Tikkurilan Montessori-päiväkoti Rantakaislan VANHEMPAIN OPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tikkurilan Montessori-päiväkoti Rantakaislan VANHEMPAIN OPAS"

Transkriptio

1 Tiedote Tikkurilan Montessori-päiväkoti Rantakaislan VANHEMPAIN OPAS Kaislatie 22 C Vantaa puh , ( mukana ulkoiluissa ja retkillä ) tiina.grohn@montessoripaivakoti.com janica.porkka@montessoripaivakoti.com satu.annunen@montessoripaivakoti.com rantakaisla@montessoripaivakoti.com ( Marjon ) Henkilökunta 0-3 vuotiaiden ryhmä Päiväkodinjohtaja Tiina Gröhn Lastenhoitaja Tamara Moilanen Laitoshuoltaja Seija Savolainen 3-6 vuotiaiden ryhmä Montessoriohjaaja Satu Annunen Lastentarhanopettaja Janica Porkka Lastenhoitaja Jonna Monni Lastenhoitaja (osa-aikainen) Mervi Iho Laitosapulainen Miska Savenius Keittäjä Marjo Koivuluoma Olemme keränneet tähän oppaaseen päiväkodin käytännön asioita tiedoksi uusille perheille, pienten ryhmästä siirtyville lasten perheille sekä vanhoille perheille selventääksemme tämän hetkisiä arkisia käytäntöjämme.

2 Päiväkoti on auki Mikäli opiskelun tai työn vuoksi tarvitset lapsellesi päivähoitoa ennen klo 7.30, otathan hyvissä ajoin yhteyttä. Poissaolot Lapsen sairastuttua, ilmoitathan siitä meille aamulla soittaen tai viestittäen kännykkään. Vanhemman velvollisuus on myös ilmoittaa lapsen muusta poissaolosta. Päiväkodin henkilökunta kirjaa lapsen sairastamisen ja poissaolon ja toimittaa tiedon Vantaan kaupungille. Kaupunki mm. huomioi lapsen hoitomaksussa esim. pitkän sairastamisen. Päiväjärjestys 3-6v. ryhmässä 7.30 aamuvastaanotto isojen leikkihuoneessa aamiainen tarjolla 8.00 montessorivälineillä työskentelyä n.9.15 siirrymme pienryhmätoimintoihin työskentelemään montessori välineillä, leikkimään ja pukeutumaan retkelle. Mikäli lapsi työskentelee keskittyneesti, hän voi jatkaa edelleen työskentelyä leikkihuoneen ryhmällä piiri siirtyminen ulkoiluun työskentelytilan ryhmällä ( luokassa ) piiri siirtyminen ulkoiluun ulkoilua siirtyminen lounaalle 2 3 ryhmässä päivälepo ( nukkujat ensimmäisinä ja viimeistään lepääjät ) montessorityöskentelyä, pelejä ja leikkejä lapsen oman valinnan mukaan välipala tarjolla ulkoilu Päiväjärjestys 0-3v. ryhmässä 7.30 aamuvastaanotto isojen leikkihuoneessa aamiainen 8.30 montessorityöskentelyä, jonka jälkeen piiri ulkoilua lounas päiväunet välipala ulkoilu

3 Päiväkotiin tulo ja kotiin lähtö Kun tulette päiväkotiin on täskeää sulkea porttien kaikki haat ja salvat mennessä ja tullessa! Lapset eivät saa kulkea porteista yksin! Turvallisuuteen liittyen opetamme lapsille, että aidoille ei voi kiivetä eikä niiden yli kulkea. Toivomme teiltä tässä asiassa yhteistyötä, jotta keskustelette asiasta kotona tarvittaessa ja omalla mallilla näytätte kuinka porteista kuljetaan yhdessä vanhemman kanssa. Päiväkotiin tultaessa vanhemmat huolehtivat lapsen riisuutumisesta, tossujen laittamisesta jalkoihin ja käsien pesusta ennen ryhmään saapumista. Tossut säilytetään kankaisessa tossupussissa eteisessä, jossa jokaisella on nimetty pussi. Pienten ryhmässä tossut säilytetään eteisen ovessa olevassa kankaisessa tossupussissa. Mikäli tuotte lasta pienten ryhmään, voitte pestä lapsen kädet pienten WC : ssä vaikka tulisittekin aamuvastaanottoon isojen puolelle ennen kahdeksaa. Isojen ryhmässä voi pestä kädet joko keittiön viereisellä lavuaarilla tai isojen WC :ssä, jos tulette ennen kahdeksaa. Kun tulette kahdeksan jälkeen, käsien pesu on hyvä tapahtua keittiön viereisellä lavuaarilla. Tervehdimme lasta aamulla kätellen ja samoin kotiin lähtiessä. Lasten valvonnan ja turvallisuuden kannalta on tärkeää sanoa AINA heipat kätellen! Vastuu lapsesta siirtyy aamulla vanhemmalta päiväkodin työntekijälle kädestä pitäen ja vastaavasti kotiin lähtiessä päiväkodin työntekijältä vanhemmalle. Aamupalan alkaessa asetamme isojen ryhmässä sermin eteiseen tilan rauhoittamisen vuoksi. Mikäli tällöin on viestitettävää päiväkodin työntekijälle, tulethan aikuisen luokse kertomaan asiasi samalla kun lapsi kättelee aikuisen. Huolehdithan ettei lapsi jää yksin eteisen puolelle vaan tulee ryhmätilaan saakka! Mikäli aamiainen on alkanut pienten puolella, pienten ovi suljetaan tilan rauhoittamisen vuoksi. Tällöin on toivottavaa, että kuljetettaessanne sisaruksia isojen ryhmään, kuljette ulkokautta. Ruokailuun liittyviä asioita Rantakaislassa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja välipalaa. Mikäli lapsi syö aamiaisen kotonaan, toivomme teidän kertovan siitä meille selvyyden vuoksi. Aamiaisella aloitamme puurolla, jogurtilla/viilillä tai muroilla ja tämän jälkeen lapsi voi ottaa leipää tms. tarjottavaa. Sama tapa on välipalalla. Ensin syödään päävälipala, jonka jälkeen voi hakea muuta syötävää. Periaatteenamme on, että kaikkia ruokia maistetaan. Kannustamme lasta tähän, että myös uudet maut tulevat lapsille pikkuhiljaa tutuiksi. Ruokailujen välissä on tarjolla aina vettä kannussa janon sammuttamiseksi.

