Ihmisen ääni & Karhu. Suomen Kansallisooppera vierailee. TORSTAINA klo19

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ihmisen ääni & Karhu. Suomen Kansallisooppera vierailee. TORSTAINA 4.9.2014 klo19"

Transkriptio

1 Ihmisen ääni & Karhu Suomen Kansallisooppera vierailee TORSTAINA klo19 Madetojan sali

2 Ohjelma Kaksi 1900-luvun oopperahelmeä Kevyen henkeviä melodioita, surullista ilottelua, kirkollista kabareeta harva on pystynyt yhdistämään musiikissaan niin onnistuneesti vastakohtaisia aineksia kuin ranskalainen pianisti ja säveltäjä Francis Poulenc ( ). Oopperan Ihmisen ääni hän sävelsi Jean Cocteaun 1930-luvulla kirjoittamaan näytelmään, jossa puhelinyhteyden katkonaisuus ja linjoilta kuuluvat väärät ihmiset säestivät traagista jätetyn ja itsemurhaan päätyvän naisen yksipuolista puhelinkeskustelua. Monologiooppera sai kantaesityksensä Pariisissa Modernin oopperan helmiin kuuluva teos oli menestys alusta alkaen ja sitä on esitetty niin orkesterin säestyksellä kuin pianon kanssa. Englantilaisen William Waltonin ( ) tuotanto on suppeahko, mutta sisältää lähes kaikkia musiikin lajeja aina elokuvamusiikkia myöten. Karhun libreton Walton muokkasi Anton Tšehovin pienen näytelmän perusteella. Riimitellyt laulunumerot runoili monista elokuvista tuttu käsikirjoittaja Paul Dehn. Walton onnistui yhdistämään Karhussa eri tyylilajeja kabareelaulua myöten, ja sai mahtumaan suppeaan tilaan sekä hauskuutta että inhimillistä lämpöä. Karhun menestyksekäs kantaesitys oli Aldeburghin festivaaleilla , ja teoksesta on tullut yksi 1900-luvun suosituimpia kamarioopperoita. Esityksen kesto n. 2 t 10 min, 1 väliaika. Esityksen kuvaaminen ja musiikin taltioiminen on kielletty. Jälkikaiku konsertin jälkeen kahviossa.

3 Francis Poulenc Ihmisen ääni La voix humaine, tragédie lyrique en un acte Libretto Jean Cocteau Suomennos Juhani Koivisto Ohjaus Jere Erkkilä Lavastus ja puvut Anna Kontek Valaistus Vesa Pohjolainen Nainen Johanna Rusanen-Kartano Oulu Sinfonia Musiikinjohto Kurt Kopecky Ensi-ilta Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa Kantaesitys Pariisissa Copyright UMP / Ricordi Pariisi, Ranska Tapahtumat Nimettömäksi jäävä nainen odottaa huoneessaan puhelua. Monien väärien puheluiden jälkeen tulee lopulta oikea, hänelle soittaa mies, joka on jättänyt hänet pitkän suhteen jälkeen. Nainen esittää vahvaa ja huoletonta ja kertoo tehneensä aivan tavallisia asioita. Välillä puhelu katkeaa, ja kun nainen soittaa miehelle takaisin, hän kuulee miehen olevan poissa kotoa ja tajuaa miehen valehdelleen hänelle. Nainenkin myöntää valehdelleensa puhelimessa: hän oli juuri ollut lähdössä ulos vain odottaakseen miehen ikkunan alla. Edellisenä iltana hän oli ottanut unilääkkeitä ja halunnut kuolla. Viime hetkellä hän oli kuitenkin soittanut ystävättärelleen. Kun mies soittaa uudelleen, paljastuu, että hänellä on jo toinen nainen. He ovat ilmeisesti menossa seuraavana päivänä häämatkalle. Nainen vakuuttaa vieläkin kestävänsä ja olevansa rohkea. Kun puhelu on päättynyt, nainen tekee epätoivoisen ratkaisunsa.

4 William Walton Karhu The Bear, An Extravaganza in One Act Libretto William Walton ja Paul Dehn Anton Tšehovin näytelmän mukaan Suomennos Juhani Koivisto ja Jukka Rissanen Ohjaus Ville Saukkonen Lavastus ja puvut Anna Kontek Valaistus Vesa Pohjolainen Popova Jenni Lättilä Smirnov Hannu Niemelä Luka Hannu Forsberg Oulu Sinfonia Musiikinjohto Kurt Kopecky Ensi-ilta Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa Kantaesitys Aldeburghin festivaalilla Copyright Oxford University Press, Oxford, UK Tapahtumat Venäläisellä maatilalla asuvat nuori leskirouva Popova ja hänen palvelijansa Luka. Popova ei ole miehensä kuoleman jälkeen lähtenyt minnekään. Hän haluaa olla uskollinen, vaikka mies ei sitä eläessään ollutkaan. Talon rauha järkkyy tilanomistaja Smirnovin tullessa. Hän on lainannut Popovan miesvainajalle rahaa kaurojen ostoon ja nyt Smirnovin pitäisi heti saada velka takaisin, sillä pankki karhuaa häneltä korkoja. Rahaa ei ole, ja Smirnov uhkaa jäädä taloon kunnes saa maksun. Smirnovin käytös ärsyttää Popovaa ja hän moittii Smirnovia moukaksi ja oikeaksi karhuksi. Kömpelö ranskalainen laulukaan ei saa leskeä vakuuttumaan Smirnovin sivistyneisyydestä. Smirnov loukkaantuu Popovan moitteista ja haastaa hänet kaksintaisteluun, mutta lesken suostuessa Smirnov ihastuukin hänen vahvaan luonteeseensa. Yhteinen aseenkäsittelyharjoitus muuttuu pian helläksi kosketukseksi eikä velan perimisellä ole enää kiirettä.

