Toimenpidekortti 1. Ratakatu 21

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimenpidekortti 1. Ratakatu 21"

Transkriptio

1 Toimenpidekortti 1 Ratakatu 21 Matkakeskukselle johtavat raitit on merkitty jalkakäytäviksi. Nykytilanteessa pyöräilijä ei saisi ajaa jalkakäytävää pitkin pyöräpysäköinteihin. Toimenpiteenä esitetään nykyisten jalkakäytävien muuttamista yhdistetyksi pyörätie ja jalkakäytäväksi korvaamalla läntisestä raitista jalkakäytäväliikennemerkki (421) yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä liikennemerkillä (423). Uusitaan suojatiemaalaus ja lisätään pyörätien jatke. Kustannus: 900 Matkakeskukselle johtava raitti (kuva Esa Karvonen)

2 Toimenpidekortti 2 Ratakatu 18 Kevyen liikenteen väylän ja pysäköintialueen välissä oleva kaide on erittäin huonossa kunnossa ja se ohjaa pyöräilijän ajolinjan kohti valaisinpylvästä. Uusitaan kaide ohjaamaan pyöräilijät paremmin ohi valaisinpylvään tai rakennetaan erotussaareke pysäköinnin ja kevyen liikenteen väylän väliin. Kustannus: Uusi kaide tai reunakivellinen erotussaareke Ratakadun suuntainen kevyen liikenteen väylä (kuva Esa Karvonen)

3 Toimenpidekortti 3 Ratakatu 16 Tontin pensaat peittävät yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkin. Liikennemerkki siirretään lähempänä liittymää olevaan valaisinpylvääseen ja nykyinen pylväs poistetaan. Kustannus: 50 Pensaiden taakse jäävä liikennemerkki (kuva Esa Karvonen)

4 Toimenpidekortti 4 Simolantie 14 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä merkin jalusta on sijoitettu keskelle kevyen liikenteen väylää pyöräilijän ajolinjalle. Siirretään yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä merkki jalustoineen kevyen liikenteen väylän sivuun. Kustannus: 270 Kevyen liikenteen väylällä sijaitseva liikennemerkki ja jalusta (kuva Esa Karvonen)

5 Toimenpidekortti 5 Simolantie 14 Huoltoaseman pihalta poistuvalle moottoriliikenteelle asetettu väistämisvelvollisuus risteyksessä merkki on sijoitettu kevyen liikenteen väylän ja ajoradan väliselle viherkaistaleelle siten, että se aiheuttaa sekaannusta pyöräilijän ja huoltoaseman pihalta poistuvan autoilijan välisen kohtaamistilanteen väistämissäännöissä. Selkeytetään väistämissääntöjä siirtämällä väistämisvelvollisuus risteyksessä merkki uudelle paikalle ennen kevyen liikenteen väylää. Kustannus: 200 Väistämisvelvollisuus risteyksessä merkki (231) sijaitsee kevyen liikenteen väylän ja ajoradan välisellä viherkaistaleella (kuva Esa Karvonen)

6 Toimenpidekortti 6 Simolantie 16 Ratakadun ja Simolantien risteyksessä Simolantien suuntaista kevyen liikenteen väylää ei ole asfaltoitu liikennevalopylvääseen saakka, minkä vuoksi hulevedet kerääntyvät pylvään edessä olevaan painaumaan. Liikennevalopylväässä sijaitsee jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden painonappi. Täytetään painauma ja asfaltoidaan kevyen liikenteen väylä liikennevalopylvääseen saakka, jolloin painonapin käyttö helpottuu. Kustannus: Kevyen liikenteen väylän ja jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden painonapin välissä on painauma johon hulevedet kerääntyvät (kuva Esa Karvonen)

7 Toimenpidekortti 7 Simolantie 16 Huoltoaseman tonttiliittymä on turhan katuliittymämäinen ja huoltoaseman raskaan liikenteen takia varsin leveä. Tämä aiheuttaa sekaannusta pyöräilijän ja huoltoaseman pihalta poistuvan autoilijan välisen kohtaamistilanteen väistämissäännöissä. Ajoratamaalaus (reunaviivanjatke) Selkeytetään autoliikenteen väistämisvelvollisuutta maalaamalla sekä kadun että tontin puolelle ajoratamaalaukset reunaviivanjatkeelle. Ajoratamaalaus Kustannus: 100 Huoltoaseman liittymä ei ole selkeästi tonttiliittymä (kuva Esa Karvonen)

8 Toimenpidekortti 8 Poikkitie 2 vastapäätä Poikkitien suuntainen kevyen liikenteen väylä kaventuu Paraistentien ylityksen jälkeen ja yhdistettyä pyörätie ja jalkakäytävä merkkiä (nro 423) ei ole asetettu ylityksen jälkeen. Rakenteellinen ratkaisu antaa vaikutelman, että Paraistentien ylityksen jälkeen kevyen liikenteen väylä muuttuu jalkakäytäväksi. Lisäksi Poikkitien varteen Paraistentien risteyksen jälkeen on asetettu useita liikennemerkkejä kaikkiaan kolmeen eri pylvääseen. Useiden merkkien yhtäaikainen havainnointi ja informaation vastaanottaminen on vaikeaa. Lisätään yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävämerkki (nro 423), tutkitaan mahdollisuuksia poistaa tarpeettomia merkkejä ja yhdistetään merkit samaan pylvääseen. Kustannus: 200 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä merkki puuttuu (kuva Esa Karvonen)

9 Toimenpidekortti 9 Lavolankatu 16 Lavolankadun suuntaiselta kevyen liikenteen väylältä puuttuu yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävämerkki (nro 423) Opintien ylityksen jälkeen. Lisätään yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävämerkki (nro 423) liikennevalopylvääseen Opintien ylityksen jälkeen. Kustannus: 90 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä merkki puuttuu (kuva Esa Karvonen)

10 Toimenpidekortti 10 Lavolankatu 14 Osoitteessa Lavolankatu 14 olevan kiinteistön pysäköintipaikkoihin ajo tapahtuu kevyen liikenteen väylää pitkin. Erotetaan pysäköintialue kevyen liikenteen väylästä tai siirretään pysäköintipaikat muualle. JKPP Kustannus: Riippuu erottelu ratkaisusta JKPP JKPP Pysäköintipaikkoihin ajo tapahtuu kevyen liikenteen väylää pitkin (kuva Esa Karvonen)

11 Toimenpidekortti 11 Lavolankatu välillä Leirikatu - Lentäjäntie Lavolankadun suuntaisen kevyen liikenteen väylän asfaltointi on huonossa kunnossa Leirikadun ja Lentäjäntien väliseltä osuudelta. Uusitaan kevyen liikenteen väylän asfaltointi edellä mainitulta osuudelta. Kustannus: Kevyen liikenteen väylän asfalttipinta on huonossa kunnossa (kuva Esa Karvonen)

12 Toimenpidekortti 12 Lavolankadun ja Helsingintien risteys Lavolankadun suuntaisen Helsingintien alittavan kevyen liikenteen väylän keskiviiva on merkattu yhtenäisellä valkoisella viivalla, vaikka kyseessä on yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Viiva on hyvin haalistunut. Maalataan keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Kustannus: 250 Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva on merkattu yhtenäisellä valkoisella viivalla (kuva Esa Karvonen)

13 Toimenpidekortti 13 Marssitie 1 Marssitien ylittävältä suojatieltä puuttuu suojatiemerkki idänsuunnalta autolla saavuttaessa. Väistämisvelvollisten pyörien nopeudet alamäkeen voivat olla korkeita. Lisätään puuttuva suojatiemerkki (nro 511) uuteen pylvääseen ennen suojatietä. Lisäksi suojatieylityksen jälkeen yhdistetyn jalankulun ja pyörätien jatkuvuus olisi hyvä merkitä liikennemerkillä 423 ja töyssystä varoittaa autoilijoita merkillä 141a. Merkkien asennetaan samaan pylvääseen suojatiemerkin kanssa. Kustannus: 400 Lisätään uuteen pylvääseen merkit 511 & 423 Korotettu suojatieltä puuttuvat toisen suunnan liikennemerkit (kuva Esa Karvonen)

14 Toimenpidekortti 14 Taipalsaarentien alitus Tyysterniementien kohdalla Taipalsaarentien alittavan yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva on maalattu yhtenäisellä valkoisella viivalla, vaikka kyseessä on yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Viiva on myös hyvin haalistunut. Lisäksi pyöräreittien viitat on asennettu väärään pylvääseen. Maalataan yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Siirretään polkupyöräreittien viitat oikeaan pylvääseen. Kustannus: 350 Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva on merkattu yhtenäisellä valkoisella viivalla ja pyöräreittien viitat on asennettu väärään pylvääseen (kuva Esa Karvonen)