4 Kannustamme lapsia ikätason huomioonottaen omatoimiseen ruokailuun. Mm. aamiaisella ja välipalalla lapsi kattaa pöytänsä ja lopuksi kerää astiansa vieden ne palautuskärryyn. Tapanamme on antaa ruokarauha toisille keskustellen omassa ruokaseurassa. Luonnollisesti harjoittelemme myös muita kauniita ruokatapoja. Lounaan jälkeen lapset saavat ksylitol pastillit. Mikäli lapsella on erityisruokavalio, pyydämme teitä toimittamaan lääkärin lausunnon keittiöön. Päiväuni ja lepo Lapset nukkuvat kummassakin ryhmässä lepohuoneessa lattialla omilla nimetyillä patjoillaan. Säilytämme peittoa ja tyynyä lapsen omalla hyllyllä hygieniasyistä. Halutessanne voitte tuoda päiväkotiin säilytettäväksi unilelun. Isojen ryhmässä nukkarissa ( nukkumahuone ) kuunnellaan rauhallista musiikkia ja tarinoita. Ne lapset, jotka eivät enää nukahda, nousevat nukkarista ylös n. klo Nukkujien lepoaika on pidempi. Kahden maissa alamme avaamaan ovia, jotta loputkin lapset pikkuhiljaa heräävät. Pienten ryhmässä lepoaika on luonnollisesti pidempi, n. klo Varavaatteet, ulkovaatteet ja kuravaatteet Jokaisella lapsella on varavaatelaatikko naulakon yläpuolella tai kaapissa naulakoiden yllä. Varavaatteita tulee olla yksi vaihtovaatekerta ja muutamat alusvaatteet. Huolehdithan että varavaatelaatikossa on aina riittävästi varavaatteita. Päiväkodilla on myös vähän lainavaatteita. Tuothan päiväkodin varavaatteen takaisin pestynä mahdollisimman nopeasti. Naulakoihin ei mahdu kovin paljon vaatetta ja onkin parempi lapsen omatoimisuuden tukemisen kannalta ettei naulakko ole liian täynnä. Opetamme mm. ulkoilusta sisään tullessa lasta ripustamaan vaatteensa naulakkoon ja mikäli se on ihan täynnä, tämä hankaloittaa lapsen toimintaa. Ulkoiluissa käytämme aina ulkovaatteita, myös kesäisin vaihdamme toiset vaatteet sisälle tullessa. Lapsella on hyvä olla päähine kaikkina vuodenaikoina.

5 Kumisaappaita ja kurahousuja säilytämme ulkoeteisessä. Lasten naulakkoon voi laittaa sadetakin. Pienten puolella kurahousut ja sadetakki säilytetään ulkoeteisessä. Toivomme, että viette iltapäivällä kuravaatteet käytön jälkeen kotiin kuivumaan/pesuun tarvittessa.kotiin viemistä varten laitamme ämpäriin vettä ja harjan, että voitte tarvittaessa siistiä enimmät kurat pois ja muovipusseja, joilla voitte kuljettaa kuravaatteet kotiin. Lasten vessan lattia tulee epäsiistiksi mikäli sinne jätetään märät kuravaatteet roikkumaan. Tila on siivottu ennen uloslähtöä. Jos illalla pesemänne kuravaatteet eivät ennätä kuivua aamuun mennessä, voitte tuoda ne aamulla päiväkodin kuivauskaappiin jatkamaan kuivumista. Sekaantuneet, nimettömät vaatteet säilytämme erikseen eteisessä olevassa korissa. Katsothan aika ajoin korin läpi. Myös tyttöjen sekaantuneet hiusrenksut ja pinnit säilytämme erikseen pienemmässä korissa. Tätä voi kysyä, jos kotona on käynyt kato pompuloista. Muistathan nimetä lapsesi kaikki vaatteet ja tavarat, myös kengät, tossut ja reput! Lasten omat tavarat ja lelut Toivomme, että lapsella olisi vain välttämättömät tavarat mukana päiväkodissa. Päiväkodista löytyy kaikki päivän mittaan tarvittavat tavarat. Omista tavaroista kuten huulirasvoista, nenäliinoista, tarroista, kolikoista, sateenvarjoista, koruista jne. syntyy päiväkodissa helposti lasten välisiä hankalia tilanteita. Omia leluja voi tuoda päiväkotiin lelupäivinä. Ilmoitamme lelupäivistä erikseen. Mikäli lapsella on tulomatkalla lelu mukana, toivomme teidän jättävän lelun autoon.selkeät rajat/tavat tässä asiassa helpottavat lapsen ja päiväkodin arkea. Lapselle voi olla hyvä kertoa ettei muillakaan lapsilla ole omia tavaroita tai leluja mukana. Poikkeuksena omiin tavaroihin on lämpiminä aikoina JUOMAPULLOT ja AURINKORASVAT! Juomapulloja käytämme ulkoiluissa. Henkilökunta huolehtii juomapullon täyttämisestä. Juomapullon voi viedä kotiin pestäväksi perjantaisin. Tiedonvälitys ja kuulumisten vaihto Isojen ryhmän ulkoeteisessä on nimelliset tiedotepussit, joihin laitamme perheille suunnattuja tiedotteita. Pienten ryhmässä tiedotteet jaetaan lasten naulakkojen hyllyille. Näihin paikkoihin tulee tietoa mm. jumpan ajankohdista, retkistä ja tapahtumista,myös hallitus voi tiedottaa ajankohtaisista asioista tai tapahtumista.

6 Yhteinen ilmoitustaulu löytyy pihojen välistä olevalta autotallin ovelta. Muistakaa seurata ilmoitustaulua päivittäin! Yhteisellä ilmoitustaululla ilmoitamme kaikkia koskevia asioita kuten vanhempainilta, joulu- ja kevätjuhla päivämääriä ja kellonaikoja sekä mm. liikkeellä olevista tartuntataudeista. Pienten eteisestä löytyy myös oma ilmoitustaulu ja isojen ryhmän päivittäisestä toiminnasta ilmoitetaan toimiston ovessa.pienten ryhmän eteisessä on liitutaulu, johon vanhemmat voivat kirjoittaa viestin henkilökunnalle esim. poikkeuksellisesta hakuajasta tai hakijasta. Päivittäiset lyhyet kuulumiset voimme vaihtaa iltaulkoilussa. Lasten riittävän valvonnan kannalta pyrimme siihen, että yksi aikuinen vaihtaa kuulumisia ja toiset valvovat lasten leikkejä. Lisäksi alle 3- vuotiailla on lapsen päivittäisistä toiminnoista kertova tiedotelappu, joka annetaan kotiinlähtiessä. Tarkemmin lapsen arjen kulusta ja kehittymisestä keskustelemme Varhaiskasvatuskeskustelussa ( VASU ) ja esikoululaisilla Lapsen esiopetussuunnitelma ( LEOPS )-keskustelussa. Uusien perheiden kanssa keskustelemme lapsesta ensin aloituskeskustelussa. Tarvittaessa järjestämme keskusteluja useamminkin. Toivomme, että ottaisit meihin pikaisesti yhteyttä mikäli lapsesta on huolta missä tahansa asiassa. Parhaiten henkilökuntaa tavoittaa n. klo , mutta muinakin aikoina voit soittaa. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää ohjaajille sähköpostia. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian. VANHEMPAINILTA järjestetään syksyllä ja keväällä. Syksyllä on usein aiheena yleiset kuulumiset ryhmien käynnistymiseen liittyen. Kevään vanhempainilta koostuu montessorikasvatukseen tai muuhun varhaiskasvatukseen liittyvästä aiheesta. Kuinka toimitaan lapsen sairastuttua / tapaturman sattuessa Mikäli lapsi sairastuu päiväkotipäivän aikana, ilmoitamme siitä toiselle vanhemmalle. Lapsi tulee viipymättä hakea kotiin sairastamaan, että välttäisimme muiden lasten ja henkilökunnan sairastumiselta. Mikäli lapsi sairastuu kotona ollessaan, vanhemman velvollisuus on ilmoittaa siitä päiväkodille. Lapsi voi palata päiväkotiin tervehdyttyään kunnolla.tämä tarkoittaa sitä, että lapsen

