KOULUTUSOHJELMAUUDISTUS Uuden opetussuunnitelman vaikutukset ennen aloittaneisiin opiskelijoihin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUTUSOHJELMAUUDISTUS Uuden opetussuunnitelman vaikutukset ennen aloittaneisiin opiskelijoihin"

Transkriptio

1 1 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Koulutusdekaani Pauliina Ulkuniemi Päivitetty KOULUTUSOHJELMAUUDISTUS Uuden opetussuunnitelman vaikutukset ennen aloittaneisiin opiskelijoihin *Muutokset ja tarkennukset mahdollisia.* Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun koulutusohjelmat ja tutkintorakenteet uudistuivat alkaen. Uudet opiskelijat suorittavat opintonsa aina voimassaolevan opetussuunnitelman mukaisesti. Uudet tutkintorakenteet koostuvat yhdestä kauppatieteiden kandidaattiohjelmasta (pääaine: Kauppatieteet) ja viidestä maisteriohjelmasta (Kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen, Laskentatoimi, Markkinointi, Rahoitus ja Taloustiede). Tämä dokumentti on tarkoitettu ennen syksyä 2014 opintonsa aloittaneille opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa tutkintonsa loppuun vanhan tutkintorakenteen mukaisesti. Vanhan rakenteen mukaisesti voi valmistua kandidaatin ja maisterin tutkinnoista aina saakka valmistumisaikataulun mukaisesti. Opintonsa lukuvuonna ja sitä aiemmin aloittaneet voivat suorittaa tutkintonsa seuraavasti: a) Opiskelija voi suorittaa tutkintonsa loppuun opintojensa aloitusvuoden 1 tutkintovaatimusten mukaan (ks. kyseisen lukuvuoden opinto opas) mennessä valmistumisaikataulun mukaisesti, tai b) Opiskelija voi siirtyä suorittamaan tutkintojaan uusimpien tutkintovaatimusten mukaisesti. Opiskelijan tulee valita jompikumpi näistä kahdesta vaihtoehdosta, uusia ja vanhoja tutkintovaatimuksia ei siis voi yhdistellä. Uusimman opetussuunnitelman piiriin siirtyvä opiskelija täyttää hakulomakkeen ja liittää siihen päivitetyn opintosuunnitelmansa. Jo suoritetut opintojaksot eivät vanhene tai muutu, vaan niiden alkuperäinen taso ja laajuus säilyvät. Puuttuvat opintojaksot opiskelija valitsee uusimmasta opetustarjonnasta. Oppiainekohtaiset korvaavuustaulukot on esitetty tämän dokumentin kohdassa 5. Yleistä: Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on jokaisen opiskelijan tarkistettava tämän ohjeistuksen mukaisesti. Epäselvissä tapauksissa HOPS kehotetaan tarkistuttamaan kauppakorkeakoulun opintoneuvojilla. Yksi kurssi voi sisältyä ainoastaan yhteen kokonaisuuteen. Lähtökohtaisesti ylemmän tasoisella opintosuorituksella voi korvata alemman tasoisen suorituksen, mutta ei toisinpäin. 1 Opintonsa vuonna 2004 tai sitä aikaisemmin aloittaneet opiskelijat (ylioppilas tai vastaava pohjakoulutus) siirtyivät uuden tutkintoasetuksen piiriin. Tutkintoa ei voi enää suorittaa loppuun vanhojen asetusten eikä lukuvuotta vanhempien tutkintovaatimusten mukaisesti. Uuteen asetukseen siirrettyjä opiskelijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä kauppakorkeakoulun opintotoimistoon (study.business@oulu.fi) HOPS:in päivitystä varten.

2 2 Korvaavuusdokumentissa mainittuja ainekohtaisten esseiden ohjeita voi pyytää kyseisen oppiaineen vastuuhenkilöltä. Huom. esseen voi suorittaa vain siinä tapauksessa, että se on hyväksytty päivitettyyn HOPSiin. Katso lisätietoja: Home_Essay students.pdf Ennen opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden opinto oikeudet eivät muutu siirtymäaikana. Siirtymäaika päättyy , mihin saakka tutkintoja voi suorittaa vanhan tutkintorakenteen mukaisesti. Hakiessaan siirtoa uuden tutkintorakenteen piiriin kesken kandidaatin opintojen, opiskelija luopuu aiemmasta, pääainekohtaisesta opinto oikeudestaan. Siirtymisen periaatteet ja hakulomake: Ohjeistuksen rakenne: 1. Kandidaatin ja maisterin tutkintoja suorittavat maisteritutkintoa suorittavat 3. Sivuaineopinto oikeudet kauppakorkeakoulun ulkopuolisille opiskelijoille 4. Opintoneuvonta 5. Oppiainekohtaiset korvaavuustaulukot a. Kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen b. Laskentatoimi c. Markkinointi d. Rahoitus e. Taloustiede f. Yritysjuridiikka g. Menetelmäopinnot

3 3 1. KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTOJA SUORITTAVAT (3+2) Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) tutkinto, vanha tutkintorakenne a) Yhteiset opinnot, op (vaihtelee pääaineesta ja aloitusvuodesta riippuen) b) Pääaineen opinnot, 60 op c) Sivuaineopinnot, op kaksi perusopintokokonaisuutta, tai yksi aineopintokokonaisuus Pääaineesta riippuen, sivuaineiden tulee olla taloustieteiden tiedekunnassa opetettavia (tai muita kauppatieteellisen alan oppiaineita) tai niihin voi liittyä suosituksia. d) Muita yliopistotasoisia opintoja tarvittaessa KTK tutkinnon laajuus yhteensä 180 opintopistettä. Kieliopinnot: Kieliopintoja suoritetaan vanhan tutkintorakenteen mukaisesti. Opintojaksot valitaan Kieli ja viestintäpalveluiden kulloinkin voimassa olevasta opintojaksotarjonnasta. Tarvittaessa lisätietoja antaa: englanti Jaana Sorvari ja Hanne Lahti, saksa Marja Pohjola Effe, suomi Outi Mikkola, ruotsi Marja Harlin, ranska Cécile Rousselet Karinen, japani Junko Sopo, kiina Meng Zhang, venäjä Ari Hepo aho. Sopimus ja yhteisöoikeus A/724610P: Lähtökohtaisesti KTK opintoihin kuuluva Sopimus ja yhteisöoikeus kurssi voidaan lukea joko a) yhteisiin opintoihin, jolloin Yritysjuridiikan sivuainetta suorittava opiskelija valitsee ylimääräisen yritysjuridiikan kurssin sivuainekokonaisuuteensa tai b) yritysjuridiikan sivuaineeseen, jolloin opiskelija valitsee muita opintoja siten, että kandidaatin tutkinnon kokonaislaajuudeksi tulee 180 op. Kauppatieteiden maisterin (KTM) tutkinto, vanha tutkintorakenne (pohjakoulutus KTK tutkinto) a) Pääaineen opinnot, op b) Sivuaineopinnot op kaksi perusopintokokonaisuutta, tai yksi aineopintokokonaisuus Sivuaineet ovat vapaasti valittavissa. c) Muita yliopistotasoisia opintoja tarvittaessa KTM tutkinnon laajuus yhteensä 120 opintopistettä.

4 MAISTERITUTKINTOA SUORITTAVAT Kauppatieteiden maisterin tutkinto (maisteritason erillisvalinta) a) Pääaineen opinnot, 120 op Voi sisältyä myös muita kauppatieteellisiä opintoja, mikäli pääaineen opintoja sisällytetty aiempaan tutkintoon. b) Aiemmista opinnoista riippuen täydentäviä opintoja 0 32 op KTM tutkinnon laajuus yhteensä 120 opintopistettä ja lisäksi täydentäviä opintoja enintään 32 opintopistettä. Pääaineen opintojen korvaavuudet löytyvät oppiainekohtaisista korvaavuustaulukoista. Täydentävien opintojen korvaavuudet löytyvät mm. tämän dokumentin kohdasta 5g, menetelmäopinnot. 3. SIVUAINEOPINTO OIKEUDET KAUPPAKORKEAKOULUN ULKOPUOLISILLE OPISKELIJOILLE Sivuaineopinto oikeuden Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun saaneet muiden tiedekuntien opiskelijat voivat suorittaa opintokokonaisuutensa loppuun opinto oikeuden voimassaolon puitteissa. Jo suoritetut opintojaksot eivät vanhene tai muutu, vaan niiden alkuperäinen taso ja laajuus säilyvät. Puuttuvat opintojaksot opiskelija valitsee uusimmasta opetustarjonnasta oppiainekohtaisten korvaavuustaulukoiden mukaisesti. 4. OPINTONEUVONTA Opinto ohjaus pääaineittain: Taloustiede: Santtu Karhinen Laskentatoimi: Sinikka Moilanen Rahoitus: Andrew Conlin Kansainvälisen liiketoiminnan johtaminen: Sauli Pajari ja Lauri Haapanen Markkinointi: Ilkka Ojansivu ja Saila Saraniemi (+2 opiskelijat)

5 5 5. OPPIAINEKOHTAISET KORVAAVUUSTAULUKOT 5.a KANSAINVÄLISEN LIIKETOIMINNAN JOHTAMINEN Pää tai sivuaineopiskelija, jolla on kesken kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen perusopintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että vähintään 25 op:n verran opintoja tulee täyteen P 5op Organisaatiot ja johtaminen (edellyttäen, että opintojaksoa P Foundations of Management ei ole P 5op Strateginen johtaminen (edellyttäen, että opintojaksoa P Strategic Management ei ole A 5op Internationalization (edellyttäen, että opintojaksoja P Introduction to International Business ja P International Business Operations ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen on suoritettu) A 5op Managing Multinationals (edellyttäen, että opintojaksoja P Cross Cultural Business Communication ja A International Organization Design ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen on suoritettu) S 6op Leadership and Change (edellyttäen, että opintojaksoa P Leadership and Change ei ole suoritettu aikaisemmin) P 5 op Yritysprojekti (edellyttäen, että opintojaksoa A Markkinoinnin yritysprojekti ei ole suoritettu aikaisemmin) tai suorittaa yhden perus tai aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun perusopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen aineopintojen suorittaminen, suorittaa pääaineen kandidaatintutkielman (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että tutkielma mukaan luettuna vähintään 35 op:n verran opintoja tulee täyteen A 5op Internationalization (edellyttäen, että opintojaksoja P Introduction to IB ja P IBO ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen on suoritettu) A 5op Managing Multinationals (edellyttäen, että opintojaksoja P Cross Cultural BC ja A IOD ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen on suoritettu) S 6op Strategizing Practices (edellyttäen, että opintojaksoa A Strategizing Practices ei ole S 6op Leadership and Change (edellyttäen, että opintojaksoa P Leadership and Change ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Business Opportunity Creation (edellyttäen että opintojaksoa A Business Opportunity Creation ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Cross Cultural Negotiations (edellyttäen että opintojaksoa A Cross Cultural Negotiations ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Legal Issues in International Business and Innovation (edellyttäen, että opintojaksoa A Legal Issues in Int. Business ei ole suoritettu aikaisemmin) P 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op.

6 6 Pitkää sivuainetta suorittava opiskelija, jolla on kesken kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen aineopintojen suorittaminen, suorittaa ko. oppiaineen *seminaarin (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja vähintään 25 op:n verran (*35 op, jos opiskelija haluaa korvata seminaarin suorittamalla 10 op muita ko. oppiaineen opintoja) A 5op Internationalization (edellyttäen, että opintojaksoja P Introduction to IB ja P IBO ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen on suoritettu) A 5op Managing Multinationals (edellyttäen, että opintojaksoja P Cross Cultural BC ja A IOD ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen on suoritettu) S 6op Strategizing Practices (edellyttäen, että opintojaksoa A Strategizing Practices ei ole S 6op Leadership and Change (edellyttäen, että opintojaksoa P Leadership and Change ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Business Opportunity Creation (edellyttäen että opintojaksoa A ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Cross Cultural Negotiations (edellyttäen että opintojaksoa A Cross Cultural Negotiations ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Legal Issues in International Business and Innovation (edellyttäen, että opintojaksoa A Legal Issues in International Business ei ole suoritettu aikaisemmin) P 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen syventävien opintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että syventäviä opintoja on suoritettuna vähintään 30 op:n verran S 6op Internationalization Behaviors (edellyttäen, että opintojaksoa S International Business Theory ei ole S 6op MNE s, JV s and M&A s (edellyttäen, että opintojaksoa S MNE s, JV s and M&A s ei ole S 6op Venture Growth Strategies (edellyttäen, että opintojaksoa S Venture Growth Strategies ei ole S 6op Globalization and International Management (edellyttäen, että opintojaksoa S Globalization and International Management ei ole S 6op Current Issues in International Entrepreneuring (edellyttäen, että opintojaksoa Current Issues in IB ei ole S 6op Globally Responsible Business S 6op Global Business Designing (edellyttäen, että opintojaksoja S Business Model Development ja S International Business Development ei ole suoritettu aiemmin, tai korkeintaan toinen suoritettu)

7 7 5.b LASKENTATOIMI Pää tai sivuaineopiskelija, jolla on kesken laskentatoimen perusopintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että vähintään 25 op:n verran opintoja tulee täyteen P 5op Kirjanpito ja tuloslaskenta (edellyttäen, että opintojaksoa P Kirjanpito ja tuloslaskenta ei ole P 5op Johdon laskentatoimi (edellyttäen, että opintojaksoa P Johdon laskentatoimi ei ole A 5op Tilinpäätösanalyysi (edellyttäen, että opintojaksoa P/A Tilinpäätösanalyysi ei ole A 5op Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa A Management Control ei ole P 5op Investointipäätökset (edellyttäen, että opintojaksoa P Investointi ja rahoitussuunnittelu ei ole S 6op Tilinpäätös ja verosuunnittelu (edellyttäen, että opintojaksoa P Tilinpäätös ja verosuunnittelu ei ole tai suorittaa yhden perus tai aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun perusopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken laskentatoimen aineopintojen suorittaminen ulkoisen laskentatoimen erikoistumisalueessa, suorittaa pääaineen kandidaatintutkielman (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että tutkielma mukaan luettuna vähintään 35 op:n verran opintoja tulee täyteen A 5op Tilinpäätösanalyysi (edellyttäen, että opintojaksoa P/A Tilinpäätösanalyysi ei ole A 5op Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa A Management Control ei ole S 6op Tilintarkastus (edellyttäen, että opintojaksoa A Tilintarkastus ei ole suoritettu S 6op International Financial Reporting (edellyttäen, että opintojaksoa A Financial Analysis and Firm Valuation ei ole S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole S 6op Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt (edellyttäen, että opintojaksoa A Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt ei ole A 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken laskentatoimen aineopintojen suorittaminen johdon laskentatoimen erikoistumisalueessa, suorittaa pääaineen kandidaatintutkielman (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että tutkielma mukaan luettuna vähintään 35 op:n verran opintoja tulee täyteen.

8 A 5op Tilinpäätösanalyysi (edellyttäen, että opintojaksoa P/A Tilinpäätösanalyysi ei ole A 5op Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa A Management Control ei ole S 6op Cost Management Systems S 6op Accounting Information Technology (edellyttäen, että opintojaksoa A Accounting Information Technology ei ole S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole S 6op Advanced Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Management Control ei ole A 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pitkää sivuainetta suorittava opiskelija, jolla on kesken laskentatoimen aineopintojen suorittaminen ulkoisen laskentatoimen erikoistumisalueessa, suorittaa ko. oppiaineen *seminaarin (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja vähintään 25 op:n verran (*35 op, jos opiskelija haluaa korvata seminaarin suorittamalla 10 op muita ko. oppiaineen opintoja) A 5op Tilinpäätösanalyysi (edellyttäen, että opintojaksoa P/A Tilinpäätösanalyysi ei ole A 5op Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa A Management Control ei ole S 6op Tilintarkastus (edellyttäen, että opintojaksoa A Tilintarkastus ei ole suoritettu S 6op International Financial Reporting (edellyttäen, että opintojaksoa A Financial Analysis and Firm Valuation ei ole S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole S 6op Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt (edellyttäen, että opintojaksoa A Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt ei ole S 6op Advanced Firm Valuation (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Firm Valuation ei ole A 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pitkää sivuainetta suorittava opiskelija, jolla on kesken laskentatoimen aineopintojen suorittaminen johdon laskentatoimen erikoistumisalueessa, suorittaa ko. oppiaineen *seminaarin (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja vähintään 25 op:n verran (*35 op, jos opiskelija haluaa korvata seminaarin suorittamalla 10 op muita ko. oppiaineen opintoja) A 5op Tilinpäätösanalyysi (edellyttäen, että opintojaksoa P/A Tilinpäätösanalyysi ei ole

9 A 5op Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa A Management Control ei ole S 6op Cost Management Systems S 6op Accounting Information Technology (edellyttäen, että opintojaksoa A Accounting Information Technology ei ole S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole S 6op Advanced Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Management Control ei ole S 6op Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt (edellyttäen, että opintojaksoa A Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt ei ole A 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken laskentatoimen syventävien opintojen suorittaminen ulkoisen laskentatoimen erikoistumisalueessa, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että syventäviä opintoja on suoritettuna vähintään 30 op:n verran S 6op Financial Accounting Theory (edellyttäen, että opintojaksoa S Financial Accounting Theory ei ole S 6op Advanced International Accounting (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced International Accounting ei ole S 6op Advanced Auditing (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Auditing ei ole S 6op Advanced Firm Valuation (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Firm Valuation ei ole S 6op Advanced Financial Analysis (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Financial Analysis ei ole S 6op Globally Responsible Business S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole Pääaineopiskelija, jolla on kesken laskentatoimen syventävien opintojen suorittaminen johdon laskentatoimen erikoistumisalueessa, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että syventäviä opintoja on suoritettuna vähintään 30 op:n verran S 6op Advanced Cost Accounting (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Cost Accounting ei ole S 6op Approaches in Management Accounting Research (edellyttäen, että opintojaksoa S Approaches in Management Accounting Research ei ole S 6op Advanced Management Control (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Management Control ei ole S 6op Cost Management Systems S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole S 6op Globally Responsible Business

10 10 5.c MARKKINOINTI Pää tai sivuaineopiskelija, jolla on kesken markkinoinnin perusopintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että vähintään 25 op:n verran opintoja tulee täyteen P 5op Markkinoinnin perusteet (edellyttäen, että opintojaksoa P Markkinoinnin perusteet/johdatus markkinointiin ei ole P 5op Markkinoinnin käytännöt P 5 op Yritysprojekti (edellyttäen, että opintojaksoa A Markkinoinnin yritysprojekti ei ole suoritettu aikaisemmin) A 5op Jakelukanavat ja kaupan ketjuliiketoiminta (edellyttäen, että opintojaksoa A Kaupan ketjuliiketoiminta ei ole A 5op Strategic Marketing Management (edellyttäen, että opintojaksoa P Tuote ja markkinastrategiat ei ole S 6op Consumer Behavior (edellyttäen, että opintojaksoa P Kuluttajakäyttäytyminen ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Managing Customer Relationships (edellyttäen, että opintojaksoa A Yrityksen liikesuhteiden hallinta ei ole suoritettu aikaisemmin) tai suorittaa yhden perus tai aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, esim. Johdon laskentatoimi ja/tai vaihtoehtoisesti suorittaa 1 4 op 'Muut markkinoinnin opinnot', kun perusopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken markkinoinnin aineopintojen suorittaminen, suorittaa pääaineen kandidaatintutkielman (10 op.). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että tutkielma mukaan luettuna vähintään 35 op:n verran opintoja tulee täyteen A 5op Jakelukanavat ja kaupan ketjuliiketoiminta (edellyttäen, että opintojaksoa A Kaupan ketjuliiketoiminta ei ole A 5op Strategic Marketing Management (edellyttäen, että opintojaksoa P Tuote ja markkinastrategiat ei ole S 6op Selling and Sales Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Industrial Sales Management ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Market Analysis and Business Intelligence (edellyttäen, että opintojaksoja A Markkinointitutkimus tai A Tutkimusmenetelmät ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Brand Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Brändijohtaminen ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Consumer Behavior (edellyttäen, että opintojaksoa P Kuluttajakäyttäytyminen ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Managing Customer Relationships (edellyttäen, että opintojaksoa A Yrityksen liikesuhteiden hallinta ei ole suoritettu aikaisemmin) A 5op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, esim. Management Control ja/tai vaihtoehtoisesti suorittaa 1 4 op 'Muut markkinoinnin opinnot', kun aineopintoja on suoritettu op.

11 11 Pitkää sivuainetta suorittava opiskelija, jolla on kesken markkinoinnin aineopintojen suorittaminen, suorittaa ko. oppiaineen *seminaarin (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja vähintään 25 op:n verran (*35 op, jos opiskelija haluaa korvata seminaarin suorittamalla 10 op muita ko. oppiaineen opintoja) A 5op Jakelukanavat ja kaupan ketjuliiketoiminta (edellyttäen, että A Kaupan ketjuliiketoiminta ei ole A 5op Strategic Marketing Management (edellyttäen, että opintojaksoa P Tuote ja markkinastrategiat ei ole S 6op Selling and Sales Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Industrial Sales Management ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Market Analysis and Business Intelligence (edellyttäen, että opintojaksoja A Markkinointitutkimus tai A Tutkimusmenetelmät ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Brand Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Brändijohtaminen ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Consumer Behavior (edellyttäen, että opintojaksoa P Kuluttajakäyttäytyminen ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6op Managing Customer Relationships (edellyttäen, että opintojaksoa A Yrityksen liikesuhteiden hallinta ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Digital Marketing (edellyttäen, että opintojaksoa S Digitaalinen markkinointi ei ole suoritettu aikaisemmin) A 5 op Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti suorittaa 1 4 op 'Muut markkinoinnin opinnot', kun aineopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken markkinoinnin syventävien opintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että syventäviä opintoja on suoritettuna vähintään 30 op:n verran S 6 op Marketing Theory (edellyttäen, että opintojaksoa S Markkinoinnin teoriat ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Business Networks (edellyttäen, että opintojaksoa S Verkostojen teoria ei ole suoritettu aikaisemmin) sekä lisäksi 18 op. seuraavista: S 6 op Digital Marketing (edellyttäen, että opintojaksoa S Digitaalinen markkinointi ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Service Marketing and Management (edellyttäen, että opintojaksoa S Current Issues in Service Marketing ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Purchasing and Supplier Relationships (edellyttäen, että opintojaksoa S Purchasing and Supplier Relationships ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Supply Chain Management (edellyttäen, että opintojaksoa S Supply Chain Management ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Selling and Sales Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Industrial Sales Management ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Market Analysis and Business Intelligence (edellyttäen, että opintojaksoja A Markkinointitutkimus tai A Tutkimusmenetelmät ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Brand Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Brändijohtaminen ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Consumer Behavior (edellyttäen, että opintojaksoa P Kuluttajakäyttäytyminen ei ole suoritettu aikaisemmin)

12 S 6 op Managing Customer Relationships (edellyttäen, että opintojaksoa A Yrityksen liikesuhteiden hallinta ei ole suoritettu aikaisemmin) S 6 op Globally Responsible Business TAI yksi näistä kursseista: S 6 op Global Business Designing S 6 op Venture Growth Strategies S 6 op MNE s, JV s and M&A s S 6 op Legal issues in International Business and Innovation

13 13 5.d RAHOITUS Pää tai sivuaineopiskelija, jolla on kesken rahoituksen perusopintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että vähintään 25 op:n verran opintoja tulee täyteen P 5op P 5op A 5op A 5op S 6op S 6op S 6op Rahoitusmarkkinat Investointipäätökset (edellyttäen, että opintojaksoa P Investointi ja rahoitussuunnittelu ei ole Rahoituspäätökset (edellyttäen, että opintojaksoa P Investointi ja rahoitussuunnittelu ei ole Portfolio Theory (edellyttäen, että opintojaksoa P Sijoittajan investointiteoria ei ole Fundamentals of Finance Corporate Finance (edellyttäen, että opintojaksoa A Theory of Corporate Finance ei ole suoritettu aikaisemmin) Financial Risk Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Derivative Securities ei ole tai suorittaa yhden perus tai aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun perusopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken rahoituksen aineopintojen suorittaminen, suorittaa pääaineen kandidaatintutkielman (10 op.). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että tutkielma mukaan luettuna vähintään 35 op:n verran opintoja tulee täyteen A 5op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op A 5op S 6op S 6op S 6op Portfolio Theory (edellyttäen, että opintojaksoa P Sijoittajan investointiteoria ei ole Empirical Research in Finance I Entrepreneurial Finance (edellyttäen, että opintojaksoa A Entrepreneurial Finance ei ole International Financial Reporting (edellyttäen, että opintojaksoa A Financial Analysis and Firm Valuation ei ole Advanced Firm Valuation (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Firm Valuation ei ole Asset Pricing (edellyttäen, että opintojaksoa S Asset Pricing ei ole suoritettu Alternative Investments (edellyttäen, että opintojaksoa S Alternative Investments ei ole Harjoittelu Fundamentals of Finance Corporate Finance (edellyttäen, että opintojaksoa A Theory of Corporate Finance ei ole suoritettu aikaisemmin) Financial Risk Management (edellyttäen, että opintojaksoa A Derivative Securities ei ole tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op.

14 14 Pitkää sivuainetta suorittava opiskelija, jolla on kesken rahoituksen aineopintojen suorittaminen, suorittaa ko. oppiaineen *seminaarin (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja vähintään 25 op:n verran (*35 op, jos opiskelija haluaa korvata seminaarin suorittamalla 10 op muita ko. oppiaineen opintoja) A 5op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op A 5op Portfolio Theory (edellyttäen, että opintojaksoa P Sijoittajan investointiteoria ei ole Entrepreneurial Finance (edellyttäen, että opintojaksoa A Entrepreneurial Finance ei ole Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S ei ole suoritettu International Financial Reporting (edellyttäen, että opintojaksoa A Financial Analysis and Firm Valuation ei ole Advanced Firm Valuation (edellyttäen, että opintojaksoa S Advanced Firm Valuation ei ole Asset Pricing (edellyttäen, että opintojaksoa S Asset Pricing ei ole suoritettu Alternative Investments (edellyttäen, että opintojaksoa S Alternative Investments ei ole International Finance Financial Econometrics (edellyttäen, että opintojaksoa S Financial Econometrics ei ole Harjoittelu tai suorittaa yhden aineopintojakson (ei yritysjuridiikan) muusta pääaineesta uudesta kandidaattiohjelmasta, ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken rahoituksen syventävien opintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että syventäviä opintoja on suoritettuna vähintään 30 op:n verran S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op S 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole International Finance Financial Econometrics (edellyttäen, että opintojaksoa S Financial Econometrics ei ole Portfolio Management (edellyttäen, että opintojaksoa 72152S Portfolio Management ei ole Empirical Research in Finance II Globally Responsible Business Empirical Research in Finance I Entrepreneurial Finance (edellyttäen, että opintojaksoa A Entrepreneurial Finance ei ole Asset Pricing (edellyttäen, että opintojaksoa S Asset Pricing ei ole suoritettu Alternative Investments (edellyttäen, että opintojaksoa S Alternative Investments ei ole

15 15 5.e TALOUSTIEDE Pää tai sivuaineopiskelija, jolla on kesken taloustieteen perusopintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että vähintään 25 op:n verran opintoja tulee täyteen P 5op Taloustieteen perusteet (edellyttäen, että opintojaksoa P Taloustieteen perusteet TAI P Liike elämän taloustiede ei ole sekä 4 seuraavista: P 5op Suomen talous ja talouspolitiikka A 5op Rahatalous (edellyttäen, että opintojaksoa P Raha ja pankkiteoria ei ole suoritettu A 5op Global Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A Kansainvälisen talouden perusteet ei ole P 5op Rahoitusmarkkinat P 5op Investointipäätökset (edellyttäen, että opintojaksoa P Investointi ja rahoitussuunnittelu ei ole Pääaineopiskelija, jolla on kesken taloustieteen aineopintojen suorittaminen, suorittaa pääaineen kandidaatintutkielman (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että tutkielma mukaan luettuna vähintään 35 op:n verran opintoja tulee täyteen S S S 6op Intermediate Microeconomics (edellyttäen, että opintojaksoa A Mikrotaloustieteen perusteet ei ole 6op Intermediate Macroeconomics (edellyttäen, että opintojaksoa A Makrotaloustieteen perusteet ei ole 6op Mathematical Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A Matemaattinen taloustiede ei ole sekä 2 seuraavista: A 5op Rahatalous (edellyttäen, että opintojaksoa P Raha ja pankkiteoria ei ole suoritettu A 5op Global Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A Kansainvälisen talouden perusteet ei ole S 6op Environmental Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A/721334S Ympäristö ja luonnonvaratalous ei ole S 6op Industrial Organization (edellyttäen, että opintojaksoa S Kilpailuanalyysi ei ole suoritettu aiemmin, kuitenkin A Kilpailuanalyysin suorittaneet voivat osallistua) S 6op Urban and Regional Economics A 5op Harjoittelu A 5op Rahoituspäätökset (edellyttäen, että opintojaksoa P Investointi ja rahoitussuunnittelu ei ole A 5op Portfolio Theory (edellyttäen, että opintojaksoa P Sijoittajan investointiteoria ei ole ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op.

16 16 Pitkää sivuainetta suorittava opiskelija, jolla on kesken taloustieteen aineopintojen suorittaminen, suorittaa ko. oppiaineen *seminaarin (10 op). Lisäksi hän valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja vähintään 25 op:n verran (*35 op, jos opiskelija haluaa korvata seminaarin suorittamalla 10 op muita ko. oppiaineen opintoja) S S S 6op Intermediate Microeconomics (edellyttäen, että opintojaksoa A Mikrotaloustieteen perusteet ei ole 6op Intermediate Macroeconomics (edellyttäen, että opintojaksoa A Makrotaloustieteen perusteet ei ole 6op Mathematical Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A Matemaattinen taloustiede ei ole sekä 2 seuraavista: A 5op Rahatalous (edellyttäen, että opintojaksoa P Raha ja pankkiteoria ei ole suoritettu A 5op Global Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A Kansainvälisen talouden perusteet ei ole S 6op Environmental Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A/721334S Ympäristö ja luonnonvaratalous ei ole S 6op Industrial Organization (edellyttäen, että opintojaksoa S Kilpailuanalyysi ei ole suoritettu aiemmin, kuitenkin A Kilpailuanalyysin suorittaneet voivat osallistua) S 6op Urban and Regional Economics A 5op Harjoittelu A 5op Rahoituspäätökset (edellyttäen, että opintojaksoa P Investointi ja rahoitussuunnittelu ei ole A 5op Portfolio Theory (edellyttäen, että opintojaksoa P Sijoittajan investointiteoria ei ole ja/tai vaihtoehtoisesti pyytää 1 4 op itsenäisen esseen, kun aineopintoja on suoritettu op. Pääaineopiskelija, jolla on kesken taloustieteen syventävien opintojen suorittaminen, valitsee seuraavista opintojaksoista opintoja siten, että syventäviä opintoja on suoritettuna vähintään 30 op:n verran S S 6op Economic Theory I (edellyttäen, että opintojaksoa S Mikrotaloudellinen analyysi ei ole 6op Economic Theory II (edellyttäen, että opintojaksoa S Makrotaloudellinen analyysi ei ole sekä 3 seuraavista: S 6op Game Theory (edellyttäen, että opintojaksoa S Peliteorian perusteet ei ole suoritettu S 6op Globally Responsible Business S 6op Industrial Organization (edellyttäen, että opintojaksoa S Kilpailuanalyysi ei ole suoritettu aiemmin, kuitenkin A Kilpailuanalyysin suorittaneet voivat osallistua) S 6op Environmental Economics (edellyttäen, että opintojaksoa A/721334S Ympäristö ja luonnonvaratalous ei ole S 6op Urban and Regional Economics

17 S S S S S 6op International Economics (edellyttäen, että opintojaksoa S Kansainvälinen talous ei ole 6op International Finance 6op Corporate Governance (edellyttäen, että opintojaksoa S Corporate Governance ei ole 6op Financial Econometrics (edellyttäen, että opintojaksoa S Financial Econometrics ei ole 6op Entrepreneurial Finance (edellyttäen, että opintojaksoa A Entrepreneurial Finance ei ole 5.f YRITYSJURIDIIKKA Yritysjuridiikan sivuaine 25 op koostuu seuraavista opintojaksoista: P Sopimus ja yhteisöoikeus, 5 op P Markkinointioikeus, 5 op P Työoikeus, 5 op P Vero oikeus I, 5 op P Vero oikeus II, 5 op ent A 7 op ent A 7 op ent A 7 op ent A Vero oikeus 7 op (voi suorittaa edeltävistä opinnoista riippumatta) Huom. Lapin yliopistosta luennoidaan normaaliin tapaan yritysjuridiikan aineopintokokonaisuus (kursseja ei järjestetä joka vuosi, seuraa aikatauluja WebOodissa). 5.g MENETELMÄOPINNOT Jos tutkinnostasi puuttuu suoritus vanhan rakenteen mukaisesta kurssista, alla olevasta taulukosta löydät uuden korvaavan kurssin. Menetelmäopinnot: VANHAN RAKENTEEN MUKAINEN KURSSI A Tutkimusmenetelmät 8 op A Ekonometrian perusteet 5 op UUSI KORVAAVA KURSSI S Methods in Business Research 6 op Huom. Lisäksi kurssia S Market Analysis and Business Intelligence 6 op suositellaan erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneet kvantitatiivisista menetelmistä (edellyttäen, ettei opintojaksoja A Markkinointitutkimus tai A Tutkimusmenetelmät ole suoritettu aikaisemmin) S Principles of Econometrics 6 op

18 18 Matematiikka ja tilastotiede: VANHAN RAKENTEEN MUKAINEN KURSSI P Talousmatematiikka (4 op) ja P Matematiikan perusteet taloustieteilijöille 1a (4 op) P Matematiikan perusteet taloustieteilijöille 1b (4 op) P Matematiikan perusteet taloustieteilijöille 2 (7 op) P Tilastotieteen perusmenetelmät 1 (9 op) UUSI KORVAAVA KURSSI P Matematiikkaa kauppatieteilijöille (7 op) Jos olet suorittanut ainoastaan Talousmatematiikan kurssin, voit joko suorittaa uuden korvaavan kurssin kokonaisuudessaan tai pyytää mahdollisuutta tenttiä Matematiikan perusteet taloustieteilijöille 1a kurssin (syksy 2015). Jos olet suorittanut ainoastaan Matematiikan perusteet taloustieteilijöille 1a:n, voit joko suorittaa uuden korvaavan kurssin kokonaisuudessaan tai pyytää mahdollisuutta tenttiä Talousmatematiikan kurssin (syksy 2015) P Analyysin perusteet kauppatieteilijöille (5 op) P Matriisit ja optimointi kauppatieteilijöille (5 op) Huom. Ennen tätä kurssia on joko P MPTT1b tai P Analyysin perusteet kauppatieteilijöille oltava suoritettuna P Tilastotiedettä kauppatieteilijöille (5 op) Lisäksi kurssia P Jatkuvan vastemuuttujan analyysi (5op) suositellaan niille, jotka ovat kiinnostuneita kvantitatiivisesta tutkimuksesta. Lisätiedot matematiikan ja tilastotieteen opinnoista: Tero Vedenjuoksu, matemaattisten tieteiden laitos.

KOULUTUSOHJELMAUUDISTUS Uuden opetussuunnitelman vaikutukset ennen aloittaneisiin opiskelijoihin

KOULUTUSOHJELMAUUDISTUS Uuden opetussuunnitelman vaikutukset ennen aloittaneisiin opiskelijoihin 1 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Koulutusdekaani Janne Järvinen Päivitetty 1.3.2019 Lukuvuoden 2019-2020 opintotarjonnan mukaan KOULUTUSOHJELMAUUDISTUS Uuden opetussuunnitelman vaikutukset ennen 1.8.2014

Lisätiedot

Koulutusohjelmauudistus Uuden opetussuunnitelman (2014 2015) vaikutukset ennen 1.8.2014 aloittaneisiin opiskelijoihin

Koulutusohjelmauudistus Uuden opetussuunnitelman (2014 2015) vaikutukset ennen 1.8.2014 aloittaneisiin opiskelijoihin Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Koulutusdekaani Pauliina Ulkuniemi 12.8.2014 Koulutusohjelmauudistus Uuden opetussuunnitelman (2014 2015) vaikutukset ennen 1.8.2014 aloittaneisiin opiskelijoihin *Muutokset

Lisätiedot

SIVUAINEOPINNOT OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUSSA

SIVUAINEOPINNOT OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUSSA SIVUAINEOPINNOT OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUSSA HuTK info 26.8.2016 Pia Heikkinen OyKKK:n Sivuainekokonaisuudet 2016-2017 Kauppatiede Perusopinnot 25 op, 200+ paikkaa (kaikille avoin) Aineopinnot

Lisätiedot

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013 1 SIIRTYMÄSÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUN KTK- JA KTM-TUTKINTOJA SUORITTAVILLE Nämä siirtymäsäännöt sisältävät periaatteet, joita sovelletaan, kun ennen 1.8.2013 opintooikeuden saanut opiskelija

Lisätiedot

Matematiikka tai tilastotiede sivuaineena

Matematiikka tai tilastotiede sivuaineena Matematiikka tai tilastotiede sivuaineena Matematiikan sivuainekokonaisuudet Matematiikasta voi suorittaa 25, 60 ja 120 opintopisteen opintokokonaisuudet. Matematiikan 25 op:n opintokokonaisuus Pakolliset

Lisätiedot

Sivuainekokonaisuudet Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. HuTK sivuaineinfo Johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti

Sivuainekokonaisuudet Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. HuTK sivuaineinfo Johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti Sivuainekokonaisuudet 2018-2019 n kauppakorkeakoulussa HuTK sivuaineinfo 5.9.2018 Johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti Opinto-oikeudet sivuaineisiin - Lv. 2018-2019 sivuaineopetusta järjestetään

Lisätiedot

Laskentatoimen. oppiaineen esittely kevät Sinikka Moilanen. Oulun yliopisto

Laskentatoimen. oppiaineen esittely kevät Sinikka Moilanen. Oulun yliopisto Laskentatoimen oppiaineen esittely kevät 2019 Sinikka Moilanen Laskentatoimi Mitä laskentatoimi on? Liiketaloustieteen alue, joka käsittelee yritystä koskevien arvo- ja määrälukujen tuottamista, analysointia

Lisätiedot

Kauppatieteellisen tiedekunnan opintojaksot lv Opintojaksot lv Tiedekunnan yhteiset

Kauppatieteellisen tiedekunnan opintojaksot lv Opintojaksot lv Tiedekunnan yhteiset 9.5.2011 Kauppatieteellisen tiedekunnan opintojaksot lv. 2010-2011 Opintojaksot lv. 2011-2012 Tiedekunnan yhteiset Uusi nro Uusi nimi/ korvaava kurssi tutkintorakenteessa Op AA10A0001 Johdatus kauppatieteiden

Lisätiedot

PL 4600, Oulun yliopisto p HOPS

PL 4600, Oulun yliopisto p HOPS PL 4600, 90014 Oulun yliopisto p. 029 448 2920 http://www.oulu.fi/kauppakorkeakoulu/ HOPS henkilökohtainen opintosuunnitelma Pelkkää KTM-tutkintoa suorittamaan siirtyvät opiskelijat Nimi: Opiskelijanumero:

Lisätiedot

Uusien opiskelijoiden OPS-info. 26.8.2014/Satu Nätti

Uusien opiskelijoiden OPS-info. 26.8.2014/Satu Nätti Uusien opiskelijoiden OPS-info 26.8.2014/Satu Nätti Esityksen sisältö Kandidaatin koulutusohjelman sisällöstä ja rakenteesta Apuja HOPSin tekoon Käytännönasioita Opetuksen ajoitus WebOodi Tentit Opintojen

Lisätiedot

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 1(7) TU-91 STRATEGINEN JOHTAMINEN Korvattava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava TU-91.100C Avoin koodi strategian ja kansainvälisen

Lisätiedot

LTY KAUPPATIETEIDEN OSASTO OPINTOJAKSOMUUTOKSET LV Kirsti Tiainen

LTY KAUPPATIETEIDEN OSASTO OPINTOJAKSOMUUTOKSET LV Kirsti Tiainen LTY KAUPPATIETEIDEN OSASTO OPINTOJAKSOMUUTOKSET LV. 2007 2008 Kirsti Tiainen 10.04.2007 POISTUVAT OPINTOJAKSOT Ka6520250 Sijoitusteoria 7 op Ka6520350 Emerging Market Finance 4 op/ Ka6520600 International

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA

SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA 2013 2014 KOULUTUSOHJELMAN OPINTOJEN laajuus on 84 opintopistettä, josta syventävien opintojen laajuus on vähintään 66 opintopistettä,

Lisätiedot

Tärkeää huomioitavaa:

Tärkeää huomioitavaa: Siirtymäohjeistus tuotantotalouden kandidaattivaiheen opiskelijoille 2005 tutkintorakenteesta 2013 Teknistieteellisen kandidaattiohjelman tuotantotalouden pääaineeseen Tärkeää huomioitavaa: Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon muutokseen liittyvät siirtymäsäännökset alkaen.

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon muutokseen liittyvät siirtymäsäännökset alkaen. Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon muutokseen liittyvät siirtymäsäännökset. Kauppatieteiden kandidaatin tutkintorakenne muuttuu 1.8.2016. Opiskelija voi siirtyä suorittamaan KTK-tutkinnon etussuunnitelmien

Lisätiedot

Uusien opiskelijoiden OPS-info /Satu Nätti

Uusien opiskelijoiden OPS-info /Satu Nätti Uusien opiskelijoiden OPS-info 25.8.2015/Satu Nätti Esityksen sisältö Kandidaatin koulutusohjelman sisällöstä ja rakenteesta Apuja HOPSin tekoon Käytännöistä Opetuksen ajoitus WebOodi Tentit Opintojen

Lisätiedot

Bachelor level exams by date in Otaniemi

Bachelor level exams by date in Otaniemi Bachelor level exams by date in Otaniemi 2015-2016 (VT1 means that the place of the exam will be announced later) YOU FIND INFORMATION ABOUT THE PLACE OF THE EXAM IN OTAKAARI 1 U-WING LOBBY (M DOOR) Day

Lisätiedot

Bachelor level exams by subject in Otaniemi

Bachelor level exams by subject in Otaniemi Bachelor level exams by subject in Otaniemi 2015-2016 (VT1 means that the place of the exam will be announced later) YOU FIND INFORMATION ABOUT THE PLACE OF THE EXAM IN OTAKAARI 1 U-WING LOBBY (M DOOR)

Lisätiedot

Tieto- ja palvelujohtamisen erikoistumisalue opintojen suunnittelu

Tieto- ja palvelujohtamisen erikoistumisalue opintojen suunnittelu Tieto- ja palvelujohtamisen erikoistumisalue opintojen suunnittelu 2019-2020 Tästä löydät ohjeita opintojen ajoittamiseen ja suunnitteluun kandidaattiopintojen 2. ja 3. lukuvuodelle. Tutkinnon suorittamiseksi

Lisätiedot

Erikoistumisaluevalinta 2015

Erikoistumisaluevalinta 2015 Erikoistumisaluevalinta 2015 Marja Elonheimo marja.elonheimo@aalto.fi 15.4.2015 Esityksen sisältö Erikoistumisaluevalintaprosessi yleisesti, aikataulu Valintaperusteet, lykkäys ja erikoistumisalueiden

Lisätiedot

Tervetuloa johtamiskorkeakouluun! Tilaisuus erillisvalinnassa hyväksytyille ma 2.9. kello Opintokoordinaattori Heli Tontti

Tervetuloa johtamiskorkeakouluun! Tilaisuus erillisvalinnassa hyväksytyille ma 2.9. kello Opintokoordinaattori Heli Tontti Tervetuloa johtamiskorkeakouluun! Tilaisuus erillisvalinnassa hyväksytyille ma 2.9. kello 11-12 Opintokoordinaattori Heli Tontti KTM, tutkinnon rakenne laajuus 120 op tutkinnon suorittamisaika tavoiteaika

Lisätiedot

Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen aloittaneille opiskelijoille

Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen aloittaneille opiskelijoille Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen 1.8.2005 aloittaneille opiskelijoille Kaikki ennen 1.8.2005 aloittaneet opiskelijat on siirretty uuden tutkintosäännön piiriin. Uuteen tutkintosääntöön siirtyvien opiskelijoiden

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ 1 (9) JOHTAMISKORKEAKOULU Huom.! Päivitetty 19.12.2013 SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ talousjohtamisen opintosuunta (oppiaineet finanssihallinto ja julkisyhteisöjen laskentatoimi

Lisätiedot

HT- ja KHT-vaatimukset

HT- ja KHT-vaatimukset HT- ja KHT-vaatimukset Tilintarkastajatutkintojärjestelmä uudistui 1.1.2016. Tällä hetkellä tilintarkastajat voivat perustutkinnon (HT-tutkinto) suorittamisen jälkeen erikoistua yleisen edun kannalta merkittävien

Lisätiedot

Avoimen yliopiston väylään vaadittavat 90 op voidaan koostaa monella tavalla. Seuraavaksi on esitetty muutamia esimerkkejä:

Avoimen yliopiston väylään vaadittavat 90 op voidaan koostaa monella tavalla. Seuraavaksi on esitetty muutamia esimerkkejä: Avoimen yliopiston väylään vaadittavat 90 op voidaan koostaa monella tavalla. Seuraavaksi on esitetty muutamia esimerkkejä: KAUPPAKORKEAKOULUN VÄYLÄPAKETTIESIMERKKI 1 Esimerkissä pääaineena johtaminen

Lisätiedot

TEKNILLINEN TIEDEKUNTA KAUPPATIETEEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTO Ohjeita teknisen viestinnän opiskelijoille tutkintojen suorittamiseen

TEKNILLINEN TIEDEKUNTA KAUPPATIETEEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTO Ohjeita teknisen viestinnän opiskelijoille tutkintojen suorittamiseen 7.3.2014 LL TEKNILLINEN TIEDEKUNTA KAUPPATIETEEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTO Ohjeita teknisen viestinnän opiskelijoille tutkintojen suorittamiseen SISÄLTÖ 1. KTK Giga - kandidaatintutkinnon suorittaminen

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO OPPAIDEN ja VÄLILLÄ

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO OPPAIDEN ja VÄLILLÄ SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO OPPAIDEN 2012 2015 ja 2005 2012 VÄLILLÄ Siirtymäsäännökset ovat pääasiassa tarkoitettu vuonna 2005 2011 aloittaneille opiskelijoille. Tätä aiemmin aloittaneita opiskelijoita kehotetaan

Lisätiedot

Siirtyminen TS2005:stä TS2013:een

Siirtyminen TS2005:stä TS2013:een Siirtyminen TS2005:stä TS2013:een 1. HENKILÖTIEDOT * Etunimi Sukunimi Opiskelijanumero Sähköposti 2. KOULUTUSOHJELMA JA SEN ERIKOISTUMISALUE * Opiskelija siirtyy aina koulutusohjelmaansa vastaavalle erikoistumisalueelle.

Lisätiedot

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 1. Maisteriohjelman nimi Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 Kauppatieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 2. Maisteriohjelman yleiskuvaus Maisteritason erillisessä

Lisätiedot

Wed :00-12:00 21C00250 OrganisaatiokäyttäytyminenT01 43 Wed :00-12:00 21C00250 OrganisaatiokäyttäytyminenT02 51

Wed :00-12:00 21C00250 OrganisaatiokäyttäytyminenT01 43 Wed :00-12:00 21C00250 OrganisaatiokäyttäytyminenT02 51 Day Date Time Course code and name Tentti/Vk Week Bachelor level exams by subject Thu 08.09.16 16:00-19:00 21A00110 Johtamisen perusteet T03 36 Tue 04.04.17 09:00-12:00 21A00110 Johtamisen perusteet T01

Lisätiedot

PERUS- JA AINEOPINTOKOKONASUUKSIEN SUORITTAMINEN 2005 2008 VAATIMUSTEN MUKAISESTI

PERUS- JA AINEOPINTOKOKONASUUKSIEN SUORITTAMINEN 2005 2008 VAATIMUSTEN MUKAISESTI PERUS- JA AINEOPINTOKOKONASUUKSIEN SUORITTAMINEN 2005 2008 VAATIMUSTEN MUKAISESTI Aiempina vuosina opintonsa aloittaneet opiskelijat voivat suorittaa aineopinnot johtamisesta, laskentatoimesta, markkinoinnista

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN ja VÄLILLÄ

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN ja VÄLILLÄ 1 / 8 JOHTAMISKORKEAKOULU päivitetty 21.8.2013 SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ Siirtymäsäännökset on pääasiassa tarkoitettu vuonna 2008 2011 aloittaneille opiskelijoille.

Lisätiedot

Kuukaudet. Kuukaudet

Kuukaudet. Kuukaudet Sivu järjestys aineittain Ajalta.. -..0 Kauppa- Ja Taloustieteellisiä Yleis- Sekä Muita Opintoja 0 0A0 0D000 0D00 0E00 Taitosalkku; Perustyövälineohjelmat Johtamistaitojen sosiaalipsykologiaa Social Psychology

Lisätiedot

1 KAUPPATIETEELLISET TUTKINNOT

1 KAUPPATIETEELLISET TUTKINNOT 1 (12) Tullessaan valituksi ns. perustason opiskelijavalinnassa opiskelija saa oikeuden suorittaa kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon (alempi korkeakoulututkinto) ja kauppatieteiden maisterin tutkinnon

Lisätiedot

Syksyllä 2010 opintonsa aloittavat uudet opiskelijat hyväksytään suoraan uuteen oppiaineeseen (tiedekuntaneuvoston päätös ).

Syksyllä 2010 opintonsa aloittavat uudet opiskelijat hyväksytään suoraan uuteen oppiaineeseen (tiedekuntaneuvoston päätös ). INFORMAATIOTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tampereen yliopisto 6.5.2010 Hyväksytty tiedekuntaneuvostossa 12.5.2010. Liite B3/1 Informaatiotutkimuksen oppiainenimen muutoksesta ja uusista informaatiotutkimuksen ja

Lisätiedot

YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE

YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE Esimerkkilukujärjestys Yritysjuridiikka 2019-2020 YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE Tästä löydät ohjeita opintojen ajoittamiseen ja suunnitteluun kandidaattiopintojen 2. ja 3. lukuvuonna. Tutkinnon suorittamiseksi

Lisätiedot

Kuulustelija(t) Huikku Jari Liski Matti. Vilmunen Jouko Airio Hannele Huvitus Mari Peltonen Berit Airio Hannele. Kuulustelija(t)

Kuulustelija(t) Huikku Jari Liski Matti. Vilmunen Jouko Airio Hannele Huvitus Mari Peltonen Berit Airio Hannele. Kuulustelija(t) Sivu 1 järjestys päivittäin MA 24.08.2015 22E12000 31C01300 31E00600 72A00100 72B00202 Laskentatoimi: Capital Budgeting Taloustiede: Energy and Environmental Economics Taloustiede: Open Economy Macroeconomics

Lisätiedot

Matematiikka. Orientoivat opinnot /

Matematiikka. Orientoivat opinnot / Matematiikka Orientoivat opinnot / 30.8.2011 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot erillisiä

Lisätiedot

JKK/TALOUSTIEDE: Tutkintorakenneuudistus / Siirtymäsäännökset

JKK/TALOUSTIEDE: Tutkintorakenneuudistus / Siirtymäsäännökset JKK/TALOUSTIEDE: Tutkintorakenneuudistus 2012 2015 / Siirtymäsäännökset VALINTA VANHOJEN JA UUSIEN VAATIMUSTEN VÄLILLÄ... 1 UUDISTUKSEN VAIKUTUKSET TALOUSTIETEEN OPINNOISSA... 1 MUUTOKSET MUISSA PAKOLLISISSA

Lisätiedot

Juha Tervala Materiaali:

Juha Tervala Materiaali: Juha Tervala 13.6.2017 Materiaali: http://blogs.helsinki.fi/jtervala/taloustieteen-kandiohjelma/ Iso pyörä on Helsingin yliopiston koulutusohjelmauudistus, jonka tavoitteena on aito kolmiportaisuus: ensin

Lisätiedot

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma Viestintätieteiden kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 30.8.2018 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi korkeakoulututkinto,

Lisätiedot

SIIRTYMÄOHJEET UUSIIN OPETUSSUUNNITELMIIN

SIIRTYMÄOHJEET UUSIIN OPETUSSUUNNITELMIIN SIIRTYMÄOHJEET UUSIIN OPETUSSUUNNITELMIIN Pääaineen opinnot Pääaineen opinnot suoritetaan pääsääntöisesti uusien tutkintorakenteiden mukaisesti. Jo suoritetut pääaineiden opinnot korvaavat uusien tutkintorakenteiden

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS 2015 2016 28.9.2015 AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS 2015 2016 28.9.2015 AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2015 2016 28.9.2015 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

LASKENTATOIMI JA RAHOITUS 1. tenttikerta klo 2. tenttikerta klo 3. tenttikerta klo

LASKENTATOIMI JA RAHOITUS 1. tenttikerta klo 2. tenttikerta klo 3. tenttikerta klo KUULUSTELUJÄRJESTYS 2017 2018 15.3.2018 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4.

HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4. HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4. Koulutusohjelmakohtainen aineisto Graafisen suunnittelun koulutusohjelma Taiteen kandidaatin tutkinto ->2014 Taiteen kandidaatin tutkinto 2014-> Kandidaatin tutkinto 180

Lisätiedot

Teollisuustalouden sivuaineopiskelijoille tarkoitettujen jatkomoduulien suorittaminen vuoden 2005 tutkintosäännön mukaisesti

Teollisuustalouden sivuaineopiskelijoille tarkoitettujen jatkomoduulien suorittaminen vuoden 2005 tutkintosäännön mukaisesti Teollisuustalouden sivuaineopiskelijoille tarkoitettujen jatkomoduulien suorittaminen vuoden 2005 tutkintosäännön mukaisesti Ohjeita moduuleja suorittaville opiskelijoille opintotilanteen mukaan: 1. Opiskelija

Lisätiedot

Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot

Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen ohjelma Teknillinen tiedekunta asiantuntija Ulla Laakkonen Luennon sisältö Kauppatieteiden kandidaatin

Lisätiedot

Kuukaudet. Kuukaudet

Kuukaudet. Kuukaudet Sivu järjestys aineittain Ajalta.. -.. Kauppa- Ja Taloustieteellisiä Yleis- Sekä Muita Opintoja 0 A0 D000 D0 E0 Taitosalkku; Perustyövälineohjelmat Johtamistaitojen sosiaalipsykologiaa Social Psychology

Lisätiedot

Istu pöytään, jossa on uusia kasvoja

Istu pöytään, jossa on uusia kasvoja Istu pöytään, jossa on uusia kasvoja Opiskelun aloittaminen Salla Mäkinen & Paula Koivukangas Opintotutor-biz@aalto.fi Vastaanotto tiistaisin klo 11.45-13.15 Maanantai 2.9.2019 KTK-TUTKINNON TAVOITTEET

Lisätiedot

Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen aloittaneille opiskelijoille

Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen aloittaneille opiskelijoille Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen 1.8.2005 aloittaneille opiskelijoille 1. Kaikki ennen 1.8.2005 aloittaneet opiskelijat on siirretty uuden tutkintosäännön piiriin. Uuteen tutkintosääntöön siirtyvien

Lisätiedot

Ulla Laakkonen. KTK- ja KTM-tutkinnot Pääaineen ja ohjelman valinta Teknillinen tiedekunta

Ulla Laakkonen. KTK- ja KTM-tutkinnot Pääaineen ja ohjelman valinta Teknillinen tiedekunta Ulla Laakkonen KTK- ja KTM-tutkinnot Pääaineen ja ohjelman valinta 5.4.2017 Teknillinen tiedekunta Pääaineinfon ohjelma Pääaineen valintamenettely Ohjelman esittely Tuotantotalouden esittely Tietotekniikkan/tietojärjestelmätieteen

Lisätiedot

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty TU-22 TEOLLISUUSTALOUS

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty TU-22 TEOLLISUUSTALOUS Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 TU-22 TEOLLISUUSTALOUS Korvattava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava 1 TU-0.1100 Johdatus tieteenfilosofiaan 3op TU-0.3100

Lisätiedot

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne Hanna Korpela

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne Hanna Korpela Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 25.8.2016 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi

Lisätiedot

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne - 27.8.2015 Hanna Korpela

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne - 27.8.2015 Hanna Korpela Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 27.8.2015 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi

Lisätiedot

AALTO-YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUN LAITOKSET JA OPPIAINEET

AALTO-YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUN LAITOKSET JA OPPIAINEET YLEISTÄ AALTO-YLIOPISTO KAUPPAKORKEAKOULU AVOIN YLIOPISTO, MIKKELI Aalto-yliopisto on Helsingin kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun ja Teknillisen korkeakoulun muodostama uusi yliopisto. Aalto-yliopisto

Lisätiedot

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön ohjeet tutkintovaatimusten yhdenmukaistamiseksi vuosikursseilla

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön ohjeet tutkintovaatimusten yhdenmukaistamiseksi vuosikursseilla Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön ohjeet tutkintovaatimusten yhdenmukaistamiseksi vuosikursseilla 2005 2015 Vuosina 2005 2015 KTK/KTM-opintonsa aloittaneita opiskelijoita koskevat tutkintovaatimukset

Lisätiedot

HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma LuK -tutkintoon

HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma LuK -tutkintoon JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Matematiikan ja tilastotieteen laitos Tilastotiede HOPS - Tilastotiede HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma LuK -tutkintoon Nimi: Syntymäaika: Ammatti ja urasuunnitelmat: Muuta:

Lisätiedot

Erikoistumisalueen opinnot

Erikoistumisalueen opinnot en opinnot 2017-2018 en valinta valintaan osallistuvat kaikki Kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä. Lykkäystä erikoistumisalueen valintaan voit saada, jos olet suorittanut

Lisätiedot

Aiemmin tehdyt opinnot Miten eteenpäin?

Aiemmin tehdyt opinnot Miten eteenpäin? Aiemmin tehdyt opinnot Miten eteenpäin? Opintotutorit Marja Elonheimo ja Salla Mäkinen Opintotutor-biz@aalto.fi Vastaanotto tiistaisin klo 12-13 BIZ Opiskelijapalvelut, U-249 Tiistai 6.9.2016 Oletko muistanut

Lisätiedot

V A A S A G A T E W A Y

V A A S A G A T E W A Y V A A S A G A T E W A Y 12.6.2019 Vaasa Gateway 60 op AVOIMEN VÄYLÄ TUTKINTO -OPISKELIJAKSI KAUPPATIETEISSÄ Uusi väylä tutkinto-opintoihin, pilotoidaan lukuvuonna 2019-2020 Väylän kautta avoimen yliopiston

Lisätiedot

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne Hanna Korpela

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma. - tutkinnon sisältö ja rakenne Hanna Korpela Viestintätieteiden kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 31.8.2017 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi korkeakoulututkinto,

Lisätiedot

Tutkinnonuudistus ja uudet DI-ohjelmat Master s Programme in Information Networks

Tutkinnonuudistus ja uudet DI-ohjelmat Master s Programme in Information Networks Tutkinnonuudistus ja uudet DI-ohjelmat Master s Programme in Information Networks Infotilaisuus 4.12.2014 DI-tutkinnonuudistuksen aikataulu Uudet DI-ohjelmat aloittavat 1.8.2015 Vanha tutkinto valmiiksi

Lisätiedot

Erikoistumisalueen opinnot

Erikoistumisalueen opinnot Erikoistumisalueen opinnot 2018-2020 Erikoistumisalueen valinta Erikoistumisaluevalintaan osallistuvat kaikki Kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä. Lykkäystä erikoistumisalueen

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2016 2017 2.5.2017 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2016 2017 28.10.2016 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

Tutkinnonuudistus ja uudet DI-ohjelmat / Teknillinen fysiikka ja matematiikka. Infotilaisuus

Tutkinnonuudistus ja uudet DI-ohjelmat / Teknillinen fysiikka ja matematiikka. Infotilaisuus Tutkinnonuudistus ja uudet DI-ohjelmat / Teknillinen fysiikka ja matematiikka Infotilaisuus 10.11.2014 DI-tutkinnonuudistuksen aikataulu Uudet DI-ohjelmat aloittavat 1.8.2015 Vanha tutkinto valmiiksi 31.10.2016

Lisätiedot

Mitä 1. vuoden jälkeen? 20A00510 Opinnot haltuun Marja Elonheimo & Salla Mäkinen

Mitä 1. vuoden jälkeen? 20A00510 Opinnot haltuun Marja Elonheimo & Salla Mäkinen Mitä 1. vuoden jälkeen? 20A00510 Opinnot haltuun Marja Elonheimo & Salla Mäkinen opintotutor-biz@aalto.fi 21.4.2017 Sisältö Kandiopinnot Maisterin tutkinto Mitä on muistettava kesällä ennen syyslukukauden

Lisätiedot

Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Kaisu Säilä

Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Kaisu Säilä Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot 26.8.2014 Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta Kaisu Säilä Luennon sisältö Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) tutkinnot,

Lisätiedot

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin tutkintovaatimukset uudistuvat 1.8.2012. Siirtymäaika uusiin tutkintovaatimuksiin päättyy 31.7.2014,

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS 2015 2016 20.11.2015 AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS 2015 2016 20.11.2015 AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2015 2016 20.11.2015 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien tutkintovaatimukset

Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien tutkintovaatimukset Helsingin yliopisto / Käyttäytymistieteiden laitos Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) koulutus Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien 2012-2013 - 2014-2015 tutkintovaatimukset

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2017 2018 11.9.2017 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

LEADERSHIP IS NOT ABOUT COMPETITION. FOR US IT MEANS BEING OPEN AND SEIZING OPPORTUNITIES.

LEADERSHIP IS NOT ABOUT COMPETITION. FOR US IT MEANS BEING OPEN AND SEIZING OPPORTUNITIES. LEADERSHIP IS NOT ABOUT COMPETITION. FOR US IT MEANS BEING OPEN AND SEIZING OPPORTUNITIES. Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen ohjelma Pääaineinfo 17.4.2018 Tervetuloa! Omaohjaaja Ulla Laakkonen

Lisätiedot

Avoimen yliopiston kauppatieteellisten opintojen alkuinfo 17.8.2015 klo 17.00 Töölön kampus

Avoimen yliopiston kauppatieteellisten opintojen alkuinfo 17.8.2015 klo 17.00 Töölön kampus Avoimen yliopiston kauppatieteellisten opintojen alkuinfo 17.8.2015 klo 17.00 Töölön kampus Kauppatieteellinen ala Väylä - Erillisvalinta Kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmaan - Hakijoille, joilla ei

Lisätiedot

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin tutkintovaatimukset uudistuvat 1.8.2012. Siirtymäaika uusiin tutkintovaatimuksiin päättyy 31.7.2014,

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2016 2017 21.11.2016 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Ulla Laakkonen

Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Ulla Laakkonen Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) -tutkinnot 24.8.2016 Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta Ulla Laakkonen Luennon sisältö Kauppatieteiden kandidaatin (KTK) ja maisterin (KTM) tutkinnot

Lisätiedot

Tärkeää huomioitavaa:

Tärkeää huomioitavaa: Siirtymäohjeistus tietotekniikan kandivaiheen opiskelijoille 2005 tutkintorakenteesta 2013 Teknistieteellisen kandidaattiohjelman tietotekniikan pääaineeseen Tärkeää huomioitavaa: Yli 7 vuotta vanhoilla

Lisätiedot

Ulkomaan vaihto-opinnot

Ulkomaan vaihto-opinnot Info 20.4.2017 Ulkomaan vaihto-opinnot LUT School of Business and Management Kauppatieteiden koulutusohjelma Kaija Huotari Opintojen ohjaaja Vaihto-opinnot kauppatieteiden koulutusohjelmassa Suosittelemme

Lisätiedot

Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma Kandidatprogrammet för de inhemska språken Filosofinen tiedekunta Hanna Snellman

Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma Kandidatprogrammet för de inhemska språken Filosofinen tiedekunta Hanna Snellman Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma Kandidatprogrammet för de inhemska språken 25.8.2016 Filosofinen tiedekunta Hanna Snellman Koulutusohjelman opinnot Amanuenssi Hanna Snellman (Fabriikki F3428B) puh.

Lisätiedot

Siirtymäsäännökset Avoimen yliopiston sivuaineopiskelijoille

Siirtymäsäännökset Avoimen yliopiston sivuaineopiskelijoille Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2016 ja haluat jatkaa opintojasi 1.8.2016 jälkeen? Uudet tutkintovaatimukset tulevat voimaan 1.8.2016. Lue, miten

Lisätiedot

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot /

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot / Matematiikka ja tilastotiede Orientoivat opinnot / 27.8.2013 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot

Lisätiedot

Opinto-opas 2010-2011. Oulun yliopisto Taloustieteiden tiedekunta

Opinto-opas 2010-2011. Oulun yliopisto Taloustieteiden tiedekunta Opinto-opas 2010-2011 Oulun yliopisto Taloustieteiden tiedekunta Toimittajat: Vuokko Iinatti ja Merja Inget Kannen suunnittelu: Petri Ovaskainen ISSN: 1457-8506 Otavan kirjapaino Keuruu 2010 Opinto-opas

Lisätiedot

Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien sekä välillä

Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien sekä välillä Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien 2012 2015 sekä 2015 2018 välillä PERUS- JA AINEOPINNOT Perus- ja aineopintojen suurin muutos on se, että jaksot Suomen kielen ja sen tutkimuksen historia

Lisätiedot

Tutkinnonuudistus 2014 Kuvataidekasvatus KANDIT

Tutkinnonuudistus 2014 Kuvataidekasvatus KANDIT Tutkinnonuudistus 2014 Kuvataidekasvatus KANDIT Helena Kurkela 14.4.2014 Siirtymäsäännökset Siirtymäkausi: kandidaatin tutkintoon johtavilla ohjelmilla 1.8.2014-31.10.2016 maisterin tutkintoon johtavilla

Lisätiedot

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset 3 TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT Kielipalvelut-yksikkö Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset Valtioneuvoston asetuksessa yliopistojen tutkinnoista (794/2004) 6 määrätään kielitaidosta, että opiskelijan

Lisätiedot

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä 8.10.2014 Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä 8.10.2014 Kati Toikkanen, opintopäällikkö Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö 2 Koulutusuudistuksen siirtymäaika Tampereen

Lisätiedot

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Filosofinen tiedekunta / Hallintotieteet Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat opetusta ja tutkintoja sääteleviä lakeja,

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2017 2018 9.2.2018 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2016 2017 12.9.2016 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat:

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat: VERO-OIKEUS Tax Law Hallintotieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintojen tavoitteet Vero-oikeus pääaineena suoritettavan hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon (120 ov) ja maisterin tutkinnon (160 ov)

Lisätiedot

SIIRTYMÄAIKAINFO. Oikeustieteellinen tiedekunta. To Oikeustieteellinen tiedekunta

SIIRTYMÄAIKAINFO. Oikeustieteellinen tiedekunta. To Oikeustieteellinen tiedekunta SIIRTYMÄAIKAINFO To 22.8.2019 Siirtymäaikainfo 22.8.2019 / Porthanian opiskelijapalvelut 24/05/2019 1 SIIRTYMÄAIKA 1.8.2016 tai sitä ennen aloittaneilla opiskelijoilla on siirtymäaika 1.8.2017-31.7.2020.

Lisätiedot

OIKEUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO

OIKEUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO OIKEUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO Osaamistavoitteet Oikeustieteen maisterin tutkinnon (120 op) suorittanut henkilö: - on syventänyt ja laajentanut oikeusnotaarin tutkinnossa hankkimaansa oikeudellista osaamista

Lisätiedot

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen. 1. Kaikkien opintojen hyväksilukemista koskevat yleiset periaatteet

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen. 1. Kaikkien opintojen hyväksilukemista koskevat yleiset periaatteet 1(7) 2016 Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen Mikäli sinut on hyväksytty suorittamaan kandidaatin ja maisterin tutkintoa ja sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja,

Lisätiedot

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2 1 TIETOJA AIEMPIEN VUOSIEN OPINTOJAKSOISTA Informaatiotutkimuksen opintojaksot 2015-2016 Opintosuunnitelman uudistuksen myötä erityisesti perus- ja aineopinnot ovat muuttuneet (opintojaksojen nimet ja

Lisätiedot

5 KAOP1110 Kauppa- ja varallisuusoikeuden 5 perusteet

5 KAOP1110 Kauppa- ja varallisuusoikeuden 5 perusteet Vastaavuustaulukot OPS 2013-2017 ja OPS 2017-2020 YLEISOPINNOT OPS 2013-17 op OPS 2017-20 op TTKY02 Opintojen suunnittelu, ehops ja 1 JSBY110 Opintojen suunnittelu 1 OmaOpe-tutorointi LIB1THP Tiedonhankinnan

Lisätiedot

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT

KUULUSTELUJÄRJESTYS AVOIMEN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIEN KURSSIEN TENTIT KUULUSTELUJÄRJESTYS 2016 2017 11.5.2017 Kuulustelujen salit ilmoitetaan kauppakorkeakoulun pääaulan ilmoitustaululla n. tuntia ennen kuulustelun alkua. Ilmoittautuminen kuulusteluihin tehdään viimeistään

Lisätiedot

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa AHOT-käytännöt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 2 Sisältö Reunaehtoja Aiempien tutkintojen hyväksilukeminen Aiempien / muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen Muun osaamisen tunnustaminen

Lisätiedot

Visualisointi informaatio- verkostojen opinto-oppaasta Opintoneuvoja Teemu Meronen (päivitys Janne Käen visualisoinnin pohjalta)

Visualisointi informaatio- verkostojen opinto-oppaasta Opintoneuvoja Teemu Meronen (päivitys Janne Käen visualisoinnin pohjalta) Visualisointi informaatio- verkostojen opinto-oppaasta 2009-2010 Opintoneuvoja Teemu Meronen 10.9.2009 (päivitys Janne Käen visualisoinnin pohjalta) Diplomi-insinöörin tutkinto (DI, 120 op) Diplomityö

Lisätiedot