Sähköinen markkinointi Venäjällä pikkubudjetilla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sähköinen markkinointi Venäjällä pikkubudjetilla"

Transkriptio

1 Sähköinen markkinointi Venäjällä pikkubudjetilla Artem Daniliants / LumoLink

2 Minun tausta Nörtti Alun perin Venäjältä (Wannabe) sarjayrittäjä Jo lukioaikana tuotin isoja internetsivustoja Olen toiminut LumoLink-nimisessä yrityksessä 3 vuotta LumoLink on sähköiseen markkinointiin erikoistunut yritys Oulussa Erikoisosaaminen on hakukoneoptimointi, webteknologia ja sähköinen markkinointi Venäjällä Seuraa minua verkossa:

3 Yrityksemme syntyi vuonna 2010 halusta yhdistää teknologia ja markkinointi. Erikoisosaamisemme on sähköinen markkinointi Venäjällä ja monipuolisten web-palveluiden luominen.

4 Sähköinen markkinointi Hakukonemainonta Hakukoneoptimointi Markkinointi sosiaalisessa mediassa Sähköinen markkinointi Venäjällä Mobiilisovellusten markkinointi Konversion parantaminen A/B-testien avulla

5 Koulutukset Sähköinen markkinointi Hakukoneoptimointi Sosiaalinen media Sähköinen markkinointi Venäjällä Suurin osa koulutusmateriaalista on nähtävillä netissä

6 Web- ja mobiiliratkaisut Näyttää hyvältä mobiilissa (responsive design) Perustuu avoimen lähdekoodin ohjelmistoon Hakukoneystävällinen Helppo päivittää Integroituu sosiaalisen median kanssa

7 Muutamia referenssejä

8 Näkyvyyttä sivustollesi Venäjällä

9 Arvo sivuston vierailijalle Yrityksesi palvelut Sivusto jossa ei ole mitään arvoa (=mielenkiintoinen/ hyödyllinen sisältö) kävijälle on "käyntikorttisivusto"

10 Paljonko mainostaminen Venäjällä maksaa? Mainostamisen kustannukset voidaan arvioida työajassa tai rahassa. On mahdollista tehdä mainontaa ilman rahallisia kustannuksia, mutta se vaatii todella paljon työaikaa.

11 Markkinointibudjetin suuruuden määrittely

12 Markkinointibudjettin suuruuden määrittely Markkinointibudjetti riippuu siitä, miten nopeasti halutaan tuloksia ja mitä tuloksia on tarkoitus saada aikaiseksi. Esimerkiksi: Tavoittena on saada 100 vierailija pääsiäisen aikana kivijalkamyymälään.

13 Markkinointibudjetin suuruuden määrittely Mainostamisen suuntaa-antavat kustannukset voidaan arvioida näin: Konversioiden tavoitemäärä / Konversioprosentti * Klikkauksen hinta = Mainosbudjetin arvio Esimerkit: Esimerkki 1 10 konversiota / 0,02 (2%) konversioprosentti * 0,03 klikkaushinta = 15 Esimerkki 2 10 konversiota / 0,01 (1%) konversioprosentti * 0,10 klikkaushinta = 100

14 Jotta markkinointibudjetista saataisiin mahdollisimman paljon irti, on panostettava laskeutumissivuun (konversioprosentin optimointi) ja mainoksen laatuun (CTR).! Sen takia ei ole järkeä yrittää tavoitella mahdollisimman paljon ihmisiä vaan mieluummin tehtävä kohdennettuja mainoskampanjoita tiettyä kapeaa asiakassegmenttiä varten (esim. venäjänkieliset naiset Pietarissa, jotka etsivät perheelleen lomakohdetta kesäksi).

15 Sähköisen markkinoinnin akronyymit tutuksi

16 CPM - maksetaan 1000 näytöstä

17 CPC - maksetaan klikkauksista

18 CPA - maksetaan jostakin toiminnasta, esimerkiksi uutiskirjeen tilaamisesta

19 Sosiaaliset mainokset (Social Graph Ad Targeting) esimerkiksi Facebookin mainokset, joissa näkyy "Kaverisi Pekka tykkää tästä"

20 Landing page laskeutumissivu, jolle vierailija ohjataan, kun hän klikkaa mainosta

21 Lead Liidi. Esimerkiksi tykkäys, soitto, lomakkeen täyttäminen

22 Konversio Verkkosivuille asetettuja liiketoiminnallisia tavoitteita. Esimerkiksi verkkokaupassa se voisi olla tuotteen ostaminen.

23 Mainoslaajennukset - Mainoksen laajennukset kuten esimerkiksi puhelinnumero

24 CTR Napsautussuhde. Mainosten näyttökerrat jaetaan saaduilla klikkauksilla ja saadaan tulokseksi prosenttiluku.

25 Hakukoneoptimointi Toimenpiteet, joilla on tarkoitus parantaa sivuston näkyvyyttä hakukoneissa tietyillä avainsanoilla

26 Backlinks Linkit muilta sivustoilta meidän sivustollemme

27 Runet Venäjänkielinen internet (venäjänkieliset sivustot)

28 Call to action Kehote toimintaan. Esimerkiksi: tilaa nyt ennen kuin tuote loppuu.

29 UTM-tagit URL-parametrit, joiden avulla on mahdollista luokitella sivustolle tuleva liikenne

30 Widget Pieni, mille tahansa sivustolle integroitava erillinen "palikka", jolla voidaan tuoda lisätoiminnallisuuksia. Esimerkiksi Facebookin tykkää-nappi.

31 Työkalut

32 Konversioseuranta Konversioseurannalla mitataan sähköisen markkinoinnin tuloksia. Konversioseuranta on viritettävä Yandex Metrikaan ja Google Analyticsiin.

33 Yandex Metrika Yandex Metrika on ehdoton työkalu, jos ostat mainontaa Yandexista. Webvisor-palvelun (osa Yandex Metrikaa) avulla voit nähdä, miten ihmiset käyttävät sivustoasi.

34 Yandex Wordstat Palvelun avulla voit helposti nähdä yrityksellesi tärkeitä avainsanoja

35

36

37

38 Yandex budget forecast Parempi työkalu Wordstat työkalun verrattuna

39 Yandex Webmaster tools

40 Maksullinen mainonta

41 Mainoksista maksaminen Yleensä maksaminen tapahtuu luottokortilla, ja ainakin Yandex ja Vkontakte hyväksyvät suomalaiset luottokortit

42 Hakukonemainonta vai sosiaalisen median mainonta?

43 Yandex Yandex on venäläinen hakukone, jonka markkinaosuus on yli 60 % Venäjällä. Yrityksellä on vahva asema myös monessa entisen Neuvostoliiton valtioissa kuten Ukrainassa.

44 Hakukonemainonta

45

46 Hakukonemainonta Tuotetta tai palvelua etsitään juuri silloin, kun sitä tarvitaan (esim. taksi), minkä vuoksi konversio on suurempi Yleisö vaihtuu, joten tarve vaihtaa mainostekstiä tai mainosta ei ole niin iso (samat ihmiset harvoin näkevät samaa mainosta uudestaan) Voi kulua paljonkin aikaa, ennen kuin palvelua tai tuotetta ostetaan Yhteystietojen näyttäminen heti mainoksen yhteydessä Mahdollisuus optimoida mainoksia konversiota varten (Yandex Metrika)

47 Yandex Direct mainoksen rakenne Otsikko URL-osoite Kuvausteksi Kuva Yhteystiedot

48 Kohdennus Avainsanojen avulla Paikkakunnan mukaan

49 Yandex Market (hintavertailupalvelu) Hintavertailupalvelu, jossa mukanaolevat kauppiaat maksavat klikkauksista tai noin 1 % komission ostoksesta (ei ole saatavilla kaikille vielä)

50 Vkontakte - Venäjän suosituin sosiaalinen media

51 Sosiaalisen median mainonta Yleisö näkee mainoksen "vahingossa", joten konversio on pienempi Rajallinen yleisö, joten ihmiset helposti kyllästyvät samaan mainokseen. Tämän takia mainoksia on oltava erityyppisiä (esimerkiksi eri teksti ja kuva) Soveltuu hyvin yrityksille, jotka myyvät vaatteita, naisille suunnattuja palveluita ja tuotteita, keskihintaista elektroniikkaa ja lisävarusteita Klikkauksen keskihinta Moskova: ruplaa Pietari: 6 12 ruplaa Eri hinnat klikkauksille eri kellonaikaan

52 Mainostyypit Vkontaktessa

53 Kohdennettu mainonta Mainokset, joilla mainostetaan ulkopuolista sivustoa Mainokset, joilla haetaan faneja omalle yhteisölle Vkontaktessa Videomainos Sovellukset

54 Kohdentaminen Vkontaktessa

55 Työnimikkeen avulla Työnimikkeen kautta kohdentaminen toimii hyvin Vkontaktessa, ja sen avulla on mahdollista kohdentaa mainontaa hyvätuloisille venäläisille. Venäläisten keskipalkat voi nähdä "Yandex Работа"-palvelussa. Moskovassa keskipalkka on ruplaa ja Pietarissa ruplaa.

56 Paikkakunnan mukaan Kohdentaminen sijainnin mukaan. Esimerkiksi Moskovan ja Pietarin alue.

57 Henkilötietojen mukaan Sukupuolen, iän ja parisuhteen statuksen mukaan Voit myös kohdentaa mainontaa niin, että se näkyy esimerkiksi henkilön syntymäpäivänä tai sitä edeltävällä viikolla.

58 Kiinnostusten mukaan

59 Koulutuksen mukaan

60 Päätelaitteen mukaan Todella mielenkiintoinen, jos esimerkiksi halutaan mainostaa älypuhelinsovellusta

61 Tuotteiden ja palvelujen mainostaminen Vkontakte-yhteisöissä Uutena tuli mahdollisuus mainostaa Vkontakte-yhteisöissä, jotka hyväksyvät mainonnan. Vkontakte toimii silloin välikätenä ja perii komission. Oman mainoksen tai oman yhteisön seinä.

62 Miten luot hyviä mainoksia Vkontaktessa?

63 Toimivat mainokset Käytä hyväksesi ajankohtaisia aiheita, kuten uuttavuotta, uutisten aiheita, Sochin olympialaisia, internet-meemejä jne. Yritetään saada aikaan "WOW"-fiilis kohdeyleisössä Kehotetaan ihmisiä toimimaan (call to action) Käytetään UTM-tageja seurantaa varten

64 Lisää vinkkejä mainoksen luomiseen Muista teititellä mainoksissa, koska venäläiset ovat tottuneet siihen Tee jokaista kohderyhmää varten omia mainoksia Tee jokaista kohderyhmää varten omia laskeutumissivuja Viritä konversioseuranta Laskeutumissivulla ei saa olla popup-mainontaa Luo uusia mainoksia eri kuvilla ja tekstillä, kun mainoksesi CTR alkaa tippua alas Kohdenna mainostekstisi ja laskeutumissivusi tiettyä kohderyhmää varten. Esimerkiksi: "MGU-opiskelijat saavat 10 % alennuksen"- mainos, joka vie laskeutumissivulle, jossa on sama otsikko ja alennus mainittuna tekstissä.

65 Venäläisten merkkipäivät

66 8. Maaliskuuta Maailmanlaajuisesti naiset ovat aktiivisempia sosiaalisen median käyttäjiä. He käyttävät sosiaalista mediaa myös mobiilissa enemmän kuin miehet. Lisäksi venäläisessä lapsiperheessä nainen usein tekee päätökset siitä, mitä ostetaan kotiin ja mihin mennään lomalle. Miehet ostavat naisille lahjoja 8. maaliskuuta Venäjällä, ja se on erittäin tärkeä päivä venäläisille.

67 Muita merkkipäiviä Voiton päivä Uusivuosi Joulu Venäjän sotilaskunnian päivä, Punaarmeijan voitto Saksan keisarillisista joukoista Aiheesta lisää

68 Yandex- vai Vkontakte-mainonta? Nämä mainosjakelukanavat eivät ole toisensa poissulkevia, ja ne jopa täydentävät toisiaan. Yandex Direct -mainonnalla voidaan tavoitella laajaa yleisöä, kun taas Vkontaktessa on järkevämpää tehdä hyvin kapealle asiakassegmentille suunnattuja mainoskampanjoita.

69 Hyvä mainoksen kohdennus + hyvä mainos + hyvä laskeutumissivu = hyvä mainoskampanja

70 Maksuton mainonta Venäjällä

71 Hakukoneoptimointi Luodaan niin hyvää sisältöä, että muut sivustot linkkaavat meihin ja saamme kävijät hakukoneiden kautta.

72 Miten saat sivustosi näkymään tietyillä avainsanoilla?

73 Sisäinen optimointi Ulkoinen optimointi

74 Sivun otsikko Sivustonne etusivun otsikko on erittäin tärkeä Sisällönhallintajärjestelm än kautta on mahdollista valita otsikko Otsikon on oltava uniikki

75 Sivun kuvaus Etusivun kuvaus on erittäin tärkeä hakukoneille Sisältöhallintajärjestelmä n kautta on mahdollista asettaa kuvaus Kuvauksen on oltava uniikki

76 Sivuston rakenne Sisäinen linkitys Domain-osoite Alisivujen URL-osoitteet sitemaps.xml robots.txt 404-sivut

77 Sisältö Ainutlaatuinen sisältö Avainsanat sisällössä Meta data (kuvat, meta tagit, linkit jne.) Päivitystiheys

78 Jos haluat olla 1 tietyllä haulla, hakutuloksesi on oltava maailman paras hakukoneen käyttäjän kannalta

79 Ulkoinen optimointi

80 Laadukkaiden venäläisten linkkien (backlinks) hankinta Linkkien merkitys laskee vuonna 2014 suuren spämmimäärän vuoksi. Kuten Googlessakin, pitäisi keskittyä enemmän laadukkaan sisällön tuottamiseen. Mistä saa linkkejä? PR (yritämme saada muita kirjoittamaan meistä netissä) Sosiaaliset mediat Yhteistyökumppaneiden sivustot Ihmisten blogit (esimerkiksi LiveJournal-blogi) Foorumit Sivustosi on oltava linkkauksen arvoinen. Mitä sivustollasi on sellaista, mitä muilla ei ole?

81 Miten sitten Google? Monet venäläiset käyttävät Googlea, kun etsivät informaatiota ulkomailla

82 YouTube YouTube on maailman toiseksi suosituin hakukone

83 Sosiaalinen media Luodaan niin hyvää sisältöä, että ihmiset haluavat seurata meitä ja keskustella kanssamme sosiaalisessa mediassa

84 Vkontakte-widgetit Widgettien avulla voit tuoda sivustollesi sosiaalisen median hyödyt ilman suuria ponnistuksia. Esimerkiksi VKontakten tykkää-napin integrointi sivustolle vie muutaman minuutin.

85 Vinkit

86 Nic.ru.ru domainit ja hosting

87 Nopeasti latautuva sivusto = parempi käyttäjäkokemus Nopeampi sivu = parempi käyttäjäkokekmus

88 Venäläinen puhelinnumero

89 Venäjänkielinen minisivusto hetkessä OptimizePress.com

90 Tärkein on palvelu ja tuote Palvele omalla kielellä Kunnioita asiakkaan tottumuksia Ole puhumisen arvoinen Ylitä odotukset (Bonus) Anna jotain ilmaiseksi

91 Koulutusmateriaalit Aiempien koulutustemme materiaalit löytyvät kätevästi netistä Seuraa meidän blogia /fi/blog/ Julkaisemme jatkuvasti sähköisen markkinoinnin Venäjällä opetusvideoita YouTube:ssa

92 Internetmarkkinoinnin yhteistyökumppanisi! Artem Daniliants (CEO)!!!

93 Image credits / html egamaster/categorias/185/toolkits/toolkits /08/06/the-golden-ratio-phi-andphotography/ victory-day-2011/100063/ succesful-tips-for-student-entrepreneurs/

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Petteri Erkintalo Kehitysjohtaja Klikkicom Oy 2011-09-27 2 1. Hakukoneiden pääsy sivustolle on estetty Hakukoneiden pääsyn sivustolle voi estää usein eri keinoin Yllättävän

Lisätiedot

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Affiliatemarkkinointi on tulospohjainen verkossa toimiva markkinointimuoto, jossa julkaisijat välittävät mainostajan sivuille kävijöitä, joista

Lisätiedot

Venäjänkielinen Internet eli Runet. Kouvola 28.1.2013 Sähköinen kauppa ja sosiaalinen media Venäjällä

Venäjänkielinen Internet eli Runet. Kouvola 28.1.2013 Sähköinen kauppa ja sosiaalinen media Venäjällä Venäjänkielinen Internet eli Runet Kouvola 28.1.2013 Sähköinen kauppa ja sosiaalinen media Venäjällä Runetin määritelmä Venäläisestä Internetistä käytetään Venäjällä tavanomaisesti nimitystä Runet (Рунет)

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Sisältö Facebook ja sen käyttö Suomessa Yrityksen

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 1 Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 2 Miksi Google AdWords? Ihmiset löytävät yrityksesi Googlessa juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluita, joita myös sinulla on tarjolla. Google AdWordsin

Lisätiedot

Google Adwords Verkkokauppiaalle

Google Adwords Verkkokauppiaalle Google Adwords Verkkokauppiaalle Oleg Eremenko Hakukonemainonnan asiantuntija / Tiiminvetäjä Google AdWords sertifioitu Google Analytics sertifioitu 4 vuoden kokemus AdWords-mainonnasta 1. Hakuverkko vs.

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Kuka, mitä, häh? Kuka? Joonas Jukkara, ikä 30v, digimarkkinointia ja hakukoneoptimointia viimeiset 4+

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Venäläinen kuluttajana on matkailija Vuoden 2011 ulkomaisista kesämatkailijoista yli 1,7 miljoonaa eli yli 40 %

Lisätiedot

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh MARKKINOINTI FACEBOOK-MAINONTA 1/5 Facebook-mainonnan hinnanmuodustus Facebook-mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Jos mainostaja A tarjoaa 0,5 euroa ja mainostaja B 0,6 euroa, niin Facebook

Lisätiedot

Facebook-pikseli tutuksi. Artem Daniliants / LumoLink

Facebook-pikseli tutuksi. Artem Daniliants / LumoLink Facebook-pikseli tutuksi Artem Daniliants / LumoLink Mikä on Facebook-pikseli? Mitä tietoja Facebook-pikseli kerää oletusarvoisesti? Http Headers Pixel-specific Data Henkilön käyttäytyminen sivustolla

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

RUOKA & KOTI Mediakortti. Ruoka & Koti Media Oy Puh Y-tunnus:

RUOKA & KOTI Mediakortti. Ruoka & Koti Media Oy   Puh Y-tunnus: RUOKA & KOTI Mediakortti Ruoka & Koti Media Oy email: myynti@ruokajakoti.fi Puh. 043 824 6363 Y-tunnus: 2989630-6 Konsepti Ruoka & Koti (ruokajakoti.fi) kokoaa yhteen suomalaisten suosikkireseptit. Sivuston

Lisätiedot

Google AdWordsin esittely. Tammikuu 2012

Google AdWordsin esittely. Tammikuu 2012 Google AdWordsin esittely Tammikuu 2012 1 Mikä on Google AdWords? 2 Google confidential Google AdWords? AdWords on Googlen mainontaohjelma, jonka avulla on mahdollista mainostaa kohdistetusti Googlen hakutulossivuilla

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI FB-MAINONTA Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI askelta onnistuneeseen & ammattimaiseen Facebook- MARKKINOINTIIN Kohdenna Viestisi

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

Globalistoituva kauppa - verkkokauppa kasvun moottorina

Globalistoituva kauppa - verkkokauppa kasvun moottorina Globalistoituva kauppa - verkkokauppa kasvun moottorina Pasi Ketonen, pasi.ketonen@posti.com Linked: fi.linkedin.com/pub/pasi-ketonen/0/40a/590/en @ KetonenPasi 1 Euroopassa verkkokaupan kasvu on nopeinta

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Sosiaalinen media Venäjällä. Mikkeli 20.2.2014 Sosiaalinen media Venäjällä

Sosiaalinen media Venäjällä. Mikkeli 20.2.2014 Sosiaalinen media Venäjällä Sosiaalinen media Venäjällä Mikkeli 20.2.2014 Sosiaalinen media Venäjällä Runetin määritelmä Venäläisestä Internetistä käytetään Venäjällä tavanomaisesti nimitystä Runet (Рунет) Nimellä viitataan tavallisimmin

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

VauhCpyörän ASIAKASHANKINTA- JA MYYNTIVALMENNUS. Tiina Räisänen Johtaja, digitaalinen markkinoinc Google AdWords Qualified Verkkoasema Oy

VauhCpyörän ASIAKASHANKINTA- JA MYYNTIVALMENNUS. Tiina Räisänen Johtaja, digitaalinen markkinoinc Google AdWords Qualified Verkkoasema Oy VauhCpyörän ASIAKASHANKINTA- JA MYYNTIVALMENNUS Tiina Räisänen Johtaja, digitaalinen markkinoinc Google AdWords Qualified Verkkoasema Oy Verkkoasema Oy Torikatu 26, 90100 Oulu Puhelin: 020 735 0299 www.verkkoasema.fi

Lisätiedot

Venäjän Cross-Border Verkkokauppa. FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Venäjän Cross-Border Verkkokauppa. FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjän Cross-Border Verkkokauppa FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Flying Lynx Oy on uudenlainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia sähköisiä myyntikanavaratkaisuja

Lisätiedot

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29 Facebook-mainonnan avainkysymykset Jari Juslén 2012-8-29 Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Internet-markkinoinnin konsultti ja kouluttaja http://akatemia.fi Mikä on sinun Facebook-mainonnan

Lisätiedot

Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii. 17.3.2015 Julkinen - Public

Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii. 17.3.2015 Julkinen - Public Kasvua verkkokauppaan kansainvälisyydestä Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii 1 17.3.2015 Euroopassa verkkokaupan kasvu on nopeinta idässä Faktoja ja trendejä Venäjästä 146 M ihmistä,

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat?

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? VERKKOKAUPAN ABC Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? 3 Oma, hallussa oleva media kotisivut, blogit Omat, muualla asuvat mediat FB, Twitter, Linkedin Toisten hallinnoimat mediat Uutissivustot, muut blogit,

Lisätiedot

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ERITYISPIIRTEITÄ VENÄJÄLLÄ Mainoksiin suhtaudutaan epäluuloisemmin kuin Suomessa. Venäjällä luotetaan enemmän tuttujen

Lisätiedot

Mainostaminen Facebookissa

Mainostaminen Facebookissa Mainostaminen Facebookissa Mainostaminen Facebookissa 1 Voit luoda mainoksia eri tapahtumista, omasta sivustasi, yrityksestäsi tai vaikkapa tuotteesta tai palvelusta. Voit aloittaa mainoksen tekemisen

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Toimialakohtaisen verkkomarkkinoinnin vaikutus asiakashankinnan tehokkuuteen

Toimialakohtaisen verkkomarkkinoinnin vaikutus asiakashankinnan tehokkuuteen Tatu Mäkijärvi 28.4.2015 Espoo Ohjaaja: Mikko Lehmuskoski Valvoja: Heikki Hämmäinen Sisältö Tausta Tavoitteet Toimenpiteet Tulokset Johtopäätökset Jatkotutkimus Oppex 2011 perustettu kasvuyritys 5 työntekijää

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN MYYNTI JA MARKKINOINTI VENÄJÄLLE. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN MYYNTI JA MARKKINOINTI VENÄJÄLLE. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN MYYNTI JA MARKKINOINTI VENÄJÄLLE Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 11/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Tehtävänä lappilaisen elämän tiedon välitys suomen kieltä puhumattomille

Tehtävänä lappilaisen elämän tiedon välitys suomen kieltä puhumattomille MEDIA- KORTTI Tehtävänä lappilaisen elämän tiedon välitys suomen kieltä puhumattomille Lähde mukaan viemään oma viestisi heille, jotka sitä etsivät ja tarvitsevat. Kauttamme tavoitat alueesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Sivuston tiedotgoogle.com

Sivuston tiedotgoogle.com Sivuston tiedotgoogle.com Luotu Tammikuu 14 2019 10:26 AM Pisteet37/100 SEO Sisältö Otsikko Google Pituus : 6 Ihannetapauksessa, sinun otsikkosi pitäisi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta (välilyönnit

Lisätiedot

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015 Outi Karppanen Iida Marjosalmi 1 Kampanjakooste Ajankohta 2.3.- 17.5.2015 Budjetti 70 000 EUR Kampanja-alue Moskova + Pietari Kohderyhmä 20-50 good

Lisätiedot

Sivuston tiedotemreemir.com

Sivuston tiedotemreemir.com Sivuston tiedotemreemir.com Luotu Maaliskuu 10 2019 18:41 PM Pisteet66/100 SEO Sisältö Otsikko Emre Emir, Full-Stack Web Developer Pituus : 35 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta.

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

Sivuston tiedotwindowsrepublic.com.au

Sivuston tiedotwindowsrepublic.com.au Sivuston tiedotwindowsrepublic.com.au Luotu Maaliskuu 28 2019 14:41 PM Pisteet48/100 SEO Sisältö Otsikko Windows Republic - upvc windows manufacturer and supplier in Melbourne Pituus : 70 Täydellistä,

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka Sosiaalinen media ja siellä markkinointi Valtteri Lindholm / Varusteleka Yritys voi somettaa ja mainostaa somessa. Ne eivät ole sama asia. Kuva: https://www.linkedin.com/pulse/suosituimmat-sosiaalisen-median-kanavat-suomessa-2017-ari-pekka-ojala

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

YouTube videonjakopalvelu

YouTube videonjakopalvelu YouTube videonjakopalvelu DigiReWork 12.12.2017 Nina Thomenius Työpajan sisältö Mitä ovat videonjakopalvelut, mihin niitä käytetään YouTube ja sen ominaisuudet Bränditilin luominen yritykselle & ylläpito-oikeudet

Lisätiedot

Venäjän Internetmarkkinoinnin erityspiirteet ja. työkalut. Mika Tonder Mediatalo Toimelias Oy

Venäjän Internetmarkkinoinnin erityspiirteet ja. työkalut. Mika Tonder Mediatalo Toimelias Oy Venäjän Internetmarkkinoinnin erityspiirteet ja työkalut Mika Tonder Mediatalo Toimelias Oy 14.8.2013 Mediatalo Toimelias Oy 1 Mediatalo Toimelias Oy Missiomme on: Kulu3aja- asiakkaiden sekä vähi3äiskaupan

Lisätiedot

WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI

WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI Mikä on sinun unelmasi? Kuka sinä olet? Mitä haluat tehdä? Blogin, kotisivun tai jotain muuta? Millaista sisältöä aiot tehdä? Mistä aihepiiristä? Millä kielellä? Osaatko käyttää

Lisätiedot

B U S I N E S S O U L U

B U S I N E S S O U L U S I S Ä L L Ö N T U O T T A M I N E N, T Y Ö K A L U T J A V I N K I T 8. 1 0. 2 0 1 9 V E R K K O J A L A N J Ä L K I B U S I N E S S O U L U K I R S I M I K KO L A & I L K K A K A U P P I N E N 8.10.2019

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Sivuston tiedotmarking.seoonline.xyz

Sivuston tiedotmarking.seoonline.xyz Sivuston tiedotmarking.seoonline.xyz Luotu Huhtikuu 08 2019 21:11 PM Pisteet59/100 SEO Sisältö Otsikko Social Bookmarking to get more Visitors Pituus : 39 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja

Lisätiedot

Sivuston tiedotmysiteworthcheck.com

Sivuston tiedotmysiteworthcheck.com Sivuston tiedotmysiteworthcheck.com Luotu Huhtikuu 26 2019 09:24 AM Pisteet59/100 SEO Sisältö Otsikko Check you website value Pituus : 23 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta. Kuvaus

Lisätiedot

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta Johanna Uusitalo xkcd.com Työnhaku Yhdysvalloissa Valtava markkina TOP 3 rekrytointikanavat (syyskuu 2010): careerbuilder.com (14 M uniikkia kävijää

Lisätiedot

Mainosta SuomiMobiili.fi -sivustolla

Mainosta SuomiMobiili.fi -sivustolla Mainosta SuomiMobiili.fi -sivustolla SuomiMobiili on yksi Suomen tärkeimmistä mobiiliuutiskanavista, joka tavoittaa kuukausittain yli 100 000 suomalaista. Mikä SuomiMobiili? SuomiMobiili perustettiin intohimosta

Lisätiedot

Sivuston tiedotsiteoptimer.com

Sivuston tiedotsiteoptimer.com Sivuston tiedotsiteoptimer.com Luotu Helmikuu 22 2019 07:16 AM Pisteet65/100 SEO Sisältö Otsikko SEO Optimization tools and web page analyzer - siteoptimer.com Pituus : 62 Täydellistä, otsikkosi sisältää

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

TYÖKALUT, JOILLA YRITYS LÖYDETÄÄN VERKOSSA. Robert From, Industry Manager, Google Suomi

TYÖKALUT, JOILLA YRITYS LÖYDETÄÄN VERKOSSA. Robert From, Industry Manager, Google Suomi TYÖKALUT, JOILLA YRITYS LÖYDETÄÄN VERKOSSA Robert From, Industry Manager, Google Suomi 2 3 Case Horze: Mainostaminen Googlessa MEDIAT ERI ROOLEISSA PERINTEINEN DIGITAALINEN Ulkomainos TV, radio Printti

Lisätiedot

Tarinoiden jakaminen somessa Pia Jääskeläinen

Tarinoiden jakaminen somessa Pia Jääskeläinen Tarinoiden jakaminen somessa Pia Jääskeläinen 25.3.2019 Some-markkinoinnin trendejä 2019 Kantaaottavuuden ja vastuullisuuden vaateet korostuvat Positiivinen yhteiskuntavaikutus, rohkeus Data ohjaa entistä

Lisätiedot

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin Yrittäjien Internetmarkkinoinnin seminaari 8.3.2011 Agenda 1. Johdanto sivuston tavoitteisiin ja kävijäseurannan käyttö 2. Internet markkinointi Kouluttaja Henna Turunen Snoobi Oy, Asiantuntija, Web-analytiikka

Lisätiedot

Mediatalo Toimelias Oy Teemu Hakolahti

Mediatalo Toimelias Oy Teemu Hakolahti + Mediatalo Toimelias Oy Teemu Hakolahti + Mistä kaikki lähti liikkeelle? Saimaan ammattikorkeakoulun EAKR-hanke (Matkailun sosiaalisen median hanke MATSO) vuosina 2010-2011 hankkeessa oli tavoitteena

Lisätiedot

Miksi viedä vuosikertomus verkkoon?

Miksi viedä vuosikertomus verkkoon? Miksi viedä vuosikertomus verkkoon? Jussi Kuparinen Key Account Manager Koodiviidakko Oy - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Mistä Viidakosta on kyse? Ohjelmistoyritys Työkaluja digitaaliseen viestintään

Lisätiedot

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin.

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. 10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. On-page SEO-optimointi tarkoittaa nettisivustolle tehtäviä muutoksia, joilla on osaltaan huikea vaikutus sivuston näkyvyyteen hakukoneissa. Tarkista helposti

Lisätiedot

Sivuston tiedotskillers.tech

Sivuston tiedotskillers.tech Sivuston tiedotskillers.tech Luotu Maaliskuu 28 2019 16:54 PM Pisteet55/100 SEO Sisältö Otsikko Skillers - Quality IT Recruiting services Pituus : 41 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta.

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Luotu Huhtikuu 09 2019 17:29 PM Pisteet58/100 SEO Sisältö Otsikko WEB-tools: онлайн-сервисы для вебмастера и оптимизатора Pituus : 55 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Sanoma Reach CPM Fact Sheets

Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Jatkuva näkyvyys Sanoman verkostossa mainoshuutokaupassa Kustannustehokas ratkaisu jatkuvaan brändin rakentamiseen Mainonta näkyy Sanoman laatumedioista koostuvassa

Lisätiedot

vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi

vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi 11 vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi 2 Vinkkejä AdWordsin tehokkaampaan hyödyntämiseen Digitaalisessa maailmassa maksetulla mainonnalla pyritään useimmiten ohjaamaan liikennettä verkkosivuille.

Lisätiedot

VAHVA KOKEMUS VAATIVISTA ASIAKKAISTA

VAHVA KOKEMUS VAATIVISTA ASIAKKAISTA VAHVA KOKEMUS VAATIVISTA ASIAKKAISTA 2 Tulos Helsinki Oy 30 työntekijää 7 vuotta Asiakkaiden suosittelema Perustajien omistama Voitollinen ja kotimainen Halutuin työnantaja Laadustaan tunnettu Kokenut

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Luotu Huhtikuu 09 2019 17:28 PM Pisteet58/100 SEO Sisältö Otsikko WEB-tools: онлайн-сервисы для вебмастера и оптимизатора Pituus : 55 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä

Lisätiedot

Väylät Auki kampanjan tulokset

Väylät Auki kampanjan tulokset Väylät Auki kampanjan tulokset 1. Kampanjan esittely 2. Facebook ja Instagram Sisältö Yleisesti kanavien performanssista Parhaiten menstyneet julkaisut 3. YouTube YouTube mainonta lyhyesti Vaikuttajamainonta

Lisätiedot

Venäjän verkkomarkkinoinnin tuloksellisuuden mittaaminen. Katja Juvankoski 2.10.2014

Venäjän verkkomarkkinoinnin tuloksellisuuden mittaaminen. Katja Juvankoski 2.10.2014 Venäjän verkkomarkkinoinnin tuloksellisuuden mittaaminen Katja Juvankoski 2.10.2014 mediakolmio > strategia. konsepti. mainonta. viestintä. tv. radio. verkko. studio Lappeenranta Helsinki mediakolmio.fi

Lisätiedot

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas 17.6.2014 SIVU 1 MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, 17.6.2014 Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas TAVOITTEET Koulutuksessa selviää käytännön läheisesti miten teet

Lisätiedot