7 tulee kyetä osallistumaan päiväkodin toimintoihin mm. ulkoiluun kahdesti päivässä. Kuumeiltuaan on tärkeää viettää yksi kuumeeton päivä kotona. Päiväkodissa saattaa olla flunssakausina liikkeellä useitakin tartuntatauteja. Puolikuntoinen lapsi saa uuden tartunnan herkästi. Tapaturman sattuessa päiväkotipäivan aikana menemme taksilla Kielotien lääkäriasemalle tarkastukseen. Ilmoitamme perheelle asiasta viipymättä. Jokaisella lapsella on tapaturmavakuutus päiväkotipäivän ajaksi. Syntymäpäivien juhlinta Tapanamme on antaa kortin sijaan syntymäpäiväsankarille kruunu. Laulamme kruunaamisen yhteydessä onnittelulaulun sankarille. Halutessanne voitte tuoda pientä herkkua esim. keksit tai jäätelöt juhlapäivän kunniaksi lapsille. Jumpat Päiväkodissa ei ole omaa jumppasalia. Käymme jumpassa Raatikon Tanssiteatterin tiloissa. Aloitamme jumpat syksyn edetessä. Tarkemmista käytännöistä tiedotamme ryhmittäin myöhemmin syksyllä. Retket Teemme retkiä lähipuistoon ja ympäristöön. Kuljemme retkillä yleensä pienryhmittäin. Vuoden edetessä käymme myös teatteriretkillä. Esikoululaisille retkiä on hieman muita enemmän. Jokaisesta retkestä tiedotamme noin viikkoa aiemmin. Lasten laatikostot ja kasvunkansiot Jokaisella lapsella on piirustus-, askartelu-, väritystehtäville ym. oma laatikko, jossa hän voi niitä säilyttää. Tehtäviä laitamme aikaajoin kotiin piirustuskansiolla ja keräämme muutaman kerran vuodessa joitain tehtäviä kasvunkansioon.kasvunkansio jää muistoksi kotiin päiväkotivuosien jälkeen. Huomioithan,että useimmista montessoritehtävistä ei tule mitään konkreettista tuotosta kotiin. Siitä huolimatta lapsella on voinut olla antoisa päivä monien tekemisien parissa! Yhteistyöterveisin Rantakaislan henkilökunta

MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN VANHEMPAINOPAS 2016

MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN VANHEMPAINOPAS 2016 1 MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN VANHEMPAINOPAS 2016 HENKILÖKUNTA Tiina Gröhn päiväkodin johtaja montessoriohjaaja ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja puh. 045 166 5627 tiina.grohn@rantakaisla.fi Kastehelmet

Lisätiedot

MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN

MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN 20.9.2016 MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN 1 VANHEMPAINOPAS 2016 HENKILÖKUNTA Tiina Gröhn päiväkodin johtaja montessoriohjaaja ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja puh. 045 166 5627 tiina.grohn@rantakaisla.fi

Lisätiedot

MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN

MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN 27.9.2017 MONTESSORIPÄIVÄKOTI RANTAKAISLAN 1 VANHEMPAINOPAS 2017 HENKILÖKUNTA Anneli Palviainen johtajan sijainen montessoriohjaaja ja lastentarhanopettaja anneli@rantakaisla.fi puh. 045 166 5627 Kastehelmet

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT. Päiväkodin johtaja Sari Lumikangas-Haaristo p. 050 432 7412, 02 26 25 855. Ritzinkuja 1 p.040 867 3772. Emmauksenkatu 4 p.

YHTEYSTIEDOT. Päiväkodin johtaja Sari Lumikangas-Haaristo p. 050 432 7412, 02 26 25 855. Ritzinkuja 1 p.040 867 3772. Emmauksenkatu 4 p. YHTEYSTIEDOT Päiväkodin johtaja Sari Lumikangas-Haaristo p. 050 432 7412, 02 26 25 855 Ritzinkuja 1 p.040 867 3772 Tähtöset 3-5v Päivänsäteet 0-3v Emmauksenkatu 4 p. 040 867 3235 Leinkit 3-5v Vanamot 0-3v

Lisätiedot

TERVETULOA PÄIVÄKOTI KAJUUTTAAN

TERVETULOA PÄIVÄKOTI KAJUUTTAAN TERVETULOA PÄIVÄKOTI KAJUUTTAAN TOIMINTA-AJATUS: KASVATAMME LAPSIA TURVALLISESSA JA KANNUSTAVASSA ILMAPIIRISSÄ. PÄIVÄKOTIEMME LEIKKI- JA OPPIMISYMPÄRISTÖT TUKEVAT LAPSEN OMATOIMISUUTTA JA AKTIIVISUUTTA.

Lisätiedot

Metsärinteen päiväkodin

Metsärinteen päiväkodin Metsärinteen päiväkodin METSÄRINTEEN PÄIVÄKOTI Juustomestarintie 2 24190 Halikko as. A AAMUPALA tarjoillaan ryhmittäin klo 8.00. Ilmoitathan, mikäli lapsesi on syönyt aamupalan jo kotona. AAMUVASTAANOTTO

Lisätiedot

Henkilöstö on vaitiolovelvollinen kaikissa lasta ja hänen perhettään koskevissa asioissa.

Henkilöstö on vaitiolovelvollinen kaikissa lasta ja hänen perhettään koskevissa asioissa. Tervetuloa Uotsolan päiväkotiin! Vihjeitä ja vinkkejä päivähoitoon tulevien lasten vanhemmille Kasvatuskumppanuus Vanhempien ja päiväkodin henkilökunnan välinen yhteistyö ja vuorovaikutus ovat hoito- ja

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI TUTUKSI! Opas perheille. Tämä opas on tuotettu Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) opinnäytetyönä yhteistyössä

PÄIVÄKOTI TUTUKSI! Opas perheille. Tämä opas on tuotettu Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) opinnäytetyönä yhteistyössä PÄIVÄKOTI TUTUKSI! Opas perheille Tämä opas on tuotettu Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) opinnäytetyönä yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Teksti: Jaana Karjala, Outi Koskinen

Lisätiedot

TERVETULOA PILVIPAIMENIIN! Pilvipaimenet on vuorohoitoa tarjoava ryhmä puhelin:

TERVETULOA PILVIPAIMENIIN! Pilvipaimenet on vuorohoitoa tarjoava ryhmä puhelin: TERVETULOA PILVIPAIMENIIN! Pilvipaimenet on vuorohoitoa tarjoava ryhmä puhelin: 0400914479 osoite: Kuhatie 1, 54915 Saimaanharju sähköposti: pilvipaimenet@taipalsaari.fi Henkilökunta Ansku, Taru, Maarit,

Lisätiedot

MERI-HALIKON PÄIVÄHOIDON ABC

MERI-HALIKON PÄIVÄHOIDON ABC MERI-HALIKON PÄIVÄHOIDON ABC Meri-Halikon päiväkoti Tuupikkalantie 5 25210 Vartsala p. 044 778 3486 Simpukat p. 044 778 3487 Meritähdet p. 044 778 5937 keittiö sähköposti: merihalikko.paivakoti@salo.fi