5 Tekijät Jere Erkkilä Ohjaaja Jere Erkkilän nimi yhdistyy uudenlaisiin konsepteihin: Hän on ohjannut Savonlinnan oopperajuhlille maailman ensimmäisen verkkoyhteisön kanssa toteutetun oopperan Free Will vuonna 2012 sekä jäähallispektaakkeleita ja erilaisia visualisointeja. Jere Erkkilä on myös oopperalaulaja ja Kansallisoopperan vakituinen ohjausassistentti. Ville Saukkonen Suomen tuotteliain oopperaohjaaja Ville Saukkonen tunnetaan oopperan kliseitä ravistelevista tulkinnoistaan. Hän on toteuttanut yli sata oopperaohjausta ympäri Suomen. Ulkomailla hänen töitään on nähty Tallinnassa, Pietarissa ja Berliinissä. Ville Saukkonen opiskeli Venäjän teatteritaiteen akatemiassa vuosina Anna Kontek Lavastus- ja pukusuunnittelija Anna Kontek on visualisoinut kotimaassa ja ulkomailla yli 120 ooppera-, baletti- ja teatteriteosta. Kansallisoopperassa hän on työskennellyt vakituisesti vuodesta Arkkitehdiksi Varsovassa ja taiteen maisteriksi Taideteollisessa korkeakoulussa valmistunut Anna Kontek on palkittu Prahan Quadriennalessa 1995 sekä taiteellisilla tunnustuksilla. Vesa Pohjolainen Vesa Pohjolainen on suunnitellut valaistuksia Kansallisoopperan tuotantoihin vuodesta Hänen työnsä jälki näkyy erityisesti useissa suomalaisoopperoissa, Kansallisbaletin workshopeissa, konserttisarjoissa jne. Lisäksi hän on vieraillut valaistussuunnittelijana monissa Sibelius-Akatemian oopperatuotannoissa.

6 Esiintyjät Kurt Kopecky Itävaltalaissyntyinen Kurt Kopecky suoritti orkesterinjohdon diplomin Wienissä Hän on johtanut orkestereita Suomen lisäksi mm. Portugalissa, Itävallassa, Unkarissa, Sveitsissä, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Vuosina hän toimi Islannin oopperan musiikillisena johtajana. Kansallisoopperassa Kurt Kopecky on johtanut mm. Taikahuilun, Carmenin, Iloisen lesken, Die tote Stadtin, Juhan, Pelléas ja Mélisanden sekä Rigoletton esityksiä. Johanna Rusanen-Kartano Johanna Rusanen-Kartano on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa, Berliinissä ja Wienissä. Hän voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan laulukilpailun Johanna Rusanen-Kartano on vieraillut mm. Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Berliinin Deutsce Operissa, Oulun ja Kuopion oopperoissa ja Keski-Suomen alueoopperassa. Hän on esiintynyt orkesterien solistina ja laulanut lied-konsertteja useissa maissa. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu myös operettia, musikaaleja, elokuvasävelmiä sekä jazzstandardeja.

7 Jenni Lättilä Sopraano Jenni Lättilä valmistui ensin kanttoriksi ja sitten laulumusiikin koulutusohjelmasta. Hänellä on maisterintutkinto myös kielitieteestä ja nykyisin hän tekee jatko-opintoja Sibelius-Akatemiassa. Hän on menestynyt kilpailuissa, viimeisimpänä hän sijoittui toiseksi Wagner-sarjassa newyorkilaisessa Gerda Lissnerin kilpailussa Hän on laulanut monien sinfoniaorkesterien edessä ja vieraillut Kansallisoopperan lisäksi mm. Keski-Suomen alueoopperassa. Jenni Lättilä on työskennellyt myös kuoronjohtajana. Hannu Niemelä Sibelius-Akatemiassa opiskellut Hannu Niemelä työskenteli vuosina Badenin ja Mainzin valtionteattereissa ja Dortmundin oopperassa. Niemelän ohjelmistossa on yli sata roolia. Kansallisoopperan ohella hän on vieraillut kotimaassa ja laajasti maailmalla, mm. Meksikossa ja Keniassa. Hän esittää myös liedejä ja hengellistä musiikkia ja on ollut mukana levytyksissä sekä radio- ja tv-tallennuksissa. Hän johti Lohtajan kirkkomusiikkijuhlia

