Taajuusmuuttaja PowerFlex 4-sarja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taajuusmuuttaja PowerFlex 4-sarja"

Transkriptio

1 Pikaopas Taajuusmuuttaja PowerFlex 4-sarja Tässä pikaoppaassa on yhteenveto perustyövaiheista, jotka ovat tarpeen PowerFlex 4 sarjan taajuusmuuttajaa asennettaessa, käyttöönotettaessa ja ohjelmoitaessa. Opas ei korvaa käyttäjän käsikirjaa ja se on tarkoitettu vain taajuusmuuttajiin perehtyneen, pätevän huoltohenkilöstön käyttöön. Tarkemmat tiedot PowerFlex 4 -sarjantaajuusmuuttajasta sähkömagneettista yhteensopivuutta (EMC) koskevine ohjeineen, soveltuvuusnäkökohtineen ja varoituksineen löytyvät Käyttäjän käsikirjasta, PowerFlex 4x User Manual, (tallennettu taajuusmuuttajan mukana toimitetulle CD-levylle, löytyy myös web-osoitteesta Publications Library, Litterature Library) Yleisiä varoituksia HUOM: Taajuusmuuttajassa on suurjännitteisiä kondensaattoreita, joiden purkautuminen tehonsyötön katkaisun jälkeen vie aikaa. Varmista ennen taajuusmuuttajaan kajoamista, että syöttävä sähkö-verkko on erotettu laitteen verkkoliittimistä [R, S, T (L1, L2, L3)]. Odota vähintään kolme minuuttia, jotta kondensaattoreiden jännite alenee vaarattomalle tasolle. Muussa tapauksessa saattaa seurauksena olla jopa kuolemaan johtava henkilövahinko. Näytön LED-merkkivalojen sammuminen ei välttämättä ilmaise, että kondensaattorien varaus olisi purkautunut vaarattomalle jännitetasolle. HUOM: Järjestelmän asennus-, käyttöönotto- ja huoltotoimia saa suunnitella ja toteuttaa vain pätevä, taajuusmuuttajiin ja niihin liittyviin koneisiin ja laitteisiin perehtynyt ammattihenkilöstö. Tästä säännöstä poikkeaminen voi johtaa henkilö- ja/tai laitevahinkoihin. HUOM: Taajuusmuuttajassa on staattisille sähkönpurkauksille (ESD) arkoja osia ja osakokonaisuuksia. Staattisilta sähkönpurkauksilta on suojauduttava laitetta asennettaessa, testattaessa, huollettaessa ja/tai korjattaessa. Komponentit saattavat vioittua laiminlyötäessä ESD suojaustoimet. Näihin toimiin voi perehtyä Allen-Bradleyn hakuteoksen Guarding Against Electrostatic Damage tai muiden soveltuvien ESD-suojausta käsittelevien käsikirjojen avulla. HUOM: Taajuusmuuttajan sovellus- tai asennusvirheet saattavat vioittaa komponentteja tai lyhentää tuotteen kestoikää. Johdotus- tai sovellusvirheet (moottorin alimitoittaminen, syöttöjännitteen vääränlaisuus tai riittämättömyys, liian korkea ympäristölämpötila tms.) voivat johtaa järjestelmän toimintahäiriöihin.

2 Asennuksessa huomioitavat seikat Asenna taajuusmuuttaja pystysuoraan tasaiselle ja sileälle pinnalle. Asenna se 35 mm:n DIN-kiskoon tai asenna se ruuveja käyttäen. Suojaa jäähdytystuuletin pölyltä ja metallihiukkasilta. Älä asenna taajuusmuuttajaa korroosiolle altistavaan ympäristöön. Suojaa laite kosteudelta ja suoralta auringonpaisteelta. Ympäristön lämpötila (Käyttö-) Yleiset maadoitusvaatimukset CE-vaatimustenmukaisuus Pienjännitedirektiivin ja EMC-direktiivin (sähkömagn. yhteensopivuus) vaatimusten mukaisuus: ks. PowerFlex 4:n Käyttäjän käsikirja (User Manual, löytyy taajuusmuuttajan mukana toimitetulta CD-levyltä).

3 C U L U L 5 8 C U L C S A

4 Teho-osan (pääteasteen) johdotus Syöttävän sähköverkon ominaisuudet I/O-johdotussuositukset (3) Johdon tyyppi/tyypit Belden 876/946 (tai vastaava) Belden 877 (tai vastaava) Kuvaus,75 mm2(18awg), kierretty pari, 1 % vaippasuojaus.,75 mm2 (18AWG), 3 johdinta, suojattu, vain ulkoista potentiometriä varten. Eristeiden minimiluokitus 3 V 6 C (14 F) (3) Jos johdot ovat lyhyet ja kulkevat sellaisen kotelon sisällä, jossa ei ole herkkiä piirejä, voi suojattujen kaapeleiden käyttäminen olla tarpeetonta. Se on kuitenkin aina suositeltavaa. I/O-riviliitinten erittely ( 4) Tarkoittaa riviliittimeen mahtuvia maksimi- ja minimikokoja (kyse ei ole suosituksista). Teho- ja ohjauskaapeleiden enimmäispituussuositukset: ks. PowerFlex 4x:n Käyttäjän käsikirja (User Manual, CD-levyllä)

5 Ohjausriviliittimet 1 Seis (1) Pyörii vapaasti Tehtaan siltauksen tai NC-koskettimen on oltava paikoillaan, jotta laite käynnistyisi 4, 4, 4 4M P36, P37 P16,P17 2 Käyntiin / ajo P16 Ei aktiivinen Oletus: käskyt annetaan taajuusmuuttajan omasta P36 ETEEN 3 Suunta /ajo painikepaneelista. Suunnanvaihdon esto: ks. A95 P16, A434 Ei aktiivinen P36, A95 TAAKSE [suunnanvaihdon deaktivointi]. 4 Digit., yhteinen Digitaalituloja varten. Elektronisesti erotettu analogia I/O-yksiköistä digitaalituloyksiköiden avulla. 5 Digitaalitulo 1 Esias. taajuus 1 Ohjelmointi A51:n avulla [valinta: digitaalitulo 1]. A51 T21 6 Digitaalitulo 2 Esias. taajuus 2 Ohjelmointi A52:n avulla [valinta: digitaali tulo 2]. A52 T V DC V DC 13 Tulo 1 V (3) 14 Analog., yhteinen Tulo 4 2 ma (3) RS485 (DSI) -suojaus Ei aktiivinen Ei aktiivinen Digitaalitulojen tehonsyöttö saadaan taajuusmuuttajasta. Maksimilähtövirta on 1 ma. Ulkoisen 1 V -potentiometrin tehonsyöttö saadaan taajuusmuuttajasta. Maksimi lähtövirta on 15 ma. Ulkoisten tulojen tehonsyöttöön ( 1 V, tuloimpedanssi = 1 kω) tai potentiometrin keskiulosottoon. Tulojen ( 1 V tai 4 2 ma) tehonsyöttöön. Elektronisesti erotettu digitaali I/O-yksiköistä analogiatuloyksiköiden avulla. Ulkoisten tulojen (4 2 ma) tehonsyöttöön (tuloimpedanssi = 25 Ω). Liitäntänapa on kytkettävä laitemaahan käytettäessä RS485- (DSI-) tietoliikenneporttia. ( 3) PowerFlex 4/4M vain yksi analogisen taajuusohjearvon lähde voi olla kerrallaan kytkettynä, muussa tapauksessa on seurauksena epämääräinen taajuusohjearvo. P38 P38 P38 P18 P18 P18

6 Taajuusmuuttajan käyttöönoton valmistelut HUOM: Taajuusmuuttajaan on syötettävä tehoa seuraavia toimenpiteitä varten. Eräät jännitteelliset osat ovat syöttävän verkon potentiaalissa. Sähköisku- ja laitevauriovaaran välttämiseksi saa seuraavat toimet suorittaa vain ammatillisesti pätevä huoltohenkilöstö. Lue ohjeet kunnolla ennen toimiin ryhtymistä ja varmista, että olet ymmärtänyt ne. Ellei toimenpide johda haluttuun tapahtumaan, älä jatka. Erota laite verkosta ja ohjausjännitteistä. Omista lähteistä peräisin olevia jännitteitä voi esiintyä, vaikka taajuusmuuttajan syöttö verkosta on katkaistu. Korjaa ongelman syy ennen jatkotoimenpiteitä. Taajuusmuuttajan tehonsyötön kytkemistä edeltävät toimet 1. Varmista, että kaikki tulevat johdot on kytketty oikeisiin liitäntänapoihin ja liitokset kiristetty kunnolla. 2. Varmista, että erotuselimelle (kytkimelle tms.) tuleva verkkojännite on taajuusmuuttajan nimellisarvojen mukaisissa rajoissa. 3. Varmista, että digitaalisena ohjausjännitteenä on kauttaaltaan 24 V. 4. Varmista, että DIP-valintakytkin SNK (virtanielu) / SRC (virtalähde) on asetettu oman ohjauskytkennän mukaisesti. 5. Stop-tulosignaalin on oltava päällä, jotta taajuusmuuttaja käynnistyy. Tärkeää: Ohjauspiirien oletusasetus on virtalähde (SRC). Stop-tulo (I/O-liittimet 1 ja 11) on sillattu, jotta laite käynnistyisi painikepaneelista. Muutettaessa kytkennät virtanielu- tyyppisiksi (SNK) on I/O-liitinten 1 ja 11 välinen siltaus poistettava ja I/O-liitinten 1 ja 4 väli sillattava. Taajuusmuuttajan syöttöjännitteen päällekytkentä 6. Kytke taajuusmuuttajan syöttö- ja ohjausjännitteet päälle. 7. Perehdy taajuusmuuttajan painikepaneelin ominaisuuksiin (ks. seuraava sivu) ennen Ohjelma-ryhmän parametrien muuttamista. Käynnistys, pysäytys sekä suunnan ja nopeuden hallinta Taajuusmuuttajaa voidaan tehtaan oletusasetuksilla käyttää suoraan laitteessa olevasta painikepaneelista käynnistäminen, pysäyttäminen, suunnan vaihtaminen ja nopeuden säätäminen eivät vaadi ohjelmointia. Tärkeää: Suunnanvaihdon esto: ks. A95 [suunnanvaihdon deaktivointi]. Mikäli jännitteitä kytkettäessä esiintyy virheilmoitus, löytyy vikailmoituskoodin selitys tämän dokumentin lopusta. Kattavat vianhakutiedot: ks. PowerFlex 4x:n Käyttäjän käsikirja (User Manual) (CD-levyllä).

7 Painikepaneeli No LED LEDin tila Kuvaus 1 Punainen, vilkkuu Ajo/suuntatila Aakkosnumeerinen Punainen Taajuusmuuttajan käyntitieto / käskyn mukainen moottorin pyörimissuunta. Punainen 2 näyttö Punainen, vilkkuu 3 4 Näytön Punainen yksiköt Ohjelman tila Punainen Taajuusmuuttajalle on annettu suunnanmuutoskäsky. Ilmaisee moottorin todellisen pyörimissuunnan hidastuksen aikana. Ilmaisee parametrin numeron, parametrin arvon tai vikailmoituskoodin. Yksi numero vilkkuu: kyseistä numeroa voidaan muuttaa. Kaikki numerot vilkkuvat: vikatilanne. Ilmaisee näytöllä esiintyvien parametrien yksiköt Ilmaisee, että parametrin arvoa on muutettu. 5 Vikailm. tila Punainen Ilmaisee, että taajuusmuuttajassa on vikaa. 6 Pot.metrin Vihreä Ilmaisee, että painikepaneelin tila potentiometri on käytössä. 7 Käynnistyspainikkeen (Start) tila Vihreä Ilmaisee, että painikepaneelin käynnistyspainike on käytössä. Myös suunnanvaihtopainike on käytössä, ellei sitä ole deaktivoitu (A95/A434 [suunnanvaihdon esto]). No Painike Nimi Kuvaus 8 Poistuminen (Escape) Valinta (Select) Ylös-nuoli Alas-nuoli Kuittaus (Enter) Siirtyminen yksi askel taaksepäin ohjelmointivalikossa. Parametrin arvon muutoksen peruutus ja poistuminen ohjelmointitilasta. Siirtyminen yksi askel eteenpäin ohjelmointivalikossa. Tarkasteltavan parametrin arvon numeron valinta. Valikkoryhmien ja parametrien vieritys. Vilkkuvan numeron arvon suurentaminen/pienentäminen. Siirtyminen yksi askel eteenpäin ohjelmointivalikossa. Parametrin muutetun arvon tallennus muistiin. 9 Potentiometri Käytetään taajuusmuuttajan nopeuden säätämiseen. Oletus: potentiometri aktiivisena. Kontrollointi parametrin P38 avulla. Käynnnistys (Start) Käytetään taajuusmuuttajan käynnistämiseen. Oletus: painike aktiivisena. Kontrollointi parametrin P36 /P16 avulla.

8 Suunnanvaihto (Reverse) Seis (Stop) Käytetään taajuusmuuttajan suunnanmuutokseen. Oletus: aktiivisena. Kontrollointi parametrien P38/P18 ja A95/A434 avulla. Käytetään taajuusmuuttajan pysäyttämiseen tai vikailmoituksen kuittaamiseen. Tämä painike on aina aktiivisena. Kontrollointi parametrin P37/P17 avulla. Parametrien tarkastelu ja editointi Käyttäjän viimeksi valitsema Näyttö-ryhmän parametri tallentuu muistiin poiskytkettäessä ja se tulee oletuksena näytölle tehonsyötön kytkeytyessä uudelleen päälle. Seuraavassa on esimerkki painikepaneelin ja näytön perustoiminnoista. Siitä saa perusohjeet valikoissa liikkumiseen. Esimerkki kuvaa, kuinka ensimmäinen Ohjelmointi-ryhmän parametri ohjelmoidaan.