Lisätiedot

MERI-HALIKON PÄIVÄHOIDON ABC

MERI-HALIKON PÄIVÄHOIDON ABC MERI-HALIKON PÄIVÄHOIDON ABC Meri-Halikon päiväkoti Ryhmis Merituuli Tuupikkalantie 5 Tuupikkalantie 5 as 1 25210 Vartsala 25210 Vartsala p. 044 778 3486 Simpukat p. 044 778 3488 p. 044 778 3487 Meritähdet

Lisätiedot

Päiväkodin avustavat tehtävät Työohjeet opiskelijalle

Päiväkodin avustavat tehtävät Työohjeet opiskelijalle Päiväkodin avustavat tehtävät Työohjeet opiskelijalle Aamun toiminnallinen hetki ryhmässä * yhteislauluja- ja loruja * ohjattuja leikkejä * liikuntatuokio salissa Voit olla mukana toimintahetkessä ja toimia

Lisätiedot

TERVETULOA VANJÄRVEN PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA VANJÄRVEN PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA VANJÄRVEN PÄIVÄKOTIIN Kuvat on piirtänyt Inkeri 6-v Minä kirjoitan sinulle runon, ihan pienen ja yksinkertaisen, niin että kaiken ymmärrät. Sinä minulle hymyn säteilet, sen suloisen, niin suloisen,

Lisätiedot

Numero löytyy myös omalta hoitajalta ja eteisen ilmoitustaululta.

Numero löytyy myös omalta hoitajalta ja eteisen ilmoitustaululta. VARAHOIDON YHTEYSTIEDOT: puhelin: 050-5627822 osoite: Ketomaantie 19 Numero löytyy myös omalta hoitajalta ja eteisen ilmoitustaululta. Kun oma hoitaja on poissa töistä, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan

Lisätiedot

Linnoituksen päiväkoti. Kaarlonkatu HAMINA

Linnoituksen päiväkoti. Kaarlonkatu HAMINA Linnoituksen päiväkoti Kaarlonkatu 4 49400 HAMINA linnoituksen.paivakoti@hamina.fi A r v o t MUITA LINNOITUKSESSA TYÖSKENTELEVIÄ: Varhaiskasvatuksen esimies Sirpa Matero puh. 040 778 2179 Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Pieni Perehdytysvihkonen

Pieni Perehdytysvihkonen Pieni Perehdytysvihkonen Peukaloinen, alle 3-vuotiaat Tämä pieni vihkonen on luotu helpottamaan lapsen päivähoidon aloitusta. Vihkonen kertoo Peukaloisen ryhmän päivänkulusta ja tavoista kuvien kera. Perehdytysvihkosen

Lisätiedot

Te r vetuloa. Palometsän päiväkoti Sahrankatu 3 24100 Salo

Te r vetuloa. Palometsän päiväkoti Sahrankatu 3 24100 Salo Te r vetuloa Palometsän päiväkotiin! Palometsän päiväkoti Sahrankatu 3 24100 Salo T u l e m u k a a n Tervetuloa Palometsän päiväkotiin niin tutut kuin uudetkin perheet! Palometsän päiväkodissa on viisi

Lisätiedot

Jokaiselle lapselle laaditaan yhdessä vanhempien kanssa yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, jota päivitetään vuosittain.

Jokaiselle lapselle laaditaan yhdessä vanhempien kanssa yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, jota päivitetään vuosittain. Tervetuloa Uotsolan päiväkotiin! Vihjeitä ja vinkkejä päivähoitoon tulevien lasten vanhemmille Kasvatuskumppanuus Vanhempien ja päiväkodin henkilökunnan välinen yhteistyö ja vuorovaikutus ovat hoito- ja

Lisätiedot

METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI

METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI YHTEYSTIEDOT: Auratie 3 92140 Pattijoki Kissankellot 1-3v kissankellot(at)raahe.fi p. 040 830 3010 Päivänkakkarat 3-5v. paivankakkarat(at)raahe.fi p. 040 830 3150 päivähoidonohjaaja

Lisätiedot

Metsärinteen päiväkodin

Metsärinteen päiväkodin Metsärinteen päiväkodin METSÄRINTEEN PÄIVÄKOTI Juustomestarintie 2 24190 Halikko as. Tiina Lehto, varhaiskasvatusyksikön esimies 044-7787 813 SINIVUOKOT 02-7783 490, sinivuokot@salo.fi KULTAPIISKUT 02-7783

Lisätiedot

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN!

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTIEN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT JA TAVOITTEET: Toimintamme arvot : 1. Kodinomaisuus 2. Lämpö 3. Turvallisuus 4. Yhteistyö Toiminnan

Lisätiedot

TERVETULOA SATUKONTTIIN

TERVETULOA SATUKONTTIIN TERVETULOA SATUKONTTIIN Ryhmäperhepäiväkoti Satukontti Satukontti on remontoitu ryhmäperhepäiväkodiksi kesällä 2017 ja se sijaitsee Kärsämäen keskustassa. Satukontissa tarjotaan hoitoa 0-6 vuotiaille lapsille.

Lisätiedot

TERVETULOA KETTUPOLUN VUOROPÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA KETTUPOLUN VUOROPÄIVÄKOTIIN TERVETULOA KETTUPOLUN VUOROPÄIVÄKOTIIN Kettupolku 2, 39200 Kyröskoski Ketut: 050 543 8002 Kurret: 050 390 4240 Kettupolun päiväkoti on ensi kertaa avannut ovensa päiväkotina 2006. Päiväkodin kiinteistössä

Lisätiedot

Tervasuon päiväkoti Viikarit. Päivähoidon ABC

Tervasuon päiväkoti Viikarit. Päivähoidon ABC Tervasuon päiväkoti Viikarit Päivähoidon ABC A AAMUPALA ALLERGIAT tarjoillaan klo 8.00. Mikäli lapsesi tulee aamupalalle, tuo hänet hoitoon ajoissa, jotta ruokailutilanne olisi mahdollisimman rauhallinen

Lisätiedot

Toimintakausi 2014-2015

Toimintakausi 2014-2015 Toimintakausi 2014-2015 LAPSIRYHMÄT JA HENKILÖKUNTA TOIMINTAKAUDELLA 2014-2015 PÄIVÄKODIN JOHTAJA Tuula Sarja 020 632 2236, 040 7213856 tuula.sarja@aanekoski.fi VAAPUKAT Kirkkotie 6 040 0115272 konginkankaan.paivakoti@aanekoski.fi

Lisätiedot

TERVETULOA LASTENTALO KUUSIPIHAAN

TERVETULOA LASTENTALO KUUSIPIHAAN TERVETULOA LASTENTALO KUUSIPIHAAN Lastentalo Kuusipiha Lastentalo on valmistunut vuonna 2006. Se sijaitsee Frosteruksen koulun läheisyydessä, Kärsämäen keskustassa. Päiväkodin piha-alueeseen kuuluu aidattu

Lisätiedot

HUVIKUMMUN PÄIVÄKOTI SALMENTIE 9 63300 ALAVUS

HUVIKUMMUN PÄIVÄKOTI SALMENTIE 9 63300 ALAVUS HUVIKUMMUN PÄIVÄKOTI SALMENTIE 9 63300 ALAVUS PUH. 0400-346976 TOSSAVAISET: 1-5 -vuotiaat lapset PITKÄTOSSUT : 6 -vuotiaat esikoululaiset HENKILÖKUNTA TOSSAVAISET: KIVIMÄKI TARJA SAVOLAINEN TIINA RAJALA

Lisätiedot

Tammitarhan päiväkoti alkaen 19.8.2013 osoite: Nuutinkulmantie 19 A, 30100 Forssa

Tammitarhan päiväkoti alkaen 19.8.2013 osoite: Nuutinkulmantie 19 A, 30100 Forssa Tammitarhan päiväkoti alkaen 19.8.2013 osoite: Nuutinkulmantie 19 A, 30100 Forssa Tammitarhan päiväkodissa toimii neljä ryhmää: Tammen Taaperot (1-3v. ), Tammen Haltijat (3-5v.), Tammen Tietäjät (5-6 v.)

Lisätiedot

TERVETULOA NIEMELÄ-TALOON

TERVETULOA NIEMELÄ-TALOON TERVETULOA NIEMELÄ-TALOON Puistokatu 1, 18100 Heinola PUH: 044 797 8525 päiväkodin johtaja johtaja Jaana Vesikko sähköposti jaana.vesikko@heinola.fi PUH: 050 593 9681 Niemelä-talossa lapsi on yhteinen

Lisätiedot

TOIMINTAKAUSITIEDOTE Savenvalajan päiväkoti

TOIMINTAKAUSITIEDOTE Savenvalajan päiväkoti TOIMINTAKAUSITIEDOTE 2018-2019 Savenvalajan päiväkoti 1 Savenvalajan päiväkoti Savenvalajan päiväkodissa toimii viisi ryhmää: Meritähdet (alle 2-vuotiaat) 1. krs Kultakalat (2-3- vuotiaat) 1. krs Merihevoset

Lisätiedot

Ryhmäperhepäivähoitokodissa hoidetaan samanaikaisesti 12 alle kouluikäistä kokopäiväistä lasta ja siellä työskentelee 3 ryhmäperhepäivähoitajaa.

Ryhmäperhepäivähoitokodissa hoidetaan samanaikaisesti 12 alle kouluikäistä kokopäiväistä lasta ja siellä työskentelee 3 ryhmäperhepäivähoitajaa. HYVÄT PERHEPÄIVÄHOITOLASTEN VANHEMMAT Lapsenne on saanut perhepäivähoitopaikan. Perhepäivähoito tarjoaa pienelle lapsiryhmälle kodinomaisen hoitomuodon. Perhepäiväkodin tarkoituksena on antaa turvallista

Lisätiedot

TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2015-2016

TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2015-2016 TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2015-2016 MEILLE VILIKKILÄSSÄ ON TÄRKEÄÄ: LEIKKI LUONTO YHTEISTYÖ LÄSNÄOLO SUVAITSEVAISUUS KIIREETTÖMYYS Tavoitteenamme on hyvän perushoidon lisäksi tarjota lapselle myönteisiä tunne-elämyksiä,

Lisätiedot

KULTARANNAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA eli VASU

KULTARANNAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA eli VASU KULTARANNAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA eli VASU 1 Kädentaidot ja tehtävät pelit, laulut ja ystävät ulkoiluhetket ja metsäretket leikki, satuilu ja syli läheisyys käy kaiken yli. Päiväkodin yhteystiedot:

Lisätiedot

Alle kouluikäisellä. lapsella on ainutlaatuinen tapa ajatella ja rakentaa. mieltään. Montessoriosaamista jo 30 vuoden ajalta. Montessoripedagogiikka

Alle kouluikäisellä. lapsella on ainutlaatuinen tapa ajatella ja rakentaa. mieltään. Montessoriosaamista jo 30 vuoden ajalta. Montessoripedagogiikka Alle kouluikäisellä lapsella on ainutlaatuinen tapa ajatella ja rakentaa mieltään. Montessoriosaamista jo 30 vuoden ajalta Rantakaisla on Tikkurilan kupeessa Hiekkaharjussa toimiva yksityinen päiväkoti.

Lisätiedot

TERVETULOA PÄIVÄHOITOON

TERVETULOA PÄIVÄHOITOON TERVETULOA PÄIVÄHOITOON Vanhemmat voivat turvallisesti jättää lapsensa päivähoitoon työn tai opiskelun ajaksi. Koulutettu henkilökunta huolehtii lapsesta parhaalla mahdollisella tavalla. Päivähoitoympäristö

Lisätiedot

Havusten varhaiskasvatussuunnitelma

Havusten varhaiskasvatussuunnitelma Havusten varhaiskasvatussuunnitelma 2010 2011 Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 SAARENKYLÄ Havusten ryhmän puh. 050 5710814 Puh.klo16.30 jälk. 040 5197574 Tervetuloa Havusiin! Havuset on tällä hetkellä

Lisätiedot

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO Perhepäivähoidossa lapsen hoitopaikkana on koti, jossa hän saa kasvaa ja kehittyä pienessä, turvallisessa ryhmässä, eri-ikäisten lasten kanssa omana itsenään ja omista tarpeistaan

Lisätiedot

TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2010 2011

TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2010 2011 TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2010 2011 VILIKKILÄN PÄIVÄKOTI KIEVARINTIE 10 63700 ÄHTÄRI PUH. 040-706 8162 Vastaava lastentarhanopettaja Ritva Eloranta 2525 6236 Toimisto 044 0662253 Temput 044 0662254 Metkut

Lisätiedot

TERVETULOA NIEMELÄ-TALOON

TERVETULOA NIEMELÄ-TALOON TERVETULOA NIEMELÄ-TALOON Puistokatu 1, 18100 Heinola puh: 044 797 8525 Päiväkodin johtaja Jaana Vesikko sähköposti: jaana.vesikko@heinola.fi puh: 050 593 9681 Niemelä-talossa lapsi on yhteinen sydämen

Lisätiedot

Ahvenojan päiväkodin toimintasuunnitelma

Ahvenojan päiväkodin toimintasuunnitelma Ahvenojan päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Toiminnassamme korostuu tasavertaisuus ja yksilöllisyys. Kohtaamme huoltajat lapsineen yksilöinä kulttuuritaustat ja vanhempien toiveet

Lisätiedot

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Pateniemen päiväkodin toimintasuunnitelma

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Pateniemen päiväkodin toimintasuunnitelma Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Pateniemen päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Toimimme sallivasti ja sensitiivisesti lasten kanssa yhdessä asioita tehden. Olemme lapsille

Lisätiedot

Telkän esite 2007. Päiväkodin arvot, jotka on määritelty yhdessä vanhempien kanssa ohjaavat toimintaamme:

Telkän esite 2007. Päiväkodin arvot, jotka on määritelty yhdessä vanhempien kanssa ohjaavat toimintaamme: TERVETULOA TELKÄN PÄIVÄKOTIIN Telkän esite 2007 Telkän päiväkoti on perustettu 1980 keskelle Hervantaa lähelle Ahvenisjärveä. Päiväkoti on myös lähellä Suolijärveä, joten retkeily lähimaastossa on oleellinen

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU Yhteystiedot Vuoropäiväkoti Omppu Haapaniementie 17, 52550 Hirvensalmi p. 050 5964 791 tai keittiö p. 050 4083 879 vuoropaivakoti@hirvensalmi.fi

Lisätiedot

TERVETULOA KAILAAN PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA KAILAAN PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA KAILAAN PÄIVÄKOTIIN KAILAAN PÄIVÄKOTI Puistokatu 1, 18100 Heinola PUH: 044 797 8525 päiväkodin johtaja Jaana Vesikko sähköposti jaana.vesikko@heinola.fi PUH: 050 593 9681 varajohtaja Eija Vuori-Gråman

Lisätiedot

TERVETULOA kailaan päiväkotiin

TERVETULOA kailaan päiväkotiin TERVETULOA kailaan päiväkotiin Puistokatu 1, 18100 Heinola puh: 044 797 8525 Päiväkodin johtaja Jaana Vesikko sähköposti: jaana.vesikko@heinola.fi puh: 050 593 9681 Varajohtaja Eija Vuori-Gråman sähköposti:

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS Yhteystiedot Lahnaniemen ryhmis Lahnaniementie 67 52510 Hietanen p. 050-592 4691 o. 040-162 7650 (iltapvryhm) ryhmis.lahnaniemi@hirvensalmi.fi Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI

SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI 015-177 901 (JOHTAJA) 044-794 5046 ( JOHTAJA) 015-228 615 (HEINÄHATUT) 015-228 616 (VILTTITOSSUT) 044-7945372 (PÄIVÄKOTI) SANNAN PÄIVÄKODIN VASU Talon

Lisätiedot

TERVETULOA ESKARIIN 2015-2016 OLLINKULMAN PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA ESKARIIN 2015-2016 OLLINKULMAN PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA ESKARIIN 2015-2016 OLLINKULMAN PÄIVÄKOTIIN Ollinkulman päiväkoti ja esikoulu Otsonkoululla Koulukuja 3 A 2 63700 Ähtäri puh. 044 5502308, vastaava esimies/lto Marjo Latvanen (Kamari) 0445502243

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 3-5 v.

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 3-5 v. LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 3-5 v. Lapsen omakuva (piirustus tai valokuva) Nimeni: Syntymäaikani: Päivähoitopaikka: alkoi: päättyi: MINÄ OLEN TÄLLAINEN 1 Sivu täytetään yhdessä lapsen kanssa kotona

Lisätiedot

Ryhmäperhepäiväkoti Naperotupa

Ryhmäperhepäiväkoti Naperotupa Ryhmäperhepäiväkoti Naperotupa Avoinna: ma-pe klo 6:30-17 Hoitopaikkoja 12 Ikäjakauma 0-3-vuotiaita Naperotupa on Mikkelin kaupungin ryhmis, joka sijaitsee Lehmuskylän alueella Seurakuntatalon kanssa samassa

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA 2017-2018 Sivu 1 YLEISTÄ ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA Iltapäiväkerhot on tarkoitettu 1-2-luokan lapsille joidenka vanhemmat käyvät työssä tai opiskelevat. Vanhempi joka on kotona,

Lisätiedot

kun olemme ulkona, henkilökunnan tavoittaa parhaiten oman ryhmän numerosta.

kun olemme ulkona, henkilökunnan tavoittaa parhaiten oman ryhmän numerosta. KÄRÄVUOREN ABC A AAMUPALA (ks. ruokalista) tarjoillaan ryhmittäin klo 8.15. Mikäli lapsesi tulee aamupalalle, älä anna ruokahalua heikentäviä suupaloja ennen päiväkotiin lähtöä. ALLERGIAT tulee ilmoittaa

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU Yhteystiedot Vuoropäiväkoti Omppu Haapaniementie 17, 52550 Hirvensalmi p. 050 5964 791, 040-665 1669 tai keittiö p. 050 4083 879 vuoropaivakoti@hirvensalmi.fi

Lisätiedot

TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEEN

TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEEN TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEEN VARHAISKASVATUS Perhepäivähoito on kodinomaista, pienissä ryhmissä tapahtuvaa päivähoitoa. Perhepäivähoitoa järjestetään hoitajan kotona. Perhepäivähoitajalla voi olla hoidossa

Lisätiedot

Siuntion kunta. Toimintaan hakeminen. Iltapäiväkerhon toiminta. Kerhopäivän ohjelma. Välipala. Koulukuljetus ja iltapäiväkerho

Siuntion kunta. Toimintaan hakeminen. Iltapäiväkerhon toiminta. Kerhopäivän ohjelma. Välipala. Koulukuljetus ja iltapäiväkerho Lukuvuosi 2017-2018 Siuntion kunta Iltapäivätoiminta (ilttis) on monipuolista ohjattua toimintaa 1. ja 2-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Iltapäiväkerhossa lapset voivat

Lisätiedot

Klo 8.00 Aamupala Opiskelija avustaa aamupalalla. Hän tekee ja tarjoilee aamupalaa

Klo 8.00 Aamupala Opiskelija avustaa aamupalalla. Hän tekee ja tarjoilee aamupalaa kuvat: http://papunet.net/materiaalia/kuvapankki/ ESIMERKKI TYÖTEHTÄVISTÄ PÄIVÄKODISSA: Klo 8.00 Aamupala Opiskelija avustaa aamupalalla. Hän tekee ja tarjoilee aamupalaa - voileipien voitelu - maidon/juoman

Lisätiedot

Tervetuloa päivähoitoon!

Tervetuloa päivähoitoon! Kasvatus ja sivistys/varhaiskasvatus Tervetuloa päivähoitoon! Vielä tänään sinä painat varovasti jalkasi lattialle ja tunnustelet kestääkö se askeliesi painon. Vielä tänään tarraat kiinni käteeni ja liikut

Lisätiedot

TILAT: TOIMINTA JA SITÄ OHJAAVAT ARVOT: Ryhmäperhepäiväkoti Rentukka sijaitsee Hömmön asuinalueella osoitteessa Kivikkokuja 1.

TILAT: TOIMINTA JA SITÄ OHJAAVAT ARVOT: Ryhmäperhepäiväkoti Rentukka sijaitsee Hömmön asuinalueella osoitteessa Kivikkokuja 1. -3 < 1 (Y1 1 henkilökohtaisten tavaroiden söi lyttäm istö varten. käytettävissään kolme leikkitilaa sekä lepohuoneet. Jokaiselle lapselle osoitetaan oma loketo Ulkoillessa meiltä on käytössämvne viihtyisä

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI LOIKKELIININ LAATU- KÄSIKIRJA

PÄIVÄKOTI LOIKKELIININ LAATU- KÄSIKIRJA PÄIVÄKOTI LOIKKELIININ LAATU- KÄSIKIRJA PÄIVÄKOTI TIPITII OY PÄIVÄHOIDON LAADUNVARMISTUS 1.Lapsi Turvallisuus Lapsella on hyvät kasvun ja kehityksen edellytykset kodinomaisessa päiväkodissamme. Kasvatusympäristömme

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS Yhteystiedot Lahnaniemen ryhmis Lahnaniementie 67 52510 Hietanen p. 040-162 7650 ryhmis.lahnaniemi@hirvensalmi.fi Varhaiskasvatuksen esimies Kristiina

Lisätiedot

Vuorilinnan Varhaiskasvatussuunnitelma 2012-2013

Vuorilinnan Varhaiskasvatussuunnitelma 2012-2013 Vuorilinnan Varhaiskasvatussuunnitelma 2012-2013 0 TERVETULOA VUORILINNAN PÄIVÄKOTIIN! Perustietoa päiväkodista: Peukaloiset 044-778 7874 Tiitiäiset 044-778 7876 Menninkäiset/ eskarit 044-778 7875 keittiö

Lisätiedot

NIITTYVILLOJEN TOIMINTAKUVAUKSET

NIITTYVILLOJEN TOIMINTAKUVAUKSET NIITTYVILLOJEN TOIMINTAKUVAUKSET Lasten tulo päiväkoti Puimuriin ja kotiin lähtö Puimurista 1 Lapsi huomioidaan henkilökohtaisesti Aamulla lapsen tuoja / vanhempi - riisuu lapsen kengät tuulikaappiin -

Lisätiedot

Leikki - kaveruus- liikunta ja turvallisuus

Leikki - kaveruus- liikunta ja turvallisuus TERVETULOA ANNALAN PÄIVÄKOTIIN! Leikki - kaveruus- liikunta ja turvallisuus Kolunkatu 2, 33710 Tampere Tuula Leppänen, päiväkodinjohtaja, puh. 040 7365 881 tuula.leppanen@tampere.fi Marika Kortteinen,

Lisätiedot

TOIMINTA JA SITÄ OHJAAVAT ARVOT: yhteiset pelisäännöt. TILAT:

TOIMINTA JA SITÄ OHJAAVAT ARVOT: yhteiset pelisäännöt. TILAT: -3 < Q r) 1 (31 1 r) 1 (I :5 oma lo kero henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämistä varten. lapsilla on käytettävissään kolme leikkitilaa sekä lepohuoneet. Jokaiselle lapselle osoitetaan Ulkoillessa meillä

Lisätiedot

VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU

VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU VUOROPÄIVÄKOTI OMPPU Yhteystiedot Vuoropäiväkoti Omppu Haapaniementie 17, 52550 Hirvensalmi 050 4646539 tai 050 5964791 tai keittiö 050 4083879 vuoropaivakoti@hirvensalmi.fi Päivähoidon ohjaaja Kristiina

Lisätiedot

TERVETULOA VILIKKILÄÄN

TERVETULOA VILIKKILÄÄN TERVETULOA VILIKKILÄÄN 2016-2017 MEILLE VILIKKILÄSSÄ ON TÄRKEÄÄ: LEIKKI LUONTO LÄSNÄOLO YHDENVERTAISUUS YHTEISTYÖ Tavoitteenamme on hyvän perushoidon lisäksi tarjota lapselle myönteisiä tunne-elämyksiä,

Lisätiedot

TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN Lapsesi on aloittamassa päivähoidon päiväkodissa ja tulee näin varhaiskasvatuksen piiriin. Muutos on iso lapselle ja koko perheelle. Haluamme olla tukemassa lapsesi päivähoidon aloitusta

Lisätiedot

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO Perhepäivähoidossa lapsen hoitopaikkana on koti, jossa hän saa kasvaa ja kehittyä pienessä, enintään neljän kokopäiväisen ja yhden osapäiväisen hoitolapsen turvallisessa pienryhmässä.

Lisätiedot

PELLAVIEN TOIMINTAKUVAUKSET

PELLAVIEN TOIMINTAKUVAUKSET PELLAVIEN TOIMINTAKUVAUKSET LASTEN TULEMINEN PUIMURIIN JA LÄHTEMINEN PUIMURISTA Lapsen yksilöllinen huomioiminen katse- tai kosketuskontaktilla Lapsen turvallisuuden tunne ( syli tarvittaessa, vilkutus

Lisätiedot

Kuivasrannan päiväkodin toimintasuunnitelma

Kuivasrannan päiväkodin toimintasuunnitelma Kuivasrannan päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Kohtelemme kaikkia lapsia ja huoltajia ystävällisesti, kuuntelemme heidän toiveitaan ja toteutamme niitä mahdollisuuksien mukaan.

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS

HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS HIRVENSALMEN KUNTA VARHAISKASVATUS LAHNANIEMEN RYHMIS Yhteystiedot Lahnaniemen ryhmis Lahnaniementie 67 52510 Hietanen p. 050-592 4691 ryhmis.lahnaniemi@hirvensalmi.fi Varhaiskasvatuksen esimies Kristiina

Lisätiedot

LASTEN LUKUMÄÄRÄ RYHMÄSSÄ: 17 VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖ

LASTEN LUKUMÄÄRÄ RYHMÄSSÄ: 17 VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖ VARHAISKASVATUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA Lukuvuosi 2018-2019 PÄIVÄKODIN NIMI: Satulehto VARHAIKASVATUSRYHMÄN NIMI: Vekkula 1-5 vuotiaat KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN Tulevaisuuslautakunta hyväksynyt Pvm. LASTEN

Lisätiedot

VARHAISKASVATUS SUUNNITELMA

VARHAISKASVATUS SUUNNITELMA PÄIVÄKOTI MAJAKKA VARHAISKASVATUS SUUNNITELMA Majakan päiväkoti on pieni kodinomainen päiväkoti Nurmijärven kirkonkylässä, Punamullantie 12. Päiväkodissamme on kaksi ryhmää: Simpukat ja Meritähdet. Henkilökunta:

Lisätiedot

TERVETULOA RAUTAVAARAN PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA RAUTAVAARAN PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA RAUTAVAARAN PÄIVÄKOTIIN Yhteystiedot 1(4) Päiväkoti, Koulutie 8 Rautavaara Päiväkodin puhelinnumerot ovat 040 8608 205 (ensisijainen) sekä 040 8608 204 Henkilökunta keväällä 2019: Tiina Ullgren,

Lisätiedot

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Leppäsuo-Lapinlahti

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Leppäsuo-Lapinlahti Yksikön toimintasuunnitelma Varhaiskasvatusyksikkö Leppäsuo-Lapinlahti Toimintakulttuurimme Kaiken toimintamme pohjana on luoda lapselle kokonaisvaltainen tunne turvallisuudesta. Lapsi kohdataan yksilönä

Lisätiedot

AMURI 2 Hoitajat Kanslia

AMURI 2 Hoitajat Kanslia AMURI 2 Hoitajat 044 7758 020 Kanslia 044 7758 019 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto AMURI 2 on 28-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen huoneita.

Lisätiedot

Pöllökankaan päiväkodin toimintasuunnitelma

Pöllökankaan päiväkodin toimintasuunnitelma Pöllökankaan päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Olemme lapsille läsnä, lähellä ja saatavilla. Olemme fyysisesti lapsen tasolla, jolloin lapsen on helppo tulla syliin kertomaan

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNNAN. Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

KONTIOLAHDEN KUNNAN. Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma KONTIOLAHDEN KUNNAN Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Onttolan päiväkodin henkilökunta: Touhula (3-5 v.) 040 5781151 Päiväkodinjohtaja Mervi Ignatius Lastentarhanopettaja Mirja Torniainen

Lisätiedot

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTI PAJUNKISSA

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTI PAJUNKISSA RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTI PAJUNKISSA Ryhmäperhepäiväkoti Pajunkissa Pajulantie 9 as 3 51420 Harjumaa P.044-7944973 PAJUNKISSA Pajunkissa sijaitsee Harjumaassa haja-asutusalueella. Toimimme rivitaloasunnossa.

Lisätiedot

SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI

SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI SANNAN PÄIVÄKOTI SANNASTINLAAKSO 2, 50100 MIKKELI 015-177 901 (JOHTAJA) 044-794 5046 ( JOHTAJA) 015-228 615 (HEINÄHATUT) 015-228 616 (VILTTITOSSUT) 044-7945372 (PÄIVÄKOTI) SANNAN PÄIVÄKODIN VASU Talon

Lisätiedot

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia PETSAMO 3 Hoitajat 050 366 2039 Kanslia 044 775 8018 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto PETSAMO 3 on 19-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen

Lisätiedot

Toiminta-ajatus. Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä.

Toiminta-ajatus. Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä. Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä. Päiväkodissamme toteutamme

Lisätiedot

TERVETULOA LINTULAN VUOROPÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA LINTULAN VUOROPÄIVÄKOTIIN TERVETULOA LINTULAN VUOROPÄIVÄKOTIIN Toivotamme asiakkaamme lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme. Tehdään jokaisen lapsen vuoropäiväkotitaipaleesta mahdollisimman antoisa. Yhteistyöterveisin; Lintulan

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma Varhaiskasvatussuunnitelma Nuolialan päiväkoti on Pirkkalan suurin, 126- paikkainen päiväkoti. Nuolialan päiväkoti sijaitsee osoitteessa Killonvainiontie 2. Toiminta päiväkodilla alkoi 2.1.2009 avoimilla

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI. Hyvinvoiva lapsi. Hygienia ja infektioiden torjunta perhepäivähoidossa

ROVANIEMEN KAUPUNKI. Hyvinvoiva lapsi. Hygienia ja infektioiden torjunta perhepäivähoidossa ROVANIEMEN KAUPUNKI Hyvinvoiva lapsi Hygienia ja infektioiden torjunta perhepäivähoidossa Varhaiskasvatuspalvelut 2015 Työryhmä: Ahlsved Matias, tartuntataudeista vastaava hoitaja, Rovaniemen kaupunki

Lisätiedot

OPAS ASEPTIIKASTA DOULATOIMINNASSA

OPAS ASEPTIIKASTA DOULATOIMINNASSA OPAS ASEPTIIKASTA DOULATOIMINNASSA 1 SISÄLLYSLUETTELO ASEPTIIKKA 3 VAROTOIMET 3 VALMISTAUTUMINEN DOULAUKSEEN 4 SAAPUMINEN SAIRAALAAN 4 KÄSIENPESU 5 SUOJAKÄSINEET 5 KÄSIENPESUOHJE 6 KÄSIDESINFEKTIO 7 SYNNYTYSSALISSA

Lisätiedot

METSOLAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

METSOLAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA METSOLAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 2011 1 Sisällysluettelo Metsolan päiväkoti......3 Toiminta-ajatus...4 Lapsikäsitys...4 Arvopohja...4 Toiminnan toteuttaminen..5 Ohjattu toiminta.6 Erityinen

Lisätiedot

ILMARIN PÄIVÄKODIN OPAS

ILMARIN PÄIVÄKODIN OPAS ILMARIN PÄIVÄKODIN OPAS Vanhemmille YHTEYSTIEDOT Päiväkodin johtaja Hanna-Leena Säntti p 040 8016460 (31460) 1.Varajohtaja Eevaliisa Willandt 2. Varajohtaja Minna Nylund Kanervat 040 8004885 ( 31460) Kissankellot

Lisätiedot

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Otokylän päiväkodin toimintasuunnitelma

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Otokylän päiväkodin toimintasuunnitelma Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Otokylän päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Päiväkotimme on vuoroyksikkö, joka tarjoaa hoitoa hoitovarausten mukaan maanantaista sunnuntaihin

Lisätiedot

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Timotei

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Timotei Yksikön toimintasuunnitelma Varhaiskasvatusyksikkö Timotei 2017-18 Toimintakulttuuri Lapsen kohtaaminen: Jokainen lapsi on tärkeä. Kohtelemme lapsia tasapuolisesti. Kuulemme ja näemme lapsen sanalliset

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI VENLANTUVAN KÄSIKIRJA. Käytännön tietoa päiväkodin sujuvan arjen ja yhteistyön edistämiseksi

PÄIVÄKOTI VENLANTUVAN KÄSIKIRJA. Käytännön tietoa päiväkodin sujuvan arjen ja yhteistyön edistämiseksi PÄIVÄKOTI VENLANTUVAN KÄSIKIRJA Käytännön tietoa päiväkodin sujuvan arjen ja yhteistyön edistämiseksi 1 Sisältö PÄIVÄKODIN YHTEISTIEDOT... 3 1. HOIDON ALOITTAMINEN... 3 1. PÄIVITTÄINEN AUKIOLOAIKA... 4

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

Huonesuon päiväkodin toimintasuunnitelma 2019

Huonesuon päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 Huonesuon päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 Toimintakulttuuri Luomme myönteisyyden ilmapiiriä lapsen aidolla kohtaamisella: tervehtimällä, laskeutumalla lapsen korkeudelle ja kuuntelemalla lasta. Harjoittelemme

Lisätiedot

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma

Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon varhaiskasvatussuunnitelma Perhepäivähoidon toiminta-ajatus Perhepäivähoito tarjoaa lapselle mahdollisuuden hoitoon, leikkiin, oppimiseen ja ystävyyssuhteisiin muiden lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Tervetuloa perhepäivähoitoon!

Tervetuloa perhepäivähoitoon! Tervetuloa perhepäivähoitoon! PERHEPÄIVÄHOITO Kunnallinen perhepäivähoito on tärkeä osa Kontiolahtelaista varhaiskasvatusta. Perhepäivähoitaja toimii lapsen opetus-, kasvatus- ja hoitotyössä omassa kodissaan

Lisätiedot

Yksikön toimintasuunnitelma

Yksikön toimintasuunnitelma Yksikön toimintasuunnitelma Apila-Lemmikin toimintasuunnitelmassa kuvataan, miten varhaiskasvatusta käytännössä toteutetaan. Toimintasuunnitelma perustuu Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja Helsingin

Lisätiedot

TERVETULOA PERHEPÄIVÄHOITOON

TERVETULOA PERHEPÄIVÄHOITOON TERVETULOA PERHEPÄIVÄHOITOON Perhepäivähoito tarjoaa kodinomaista, joustavaa ja yksilöllistä päivähoitoa hoitajan kotona. Selänteen alueella työskentelee noin 40 perhepäivähoitajaa. Hoitoryhmään voidaan

Lisätiedot

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Pateniemen päiväkodin toimintasuunnitelma

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Pateniemen päiväkodin toimintasuunnitelma Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Pateniemen päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Muistamme kaikissa päivän hetkissä, että aikuinen on vuorovaikutuksen mallina. Toimimme sallivasti

Lisätiedot

TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN 1 PÄIVÄHOIDON ALOITUS Lapsesi on aloittamassa päivähoidon päiväkodissa ja tulee näin varhaiskasvatuksen piiriin. Muutos on iso lapselle ja koko perheelle. Haluamme olla tukemassa

Lisätiedot