Muut läsnäolijat on mainittu erillisessä pöytäkirjan liitteessä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muut läsnäolijat on mainittu erillisessä pöytäkirjan liitteessä."

Transkriptio

1 Toimitusnumero (6) Voimansiirtoalueen lunastus, Alkukokous Kohde: Salo / Kunta: Laihia Aika: kello Paikka: Laihian kunnantalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Juhani Hurskainen Uskotut miehet: Matti Kalliomäki ja Veikko Kivioja Läsnäolijat: Lunastajan edustajina Janne Ruohola Empower sekä Mika Winter EPV Alueverkko Oy Muut läsnäolijat on mainittu erillisessä pöytäkirjan liitteessä. Säädösviite: KMA 46 1 mom. 1. Pöytäkirjassa käytettävät lyhenteet KML Kiinteistönmuodostamislaki ( / 554) KMA Kiinteistönmuodostamisasetus ( / 1189) LunL Laki kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastamisesta "Lunastuslaki" ( / 603) YksTL Laki yksityisistä teistä ( / 358) OK Oikeudenkäymiskaari ( / 4) MK Maakaari ( ( 540) KTML Laki kiinteistötoimitusmaksusta ( / 558) KTMA Asetus kiinteistötoimitusmaksusta ( / 1560) 2. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu lunastuslain 16 :n mukaisesti lähetetyillä kutsukirjeillä kaikille asianosaisille Maanmittauslaitoksen diaarista ilmenevällä tavalla. Myöhemmin on ilmennyt, että hankkeen toimitusinsinöörien Juhani Hurskainen ja Robert Sandbacka kesken on tapahtunut väärinkäsitys Vaasan alueen tilojen osalta ja näiden tilojen asioiden käsittelemiseksi on päätetty järjestää kokous jonne kutsut on postitettu Tuosta kokouksesta laaditaan täydennys tähän pöytäkirjaan. Jatkossa Laihian ja Vaasan alueen tilat käsitellään samassa kokouksessa. Päätöksen perustelut Molempien kokousten osalta on kutsut postitettu vähintään 10 päivää ennen kokousta eli lain mukaisessa ajassa. Toimituksesta on tiedotettu laillisesti. Lainkohdat LunL 16, KML , KMA 38, Kokouksen laillisuus Toimitusinsinööri selosti toimituksen vireille tulon, kokouksesta tiedottamisen sekä toimituksen tarkoituksen. Uskottuina miehinä toimivat Matti Kalliomäki sekä Veikko Kivioja. Toimitusinsinööri selosti toimitusmiesten esteellisyyttä koskevia säädöksiä. Uskotut miehet ovat antaneet tätä toimitusta koskevan uskotun miehen vakuutuksen. Kukaan ei esittänyt muistutuksia tiedottamisen laillisuuden suhteen, lunastustoimikunnan (toimitusinsinööri ja uskotut miehet) esteellisyyden suhteen tai muutoin toimituksen aloittamista vastaan.

2 Toimitusnumero (6) Toimituksesta on tiedotettu laillisesti ja lunastustoimikunta ja toimituksen aloittaminen ovat esteettömät. Kokous on laillinen. Lainkohdat LunL 12-14, 17, KML 4-5, , KMA 41, OK 13 Luku Hakemus, toimituksen edellytykset ja laajuus Toimitusinsinööri selosti toimitusmenettelyä ja toimituksessa käsiteltäviä asioita sekä haltuunottoa koskevat säännökset (Lunastuslaki 6 luku). Toimitus on tullut vireille EPV Alueverkko oy:n saaman lunastusluvan seurauksena. EPV Alueverkko Oy on hakenut valtioneuvostolta lunastuslupaa, joka on myöntänyt luvan Energiavirasto on myöntänyt johtohankkeelle hankeluvan Lunastuksen peruste: Lunastuslain 3 1) -kohdan mukaisesti voidaan lunastamalla hankkia pysyvä tai määräaikainen erityinen oikeus. Lunastaa saadaan kun yleinen tarve sitä vaatii. Hakija on tehnyt joidenkin kiinteistöjen omistajien kanssa sopimukset tarvittavan johtoalueen osalta, mutta kaikilta osin sopimuksia ei ole saatu aikaiseksi. Hakijalla on tarkoitus rakentaa uusi 110 kv:n voimansiirtolinja välillä Tuovila, Mustasaari - Höysälä, Laihia, alkaen tilalta Tuovilan sähköasema ja päättyen tilan Salo alueelle. Linjan on tarkoitus kulkea niin vanhan voimansiirtolinjan vieressä kuin paikoitellen täysin uudessakin paikassa. Johtoaukean leveys on 26 metriä ja sen molemmin puolin on 10 metriä leveä reunavyöhyke eli johtokadun kokonaisleveys on yhteensä 46 m. Pylvästyyppinä käytetään pääosin harustettua teräsputkipylvästä. Toimitusinsinööri kävi läpi lunastuslupaa ja sen sisältöä, käyttörajoituksia sekä lunastajan oikeuksia. Lunastusluvan mukaisesti johtoaukealla ei saa ilman erityistä lupaa (johdonomistajan lupaa) kasvattaa puita eikä pitää rakennuksia tai kahta (2) metriä korkeampia muitakaan rakenteita tai laitteita tavallisia aitoja lukuun ottamatta ilman johdon omistajan suostumusta. Reunavyöhykkeellä on voimassa puuston kasvatusrajoitukset. Rakentamisrajoitus (23 m lähemmäs johtoaukean keskilinjaa) koskee sekä johtoaukeaa että reunavyöhykettä. Ojia tai muita kaivauksia ei saa suorittaa kolmea (3) metriä lähempänä pylväsrakenteita. Lunastuksen kohde on jätetty lunastusluvassa lunastustoimikunnan tarkemmin määrättäväksi. Toimitusinsinööri täsmensi asianosaisille, että käytännössä tämä tarkoittaa vähäisiä muutoksia esim. pylväiden sijaintiin, mutta ei linjan siirtämistä kokonaan uuteen paikkaan. Mika Winter ja Janne Ruohola esittelivät hanketta. Asianosaiset kyselivät hankkeesta ja sen tuomista muutoksista. Keskustelusta kirjataan seuraavaa: Alustava rakentamisaikataulu: rakennusurakoitsija valittuna loka-marraskuu 2016 rakentaminen loppuvuosi Pylvästyypiksi on valittu harustettu metallipylväs. Linja rakennetaan pääosin vanhan linjan viereen, mutta linja tekee mutkan Vaasan (ent. Vähäkyrö) puolelle. - Eikö pellolle voisi rakentaa harustamattomia pylväitä harustettujen sijaan?

3 Toimitusnumero (6) Kyseessä on Suomen tapa rakentaa voimalinjoja, harustamaton maksaa 2-3 krt enemmän. Osittain kyse lienee myös lunastuskäytänteiden erosta. Haruksettomalle pylväälle joudutaan tekemään myös suuremmat perustukset, mikä selittää korkeampia kustannuksia. - Miten pylväsalan sisäpuolelle kasvavat rikkaruohot tulee poistaa? Maanomistajalle jää omistus ja velvollisuus hoitaa. Näitä haittoja voi maanomistaja vaatia korvattavaksi. - Maanomistajat olivat kuulleet linjan rakentamisen perusteluiksi Torkkolan tuulivoimapuiston sähköntuotannon tarvitseman siirtokapasiteetin. Tällä linjalla turvataan sähkönsyöttöä ja häiriöitä vähennettyä. Johto olisi rakennettu joka tapauksessa riippumatta voimalahankkeista. Alun perin on ollut tarkoituksena, että Torkkolan tuulivoimapuisto liittyisi tähän linjaan, mutta suunnitelma on muuttunut. Linja rakennetaan ainoastaan käyttövarmuuden lisäämiseksi. Lisäksi alueellisilla verkoilla on määrätyt liittymäpisteet, joissa Fingridin omistamaan verkkoon saa liittyä. - Miksi ei linjan osalta ei suoriteta kaapelointia? Maakaapeleissa häviö on suurempi ja jos kaapeli menee rikki, on se ympäristölle vaarallinen ja vikojen paikallistaminen voi kestää. myös kustannustaso 4-5 krt - Montako pylvästä on merkitty rakennettavaksi pellolle? Suunnitelman mukaisesti pellolle rakennetaan hieman yli 30 kpl. Alueiden käyttösuunnitelmat ja -tavoitteet edellyttävät vanhojen linjojen hyödyntämistä uusien sijoittelusta. Vähimmällä alueiden käytöllä selvitään kun pylväät laitetaan rinnakkain, jolloin langan vapaa heilahtelu ei aiheuta riskiä linjojen kosketuksista. - Mika Winter kertoi lisäksi, että Alhon erotinpiste on tämän hetkisen tiedon mukaisesti poistumassa, mutta tilalle rakennettaisiin uusi pienempi uuden linjan alle. - EPV käyttää suomalaisia urakoitsijoita. Kaikki haitat ja vahingot ovat ensisijaisesti urakoitsijan korvattava, mutta jos kaikki vahingot ei tule urakoitsijan toimesta korvatuksi, asia käsitellään toimituksessa. EPV Alueverkko on viime kädessä korvausvastuussa. Jos asiat ei hoidu, soitto EPV:lle ja asioiden pitäisi hoitua kuntoon. Urakoitsija yleensä kuvaa tiet etukäteen, jotta voidaan jälkeen päin todeta tien alkuperäinen taso ja kunto. - Kun urakoitsija ja toimijat on valittu, on tarkoitus pitää lunastajan ja tekijöiden sekä maanomistajien kesken tilaisuus, jossa hankkeen rakentamisasioita käydään läpi. Urakoitsijaa pyydetään neuvottelemaan maanomistajien kanssa, miten maataloudelle aiheutuvat haitat ja vahingot saadaan minimoitua urakan aikana. Työnaikaiset vahingot Työaikaisista vahingoista ja ongelmista pyydettiin ilmoittamaan välittömästi niiden ilmetessä ensisijaisesti urakoitsijalle ja työmaapäällikölle, johon maanomistajia kehotetaan ottamaan yhteyttä, jos ongelmia taikka menetyksiä ilmenee (työnaikaiset vahingot).

4 Toimitusnumero (6) Urakoitsijoiden vastuulla on rakentamisen aikaisten vahinkojen ja menetysten korvaaminen. Toimitusinsinööri pyysi lunastajaa toimittamaan yhteyshenkilöiden puhelinnumerot sen jälkeen kun ne ovat selvillä, jotta ne voidaan laittaa näkyville toimituksen internet -sivulle Rakennukset Hankkeeseen ei sisälly rakennusten poistoja. Mika Winter pyysi, että ennakkohaltuunotto suoritettaisiin hakemuksen mukaisesti koko Laihian puoleisen linja-alueen osalta. Koska lailliset edellytykset ovat olemassa, toimitus suoritetaan pyydetyssä ja tarkemmin myöhemmin ilmenevässä laajuudessa. Lainkohdat LunL 11, Korvaukset Toimitusinsinööri selosti korvauskäytäntöä ja menettelyä. Korvaukset käsitellään sen jälkeen kun linja on rakennettu, jotta kaikki haitat ja vahingot on todennettavissa. Kaikki korvaukset käsitellään viran puolesta, mutta lunastustoimikunta ei välttämättä havaitse kaikkia korvauksen alaisia seikkoja, minkä vuoksi maanomistajien on hyvä tuoda näitä lunastustoimikunnan tietoon. Lunastuskorvaukselle määrätään vuotuinen 6 % korko haltuunotosta korvausten maksamiseen saakka. Ainoastaan edunvalvontakustannusten korvaukset eivät ole oikeutettuja korkoon. Lunastaja ilmoitti, että kaikille kokoukseen osallistujille voidaan määrätä kokouskohtaisena korvauksena 50 ilman ansionmenetystodistusta. mikäli vaatii ansionmenetystä, tulee toimittaa työnantajan todistus menetetyn ansion suuruudesta. Yrittäjillä esim. kirjanpitäjän selvitys tai jokin muu todistus, josta ansionmenetyksen suuruuden voi todentaa. Toimitusinsinööri lähettää kaikille asianosaisille korvausvaatimuslomakkeen ja ohjeet vaatimuksen tekemiseksi sen jälkeen kun linja on rakennettu. Vaatimus on esitettävä kirjallisesti tai suullisesti kokouksessa. Muutoin suullisia vaatimuksia ei oteta käsiteltäväksi. Samalla toimitetaan tiedoksi korvauskatselmuksen aikataulu. Aikaisintaan tämä voi tapahtua vuoden 2017 lopulla, mutta todennäköisempää on, että katselmus menee vuoden 2018 kevääseen. Tämä siksi, että haitat ja vahingot olisi paremmin nähtävissä maastossa. Loppukokous, jossa korvauspäätös julistetaan, pidetään sen jälkeen kun korvauskatselmus on pidetty ja korvausvaatimukset sekä vastineet käsitelty. Toimitusinsinööri kertoi, että maapohjan arvo määrätään lunastustoimikunnan toimesta ja korvaustaso perustuu kauppahintatilastoon. Arvopäivänä on haltuunottopäivä eli Mikäli yleinen kustannustaso muuttuu, otetaan tämä huomioon lopullista korvausta määrättäessä. Korvaukset on määrättävä kertakaikkisina korvauksina eikä lunastuslaki tunne vuotuisen korvauksen käsitettä. Pylväshaitan korvauksessa pyritään huomioimaan viljelyn vaikeutumisesta aiheutuvat kustannukset ja niitä muutetaan korvauksen määräytymisen ajankohtaan diskonttaamalla 30 vuoden päähän tulevaisuuteen ajoittuvat kustannukset korvauksen määräytymisen ajankohtaan eli loppukokoukseen. Vahinkoja ovat esim. salaojituksen rikkoutuminen tai tien rikkoutuminen. Näissä ensisijaisesti urakoitsija vastaa korjaamisesta, mutta viime kädessä lunastaja. Mika Winter kertoi vielä lopuksi, että sopimuksen tehneillä on sopimuksessa mainittu % korotus määrättyihin korvauksiin. Sopimuksia voi vielä halutessaan tehdä.

5 Toimitusnumero (6) Lainkohdat LunL Ennakkokorvaukset Toimitusinsinööri selosti ennakkokorvauksen mahdollisuuden. Ennakkokorvausta voi vaatia ja tällöin korvaustaso pyritään määrittämään 3/4 lopullisesta korvauksesta. Ennakkokorvaus ei oikeuta 6 % vuotuiseen korkoon eli jos ennakkokorvausta vaaditaan, maksetaan lopulle 1/4 kyseinen lunastuslain mukainen korko. Ennakkokorvausvaatimus tulee toimittaa toimitusinsinöörille mennessä. Tämän jälkeen lunastustoimikunta käsittelee korvausvaatimuksen ja määrää ennakkokorvaukset. Ennakkokorvauksiin ei saa hakea erikseen muutosta valittamalla (LunL 89 ). Ennakkokorvausvaatimukset tulee esittää mennessä. Lainkohdat LunL Arkistotutkimukset Laihian kunnan mukaisella toimitusalueella on voimassa oleva Laihian kunnan yleiskaava 399-Y (arkistotunnus MMLm/26872/423/2005). Kaava ei koske koko johdon aluetta vaan ainoastaan osaa siitä. 8. Ennakkohaltuunotto ja haltuunottokatselmus Haltuun otettava omaisuus Toimitusinsinööri selosti asiaa koskevia lunastuslain säännöksiä (60 64 ja 95 ). Haltuunottokatselmuksen jälkeen hakija saa lunastuslain 58 :n mukaisen ennakkohaltuunotto-oikeuden (Lunastuslaki 63 ). Haltuun otettavaa aluetta ei ole erikseen merkitty maastoon, vaan se sisältää suunnitelmakartan ja lunastustoimituksen hakemuksen mukaiset alueet. Käytiin alueet läpi kartan avulla. Metsänhoitoyhdistys on inventoinut puuston jo aiemmin. Todettiin, ettei maastokatselmus ole tässä vaiheessa tarpeen. Edellä mainitut alueet otettiin haltuun EPV Alueverkko Oy:lle Erillistä katselmusta ei tässä vaiheessa ole tarpeen suorittaa. Lainkohdat LunL 60, 63, 92 Tähän päätökseen ei saa hakea valittamalla muutosta (lunastuslaki 92 ). Tämä on samalla lunastuslain 65 :ssä tarkoitettu tiedoksianto hakijan saaman ennakkohaltuunotto-oikeuden osalta. 9. Tarvittavat maastoyöt Toimitusinsinööri totesi, että toimituksen vaatimat maastotyöt tehdään hakijan ja maanmittaustoimiston toimesta rakentamishankeen valmistuttua kun johtoalueen ulottuvuus ja lunastuksen kohde on lopullisesti selvillä eli aikaisintaan syksyllä Toimitusinsinööri kehotti hakijaa toimittamaan mahdollisesti muuttuvat pylväiden koordinaattitiedot heti kun muutokset ovat selvillä.

6 Toimitusnumero (6) Mitään vaatimuksia ei esitetty. 10. Toimituskustannukset Toimituskustannuksista vastaa hakija (LunL 81 ). Toimituksesta vuosittain aiheutuneet toimituskustannukset velotaan hakijalta toimitusinsinöörin päätöksellä kiinteistötoimitusmaksun osamaksuna kiinteistötoimitusmaksulain 10 :n mukaisesti ennen toimituksen laillistumista. Lasku toimitetaan tiedossa olevalla osoitteella. Lainkohdat KTML 1-4, 9-10, 12, 13, KTMA 1-2, 5-6, 9, Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötoimitusmaksusta vuosina 2016 ja 2017 ( /1576) 1, Asiakirjojen lähettäminen Toimitusinsinööri kertoi läsnä olijoille, että pöytäkirjat laitetaan toimitusta varten perustettavalle internet -sivulle osoitteeseen: Internet -sivulle on tarkoitus koota myös muuta toimitukseen liittyvää materiaalia kuten kartat ja korvausvaatimuslomake sekä -ohjeet. Toimitusinsinööri toimittaa kaikille asianosaisille korvausvaatimuslomakkeen ohjeineen sen jälkeen, kun on saanut tiedon töiden valmistumisesta ja laittaa saatteeseen määräajan korvausvaatimusten jättämiselle sekä vastineen antamiselle. Tässä vaiheessa toimitetaan pöytäkirjan paperinen versio: - Heikkilä Aila - Touko Pusan oik. om. 12. Seuraava kokous Seuraavasta kokouksesta, joka pidetään rakentamis- ja kartoitustöiden valmistuttua aikaisintaan syksyllä Tätä ennen pidetään korvauskatselmus. Näistä tiedotetaan kaikille asianosaisille kutsukirjeellä. 13. Kokouksen lopettaminen ja toimituksen käsittelyn siirtäminen Koska muita asioita ei kysyttäessä ilmennyt, toimitusinsinööri päätti haltuunottokatselmuksen ja kokouksen. Tässä vaiheessa toimitusta ei muutoksenhaku ole mahdollista. Muutoksenhaku toimituksessa tehtyihin tai tehtäviin ratkaisuihin on mahdollista toimituksen loppukokouksessa ilmoitettavalla tavalla. Korvauskatselmuksesta sekä toimituksen loppukokouksesta tiedotetaan kaikille toimituksen asianosaisille erillisillä kutsukirjeillä rakennustöiden valmistumisen jälkeen.

Lunastusmenettely. 1 Ilkka Alm

Lunastusmenettely. 1 Ilkka Alm Lunastusmenettely 1 Ilkka Alm 1 Lunastuslainsäädäntö 2 Lunastuslupa ja lunastustoimitus 3 Voimajohtoalueen lunastuskorvaukset 2 Ilkka Alm Laki kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastuksesta

Lisätiedot

Kurki-Jylhävaara-Tolpanvaara 110 kv voimansiirtojohto, Pudasjärven kaupungissa

Kurki-Jylhävaara-Tolpanvaara 110 kv voimansiirtojohto, Pudasjärven kaupungissa Toimitusnumero 2016-535897 1(6) Voimansiirtoalueen lunastus, alkukokous Kohde: Aika: 20.12.2016 kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Kurki-Jylhävaara-Tolpanvaara 110 kv voimansiirtojohto,

Lisätiedot

Voimalinjalunastus. Lunastusharjoitus. syksy 2015 Markku Vuorinen

Voimalinjalunastus. Lunastusharjoitus. syksy 2015 Markku Vuorinen Voimalinjalunastus Lunastusharjoitus syksy 2015 Markku Vuorinen 1 Voimalinjalunastus tulee yleensä ajankohtaiseksi, mikäli rakennetaan uusi, laajennetaan entistä taikka uusitaan vanhaa voimalinjaa. Esityksen

Lisätiedot

Peuravaara - Suomussalmi 110 kv voimansiirtojohto, Kunta: Suomussalmi

Peuravaara - Suomussalmi 110 kv voimansiirtojohto, Kunta: Suomussalmi Toimitusnumero 2017-551811 1(6) Voimansiirtoalueen lunastus, alkukokous Kohde: Aika: 19.12.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Peuravaara - Suomussalmi 110 kv voimansiirtojohto,

Lisätiedot

lunastustoimitus Orimattila - Hikiä kv voimajohtolinja

lunastustoimitus Orimattila - Hikiä kv voimajohtolinja Voimajohtoalueen lunastustoimitus Orimattila - Hikiä 400 + 110 kv voimajohtolinja 03.10.2017, 04.10.2017, 10.10.2017 Hausjärven kunta, Kärkölän kunta, Mäntsälän kunta, Hollolan kunta ja Orimattilan kaupunki

Lisätiedot

PETÄJÄVESI-PYHÄNSELKÄ 400 KV & PYHÄNSELKÄ-NUOJUANKANGAS KV VOIMANSIIRTOALUEIDEN LUNASTUS

PETÄJÄVESI-PYHÄNSELKÄ 400 KV & PYHÄNSELKÄ-NUOJUANKANGAS KV VOIMANSIIRTOALUEIDEN LUNASTUS PETÄJÄVESI-PYHÄNSELKÄ 400 KV & PYHÄNSELKÄ-NUOJUANKANGAS 400+110 KV VOIMANSIIRTOALUEIDEN LUNASTUS Alkukokoukset ja haltuunottokatselmukset: 20.8.2019 -> 2019-604436 & 2019-604542 21.8.2019 -> 2019-604541

Lisätiedot

Muistio. EPV TUULIVOIMA OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTO- LUPA (NORRSKOGEN 110 kv)

Muistio. EPV TUULIVOIMA OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTO- LUPA (NORRSKOGEN 110 kv) Muistio 31.3.2017 TEM/2453/05.03.03/2015 EPV TUULIVOIMA OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTO- LUPA (NORRSKOGEN 110 kv) Lunastuksen tarkoitus Keskeiset oikeussäännökset EPV Tuulivoima Oy

Lisätiedot

- TLT-Engineering Oy:stä Arto Marjoniemi. - muut asianosaiset erillisen läsnäololuettelon mukaisesti

- TLT-Engineering Oy:stä Arto Marjoniemi. - muut asianosaiset erillisen läsnäololuettelon mukaisesti Toimitusnumero 2017-567552 1(5) Voimansiirtoalueen lunastus Kohde: HIKIÄ - KAPULI 110 kv, Nivos/Mäntsälän Sähkö Oy; Hausjärvi 86 Aika: 4.12.2017 kello 8.30 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, valtuustosali,

Lisätiedot

Vuolijoki-Harsunlehto- Piiparinmäki 110 kv voimansiirtolinja

Vuolijoki-Harsunlehto- Piiparinmäki 110 kv voimansiirtolinja Vuolijoki-Harsunlehto- Piiparinmäki 110 kv voimansiirtolinja Lunastustoimituksen aloituskokous 20.9.2018 / Petri Niemi, Metsähallitus Kiinteistökehitys Voimajohtohankkeen taustaa Metsähallitus kehittänyt

Lisätiedot

- TLT-Engineering Oy:stä Arto Marjoniemi. - muut asianosaiset erillisen läsnäololuettelon mukaisesti

- TLT-Engineering Oy:stä Arto Marjoniemi. - muut asianosaiset erillisen läsnäololuettelon mukaisesti Toimitusnumero 2017-564367 1(5) Voimansiirtoalueen lunastus Kohde: HIKIÄ - KAPULI 110kV, Nivos/Mäntsälän Sähkö Oy; Mäntsälä 505 Aika: 5.12.2017 kello 8.30 Paikka: Mäntsälän kunnantalo, valtuustosali, Heikinkuja

Lisätiedot

1. Haltuunottokokous (14.3.2013)

1. Haltuunottokokous (14.3.2013) Maantietoimitus 2012-428465 Seinäjoen itäinen ohikulkutie VT19 1. Haltuunottokokous (14.3.2013) 2. Näyttökokous (Tietöiden valmistuttua) 3. Loppukokous Maantietoimitus. Asialista. 1. Tiedottaminen ja kokouksen

Lisätiedot

LUNASTUSTOIMITUS VUOLIJOKI - HARSUNLEHTO - PIIPARINMÄKI VOIMANSIIRTOJOHTO

LUNASTUSTOIMITUS VUOLIJOKI - HARSUNLEHTO - PIIPARINMÄKI VOIMANSIIRTOJOHTO LUNASTUSTOIMITUS VUOLIJOKI - HARSUNLEHTO - PIIPARINMÄKI VOIMANSIIRTOJOHTO Alkukokous ja haltuunottokatselmus 20.9.2018 1 TOIMITUKSEN ALKUKOKOUS JA HALTUUNOTTOKATSELMUS Lunastustoimikunta suorittaa lunastustoimituksen:

Lisätiedot

lunastustoimitus Rautarouva

lunastustoimitus Rautarouva Voimajohtoalueen lunastustoimitus Rautarouva 07.06.2017 08.06.2017 Hausjärven kunta, Riihimäen kaupunki, Janakkalan kunta, Hämeenlinnan kaupunki, Lopen kunta, Tammelan kunta, Forssan kaupunki Voimajohtoalueen

Lisätiedot

Voimajohtoalueen. lunastustoimitus. Alkukokous ja haltuunotto Kymi-Lumi Kotkassa ja Haminassa

Voimajohtoalueen. lunastustoimitus. Alkukokous ja haltuunotto Kymi-Lumi Kotkassa ja Haminassa Voimajohtoalueen lunastustoimitus Kymi-Lumi Kotkassa ja Haminassa Alkukokous ja haltuunotto 3.7.2019 Lunastustoimikunta suorittaa lunastustoimituksen Toimitusinsinööri Jyrki Puupponen Uskotut miehet: Päivi

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki, Matti Ylijääskö. 698-409-33-74 Lepola Savo Anja (omistaja 1/1) Hannu ja Isto Savo

Rovaniemen kaupunki, Matti Ylijääskö. 698-409-33-74 Lepola Savo Anja (omistaja 1/1) Hannu ja Isto Savo Toimitusnumero 2015-505614 1(5) Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen lunastus, Alkukokous Kohde: Kaarnatie, VisatieKaarnatie, Visatie Aika: 4.6.2015 kello 14.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet:

Lisätiedot

Rannankangas Rannanlahti Esko (Asta Rannanlahti oik.om.) Fiskilä Fisk Keijo Mikael & Mäntylä Henna-Leena

Rannankangas Rannanlahti Esko (Asta Rannanlahti oik.om.) Fiskilä Fisk Keijo Mikael & Mäntylä Henna-Leena Toimitusnumero 2015-505619 1(5) Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen lunastus, Alkukokous Kohde: Suhosenmutka, Kankaankuja Aika: 3.6.2015 kello 14.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat:

Lisätiedot

LUNASTUSTOIMITUS TIHISENNIEMI-PALOKANGAS 110 KV:N VOIMANSIIRTOJOHTO

LUNASTUSTOIMITUS TIHISENNIEMI-PALOKANGAS 110 KV:N VOIMANSIIRTOJOHTO LUNASTUSTOIMITUS TIHISENNIEMI-PALOKANGAS 110 KV:N VOIMANSIIRTOJOHTO Alkukokous ja haltuunottokatselmus 2.4.2019 1 TOIMITUKSEN ALKUKOKOUS JA HALTUUNOTTOKATSELMUS Lunastustoimikunta suorittaa lunastustoimituksen:

Lisätiedot

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla Kunta: Riihimäki 694

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla Kunta: Riihimäki 694 Toimitusnumero 2015-500564 1(5) Maantietoimitus Kohde: Aika: 27.3.2015 kello 9.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä

Lisätiedot

LUNASTUSTOIMITUS 1. LUNASTUSTOIMITUKSEN KÄYTTÖALA 2. LUNASTUSTOIMITUSMENETTELY 3. LUNASTUSTOIMITUKSESSA RATKAISTAVAT ASIAT 4. HALTUUNOTTOKATSELMUS

LUNASTUSTOIMITUS 1. LUNASTUSTOIMITUKSEN KÄYTTÖALA 2. LUNASTUSTOIMITUSMENETTELY 3. LUNASTUSTOIMITUKSESSA RATKAISTAVAT ASIAT 4. HALTUUNOTTOKATSELMUS LUNASTUSTOIMITUS 1. LUNASTUSTOIMITUKSEN KÄYTTÖALA 2. LUNASTUSTOIMITUSMENETTELY 3. LUNASTUSTOIMITUKSESSA RATKAISTAVAT ASIAT 4. HALTUUNOTTOKATSELMUS 5. KOHTEEN VAHVISTAMINEN 6. KORVAUKSET JA KUSTANNUKSET

Lisätiedot

Seitenoikea - Peuravaara 110 kv voimansiirtojohto, Ristijärven, Hyrynsalmen ja Suomussalmen kunnissa

Seitenoikea - Peuravaara 110 kv voimansiirtojohto, Ristijärven, Hyrynsalmen ja Suomussalmen kunnissa Toimitusnumero 2016-535594 1(7) Voimansiirtoalueen lunastus, alkukokous Kohde: Aika: 21.12.2016 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Seitenoikea - Peuravaara 110 kv voimansiirtojohto,

Lisätiedot

Lunastustoimitus. Teppo Rantanen, maanmittausinsinööri (DI) Maanmittauslaitos, Hämeenlinnan palvelupiste

Lunastustoimitus. Teppo Rantanen, maanmittausinsinööri (DI) Maanmittauslaitos, Hämeenlinnan palvelupiste Lunastustoimitus Teppo Rantanen, maanmittausinsinööri (DI) Maanmittauslaitos, Hämeenlinnan palvelupiste 4.-5.12.2017 Lunastamalla voidaan hankkia kiinteää omaisuutta, hankkia pysyvä tai määräaikainen käyttöoikeus,

Lisätiedot

Valtatie 2 parantaminen välillä Karkkila-Humppila, toimitus koskee Tammelan kunnan alueita välillä Mullinkallio - Häiviä.

Valtatie 2 parantaminen välillä Karkkila-Humppila, toimitus koskee Tammelan kunnan alueita välillä Mullinkallio - Häiviä. Toimitusnumero 2016-538919 1(5) Maantietoimitus Kohde: Aika: 28.11.2016 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Valtatie 2 parantaminen välillä Karkkila-Humppila, toimitus koskee

Lisätiedot

Valtatien 19 parantaminen Koveron liittymän kohdalla, Lapua

Valtatien 19 parantaminen Koveron liittymän kohdalla, Lapua Toimitusnumero 2016-537719 1(6) Maantietoimitus Kohde: Aika: 22.9.2016 kello 08.30 Valtatien 19 parantaminen Koveron liittymän kohdalla, Lapua Paikka: Lapuan kaupungintalo, Valtuustosali, Valtuustontie

Lisätiedot

Lunastustoimitus länsimetroa varten

Lunastustoimitus länsimetroa varten Lunastustoimitus länsimetroa varten Espoossa 9.7.2019 Mikael Still Maanmittauslaitos 2 Yleistä Maanalaisen tilan omistuksen on vakiintuneesti katsottu kuuluvan pintakiinteistön omistajalle Ulkopuolinen

Lisätiedot

Maanmittaustoimitus, VOIMANSIIRTOALUEEN LUNASTUSTOIMITUKSEN ALKUKOKOUS

Maanmittaustoimitus, VOIMANSIIRTOALUEEN LUNASTUSTOIMITUKSEN ALKUKOKOUS Toimitusnumero 2019-603184 1(7) Maanmittaustoimitus, VOIMANSIIRTOALUEEN LUNASTUSTOIMITUKSEN ALKUKOKOUS Kohde 110 kv VOIMANSIIRTOJOHDON ja -PYLVÄIDEN UUSIMINEN PURETTAVAN JOHDON PAIKALLE välillä Lahdesjärvi

Lisätiedot

Maantien (Nostavantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Mt (Koskimyllyntie) - Lintulantie, Lahti 398, Hollola 98

Maantien (Nostavantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Mt (Koskimyllyntie) - Lintulantie, Lahti 398, Hollola 98 Toimitusnumero 2016-533191 1(5) Maantietoimitus Kohde: Aika: 6.7.2016 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Maantien 14037 (Nostavantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen

Lisätiedot

Muistio LÄHITUULI OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (METSÄLAMMINKANGAS VUOLIJOKI)

Muistio LÄHITUULI OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (METSÄLAMMINKANGAS VUOLIJOKI) Muistio 7.2.2017 TEM/1498/05.03.03/2015 LÄHITUULI OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (METSÄLAMMINKANGAS VUOLIJOKI) Lunastuksen tarkoitus Keskeiset oikeussäännökset LähiTuuli Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Maanmittaustoimitus, VOIMANSIIRTOALUEEN LUNASTUSTOIMITUKSEN ALKUKOKOUS

Maanmittaustoimitus, VOIMANSIIRTOALUEEN LUNASTUSTOIMITUKSEN ALKUKOKOUS Toimitusnumero 2019-603260 1(8) Maanmittaustoimitus, VOIMANSIIRTOALUEEN LUNASTUSTOIMITUKSEN ALKUKOKOUS Kohde 1. 110 kv VOIMANSIIRTOJOHDON ja -PYLVÄIDEN UUSIMINEN PURETTAVAN JOHDON PAIKALLE välillä Lahdesjärvi

Lisätiedot

Muistio TUULIWATTI OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (HANGASSUO OOSINSELKÄ)

Muistio TUULIWATTI OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (HANGASSUO OOSINSELKÄ) Muistio 28.6.2017 TEM/2072/05.03.03/2016 TUULIWATTI OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (HANGASSUO OOSINSELKÄ) Lunastuksen tarkoitus TuuliWatti Oy (jäljempänä hakija) on pyytänyt

Lisätiedot

Pysyvän käyttöoikeuden lunastaminen kv:n voimansiirtojohtoa ja tiedonsiirtolaitteita varten Marttilan kunnassa

Pysyvän käyttöoikeuden lunastaminen kv:n voimansiirtojohtoa ja tiedonsiirtolaitteita varten Marttilan kunnassa Toimitusnumero 2015-497348 1(6) Voimansiirtoalueen lunastus, ALKUKOKOUS Kohde: Aika: 13.3.2015 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Pysyvän käyttöoikeuden lunastaminen 400 + 110 kv:n

Lisätiedot

Maa Korvausarviointi TkT Juhana Hiironen

Maa Korvausarviointi TkT Juhana Hiironen Maa-20.2334 Korvausarviointi 15.9.2015 TkT Juhana Hiironen Päivän aikataulu 14:15 14:45 Kertausta lukutehtävän aihepiiristä 14:45 15:15 Ryhmätyö 15:15 15:40 Ryhmätöiden esittely 15:40 15:45 Seuraavaksi

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä o Kehittyvälle elinkeinoelämälle o Toimivalle ja turvalliselle liikenteelle o Hyvälle elinympäristölle ja kestävälle kehitykselle ELY-keskus avaa

Lisätiedot

Maantietoimitus. Tilaisuus. Kuka Mistä Päivämäärä

Maantietoimitus. Tilaisuus. Kuka Mistä Päivämäärä Maantietoimitus Tilaisuus Kuka Mistä Päivämäärä Maantietoimitus pidetään kun rakennetaan uusi maantie tai maantien parantamista varten on laajennettava entistä tiealuetta Esityksen sisältö: Mikä on tienpitäjän

Lisätiedot

Maantietoimitus 2015-502682 Vt 3 Koiviston silta

Maantietoimitus 2015-502682 Vt 3 Koiviston silta Maantietoimitus 2015-502682 Vt 3 Koiviston silta Muodollisuudet Lunastustoimikunta: - toimitusinsinööri Antti Halonen - uskotut miehet Heikki Käkelä ja Ahti Latvala Läsnäolijat: Hakijan ELY-keskuksen puolesta

Lisätiedot

110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ

110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ 110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ Tällä ohjeella määritetään ulkopuolisille toimijoille erilaisten kaavoitus- ja rakentamishankkeiden yhteydessä Turku Energia Sähköverkot Oy:n (TESV)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (5) 579 Lausunto Etelä-Suomen maanmittaustoimistolle Fingrid Oyj:n lunastuslupahakemuksesta HEL 2013-014135 T 10 01 00 Kiinteistökartta K7 T3, Kehä III Päätös Lautakunta

Lisätiedot

Vuokatti-Lahnaslampi 110 kv voimajohto, Kunta: Sotkamo. Sokos Hotel Vuokatti, kokoustilat, Kidekuja 2, Vuokatti

Vuokatti-Lahnaslampi 110 kv voimajohto, Kunta: Sotkamo. Sokos Hotel Vuokatti, kokoustilat, Kidekuja 2, Vuokatti Toimitusnumero 2016-533843 1(8) Voimansiirtoalueen lunastus, alkukokous ja katselmus Kohde: Aika: 28.9.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Vuokatti-Lahnaslampi 110

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Maantietoimitus, alkukokous

Toimitusnumero (6) Maantietoimitus, alkukokous Toimitusnumero 2017-552918 1(6) Maantietoimitus, alkukokous Kohde: Maantie 800, Vaalantien parantaminen Vaalan keskustassa, kt 785-895-0-879 Vuottolahti-Vaala, Kunta: Vaala Aika: 15.5.2017 kello 10:00

Lisätiedot

Näin etenee voimajohtohanke

Näin etenee voimajohtohanke Näin etenee voimajohtohanke Fingrid lyhyesti Sähkö on välttämätön osa kaikkien suomalaisten arkipäivää. Yhteiskunta toimii sähköllä. Fingrid Oyj on yritys, joka vastaa sähkönsiirtojärjestelmän toimivuudesta

Lisätiedot

Maanmittauslaitokselle

Maanmittauslaitokselle 1(5) Maanmittauslaitokselle Yhtiömme tarkoituksena on uusia 110 kv voimansiirtoyhteys noin 48 km:n matkalla Hämeenlinnan ja Valkeakosken kaupungeissa sekä Hattulan kunnassa välillä Vanajan sähköasema -

Lisätiedot

VT 2 parantaminen välillä Karkkila - Loukku, Karkkilan kaupungissa ja Nummi-Pusulan kunnassa.

VT 2 parantaminen välillä Karkkila - Loukku, Karkkilan kaupungissa ja Nummi-Pusulan kunnassa. Toimitusnumero 2012-412790 1(6) Maantietoimitus Kohde: Aika: 10.5.2012 kello 10.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: VT 2 parantaminen välillä Karkkila - Loukku, Karkkilan kaupungissa

Lisätiedot

Kiinteistötoimitukset, rajat ym. ProAgrian Vältä lakitupa sopimustietoa maatalousyrittäjille -koulutus 22.11.2011

Kiinteistötoimitukset, rajat ym. ProAgrian Vältä lakitupa sopimustietoa maatalousyrittäjille -koulutus 22.11.2011 Kiinteistötoimitukset, rajat ym. ProAgrian Vältä lakitupa sopimustietoa maatalousyrittäjille -koulutus 22.11.2011 Arviointipäällikkö Mika Summala Pohjois-Karjalan maanmittaustoimisto 1 MAANMITTAUSLAITOS

Lisätiedot

Valtatien 4 parantaminen Äänekosken kohdalla, väli Kannelsuo - Äänekoskentie. Paikka: Äänekosken kaupungintalon valtuustosali (Hallintokatu 4)

Valtatien 4 parantaminen Äänekosken kohdalla, väli Kannelsuo - Äänekoskentie. Paikka: Äänekosken kaupungintalon valtuustosali (Hallintokatu 4) Toimitusnumero 2017-552330 1(6) Maantietoimitus, alkukokous Kohde: Aika: 10.5.2017 kello 09.30 Valtatien 4 parantaminen Äänekosken kohdalla, väli Kannelsuo - Äänekoskentie Paikka: Äänekosken kaupungintalon

Lisätiedot

Muistio FINGRID OYJ:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (VIHTAVUORI KOIVISTO)

Muistio FINGRID OYJ:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (VIHTAVUORI KOIVISTO) Muistio 15.9.2016 TEM/1160/05.03.03/2016 FINGRID OYJ:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTOLUPA (VIHTAVUORI KOIVISTO) Lunastuksen tarkoitus Fingrid Oyj (jäljempänä hakija) on pyytänyt valtioneuvostolta

Lisätiedot

Kt 75 (Kuhmo-Nurmes mt) välillä Rastinkylä (mt19263) - kantatie 76, n. 17,5 km, maantiealueen rajan määritys ja uudet laskuojat

Kt 75 (Kuhmo-Nurmes mt) välillä Rastinkylä (mt19263) - kantatie 76, n. 17,5 km, maantiealueen rajan määritys ja uudet laskuojat Toimitusnumero 2016-545743 1(5) Maantietoimitus, alkukokous Kohde: Aika: 21.6.2017 kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Kt 75 (Kuhmo-Nurmes mt) välillä Rastinkylä (mt19263)

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen Toimitusnumero 2016-531015 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Aura (19); Useita yksiköitä... Aika: 5.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Auran kunnanvirasto valtuustosali

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2016-527036 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 8.5.2017 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6832/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6832/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 99 Asianro 6832/10.03.00.00/2018 Sähköjohdon sijoittaminen tilan 476-405-21-7 (Seilajoki) alueelle / Savon Voima Verkko Oy:n hakemus Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen

Lisätiedot

Maantietoimitus. Klaukkalan ohikulkutie Ensimmäisen vaiheen alkukokous , Nurmijärvi. Tuomas Lehtonen Maanmittauslaitos

Maantietoimitus. Klaukkalan ohikulkutie Ensimmäisen vaiheen alkukokous , Nurmijärvi. Tuomas Lehtonen Maanmittauslaitos Maantietoimitus Klaukkalan ohikulkutie Ensimmäisen vaiheen alkukokous 29.8.2018, Nurmijärvi Tuomas Lehtonen Maanmittauslaitos Maantietoimitus pidetään kun rakennetaan uusi maantie tai maantien parantamista

Lisätiedot

Kantatie 68, liittymäjärjestelyt välillä Alajärvi/Vimpeli kuntaraja - Vieresjoki Vimpelin ja Lappajärven kunnissa.

Kantatie 68, liittymäjärjestelyt välillä Alajärvi/Vimpeli kuntaraja - Vieresjoki Vimpelin ja Lappajärven kunnissa. Toimitusnumero 2012-425394 1(5) Maantietoimitus, 1. kokous Kohde: Aika: 19.8.2013 kello 14.00 Kantatie 68, liittymäjärjestelyt välillä Alajärvi/Vimpeli kuntaraja - Vieresjoki Vimpelin ja Lappajärven kunnissa.

Lisätiedot

Toimitusnumero 2013-448466 1(6) Maantietoimitus

Toimitusnumero 2013-448466 1(6) Maantietoimitus Toimitusnumero 2013-448466 1(6) Maantietoimitus Kohde: VT2 parantaminen välillä Loukku-Mullinkallio,Lohja 444, Somero 761, Tammela 834, paaluvälillä 20760-28680 Aika: 14.6.2013 kello 09:00 Paikka: Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

LUONNOS. Annettu Helsingissä 20 päivänä huhtikuuta 2017

LUONNOS. Annettu Helsingissä 20 päivänä huhtikuuta 2017 LUONNOS V a l t i o n e u v o s t o n päätös EPV Tuulivoima Oy:n hakemukseen saada kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastuksesta 29 päivänä heinäkuuta 1977 annetussa laissa (603/1977, jäljempänä

Lisätiedot

20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS

20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS 1 (9) 20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS 20.1 YLEISTÄ... 2 20.1.1 Sovellettavat säädökset... 2 20.1.2 Moottorikelkkailureitti, ulkoilureitti...

Lisätiedot

Lunastustoimitukset. ProAgrian Vältä lakitupa sopimustietoa maatalousyrittäjille -koulutus 22.11.2011

Lunastustoimitukset. ProAgrian Vältä lakitupa sopimustietoa maatalousyrittäjille -koulutus 22.11.2011 Lunastustoimitukset ProAgrian Vältä lakitupa sopimustietoa maatalousyrittäjille -koulutus 22.11.2011 Arviointipäällikkö Mika Summala Pohjois-Karjalan maanmittaustoimisto 1 MAANMITTAUSLAITOS TIETOA MAASTA

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575478 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 26.10.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Käsityöläiskatu 2 Naantali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-532005 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 18.1.2017 kello 09:00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-559156 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 30.11.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, lunastustoimikunta on esteetön ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, lunastustoimikunta on esteetön ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2012-428465 1(9) Maantietoimitus, Kokous 1 Kohde: Seinäjoen itäinen ohikulkutie VT 19 Aika: 14.3.2013 kello 10:00 Paikka: Seurakunnan auditorio, Kirkonkranni : Jussi Kesälä Uskotut miehet:

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 87/2001 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastuksesta annetun lain muuttamisesta Kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastuksesta annettuun

Lisätiedot

Yksityistietoimitus. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivät 19.-20.5.2011 Mikko Kuoppala Johtava asiantuntija Maanmittauslaitos

Yksityistietoimitus. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivät 19.-20.5.2011 Mikko Kuoppala Johtava asiantuntija Maanmittauslaitos Yksityistietoimitus Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivät 19.-20.5.2011 Mikko Kuoppala Johtava asiantuntija Maanmittauslaitos 1 Yksityinen tie Yksityinen tie: Ei ole julkisin varoin ylläpidetty Sitä voivat

Lisätiedot

Pysyvän käyttöoikeuden lunastaminen kv:n voimansiirtojohtoa ja tiedonsiirtolaitteita varten Liedon kunnassa

Pysyvän käyttöoikeuden lunastaminen kv:n voimansiirtojohtoa ja tiedonsiirtolaitteita varten Liedon kunnassa Toimitusnumero 2015-497342 1(6) Voimansiirtoalueen lunastus Kohde: Aika: 10.3.2015 kello 9.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Pysyvän käyttöoikeuden lunastaminen 400 + 110 kv:n

Lisätiedot

3 ERILLISEN ALUEEN TILAKSI MUODOSTAMINEN JA KIINTEISTÖÖN LIITTÄMINEN

3 ERILLISEN ALUEEN TILAKSI MUODOSTAMINEN JA KIINTEISTÖÖN LIITTÄMINEN 1 (5) 3 ERILLISEN ALUEEN TILAKSI MUODOSTAMINEN JA KIINTEISTÖÖN LIITTÄMINEN 3.1 Yleistä... 2 3.2 Toimituksen vireilletulo... 2 3.3 Toimitusmiehet... 2 3.4 Asianosaiset... 2 3.5 Toimitusmenettely... 2 3.5.1

Lisätiedot

SAAPUNUT. Annettu Helsingissä 27 päivänä maaliskuuta 2014. Fingrid Oyj (jäljempänä hakija) on pyytänyt lupaa saada lunastamalla

SAAPUNUT. Annettu Helsingissä 27 päivänä maaliskuuta 2014. Fingrid Oyj (jäljempänä hakija) on pyytänyt lupaa saada lunastamalla SAAPUNUT O l 04. 2014 Valtioneuvoston päätös Fingrid Oyj:n hakemukseen saada kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastuksesta 29 päivänä heinäkuuta 1977 annetussa laissa (603/1977, jäljempänä

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2015-515042 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen yksityistietoimitus/ Hausjärven (086) lounaisosa Aika: 13.10.2016 kello 10:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali

Lisätiedot

Päätös 1 (5) MML 944/03 04/2019 TUTKIMUSLUPAPÄÄTÖS. Vaasan Sähköverkko Oy

Päätös 1 (5) MML 944/03 04/2019 TUTKIMUSLUPAPÄÄTÖS. Vaasan Sähköverkko Oy Päätös 1 (5) TUTKIMUSLUPAPÄÄTÖS HAKIJA HAKEMUS Vaasan Sähköverkko Oy Vaasan Sähköverkko Oy hakee kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastamisesta annetun lain 84 mukaista tutkimuslupaa. Tutkimuslupaa

Lisätiedot

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Toimitusnumero 2014-475937 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: 164-401-3-101 RAUTATIEALUE, Tampere-Seinäjoki välillä Jalasjärven raja-alavallintie Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä o Kehittyvälle elinkeinoelämälle o Toimivalle ja turvalliselle liikenteelle o Hyvälle elinympäristölle ja kestävälle kehitykselle ELY-keskus avaa

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-533025 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 29.11.2016 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste Toimitusinsinööri: Pekka

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-544424 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 7.3.2017 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Näin etenee voimajohtohanke

Näin etenee voimajohtohanke Näin etenee voimajohtohanke 2 Fingrid lyhyesti Sähkö on välttämätön osa kaikkien suomalaisten arkipäivää. Yhteiskunta toimii sähköllä. Fingrid Oyj on yritys, joka vastaa sähkönsiirtojärjestelmän toimivuudesta

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-585519 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 30.1.2019 kello 12:00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, lunastustoimikunta on esteetön ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, lunastustoimikunta on esteetön ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2012-425396 1(7) Maantietoimitus, 1. kokous Kohde: Kantatie 68, liittymäjärjestelyt välillä Vieresjoki - Kivipuro Lappajärven kunnassa. Aika: 28.8.2013 kello 10.00 Paikka: Valtion virastotalon

Lisätiedot

KUNNAN TIELAUTAKUNTA

KUNNAN TIELAUTAKUNTA Kunnan tielautakunnan ja Maanmittauslaitoksen toimitukset yksityisteillä KUNNAN TIELAUTAKUNTA Yks.TL 6a : Tässä laissa tarkoitettuja tehtäviä varten kunnassa tulee olla tielautakunta tai kunnan määräämä

Lisätiedot

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694 Toimitusnumero 2015-500564 1(5) Maantietoimitus Kohde: Aika: 6.6.2017 kello 9.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557569 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Liitekartan mukainen alue Tammelan kunnassa Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 1.11.2017

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150 Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Maakaasuputken rakentaminen Hiidenveden alitse ja töiden aloittaminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574854 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita kiinteistöjä... Aika: 12.11.2018 kello 9:30 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2 Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Kohde: Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, HOLLOLA 98 Aika: kello 9.30 Hollolan kunnanvirasto, valtuustosali, Virastotie 3 Hollola

Kohde: Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, HOLLOLA 98 Aika: kello 9.30 Hollolan kunnanvirasto, valtuustosali, Virastotie 3 Hollola Toimitusnumero 2016-536578 1(6) Maantietoimitus Kohde: Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, HOLLOLA 98 Aika: 22.11.2016 kello 9.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Hollolan kunnanvirasto,

Lisätiedot

Fingrid Oyj. Metsälinja lunastustoimitusten alkukokoukset

Fingrid Oyj. Metsälinja lunastustoimitusten alkukokoukset Fingrid Oyj Metsälinja lunastustoimitusten alkukokoukset 20.8. Muhos, Utajärvi, Liminka ja Tyrnävä 21.8. Siikalatva ja Haapavesi, 22.8. Haapajärvi ja Reisjärvi 1 Kantaverkko Sähkönsiirron runkoverkko,

Lisätiedot

- Timo Romppainen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus/Liikenne ja Infra edustajana (toimituksen hakija)

- Timo Romppainen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus/Liikenne ja Infra edustajana (toimituksen hakija) Toimitusnumero 2017-555055 1(8) Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen lunastus, loppukokous Kohde: Valtatien 20 ja Posion maantien 863 liittymän kanavoiminen uudelleen Taivalkoken keskustassa asemakaava-alueella

Lisätiedot

Lainkohdat Lunastuslaki 16 Kiinteistönmuodostamislaki

Lainkohdat Lunastuslaki 16 Kiinteistönmuodostamislaki Toimitusnumero 2016-533843 1(14) Voimansiirtoalueen lunastus, loppukokous Kohde: Vuokatti-Lahnaslampi 110 kv voimajohto, Kunta: Sotkamo Sivutoimitukset: Rajankäynti: Vaarala 765-401-2-338, Tiealue 765-401-2-393,

Lisätiedot

Lapinlahden kunnantalo, valtuustosali, Asematie 4, Lapinlahti

Lapinlahden kunnantalo, valtuustosali, Asematie 4, Lapinlahti Toimitusnumero 2017-547783 1(5) Maanmittaustoimitus, kiinteistönmääritys (KML 283 ) Kohde Ylä-Pitkän erilliset vesijätöt: 402-872-1-1 I, 402-872-1-2 II, 402-872-1-9 IX, 402-872-1-11 XI, 402-872-1-12 XII,

Lisätiedot

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694 Toimitusnumero 2015-500564 1(7) Maantietoimitus Kohde: Aika: 28.6.2017 kello 9.00 Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä

Lisätiedot

15 KAIVOSTOIMITUS 1 (18)

15 KAIVOSTOIMITUS 1 (18) 1 (18) 15 KAIVOSTOIMITUS 15.1 YLEISTÄ... 3 15.1.1 Sovellettavat säännökset... 3 15.2 TOIMITUKSEN VIREILLETULO... 3 15.2.1 Yleistä toimituksen vireilletulosta... 3 15.2.2 Kaivoslupaan ja kaivosaluelunastuslupaan

Lisätiedot

TIETOA MAANTIETOIMITUKSESTA

TIETOA MAANTIETOIMITUKSESTA TIETOA MAANTIETOIMITUKSESTA MAANMITTAUSLAITOS TIETOA MAASTA Tämän esitteen sivuilla kerrotaan maantien rakentamiseen liittyvistä maanlunastus- ja korvausasioista. Kun uusi tie rakennetaan tai vanhaa tietä

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (8) MML 493/03 04/

PÄÄTÖS 1 (8) MML 493/03 04/ PÄÄTÖS 1 (8) HAKIJA HAKEMUS Caruna Oy Caruna Oy on pyytänyt 23.11.2015 ja 26.1.2016 päivätyillä hakemuksilla (hakemusta on täydennetty 27. ja 28.6.2016) Maanmittauslaitokselta lunastuslain (603/1977) 5

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-573644 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta1 Aika: 28.6.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot