PORTAAN KOULUN VANHEMPAINKERHON KOKOUS klo 18:00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PORTAAN KOULUN VANHEMPAINKERHON KOKOUS 11.9.2014 klo 18:00"

Transkriptio

1 PORTAAN KOULUN VANHEMPAINKERHON KOKOUS klo 18:00 PÖYTÄKIRJA Läsnäolijat: Minna Nyman, Sirpa Hovila, Markku Juslin, Mira Juslin, Tiina Halonen, Johanna Rekola; Meeri Salo, Katja Sihvonen 1. Järjestäytyminen Päätettiin seuraavat vastuuhenkilöt: Koollekutsuja ja sihteeri Sirpa Hovila Rahastonhoitaja Minna Nyman 2. Katsaus viime lukukauden toimintaan ja talouteen Lukukautena vanhempainkerho kokoontui 4 kertaa. Yhteistyössä vanhempien, oppilaiden ja koulun kanssa järjestettiin seuraavat tapahtumat: - Isät vastaan 1-3 luokan oppilaiden jalkapallo-ottelussa oli tarjolla hupia ja hikeä. Oppilaat voittivat tiukan ottelun. Pelin lopuksi nautimme mehua ja munkkia. - 6-luokkalaisten Discot. Vanhemmat avustivat järjestelyissä ja toimivat Discon valvojina. - Varainhankintaa toimintaan pilkkoset sekä raakapakasteiden myynnillä - Järjestettiin joulumyyjäiset, johon oppilaat olivat tehneet myyntituotteita ja vanhemmat toivat leivonnaisia, käsityötä ym. tuotteita myyntiin. Tuotteita valmistimme myös kaksilla talkoilla koulun tiloissa. Oppilaat olivat mukana tekemässä myyntipöytää sekä hoitivat myyntitoiminnan pääasiassa. - Osallistuimme joulujuhlan järjestelyihin vastaamalla glögi ja piparitarjoilusta

2 - Järjestimme oppilaille elokuvaillan uusin Risto Räppääjä elokuva Forssan Biokaaressa. - Vanhempien ja koululaisten tutustumistilaisuus Luontokeskuksella keväällä rastiradan ja makkaranpaiston merkeissä. - Perinteinen oppilaat vastaan äidit pesäpallo-ottelu oli tiukka, mutta oppilaat voittivat lopulta pisteen erolla. Pelin lopuksi herkuttelimme makkaralla ja jäätelöllä. - Vanhempainkerho palkitsi Hesburger lahjakortilla heijastinliiviä ahkerasti käyttäneet oppilaat. Talous: Tärkeä tulonlähde oli tuotteiden myynti sekä joulumyyjäiset. Tuotto on käytetty seuraaviin toimintoihin: - Hankimme koululle ksylitolipastillit oppilaille jaettavaksi lounaan jälkeen - Kustansimme 4-6-luokkalaiset oppilaat uimaan 4 kertaa Eerikkilään. - Tuimme luokkaretken järjestämistä n. 800 eurolla. Se käytettiin Korkeasaaren sisäänpääsymaksuihin sekä lounaaseen Hesburgerissa. - Hankimme opettajille ja koulun henkilökunnalle joulu- sekä kevättervehdykset. - Hankimme lahjakortit heijastinliivi-kampanjaan - Hankimme glögit ja piparit joulujuhlaan - Hankimme tarjottavat jalkapallo että pesäpallo-otteluun - Hankimme ekaluokkalaisille opettajien pyynnöstä heijastinliivit - Kustansimme perheiden tutustumistapahtuman - Kustansimme oppilaiden elokuvaliput Tilillä on rahaa 4356,64 euroa ja käteisvaraa 260 euroa. Osa rahasta siirretään lukukauden toimintaan ja loppusumma säästetään suunnitellun kiipeilytelineen tmv pihalaitteen hankintaan.

3 3. Toimintasuunnitelma Opettajilta tuli toivomus tukea ensisijaisesti 4-6 luokan uinteja ja luokkaretkeä. Toimintasuunnitelma (liite 1) hyväksyttiin. 4. Talousarvio Varaamme luokkaretken tukemiseen ja 4-6 luokkalaisten uintimatkojen tukemiseen 600. Lisäksi varaamme 200 isät vastaan oppilaat ja äidit vastaan oppilaat otteluiden tarjoiluun. Joulujuhlan tarjoiluun varaamme 150. Heijastinliivipalkintoihin varaamme 100. Uusien heijastinliivien hankintaan varaamme 100. Muut menot kuten välinehankinnat ja muistamiset 400 Toimintasuunnitelman mukaisesti arvioidut menot: Lisäksi säästämme rahaa kiipeilytelineen tai muun pihavälineen hankintaa varten. 5. Varainhankinta n_yhteistyo_markkinointi_ja_s.pdf kohta: 3.9 Varojen keruu yhteiseen käyttöön: Varojen keruu tulisi toteuttaa tavalla, joka lisää yhteisöllisyyttä ja tukee opetukseen ja kasvatukseen liittyvien tavoitteiden saavuttamista.

4 Verovastuun selvitys, vastaus verohallinnolta: Pääsääntöisesti tavaran myynti ja siitä saatu voitto on veronalaista. Tuloverolaki pohjautuu laajaan tulokäsitteeseen. Veronalaista tuloa ovat lähtökohtaisesti kaikki rahana tai rahanarvoisena etuutena saadut tulot, ellei niitä ole erikseen säädetty verovapaaksi (TVL 29 :n 1 momentti). Tuloverolain mukaan työn tekemisestä saatu vastike on veronalaista. Toisaalta vastikkeetta tehty työ ei aiheuta saajalleen tai työn tekijälle veroseuraamuksia. Tuloverolaissa tarkoitettua veronalaista tuloa ei siis muodostu, vaikka vastikkeetta tehty työ olisi luonteeltaan sellaista, että se edellyttää tekijältä erityistä ammattitaitoa, koulutusta tai pätevyyttä. Luokkaretkien ja leirikoulujen, yms. toiminnan rahoittamiseksi järjestetystä vähäisestä, vapaaehtoisesta toiminnasta saadut yhteiseen käyttöön tarkoitetut tulot (kuten oppilaiden myymistä peruaineista, wc-papereista tms) saatu voitto ei yleensä muodostu veronalaiseksi. Vähäistä laajempi tavaran ostaminen ja myyminen saattaa joutua myös arvonlisäveron alaiseksi toiminnaksi. Näiden tulojen verottamatta jääminen johtuu yleensä siitä, että tuotto oppilasta kohden on vähäistä. Perusteena ei siis ole se, että tällainen myyntitoiminta olisi yleisesti verovapaata. Verohallinnon ohjeistuksessa ei ole määritelmää siitä, mitä tuotteita voidaan myydä luokkaretkirahastojen kartuttamiseksi. Toiminnastanne teidän on syytä pitää yksinkertaista kirjanpitoa ja toimintasuunnitelmaa näyttäisi edellyttävän Opetushallituksen ohje johon viittaat. Ota tarvittaessa yhteys henkilöverotuksen asiantuntijaan omassa verotoimistossasi. Varainhankintatavat: 1. Päätimme toteuttaa Pilkkoset- tuotemyynnin. Uusi toimintamalli tiimisivuston kautta: Jokaiselle perheelle luodaan myyjätunnus koulun tiimisivuille ja jokainen perhe lisää hankkimansa tilaukset suoraan tiimisivuille.

5 Tuotteet löytyvät jo nyt: Tuote-esitteet tilataan myyjille, mutta näytekasseja ei. Tuote-esite löytyy jo täältä: Kampanjan voi toteuttaa heti, Minna Nyman on yhteyshenkilö ja Mira Juslin auttaa. 46 myyjää = perhekuntaa Vanhemmille tehdään ohjeistus, miten myyntityö tapahtuu ja miten tilaukset kirjataan tiimisivustolle. 2. Yhteisöllisyyttä tukevana varainkeruutapana päätimme pitää Joulumyyjäiset klo Opettajat tekevät oppilaiden kanssa tuotteita myyntiin, jokainen huoltaja omien taitojen mukaan: käsitöitä, kortteja, leivonnaisia (niitä olisi mennyt huomattavasti enemmän kuin oli myynnissä) tmv mitä keksitte tai osallistuu oppilaiden myyntituen tukemiseen myyjäispäivänä. Oppilaat osallistuvat tuotteiden tekemiseen ja myyntityöhön. Päätimme keskustella mahdollisesta yhteistyöstä Patinaputiikin ja Härkäpostin kanssa Joulun avajaiset tmv tempaus. Joulupuuroa? Sirpa keskustelee muiden tahojen kanssa järjestelyistä. 3. Raakapakasteiden mahdollista myyntiä tarkastellaan keväällä. 6. Kirjanpito Päätimme että rahastonhoitaja pitää yksinkertaista kirjanpitoa tuloista ja menoista kouluvuoden mukaisesti. Aloitamme tämän hetken tili- ja käteisvaratilanteesta.

6 7. Koulun kuulumisia Opettajat kysyivät voivatko tilata uinnit 4-6 luokkalaisille. Päätimme että voivat. Joulujuhla yhteinen päiväkodin ja eskarin kanssa. Miten vanhempainkerho on mukana? Meeri keskustelee opettajien kanssa. 8. Käytännön asiat Selvityksien jälkeen päätimme lopettaa yhdistysasian selvityksen toistaiseksi. Epäselvää haluavatko 6-luokkalaiset järjestää Discon? Meeri kysyy oppilailta Isät vastaan 1-3 lk oppilaat jalkapallo-ottelu pidetään pe klo Sirpa tekee lapun oppilaille annettavaksi. Tiina Halonen hankkii munkit (50 kpl) Tiedotus tapahtuu pääasiassa uusien Peda.net sivujen kautta Vanhempainkerho osion alla. Facebook ryhmä on myös olemassa ja sinne päivitetään asioita myös. Sähköpostiryhmä on viimevuotinen, sitä voimme käyttää myös, mutta 1- luokkalaisten huoltajien sähköpostiosoitteet puuttuvat (toimittakaa osoite Sirpalle jos haluatte mukaan jakelulistalle tai osoitteenne on muuttunut - kiitos!) 9. Muita asioita Markku Juslin selvittää ensi vuotta varten mitä paperinkeräyksestä on sovittu, mistä lava tulee ym. Sirpa Hovila selvittää Lounaplussalta onko mahdollista saada EU hankeavustusta kiipeilytelineeseen koulun pihalle. Tiina Halonen selvittää avustusmahdollisuuden Kuninkaankartanon Olut- ja Ruokakulttuurinystävä ry. kautta. Kokous päätettiin klo 19.50

7 LIITE 1. TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE SYKSY 2014 KEVÄT Koulun oppilaiden koulutyön tukeminen Vanhempainkerho tukee Portaan koulun oppilaiden luokkaretkeä sekä 4-6 luokkalaisten uinteja taloudellisesti. Vanhempainkerho voi myös tehdä hankintoja koululle opettajien esittämien toivomusten ja taloustilanteen mukaisesti. Vanhempainyhdistys kerää rahaa toimintaan jäljempänä kuvatulla tavalla. 2. Koulun oppilaiden muun toiminnan järjestäminen ja tukeminen Koululaisten ja perheiden yhteisöllisyyden tukemiseksi ja virkistykseksi järjestetään myyjäis-, ulkoilu-, liikunta-, tai vastaavia tapahtumia. Vanhempainkerho hankkii opettajien pyynnöstä syksyisin liikenneturvallisuutta parantavat heijastinliivit ainakin koulun ekaluokkalaisille. Keväällä vanhempainkerho hankkii palkinnon heijastinliivejä ahkerasti käyttäneille. 3. Yhteistyö koulun opettajien kanssa, yhteistyö muiden vanhempainyhdistysten kanssa Vanhempainkerho pyrkii säännöllisesti keskustelemaan koulun opettajien kanssa, jotta se on tietoinen koulua koskevista ajankohtaisista asioista. Vanhempainkerho voi tehdä yhteistyötä myös muiden vanhempainyhdistysten ja kerhojen kanssa. 4. Yhteistyö koulun oppilaiden vanhempien kanssa Vanhempainkerho ei ole yhdistys ja kokoukset ovat avoimia kaikille vanhemmille. Toivottavaa on että vanhemmat tuovat asioita kokouksissa esille, jotta voimme yhdessä niistä keskustella ja tarvittaessa viedä asioita eteenpäin vanhempainkerhon nimissä. Kaikkia vanhempia kutsutaan apuun erilaisten tapahtumien järjestämiseksi.

MARTTAYHDISTYKSEN TOIMINTARYHMÄN OHJE

MARTTAYHDISTYKSEN TOIMINTARYHMÄN OHJE MARTTAYHDISTYKSEN TOIMINTARYHMÄN OHJE Tämän ohjeen tarkoituksena on säännöissä olevan lyhyen ohjeen lisäksi kertoa tarkemmin toimintaryhmästä, mikä se on, miten se toimii ja mitä se tarkoittaa yhdistyksen

Lisätiedot

1. HALLINTO TILINTARKASTAJAT. Koski Topi Alikirri Minna varalla: Sairanen Maija Rämö Tarja 2. KOKOUKSET

1. HALLINTO TILINTARKASTAJAT. Koski Topi Alikirri Minna varalla: Sairanen Maija Rämö Tarja 2. KOKOUKSET SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Toimintamuodot 3 5.1. Perhekahvila 3 5.2. Vauvakahvila 4 5.3. Puistotreffit 6 5.4. Lastenhoitopalvelut 7 5.5. Työryhmä Lapanen 7 6.

Lisätiedot

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Toimitus Tiina Karhuvirta Haastattelujen teko Emilia Valkonen Kommentoija Sinikka Mäntysalo-Lamppu Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

Tervakosken Pato Ry/Jalkapallo. Seuratoimijoiden opas

Tervakosken Pato Ry/Jalkapallo. Seuratoimijoiden opas Tervakosken Pato Ry/Jalkapallo Seuratoimijoiden opas Tervakosken Pato Ry / Jalkapallojaosto versio 27.6.2013 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. Johdanto 2. Padon toiminta-ajatus 3. Padon seuratoiminnan arvot ja

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Adventtikalenterikampanjan. asiamiesohje. 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen

Adventtikalenterikampanjan. asiamiesohje. 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen Adventtikalenterikampanjan asiamiesohje 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen Sisällysluettelo Hyvä kalenteriasiamies 3 Kalenteriasiamiehen tehtävät 5 Missä ja miten käy parhaiten kauppa? 8 Turvallisuus

Lisätiedot

Urheiluseuran varainhankinta taakka vai mahdollisuus?

Urheiluseuran varainhankinta taakka vai mahdollisuus? Susanna Hellman Urheiluseuran varainhankinta taakka vai mahdollisuus? Metropolia Ammattikorkeakoulu Tradenomi Liiketalouden koulutusohjelma Opinnäytetyö Lokakuu 2014 Tiivistelmä Tekijä Otsikko Sivumäärä

Lisätiedot

LIPPUKUNNAN VARAINHANKINNAN VEROTUS

LIPPUKUNNAN VARAINHANKINNAN VEROTUS LIPPUKUNNAN VARAINHANKINNAN VEROTUS LIPPUKUNNAN VARAINHANKINNAN VEROTUS LÄHDE: sport.fi - Suomalaisen liikunnan ja urheilun kanava, Päätä Oikein -aineisto. PARTIOLLE MUKAUTTANUT: Lauri Kaunisto, lauri.kaunisto@hp.partio.fi

Lisätiedot

Kuljetusvastaavana toimii tänä lukuvuonna Juha Mathlin. Näissä asioissa voitte kääntyä hänen puoleen. Muistattehan käyttää saattopaikkaa. Kiitos!

Kuljetusvastaavana toimii tänä lukuvuonna Juha Mathlin. Näissä asioissa voitte kääntyä hänen puoleen. Muistattehan käyttää saattopaikkaa. Kiitos! syyskuu 2014 Liuksialassa, 22.09.2014 Hyvää syksyn alkua kaikille! Tämän lukuvuoden teemoja koulussamme ovat toisten huomioonottaminen, oikeudet, velvollisuudet ja vastuu itsestä ja ryhmästä. Näillä teemoilla

Lisätiedot

MISTÄ RAHAT TOIMINTAAN?

MISTÄ RAHAT TOIMINTAAN? MISTÄ RAHAT TOIMINTAAN? - neuvoja paikallistoiminnan varainhankintaan Suomen Kylätoiminta ry 2014 Kylien bisneskeissit -hanke Teksti: Sirkka Suomäki Paula Pylkkänen (s. 4) Juhani Nenonen (s. 32-34) Veli-Matti

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 25.9.

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 25.9. 1 TALOUSOHJE Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 25.9.2013 Ohjeen päivitysvastuu: seuran rahastonhoitaja 2 Sisällys Yleistä...

Lisätiedot

SB-Pro Nurmijärvi ry:n TOIMINTAOPAS päivitetty: 4.1.2013

SB-Pro Nurmijärvi ry:n TOIMINTAOPAS päivitetty: 4.1.2013 SB-Pro Nurmijärvi ry:n TOIMINTAOPAS päivitetty: 4.1.2013 2 TOIMINTAOPAS SB-PRO NURMIJÄRVI RY:N... 1 TOIMINTAOPAS... 1 1. JOHDANTO... 3 2. TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET... 4 2.1 TOIMINTA-AJATUS... 4

Lisätiedot

JYVÄSSEUDUN KIEKKO RY PELISÄÄNTÖKIRJA

JYVÄSSEUDUN KIEKKO RY PELISÄÄNTÖKIRJA JYVÄSSEUDUN KIEKKO RY PELISÄÄNTÖKIRJA 31.05.2009 SISÄLTÖ PELISÄÄNNÖT 0 PELISÄÄNTÖJEN TARKOITUS 1 SEURAN TOIMINNAN TARKOITUS 2 PÄÄMÄÄRÄT JA TAVOITTEET 2.1 SEURA 2.2 JOUKKUEET 3 SEURAN VASTUUT JA VASTUUELIMET

Lisätiedot

J U H A N N U S K Y L Ä. tiedottaa elokuu 2013

J U H A N N U S K Y L Ä. tiedottaa elokuu 2013 J U H A N N U S K Y L Ä tiedottaa elokuu 2013 1 Ensimmäinen koulupäivä Tiistaina 13.8. Juhannuskylän koulun uudet seitsemäsluokkalaiset tulivat ensimmäistä kertaa yläkouluun. Oppilaat jaettiin luokkiin,

Lisätiedot

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 9.9.

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 9.9. 1 TALOUSOHJE Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 9.9.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seuran rahastonhoitaja 2 Sisällys Yleistä...

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

Ripaus osallisuutta, hyppysellinen vaikuttamista. Osallisuuden reseptejä Oulun seudun kunnista

Ripaus osallisuutta, hyppysellinen vaikuttamista. Osallisuuden reseptejä Oulun seudun kunnista Ripaus osallisuutta, hyppysellinen vaikuttamista Osallisuuden reseptejä Oulun seudun kunnista Sisällysluettelo Johdanto 4 OSALLISUUS RAKENTEISSA 7 Oppilaskunnan hallituksen vaalit 8 Oppilaskunta opettajien

Lisätiedot

Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus

Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus 2013-2014 Palonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimintakertomus Äiti, isä tai puolet siitä. Kasvattaja, suunnannäyttäjä. Elämäntehtävä, joka elää niin ilon, onnistumisen kuin paineen ja arvostelunkin

Lisätiedot

Metsäkylän koulun toiminta-ajatus Opetussuunnitelmat Koulun oppimiskäsitys Lukuvuoden toiminnan painopisteet

Metsäkylän koulun toiminta-ajatus Opetussuunnitelmat Koulun oppimiskäsitys Lukuvuoden toiminnan painopisteet lukuvuositiedote 2012-2013 Metsäkylän koulun toiminta-ajatus Koulumme on 104-vuotias, turvallinen, kasvava ja uudistuva kyläkoulu. Koulu pyrkii ottamaan oppilaiden yksilölliset tarpeet huomioon ja tarjoamaan

Lisätiedot

TUKIKANSIO. Päivähoito- ja koulutusvirasto Pietarsaari

TUKIKANSIO. Päivähoito- ja koulutusvirasto Pietarsaari 2012 TUKIKANSIO Päivähoito- ja koulutusvirasto Pietarsaari 2 Sisältö JOHDANTO... 5 Kolmiportainen tuki... 7 Lakiteksti... 8 VARHAISKASVATUS... 12 Pidennetty oppivelvollisuus... 14 Varhennettu esiopetus...

Lisätiedot

Koulujen leirikouluopas. Tietoa ja ohjeita leirikoulujen ja retkien järjestämiseen

Koulujen leirikouluopas. Tietoa ja ohjeita leirikoulujen ja retkien järjestämiseen Koulujen leirikouluopas Tietoa ja ohjeita leirikoulujen ja retkien järjestämiseen Lempäälän kunta Sivistystoimi 2006 Koulujen leirikouluopas Tietoa ja ohjeita leirikoulujen ja retkien järjestämiseen (Sivistyslautakunta

Lisätiedot

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40 PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA 2.0 17.01.2015 1 of 40 Sisällysluettelo 1 ESITTELY... 5 1.1 Revisiohistoria... 6 1.2 Liitteet... 6 2 TOIMINTA-AJATUS, AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU...

Lisätiedot

Urheiluseurojen verotuksesta. Urheiluseuran verotusseminaari 6.11.2012 Turku

Urheiluseurojen verotuksesta. Urheiluseuran verotusseminaari 6.11.2012 Turku Urheiluseurojen verotuksesta Urheiluseuran verotusseminaari Turku Esityksen rakenne Yleishyödyllisen yhteisön verotus: 1. Tuloverotus 1.1. Yhteisö 1.2. Yleishyödyllisyys 1.3. Yleishyödyllisen yhteisön

Lisätiedot

Oma Oppilaskunta osaa

Oma Oppilaskunta osaa Oma Oppilaskunta osaa Opas oppilaskuntatoimintaan Sisällysluettelo 1. Kohti keskustelevampaa peruskoulua s. 3 2. Oppilaskunta - peruskoulun dream team s. 4 3. Kokoustamisen jalo taito s. 6 4. Oppilaskunnan

Lisätiedot

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut 10.12.2012.

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut 10.12.2012. 1 TALOUSOHJE Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut 10.12.2012 Ohjeen laatijat: Tuija Nikkanen, Jaana Suutari, P-L Karjalainen, Maire Leppänen,

Lisätiedot

Valintoja ja Yhteistyötä

Valintoja ja Yhteistyötä Suomen Jääkiekkoliitto www.finhockey.fi Valintoja ja Yhteistyötä JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA Ismo Haaponiemi Hannu Jokinen Heikki Suutala Päivitetty 8/2010 Kari Ekman Suomen Jääkiekkoliitto ja tekijät

Lisätiedot

Varainkeruun pikaopas

Varainkeruun pikaopas Varainkeruun pikaopas Paljon ideoita yksissä kansissa Varainkeruu harrastustoimintasi tueksi - kuinka toteutat onnistuneen kampanjan? Vertaa eri vaihtoehtoja ja päätä itse. 1 Kenelle tämä opas on tarkoitettu?

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri TOIMINTAKERTOMUS 2011 Liisa Lehto-Ääri 1 SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Puheenjohtajan tervehdys Miksi teemme vapaaehtoistyötä? 3 6. Toimintamuodot 4 6.1. Perhekahvila

Lisätiedot