Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone"

Transkriptio

1 YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 12/2016 Kokousaika 13. joulukuuta 2016 klo Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Ilmoitusasiat Osaamisen kehittämisen suunnitelma Saatavien poistaminen kirjanpidosta Yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelmien päivittäminen Ammatillisen ohjaajan tehtävän täyttölupa Talouden sopeuttamisohjelma Uusi Tavastia Lausunnon antaminen opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntöön Muut asiat... 13

2 KOKOUSPÄIVÄ 1 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen : Hallintosäännön mukaan kokouskutsu on postitettava vähintään 7 päivää ennen kokousta. Kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on paikalla. 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta : Valitaan kokoukselle kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat Sari Myllykangas ja Sari Louhio-Järvinen. 4 Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen :

3 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ 2 5 Ilmoitusasiat 1. Ero luottamustehtävistä. Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on myöntänyt Elina Tuomaalalle eron Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhtymävaltuuston jäsenyydestä paikkakunnalta muuton vuoksi. Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on valinnut kuntayhtymän valtuustoon Elina Tuomaalan tilalle Sara Syyrakin jäljellä olevaksi toimikaudeksi. 2. Opetushallituksen valtionavustuspäätös. Opetushallitus on päättänyt olla myöntämättä valtionavustusta kuntayhtymän Oikea osaaminen näkyviin hankkeelle. Päätöksen sisältyy oikaisuvaatimusosoitus. 1. Merkitään ilmoitusasiat tietoon saatetuksi. 2. Saatetaan Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätös yhtymävaltuustolle tiedoksi. 3. Tyydytään Opetushallituksen valtionavustusta koskevaan päätökseen (asiakohta 2).

4 KOKOUSPÄIVÄ 3 6 Osaamisen kehittämisen suunnitelma Vuoden 2014 alusta tuli voimaan säädöspaketti koskien osaamisen kehittämistä, siihen liittyvää yhteistoimintaa sekä taloudellista tukea ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annettuun lakiin lisättiin uusi 4 a, jonka mukaan kunnassa on laadittava yhteistoimintamenettelyssä vuosittain henkilöstö- ja koulutussuunnitelma. 4 a Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma Kunnassa on laadittava yhteistoimintamenettelyssä vuosittain henkilöstö- ja koulutussuunnitelma. Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin: 1) toteutuneiden määräaikaisten työ- ja virkasuhteiden määrä sekä arvio näiden kehittymisestä; 2) periaatteet erilaisten työsuhdemuotojen käytöstä; 3) yleiset periaatteet, joilla pyritään ylläpitämään työkyvyttömyysuhan alaisten ja ikääntyneiden työntekijöiden työkykyä sekä työttömyysuhan alaisten työntekijöiden työmarkkinakelpoisuutta; 4) arvio koko henkilöstön ammatillisesta osaamisesta sekä ammatillisen osaamisen vaatimuksissa tapahtuvista muutoksista ja näiden syistä sekä tähän arvioon perustuva vuosittainen suunnitelma henkilöstöryhmittäin tai muutoin tarkoituksenmukaisella tavalla ryhmiteltynä; sekä 5) 1 4 kohdassa tarkoitettujen suunnitelmien toteuttaminen ja seurantamenettelyt. Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmassa tulee kiinnittää huomiota: 1) osatyökykyisten työllistämisen periaatteisiin; sekä 2) joustaviin työaikajärjestelyihin. Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaa käsiteltäessä työnantajan on pyydettäessä selvitettävä, miten jatkossa on tarkoitus ylläpitää pidempään osaamisen kehittämisestä vaille jääneiden työntekijöiden ammatillista osaamista. Koulutuskuntayhtymä Tavastian osaamisen kehittämisen suunnitelma vuodelle 2016 on laadittu yhteistoimintamenettelyssä ja käsitelty yt-toimikunnassa. Suunnitelma on työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain 4 a :n mukainen henkilöstö- ja koulutussuunnitelma. Osaamisen kehittämisen suunnitelma on liitteenä nro 1. Yhtymähallitus päättää hyväksyä liitteen nro 1 mukaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman vuodelle 2017, joka on työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain 4 a :n mukainen henkilöstö- ja koulutussuunnitelma.

5 KOKOUSPÄIVÄ 4 7 Saatavien poistaminen kirjanpidosta Koulutuskuntayhtymä Tavastian saamisia, yhteensä ,77 esitetään poistettavaksi kirjanpidosta. Kyseisten saamisien perintätoimia jatketaan. Jos maksu saadaan, se kirjataan ko. maksuvuoden tuloksi. Tarkempi luettelo on nähtävillä kokouksessa. Yhtymähallitus päättää, että em. saatavat poistetaan kirjanpidosta. Perintätoimet jatkuvat. Jos maksu saadaan, se kirjataan ko. maksuvuoden tuloksi.