8 Hannu Forsberg Hannu Forsberg on ollut kiinnitettynä Kansallisoopperan solistikuntaan vuodesta Hän on vieraillut myös mm. Oulun, Mikkelin, Vantaan ja Tampereen oopperoissa, Erfurtin oopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Opintonsa hän teki Joensuun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Forsberg voitti Lappeenrannan laulukilpailun vuonna Oopperatyönsä ohella hän on esiintynyt useiden suomalaisten orkesterien solistina konsertti- ja oratoriotehtävissä. Oulu Sinfonia Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Se aloitti toimintansa vuonna 1937 ja 1954 sai oikeuden käyttää kaupunginorkesterin nimeä. Orkesteri kunnallistettiin vuonna Nykyisen nimensä orkesteri otti käyttöön vuonna Tunnettuja kapellimestareita ja orkesterin kehittäjiä ovat viime vuosikymmeninä olleet Urpo Pesonen, Paavo Rautio, Onni Kelo, Rauno Rännäli, Ari Angervo, Peeter Lilje, Arvo Volmer ja Dmitri Slobodeniouk. Orkesterin päävierailija vuosina oli John Storgårds ja vuosina Jaakko Kuusisto taiteellisena johtajana toimi Anna-Maria Helsing. Johannes Gustavsson on ollut syksystä 2013 lähtien Oulu Sinfonian ylikapellimestari. Orkesteri on tehnyt useita levytyksiä, mm. Leevi Madetojan koko orkesterituotannon ja Okon Fuoko -balettipantomiimin kokonaislevytyksen. Näiden jälkeen on ilmestynyt Mozartin aarioiden ja alkusoittojen levy, solistina Helena Juntunen. Orkesteri on levyttänyt vuosina nimikkosäveltäjänä olleen Olli Kortekankaan oopperan Messenius ja Lucia. Keväällä 2013 ilmestyi Kimmo Hakolan ja Toshio Hosokawan kitarakonsertot sisältävä levy. Solistina soittaa Timo Korhonen, orkesteria johtaa Santtu-Matias Rouvali.

9 Ohjausassistentit Charlotta Sevon (Ihmisen ääni), Mirva Koivukangas (Karhu) Näyttämömestari Aimo Ruotsalainen Valaistusmestari Vesa Pohjolainen Kampaukset, maskit ja tarpeisto Mia Heimlander Harjoituspianistit Hans-Otto Ehrström, Harri Karri Lavasteet, tarpeisto ja puvut on toteutettu Suomen Kansallisoopperassa Tuottaja Tatu Näyhö Esityskuvat Heikki Tuuli

10 Oulun Energia turvaa edulliset ja varmat energiapalvelut alueensa ihmisille ja yrityksille. Oulun Energia hankkii, myy ja jakaa sähköä ja lämpöä sekä tuottaa niihin liittyviä palveluja asiakkaidensa käyttöön. Paikallisesti tuotetun energian hyöty palautuu moninkertaisesti pohjoissuomalaisten arkeen. Tästä toiminnasta rakentuu pohjoista voimaa. Oulun OP on yksi Suomen suurimpia osuuspankkeja ja kuuluu suomalaiseen OP-Pohjola-ryhmään. Se palvelee pankki- ja vakuutusasiakkaitaan 17 konttorissa ja kahdessa palvelupisteessä 11 kunnan alueella. Voimakkaasti kehittyvän pankin palveluksessa on lähes 300 pankki- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Kaleva on Pohjois-Suomen suurin ja Suomen neljänneksi suurin seitsenpäiväinen sanomalehti. Kaleva tuo sisältöä elämään kertoo tärkeimmät uutiset ja kiinnostavimmat jutut sekä tarjoaa hyödyllisimmät palvelut. Kaleva palvelee monipuolisesti ja laadukkaasti lukija- ja ilmoitusasiakkaita. Kaleva.fi on Suomen suosituimpia verkkolehtiä ja kertoo tuoreimmat uutiset 24/7.

11 La klo 16 OULUN MUSIIKKIJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS: SYYSKONSERTTI Ravintola Rauhala (Mannenkatu 4, Oulu) Liput 15/10 (kannatusyhdistyksen jäsenet) Liput Lippupalvelun lippukaupoista kautta maan. Ilman toimituskuluja Oulu 10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä. Jaakko Kuusisto viulu Niko Kumpuvaara harmonikka Oulun Musiikkijuhlien nykyinen ja entinen taiteellinen johtaja kohtaavat. Jaakko Kuusisto ja Niko Kumpuvaara tunnelmoivat kannatusyhdistyksen syyskauden aloittavassa konsertissa. Konsertissa kuulet myös kannatusyhdistyksen toiminnasta ja voit liittyä muiden musiikin ystävien iloiseen joukkoon.

