VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS"

Transkriptio

1 1 (6) N MÄN KOKOUS Aika klo Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske X Heikkilä, Marja Koske Henttu, Tuula Erityisliikunta, X Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus Hård-Janhonen, Anne-Mari Jyväskylän kaupungin vammaisneuvosto Kolomainen, Ulla Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, AVEK - hanke Koskimies, Helena Jyväskylän AMK X Kumpulainen, Riitta Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Liimatainen, Marja Saarikka Luukkonen, Ilmi Hankasalmen kunta Ohvo, Eira Konneveden kunta Paananen, Veijo Jyväskylän kaupungin vammaisneuvosto X Parviainen, Seija Mustakallio, Armi Jämsän kaupunki Puurtinen, Pauliina HAVU -hanke X Renko, Tiina Salminen, Marjatta Saarinen, Marja-Leena, pj Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö X Troger, Belinda Etätulkki.fi -hanke, projektityöntekijä Vesimäki, Mirva HAVU -hanke X Viinikainen, Pirjo Jyväskylän aikuisopisto X Virtanen Ulla Jyväskylän aikuisopisto Yksjärvi, Leena, vara pj. Invalidiliitto oy KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Marja-Leena Saarinen avasi kokouksen. 2. Edellisen kokouksen muistion ( ) hyväksyminen Edellisen kokouksen muistioon korjattiin virheellisesti merkityt päivämäärät ja lisättiin maininta JAO:n tulevasta kehitysvammatyön erikoisammattitutkinnosta. Vaihtoehtoiset kommunikaatiomenetelmät termi muutettiin: puhetta tukevat menetelmät. Näillä muutoksilla hyväksyttiin edellinen muistio ja se on myös tämän kokouksen muistion liitteenä.

2 2 (6) 3. ESITTÄYTYMINEN JA KUULUMISKIERROS Käytiin läpi esittäytymis- ja kuulumiskierros. Uutena jäsenenä toivotettiin työryhmään tervetulleeksi suunnittelija-ohjaaja Tuula Henttu Jyväskylän kaupungin erityisliikunnasta. Kehitysvamma-alan työntekijöiden työkokouksen kuulumiset Suolahtisalissa kokoontui maakunnallinen kehitysvamma-alan työntekijöiden työkokous, jossa oli osallistujaa. Päivässä keskusteltiin aktiivisesti sisällöllisistä asioista. Esillä olivat henkilökohtaisen avun lakimuutokset, henkilökohtaisen avun keskus sekä suunnitteilla oleva Kaste-ohjelman vammaispalveluhanke. Reija Alen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoi kehitysvammapoliklinikan toiminnasta ja sai osallistujilta käytännöllisiä kommentteja eteenpäin vietäväksi. Pohdittiin mm. kehitysvammaisten sekä myös lapsiasiakkaiden asemasta uuden henkilökohtaisen avun laissa. Kehittämistoimintaan toiveeksi esitettiin, että hankkeiden organisointi ja toiminta tapahtuisi lähellä arkityötä. Iltapäivän ryhmätöissä käytiin läpi mm. työsuojelun ja työturvallisuuden asioita ja keskusteltiin paljon mm. aggressiivisten asiakkaiden kohtaamisesta. Asiasta oli alustamassa lakimies JHL:stä. Jaossa oli myös JHL:n opas kehitysvammahuollon työntekijöille. Kulttuuriantia päivään toi Jukka Virtanen. Kokemuksia lakiuudistuksesta Myös vammaisneuvoston sihteerin työssä näkyy lakiuudistuksen pulmat. Valitusten tekemiseen on pyydetty apua. Vaikka palveluita on toki myös hyvin myönnetty. Pulmana on mm. se, kuka katsotaan uuden lain mukaisesti vaikeavammaiseksi ja mitä on välttämätön apu. Huolenpidon, hoivan ja avustamisen rajanveto on myös pulmallista. Palveluasumista haettaessa vanhan lain mukaan on myös ilmennyt ongelmia. Kehitysvammaisten osalta ongelmia on ilmennyt mm. maksujen määräytymisessä kehitysvammapalvelujen asiakasmaksuissa. Vuokrasopimusten tekemisessä kehitysvammaisten osalta on myös aukkoja. Henkilökohtaisen avun keskuksen kuulumisia. Työntekijät ovat nyt kouluttautuneet lakiasioissa ja työssä vastaan tulee kuntien ohjeistusten laittomuuksia. Havun työntekijät pyrkivät toimimaan neutraalisti eivätkä ole kenenkään puolella, mutta käyvät keskusteluja lain vastaisista ohjeistuksista. Uusi laki ei ole kaikilla sosiaalityöntekijöilläkään vielä hallinnassa. Erityisesti palvelusuunnitelmien teossa on vaikeuksia. Vaikkakin keskustelussa todettiin myös että paljon hyvää yhteistyötä tehdään virkamiesten ja vammaisten omaisten kesken hyvässä yhteisymmärryksessä. Yksilöllisyys on avainasemassa. Jamk:lta on Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden taholta tilattu opinnäytetyönä opas Jyväskylän kaupungin kehitysvammaisille asiakkaille. Aikuisopiskelija aloittaa tekemään ko. opinnäytetyötä. Sosionomikoulutus on kiinnostunut myös työ- ja päivätoimintojen kehittämisestä esim. oppimiklinikka-tyyppisesti tai kummitoimintana. Palveluohjausta kehitetään kumppanina Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.

3 3 (6) 4. AJANKOHTAISKATSAUS Liikuntapalveluiden kuulumisia Liikuntapalveluissa ollaan Jyväskylässä tekemässä koko kaupungin vammaisten liikuntastrategiaa. Strategiatyöryhmä analysoi parhaillaan nykytilannetta. Ryhmiä on tavoitteena saada myös muualle, kuin kaupungin keskustaan. Eri ikäisten kohdalla mietitään toimintoja erikseen. Arkiliikuntaa ja luonnollista liikkumista nostetaan myös esille mm. kehittämällä vammaisten liikuntakorttia. Erityisliikunnan sisällä vammaisten liikunta on haasteellinen osio. Kehitysvammaiset ovat erityispalveluiden käyttäjänä vankka joukko. Jyväskylässä on kehitetty ansiokkaasti avustajatoimintaa eri oppilaitosten kanssa opiskelijayhteistyönä. Kaste ohjelman vammaispalveluhanke Uutta vammaisalan KASTE hanketta (Vammaispalvelujen parhaat palvelurakenteet ja prosessit) valmistelee Krista Brand. Hän oli edellisessä kokouksessa kertomassa hankkeen valmistelun tilanteesta ja keskustelemassa Kosken vammaistyöryhmän kanssa. Keski- Suomen alueen tavoitteita on tämän jälkeen jatkotyöstetty ja niiden pohjalta käydään keskustelua. Muistion liitteenä esitys suunnitellun hankkeen Keski-Suomen alueen tavoitteista. Keskustelua Muistutettiin siitä, että kehittämistyössä ei keskityttäisi vain kehitysvammaisten tarpeisiin. Palveluohjauksen kehittämisessä on keskeistä hyödyntää laajoja asiantuntijaverkostoja. Laadukas toiminta mahdollistuisi käytännössä henkilökohtaisen budjetoinnin avulla. Henkilökohtaisen avustajan toimintaa kehitettäessä olisi hyvä tarkemmin tutustua Ruotsin malliin. Ruotsissa vammaiset henkilöt organisoivat järjestelmää pitkälti omaehtoisesti. Toiminta on huomattavasti laajempaa ja laaja-alaisempaa kuin meillä. Jamk on mukana valtakunnallisessa perhepalvelukeskus-hankkeessa. Yliopiston kanssa yhteistyössä on ideoitu perhetyön keskusta, jossa olisi tutkimusta, kehittämistä ja palveluiden tuottamista. Yhteistä hanketta vetää Anna Rönkä. Tässä tulisi tarjolle laaja, kaikkia lapsia ja lapsiperheitä koskeva toiminta-alusta, jossa olisi mahdollista huomioida myös erityistarpeita, inkluusioajattelun lähtökohdista. Taide ja kulttuurialan yhteistyötä tulisi kehittää. Taide esim. kädentaidot voisi työllistää huomattavasti nykyistä enemmän vammaisia henkilöitä. Taidekeskus Keski- Suomeen olisi hieno tavoite! Hämeenlinnan toimintamallista voisi ottaa oppia. Keskusteltiin esim. avustajien laajasta kirjosta; monesti taidealan harrastaja tai ammattilainen voisi olla hyvä ja inspiroiva avustaja. Ammattitutkinto ja ammattilaisen rooli ei ole välttämätön tae hyvästä toiminnasta.

4 4 (6) 5. Kosken vammaistyöryhmän toiminnan arviointi ja suunnittelu Raili Haaki kertoi Kosken hallituksen käsittelyyn (16.12.) menossa olevan ensi vuoden toimintasuunnitelmaluonnoksen sisällöstä. Vammaistyön osalta siihen on kirjattu seuraavaa: Kosken vammaistyön työryhmä jatkaa toimintaansa edelleen. Työryhmä on luonteeltaan avoin tiedonvälitys- ja keskustelufoorumi, joka pyrkii osallistamaan jäseniään yhteisiin uusia ideoita jalostaviin pohdintoihin. Työryhmällä on koordinoiva rooli ja se seuraa aktiivisesti maakunnassa toteutettavia alan kehittämishankkeita sekä toimii eri vammaispalvelusektoreiden ammattilaisten työkokousten koollekutsujana. Kehitysvamma-alan ja vammaispalvelulain mukaisia päätöksiä tekevien työntekijöiden työkokousten suunnittelussa ja järjestämisessä ovat aktiivisessa roolissa kuntien ammattilaiset. Kosken roolina on mahdollistaa ja varmistaa ammattilaisten keskinäisen työkokouskäytännön jatkuminen. Kuntoutusohjaajien keskinäinen työkokouskäytäntö on toiminut hyvin itsenäisesti. Myös tätä toimintaa Koske voi tukea, mikäli tarpeen. Kosken vammaispalvelutyöryhmä tekee yhteistyötä vammaisjärjestöjen kanssa ja osallistuu mahdollisuuksien mukaan vammaisfoorum tapahtuman järjestämiseen. Mikäli Keski-Suomeen vammaistyön Kaste-hanke, tulee se toimimaan Kosken työyhteisössä. Hanke on osa valtakunnallista Vammais Kastetta. Vammaistyön alueelle on haettu myös toista hanketta yhteistyössä Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön kanssa. Se keskittyy vammaisten lasten lastensuojeluosaamisen parantamiseen. Hankkeessa ovat mukana myös Perhehoitoliitto ja Keski-Suomen maakunnallinen sijaishuoltoyksikkö Keskustelua Kosken vammaispalvelutyöryhmä on toiminut koko Kosken historian ajan. Työryhmä on elänyt hieman hiljaiseloa, kun hankekehittäminen on ollut aktiivista. Maakunnallinen foorumi nähdään kuitenkin tärkeänä eri tahoja yhdistävänä ryhmänä. Työryhmässä ja Kosken toiminnan kautta saadaan ideat ja asiat helposti maakunnalliseen levitykseen. Kaupungin vammaisneuvoton aikoinaan aloittaman vammaisfoorumin järjestäminen on ollut osa Kosken toimintaa useana vuonna. Vammaispoliittinen ohjelma voisi olla vuonna 2010 järjestettävän vammaisfoorumin sisältönä. Valtakunnallinen runko vammaispoliittiseksi ohjelmaksi on tekeillä ja valmistuu maaliskuun loppuun mennessä. Keski-Suomen vammaisfoorumin sopiva ajankohta saattaisi olla ensi syksynä. Hyvä miettiä myös olisiko ensi vuonna aiheellista järjestää tilaisuutta lakiuudistuksiin liittyen.

5 5 (6) 6 Muut asiat Tiedotettiin: Suomen YK-liiton julkaisema pieni kirjanen, Yk:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista ja sopimuksen valinnainen pöytäkirja. 7. Seuraavan kokouksen ajankohta Ke klo Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Muistion kirjasi Raili Haaki

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) N N KOKOUS Aika Ma 10.9. klo 9-12 Paikka Kosken koulutustila, Matarankatu 4, 2 krs, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske X Heikkilä, Marja Koske Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus Kortelainen,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 12.9.2011 klo 13.00 16.00 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili X Hanhikoski, Emmi X Heikkilä, Marja Henttu, Tuula Hänninen, Tanja

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS MUISTIO

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS MUISTIO 1 (6) N KOKOUS MUISTIO Aika Ma klo 9-12 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske x Heikkilä, Marja Koske - Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) VAMMAISPALVELUTYÖRYHN N KOKOUS Aika 27.1.2011 klo 9.00 12.00 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Asp-Vauhkala, Marjo Jämsän kaupunki Haaki, Raili Koske x Hanhikoski,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 10.10.2012 klo 13-16 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Ahonen, Airi K-S vammaispalvelusäätiö/ Arvokas elämä - x hanke Haaki, Raili Koske x Hanhikoski,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUS 1 (6) N N KOKOUS Aika 7.5.2007 klo 9-11.20 Paikka Kosken kokoushuone, Matarankatu 4, 1 krs, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske x Heikkilä, Marja Koske Hirsiaho, Aimo Länsi-Suomen lääninhallitus

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUSMUISTIO

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN MÄN KOKOUSMUISTIO 1 (6) N N KOKOUSMUISTIO Aika Ke 21.11.2007 klo 9-12 Paikka Kosken koulutustila 202, Matarankatu 4, 2 krs, Jyväskylä Osallistujat Haaki, Raili Koske x Halttunen, Harri KeSePa- hanke x Heikkilä, Marja Koske

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) Aika To 26.1. 2006 klo 9-12 Paikka Kosken kokoushuone, Tourula, Matarankatu 4, 1 krs Osallistujat Haaki, Raili Koske x Heikkilä, Marja Koske x Hiltunen, Marja Suojarinteen kuntayhtymä Hirsiaho, Aimo