6 KOKOUSPÄIVÄ 5 8 Yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelmien päivittäminen Vuoden 2015 alussa on tullut voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki (1325/2014). Samanaikaisesti on tullut voimaan muutokset lakiin naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Uuden yhdenvertaisuusja tasa-arvolain mukaiset suunnitelmat tulee laatia mennessä. Suunnitelman tekemisessä hyödynnettiin muun muassa pääluottamusmiesten haastatteluja ja tehtiin palkkakartoitus yhdessä pääluottamusmiesten kanssa. Suunnitelma käsiteltiin yhteistoiminnassa yt-toimikunnassa Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma on liitteenä nro 2. Yhtymähallitus päättää hyväksyä liitteen nro 2 yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman, joka on yhdenvertaisuuslain (1325/2014) mukainen yhdenvertaisuussuunnitelma sekä naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) mukainen tasa-arvosuunnitelma.

7 KOKOUSPÄIVÄ 6 9 Ammatillisen ohjaajan tehtävän täyttölupa Ismo Hietala on työskennellyt määräaikaisesti alkaen ammattimiehenä rakennusalalla Ammattiopisto Tavastian Rakennus ja maanmittaus, talotekniikka ja kiinteistöpalvelut -osastolla. Hietala on työskennellyt ensin ammattimiehen sijaisena ja sitten oppisopimuksella alkaen. Ismo Hietala valmistuu oppisopimuksen myötä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi (nuorisoja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto). Oppisopimuksen johdosta solmittu määräaikainen työsuhde päättyy Aikaisemmalta koulutukseltaan Ismo Hietala on talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto, talonrakennuksen koulutusohjelma, ja hän on työskennellyt erilaisissa rakennusalan tehtävissä. Ismo Hietala on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa puolesta sopiva henkilö hoitamaan ammatillisen ohjaajan tehtävää Rakennus ja maanmittaus, talotekniikka ja kiinteistöpalvelut -osastolla. Palvelussuhteen alkaessa tehtävä sijoittuu rakennusalalle. Ammattiopisto Tavastia on panostanut Ismo Hietalan osaamisen kehittämiseen oppisopimuskoulutuksella. Osastolla on tarve ammatilliselle ohjaajalle, jonka osaamista voidaan hyödyntää monipuolisesti osastolla. Ammatillisen ohjaajan työnkuva koostuu seuraavista sisältöalueista: Samanaikaisohjaus: opetus tai erityisopetus Opiskelijoiden pienryhmä- ja yksilöohjaus: opetus tai erityisopetus Työssäoppimisen ohjaus: työssäoppiminen tai erityisopetus Osastolle tutustumaan tulevien henkilöiden ohjaaminen Ammattialan tehtävät Tiloihin, laitteisiin ja hankintoihin liittyvät tehtävät Oman osaston kehittäminen, verkostoituminen, kokoukset ym. Suunnittelutehtävät Muut esimiehen määräämät tehtävät Opettajan sijaisena toimiminen (edellyttää määräaikaista opettajan palvelussuhdetta) Koulutuspäällikkö määrittelee yksilöllisesti ammatillisen ohjaajan työn painotuksen lukuvuosittain. Yhtymähallitus päättää antaa luvan palkata Ismo Hietala toistaiseksi voimassa olevaan ammatillisen ohjaajan työsuhteeseen lukien Ammattiopisto Tavastian Rakennus ja maanmittaus, talotekniikka ja kiinteistöpalvelut -osastolle. Palkka ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan..

8 KOKOUSPÄIVÄ 7 Yhtymähallitus Talouden sopeuttamisohjelma Yhtymähallitus Ammatillisen koulutuksen opiskelijamäärien leikkaukset ja yksikkörahan vähentäminen Koulutuskuntayhtymä Tavastian nykyinen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupa on 2120 opiskelijapaikkaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö vähensi Ammattiopisto Tavastian opiskelijapaikkoja vuonna paikalla ja vuonna paikalla. Kuntayhtymä ei ole kuitenkaan vastaavasti vähentänyt omassa talousarviossaan opiskelijoista saatavan yksikköhintarahan tuloennustetta, sillä järjestämisluvan ylimenevistä opiskelijapaikoista on tähän mennessä saatu rahoitus vuoden lopussa, kun muilta koulutuksen järjestäjiltä on jäänyt opiskelijapaikkoja täyttämättä. Vuonna 2015 ko.rahoitusta ei enää saatu ja ammatillisen koulutuksen rahoitusuudistuksen myötä rahoitusta ei tulla jatkossa saamaan. Opiskelijapaikkojen lisäksi yksikkörahaa vähennettiin vuodelle % ja vuodelle 2017 leikkaus on % yksikköhintarahasta, vaikkakin koulutuksen järjestäjät saavat itse päättää tekevätkö säästön yksikköhintarahasta vai opiskelijapaikoista. Vuonna 2017 näiden leikkausten yhteenlaskettu vaikutus kuntayhtymän talouteen on vähintään n. 3,2 milj. vuoden 2015 tasosta. Säästötarve tulee vaikuttamaan merkittävästi ammattiopiston toimintaan tulevina vuosina ja on siksi tarpeen laatia talouden sopeuttamisohjelma. Säästötarve vaikuttaa myös kuntayhtymän hallintoon ja palveluihin. Talouden sopeuttamistyön rakenne Kuntayhtymässä laadittiin edellinen talouden sopeuttamisohjelma vuosille Ohjelma on toiminut hyvin ja talous on ollut ylijäämäinen. Tosin yksikköhintarahan leikkaukset eivät ole olleet niin suuria kun ohjelmaa laadittaessa pelättiin ja ylipaikoista saatu rahoitus sekä monet erillisrahoitukset esim. Nuorten aikuisten osaamisohjelma NAO ovat helpottaneet tilannetta. Em.syistä johtuen kaikkia ohjelman säästökohteita ei ole toteutettu tai toteutettu vain osittain. Kuntayhtymän talouden tasapainottamisohjelma on yhdessä sovittu tapa toimintojen sopeuttamiseksi muuttuvan rahoitustilanteen edellyttämällä tavalla niin, että ammattiopiston perustehtävä kyetään toteuttamaan ja asetetut tavoitteet saavuttamaan. Ohjelmalla pyritään kuntayhtymän rahavirran säätelyyn siten, että pitkällä aikavälillä yksikköhintaraha takaa ammatillisen peruskoulu