15 Toimenpidekortti 15 Satamatie Satamatieltä puiston kautta linnoituksen ohi keskustan suuntaan kulkevan pyöräreitin viitat sekä yhdistetyn jalankulun ja pyöräilyn merkki 423 puuttuvat. Puistonläpi kulkeva pyöräilyn pääreitti vaatii jatkosuunnittelua. Asennetaan viitat ja merkki 423 valaisinpylvääseen viitoitussuunnitelman mukaisesti. Kustannus: 250 Polkupyöräreittien viittoja ei ole asennettu valaisinpylvääseen (kuva Google Maps)

16 Toimenpidekortti 16 Taipalsaarentien ja Torikadun risteys Taipalsaarentien ja Torikadun liittymästä on kevyen liikenteen väylältä puutteellinen yhteys puiston raitille, joka on määritelty pyöräilyn pääreitiksi. Nykyisellään puistoraitille johtaa liittymästä muodostunut polku. Torikadun kevyen liikenteen väylältä tulisi suunnitella toimiva yhteys puiston pääraitille. Järjestelyiden selkeyttäminen edellyttää jatkosuunnittelua. Kustannus: ? Kevyen liikenteen yhteys puiston raitille on puutteellinen (kuva Esa Karvonen)

17 Toimenpidekortti 17 Taipalsaarentien ja Kasarmikadun risteys Taipalsaarentien ja Kasarmikadun risteyksen pyöräreittien viitat on asennettu väärään paikkaan. Siirretään viitat Taipalsaarentien pohjoispuolelle viitoitussuunnitelman mukaisesti. Kustannus: 50 Taipalsaarentien ja Kasarmikadun risteyksen pyöräreittien viitat on asennettu väärään paikkaan (kuva Esa Karvonen)

18 Toimenpidekortti 18 Kasarmikadun ja Tykkitien sekä Kasarmikadun ja Väinö Valveen kadun risteys Kasarmikadun ja Tykkitien sekä Kasarmikadun ja Väinö Valveen kadun risteyksiin ei ole asennettu pyöräreittien viittoja viitoitussuunnitelman mukaisesti. Viitat puuttuvat kokonaan. Lisäksi Kasarmikatu ei ole laaturaitin tasoisessa kunnossa. Asennetaan viitat Kasarmikadun ja Tykkitien sekä Kasarmikadun ja Väinö Valveen kadun risteyksiin viitoitussuunnitelman mukaisesti. Reitille on valmisteilla katusuunnitelma, joka parantaa yhteyden pääreitin tasoiseksi Kustannus: 750 Kasarmikadun ja Tykkitien sekä Kasarmikadun ja Väinö Valveen kadun risteyksistä puuttuvat pyöräilyn viitoitussuunnitelmassa esitetyt viitat (kuva Google Maps)

19 Toimenpidekortti 19 Valtakadun ja Suonionkadun risteys Valtakadun suuntaiselta kevyen liikenteen väylältä on huonot näkemät Suonionkadulle. Huonojen näkemien vuoksi ylityspaikka on pyöräilijöille turvaton. Pyöräilijä on nykytilanteessa väistämisvelvollinen Suonionkatua suoraan ajavaan liikenteeseen nähden. Asetetaan väistämisvelvollisuus risteyksessä merkit (231) ja 2-suuntaisen pyörätien lisäkilvet (863) Suonionkadulta Valtakadulle saapuvalle moottoriajoneuvoliikenteelle sekä rakennetaan Suonionkadun ylittävät suojatiet ja pyörätien jatkeet korotetuiksi Valtakadun kohdalta. Parannustoimenpiteet tarkentuvat Valtakadulle suunniteltavan pyörätien yhteydessä. Huono näkemä Merkki 231 & 863 Korotettu suojatie ja pyörätien jatke Huono näkemä Merkki 231 & 863 Kustannus: Valtakadun suuntaiselta kevyen liikenteen väylältä on huonot näkemät Suonionkadulle (kuva Google Maps)

20 Toimenpidekortti 20 Valtakatu 22 Osoitteessa Valtakatu 20 sijaitsevan linja-auton pysäkin odotustila on kevyen liikenteen väylällä pyöräilijän ajolinjalla. Muutetaan linja-auton pysäkki kaistapysäkiksi ja siirretään pysäkin katos pois pyöräilijän ajolinjalta. Parannustoimenpiteet tarkentuvat Valtakadulle suunniteltavan pyörätien yhteydessä. Kustannus: Linja-auton pysäkin katos on kevyen liikenteen väylällä pyöräilijän ajolinjalla (kuva Esa Karvonen)

21 Toimenpidekortti 21 Yhdyskatu ja Taipalsaarentie Raastuvankadulta Ainonkadun suuntaan laskeva Yhdyskadun suuntainen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta. Asfaltoidaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Toteutetaan leikkipuiston perusparantamisen yhteydessä. Kustannus: Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän asfaltointi Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta (kuva Esa Karvonen)

22 Toimenpidekortti 22 Suonionkadun ja Leirikadun risteys Suonionkadun ja Leirikadun risteykseen Leirikadun suunnasta saapuvalle liikenteelle asetettu väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkki (231) on asetettu kauas risteyksestä. Lisäksi pensasaita peittää näkemiä ja vaikeuttaa siten pyörätien jatkeelle saapuvan pyöräilijän havaitsemista. Huono näkemä Lisätään 863 Siirto Siirretään väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkki (231) lähemmäs risteystä, lisätään kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilpi (863) ja rakennetaan suojatie ja pyörätien jatke korotetuksi. Kustannus: Korotettu suojatie ja pyörätien jatke Risteyksessä on huonot näkemät ja väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkki on kaukana risteyksestä (kuva Esa Karvonen)

23 Toimenpidekortti 23 Puhakankatu 3 - Suonionkatu 27 Kauppojen tonttiliittymät ovat turhan katuliittymämäisiä. Niistä osasta puuttuu madallettu reunakivet kevyen liikenteen ja ajoradan välistä. Reunakivettömiä liittymiä selkeytetään maalaamalla liittymiin reunaviivan jatkeet ajoradalle ja kevyen liikenteen väylälle. Madallettujen reunakivien asentamista olisi myös hyvä harkita. Kustannus: 300 Reunaviivan jatkeen maalaaminen Kauppakeskuksen tonttiliittymästä puuttuvat madalletut reunakivet (kuva Esa Karvonen)

24 Toimenpidekortti 24 Opintie Opintien pysäköintijärjestelyt ovat epäselvät, minkä vuoksi henkilöautoja on pysäköity kevyen liikenteen väylälle. Selkeytetään pysäköintijärjestelyjä siirtämällä pysäköintipaikka liikennemerkki (521) p-alueen sisäänajon oikealle puolelle. Nykyisen pysäköintialue merkin tilalle valopylvääseen voisi asentaa yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän merkin 423. P-merkin siirto Kustannus: 300 Epäselvien pysäköintijärjestelyiden vuoksi henkilöautoja on pysäköity kevyen liikenteen väylälle (kuva Esa Karvonen)

25 Toimenpidekortti 25 Kauppakatu välillä Oksasenkatu ja Valtakatu Sankarihautausmaan puolella Kauppakatua pysäköidyt autot kaventavat yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liian ahtaaksi. Siirto Siirretään pysäköintipaikan liikennemerkkiä kahden valaisinpylväsvälin verran kohti Valtakatua. Sankarihautausmaalle johtavien portaiden jälkeen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on niin leveä, että pysäköidyt autot eivät enää kohtuuttomasti kavenna sitä ja vaikeuta pyörällä liikkumista. Kadusta valmistuu suunnitelma myöhemmin, jossa esim. ajorataa mahdollisuus kaventaa. Liian kapea Kustannus: 50 Pysäköidyt autot kaventavat yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liian kapeaksi (kuva Google Maps)

26 Toimenpidekortti 26 Kymenraitin ja Puusepänraitin risteys Kauppakeskuksen rakennustyömaan vuoksi pyöräreitti kaupungintalolle on katkennut. Kauppakeskuksen läpi voi pyörän kuitenkin taluttaa kauppakeskuksen aukiolo aikoina. Viitta kaupungintalolle Kaupungin talolle osoittavaa viittaa ei talutusyhteyden säilyessä tarvitse poistaa. Viitoitussuunnitelmassa ollut viitoitus kaupungintalolle on kuitenkin hyvä tarkistaa. Kustannus: - Kauppakeskuksen rakennustyömaan vuoksi pyöräreitti kaupungintalolle on katkennut (kuva Esa Karvonen)

27 Toimenpidekortti 27 Valtakadun ja Anni Swaninkadun risteys Valtakadun pyörätien pintamateriaali muuttuu Anni Swaninkadun kohdalla olevassa aukiotilassa ajettaessa pyörätietä itään päin. Materiaalin vaihdos antaa vaikutelman pyörätien päättymisestä. Liittymän shared space tyyppisen tilan jälkeen liikennemerkki osoittaa erillisen pyörätien jatkuvan, vaikka pintamateriaali on samaa kuin jalkakäytävällä. Jatketaan pyörätien punaista kiveystä Pyörätien jatkuvuutta tukemaan maalataan kiveykseen pyörätiesymboleita. Kaupunginteatterin sisäänkäynniltä itään päin olisi pyörätien pintamateriaalin vaihtaminen vastaavaksi punaiseksi kiveykseksi suositeltavaa. Lisätään ainakin pyöräsymbolit. Kustannus: Maalataan pyörätiesymboleita kiveykseen Valtakadun pyörätien pintamateriaalin vaihdos viittaa pyörätien päättymiseen (kuva Esa Karvonen)

28 Toimenpidekortti 28 Valtakatu Valtakadun pyörätien pintamateriaali muuttuu välillä Valtakatu Materiaalin vaihdos antaa vaikutelman pyörätien päättymisestä. Torimaiselle alueelle pyörätien jatkuvuus merkitään maalaamalla kiveykseen pyörätien symboleita. Kustannus: 200 Maalataan pyörätiesymbolit kiveykseen Valtakadun pyörätien pintamateriaalin vaihdos viittaa pyörätien päättymiseen (kuva Google Maps)

29 Toimenpidekortti 29 Hietalahdenkadun alituksen pohjoinen puoli Saavuttaessa Hietalahdenkadun alikulkutunneliin on risteävien yhdistettyjen pyöräteiden ja jalkakäytävien näkemät kaikista suunnista heikot. Lisäksi pyörätiet viettävät alamäkeä risteyskohtaan, jolloin pyöräilijöiden ajonopeudet kasvavat ennen risteystä. Keskiviiva ja kulkusuunnan osoittavat nuolet puuttuvat. Parannetaan näkemiä leikkaamalla risteyskohdassa olevia pensaita. Maalataan keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Kaikille suunnille voisi harkita muu vaara liikennemerkin (189) ja kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilven (863) asettamista huomauttamaan risteävästä pyöräliikenteestä. Leikataan pensaita Kustannus: Maalataan keskiviivat Pyöräteiden risteyskohdassa on huonot näkemät (kuva Esa Karvonen)

30 Toimenpidekortti 30 Hietalahdenkadun alituksen eteläinen puoli Saavuttaessa Hietalahdenkadun alikulkutunneliin on risteävien yhdistettyjen pyöräteiden ja jalkakäytävien näkemät kaikista suunnista heikot. Lisäksi pyörätiet viettävät alamäkeä risteyskohtaan, jolloin pyöräilijöiden ajonopeudet kasvavat ennen risteystä. Keskiviiva ja kulkusuunnan osoittavat nuolet puuttuvat. Leikataan pensaita Parannetaan näkemiä leikkaamalla risteyskohdassa olevia pensaita. Maalataan keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Kaikille suunnille voisi harkita muu vaara liikennemerkin (189) ja kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilven (863) asettamista huomauttamaan risteävästä pyöräliikenteestä. Kustannus: Maalataan keskiviivat Pyöräteiden risteyskohdassa on huonot näkemät (kuva Esa Karvonen)

31 Toimenpidekortti 31 Valtakatu 74 Valtakadun suojatie on liikennesaarekkeen ulkopuolella, jolloin kääntyvät autot aiheuttavat vaaratilanteen saarekkeen kohdalla olevalle jalankulkijalle ja pyöräilijälle. Siirto ja pyörätien jatkeen lisäys Siirretään suojatie ja lisätään pyörätien jatke siten, että suojatie ja pyörätien jatke on samassa linjassa Valtakadun pohjoispuolella olevan yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän kanssa. Jatketaan liikennesaareketta nykyisen suojatien kohdalle. Henkilö- ja huoltoliikenteen toimivuus on varmistettava ajouratarkastelulla. Kustannus: Uusi liikennesaareke Suojatie on liikennesaarekkeen ulkopuolella (kuva Google Maps)

32 Toimenpidekortti 32 Lauritsalantien alitus Parkkarilankadun kohdalla Lauritsalantie alittavan kevyen liikenteen väylän keskiviiva on merkattu yhtenäisellä valkoisella viivalla vaikka kyseessä on yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Maalausmerkinnät ovat hyvin haalistuneet. Maalataan keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Kustannus: 300 Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva on merkattu yhtenäisellä valkoisella viivalla (kuva Bing Maps)

33 Toimenpidekortti 33 Kipparikadun ja Torikadun risteys Kipparikadun ja Torikadun risteyksessä polkupyöräreittien viitat on asennettu reitiltä sivuun siten, että ne jäävät puiden oksien taakse piiloon. Parannetaan viittojen näkyvyyttä siirtämällä ne pyöräilyreitille. Viitat sijoitetaan uuteen pylvääseen kuvan osoittamaan paikkaan. Siirto Kustannus: 250 Pyöräreittien viitat jäävät puiden oksien taakse piiloon (kuva Esa Karvonen)

34 Toimenpidekortti 34 Kannelkadun ja Kauppakadun risteys Kannelkadun ja Kauppakadun risteysjärjestelyt ovat muuttuneet eikä Kannelkadulta pääse enää kääntymään vasemmalle Kauppakadulle. Kauppakadun liittymän ryhmittymisalue on edelleen kahden kaistan levyinen ja ainoastaan ajoratamaalaus on korjattu vastaamaan nykyistä tilannetta. Leveä ylitys on polkupyöräilijöille turvaton. Kavennetaan Kauppakadun liittymän ryhmittymisalue yhden kaistan levyiseksi. Kustannus: Uusi reunakivi Kavennettu ajorata Uusi reunakivi Kannelkadun ajorata on Kauppakadun risteyksessä turhan leveä (kuva Esa Karvonen)

35 Toimenpidekortti 35 Kirkkokadun ylitys Pormestarinkadun kohdalla Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkki on kääntynyt väärin päin Kirkkokadun ylityspaikan kohdalla. Lisäksi ylityspaikka on turvaton pyöräilijöille. Käännetään liikennemerkki oikein päin. Ylityspaikan turvallisuuden parantaminen edellyttää jatkosuunnittelua. Kustannus: 20 Merkin kääntö Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän merkki on kääntynyt väärin päin (kuva Esa Karvonen)

36 Toimenpidekortti 36 Raatimiehenkadun ylitys Pormestarinkadun kohdalla Kirkkokadun suunnasta Pormestarinkadun suuntainen pyöräilijöiden yhteys on merkattu yhdistetyksi pyörätieksi ja jalkakäytäväksi, mutta Raatimiehenkadun suunnasta pyörätieksi. Nykytilassa jalankulku ohjautuu helposti käyttämään pyörätien puolta. Korjataan ristiriitainen liikenteen ohjaus korvaamalla nykyinen pyörätien liikennemerkki (422) yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkillä (423). Puiston länsiosan suunnittelussa alueen läpi suunnitellaan eroteltu pyöräilyn ja kävelyn yhteys liittyen valmistuneeseen Vapaudenaukion suunnitelmaan. Merkin korvaaminen merkillä 423 Kustannus: 180 Pyöräreitti on merkattu ristiriitaisesti Kirkkokadun ja Raatimiehenkadun välillä (kuva Esa Karvonen)

37 Toimenpidekortti 37 Vanhan Viipurintien ja Kuutostien eritasoristeys Vanhan Viipurintien suuntaisen Kuutostien alittavan kevyen liikenteen väylän keskiviiva ei ole maalattu. Maalataan keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Kustannus: 250 Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva puuttuu (kuva Esa Karvonen)

38 Toimenpidekortti 38 Vanhan Viipurintien ja Ajurinkadun risteys Vanhan Viipurintien ja Ajurinkadun risteyksen kohdalla Vanhan Viipurintien suuntaiselta yhdistetyltä pyörätieltä ja jalkakäytävältä puuttuu Vanhan Viipurintien alikulun kohdalta pyöräverkon viitoitussuunnitelman mukainen Myllymäen viitta. Lisäksi yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva puuttuu. Lisätään Myllymäen viitta viitoitussuunnitelman mukaan ja maalataan keskiviiva valkoisella katkoviivalla. Myllymäen viitta Kustannus: 400 Yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän keskiviiva sekä viitoitussuunnitelman mukainen Myllymäen viitta puuttuvat (kuva Esa Karvonen)

39 Toimenpidekortti 39 Alaniitynkatu 2 Citymarketin liittymässä liikennemerkkipylväs on kääntynyt ja väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkki (231) osoittaa väärään suuntaan. Lisäkilpi liityt P- alueelta katuverkkoon ei ole tarpeellinen. Pitkän tekstin lukeminen vie kuljettajan huomion pois muun liikenteen havainnoinnista. Lisäksi suojatiemerkit puuttuvat. Käännetään liikennemerkkipylväs oikein päin (Citymarketin pihalta saapuvat ovat väistämisvelvollisia) ja korvataan nykyinen lisäkilpi kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilvellä 863. Lisätään suojatiemerkit (511). Merkin 511 lisääminen Kustannus: 550 Liikennemerkkipylvään kääntö, nykyisen lisäkilven korvaaminen lisäkilvellä 863 ja merkin 511 lisääminen Liikennemerkkipylväs on kääntynyt ja pylväässä oleva lisäkilpi ei ole tarpeellinen (kuva Esa Karvonen)

40 Toimenpidekortti 40 Alaniitynkadun ja Toikansuontien kiertoliittymä Citymarketin liittymässä liikennemerkkipylväs on kääntynyt ja väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkki (231) osoittaa väärään suuntaan. Lisäkilpi liityt P- alueelta katuverkkoon ei ole tarpeellinen. Pitkän tekstin lukeminen vie kuljettajan huomion pois muun liikenteen havainnoinnista. Liikennemerkkipylvään kääntö ja nykyisen lisäkilven korvaaminen lisäkilvellä 863 Käännetään liikennemerkkipylväs oikein päin (Citymarketin pihalta kiertoliittymään saapuvat ovat väistämisvelvollisia) ja korvataan nykyinen lisäkilpi kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilvellä 863. Kustannus: 110 Liikennemerkkipylväs on kääntynyt ja pylväässä oleva lisäkilpi ei ole tarpeellinen (kuva Esa Karvonen)

41 Toimenpidekortti 41 Toikansuontien ja Tullitien kiertoliittymä Kiertotilasta Toikansuontielle Harapaisentien suuntaan poistuvalle liikenteelle tarkoitetun ajoradan leveys on suuri, jolloin kiertotilasto poistuvan moottoriajoneuvoliikenteen ajonopeudet nousevat ennen pyöräilijöiden ylityspaikkaa. Tutkitaan mahdollisuuksia kaventaa kiertotilasta poistuvalle liikenteelle tarkoitettua ajorataa. Kustannus: Tutkitaan ajoradan kaventamismahdollisuuksia Kiertotilasta poistuvalle liikenteelle tarkoitettu ajorata on liian leveä (kuva Esa Karvonen)

42 Toimenpidekortti 42 Harapaisentien ja Ravikadun liittymä Ravikadun liittymä Harapaisentielle on tonttikaduksi liian avara ja kääntymisnopeudet ovat helposti suuria. Lisäksi hulevedet kertyvät suojatien eteen. Tutkitaan mahdollisuuksia kaventaa Ravikadun liittymän ajoradan leveyttä ja samalla korjata hulevesien ohjautuminen Harapaisentien kaivoihin. Kustannus: Tutkitaan ajoradan kaventamismahdollisuuksia Ravikadun liittymä on tonttikaduksi turhan leveä (kuva Esa Karvonen)

43 Toimenpidekortti 43 Harapaisentien ja Hietalankadun risteys Harapaisentien alikulun kohdalla olevat pensaat muodostavat näkemäesteen pyörätien jatkeelle saapuvan pyöräilijän ja Harapaisentieltä kääntyvän moottoriajoneuvon välille. Huonojen näkemien lisäksi liikenteen ohjaus (väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkit sekä pyöräilijöille että moottoriajoneuvoliikenteelle) aiheuttaa sekaannusta pyöräilijän ja moottoriajoneuvon välisessä kohtaamistilanteessa. Parannetaan näkemiä poistamalla näkemäesteenä olevat pensaat Harapaisentien varresta. Pensaiden poistosta huolimatta ylityspaikan liikenteen ohjaus jää edelleen epäselväksi ja edellyttää jatkosuunnittelua. Poistetaan näkemäesteenä olevat pensaat Kustannus: 50 Pensaat muodostavat näkemäesteen (kuva Esa Karvonen)

44 Toimenpidekortti 44 Louhenkadun tonttiliittymät Tietäjänkadulle Louhenkatu toimii yhtenä osana keskustaa kiertävässä pyöräliikenteen reitissä. Reitin Tietäjänkadun ylityspaikan kohdalta puuttuu suojatie ja pyörätien jatke, minkä lisäksi Tietäjänkadulle ylityspaikan kohdalle pysäköidyt ajoneuvot aiheuttavat näkemäesteen Louhenkadun pyöräliikenteen ja Tietäjänkadun moottoriajoneuvoliikenteen välille. Parannetaan Louhenkadun ylityspaikan liikenneturvallisuutta kaventamalla Tietäjänkadun ajorataa ylityspaikan kohdalta, lisäämällä suojatie ja pyörätien jatke (merkit 511) sekä asettamalla väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkit (231) ja kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilvet (863) Tietäjänkadun suuntaiselle liikenteelle. Merkit 511, 231, 863 Suojatie ja pyörätien jatke Ajoradan kavennus Merkit 511, 231, 863 Kustannus: Tietäjänkadun ylityspaikka ei vastaa pyöräreitin laatutasoa (kuva Esa Karvonen)

45 Toimenpidekortti 45 Louhenkatu 49 Louhenkatu 49 kohdalta puuttuu yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Rakennetaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä puuttuvalle osalle Louhenkatua ja siirretään yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkki (423) Louhenkadun päästä. Siirretään merkki 423 Kustannus: Rakennetaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä puuttuu (kuva Esa Karvonen)

46 Toimenpidekortti 46 Armilankatu 28 ja Pohjolankatu 26 välinen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Armilankadun ja Pohjolankadun välinen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta. Asfaltoidaan Armilankadun ja Pohjolankadun välinen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Kustannus: Asfaltoidaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta (kuva Esa Karvonen)

47 Toimenpidekortti 47 Louhenkatu 47 Louhelankatu 47 kohdalla yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta. Asfaltoidaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Kustannus: Asfaltoidaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta (kuva Esa Karvonen)

48 Toimenpidekortti 48 Louhenkadun jatkeena oleva yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Puusepänraitin ja Kauppakadun välillä Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta. Yhteys toteutetaan olemassa olevan suunnitelman mukaan. Kustannus: Asfaltoidaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on asfaltoimatta (kuva Esa Karvonen)

49 Toimenpidekortti 49 Matkamiehenkadun ja Oppilaankadun risteys Matkamiehenkadun suuntaisen yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän Opintien ylityspaikan kohdalla näkemät pyörätieltä Opintien suuntaan ovat huonot. Lisäksi suojatie ja pyörätien jatke puuttuvat minkä lisäksi yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä päätetään epäselvästi tonttiliittymän kohdalla. Parannetaan Oppilaankadun ylityspaikan näkemiä linjaamalla yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä kulkemaan lähempänä Matkamiehentien ajoradan reunaa. Lisätään Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Yhdistetyt suojatiet ja pyörätien jatkeet Matkamiehentien ja Oppilaankadun ylittävät suojatiet ja pyörätien jatkeet sekä suojatien liikennemerkit 511. Rakennetaan risteysalue korotetuksi risteykseksi. Suunni- Korotettu risteysalue telma liittyy reittisuunnitelmaan Tykin alueen läpi. Kustannus: Matkamiehenkadun ja Oppilaankadun pyörätiejärjestelyt kaipaavat selkeyttämistä (kuva Google maps)

50 Toimenpidekortti 50 Kauppakadun ja Ratakadun risteys Kauppakadun ja Ratakadun risteyksessä hulevedet eivät mene sadevesikaivoon vaan valuvat ajoradalta pyörätielle. Korjataan kaadot siten, että hulevedet valuvat suoraan sadevesikaivoon. Kustannus: 500 Korjataan kaadot Hulevedet kerääntyvät pyörätielle (kuva Esa Karvonen)

51 Toimenpidekortti 51 Koulukadun ja Snellmaninkadun risteys Koulukadun ja Snellmaninkadun risteyksen kiertoliittymän Koulukadun liittymähaaralla suojatien ja pyörätien jatkeen kohdalla olevat reunakivet ovat liian korkeita, minkä vuoksi reunakivien ylittäminen pyörällä on vaikeaa. Kiertotilan poistumisgeometria on loiva ja kiertotilaan saapuvan ja sieltä poistuvan liikenteen kaistojen leveydet Koulukadun suuntaan ovat suuria, mikä tekee pyöräilijöiden ylityspaikasta turvattoman. Tutkitaan ajoradan kaventamis- Uudella kulutuskerroksella madalletaan reunakiviä ja tutkitaan ajoradan kaventamismahdollisuuksia. mahdollisuuksia Reunakivien loiventaminen Kustannus: Ajorata on ylityspaikan kohdalta leveä ja töksähtävät reunakivet haittaavat pyöräilyä (kuva Esa Karvonen)

52 Toimenpidekortti 52 Koulukatu välillä Snellmaninkatu ja Yhdyskatu Koulukadun varressa välillä Snellmaninkatu ja Yhdyskatu oleva yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on liian kapea, minkä lisäksi katualueeseen rajoittuvat rakennukset ja aidat heikentävät näkemiä. Muutetaan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä jalkakäytäväksi poistamalla yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkit. Toimenpide voidaan toteuttaa vasta Snellmaninkadun pyöräliikenteen järjestelyiden parantamisen jälkeen. Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on liian kapea Poistetaan merkit 423 Kustannus: 50 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä on liian kapea, minkä lisäksi katualueeseen rajoittuvat rakennukset tekevät näkemistä huonot (kuva Google Maps)

53 Toimenpidekortti 53 Armilankadun ja Pohjolankadun risteys Armilankadun ja Pohjolankadun risteyksessä Pohjolankadun ylittävän suojatien ja pyörätien jatkeen kohdalla olevat reunakivet on liian korkeat ylitettäväksi pyörällä. Poistetaan liian korkeat reunakivet pyörätien jatkeen kohdalta. Kustannus: 120 Poistetaan korkeat reunakivet Korkeat reunakivet on vaikeaa ylittää pyörällä (kuva Google Maps)

54 Toimenpidekortti 54 Armilankadun ja Messukadun risteys Armilankadun ja Messukadun risteyksessä suojateiden ja pyöräteiden jatkeiden kohdilla olevat reunakivet ovat liian korkeat ylitettäväksi pyörällä, minkä lisäksi hulevedet eivät mene sadevesikaivoon vaan valuvat ajoradalta pyörätielle. Poistetaan liian korkeat reunakivet pyöräteiden jatkeiden kohdilta. Korjataan kaadot siten, että hulevedet valuvat suoraan sadevesikaivoon. Lisätään kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilpi Messukadulta Armilankadulle saapuvalle liikenteelle. Poistetaan korkeat reunakivet Lisäkilpi 863 Kustannus: 900 Korjataan kaadot Korkeat reunakivet on vaikeaa ylittää pyörällä, minkä lisäksi hulevedet kerääntyvät pyörätielle (kuva Esa Karvonen)

55 Toimenpidekortti 55 Ainonkadun ja Pajukadun risteys Ainonkadun ja Pajukadun risteyksen läheisyydessä olevan pysäköintialueen liittymistä puuttuvat madalletut reunakivet ja väistämisvelvollisuusristeyksessä liikennemerkit. Asennetaan madalletut reunakivet ja asetetaan väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkit (231) ja kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilvet (863) pysäköintialueen Asennetaan madalletut reunakivet Merkki 231 ja lisäkilpi 863 molempiin liittymiin. Kustannus: Madalletut reunakivet ja merkki 231 puuttuvat (kuva Google Maps)

56 Toimenpidekortti 56 Ainonkatu 37 vastapäätä Ainonkatu 37 vastapäätä olevan pysäköintialueen liittymästä puuttuu madalletut reunakivet ja väistämisvelvollisuusristeyksessä liikennemerkki. Halkosaareen vievän tien liittymästä puuttuu väistämisvelvollisuusristeyksessä liikennemerkki. Asennetaan madalletut reunakivet pysäköintialueen liittymään ja asetetaan väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkit (231) ja kaksisuuntaisen pyörätien lisäkilvet (863) pysäköintialueen liittymään ja Halkosaareen vievän tien liittymään. Kustannus: Merkki 231 ja lisäkilpi 863 Asennetaan madalletut reunakivet Madalletut reunakivet ja merkki 231 puuttuvat (kuva Google Maps)

57 Toimenpidekortti 57 Ainonkadun ja Kirkkokadun risteys Ainonkadun ja Kirkkokadun risteyksestä rannan suuntaan menevälle puistokäytävälle ei ole asetettu yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkkiä, vaikka kyseinen puistokäytävä on keskustan suunnasta Kirkkokatua pitkin saapuvalle rannan suuntaan jatkavalle pyöräilijälle luonteva reitti. Merkki 423 Asetetaan yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkki (423). Kustannus: 300 Merkki 423 puuttuu (kuva Google Maps)

58 Toimenpidekortti 58 Ratakadun ja Tietäjänkadun risteys Ratakadun ja Tietäjänkadun risteyksessä vuorimännyt heikentävät pyöräilijöiden näkemiä ja peittävät liikennemerkkien näkyvyyden. Poistetaan vuorimännyt, jolloin pyöräilijöiden näkemät ja liikennemerkkien näkyvyys parantuvat. Poistetaan vuorimännyt Kustannus: 100 Huono näkemä Vuorimäntyjen vuoksi pyöräilijöiden näkemät ovat huonot (kuva Google Maps)

59 Toimenpidekortti 59 Satamatien ja Taipalsaarentien kiertoliittymä Kiertoliittymän Satamatien haaran suojatie on viety hyvin kauaksi kiertotilasta, jolloin pyörän ja auton välillä voi olla epäselvyyttä väistämisvelvollisuudesta. Lisätään 2-suuntaisen pyörätien lisäkilpi (863) ennen suojatietä. Kustannus: 150 Lisätään merkki 863 Suojatie on varsin kaukana kiertoliittymästä, joka voi aiheuttaa (kuva Google Maps)

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä 231 VÄISTÄMISVELVOLLISUUS RISTEYKSESSÄ Mitat (mm): d suuri 1 350 normaali 900 pieni 600 Yleistä Merkillä osoitetaan, että risteykseen tulevan ajoneuvon on väistettävä ajoneuvoja ja raitiovaunuja, jotka

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI Pilvi Lesch 29.8.2018 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Sokeritehtaantie on Kantvikin asuinalueen pääkatu. Sokeritehtaantiellä kulkee nykyisin

Lisätiedot

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1 Helsingin Polkupyöräilijät ry MUISTUTUS PL 1301 00101 Helsinki www.hepo.fi 31.3.2015 Helsingin kaupunki Yleisten töiden lautakunta helsinki.kirjaamo@hel.fi Muistutus Mellunmäen katusuunnitelmista Piirustukset

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa

Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa OIKEAT VASTAUKSET JALANKULKIJA: jalan, suksilla, rullasuksilla, luistimilla tai vastaavilla välineillä liikkuva ja potkukelkan, lastenvaunujen, leikkiajoneuvon, pyörätuolin

Lisätiedot

Tieliikennelain uudistus Tampereen näkökulmasta Liikenneinsinööri Timo Seimelä Timo Seimelä

Tieliikennelain uudistus Tampereen näkökulmasta Liikenneinsinööri Timo Seimelä Timo Seimelä Tieliikennelain uudistus Tampereen näkökulmasta Liikenneinsinööri Timo Seimelä 1 15.9.2016 Timo Seimelä 2 Kehittämistoiveita tieliikennelakiin Pysäköinti Kameravalvonta Pyöräilyn edistäminen Raitiotie

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

Muistutus Haaralammenpolun katusuunnitelmaehdotuksesta

Muistutus Haaralammenpolun katusuunnitelmaehdotuksesta Muistutus Haaralammenpolun katusuunnitelmaehdotuksesta Haaralammenpolun katusuunnitelmaehdotus n:o 1/15990, Lamminpään kaupunginosassa, TRE: 6480/10.03.02/2012. Suunnitelmassa oleva reunakivi on laskettava

Lisätiedot

Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pilvi Lesch Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä

Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pilvi Lesch Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä TYÖN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET TYÖN SISÄLTÖ 2 Työn lähtökohdat Työn tavoitteena

Lisätiedot

Kuvelammentie, liikenneturvallisuuden parantaminen

Kuvelammentie, liikenneturvallisuuden parantaminen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Kuvelammentie, liikenneturvallisuuden parantaminen Liikenneasiat 26 / 2017 Selostus ja perustelu Aloite Kaupungin palautepalvelussa saamassa aloitteessa on esitetty

Lisätiedot

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ asukasyhdistyksen johtokunta 26.4.2011 asukasyhdistyksen vuosikokous 30.3.2011 asukasyhdistyksen yleinen kokous 28.10.2010 asukasyhdistyksen johtokunta 24.5.2010 asukasyhdistyksen

Lisätiedot

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet Koonti Liitteeseen on koottu asukaskyselyn karttavastauksista eniten vastauksia saaneet kasaumakohteet (vähintään

Lisätiedot

Strategiasta reunakiviin pyöräilyn edistämien Helsingissä

Strategiasta reunakiviin pyöräilyn edistämien Helsingissä Strategiasta reunakiviin pyöräilyn edistämien Helsingissä Reetta Keisanen 6.3.2015 Helsingin strategisina tavoitteina Edistää kestävää liikkumista lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta

Lisätiedot

HARJUKADUN, SEPÄNKADUN JA VÄINÖNKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SEKÄ ALUEEN PYÖRÄILYJÄRJESTELYT

HARJUKADUN, SEPÄNKADUN JA VÄINÖNKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SEKÄ ALUEEN PYÖRÄILYJÄRJESTELYT MUISTUTUS 27.5.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki HARJUKADUN, SEPÄNKADUN JA VÄINÖNKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SEKÄ ALUEEN PYÖRÄILYJÄRJESTELYT Harjukadun, Sepänkadun ja Väinönkadun pyöräilyjärjestelyjä

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä 7.5.2015, Helsinki Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö Määritelmiä TLL 2 Määritelmiä Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: 5) suojatiellä jalankulkijoiden

Lisätiedot

YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN

YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN MUISTUTUS 15.10.2013 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Lähderannantie pyöräliikenteen reittinä ja sille asetetut laatutasotavoitteet

Lähderannantie pyöräliikenteen reittinä ja sille asetetut laatutasotavoitteet HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY MUISTUTUS 1 (7) PL 1301 00101 HELSINKI www.hepo.fi 29.4.2013 Tekninen lautakunta PL 4 02070 Espoon kaupunki MUISTUTUS KATUSUUNNITELMASTA: LÄHDERANNANTIE VÄLILLÄ PITKÄJÄRVENTIE

Lisätiedot

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235)

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235) HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY KOMMENTTI 1 (5) PL 1301 00101 HELSINKI www.hepo.fi 30.9.2013 Helsingin kaupunki Kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki KOMMENTTI HELSINGINKADUN

Lisätiedot

Polkupyöräonnettomuudet Porissa vuosina 2006-2008

Polkupyöräonnettomuudet Porissa vuosina 2006-2008 Polkupyöräonnettomuudet Porissa vuosina 2006-2008 Sisältö Tiivistelmä...2 Esipuhe...3 1. Porin pyöräonnettomuusselvityksen tausta ja tavoitteet...4 2. Tapahtumapaikka...5 3. Väistämisvelvollisuus...6 4.

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 17.12.2014 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto.3

Lisätiedot

Asukaskyselyn yhteenveto ja ongelmakohteet Lappeenranta. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Asukaskyselyn yhteenveto ja ongelmakohteet Lappeenranta. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Asukaskyselyn yhteenveto ja ongelmakohteet Lappeenranta Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana. Kyselyyn saatiin yhteensä

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA KÄVELY- JA PYÖRÄILYPAIKKAA. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA KÄVELY- JA PYÖRÄILYPAIKKAA. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA KÄVELY- JA PYÖRÄILYPAIKKAA - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 17.12.2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAHDEKSAN TURVATTOMIMMAN LIITTYMÄN ONNETTOMUUSANALYYSI SEKÄ TOIMENPI- DE-EITYKSET NIIDEN TURVALLISUUDEN PARANTAMI- SEKSI.

LAPPEENRANNAN KAHDEKSAN TURVATTOMIMMAN LIITTYMÄN ONNETTOMUUSANALYYSI SEKÄ TOIMENPI- DE-EITYKSET NIIDEN TURVALLISUUDEN PARANTAMI- SEKSI. FCG Finnish Consulting Group Oy LAPPEENRANNAN KAUPUKI LAPPEENRANNAN KAHDEKSAN TURVATTOMIMMAN LIITTYMÄN ONNETTOMUUSANALYYSI SEKÄ TOIMENPI- DE-EITYKSET NIIDEN TURVALLISUUDEN PARANTAMI- SEKSI. 30.08.2011

Lisätiedot

2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä. 3. Talvikunnossapito jalkakäytävillä. 4. Ei talvikunnossapidettävät kohteet

2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä. 3. Talvikunnossapito jalkakäytävillä. 4. Ei talvikunnossapidettävät kohteet LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Elinvoima ja kaupunkikehitys Kadut ja Ympäristö 9.10.2018 KATUJEN KUNNOSSAPITOLUOKITUS, TALVIKUNNOSSAPITO Sisältö 1. Talvikunnossapito ajoradoilla 2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen

Lisätiedot

Lappeenrannan onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan onnettomuusyhteenveto 2012-2016 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 13.9.2017 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 2012-2016 Aineisto perustuu poliisin

Lisätiedot

Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyjä kehittämällä (KOLKUTA2) Marko Kelkka, Sito Oy

Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyjä kehittämällä (KOLKUTA2) Marko Kelkka, Sito Oy Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyjä kehittämällä (KOLKUTA2) Marko Kelkka, Sito Oy Marko Kelkka 28.4.2010 1 Tutkimuksen organisaatio Työryhmä: Marko Kelkka, Sito Oy,

Lisätiedot

Kevyen liikenteen turvallisuus taajamissa

Kevyen liikenteen turvallisuus taajamissa Finnish-Russian Road Traffic Safety Days, Helsinki Kevyen liikenteen turvallisuus taajamissa Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien vähentäminen liikennejärjestelyjä kehittämällä S. Laapotti 14.2.2013,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235)

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235) HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY KOMMENTTI 1 (5) PL 1301 00101 HELSINKI www.hepo.fi 30.9.2013 Helsingin kaupunki Kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki KOMMENTTI HELSINGINKADUN

Lisätiedot

Tiemerkintäpäivät 2013 Uusi Tiemerkinnät-ohje 8.2.2013

Tiemerkintäpäivät 2013 Uusi Tiemerkinnät-ohje 8.2.2013 Tiemerkintäpäivät 2013 Uusi Tiemerkinnät-ohje Uusia tiemerkintöjä Pyörätasku Liikennevalo-ohjatussa liittymässä Pyöräkaista edeltää aina Ajokaistanuolta voi käyttää yksisuuntaisella ajoradalla Sovellus

Lisätiedot

Suunnitelmien hyvänä puolena on 30 km/h:n nopeusrajoituksen käyttäminen alueella, tämä rauhoittaa liikennettä.

Suunnitelmien hyvänä puolena on 30 km/h:n nopeusrajoituksen käyttäminen alueella, tämä rauhoittaa liikennettä. MUISTUTUS 8.10.2013 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki MANNISENMÄENTIEN, MANNISENRINTEEN, SEKAMETSÄN JA TIILITEHTAANTIEN SEKÄ MANNISENMÄENTIEN JA SAARIJÄRVENTIEN VÄLISEN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN

Lisätiedot

Isojoen esteettömyyskävelyn yhteenveto

Isojoen esteettömyyskävelyn yhteenveto Isojoen esteettömyyskävelyn 10.10.2017 yhteenveto Yleistä Esteetön ympäristö parantaa erityisesti iäkkäiden mahdollisuuksia omatoimiseen ja turvalliseen liikkumiseen. Iäkkäiden lisäksi esteettömästä ympäristöstä

Lisätiedot

Lappeenranta. Pyöräilyn pääreittisuunnitelma

Lappeenranta. Pyöräilyn pääreittisuunnitelma Lappeenranta Pyöräilyn pääreittisuunnitelma Kevät 2014 1 Sisällysluettelo: Esipuhe s. 2 Johdanto s. 3 Yleistä s. 3 Nykytila s. 4 Tavoitteet s. 4 Laatuvaatimukset s. 5 Pyöräilysuunnitelma s. 6-12 - selitysosa

Lisätiedot

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat 1 Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Liikennesuunnitteluosasto 25.8.2016 OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat Johdanto Rakennusvalvontaviraston

Lisätiedot

HE 180/2017 Hallituksen esitys eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

HE 180/2017 Hallituksen esitys eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi HE 180/2017 Hallituksen esitys eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi LIIKENNETURVALLISUUSINSINÖÖRI JAAKKO KLANG VARSINAIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO 27221 17.11.2015 Suunnittelukohde Meritie sijaitsee Vihdin Nummelan taajamassa. Se on yksi pääsisääntuloväylä keskustaan. Meritiellä on kaksi

Lisätiedot

NORDENSKIOLDINKADUN KATUSUUNNITELMA (piirrokset 29866_1 ja 29866_2)

NORDENSKIOLDINKADUN KATUSUUNNITELMA (piirrokset 29866_1 ja 29866_2) HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY MUISTUTUS PL 81 00531 HELSINKI pj@hepo.fi 23.6.2011 www.hepo.fi Epävirallinen muistutus alueen katu- ja liikennesuunnittelijoille Helmer Berndtson Kaisa Lahti Marek Salermo

Lisätiedot

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1).

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1). Mutkakadun kiertoliittymän toimivuustarkastelu Toimivuustarkastelussa tutkittiin Mutkakadun ja Snellmaninkadun liittymän muuttamista kiertoliittymäksi ennusteen 2014 ja vuoden 2025 iltahuipputunnin liikennemäärillä.

Lisätiedot

YLÄ-SAVON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esteettömyyskierros, Lapinlahti, 30.3.2011 klo 9 MUISTIO 30.3.2011

YLÄ-SAVON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esteettömyyskierros, Lapinlahti, 30.3.2011 klo 9 MUISTIO 30.3.2011 30.3.2011 YLÄ-SAVON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esteettömyyskierros, Lapinlahti, 30.3.2011 klo 9 Osallistujat: Laina Komu (Pyöris Pyöräilynystävät ry), Paavo Haatainen (Pyöris), Kauko Kokkonen (Pyöris),

Lisätiedot

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie TOIMENPIDEOHJELMA, PIRKKALA Nro Kohdekuvaus Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVAvähpidelk. Koivisto: Varuskunnantie Nopeusrajoituksen alentaminen 80 => 60 40 0,02 68 3003//0 - /700 km/h myös Lempäälän suuntaan,

Lisätiedot

2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä. 3. Talvikunnossapito jalkakäytävillä. 4. Ei talvikunnossapidettävät kohteet

2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä. 3. Talvikunnossapito jalkakäytävillä. 4. Ei talvikunnossapidettävät kohteet LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Tekninen toimi Kadut ja Ympäristö 13.11.2013 KATUJEN KUNNOSSAPITOLUOKITUS, TALVIKUNNOSSAPITO Sisältö 1. Talvikunnossapito ajoradoilla 2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

OHJEET JA PERIAATTEET Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Kouvolassa Liikenneturvallisuusnäkökohdat

OHJEET JA PERIAATTEET Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Kouvolassa Liikenneturvallisuusnäkökohdat Kouvolan kaupunki Tekniikka- ja ympäristöpalvelut 2018 Mainospaikat 1 OHJEET JA PERIAATTEET Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Kouvolassa Liikenneturvallisuusnäkökohdat Johdanto Nämä ohjeet ja periaatteet

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 19.12.2013 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto..3

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kauppakatu-Torikatu yleissuunnitelma

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kauppakatu-Torikatu yleissuunnitelma Tekninen lautakunta 14 01.03.2017 Tekninen lautakunta 22 05.04.2017 Kauppakatu-Torikatu yleissuunnitelma TELA 01.03.2017 14 Äänekosken keskustaan on laadittu yleissuunnitelma, joka palvelee jatkosuunnittelua

Lisätiedot

Suojateiden liikenneturvallisuus - Suunnitteluohjeet

Suojateiden liikenneturvallisuus - Suunnitteluohjeet Suojateiden liikenneturvallisuus - Suunnitteluohjeet Liikenneturvallisuustyön hyvät käytännöt kaikkien käyttöön seminaari 14.11.2017 Ari Liimatainen, Liikennevirasto Jalankulkijoiden henkilövahingot tieliikenteessä

Lisätiedot

Hämeentien liikennesuunnitelma ja tarkastelu asemakaavamuutosta varten, Forssa

Hämeentien liikennesuunnitelma ja tarkastelu asemakaavamuutosta varten, Forssa 1 Hämeentien liikennesuunnitelma ja tarkastelu asemakaavamuutosta varten, Forssa 1 Lähtökohdat Tässä työssä tutkittiin Hämeentietä osuudella, joka rajautuu lännessä Yhtiönkadun liikennevaloliittymään ja

Lisätiedot

TIETONIEKANTIEN, PEHTORINTIEN JA TILUSTIEN KATUSUUNNITELMAT

TIETONIEKANTIEN, PEHTORINTIEN JA TILUSTIEN KATUSUUNNITELMAT MUISTUTUS 25.6.2012 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki TIETONIEKANTIEN, PEHTORINTIEN JA TILUSTIEN KATUSUUNNITELMAT http://www.jyvaskyla.fi/kadut/nahtavilla/tietoniekantie Yleistä Suunnittelussa

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla 26.10.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Rauman kaupungin suojatiekäyttäytymisen kysely toteutettiin 1.-21.10.2018 välisenä aikana. Kyselyllä kartoitettiin:

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS TAUSTATIEDOT Toukokuussa 2017 toteutetulla kyselyllä kartoitettiin suojatiekäyttäytymiseen liittyviä ongelmia Järvenpään, Keravan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2015 1 (5) 409 Lapinmäentien alustava liikennesuunnitelma HEL 2015-012907 T 08 00 00 Hankenro 4229_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen 6525-1

Lisätiedot

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Varkaus

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Varkaus Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA Varkaus Toimenpide-ehdotukset liikenneympäristön turvallisuuden parantamiseksi Toimenpide-ohjelman muodostaminen Kärkikohteiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3760/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3760/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (1) 121 Asianro 3760/10.03.01.00/2017 Kauppakadun ja Kuninkaankadun yleissuunnitelmavaihtoehtojen hyväksyminen nähtävillä oloa varten Va. kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

Raide-Jokerin teknisiin kaavoihin liittyvät liikennesuunnitelmat

Raide-Jokerin teknisiin kaavoihin liittyvät liikennesuunnitelmat 1 (4) Raide-Jokerin teknisiin kaavoihin liittyvät liikennesuunnitelmat HEL 2016-006611 Hankenro 4724_3 Piirustukset 6622-1, 6624-1, 6632-1, 6634-0, 6635-0, 6637-54 Paaluväli 16 300-16 900: Eliel Saarisen

Lisätiedot

Pyöräilijä liikenteessä

Pyöräilijä liikenteessä Pyöräilijä liikenteessä Yhteystiedot: Selkokeskus Viljatie 4 C 00700 Helsinki puhelin: 09-34809 240 faksi: 09-351 3975 sähköposti: selkouutiset@famr.fi Liikenneturva Sitratie 7 PL 29 00421 Helsinki puhelin:

Lisätiedot

Nähtävilläoloaika 6. - 19.7.2011, piirrokset 29866_1 ja 29866_2 sekä selostus

Nähtävilläoloaika 6. - 19.7.2011, piirrokset 29866_1 ja 29866_2 sekä selostus HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY MUISTUTUS PL 81 00531 HELSINKI pj@hepo.fi 19.7.2011 www.hepo.fi Helsingin kaupunki, Kirjaamo Yleisten töiden lautakunta PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTUTUS NORDENSKIOLDINKADUN

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TYÖNAIKAISET JÄRJESTELYT KATUVERKOSSA

RAKENTAMISEN TYÖNAIKAISET JÄRJESTELYT KATUVERKOSSA 8.1.2013 1 (5) HUSLAB RAKENTAMISEN TYÖNAIKAISET JÄRJESTELYT KATUVERKOSSA 1. Työmaan sijainti ja aikataulu Rakentamiskohde sijaitsee Meilahdessa Tukholmankadun, Topeliuksenkadun ja Haartmaninkadun välisellä

Lisätiedot

Pekankatu kävelypainotteisena liikennetekninen tarkastelu

Pekankatu kävelypainotteisena liikennetekninen tarkastelu Pekankatu kävelypainotteisena liikennetekninen tarkastelu Seuraavissa kuvissa on esitetty liikennetilanne, jossa nykyisiä liikennevirtoja on korotettu kauttaaltaan 20 % ja uusien pysäköintilaitosten käyttö

Lisätiedot

Hyvä kaupunki työpaja Lahti YHTEENVETO

Hyvä kaupunki työpaja Lahti YHTEENVETO Hyvä kaupunki työpaja Lahti 15.11.2017 YHTEENVETO Kokonaisverkkokartat Kokonaisverkkokartat Kokonaisverkkokartat Vesijärvenkatu 1 Tulevaisuuden visio ohitustien valmistuttua 1. Toteutetaan keskustan kehä:

Lisätiedot

Mäntyharju. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Mäntyharju. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Mäntyharju Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

Edvin Laineen koulun liikenneopas

Edvin Laineen koulun liikenneopas Edvin Laineen koulun liikenneopas Sisällysluettelo 1 Jalankulkija liikenteessä 2 Polkupyöräilijä liikenteessä 3 Koulukuljetukset 4 Saattoliikenne 5 Pihaliikenteen vaarat 6 Koulumatkan vaaranpaikkoja 7

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Pistemäiset vaaranpaikat.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Pistemäiset vaaranpaikat. Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Pistemäiset vaaranpaikat. Numero ja Palautteiden Kohde Ongelman kuvaus väri kartalla lukumäärä 101 20 tai yli Klaukkalantien, Kirkkotien, Ylitilantien ja Alitilantien

Lisätiedot

Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu

Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu 1 / 5 MUISTIO Hannu Sainio 30.8.2017 Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu 1. Lähtökohdat Tässä selvityksessä tarkastellaan linja autoaseman asemakaavoitusta varten linjaautojen

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

pyöräliikenne.fi Pyöräliikenne ja katutyöt

pyöräliikenne.fi Pyöräliikenne ja katutyöt pyöräliikenne.fi Pyöräliikenne ja katutyöt Pyöräliikenteen yleiset tarpeet Pyöräliikenteen ratkaisut ovat erilaisia kuin jalankulkijan Pyöräliikenne maltillisellakin nopeudella noin kolme kertaa nopeampaa

Lisätiedot

MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT

MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT MATHILDEDALIN JALANKULUN JA PYÖRÄILYN PERUSRATKAISUT 1 SISÄLTÖ Nykytilanneanalyysi 3-8 Suunnitelmavaihtoehdot ja niiden toimivuus 9-16 LIITTEET Vaihtoehtojen suunnitelmakartat ja tyyppipoikkileikkaukset

Lisätiedot

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken

Lisätiedot

Kuva 38. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 1. Kuva 39. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 2.

Kuva 38. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 1. Kuva 39. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 2. 23 Kuva 38. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 1. Kuva 39. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 2. 24 Kuva 40. Otaniementie Vuorimiehentie. 25 Kuva 41. Otaniementie Vuorimiehentie,

Lisätiedot

Tieliikennelain kokonaisuudistus. Pyöräliiton ehdotukset lakimuutoksiksi

Tieliikennelain kokonaisuudistus. Pyöräliiton ehdotukset lakimuutoksiksi Tieliikennelain kokonaisuudistus Pyöräliiton ehdotukset lakimuutoksiksi 4.3.2016 16.9.2015 HELSINKI Uudistusten perusongelma ja vastavoimat Koko lainsäädäntö uudistetaan, tämä on hieno mahdollisuus. Ongelmia

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO 23.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT 2 2 LIIKENNEMÄÄRÄTIEDOT 3 3 LIIKENTEEN TOIMIVUUS 4 3.1 Nykytilanne...

Lisätiedot

Liikennemerkkipiirustukset

Liikennemerkkipiirustukset Liikennemerkkipiirustukset 1 LIIKENTEEN OHJAUS Liikennemerkkien mitoitus 2010 2 VAROITUSMERKIT 1/3 PIIRUSTUS NRO Mutka oikealle 8A-111-1 03.02.1995 Mutka vasemmalle 8A-112-1 " Mutkia, joista

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET

KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET 15.5.2017 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Koululaisten saattoliikenteen ja pysäköintijärjestelyjen luonnoksissa 1A-D saattoliikennealue

Lisätiedot

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Pyöräilyverkko ja toiminnallinen luokitus Pyöräilyväylätyyppien vaihtoehdot Jalankulun ja pyöräilyn erottelutavat Pyöräilyväylien mitoitus Pyöräilyverkon

Lisätiedot

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU)

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) Hankkeen tavoitteet ja yleisesittely Hankkeen suunnittelualue on Suurlohjankatu välillä Laurinkatu Kauppakatu (mukaan lukien Laurintien länsipuoleinen

Lisätiedot

Sinä, mopo ja liikenne

Sinä, mopo ja liikenne Sinä, mopo ja liikenne Liikenteessä oleminen on yllättävän monitahoinen asia. Mopoilijan on jatkuvasti otettava huomioon muut tienkäyttäjät ja se millaisessa liikenneympäristössä hän liikkuu. Mopoilijan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 12.4.2017 144 Asianro 8759/10.03.01.02/2016 Liikennevalot Kellolahdentien ja Sisustajantien risteykseen sekä Kallantien ja Inkilänmäenkadun

Lisätiedot

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 TURVALLINEN LIIKKUMINEN LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ kysely Iisalmen kaupungin ikäihmisille 2006 Kyselyn yhteenveto 22.3.2007 Ongelma Ongelmapaikka Toimenpide Vastuutaho Ongelmakohteen

Lisätiedot

Toimenpide. Keskuskorttelin kehittämissuunnitelman toteuttaminen

Toimenpide. Keskuskorttelin kehittämissuunnitelman toteuttaminen SIILINJÄRVI Taajaman alueelle esitetyt toimenpiteet Nro 700 Keskuskortteli Keskuskorttelin kehittämissuunnitelman toteuttaminen Kunta 701 Räisäläntie, Koppelontien eteläinen liittymä Keskisaareke nykyisen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN PYÖRÄILYSUUNNITELMA

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN PYÖRÄILYSUUNNITELMA 0 LAPPEENRANNAN KESKUSTAN PYÖRÄILYSUUNNITELMA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO 2 2 NYKYTILAN INVENTOINTI 2 3 SUUNNITELMA 2 4 KUSTANNUSARVIOT 3 5 ERITYISKOHTEIDEN YLEISSUUNNITELMAT 4 6 PYÖRÄPYSÄKÖINTISELVITYS

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ja Lassilan liikenneryhmän ehdotukset. Teema 1: Kävelyn ja pyöräilyn pääreitit

Pohjois-Haagan ja Lassilan liikenneryhmän ehdotukset. Teema 1: Kävelyn ja pyöräilyn pääreitit Pohjois-Haagan ja assilan liikenneryhmän ehdotukset Teema 1: Kävelyn ja pyöräilyn pääreitit Kävelyn ja pyöräilyn pääreitit 1. Oranssi reitti: Pirkkolasta, Ida Albergin puiston, Runar Schildtin puiston

Lisätiedot

Liikennejärjestelyjen erityispiirteet Jyväskylässä. Janne Hölttä

Liikennejärjestelyjen erityispiirteet Jyväskylässä. Janne Hölttä Liikennejärjestelyjen erityispiirteet Jyväskylässä Janne Hölttä 11.3.2019 8.3.2019 Tietyömaalla tapahtuneet onnettomuudet Jyväskylässä 3/8/2019 2 Liikenteenohjaussuunnitelma Kaupungin periaatekuvat: https://www.jyvaskyla.fi/elinkeino-jatyollisyys/luvat/yleisten-alueidenluvat/katutyolupa/katutyohon-liittyvat

Lisätiedot

Matildan Puistotien ja Matildan puistopolun kevyen liikenteen väylä, katu- ja liikennemerkkisuunnitelmien hyväksyminen

Matildan Puistotien ja Matildan puistopolun kevyen liikenteen väylä, katu- ja liikennemerkkisuunnitelmien hyväksyminen Kaupunkikehityslautakunta 62 19.09.2017 Matildan Puistotien ja Matildan puistopolun kevyen liikenteen väylä, katu- ja liikennemerkkisuunnitelmien hyväksyminen 1966/10.03.01.01/2017 Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4. Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.2012 Väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella muuttui vuonna 1997

Lisätiedot

PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI

PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI PAPPILA, 5593-3 ja -4, Pappilankatu sekä RISTINARKKU katualuetta, Sammon valtatie. JANKAN TILA. Asemakaava nro 8646. Diaarinumero: TRE: 3186/10.02.01/2016 PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI Valmisteluvaiheen

Lisätiedot

Jalankulkija liikenteessä

Jalankulkija liikenteessä Jalankulkija liikenteessä Yhteystiedot: Selkokeskus Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puhelin: 09-34809 240 faksi: 09-351 3975 sähköposti: selkouutiset@famr.fi Liikenneturva Sitratie 7, PL 29 00421 Helsinki

Lisätiedot

Esa Mettälä, valvontapäällikkö / 5.11.2015

Esa Mettälä, valvontapäällikkö / 5.11.2015 Esa Mettälä, valvontapäällikkö / 5.11.2015 Valvonta on oleellinen osa toimivaa liikennejärjestelmää Valvonnan tarkoitus ja tavoite on osaltaan edistää turvallista ja sujuvaa liikennettä kaduilla. Yhteiset

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Kunnan katuverkolla sijaitsevat maastokäyntikohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = liittymä kyselyn K = asukaskysely

Lisätiedot

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Puumala Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Maastokäynnin 8.4.2010 kohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = kyselyn K = asukaskysely N = nopeusrajoitus palaut-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2743/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2743/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (1) 78 Asianro 2743/08.00.00/2017 Liikennevalojen poistaminen Tulliportinkadun ja Sairaalakadun liittymästä Va. kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Lahden kaupunki. A-kunnossapitoluokan kevyen liikenteenväylien kuntotutkimus 2011. Liikennemerkit ja muut merkinnät

Lahden kaupunki. A-kunnossapitoluokan kevyen liikenteenväylien kuntotutkimus 2011. Liikennemerkit ja muut merkinnät Lahden kaupunki A-kunnossapitoluokan kevyen liikenteenväylien kuntotutkimus 2011 Liikennemerkit ja muut merkinnät Kuva 1. Kasvillisuus peittää yhdistetyn kevyenliikenteenväylän liikennemerkkin. Kuva 2.

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa 28.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin sekä suomeksi että ruotsiksi osana Loviisan liikenneturvallisuustoimija -hanketta. Kyselyn

Lisätiedot

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA TYÖNUMERO: 20601268 JOKIOISTEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN 27.6.2017 Luonnos SWECO YMPÄRISTÖ OY Muutoslista VALMIS 27.6.2017 FITONH FIOOAL FIAJOK MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Joroinen

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Joroinen KeskiSavon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA Joroinen Toimenpideehdotukset liikenneympäristön turvallisuuden parantamiseksi Toimenpideohjelman muodostaminen Kärkikohteiden

Lisätiedot