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 6.3.2013 klo 13-15.30 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Mari Niinivirta K-S Sairaanhoitopiiri, kehitysvammapoliklinikka Pirjo Lehtovaara K-S

Lisätiedot

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Ma 23.5.2011 klo 13-15.30 Paikka Sovatek, Matarankatu 4, 2 krs, kokoustila 202 Osallistujat Hannu Koivisto Kari Lahti Maritta

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 ) Vammaisneuvosto 10.11.2015 AIKA 10.11.2015 klo 09:10-10:55 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 20 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Asumista Keski-Suomessa. Marja-Leena Saarinen 23.2.2012

Asumista Keski-Suomessa. Marja-Leena Saarinen 23.2.2012 Asumista Keski-Suomessa Marja-Leena Saarinen 23.2.2012 Metsätähden asukkaiden toiveet asumisesta Ulkopuolinen outo ihminen ei saa päästä sisälle - paitsi talonmies - paitsi nokikolari Pistokkeita myös

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 5/2015 1 (5)

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 5/2015 1 (5) 1 (5) Aika Ma 7.9.2015 klo 13 16.00 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Kutsutut Ahlström, Marko palvelukodin johtaja, Päivänsäteen Palvelukoti,

Lisätiedot

VANHUSPALVELUIDEN TYÖRYHMÄN KOKOUS

VANHUSPALVELUIDEN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) N KOKOUS Aika Ti 13.9.2011 KLO 9-12 Paikka Jamk/Hyvi Puistokatu 35, Jyväskylä, 1 krs, tila B112 Osallistujat Sarja, Pertti Jyväskylän vanhusneuvosto Eskola, Päivi pj X Avoin yliopisto Haaki, Raili

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 3.10.2013 klo 13-15.30 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Pirjo Lehtovaara PJ, K-S SHP Aino Arponen, AVI Aila Peltoniemi, AVI Rauno Hokkanen,

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (10 ) Vammaisneuvosto 15.04.2016 AIKA 15.04.2016 klo 10:10-11:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (6) N KOKOUS Aika 14.3.2012 klo 9.00 12.00 Paikka Kosken kokoustila 202, 2 krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Ahonen, Airi X Haaki, Raili X Hanhikoski, Emmi Heikkilä, Marja Henttu, Tuula Hård-Janhonen,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE Keksi-Suomen Vammais-Kaste /PL

VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE Keksi-Suomen Vammais-Kaste /PL VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE 2010-2012 Keksi-Suomen Vammais-Kaste 2011-2012/PL Vaikeavammaisten maakunnallisia tukipalveluja pohtivan työryhmäkehitysvammaisten erityispalvelujen rakenne maakunnassamme

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 3/ (5)

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ MUISTIO 3/ (5) 1 (5) Aika Ma 19.9.2016 klo 13 15.30 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, KeskiSuomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Kutsutut Vesimäki, Mirva pj. palveluvastaava, Äänekosken kaupunki X

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (10 ) Vammaisneuvosto 27.01.2017 AIKA 27.01.2017 klo 09:00-10:55 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI VAMMAISNEUVOSTO

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI VAMMAISNEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2019 22.3.2019 KOKOUSAIKA 21.3.2019 klo 16.15 18.00 KOKOUSPAIKKA Virvelinranta OSALLISTUJAT Kaupungin nimeämät edustajat Sivistys- ja hyvinvointilautakunta Kylli Kylliäinen Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

- X Lahtela, Riikka Lampi-Mäkelä, Emilia

- X Lahtela, Riikka Lampi-Mäkelä, Emilia 1 (5) Aika Ma 25.9.2017 klo 13 15 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, KeskiSuomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Vesimäki, Mirva pj. palveluvastaava, Äänekosken kaupunki Paananen,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS 1 (5) KESKISUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 9.03 10.45 Paikka Koske, Matarankatu 4, 1. krs, pieni kokoustila 118 Osallistujat Hauvala,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS = KOSKE

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS = KOSKE Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Palveluohjaus vammaistyössä 28.9.07 Armi Mustakallio Projektipäällikkö, Vammaispalveluiden sosiaalityön ja verkostoituneen erityisosaamisen kehittäminen 5.10.2007

Lisätiedot

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja,

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja, Hollolan kunta / Muistio 1/2013 1 (5) n kokous Aika Tiistai 5.3.2013 kello 18.00 Paikka Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Läsnä Armas Hacklin Eija Koivuniemi Tiina Aarto Marjatta

Lisätiedot

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki Kokous Vammaisneuvoston kokous 1/2018 Aika, paikka Tiistaina 23.1.2018 kello 16.00-17.50 Imatran kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski, h 308 Osallistujat Heikki Luukkanen, puheenjohtaja Helena Roiha,

Lisätiedot

VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE. Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus

VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE. Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus VPK - käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen yhteistyön areenana Vammaispalvelujen

Lisätiedot

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry.

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry. VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Maanantai 28.8.2017 13.00 15.30 Kaupungintalo, valtuustosali Läsnä: Tornion Invalidit ry. Lapin Näkövammaiset ry., Tornion kerho Tornion seurakunta Liikuntatoimi Tornion Reuma

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Aika: keskiviikko , klo Paikka: K-S shp rakennus 45 Osallistujat: K-S shp, ylilääkäri, tulosaluejohtaja

Aika: keskiviikko , klo Paikka: K-S shp rakennus 45 Osallistujat: K-S shp, ylilääkäri, tulosaluejohtaja Muistio Vaikeavammaisten maakunnallisia tukipalveluja pohtivan työryhmän kokous - kehitysvammaisten erityispalvelujen rakenne maakunnassamme Aika: keskiviikko 20.6.2012, klo 13.00 Paikka: K-S shp rakennus

Lisätiedot

Esitys Keski-Suomen vammaisstrategiaksi versio 3.3

Esitys Keski-Suomen vammaisstrategiaksi versio 3.3 KESKI-SUOMEN SOTE 2020 -hanke Esitys Keski-Suomen vammaisstrategiaksi versio 3.3 Keski-Suomi: Yhdessä uutta kohti Keski-Suomen vammaispalvelutyöryhmä SOTE 2020-hankkeen Peurunka3-seminaari 27.10.2015 Keski-Suomen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS

KESKI-SUOMEN SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS 1 (5) KESKI-SUOMEN SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS NATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS Aika klo 16.00 Paikka Koske, Matarankatu 4, 4 krs, Saunakabinetti Osallistujat Janhonen, Jouko

Lisätiedot

ESITYS KESKI-SUOMEN VAMMAISSTRATEGIAKSI VERSIO 3.4

ESITYS KESKI-SUOMEN VAMMAISSTRATEGIAKSI VERSIO 3.4 Keski-Suomen SOTE 2020 hanke ESITYS KESKI-SUOMEN VAMMAISSTRATEGIAKSI VERSIO 3.4 Keski-Suomi: Yhdessä uutta kohti Kuva: Kirsti Pehkonen Keski-Suomen vammaispalvelutyöryhmä 2015 2016 SOTE 2020-hankkeen Peurunka3-seminaari

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Raision vammaisneuvosto 26.9.2018 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Sisällys VUOSILLE 2018-2020... 0 YLEISTÄ...

Lisätiedot

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 3/2010 27.10.2010 Asiat VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 VAMN 18 PALAUTE SEUTUKUNNAN

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

VANHUSTEN PÄIVÄKESKUSOHJAAJIEN MAAKUNNALLINEN TYÖKOKOUS

VANHUSTEN PÄIVÄKESKUSOHJAAJIEN MAAKUNNALLINEN TYÖKOKOUS 1 (6) VANHUSTEN PÄIVÄKESKUSOHJAAJIEN MAAKUNNALLINEN TYÖKOKOUS Aika 2.11.2012 klo 9.00-14.00 Paikka Jyväskylän Palokassa, Luhtisen palvelukeskus, Ritopohjantie 23 Osallistujat: 1. Tarja Tammelin Saarikka

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 101 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 7.3.2016 Klo 16.30 PAIKKA Narvan monari KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 103 2 KOKOUKSEN AVAUS... 103 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 2/2015 24.3.2015 Asiat VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 VAMN 12 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2014 12 VAMN 13 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 AIKA: 16.5.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika, kokoustila Oltermanni

Lisätiedot

Asialista Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, Mikkeli

Asialista Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, Mikkeli Kokoustiedot Aika torstai klo 16.00-17.30 Paikka Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (9 ) Vammaisneuvosto 10.04.2019 AIKA 10.04.2019 klo 09:00-10:45 PAIKKA Keskustan Palvelutalo, Sauvosaarenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus

Lisätiedot

68 Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärven esittäytyminen. 69 Ajankohtaista hyvinvoinnin palvelualueelta

68 Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärven esittäytyminen. 69 Ajankohtaista hyvinvoinnin palvelualueelta Tampere Pöytäkirja 8/2017 1 (13) Aika 19.09.2017, klo 14:00-16:41 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. krs Käsitellyt asiat 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 66 Pöytäkirjan tarkastus 67

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

Henkilökohtainen apu käytännössä

Henkilökohtainen apu käytännössä Henkilökohtainen apu käytännössä Mirva Vesimäki, Henkilökohtaisen avun koordinaattori, Keski-Suomen henkilökohtaisen avun keskus HAVU 24.2.2012 Henkilökohtainen apu vaikeavammaiselle henkilölle, 8 2 Kunnan

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa.

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa. 07/2016 Aika: Tiistai 16.8.2016 klo 16.00 18.00 Paikka: Veturitallit, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Olli Lintu avaa kokouksen klo 16.08. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoitunut vammaistyön kehittämisyksikkö-hanke 2007-2009

Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoitunut vammaistyön kehittämisyksikkö-hanke 2007-2009 Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien verkostoitunut vammaistyön kehittämisyksikkö-hanke 2007-2009 Kehittämisyksikön toiminnalla tuetaan vammaisten henkilöiden lähipalveluja ja niiden kehittämistä sekä

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN YLIMÄÄRÄINEN KOKO- US KEHAS-TYÖPAJAN VALMISTELU: PALVELUJEN KE- HITTÄMISEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT

VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄN YLIMÄÄRÄINEN KOKO- US KEHAS-TYÖPAJAN VALMISTELU: PALVELUJEN KE- HITTÄMISEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT 1 (9) N YLIMÄÄRÄINEN KOKO- US KEHAS-TYÖPAJAN VALMISTELU: PALVELUJEN KE- HITTÄMISEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT Aika To 6.2.2014 klo 13 15 Paikka Kosken kokoustila 100, 1. krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 15.4.2009 klo 9.00 11.05 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Nina Lehtinen Lempäälä puheenjohtaja (x)

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.30 18.30 Paikka Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila)

Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila) VAMMAISNEUVOSTO Esityslista Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen kokouksen alkua henkilökunnan kahvihuoneessa Paikka: Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila) Aika:

Lisätiedot

Vammaisten palvelut uudessa maakunnassa -keskustelutilaisuus klo 18 20

Vammaisten palvelut uudessa maakunnassa -keskustelutilaisuus klo 18 20 Vammaisten palvelut uudessa maakunnassa -keskustelutilaisuus 12.10.2017 klo 18 20 Ohjelma 18.00 Uusimaa 2019 -hanke: tavoitteet ja tilannekatsaus vammaisten palvelujen osalta Toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja,

Lisätiedot

Vammaispalveluhankkeen kysely kuntien työntekijöille

Vammaispalveluhankkeen kysely kuntien työntekijöille Vammaispalveluhankkeen kysely kuntien työntekijöille toteutus touko-syyskuussa 2012 suomeksi ja ruotsiksi lähetettiin hankealueen kuntien, kuntayhtymien ja yhteistoimintaalueiden vammaispalvelun sosiaalityöntekijöille

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vammaisneuvosto 23.03.2017 AIKA 23.03.2017 klo 09:15-11:10 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaus 3 10 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 109 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 111 2 KOKOUKSEN AVAUS... 111 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 107 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 109 2 KOKOUKSEN AVAUS... 109 3

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ. Muistio 2/2015 1 (6)

KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUTYÖRYHMÄ. Muistio 2/2015 1 (6) 1 (6) Aika Ma 16.2.2015 klo 13 15.30 Paikka Kosken kokoustila 100, 1. krs, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Kantola, Heli pj. perusturvajohtaja, Toivakan kunta X Ahlström, Marko palvelukodin johtaja,

Lisätiedot

Aarre Majamäki jäsen

Aarre Majamäki jäsen JÄMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 PYKÄLÄT 12-23 KOKOUSAIKA: Ma 19.9. klo 11.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakoti LÄSNÄ: Mariitta Lahti puheenjohtaja Lauri Kontti jäsen Aarre Majamäki jäsen Anneli Moisio

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta Aika 3.3.2008 klo 10.30-12.40 Paikka Jyväskylän kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Jäsen Veijo Koskinen x Ulla Lauttamus x Heidi Nieminen x Pirkko Selin

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Vammaisneuvosto 23.05.2017 AIKA 23.05.2017 klo 09:05-10:30 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 Kokouksen avaus 3 18 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirja Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta

Pöytäkirja Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Keskiviikko 24.1.2018 klo 17.00 19.05 Paikka Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 1

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/

PÖYTÄKIRJA 3/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 3/2012 10.4.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 23 ILMOITUSASIAT 2 24 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Äänekosken palveluohjausmalli Auli Savolainen ja Päivi Pulli

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Äänekosken palveluohjausmalli Auli Savolainen ja Päivi Pulli Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Äänekosken palveluohjausmalli Auli Savolainen ja Päivi Pulli 12.9.2008 Taustalla uusi Äänekoski 1.1.2007 Rakennettu uutta kuntaa/perusturvaa; Suolahti, Sumiainen

Lisätiedot

Koti-Kuusela, Pelloskuja 5, 41340 Laukaa Varsinaiset jäsenet. Jan Hänninen

Koti-Kuusela, Pelloskuja 5, 41340 Laukaa Varsinaiset jäsenet. Jan Hänninen KOKOUSAIKA 19.6.2013, klo. 14:30-16:20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Koti-Kuusela, Pelloskuja 5, 41340 Laukaa Varsinaiset jäsenet Jan Hänninen (pj.)

Lisätiedot

K1007 VAIKEAVAMMAISTEN ERITYISPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN

K1007 VAIKEAVAMMAISTEN ERITYISPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN K1007 VAIKEAVAMMAISTEN ERITYISPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN Vammaistyön alueellinen kehittämispäivä propellipäivä 10.9.2008 Kouvola-talo Kehittämissuunnittelija Tarja Roivainen TAUSTAA Etelä-Karjalan sosiaali-

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

Vammaistyön uusimmat kuulumiset

Vammaistyön uusimmat kuulumiset Vammaistyön uusimmat kuulumiset VS avy 15.9.2015 Vammaisuuden määritelmä Vammaisuus ei ole vain terveysongelma. Se on monimutkainen ilmiö, joka syntyy vuorovaikutuksessa henkilön ja yhteiskunnan piirteiden

Lisätiedot

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 19.2.2009 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika torstai 19.2.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Poske, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs Perjantai 12.10.2018 12.00 14.00 Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs läsnä: Tornion Invalidit ry. Raimo Toratti Lapin Näkövammaiset ry., Soile Järvirova Tornion kerho Tornion kaupunginhallitus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/2012. Sosiaali- ja terveysvirasto, Peltolantie 2 D 3. krs (iso kokoushuone), Tikkurila

PÖYTÄKIRJA 3/2012. Sosiaali- ja terveysvirasto, Peltolantie 2 D 3. krs (iso kokoushuone), Tikkurila Aika Tiistai 8.5.2012 klo 17.05-19.15 Paikka Läsnä: Sosiaali- ja terveysvirasto, Peltolantie 2 D 3. krs (iso kokoushuone), Tikkurila Kari Ali-Yrkkö, puheenjohtaja Mikaela Westergård, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 16.30. Kokous: Avattiin kokous ajassa 16.31 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 9/2018 1 Aika 13.09.2018 klo 14:03-15:45 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3 krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Uudenmaan maakunnan tilatoiminnon

Lisätiedot

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Kuntamarkkinat 14.9.2011 Palveluasumisen järjestäminen kunnissa va. sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Sami Uotinen Asumispalvelujen järjestäminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

] E N S U U VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika Torstai klo Paikka. Kaupungintalo, Tornikabinetti

] E N S U U VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika Torstai klo Paikka. Kaupungintalo, Tornikabinetti ] E N S U U PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 21.5.2018 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 412018 Aika Torstai 17.5.2018 klo 14.00-15.25 Paikka Kaupungintalo, Tornikabinetti Läsnä Liisa Karvinen jäsen, puheenjohtaja Arto Pippuri

Lisätiedot

- Lahtela, Riikka Lampi-Mäkelä, Emilia

- Lahtela, Riikka Lampi-Mäkelä, Emilia 1 (6) Aika Ma 20.11.2017 klo 9 11 Paikka Kokoustila 100, 1. krs, KeskiSuomen sosiaalialan osaamiskeskus, Matarankatu 4, Jyväskylä Osallistujat Vesimäki, Mirva pj. palveluvastaava, Äänekosken kaupunki Lehtinen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTÄKIRJA 4/2016 5.10.2016 KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 5.10.2016 klo 17.00 18.56 PAIKKA Terveyskeskus Ruokatila, Metsolantie 2 LÄSNÄ Taipale Olavi, puheenjohtaja Johansson Erja Molin Kati Kiiski

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 96 Nuorisovaltuuston kokous AIKA 8.2.2016 Klo 16.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 98 2 KOKOUKSEN AVAUS... 98 3 PUHEENJOHTAJAN JA

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (12 ) Vammaisneuvosto 13.12.2018 AIKA 13.12.2018 klo 09:00-10:10 PAIKKA Kaupungintalo kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus 3 29 Laillisuus ja

Lisätiedot

KOULUTYSYHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS

KOULUTYSYHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOULUTYSYHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 7.5. klo 9.00-11 Paikka Rekrytointi-yhteispalvelupiste, Väinönkeskus Väinönkatu 26 A, 4 krs Osallistujat Aroheinä, Arja Jyväskylän kaupunki X Arponen, Aino Lääninhallitus

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2015 Aika: tiistai 17.2.2015 klo 17.30-19.06 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/

PÖYTÄKIRJA 1/ PÖYTÄKIRJA 1/2017 7.2.2017 KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 7.2.2017 klo 17.00 19.14 PAIKKA TERVEYSKESKUS RUOKATILA, METSOLANTIE 2 LÄSNÄ Taipale Olavi, puheenjohtaja Johansson Erja Kiiski Aarne Sinijoki

Lisätiedot

Keski-Suomen SOTE 2020

Keski-Suomen SOTE 2020 Keski-Suomen SOTE 2020 KOULUTUS, TUTKIMUS JA KEHITTÄMINEN workshop 6.10. klo 13-14.30 Raili Haaki, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vesa Kataja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Miten koulutus, tutkimus

Lisätiedot

Työryhmien 1-3 Sparrauspäivä ke klo Kuusa, Varjolan tila

Työryhmien 1-3 Sparrauspäivä ke klo Kuusa, Varjolan tila Työryhmien 1-3 Sparrauspäivä ke 6.9.2017 klo 8.30-15.30 Kuusa, Varjolan tila Kukoistava Kotihoito -hanke: Visio: Kotihoidolla on koko Keski- Suomen maakunnassa yhteinen palvelulupaus, yhteiset palvelukriteerit

Lisätiedot

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vammaispalveluiden sosiaalityön ja verkostoituneen erityisosaamisen kehittäminen -hanke v. 2006-2008 12.9.2008 Projektipäällikkö Mirva Vesimäki mirva.vesamaki@koske.jyu.fi

Lisätiedot

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja Hollolan kunta / Muistio 2/2013 1 (5) n kokous Aika Keskiviikko 29.5.2013 kello 18.00 Paikka Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi, sosiaali- ja terveysjohtaja

Lisätiedot

Vammaisten perhehoidon koordinointi Keski-Suomessa. Sosiaali- ja terveysjohdon maakunnallinen työkokous 7.11. 2013

Vammaisten perhehoidon koordinointi Keski-Suomessa. Sosiaali- ja terveysjohdon maakunnallinen työkokous 7.11. 2013 Vammaisten perhehoidon koordinointi Keski-Suomessa Sosiaali- ja terveysjohdon maakunnallinen työkokous 7.11. 2013 Miksi vammaisten perhehoitoa ja koordinointia tulee kehittää? Vammaisten ihmisoikeudet

Lisätiedot

Pöytäkirja/ Asialista Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli

Pöytäkirja/ Asialista Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.00 17.20 Paikka Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 6-2015. Aika Maanantai 8.6.2015 klo 18.15 19.30. Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 6-2015. Aika Maanantai 8.6.2015 klo 18.15 19.30. Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 8.6.2015 klo 18.15 19.30 Paikka Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 81 KOKOUKSEN

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä Aika: Sunnuntai 15.10.2017 klo 14-17.00 Paikka: Veturitallit, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avaa kokouksen klo 14.09. 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi

Lisätiedot

VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9

VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9 2/2017 15.5.2017 Asiat VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9 VAMN 10 VAMMAISNEUVOSTOJEN LAKISÄÄTEISYYS 1.6.2017 LÄHTIEN 10 VAMN 11 VAMMAISNEUVOSTON UUDET

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 1. Sivu 17 MARJO-KAISA KONTTISEN PUHEENVUORO 4 18 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 5 19 MUUT ASIAT 6

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 1. Sivu 17 MARJO-KAISA KONTTISEN PUHEENVUORO 4 18 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 5 19 MUUT ASIAT 6 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Vammaisneuvosto 27.11.2014 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 17 MARJO-KAISA KONTTISEN PUHEENVUORO 4 18 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 5 19 MUUT ASIAT 6 NURMIJÄRVEN

Lisätiedot

Puheenjohtaja Nina Halme avasi kokouksen Edellisen kokouksen muistio hyväksyttiin.

Puheenjohtaja Nina Halme avasi kokouksen Edellisen kokouksen muistio hyväksyttiin. 1 VAMMAISRATSASTUSKOMITEAN KOKOUS 2/ 2014 Paikka: SRL, Valotalo 5. krs Aika: ke 5.3.2014 klo 16.30-20.00 Läsnä: Päivi Anttila Maritta Enqvist Nina Halme, pj Marja Mikola, siht. Hanna Talvitie Poissa: Jaana

Lisätiedot

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski VAMMAISPALVELULAKI 8 b Päivätoiminta 8 c Henkilökohtainen apu KEHITYSVAMMALAKI 2 : kohta 3) tarpeellinen ohjaus sekä 4) työtoiminnan

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Asiakaslähtöisen palvelusuunnitun. Lokakuu 2011, päivitetty Vammaispalveluhanke/Eteva ja Nurmijärven kunta

Asiakaslähtöisen palvelusuunnitun. Lokakuu 2011, päivitetty Vammaispalveluhanke/Eteva ja Nurmijärven kunta Asiakaslähtöisen palvelusuunnitun kehittäminen Lokakuu 2011, päivitetty 1.2.2012 Vammaispalveluhanke/Eteva ja Nurmijärven kunta SUUNNITELMA Aika 19.9.2011 31.5.2012 Kumppanit Nurmijärven kunnan vammaispalvelut

Lisätiedot