VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUSMUISTIO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUSMUISTIO"

Transkriptio

1 1 (6) N N KOKOUSMUISTIO Aika Ke klo 9-12 Paikka Kosken koulutustila 202, Matarankatu 4, 2 krs, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske x Halttunen, Harri KeSePa- hanke x Heikkilä, Marja Koske - Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus x Koskimies, Helena Jyväskylän AMK x Kumpulainen, Riitta Keski-Suomen sairaanhoitopiiri x Liimatainen, Marja Saarijärven kaupunki x Luukkonen, Ilmi Hankasalmen kunta x Mustakallio, Armi Vammaispalveluiden kehittämisyksikköhanke x Ohvo, Eira Konneveden kunta - Oinonen, Tero Kehittämisyksikkö /Pohjanmaa x Paananen, Veijo Vammaisneuvosto - Parviainen, Seija Jyväskylän kaupunki x Renko, Tiina Jyväskylän maalaiskunta - Rutanen, Leila Jämsän kaupunki x Saarinen, Marja-Leena Vammaispalvelusäätiö x Vesamäki, Mirva Vammaispalveluiden kehittämishanke x Viinikainen, Pirjo Jyväskylän aikuisopisto x Virtanen Ulla Jyväskylän aikuisopisto - Yksjärvi, Leena Invalidiliitto oy x Yli-Hynnilä, Ulla Kehittämisyksikkö/ Pohjanmaa x KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Marja-Leena Saarinen avasi kokouksen. 2. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen Edellisen kokouksen muistio hyväksyttiin. 3. Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden tuotannon organisointi Keski-Suomen yhteistoimintamallista kertoi projektipäällikkö Harri Halttunen. Hankkeen nimi kokonaisuudessaan on Keski-Suomen yhteistoimintamalli: Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden tuotannon organisointi. Hanke kestää Hanke selvittää sosiaalihuollon laajan väestöpohjan palveluita ja yhteistoimintamallia. Mukana selvityksessä ovat Päihdepalvelusäätiö, K-S vammaispalvelusäätiö, Tekevä.

2 2 (6) Hankkeen taustalla on Riikka Westmanin tekemä selvitys Sosiaalihuollon erityispalveluiden tuotanto ja organisointi Keski-Suomessa. Hankkeessa selvitetään mm. seuraavia toimintoja: Sosiaalihuollon erityispalvelut Lastensuojelun kiertävä sosiaalityöntekijä Hannele Metsäranta Maakunnallinen sijaishuoltoyksikkö, isäntäkuntamallilla toimiva Maakunnallinen ohjaus- ja neuvontapalvelu, K-S vammaispalvelusäätiö Päihdepalvelusäätiö; mm. Äänekosken kaupungin päihdeklinikan vastaava sosiaalityöntekijä on päihdepalvelusäätiön työntekijä. Selvitetään tuotannollista yhteistoimintaa. Luodaan uudenlainen sosiaalihuollon maakunnallinen ja seudullinen toimintamalli. Onko edellytyksiä/pohjaa? Mikä on järjestöjen rooli? Järjestöissä on tietoa ja halukkuutta tuottaa palveluita. Keski-Suomen kunnista, Kinnulaa lukuun ottamatta, kehitysvammahuollon johtoryhmän tehtävät siirretään sairaanhoitopiirille. Kinnula ei ole vielä tehnyt virallista päätöstä kuinka kehitysvammahuollon johtoryhmän tehtävät hoidetaan. Muutoin vaihtoehdot poikkeavat yhteistoiminnan osalta. Kunnissa on pelkoa siitä, että perusteilla olisi uusi kuntayhtymä. Kunnat pelkäävät päätösvallan hukkuvan. Koetaan kuitenkin tarvetta yhteistoiminnan kehittämiselle. Tuotannon osalta esim. sijaishuoltopalvelu on toiminut. Osaamiskeskuksen merkitys korostuu pienten kuntien osalta. Kunnissa pidetään hyvänä, että KOSKE tarjoaa resursseja kehittämiseen, koska toimintatapana on aito mahdollisuus vaikuttaa omiin palveluiden kehittämistarpeisiin. Tarvitaanko tukirakennetta joka kokoaa verkostoja, hankkeistaa asioita kuntien kanssa sekä tarjoaa paikan jossa käydä vuoropuhelua? Ajatuksena on uuden tyyppinen strateginen rooli. Pohdinta säätiörakenteesta on taustalla ja samantyyppistä rahoitusrakennetta on ajateltu. Mietitään kuitenkin liiketoimintalähtöisesti. Mikäli kootaan toimintoja, tulee haasteeksi järjestää ne taloudellisesti. Mitkä ovat säätiöiden strategiat ja miten ne voivat tukea toisiaan? Odotukset kunnissa ovat isoja ja niihin vastaaminen on haasteena. Ilman kuntia ei onnistuta. Hankkeessa on valtion osuuden lisäksi kuntarahoittajina Jyväskylä, Jyväskylän maalaiskunta, Saarijärvi, Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi ja Pylkönmäki. Vammaistyöryhmässä käytiin keskustelua hankkeen tavoitteista. Työryhmässä esitettiin huoli, miten päästään mukaan vaikuttamaan? Mikä on hintojen kehitys? Voiko palvelut olla mitä vaan? Tuotanto ja tukirakenteet; osaamista ei ole riittävästi kunnissa. Tarvitaan sitä osaamista, jota puuttuu kunnista. Toivottiin myös, että yksi taho antaisi vastauksia ja ettei tulisi päällekkäisiä rakenteita. Kehittämisyksiköt ovat aloittamassa toimintaa myös. Hanke voisi koordinoida ja toimia kokonaisvaltaisesti. Keski-Suomi on alueena sairaanhoitopiirin, osaamiskeskuksen osalta yhteistä aluetta. Kuka edustaa kuntia?

3 3 (6) Harri Halttunen totesi, että kunnat haluaa ostaa palveluita. Yksityisiä palvelutuottajia tulee yleensä samalle alueelle. Säätiöitä on Keski-Suomen alueella. Selvityksen alla on säätiöille yhteisen tukirakenteen järjestäminen. Kilpailuttaminen tuo mukanaan liiketoimintaajatuksen. Säätiö ei tavoittele samalla lailla voittoa kuin yksityiset. Mitä kannattaa tehdä yhdessä? Pohdittiin myös, mikä on Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoituneen vammaistyön kehittämisyksikön rooli? Mitkä ovat henkilökohtainen avustajakeskustoiminnan järjestämisen vaihtoehdot (Keski-Suomen vammaispalveluhanke selvittää)? Kehittämisyksikkö tukee lähipalveluiden järjestämistä kunnissa ja mm. palveluohjausmenetelmän käyttöönotossa. Oleellista on perustyön tukeminen. Haastavasti käyttäytyvien asiakkaiden osalta ollaan kehittämässä mallia. Koulutuksen näkökulmasta on kehitetty ylempää korkeakoulututkintoa. Myös konsultaatiota ja ohjausta on kehitetty. Osaaminen on vietävä mahdollisimman lähelle asiakasta. Palveluohjaus osaltaan voisi eheyttää hajanaista palvelukokonaisuutta. Vaikeasti liikuntavammaisten näkökulmasta nousee palveluasuminen järjestäminen kotona. Henkilökohtainen avustajatoiminnan kehittäminen ja avustajien saatavuuden merkitys korostuu. Alueellisen apuvälineyksikön selvitystyö alkaa vuoden alusta. Tuetun työn osalta tarvitaan tietoa ja esitettiin yhteistyötarpeita. Ehdotettiin jatkettavaksi aiheesta puolenpäivän keskustelutilaisuudessa, jossa voitaisiin paneutua asiaan tarkemmin. Vuonna 2008 on tulossa myös hankkeesta laajempi työseminaari. 4. Esittelyssä Ville Vuosara Invalidiliitto ry:stä Tampereelta, kertoi internetpohjaisesta henkilökohtaisten avustajien välityspalvelusta ja esitteli demoversiota internetistä Toimiva versio on ollut käytössä Pirkanmaan alueella alkaen. Avustajaportti on luotu hankkeessa v , jossa yhteistyössä ovat olleet assistentti.info ja invalidiliitto ry. Kyseessä on usean käyttäjän verkkosovellus, saavutettava ja standardin mukainen. Ohjelmaan luodaan palveluprofiili palveluntarpeesta ja sitä hyödynnetään hakutoiminnoissa. Palvelu sisältää mm. seuraavia toimintoja: Vakinaisen henkilökohtaisen avustajan hakutoiminto Sijaisavustajan tai omaishoitajan sijaisen hakutoiminto. Henkilökohtaisen avustajan pikahaku tekstiviestillä. Esim. kun avustajan pitäisi tulla aamulla 8. Viiden vapaan avustajan hakutiedot saa matkapuhelimeen. Vapaita työpaikkoja, työnhaku ilmoitukset Työvuorojen suunnittelu

4 4 (6) Henkilökohtainen kalenteri Keskustelu foorumi Ilmoitusten ja uutisten julkaiseminen Opasmateriaalien julkaisu linkityksen avulla Edustustoiminto Avustaja voi käyttää työnantajan nimissä edustustoiminnolla. Näkyy jos avustaja käy itsekseen työnantajan tunnuksilla. Mahdollista on myös käyttäjien hallinnan hajautus paikallisille ylläpitäjille. Etuja työnantajalle vakinaisen avustajan löytäminen sijaisten saanti nopeasti tietoa palkanmaksusta tuntilista lomakepohjia Etuja työntekijälle Täydet työtunnit työpaikan löytyminen keikkatyö oman osaamisen markkinointi keskustelufoorumi Työnohjaus tai työyhteisö uupuu avustajilta. Tähän tarpeeseen on järjestetty keskustelu foorumi sivustolle. Hanke on järjestänyt myös koulutusta henkilökohtaisille avustajille ja heidän työantajilleen. Tällä hetkellä perustoiminnot ja prosessit on toteutettu. Perustava tarvemäärittely on tehty ja ensimmäinen käyttäjätestaus on tehty. Toinen käyttäjätestaus toteutettiin helmikuussa Palvelu on otettu käyttöön Pirkanmaalla Ohjelma alkaa siellä toimia maalis-huhtikuussa paremmin, kun asiakkaat ja avustajat ovat ottaneet sen todella käyttöön. Palvelu sisältää myös yrityshaun. Käyttäjäsopimus allekirjoitetaan henkilökohtaisen tapaamisen kautta. Työntekijä ei pysty selaamaan yhtä tarkasti työnantajan tietoja. Työnantaja pystyy selaamaan työntekijän tiedot. Työnantaja voi tulostaa työsuhteet ja antaa todistuksen. Työntekijä ei pysty hakemaan vastaavaa listausta. Viranomaiskäyttäjäprofiilin luominen on mahdollista. Tampereella vanhuspalvelut on halunnut selata vapaina olevia työntekijöitä ja käytössä on viranomaiskäyttäjäprofiili. Vammaistyöryhmässä pohdittiin, että voisiko palkanlaskennalle antaa oikeuksia? Voiko ohjelmaan kehittää myös työsopimus- ja palkanlaskentaosiota? saadaan päätös RAY:n jatkorahoitushakemukseen. Ei tiedetä meneekö tuote Invalidiliitto Oy:lle? Hinta ei ole tässä vaiheessa selvillä.

5 5 (6) 5. Menneitä tapahtumia järjestetyn kehitysvamma-alan työkokouksen palaute ja jatkosuunnitelmat Työkokousta pidettiin tarpeellisena ja aihealuetta ajankohtaisena. Palautteen perusteella seuraavan tapaamisen aihealueena voisi olla edunvalvonta. - Vammaisfoorumi tapahtuman palautetta Aihe oli vammaisten ihmisoikeudet ja työllistyminen. Vammaisfoorumi oli keskusteleva ja kommentoiva. 6. Kuulumiskierros ja keskinäistä ajatustenvaihtoa ajankohtaisista aiheista Esitettiin tarve järjestää ohjaajien työkokous esim. Asuntolan ja työtoimintojen henkilöstölle. Myös palveluohjaajien ja terveydenhuollon kuntoutusohjaajien työkokousta toivotaan. Kuntoutusohjaajien nimikkeiden muutos ja työnkuvat ovat muuttuneet. Sosiaaliohjaus terminä. Vammaistyön kehittämisyksikkö kokoaa vertaistukea mm. työryhmiä kokoamalla. Asumispalveluiden sisältöjen kehittämisestä käytiin keskustelua; Voisiko sitä tehdä Allikehitysvammahuollon laatuverkoston avulla? Sisältyykö kokonaisvaltainen kehittäminen Alliin? Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön yksiköt ovat olleet mukana Allissa. Allin nykyistä sisältöä selvitetään tarkemmin säätiön kautta. 7. Muut asiat Keskussairaalan lääkäri Reija Alen on kokoamassa työkokousta Kohderyhmänä ovat lääkärit, kuntoutusohjaajat, vammaispalveluiden sosiaalityöntekijät. Työkokouksessa esitetään mm. kokemuksia erityisneuvoloiden toiminnasta ja Jämsän kehitysvammaneuvolasta. 8. Seuraavan kokouksen ajankohta ja asioita Seuraava kokous järjestetään klo Keskustelua jatketaan Keski- Suomen yhteistoimintamallia selvittävän hankkeen projektipäällikkö Harri Halttusen kanssa. 9. Kokouksen päättäminen Kokous päättyi klo Muistion laati Mirva Vesamäki Tiedoksi Osallistujat ja kokouskutsun saaneet

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) N N KOKOUS Aika Ma 10.9. klo 9-12 Paikka Kosken koulutustila, Matarankatu 4, 2 krs, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske X Heikkilä, Marja Koske Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus Kortelainen,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS MUISTIO

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS MUISTIO 1 (6) N KOKOUS MUISTIO Aika Ma klo 9-12 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske x Heikkilä, Marja Koske - Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) N N KOKOUS Aika 7.5.2007 klo 9-11.20 Paikka Kosken kokoushuone, Matarankatu 4, 1 krs, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske x Heikkilä, Marja Koske Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 12.9.2011 klo 13.00 16.00 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili X Hanhikoski, Emmi X Heikkilä, Marja Henttu, Tuula Hänninen, Tanja

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) N MÄN KOKOUS Aika 14.12.2009 klo 10.30-12.00 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske X Heikkilä, Marja Koske Henttu, Tuula Erityisliikunta, X

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) Aika To 26.1. 2006 klo 9-12 Paikka Kosken kokoushuone, Tourula, Matarankatu 4, 1 krs Osallistujat Haaki, Raili Koske x Heikkilä, Marja Koske x Hiltunen, Marja Suojarinteen kuntayhtymä Hirsiaho, Aimo

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) VAMMAISPALVELUTYÖRYHN N KOKOUS Aika 27.1.2011 klo 9.00 12.00 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Asp-Vauhkala, Marjo Jämsän kaupunki Haaki, Raili Koske x Hanhikoski,

Lisätiedot

Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoitunut vammaistyön kehittämisyksikkö-hanke 2007-2009

Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoitunut vammaistyön kehittämisyksikkö-hanke 2007-2009 Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoitunut vammaistyön kehittämisyksikkö-hanke 2007-2009 Kehittämisyksikön toiminnalla tuetaan vammaisten henkilöiden lähipalveluja ja niiden kehittämistä sekä

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 10.10.2012 klo 13-16 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Ahonen, Airi K-S vammaispalvelusäätiö/ Arvokas elämä - x hanke Haaki, Raili Koske x Hanhikoski,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS = KOSKE

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS = KOSKE Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Palveluohjaus vammaistyössä 28.9.07 Armi Mustakallio Projektipäällikkö, Vammaispalveluiden sosiaalityön ja verkostoituneen erityisosaamisen kehittäminen 5.10.2007

Lisätiedot

Ikääntyneiden palveluiden kehittäminen Keski- Suomessa

Ikääntyneiden palveluiden kehittäminen Keski- Suomessa Ikääntyneiden palveluiden kehittäminen Keski- Suomessa Raili Haaki 25.11.2009 Perustietoa Koskesta Lakisääteistä toimintaa, Laki voimaan v.2002 Koske on maakunnallinen organisaatio, verkosto ja koordinaattori

Lisätiedot

PALVELUOHJAUS VAMMAISTYÖSSÄSSÄ TYÖKOKOUS. 28.9.2008 Keski-Suomessa

PALVELUOHJAUS VAMMAISTYÖSSÄSSÄ TYÖKOKOUS. 28.9.2008 Keski-Suomessa PALVELUOHJAUS VAMMAISTYÖSSÄSSÄ TYÖKOKOUS 28.9.2008 Keski-Suomessa TYÖKOKOUKSEN TAVOITE Saavuttaa yhteistä ymmärrystä palveluohjauksen mahdollisuuksista vammaispalveluissa Keski-Suomessa. Tuotetaan rakennustarpeita

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 5/2015 1 (5)

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 5/2015 1 (5) 1 (5) Aika Ma 7.9.2015 klo 13 16.00 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Kutsutut Ahlström, Marko palvelukodin johtaja, Päivänsäteen Palvelukoti,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE Keksi-Suomen Vammais-Kaste /PL

VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE Keksi-Suomen Vammais-Kaste /PL VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE 2010-2012 Keksi-Suomen Vammais-Kaste 2011-2012/PL Vaikeavammaisten maakunnallisia tukipalveluja pohtivan työryhmäkehitysvammaisten erityispalvelujen rakenne maakunnassamme

Lisätiedot

VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE. Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus

VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE. Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus VPK - käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen yhteistyön areenana Vammaispalvelujen

Lisätiedot

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Äänekosken palveluohjausmalli Auli Savolainen ja Päivi Pulli

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Äänekosken palveluohjausmalli Auli Savolainen ja Päivi Pulli Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Äänekosken palveluohjausmalli Auli Savolainen ja Päivi Pulli 12.9.2008 Taustalla uusi Äänekoski 1.1.2007 Rakennettu uutta kuntaa/perusturvaa; Suolahti, Sumiainen

Lisätiedot

Katsaus SOTE-valmisteluun. Silja Ässämäki Kehittämisjohtaja, KS SOTE 2020-hankkeen vastuuhenkilö 15.4.2015

Katsaus SOTE-valmisteluun. Silja Ässämäki Kehittämisjohtaja, KS SOTE 2020-hankkeen vastuuhenkilö 15.4.2015 Katsaus SOTE-valmisteluun Silja Ässämäki Kehittämisjohtaja, KS SOTE 2020-hankkeen vastuuhenkilö 15.4.2015 Keski-Suomen sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän valmistelu kuntien yhteistyönä Kuntien päätöksenteko

Lisätiedot

MENOT JA RAHOITUS Yhteensä %-osuus. Henkilöstömenot, joista Projektiin palkattava henkilöstö Työpanoksen siirto

MENOT JA RAHOITUS Yhteensä %-osuus. Henkilöstömenot, joista Projektiin palkattava henkilöstö Työpanoksen siirto 942 538 965 729 1 908 267 63,3 % 716 038 784 229 1 500 267 49,8 % 226 500 181 500 408 000 13,5 % 492 298 468 783 961 081 31,9 % 253 750 188 750 442 500 14,7 % 7 000 5 000 12 000 0,4 % 24 278 20 763 45

Lisätiedot

Asumista Keski-Suomessa. Marja-Leena Saarinen 23.2.2012

Asumista Keski-Suomessa. Marja-Leena Saarinen 23.2.2012 Asumista Keski-Suomessa Marja-Leena Saarinen 23.2.2012 Metsätähden asukkaiden toiveet asumisesta Ulkopuolinen outo ihminen ei saa päästä sisälle - paitsi talonmies - paitsi nokikolari Pistokkeita myös

Lisätiedot

ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ

ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAIS- TYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ HANKE OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika 21.9.2007 klo 10.00-14.10 Paikka Eskoon palvelukeskus,,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 3/ (5)

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 3/ (5) 1 (5) Aika Ma 19.9.2016 klo 13 15.30 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, KeskiSuomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Kutsutut Vesimäki, Mirva pj. palveluvastaava, Äänekosken kaupunki X

Lisätiedot

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vammaispalveluiden sosiaalityön ja verkostoituneen erityisosaamisen kehittäminen -hanke v. 2006-2008 12.9.2008 Projektipäällikkö Mirva Vesimäki mirva.vesamaki@koske.jyu.fi

Lisätiedot

Pelastetaan perhepäivähoito 5/2004-12/2005

Pelastetaan perhepäivähoito 5/2004-12/2005 Pelastetaan perhepäivähoito 5/2004-12/2005 Laadukasta perhepäivähoitoa lapsiperheille nyt ja tulevaisuudessa ammattilaisia ja ammatti, jota arvostetaan Hankkeen taustaa Tarve perhepäivähoidon kehittämiseen

Lisätiedot

Keski-Suomen Vammaispalveluhankkeen

Keski-Suomen Vammaispalveluhankkeen RAPORTTEJA 15 VAMMAISPALVELUIDEN SOSIAALITYÖN JA VER- KOSTOITUNEEN ERITYISOSAAMISEN KEHITTÄ- MINEN -HANKE V. 2006 2008 Keski-Suomen Vammaispalveluhankkeen loppuraportti MIRVA VESIMÄKI Julkaisija Keski-Suomen

Lisätiedot

Yhteenveto kuntien arvioiduista menoista

Yhteenveto kuntien arvioiduista menoista Yhteenveto kuntien arvioiduista menoista Hoitopalvelujen myyntitulot eli laskutus kunnilta sisältävät: Erikoissairaanhoidon palvelut, joihin kuuluvat omana toimintana tuotetut palvelut ja hoito muissa

Lisätiedot

JOHTAMINEN JA TUOTANNON ORGANISOINTI Mitä hankkeessa / Keski-Suomessa asiasta ajatellaan, missä aikataulussa tulee edetä

JOHTAMINEN JA TUOTANNON ORGANISOINTI Mitä hankkeessa / Keski-Suomessa asiasta ajatellaan, missä aikataulussa tulee edetä JOHTAMINEN JA TUOTANNON ORGANISOINTI Mitä hankkeessa / Keski-Suomessa asiasta ajatellaan, missä aikataulussa tulee edetä Marja Heikkilä Workshop 6 Peurunka 6.10.2014 2 SOTE-ALUE Järjestämisvastuu Kunnat

Lisätiedot

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 19.2.2009 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika torstai 19.2.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Poske, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 3.10.2013 klo 13-15.30 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Pirjo Lehtovaara PJ, K-S SHP Aino Arponen, AVI Aila Peltoniemi, AVI Rauno Hokkanen,

Lisätiedot

Tre@Validia -projekti. Pasi Häkkinen TTY/hypermedialaboratorio 29.11.2004

Tre@Validia -projekti. Pasi Häkkinen TTY/hypermedialaboratorio 29.11.2004 1 Tre@Validia -projekti Pasi Häkkinen TTY/hypermedialaboratorio 29.11.2004 Luennon sisältö 2 A&O-evoluutio Esimerkki saavutettavuuden huomioimisesta oppimisalustalla Saavutettava multimedia: SMIL-esimerkkejä

Lisätiedot

Keskustelua Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen strategisista periaatteista Esityslistan kohta 5

Keskustelua Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen strategisista periaatteista Esityslistan kohta 5 Keskustelua Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen strategisista periaatteista Esityslistan kohta 5 Kokous 8.4.2015 Työryhmä Raija Kolehmainen, Matti Mäkinen, Reijo Räsänen, Marja Heikkilä

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 6.3.2013 klo 13-15.30 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Mari Niinivirta K-S Sairaanhoitopiiri, kehitysvammapoliklinikka Pirjo Lehtovaara K-S

Lisätiedot

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 3/2010 27.10.2010 Asiat VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 VAMN 18 PALAUTE SEUTUKUNNAN

Lisätiedot

Keski-Suomen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Verkoston nimi: Osaava Metso

Keski-Suomen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Verkoston nimi: Osaava Metso Keski-Suomen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Verkoston nimi: Osaava Metso Verkosto: Hankasalmi Joutsa Jyväskylä Jämsä Kannonkoski Karstula Keuruu Kinnula

Lisätiedot

- X Lahtela, Riikka Lampi-Mäkelä, Emilia

- X Lahtela, Riikka Lampi-Mäkelä, Emilia 1 (5) Aika Ma 25.9.2017 klo 13 15 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, KeskiSuomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Vesimäki, Mirva pj. palveluvastaava, Äänekosken kaupunki Paananen,

Lisätiedot

Lastensuojelun ja perhesosiaalityön yhteiskehittämö Esityksen nimi / Tekijä

Lastensuojelun ja perhesosiaalityön yhteiskehittämö Esityksen nimi / Tekijä Päivi Petrelius, paivi.petrelius@thl.fi Lastensuojelun ja perhesosiaalityön yhteiskehittämö 2.4.2019 Esityksen nimi / Tekijä 1 Yhteiskehittämö kansallinen kehittämisrakenne LAPE-ohjelman osana rakennettiin

Lisätiedot

Vammaisten perhehoidon koordinointi Keski-Suomessa. Sosiaali- ja terveysjohdon maakunnallinen työkokous 7.11. 2013

Vammaisten perhehoidon koordinointi Keski-Suomessa. Sosiaali- ja terveysjohdon maakunnallinen työkokous 7.11. 2013 Vammaisten perhehoidon koordinointi Keski-Suomessa Sosiaali- ja terveysjohdon maakunnallinen työkokous 7.11. 2013 Miksi vammaisten perhehoitoa ja koordinointia tulee kehittää? Vammaisten ihmisoikeudet

Lisätiedot

kelpoisuudesta sekä työvoiman vaihtuvuudesta ja

kelpoisuudesta sekä työvoiman vaihtuvuudesta ja Selvitys sosiaalihuollon ll henkilöstön nykyisestä määrästä ä ja kelpoisuudesta sekä työvoiman vaihtuvuudesta ja poistumasta it t vuoteen 2015 Lapin alueella ll Pohjois Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Lisätiedot

maatilojen suorat tuet

maatilojen suorat tuet TOIMEKSIANTO Johtoryhmän evästykset Maakuntapalveluista laaditaan ehdotus 9.6. mennessä Hankitaan asiantuntijapalveluna tukea maakuntakonsernin suunnitteluun ja tiedolla johtamisen - tiekartan hahmotteluun

Lisätiedot

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Ma 23.5.2011 klo 13-15.30 Paikka Sovatek, Matarankatu 4, 2 krs, kokoustila 202 Osallistujat Hannu Koivisto Kari Lahti Maritta

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOTE 2020 HANKKEEN TILANNEKATSAUS. Hankkeen ohjausryhmä Marja Heikkilä

KESKI-SUOMEN SOTE 2020 HANKKEEN TILANNEKATSAUS. Hankkeen ohjausryhmä Marja Heikkilä KESKI-SUOMEN SOTE 2020 HANKKEEN TILANNEKATSAUS Hankkeen ohjausryhmä 26.8.2014 Marja Heikkilä Hankkeen tavoite 1: Sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelujen vahvistaminen palvelutuotantojärjestelmää

Lisätiedot

Kohtaamisia lastensuojelussa 10.09.08

Kohtaamisia lastensuojelussa 10.09.08 Kohtaamisia lastensuojelussa 10.09.08 Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Tuija Hauvala 15.9.2008 VUOSI 2008: Kriisikeskus Mobile: Hankasalmi, Joutsa Jyväskylä, Jyväskylän maalaiskunta Keuruu, Konnevesi

Lisätiedot

CASE: AVUSTAJAKESKUS JA YHTEISEN TYÖN ORGANISOINTI

CASE: AVUSTAJAKESKUS JA YHTEISEN TYÖN ORGANISOINTI CASE: AVUSTAJAKESKUS JA YHTEISEN TYÖN ORGANISOINTI Miten nyt ja tulevaisuudessa johdetaan ja toteutetaan henkilökohtaisen avun ohjaus ja neuvonta? Henkilökohtaisen avun keskus Avustajakeskus Maarit Vinni

Lisätiedot

PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT

PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto Jyväskylä 18.6. Arvoisa Vastaanottaja KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT 2020-2025 1 Yleistä 2 Maanpuolustusjuhlat Tämän

Lisätiedot

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Puhevammaisten tulkkipalvelut Keski-Suomessa työkokous 20.9.2007 Armi Mustakallio, projektipäällikkö

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Puhevammaisten tulkkipalvelut Keski-Suomessa työkokous 20.9.2007 Armi Mustakallio, projektipäällikkö Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Puhevammaisten tulkkipalvelut Keski-Suomessa työkokous 20.9.2007 Armi Mustakallio, projektipäällikkö 24.9.2007 Mitä tulkkipalveluihin kuuluu? VpA 7 Työssä

Lisätiedot

ALUEELLISESTI YHTENÄINEN TIETOJÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI PALVELUIDEN JA RAKENTEIDEN KEHITTÄMISEN TUKENA

ALUEELLISESTI YHTENÄINEN TIETOJÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI PALVELUIDEN JA RAKENTEIDEN KEHITTÄMISEN TUKENA ALUEELLISESTI YHTENÄINEN TIETOJÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI PALVELUIDEN JA RAKENTEIDEN KEHITTÄMISEN TUKENA Tietohallintojohtaja Martti Pysäys Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Tapas-seminaari 19.4.2011 KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

1.1.2008 voimaan tulleen Lastensuojelulain (417/2007) 14 :n mukaan

1.1.2008 voimaan tulleen Lastensuojelulain (417/2007) 14 :n mukaan Lastensuojelun moniammatillinen asiantuntijaryhmä Keski-Suomessa 2014 Moniammatillisen asiantuntijaryhmän perustelut 1.1.2008 voimaan tulleen Lastensuojelulain (417/2007) 14 :n mukaan "Kunnan tai useamman

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 7/2009 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 7/2009 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 7/2009 Aika 20.11.2009, alkaen klo 12.00 13.34 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Anni Aalto

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin lähtökohdat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämiseen ja vastaukseen VM:lle syksyllä 2012

Jyväskylän kaupungin lähtökohdat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämiseen ja vastaukseen VM:lle syksyllä 2012 Jyväskylän kaupungin lähtökohdat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämiseen ja vastaukseen VM:lle syksyllä 2012 Keski-Suomen liiton tilaisuus 27.9.2012 Jyväskylän kaupunki Kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

SATAOSAA OMAN ORGANISAATION NIMI Porin kaupunki/ Satakunta

SATAOSAA OMAN ORGANISAATION NIMI Porin kaupunki/ Satakunta SATAOSAA OMAN ORGANISAATION NIMI 1 24.5.2017 Porin kaupunki/ Satakunta SATAOSAA Satakunnan mallit työllisyyteen ja osallisuuteen SATAOSAA hankkeen hallinnoija on Porin kaupunki. Hanke on osa Satakunnan

Lisätiedot

Vaski Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö. Jari Lindh

Vaski Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö. Jari Lindh Vaski Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö Jari Lindh Vaski - katsaus 29.4.08 Web-kysely Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntiin. Kysytty kuntien arvioita vammaisten ja kehitysvammaisten

Lisätiedot

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu KOKOUSMUISTIO 2 / 2016 1 (5) Seuturyhmän kokousmuistio Aika: ke 24.8.2016 klo 13:00 16:15 Paikka: Ilomantsin kunnanvirasto, Kalevalasali Läsnä: Pekka Kukkonen seututyöryhmän puheenjohtaja, poistui kokouksesta

Lisätiedot

Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa

Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa 6.10.2016 Yhteistyön kokonaisuus peruspalveluissa Laukaa, Keuruu, Saarikka, Äänekoski ja ympäristö Marja-Leena Peura, p. 050 3153355 alueena

Lisätiedot

Esitys Keski-Suomen vammaisstrategiaksi versio 3.3

Esitys Keski-Suomen vammaisstrategiaksi versio 3.3 KESKI-SUOMEN SOTE 2020 -hanke Esitys Keski-Suomen vammaisstrategiaksi versio 3.3 Keski-Suomi: Yhdessä uutta kohti Keski-Suomen vammaispalvelutyöryhmä SOTE 2020-hankkeen Peurunka3-seminaari 27.10.2015 Keski-Suomen

Lisätiedot

7.11.2008. Lapsen eduksi, perheen parhaaksi Jyväskylän seudun Perhe-hankkeen ja Keski-Suomen lastensuojelun kehittämisyksikön juhlaseminaari

7.11.2008. Lapsen eduksi, perheen parhaaksi Jyväskylän seudun Perhe-hankkeen ja Keski-Suomen lastensuojelun kehittämisyksikön juhlaseminaari Lapsen eduksi, perheen parhaaksi Jyväskylän seudun Perhe-hankkeen ja Keski-Suomen lastensuojelun kehittämisyksikön juhlaseminaari Tilaisuuden materiaalit osoitteessa www.koskeverkko.fi -> Tapahtumat ja

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Annamaija Saastamoinen, projektityöntekijä Kokemustoimintaa yhteistyöllä seminaari 13.9.2018 Riitta

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintojen kehittämisestä vuodelle 2019

Lapuan kaupungin lausunto Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintojen kehittämisestä vuodelle 2019 1 Lapuan kaupunki Lausunto Kaupunginhallitus 3.9.2018 Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Eskoontie 47 60280 Seinäjoki kirjaamo@eskoo.fi Viite: Perussopimuksen 13 :n mukaiset esitykset Lapuan kaupungin

Lisätiedot

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Muistio 1 (5) Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Aika: 14.12.2018 klo 10.10 klo 11.40 Paikka: Lapinniemen kylpylän kokoustilat, os. Lapinniemenranta 12, Tampere Osallistujat: Erillinen liite

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

Kukoistava kotihoito hanke

Kukoistava kotihoito hanke Kukoistava kotihoito hanke Kotiin vietävien palvelujen sisältö ja kohdentuminen ANNE-MARI HAKALA: Palvelutarjonta ja sen kohdentuminen EIJA JANHUNEN: Kuntoutus ja ennaltaehkäisy Palveluntarjonta ja sen

Lisätiedot

Välityömarkkinat osana työelämää. Pori Petri Puroaho, Vates-säätiö

Välityömarkkinat osana työelämää. Pori Petri Puroaho, Vates-säätiö Välityömarkkinat osana työelämää Pori 11.6.2014 Petri Puroaho, Vates-säätiö Välityömarkkinat osana työelämää projekti Edistää vammaisten ja osatyökykyisten työllisyyttä sekä kehittää työelämän monimuotoisuutta.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAISTYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ -HANKE POKEVA

KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAISTYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ -HANKE POKEVA Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAISTYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ-HANKE LOPPURAPORTTI syksy 2009 Tero Oinonen, Ulla Yli-Hynnilä, Armi Mustakallio

Lisätiedot

LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013

LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013 LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013 Aika: Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 11.30 Paikka: Tornion kaupunki, sosiaalitoimiston neuvotteluhuone Osallistujat: Pia Rantaiso sosiaaliohjaaja Tornion kaupunki/sosiaalitoimi,

Lisätiedot

Vammaispalveluhankkeen kysely kuntien työntekijöille

Vammaispalveluhankkeen kysely kuntien työntekijöille Vammaispalveluhankkeen kysely kuntien työntekijöille toteutus touko-syyskuussa 2012 suomeksi ja ruotsiksi lähetettiin hankealueen kuntien, kuntayhtymien ja yhteistoimintaalueiden vammaispalvelun sosiaalityöntekijöille

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula Selvityshenkilö Valtuustoseminaari 21.2.2011 Valmistelun ohjaus Valtuusto Kaupunginhallitus Organisaatiotoimikunta

Lisätiedot

KVANK LASTEN JA NUORTEN JAOS ESITYSLISTA 16.5.2013. Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta

KVANK LASTEN JA NUORTEN JAOS ESITYSLISTA 16.5.2013. Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta KVANK ESITYSLISTA 16.5.2013 Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta LASTEN JA NUORTEN JAOS Aika 16.5.2013 klo 12.30 15.00 Paikka Kehitysvammaliitto, Helsinki Läsnä Alinen, Terhi Heinonen Hanna Hintsala,

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun keskus malli Keski-Suomi

Henkilökohtaisen avun keskus malli Keski-Suomi Henkilökohtaisen avun keskus malli Keski-Suomi Vammaispalveluiden sosiaalityön ja verkostoituneen erityisosaamisen kehittäminen hanke. Henkilökohtaisen avun keskus 29.8.2008 Taustaa Vammaispalveluhankkeen

Lisätiedot

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski VAMMAISPALVELULAKI 8 b Päivätoiminta 8 c Henkilökohtainen apu KEHITYSVAMMALAKI 2 : kohta 3) tarpeellinen ohjaus sekä 4) työtoiminnan

Lisätiedot

Kukoistava kotihoito -hanke Työryhmät 1 ja 2: Työpajapäivä 5 Keuruulla, Hotelli Keurusselässä. Toimintamallit ja juurruttamissuunnitelma

Kukoistava kotihoito -hanke Työryhmät 1 ja 2: Työpajapäivä 5 Keuruulla, Hotelli Keurusselässä. Toimintamallit ja juurruttamissuunnitelma Kukoistava kotihoito -hanke Työryhmät 1 ja 2: Työpajapäivä 5 Keuruulla, Hotelli Keurusselässä Toimintamallit ja juurruttamissuunnitelma alveluntarjonta ja sen kohdentuminen sekä Kuntoutus ja ennaltaehkäisy

Lisätiedot

aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006

aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006 aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006 sitten tuli assistentti.info Valtakunnallinen henkilökohtaisen avun verkostohanke, assistentti.info tuottaa TIETOA, TUKEA, NEUVONTAA, OPASTUSTA, KOULUTUSTA, ARVIOINTIA,

Lisätiedot

ESITYS KESKI-SUOMEN VAMMAISSTRATEGIAKSI VERSIO 3.4

ESITYS KESKI-SUOMEN VAMMAISSTRATEGIAKSI VERSIO 3.4 Keski-Suomen SOTE 2020 hanke ESITYS KESKI-SUOMEN VAMMAISSTRATEGIAKSI VERSIO 3.4 Keski-Suomi: Yhdessä uutta kohti Kuva: Kirsti Pehkonen Keski-Suomen vammaispalvelutyöryhmä 2015 2016 SOTE 2020-hankkeen Peurunka3-seminaari

Lisätiedot

PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa

PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa PRO SOS uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa PRO SOS hanke valtakunnallisesti Hankekokonaisuutta hallinnoi ja johtaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy ja sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIA

Lisätiedot

LAPE-muutosohjelman yhteys VIP-verkostoon

LAPE-muutosohjelman yhteys VIP-verkostoon LAPE-muutosohjelman yhteys on VIP Vaativan erityisen tuen ohjaus-ja palveluverkostojen alueellinen kick off 29.5.2018 Valteri Tervaväylä, Lohipadon yksikkö Jaana Jokinen Erityisasiantuntija LAPE- Toimiva

Lisätiedot

SENIORIKASTE-HANKE LAPIN TOIMINNALLINEN OSAKOKONAISUUS

SENIORIKASTE-HANKE LAPIN TOIMINNALLINEN OSAKOKONAISUUS SENIORIKASTE-HANKE LAPIN TOIMINNALLINEN OSAKOKONAISUUS Gerontologisen sosiaalityön työkokous 20.5.15 Kehittäjäsosiaalityöntekijä j Tuula Anunti HANKETIETOA Hankekokonaisuuden k k muodostaa yhteinen koordinaatio

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAISTYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ-HANKE POKEVA

KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAISTYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ-HANKE POKEVA Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä KESKI-SUOMEN JA POHJANMAAN MAAKUNTIEN VERKOSTOITUNUT VAMMAISTYÖN KEHITTÄMISYKSIKKÖ-HANKE POKEVA VÄLIRAPORTTI syksy 2008 Tero Oinonen, Ulla Yli-Hynnilä, Armi Mustakallio

Lisätiedot

Juurruttamissuunnitelmat. Sparrauspäivä Kuusa, Varjolan tila

Juurruttamissuunnitelmat. Sparrauspäivä Kuusa, Varjolan tila Juurruttamissuunnitelmat Sparrauspäivä 6.9.2017 Kuusa, Varjolan tila Toimintamallit asiakasprosessissa Hankkeen kehitystoimenpiteet ja toimintamallit kohdistuvat asiakkaan hoitoketjun eri vaiheisiin Toimintamallit

Lisätiedot

K1007 VAIKEAVAMMAISTEN ERITYISPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN

K1007 VAIKEAVAMMAISTEN ERITYISPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN K1007 VAIKEAVAMMAISTEN ERITYISPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN Vammaistyön alueellinen kehittämispäivä propellipäivä 10.9.2008 Kouvola-talo Kehittämissuunnittelija Tarja Roivainen TAUSTAA Etelä-Karjalan sosiaali-

Lisätiedot

SIUN VALINNANVAPAUS- SiVa-hanke

SIUN VALINNANVAPAUS- SiVa-hanke SIUN VALINNANVAPAUS- SiVa-hanke Hankehenkilöstön työkokous 15.3.2018 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä SiVa-hankkeen tavoitteena on Tehostaa palveluohjausta ja päätöksentekoa

Lisätiedot

KEHAS-ohjelman tilannekatsaus Keski-Suomi. Kehitysvammaisten asumisohjelman alueellinen tilaisuus 10.2.2015 Mirva Vesimäki

KEHAS-ohjelman tilannekatsaus Keski-Suomi. Kehitysvammaisten asumisohjelman alueellinen tilaisuus 10.2.2015 Mirva Vesimäki KEHAS-ohjelman tilannekatsaus Keski-Suomi Kehitysvammaisten asumisohjelman alueellinen tilaisuus 10.2.2015 Mirva Vesimäki Keski-Suomen erityispiirteet Kuntarakenne: 23 kuntaa, paljon pieniä kuntia, puolet

Lisätiedot

YHDESSÄ EI OLLA YKSIN

YHDESSÄ EI OLLA YKSIN YHDESSÄ EI OLLA YKSIN KESKI-SUOMEN HYVINVOINTIYHTEISTYÖHANKE 18.5.2017 PERUSTIEDOT Kolmivuotinen (2017-2019) hanke, alkaen 3.4.2017 Yksinäisyyden vähentämisen teemarahoitus STEAsta Rahoitus sisältää kahden

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA

KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA KESKI-SUOMEN HIIHTO RY MATTI HARJU 14.11.2013 LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA - 30-LUVULLA SUOJELUSKUNTAVIESTIT PAIKKAKUNNALTA

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

OT-organisaatiomalli Itä-Suomen alue

OT-organisaatiomalli Itä-Suomen alue OT-organisaatiomalli Itä-Suomen alue Osaamis- ja tukikeskuksen perustehtävät Vaativimman tason osaamisen verkostoiminen vahvistaminen ja koordinointi yhteistyöalueella Vaativimman tason konsultaatio perus-

Lisätiedot

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi 13.12.2016 Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun johtoryhmän 3. kokous Muistio Aika: 13.12.2016 klo 10-13 Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat:

Lisätiedot

LAPSI- JA PERHEPALVELUT KOHTI MAAKUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUUTA

LAPSI- JA PERHEPALVELUT KOHTI MAAKUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUUTA LAPSI- JA PERHEPALVELUT KOHTI MAAKUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUUTA Ehdotus teemaryhmän ja tämän alaryhmien, maakunnan LAPE-ryhmän ja Pirkanmaan LAPE-hanke Pippurin työskentelylle 9/2017-> 6.9.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Palvelut autismin kirjon henkilöille Vammaisten palvelut. Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt 14.1.2014

Palvelut autismin kirjon henkilöille Vammaisten palvelut. Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt 14.1.2014 Palvelut autismin kirjon henkilöille Vammaisten palvelut Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt 14.1.2014 SOSIAALITYÖ neuvonta ;lanteen arvioin; palvelutarpeen kartoitus palvelusuunnitelman tekeminen sopivien

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Jämsä elämäsi tarina

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Jämsä elämäsi tarina JÄMSÄN KAUPUNKI TALOUSARVION MUUTOS 19.4.2017 kaupunginjohtaja Ilkka Salminen Jämsä elämäsi tarina 1 Tilaisuuden ohjelma Avaus Yleiskatsaus kaupunginjohtaja Ilkka Salminen kaupunginjohtaja talousjohtaja

Lisätiedot

VUOROHOIDON 2. NEUVOTTELUPÄIVÄ VARHAISKASVATUSPÄÄLLIKÖILLE

VUOROHOIDON 2. NEUVOTTELUPÄIVÄ VARHAISKASVATUSPÄÄLLIKÖILLE KUTSU VUOROHOIDON 2. NEUVOTTELUPÄIVÄ VARHAISKASVATUSPÄÄLLIKÖILLE 6.4.2016 OHOI osaamista vuorohoitoon -hankkeen neuvottelupäivien tarkoituksena on koota yhteen ja dokumentoida vuorohoidon järjestämisen

Lisätiedot

SENIORIKASTE LAPIN TOIMINNALLINEN OSAKOKONAISUUS JOHTAJIEN TYÖKOKOUS Projektipäällikkö Leila Mukkala

SENIORIKASTE LAPIN TOIMINNALLINEN OSAKOKONAISUUS JOHTAJIEN TYÖKOKOUS Projektipäällikkö Leila Mukkala SENIORIKASTE LAPIN TOIMINNALLINEN OSAKOKONAISUUS JOHTAJIEN TYÖKOKOUS 14.10.2015 Projektipäällikkö Leila Mukkala Hankkeen tavoitteet Muistisairaan ihmisen alueellisen palveluprosessimallin luominen, jossa

Lisätiedot

Kehittämistoiminnan rakenteet muutoksessa?

Kehittämistoiminnan rakenteet muutoksessa? Kehittämistoiminnan rakenteet muutoksessa? Varhiksen alueellinen kehittäjäverkosto Poske 22.4.2008 Arja Honkakoski Esityksen sisältö 1 Miten kehittämistoiminnan rakenteet ja sisältö ovat muotoutuneet 2000

Lisätiedot

OT-organisaatiomalli Pohjoinen OT-KESKUS LAPE- Toimiva arki Jaana Jokinen, erityisasiantuntija

OT-organisaatiomalli Pohjoinen OT-KESKUS LAPE- Toimiva arki Jaana Jokinen, erityisasiantuntija OT-organisaatiomalli Pohjoinen OT-KESKUS 11.6.2018 LAPE- Toimiva arki Jaana Jokinen, erityisasiantuntija Pohjois-Pohjanmaa Sopimukset Lappi Keski-Pohjanmaa OTkokonaisuuden johtaminen, koulutuksen ja tutkimuksen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 96 Nuorisovaltuuston kokous AIKA 8.2.2016 Klo 16.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 98 2 KOKOUKSEN AVAUS... 98 3 PUHEENJOHTAJAN JA

Lisätiedot

25 Hyvät valinnat - palkinto terveydenhuollon etiikan edistämisestä Pirkanmaalla

25 Hyvät valinnat - palkinto terveydenhuollon etiikan edistämisestä Pirkanmaalla Tampere Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 14:00-17:10 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. kerros Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun resurssikeskuksen toimintamalli

Henkilökohtaisen avun resurssikeskuksen toimintamalli Henkilökohtaisen avun resurssikeskuksen toimintamalli 17.11.2010 Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelman sosionomi (AMK) opinnäytetyö Nina Nikurautio 2 S ISÄLLYS 1. JOHDANTO...3

Lisätiedot

KESKUSTEN MERKITYS HENKILÖKOHTAISESSA AVUSSA

KESKUSTEN MERKITYS HENKILÖKOHTAISESSA AVUSSA KESKUSTEN MERKITYS HENKILÖKOHTAISESSA AVUSSA HENKILÖKOHTAISEN AVUN ALUETUKIKESKUS-PROJEKTIN PÄÄTÖSSEMINAARI Turku 14.11.2011 Raija Mansikkamäki Koordinaattori Assistentti.info Sisältö Esittelyssä Assistentti.info

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 AIKA: 16.5.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika, kokoustila Oltermanni

Lisätiedot

Kuntanäkökulmia yksityisten sosiaalipalvelujen ohjaukseen ja valvontaan

Kuntanäkökulmia yksityisten sosiaalipalvelujen ohjaukseen ja valvontaan Kuntanäkökulmia yksityisten sosiaalipalvelujen ohjaukseen ja valvontaan 22.4.2015 Ympärivuorokautisten palvelujen valvonta. Ohjaus ja neuvonta tärkeässä osassa (ennakollinen valvonta) Vanhustenpalvelujen

Lisätiedot

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä 14.9.2018 kello 12 14 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija, puheenjohtaja Päijät-Hämeen liitto/phhyky

Lisätiedot

Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2. OSA A (koskee koko hankeaikaa 1.9.2012 alkaen) Seurantakysely 1.9.2012 31.12.

Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2. OSA A (koskee koko hankeaikaa 1.9.2012 alkaen) Seurantakysely 1.9.2012 31.12. Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2 OSA A (koskee koko hankeaikaa 1.9.2012 alkaen) Seurantakysely 1.9.2012 31.12.2012 Osahankkeen nimi: TAVOITTEET JA NIIDEN SAAVUTTAMINEN Vammaispalveluhankkeen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN YHTEISTOIMINTAMALLI: Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden tuotannon organisointi

KESKI-SUOMEN YHTEISTOIMINTAMALLI: Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden tuotannon organisointi KESKI-SUOMEN YHTEISTOIMINTAMALLI: Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden tuotannon organisointi Jyväskylän kaupunki Jyväskylän maalaiskunta Saarijärven seutu GeroCenter Jyväskylän Seudun

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot