Opettajan SoleOPS-ohjeet 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opettajan SoleOPS-ohjeet 2016"

Transkriptio

1 1 (24) Opettajan SoleOPS-ohjeet Opintojaksototeutuksen kuvauksen laadinta Omien opintojaksojen haku Kirjaudu SoleOPS-järjestelmään Valitse Omat opintojaksot, haluamasi lukuvuosi ja Suorita haku Opintojaksototeutuksen perustietojen muokkaus Opintojaksototeutuksen perustietojen laadintaohje Opintojaksototeutuksen muiden tietojen laadintaohje Opintojaksototeutuksen tekstieditorin käyttöohje Työjärjestystietojen lisääminen Avaa omat opintojaksosi haluamanasi lukuvuonna Lisää työjärjestystiedot ja suunnittelutunnit Työjärjestystietojen kopiointi Opettajana vieraassa koulutusohjelmassa Toteutuksen tuntien yhteenveto Työjärjestystiedot lopuksi Valmis-tilaan Opettajan resursoinnin seuranta Ryhmien kuormituksen seuranta Opiskelijan lisääminen opintojaksolle Opiskelijan hakeminen Työaikasuunnitelman (TAS) tulkinta TOP-työjärjestykset TOP-työjärjestysryhmän nimen muodostuminen Poista työjärjestystiedoista väärät ryhmät TOP-työjärjestykset TimeEditissä

2 2 (24) 1 Opintojaksototeutuksen kuvauksen laadinta Tässä ohjeessa kuvataan tutkintoon johtavien opetussuunnitelmien opintojaksojen toteutuksen kuvauksen laadinnan ohjeet ja yhteiset menettelytavat Karelia-ammattikorkeakoulussa. Toteutussuunnitelmat tallennetaan opetuksen suunnittelujärjestelmään (SoleOPS). Tämä ohje on tarkoitettu erityisesti opettajille. 1.1 Omien opintojaksojen haku Koulutuspäällikkö on määrittänyt opintojakson toteutussuunnitelmaan opettajat ja vastuuopettajan. Opettaja hakee omat opintojaksonsa seuraavasti: Kirjaudu SoleOPS-järjestelmään Klikkaa kolmiosymbolia, jos kirjautumiskentät eivät ole näkyvissä. Kirjaudu omilla tunnuksillasi:

3 3 (24) Valitse Omat opintojaksot, haluamasi lukuvuosi ja Suorita haku. Haun jälkeen avautuu lista opintojaksoista, joissa olet opettajana. Sinun ei tarvitse olla vastuuopettaja voidaksesi muokata opintojakson toteutuksen tietoja. Muokkaa Opintojakson ko. toteutuksen perustietojen, tavoitteiden, yms. muokkaaminen. Toteutuksen tunnit Opintojakson ko. toteutuksen työjärjestystietojen muokkaaminen. Opintojakson toteutuksen tietoja pääset muokkaamaan valitsemalla Muokkaa. Jos kyseisen opintojakson toteutuksen sisältötiedot puuttuvat kokonaan, avautuu ensimmäisenä opintojakson perustietojen lisäämisnäkymä. Näitä tietoja voidaan muokata myös myöhemmin seuraavan ohjeen mukaisesti.

4 4 (24) 1.2 Opintojaksototeutuksen perustietojen muokkaus Opintojakson toteutuksen perustietoja voidaan muokata Muokkaa perustietoja-kohdassa: Täytä ainakin pakolliset kentät (merkitty *) ja tallenna. HUOM! Vastuuopettajan tulee laittaa opintojakson kuvaus Valmis-tilaan, muuten opiskelijat eivät voi ilmoittautua.

5 5 (24) 1.3 Opintojaksototeutuksen perustietojen laadintaohje. Kuvauksen tila Alasvetovalikko, jossa seuraavat vaihtoehdot: Muokattavana Valmis Alussa toteutussuunnitelmassa on tyhjiä opintojaksoja, joissa ei ole määritelty sisältöjä (Puuttuu-vaihtoehto). Kun vastuuopettaja määrittää tietoja, vaihdetaan tilaa (Muokattavana-vaihtoehto). Kun opintojakson sisältötiedot ovat valmiit, vaihdetaan tilaa (Valmis-vaihtoehto). Opetuskieli Alasvetovalikko, jossa seuraavat vaihtoehdot: suomi englanti saksa ruotsi Opettajan on tallennettava kielivalinta. Suomenkielisissä koulutusohjelmissa on opetuskieli suomi oletusarvoisesti. Englanninkielisissä koulutusohjelmissa opetuskieli on oletusarvoisesti englanti. Koulutusohjelmittain tulee olla selkeä näkemys mitä opintoja toteutetaan suomeksi ja mitä jollain muulla kielellä. Ryhmät Tieto tulee automaattisesti järjestelmästä koulutuspäällikön määrityksen pohjalta, opettaja ei voi muuttaa tätä tietoa. Tieto muista mahdollisista ryhmistä tulee aina vastuuopettajalle tiedoksi hyvissä ajoin etukäteen. Alkamisja päättymispvm. Kalenteri, josta valitaan alkamis- ja päättymispäivämäärät Oletuspäivämäärinä on toteutussuunnittelun jaksotus, S1, S2, K1, K2 tai KE. Näitä päivämääriä opettaja pystyy muuttamaan. Opintojaksojen alkamis- ja päättymispäivistä pitää sopia koulutuksittain lukuvuosittain. Päivämäärät vaikuttavat suoraan lukujärjestyksen laadintaan, opiskelijan ja opettajan työkuormaan ja opiskelijan oikeusturvaan (esimerkiksi arviointitietojen tallentaminen Winhaan opintojakson päättymisen jälkeen). Soveltuu vaihtoopiskelijoille Alasvetovalikko, jossa vaihtoehdot: Ei (oletusarvo) Kyllä Kyllä -valinta näyttää opinnon automaattisesti Opintojaksot vaihto-opiskelijoille -listauksessa. Kyllävaihtoehdossa kaikki kuvauksen tiedot käännetään myös englanniksi. Osallistujia min. Kenttä, johon syötetään numeroarvo: Minimiopiskelijamäärä, jolla opintojakso toteutetaan. Näkyy opiskelijalle mm. ilmoittautumisen yhteydessä. Pääsääntöisesti opetusta ei järjestetä alle 20 opiskelijan ryhmille.