9 Älykäs käyttöönotto perusohjelmointiparametreilla PowerFlex 4x on suunniteltu käyttöönoton helppoutta ja tehokkuutta silmällä pitäen. Ohjelmointi-ryhmä käsittää yleisimmin käytetyt parametrit. = Pysäytä taajuusmuuttaja ennen tämän parametrin muuttamista. PF 4, 4, 4 PF4M No No Parametri Min/max arvot Näyttö/ vaihtoehdot Oletus P31 P32 P33 P11 Moott. nim. jännite 2/t.muuttajan nim.jännite 1 VAC moottorin tyyppikilven mukaan P12 Moott. nim.taajuus 1/24Hz 1 Hz 6Hz P13 moottorin tyyppikilven mukaan Moott. Virtaraja,/(t.muutt. nim.virta 2),1A moottorin tyyppikilven mukaan P34 P14 Minimitaajuus /24 Hz,1Hz Hz Alimman t-muut.sta jatkuvana saat. taaj. Asetus P35 P15 Maximitaajuus /24 Hz 1Hz 6Hz Ylimmän t-muut.sta jatkuvana saat. taaj. Asetus P36 P16 Käynnistystapa /5 = Painikepaneeli(1) 1 = 3-johdinkytkentä Taajuusmuuttajan käynnistykseen käytettävän hallintalaitteen asetus (1) Aktivoituna: myös suunnanvaihto aktiivinen, ellei toimintoa ole estetty [A95/A434] 2 = 2-johdinkytkentä 3 = 2-johdinkytkentä, tasoherkkä 4 = 2-johdinkytkentä, nopea 5 = RS485 (DSI) -portti Riippuu taajuusmuuttajan arvoista Riippuu taajuusmuuttajan arvoista P37 P17 Pysäytystapa /7 = Ramppihid., vian kuitt.(1) 1 = Vapaa pys., vian kuitt.(1) 2 = DC-jarrutus, vian kuitt. (1) 3 = DC-jarr. +katkaisu+v.kuitt.(1) 4 = Ramppihidastus Aktiivinen pysäytystapa pys. käskyn antotavasta riippumatta,allamain. poikkeuksin. Tärkeää: [toim. tapa pysäytettäessä] ei kontrolloi I/Oliitintä 1 paitsi 3- johdinohjauksella asetus [P36/P16] I/O-liitin 1 toimii aina muulloin käskylle vapaa pyöriminen pysähdyksiin varattuna tuloliittimenä. (1) Stop-tulo kuittaa myös aktiiv. vikailmoituksen. 5 = Vapaa pyöriminen pysähdyksiin 6 = DC-injektiojarrutus 7 = DC-jarrutus, katkaisulla P38 P18 Nopeusohjearvo /5 = Taaj.muuttajan pot.metri 1 = Sisäinen taajuusohjearvo 2 = Jänniteviestitulo 1 V Taajuusmuuttajalle annettavan nopeusohjearvon antotapa.tärkeää: Kun A51- tai A52-asetus [dig. tulonvalinta] on 2, 4, 5 tai 6 ja digitaalitulo on 3 = Virtaviestitulo 4 2 ma 4 = Esiasetettu taajuus 3 5 = RS485 (DSI)-portti aktiivisena, ohittaa A51 tai A52 tällä parametrilla annetun taajuusohjearvon.lisää aiheesta ks.käsikirja P39 P19 Kiihdytysaika 1,/6, s,1 s 1, s Kaikkien kiihdytysten kiihdytyksen asetus. maksimitaajuus kiihdytysaika = kiihtyvyys P4 P11 Hidastusaika 1,/6, s,1 s 1, s P41 Kaikkien hidastusten hidastuvuuden asetus. maksimitaajuus hidastusaika P112 Oletusten palautus = hidastuvuus /1 = Vapaa ohjelmointi -tila Palauttaa kaikki parametrit tehdasasetuksille. 1 = Oletusasetusten palautus

10 Kehittynyt ohjelmointi -ryhmän parametrit PF4,4 PF4M Parametri Min/max-arvot Näyttö/vaihtoehdot Oletus A51 A52 T21, T22 4 [Dig.tulon 1 valinta] I/O -liitinnapa 5 [Dig.tulon 2 valinta] I/O-liitinnapa 6 A55 T221 [Lähtöreleen toiminnon valinta] /7 = Ei käytössä 1 = Kiihd.&hidastus 2 2 = Ryömintä 3 = Vikailm.-apurele /9 = Vikailmoitus 1 = Taajuusvastaavuus 2 = Käyntitieto 3 = Suunnanvaihto 4 = Moott. ylikuormitus 4 =Esiaset.taajuudet 5 = Paikallinen 6 = RS485(DSI) portti 7 = Vikailm. kuittaus 5 = Ramppi säännelty 6 =Taajuus ylitetty 7 = Virtaraja ylitetty 8 = Välip. jännite ylit. 9 = Uud.käynn.yrit. A56 T222 [Relelähdön taso],/9999,1 1, A67 A41 Kiihdytysaika 2,/6, s,1 s 2, s A68 A42 Hidastusaika 2,1/6, s,1 s 2, s A69 A49 Sis.taaj.ohjearvo,/24, Hz,1 Hz 6,Hz A7 A71 A72 A73 A41 A411 A412 A414 Esias.taaj. (1) Esias.taaj. 1 Esias.taaj. 2 Esias.taaj. 3,/24, Hz,1 Hz,Hz 5,Hz 1,Hz 2,Hz (1) Esiasetetun taajuuden aktivointi: aseta parametrin P38[ohjearvon antotapa] arvoksi 4. Digitaalitulon 1 tila (I/O-liitinnapa 5) Digitaalitulon 2 tila (I/O-liitinnapa 6) Taajuusohjearvon antotapa Käytettävä kiihdytys-/hidastusparametri(2) Esias.taaj. Kiihd.aika 1 / Hidast.aika 1 1 Esias.taaj. 1 Kiihd.aika 1 / Hidast.aika 1 1 Esias.taaj. 2 Kiihd.aika 2 / Hidast.aika Esias.taaj. 3 Kiihd.aika 2 / Hidast.aika 2 (2) Kun digit.tulo on asetettuna Accel 2 & Decel 2 ja tulo on aktiivisena, ohittaa ko. tulo tämän taulukon asetukset. A78 A44 Ryömintätaajuus,/maksimitaajuus,1 Hz 1,Hz A79 A45 Ryöm. Kiihd./hid.,1/6, s,1 s 1,s A8 A424 DC-jarr.aika,/9, s,1 s,s A81 A425 DC-jarr. taso,/(t-m:n virta 1,8),1 A Ax,5 A82 Jarruvastuksen = deaktivoitu 2 = k.aikasuhde 1 % A427 /1 valinta 1 = k.aikasuhde 5 % 3 99 = x % k.a.s:sta A83 A43 S-käyrä % /1% 1% % A84 A453 Momentinkorotus, boosteri 1/14 Asetus prosentteina perusjännitteestä Muutt. momentti Vakiomomentti 1 = 3,5 =, ei IR komp.1 = 1, 2 = 35,6 =, 11 = 12,5 3 = 4,7 = 2,5 12 = 15, 4 = 45,8 = 5, 13 = 17,5 9 = 7,5 14 = 2, A88 A457 Nim.jännit Maksimijännite 2/nimellisjännite 1 V AC e A89 A442,1/(t-m:n virta Virtaraja 1,8),1 A A 1,5 A9 A444 Moottorin = ei redusointia 1 = min. redusointi /2 ylikuorm.valinta 2 = max. redusointi A91 A446 PWM-taajuus 2,/16, khz,1 khz 4, khz A92 A451 Käynn.yrit. lkm /9 1 8 A93 A452 A94 A433 Käynnistyminen Sähkökatk. jälk Käynn.yrit. viive,/1, s,1 s /1 = deaktivoitu 1 = aktivoitu 1, s

11 A95 A434 A96 A435 Suunnanvaihdon esto Vauhtikäynnistyksen aktivointi /1 = suunnanvaihto sallittu 1 = suunnanvaihto estetty /5 = deaktivoitu 1 = taaj.muutt. käynnistys (kiihd.ramppi) 2 = vikailm. 4 / paluu ennalleen (kiihd.ramppi) 3 = vikailm. 4 / paluu ennalleen (hidast.ramppi) 4 = käynnist./ paluu ennalleen (optiot 1 ja 2) 5 = käynnist./ paluu ennalleen (optiot 1 ja 3) A97 A436 Jätt. kompensointi /1 = deaktivoitu 1 = aktivoitu A98 SW-virta-laukaisu,/(t-m:n virta 2),1 A, A99 A44 Prosessikerroin,1/999,9,1 3, A1 A448 Vikailmoitusten = valmiina 1 = vikailm. kuittaus /2 kuittaus 2 = vikailm.jonon kuitt. A11 A458 Ohjelman lukitus /1 = lukitsematon 1 = lukittu A12 A459 Testipist. valinta /FFFF 1 Hex 4 = 12 baudia 3 = 96 baudia A13 C32 Tiedonsiirtonopeus /5 1 = 24 baudia 4 = 19,2 kilobaudia 3 2 = 48 baudia 5 = 38,4 kilobaudia A14 C33 Node osoite 1/ = vikailmoitus A15 C34 Toiminta tiedonsiirtokatk. 1 = vapaasti pysähdyksiin /3 sattuessa 2 = pysäytys 3 = jatko viim. nopeudella A16 C35 T.siirto-katkosaika,1/6,,1 5, A17 C36 Tiedonsiirto parametrit /2 = RTU 8-N-1 1 = RTU 8-E-1 2 = RTU 8-O-1. = Pysäytä taajuusmuuttaja ennen tämän parametrin muuttamista. Näyttö-ryhmän parametrit No Parametri Min.-/max.-arvo Näyttö/vaihtoehdot d1 [Lähtötaajuus],/[maksimitaajuus],1 Hz d2 [Taajuusohjearvo],/[maksimitaajuus],1 Hz d3 [Lähtövirta],/Drive A 2,1 A d4 [Lähtöjännite] /taaj.muutt. nim.jännite 1 V AC d5 [Välipiirin jännite] riippuu t-m:n arvoista 1 V DC d6 [Taaj.muuttajan /1 (1 = ehto tosi) tilatieto] bitti 3 bitti 2 bitti 1 bitti hidastumassa kiihtymässä eteen käynnissä d7- d9 [Vika x koodi] F2/F122 F1 d1 [Prosessin näyttö],/9999,1 1 d12 [Ohjauskäskyn antotapa] /25 bitti 1 = nopeusohjearvo, bitti = käynnistyskäsky d13 [Ohjaustulon tila] /1 (1 = tulosign. päällä) bitti 3 bitti 2 bitti 1 bitti varattu seis-tulo dir /ajo TAAKSE start/ajo ETEEN d14 [Digitaalitulon tila] /1 (1 = tulosign. päällä) bitti 3 varattu bitti 2 varattu bitti 1 Digital In2 Sel bitti Digital In1 Sel d15 [Yht. liitäntänavan /1 (1 = ehto tosi) tila] bitti 3 bitti 2 bitti 1 bitti vika ilmennyt RS485-optio lähettämässä vast.ottamassa d16 [Ohjelmistoversio] 1,/99,99,1 d17 [Laitteen tyyppi] 11/ d18 [Käyntituntilaskuri] /9999 Hrs 1 = 1 h d19 [Testipisteen data] /FFFF 1 Hex

12 Vikakoodit Vikailm. kuittaus: paina Stop, kytke syöttöjännite pois/päälle tai aseta A1/A448 = 1 tai 2. No Vika Kuvaus F2 Aputulo Tarkista ulkoinen johdotus. F3 Tehonsyöttökatkos Tarkista syöttävä sähköverkko alijännitteen ja mahdollisten sähkökatkosten suhteen. F4 Alijännite Tarkista syöttävä sähköverkko alijännitteen ja mahdollisten sähkökatkosten suhteen. F5 Ylijännite Tarkista syöttävä sähköverkko (ylijännite, transientit). Välipiirin ylijännitteen voi aiheuttaa myös moottorin regeneratiivinen toiminta. Pidennä hidastusaikaa tai asenna dynaaminen jarru (optio). F6 Pidennä [kiihdytysaikaa x] tai vähennä kuormitusta niin Moottori jumissa/ ettei taajuusmuuttajan lähtövirta ylitä parametrilla P33 kippaa [moottorin ylikuormitusvirta] asetettua arvoa. F7 F8 Moottori ylikuumentunut Jäähdytyslevy ylikuumentunut F12 Ylivirta, laitetaso F13 Maasulku F33 Aut. uud.käynn.yrit. F38 F39 F4 F41 F42 F43 F48 Vaihe U -W/ maa Oikosulku U V Oikosulku V-W Oikosulku U-W Parametrit oletusasetuksilleen F63 SW-ylivirta F64 T-m:n ylikuormitus F7 Pääteastevika F81 Tiedonsiirtokatkos F1 Tarkistussummavirhe F122 I/O-korttivika Moottori ylikuormittuu. Vähennä kuormitusta niin ettei taajuusmuuttajan lähtövirta ylitä parametrilla P33 [moottorin ylikuormitusvirta] asetettua arvoa. Tarkista jäähdytysrivat (tukossa, likaantuneet). Varmista, ettei ymp.lämpötila ole ylittänyt 4 C (14 F) (IP 3/NEMA 1/UL tyyppi 1) tai 5 C (122 F)(avoimet asennukset). Tarkista jäähdytystuuletin. Tarkista ohjelmointi. Tarkista käytön ylikuormitus, momentinkorotusasetuksen sopimattomuus, DC-injektiojarrutuksen liian korkea jännite ja muut ylivirtaan johtavat syyt. Tarkista moottorin ja taajuusmuuttajan lähtöliitännän välinen johdotus maasulkujen suhteen. Selvitä/korjaa vikailmoituksen syy ja kuittaa vikailmoitus manuaalisesti. Tarkista taajuusmuuttajan ja moottorin välinen johdotus. Tarkista, ettei moottorin missään vaiheessa esiinny maasulkua. Vaihda taajuusmuuttaja, ellei vikailmoitus poistu. Tarkista, ettei moottorin ja taajuusmuuttajan lähdön riviliitinten johdotuksissa näy oikosulkuja. Vaihda taajuusmuuttaja, ellei vikailmoitus poistu. Taaj.muuttaja saanut käskyn tallentaa oletusasetukset EEPROM-muistiin. Kuittaa vikailmoitus tai kytke tehonsyöttö pois ja uudelleen päälle. Parametroi taaj.muuttaja uudelleen tarvittaessa. Tarkista kuorman vaatimukset ja A98-asetus [ohjelmallinen ylivirtalaukaisu]. Vähennä kuormaa tai pidennä kiihdytysaikaa. Kytke tehonsyöttö pois ja uudelleen päälle. Vaihda taajuusmuuttaja, ellei vikailmoitus poistu. Ellei sovitinta ole erotettu tahallisesti, tarkista portille tuleva johdotus. Vaihda tarpeen mukaan johdotus, porttitoistin, sovittimet tai koko taajuusmuuttaja. Tarkista yhteys. Erottamisen ollessa tahallinen kuittaa vikailmoitus A15:n [toiminta tiedonsiirtokatkoksen yhteydessä] avulla. Palauta taajuusmuuttaja oletusasetuksilleen (tehdasasetuksilleen). Kytke tehonsyöttö pois ja uudelleen päälle. Vaihda taajuusmuuttaja, ellei vikailm.poistu. Powerflex_4_quick_start_fin_111.pdf Helsinki tel automation@klinkmann.fi St. Petersburg tel klinkmann@klinkmann.spb.ru Moscow tel moscow@klinkmann.spb.ru Yekaterinburg tel yekaterinburg@klinkmann.spb.ru Samara tel samara@klinkmann.spb.ru Кiev tel klinkmann@klinkmann.kiev.ua Riga tel klinkmann@klinkmann.lv Vilnius tel post@klinkmann.lt Tallinn tel klinkmann.est@klinkmann.ee Мinsk tel minsk@klinkmann.com

Chint NA1 catalogue fi 0411 Helsinki tel. +358 9 540 4940 automation@klinkmann.fi St. Petersburg tel. +7 812 327 3752 klinkmann@klinkmann.spb.ru Moscow tel. +7 495 641 1616 moscow@klinkmann.spb.ru www.klinkmann.com

Lisätiedot

US LISTED. NC6 Pienoiskontaktorit. NC1 Kontaktorit. NC2 Kontaktorit. NCH8 Moduulimitoitetut AC-kontaktorit 1. Yleistä

US LISTED. NC6 Pienoiskontaktorit. NC1 Kontaktorit. NC2 Kontaktorit. NCH8 Moduulimitoitetut AC-kontaktorit 1. Yleistä R R R C US LISTED NC Pienoiskontaktorit NC NC -sarjan kontaktoreita käytetään moottoreiden ( kw) kauko-ohjaussovelluksissa. Arvot aina V, 9 A (AC) asti. ----- ( A, 9 A) Standardit: IEC/EN 97-- Tarjolla

Lisätiedot

J1000. Pikakäyttöönotto. 1 Sähköasennus Näppäimistökäyttö Käynnistys...5. J1000 Pikaopas. Tarkemmat tiedot

J1000. Pikakäyttöönotto. 1 Sähköasennus Näppäimistökäyttö Käynnistys...5. J1000 Pikaopas. Tarkemmat tiedot J1000 Pikakäyttöönotto 1 Sähköasennus... 2 2 Näppäimistökäyttö... 3 3 Käynnistys...5 Tarkemmat tiedot J1000 Pikaopas Jälleenmyynti Suomessa VEM MOTORS FINLAND OY Pikakäyttöönotto YASKAWA J1000 1 1 Sähköasennus

Lisätiedot

ACS 400 Tekniset tiedot Sivu 1/5. Pienitehoisten ACS 400 -vaihtovirtakäyttöjen tekniset tiedot ==================================================

ACS 400 Tekniset tiedot Sivu 1/5. Pienitehoisten ACS 400 -vaihtovirtakäyttöjen tekniset tiedot ================================================== ACS 400 Tekniset tiedot Sivu 1/5 Pienitehoisten ACS 400 -vaihtovirtakäyttöjen tekniset tiedot ================================================== Yleistä ------------ ACS 400 on mikroprosessoripohjainen,

Lisätiedot

Merkkilamput. www.klinkmann.com. Neon- ja loistelamput

Merkkilamput. www.klinkmann.com. Neon- ja loistelamput Merkkilamput A2 Neon- ja lamput LAMPUT LAMPUT OIKEAAN TARKOITUKSEEN Neonkaasulamput Neonlamput ovat pieniä lamppuja, joita käytetään usein merkkilamppuina kodin sähkölaitteissa (sähköliedet, kahvinkeittimet,

Lisätiedot

FR-F740-00023 - 02160-EC

FR-F740-00023 - 02160-EC TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄSIKIRJA KIINTEISTÖAUTOMAATIOKÄYTTÖÖN FR-F740-00023 - 02160-EC PL 236, 28101 PORI Puh. (02) 5508800 Fax (02) 5508841 www.mitsubishi-taajuusmuuttajat.fi tehoelektroniikka@urhotuominen.fi

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

TEHOLÄHTEET JA MUUNTAJAT

TEHOLÄHTEET JA MUUNTAJAT TEHOLÄHTEET JA MUUNTAJAT TABILOIDUT TEHOLÄHTEET Galvaanisesti erotettu verkosta, elektronisella sulakkeella. Ohjaus ja automaatiojärjestelmien syöttöön, versiot 12 ja 24V. TABILOIDUT ÄÄDETTÄVÄT TEHOLÄHTEET

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas ACS 600. ACS 600 -taajuusmuuttajat Vakiosovellusohjelmisto 5.x

Käyttöönotto-opas ACS 600. ACS 600 -taajuusmuuttajat Vakiosovellusohjelmisto 5.x ACS 600 Käyttöönotto-opas Tässä oppaassa on: $&6 WDDMXXVPXXWWDMDQ Nl\WW QRWWR RKMDXVSDQHHOLQ DYXOOD (QVLPPlLQHQ Nl\QQLVW\V 3\ ULPLVVXXQQDQ WDUNLVWXV.l\QQLVW\V GLJLWDDOLWXORQ NDXWWD 1RSHXGHQ VllW RKMDXVSDQHHOLQ

Lisätiedot

I/O ohjatun ACS800 taajuusmuuttajan korvaaminen ACS880 taajuusmuuttajalla

I/O ohjatun ACS800 taajuusmuuttajan korvaaminen ACS880 taajuusmuuttajalla I/O ohjatun ACS800 taajuusmuuttajan korvaaminen ACS880 taajuusmuuttajalla Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 1.1 Ohjauskorttien I/O... 2 1.2 Käyttöönottotiedot... 3 1.3 Käyntiin seis ohjaus. Yksi ulkoinen

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

D700 TAAJUUSMUUTTAJA TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄYTTÖOHJE PUHALLINKÄYTÖILLE PUMPPUKÄYTÖILLE PID-SÄÄTÖSOVELLUTUKSILLE

D700 TAAJUUSMUUTTAJA TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄYTTÖOHJE PUHALLINKÄYTÖILLE PUMPPUKÄYTÖILLE PID-SÄÄTÖSOVELLUTUKSILLE TAAJUUSMUUTTAJA D700 TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄYTTÖOHJE PUHALLINKÄYTÖILLE PUMPPUKÄYTÖILLE PID-SÄÄTÖSOVELLUTUKSILLE Peltotie 37, 28400 ULVILA Puh. 0207 463 540 Fax 0207 463 541 www.mitsubishi-taajuusmuuttajat.fi,

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNSIIRTIMEN OHJAINYKSIKKÖ MiniMax V / VK 2014-10-07 Versio 1.2.1 F21037901FI Valmistajan vakuutus Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Starfix TM Holkit ja puristustyökalu

Starfix TM Holkit ja puristustyökalu Starfix johdinholkitus ja puristustyökalu 3 johdinmerkintä Nylbloc auto ruuvittomat asennusliittimet Nylbloc ruuviliitinrimat Starfix TM Holkit ja puristustyökalu 376 0 376 66 376 77 377 64 376 87 376

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

Digitaaliset monitoimimittarit ja tehoanalysaattorit. Energian mittaus ja optimointi

Digitaaliset monitoimimittarit ja tehoanalysaattorit. Energian mittaus ja optimointi Digitaaliset monitoimimittarit ja tehoanalysaattorit Energian mittaus ja optimointi DIGITAALISET MONITOIMIMITTARIT JA TEHOANALYSAATTORIT taustavalaistulla LCD-näytöllä Energianjakelulaitteistojen ohjaamiseen

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

Protherm Seinäkiinnitteinen ilmastointilaite STULZ luonnollinen valinta Suodatintuulettimet Kattokiinnitteiset poistotuulettimet

Protherm Seinäkiinnitteinen ilmastointilaite STULZ luonnollinen valinta Suodatintuulettimet Kattokiinnitteiset poistotuulettimet www.klinkmann.fi Protherm Seinäkiinnitteinen ilmastointilaite Kryos Suodatintuulettimet TB Kattokiinnitteiset poistotuulettimet STULZ luonnollinen valinta PRTHRM Seinäkiinnitteiset ilmastointilaitteet

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita s. 1-4 1. VLT HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä s. 5 4. Huomioitavaa asennuksessa 1. HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä

Lisätiedot

VACON NX PIKAOHJE. Aloituskysely. Paina enter. suomi. Vakio. Paina enter. 0.00 Hz

VACON NX PIKAOHJE. Aloituskysely. Paina enter. suomi. Vakio. Paina enter. 0.00 Hz VACON NX PIKAOHJE Aloituskysely Aloituskysely käynnistyy, kun laitteeseen kytketään virta ensimmäisen kerran, tai jos Aloituskysely asetetaan systeemivalikossa (P6.5.3) aktiiviseksi JA laitteesta kytketään

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle HVAC Drive - Pikaohjeita VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle 1 HVAC Drive ohjaus ulkopuolisella säätimellä... 2 1.1 Parametrit Quick Menun alta (02 quick set-up)... 3 1.2 Parametrit

Lisätiedot

I/O-laajennuskortin. asennusohje. (CXS-sarja) F O R S M O O T H C O N T R O L. Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään.

I/O-laajennuskortin. asennusohje. (CXS-sarja) F O R S M O O T H C O N T R O L. Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään. V A C O N C X / C X L / C X S T A A J U U S M U U T T A J A T I/O-laajennuskortin asennusohje (CXS-sarja) Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään. F O R S M O O T H C O N T R O

Lisätiedot

9.6 Kannettava testilaite

9.6 Kannettava testilaite 9.6 Kannettava testilaite Kannettavalla testilaitteella testataan ylivirtalaukaisimen, energia- ja virtamuuntimien, laukaisumagneetin F5 sekä mittausarvojen näytön oikea toiminta. 9.6.1 Ulkonäkö (1) LED

Lisätiedot

Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön

Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön Danfoss Vinkkejä Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön 1 Vinkkejä Danfoss VLT taajuusmuuttajien käyttöön... 2 1.1 Pikanäppäimet... 2 1.2 Helppokäyttö toiminnot... 3 1.3 Q1 Oma valikon käyttö...

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Käyttöohje Finnsat Oy Yrittäjäntie 15 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 4 4. Vahvistimen

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

SM210 RS485 - JBUS/MODBUS mittarille SM102E. Käyttöohje

SM210 RS485 - JBUS/MODBUS mittarille SM102E. Käyttöohje SM210 RS485 - JBUS/MODBUS mittarille SM102E Käyttöohje Sisällys Alustavat toimet... 1 Yleistiedot... 1 Asennus... 2 Ohjelmointi... 3 Pääsy ohjelmointitilaan (COde= 100)... 3 Tiedonsiirto-osoite... 5 Tiedonsiirtonopeus...

Lisätiedot

Merkkilamput A3. www.klinkmann.com. Monipisteledit

Merkkilamput A3. www.klinkmann.com. Monipisteledit Merkkilamput A3 Monipisteledit LAMPUT LAMPUT OIKEAAN TARKOITUKSEEN Monipisteledit... Miksi? MONIPISTELEDIT edustavat edistynyttä teknologiaa, joka enenevässä määrin korvaa hehkulamppujen käyttöä lukuisissa

Lisätiedot

AXCARD AXCARD PR-336 1. JOHDANTO 2. LUKIJAN KÄYNNISTYS

AXCARD AXCARD PR-336 1. JOHDANTO 2. LUKIJAN KÄYNNISTYS . JOHDANTO AXCARD PR-336 PR-336 koostuu PR-543 lukupäätteestä sekä RC-436 kontrolleri yksiköstä. Kontrollerissa on yksi potentiali vapaa vaihtokytkin. Kontrollerissa on sisääntulot avauspainikkeelle, ovikoskettimelle

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG MUKAINEN. Valmistaja Tuote Tyyppimerkintä Tuotteeseen

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax750 Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG MUKAINEN. Valmistaja Tuote Tyyppimerkintä Tuotteeseen

Lisätiedot

L-sarjan mittamuuntimet

L-sarjan mittamuuntimet Keskus Signaalimuuntimet Signaalimuuntimet standardisignaalille L-sarjan mittamuuntimet Sisäänmenoviesti (virta, jännite, lämpötila, vastus) sekä vakioidut sisäänmenoviestialueet Ulostuloviesti 4-20 ma,

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

IRMPX asettelu ja asennusohje

IRMPX asettelu ja asennusohje IRMPX asettelu ja asennusohje 3.7.3 Läkkisepäntie 2A 62 HELSINKI MPX asetteluohje Termostaatin asettelulämpötilan muuttaminen 1. Paina SEL painiketta 2. Muuta haluttu lämpötila näyttöön nuolinäppäimillä

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951. Anvia TV Oy Rengastie Seinäjoki

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951. Anvia TV Oy Rengastie Seinäjoki Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951 Käyttöohje Anvia TV Oy Rengastie 10 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 3 3. Painikkeet...