12 Suosio sähköistyy! Konserttikalenteri Concert Calendar emme enää paina orkestereiden konserttikalenteria. Kaikki kalenteritiedot, kantaesitysluettelot ja paljon muita orkesteriuutisia löydät uudistuneilta nettisivuiltamme: mikäli et pääse käyttämään internetiä, pyydä konserttikalenterista paperimoniste: puh tilaa konserttikalenteri sähköpostiisi neljä kertaa vuodessa lähettämällä viesti osoitteeseen: Suomen SinfoniaorKeSterit ry SuoSio association of finnish Symphony orchestras

13 Oulu Sinfonia I viulu Lasse Joamets, I konserttimestari Anita Virkkala, konserttimestari * Maarit Karppelin, äj NN, väj * Romuald Gwardak Johanna Korhonen Tiina Kortelainen Oksana Kumpulainen Antti Laitinen Virva Pietilä Ismo Sirén II viulu Austra Steke, äj Sari Suihkonen, väj Laura Kangas * Sari Karppinen Marjukka Lahes Nadya Pugacheva Liina Räikkönen * Jari Suomalainen Toni Tuovinen Alttoviulu Susanna Nietula, äj * Emiliano Travasino, väj * Elettra Ballerini * Andrus Järvi Anna-Maija Rousselle Jari Välimäki Sello Arto Alikoski, soolosellisti Riina Salminen, soolosellisti Juhana Ritakorpi, väj Sakari Kivinen * Janne Varis Harri Österman Kontrabasso Anne Seppänen, äj * Terhi Lassila, väj * Juha Nääppä Harri Sarkkinen Huilu Albert Stupak, äj Emma Tessier, väj Jenni Pekkola Oboe Matti Kettunen, äj Sara Tilander, väj * Ilkka Hirvonen Klarinetti Markku Korhonen, äj Nora Niskanen, väj Kenneth Sjöwall Fagotti Ladislau Acs, äj Ann-Louise Wägar, väj Jari Laakso Käyrätorvi Tuomas Setälä, äj Pasi Salminen, väj Leo Palosaari Jukka Yletyinen Trumpetti Sakari Suoninen, äj Jukka-Pekka Peltoniemi, väj Jarmo Väärä Pasuuna Erkki Hirsimäki, äj Jukka Myllys, väj Jorma Teeri Tuuba Gustavo Subida, äj Patarummut Petri Hänninen, äj * Lyömäsoittimet Marcus Ström, äj * tilapäinen kiinnitys Oulu Sinfonian löydät myös Facebookista

14 Kuukauden orkesterilainen Kuva: Juha Sarkkinen Tapaamme joka kuukausi oulusinfonialaisen, joka kertoo työstään ja itsestään. Tuuba on voimakas, notkea, hauska ja elegantti Voimakas ja elegantti soitin, joka notkeasti taipuu myös melodioihin, kuvailee tuuban äänenjohtaja Gustavo Subida suurta soitintaan. Hänen instrumenttinsa on aina ollut tuuba 11-vuotiaasta lähtien. Oulu Sinfonian tällä syyskaudella tuuba soi lähes kaikissa konserteissa, mikä saa muusikon tyytyväiseksi näin harjoittelurytmi säilyy. Syyskauden aloittaa Suomen Kansallisoopperan vierailu. Kaiken kaikkiaan orkesterisoittaminen vaatii taakseen paljon omaa harjoittelua. Esimerkiksi oopperan osalta kokonaisuutta harjoitellaan vasta samalla viikolla, kun ensimmäinen konsertti on jo torstaina. Jokainen tuo tullessaan oman osaamisensa, ja taitava johtaja nivoo kaiken yhteen. Oulu Sinfoniassa työilmapiiri on hyvä ja orkesterilla on paljon potentiaalia ja innokkuutta soittaa erinomaisesti, hän sanoo. Syksyyn kuuluu myös Oulu Sinfoniasta muodostettujen pienempien kokoonpanojen jalkautumiskiertue koululaisten ja vanhusten pariin. Subida on ollut tiiviisti mukana kiertueen suunnittelussa yhdessä kahden muun muusikon kanssa. Elokuussa teimme kouluvierailuja ja esiinnyimme koululaisten kanssa myös vanhusten palvelutaloissa. Harry Potter -perhekonsertti huipentaa jalkautumiskiertueen, kun koululaiset tulevat yleisöksi kenraaliharjoitukseen syyskuussa.

15 Subida sanoo erityisesti nauttivansa pienistä produktioista ja tiiviistä yhteydestä yleisön kanssa. Niinpä hän iloitsee myös syksyn kahdesta kamarikonsertista, joissa yleisö istuu lavalla kamariorkesterin kanssa lähekkäin. Soittaminen vapautuu tällaisessa ympäristössä. Monesti myös yleisö koostuu aivan eri ihmisistä kuin isoissa konserteissa. Suurten konserttien osalta odotan eniten, että pääsen soittamaan lempisäveltäjiäni Šostakovitšia syyskuun Slaavilaisissa tunnelmissa ja Prokofjevia joulukuussa. Šostakovitšin musiikki on avaraa ja monimerkityksistä ja sisältää poliittisia kannanottoja, mutta piilotetusti ja kiinnostavasti. Prokofjev puolestaan lumoaa taitavuudellaan, hän on säveltäjänä minulle hyvin tärkeä. Portugalista Viron kansallisoopperan kautta Suomeen tullut Subida on viihtynyt kylmässä Pohjolassa jo seitsemän vuotta. Oulusta on tässä ajassa tullut kotikaupunki, täällä ovat puoliso ja työ, ystävät ja harrastukset. Lumi ja pakkanen eivät häntä haittaa, ja hän kertookin nauttivansa talvesta. Portugalissa lähden ulos ystävien kanssa vain, jos mittarissa on yli 20 astetta. Täällä säästä otetaan kaikki irti, ja minäkin olen oppinut innostumaan pakkasesta samoin kuin kevätauringosta! Minulle on tärkeää, että ympärilläni on ihmisiä, ja onneksi Oulusta on löytynyt hyvä ystäväpiiri. Poikkeamme toistemme luo juttelemaan ja kahville, tai sitten kokkailemme yhdessä. Tänä kesänä parhaiten on tainnut onnistua ulkona valmistettu paella. Ystävien tapaaminen on minulle tärkein harrastus, siinä mielessä olen täysverinen portugalilainen. Ainoa asia, mitä välillä kaipaan, on spontaani tekeminen. Se, että poiketaan kylään vaikkapa yhdeltätoista illalla eikä kaikkea suunnitella etukäteen. Toisaalta, ihmiset ovat erilaisia siellä ja täällä, ja suomalaisten suoruus ja reiluus tekee kanssakäymisestä helppoa. Teksti: Anneli Frantti Kuva: Kati Leinonen

16 Tulevia konsertteja Torstai klo 19 Madetojan sali FANFAARI SYKSYLLE Johannes Gustavsson, kapellimestari Tine Thing Helseth, trumpetti Liput 8 24 Torstai klo 19 Madetojan sali MAESTRON PALUU Arvo Volmer, kapellimestari Ingolf Wunder, piano Liput 8 24 liput: OULU10, Torikatu 10, avoinna ma pe 8 16 Ylikiimingin yhteispalvelupiste, Harjutie 18 Avoinna: ma pe klo Haukiputaan yhteispalvelupiste, Jokelantie 1 L 1 Avoinna: ma pe klo Kiimingin yhteispalvelupiste, Lempiniementie 2 Avoinna: ma pe klo 9 16 Yli-Iin palvelupiste, Halametsä 1 Avoinna: ma pe klo ja Oulunsalon yhteispalvelupiste, Karhuojantie 2 Avoinna: ma pe klo (Ilman palvelumaksua) Lippupalvelu, (1,96 /min + pvm). Palvelumaksu alk. 1,50 /lippu. Avoinna ma la klo 8 21, su klo Suoramyyntipaikat Oulussa: Stockmannin palvelupiste, Prismat Raksila ja Limingantulli, R-Kioskit Pateniemi ja Ratakatu, Musiikki-Kullas (palvelumaksu alk. 1,50 /lippu). Varatut liput noudettavissa myös kaikista R-kioskeista. Konserttipaikoilla tuntia ennen konsertin alkua, palvelumaksu 3 /lippu. Oulun Konttori, Painatuskeskus

Gustavsson & Gustafsson. Johannes Gustavsson Jan-Erik Gustafsson TORSTAINA 12.2.2015 KLO 19

Gustavsson & Gustafsson. Johannes Gustavsson Jan-Erik Gustafsson TORSTAINA 12.2.2015 KLO 19 Gustavsson & Gustafsson Johannes Gustavsson Jan-Erik Gustafsson TORSTAINA 12.2.2015 KLO 19 Madetojan sali Ohjelma Torstaina 12.2.2015 klo 19 GUSTAVSSON & GUSTAFSSON Johannes Gustavsson, kapellimestari

Lisätiedot

Suomalaista uutta brittiläisittäin. Timothy Redmond Laura Mikkola TORSTAINA 31.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI

Suomalaista uutta brittiläisittäin. Timothy Redmond Laura Mikkola TORSTAINA 31.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Suomalaista uutta brittiläisittäin Timothy Redmond Laura Mikkola TORSTAINA 31.10.2013 KLO 19 MADETOJAN SALI Ohjelma Torstaina 31.10.2013 klo 19 SUOMALAISTA UUTTA BRITTILÄISITTÄIN Timothy Redmond, kapellimestari

Lisätiedot

Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali

Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Johannes Gustavsson, ohjaaja Atso Almila, seremoniamestari Sikri Lehko, saksofoni Edward Ananian-Cooper, kapellimestari

Lisätiedot

Suomen Sinfoniaorkesterit ry 50 vuotta

Suomen Sinfoniaorkesterit ry 50 vuotta To 23.4.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Pe 24.4.2015 klo 19 Sibeliustalo VIIKONLOPUN KLASSISET Suomen Sinfoniaorkesterit ry 50 vuotta Okko Kamu, kapellimestari Réka Szilvay, viulu Marko Ylönen,

Lisätiedot

Ohjelma VKO 10 VKO 11 VKO 12. Lauantai 7.3. TALLINNAN KAMARIORKESTERI Tuomiokirkko klo 17. Maanantai 16.3. KAMARIKONSERTTI

Ohjelma VKO 10 VKO 11 VKO 12. Lauantai 7.3. TALLINNAN KAMARIORKESTERI Tuomiokirkko klo 17. Maanantai 16.3. KAMARIKONSERTTI 7.-22.3.2015 Ohjelma VKO 10 VKO 11 VKO 12 Lauantai 7.3. TALLINNAN KAMARIORKESTERI Tuomiokirkko klo 17 Sunnuntai 8.3. TRIO FRESH Kotikonsertti Pikisaarentie 16, Oulu klo 15 BACH & ESKELINEN Hailuodon kirkko

Lisätiedot

Aplodit Orkesterille r.y:n jäsenlehti kevät/syksy 2012. Lahden lahja musiikille. Kivaa kesätyötä tiedossa. Monitoimimatka Britanniaan

Aplodit Orkesterille r.y:n jäsenlehti kevät/syksy 2012. Lahden lahja musiikille. Kivaa kesätyötä tiedossa. Monitoimimatka Britanniaan Aplodit Orkesterille r.y:n jäsenlehti kevät/syksy 2012 Lahden lahja musiikille Kivaa kesätyötä tiedossa Monitoimimatka Britanniaan 10.4. alkaen palvelemme Sokosta vastapäätä, osoitteessa Aleksanterinkatu

Lisätiedot

3/2011. Julius Caesar on räväkkä show. Doctor Atomic. ooppera ydinpommin luojista. Tuhkimo traaginen kertomus

3/2011. Julius Caesar on räväkkä show. Doctor Atomic. ooppera ydinpommin luojista. Tuhkimo traaginen kertomus 3/2011 Julius Caesar on räväkkä show Doctor Atomic ooppera ydinpommin luojista Tuhkimo traaginen kertomus 1 Draamaa ja rakkautta elämää ja ihmisiä JUHANI KOIVISTO Suurten tunteiden talo Löydä > Eläköön

Lisätiedot

To 5.3.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Paljon onnea Sibeliustalo 15 vuotta!

To 5.3.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Paljon onnea Sibeliustalo 15 vuotta! To 5.3.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Paljon onnea Sibeliustalo 15 vuotta! Okko Kamu, kapellimestari Tuomas Ylinen, sello Jean Sibelius: Dryadi op. 45 nro 1 Sergei Prokofjev: Sinfonia concertante

Lisätiedot

ITSENÄISYYSPÄIVÄN MATINEA VETERAANEILLE

ITSENÄISYYSPÄIVÄN MATINEA VETERAANEILLE Pe 5.12.2013 klo 13 Sibeliustalo ITSENÄISYYSPÄIVÄN MATINEA VETERAANEILLE La 6.12.2014 klo 15 Sibeliustalo ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAKONSERTTI Okko Kamu, kapellimestari Bram van Sambeek, fagotti* Lahden Mieskuoro,

Lisätiedot

L a h d e n k u l t t u u r i s y k s y 2 0 0 7

L a h d e n k u l t t u u r i s y k s y 2 0 0 7 K a u p u n g i n t e a t t e r i K a u p u n g i n o r k e s t e r i S i b e l i u s t a l o K u l t t u u r i t o i m i M u s e o t L i i k u n t a p a l v e l u t S i v i s t y s t o i m i a l a L a

Lisätiedot

Timo Roos. Haitari goes laser. Sami Hopponen ja muut nuoret taiturit tunnelmoivat liiton juhlakonsertissa. Pakinoita 16 vuoden ajan

Timo Roos. Haitari goes laser. Sami Hopponen ja muut nuoret taiturit tunnelmoivat liiton juhlakonsertissa. Pakinoita 16 vuoden ajan Suomen Harmonikkaliitto ry Harmonikkaliiton jäsenlehti 4 2012 Haitari goes laser Kokkolan Talviharmonikassa s. 32 Sami Hopponen ja muut nuoret taiturit tunnelmoivat liiton juhlakonsertissa s. 6 Timo Roos

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORI SINFONIETTA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORI SINFONIETTAN TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISKUVAUS TOIMINNASTA 2 TOIMINNALLISTEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN TA/TP 2 KULTTUURILAUTAKUNTA 4 HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

VIIKKO 10 VIIKKO 11 VIIKKO 12 PERJANTAI 7.3. SUNNUNTAI 23.3 PERJANTAI 21.3. TIISTAI 18.3. TIISTAI 11.3. LAUANTAI 8.3. KESKIVIIKKO 19.3. LAUANTAI 22.3.

VIIKKO 10 VIIKKO 11 VIIKKO 12 PERJANTAI 7.3. SUNNUNTAI 23.3 PERJANTAI 21.3. TIISTAI 18.3. TIISTAI 11.3. LAUANTAI 8.3. KESKIVIIKKO 19.3. LAUANTAI 22.3. WWW.OMJ.FI VIIKKO 10 VIIKKO 11 VIIKKO 12 PERJANTAI 7.3. MAANANTAI 10.3. PERJANTAI 14.3. TIISTAI 18.3. PERJANTAI 21.3. SUNNUNTAI 23.3 KAKSI ASTETTA KLO 19 LAUANTAI 8.3. KAKSI ASTETTA KLO 16 SUNNUNTAI 9.3.

Lisätiedot

Villi ja vapaa. Santtu-Matias Rouvali. Emma Gaala on iso juhla Gramex tilitti miljoonia musiikille Viitasen Piian lauluissa on elämää

Villi ja vapaa. Santtu-Matias Rouvali. Emma Gaala on iso juhla Gramex tilitti miljoonia musiikille Viitasen Piian lauluissa on elämää 1 2015 Villi ja vapaa Santtu-Matias Rouvali Emma Gaala on iso juhla Gramex tilitti miljoonia musiikille Viitasen Piian lauluissa on elämää 1 hän Haastattelu lauri kaira Kuva Matti matikainen jorma Waldén

Lisätiedot

To 26.3.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Pe 27.3.2015 klo 19 Sibeliustalo VIIKONLOPUN KLASSISET

To 26.3.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Pe 27.3.2015 klo 19 Sibeliustalo VIIKONLOPUN KLASSISET To 26.3.2015 klo 19 Sibeliustalo SINFONIAKONSERTTI Pe 27.3.2015 klo 19 Sibeliustalo VIIKONLOPUN KLASSISET Eugene Tzigane, kapellimestari Anna-Liisa Bezrodny, viulu W. A. Mozart: Sinfonia nro 33 B-duuri

Lisätiedot

Aaltoja! JUNE BINNIE. LENTÄMISEN IHME Jyväskylän museoissa maaliskuusta alkaen. & JYVÄSKYLÄ SINFONIA Kalastavan kissan kadulla

Aaltoja! JUNE BINNIE. LENTÄMISEN IHME Jyväskylän museoissa maaliskuusta alkaen. & JYVÄSKYLÄ SINFONIA Kalastavan kissan kadulla JYVÄSKYLÄN KULTTUURITALVI JA -KEVÄT 2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGINTEATTERI JYVÄSKYLÄ SINFONIA JYVÄSKYLÄN MUSEOT JYVÄSKYLÄ PAVILJONKI SINFONIA KAUPUNGINTEATTERI JYVÄSKYLÄN KESÄ MUSEOT KULTTUURIPALVELUT AALTOALVARI

Lisätiedot

nettiextra MATKA JATKUU Eini Uutta popahtavampaa musiikkia tulossa Suomen Elvis-tulkki Uuden lupauksen ja levyn äärellä Ei halua unelmoida

nettiextra MATKA JATKUU Eini Uutta popahtavampaa musiikkia tulossa Suomen Elvis-tulkki Uuden lupauksen ja levyn äärellä Ei halua unelmoida nettiextra SUOMALAISEN MUSIIKIN, TANSSIN JA TEATTERIN ERIKOISLEHTI 1/2014 3.vsk Kake Randelin Uutta popahtavampaa musiikkia tulossa Juha Aron Leppänen Suomen Elvis-tulkki Pääyhteistyökumppanit: Veeti Uuden

Lisätiedot

AITIOPAIKKA. - Ohjelmistolehti syksy 2007 -

AITIOPAIKKA. - Ohjelmistolehti syksy 2007 - AITIOPAIKKA - Ohjelmistolehti syksy 2007 - Aleksanterin teatterin pääsisäänkäynti Albertinkadun puolella näyttää vielä hiljaiselta. Esitykseen on pari tuntia aikaa. Bulevardin puoleisen henkilökunnan sisäänkäynnin

Lisätiedot

AIKA POJAT tutuiksi yhdessä tekemällä

AIKA POJAT tutuiksi yhdessä tekemällä TUUSULAN JUHLAVUOSI 2015 Sisällys Onnittelut 150 vuotta täyttäville taiteilijoille 2 AIKA POJAT tutuiksi yhdessä tekemällä 3 Boheemielämää ja kanteleensoittoa 4 Akseli Gallen-Kallela ja taiteilijatoverit

Lisätiedot

ISÄ. Otra Vez! käynnistää Sinfonian kevään. Suomalaisen opetuksen historiaa Jyväskylän lyseon museossa

ISÄ. Otra Vez! käynnistää Sinfonian kevään. Suomalaisen opetuksen historiaa Jyväskylän lyseon museossa MUSEOT AALTOALVARI & WELLAMO NUORISOPALVELUT KIRJASTO KULTTUURIPALVELUT SINFONIA KAUPUNGINTEATTERI JYVÄSKYLÄN KULTTUURIKEVÄT TAMMIKUU TOUKOKUU 2010 Kulttuuritoimijat yhteisellä asialla: LUPA OLLA ISÄ VIMMAA

Lisätiedot

Järvenpää / Tuusula. www.kum.fi. Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston lehti. lv. 2012 2013

Järvenpää / Tuusula. www.kum.fi. Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston lehti. lv. 2012 2013 Järvenpää / Tuusula Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston lehti lv. 2012 2013 www.kum.fi Kielotie 4, Tikkurila Puh. 010 439 3730, ma-pe: 10-18, la 10-14. www.vantaanmusiikki.fi Lääkärikeskus Aava Orto-Lääkärit

Lisätiedot

Laulumaat menestyvät taas. b u s i n e s s & t e c h n o l o g y

Laulumaat menestyvät taas. b u s i n e s s & t e c h n o l o g y 2 09 b u s i n e s s & t e c h n o l o g y t ä s s ä n u m e r o s s a Laulumaat menestyvät taas Rock region Osaaminen alkaa perinteen tuntemuksesta suomen suven avaus Kesän ensi sävelet Kaikki hitin ainekset

Lisätiedot

Suomen Kontrabassoklubi ry

Suomen Kontrabassoklubi ry Suomen Kontrabassoklubi ry BASISTI 5. vuosikerta Julkaisija: Suomen Kontrabassoklubi ry Puheenjohtaja: Jyrki Hiilivirta Sarvikatu 16 A 1 15950 LAHTI p. 918-532 882 Sihteeri: Anna Krohn Jaalantie 5 00600

Lisätiedot

PIKALIRINÄ 1/01 16 1

PIKALIRINÄ 1/01 16 1 PIKALIRINÄ 1/01 16 1 Veijareita ja wieniläisiä, suurlähettiläitä ja muita suosikkeja... SIBELIUSTALON KEVÄT 2001 Varmista paikkasi salissa - hanki liput ajoissa! ti 20.02. La 24.02. klo 19.30 Vasket oopperassa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunginorkesterin konsertit Musiikkitalossa viikottain syyskuusta toukokuuhun Lue lisää s. 6 7

Helsingin kaupunginorkesterin konsertit Musiikkitalossa viikottain syyskuusta toukokuuhun Lue lisää s. 6 7 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 4 2013 Helsingin kaupunginorkesterin konsertit Musiikkitalossa viikottain syyskuusta toukokuuhun Lue lisää s. 6 7 Matkailulehti_260x178mm_4_13_Kokosivu.pdf 2 11.4.2013

Lisätiedot

KULLERVO 16. & 17.4.2015

KULLERVO 16. & 17.4.2015 16. & 17.4.2015 KULLERVO Tampere Filharmonia Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari Marjukka Tepponen, sopraano Kevin Greenlaw, baritoni Suomen Mieskuoroliiton suurkuoro Torstai 16.4.2015 klo 19 Perjantai

Lisätiedot

Matkailu. lehti. Lue lisää Radion sinfoniaorkesterin konserteista s. 8-9. Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 4 2014

Matkailu. lehti. Lue lisää Radion sinfoniaorkesterin konserteista s. 8-9. Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 4 2014 Matkailu lehti Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 4 2014 Lue lisää Radion sinfoniaorkesterin konserteista s. 8-9 To 18.9. klo 18 Pe 19.9. klo 20.30 La 20.9. klo 16 Su 21.9. klo 15 To 2.10. klo 19

Lisätiedot

SUOMEN KONTRABASSOKLUBI

SUOMEN KONTRABASSOKLUBI Kontra-C Sisällysluettelo Suomen kontrabassoklubi ry:n jäsenlehti 25. vuosikerta. Ensimmäinen lehti julkaistiin vuonna 1982 Painos 170 kpl Päätoimittaja: Henrica Fagerlund Toimituskunta: Yhdistyksen hallitus

Lisätiedot

Kaikuja Ainolasta. Järvenpään Mieslaulajien juhlalehti

Kaikuja Ainolasta. Järvenpään Mieslaulajien juhlalehti Kaikuja Ainolasta Järvenpään Mieslaulajien juhlalehti Järvenpään Mieslaulajat ahkeroivat pitkin vuotta niin esiintymisissä kuin tilaisuuksien järjestäjinä Huhtikuu 26.4. Sibelius-konsertti Keravalla, Kerava-Sali,

Lisätiedot

Musiikkipäivät 45. HETAN 14. 20.4.2014. Konsertit & taiteilijat. Maijan kauha. Muisteluksia. Ohjelmisto keskiaukeamalla s. 8 10

Musiikkipäivät 45. HETAN 14. 20.4.2014. Konsertit & taiteilijat. Maijan kauha. Muisteluksia. Ohjelmisto keskiaukeamalla s. 8 10 45. HETAN Musiikkipäivät 14. 20.4.2014 Konsertit & taiteilijat Ohjelmisto keskiaukeamalla s. 8 10 Maijan kauha konsertoi kuoroille s. 13 Muisteluksia vuosien varrelta s. 4, 6 2 Pääkirjoitus K ävin ensimmäisen

Lisätiedot