9 KOKOUSPÄIVÄ 8 Yhtymähallitus tuksen perustehtävien toteutumisen hyväksyttävällä tavalla. Kuntayhtymän rahavirta muodostuu toimintatuloista ja toimintamenoista. Työn tuloksena syntyy yhtymähallituksen valitseman talouden sopeuttamistyön työryhmän esitys talouden sopeuttamisohjelmaksi, jonka yhtymävaltuusto hyväksyy osana toiminta- ja taloussuunnitelmaa ja jonka toimenpiteiden avulla kuntayhtymän talous voidaan saada tasapainoon suunnittelukauden aikana. Työn tulee sisältää tulosyksiköittäin konkreettiset euroiksi laskettavat ja eri vuosille jaksotettavat keinot sekä erikseen hankkeet ja prosessit, joiden avulla toimintaa voidaan kehittää ja saada samalla tuottavuutta parannettua ja/tai toimintatuottoja kasvatettua. Yhteistoimintaneuvotteluiden lähtötilanteessa henkilöstömenojen säästötavoite oli yli 2 miljoonaa euroa. Yhtymähallitus 1. nimittää talouden sopeuttamisohjelmatyölle työryhmän ja valitsee siihen työantajan edustajat 2. nimeää henkilöstön osalta pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut ryhmän jäseniksi 3. valtuuttaa työryhmän käynnistämään tarvittaessa yhteistoimintaneuvottelut. ehdotus hyväksyttiin. Työantajan edustajiksi työryhmään nimettiin Jouni Haajanen, Heini Kujala, Reijo Lehtonen, Riikka Kolkkala, Arto Ruhala ja Heikki Salmi Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa jouduttiin käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut 2016 tammikuussa, koska opetus- ja kulttuuriministeriö päätti vähentää Ammattiopisto Tavastian opiskelijamääriä ja yksikköhintarahoitusta merkittävästi ja Hämeen ELY-keskuksen koulutushankinnat olivat vähentyneet huomattavasti. Vuonna 2017 opetus-ja kulttuuriministeriön päättämien leikkausten yhteenlaskettu vaikutus kuntayhtymän talouteen on vähintään noin 3,2 milj. vuoden 2015 tasosta. Kuntayhtymässä alkutalven ja kevään 2016 yhteistoimintaneuvotteluprosessin ja sitä edeltäneen talouden sopeuttamistyöryhmän työskentelyn aikana valmisteltiin kolmivuotinen talouden sopeuttamisen suunnitelma vuosille ja sen osana kolmivuotinen henkilöstömenojen säästösuunnitelma. Suunnitelman mukaan toteutuvilla henkilöstöratkaisuilla päästään kolmen vuoden kuluessa henkilöstömenoille asetettuun säästötavoitteeseen. Osana yhteistoimintaneuvotteluita hyväksyttiin Työllistymistä koskeva toimintasuunnitelma. Henkilöstömenojen alentaminen toteutuu pääasiassa määräaikaisten palvelussuhteiden päättymisten, eläkeratkaisujen ja sisäisten siirtojen kautta. Lisäksi toteutuu lomautuksia, jotka koskevat enintään 18 henkilöä. Lomautukset ovat kaikki määräaikaisia ja toteutustavaltaan joko kokoaikaisia tai osa-aikaisia. On hyvin mahdollista, että käytännössä täytäntöön pantavien lomautusten määrä on merkittävästi tätä alempi mm. vasta myöhemmin selviävistä aikuiskoulutuksen koulutushankinnoista johtuen. Suunnitelmassa on jatkon osalta todettu, että vuoden 2017 alussa käydään uudet yhteistoimintaneuvottelut. Tällöin tarkastellaan talouden sopeuttamisohjelman vaikuttavuus, tarkastellaan määräaikaisten lomautusten tilanne ja jatko, käydään läpi sellaisten työtehtävien ja niitä hoitavien henkilöiden tilanne, joissa työtehtävät tällä hetkellä jatkuvat edelleen, mutta joissa työtehtävien tiedetään päättyvän vuoden tai kahden vuoden kuluttua (osa puualan tehtävistä) sekä palataan sellaisten työtehtävien tilanteisiin, jotka on näissä neuvotteluissa ratkaistu määräajaksi.

10 KOKOUSPÄIVÄ 9 Yhtymähallitus Vuoden 2017 rahoituksen määrään vaikuttava opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupa vuodelle 2017 on vielä asian valmisteluvaiheessa saamatta. Järjestämisluvan tultua säästötarve tarkentuu ja talouden sopeuttamistoimet mitoitetaan sen mukaisesti. Yhtymähallitus päättää 1. että nimetty talouden sopeuttamisohjelmatyön työryhmä pääluottamusmiehillä ja työsuojeluvaltuutetuilla täydennettynä jatkaa työtään 2. valtuuttaa ryhmän käynnistämään tarvittaessa yhteistoimintaneuvottelut.

11 KOKOUSPÄIVÄ Uusi Tavastia Perussopimus Kuntayhtymä perustetaan kuntien välisellä valtuustojen hyväksymällä sopimuksella (perussopimus). Perussopimuksessa jäsenkunnat sopivat keskeisistä kuntayhtymän toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Perussopimuksen vähimmäissisältö on määritelty kuntalain 56. Perussopimukset on saatettava kuntalain 8 luvussa säädetyn mukaisiksi viimeistään (147 ). Perussopimukseen on lisättävä mm. määräykset Mahdollisesta järjestämisvastuun siirtymisestä Alijäämien kattamisesta Talouden ja toiminnan seurantajärjestelmästä ja raportoinnista jäsenkunnille Perussopimuksessa on sovittava myös omistajaohjauksesta. Kuntayhtymän johdolla ja jäsenkunnilla on neuvottelumenettely, jossa sovitaan kuntayhtymän talouden ja toiminnan pitkän aikavälin suunnittelua ja tavoitteita koskevista periaatteista ottaen huomioon palvelujen järjestäminen ja tuottaminen, palvelutavoitteet, omistajapolitiikka, henkilöstöpolitiikka sekä palvelujen käyttäjien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet. Talousarvio ja taloussuunnitelma Taloussuunnitelmaa valmisteltaessa jäsenkunnille on varattava riittävän ajoissa tilaisuus esitysten tekemiseen kuntayhtymän toiminnan kehittämiseksi ja sopeuttamiseksi jäsenkuntien toiminnallisiin tavoitteisiin ja taloudellisiin mahdollisuuksiin. Yhtymähallituksen ehdotus talousarvioksi ja -suunnitelmaksi on toimitettava yhtymävaltuustolle ja jäsenkunnille viimeistään (pvm) / tai siten, että jäsenkunnilla on vähintään x päivää/ kalenteriviikkoa aikaa esityksen käsittelemiseen. Yhtymähallituksen esityksessä talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi on otettava kantaa jäsenkuntien tekemiin esityksiin. Muutokset talousarvioon on hyväksyttävä talousarviovuoden aikana. Talouden ja toiminnan seurantajärjestelmä sekä raportointi jäsenkunnille Kuntayhtymällä on talouden ja toiminnan ajantasainen seurantajärjestelmä, jolla todennetaan asetettujen tavoitteiden saavuttaminen tai niistä poikkeaminen. Yhtymähallitus raportoi kuukausittain/ X kuukauden välein jäsenkuntakohtaisesti toiminnan ja talouden toteutumisesta jäsenkunnille. Perussopimukseen voidaan ottaa tarkat määräykset mittareista, joita seurataan seurantajärjestelmässä Jäsenkunnat päättävät perussopimuksessa kriteereistä, joilla jäsenkunnat haluavat seurata kuntayhtymän toimintaa ja taloutta (laadulliset kriteerit, taloudelliset kriteerit ja toiminnalliset kriteerit) Hallintosääntö Hallintosäännöllä määrätään perussopimuksen ohella kuntayhtymän organisaatiosta, toimivallasta sekä päätöksenteko- ja kokousmenettelystä. Kuntalain uudistus tuo paljon muutostarpeita myös hallintosääntöön. Lisäksi jäsenkuntien ja kuntayhtymän välisissä siirtosopimuksissa lukiokoulutuksen ja kansalaisopiston osalta on sovittu, että johtokuntien tarve tarkastellaan valtuustokauden lopulla. Tavastian uudesta hallintomallista on käyty suunnittelupalaveri Hämeenlinnan seudun kuntien kunnanhallitusten puheenjohtajien kanssa ja sivistystoimesta vastaavien kanssa Tarkoitus olisi jatkaa asian käsittelyä Hämeenlinnan seudun kunnanhallitusten yhteiskokouksessa Juteinikeskuksessa Hattulassa. Lisäksi Hämeenlinnan kaupunki on esittänyt, että selvitettäisiin Koulutuskuntayhtymä Tavastian siirtyminen yhtiömuotoon.

12 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ 11 Yhtymähallitus päättää jatkaa uuden Tavastian valmistelua.

13 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ Lausunnon antaminen opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntöön Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää päivätyllä kirjeellään lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi ammatillisesta koulutuksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Esityksessä ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista aikuiskoulutusta koskeva lainsäädäntö uudistettaisiin kokonaisuudessaan vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeita. Uudistuksella toteutettaisiin toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi, joka on yksi hallitusohjelman osaaminen ja koulutus -painopisteen kuudesta kärkihankkeesta. Lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään Ministeriö pyytää lausunnon antajaa tiivistämään lausunnon päätteeksi lausuntoon sisältyvän keskeisimmän sisällön lyhyesti (enintään yksi sivu) otsikolla lausunnon keskeinen sisältö. Ehdotus opetus- ja kulttuuriministeriölle annettavaksi lausunnoksi on liitteenä nro 3. Yhtymähallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle liitteen 3 mukaisen lausunnon.

14 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ Muut asiat Käsitellään muut esille tulevat asiat.

15

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 2/2016 Kokousaika 16. helmikuuta 2016 klo 15.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 5/2015 Kokousaika 19. toukokuuta 2015 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo 9.00 16.00 Kokouspaikka Sähköpostikokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Askolan kunnan henkilöstö-ja koulutussuunnitelma 2017

Askolan kunnan henkilöstö-ja koulutussuunnitelma 2017 Askolan kunnan henkilöstö-ja koulutussuunnitelma 2017 Yhteistyötoimikunta 30.1.2017 Kunnanhallitus1.2.2017 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Perusteet henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatimiseen 3 Koulutuskorvauksen

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 1/2017 Kokousaika 24. tammikuuta 2017 klo 15.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin:

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi kunnan koko huomioon ottaen ainakin: JOROISTEN KUNTA HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 214 1. Johdanto Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa määrää, että kunnassa on laadittava yhteistoimintamenettelyssä vuosittain

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 12/2017 Kokousaika 12. joulukuuta 2017 klo 14.00 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2

Lisätiedot

Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila

Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 6/2016 Kokousaika 7. kesäkuuta 2016 klo 15.30 Kokouspaikka Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Jaakonkatu 28, kokoushuone 2. krs

Ammattiopisto Tavastia, Jaakonkatu 28, kokoushuone 2. krs YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 11/2014 Kokousaika 9. joulukuuta 2014 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Jaakonkatu 28, kokoushuone 2. krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

taloudellisesti tuetusta ammatillisen osaamisen kehittämisestä

taloudellisesti tuetusta ammatillisen osaamisen kehittämisestä EDUSKUNNAN VASTAUS 192/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi taloudellisesti tuetusta ammatillisen osaamisen kehittämisestä ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2015 Kokousaika 18. elokuuta 2015 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Henkilöstö strategisena voimavarana: henkilöstösuunnitelma toiminnan tuloksellisuuden tukena

Henkilöstö strategisena voimavarana: henkilöstösuunnitelma toiminnan tuloksellisuuden tukena Henkilöstö strategisena voimavarana: henkilöstösuunnitelma toiminnan tuloksellisuuden tukena Kirteko-verkostotapaaminen Oili Marttila Kirkon työmarkkinaosasto 11/2016 Henkilöstösuunnitelma -Yksi vai useampia

Lisätiedot

Liittojen yhteinen ohjeistus osaamisen kehittämistä koskevien määräysten soveltamiseksi

Liittojen yhteinen ohjeistus osaamisen kehittämistä koskevien määräysten soveltamiseksi Liittojen yhteinen ohjeistus osaamisen kehittämistä koskevien määräysten soveltamiseksi 1 Taloudellisesti tuettu osaamisen kehittäminen Tarkoituksena on edistää suunnitelmallista työntekijöiden ammatillisen

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSKUTSU 7 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSAIKA Tiistai 16.10.2014 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, auditorio, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma Velvoite henkilöstö- ja koulutussuunnitelman Taustalla: laatimiseen valtion virastoissa Ammatillisen osaamisen kehittämisen lakipaketti (HE 99/2013) Laki taloudellisesti

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

KIRKON HENKILÖSTÖN AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN. Sari Anetjärvi

KIRKON HENKILÖSTÖN AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN. Sari Anetjärvi KIRKON HENKILÖSTÖN AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Sari Anetjärvi Kirkon henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämissopimus Kirkon henkilöstön kehittämissopimuksen tilalle on tullut voimaan Kirkon

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 11/2015 Kokousaika 15. joulukuuta 2015 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 86 2

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (11) Henkilöstöjaosto Vuoden 2018 henkilöstön koulutussuunnitelma ja koulutuskorvaus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (11) Henkilöstöjaosto Vuoden 2018 henkilöstön koulutussuunnitelma ja koulutuskorvaus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2017 1 (11) Aika 13.12.2017, klo 17:03-18:20 Paikka Kokoustila Hermanni Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Henkilöstöjaoston

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 14.10.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs 53 Yhtymäkokouksen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 14.11.2017 106 Kokousaika 14.10.2017 klo 17.00 18.23 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Arvola Ulla-Riitta Autio Markku Laakso Arvo Kaurila

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 20.10.2016 1 AIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00-18.32 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kokoushuone (Kuninkaanlähteenkatu) PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Puheenjohtaja Ari Leinonen x Varajäsen Jukka Rantala - 1. varapuheenjohtaja Johanna Laamanen x Varajäsen Hannele Vienonen -

Puheenjohtaja Ari Leinonen x Varajäsen Jukka Rantala - 1. varapuheenjohtaja Johanna Laamanen x Varajäsen Hannele Vienonen - RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS ESITYSLISTA 7/2018 YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2018 Aika Torstai 22.11.2018 klo 16.15 - Paikka Kutsutut: Purokatu 1, 3 krs. Raisio Puheenjohtaja Ari

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Vuoden 2017 säästötoimenpiteet

Vuoden 2017 säästötoimenpiteet Yhtymähallitus 4 26.01.2016 Yhtymähallitus 27 23.02.2016 Yhtymähallitus 51 26.04.2016 Vuoden 2017 säästötoimenpiteet 23/00.01.02/2015 Yh 26.01.2016 4 Valtio leikkaa ammatillisen koulutuksen kustannuksia

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunnan moniammatillisten sisäilmatyöryhmien toimintaohje

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunnan moniammatillisten sisäilmatyöryhmien toimintaohje Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2018 1 ( 13) Aika 12.12.2018, klo 17:07-18:12 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 55 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 5.10.2012 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.10.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND KOKOUSKUTSU

KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND KOKOUSKUTSU KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND KOKOUSKUTSU Maakuntahallitus 3/2019 Kokousaika: 18.3.2019 klo 9.00 - Kokouspaikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Käsiteltävät asiat: 30 KOKOUKSEN

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 13.10.2011 1 KOKOUSAIKA Tiistai 18.10.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Kankaanpää, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 7/2014 98-113

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 7/2014 98-113 Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 7/2014 98-113 Kokousaika 19.8.2014 klo 15.30 17.04 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

P E R U S S O P I M U S. 1 Nimi ja kotipaikka

P E R U S S O P I M U S. 1 Nimi ja kotipaikka P E R U S S O P I M U S 08.12.201124.01.2017 Luonnos LIITE 1 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Kuntayhtymä Raision - Naantalin vesilaitos. Kuntayhtymän kotipaikka on Raision kaupunki. 2 Jäsenkunnat

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 13.10.2011 1 KOKOUSAIKA Tiistai 18.10.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Kankaanpää, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

Nuutajärven lasikylä, Pruukinraitti 3, Urjala, kokoushuone

Nuutajärven lasikylä, Pruukinraitti 3, Urjala, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 8/2016 Kokousaika 23. elokuuta 2016 klo 15.30 Kokouspaikka Nuutajärven lasikylä, Pruukinraitti 3, Urjala, kokoushuone Huom! Kuljetus Urjalaan lähtee Aartelan pihasta klo 14.00.

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Voimaan 1.1.2017 alkaen Koulutus tekee hyvää! www.sakky.fi SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Perussopimus Sisällysluettelo 1 luku...1 Jäsenkunnat ja tehtävät...1 1...1...1

Lisätiedot

Talouden sääntely uudessa kuntalaissa

Talouden sääntely uudessa kuntalaissa Talouden sääntely uudessa kuntalaissa Kuntaliiton ja Etelä-Savon maakuntaliiton ajankohtaisseminaari 7.5.2015 Mikkeli Kehittämispäällikkö Sari Korento Uusi kuntalaki (410/2015) Hyväksyttiin eduskunnassa

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Tiistai klo KOKOUSPAIKKA

KOKOUSAIKA Tiistai klo KOKOUSPAIKKA KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 6.7.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 17.7.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Porin Suomalainen Klubi, Eteläranta 10, Pori (Nordman-kabinetti,

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS LIITE Yh 23.3.2017 14 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ JA SEN TEHTÄVÄT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät

Lisätiedot

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p Yhtymähallitus 88 21.09.2016 Yhtymähallitus 64 23.05.2017 HENKILÖSTÖN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN YHALL 88 Valmistelija: Kari Puumalainen p. 040 1778 600, Outi Rautiala p. 0400 793 153 Ammatillisen

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus Liite 2/2. Yhtymähallitus

PERUSSOPIMUS. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus Liite 2/2. Yhtymähallitus PERUSSOPIMUS Raision seudun koulutuskuntayhtymä 1.6.2017 Yhtymähallitus 16.2.2017 Liite 2/2 Yhtymähallitus 20.4.2017 Yhtymävaltuusto 20.6.2017 Liite 1/x 2 Perussopimus 1 LUKU - KUNTAYHTYMÄ... 3 1 Nimi

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu. 34 Kokouksen avaus Pöytäkirjan tarkastamisesta päättäminen 5

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu. 34 Kokouksen avaus Pöytäkirjan tarkastamisesta päättäminen 5 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Yhteistyötoimikunta AIKA 23.10.2017 klo 15:09-17:07 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus 3 35 Kokouksen

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät:

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: Johtokunta Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto 10.6.2008 LIIKELAITOS EDUPOLIN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä Liikelaitos Edupoli on kuntalain

Lisätiedot

OSAAMINEN TYÖPAIKAN MENESTYSTEKIJÄNÄ SAANA SIEKKINEN 20.1.2015

OSAAMINEN TYÖPAIKAN MENESTYSTEKIJÄNÄ SAANA SIEKKINEN 20.1.2015 OSAAMINEN TYÖPAIKAN MENESTYSTEKIJÄNÄ SAANA SIEKKINEN 20.1.2015 1 Työpaikan laatu on yhteydessä lähes kaikkiin työelämän ilmiöihin ja aina niin, että laadukkailla työpaikoilla asiat ovat muita paremmin.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 13.12.2017 klo 19.00-20.21 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi, läsnä

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

KALLE VIRTA KOKOUSKUTSU 6. SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus

KALLE VIRTA KOKOUSKUTSU 6. SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 3.9.2013 1 KOKOUSAIKA Tiistai 10.9.2013 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, aulaluokka, 1. krs (Suoratie 1) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 366 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen Päätöshistoria Omistajaohjausjaosto 21.11.2016

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Tiistai klo Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki

KOKOUSAIKA Tiistai klo Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 1.6.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 6.6.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki 34 Ammatillisen

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 16.1.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka 1 Ammatillisen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki Yhtymähallitus 6.6.2017 1 AIKA Tiistai 6.6.2017 klo 17.00-17.44 PAIKKA Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkonummi 9.1.2019 KIRDno-2017-1077/00.04.02 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistäminen

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistäminen Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Koulutuslautakunta 90 26.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Aika Paikka Kati Fonsell -Laurila Elina Hirvonen Auli Hossi Sanni Junnila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 148 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous HEL 2016-005004 T 00 01 06 Päätös päätti kehottaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria edustamaan

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren 149 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013 KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta 2013 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 10.12.2014 26 Kokousaika 10.12.2014 klo 17.00 18.53 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Kajander Rauno Kallio Reino Ketola

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

Päätösehdotus Yhtymävaltuusto toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösehdotus Yhtymävaltuusto toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2018 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2018 Aika Tiistai 11.12.2018 klo 16.00 Paikka Oppisopimustoimiston luokka no. 148, 1. krs. Raision seudun

Lisätiedot

LAUSUNTO ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMASTA

LAUSUNTO ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMASTA LAUSUNTO ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMASTA 2017 2019 817/13.130/2016 KH 10.10.2016 312 Valmistelu ja lisätiedustelut: koulutusjohtaja Jari Kettunen, 0405141133, jari.kettunen@porvoo.fi

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Ravintola Rosmariini (Eeronkuja 3, Raisio) Puheenjohtaja Ari Leinonen x Varajäsen Jukka Rantala -

Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Ravintola Rosmariini (Eeronkuja 3, Raisio) Puheenjohtaja Ari Leinonen x Varajäsen Jukka Rantala - RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS ESITYSLISTA 7/2017 YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Aika Torstai 23.11.2017 klo 16.15 - Paikka Kutsutut: Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Ravintola

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 21.5.2014 1 (5) Kokousaika 21.5.2013 klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Kajander Rauno Reino Kallio Hellevi Kulmala Teija

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI / VALT.SEMINAARIT ,

KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI / VALT.SEMINAARIT , KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI 2017-2025 / VALT.SEMINAARIT 24.8.17, 5.9.17 MISSIO (MIKÄ ON KUNNAN TEHTÄVÄ? MIKSI OLEMME TÄÄLLÄ?) Kuntalaki 410/2015 Kuntalain mukaan kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus. Opetusneuvos Tarja Riihimäki

Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus. Opetusneuvos Tarja Riihimäki Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki Sipilän hallituksen osaamisen ja koulutuksen tavoitteet Oppimisympäristöjä on modernisoitu,

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 31.10.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka Yhtymähallitus 22.1.2015 1 AIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00-18.10 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.30 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 20.12.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 3/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 3/2017 Aika Keskiviikko 20.12.2017 klo 14.00

Lisätiedot

Orimattilan kaupunki HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2015

Orimattilan kaupunki HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2015 Orimattilan kaupunki HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2015 Työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta annettuun lakiin on tullut muutos 1.1.2014. Lakiin on lisätty 4a pykälä, jonka mukaan

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ MÄÄRÄYS Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto OHJE VM/2875/ /2015 Valtion työmarkkinalaitos

VALTIOVARAINMINISTERIÖ MÄÄRÄYS Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto OHJE VM/2875/ /2015 Valtion työmarkkinalaitos VALTIOVARAINMINISTERIÖ MÄÄRÄYS 21.12.2015 Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto OHJE VM/2875/00.00.00/2015 Valtion työmarkkinalaitos Sisältöalue Ammatillinen osaaminen Taloudellinen tuki Koulutuskorvaus

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätös (liite 1.).

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätös (liite 1.). Eversheds Asianajotoimisto Oy Fabianinkatu 29 B 00100 Helsinki T: +358 (0)10 684 1300 F: +358 (0)10 684 1700 eversheds.fi Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Koulutuslautakunta 90 26.11.2015 Selvitys

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka 25.10.2011 kello 14.00-15.20 Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47 KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Torstai 13.12.2012 klo 15.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 48 39 Raportti etsivästä nuorisotyöstä

Lisätiedot

PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ ( PEMARNS SAMKOMMUN FÖR UTBILDNING ) PERUSSOPIMUS PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Kuntayhtymän tehtävät 3 Jäsenkunnat 4

Lisätiedot

Johda kunnan toimintaa kokonaisuutena uuden kuntalain kehykset johtamiselle. Minna-Marja Jokinen Lainsäädäntöneuvos Valtiovarainministeriö

Johda kunnan toimintaa kokonaisuutena uuden kuntalain kehykset johtamiselle. Minna-Marja Jokinen Lainsäädäntöneuvos Valtiovarainministeriö Johda kunnan toimintaa kokonaisuutena uuden kuntalain kehykset johtamiselle Minna-Marja Jokinen Lainsäädäntöneuvos Valtiovarainministeriö Esityksen teemat Kunnan toiminnan johtaminen kokonaisuutena Kuntastrategia

Lisätiedot

Kuntayhtymät ja omistajaohjaus

Kuntayhtymät ja omistajaohjaus Juha Myllymäki Kuntayhtymät ja omistajaohjaus Juha Myllymäki johtava lakimies 10.5.2019 Tunnistetut teemat, joihin tarvitaan esivalmistelua Kuntayhtymien omistajaohjaus Palvelujen integraatio ja uudet

Lisätiedot

Talouden sääntely uudessa kuntalaissa

Talouden sääntely uudessa kuntalaissa Talouden sääntely uudessa kuntalaissa Kuntamarkkinat 9.-10.9.2015 Sari Korento kehittämispäällikkö Uusi kuntalaki (410/2015) Voimaan 1.5.2015» Taloussäännöksiä sovelletaan vuodesta 2015» siirtymäsäännöksiä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 21.10.2013 Sivu 1 / 1 4437/00.04.02/2013 76 Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Aulis Majuri, puh. (09) 816 23000 Marja-Leena Remes, puh. (09)

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5/

PÖYTÄKIRJA 5/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5/2012 5.6.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 36 ILMOITUSASIAT 2 37 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yhtymähallitus 21.6.2016 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Henkilöstösuunnittelulle asetetut tavoitteet... 2 3 Nykyinen henkilöstömäärä... 2 4 Henkilöstön ikärakenne... 2 5

Lisätiedot

Nuorisotakuu Pasi Rentola

Nuorisotakuu Pasi Rentola Nuorisotakuu 3.9.2013 Pasi Rentola Hallitusohjelma: Jokaiselle alle 25 -vuotiaalle nuorelle ja alle 30 vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, harjoittelu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 7/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 27.10.2017 klo 10:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 93 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteinen selvitys Jyväskylän lukiokoulutuksesta

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteinen selvitys Jyväskylän lukiokoulutuksesta Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteinen selvitys Jyväskylän lukiokoulutuksesta Selvitysryhmä: JKKY: Pekka Pirinen, Antero Hietamäki, Maarit Kaija JKL: Ari Hirvensalo, Eino Leisimo,

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA 21.06.2012 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 57/531/2012 Närvilänkatu 8 67100 KOKKOLA KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA Opetus- ja kulttuuriministeriö on ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (630/1998) 9

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajana toimi Merja Koski ja muistion laatijana Olli Laaksonen.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Merja Koski ja muistion laatijana Olli Laaksonen. MUISTIO 1.10.2009 LOIMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI / NOVIDA - LIITOSNEUVOTTELUT VALMISTELUTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 1.10.2009 kello 9.30-13.00 Paikka Läsnä, Uusikaupunki Asula Tarja Kaurila

Lisätiedot