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

SM211 RS485 - JBUS/MODBUS mittarille SM103E. Käyttöohje

SM211 RS485 - JBUS/MODBUS mittarille SM103E. Käyttöohje SM211 RS485 - JBUS/MODBUS mittarille SM103E Käyttöohje Sisällys Alustavat toimet... 1 Yleistiedot... 1 Asennus... 2 Ohjelmointi... 3 Tiedonsiirtoosoite... 4 Tiedonsiirtonopeus... 4 Tiedonsiirron pariteetti...

Lisätiedot

OHJELMOINTILAITE 10/50

OHJELMOINTILAITE 10/50 OHJELMOINTILAITE 10/50 1 2 3 4 5 6 17 16 15 7 14 8 13 12 11 10 9 1) Näyttö 1 taivutuksen nro. 2) Näyttö 2 kulma 3) LED merkkivalo MANUAALI 4) OFF-SET. 5) Taivutussuunta. 6) Palautus 7) Käynnistys ja resetointi.

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-7550Xp WIRELESS LASER MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C F K

2 Käynnistä tietokone. MI-7550Xp WIRELESS LASER MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C F K Tuotetiedot J E H A B C F K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

PowerFlex 4, 40, 70, 700 Taajuusmuuttajat Tuotevalikoiman esittely

PowerFlex 4, 40, 70, 700 Taajuusmuuttajat Tuotevalikoiman esittely PowerFlex 4, 40, 70, 700 Tuotevalikoiman esittely Tuotesarja 22A 22 20A 20 Malli PowerFlex 4 PowerFlex 40 anturiton vektoriohjaus PowerFlex 70 anturiton vektoriohjaus PowerFlex 700 vektoriohjaus Nimellistehot

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10,

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10, Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT10, TBLZ31141 ja TBLZ12141 1. Yleistä Tiedonsiirtoyksiköstä GOLDen GATE Lonworks on saatavana sarjoja eri GOLD ja COMPACTkoneversioiden liittämistä varten. Sarjoihin sisältyvät

Lisätiedot

MultiPlus-II 48/3000/ V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II) MultiPlus-II 48/3000/35-32 230V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II) Vertailu MultiGrid 48/3000/35-50 230V -malliin ja asennusohjeita 28-05-2018 1. Tekniset tiedot MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid 48/3000/35-50

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

Ultraäänivirtausmittari Sharky BR473. Asennusohje

Ultraäänivirtausmittari Sharky BR473. Asennusohje Ultraäänivirtausmittari Sharky BR473 Sisältö: 2 Tärkeää Huomioita Virtausmittarin asennus 3 Syöttöjännite Pulssilähtö Lämpötilat 4 Asennus 5 Kytkennät 6 Mittapiirrokset 7 Mittataulukko 8 Muita huomioita

Lisätiedot

Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS2000 Exi PTB 01 ATEX 2075

Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS2000 Exi PTB 01 ATEX 2075 Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS000 Exi PTB 0 ATEX 075 70496/00 0/007 Sisältö Turvaohjeet... Toiminnot ja ominaisuudet... Asennus... 4. Antureiden asennus... 5 4 Sähköinen liitäntä... 5 4. Liitinjärjestys...

Lisätiedot

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.7.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Käynnistä ja pysäytä hallitusti Solcon pehmeäkäynnistimillä

Käynnistä ja pysäytä hallitusti Solcon pehmeäkäynnistimillä Pehmeäkäynnistimet Käynnistä ja pysäytä hallitusti Solcon pehmeäkäynnistimillä Solcon Industries Ltd. on valmistanut pehmeäkäynnistimiä jo yli 25 vuotta. Pitkäaikainen kokemus pehmeäkäynnistimien tuotekehityksestä,

Lisätiedot

Korjausvedos. MOVIDRIVE MDX61B -ohjainkortti MOVI-PLC DHP11B. Julkaisuajankohta 09/2005 FA361510 11456744 / FI

Korjausvedos. MOVIDRIVE MDX61B -ohjainkortti MOVI-PLC DHP11B. Julkaisuajankohta 09/2005 FA361510 11456744 / FI Vaihdemoottorit \ Teollisuusvaihteet \ Käyttötekniikan elektroniikka \ Käyttötekniikan automaatio \ Palvelut MOVIDRIVE MDX61B -ohjainkortti MOVI-PLC DHP11B FA361510 Julkaisuajankohta 09/2005 11456744 /

Lisätiedot

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä

Lisätiedot

CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA

CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA Asennus ja käyttöönotto -ohjeet 8.10.2010 Jaakko Helskyaho CISCO AIRONET 1131AG 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 ASENNUS... 3 1.1 Kannen avaaminen... 3 1.2 Tukiaseman liitännät...

Lisätiedot

Korjaus MOVITRAC LTP-B * _1114*

Korjaus MOVITRAC LTP-B * _1114* Käyttötekniikka \ Käyttölaiteautomatisointi \ Järjestelmäintegrointi \ Palvelut *21353514_1114* Korjaus SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 76642 Bruchsal/Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251-1970

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M V2.0.0 (24.10.2014) 1 (7) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M V1.0.7 (31.10.2013) 1 (5) YHTEENSOPIVT TUOTTEET TEHR LU TEHR LU-PU TEHR- TEHR--PU TEKNISET TIEOT Käyttöjännite Virrankulutus ittausalue (valitaan jumppereilla) Toiminnot Optiot Lähdöt Tiedonsiirto Tarkkuus

Lisätiedot

vacon 10 machinery millaisena haluaisit taajuusmuuttajasi tänään?

vacon 10 machinery millaisena haluaisit taajuusmuuttajasi tänään? vacon 0 machinery millaisena haluaisit taajuusmuuttajasi tänään? helppo muunnella asiakkaan tarpeiden mukaan Vacon 0 Machinery on erityisesti kone ja laitevalmistajien tarpeisiin soveltuva, erittäin kompakti

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. YLEISTÄ Tiedonsiirtoyksikkö TBLZ-1/2-1-3-41 on tarkoitettu GOLDilmankäsittelykoneeseen malleihin 4, A ja B. Yksikkö koostuu seuraavista osista: 1. 4-moduulinen standardikotelo

Lisätiedot

*Nollasiirtymäkytkennän moitteeton toiminta edellyttää oikeaa liitäntää

*Nollasiirtymäkytkennän moitteeton toiminta edellyttää oikeaa liitäntää 2 2 310 321 01 LUNA LUNA 109 109 0 100, 109 0 200 110 0 100, 110 0 200 Asennus- ja käyttöohje Hämäräkytkin Test 2 2000 LUNA 109 I:2-35 II : 35-200 III : 200-1000 min max IV:1-5klx V: 5-50klx min DK S N

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 HUOM! 500 V Eristysvastus mittaus MEV-7 valvomissa piireissä kielletty! MEV-7 mittausjohtimet irrotettava mittauksen ajaksi. LC-7 jatkuvuusmittauksen ajaksi valvottavien

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas)

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas) Tilausnumero C - Sisällysluettelo Sivu Turvaohjeet...1 IT-verkko 3x230VAC...2 Liitännät...2 Ohjauspaneeli LCP...3 Käsikäyttö...3 Pyörimissuunnan vaihto...3 Lisätietoa...3 Kytkentäkaavio...4 Peruskonfiguraatio...5

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

MultiBoot Käyttöopas

MultiBoot Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

VLT 6000 HVAC vakiopaineen säädössä ja paine-erosäädössä. (MBS 3000, 0-10V)

VLT 6000 HVAC vakiopaineen säädössä ja paine-erosäädössä. (MBS 3000, 0-10V) VLT 6000 HVAC vakiopaineen säädössä ja paine-erosäädössä. (MBS 3000, 0-10V) 1 VLT 6000 HVAC Sovellusesimerkki 1 - Vakiopaineen säätö vedenjakelujärjestelmässä Vesilaitoksen vedenkysyntä vaihtelee runsaasti

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax750

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax750 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax750 Tarkistettu 05-11-15 1.1 F21075901FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M V2.0.0 (05.09.2014) 1 (6) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

Binar 5S ohjaustaulun käyttöohje, suomi Oy Esco Ab

Binar 5S ohjaustaulun käyttöohje, suomi Oy Esco Ab Binar 5S ohjaustaulun käyttöohje, suomi 4.1.2017 Oy Esco Ab Ohjaustaulun osat 1- Digitaalinen näyttö 2- Validoiodit kellonäytölle, ajastimille ja kellon säädölle painikkeet valikoissa ja valinnoissa

Lisätiedot

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 SISÄLTÖ 1 Yleistä Sisältö Komponenttien sijainti 2 Sähkökytkennät yleisesti Syötön kytkentä Tiedonsiirron kytkentä 3 Shunttiventtiilillä ohjattu lisälämpö

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI AUTOMAATIO,- VIESTINTÄ,- JA TURVAJÄRJESTELMÄT SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI puh. 0201 550 730 fax. 0201 550 737 e-mail: selamatic@selamatic.fi internet: www.selamatic.fi MIKROPROSESSORIPOHJAISET

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ. MicroMax. Tuotenro F21009201. IBC control Made in Sweden

KÄYTTÖOHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ. MicroMax. Tuotenro F21009201. IBC control Made in Sweden KÄYTTÖOHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax Tuotenro F21009201 IBC control Made in Sweden SISÄLLYSLUETTELO Asennusohje 2 Asennus 2 Turvaohje 3 Valmistajan ilmoitus 4 Toimintakuvaus 5 Tekniset

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Käyttöohjeen korjaus MOVITRAC LTP

Käyttöohjeen korjaus MOVITRAC LTP Käyttötekniikka \ Käyttöautomaatio \ Kokonaistoimitukset \ Palvelutt Käyttöohjeen korjaus MOVITRAC LTP Julkaisuajankohta 06/2009 16820142 / FI SEW-EURODRIVE Driving the world MOVITRAC LTP:n käyttöohjeen

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO

Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO Koivupuistontie 26, 01510, Vantaa www.saato.fi, sales@saato.fi, 09-759 7850 Sisällys 1. Yleistä...3 2. Parametritilan toiminnot...4 3. Käyttöönotto pikaohje...5 1.

Lisätiedot

PM10OUT2A-kortti. Ohje

PM10OUT2A-kortti. Ohje PM10OUT2A-kortti Ohje Dokumentin ID 6903 V3 13.4.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Esittely... 3 Kortti ja rekisterit... 3 Lähtöviestit... 4 Signaalien kytkeminen... 4 Käyttö... 4 Asetusten tekeminen...

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX ASENNUSOHJE Tehovahti Effekt 103RX YLEISTÄ Toiminta: Tehovahti mittaa yksittäisten vaiheiden virrankulutusta virtamuuntimien avulla ja kytkee tarvittaessa päälle / pois päältä osan kuormasta, ettei säädetty

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Pinces AC/DC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC/DC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC MH-SARJA MH60-virtapihti on suunniteltu mittaamaan DC ja AC-virtoja jopa 1 MHz:n kaistanleveydellä, käyttäen kaksoislineaarista Hall-ilmiötä/ Muuntajateknologiaa. Pihti sisältää ladattavan NiMh-akun, jonka

Lisätiedot

PIKAOHJE. -Hz valo palaa näytöllä näkyy taajuus. -A valo palaa näytöllä näkyy moottorivirta-arvo. RUN valo palaa pumppu pyörii

PIKAOHJE. -Hz valo palaa näytöllä näkyy taajuus. -A valo palaa näytöllä näkyy moottorivirta-arvo. RUN valo palaa pumppu pyörii SCB-KIERTOPUMPUN PAINE-EROSÄÄTÖ LÄMMÖNJAKOKESKUKSESSA. Kohteet joissa kiertopiirin ja siirtimen painehäviö on pieni sekä virtauksen vaihtelut ovat suhteellisen pieniä. KOHTEET, JOIHIN SISÄLTYY TASAPAINOTUS

Lisätiedot

PIKAOHJE UUDIS- TAI PERUSPARANNUSKOHDE, JOHON SISÄLTYY TASAPAINOTUS

PIKAOHJE UUDIS- TAI PERUSPARANNUSKOHDE, JOHON SISÄLTYY TASAPAINOTUS SCC-KIERTOPUMPUN PAINE-EROSÄÄTÖ LÄMMÖNJAKOKESKUKSESSA. UUDIS- TAI PERUSPARANNUSKOHDE, JOHON SISÄLTYY TASAPAINOTUS -Hz valo palaa näytöllä näkyy taajuus. -A valo palaa näytöllä näkyy moottorivirta-arvo

Lisätiedot

EC-Radiaalituuletin. eteenpäin taipuva, yhdeltä puolelta imevä kotelolla (laippa)

EC-Radiaalituuletin. eteenpäin taipuva, yhdeltä puolelta imevä kotelolla (laippa) ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81- Fax +49 7938 81-11 info1@de.ebmpapst.com www.ebmpapst.com kommandiittiyhtiö toimipaikka Mulfingen Käräjäoikeus Stuttgart

Lisätiedot