsson Guro Kleven Hagen TORSTAINA 10.9.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI Cantus Arcticus Johannes Gustavsson Guro Kleven Hagen TORSTAINA 10.9.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 10.9.2015 klo 19 Johannes Gustavsson, kapellimestari Guro Kleven Hagen, viulu Einojuhani

Lisätiedot

Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali

Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Johannes Gustavsson, ohjaaja Atso Almila, seremoniamestari Sikri Lehko, saksofoni Edward Ananian-Cooper, kapellimestari

Lisätiedot

Gustavsson & Gustafsson. Johannes Gustavsson Jan-Erik Gustafsson TORSTAINA 12.2.2015 KLO 19

Gustavsson & Gustafsson. Johannes Gustavsson Jan-Erik Gustafsson TORSTAINA 12.2.2015 KLO 19 Gustavsson & Gustafsson Johannes Gustavsson Jan-Erik Gustafsson TORSTAINA 12.2.2015 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 12.2.2015 klo 19 GUSTAVSSON & GUSTAFSSON Johannes Gustavsson, kapellimestari

Lisätiedot

Ihmisen ääni & Karhu. Suomen Kansallisooppera vierailee. TORSTAINA 4.9.2014 klo19

Ihmisen ääni & Karhu. Suomen Kansallisooppera vierailee. TORSTAINA 4.9.2014 klo19 Ihmisen ääni & Karhu Suomen Kansallisooppera vierailee TORSTAINA 4.9.2014 klo19 Madetojan sali Ohjelma Kaksi 1900-luvun oopperahelmeä Kevyen henkeviä melodioita, surullista ilottelua, kirkollista kabareeta

Lisätiedot

Uuden Musiikin Lokakuu. Johannes Gustavsson Christoffer Sundqvist TORSTAINA 30.10.2014 KLO 19

Uuden Musiikin Lokakuu. Johannes Gustavsson Christoffer Sundqvist TORSTAINA 30.10.2014 KLO 19 Uuden Musiikin Lokakuu Johannes Gustavsson Christoffer Sundqvist TORSTAINA 30.10.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 30.10.2014 klo 19 UUDEN MUSIIKIN LOKAKUU Johannes Gustavsson, kapellimestari

Lisätiedot

Avec Jontte. Johannes Gustavsson John Storgårds TORSTAINA 26.3.2015 KLO 19

Avec Jontte. Johannes Gustavsson John Storgårds TORSTAINA 26.3.2015 KLO 19 Avec Jontte Johannes Gustavsson John Storgårds TORSTAINA 26.3.2015 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 26.3.2015 klo 19 AVEC JONTTE Johannes Gustavsson, kapellimestari John Storgårds, viulu Kimmo Hakola

Lisätiedot

Britten 100 vuotta. Anna-Maria Helsing Tomas Nuñez-Garcés TORSTAINA 14.11.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI

Britten 100 vuotta. Anna-Maria Helsing Tomas Nuñez-Garcés TORSTAINA 14.11.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Britten 100 vuotta Anna-Maria Helsing Tomas Nuñez-Garcés TORSTAINA 14.11.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 14.11.2013 klo 19 BRITTEN 100 VUOTTA Anna-Maria Helsing, kapellimestari Tomas Nuñez-Garcés,

Lisätiedot

Ylikapellimestari. Johannes Gustavsson, kapellimestari Marianna Shirinyan, piano TORSTAINA 12.9.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI. VALOA KOHTI esittäytyy

Ylikapellimestari. Johannes Gustavsson, kapellimestari Marianna Shirinyan, piano TORSTAINA 12.9.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI. VALOA KOHTI esittäytyy Ylikapellimestari VALOA KOHTI esittäytyy Johannes Gustavsson, kapellimestari Håkan Hardenberger, trumpetti Torstaina 8.11.2012 klo 19 Madetojan sali Johannes Gustavsson, kapellimestari Marianna Shirinyan,

Lisätiedot

Ilta Beethovenin seurassa. Gordan Nikolić TORSTAINA 22.1.2015 KLO 19

Ilta Beethovenin seurassa. Gordan Nikolić TORSTAINA 22.1.2015 KLO 19 Ilta Beethovenin seurassa Gordan Nikolić TORSTAINA 22.1.2015 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 22.1.2015 klo 19 ILTA BEETHOVENIN SEURASSA Gordan Nikolić, viulisti-johtaja Ludwig van Beethoven (1770

Lisätiedot

Pysähdy pääsiäiseen. Juha Kangas Marko Ylönen. TORSTAINA 16.4.2014 klo 19

Pysähdy pääsiäiseen. Juha Kangas Marko Ylönen. TORSTAINA 16.4.2014 klo 19 Pysähdy pääsiäiseen Juha Kangas Marko Ylönen TORSTAINA 16.4.2014 klo 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 16.4.2014 klo 19 PYSÄHDY PÄÄSIÄISEEN Juha Kangas, kapellimestari Marko Ylönen, sello Johann Sebastian

Lisätiedot

Mollissa kohti kesää. Johannes Gustavsson Andreas Brantelid. TORSTAINA 8.5.2014 klo19

Mollissa kohti kesää. Johannes Gustavsson Andreas Brantelid. TORSTAINA 8.5.2014 klo19 Mollissa kohti kesää Johannes Gustavsson Andreas Brantelid TORSTAINA 8.5.2014 klo19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 8.5.2014 klo 19 MOLLISSA KOHTI KESÄÄ Johannes Gustavsson, kapellimestari Andreas Brantelid,

Lisätiedot

Sävelten kirjo. Ari Rasilainen Mihail Ovrutsky. TORSTAINA 9.10.2014 klo19

Sävelten kirjo. Ari Rasilainen Mihail Ovrutsky. TORSTAINA 9.10.2014 klo19 Sävelten kirjo Ari Rasilainen Mihail Ovrutsky TORSTAINA 9.10.2014 klo19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 9.10.2014 klo 19 SÄVELTEN KIRJO Ari Rasilainen, kapellimestari Mihail Ovrutsky, viulu Mihail Glinka

Lisätiedot

Suuruuksien ilta. Juha Kangas Anastasia Injushina TORSTAINA 20.11.2014 KLO 19

Suuruuksien ilta. Juha Kangas Anastasia Injushina TORSTAINA 20.11.2014 KLO 19 Suuruuksien ilta Juha Kangas Anastasia Injushina TORSTAINA 20.11.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 20.11.2014 klo 19 SUURUUKSIEN ILTA Juha Kangas, kapellimestari Anastasia Injushina, piano Erkki

Lisätiedot

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun haettaessa ennakkotehtäviä ja/tai soveltuvuuskoe

Lisätiedot

Maestron paluu. Arvo Volmer Ingolf Wunder. TORSTAINA 18.9.2014 klo19

Maestron paluu. Arvo Volmer Ingolf Wunder. TORSTAINA 18.9.2014 klo19 Maestron paluu Arvo Volmer Ingolf Wunder TORSTAINA 18.9.2014 klo19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 18.9.2014 klo 19 MAESTRON PALUU Arvo Volmer, kapellimestari Ingolf Wunder, piano Frédéric Chopin (1810

Lisätiedot

Talven tuoksuja. Jaakko Kuusisto, kapellimestari Elina Vähälä, viulu TORSTAINA 19.9.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI

Talven tuoksuja. Jaakko Kuusisto, kapellimestari Elina Vähälä, viulu TORSTAINA 19.9.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Talven tuoksuja Jaakko Kuusisto, kapellimestari Elina Vähälä, viulu TORSTAINA 19.9.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 19.9.2013 klo 19 TALVEN TUOKSUJA Jaakko Kuusisto, kapellimestari Elina Vähälä,

Lisätiedot

Slaavilaisissa tunnelmissa. Luke Dollman Vladimir Mischouk TORSTAINA 16.10.2014 KLO 19

Slaavilaisissa tunnelmissa. Luke Dollman Vladimir Mischouk TORSTAINA 16.10.2014 KLO 19 Slaavilaisissa tunnelmissa Luke Dollman Vladimir Mischouk TORSTAINA 16.10.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 16.10.2014 klo 19 SLAAVILAISISSA TUNNELMISSA Luke Dollman, kapellimestari Vladimir

Lisätiedot

Fanfaari syksylle. Johannes Gustavsson Tine Thing Helseth. TORSTAINA 11.9.2014 klo19

Fanfaari syksylle. Johannes Gustavsson Tine Thing Helseth. TORSTAINA 11.9.2014 klo19 Fanfaari syksylle Johannes Gustavsson Tine Thing Helseth TORSTAINA 11.9.2014 klo19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 11.9.2014 klo 19 FANFAARI SYKSYLLE Johannes Gustavsson, kapellimestari Tine Thing Helseth,

Lisätiedot

Sankareiden kanssa. Johannes Gustavsson Réka Szilvay TORSTAINA 3.4.2014 KLO 19

Sankareiden kanssa. Johannes Gustavsson Réka Szilvay TORSTAINA 3.4.2014 KLO 19 Sankareiden kanssa Johannes Gustavsson Réka Szilvay TORSTAINA 3.4.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 3.4.2014 klo 19 SANKAREIDEN KANSSA Johannes Gustavsson, kapellimestari Réka Szilvay, viulu

Lisätiedot

Kaikuja kotimaisemissa. Antony Hermus Lilli Maijala TORSTAINA 6.11.2014 KLO 19

Kaikuja kotimaisemissa. Antony Hermus Lilli Maijala TORSTAINA 6.11.2014 KLO 19 Kaikuja kotimaisemissa Antony Hermus Lilli Maijala TORSTAINA 6.11.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 6.11.2014 klo 19 KAIKUJA KOTIMAISEMISSA Antony Hermus, kapellimestari Lilli Maijala, alttoviulu

Lisätiedot

Ystävien kanssa. Johannes Gustavsson Alina Pogostkina TORSTAINA 13.2.2014 KLO 19 MADETOJAN SALI

Ystävien kanssa. Johannes Gustavsson Alina Pogostkina TORSTAINA 13.2.2014 KLO 19 MADETOJAN SALI Ystävien kanssa Johannes Gustavsson Alina Pogostkina TORSTAINA 13.2.2014 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 13.2.2014 klo 19 YSTÄVIEN KANSSA Johannes Gustavsson, kapellimestari Alina Pogostkina,

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

Turkkilainen kaksoskonsertto. Leo McFall Ferhan ja Ferzan Önder TORSTAINA 15.1.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI

Turkkilainen kaksoskonsertto. Leo McFall Ferhan ja Ferzan Önder TORSTAINA 15.1.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI Turkkilainen kaksoskonsertto Leo McFall Ferhan ja Ferzan Önder TORSTAINA 15.1.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 15.1.2015 klo 19 TURKKILAINEN KAKSOSKONSERTTO Leo McFall, kapellimestari Ferhan

Lisätiedot

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014 KONSERTTIKALENTERI Elävä musiikki konserteissa on korvaamaton, ainutkertainen elämys. Huippumuusikoiden yhteispeli, musiikin olemus, suuret tunteet ja yhteys ihmisen historiaan on aina henkilökohtainen

Lisätiedot

Solistina Olli! Johannes Gustavsson Olli Mustonen TORSTAINA 4.12.2014 KLO 19

Solistina Olli! Johannes Gustavsson Olli Mustonen TORSTAINA 4.12.2014 KLO 19 Solistina Olli! Johannes Gustavsson Olli Mustonen TORSTAINA 4.12.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 4.12.2014 klo 19 SOLISTINA OLLI! Johannes Gustavsson, kapellimestari Olli Mustonen, piano Sergei

Lisätiedot

Naapurukset kohtaavat. Johannes Gustavsson Torleif Thedéen TORSTAINA 27.11.2014 KLO 19

Naapurukset kohtaavat. Johannes Gustavsson Torleif Thedéen TORSTAINA 27.11.2014 KLO 19 Naapurukset kohtaavat Johannes Gustavsson Torleif Thedéen TORSTAINA 27.11.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 27.11.2014 klo 19 NAAPURUKSET KOHTAAVAT Johannes Gustavsson, kapellimestari Torleif

Lisätiedot

Suomalaista uutta brittiläisittäin. Timothy Redmond Laura Mikkola TORSTAINA 31.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI

Suomalaista uutta brittiläisittäin. Timothy Redmond Laura Mikkola TORSTAINA 31.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Suomalaista uutta brittiläisittäin Timothy Redmond Laura Mikkola TORSTAINA 31.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 31.10.2013 klo 19 SUOMALAISTA UUTTA BRITTILÄISITTÄIN Timothy Redmond, kapellimestari

Lisätiedot

Johannes, Johannes ja Paavali. Johannes Gustavsson Paavali Jumppanen TORSTAINA 27.3.2014 KLO 19

Johannes, Johannes ja Paavali. Johannes Gustavsson Paavali Jumppanen TORSTAINA 27.3.2014 KLO 19 Johannes, Johannes ja Paavali Johannes Gustavsson Paavali Jumppanen TORSTAINA 27.3.2014 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 27.3.2014 klo19 JOHANNES, JOHANNES JA PAAVALI Johannes Gustavsson, kapellimestari

Lisätiedot

Metamorfooseja. Terje Tønnesen Kari-Pekka Toivonen TORSTAINA 1.4.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI

Metamorfooseja. Terje Tønnesen Kari-Pekka Toivonen TORSTAINA 1.4.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI Metamorfooseja Terje Tønnesen Kari-Pekka Toivonen TORSTAINA 1.4.2015 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Keskiviikkona 1.4.2015 klo 19 Metamorfooseja Terje Tønnesen, viulisti-johtaja Kari-Pekka Toivonen, lukija

Lisätiedot

Global Music Global Music 5,5 v GLOMAS 2,5 v yhteensä

Global Music Global Music 5,5 v GLOMAS 2,5 v yhteensä Sibelius-Akatemiaan hakeneet ja hyväksytyt 2015-2018 2015 hak 2015 hyv 2016 hak 2016 hyv 2017 hak 2017 hyv 2018 hak 2018 hyv Arts Management Arts Management 2,5 v 106 14 ei hakua ei hakua 74 15 ei hakua

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

Tuuri. Olli Mustonen Juha Kotilainen TORSTAINA 10.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI

Tuuri. Olli Mustonen Juha Kotilainen TORSTAINA 10.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Tuuri Olli Mustonen Juha Kotilainen TORSTAINA 10.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 10.10.2013 klo 19 TUURI Olli Mustonen, kapellimestari Juha Kotilainen, baritoni Jean Sibelius (1865 1957):

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 18. 24.7.2016 Opettajat: Irina Gavrilovici Camilla Nylund (20. 24.7.2016) Seppo Ruohonen

Lisätiedot

Valoa syksyyn. Rolf Gupta Pieter Wispelwey TORSTAINA 3.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI

Valoa syksyyn. Rolf Gupta Pieter Wispelwey TORSTAINA 3.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Valoa syksyyn Rolf Gupta Pieter Wispelwey TORSTAINA 3.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 3.10.2013 klo 19 VALOA SYKSYYN Rolf Gupta, kapellimestari Pieter Wispelwey, sello Richard Wagner (1813

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

Crusell-viikko jatkuu fantasiamusiikilla ja konserttitansseilla

Crusell-viikko jatkuu fantasiamusiikilla ja konserttitansseilla Tiedote 29.7.2019 Vapaa julkaistavaksi heti Crusell-viikko jatkuu fantasiamusiikilla ja konserttitansseilla Lauantaina 27.7. alkaneen Crusell-viikon fantasiateemaiset kamarimusiikkikonsertit jatkuvat Uudenkaupungin

Lisätiedot

Suuri sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille

Suuri sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille KULTIS Suuri sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille Porvoonseudun musiikkiopisto kutsuu kaikki Porvoon koulujen kakkosluokkalaiset tutustumaan sinfoniaorkesteriin keväällä 2018.

Lisätiedot

FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS. Ti klo 19 Tampere-talon Pieni sali

FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS. Ti klo 19 Tampere-talon Pieni sali FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS Ti 9.10.2018 klo 19 Tampere-talon Pieni sali 1 Ti 9.10.2018 klo 19 Tampere-talon Pieni sali FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS Osuma Ensemblen levynjulkistamiskonsertti TIM FERCHEN

Lisätiedot

LAULUJA ALEKSIS KIVEN RUNOIHIN

LAULUJA ALEKSIS KIVEN RUNOIHIN LAULUJA ALEKSIS KIVEN RUNOIHIN nu = nuotti cd = cd levy ka = kasetti KM le= ei lainattava LP levy VM le= lainattava LP levy Borg, Kim: Seitsemän laulua Aleksis Kiven sanoihin, op27 (nu) Nro 1, Jo valkenee

Lisätiedot

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot alttoviulu 5,5 v

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot alttoviulu 5,5 v Sibelius-Akatemiaan hakeneet ja hyväksytyt 2013-2017 2013 2013 2014 2014 2015 2015 2016 2016 2017 2017 Global Music Global Music 5,5 v (uusi 2016) 41 8 42 5 GLOMAS 2,5 v 15 4 26 5 28 6 35 3 28 2 yhteensä

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

RHY:n hirvenhiihtokisa

RHY:n hirvenhiihtokisa RHY:n hirvenhiihtokisa Juuka, 05.03.2016 Yksilökilpailut Kilpasarja Miehet alle 1. Nousiainen Jarno 102 Petrovaaran Metsästysseura 2. Hirvonen Jarkko 101 Vaikkojoen Erä 3. Räisänen Heikki (epäv.) 103 Piiri

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA17.11.2016 TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI TIMO KLEMETTINEN, TOIMINNANJOHTAJA MUSIIKKIOPPILAITOSTEN TOIMIPISTEET JA SIVUTOIMIPISTEET Jäsenoppilaitoksia 96 Valtionosuutta saavia

Lisätiedot

RHY:n hirvenhiihtokisa

RHY:n hirvenhiihtokisa RHY:n hirvenhiihtokisa Juuka, 05.03.2016 Yksilökilpailut Kilpasarja Miehet alle Nimi Nro Seura Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Nousiainen Jarno 102 Petrovaaran Metsästysseura 2. Hirvonen Jarkko 101

Lisätiedot

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen KUNTO+ NAISET kisailijan nimi syntymä vuosi ikäsarja paikkakunta kilpailija numero Helena Laaksonen 1966 yleinen Tampere 300 Tiina Penttilä-Metso 1966 yleinen triva, Nokia 301 Maria Laine 1982 yleinen

Lisätiedot

Bussiin nousulista ==============

Bussiin nousulista ============== 1/6 Bussiin nousulista ============== Grp. Metallin ao. 148 r.y. Päivitetty lista 28.1.2009 Virkistysviikonloppumatka Kuusamoon 31.1. - 1.2.2009 (la-su/2 pv) "Holiday Club Kuusamon tropiikki" Bussi nro

Lisätiedot

RHY:n hirvenhiihtokisa

RHY:n hirvenhiihtokisa RHY:n hirvenhiihtokisa Juuka, 05.03.2016 Yksilökilpailut Kilpasarja Miehet alle Nimi Nro Seura Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Nousiainen Jarno 102 Petrovaaran Metsästysseura 2. Hirvonen Jarkko 101

Lisätiedot

SYMPATIA 1976 (Toholampi) Tapani Purontaka basso ja laulu Veijo Porkola kitara ja laulu Ari Hylkilä soolokitara Usko Lintinen rummut

SYMPATIA 1976 (Toholampi) Tapani Purontaka basso ja laulu Veijo Porkola kitara ja laulu Ari Hylkilä soolokitara Usko Lintinen rummut MADS-YHTYE 1975 (Toholampi) Tapani Purontaka basso ja laulu, Veijo Porkola kitara ja laulu, Ari Hylkilä soolokitara, Usko Lintinen rummut, Jaakko Leppäaho kitara SYMPATIA 1976 (Toholampi) Tapani Purontaka

Lisätiedot

3.9. 2015 SIBELIUKSEN TOINEN. Tampere Filharmonia Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari

3.9. 2015 SIBELIUKSEN TOINEN. Tampere Filharmonia Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari 3.9. 2015 SIBELIUKSEN TOINEN Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari Torstai 3.9.2015 klo 19 Tampere-talon Iso sali Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari RICHARD STRAUSS (1864 1949) Ruusuritari-sarja op.

Lisätiedot

Kamarimusiikkia nuorille soittajille. Chamber Music for Young Players. Jäniksen retki huilulle, klarinetille ja pianolle (2003) Hare s Journey

Kamarimusiikkia nuorille soittajille. Chamber Music for Young Players. Jäniksen retki huilulle, klarinetille ja pianolle (2003) Hare s Journey Kamarimusiikkia nuorille soittaille hamber Musi for Young Players LAURI KILPIÖ Jäniksen retki huilulle, klarinetille a ianolle (00) Hare s Journey for flute, larinet and iano (00) M177 ISMN 979 0-5500-0-

Lisätiedot

TAIDERETKEN KONSERTTI

TAIDERETKEN KONSERTTI TAIDERETKEN KONSERTTI HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI # Perustettu vuonna 1882, pohjoismaiden vanhin ammattisinfoniaorkesteri # Vuosina 1892-1923 orkesteri kantaesitti valtaosan Jean Sibeliuksen sinfonisesta

Lisätiedot

Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset

Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset Pm-pilkki 25.3.2012 henkilökohtaiset tulokset Nuoret alle 12 v 1. Pasi Autio Saarijärven Kaira 4 495 g Nuoret alle 15 v 1. Erik Pirtala Laukaan Ahvenpojat 5 310 g 2. Tiia Piekäinen Tikkakosken Kalamiehet

Lisätiedot

Etsi tiedot ja täydennä. Eläinten karnevaalin osat. Camille Saint Saëns: Eläinten karnevaali. Etsi kuva säveltäjästä.

Etsi tiedot ja täydennä. Eläinten karnevaalin osat. Camille Saint Saëns: Eläinten karnevaali. Etsi kuva säveltäjästä. Camille Saint Saëns: Eläinten karnevaali Etsi tiedot ja täydennä Camille Saint-Saëns oli säveltäjä. Etsi kuva säveltäjästä. Hän eli vuosina. Eläinten karnevaalin osat Yhdistä sävellyksen osa oikeaan soittimeen.

Lisätiedot

SAKARI MONONEN COLL.629

SAKARI MONONEN COLL.629 Arkistoluettelo 637 SAKARI MONONEN COLL.629 Käsikirjoituskokoelmat 1 SAKARI MONONEN, säveltäjä COLL. 629 Säveltäjä ja musiikkipedagogi Sakari Mononen syntyi 27.7.1928 ja kuoli 1998. Hän työskenteli ensin

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

Rakennusliitto ry:n liittokokousvaalit 2011 Tulos vertailulukujärjestyksessä vaaliliitoittain

Rakennusliitto ry:n liittokokousvaalit 2011 Tulos vertailulukujärjestyksessä vaaliliitoittain Rakennusliitto ry:n liittokokousvaalit 2011 Koko maa Lähetetty: 85578 Äänestys%: 31,0 Hyväksytty: 26323 Hyväksytty%: 99,1 Hylätty: 228 Hylätty%: 0,9 Valitaan: 222 Hyväksytty: 4152 Hyväksytty%: 99,2 Hylätty:

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

OTTELUT Kaukalopallo Poliisien yli 35v. SM SARJATAULUKKO LOHKO 1. Savonlinna/Mikkeli

OTTELUT Kaukalopallo Poliisien yli 35v. SM SARJATAULUKKO LOHKO 1. Savonlinna/Mikkeli 1 OTTELUT Kaukalopallo Poliisien yli 35v. SM Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue LOHKO 1 1 6.2.2008 08:00 Kaarina Pori 2-2 15 6.2.2008 08:45 Vantaa Turku 3-9 9 6.2.2008 09:30 Savonlinna/Mikkeli

Lisätiedot

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987)

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Kristiina Junttu Syntymäaika: 18.06.1968 Ammatti: pianisti, pianonsoitonopettaja Koulutus: Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Opinnot Sibelius Akatemian Solistisella

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto medianomi (AMK) musiikkipedagogi (AMK) tanssinopettaja (AMK) Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Nilsiä, 16.06.2018 Yksilökilpailut Kävely alle 65 Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota pistein -2p/1m, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Pekkarinen

Lisätiedot

S E U R A E N N Ä T Y K S E T

S E U R A E N N Ä T Y K S E T S E U R A E N N Ä T Y K S E T Pojat 9 40m 6.20 se, pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 60m 8.86 pe Elmer Vauhkonen 2015 12.8. Iisalmi 100m 14.58 pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 150m 21.76

Lisätiedot

Su 1.5.2016 klo 13 Sibeliustalo PERINTEINEN VAPPUMATINEA

Su 1.5.2016 klo 13 Sibeliustalo PERINTEINEN VAPPUMATINEA Su 1.5.2016 klo 13 Sibeliustalo PERINTEINEN VAPPUMATINEA Petri Juutilainen, kapellimestari Johanna Iivanainen, laulu Champagner-Galoppi (H. C. Lumbye) Marssi elokuvasta Sirkus (I. Dunajevski, sov. W. Tuschla

Lisätiedot

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Nilsiä, 22.07.2017 Yksilökilpailut Kävely Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 112 Haapamäen hs

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN SOTILASLÄÄNIN RESERVILÄISTEN AMPUMAKILPAILU 6.9.2014 RISSALA. Korjatut tulokset 12.9.2014 HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU

ITÄ-SUOMEN SOTILASLÄÄNIN RESERVILÄISTEN AMPUMAKILPAILU 6.9.2014 RISSALA. Korjatut tulokset 12.9.2014 HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU ITÄ-SUOMEN SOTILASLÄÄNIN RESERVILÄISTEN AMPUMAKILPAILU 6.9.2014 RISSALA Korjatut tulokset 12.9.2014 HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU # Nimi Kerho Tulos 1 Tero Toivanen KUORES 1 184 2 Jari Pihlainen IISRES 1 182

Lisätiedot

5. Kyösti Korpiola ,1971,1973,1974 ( ,1967,1970, ,1968) ( ,1964) ( )

5. Kyösti Korpiola ,1971,1973,1974 ( ,1967,1970, ,1968) ( ,1964) ( ) 1. Timo Korpiola 68 1963 80 1967,1969,1970 (3. 1966) 93 1971 +93 1972 (3. Yleismestaruus 1963) 2. Max Jensen 80 1963,1964 Yleismestaruus 1963 (2. 1964) 3. Pauli Hissa +80 1963,1964 Yleismestaruus 1964

Lisätiedot

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA (Vuodesta 1995 viralliset SM-kisat myös sarjoissa T/P 14,15 vuotta) Koonnut Ilkka Hemmilä, päivitetty 20.8.2012 (ulkoradoilla)

Lisätiedot

L-S aluemestaruuskilpailut, 20-vuotisjuhlakisat

L-S aluemestaruuskilpailut, 20-vuotisjuhlakisat SaSA:n rata, Halikko, Hevonpää 04. - 06.09.2015 19:48:13 25m Olympiapistooli, sarja M 1. Olli Söderlund RSA 98 91 85 274 88 91 80 259 533 2. Hannes Frigård SA 96 93 82 271 92 86 82 260 531 3. Simo Saarenmaa

Lisätiedot

1) Instrumenttikoe 1 - voi käyttää säestäjää Yksi vapaavalintainen D- tai I-kurssitasoinen ooppera-aaria, Lied tai suomalainen laulu

1) Instrumenttikoe 1 - voi käyttää säestäjää Yksi vapaavalintainen D- tai I-kurssitasoinen ooppera-aaria, Lied tai suomalainen laulu Kokeiden kesto on rajoitettu: Instrumenttikoe 1 kestää 10 min, Instrumenttikoe 2 kestää 15 min. On mahdollista, että aikataulusyistä lautakunta kuuntelee vain osan kappaleista ja tarvittaessa keskeyttää

Lisätiedot

Petankki Joukkue Joukkueen jäsenet Oppilaitos

Petankki Joukkue Joukkueen jäsenet Oppilaitos Petankki Joukkue Joukkueen jäsenet Oppilaitos After Sport Society (ass) Lakso Lea OSAO Puotiniemi Antti-Jussi Rajala Mika Huanos Habes Aho Lassi Kouvolan seudun ammattiopisto Kalanen Antti Vuokoski Mikko

Lisätiedot

Vuodenajat vaihtuvat. Malin Broman TORSTAINA 20.2.2014 KLO 19 OULUN TUOMIOKIRKKO

Vuodenajat vaihtuvat. Malin Broman TORSTAINA 20.2.2014 KLO 19 OULUN TUOMIOKIRKKO Vuodenajat vaihtuvat Malin Broman TORSTAINA 20.2.2014 KLO 19 OULUN TUOMIOKIRKKO Ohjelma Torstaina 20.2.2014 klo 19 VUODENAJAT VAIHTUVAT Malin Broman, liidaus ja viulu Antonio Vivaldi (1678 1741): Viulukonsertot

Lisätiedot

ISM-hirvenhiihto. Yksilökilpailut. Hiihtely. Nilsiä,

ISM-hirvenhiihto. Yksilökilpailut. Hiihtely. Nilsiä, ISM-hirvenhiihto Nilsiä, 25.02.2017 Yksilökilpailut Hiihtely Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Honkanen Leo 134 PK 520 (+4m/-4m/+11m/+21m)

Lisätiedot

TOKALUOKKALAISTEN TAIDERETKI 2019 ENNAKKOMATERIAALI

TOKALUOKKALAISTEN TAIDERETKI 2019 ENNAKKOMATERIAALI TOKALUOKKALAISTEN TAIDERETKI 2019 ENNAKKOMATERIAALI 1. Helsingin kaupunginorkesterin konsertti ke 21.8. Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa kuullaan Sergei Prokofjevin teos Pekka ja susi, joka kertoo

Lisätiedot

SM Pystykorva H Sarja Tulokset

SM Pystykorva H Sarja Tulokset Sarja H SM Pystykorva H Sarja Tulokset 5.9.2009 1 Alik. Nylund Jussi E-Häm Res.p. 261 2 Thm Hakomäki Jaakko E-Pohj Res.p. 250 3 Korp. Maijala Simo P-Pohj Res.p. 250 4 Jääk. Kääriäinen Pekka P-Pohj Res.p.

Lisätiedot

"Hommage a O. M.", op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano

Hommage a O. M., op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano Erkki Palola (1957-) "Hommage a O. M.", op. 46 (2010) for clarinet, violin, cello and piano - Ensiesitys - Erkki Palola, viulu Heikki Kulo, sello Jörg Fabian Schnabel, klarinetti Kari Syväniemi, piano

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2018 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 PERUSOPINNOT JA SYVENTÄVÄT OPINNOT... 2 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU...

Lisätiedot

Hirvenkävelyn SML:n SM-kilpailut

Hirvenkävelyn SML:n SM-kilpailut Hirvenkävelyn SML:n SM-kilpailut Ikaalinen, 04.08.2017 Joukkuekilpailu - Hirvikävely SML:n SM 2017 Joukkue Pisteet Juoksu Arviointi Ammunta Sarja 1. Pohjanmaa 11192 Puoliväli Tarmo 1148-578 (+1m/-4m/+6m/0m)

Lisätiedot

Miehet 11 vuotta 2 km V 1) Juho Virkajärvi JämsänkIlves 7.48,3, 2) Otto Hirvilampi ÄhtärUrh 7.52,6, 3) Elmeri Seppänen JämsänkIlves 8.

Miehet 11 vuotta 2 km V 1) Juho Virkajärvi JämsänkIlves 7.48,3, 2) Otto Hirvilampi ÄhtärUrh 7.52,6, 3) Elmeri Seppänen JämsänkIlves 8. Keuruun Hiihdot 8.3.2015 Tuloksia Naiset 10 vuotta 2 km V 1) Lotta Salonen KaipVire 7.26,4, 2) Heta Virkajärvi KaipVire 7.46,7, 3) Inka Lakanen PerhKiri 7.51,4, 4) Melia Palsinajärvi KaipVire 7.59,7, 5)

Lisätiedot

SIJ Sukunimi Etunimi Seura Sarja La Su Yht R

SIJ Sukunimi Etunimi Seura Sarja La Su Yht R SIJ Sukunimi Etunimi Seura Sarja La Su Yht R 1 Kokkonen Petri SSG Y 92 96 188 2 Moilanen Pauli OMAS Y55 92 93 185 8 3 Kytömaa Juha SSG Y55 89 96 185 6 4 Hämäläinen Kai SA Y 92 92 184 5 Rajaniemi Vesa OulA

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

Palo- ja pelastushenkilöstön SM-pilkkikilpailut 2017 Vaasa Brand och räddningspersonalens FM-pilktävlingar 2017 Vasa

Palo- ja pelastushenkilöstön SM-pilkkikilpailut 2017 Vaasa Brand och räddningspersonalens FM-pilktävlingar 2017 Vasa Vaasa Brand och räddningspersonalens FM-pilktävlingar 2017 Vasa Mukana myös: Pilk Kings, Vaasa Vaasa, 14.3.2017 Osallistujat: 83 kilpailijaa / 16 joukkuetta Yleinen miessarja 38 kilpailijaa 1. Petri Luoma-Keturi

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2019 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 PERUSOPINNOT JA SYVENTÄVÄT OPINNOT... 2 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (kirkkourut)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU...

Lisätiedot

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI Vuosien 2007 09 ja nykyisen valtuuskunnan jäsenet kokoontuivat yhteiseen juhlakokoukseen. JUHLAVUOSI Lääkäriliitto juhli näyttävästi Lääkäriliitto juhli 100-vuotista taivaltaan 26.2. monin eri tavoin.

Lisätiedot

Lopputulokset Perinnekivääri 300m makuu lks. RESUL:n avoimet "Pystykorva" - perinneaseen SM-kilpailut. Kilpailutoimisto.

Lopputulokset Perinnekivääri 300m makuu lks. RESUL:n avoimet Pystykorva - perinneaseen SM-kilpailut. Kilpailutoimisto. D t 1 76 Salovaara Pilvi Pir 85 108 193 2 54 kers Lauri Teija P-Poh 79 73 152 Osallistujia: 2 Sivu 1 / 4 H t 1 47 alik Kuikka Petrus E-Kar 129 127 256 2 72 alik Rautio Jouko P-Poh 123 130 253 3 62 alik

Lisätiedot

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS 27.2.2010 Kuopio, Puijo TULOKSET

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS 27.2.2010 Kuopio, Puijo TULOKSET Lapset alle 6, STL 0,5 km (v) 1. Oskari Kotiaho Vantaan Taksiautoilijat ry 4.11 2. Veera Yletyinen Kuopion Taksiautoilijat ry 6.33 Lapset alle 8, STL 0,5 km (v) 1. Elias Korhonen Ristijärven Taksiautoilijat

Lisätiedot

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen http://kesa.sporttisaitti.com Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen 28.06.2014 Päivitetty Lopputulokset 28.6.2014 20:46 Sarja M 1 54 MARKO HOLOPAINEN M PK 19 22 41 0 2 61 JUHA HEIKKILÄ M PK 20 18 38 1

Lisätiedot

Sportrap cup 2017 tulosyhteenveto Sija Nimi Seura Sarja SMY Nosa Pori YHTEENSÄ

Sportrap cup 2017 tulosyhteenveto Sija Nimi Seura Sarja SMY Nosa Pori YHTEENSÄ Sportrap cup 2017 tulosyhteenveto Sija Nimi Seura Sarja SMY Nosa Pori YHTEENSÄ 1 Mäki-Hokkonen Jussi SA A 94 85 86 265 2 Rantonen Tero OMAS A 95 76 91 262 3 Heinonen Harri SSG A 90 79 84 253 4 Björkqvist

Lisätiedot

Kangasala Sk talkoolista Tampereen Iltarastit Ma Kangasalan lukio. Pekka Kannus, ,

Kangasala Sk talkoolista Tampereen Iltarastit Ma Kangasalan lukio. Pekka Kannus, , 1 Ma 25.3.2019 Kangasalan lukio Pekka Kannus, 0405047593, pekka.kannus@uta.fi Ratamestari Jere Ahonen, 050499845, jere.ahonen@live.com Matti Rintanen, 0405314599, matti.rintanen@gmail.com Harri Pajula

Lisätiedot

Säkylä-CC SM Kierrosajat 7 Riiheläinen Riku (A)

Säkylä-CC SM Kierrosajat 7 Riiheläinen Riku (A) 1 (142) 7 Riiheläinen Riku (A) 1 15:13,08 0:20,84 2 14:52,24 0:00,00 3 15:05,58 0:13,34 2 (142) 8 Eriksson Toni (A) 1 13:55,64 2 14:01,00 0:00,00 3 14:08,72 0:07,72 4 14:16,29 0:15,29 5 14:53,03 0:52,03

Lisätiedot

PVM KLO LAJI SUKUP. PITUUS PAINO RASVAEVÄ VIKA SAANTIPAIKKA VIEHE KALASTAJA(T)

PVM KLO LAJI SUKUP. PITUUS PAINO RASVAEVÄ VIKA SAANTIPAIKKA VIEHE KALASTAJA(T) LOHITILASTO HEINÄKUU 2009 Saatuja lohia / taimenia heinäkuussa 151 kpl Saatuja lohia / taimenia koko kaudella yhteensä 341 kpl PVM KLO LAJI SUKUP. PITUUS PAINO RASVAEVÄ VIKA SAANTIPAIKKA VIEHE KALASTAJA(T)

Lisätiedot

17.2. PERJANTAISARJA 9 Musiikkitalo klo 19.00

17.2. PERJANTAISARJA 9 Musiikkitalo klo 19.00 17.2. PERJANTAISARJA 9 Musiikkitalo klo 19.00 Thomas Zehetmair, kapellimestari ja viulu Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto D-duuri, op. 61 45 min I Allegro ma non troppo II Larghetto III Rondo (Allegro)

Lisätiedot

XXXXI AVOIMET LUHANGAN KISAT 10-12.7.2015

XXXXI AVOIMET LUHANGAN KISAT 10-12.7.2015 Pienoiskivääri lauantai.7.05 klo 9:00 alkaen Kaikkia ampujia pyydetään tulemaan radalle klo 0:0 mennessä. Makuu Asento 4 M 50 Juha Haavisto KuusA x x 5 M Ville Nokipii P-HA x x 6 M 60 Ensio Miikkulainen

Lisätiedot

4.3. 2016. Filharmonian vasket. Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari

4.3. 2016. Filharmonian vasket. Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari 4.3. 2016 Filharmonian vasket Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari Perjantai 4.3.2016 klo 19 Tampere-talon Iso sali Tampere Filharmonian vaski- ja lyömäsoittajat

Lisätiedot

ANTTI TOIVOLA (1935-) COLL. 747

ANTTI TOIVOLA (1935-) COLL. 747 Arkistoluettelo 737 ANTTI TOIVOLA (1935-) COLL. 747 Käsikirjoituskokoelmat KIRJE Antti Toivola Senni Savela- Kananoja 1978 COLL. 747.1 MUUTA Musiikkijaoston puheenjohtajan uo Antti Toivolan testamentti

Lisätiedot

HELSINGIN TYÖVÄEN LUISTELIJAT XXXIII Jussin luistelu/sm-ratamaraton M 30 KM Nro Aika Sija J

HELSINGIN TYÖVÄEN LUISTELIJAT XXXIII Jussin luistelu/sm-ratamaraton M 30 KM Nro Aika Sija J 110109 M 30 KM Nro Aika Sija J Brandt Robert HTL SM 306 51,43 1 Kotijärvi Antero KuLs SM 300 53,01 2 Isoviita Vesa PoPy SM 301 53,52 3 Suihkonen Jani HTL SM 309 54,31 4 Nurminen Jouni J 741 56,52 5 Siippu

Lisätiedot