6 6 (24) Osallistujia max. Kenttä, johon syötetään numeroarvo: esimerkiksi 40 Maksimiopiskelijamäärä, joka opintojaksolle voidaan ottaa. Numeroarvo näkyy opiskelijalle mm. ilmoittautumisen yhteydessä. Lähtökohtaisesti maksimiopiskelijamäärä asetetaan niin korkealle, että myös esim. muiden vuosikurssien HOPS-opiskelijat voivat osallistua opintojaksolle. SoleOPS -järjestelmä ei estä opiskelijoita ilmoittautumasta opintojaksolle maksimimäärää enemmän tai vähemmän. Ilmoittautumisaika Kalenteri, jossa määritetään ilmoittautumisen alkamis- ja päättymispäivämäärät. Aika näkyy opiskelijalle mm. ilmoittautumisen yhteydessä. Kareliassa toimitaan seuraavien ilmoittautumisaikojen mukaisesti. Ajat on tallennettu oletuksena kaikkien opintojaksojen toteutuskuvauksiin. UUSI Lukuvuosi Periodi Ilmoittautuminen alkaa Ilmoittautuminen päättyy Syksy 1/ ( ) Syksyn uudet Syksyn uudet Syksy 2/ ( ) Syksyn uudet Syksyn uudet Kevät 1/ ( ) Kevään uudet Kevään uudet Kevät 2/ ( ) Kevään uudet Kevään uudet Kesä/ ( ) Syksy 1/ ( ) Syksyn uudet Syksyn uudet Syksy 2/ ( ) Syksyn uudet Syksyn uudet Kevät 1/ ( ) Kevään uudet Kevään uudet Kevät 2/ ( ) Kevään uudet Kevään uudet Kesä/ ( ) Opintosihteeri lisää myös koulutuskalenteriin ilmoittautumisajan, jos toteutus tarjotaan koulutuskalenteriin. Koulutuskalenterissa ilmoittautuminen voi olla myös jatkuvaa. Toteutustapa Alasvetovalikko, jossa vaihtoehdot: lähitoteutus monimuotototeutus virtuaalitoteutus muu

7 7 (24) Edellä mainituista valitaan yksi. Opintojaksosta voi olla useita toteutustavaltaan erilaisia toteutuksia. Lähtökohtaisesti koulutuspäällikkö määrittää toteutustavan opintojakson toteutuksen perustamisen yhteydessä. Valintaruutu, jossa vaihtoehdot: Tentti Portfolio Oppimistehtävä Harjoitustyö Näyttö Muu Valitaan rastittamalla ja voidaan valita useampi suoritustapa. Suoritustavan puuttuminen aiheuttaa ongelmia pisteiden kirjautumisessa tilastoinnin yhteydessä. Suoritustapa Virtuaaliosuus TKI-integraatio Jätetään tyhjäksi, ei täytetä! Kun opintojakson toteutus kytkeytyy tki-toimintaan ja se koskee kaikkia toteutukseen osallistuvia opiskelijoita, täytetään tämä kohta seuraavasti: Kaksi perättäistä alasvetovalikkoa: Ensimmäisessä vaihtoehdot: 0 op 1 op 2 op N op (opintojakson opintopistemäärä) Valitaan TK-integraation osuus opintojakson opintopistemäärästä. Jos opintojakso on tavallinen opintojakso, jossa ei ole työelämätoimeksiantoja tai TK-tehtäviä, valitaan 0 op. Jos opintojaksolla kaikki oppimistehtävät ja opetus liittyvät työelämän toimeksiantoihin ja tki-työhön, valitaan opintojakson maksimipistemäärä. Tämä ei näy opiskelijalle. Toisessa alasvetovalikossa vaihtoehdot: HARJ HARJ (Harjoittelu tki-hankkeissa) M_OP M_OP (Muut opinnot tki-hankkeissa) OPI OPI (Opinnäytetyö tki-hankkeissa) Jos kyse on ohjatusta harjoittelusta, valitaan HARJ HARJ. Opinnäytetyön yhteydessä käytetään OPI OPI-vaihtoehtoa. Opintojakson ollessa kyseessä, käytetään M_OPI-vaihtoehtoa. Tämä tulee Winhaintegraatiosta, näin merkitsemme asiat Winhassa. Yksittäiselle opiskelijalle kirjattava tki -integraatio kirjataan Winha-järjestelmässä ja siinä yhteydessä pitää myös muistaa valita opintopistemäärän lisäksi suoritustapa.

