Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaalin arviointi Hanke Loppuraportti Jarmo Nikander

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaalin arviointi Hanke Loppuraportti Jarmo Nikander"

Transkriptio

1 Itä-Suomen yksikkö M10.4/2010/ Kuopio Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaalin arviointi Hanke Loppuraportti Jarmo Nikander

2

3

4 2 Sisällysluettelo Kuvailulehti Documentation page 1 HANKKEEN KESTO JA RESURSSIT 1 2 HANKKEEN HANKESUUNNITELMAN MUKAISET TAVOITTEET JA TUTKIMUSALUEET Pielavesi-Tervo-Rautalampi-Joroinen-Virtasalmi-alue Hammaslahti-Tohmajärvi-alue 4 3 HANKESUUNNITELMAN ULKOPUOLELTA TULLEET TYÖT Karttatietokanta MMI-menetelmän testaukset HIRE-luotaukset ProMine-hanke VTEM-matalalentomittaukset Suomen hyötymineraalivarannot-hanke Ulkopuoliset tilaustyöt 6 4 HANKKEEN TULOKSET-TAVOITTEIDEN JA TULOSTEN VERTAILU 7 5 KIRJALLISUUSLUETTELO 8 6 HANKKEEN KAIKKI ARKISTORAPORTIT JA JULKAISUT Arkistoraportit Julkaisut 10

5 1 1 HANKKEEN KESTO JA RESURSSIT Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaali-hanke asetettiin 5-vuotiseksi ajalle Hankkeen asettajana oli GTK:n Itä-Suomen yksikkö. Vuosina hankenumerona oli ja vuosina hankenumero oli Vuoden 2010 loppupuolella GTK:n organisaatiomuutoksen yhteydessä GTK:n johto päätti lopettaa kaikki hankkeet ja hankkeistaa työt uudelleen vuoden 2011 alusta. Tämän hankkeen keskeneräisiä malmipotentiaalisuustöitä tullaan jatkamaan Itä-Suomen mineraalipotentiaalihankkeessa ja malmimallinnustöitä Karelidien malmimallit-hankkeessa. Hankepäällikkö: Jarmo Nikander, geologi ( ) Projektiryhmä: Martti Damsten, geologi ( ) Pasi Heino, geologi ( ) Esko Iisalo, geologi ( ) Jukka Kousa, geologi ( ) Jouni Luukas, geologi (2007) Aimo Ruotsalainen, geofyysikko ( ) Peter Sorjonen-Ward, geologi ( ) Tuomo Stranius, tutkimusavustaja ( ) Kaj Västi, geologi ( ) Kausiapulainen: Markus Sirviö, geol.yo. (2007, 3 htkk) Mika Huttunen, geol.yo. (2007, 3 htkk) Eemeli Rantala, geol.yo. (2008, 3 htkk) Hankkeen toiminnan suunnittelusta ja raportoinnista koko hankkeen ajan vastasi geologi Jarmo Nikander, hän vastasi myös malminetsintätöiden suunnittelusta. Geologi Martti Damsten vastasi Hammaslahti-Tohmajärvi-alueen kairareikien ja kairausten raportoinnista. Geologi Pasi Heino oli 3D-osaajana hankkeen kausiapulaisena Vuoden 2010 alusta saakka hän oli toistaiseksi-työsuhteessa puoliksi hankkeen ja puoliksi MINTEK:n kanssa. Ennen eroaan GTK:sta Pasi Heino ehti tehdä 3D-mallin Vihannin Vilmingon alueesta ProMinehanketta varten. Geologi Esko Iisalon vastuulla oli maa/kallioperänäytteenotto iskuporakonekalustolla sekä näytteiden analytiikan käsittely ja tulkinta. Geologi Jukka Kousa vastasi kallioperäkartoituksesta ja aineistojen viennistä tietokantoihin. Geologi Jouni Luukas huolehti ja valmisteli Hammaslahden kaivoksen aineiston 3D-työhön sopivaksi ja ohjasi Eemeli Rantalan pro gradun 3D-työtä. Geofyysikko Aimo Ruotsalainen vastasi geofysikaalisten mittausten suunnittelusta ja tulkinnasta. Geologi Peter Sorjonen-Ward vastasi Höytiäisen altaan geologisen kehityksen tutkimuksesta ja ohjasi Eemeli Rantalan pro gradua. Tutkimusavustaja Tuomo Stranius huolehti kairausten käytännön järjestelyistä sekä aineistojen tallennuksesta ja tietokantoihin siirrosta. Geologi Kaj Västi vastasi FINCOPPER-tietokannan suunnittelusta, aineistojen hankinnasta ja kantaan viennistä sekä FINZINC-tietokannan päivityksestä. Kausiapulaiset Markus Sirviö ja Mika Huttunen osallistuivat Pielavesi-Tervo-alueen kartoitukseen. Kausiapulainen Eemeli Rantalan pro gradun aihe oli Hammaslahden kaivoksen 3D-mallinnus ja geologia.

6 2 2 HANKKEEN HANKESUUNNITELMAN MUKAISET TAVOITTEET JA TUTKIMUSALUEET Sinkki-kuparimalmipotentiaalin arviointi-hanke oli kaksijakoinen ja sen päätavoitteina olivat: 1) Uudistaa geologinen karttakuva Pielavesi-Tervo-Rautalampi-alueella ja etsiä uusia malmikohteita ja malmipotentiaalisia alueita. 2) Selvittää Höytiäisen alueen geologista kehitystä ja Hammaslahden malmin genetiikkaa. Tehtävänä oli arvioida näiden alueiden Cu-Zn-Pbmalmipotentiaalisuutta (SEDEX-tyypin esiintymien potentiaalisuus), etsiä uusia malmiesiintymiä ja verrata Höytiäisen alueen geologiaa kratonin reunalla oleviin Siilinjärven, Salahmin ja Kiimingin muodostumiin. Tärkeänä työkaluna on edellä mainittujen muodostumakokonaisuuksien litogeokemiallinen vertailu yhteistyössä ESYn mallinnushankkeen kanssa. Kuva 1. Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaali-hankkeen tutkimusalueet. Fig. 1. The exploration areas of Eastern Finland zinc-copper potential project.

7 3 2.1 Pielavesi-Tervo-Rautalampi-Joroinen-Virtasalmi-alue Vuosina 2007 ja 2008 tehtiin revidointikartoitusta koko alueella. Kartoitustyön tekivät geologit E. Iisalo, J. Kousa, J. Luukas ja J. Nikander sekä tutkimusavustaja T. Stranius ja kausiapulaiset M. Sirviö ja M. Huttunen. Tulokset on viety tietokantoihin. Pielaveden ja Tervon moreenigeokemiallisesta kartoitusaineistosta tehtiin uusinta-analyysejä. Lisäksi tehtiin kohteellista näytteenottoa Terri-kalustolla. Työt raportoi E. Iisalo (2009a). Kuva 2. Vehkalammen geologinen kartta. Siniset pisteet SAMPO-luotauspisteitä. Punaiset ympyrät hankkeen kairareikiä, siniset POKA-reikiä. Fig. 2. The bedrock map of Vehkalampi. The blue dots are SAMPO-sounding points. The red circles are drill holes and the blue circles are POKA drill holes of the project.

8 4 Tervon pohjoisosassa Vehkalammen alueella tehtiin alueellista tarkempi revidointikartoitus vuonna Samana vuonna Vehkalammen tunnetun malmiutuman mahdollisten jatkeiden löytämiseksi tehtiin hankkeen toimesta SAMPO-luotauksia ja geofysikaalisia tulkintoja. Töitä tekivät geologit J. Luukas ja J. Nikander, geofyysikko A. Ruotsalainen, tutkimusavustaja T. Stranius ja kausiapulaiset M. Sirviö ja M. Huttunen. Vuosina 2007 ja 2008 tehtiin POKA-kairausta GTK:n kalustolla, syväkairauksen urakoi Suomen malmi Oy. Töiden tulokset kuvataan raportissa (Nikander, J, Ruotsalainen, A. 2009). Vuonna 2008 revidoitiin Joroisten Viholanniemen- Lahnalahden alueen geologiaa. Sen ja tunnetun Viholanniemen sinkkimalmiutuman malmimahdollisuuksia tutkittiin POKA-kairauksella. Töistä laati raportin J. Kousa (2009). 2.2 Hammaslahti-Tohmajärvi-alue Vuonna 2007 Tohmajärvi-Hammaslahti-alueen olemassa olevaa aineistoa tutkittiin ja kallioperäaineisto numeeristettiin ja geokoodattiin. Varsinaista alueellista revidointikartoitusta ei katsottu aiheelliseksi. Hammaslahden kaivoksen 3D-mallinnuksen pohjaksi kaivoksen tasokuvat ja leikkaukset (noin 150 kpl) digitoitiin ja kairareiät, 175 kpl, vietiin tietokantaan. Kaivoksen jäämistöstä ei löytynyt puhtaaksi piirrettyjä kuvia, vaan työ jouduttiin tekemään sekalaisista työkuvista. Hammaslahden eteläpuolella toteutettiin noin 400 pisteen syvämoreeninäytteenotto. Työt raportoi E. Iisalo (2009b). Vuonna 2008 saatiin Hammaslahden kaivosalueen 3D-mallintajaksi pro gradun tekijä Eemeli Rantala Turun yliopistosta. Hankkeen puolesta työtä ohjasivat P. Sorjonen-Ward ja J. Luukas. Pro gradu-työ valmistunee keväällä Vuosina alueen geologiaa revidoitiin, tehtiin runsaasti geofysikaalisia maastomittauksia ja laaja-alainen aerogravimetrinen mittaus. Geofysikaalisia mittaustuloksia tulkitsivat geofyysikot A. Ruotsalainen ja J. Lerssi. Alueen geologiaa päivittivät ja malmimahdollisuuksia tutkivat geologit M. Damsten, J. Kousa, J. Nikander ja P. Sorjonen-Ward. Täysin peitteisen alueen malmimahdollisuuksien selvittämiseksi tehtiin vuosina useassa eri kohteessa yhteensä 66 POKA reikää, yhteispituudeltaan 6506 m. Vuosien 2008 ja 2009 kairareiät ja kairaustulokset raportoi M. Damsten (2010a, 2010b). Maastogeofysiikan mittausten viivästymisen vuoksi vuoden 2010 POKA-kairausten raportointi ja vuoden 2010 lopulla tehdyn kairaussuunnitelman toteutuminen jäi vuodelle 2011 Itä-Suomen mineraalipotentiaali-hankkeelle. Karelidien malmimalli-hankkeen alla vuonna 2011 J. Kousa ja P. Sorjonen-Ward laativat raportin alueen geologiasta ja malminmuodostuksesta.

9 5 Kuva 3. Tutkimuskohteet. Punaiset alueet ovat geofysikaalisia maastomittauskohteita. Ympyrät ovat POKA-kairauskohteita, joista vuoden 2011-kohteet ovat sinisiä. Fig. 3. The exploration targets. Red ones are geophysical ground measurement areas. Circles are POKA drilling sites. Blue circles are planned drilling sites.

10 6 3 HANKESUUNNITELMAN ULKOPUOLELTA TULLEET TYÖT 3.1 Karttatietokanta Vuoden 2008 alussa J. Luukas siirtyi vetämään valtakunnallista DigiKP200-kallioperätietokantahanketta. Tällöin hankkeesta hävisi 3D-osaaminen ja yksi geologi. Samalla Jukka Kousa sitoutui hankkeen loppuun asti huomattavalla työpanoksella 1: kallioperäkarttatietokannan tekoon. 3.2 MMI-menetelmän testaukset Jukka Kousa ja Tuomo Stranius osallistuivat vuonna 2007 MMI-menetelmän testaustutkimuksiin Vihannin Lampinsaaren ja Vilmingon alueella. Kousa osallistui myös tulosten raportointiin (Sarala et al. 2008). 3.3 HIRE-luotaukset Vuonna 2008 tehtiin Vihannin Lampinsaaren-Vilmingon-alueella mittavat HIRE-luotaukset. Tulkintojen tueksi kairattiin 3 syväkairausreikää, yhteensä 2348 m. Hammaslahden alueella luodattiin kolme profiilia. Tulosten tulkinta on vielä kesken. Tuloksia on kuitenkin jo käytetty Vihannin alueen 3D-mallinnuksessa ProMine-hankkeen toimissa. 3.4 ProMine-hanke Vuoden 2009 alusta alkaen suuri osa hankkeen väestä on osallistunut ProMine-hankkeen työhön (Heino, Kousa, Nikander, Ruotsalainen, Sorjonen-Ward). Työn alla on ollut Vihannin alueen 3D-mallinnus. 3.5 VTEM-matalalentomittaukset Vuonna 2008 GTK teetti helikopterikalustolla sähkömagneettisen matalalentomittauksen VTEM-menetelmällä Vihannin Lampinsaaren ja Pohjois-Keiteleen alueella. Hanke osallistui menetelmän ja tulosten malminetsinnälliseen arviointiin (Nousiainen 2008, Leväniemi 2009). Keiteleellä lennosta tehtyjen anomaliatulkintojen oikeellisuutta varmennettiin SAMPOluotauksella ja syväkairauksella (Nikander, J., Ruotsalainen, A. 2010) 3.6 Suomen hyötymineraalivarannot-hanke Vuonna 2010 hankkeen jäsenistä Kousa, Nikander, Västi ja Sorjonen-Ward ovat osallistuneet melkoisella panoksella hyötymineraalihankkeen työhön. 3.7 Ulkopuoliset tilaustyöt Enimmillään muutaman viikon tilaustöihin (mm. INMET, Drake Resources, Endomines, ARE- VA, Mawson Resources ) ovat osallistuneet Kousa, Nikander ja Sorjonen-Ward. Ruotsalainen on ollut GTK:n Afrikan projekteissa.

11 7 4 HANKKEEN TULOKSET-TAVOITTEIDEN JA TULOSTEN VERTAILU Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaali-hankkeen töistä tehtiin 9 arkistoraporttia, lisäksi hankkeen jäseniä oli mukana kahdessa muussa arkistoraportissa. Kaksi kotimaista julkaisua valmistui. Hankkeen jäsen oli mukana myös kolmessa kansainvälisen sarjan julkaisussa. Lisäksi hankkeen jäseniä oli mukana kolmessa kansainvälisen kongressin posterissa ja kolmessatoista abstraktissa. Myös kansainvälisen symposiumin organisaatiossa oli edustaja. Kertynyt tutkimusaineisto on talletettu GTK:n ohjeiden mukaan tietokantoihin. Kairasydämet on siirretty Lopen kairasydänarkistoon. Ensimmäisen vuoden aikana kävi selväksi, että hankkeen henkilöstöä tullaan sitomaan muihin hankkeisiin huomattavasti enemmän kuin hankesuunnitelmaa tehtäessä oli tiedossa. Henkilötyömäärän vähenemisen lisäksi tämä aiheutti ongelmia myös osaamisen, erityisesti 3Dosaamisen katoamisena. Niinpä Höytiäisen altaan alueella keskityttiin Hammaslahti-Tohmajärvialueelle ja jätettiin pois vertailut muihin kratonin reuna-alueisiin. Hammaslahden malmin 3Dmallinnus teetettiin pro gradu-työnä. Tervon Vehkalammen 3D-mallinnuksesta oli luovuttava. Geologinen karttakuva uudistettiin Pielavesi-Tervo-Rautalampi-alueen jatkeeksi aina Joroisiin ja Virtasalmelle saakka. Henkilöresurssien vähenemisen vuoksi tämän alueen malmipotentiaalisuuden tutkimista jouduttiin supistamaan. Supistuksista huolimatta toteutettiin hankesuunnitelman mukainen karttakuvan päivitys Pielavedeltä aina Virtasalmelle saakka ja tutkittiin alueen malmipotentiaalisuutta. Hammaslahden kaivoksen 3D-mallinnus toteutui pro gradu-työnä. Hammaslahti-Tohmajärvi-alueen karttakuva uudistettiin, tutkittiin malmipotentiaalisuutta ja tullaan esittämään malmimalli. Ennen aikojaan lopetetun hankkeen tuloksia tullaan hyödyntämään ja töitä jatkamaan Itä-Suomen mineraalipotentiaali-hankkeessa ja Karelidien malmimalli-hankkeessa. Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaali-hankkeen ja sitä edeltäneiden Vihanti-Pyhäsalmihankkeiden ja Pohjanmaan sinkkivarojen kartoitushankkeen töiden tuloksena on syntynyt Raahe- Vihanti-Pyhäsalmi-Kiuruvesi-Pielavesi-Virtasalmi-alueelle uusi koko laajan alueen kattava yhtenäinen geologinen tulkinta ja kartta. Alueen sinkki-kuparimalmeille ja malmiutumille on esitetty uusi malmimalli malminetsinnän tueksi. Kaikki sinkkihankkeet ovat tehneet yhteistyötä INMET Oy:n Pyhäsalmen kaivoksen kanssa, joka on myös hyödyntänyt hankkeiden töiden tuloksia ja ostanut asiantuntijapalveluita. Näiden töiden ansioksi on luettava myös australialaisen yhtiön, Drake Resources, aloittamat malminetsintätyöt. Itä-Suomen sinkki-kuparipotentiaali-hanke on konsultoinut yhtiön edustajia vuosina yhtiön ostaessa aineistoja GTK:lta. Vuoden 2010 syyskesällä yhtiö teetti Pohjois-Keiteleen- Pohjois-Pielaveden ja Pohjois-Tervon välisellä laajalla alueella geofysikaalisen matalalentomittauksen VTEM-menetelmällä. Yhtiö on tehnyt valtaushakemuksia Keiteleen Kangasjärven ja Tervon Vehkalammen alueille sekä laajoja valtausvaraushakemuksia alueen muihin osiin.

12 8 5 KIRJALLISUUSLUETTELO Damsten, Martti 2010a. Tohmajärven Muskon kairaukset vuonna 2008 karttalehdellä s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/4232/2010/30. Damsten, Martti 2010b. Tohmajärvi-Joensuu välisen liuskevyöhykkeen kairaukset karttalehdillä 4223, 4241 ja 4232 vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/4223/2010/31. Iisalo, Esko 2009a. Geokemiallisen kartoitusaineiston uusinta-analyysi ja kohdetutkimukset Tervon - Pielaveden alueella vuosina s liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, S41/3313/2008/86. Iisalo, Esko 2009b. Geokemialliset tutkimukset Pyhäselässä ja Tohmajärvellä vuosina s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti S41/4241,4232/2009/22 Kousa, Jukka Joroisten Viholanniemen-Lahnalahden alueen kairaukset ja kallioperäkartoitus s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/2009/60. Leväniemi, Hanna (toim.) Hongisto, Hannu; Huotari-Halkosaari, Taija; Nikander, Jarmo; Oksama, Matti; Ruotsalainen, Aimo; Suppala, Ilkka; Vanhala, Heikki Vihannin ja Keiteleen VTEM-mittausten tutkimukset vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti Q16.1/2009/65. Nikander, Jarmo; Ruotsalainen, Aimo Tervon Vehkalammen sinkkimalmitutkimukset vuosina karttalehdellä s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/3313/2009/26. Nikander, Jarmo; Ruotsalainen, Aimo Keiteleen VTEM-anomalioiden kairaukset vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/3314/2010/48. Nousiainen, Maarit (toim.); Hongisto, Hannu; Hyvönen, Eija; Kurimo, Maija; Nikander, Jarmo; Oksama, Matti; Ruotsalainen, Aimo; Suppala, Ilkka; Vanhala, Heikki VTEM-mittaukset ja vertailu muihin aineistoihin Vihannissa ja Keiteleellä s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, Q16.1/2008/73. Sarala, Pertti (toim.); Kirjoittajat: Hartikainen, Aimo; Sarapää, Olli; Iljina, Markku; Korkiakoski, Esko; Kousa, Jukka; Heikura, Pertti; Hulkki, Helena; Pulkkinen, Eelis; Törmänen, Tuomo; Sarala, Pertti Mobile Metal Ion (MMI) -menetelmän testaus malminetsintätutkimuksissa Itä- ja Pohjois-Suomessa vuonna s., 3 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, S44/2008/37.

13 9 6 HANKKEEN KAIKKI ARKISTORAPORTIT JA JULKAISUT 6.1 Arkistoraportit Damsten, Martti 2010a. Tohmajärven Muskon kairaukset vuonna 2008 karttalehdellä s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/4232/2010/30. Damsten, Martti 2010b. Tohmajärvi-Joensuu välisen liuskevyöhykkeen kairaukset karttalehdillä 4223, 4241 ja 4232 vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/4223/2010/31. Hartikainen, Aimo; Niskanen, Matti Tutkimustyöselostus Kuhmon Simunan sinkkitutkimuksista vuosina s. + 5 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/4413/2009/14. Iisalo, Esko Geokemialliset tutkimukset Pyhäjärven Jäniskankaalla vuosina s. + 9 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, S41/3322/2007/1. Iisalo, Esko Geokemialliset jatkotutkimukset Kärsämäen Ahmokankaalla vuonna s liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, S41/3322/2007/2. Iisalo, Esko Geokemiallisen kartoitusaineiston uusinta-analyysi ja kohdetutkimukset Tervon - Pielaveden alueella vuosina s liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, S41/3313/2008/86. Iisalo, Esko Geokemialliset tutkimukset Pyhäselässä ja Tohmajärvellä vuosina s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti S41/4241,4232/2009/22 Kousa, Jukka Joroisten Viholanniemen-Lahnalahden alueen kairaukset ja kallioperäkartoitus s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/2009/60. Leväniemi, Hanna (toim.) Hongisto, Hannu; Huotari-Halkosaari, Taija; Nikander, Jarmo; Oksama, Matti; Ruotsalainen, Aimo; Suppala, Ilkka; Vanhala, Heikki Vihannin ja Keiteleen VTEM-mittausten tutkimukset vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti Q16.1/2009/65. Nikander, Jarmo Keiteleen Alangon kairaukset karttalehdillä ja 02 vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, M19/3314/2008/6. Nikander, Jarmo Sinkkimalmiutuman tutkimukset Tohmajärven Pekkulassa karttalehdellä vuosina s liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, M19/4232/2008/15. Nikander, Jarmo; Ruotsalainen, Aimo Tervon Vehkalammen sinkkimalmitutkimukset vuosina karttalehdellä s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/3313/2009/26.

14 10 Nikander, Jarmo; Ruotsalainen, Aimo Keiteleen VTEM-anomalioiden kairaukset vuonna s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti M19/3314/2010/48. Nousiainen, Maarit (toim.); Hongisto, Hannu; Hyvönen, Eija; Kurimo, Maija; Nikander, Jarmo; Oksama, Matti; Ruotsalainen, Aimo; Suppala, Ilkka; Vanhala, Heikki VTEM-mittaukset ja vertailu muihin aineistoihin Vihannissa ja Keiteleellä s. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, Q16.1/2008/73. Sarala, Pertti (toim.); Kirjoittajat: Hartikainen, Aimo; Sarapää, Olli; Iljina, Markku; Korkiakoski, Esko; Kousa, Jukka; Heikura, Pertti; Hulkki, Helena; Pulkkinen, Eelis; Törmänen, Tuomo; Sarala, Pertti Mobile Metal Ion (MMI) -menetelmän testaus malminetsintätutkimuksissa Itä- ja Pohjois-Suomessa vuonna s., 3 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, S44/2008/ Julkaisut Niina Ahtonen, Hannu Idman, Jyrki Kokkonen, Jukka Kousa, Jouni Luukas, Mikko Nironen, and Jouni Vuollo, Seamless Bedrock Geology of Finland - A new Map Service at Digital Mapping Techniques '10, May 16-19, Sacramento, California, USA M.Brown, O. Eklund, F. Korhonen, P. Sorjonen-Ward (ed.) On High-Grade Metamorphism, Crustal Melting, Migmatites and Granites. Lithos 116, Nos Iisalo, Esko Geokemiallisista tutkimusmenetelmistä Vihanti-Pyhäsami vyöhykkeellä. In: Kahdeksannet geokemian päivät, : tiivistelmät. Vuorimiesyhdistys. Sarja B 86. Espoo: Vuorimiesyhdistys, Suvi Heinonen, David Snyder, Pekka Heikkinen, Ilmo Kukkonen and Jukka Kousa, Reflection Seismics for Ore Exploration: A Case Study From Vihanti, Finland. Poster. AGU 2009 Joint Assembly-Toronto Hölttä, Pentti; Balagansky, Victor; Garde, Adam A.; Mertanen, Satu; Peltonen, Petri; Slabunov, Alexander; Sorjonen-Ward, Peter; Whitehouse, Martin Archean of Greenland and Fennoscandia. Episodes 31 (1), Kousa Jukka, Luukas Jouni, Nikander Jarmo, Sorjonen-Ward Peter, Volcanic-related mineral systems along the Paleoproterozoic cratonic boundary in Finland. Abstract (presentation). 33rd International Geological Congress (IGC 2008): The Nordic Countries. Geoscience World Congress Oslo, Norway

15 11 Kousa, Jukka; Luukas, Jouni; Nikander, Jarmo; Kontinen, Asko; Sorjonen-Ward, Peter Paleoproterozoic volcanic-related mineral systems along the Karelian cratonic boundary in Finland [Electronic resource]. In: 33rd International Geological Congress, 6-14 August 2008, Oslo, Norway : abstract CD-ROM. 1 p. Optical disc (CD-ROM). Kousa, J.; Rutland, R. W. R.; Sorjonen-Ward, P.; Williams, I. S Geological significance of the regional change in reflectivity between the upper and middle crust in the Svecofennian Province. In: SEISMIX The 13th International Symposium on Deep Seismic Profiling of the Continents and their Margins, June 8-13, 2008, Saariselkä, Inari, Finland : programme and abstracts. Institute of Seismology. University of Helsinki. Report S-48. Helsinki: Institute of Seismology, 59. Lerssi, J.; Sorjonen-Ward, P.; Fraser, S. J.; Ruotsalainen, A Assessment of hydrothermal processes associated with Proterozoic mineral systems in Finland using self-organizing maps [Electronic resource]. In: EGU General Assembly 2009, Vienna, Austria, April Geophysical Research Abstracts 11 1 p. Electronic publication. Patison, N. L.; Sorjonen-Ward, P.; Ojala, V. J.; Korja, A Tectonic setting of Finnish mineral deposits : evidence from the Finnish Reflection Experiment (FIRE). In: SEISMIX The 13th International Symposium on Deep Seismic Profiling of the Continents and their Margins, June 8-13, 2008, Saariselkä, Inari, Finland : programme and abstracts. Institute of Seismology. University of Helsinki. Report S-48. Helsinki: Institute of Seismology, 73. Slabunov, Alexander; Balagansky, Victor; Bibikova, Elena; Hölttä, Pentti; Peltonen, Petri; Sorjonen-Ward, Peter; Volodichev, Oleg The Archean of the Baltic (Fennoscandian) Shield : progress and problems [Electronic resource]. In: 33rd International Geological Congress, 6-14 August 2008, Oslo, Norway : abstract CD-ROM. 1 p. Optical disc (CD-ROM). Sorjonen-Ward, P.; Blewett, R.; Goleby, B. R.; Kukkonen, I. T Seismic imaging of mineral systems at various scales : some comparative views from on top and down under in Finland. In: SEISMIX The 13th International Symposium on Deep Seismic Profiling of the Continents and their Margins, June 8-13, 2008, Saariselkä, Inari, Finland : programme and abstracts. Institute of Seismology. University of Helsinki. Report S-48. Helsinki: Institute of Seismology, 86. Sorjonen-Ward, Peter; Cuney, Michel; Mertanen, Satu; Systra, Ylo Structural framework and hydrothermal event history in relation to uranium mineralization along the southeastern margin of the Fennoscandian Shield [Electronic resource]. In: 33rd International Geological Congress, 6-14 August 2008, Oslo, Norway : abstract CD-ROM. 1 p. Optical disc (CD-ROM). Sorjonen-Ward, P.; Lukkarinen, H.; Paavola, J.; Äikäs, O Seismic imaging of interaction between deformation and pluton emplacement in eastern Finland. In: SEISMIX The 13th International Symposium on Deep Seismic Profiling of the Continents and their Margins, June 8-13, 2008, Saariselkä, Inari, Finland : programme and abstracts. Institute of Seismology. University of Helsinki. Report S-48. Helsinki: Institute of Seismology, 87.

16 12 Sorjonen-Ward, Peter; Oliver, Nick In the footsteps of Sederholm - some outcrops in southern Finland [Electronic resource]. In: 33rd International Geological Congress, 6-14 August 2008, Oslo, Norway : abstract CD-ROM. 1 p. Optical disc (CD-ROM). Sorjonen-Ward, Peter; Äikäs, Olli Structural framework and event history relevant to uranium mineralization near the Paleoproterozoic-Archean unconformity in eastern Finland [Electronic resource]. In: 33rd International Geological Congress, 6-14 August 2008, Oslo, Norway : abstract CD-ROM. 1 p. Optical disc (CD-ROM). Sorjonen-Ward, Peter; Äikäs, Olli; Kontinen, Asko; Lukkarinen, Heikki; Paavola, Jorma; Ruotoistenmäki, Tapio Interaction between Paleoproterozoic deformation and magmatism at an oblique convergent margin, central Finland - kinematic constraints, isotopic insights and seismic signatures [Electronic resource]. In: 33rd International Geological Congress, 6-14 August 2008, Oslo, Norway : abstract CD-ROM. 1 p. Optical disc (CD-ROM). Sebastian Teir, Lauri Solismaa, Lauri Kujanpää, Jukka Kousa, Soile Aatos, Application of cabon capture and storage (CCS) in Finland. Poster. CO2 Geological Storage:latest progress. ESF-FWF Conference in Partnership with LFUI Austria. Västi, Kaj Chemical composition of metamorphosed black shale and carbonaceous metasedimentary rocks at selected targets in the Vihanti area, western Finland. Geologian tutkimuskeskus, tutkimusraportti s. (Elektroninen julkaisu) Peering into the Cradle of Life Short course, symposium and field excursion, eastern Finland. Dates: August Organizing committee: Martin Whitehouse, Pentti Hölttä, Peter Sorjonen-Ward. Williams, Ian S.; Rutland, R. W. Roye; Kousa, Jukka A regional Ga tectonothermal episode in Ostrobothnia, Finland : implications for models of Svecofennian accretion. Precambrian Research 165 (1-2),

Keiteleen VTEM-anomalioiden kairaukset vuonna 2010 Jarmo Nikander ja Aimo Ruotsalainen

Keiteleen VTEM-anomalioiden kairaukset vuonna 2010 Jarmo Nikander ja Aimo Ruotsalainen Itä-Suomen yksikkö M19/3314/2010/48 18.10.2010 Kuopio Keiteleen VTEM-anomalioiden kairaukset vuonna 2010 Jarmo Nikander ja Aimo Ruotsalainen Geologian tutkimuskeskus 4 Sisällysluettelo Kuvailulehti Documentation

Lisätiedot

Selvitys Itä-Suomen kallioperään kohdistuvista jatkotutkimustarpeista

Selvitys Itä-Suomen kallioperään kohdistuvista jatkotutkimustarpeista GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 75/2012 Itä-Suomen yksikkö Kuopio Selvitys Itä-Suomen kallioperään kohdistuvista jatkotutkimustarpeista Perttu Mikkola, Martti Damsten, Tapio Halkoaho, Esa Heilimo,

Lisätiedot

Itä-Suomen-yksikkö M10.4/2007/1/ Kuopio. Hanke Pohjanmaan sinkkivarojen kartoitus. Loppuraportti Jukka Kousa

Itä-Suomen-yksikkö M10.4/2007/1/ Kuopio. Hanke Pohjanmaan sinkkivarojen kartoitus. Loppuraportti Jukka Kousa Itä-Suomen-yksikkö M10.4/2007/1/25 19.3.2007 Kuopio Hanke 2901002 Pohjanmaan sinkkivarojen kartoitus Loppuraportti Jukka Kousa M10.4_2007_25 M10.4_2007_25 Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 HANKKEEN TAUSTA

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3312/-87/1/10 KEITELE Kangasjärvi Jarmo Nikander 8.12.1287 MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1 (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

Leoparditäpläisten vuolukivien ja serpentiniittien tutkimukset Valtimon kunnassa Suurisuolla vuonna 2008 Mauri Niemelä

Leoparditäpläisten vuolukivien ja serpentiniittien tutkimukset Valtimon kunnassa Suurisuolla vuonna 2008 Mauri Niemelä Itä-Suomen yksikkö M19/4322/2010/28 31.5.2010 Kuopio Leoparditäpläisten vuolukivien ja serpentiniittien tutkimukset Valtimon kunnassa Suurisuolla vuonna 2008 Mauri Niemelä Sisällysluettelo Kuvailulehti

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskus Q 19/2041/2006/1 20.11.2006 Espoo JÄTEKASOJEN PAINUMAHAVAINTOJA ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESSA 1999-2006.

Geologian tutkimuskeskus Q 19/2041/2006/1 20.11.2006 Espoo JÄTEKASOJEN PAINUMAHAVAINTOJA ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESSA 1999-2006. Geologian tutkimuskeskus Q 19/2041/2006/1 20.11.2006 Espoo JÄTEKASOJEN PAINUMAHAVAINTOJA ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESSA 1999-2006 Seppo Elo - 2 - GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Tekijät Seppo Elo KUVAILULEHTI

Lisätiedot

Keski-Suomen mineraalipotentiaali - hankkeen kairaukset Hankasalmen Janholanjoella 2014 Ahven Marjaana, Aimo Ruotsalainen

Keski-Suomen mineraalipotentiaali - hankkeen kairaukset Hankasalmen Janholanjoella 2014 Ahven Marjaana, Aimo Ruotsalainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Yksikkö Kuopio 63/2014 Keski-Suomen mineraalipotentiaali - hankkeen kairaukset Hankasalmen Janholanjoella 2014 Ahven Marjaana, Aimo Ruotsalainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN

Lisätiedot

Itä-Suomen mineraalipotentiaalin arviointi (tiedonkeruu) -hankkeen toiminta vuosina 2011 ja 2012

Itä-Suomen mineraalipotentiaalin arviointi (tiedonkeruu) -hankkeen toiminta vuosina 2011 ja 2012 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 101/2012 Itä-Suomen mineraalipotentiaalin arviointi (tiedonkeruu) -hankkeen toiminta vuosina 2011 ja 2012 Perttu Mikkola, Soile Aatos, Martti Damsten, Tapio Halkoaho,

Lisätiedot

Mineral Deposit Report Page 1 OF Geological Survey of Finland

Mineral Deposit Report Page 1 OF Geological Survey of Finland Mineral Deposit Report Page 1 OF 17 19.06.2017 Kuuhkamo Occurence type: occurrence Commodity Rank Total Total production Total resource Importance measure zinc 1 6000 t 6000 t Occurrence silver 3 lead

Lisätiedot

Väli-Suomen kallioperäkartoitus 2001-2009

Väli-Suomen kallioperäkartoitus 2001-2009 Väli-Suomen kallioperäkartoitus 2001-2009 Hankkeet 2701001 & 2511000 Jorma Paavola & Olli Äikäs Yhteenveto hankkeen töistä 2 1 JOHDANTO 4 2 RESURSSIT JA TAVOITTEET... 5 3 TULOKSET JA NIIDEN ARVIOINTI 6

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen 24.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA VUOMANPERÄNMAA JA POROAITA, KAIV.REK.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3722/-81/1/10 Kittilä Jalkajoki Markku Rask 30.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3232/-93/1/10 - Joroinen Tuohilahti Olavi Kontoniemi 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Leoparditäpläisten vuolukivien tutkimukset Valtimon kunnassa Ala- Kolkonjärvellä vuonna 2008 Mauri Niemelä

Leoparditäpläisten vuolukivien tutkimukset Valtimon kunnassa Ala- Kolkonjärvellä vuonna 2008 Mauri Niemelä Itä-Suomen yksikkö M19/4322/2009/79 31.12.2009 Kuopio Leoparditäpläisten vuolukivien tutkimukset Valtimon kunnassa Ala- Kolkonjärvellä vuonna 2008 Mauri Niemelä 4 Kuvailulehti Documentation page SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

URJALAN KYLMÄKOSKEN ALUEEN TIHENNETTY MOREENIGEOKEMIALLINEN NÄYTTEENOTTO NIKKELIMALMINETSINNÄSSÄ 1997

URJALAN KYLMÄKOSKEN ALUEEN TIHENNETTY MOREENIGEOKEMIALLINEN NÄYTTEENOTTO NIKKELIMALMINETSINNÄSSÄ 1997 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4689 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Espoon yksikkö M19/2114/2002/1/10 URJALA KYLMÄKOSKI Espoossa 30.8.2002 Markku Tiainen URJALAN KYLMÄKOSKEN ALUEEN TIHENNETTY MOREENIGEOKEMIALLINEN NÄYTTEENOTTO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3712/-85/1/10 Kittilä Tepsa Antero Karvinen 29.11.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4522/-89/1/10 Kuusamo Ollinsuo Heikki Pankka 17.8.1989 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina

Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina Etelä-Suomen yksikkö M06/2112/2007/82/16 12.3.2007 Espoo Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina 2004-2005

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4)

Tutkimustyöselostus Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4) 15.10.2014 ALTONA MINING LTD/KUHMO METALS OY Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4) Sanna Juurela KUHMO METALS OY (Y-tunnus 1925450-2) Kaivostie 9, FIN-83700 Polvijärvi, FINLAND Tel. +358 10

Lisätiedot

Itäisen Suomen mineraalipotentiaalin arviointi-hankkeen ( ) väliraportti

Itäisen Suomen mineraalipotentiaalin arviointi-hankkeen ( ) väliraportti GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö Kuopio 88/2014 Itäisen Suomen mineraalipotentiaalin arviointi-hankkeen (2551014) väliraportti Tapio Halkoaho, Janne Hokka, Jukka Kousa, Sami Niemi, Matti Niskanen

Lisätiedot

Kopsan kultaesiintymä

Kopsan kultaesiintymä Kopsan kultaesiintymä KaiHaMe-projektin loppuseminaari 18.4.2018 GTK Sijainti Keski-Pohjanmaa, Haapajärven kunta, Kopsankangas 2 Esiintymän tutkimushistoriaa 1939 Kopsan Au-(Cu-Ag-)esiintymä löydettiin

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Tutkimustyöselostus 080145231JJV103 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl IKME Kaivoslain 19 :n mukainen tutkimustyöselostus Kuusamon Kuparivaaran alueella valtauksilla Kuparivaara 1-3 suoritetuista

Lisätiedot

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1.

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3431/-88/1/10 KAJAANI PIRTTIAHO Timo Heino 23.12. 1988 RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. KAIVOSREKIS- 3 Valtausalueella tehdyt tutkimukset

Lisätiedot

Keski-Suomen mineraalipotentiaalin arviointi -hankkeen väliraportti ja jatkotutkimustarpeet

Keski-Suomen mineraalipotentiaalin arviointi -hankkeen väliraportti ja jatkotutkimustarpeet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö Kuopio 89/2014 Keski-Suomen mineraalipotentiaalin arviointi -hankkeen väliraportti ja jatkotutkimustarpeet Perttu Mikkola, Soile Aatos, Marjaana Ahven, Aimo

Lisätiedot

Geofysikaaliset GTK-FrEM menetelmän testimittaukset Tervon Vehkalammen Cu- Zn mineralisaation alueella vuonna 2015

Geofysikaaliset GTK-FrEM menetelmän testimittaukset Tervon Vehkalammen Cu- Zn mineralisaation alueella vuonna 2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö Kuopio 7.12.2015 K/467/44/2015 87/2015 Geofysikaaliset GTK-FrEM menetelmän testimittaukset Tervon Vehkalammen Cu- Zn mineralisaation alueella vuonna 2015 Niskanen

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Sääskeläissuon Likosuon alueella valtauksilla Sääskeläissuo 1 2 (kaiv.

Lisätiedot

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi 01.11.1991 30( TUTKIMUSTYOSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PUT- (ELA 1, KAIV.REK.NRO 4229/1, SUORITETUISTA MALMITUTKINUKSISTA

Lisätiedot

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET.

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET. RAPORTTITIEDOSTO N:O 4403 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2021/2000/1/10 PAIMIO Korvenala Petri Rosenberg 20.1.2000 PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Raportti 61/2012 Rovaniemi 26.6.2012

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Raportti 61/2012 Rovaniemi 26.6.2012 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Raportti 61/2012 Rovaniemi Selvitys Sodankylän ympäristön maankäyttöä ja kaivostoimintaa tukevasta maaperätiedonkeruusta ja toimintamallista - maaperätiedonkeruu

Lisätiedot

Kullaan Levanpellon alueella vuosina 1997-1999 suoritetut kultatutkimukset.

Kullaan Levanpellon alueella vuosina 1997-1999 suoritetut kultatutkimukset. GEOLOGIAN TUTKIMCJSKESKUS Tekij at Rosenberg Petri KUVAILULEHTI Päivämäärä 13.1.2000 Raportin laji Ml 911 14312000/ 711 0 tutkimusraportti 1 Raportin nimi Toimeksiantaja Geologian tutkimuskeskus Kullaan

Lisätiedot

Keski-Suomen malmipotentiaalin arviointi projektin ( ) loppuraportti

Keski-Suomen malmipotentiaalin arviointi projektin ( ) loppuraportti GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio 23.12.2016 Arkistoraportti 94/2016 Keski-Suomen malmipotentiaalin arviointi projektin (2013 2016) loppuraportti Perttu Mikkola, Esa Heilimo, Soile Aatos,

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Inarin kunnassa valtausalueilla Spiini 1-2 (kaivosrekisterinumerot 5684/1 ja 5684/2) suoritetuista malmitutkimuksista.

Tutkimustyöselostus Inarin kunnassa valtausalueilla Spiini 1-2 (kaivosrekisterinumerot 5684/1 ja 5684/2) suoritetuista malmitutkimuksista. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä 25.11.1998 Tekijät Isomaa Jorma Raportin laji Valtausraportti Toimeksiantaja Geologian tutkimuskeskus Raportin nimi Tutkimustyöselostus Inarin kunnassa

Lisätiedot

Raportti Pukinselän kultatutkimuksista Tervolassa vuosina 2003-2007 Antero Karvinen, Jorma Isomaa ja Eero Sandgren

Raportti Pukinselän kultatutkimuksista Tervolassa vuosina 2003-2007 Antero Karvinen, Jorma Isomaa ja Eero Sandgren Pohjois-Suomen yksikkö M19/2633/2007/10/63 21.12.2007 Rovaniemi Raportti Pukinselän kultatutkimuksista Tervolassa vuosina 2003-2007 Antero Karvinen, Jorma Isomaa ja Eero Sandgren GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN MUSKON KAIRAUKSET VUONNA 2008 KARTTALEHDELLÄ 4232 05

TOHMAJÄRVEN MUSKON KAIRAUKSET VUONNA 2008 KARTTALEHDELLÄ 4232 05 Itä-Suomen yksikkö M19/4232/2010/30 17.3.2010 Kuopio TOHMAJÄRVEN MUSKON KAIRAUKSET VUONNA 2008 KARTTALEHDELLÄ 4232 05 Martti Damsten Sisällysluettelo Kuvailulehti Documentation page 1 JOHDANTO 1 1.1

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Rovaniemen yksikkö M06/3611/2004/1/10 ROVANIEMEN MAALAISKUNTA Ulkujärvi Isomaa Jorma

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Rovaniemen yksikkö M06/3611/2004/1/10 ROVANIEMEN MAALAISKUNTA Ulkujärvi Isomaa Jorma GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Rovaniemen yksikkö M06/3611/2004/1/10 ROVANIEMEN MAALAISKUNTA Ulkujärvi Isomaa Jorma 08.01.2004 TUTKIMUSTYÖSELOSTE ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ULKUJÄRVI 1. JA ULKUJÄRVI

Lisätiedot

07, 12 JA , 09 SEKÄ, VUOSINA 1990 JA 1991.

07, 12 JA , 09 SEKÄ, VUOSINA 1990 JA 1991. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKU S M 19/3323,3314, 3312/- 92/1/1Q, Kiuruvesi, Pielavesi, Pihtipuda s MM-projekt i Jarmo Nikande r 5.2.1992 MM-PROJEKTIN MALMIENNUSTEKOHTEIDEN TUTKIMUKSISTA KIURUVEDEN, PIELAVEDEN

Lisätiedot

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander ARKISTOKKA PAL GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto M19/2432/-96/1/10 VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander 29.2.1996 MALMITUTKIMUKSET VIHANNIN, PYHÄJOEN JA RAAHEN KUNTIEN ALUEILLA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen 7.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RANTALA 1, KAIV.REK. N :O 3401 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3241/-03/1/10 SUONENJOKI Kärpänlampi, Saarinen Koskee 3241,

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3241/-03/1/10 SUONENJOKI Kärpänlampi, Saarinen Koskee 3241, 1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3241/-03/1/10 SUONENJOKI Kärpänlampi, Saarinen Koskee 3241, 3242 30.12.2003 Mäkinen Jari Raportti Suonenjoen kunnassa kohteissa Kärpänlampi ja Saarinen suoritetuista

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskus M06/3821/-97/1/10 Inari, Angeli. Antero Karvinen Rovaniemi

Geologian tutkimuskeskus M06/3821/-97/1/10 Inari, Angeli. Antero Karvinen Rovaniemi Geologian tutkimuskeskus Inari, Angeli Rovaniemi 17.12.1997 Kaoliinitutkimukset Inarin kunnassa Angelin ympäristössä Jalkavaara 1 ja 2 nimisillä valtausalueilla kaivosrekisterinumero 5622/1 ja 2 Tutkimukset

Lisätiedot

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3231/-83/1/10 Joroinen,Juva Suotlampi Hannu Makkonen 21.3.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN PAISKALLION ALUEELLA VUOSINA 1997-1999.

KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN PAISKALLION ALUEELLA VUOSINA 1997-1999. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2121/2000/ 1 /10 SUODENNIEMI Paiskallio RAPORTTITIEDOSTO N:O 4404 Petri Rosenberg 18.2.2000 KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi 30.9.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA VESIPERÄ 1, KAIV. REK. N:o 3853/1, SUORI- TETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Raaka-ainetoimiala M06/2533/-99/1/10 HAUKIPUDAS Isolahti 1. Esko Korkiakoski 21.12.

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Raaka-ainetoimiala M06/2533/-99/1/10 HAUKIPUDAS Isolahti 1. Esko Korkiakoski 21.12. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Raaka-ainetoimiala M06/2533/-99/1/10 HAUKIPUDAS Isolahti 1 Esko Korkiakoski 21.12.1999 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAUKIPUTAAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISOLAHTI

Lisätiedot

Hankkeen 2701002 Pohjois-Suomen kallioperäkartoitus loppuraportti Jukka Väänänen

Hankkeen 2701002 Pohjois-Suomen kallioperäkartoitus loppuraportti Jukka Väänänen Pohjois-Suomen yksikkö K21.42/2008/10 29.1.2008 Rovaniemi Hankkeen 2701002 Pohjois-Suomen kallioperäkartoitus loppuraportti Jukka Väänänen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro Tekijät

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06 / 3231 / -85 / / 10 JUVA Lumpeinen Hannu Makkonen 5.12.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Julkinen 1 (7) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Kiannanniemellä valtausalueilla Kuikkapuro 1-5 (kaiv.rek. nrot 6748/1, 6841/1,

Lisätiedot

Geologisten 3D-mallien tallentaminen 3Dmallinnusohjelmien

Geologisten 3D-mallien tallentaminen 3Dmallinnusohjelmien GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS ESY Espoo 70/2014 Geologisten 3D-mallien tallentaminen 3Dmallinnusohjelmien projekteina Laine, Eevaliisa GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Geologisten 3D-mallien tallentaminen 15.11.2012

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo 2.5.2017 Geofysiikan mittaukset Velkuan Aumineralisaation alueella Naantalissa Tuire Valjus GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-92/1/10. Olavi Kontoniemi 04.06.1992

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-92/1/10. Olavi Kontoniemi 04.06.1992 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-92/1/10 Rantasalmi Osikk o Olavi Kontoniemi 04.06.1992 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA OSIKKO, 1, KAIV.REK.NRO 4048/1, OSIKKO 2, KAIV.REK.NRO

Lisätiedot

Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela

Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö Espoo 17.12.2015 103/2015 Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 17.12.2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi 8.10.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA KIIMALA 1, KAIV. REK. N:o 4125/1, JA KIIMALA 2,

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä 31.12.2008 Tutkimustyöselostus Sievin kunnassa valtausalueilla Pikipannu 1-4 (kaivosrekisterinumero 8118/1-4)

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/3241/1-98/2/10 LEPPÄVIRTA Heimonvuori 1, 2,3. Jari Mäkinen, Heikki Forss 15.12.

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/3241/1-98/2/10 LEPPÄVIRTA Heimonvuori 1, 2,3. Jari Mäkinen, Heikki Forss 15.12. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/3241/1-98/2/10 LEPPÄVIRTA Heimonvuori 1, 2,3 Jari Mäkinen, Heikki Forss 15.12.1998 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LEPPÄVIRRAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HEIMONVUORI

Lisätiedot

KUUSAMON LIUSKEALUEEN KULTAPITOISET ESIINTYMÄT JA ALUEEN KULTAPOTENTIAALI

KUUSAMON LIUSKEALUEEN KULTAPITOISET ESIINTYMÄT JA ALUEEN KULTAPOTENTIAALI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4522, 4611, 4613/-90/1/10 Kuusamo Erkki Vanhanen 19.01.1990 KUUSAMON LIUSKEALUEEN KULTAPITOISET ESIINTYMÄT JA ALUEEN KULTAPOTENTIAALI 2 Yleistä Geologian tutkimuskeskus on

Lisätiedot

Maankamaran kartoitus lentogeofysikaalisin menetelmin

Maankamaran kartoitus lentogeofysikaalisin menetelmin Maankamaran kartoitus lentogeofysikaalisin menetelmin Kaukokartoituspäivät 9.11.2007 Hanna Leväniemi, Taija Huotari, Ilkka Suppala Sisältö Aerogeofysikaaliset mittaukset yleisesti GTK:n lentomittaukset

Lisätiedot

ISM-hirvenhiihto. Yksilökilpailut. Hiihtely. Nilsiä,

ISM-hirvenhiihto. Yksilökilpailut. Hiihtely. Nilsiä, ISM-hirvenhiihto Nilsiä, 25.02.2017 Yksilökilpailut Hiihtely Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Honkanen Leo 134 PK 520 (+4m/-4m/+11m/+21m)

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen-yksikkö M06/4412/2008/76 KUHMO Vuosanka Katajasuo Mauri Niemelä

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen-yksikkö M06/4412/2008/76 KUHMO Vuosanka Katajasuo Mauri Niemelä GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen-yksikkö M06/4412/2008/76 KUHMO Vuosanka Katajasuo Mauri Niemelä 31.12.2008 Tutkimustyöselostus Kuhmon kaupungissa valtausalueella Katajasuo 1 (kaivosrekisterinumero

Lisätiedot

Kultatutkimukset Sodankylän kunnassa Kirakka-aavalla vuosina Eelis Pulkkinen, Helena Hulkki, Veikko Keinänen ja Heikki Salmirinne

Kultatutkimukset Sodankylän kunnassa Kirakka-aavalla vuosina Eelis Pulkkinen, Helena Hulkki, Veikko Keinänen ja Heikki Salmirinne Pohjois-Suomen yksikkö M19/3723/2007/10/62 18.12.2007 Rovaniemi Kultatutkimukset Sodankylän kunnassa Kirakka-aavalla vuosina 2001-2005 Eelis Pulkkinen, Helena Hulkki, Veikko Keinänen ja Heikki Salmirinne

Lisätiedot

Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016

Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Yksikkö Espoo 93/2016 Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016 Hanna Leväniemi, Niilo Kärkkäinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 93/2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Sodankylän kunnassa valtausalueella Lehtovaara 1, kaiv.rek.nro 7548/1 suoritetusta malmitutkimuksesta

Tutkimustyöselostus Sodankylän kunnassa valtausalueella Lehtovaara 1, kaiv.rek.nro 7548/1 suoritetusta malmitutkimuksesta GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Rovaniemen yksikkö M06/3723/2004/1/10 Sodankylä Lehtovaara 07.12.2004 Eelis Pulkkinen Tutkimustyöselostus Sodankylän kunnassa valtausalueella Lehtovaara 1, kaiv.rek.nro 7548/1

Lisätiedot

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Heikkinen Mikkeli 0,772 4 Antti Nurminen Jyväskylä 0,716

Lisätiedot

U~O~U~PU. TUTKIMUSRAPORTTI 2 OOl/3234O8B/JJE1 RMP/1989 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI. J.Eeronheimo, R. Pietilä

U~O~U~PU. TUTKIMUSRAPORTTI 2 OOl/3234O8B/JJE1 RMP/1989 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI. J.Eeronheimo, R. Pietilä 0 = OKANOSTEOWSUUS U~O~U~PU J.Eeronheimo, R. Pietilä 01.09.1989 TUTKIMUSRAPORTTI 2 OOl/3234O8B/JJE1 RMP/1989 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI - SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. ALKUTIEDOT 3 2. AIKAISEMMAT RAPORTIT 3 3.

Lisätiedot

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi Lapin MalmiIE Korvuo Jakelu Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ Ru~o~ ' OKMEILM Rovaniemi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS LAPIN LMNISSA SODANKYMN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 58, kaiv.rek.nro

Lisätiedot

Kompleksilukujen käyttö sähkömagneettisia kaavoja johdettaessa Matti Oksama

Kompleksilukujen käyttö sähkömagneettisia kaavoja johdettaessa Matti Oksama ESY Q16.2/2006/5 16.11.2006 Espoo Kompleksilukujen käyttö sähkömagneettisia kaavoja johdettaessa Matti Oksama GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI 16.11.2006 Tekijät Matti Oksama Raportin laji Tutkimusraportti

Lisätiedot

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Timo Ahtola Olli Sarapää 02.10.2000 Raportti M89/2000/2 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4577 SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000 KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI,

Lisätiedot

Murtovaaran luovuttavat valtaukset. Tutkimustyöselostus 080/4514,4523/JJV/03. Jarmo Vesanto Julkinen. Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl

Murtovaaran luovuttavat valtaukset. Tutkimustyöselostus 080/4514,4523/JJV/03. Jarmo Vesanto Julkinen. Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl 1 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl OKME/Outokumpu 1 kpl Kaivoslain 19 :n mukainen tutkimustyöselostus Kuusamon Näränkävaaran kerrosintruusion alueella valtauksilla Murtovaara 1 5, 7, 20, 30,

Lisätiedot

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015 SM-esikilpailu Lumijoki, 27.06.2015 Yksilökilpailut M 1. Kuitunen Lasse 21 Keski-Pohja 300 (20:06) 240 (-24m/+6m) 582 (97) 1122 2. Marttila Petri 1 Oulu 278 (23:41) 288 (-1m/-5m) 546 (91) 1112 3. Tapani

Lisätiedot

Kalliopinnan varmistukset seismisillä linjoilla ja suunnitellun kuilun alueella syksyllä 2002

Kalliopinnan varmistukset seismisillä linjoilla ja suunnitellun kuilun alueella syksyllä 2002 Työraportti 2002-51 Kalliopinnan varmistukset seismisillä linjoilla ja suunnitellun kuilun alueella syksyllä 2002 Mari Lahti Lokakuu 2002 POSIVA OY FIN-27160 OLKILUOTO, FINLAND Tel. +358-2-8372 31 Fax

Lisätiedot

Jarmo Lahtinen 30.4.2001 Julkinen. OKME/Outokumpu 1 kpl

Jarmo Lahtinen 30.4.2001 Julkinen. OKME/Outokumpu 1 kpl 1 (7) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl OKME/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Koveron arkeeisella vihreäkivivyöhykkeellä valtauksilla Mönni 1 5, Kovero 1 2 ja Kuusilampi vuosina 1998 1999

Lisätiedot

Petri Rosenberg 17.3.2000

Petri Rosenberg 17.3.2000 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4405 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2123/2000/ 2 /10 LEMPÄÄLÄ Kalliojärvi Petri Rosenberg 17.3.2000 KULTATUTKIMUKSET LEMPÄÄLÄN KALLIOJÄRVEN

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008

KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008 KiU KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008 JOUKKUEET: 1920 Luku Kiteenkylän pesäpallojoukkue Hakulinen Heikki Hakulinen Onni Hakulinen Simo Hakulinen Toivo Hakulinen Viljo Hirvonen Arvi Kosonen Juho Lipponen Toivo

Lisätiedot

Poliisien sm-hiihdot sprintti

Poliisien sm-hiihdot sprintti Page 1 / 5 Poliisien sm-hiihdot sprintti T U L O K S E T Oulun Hiihtoseura M60; M55; M50; M45; M40; M35; NYL; MYL; M60_F1; M55_F1; M50_F1; M45_F1; M40_F1; M35_F1; NYL_F1; MYL_F1; M60 Miehet 60 vuotta 1.1

Lisätiedot

Serpentiinin ja serpentiniitin hyotykayttonakymia

Serpentiinin ja serpentiniitin hyotykayttonakymia ARKISTOKAFPALE.Q h :IS/PL ILZ-SuoinEi! yksikk6 M 10.1/2006/3 Kuopio Serpentiinin ja serpentiniitin hyotykayttonakymia Soile Aatos, Peter Sorjonen-Ward, Asko Kontinen & Tapio Kuivasaari QEOLOQIAN TVrKlMUSKESKUS

Lisätiedot

SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KORPISELKÄ 1 KAIV.- REK. N:o 2787 SUORITETUT MALMITUTKIMUKSET

SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KORPISELKÄ 1 KAIV.- REK. N:o 2787 SUORITETUT MALMITUTKIMUKSET M06/3723/-79/1/10 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS Malmiosasto 5.12.1979 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KORPISELKÄ 1 KAIV.- REK. N:o 2787 SUORITETUT MALMITUTKIMUKSET Johdanto Valtausalueella

Lisätiedot

Johdanto 1. Tutkimustulokset 3. Tutkimusaineiston tallentaminen 3

Johdanto 1. Tutkimustulokset 3. Tutkimusaineiston tallentaminen 3 SISÄLLYSLUETTELO: Johdanto 1 Suoritetut tutkimukset 1 Vanhan aineiston uudelleenarviointi 1 Kairaukset 1 Geofysikaaliset tutkimukset 2 Petrofysikaaliset mittaukset 2 Maanpintamittaukset 2 Laboratoriotutkimukset

Lisätiedot

SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o 4789/1) JA VEHKALAMPI 2 (kaiv.rek.

SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o 4789/1) JA VEHKALAMPI 2 (kaiv.rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M 06/3313/94/1/10 TERVO Vehkalampi Jarmo Nikander 4.2.1994 SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o

Lisätiedot

MALMINETSINTÄLUVAN VUOSI- JA LOPPURAPORTOINTI

MALMINETSINTÄLUVAN VUOSI- JA LOPPURAPORTOINTI Dragon Mining Oy 12.06.2015 MALMINETSINTÄLUVAN VUOSI- JA LOPPURAPORTOINTI KUVAILULEHTI Kohteen nimi: Sarvisoaivi Sarvi 1-2 Malminetsintäluvan tunnus: Kaiv8330/1-2 Luvan haltija(t): Dragon Mining Oy Raportin

Lisätiedot

Lohisarriot sijaitsee Lapin läänin Sodankylän

Lohisarriot sijaitsee Lapin läänin Sodankylän Lohisarrioiden ketunmultamaan hopeat EELIS PULKKINEN Lohisarriot sijaitsee Lapin läänin Sodankylän kunnassa 80 km kirkonkylästä pohjoiseen, valtatien nro 4:n länsipuolella, Porttipahdan tekoaltaasta pohjoiseen

Lisätiedot

Kaksi toimivaa (Orivesi ja Jokisivu)

Kaksi toimivaa (Orivesi ja Jokisivu) Lounais-Suomen kultaesiintymät PASI EILU, SARI GRÖNHOLM, NIILO KÄRKKÄINEN Kaksi toimivaa (Orivesi ja Jokisivu) ja yksi suljettu kaivos (Haveri) sekä kymmenet kairatut esiintymät ja muut malmiviitteet osoittavat

Lisätiedot

Kotalahden kaivoksen rikastushiekka-alueen ja Valkeisen järven välisen alueen suotovesien reittien kartoittaminen geofysikaalisilla menetelmillä

Kotalahden kaivoksen rikastushiekka-alueen ja Valkeisen järven välisen alueen suotovesien reittien kartoittaminen geofysikaalisilla menetelmillä Kotalahden kaivoksen rikastushiekka-alueen ja Valkeisen järven välisen alueen suotovesien reittien kartoittaminen geofysikaalisilla menetelmillä Geofysikaaliset tutkimukset Kotalahden rikastushiekka-alueen

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Kittilän Tiukuvaarassa suoritetuista kultatutkimuksista vuosina 2005-2010

Tutkimustyöselostus Kittilän Tiukuvaarassa suoritetuista kultatutkimuksista vuosina 2005-2010 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen yksikkö Rovaniemi 3.5.2012 37/2011 Tutkimustyöselostus Kittilän Tiukuvaarassa suoritetuista kultatutkimuksista vuosina 2005-2010 Veikko Keinänen, Ilkka Lahti, Tuomo

Lisätiedot

Teollisuusmineraalitutkimukset

Teollisuusmineraalitutkimukset MALMIOSASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1982 ALKULAUSE MALMIOSASTON KERTOMUS VUODELTA 1982 TUTK IMU STOIMINTA Malminetsinta Etela-Suomi Puula-Paijanne projekti Vali-Suomi Pohjois-Suomi Syvakairaukset Kansannayte

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

HANKE PUDASJÄRVEN KOMPLEKSIN KALLIOPERÄN JA RAAKA- AINEVAROJEN KARTOITUS LOPPURAPORTTI

HANKE PUDASJÄRVEN KOMPLEKSIN KALLIOPERÄN JA RAAKA- AINEVAROJEN KARTOITUS LOPPURAPORTTI Pohjois-Suomen yksikkö M10.4/2008/2 25.01.2008 Rovaniemi HANKE 2701008 PUDASJÄRVEN KOMPLEKSIN KALLIOPERÄN JA RAAKA- AINEVAROJEN KARTOITUS LOPPURAPORTTI Heikki Juopperi M10.4/2008/2 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 39 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Suominen Hannu Kankaanpään Seudun RT Y 192 94 98 6 6 8 2 Meurasalo

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2013 (Päiv KH)

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2013 (Päiv KH) KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2013 (Päiv 15.10.2013 KH) MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m 1.49,38 Esko

Lisätiedot

YLEISURHEILUN PIIRINENNÄTYKSET (Päivitys /KH)

YLEISURHEILUN PIIRINENNÄTYKSET (Päivitys /KH) Piirinennätykset 2008 YLEISURHEILUN PIIRINENNÄTYKSET (Päivitys 19.11.2008/KH) MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m

Lisätiedot

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio Arkistoraportti 84/16 Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 16 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 84/16 GEOLOGIAN

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET (PÄIV KH)

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET (PÄIV KH) KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET (PÄIV 29.10.2014 KH) MIEHET 100 M 10,54 JARI HAVERINEN KAJKI 1994 200 M 21,46 MATTI RUSANEN KUKI 1980 400 M 46,65 MATTI RUSANEN KUKI 1983 800 M 1.49,38 ESKO HUTTU

Lisätiedot

Hollan kairaukset Joutsassa 2014 Perttu Mikkola & Sami Niemi

Hollan kairaukset Joutsassa 2014 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö Kuopio Arkistoraportti 31/2015 Hollan kairaukset Joutsassa 2014 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä

Lisätiedot

72 osallistujaa, yhteissaalis g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y.

72 osallistujaa, yhteissaalis g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y. 72 osallistujaa, yhteissaalis 150355 g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y. 2 Eino Karppinen 6465 Puuliitto Kuhmon os. 752 ry 3 Mikko Kuusimaa

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2012 päivitys KH

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2012 päivitys KH KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 2012 päivitys 2.10.2012 KH MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m 1.49,38 Esko

Lisätiedot

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2433/93/2/10 OULAINEN Rimpikoivikko Esko Iisalo 30.4.1993 RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA SISÄLLYSLUETTELO TUTKIMUSALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

Kultatutkimukset Alajärven Iiruunjärvellä vuosina

Kultatutkimukset Alajärven Iiruunjärvellä vuosina Länsi Suomen yksikkö M19/2331/2010/21 Kokkola 17.05.2010 Kultatutkimukset Alajärven Iiruunjärvellä vuosina 2008-2010 Heidi Laxström Kansikuva. Iiruunjärven intermediärinen vulkaniitti. Kuva Heidi Laxström.

Lisätiedot

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET /vh

KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET /vh KAINUUN PIIRIN YLEISURHEILUN ENNÄTYKSET 27.9.2018/vh MIEHET 100 m 10,54 Jari Haverinen KajKi 1994 200 m 21,46 Matti Rusanen KuKi 1980 400 m 46,65 Matti Rusanen KuKi 1983 800 m 1.49,38 Esko Huttu SuomVa

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot