Vko:lla 36 ilmoittauminen JeKKu-Jotokselle oman ryhmänjohtajan ohjeiden mukaisesti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vko:lla 36 ilmoittauminen JeKKu-Jotokselle oman ryhmänjohtajan ohjeiden mukaisesti."

Transkriptio

1 Hei! Sädäriposti on Sädetyttöjen vanhemmille lähetettävä kirje, jossa on tietoa kuluvan kuun partiotapahtumista. Syyskuussa Sädärit kisaavat JeKKu-Jotoksella ja vaeltavat Virttaankankaalla klo 19 kämppäkokous lippukunnan uuden kämpän rakentamisesta. Kokous pidetään Nummen kololla (Papinkatu 2) ja myös vanhemmat ovat tervetulleita kokoukseen. Lisätietoja hieman alempana tässä kirjeessä, tai Peralta ). Vko:lla 36 ilmoittauminen JeKKu-Jotokselle oman ryhmänjohtajan ohjeiden mukaisesti viimeinen ilmoittautumispäivä SUPER-vaellukselle. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa osoitteessa: bit.ly/supervaellus JeKKu-Jotos-partiotaitokisat seikkailijoille, tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Kisat pidetään Pyydysmäen alueella Littoisissa ja niissä tarvitaan niin partiotaitoja kuin ryhmän yhteistyötä Erämuijan SUPER-vaellus seikkailijoille, tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Vaelluksella liikutaan luonnossa ja testataan erätaitoja yhdessä oman ryhmän kanssa. Jokaiselle ikäkaudelle suunnitellaan oma vaellusreitti, jotta uutta opittavaa ja koettavaa riittäisi niin ensikertalaisille kuin kokeneille erämuijillekin! Lisätietoa vaelluksesta liitteenä olevasta vaelluskirjeestä sekä Vernalta (verna.piitulainen@sadetytot.net, ). Mukaan partioon? Nyt on hyvä aika lähteä mukaan partioon, ja lähes kaikissa ryhmissämme on edelleen tilaa uusille tytöille! Leppäkerttujen sudenpentulauma on jo täynnä, mutta kaikkiin muihin ryhmiin voi ottaa kaverin mukaan tutustumaan partioon. Muista kuitenkin ilmoittaa ryhmänjohtajille etukäteen, mikäli lapsesi tuo mukanaan kaverin, jotta johtajat osaavat varata riittävästi materiaaleja kaikille. Ryhmänjohtajien yhteystiedot näet Kokoontumisajat2016-tiedostosta, joka on liitteenä tässä kirjeessä. Uudet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan myös Kuksan kautta osoitteessa: bit.ly/kstjasenhakemus. Pienten partiolaisten lisäksi etsimme riveihimme myös lisää aikuisia Sädetyttöjä (tai Sädepoikia). Aikuiset partiolaiset mahdollistavat monipuolisen viikkotoiminnan ja hauskat retket lapsille ja nuorille. Jos olet vähintään 22-vuotias ja kaipaat uutta harrastusta, ota yhteyttä Roosaan (roosa.tiusanen@sadetytot.net, )! Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita.

2 Kämppäprojekti Lippukunnassa ollaan käynnistämässä projektia uuden partiokämpän rakentamiseksi Laitilan vanhan ja huonokuntoisen Sädevaaran kämppämme tilalle. Pyrkimyksenä olisi saada uusi ehta retkikohteemme valmiiksi lippukunnan 70-vuotisjuhlavuonna Tämä tarkoittaa seuraaville vuosille varsin tiivistä varainkeruuta, johon toivomme kaikkien osallistuvan. Myös vanhempien apua tarvitaan. Tässä ensivaiheessa peräänkuulutamme rakennusprojektien asiantuntijoita suunnittelutyössä auttamaan. Olemme kiitollisia kaikesta pienestäkin avusta, joten jos olet etsimämme henkilö tai tunnet sellaisen, ota yhteyttä Peraan ). Ensimmäinen varsinainen suunnittelukokous pidetään Nummella maanantaina 5.9. klo Mukaan toivotaan kaikkia johtajia iästä riippumatta! Myös vanhemmat ovat kokoukseen tervetulleita. Lisätietoa kämppäprojektista syksyn Sädäriposteissa. Sädärivaatteet Sädetyttöjen Spreadshirt-kauppa on toistaiseksi suljettu huoltotöiden vuoksi. Ilmoitamme, kun sädärivaatteita pääse taas tilaamaan! Lisätietoa Liitteenä tässä kirjeessä on Sädeinfo, josta löytyy paljon yleistietoa partiosta ja lippukuntamme toiminnasta. Se on tehty erityisesti uusia sädetyttöjä ja heidän huoltajiaan ajatellen, mutta jo pidempäänkin toiminnassa olleiden kannattaa lukaista se läpi! Tässä kuitenkin lyhyesti muutamia poimintoja: Ilmoittautumiset partiotapahtumiin tehdään nykyään Kuksan kautta. Tässä kirjeessä on liitteenä myös erillinen huoltajan Kuksa-ohje, jonka avulla voit tutustua Kuksan käyttöön. Mikäli sinulla on siitä huolimatta vaikeuksia, voit olla yhteydessä Eevaan ). Kaikki ilmoittautumiset retkille, leireille ja muihin tapahtumiin ovat sitovia, ellei toisin mainita. Jos peruutat osallistumisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, saat osallistumismaksun takaisin vain sairastapauksissa. Tänä syksynä yhdenmukaistamme käytäntöä siten, että tästä lähtien osallistumismaksua haetaan sairastapauksissa aina takaisin partiovakuutuksesta. Tarkemmat ohjeet löytyvät Sädeinfosta. Partiotapahtumissa otetaan usein valokuvia. Jos et halua omaa tai lapsesi kuvaa julkaistavan partioon liittyvillä nettisivuilla, Facebook-sivuilla, lehdissä tai muissa painojulkaisuissa, niin ilmoita asiasta omalle johtajallesi. Yrititkö löytää meidät netistä? Täällä se onnistuu: sadetytot.net, facebook.com/sadetytot tai ja #sädetytöt. Otathan yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää! Terveisin Milja Kokko

3 Sädetyttöjen ryhmien kokoontumisajat Sudenpennut, Hannunniitun kolo Lauma Aika Akelat Perhoset 09 synt. Leppäkertut 08 synt. Mehiläiset 07 synt. Seikkailijat, Nummen kolo Maanantai Torstai Iiris Laine, Aune Salmivaara, Anni Savioja, Milla Rehmonen, Ilona Valjakka, Keskiviikko Eeva Kivilä, Joukkue Aika Sampot Limetit 06 synt. Piparminttu 05 synt. Tarpojat, Nummen kolo Tiistai Tiistai Anni Kyllönen, Hilla Mäkelä, Anne Niemelä, Petra Haapasaari, Venla Kinnunen, Milja Kokko, Vartio Aika Vartionjohtajat Luotsi Pöllöset 03 ja 04 synt. Maanantai Samoajat, Nummen kolo Valpuri Kinnunen, Riina Kuusisto, Julia Virtanen, Vartio Aika Vartionjohtajat Luotsi Pampapuput 01 ja 02 synt. Merijellonat 00 synt. Norppa 99 synt. Tiistai Keskiviikko (kerran kuussa) Joka toinen torstai Silja-Liina Karjalainen, Veera Toivanen, Valpuri Kinnunen, Eveliina Rantanen, Heli Jämsén, Meri Nikkari, Anna Kivilä, Anni Savioja, Anna Kivilä, Nummen kolo: Papinkatu 2 (Nummen srk-koti / Punainen tupa) Hannunniitun kolo: Virmuntie 2 (Hannunniitun srk-talo, kellari) Johtajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sadetytot.net (ääkköset ilman pisteitä)

4 Partiossa tapahtuu syksyllä 2016 Syyskuu Viaggio in Finlandia Samoajat 6.9. Sudenpentujen vanhempainilta Piirin syyskisat Samoajat, vaeltajat, aikuiset Korpitaival-kisat Seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset Sudenpentujen päiväretki Sudenpennut Lippukuntapäivä Vaeltajat, aikuiset Syysvaellus Seikkailijat, tarpojat, samoajat Lokakuu Kaupunkiretkipäivä Pieni askel Tarpojat, samoajat Syys-SM-kilpailut Samoajat, vaeltajat, aikuiset Lippukunnan syyskokous Kaikki Syysretki Sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat Yösuunnistuskilpailut Kaikki Piirin syyskokous Vaeltajat, aikuiset Adventtikalenterien myynti alkaa Kaikki Marraskuu Tarpojien yhteiskuntamajakka Tarpojat Joulukuu Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Kaikki Itsenäisyyspäivän myyjäiset Kaikki Joulumyyjäiset Kaikki Joulujuhla Kaikki Partiolaisten kauneimmat joululaulut Kaikki Kalenteriin saattaa tulla muutoksia. Tapahtumista tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

5 Et ehkä tiedäkään, mutta sinullakin on salaisia SUPER voimia. Sisäisen SUPER Erämuijan ja Ihme Sädärisi löytämiseksi sinun on vain pakattava rinkkasi ja lähdettävä ulos. Kaarinan Sädetyttöjen Erämuijakilta ylpeänä esittää: Erämuijan SUPER vaellus Virttaankankaalla Jokaisella ikäkaudella seikkailijoista ylöspäin (v syntyneet ja sitä vanhemmat) on luvassa oma vaellusreitti ja omia SUPER aktiviteetteja, joiden avulla luonnossa selviytyminen on entistä hauskempaa. Osallistuttuasi ensimmäiselle lippukunnan vaellukselle saat vihreän Erämuijamerkin rinkkaan tai partiopaitaan ylpeänä kannettavaksi. Kun vaelluksia on täynnä vähintään viisi, saat kantaa ylpeydellä rakonpunaista merkkiä. Kymmenestä vaelluksesta ansaitsee hiilenmustan merkin ja viidestätoista vaelluksesta parkkiintuu nahkaisen Erämuija merkin kantajaksi. Matkaamme tällä kertaa vaelluskohteeseen yhteisesti tilausbussilla. Lähtö Nummen kololta perjantaina klo Paluu Nummen kololle sunnuntaina klo Vaelluksen hinta 35 euroa sisältää matkat edestakaisin kololta, ruuat ja vaellusmateriaalit. Vaelluksella kuljetaan vartion kanssa jokaiselle ikäkaudelle määritetty sopiva reitti kantaen omat ja vartion yhteiset tavarat mukana. Matkan varrella on upeaa harjuluontoa ja SUPER taitojen esiin taikomista. Lähde mukaan yksin, kaksin tai koko vartion voimin! Jos sinulta ei löydy jotakin vaelluksella tarvittavaa tavaraa, ota ensisijaisesti yhteyttä omaan ryhmänjohtajaasi tai vaelluksen johtajaan löydämme kyllä lainaan hyviä varusteita. Lue varusteluettelo tarkkaan läpi, sillä suunnittelemme ohjelman niin, että jokaista tavaraa yleensä tarvitaan (paitsi tietenkin toivomme, että laastareille ei tulisi käyttöä). Varaa rinkkaasi tilaa myös vartion yhteisille tavaroille, kuten retkikeittimelle, teltalle/laavulle ja ruualle. Rinkan ulkopuolella ei ole syytä roikkua paljoakaan tavaraa, sillä silloin tavaroilla on taipumusta tippua suohon tai muuten kadota mystisesti. Mukaan tarvitset partiohuivi rinkka (vähintään n. 50 l, kantolaitteen on syytä olla kantajalleen sopiva) rinkkaan tilaa yhteisille tavaroille rinkan sadesuoja makuupussi vedenpitävästi pakattuna makuualusta vaellusasu: housut, kerraston paita ja housut, takki mukana oltava vedenpitävä sadetakki ja housut (emme toivo, että joutuisimme niitä käyttämään!) vaelluskengät (ei esim. lenkkareita) saappaat, jos vaelluskengät eivät ole vedenpitävät lämmintä vaatetta (tauoille ja iltaan, liikkuessa vähemmän päälle): villapaita, pitkät kalsarit, villasukat, hanskat, hattu ja pipo (mieluiten Sädäri pipo, jos löytyy)

6 vaihtovaatteet pakattuina muovipusseihin rinkkaan: alusvaatteet, paita (suosi teknistä materiaalia tai villaa, puuvilla on kylmää kastuessaan), sukkia (useammat vaihtosukat), housut hygieniavälineet: hammasharja ja tahna, päänsärkylääkettä, muut omat lääkkeet, savetteja, siteitä, huulirasva, rakkolaastaria, laastaria, pieni pullo käsidesiä, (silmälasikotelo) tulitikut vesitiiviisti (esim. Minigrip pussissa) kompassi puukko ruokailuvälineet (muovinen lautanen ja muki, haarukka, veitsi ja lusikka) pakattuna kangaspussiin juomapullo vedellä täytettynä 1 l (matkan varrella ei ole kaikissa paikoissa juomavettä, joten riittävän iso pullo on tärkeä) + ½ litran lisäpullo lyijykynä ja paperia rannekello Erämuijan kikkapussi (mm. vahvaa lankaa ja neula, kangaspaikka, narua esim. kengännauha, irtohihna, vähän ilmastointiteippiä, tulitikut, pieni kynttilänpätkä, rautalankaa, naula, hakaneula jne.) Voit pakata kikkapussin johonkin kestävämpään kangaspussukkaan. (Kikkapussia käytetään, mikäli jotain hajoaa tai tuli pitää saada syttymään). 1 rulla vessapaperia muovipussissa tasku tai otsalamppu ja varaparistot omia naposteltavia matkan varrelle taskuun: pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, eväspatukoita, suklaata, karkkia tms. n. 200 g yhteensä (Jätäthän kääreelliset pikkukarkit kotiin, kaikki roskat tulee kuljettaa takaisin kotiin roskikseen) Kännykän tai kameran voi ottaa omalla vastuulla mukaan. Näitä ei vaelluksen puolesta tosin tarvita. (Huomioithan kuitenkin, että metsässä laitteet voivat tippua, rikkoontua, kastua tai kadota. Latausmahdollisuuksia ei myöskään ole.) Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Partiolaisten Kuksa jäsenrekisterin kautta (linkki: bit.ly/supervaellus ) ja maksetaan Kaarinan Sädetyttöjen tilille (FI ) mennessä. Viestiksi SUPER ja osallistujan nimi. Viimeinen ilmoittautumispäivä Ilmoittautuminen on sitova. Sairastapauksissa retkimaksun korvausta voi hakea partiovakuutuksesta. Jäikö kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä Verna Piitulainen verna.piitulainen@sadetytot.net (kuva: Riikka Norha)

7 Sädeinfo Hei sädetytön huoltaja! Olemme keränneet tähän oppaaseen tietoa partiosta, Sädetytöistä, tapahtumista ja varusteista. Toivomme, että kävisitte sen yhdessä sädetyttönne kanssa läpi. Toivottavasti siitä on hyötyä juuri teille! Mikäli kysyttävää kuitenkin jää, löytyvät johtajistomme yhteystiedot nettisivuiltamme sadetytot.net à yhteystiedot. SISÄLLYS: 1. Partiosta yleisesti Mitä partio on? Mitä partiossa tehdään? Partiosanastoa Mitä partio maksaa? 2. Retket ja leirit Ilmoittautuminen Allergiat, ruokavaliot ja muu huomioitava Leiri- ja retkimaksut sekä osallistumisen peruuttaminen. Tavallisimmat retkeilyvarusteet 3. Sädetytön pukeutumisohje Ikäkausikohtaiset asut Kaikille yhteiset asut Merkit 4. Sädetyttöjen tiedotus ja some 5. Sädärivaatteet 1. Partiosta yleisesti: Mitä partio on? Partio on vastavoima ei kuulu mulle ja miks mun pitäis asenteille. Partiotoiminnan tarkoituksena on tukea ihmisen kasvua ottaen huomioon ihmisen kehitysvaiheet ja yksilölliset ominaispiirteet. Partion tavoitteena on, että lapsi ja nuori oppii toimimaan aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa itseensä, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Partio on vapaaehtoistoimintaa, joka on avointa kaikille. Se on lasten ja nuorten harrastus, jota mahdollistavat vuosittain sadat ja tuhannet aikuiset. Partioliike on kansainvälinen; partiolaisia on miltei kaikissa maailman maissa. Yhteensä meitä on lähes 38 miljoonaa, Suomessa n Partiolupaus on yhteinen kaikille maailman partiolaisille. Mitä partiossa tehdään? Partiossa opitaan monenlaisia taitoja nuotion sytyttämisestä mielipidekirjoituksen kirjoittamiseen. Viikoittain kokoonnutaan kololle

8 tekemään erilaisia aktiviteetteja oman ryhmän kanssa, ja muutaman kerran vuodessa lähdetään viikonlopuksi retkelle tai vaellukselle. Kesäisin on tarjolla pidempiä kesäleirejä, ja toisinaan pakkaamme rinkat talvileirille. Partiossa on myös kisoja, joissa pääsee testaamaan taitojaan ja tiimihenkeä! Viikoittaisten kokousten sekä retkien ohjelmat vaihtelevat; välillä veistellään, välillä suunnistetaan, joskus askarrellaan tai pidetään nyyttärit! Partiosanastoa: Lippukunta: Partion paikallistoiminnan ydin, tietyn alueen paikallisyhdistys. Oma lippukuntamme, Kaarinan Sädetytöt, toimii Nummen ja Hannunniitun alueella yhdessä veljeslippukuntamme Kaarinan Ristiritarien kanssa. Sädetytöt on toiminut aktiivisesti jo vuodesta 1949! Partiopiiri: Piiri kokoaa yhteen saman, isomman alueen lippukunnat. Partiopiirejä on Suomessa 11, ja me Sädetytöt kuulumme yhdessä muiden suomenkielisten lounais-suomalaisten lippukuntien kanssa Lounais- Suomen Partiopiiriin (L-SP). Kymmenykset: Kaarinan alueen lippukunnat muodostavat yhdessä Kymmenykset (KK), johon myös Sädetytöt kuuluvat. Alue järjestää yhdessä tapahtumia ja koulutuksia. Suomen Partiolaiset (SP): Koko suomen partion keskusjärjestö. SP järjestää tapahtumia, tukee piirejä ja sitä kautta lippukuntia ja linjaa sen, mihin partio Suomessa kehittyy. WOSM ja WAGGGS: partion maailmanjärjestöt, joihin me Sädetytötkin SP:n kautta kuulumme. Lyhenteet tulevat sanoista World Organisation of the Scout Movement ja the World Association of Girl Guides and Girl Scouts. Lupausmerkkeinämme toimivat maailmanjärjestöjen tunnukset. Kuksa: Partion jäsenrekisterijärjestelmä, josta löytyvät jäsenen yhteystiedot, suoritetut merkit sekä ansaitut taitomerkit. Myöhemmin kuksasta näkyvät myös partiopestit. Kuksan kautta ilmoittaudutaan myös kaikkiin partiotapahtumiin. PartioID: Tunnus, jolla jokainen jäsen/huoltaja voi pitää sekä omia että lapsensa yhteystietoja ajan tasalla sekä ilmoittautua tapahtumiin jäsenrekisteri Kuksan kautta. Kolo: viikottaisten kokousten paikka, lippukunnan oma tukikohta. Lippukunnallamme on kaksi koloa; sudenpentujen kolo Hannunniitusa (Virmuntie 2, Turku) ja isompien kolo Nummessa (Papinkatu 2, Turku) Ikäkaudet: partiossa toimintaa järjestetään ikäkausittain omissa vartioissa. Jokaiselle ikäkaudelle on omaa ohjelmaa, joka on suunniteltu juuri ikäkauden tarpeet ja tavoitteet huomioiden. o Sudenpennut: 1-3. luokkalaisia partiolaisia. Sudenpentulauma on n hlö ryhmä, jota johtaa akela. Sudenpennut kokoontuvat viikoittain Hannunniitun kololla ja osallistuvat lisäksi retkille, leireille, kisoihin ja muihin tapahtumiin.

9 o Seikkailijat: luokkalaisia partiolaisia. Seikkailijat kokoontuvav n hlö joukkueissa, joita johtaa sampo. Seikkailijat kokoontuvat viikoittain Nummen kololla ja osallistuvat lisäksi retkille, leireille, kisoihin ja muihin tapahtumiin. o Tarpojat: luokkalaisia partiolaisia. Tarpojat kokoontuvat n hlö vartioissa viikoittain nummen kololla, ja osallistuvat lisäksi retkille, leireille, kisoihin ja muihin tapahtumiin. Tarpojavartiota johtavat samoajaikäiset vartionjohtajat, joiden tukena on aikuinen tarpojaluotsi. o Samoajat: vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat vertaisjohtajan johdolla kerran viikossa tai harvemmin, sekä johtavat nuorempien ryhmiä aikuisen tuen turvin. Samoajavartion toimintaa tukee aikuinen samoajaluotsi. o Vaeltajat: vuotiaita partiolaisia, jotka osallistuvat omiin tapahtumiinsa ja toimivat lippukunnassa mm. johtajina ja muissa pesteissä. o Aikuiset: yli 22 -vuotiaita, jotka toimivat lippukunnassa johtajina ja muissa pesteissä. Mitä partio maksaa? Partion jäsenmaksu on 1-jäsenille n. 65 vuodessa, josta lippukunnan osuus on 10. Mikäli perheessä on kaksi alle 17-vuotiasta, on nuorempi 2-jäsen, jonka jäsenmaksu on n.55. Lasku lähetetään sähköpostitse loka-marraskuussa kaikille yli 15-vuotiaille jäsenille ja tätä nuorempien vanhemmille. Jäsenmaksun maksettuasi voit ladata Kuksasta oman jäsenkorttisi puhelimeesi tai tulostaa sen. Jäsenkortilla saa mm. 10% alennuksen Scandinavian Outdoormyymälästä. Lisäksi saat kotiisi Partio-lehden ja L-SP:n piirilehti Repolaisen. (Jäsenkortin saat ladattua näin: kirjaudu Kuksaan à oikeasta ylälaidasta löydät nimesi ja jäsennumerosi à tulosta jäsenkortti ) Viikkotoiminnan ohella järjestetään erilaisia tapahtumia, joihin on usein osallistumismaksuja. Osallistumismaksuilla katetaan tapahtuman kulut, tarkoitus ei ole kerätä voittoja. Lippukunnan viikonloppuretket ja vaellukset maksavat n retkestä riippuen. Piirin järjestämät tapahtumat ovat yleensä n. 50 /viikonloppu. Kisaosallistumisista jokainen osallistuja maksaa 5 itse, ja lippukunta kustantaa loput osallistumismaksusta. Kesäleirit ovat pidempiä ja siksi hieman kalliimpia. Lippukunnan kesäleiri maksa n kohteesta riippuen, ja piirin tai SP:n järjestämät suurleirit maksavat n Kaikkiin maksuihin on mahdollista hakea avustusta, kysy tarvittaessa lisää lippukunnanjohtajalta! Lisäksi tarvitaan toki varusteita. Partiohuivin jokainen uusi jäsen saa lippukunnalta, mutta muuten partioasu on hankittava itse. Retkillä tarvitaan

10 tavallisimpia retkeilyvarusteita, kuten rinkkaa, makuualustaa ja pussia sekä puukkoa, ja ulkoiluun sopivia, lämpimiä vaatteita. Kumisaappaatkin ovat usein tarpeen. Tarvikkeita voi myös kysellä lainaan! 2. Retket ja leirit Ilmoittautuminen Kaikkiin tapahtumiin ilmoittaudutaan jäsenrekisteri Kuksan kautta. Siksi onkin tärkeää, että oma PartioID toimii ja omat tiedot ovat ajan tasalla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaan. Retki- tai leirikirjeestä löytyy aina linkki ilmoittautumislomakkeeseen sekä viimeinen ilmoittautumispäivä. Ilmoittauduthan ilmoittautumisajan sisällä, linkki sulkeutuu ilmoittautumisajan päätyttyä! Ilmoittautuminen on sitova, ellei toisin mainita. Allergiat, ruokavaliot ja muuta huomioitavaa Ilmoittautumisen yhteydessä kysellään usein yllä mainittuja. Tarkoituksena on taata turvallinen leiri kaikille, ja tietoja käsitellään luottamuksellisesti vain asianosaisten johtajien kesken. Ilmoittautumisen yhteydessä olisi hyvä ilmoittaa allergiat tarkasti; voiko esimerkiksi laktoosi-intolerantikko käyttää hyla-tuotteita, voiko pähkinäallergikko käyttää saattaa sisältää -tuotteita ja käyttääkö kasvissyöjä maitotuotteita tai munaa. Voit myös mainita, aiheuttavatko kasvikset tai hedelmät oireita vain tuoreina, vai ovatko kypsennetytkin vaaraksi. Erikoisruokavalio on hyvä käydä läpi myös lapsen kanssa ennen retkelle lähtöä. Mitä tarkemmin allergiat ovat tiedossa, sitä paremmin osaamme niihin varautua. Retki- ja leirimaksut sekä osallistumisen peruuttaminen Osallistumismaksu maksetaan lippukunnan retkillä retkikirjeessä mainitulle tilille ilmoittautumisen yhteydessä ennen retkeä. Piirin tapahtumissa osallistumislasku tulee sähköpostitse. Ilmoittautuminen on sitova, mutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti osallistumisen voi peruuttaa maksutta. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen rahojaan voi hakea takaisin sairastapauksissa partiovakuutuksesta. Partiovakuutuksen piiriin kuuluu jokainen jäsenmaksun maksanut, ja vakuutuksen tarjoaa Lähi-Tapiola. Vakuutus on toissijainen. Retken järjestäjältä voi tarvittaessa kysyä apua. Tavallisimmat retkeilyvarusteet Tavallisimpia varusteita tarvitaan jokaisella retkellä. Tässä lista ja hieman lisätietoa.

11 Partiohuivia käytetään aina partiossa. Uudet jäsenet saavat huivinsa joulujuhlassa, sitä ennen sitä ei tarvitse itse ostaa, vaikka varusteluettelossa partiohuivi mainittaisiinkin. Säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Olemme paljon ulkona säällä kuin säällä on siis hyvä omistaa ulkoiluun sopivia vaatteita. Vedenpitävä takki, housut ja kengät ovat tärkeitä retkillä, ja lisäksi on hyvä omistaa lämpimiä väliasuja; fleecetakki ja housut sekä aluskerrasto pääsevät varmasti käyttöön. Kannattaa suosia kerrospukeutumista sekä villaa tai teknisiä kuituja, puuvillaiset kerrokset ovat kastuttuaan kylmiä. Ruokailuvälineet. Retkillä syödään aina omista astioista. Ruokailuvälineet pakataan kangaspussiin ja mukaan voi lisätä astiapyyhkeen kuivaamista varten. Ruokailuvälinepussista tulisi löytyä särkymätön muki, ainakin 1 syvä, särkymätön lautanen, haarukka, lusikka ja veitsi. Mikäli ostaa suositun sporkin, kannattaa mukaan pakata silti veitsi. Vaelluksille suositellaan metallisia aterimia, sillä muovinen spork voi sulaa kuumassa retkikeittimessä ruokaa hämmennettäessä. Makuupussi. Pienimmät partiolaiset nukkuvat sisällä tai kesäisin teltoissa, isommat nukkuvat melko pitkällekin syksyyn ulkona. Syksyllä ja talvella nukutaan myös lämmitetyssä talviteltassa. Makuupussin on hyvä olla käyttäjälleen sopivan kokoinen (ei siis kannata ostaa kaksimetriselle tarkoitettua pussia 120-senttiselle sudenpennulle) ja pussin mukavuuslämpötilan olisi hyvä olla lähellä nollaa. Sudenpennut pärjäävät hyvin vielä retkeilymerkkien lasten makuupusseilla, mutta markettien prinsessapussissa voi tulla kylmä jopa kämppämajoituksessa. Makuualusta. Ulkona nukuttaessa makuualustan tärkein tehtävä on toimia eristeenä kylmän maan ja oman selän välissä. Solumuoviset alustat ovat hyvin eristäviä ja niitä löytyy sekä 3:n että 4 vuodenajan käyttöön. Mukavuudenhaluisemmille löytyy myös ilmatäytteisiä alustoja. Ilmatäytteistä alustaa ostaessa kannattaa huomioida eristävyys ja paino! Rinkka. Vaelluksien tärkein varuste on hyvä ja käyttäjälleen sopiva rinkka. Rinkan kannattaa olla ainakin 50l kokoinen ja se on saatava sopivan mittaiseksi selästä ja kiristettyä kunnolla lantiolle. Lasten rinkalla pärjää melko pitkälle, mutta isommalle tytölle kannattaa ostaa aikuisten rinkka. Rinkkaa kannattaa aina sovittaa ennen ostopäätöksen tekemistä! Puukko. Partiossa veistellään ja tulen tekemiseen tarvitaan usein puukkoa. Hyvästä puukosta saa tukevan otteen ja siinä on sormisuoja lipsumisten estämiseksi. Puukko on pidettävä terävänä silloin se aiheuttaa paljon vähemmän vahinkoa. Tasku- tai otsalamppu. Retkillä on usein kämpässäkin pimeää, joten valaisimelle löytyy käyttöä. Otsalamppu on kätevä, sillä se vapauttaa kädet muuhun toimintaan, mutta myös käsikäyttöisiä taskulamppuja löytyy. Lampun mukaan kannattaa aina pakata varaparistot. Kaikki varusteita ei tarvitse ostaa, niitä voi kysellä myös lainaan. Myös lippukunnalta löytyy joitain lainavarusteita, ja kannattaakin kysyä omalta johtajalta tai retken johtajalta, jos varusteet tuottavat päänvaivaa. Muista

12 nimikoida kaikki omat varusteet, jotteivät ne sekoitu ja löytävät hukkuessaan takaisin oikealle omistajalle. 3. Sädetytön pukeutumisohje Sädetytöt pukeutuvat partioasuun paraatissa, lupauksenannossa (ilman päähinettä) ja muutamissa muissa tapahtumissa niin mainittaessa. Kokouksissa, retkillä ja leireillä käytetään aina partiohuivia. Partioasun yleisilme on tummansininen, ja se puetaan aina päällimmäiseksi. Alle puetaan riittävästi tummia vaatteita (alta ei siis sovi pilkottaa vaikkapa pinkkiä kaulusta), ja tarvittaessa voi käyttää tummansinisiä tai mustia sormikkaita. Ikäkausikohtaiset asusteet: Sudenpentu: Tummansininen collegepaita + merkit Partiohuivi merimiessolmulla solmittuna + huivimerkki Tonttupipo Seikkailija: Mustikansininen partiopaita + merkit Partiohuivi + huivimerkki + oranssi osmonsolmu Tummansininen baretti oikealla kallistettuna Tarpoja: Mustikansininen partiopaita + merkit Violetti pillinaru Partiohuivi + huivimerkki + violetti osmonsolmu Tummansininen baretti oikealle kallistettuna Samoaja: Mustikansininen partiopaita Vihreä pillinaru Partiohuivi + huivimerkki + vihreä osmonsolmu Tummansininen baretti oikealle kallistettuna Vaeltaja: Mustikansininen partiopaita Ruskea pillinaru tai PJ-kurssin käyneillä valkoinen pillinaru Partiohuivi + huivimerkki + ruskea osmonsolmu tai PJ-kursisn käyneillä nahkainen josefiinansolmu Tummansininen baretti oikealle kallistettuna Aikuinen: Mustikansininen partiopaita Sininen pillinaru tai PJ-kurssin käyneillä valkoinen pillinaru

13 Partiohuivi + huivimerkki + sininen osmonsolmu tai PJkurssin käyneellä nahkainen josefiinansolmu Tummansininen baretti oikealle kallistettuna Kaikille yhteiset asut: Tummansininen, noin polvipituinen hame. Ei farkkuhametta! Tummansiniset, yksiväriset sukkahousut, ei kuvioituja tai raidallisia. Tummansiniset tai mustat siistit kengät. Sudenpentujen college-puseron voi ostaa lippukunnalta, muut varusteet kenkiä ja sukkahousuja lukuun ottamatta Scandinavian Outdoor-myymälöistä. Lippukunnalla on jonkin verran myös lainavaatteita sukkahousuista päähineisiin, joista voi kysellä omalta johtajalta. Huomaathan, että Sädetytöt käyttävät ns. uudempaa (05), mustikansinistä partiopaitaa. Sädetytön partioasuun ei kuulu partiovyötä. Merkit Lippukunnalta saat: partiohuivin huivimerkin osmonsolmun lupausmerkit ikäkausimerkit päätösmerkit taitomerkit Itse hankitaan: maatunnus (Suomi-Finland) paikkakuntatunnus (Turku) piirimerkki (L-SP) järjestötunnus (SP) pillinaru Kuvalliset ohjeet merkkien kiinnittämisestä löydät nettisivuilta: sadetytot.net à mappi à Partioasu 4. Sädetyttöjen tiedotus ja some Sädetytöt viestivät tapahtumista ja muista partioon liittyvistä asioista aina kuun ensimmäisenä päivänä sähköpostilaatikkoon kolahtavalla Sädäripostilla. Sädäripostit löytyvät myös lippukunnan nettisvuilta: sadetytot.net à mappi à Sädäriposti. Sädäripostin liitteenä voi olla tapahtumakirjeitä ja tapahtumamainoksia. Tapahtumakirjeitä lähetetään välillä myös muina aikoina sähköpostilla. Lisäksi tapahtumakirjeitä jaetaan paperisina kokouksissa. Meihin päin voi olla yhteydessä joko oman johtajan kautta tai nettisivuilta löytyvien yhteystietojen avulla. Muistathan aina ilmoittaa omalle johtajalle, jos et pääse osallistumaan oman ryhmäsi kokoukseen! Nettisivumme löytyvät osoitteesta sadetytot.net. Sen lisäksi Sädetytöt löytyvät Facebooksita: Kaarinan Sädetytöt RY ja ja #sädetytöt. Muita partioaiheisia kuvia löytyy #partioscout tunnisteen takaa. Otamme tapahtumissa paljon kuvia, ja toisinaan niitä julkaistaan lippukunnan somekanavissa ja nettisivuilla. Mikäli haluat kieltää lapsesi kuvaamisen tai

14 kuvien julkaisun, olethan yhteydessä omaan johtajaasi tai suoraan lippukunnanjohtajaan. 6. Sädärivaatteet. Sädäreillä on oma kirjoneulemallisto, johon kuuluu jo kuuluisuudeksi noussut Sädäripipo. Neulomisohjeet lötyvät nettisivuilta: sadetytot.net à mappi à Sädäripipo. Kirjoneulemallisto päivittyy syksyllä sädärivillasukilla! Muistathan nimikoida myös sädärivaatteet!

15 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla, jos hän ei ole partiolainen itsekin, on partiorekisteri Kuksassa samankaltainen henkilötietosivu kuin partiolaisilla, tosin ilman jäsenyyttä lippukuntaan. Eli hänet on liitettynä vain huollettaviinsa. TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN nämä huoltaja voi tehdä itse omien yhteystietojen muutokset Kuksaan huollettavan yhteystietojen muutokset Kuksaan huollettavan jäsenkortin tallentaminen/tulostaminen huollettavan ilmoittamisen partiotapahtumiin nämä huoltajan tulee ilmoittaa lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalle huoltajan lisääminen jäsenlajin muutokset (perheessä useampia partiolaisia) partiosta eroaminen uusien jäsenten liittyminen HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN 1. vaihtoehto: Ilmoita huoltajuudesta lippukuntaan Jos sinulla on alaikäisiä partiolaisia huollettavana, pyydä lippukuntaa lisäämään itsesi huoltajaksi kaikille huollettavillesi. Kun sinut on lisätty huoltajaksi, saat siitä sähköpostiviestin, jossa tiedot rekisteröitymistä varten. 2. vaihtoehto: Liity-sivusto Jos olette lisäämässä partiolaista mukaan partioon Liity-partioon -sivuston kautta, on samalla mahdollisuus liittää huoltaja uuteen jäseneen. Jäsenen tietojen lisäämisen jälkeen paina Lisää huoltaja -painiketta. REKISTERÖITYMINEN Kun sinut on lisätty huoltajaksi, saat siitä sähköpostiviestin, jossa ohjeet ja tiedot rekisteröitymistä varten. Voit kysyä tietoja (huoltajanumero ja sähköposti) myös lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalta. Huomaa, että sekä partiolaisella, että huoltajalla on omat numeronsa. Jäsenellä jäsennumero ja huoltajalla huoltajanumero. Huoltajan sähköposti saa olla vain huoltajan tiedoissa, sitä ei saa lisätä huollettavan tietoihin. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

16 Rekisteröityminen aloitetaan menemällä osoitteeseen kuksa.partio.fi. Suosittelemme käyttämään Chromen tai Firefoxin uusia versioita. kuksa.partio.fi Rekisteröidy Kun tulet ensimmäistä kertaa Kuksaan tulee sinun rekisteröityä. Aloita klikkaamalla Rekisteröidypainiketta Jäsennumero (Huoltajanumero) Tähän laitetaan huoltajan huoltajanumero, ei huollettavan jäsennumeroa. Ole tarkkana, että laitat vain numeron, sillä viestissä oleva piste tulee tähän helposti mukaan. Sähköpostiosoite sama kuin jäsenrekisterissä! (Huoltajalla sama, johon sain tiedon rekisteriin lisäämisestä) Klikkaa Jatka-painiketta Käyttöehdot raksi on pakollinen Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

17 Valitse 3:sta kirjautumisvaihtoehdosta Siis mikä sopii itsellesi parhaiten. Muista kuitenkin, minkä valitset. Käyttäjätunnuksen palauttaminen on hankalaa, joten suosittelemme käyttämään Google- tai Facebook-tiliä, joissa on huomattavasti paremmat toiminnot unohtuneiden tunnusten ja salasanojen palauttamiseen. Google jos käytät googlea vaikkapa gmailin muodossa päivittäin on tämä hyvä vaihtoehto Facebook jos Facebook on tuttu voit käyttää tätäkin vaihtoehtoa Käyttäjätunnus ja salasana Keksi itsellesi käyttäjätunnus ja muista se, sillä tarvitset sitä aina kirjautuessasi, eikä sitä näe oikein mistään. Huomaa, että Kuksassa käytetään vain pieniä kirjaimia ja numeroita. EI erikoismerkkejä, paitsi (-) Keksi myös salasana Tämäkin on hyvä muistaa! Kuksa on tarkka salasanoista, joten huomaa, että salasanassasi on: o ainakin 8 merkkiä o ainakin yksi iso kirjain o ainakin yksi pieni kirjain o ainakin yksi numero Salasana uudelleen KIRJAUTUMINEN Kirjautuminen partiorekisteri Kuksaan alkaa menemässä sivulle kuksa.partio.fi. Riippuen rekisteröitymisvaiheessa valitsemastasi kirjautumistavasta, valitse tässä sama kirjautumistapa. Kirjaudu Kuksaan käyttämällä luomaasi PartioID:täsi ja salasanaa Vaihtoehtoiset kirjautumistavat Facebookja Google-kirjautuminen Salasana unohtunut? Voit pyytää salasanan palautusta klikkaamalla linkkiä. Tämä toimii kehnosti, joten jos mikään muu ei auta, niin laita viestiä kuksatukeen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9) info@partio.fi

18 Kuksan etusivu näyttää tältä Pestistäsi riippuen näkymä voi olla hyvinkin erilainen. Nyt on kyseessä huoltajanoikeudet. Omat tiedot Pääset tarkastelemaan omia tietojasi klikkaamalla nimeäsi. Huollettavat Kaikki huollettavasi näkyvät tässä listassa. Jos joku puuttuu ole yhteydessä omaan lippukuntaan! vihreä pallo = jäsenyys kunnossa punainen pallo = jäsenmaksu maksamatta keltainen pallo = uusi jäsen PROFIILI Jokaisella partiolaisella ja huoltajalla on oma profiilinta Kuksassa. Tarkoitus on, että jokaisella on vain yksi profiili, joka on linkitetty haluttuihin tietoihin, henkilöihin tai organisaatioihin. Yhteystieto välilehdellä on paljon tietoa, mutt amennään ensin muokkaamaan perustietoja. Muokkaa perustietoja Pidä ainakin yhteystiedot ajan tasalla! Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9) info@partio.fi

19 Henkilökortin tiedot Kaikki henkilökortin kohdat eivät ole oleellisia huoltajan kohdalla. Olennaiset kohdat on käsitelty alla. Mikään ei estä täyttämästä muitakin kohtia, muttei se ole pakollista. Osaa tietoja pääsee muuttamaan vain lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja, joten ole häneen yhteydessä, jos vaikka nimesi muuttuu. Osoitetiedot Joissakin tapauksissa lähestymme suoraan huoltajia, jolloin yhteystietojen kannattaa olla kunnossa. Hae postitoimipaikka Klikkaa tästä, niin Postitoimipaikka ja Kotikunta päivittyvät automaattisesti. (Jos tätä ei ole tehty näkyy henkilön tai organisaation nimen perässä - tuntematon. Organisaatio Älä valitse tästä mitään henkilöiden kohdalla. Jos tästä on valittu organisaatio, ei posti mene oikeaan osoitteeseen! Laskutustapa Valitse laskutustapa, jolla haluat partiosta tulevia laskuja maksaa. Jos maksat huollettavasi jäsenmaksun on tässä vaihtoehtona myös E-lasku. Kun tilaat E-laskun pankista käytä omaa huoltajanumeroasi. Syntymäaika Huoltajan syntymäaika tulee merkitä tai hänen oikea syntymäaikansa. Ainakaan huoltaja ei saa olla alaikäinen Kotikunta Helpottaa ihmisten tunnistamista muista samannimisistä! Puhelin* Jos jotain sattuu, on puhelu nopein tapa tavoittaa, joten pidä tämä ajan Sähköposti Pitää olla syötettynä viestinnän ja kirjautumisen takia! Sama sähköposti ei saa olla järjestelmässä kuin yhdellä henkilöllä! Muista tallentaa ihan joka kerta! Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9) info@partio.fi

20 Oma kuva Voit halutessasi lisätä tai poistaa itsellesi kuvan linkistä Paljon välilehtiä? Kaikilla rekisteriin lisätyillä on tämä jäsensivu, jossa on paljon tietoja. Myös huoltajalla näkyvät nämä tiedot, sillä huoltajana voi toimia partiolainenkin. Huollettavat löytyvät sivun alaosasta! Pääset täältä siirtymään huollettavan tietoihin Voit valita maksatko huollettavasi jäsenmaksut, eli tuleeko ne suoraan sinulle. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

21 HUOLLETTAVA PROFIILI Huollettavan henkilösivu on käytännössä samanmuotoinen kun huoltajankin sivu. Huollettavallesi kertyy tosin välilehdille pikkuhiljaa merkintöjä tapahtumaosallistumisista, koulutuksista jne. Jäsenlaji vihreälle! Jäsenmaksu on kunnossa, hienoa! Keltainen = uusi jäsen, jäsenlasku tulee pian Punainen = jäsenlasku maksamatta maksa lasku, jotta partiotoiminta voi jatkua ja vakuutukset on voimassa Laskut hukassa avaa laskut välilehti. Sieltä näkyy laskutushistoriasi ja kaikki laskut pdf-tiedostoina. Muokkaa perustietoja klikkaamalla painiketta Henkilökortin tiedot Henkilökortilla on paljon tietoja ja kaikki eivät ole oleellisia. Olennaiset kohdat on käsitelty alla. Mikään ei estä täyttämästä muitakin kohtia, muttei se ole pakollista. Osaa tietoja pääsee muuttamaan vain lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja, joten ole häneen yhteydessä tarvittaessa. Osoitetiedot ovat tärkeät, sillä partiolehti sekä tapahtuma- ja kurssikirjeet lähetetään tänne. Hae postitoimipaikka Klikkaa tästä, niin Postitoimipaikka ja Kotikunta päivittyvät automaattisesti. (Jos tätä ei ole tehty näkyy henkilön tai organisaation nimen perässä - tuntematon. Organisaatio Älä valitse tästä mitään henkilöiden kohdalla. Jos tästä on valittu organisaatio, ei posti mene oikeaan osoitteeseen! Laskutustapa Valitse laskutustapa, jolla haluat partiosta tulevia laskuja maksaa. Oletuksena kaikille 15-vuotta täyttäneille lähtee lasku sähköpostilla. Alle 15-vuotiaat saavat jäsenlaskun paperisena. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9) info@partio.fi

22 Kotikunta Helpottaa henkilön tunnistamista. Puhelin* Jos jotain sattuu, on puhelu nopein tapa tavoittaa, joten pidä tämä ajan tasalla! Tähän siis huollettavan numero. Sähköposti On keskeinen viestintäkanava. tähän ei saa syöttää huoltajan sähköpostiosoitetta. Sille on oma paikkansa huoltajan tiedoissa. Paperinen jäsenkortti lähetetään sen tilanneille kerran vuodessa, joilla ei ole muita mahdollisuuksia tulostaa jäsenkorttia tai tallentaa sitä vaikkapa puhelimeen. Älä siis turhaan valitse tätä kohtaa! Älä unohda tallentaa! Jäsenkortin tulostus Painikkeesta voit ladata ja tulostaa pdf-muotoisen jäsenkortin. (ota vaikka kuva kännykkään jäsenkortista, niin se on aina mukana) Henkilön välilehdet välilehdille kertyy pikkuhiljaa merkintöjä jäsenen tapahtumaosallistumista, partioohjelmasta sekä koulutuksista. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

23 Huoltaja huoltajan tiedot näet tästä Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

24 ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMIIN Ilmoittautuminen partiotapahtumiin tapahtuu aina ulkoisen linkin kautta käyttäen partiotunnuksia. Käytännössä ei ole väliä, mitä kautta saat linkin tapahtumaan. Yleisimpiä paikkoja ovat sähköposti, lippukunnan/piirin/sp:n nettisivut tai vaikkapa tapahtumamainos kololla. Klikattuasi ilmoittautumislinkkiä aukeaa sinulle joko kirjautumissivu tai mahdollisti (jos selaimesi muistaa kirjautumisesi) tapahtuman ilmoittautumissivu. Kirjaudu palveluun Huoltajien tulee aina kirjautua palveluun ilmoittaakseen huollettaviaan tapahtumiin omilla huoltajatunnuksillaan. Ei siis huollettavan tunnuksilla! Huoltaja lasketaan siis partiolaiseksi, kun hänet on lisätty rekisteriin huoltajaksi. Siirryt ilmoittautumislomakkeelle kirjautumissivun kautta! Tapahtuma, johon olet ilmoittautumassa tai ilmoittamassa osallistujia Osallistujan valinta! Pudotusvalikossa näkyy kaikki ne henkilöt, jotka voit ilmoittaa tunnuksillasi tähän tapahtumaan. alitse ilmoitettava henkilö listasta! Tarkista, että kaikki yhteystiedot ovat oikein! Pääset muokkaamaan ilmoitettavan henkilön yhteystietoja Muokkaa linkistä Näkymä muuttuu hiukan. Pääset nyt muokkaan tietoja. Muista tallentaa tekemäsi muutokset. Tallenna henkilö linkistä! Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

25 Tapahtumissa kysytään monia asioita. Vastaa huolella esitettyihin kysymyksiin. Maksaja määritellään jo tapahtumasta, mutta voit päästä valitsemaan tästä, mikäli vaihtoehtoja on useampia. Tapahtuman maksut Osaan kohdista liittyy maksuja. Maksut ovat joko pakollisia tai jossain tapauksissa voit valita lisäpalveluita, kuten kuljetuksia ja ohjelmapaketteja. Muut kysymykset Muihin kysymyksiin ei liity rahaa, mutta niillä pyritään määrittelemään erilaisia asioita. Kysymykset voivat olla myös pakollisia. Avoimet kysymykset näihin ei ole määritelty vastausvaihtoehtoja, joten voit vasta niihin omin sanoin. Tapahtuman kokonaishinnan näet, kun klikkaat Laske kokonaishinta painiketta. Ilmoittautuminen on valmis, vasta, kun klikkaat Ilmoittaudupainiketta Isommissa tapauksissa voi olla pitkiäkin kysymyssarjoja ja osa kysymyksistä saattaa näkyä vasta valittuasi tietyn kohdan. Pyrimme siihen, että emme kysy turhia tietoja, joten täytä ilmot aina huolella ja todenmukaisesti. Saatte ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostilla ilmoittautumisen jälkeen. Saatte myös ilmoittautumisen, mikäli olette päätyneet varasijalle. Tapahtumasta osaa kertoa lisätietoja parhaiten järjestäjä tai oma partiojohtaja lippukunnassa. Kuksatuki (valtakinnallinen palvelu) ei osaa vastata tapahtumia tai koulutuksia koskeviin kysymyksiin! PARTIOSTA EROAMINEN Joskus käy niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta. Tämä on harmi, sillä vähintäänkin partiosta useimmat saavat partiossa elinikäisiä ystäviä. Tällöin pitää erota partiosta. Partiosta eroaminen tapahtuu ilmoittamalla siitä omaan tai huollettavan lippukuntaan. Ei siis riitä, että jättää jäsenmaksun maksamatta! Lippukunta päättää jäsenyyden jäsenrekisterissä, ettekä saa enää partiolehtiä tai jäsenmaksuja. MUITA OHJEITA Lisää Kuksan ohjeita löydät osoitteesta Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Töölönkatu 55, Helsinki Puh. (+358 9) Faksi (+358 9)

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 31.8.2015 vj huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 25.8.2016 vj Oikeus: Huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 19.9.2017 vj Oikeus: Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko jäsen

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 1.3.2017 vj Oikeus: Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko jäsen itse

Lisätiedot

Mikäli kysyttävää kuitenkin jää, löytyvät johtajistomme yhteystiedot nettisivuiltamme sadetytot.net à yhteystiedot.

Mikäli kysyttävää kuitenkin jää, löytyvät johtajistomme yhteystiedot nettisivuiltamme sadetytot.net à yhteystiedot. Sädeinfo Hei sädetytön huoltaja! Olemme keränneet tähän oppaaseen tietoa partiosta, Sädetytöistä, tapahtumista ja varusteista. Toivomme, että kävisitte sen yhdessä sädetyttönne kanssa läpi. Mikäli kysyttävää

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 1.6.2017 vj Oikeus: Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko jäsen itse

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Vastuu: 31.8.2015 vj Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 18.9.2017 vj Oikeus: Huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Hei! klo marssiharkat kaikille ikäkausille Hannunniitun kololla. Partioasu.

Hei! klo marssiharkat kaikille ikäkausille Hannunniitun kololla. Partioasu. 1.4.2016 Hei! Huhtikuun tärkeimmät partiotapahtumat ovat lupauksenanto ja partioparaati, joihin osallistumme koko lippukunnan voimin. Lisätietoa näistä tapahtumista sekä pukeutumisesta löydät tämän kirjeen

Lisätiedot

Heippa! Keväisin terveisin Milja Kokko

Heippa! Keväisin terveisin Milja Kokko 1.3.2016 Heippa! Sädetyttöjen maaliskuun tapahtumia ovat ilmoittautuminen Tammileirille sekä Pyöreän pöydän sädärit päiväretki. Lisäksi nyt on hyvä hetki tarkistaa, näkyykö löytötavaroiden joukossa tuttuja

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN 9.10.2017 vj Oikeus: jäsenrekisterinhoitaja sihteeri lippukunnanjohtaja UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Uuden jäsenen lisääminen tehdään vain siinä tapauksessa, että henkilöä ei ole vielä järjestelmässä. Jos

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN 15.3.2017 vj Oikeus: jäsenrekisterinhoitaja sihteeri lippukunnanjohtaja UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Uuden jäsenen lisääminen tehdään vain siinä tapauksessa, että henkilöä ei ole vielä järjestelmässä. Jos

Lisätiedot

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta)

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) 15.3.2017 vj Oikeus: Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) HUOLTAJAN LISÄÄMINEN Lippukunnat voi lisätä alaikäisille

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen tarkastelu ja korjaaminen

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018

TOIMINTAKERTOMUS 2018 10.3.2019 TOIMINTAKERTOMUS 2018 YLEISTÄ Vuoden 2018 tavoitteet toteutuivat suurimmalta osin. Lippukunta on kärsinyt vuoden aikana johtajapulasta, mikä on ajoittain vaikeuttanut tapahtumien järjestämistä

Lisätiedot

LIPPUKUNNA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

LIPPUKUNNA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 10.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri LIPPUKUNNA TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Jokaisella lippukunnalla on lippukuntakortti, jossa on välilehdillä tärkeää tietoa lippukunnasta.

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen = partioid:n luominen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen

Lisätiedot

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT MIKAELIN SINIKELLOT 2015 SUDENPENNUN PARTIOASU Asuun kuuluu: Partiopaita = tummansininen college-paita o Paitoja myydään mm. partiokaupassa Partiohuivi = kirkkaan

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY 15.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY Liity partioon sivuston kautta tulee partioon paljon uusia jäseniä. Palvelun kautta lippukunnan

Lisätiedot

LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 1.9.2015 vj Jäsenrekisterinhoitaja LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Jokaisella lippukunnalla on lippukuntakortti, jossa on välilehdillä tärkeää tietoa lippukunnasta. YHTEYSTIEDOT Yhteystiedot

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY YHTEYSTIEDOT Lippukunnan nimi: Lippukunnan www-sivut: Kokoontumispaikka eli kolot: Partiolippukunta Liekkitytöt ry www.liekkitytot.fi Poltinahon

Lisätiedot

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri Tampereen Kotkien kesäleiri 26.7-2.8.2018 Sudenpentuleiri 26.7.-29.7.2018 Kuva: CC BY 2.0 Ville Vuorisalmi LEIRIKIRJE Tervetuloa Kotkien kesäleirille Niinisaareen Ruovedelle. Tässä kirjeessä on paljon

Lisätiedot

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT Laadittu uuden ikäkausijaon perusteella ja partiopuku-uudistuksen mukaisesti Laadittu lokakuussa 2011/Liisa Tulosmaa huomioi hankintoja tehdessäsi mahdolliset hintamuutokset

Lisätiedot

Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi

Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi Lounais-Suomen Partiopiiri 20.1.2015 Jyri-Petteri Paloposki ja Leena Hongell jyri-petteri.paloposki@partio.fi leena.hongell@partio.fi Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella,

Lisätiedot

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 Hei koukkaajat ja koukkaajien vanhemmat! Helteinen kesä ja kuiva on vaipumassa muistoihin, mutta lippukunnan syyskausi on sitä vastoin pääsemässä kunnolla vasta käyntiin!

Lisätiedot

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE HENRIKIN TAPULITYTÖT SISÄLLYS Tästä ohjeesta löydät kaiken tarvittavan tiedon kunkin ikäkauden partioasusta sekä merkkien ompelusta. Partioasu kannattaa katsoa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen kevään kevään

Lisätiedot

JÄSENKIRJEEN LÄHETTÄMINEN

JÄSENKIRJEEN LÄHETTÄMINEN 6.10.2015 vj JÄSENKIRJEEN LÄHETTÄMINEN Pyydän lippukuntien jäsenrekisterinhoitajien apua jäsenkirjeen lähettämiseksi omalle lippukunnalleen. Itseltäni ei viestin lähettäminen onnistunut tiedoston kasvettua

Lisätiedot

PARTIOON LIITTYMINEN. Partiohaku

PARTIOON LIITTYMINEN. Partiohaku 27.6.2018 vj PARTIOON LIITTYMINEN Partioon liitytään tavallisesti koulujen alussa. Partioon voi kuitenkin ilmoittautua minkä ikäisenä tahansa. Partion kohderyhmänä on 7 22 -vuotiaat, mutta toimintaa ja

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Lippukunnallamme on muutamia tapahtumia vuodessa (esim. paraati, joulujuhla, lipunlasku ja nosto), joissa kaikkien tulisi olla pukeutuneita "virallisiin" eli

Lisätiedot

Lippukunnan tietoja pystyy päivittämään lippukunnanjohtaja, jäsenrekisterinhoitaja ja sihteeri.

Lippukunnan tietoja pystyy päivittämään lippukunnanjohtaja, jäsenrekisterinhoitaja ja sihteeri. 11.10.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri LIPPUKUNNAN TIEDOT Jokaisella lippukunnalla on lippukuntakortti, jossa on välilehdillä tärkeää tietoa lippukunnasta. Nämä tiedot

Lisätiedot

Jäsenlaskutus Kuksassa

Jäsenlaskutus Kuksassa Jäsenlaskutus Kuksassa SISÄLLYSLUETTELO 1. Jäsenlaskutusaikataulu... 2 Uudet jäsenet... 2 Kevätkaudella (tammikuu-heinäkuu) liittyvät jäsenet... 2 Syyskaudella (elokuu-joulukuu) liittyvät jäsenet... 2

Lisätiedot

JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA

JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA 1/5 16.8.2017 KUILUN KULKIJAT RY Pihatie 24 71820 PÖLJÄ «Sukunimi» «Etunimet» JA HUOLTAJA(T) «Katuosoite» «Postinumero» «Postipaikka» Olemme koonneet tähän kirjeeseen Kulukijoiden syksyn ohjelmaa. Toimintaa

Lisätiedot

TERVETULOA BPC-LEIRILLE

TERVETULOA BPC-LEIRILLE TERVETULOA BPC-LEIRILLE Kesä on vihdoin täällä ja on aika ryhtyä valmistautumaan leiriä varten. Tästä leirikirjeestä löytyy tietoa leirille valmistautumista varten. SAAPUMINEN LEIRILLE Lippukunnat ovat

Lisätiedot

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki!

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki! EDDA'14 Leirikirje # 2 Hei leiriläinen ja kotiväki! Ilmoittautuminen Edda 14 kesäleirille on päättynyt ja mukaan on ilmoittautunut reilusti yli 100 pohjanveikkoa. Mahtavaa, että juuri sinä olet yksi heistä!

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei!

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei! Osallistujakirje 3 16.7.2008 Hei! Tässä tulee jälleen tärkeää asiaa Yodli! -leiristä. Tämä 3. ja viimeinen osallistujakirje on samalla virallinen leirikirje. Lukekaa kirje huolella! Kirje on jaettu kolmeen

Lisätiedot

Opas uudelle partiolaiselle

Opas uudelle partiolaiselle Opas uudelle partiolaiselle Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit (KaiDe) on vuonna 1963 perustettu partiolippukunta eli partion paikallisyhdistys, jossa partiota voivat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

UUSI JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA

UUSI JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA 1/5 19.8.2015 KUILUN KULKIJAT RY Pihatie 24 71820 PÖLJÄ «Sukunimi» «Etunimet» «Katuosoite» «Postinumero» «Postipaikka» Olemme koonneet tähän kirjeeseen Kulukijoiden syksyn ohjelmaa. Toimintaa on tarjolla

Lisätiedot

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko Tervetuloa Akela- ja Sampokurssille! Tietojemme mukaan olet ilmoittautunut partiopiirimme Akela- tai sampokurssille. Loistava juttu! Seuraavana on lisätietoa kurssista, varusteluettelo, ajo-ohje Partiomajalle,

Lisätiedot

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. 29.6.2012 Jarno Hakulinen Sisällys 1. Piirikohtaiset tilastot... 3 2. Vuosiselosteen palautuminen... 3 3. Tilastoissa käytettyjä termejä... 4 4. Jäsenistö...

Lisätiedot

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Jokihiset ry Syyskokouksen 2014 pöytäkirja Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Aika: tiistai 28.11.2014 klo 18.00 Paikka: Kolo, Jokiniemen koulun paviljonki, Valkoisenlähteentie 51, 01370 VANTAA

Lisätiedot

Tervetuloa Karhunvartijoiden vanhempainiltaan

Tervetuloa Karhunvartijoiden vanhempainiltaan Tervetuloa Karhunvartijoiden vanhempainiltaan Illan ohjelma Sanastoa Lippukunta & kuulumiset Partioohjelma & tavoitteet Kuksa Syksyn 2017 toimintakalenteri Uusien partiolaisten varusteet Oman pienryhmän

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Liekkityttöjen ja Kaskenkaatajien yhteinen kevätvaellus järjestetään 13.5.-17.5. Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Paikka: Vaelluksen paikkana on upea Laipanmaan retkeilyalue Pälkäneellä lähellä Sappeen

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu Tiedotuskanava Merituulen tiedotuslehti koteihin syyskuu - lokakuu Tärkeitä puhelinnumeroita Kokoontumisajat Tulevat tapahtumat Syksyntapahtumia Merituulessa tapahtuu Tuisku 2015 MERITUULI Lisää tietoa

Lisätiedot

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA??

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA?? MiniGiba 1/17 GIBA Vastaava toimittaja Sampo Rapeli Tämän giban tekivät Sampo Rapeli, Olli Särkilahti, Oona Paananen, Taru Kosomaa, Monna Laari, Juha van Wensen Taitto Juha van Wensen Painosmäärä 150

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMISOHJE ILVES19

ILMOITTAUTUMISOHJE ILVES19 ILMOITTAUTUMISOHJE ILVES19 Ilves19 leirille ilmoittaudutaan Kuksaan tämän ilmoittautumislinkin kautta: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/login.aspx?id=18142 Ilmoittautuminen alkaa 7.1. klo 00:01. Kaikki

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä LOKAKUU 2018 Illat pimenevät ja kelit kylmenevät, ja se jos mikä antaa syyn puhua ensi kesästä! Sinun kanssasi kesäfiilistä nostattaa kuukausittain ilmestyvä ryskeposti Rusahdus, joka tarjoaa paljon hyödyllistä

Lisätiedot

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja Ikäkaudet Perhepartio -Uusin lisäys partiotoimintaan -Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja -Perhepartio ei käytä vielä partio-ohjelmaa

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Sudenpennun puvut ja merkit Sudenpentu kantaa lippukuntahuivia ja on pukeutunut sudenpentupaitaan, jossa on sudenpää-

Lisätiedot

KÄPYNEN UUDEN PARTIOLAISEN PAINOS KYSELY KOTEIHIN. www.käppäräpartio.fi. Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot):

KÄPYNEN UUDEN PARTIOLAISEN PAINOS KYSELY KOTEIHIN. www.käppäräpartio.fi. Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot): KYSELY KOTEIHIN Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot): KÄPYNEN Kotiväen sähköpostiosoite (tai osoitteet): Olen kiinnostunut tukemaan lapseni partiotoimintaa: osallistumalla

Lisätiedot

Tavastien merkkiohjeet. Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä.

Tavastien merkkiohjeet. Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä. Tavastien merkkiohjeet Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä. Paidan rinnus Oikean rintataskun yllä Vasemman rintataskun yllä Leiri-/tapahtumamerkki

Lisätiedot

KARHUNVARTIJAT

KARHUNVARTIJAT KARHUNVARTIJAT 30.8.2018 KAVA KAVA KAVA MUR MUR MUR! Partiokokouksessa tapahtuu: https://www.youtube.com/watch?v=en PEXjF_gNM Sanastoa Kava = Karhunvartijat lpk = lippukunta kolo = paikka, missä kokoonnumme

Lisätiedot

Tervetuloa Mággá- leirimatkalle!

Tervetuloa Mággá- leirimatkalle! Tervetuloa Mággá- leirimatkalle! Olemme kohta vuoden valmistautuneet leirimatkalle Lappiin ja nyt pääsemme lähtemään! Meitä lähtee matkaan yhteensä 42! Lippukuntamme vuosi huipentuu nyt leiriin ja vaellukseen

Lisätiedot

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN TAMMILEIRI XVII AARNIVALKEA SUDENPENTUJEN OMA PIIRILEIRI Seitsemästoista Tammileiri järjestetään kesäkuussa 6.-9. päivä Sauvon Ahtelassa Turun kaupungin leirikeskuksessa.

Lisätiedot

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE 1. REKISTERÖITYMINEN: Aloita rekisteröityminen klikkaamalla alla olevaa painiketta Syötä tarvittavat tiedot. Vahvista, että olet lukenut ehdot läpi ja paina Send Saat aktivointiviestin

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Nukkumajoki - toinen leirikirje 1/7

Nukkumajoki - toinen leirikirje 1/7 1/7 KOHTA MENNÄÄN! Hei! Leiri lähenee ja jännitys tiivistyy. Tämä on toinen leirikirje, jossa on tärkeää tietoa leirin osallistujille. Ensimmäinen leirikirje on lähetetty osallistujille jo aiemmin, ja

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi!

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tässä ohjeessa kerrotaan lyhyesti mikä on CWT Portal mistä löydät matkustajaprofiilisi kuinka rekisteröidyt ja kirjaudut CWT Portaliin mitä teet, jos olet unohtanut

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan!

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat-partiolippukunta Perustettu 1929 Jäseniä n. 120 Tukikohtana toimii kirkonkylän kolo, toinen kolo Suoramalla sekä Havisevalla Kangasalan seurakunnan

Lisätiedot

Hei HuHu yhteyshenkilö!

Hei HuHu yhteyshenkilö! Hei HuHu yhteyshenkilö! Lounais-Suomen Partiopiirin samoajien vaeltajien piirileiri HuHun ilmoittautumisaika on alkanut! Sinut on valittu lippukuntasi HuHu yhteyshenkilöksi. Tehtäväsi on kertoa HuHusta

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE TEKIJÖILLE JA LÄHIJOHTAJILLE

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE TEKIJÖILLE JA LÄHIJOHTAJILLE AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE TEKIJÖILLE JA LÄHIJOHTAJILLE TAMMILEIRI XVII AARNIVALKEA Sudenpentujen oma piirileiri! Seitsemästoista Tammileiri järjestetään kesäkuussa 6.-9. päivä Sauvon Ahtelassa Turun

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 23.1.2019 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

3. Kirjaudu sisään Pelipaikkaan jo olemassa olevilla tai äsken luoduilla tunnuksillasi

3. Kirjaudu sisään Pelipaikkaan jo olemassa olevilla tai äsken luoduilla tunnuksillasi PELIPASSIN UUDISTAMINEN KAUDELLE 2019 Nämä tiedot tarvitset aloittaessasi Pelipassin uusimisen: Pelaajan nimi PalloID-tunnus (PalloID:si löydät mm. pelipassilaisille lähetetyistä sähköisistä kuukausikirjeistä

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta

Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta Lounais-Suomen Partiopiiri Jyri-Petteri Paloposki jyri-petteri.paloposki@partio.fi Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella, jossa käydään läpi muutamia tärkeitä uusia

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

LÖYTÖRETKI 2015. Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 25.04.2015 Keravalla

LÖYTÖRETKI 2015. Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 25.04.2015 Keravalla LÖYTÖRETKI 2015 Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 25.04.2015 Keravalla 2 KILPAILUKUTSU Löytöretkeilijä Elokivi on kokenut maailmanympärysmatkailija, eikä hän ole ensimmäistä kertaa lentokoneessa tai luolassa.

Lisätiedot

Kipinäpartio ry PUKU- JA MERKKIOHJE 2018

Kipinäpartio ry PUKU- JA MERKKIOHJE 2018 PUKU- JA MERKKIOHJE 2018 2/24 3/24 LIPPUKUNNAN PUKU JA MERKKIOHJE Tässä ohjeessa kuvataan partioasujen käyttö ja merkkien sijoittelu niihin lippukunnassamme. Ohje perustuu Suomen Partiolaisten Puku ja

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 11.11.2018 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon.

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. PARTION IKÄKAUDET ESITYKSEN KULKU Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. Esityksen päättäminen. YLEISTÄ IKÄKAUSISTA, PARTIOPOLUSTA

Lisätiedot

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintakilpailun säännöt Etelä-Karjalan Partiolaiset ry SISÄLLYSLUETTELO Partio-ohjelma Kilpailutoimintaan osallistuminen Koulutukset Kasvu Muut Säännöt astuvat voimaan 1.1.015 alkaen. 1 PARTIO-OHJELMA

Lisätiedot

Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa

Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa 3 4.2.2018 Inarissa valmistaudutaan kovalla tohinalla Lapin partiopiirin 2018 partiotahtiin, joka kantaa nimeä ČUOVÂ VALO. Inarin tunturisudet järjestävät partiotahdin johtajinaan

Lisätiedot