8 8 (24) Toteutuspaikka Arviointi viimeistään Tenttipäiv ä HUOM! Alasvetovalikon vaihtoehdoista käytetään vain näitä: Tiedepuisto-kampus, Länsikatu 15 Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3 Tikkarinne-kampus, Tikkarinne 9 Ei toimipaikkaa (jos esim. virtuaalitoteutus) Kalenteri, jossa valitaan päivämäärä: Voimassaolevan tutkintosäännön mukaan arviointi on merkittävä kolme viikkoa (21 pv) opintojakson päättymispäivämäärästä. Huomioithan, että jos aloitus- tai lopetuspäivämäärää muutetaan, tämä kenttä tulee täyttää toteutuksen yhteydessä. Kalenteri, jossa valitaan päivämäärä: Tähän merkitään opintojaksoon mahdollisesti liittyvien tenttien ajankohdat. Muista myös ilmoittaa vastaavat ajat työjärjestyksen tekijälle. Merkitään mahdollinen uusintatenttipäivämäärä. Tentin uusintapäivät Suoritus- Kalenteri, jossa valitaan päivämäärä. materiaa- lin arkis- Antaa automaattisesti päivämäärän, 6 kk viimeisestä arviointipäivästä. tointi päättyy Tähän TimeEdit lisää automaattisesti linkit työjärjestykseen. Jos opintojaksolle ei tehdä työjärjestystä, laitetaan tähän teksti: Tämä linkki ei ole käytössä. Koulutuksen aikataulu (wwwlinkki) Toteuttamispaikka (wwwlinkki) Siirretään koulutuskalenteriin Tähän voi laittaa esim. Google-kartalta osoitelinkin Tämän tekee opintosihteeri.

9 9 (24) 1.4 Opintojaksototeutuksen muiden tietojen laadintaohje. Kuvauksen kieli Kohderyhmä Tutkinnon kompetenssit Automaattinen valinta Jätetään tyhjäksi Jätetään tyhjäksi Osaamistavoitteet Tekstikenttä, johon kirjoitetaan opintojakson konkreettiset, selkeät ja arvioitavissa olevat osaamistavoitteet, joiden saavuttaminen on opintojakson suorittamisen edellytyksenä. Tavoitteita määritettäessä on huomioitava oppimisprosessin vaihe, opintojakson luonne (ydinosaamisen/täydentävän osaamisen opinnot), kartutetaanko opintojaksolla tietoja, taitoja vai näiden yhdistelmiä. Tärkeää on, että käytetään aktiivisia verbejä. Opetussuunnitelmaan kirjatut tutkinnon osaamisvaatimukset määrittävät raamit, jonka puitteissa osaamistavoitteet määritetään opintojaksoittain. Ohessa suositeltava kuvaustapa: Opiskelija: - ymmärtää ja osaa kuvata virtualisoinnin periaatteet - osaa rakentaa ja hallita virtuaalipalvelimia - osaa suunnitella ja rakentaa Windows-ympäristön - osaa kuvata palvelinhuoneympäristön vaatimukset ja toteutuksen - hallitsee palvelimista ja levyjärjestelmistä koostuvaa ympäristöä - osaa ottaa käyttöön Linux-pohjaisia palveluja ja hallita niitä - osaa arvioida kustannuksia eri ratkaisuvaihtoehdoilla Lähde: Tietotekniikan koulutusohjelma Keskeinen sisältö Tekstikenttä, johon listataan opintojakson konkreettiset ja keskeiset sisällöt johdettuina osaamistavoitteista. Esimerkiksi: - Palvelimien virtualisointiratkaisut - VMWare, Hyper-V, Linux KVM - Windows server 2008R2 toimialueen hajautus usean toimipaikan verkossa - Tiedostopalvelut - Windows-palvelimien suojaaminen ja varmuuskopiointi Aiempi Kuvataan opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä oleva aiempi osaaminen/edeltävät osaaminen/opinnot opintojaksot. Lähtökohtaisesti määritellään mahdollisimman väljät vaatimukset aiemman osaamisen/opintojen suhteen. Esimerkiksi: - Lähiverkkojen tuntemus - Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1 englannin kielessä - Tilinpäätösosaaminen

10 10 (24) Opiskelijan työmäärän jakautuminen Tekstikenttä, johon kirjoitetaan: Keskimääräinen työkuorma määritetään tunteina, joka pyritään jakamaan suunnitellun toteutuksen mukaisesti. Laskennallinen opintojakson kokonaistuntimäärä opiskelijan työnä näkyy SoleOps-järjestelmässä opintojakson kuvauksen yläkentässä. Esimerkiksi 5 op:n opintojakso, joka vastaa 133 h työmäärää: Lähiopiskelu 40 h, työelämän toimeksianto 40 h, oppimistehtävä 20 h, itseopiskelu 33 h. Oppimateriaali Tekstikenttä, johon kirjoitetaan: Linkki kirjastoon Tähän mainitaan oppimateriaalitiedoista, viittaukset kirjaan mainitaan seuraavasti: Tekijän nimi Vuosi Julkaisun nimi Julkaisija ISBN Voit myös linkittää kirjan, muun lähdemateriaalin tiedot suoraan tähän kenttään, jos olet varma linkin pysyvyydestä toimivana pidemmän aikaa. Esimerkiksi: Tarkasta kirjan saatavuus kirjastossa klikkaamalla kirjan nimeä. Saarnilehto, Ari: Vuokraoikeus - yleiset periaatteet ja erityissääntely Lähde: Liiketalouden koulutusohjelma Linkki virtuaalioppimisympäristöön Tähän kopioidaan opintojakson virtuaalioppimisympäristön, Moodle-osoite, jos mahdollista. Tällä ohjataan opiskelijoita mm. yhteydenottoihin oppimisympäristön kautta. Esimerkki: Muut toteutusjärjestelyt Tehtävien palautus viimeistään Arviointiperusteet Tekstikenttä, johon kirjoitetaan: Tähän voi kirjata kaiken muun opintojaksoon liittyvän olennaisen tiedon. Tämä tekstikenttä on vapaasti opettajan määriteltävissä, muoto vapaa. Aikatieto ei siirry muihin järjestelmiin. Tekstikenttä, johon kirjataan tekijät, joiden perusteella opintojakso arvioidaan sekä arviointikriteerit. Arviointimenetelmien tulee olla soveltuvia suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin. Esimerkiksi käytännön taitoa ei arvioida vain kirjallisen tentin perusteella. Kentän otsikkoon on linkitetty Karelia-ammattikorkeakoulun osaamisen arvioinnin yhteiset kriteerit, jotka ovat perustana opintojaksojen arviointiperusteiden määrityksessä. Arviointiasteikko Muita tietoja (ei näy katselutilassa) Tekstikenttä, johon määritetään numeraalinen arviointiasteikko 0 5 tai Hyväksytty/Hylätty. Tekstikenttä, jota voi käyttää tiedonantona toimistolle, muistilappuna tai muuhun vastaavaan toimintaan. Tieto ei siirry minnekään eikä näy opiskelijalle.

11 11 (24) 1.5 Opintojaksototeutuksen tekstieditorin käyttöohje

12 12 (24) 2 Työjärjestystietojen lisääminen. 2.1 Avaa omat opintojaksosi haluamanasi lukuvuonna Rivin alussa olevista symboleista pääset tarkastelemaan seuraavia asioita: Pääset muokkaamaan toteutuksen kuvauksia ja katselemaan opinnolle ilmoittautuneita opiskelijoita. Pääset muokkaamaan työjärjestystietoja ja suunnittelutunteja. Opintojaksokuvauksen tila ilmoittaa onko opintojakson kuvaus muokattavana, valmis tai puuttuu. Huutomerkki ilmoittaa, että työjärjestyssuunnitelman tila ei ole Valmis -tilassa! Kaikki opettajat voivat lisätä SoleOPS:n työjärjestystietoja ja muokata opintojaksokuvauksia. Kaikki opettajat voivat antaa Winhassa arvosanoja. Vastuuopettajan tehtävät SoleOPS:ssa: 1. Opintojaksokuvauksen tila Valmis (kun kaikki opettajat ovat lisänneet osuutensa) 2. Työjärjestyssuunnitelman tila Valmis (kun kaikki opettajat ovat lisänneet tuntinsa) Klikkaa valitsemasi opintojakson kohdalla

13 13 (24) 2.2 Lisää työjärjestystiedot ja suunnittelutunnit Klikkaa Kun lisäät uuden rivin suunnitelmiisi, niin saat näkyville lisäämällesi riville oletuksena kaikki ko. toteutuksen työjärjestysryhmät. Poista työjärjestysryhmät, joita tämän rivin tiedot eivät koske! Mahdolliset pienryhmät valitaan tästä. Muista merkitä myös jakson suunnittelutunnit! Opettaja voi nähdä oman tai ryhmän kuormituksen joko viikko- tai periodi-tasolla. Suunnittelutunneiksi luetaan tässä tapauksessa kaikki muut, paitsi Työjärjestystiedotriveillä lähiopetukseksi ilmoitetut tunnit. 2.3 Työjärjestystietojen kopiointi Opettaja voi kopioida esim. edellisen vuoden toteutuksen työjärjestystiedot pohjaksi nykyiselle suunnittelulle. Valitse Työjärjestystietojen kopiointi, jolloin avautuu seuraava näkymä:

14 14 (24) Voit hakea kopioitavan ryhmän toteutuksen. Voit suorittaa haun myös toteutustunnuksella tai opettajan nimellä. Jos rajaat hakua ryhmätunnuksella, tulee sen jälkeen valittavaksi haluttu toteutus, joita voi olla useita. Valitse haluamasi toteutus, jolloin sinulle avautuu seuraava näkymä:

15 15 (24) Valitse kopioinnin lähteestä haluamasi kopioitava jakso ensin ja sitten valitse kopioinnin kohteesta se jakso, jolle edellisen vuoden suunnitelman haluat kopioida. Kopiointi tehdään jokaiselle jaksolle erikseen. Paina Takaisin työjärjestyssuunnitelmaan pääset painamalla HUOM! Kopioinnissa ei siirry opettajatietoja ja tästä syystä tulee käydä vielä lisäämässä opettaja(t). 2.4 Opettajana vieraassa koulutusohjelmassa Opettaja ei voi tehdä työjärjestystietoja, jos opettaja on merkitty toteutukseen muun kuin oman esimiehen toimesta eikä oma esimies ole hyväksynyt ehdotusta. Tällöin suunnittelurivillä on teksti Opettajan lisäys odottaa esimiehen hyväksyntää. Voit lisätä työjärjestystietojen tunteja, mutta ne eivät kohdennu oikein, koska opettajan nimi ei ole valittavissa (näkyy haaleana). Tämä opintojakso näkyy TAS:ssa sinisenä. Voit täyttää työjärjestystiedot vasta kun esimiehesi on hyväksynyt sinut TAS:ssa ko. toteutukselle.

16 16 (24) 2.5 Toteutuksen tuntien yhteenveto Keväästä 2017 lähtien kaikki opetus- ja suunnittelutunnit ilmoitetaan TAS:ssa periodikohtaisina kokonaistuntimäärinä kohdassa Muu opetus. Tämän vuoksi toteutusten tunteja ei erikseen hyväksytä. Lukuvuonna voi myös TAS-kohdissa olla hyväksyttyjä tunteja, varsinkin S1- ja S2-jaksoilla. Nämä tunnit on hyväksytty ennen uuden käytännön käyttöönottoa. Yhteenvetotaulukosta näet käyttämäsi ja myös muiden opintojaksototeutuksen opettajien kokonaistuntimäärän sekä koulutuspäällikön mahdollisesti antaman suosituksen käytettävissä olevaksi tuntimääräksi. Koulutuspäällikön toteutukselle antama kokonaisresurssi. Opettajien merkitsemät työjärjestystietojen ja suunnittelun tunnit yhteensä. Kohdat, joissa on TAS-maininta, ovat aina nollia (0), koska TAS:ssa ei erikseen hyväksytä toteutusten tunteja. Opettajakohtainen erittely toteutuksen opetus- ja suunnittelutunneista. 3 Työjärjestystiedot lopuksi Valmis-tilaan Vastuuopettaja laittaa lopuksi työjärjestystiedot Valmis-tilaan. Vastuuopettaja laittaa Toteutuksen tunnit Valmis-tilaan vasta sitten, kun KAIKKI toteutukseen osallistuvat opettajat ovat lisänneet omat tietonsa! Vasta tämän jälkeen tiedot siirtyvät TAS:aan ja ovat työjärjestysten tekijöiden käytettävissä. Työjärjestystietojen tila muuttuu aina keskeneräiseksi, jos suunnitelmiin tehdään muutoksia. Näissä tapauksissa muutoksen tehnyt opettaja laittaa Valmis-tilan takaisin.

17 17 (24) 4 Opettajan resursoinnin seuranta Kun klikkaat Opettajien resursoinnin seuranta painiketta, saat hakuikkunan opettajahakua varten: Voit seurata tuntikuormaa joko viikko- tai perioditasolla. Opettajan resursoinnin seuranta perioditasolla: Opettajan nimen alla näytetään opetukselle allokoidut vielä käyttämättömät TAS-tunnit niiltä vuosilta, joita käsiteltävä lukuvuosi koskee (kuvassa on lukuvuonna käyttämättömiä opetukseen varattuja tunteja 965) Suunnittelu-rivillä näytetään suunnittelutunnit Muut tunnit rivillä näytetään TASilta kaikkien muiden, paitsi toteutusten opetus- ja suunnittelutuntien, summa. Mukaan tulevat myös Muu opetus kohtaan laitetut tunnit Yhteensä rivi laskee yhteen työjärjestykseen merkittyjen tuntien yhteissumman. Opettajan merkitsemät työjärjestystunnit näkyvät taulukossa mustalla fontilla. Mikäli työjärjestystiedot puuttuvat, näkyy opintojaksototeutuksen tiedoissa vain kyseiselle periodille merkitty opintopistemäärä harmaalla fontilla. Himmeästi näkyvä numero tarkoittaa opintopistemäärää, joka on jaksotettu ko. jaksolle, mutta Työjärjestystiedoissa ei ole vielä tunteja ilmoitettu.

18 18 (24) Opettajan resursoinnin seuranta viikkotasolla Mikäli tarkastelu tehdään viikkotasolla, nähdään opettajan merkitsemät työjärjestystunnit viikoittain ja hänen käyttämättä olevat opetukseen allokoidut TAS-tunnit tarkasteluajankohdan vuosilta.

19 19 (24) 5 Ryhmien kuormituksen seuranta Ryhmien kuormituksen seuranta tapahtuu kuten opettajienkin, joko periodi- tai viikkotasolla. Voit valita eri ryhmät joko samaan ikkunaan tai eri ikkunoihin.

20 20 (24) 6 Opiskelijan lisääminen opintojaksolle Opettaja voi lisätä opintojaksolle uusia opiskelijoita, jos opiskelija ei ole jostakin syystä ilmoittautunut toteutukselle. 6.1 Opiskelijan hakeminen Valitse Valitse avautuvasta näkymästä

21 21 (24) Kirjoita Ryhmä-kenttään haluamasi ryhmän tunnus tai opiskelijan sukunimi ko. kenttään. Hyväksy opiskelijoiden ilmoittautumiset. Myös opettajan itse lisäämät ilmoittautumiset täytyy hyväksyä! VINKKI: Sähköpostin lähettäminen ilmoittautuneille onnistuu helposti kopioimalla Toteutuksen osallistujat linkistä (hitaasti) muodostuvan Excel-taulukon opiskelijanumerot ja siirtämällä ne Karelia-sähköpostin Vastaanottaja-riville. Avoimen AMK:n opiskelijan hakeminen Avoimen AMK:n HOPS- ja polkuopiskelijat löytyvät ryhmästä MUUSOLE. Muut avoimen AMK:n opiskelijat eivät löydy SoleOPS:sta eli he eivät ilmoittaudu SoleOPS:ssa.

22 22 (24) 7 Työaikasuunnitelman (TAS) tulkinta. 66/80 54/20 0/0 0/0 0/0 114/100 Kauttaviivan vasemmalla puolella ovat opettajan ehdottamat tunnit ja oikealla puolella koulutuspäällikön hyväksymät tunnit. Opettajan ehdottamat tunnit TAS:aan tulevat opettajan tekemistä työjärjestystiedoista (Toteutuksen tunnit), joita käytetään TimeEditissä eli työjärjestysten tekemisessä. Opettaja/Koulutuspäällikkö Koulutuspäälliköt eivät hyväksy erikseen opintojaksototeutusten tunteja, vaan Muu opetus - riville merkitään jaksojen opetuksen kokonaistunnit (työjärjestystunnit ja suunnittelutunnit). Tämän vuoksi kauttaviivan oikealla oleva tuntimäärä on yleensä nolla. Huutomerkit ilmaisevat, että opettajan tekemät työjärjestystietojen tai suunnittelun tunnit eroavat koulutuspäällikön hyväksymistä tunneista. Tähän ei kannata kiinnittää huomiota, koska opettajan toteutuskohtaisia ehdotuksia ei erikseen hyväksytä. Opettajan opetukseen (työjärjestystunnit ja suunnittelutunnit) tarkoitettu kokonaistuntimäärä ilmoitetaan Muu opetus rivillä. Suurennuslasi-symbolin kautta pääset suoraan Toteutuksen tunnit -näyttöön.

23 23 (24) 8 TOP-työjärjestykset 8.1 TOP-työjärjestysryhmän nimen muodostuminen TOP-opintojen työjärjestyksiä ei pääsääntöisesti kiinnitetä mihinkään saapumisryhmään, vaan jokaisesta opintokokonaisuudesta tehdään oma ryhmänsä. Ryhmän nimi muodostuu siten, että opintokokonaisuuden tunnuksen eteen lisätään T1617. Esim: Opintokokonaisuus: Sähköinen liiketoiminta LT729 (tämän eteen lisätään T1617) Työjärjestysryhmän tunnus: T1617LT Poista työjärjestystiedoista väärät ryhmät. Poista aluksi kaikki valinnat ja valitse sen jälkeen oikea työjärjestysryhmä. On tärkeää jättää vain se ryhmälle, jolle olet suunnitelmaa tekemässä, muuten työjärjestysohjelmaan siirtyvät kaikki ryhmät ko. toteutukselle!

24 24 (24) 8.3 TOP-työjärjestykset TimeEditissä Täydentävän osaamisen opinnot (TOP16_17) on löydettävissä TimeEditissä opintokokonaisuudesta muodostetun työjärjestysryhmän nimen perusteella. TimeEdistä löytyvät T1617LT729-työjärjestysryhmän opintojaksot: LTP7014 Johdanto sähköiseen liiketoimintaan LTP7015 Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja kehittäminen LTP7016 Liiketoimintaprosessit ja tietojärjestelmät

Karelia-ammattikorkeakoulu

Karelia-ammattikorkeakoulu Pentti Ojajärvi 1 (10) Karelia-ammattikorkeakoulu OPINTOJAKSOTOTEUTUKSEN KUVAUKSEN LAADINTAOHJE Tässä ohjeessa kuvataan tutkintoon johtavien opetussuunnitelmien opintojaksojen toteutuksen kuvauksen laadinnan

Lisätiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu

Karelia-ammattikorkeakoulu 19.9.2016 Pentti Ojajärvi / 28.3.2017 Jukka Asp 1 (10) Karelia-ammattikorkeakoulu OPINTOJAKSOTOTEUTUKSEN KUVAUKSEN LAADINTAOHJE Tässä ohjeessa kuvataan tutkintoon johtavien opetussuunnitelmien opintojaksojen

Lisätiedot

SOLEOPS Opintojaksojen toteutusten tekeminen.

SOLEOPS Opintojaksojen toteutusten tekeminen. 1 (10) Koulutuspäällikön ohje. SOLEOPS 3.5.7 Opintojaksojen toteutusten tekeminen. 1 Opintojaksototeutusten suunnittelun aloitus... 2 1.1 Vuosisuunnitelma aloitusreitti... 2 1.1.1 Vuosisuunnitelma/ Valitse

Lisätiedot

1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen

1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen 1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen Hyväksyttävänä olevat opintojaksoselosteet voit hakea SoleOPSin päävalikon vasemmassa reunassa olevasta linkistä,. Klikattuasi

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (8) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Opettajan SoleOps -ohje

Opettajan SoleOps -ohje Opettajan SoleOps -ohje Opettaja käyttää järjestelmää opintojaksoselosteidensa selaamiseen ja muokkaamiseen, työaikasuunnitelmiensa selaamiseen ja tulostamiseen, opintojaksojensa ilmoittautumisten hyväksymiseen

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

Diakonia-ammattikorkeakoulu SoleOps Opiskelijan opas. SoleOps

Diakonia-ammattikorkeakoulu SoleOps Opiskelijan opas. SoleOps www.diak.fi 1 Sisällys 1.. 3 2. Opetussuunnitelma 4 3. Koulutusohjelman kuvaus. 8 4. Toteutussuunnitelma.. 9 5. Vapaasti valittavat opinnot 12 6. Oppimateriaalit... 16 www.diak.fi 2 1 toimii julkisessa

Lisätiedot

Miten hyväksyn SoleOPSissa opiskelijat omalle opintojakson toteutukselle?

Miten hyväksyn SoleOPSissa opiskelijat omalle opintojakson toteutukselle? Miten hyväksyn SoleOPSissa opiskelijat omalle opintojakson toteutukselle? Syksystä 2014 lähtien uusien aloittavien vuosikurssien osalta opintojakson toteutukselle ilmoittautuneiden opiskelijoiden hyväksyminen

Lisätiedot

HOPS-työkalun lisäksi SoleOPSiin on kytketty vuotuisia kehityskeskusteluja varten kyselypohjat.

HOPS-työkalun lisäksi SoleOPSiin on kytketty vuotuisia kehityskeskusteluja varten kyselypohjat. SoleHops:n ohjeita opiskelijalle Miten muokkaan omaa HOPS:ani? 1 Yleistä 1.8.2014 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet opiskelijat suunnittelevat opiskelunsa SoleOPSissa olevan HOPS-työkalun avulla. Opiskelijan

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi Opintokohteiden muokkaus ssa Sisällys Aluksi... 1 Opintokohteen tietojen muokkaaminen... 3 Opettajat... 3 Oppimateriaali... 5 Alemmat opintokohteet... 5 Vastaavat opintokohteet... 6 Kuvaukset... 7 Linkin

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

WINHAWILLE 1 (6) Opiskelijasivut Opiskelijan ohjaus/hh/versio2 27.9.2012

WINHAWILLE 1 (6) Opiskelijasivut Opiskelijan ohjaus/hh/versio2 27.9.2012 WINHAWILLE 1 (6) 1 Käyttäjätunnus ja salasana WinhaWillen opiskelijaliittymä on toteutettu web-versiona ja pääset käyttämään opiskelijasivuja vain antamalla henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnuksena

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE Virve Peltoniemi TAMK, 17.02.2012, Versio 2.0 (muokattu ohjeesta: Laurea-ammattikorkeakoulu/Jori Komulainen) 1 Yleistä 1.1 Uusintatenttikelpoisuus

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen W e b O o d i O p e t u k s e e n j a t e n t t e i h i n i l m o i t t a u t u m i n e n 1 Opiskelijan näkökulmasta yksi

Lisätiedot

2 Miten näen ohjattavien opiskelijoiden HOPS:ien tilanteen?

2 Miten näen ohjattavien opiskelijoiden HOPS:ien tilanteen? SoleHopsin ohjeita henkilökunnalle Ohjaajan tehtävät (opinto-ohjaaja/ opettajatuutori) 1 Yleistä 1.8.2014 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet opiskelijat suunnittelevat opiskelunsa SoleOPSissa olevan

Lisätiedot

Tenttityökalu Yleinen tentti

Tenttityökalu Yleinen tentti Tenttityökalu Yleinen tentti Muutoksia Oodi-versioissa tai käytännöissä 27.10.2011 Päivitetty terminologia versio 3.3 Korjattu virhe, joka esti yleisen tentin kopioinnin mikäli opetustapahtumalla oli enemmän

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

WebOodin opetustapahtumat, Avoin yliopisto Mari Riihiaho

WebOodin opetustapahtumat, Avoin yliopisto Mari Riihiaho WebOodin opetustapahtumat, Avoin yliopisto 1.3.2011 Mari Riihiaho WebOodi sisäänkirjautuminen Kirjaudu HENKILÖKUNTA Kirjaudu sisään -linkin kautta. Kirjaudu Aalto University Weblogin-kirjautumisen kautta

Lisätiedot

WebOodi / Opinto-opas

WebOodi / Opinto-opas 1 WebOodi / Opinto-opas Osoite WebOodiin: https://oodi.aalto.fi/a/ WebOodiin kirjaudutaan mikroverkon tunnuksella & salasanalla. Valikosta valitaan Opintokohteet (tai Oppaiden ylläpito). Valitaan valintalistasta

Lisätiedot

Kirjaudu KAMKin käyttäjätunnuksilla osoitteessa

Kirjaudu KAMKin käyttäjätunnuksilla osoitteessa 1 PAKIN KÄYTTÖOHJE Pakki on opiskelijan opiskelijahallinnon työpöytä, jonka kautta opiskelija seuraa omia opintosuorituksiaan, päivittää omaa HOPSiaan, tekee lukukausi-ilmoittautumiset sekä opintojakson

Lisätiedot

Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa

Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa Työpajat opintohallinnolle, kevät 2019 JYU. Since 1863. 16.5.2019 1 KOVS SISU Toteutuksen julkaisu KOVS:ssa lähettää toteutuksen Sisuun KOVS: toteutuksen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje Sisällysluettelo WebOodi / Opinto opas... 2 Opintokohteen lisääminen / poistaminen oppaasta... 2 Tietojen muokkaus Opintokohteet näytön kautta... 4 Oppimateriaalin lisääminen / poistaminen /muokkaaminen...

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT Peruskäyttäjän pikaohje Omat tiedot Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Osaamisenhallinnan käyttöönotossa määritellään eri

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 2.7 1(25) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Tämän ohjeen sisältö: 1 Aluksi.2 2 Ikonien selitykset.3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1. AHOT-PROSESSI... 1 2. LUO UUSI HAKEMUS... 2 3. AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4. TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5. VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6. MUUN OSAAMISEN

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

StudentaPluS. Opiskelijan ohje

StudentaPluS. Opiskelijan ohje StudentaPluS Opiskelijan ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Opiskelijaliittymän rakenne ja toiminta... 4 1.2.1 Etusivu... 4 1.2.2 Muokkausnäytön rakenne... 5 1.3 Lukujärjestys...

Lisätiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu OPINTOJEN KOODITUS. Vastuuhenkilö Jukka Asp Hyväksyjä Pekka Auvinen Hyväksytty 7.2.2014 OHJEISTUKSEN TARKOITUS

Karelia-ammattikorkeakoulu OPINTOJEN KOODITUS. Vastuuhenkilö Jukka Asp Hyväksyjä Pekka Auvinen Hyväksytty 7.2.2014 OHJEISTUKSEN TARKOITUS Karelia-ammattikorkeakoulu OPINTOJEN KOODITUS Pääprosessi Osaprosessi KOULUTUS Koulutuksen suunnittelu Vastuuhenkilö Jukka Asp Hyväksyjä Pekka Auvinen Hyväksytty 7.2.2014 OHJEISTUKSEN TARKOITUS Tässä ohjeistuksessa

Lisätiedot

Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö

Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö Kirjaudu SoleOPSiin SAMK-tunnuksillasi. Voit selata yksittäisen opiskelijan HOPSia päävalikon HOPSien selaus toiminnolla. Päävalikon

Lisätiedot

Lyhyt oppimäärä sihteerin toimista Korppi-järjestelmässä

Lyhyt oppimäärä sihteerin toimista Korppi-järjestelmässä Lyhyt oppimäärä sihteerin toimista Korppi-järjestelmässä Sisältö 1 Opintokokonaisuudet 1 2 Tentit 2 3 Oppiaineet 3 4 Kurssinimikkeet ja toteutukset 3 5 Käyttäjäoikeudet 4 1 Opintokokonaisuudet Opetuksesi

Lisätiedot

LAY - WEBOODI 3.3 PIKAOHJE OPISKELIJOILLE. 1 WebOodin käyttäjätunnukset. 2 Opintojaksojen ja aikataulujen haku

LAY - WEBOODI 3.3 PIKAOHJE OPISKELIJOILLE. 1 WebOodin käyttäjätunnukset. 2 Opintojaksojen ja aikataulujen haku LAY - WEBOODI 3.3 PIKAOHJE OPISKELIJOILLE 1 WebOodin käyttäjätunnukset... 1 2 Opintojaksojen ja aikataulujen haku... 1 3 Henkilötiedot... 2 4 Opetukseen / tentteihin ilmoittautuminen... 3 5 Suoritusotteen

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 3.2 1(20) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen...

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

MOODLE-OHJE: Linkin lisääminen tehtävänannon yhteyteen. Web-linkin lisääminen

MOODLE-OHJE: Linkin lisääminen tehtävänannon yhteyteen. Web-linkin lisääminen Web-linkin lisääminen Kirjauduttuasi sisään SAMK Moodleen, mene omalle opintojaksollesi ja siirry muokkaustilaan. Muokkaustila päälle painike löytyy opintojakson etusivulta yläoikealta. Kun muokkaustila

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Helsingin yliopisto 1(23) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen... 4 3.2 Opetustapahtuman kopioiminen...

Lisätiedot

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE Aloitus ja sähköisen opinto-oppaan löytäminen... 1 Sähköinen Opinto -opas... 3 Opetustiedot... 5 Ilmoittautuminen... 7 Ilmoittautumisen peruminen... 8 Johannes Tuovinen 2006

Lisätiedot

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen Opettaja voi täyttää ja tarkastella työssäoppimistietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Opetussuunnitelmista opiskelijan päivittäiseen työskentelyyn. SoleOPS ja TimeEdit koulutusorganisaation toiminnanohjauksessa

Opetussuunnitelmista opiskelijan päivittäiseen työskentelyyn. SoleOPS ja TimeEdit koulutusorganisaation toiminnanohjauksessa Opetussuunnitelmista opiskelijan päivittäiseen työskentelyyn SoleOPS ja TimeEdit koulutusorganisaation toiminnanohjauksessa Haaste Ikäluokat pienevät Aloituspaikkamääriä leikataan Käytössä olevat resurssit

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WebOodissa: Opettajan ohje

Suoritusten kirjaaminen WebOodissa: Opettajan ohje Suoritusten kirjaaminen ssa: Opettajan ohje 1. Opiskelijoiden ilmoittautumisten vahvistaminen Opettajan suorituskirjausnäytöllä on tarkoitus antaa arvosanoja vain kokonaisista opintojaksoista. Kirjauksen

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelu

Opetuksen suunnittelu Asio-Tilavarausohjelmisto/ Opetuksen suunnittelu Opetuksen suunnittelu Suljettujen aikojen määritys Kiinteiden opetusaikojen määritys Opetuperiodit Kaikissa vaiheissa tilanteen mukainen yhteys opiskelijahallinto-ohjelmistoon

Lisätiedot

SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö

SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö Osaamisen näytöllä voidaan tunnistaa ja tunnustaa muu kuin korkeakoulutodistuksin osoitettu osaaminen. Osaaminen voidaan osoittaa todistuksin tai arvioitavana

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi Weboodi Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi WebOodissa: Henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen luovutusluvat ja niiden ylläpito Ilmoittautuminen opetukseen / tentteihin Virallinen suoritusrekisteri

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

Opetussuunnitelman rakenteesta opiskelija näkee opintojen sijoittumisen eri lukuvuosille.

Opetussuunnitelman rakenteesta opiskelija näkee opintojen sijoittumisen eri lukuvuosille. 1 OPETUSSUUNNITELMAN KÄYTTÖOHJE 1. Miksi opiskelijan tulee tutustua jo heti opintojen alussa koulutusohjelmansa sisältöön ja rakenteeseen? Opiskelijan tulee ymmärtää koulutusohjelmansa rakenne ja sen merkitys

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS...2 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN...2 WEBOODIN OPINTO-OPAS...4 Opetus välilehti...5 Tentit -välilehti...6 Tutkintorakenteet -välilehti...6 Opintokokonaisuudet

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot