Suomen Lions-liitto ry:n viestintästrategia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Lions-liitto ry:n viestintästrategia"

Transkriptio

1 Suomen Lions-liitto ry:n viestintästrategia Hyväksytty Suomen Lions-liitto ry:n hallituksessa

2 SISÄLTÖ 1. Suomen Lions-liiton toiminta-ajatus 1 2. Yleistä 1 3. Suomen Lions-liiton viestinnän tavoitteet ja tehtävät 2 4. Viestinnässä noudatettavat periaatteet 3 5. Ulkoinen viestintä 3 6. Sisäinen viestintä 4 7. Viestinnässä käytettävät keinot 4 8. Viestinnän organisointi Viestintä liittotasolla Viestintätoimikunta NET-työryhmä Lion-lehden toimitusneuvosto Yhteisösuhteet työryhmä Viestintä piiritasolla Viestintä klubitasolla Viestintä yksilötasolla 9 9. Koulutus Lionstunnuksen käyttö ja graafinen ohjeistus Sidosryhmäyhteistyö Mainonta ja sponsorointi Viestinnän toteutus ja seuranta 10 Lähteet 10

3 Tässä viestintästrategiassa esitellään Suomen Lions-liiton viestinnän lähtökohdat, viestinnässä noudatettavat periaatteet, viestinnän suunnittelu ja organisointi, sekä viestintää koskevien uudistusten toteuttaminen. Esitykseen on poimittu tiiviiseen muotoon Lionsjärjestön arkiviestintään liittyvät periaatteelliset asiat, joiden tulisi olla tiedossa kaikilla organisaatiomme tasoilla. Viestintästrategialla halutaan vahvistaa olemassa olevia avoimen tiedottamisen kulttuureja ja nostaa niitä esiin. Suomen Lions-liiton viestintä perustuu yleisiin viestinnän periaatteisiin. Lähtökohtana on, että viestintä tukee lionsjärjestön päämääriä. Lisäksi tuodaan esiin viestinnän periaatteelliset painopistealueet. Viestintästrategian tarkoituksena on, että viestintä saadaan tukemaan koko organisaation strategiaa, toisin sanoen autetaan organisaatioita pääsemään tavoitteisiinsa. 1. Suomen Lions-liiton toiminta-ajatus Teemme yhdessä työtä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi sekä ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi. Toiminta tarjoaa jäsenelle mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja kotimaassa ja ulkomailla. Lionsjärjestön tarkoituksena on tehdä mahdolliseksi vapaaehtoisille palvella paikkakuntiaan ja yhteisöjään niiden humanitaaristen tarpeiden mukaan, sekä rohkaista rauhaan ja edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä lionsklubien välityksellä (Missio). Järjestömme visio on, että olemme maailmanlaajuisesti johtavassa asemassa vapaaehtoisessa yhteisöllisessä ja humanitaarisessa palvelussa. Kansainvälisen lionsjärjestön tunnuslause on: Me palvelemme Vi tjäna We serve. 2. Yleistä Lion-lehti on ilmestynyt suomenkielisenä vuodesta 1955 lähtien. Lehden keskimääräinen levikki on noin kappaletta. Numerosta 2/2000 alkaen lehti on ilmestynyt myös internet-verkossa ja se on ensimmäisenä verkossa ilmestynyt Lion-lehti maailmassa. Järjestössämme on ollut tiedotusjohtaja, nyttemmin viestintäjohtaja, vuodesta 1982 lähtien. Suomen Lions-liiton ensimmäiset kotisivut julkaistiin Sen jälkeen sivuja on muutettu useita kertoja, viimeisin suuri uudistus tehtiin syksyllä Viestinnän avulla lionsjärjestö lisää tunnettuuttaan, ympäristön ja kansalaisten luottamusta toimintaansa kohtaan sekä toimintansa vaikuttavuutta ja työnsä tehokkuutta. Keskeiset tehtävät ovat informointi, neuvonta ja osallisuuden edistäminen. Viestintä on myös tärkeä osa johtamista ja toimintaa. Järjestöllemme on tärkeää toimintamme avoimuus, samoin kuin toisten tekemän työn arvostaminen. Näitäkin tavoitteita tuetaan viestinnällä. Viestintä on lioneille mahdollisuus. Sen avulla voimme tehostaa omaa toimintaamme. Toisaalta sen avulla voimme tehdä toimintaamme tunnetuksi niin jäsenistömme keskuudessa kuin suurelle 1 (10)

4 yleisöllekin. Viestintä vahvistaa asemaamme tärkeänä yhteiskunnallisena toimijana ja luo meistä mielikuvaa varteenotettavana yhteistoimintatahona. Näkyvä toiminta houkuttelee järjestöömme aktiivisia uusia jäseniä ja samalla lisää yhteisöllisyyttä omassa keskuudessamme. 3. Suomen Lions-liiton viestinnän tavoitteet ja tehtävät Viestinnällä tehdään lionsjärjestö, sen toiminta ja aktiviteetit tutuiksi kansalaisille, sidosryhmille, ja jäsenistölle ja näin luodaan edellytykset vuorovaikutukselle. Viestintä on aktiivista, palvelevaa ja lähtee vastaanottajan tarpeista. Moninkertaispiirin (liittotaso), piirien, klubien ja toimihenkilöiden erilaisilla viestintämuodoilla luodaan perusedellytykset siihen, että kaikilla on mahdollisuus osallistua toimintojen suunnitteluun ja päätöksenteon valmisteluun. Samoin myös sille, että kaikki voivat viestiä omasta toiminnastaan. Suomen Lions-liiton julkisuuskuva muodostuu jokaisen jäsenen toiminnan tuloksesta. Se kertoo, mitä suuri yleisö meistä ajattelee. Samalla se vaikuttaa kaikkeen tekemiseemme, uusien jäsenten saamisesta ihmisten halukkuuteen osallistua keräyksiimme ja aktiviteetteihimme. Julkisuuskuvaan voidaan vaikuttaa onnistuneella, hyvin suunnitellulla viestinnällä. Viestinnän toimintaperiaatteet Luotettavuus Asiantuntevuus Avoimuus Ajantasaisuus ja ajanmukaisuus Vuorovaikutteisuus Viestintä yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa Tavoitemielikuva Suomen Lions-liiton tavoitemielikuva on olla tunnettu ja tehokas kansainvälinen palveluklubien järjestö. Keskeinen viestinnän tavoite Olemme omassa toimintaympäristössämme nykyisille ja potentiaalisille sidosryhmillemme ensimmäiseksi mieleen tuleva asiantunteva ja kokenut palveluklubien järjestö, johon voi luottaa. Muita strategisia tavoitteita Lionsjärjestö ja sen palvelutoiminta tunnetaan Järjestöllä on hyvä imago Toimintamme näkyy positiivisesti niin julkisuudessa kuin omassa keskuudessamme Jäsenet ja virkailijat ovat sitoutuneita Yhteiskuntasuhteita vaalitaan ja kehitetään yhteiskunnan kaikilla tasoilla Tilannekohtaiset strategiset tavoitteet vaihtuvat kausittain. Viestinnällä huolehditaan erityisesti, että voidaan turvata jäsenien ja klubien mahdollisuudet saada tietoja yleisesti merkittävistä yhteisistä asioista ja, että asioiden käsittelyyn voidaan vaikuttaa voidaan toteuttaa kansainvälisen lionsjärjestön ja Lions-liiton antamiin palveluihin ja käsittelemiin asioihin liittyvä yleinen neuvonta 2 (10)

5 tieto on laadukasta ja helposti saatavilla viestintä on vuorovaikutteista huolehditaan tiedotusvälineiden, viranomaisten ja yhteistoimintatahojen tiedonsaannista huolehditaan ruotsinkielisen väestön tiedonsaannista keskeisissä asioissa yksittäisen lionin ja lionsklubin on helppo ottaa yhteyttä järjestömme virkailijoihin ja Suomen Lions-liiton toimistoon Suomen Lions-liitto rakentaa viestintään rutiinit ja toimintamallit, jotka palvelevat strategisia tavoitteita tarkistetaan viestintästrategia riittävän usein. 4. Viestinnässä noudatettavat periaatteet Lionsjärjestön eri toimijoiden viestintä tekee mahdolliseksi kokonaiskuvan muodostamisen järjestön harjoittamasta työstä, päätöksistä ja muusta toiminnasta ja antaa tilaisuuden myös kriittiseen arvioimiseen. Moninkertaispiirin (liittotaso), piirien, klubien ja toimihenkilöiden viestintä edistää asiayhteyksien ymmärtämistä. Informaatiota pitää olla helposti ja riittävästi saatavilla. Lionsjärjestö käyttää viestinnässään asiallista, selkeää ja ymmärrettävää kieltä. Suuren yleisön ja lionien vuorovaikutusmahdollisuuksia edistetään eri tavoin. Hyvä vuorovaikutteinen viestintä muodostuu lionien, suuren yleisön ja joukkoviestimien osallistumisesta. Palautetta seurataan eri tasoilla ja hyödynnetään toiminnan arvioinnissa ja siihen pyritään vastaamaan. Keskustelua ja aktiivisuutta tuetaan. Yleisesti merkittävistä asioissa tiedotetaan. Viestintä suunnitellaan osallistumista tukevaksi. Viestinnän eri osapuolia kohdellaan tasa-arvoisesti. Viestinnällä lisätään lionstoiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, jonka puolestaan odotetaan lisäävän ymmärtämystä järjestön toimintaa kohtaan. Lionsjärjestön viestintään on voitava luottaa ja eikä sitä tule käyttää järjestön tehtävälle vieraassa tarkoituksessa. Viestintä on oikea-aikaista, riittävän nopeaa, avointa, ymmärrettävää. Sähköinen tiedonvälitys antaa mahdollisuuden lähes reaaliaikaiseen toimintaan. Luotettavuudesta ei kuitenkaan saa tinkiä nopeuden kustannuksella. 5. Ulkoinen viestintä Johdonmukaisella, todenmukaisella, yhtenäisellä, aktiivisella ja selkeällä viestinnällä välitetään lionsjärjestöstä myönteinen kuva omalle jäsenistöllemme ja julkisuuteen. Ulkoisessa tiedottamisessa viestintä pyritään suuntaamaan suoraan tai välillisesti eri kohderyhmille. Lion-lehti ja järjestömme ulkopuolinen media ovat tärkeitä viestinnässä suurelle yleisölle. Wwwsivuilla taas saavutetaan suuri kattavuus ja nopeus. Järjestömme ajan tasalla olevat tiedotuksen suorat kontaktit, postituslistat ja monipuolinen kotisivuverkko auttavat viestinnän onnistumisessa. Toimitusten kautta välitetyt viestit leviävät nopeasti ja laajasti suurelle yleisölle. Joukkoviestimet suodattavat ja kommentoivat asioita ja ottavat esiin eri näkökulmia. Ne tarjoavat järjestömme omien kanavien lisäksi väylän tuloksista tiedottamiseen ja yleisöpalautteelle sekä yhteiskunnalliselle keskustelulle. 3 (10)

6 Viestinnän suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa kannattaa hyödyntää liiton ja piirien viestintäorganisaatioiden apua. Suomen Lions-liiton ulkoisesta viestinnästä vastaavat liiton puheenjohtaja, pääsihteeri ja viestintäjohtaja. Toimikuntien, piirien ja klubien ulkoisesta viestinnästä huolehtivat heidän viestintävastaavansa sovittujen pelisääntöjen ja johdon ohjeiden mukaisesti. Suomen Lions-liiton maineenhallinnan kannalta tärkeissä asioissa tulee olla yhteydessä puheenjohtajaan tai pääsihteeriin. Jokainen lion hoitaa viestintää omalta osaltaan niin toiminnassamme kuin sen ulkopuolellakin. Suuren yleisön näkemys lionsjärjestöstä perustuu usein yksittäisten jäsenten toimintaan, käytökseen tai lausuntoihin. Viestinnän tarve, laatu, ajoitus, menetelmät ja kohdentaminen riippuvat tilanteesta, mutta päätavoite on tehdä lionstoiminnan tulokset näkyviksi ja ymmärrettäviksi vastaanottajan ehdoilla. 6. Sisäinen viestintä Hyvä sisäinen viestintä lisää sitoutumista toimintaamme. Jäsenistö tarvitsee tietoa palvelutyötään ja organisaatioitaan koskevista suunnitelmista, muutoksista, tavoitteista, meneillään olevista hankkeista ja muista tärkeistä asioista. Toimiva sisäinen viestintä on ulkoisen viestinnän edellytys. Sisäisellä viestinnällä varmistetaan, että kaikilla organisaatiossa toimivilla on tiedossaan järjestömme toiminnan tavoitteet ja työn tekemisen kannalta oleellinen tieto. Toimiva sisäinen viestintä myös mahdollistaa jäsenistölle tärkeiden asioiden tietoon saattamisen organisaation ylemmille tasoille, samoin kuin avoimen, rakentavan keskustelun. Lionsjärjestö viestii monilla tasoilla, muun muassa moninkertaispiirissä (liittotasolla), piireissä, klubeissa, virkailija- ja toimihenkilötasoilla. Suomen Lions-liiton puheenjohtajalla, piirikuvernööreillä sekä toimiala- ja työryhmäjohtajilla, niin liitto- kuin piiritasollakin, on keskeinen rooli lionsjärjestön sisäisessä tiedonkulussa. Heidän tehtävänään on pitää viestinnästä vastaavat informoituna. Vastaavalla tavalla tiedon kulku tulee järjestää klubeissa. Toimikunnat, työryhmät, piirit ja klubit nimeävät viestintävastaavat, jotka hoitavat viestintää yhteistyössä viestintätoimikunnan, Lion-lehden ja NET-työryhmän kanssa. Suomen Lions-liiton toimistohenkilökunta viestii omiin tehtäviinsä liittyvistä asioista. 7. Viestinnässä käytettävät keinot Viestinnässä kehitetään monipuolisesti ulkoisen ja sisäisen viestinnän keinoja, jotka määräytyvät kohderyhmien mukaisesti. Viestinnän keinoja ovat muun muassa Lion-lehti, vuosikirja, esitteet, Suomen Lions-liiton, piirien ja klubien www-sivustot, sosiaalinen media ja muut sähköiset mediat, piirikuvernöörien tiedotteet, toimikuntapuheenjohtajien ajankohtaistiedotteet, vuosi-, piiri- PNATja klubikokoukset, tiedotus- ja keskustelutilaisuudet, messu- ja tutustumistilaisuudet. Myös kahdenväliset puhelin- ja sähköpostikeskustelut ovat tärkeitä viestintätapahtumia. 4 (10)

7 Lioneja kannustetaan kertomaan toiminnastamme ulkopuolisille, niin erilaissa aktiviteeteissa kuin vapaamuotoisissa yksityisissä tapaamisissa. Joukkoviestimiin klubien, piirien ja moninkertaispiirin virkailijat ovat omaan vastuualueeseensa liittyen suoraan yhteydessä. Liiton ja piirien viestintävastaavat auttavat tarvittaessa. Julkisen sanan tarpeisiin vastataan nopeasti ja tasapuolisesti. Lionit ja Lions-liiton toimistohenkilökunta avustavat tarvittaessa toimittajia tiedon hankinnassa. Julkista sanaa ja suurta yleisöä varten pyritään tuottamaan koottua ja erilaisia kokonaisuuksia käsittelevää tietoa. 8. Viestinnän organisointi Lionsviestintä kokonaisuudessaan on merkittävä osa järjestömme toimintaa ja sen päämäärän toteuttamista. Toiminta- ja johtamiskulttuuri perustuu tavoitteelliseen, suunnitelmalliseen ja aktiiviseen viestintään. Johdolle viestintä on työväline. Liiton puheenjohtaja, pääsihteeri ja viestintäjohtaja johtavat ja koordinoivat Suomen Lions-liiton viestintää Suomen Lions-liiton vuosikokouksen, kuvernöörineuvoston ja hallituksen päätösten mukaan. Tärkeistä viestintää vaativista asioista tulee tiedottaa heille ja konsultoida heidän kanssaan käytännön toteutuksesta. Viestintäjohtajalla on apunaan viestintätoimikunta. Kaikki toimialajohtajat, työryhmien puheenjohtajat, piirikuvernöörit, piirien ja klubien virkailijat huolehtivat omalta osaltaan tiedottamisesta ja kanssakäymisestä niiden yhteistyökumppaneiden kanssa, joita heidän tehtävänsä koskevat. Tiedottaminen kuuluu jokaisen lionin ja Lions-liiton työntekijän perustehtäviin ja se on korostetusti palvelutoimintaa. Vastuu tiedottamisen toteuttamisesta on sillä, joka tiedon tuottaa. Perimmäinen vastuu piirin viestinnästä on kuitenkin piirikuvernöörillä ja klubin viestinnästä presidentillä. Lionstoiminnassa ei ole syytä tuottaa samoja tietoja moneen kertaan, jos ne voidaan saada valmiina tietojärjestelmistä. Tavoite on, että virkailijoilla on perustiedot lionsjärjestön tietovarannoista ja valmiudet käyttää niitä. Tietoja ei koota uudestaan, jos ne voidaan tuottaa jo olemassa olevasta Viestintä liittotasolla Viestintätoimikunta Viestintätoimikunta muodostuu asiantuntijajäsenistä, viestinnän eri työryhmien puheenjohtajista, piirikuvernöörijäsenestä ja liiton toimiston edustajasta. Sen tehtävänä on muodostaa kokonaiskuva Suomen Lions-liiton viestinnästä. Kokonaiskuvan pohjalta eri työryhmät kehittävät viestintää omalta osaltaan yhteisesti sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Liiton viestintäjohtaja on toimikunnan puheenjohtaja. Hän on yksi liiton viidestä toimialajohtajasta. Viestintätoimikunta ohjaa, neuvoo, koordinoi ja valvoo lionsviestintää. Viestintää kehitetään tiiviissä yhteistyössä muiden toimikuntien, työryhmien, jäsenistön ja leojen kanssa. 5 (10)

8 Toimikunta toimii lionsjärjestön johdon ja jäsenistön tukena, luo ja ylläpitää viestintäkanavia ja avustaa organisaation toimijoita. Työryhmä vastaa viestinnän koordinoinnista, suunnittelusta ja seurannasta. Viestintätoimikunta hallinnoi sisäistä ja ulkoista viestintää yhteistyössä liiton puheenjohtajan, pääsihteerin, hallituksen, kuvernöörineuvoston ja liiton muiden toimikuntien kanssa kehittää viestintää vastaamaan nykyajan ja tulevaisuuden vaatimuksia toimikunnalla on viestintävastuu valtakunnallisissa projekteissa antaa liiton johdolle, piireille ja klubeille valmiuksia viestintään muodostaa yhteistyöverkoston järjestömme viestinnän tekijöistä. Toimikunnan edustaja osallistuu kokouksiin ja tilaisuuksiin, joissa käsiteltävistä asioista viestintä tarvitsee tietoa toimintaansa varten. Viestinnän tiedonsaannista huolehditaan informoimalla heitä riittävän aikaisessa vaiheessa vireille tulevista ja ratkaistavista asioista. Tulevista kampanjoista, aktiviteeteista ja tapahtumien etenemisestä kerrotaan toimikunnalle ja sen puheenjohtajalle hyvissä ajoin. Toimikunnalla tulee olla yleiskuva tärkeistä viestintää vaativista asioista ja tapahtumista NET-työryhmä Ajantasaista tietoa lionstoiminnan eri alueilta saa Lions-liiton verkkosivuilta. Tietoa on keskeisiltä osin myös ruotsiksi ja englanniksi. Piirien, klubien ja toimikuntien sivut kertovat omalta osaltaan niiden toiminnasta. Myös kansainvälisen lionsjärjestön, Lions Clubs Internationalin sivuille, on koottu erittäin suuri määrä toimintaamme koskevaa tietoa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa kansainvälinen päämaja. Päivitetyt liiton, piirien ja klubien kotisivut mahdollistavat tiedon välittämisen tehokkaasti. Verkkoviestintää kehitetään tiedonkulun nopeuden ja saavutettavuuden lisäämiseksi. Tavoitteena on saada uusi tieto mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti jäsenistön ja suuren yleisön tietoon ja käyttöön. Verkkopalvelut ovat tärkeitä myös sidosryhmäyhteistyöllemme. Lisäksi tiedonsaanti turvataan niille, jotka käyttävät muuta kuin verkkomedioita. Verkko- ja muussa viestinnässä pidetään huoli myös henkilötietojen tehokkaasta suojaamisesta lainsäädännön mukaan. Lionstoiminta esittäytyy tietoverkossa niin, että tuottamamme tiedot ja palvelut löytyvät vaivattomasti, ja että lionstoiminnasta ja sen tuloksista on helppo muodostaa kokonaiskuva. Asiat esitellään asiakas- ja sisältölähtöisesti. Tiedon saatavuuden parantamiseksi sähköistä julkaisemista pyritään tehostamaan. Lisäksi kiinnitetään huomiota verkkoon tuotetun aineiston pitkäaikaiseen käyttöön ja arkistointiin. Lionsjärjestön verkkoaineistoon tulee voida luottaa, joten tietojen ajantasaisuus ja päivittäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Verkkoviestinnän ylläpitoon ja kehittämiseen suunnataan riittävästi voimavaroja kaikilla tasoilla. 6 (10)

9 Jokainen toimikunta ja työryhmä tuottaa oman alueensa www-sivujen sisällön ja vastaa sen ajantasaisuudesta ja oikeellisuudesta. Toimialajohtajien sekä toimikuntien ja työryhmien puheenjohtajien tehtävä on huolehtia, että liiton sivuilla on riittävästi heidän alueensa sisältöä. Viime kädessä vastuu kaikista sivuista on Lions-liiton pääsihteerillä. NET-työryhmä ylläpitää Suomen Lions-liiton palvelinta, huolehtii liiton kotisivujen toiminnasta ja kehittää niitä sekä valvoo, ohjaa ja opastaa piirien webmastereiden ja mahdollisten internettyöryhmien työtä. Vastuu lionspiirin kotisivujen sisällöstä, ylläpidosta ja varmistamisesta sekä materiaalin oikeellisuudesta on aina kyseisen piirin piirikuvernöörillä. Vastuu lionsklubin kotisivujen sisällöstä, ylläpidosta ja varmistamisesta sekä materiaalin oikeellisuudesta on klubin presidentillä. Tarkempaa tietoa www-viestintään liittyvistä asioista on Suomen Lions-liitto ry:n internet-toiminnan ohjeessa Lion-lehden toimitusneuvosto Lion-lehti toimii kansainvälisen päämajan Editorial Policyn sekä Lions-liiton hallituksen hyväksymän johtosäännön mukaan. Lion-lehti on liiton virallinen lehti. Lehti on puolueeton suomen- ja ruotsinkielinen Lions Clubs Internationalin jäsenlehti, ja se kuuluu jäsenenä Suomen Aikakauslehtien liittoon. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti postitetaan kaikille jäsenille ja sidosryhmille. Lion-lehti on kaikkien Suomen lionien ja leojen yhdysside sekä Lions Clubs Internationalin, Lionsliiton ja liittotoimiston tiedotuskanava. Se julkaisee Lions Clubs Internationalin, Lions-liiton ja -piirien antamaa aineistoa sekä klubien lähettämiä kuvauksia palvelu- ja muusta toiminnasta kaikkialta maasta. Lion-lehti kertoo tapahtumista ja aikaansaannoksista omassa maassa ja maailmanlaajuisesti. Lehti keskittyy lionstoiminnan ja palvelutehtävien esittelyyn. Lion-lehden toimitusneuvosto vastaa Lion-lehden toimitusaikatauluista, sisällön seurannasta, ilmoitusmyynnistä ja painopaikan valintaehdotuksesta. Se tukee toimittajien työtä ja tekee esityksiä lehden kehittämiseksi. Päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä, aineiston kokoamisesta ja toimittamisesta, toimituksen johtamisesta ja ilmoituskehityksen seurannasta, joista hän myös raportoi ja tekee esityksiä toimitusneuvostolle. Lehden toiminnan kannalta on tärkeää, että se saa ajankohtaisia juttuideoita piireistä ja klubeista Yhteisösuhteet-työryhmä Yhteisösuhteet-työryhmän tarkoituksena on tehdä tunnetuksi lionstoiminnan periaatteita yhteiskunnan eri tasoille painottaen kulloinkin voimassa olevaa toiminnan teemaa. Työryhmä vahvistaa näkyvyyttä ja yhteistyötä yritysten, yhteisöjen, keskusjärjestöjen ja viranomaisten kanssa. Yhteistyökumppaneiden valinnassa pääpaino on pitkäjänteisellä molempia osapuolia hyödyttävällä yhteistyöllä. Työryhmä hankkii tuleviin projekteihin tarvittavat partnerit ja pitää heihin henkilökohtaisesti yhteyttä. Yhteistyötä tehdään myös piirien kanssa paikallisen partneriyhteistyön varmistamiseksi. 7 (10)

10 Työryhmä saa toiminnallaan aikaan yhteistyösuhteita, joita muut toimikunnat, kuten palvelu- ja varainhankintatoimikunta voivat hyödyntää omissa projekteissaan Viestintä piiritasolla Lionspiirin viestintää ovat esimerkiksi piirin oma lehti, jutut Lion-lehteen ja paikallisiin lehtiin, www-sivut, sosiaalinen media, PK-tiedotteet, työryhmien puheenjohtajien tiedotteet, piirikuvernöörin vierailut, erilaiset tapahtumat ja aktiviteetit, kokoukset ja suorat yhteydenotot. Piirin viestinnästä vastaa piirikuvernööri. Hänellä on tehtävän käytännön toteuttamisessa apunaan piirin tiedotusorganisaatio ja Internet-palveluissa webmaster. Kukin piirihallituksen ja piirin toimikunnan jäsen huolehtii viestinnästä omien tehtäviensä osalta. Tiedotusvastaava ja webmaster antavat tarvittaessa apua. Yleisesti kiinnostavista asioista tiedotetaan myös Lion-lehteen ja liiton viestinnästä vastaaville. Piirin Internet-palveluista vastaa piirin webmaster. Hän opastaa, kouluttaa ja koordinoi klubien internet-toimintaa sekä valvoo Suomen Lions-liitto ry:n internet-toiminnan ohjeiden noudattamista piirissään yhteistyössä liiton NET-työryhmän kanssa. Piirikuvernööri voi halutessaan nimittää piirille lionsjäsenistä koostuvan internet-toimikunnan/työryhmän. Piirin sivustoilla noudatetaan NET-työryhmän antamia ohjeita. Vastuu lionspiirin kotisivujen sisällöstä, ylläpidosta ja varmistamisesta sekä materiaalin oikeellisuudesta on aina ko. lionspiirin piirikuvernöörillä. Lions-liitto järjestää vuosittain koulutustilaisuuden piirien tiedotustoimikuntien puheenjohtajille ja webmastereille Viestintä klubitasolla Lionsklubien viestintää ovat esimerkiksi klubin oma lehti, jutut Lion- ja piirilehteen, jutut paikallisiin lehtiin, www-sivut, sosiaalinen media, erilaiset tiedotteet niin jäsenille kuin sidosryhmillekin, erilaiset aktiviteetit ja tapahtumat, kokoukset ja suorat yhteydenotot. Lionsklubin viestinnästä vastaa klubin presidentti. Hänellä on tehtävän käytännön toteutuksessa apunaan sihteeri, klubin toimikuntien puheenjohtajat ja virkailijat sekä mahdollisuuksien mukaan tiedotussihteeri. Kukin klubin jäsen huolehtii viestinnästä omien tehtäviensä osalta. Yleisesti kiinnostavista asioista tiedotetaan myös piirilehteen, Lion-lehteen sekä piirin ja liiton viestinnästä vastaaville. Jos klubilla on www-sivut, klubi nimeää jäsenistään webmasterin, joka vastaa klubin kotisivujen julkaisemisesta ja ylläpidosta. Kotisivujen sisällöstä ja tuottamisesta vastaa lionsklubin presidentti liiton NET-työryhmän antamien ohjeiden mukaisesti. Webmasterin käyttöoikeudet voidaan perua NET-työryhmän ja viime kädessä Suomen Lions-liitto ry:n hallituksen toimesta, jos sivuja klubin ei hoideta tai päivitetä tai toiminta rikkoo liiton ohjeita. Klubin sisäisessä viestinnässä otetaan huomioon myös jäsenet, joilla ei ole mahdollisuutta sähköisten palveluiden käyttöön. 8 (10)

11 8.4. Viestintä yksilötasolla Jokainen lion hoitaa viestintää oman vastuualueensa osalta. Kannattaa muistaa, että viestimme toiminnastamme myös varsinaisen klubitoiminnan ulkopuolella. Suuren yleisön näkemys lionsjärjestöstä perustuu usein yksittäisten jäsenten toimintaan, käytökseen tai lausuntoihin. Tärkeitä viestintätehtäviä ovat toiminnastamme kertominen potentiaalisille jäsenehdokkaille, samoin kuin uusille jäsenille kummin tehtävässä. Viestintää on myös lionsmerkin näkyminen rintapielessämme lionskokousten ulkopuolella. 9. Koulutus Säännöllinen koulutustoiminta luo ja vahvistaa viestintävalmiuksia. Piirien tiedotus- ja Internetvastaaville järjestetään vuosittain koulutustilaisuus. He puolestaan kouluttavat oman piirinsä piirihallituksen ja klubien virkailijoita. 10. Lionstunnuksen käyttö ja graafinen ohjeistus Lionstunnus ja järjestömme nimi ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä ja niiden käyttöä säätelee tavaramerkkilainsäädäntö. Lions Clubs International on rekisteröinyt ne ympäri maailmaa. Lionsklubeilla, piireillä ja liitolla on lupa käyttää tunnusta esimerkiksi kirjelomakkeissa ja - kuorissa, web-sivuilla ja painotuotteissa. Tarkat ohjeet lionslogon ja nimen käytöstä ovat luettavissa liiton ja Lions Clubs Internationalin kotisivuilta. Viestintästrategiaa täydentää graafinen ohjeistus. 11. Sidosryhmäyhteistyö Liittotasolla puheenjohtaja, pääsihteeri ja viestintäjohtaja luovat kontakteja mediaan. He osallistuvat myös kansainvälisten kokemusten vaihtamiseen yhteistyössä kansainvälisen lionstoiminnan työryhmien kanssa. Liiton yhteisösuhteet-työryhmä huolehtii sidosryhmäyhteistyöstä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Jokainen piiri, klubi ja jäsen huolehtii asioista omalta osaltaan. 12. Mainonta ja sponsorointi Lions-liiton, -piirien ja klubien kotisivuille saa laittaa kaupallisia logolla varustettuja mainoksia tai kaupallisia viestejä sekä linkittää niitä hyvää makua ja lionsetiikkaa noudattaen. Mainonta tulee kuitenkin hoitaa niin, ettei yhteistyötahoa mainosteta lionstunnuksilla tai sekoiteta lionsmateriaaliin. Kiistanalaiset tapaukset ratkaisee Suomen Lions-liitto ry:n hallitus. Lion-lehti saa suuren osan toimintavaroistaan mainoksista. Näin ollen ilmoitukset ja suhteet ilmoittajatahoihin ovat tiedonvälityksemme kannalta tärkeitä. 9 (10)

12 13. Viestinnän toteutus ja seuranta Tulevan kauden puheenjohtaja, pääsihteeri, viestintäjohtaja vastaavat siitä, että Suomen Lionsliitolle laaditaan viestintästrategian pohjalta kausittainen viestintäkalenteri ohjaamaan tavoitteiden toteutumista käytännössä. Suomen Lions-liiton toimikuntien, työryhmien, piirien ja klubien viestintävastaavat laativat omat kausittaiset viestintäkalenterinsa. Tärkeimmistä asioista informoidaan liiton puheenjohtajaa, pääsihteeriä ja viestintäjohtajaa. Viestintäkalenteri määrittelee tarkemmin vuosittaiset tavoitteet, kohderyhmät, viestinnän toimenpiteet ja vastuuhenkilöt. Viestinnän periaatteiden toteutumista seurataan jatkuvasti. Viestintästrategian ajantasaisuus tarkistetaan vuosittain. Lähteet Editorial Policy, XVII luku, Virallinen lehti, Lions Clubs International Internet-toiminnan ohje, Suomen Lions-liitto Lions Clubs Internationalin tavaramerkkisäännöt Lion-lehden johtosääntö, Suomen Lions-liitto, hallitus Missio, Suomen Lions-liitto Visio, Suomen Lions-liitto Lions Clubs Internationalin kotisivut Suomen Lions-liiton kotisivut 10 (10)

Webkoulutus 10.11.2012

Webkoulutus 10.11.2012 Webkoulutus 10.11.2012 Yleistä kotisivuista Ohjelma Lions liiton ohjeet websivuista Kotisivut Lions-liiton palvelimella Kotisivujen pohjamateriaali Kompozer ohjelma ja sen käyttö 10.11.2011 DC Mika Mustonen

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen Strategiset tavoitteet 2014-2019 Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja 2014 2015 Copyright Rastor Oy Lions-liiton strategia 2014-2019 Strategiset linjaukset Kriittiset menestystekijät Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Viestintä. C-piirin SuurPNAT, Loppi, 24.8.2010. Esa Ojapalo 2010

Viestintä. C-piirin SuurPNAT, Loppi, 24.8.2010. Esa Ojapalo 2010 Viestintä C-piirin SuurPNAT, Loppi, 24.8.2010 Esa Ojapalo 2010 Viestintä Denuntiatio Solum Translata Valet Viesti vain perille vietynä ratkaisee oikeat viestintäkanavat ja välineet ymmärrettävyys, kiinnostavuus

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen,

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen, Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen, 3.2.2018 Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan

Lisätiedot

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa Lions- 107-N PTS 2015-2019 DG Sini Eloholma Hyväksytty hallituksen kokouksessa 5.11.2014 Kansainvälinen lions-järjestö Näkemyksemme- visio Järjestö säilyy vapaaehtoisten yhteiskunnallisten ja humanitaaristen

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan asioihin Syntyy

Lisätiedot

Viestintä osana johtamista. Ulla Karppinen

Viestintä osana johtamista. Ulla Karppinen Viestintä osana johtamista Ulla Karppinen Liiton viestintästrategia Viestinnän avulla lionsjärjestö lisää tunnettuuttaan ympäristön ja kansalaisten luottamusta toimintaansa kohtaan sekä toimintansa vaikuttavuutta

Lisätiedot

Viestintä- strategia

Viestintä- strategia Viestintästrategia Viestinnän tehtävä on auttaa yliopiston strategisten linjausten toteutumista tukemalla ja tekemällä näkyväksi tutkimusta, koulutusta, yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja johtamista.

Lisätiedot

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen klubi 1931

Lisätiedot

107 N N-PIIRIN STRATEGIA

107 N N-PIIRIN STRATEGIA 107 N NPIIRIN STRATEGIA 2006 2010 107 N Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet Sisäinen yhteistyö toimii Lionit ja klubit sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin Aktiviteetit toteutetaan suunnitelmien mukaan

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen Lions Clubs International MD 107 Finland Klubin presidentti 8.5.2012 päivitetty 16.4.2012 Varpu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä

Lisätiedot

Piirin vuosikokous 25.4.2015 Porissa

Piirin vuosikokous 25.4.2015 Porissa Piirin vuosikokous 25.4.2015 Porissa Tiedotussihteerikoulutus Rauni-Eliisa Wasell, LC Huittinen/Gerda Yleistä tiedottamisesta Tiedotus on tiedon tuottamista ja välittämistä, myös julkikuvan luomista Vastaanottaja

Lisätiedot

Outokummun kaupunki VIESTINTÄSUUNNITELMA. Outokummun kaupungin viestintäsuunnitelma

Outokummun kaupunki VIESTINTÄSUUNNITELMA. Outokummun kaupungin viestintäsuunnitelma Outokummun kaupungin viestintäsuunnitelma Kaupunginhallitus XX.XX.2017, Tulee voimaan XX.XX.2017 1 Sisällys 1 Kaupunkiviestinnän lähtökohdat... 3 2 Kaupunkiviestinnän periaatteet... 3 2.1 Miksi kaupunki

Lisätiedot

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen klubi 1931

Lisätiedot

Klubien tiedotussihteerikoulutus Rauni-Eliisa Wasell, LC Kokemäki/Jokilaakso

Klubien tiedotussihteerikoulutus Rauni-Eliisa Wasell, LC Kokemäki/Jokilaakso Piirin vuosikokous Merikarvialla 13.4.2019 Klubien tiedotussihteerikoulutus Rauni-Eliisa Wasell, LC Kokemäki/Jokilaakso 1 Yleistä tiedottamisesta Tiedotus/viestintä on tiedon tuottamista ja välittämistä,

Lisätiedot

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet Liite nro 1 Hallitus 11.3.2019 Viestinnän yleiset periaatteet Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1/4 Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1. Viestintäämme määrittää asukkaiden oikeus saada tietoa

Lisätiedot

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Uusien jäsenten koulutus Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Lions Clubs International MD 107 Finland Arne Ritari Suomen lionstoiminnan kummi Aarne Ritarin syntymästään tuli 7.3.2011 kuluneeksi 105 -vuotta.

Lisätiedot

Global Action Team. - toimintavalmiuksien kehittäminen -

Global Action Team. - toimintavalmiuksien kehittäminen - Global Action Team - toimintavalmiuksien kehittäminen - Global Action Team Tavoitteena asettaa koko lionien verkosto toimimaan klubien puolesta Tiimityö on keskeinen osa: Palvelutiimit (GST) Jäsenyystiimit

Lisätiedot

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt!

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Lions Clubs International MD 107 Finland Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Aktiviteetti lionsklubeille Netin turvallinen käyttö perheissä 1 Leijonien oma palveluaktiviteetti! Netin turvallinen käyttö

Lisätiedot

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET 2012-2013 2/5 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 3. Pelikenttä 4. Visio 5. Päämäärät 6. Menestyskonsepti 7.

Lisätiedot

SPL Keski-Suomen piirin viestintäsuunnitelma

SPL Keski-Suomen piirin viestintäsuunnitelma SPL Keski-Suomen piirin viestintäsuunnitelma Piirihallituksen hyväksymä _16._2_.2004 Taustaa Tässä viestintäsuunnitelmassa kuvataan SPL Keski-Suomen piirin tiedottamisen menettelyt. Yhdistyksen säännöissä

Lisätiedot

Lions -toiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Markus Flaaming

Lions -toiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Markus Flaaming Lions -toiminnan perusta, organisaatio ja arvot Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta Melvin Jones 1917 Järjestömme perustajan Melvin Jonesin ajatuksissa rupesivat jo aikaisin kysymykset askarruttamaan

Lisätiedot

Viestintästrategia vuosille

Viestintästrategia vuosille Hyväksytty valtuuston kokouksessa 22.11.2018 Viestintästrategia vuosille 2019 2022 1. Johdanto Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen teologiliitto muodostavat yhdessä Kirkon

Lisätiedot

Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia

Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia 1 Johtaminen vapaaehtoisjärjestössä Lions toiminta-ajatus: Lionsit palvelevat yhdessä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG Piirin 107-L toimintasuunnitelma 2018-2019 LUONNOS Piirihallituksen kokous 17.2.2018 Tuomo Romakkaniemi 1VDG Esityksen sisältö 1.Toiminnan suunnittelun lähtökohdat 2.Piirin tarkoitus ja tavoite 3.Strategiset

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viestintästrategia

Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viestintästrategia VIESTINTÄSTRATEGIA 16.4.2010 Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta Viestintästrategia Suvantokatu 6, 80100 Joensuu 050 341 6346 PL 1627 (Yliopistonranta 3), 70211 KUOPIO 044 576 8419 PL 86 (Kuninkaankartanonkatu

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE KLUBIN PRESIDENTTI 1 Valmennuksen tavoite: Tiedät tehtäväsi presidenttinä Tunnet Suomen Lions-liiton toimintatavan Kannat vastuuta klubisi Lions-toiminnasta 2 Presidentin tehtävät MITÄ KAUDELTASI HALUAT?

Lisätiedot

Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA

Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA 2 SISÄLTÖ 1 VIESTINNÄN PERUSTA...4 2 VIESTINNÄN SÄÄNNÖT...4 2.1 Viestintäsuunnitelman muutoksenhallinta...5 3 SISÄINEN VIESTINTÄ...5

Lisätiedot

107 G-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty piirihallituksessa

107 G-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty piirihallituksessa 107 G-PIIRIN STRATEGIA 2013 2016 Hyväksytty piirihallituksessa 22.2.2014 Sivu 2 / 7 Sisällysluettelo 1. Missio... 3 2. Perusarvot... 3 3. Nykytila-analyysi... 3 4. Pelikenttä... 4 5. Visio ja päämäärät...

Lisätiedot

Viestintä JOVA 2 helmikuu Viestintä on johtamisen väline Ulla Karppinen

Viestintä JOVA 2 helmikuu Viestintä on johtamisen väline Ulla Karppinen Viestintä JOVA 2 helmikuu 2017 Viestintä on johtamisen väline Ulla Karppinen Monitasoinen viestintä Liitto Piiri Lohko Klubi Klubi Klubi Klubi Klubi Lions Clubs International MD 107 Finland Maine rakentuu

Lisätiedot

OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA Käsitelty ohjausryhmässä Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä.

OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA Käsitelty ohjausryhmässä Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä. OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA 2016 2019 Käsitelty ohjausryhmässä 22.11.2016 Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä. Sisältö 1. Viestintä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

107 N-PIIRI PTS

107 N-PIIRI PTS Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 24.4.2010 107 NPIIRI PTS 2010 2015 www.lions.fi/n Npiiri/ Holopainen Tuomo/ Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lionstoiminta on vakaalla

Lisätiedot

Viestintä JOVA 2 helmikuu Viestintä on johtamisen väline Ulla Karppinen

Viestintä JOVA 2 helmikuu Viestintä on johtamisen väline Ulla Karppinen Viestintä JOVA 2 helmikuu 2015 Viestintä on johtamisen väline Ulla Karppinen Liiton strategiset linjaukset vuosille 2014-2019 Naisten osuus jäsenistöstä nostetaan 25 %:iin Mielikuvat Lions-toiminnasta

Lisätiedot

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja Piirikuvernööri Heikki Saarinen Sinun.. Kyvykkyytesi ja kehityshalusi on huomattu, siksi olen valinnut juuri Sinut omaan piirihallitukseeni Tehtävä on vaativa

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1 KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 2 Klubin sihteeri,

Lisätiedot

Hollolan kunta. Viestintäpolitiikka 2025

Hollolan kunta. Viestintäpolitiikka 2025 n kunta Viestintäpolitiikka 2025 Kunnanhallitus 25.6.2012 Viestinnän tavoitteet Viestinnän tavoitteena on omalta osaltaan tukea kuntastrategiassa 2025 määritellyn tahtotilamme saavuttamista ja arvojemme

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA Pekka Siitonen, GLT

E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA Pekka Siitonen, GLT E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA 2018-2019 Pekka Siitonen, GLT Lions Clubs International E-Piirin koulutuskoordinaattori Pekka Siitonen 040 537 8840 pekka.siitonen@lions.fi LC Lempäälä, lion 2009 alkaen GLT

Lisätiedot

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia 14.9. ja Huittinen 21.9. Palvelu- ja varainhankinta Maailmanlaajuisesta palvelukehyksestä tulee toisen vuosisatamme pysyvä jalanjälki. Historiamme kunnioittaminen

Lisätiedot

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson JÄSENTUTKIMUS 214 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson Jäsenkyselyn lähettäminen Kysely lähetettiin 14.1.214 LION-viestinä 19.863 vastaanottajalle Uudelleen muistutuksena LION-viestin yhteydessä 1.11.214

Lisätiedot

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND)

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) 1 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 NIMI... 2 2 JÄSENET... 2 3 KANSALLINEN NEUVOSTO... 2 A. Virkailijat...

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 22.11.2017 1 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Tilaliikelaitoksen strategia... 2 3. Viestinnän pääpainopisteet... 2 4. Viestinnän tavoitteet... 2 5. Kriisiviestintä...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen organisaatio Laaja ohjausryhmä Henkilöstö ryhmä Talous ryhmä Työvaliokunta Kunnallisasiain työryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto ryhmä Tietohallinto

Lisätiedot

VIESTINTÄMME PERUSPERIAATTEET:

VIESTINTÄMME PERUSPERIAATTEET: VIESTINTÄOHJE VIESTINTÄ Viestintä on strateginen työväline ja keskeinen osa kunnan toimintaa. Se on demokratian ja palvelun edellytys. Oikea-aikainen viestintä varmistaa asioiden hyvän valmistelun ja päätöksenteon.

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

VIESTINTÄSTRATEGIA Oulun yliopiston ylioppilaskunta

VIESTINTÄSTRATEGIA Oulun yliopiston ylioppilaskunta VIESTINTÄSTRATEGIA 2017 2020 Oulun yliopiston ylioppilaskunta Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Nykytila 2.1. Kehittämiskohteiden toteutuminen 3. Perusviesti 4. Viestintä ylioppilaskunnan strategian toteuttajana

Lisätiedot

Tiedotuksesta viestintään

Tiedotuksesta viestintään Tiedotuksesta viestintään Klubitiedottajien koulutus Jaakko Viitala, (LC Karvia) Mitä tiedotus on? Tiedotus on tiedon tuottamista ja välittämistä, julkikuvan luomista... Vastaanottaja tulkitsee tiedon

Lisätiedot

Sosiaalinen media Lions-toiminnassa

Sosiaalinen media Lions-toiminnassa Sosiaalinen media Lions-toiminnassa SuurPNAT Porvoo 22.3.2012 Thorleif Johansson Sosiaalisessa mediassa käyttäjät tuottavat pääosan sisällöstä. Blogit Muu Kotisivut YouTube Skype Facebook Twitter Mikä

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen organisaatio Laaja ohjausryhmä Henkilöstö ryhmä Talous ryhmä Työvaliokunta Kunnallisasiain työryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto ryhmä Tietohallinto

Lisätiedot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön strategia 2025 Turvalliseen huomiseen Visio Suomessa asuvat turvallisuustietoiset ja -taitoiset ihmiset ja yhteisöt turvallisessa ympäristössä. Toiminta-ajatus on osaltaan

Lisätiedot

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 Lions Clubs International MD 107 Finland HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 100 milj. palvelutekoa, Suomi 1,8 milj. RAPORTOINTI! 5 milj Suomen nuorisolle 100 v. syntymävuonna 1.3.2015 Ari LBI Lindell,

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia 2013 2017 Lähtökohta Maahanmuuttoviraston viestintästrategia 2013 2017 pohjautuu valtionhallinnon viestinnälle lainsäädännössä ja ohjeissa annettuihin velvoitteisiin

Lisätiedot

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY 10.12.2018 PEFC Suomen STRATEGIA 2019-2021 Johdanto PEFC Suomen strategiaan vuosille 2019-21 PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti,

Lisätiedot

LIONS 107 K-piiri K-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty johtoryhmässä Hyväksytty piirihallituksessa

LIONS 107 K-piiri K-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty johtoryhmässä Hyväksytty piirihallituksessa K-PIIRIN Hyväksytty johtoryhmässä 19.3.2018 Hyväksytty piirihallituksessa 5.4.2018 Käsittely piirin vuosikokouksessa 21.4.2018 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Toiminta-ajatus 3. Perusarvot 4. Pelikenttä

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen Varpu Ylhäinen Lyhyt katsaus strategiaan ja strategiajohtamiseen Klubin toimintasuunnitelma 2013-2014 Johtaminen Fasilitointijohtaminen 6.11.2013 Varpu Ylhäinen

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä viestintäpäällikkö Arja Hankivaara 12.10.2017 Hallintosääntö (hyväksytty mkv:ssa 5.6.2017) maakuntahallitus johtaa viestintää ja tiedottamista toimielimet luovat edellytyksiä

Lisätiedot

VIESTIVÄ RANUA. Viestintäsuunnitelma Arktinen kunta innostaa uuteen

VIESTIVÄ RANUA. Viestintäsuunnitelma Arktinen kunta innostaa uuteen Rohkeasti ja avoimesti, läheltä luontoa, uusia tapoja ja välineitä oppien VIESTIVÄ RANUA Arktinen kunta innostaa uuteen Viestintäsuunnitelma 2019 2022 Sisältö 1. Ranuan viestinnän perustehtävä 3 2. Kuntaviestinnän

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen Varpu Ylhäinen Lyhyt katsaus strategiaan ja strategiajohtamiseen Klubin toimintasuunnitelma 2015-2016 29.10.2014 Copyright Varpu Ylhäinen 2 Lions Clubs International

Lisätiedot

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli)

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) 1362018 Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) (MALLI) TÄHÄN KLUBIN LOGO TOIMINTAKERTOMUS KLUBIN NIMI Toimintakausi 17201X - 306201X

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin viestintäohjelma

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin viestintäohjelma Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin viestintäohjelma 2014-2018 Valtorin mielikuva Innovatiivisuus on toiminnan jatkuvaa kehittämistä sekä ideoiden ja innovaatioiden synnyn mahdollistamista.

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Lions107 M Pori

Lions107 M Pori Lions107 M 21.1.2019 Pori Palvelu- ja varainhankinta Sinulla voi olla tottumuksia, jotka heikentävät sinua. Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen

Lisätiedot

107 G-PIIRIN STRATEGIA

107 G-PIIRIN STRATEGIA 107 G-PIIRIN STRATEGIA 2015-2018 Hyväksytty piirihallituksessa 09.04.2016 Sivu 2 / 9 Sisällysluettelo 1. Missio...3 2. Perusarvot...3 3. Nykytila-analyysi...3 4. Pelikenttä...4 5. Visio ja päämäärät...4

Lisätiedot

Derby Forum 2012-2013. DG Jukka Kärkkäinen

Derby Forum 2012-2013. DG Jukka Kärkkäinen Derby Forum 2012-2013 DG Jukka Kärkkäinen Idea 2009-2010 Hahmottelu Kevät 2012 Työryhmän kokoaminen Syksy 2012 Kyselykaavakkeen suunnittelu Syksy 2012 Nettikysely 27.11. - 7.12.2012 Tulosten yhteenveto

Lisätiedot

Nivalan kaupungin viestintäohje. Karikumpu Nivalan kaupunki. Hyväksytty:

Nivalan kaupungin viestintäohje. Karikumpu Nivalan kaupunki. Hyväksytty: 2012 Nivalan kaupungin viestintäohje Karikumpu Nivalan kaupunki Hyväksytty: Sisältö 1. Lainsäädäntö määrittelee tiedotustoiminnan lähtökohdat... 3 2. Tiedottamisen vastuut oltava selkeät... 3 Kaupungin

Lisätiedot

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta Valmisteluajan viestintä Valtakunnalliset viestinnän periaatteet Maakuntahallinnosta tulee antaa selkeä kuvaus, mikä muuttuu ja miksi. Valmistelun ja toimeenpanon oltava mahdollisimman avointa Asioista

Lisätiedot

TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNNAN STRATEGIA

TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNNAN STRATEGIA TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNNAN STRATEGIA 2019 2023 VISIO avoimen ja vahvan tiedeyhteisön kehittäjä yhdessä kanssa avoimen tieteen kansallisen toimintakulttuurin edistäminen VAHVAT. JÄSENSEURAT avoimen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto piirien ja klubien tukena

Suomen Lions-liitto piirien ja klubien tukena Lions Clubs International MD 107 Finland 1 Suomen Lions-liitto piirien ja klubien tukena Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja Julkisuuskuvatutkimus Tiedotuksen uudet työkalut Liiton

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti copyright Vapu Ylhäinen 1

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti copyright Vapu Ylhäinen 1 Klubin presidentti 4.4.2019 copyright Vapu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä Kannat vastuuta klubisi toiminnasta 4.4.2019

Lisätiedot

MyLCI Suojausryhmät tehtävittäin

MyLCI Suojausryhmät tehtävittäin KLUBITASO Klubi Tehtävä Klubin jäsenjohtaja Klubin 1. varapresidentti Klubin rahastonhoitaja Presidentti Sihteeri ALUE- JA LOHKOTASO Lohko Lohko-taso Lohkon puheenjohtaja Alue Alue-taso Alueen puheenjohtaja

Lisätiedot

PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT

PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT AVAINALUEET: GLT on piirihallituksen jäsen GLT laatii vuosittain johtajakoulutussuunnitelman yhdessä GLT -tiimin kanssa GLT laatii

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan kuntajakoselvityksen viestintäsuunnitelma

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan kuntajakoselvityksen viestintäsuunnitelma Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan kuntajakoselvityksen viestintäsuunnitelma Käsitelty työvaliokunnassa 28.8.2007 ja ohjausryhmässä 17.9.2007 Laatijat: viestintäpäällikkö Helinä Mäenpää ja

Lisätiedot

FC Raahe Viestintäsuunnitelma

FC Raahe Viestintäsuunnitelma FC Raahe Viestintäsuunnitelma FC Raahe Viestintäsuunnitelma 1 FC Raahen arvot ja tavoitteet 3 Sisäinen viestintä 3 Tavoitteet 3 Kanavat 3 Ulkoinen viestintä 4 Tavoitteet 5 Kanavat 5 Sosiaalisen median

Lisätiedot

1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto. Sisällys

1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto. Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto Sisällys 1 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto Yleistä tutkimuksesta 2 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuksen tavoitteena

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen Varpu Ylhäinen Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen J.K. Paasikiven lempilausahdus, joka on hänen patsaansa jalustassa Kampissa 7.3.2015 Copyright

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Vuosikokous 2013 Heinolassa päätti yksimielisesti toteuttaa kauden 2014-2015 aikana palveluaktiviteetin sotiemme veteraaneille (Tammenlehväsukupolvi)

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Kauden 2015-2016 tapahtumista Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Koulutus- ja jäsenkysely Klubikysely 26/52= 50% vastasi Syy: Halu vaikuttaa ja antaa palautetta Nyt virkailijakoulutukseen

Lisätiedot

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus 13.9.2014 Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Marja Sundström-Pullinen. CM, presidentti LC Lempäälä / Sääksjärvi Aiheet: Varapresidentin sekä jäsenjohtajan tehtävät

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliiton viestintästrategia

Naisjärjestöjen Keskusliiton viestintästrategia Naisjärjestöjen Keskusliiton viestintästrategia 1. Johdanto 1.1. Ohjeen tarkoitus Viestintästrategiassa kuvataan ja määritellään Naisjärjestöjen Keskusliiton viestinnän tavoitteet. Viestinnän tehtävänä

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

Tullin verotustehtävien siirtäminen Verohallintoon (VETO-hanke) Viestintäsuunnitelma alkaen

Tullin verotustehtävien siirtäminen Verohallintoon (VETO-hanke) Viestintäsuunnitelma alkaen Viestintäsuunnitelma alkaen 17.2.2017 12.1.2017 SISÄLTÖ TAUSTAA... 3 1 TAVOITTEET... 3 2 PERIAATTEET... 3 3 SISÄINEN VIESTINTÄ... 3 3.1 Kanavat... 4 3.2 Työnjako... 4 4 ASIAKAS- JA SIDOSRYHMÄVIESTINTÄ...

Lisätiedot

LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio

LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio Lionismin ydin Mitä jos nämä henkilöt jotka ovat menestyneet motivoituneisuutensa, älykkyytensä ja kunnianhimonsa

Lisätiedot

Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT. Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja

Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT. Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja 27.5.2015 esittäjän etunimi sukunimi 2 Jäsenjohtajan avainalueet Lionsklubin virallinen virkailija, joka

Lisätiedot

N:o 78 ESPOON KAUPUNGIN LAUTA- JA JOHTOKUNTIEN TIEDOTUSTOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET

N:o 78 ESPOON KAUPUNGIN LAUTA- JA JOHTOKUNTIEN TIEDOTUSTOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET ESPOCNJ,,NVIKMT SE0.2x,v ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia N:o 78 ESPOON KAUPUNGIN LAUTA- JA JOHTOKUNTIEN TIEDOTUSTOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET Kaupunginhallituksen 21.6.1983

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma /lw. Jämsä ja Kuhmoinen kuntarakenneselvitys Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma /lw. Jämsä ja Kuhmoinen kuntarakenneselvitys Viestintäsuunnitelma Jämsä ja Kuhmoinen kuntarakenneselvitys Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelma JÄMSÄ KUHMOINEN KUNTARAKENNESELVITYS Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Jämsä-Kuhmoinen kuntarakenneselvitykseen liittyvää

Lisätiedot

Palvelu- ja varainhankintatoimiala 2015 2016

Palvelu- ja varainhankintatoimiala 2015 2016 Palvelu- ja varainhankintatoimiala 2015 2016 Varainkeruuaktiviteeteilla taataan Lions-nuorisotyön tukemiseen tarvittavat varat. Punainen Sulka keräyksen 2016 2017 tavoitteet ovat klubeissa hyväksytyt ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Pääsihteeri Markus Flaaming

Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Pääsihteeri Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot Pääsihteeri Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta Melvin Jones 1917 Järjestömme perustajan Melvin Jonesin ajatuksissa rupesivat jo aikaisin kysymykset askarruttamaan

Lisätiedot

107 N-PIIRIN STRATEGIA.

107 N-PIIRIN STRATEGIA. Luonnos 107 N-PIIRIN STRATEGIA 2010 2015 www.lions.fi/n Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lions-toiminta on vakaalla pohjalla, on uskallettava katsoa pitkälle horisonttiin. Mitä

Lisätiedot