KUNTALAISKYSELY. Keuruu * Multia * Mänttä-Vilppula maaliskuu 2015 TAUSTATIEDOT. * -merkitty kysymys on pakollinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNTALAISKYSELY. Keuruu * Multia * Mänttä-Vilppula maaliskuu 2015 TAUSTATIEDOT. * -merkitty kysymys on pakollinen"

Transkriptio

1 1 KUNTALAISKYSELY Keuruu * Multia * Mänttä-Vilppula maaliskuu 2015 * -merkitty kysymys on pakollinen TAUSTATIEDOT Ensimmäiseksi pyydämme kertomaan taustatietosi. Taustatietoja käytetään koko vastausaineiston luokitteluun. Yksittäistä vastaajaa ei voida tunnistaa. 1. Kunta, jossa asun * Keuruu Multia Mänttä-Vilppula 2. Sukupuoli * mies nainen 3. Minkä ikäinen olet? * alle 18-vuotias vuotias vuotias vuotias vuotias yli 60 vuotta

2 2 PÄÄTÖKSENTEKO JA KUNNAN JOHTAMINEN Tässä osiossa tiedustelemme mielipidettänne kunnan päätöksenteosta ja toimintakulttuurista kunnassa yleensä. Kysymyksiin ei ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Tärkeintä on, että kerrotte oman käsityksenne kuntanne nykytilasta. 4. Oman kunnan/kaupungin toiminnan yleinen arviointi. Luottamushenkilöillä on selkeä näkemys siitä, mihin suuntaan kuntaa johdetaan Kunnan toimivalla johdolla on selkeä näkemys siitä, kuinka asetetut tavoitteet saavutetaan Luottamushenkilöt tekevät päätöksensä kunnan kokonaisedun mukaisesti Päätöksenteko kunnassa on johdonmukaista Kunnan toimiva johto toimii esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä muille Luottamushenkilöt toimivat esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä muille Jonkin Jonkin Täysin En osaa verran verran eri eri sanoa samaa Täysin samaa 5. Päätöksenteon, talouden ja palveluiden yleisarviointi omassa kunnassa ja selvitysalueen muissa kunnissa. Täysin eri Jonkin En osaa verran eri sanoa Jonkin verran samaa Täysin samaa Päätöksenteko ja sen valmistelu omassa kunnassani on hyvää Päätöksenteko on selvitysalueen muissa kunnissa on hyvää Omassa kunnassani valtuuston, hallituksen ja lautakuntien päätöksenteko on hyvää, avointa ja johdonmukaista Selvitysalueen muissa kunnissa valtuuston, hallituksen ja lautakuntien päätöksenteko on hyvää, avointa ja johdonmukaista Oman kuntani talous on hoidettu hyvin Selvitysalueen muissa kunnissa talous on hoidettu hyvin Kunnassani on hyvin toimivat palvelut Selvitysalueen muissa kunnissa on hyvät palvelut Palveluissa on vielä kehitettävää, missä?

3 3 6. Arvioi kunnan päätöksentekoelinten ja organisaation uudistumishalua ja muutosalttiutta. Kunnassani hyödynnetään aktiivisesti muualta saatua tietoa ja osaamista Kunnassani palveluita kehitetään oma-aloitteisesti Kunnan kehitetään palveluita asiakas- ja asukaskyselyiden pohjalta Kuntani luottamushenkilöt ottavat huomioon kuntalaispalautteen Kunnassa arvostetaan uudistumishalua Kunnassa on toimivat kanavat uusien ideoiden eteenpäin viemiseen Kunnassa muutoksiin suhtaudutaan suopeasti Huonosti Jonkin verran kehitettävää Kohtalaisesti Hyvin Erinomaisesti 7. Kumpi ääripäissä olevista ominaisuuksista kuvaa mielestäsi parhaiten kunnassa vallitsevaa toimintakulttuuria? * Valitse asteikolta 1-5 sellainen arvo, joka vastaa mielestäsi parhaiten jompaakumpaa väittämää. Huomaa, ettei mikään ominaisuus ole oikea tai väärä, "hyvä" tai "huono". yksilöä kannustava ihmisiin keskittyvä nopeasti reagoiva helppo liittyä mukaan yhteisöön sisäiseen tekemiseen keskittyvä arvostetaan samaa olemista asian sisältö on tärkeää muodollisesti toimiva hierarkkinen toimintatapa tulevaisuuteen suuntautuva uudistumishaluinen yhdessä tekemiseen kannustava tuloksiin keskittyvä viipeellä reagoiva vaikea liittyä mukaan yhteisöön asiakkaisiin/kuntalaisten palveluun keskittyvä arvostetaan erilaisuutta ja erilaisia mielipiteitä ihmiset ovat tärkeitä epämuodollisesti toimiva verkostomainen toimintatapa perinteisessä pitäytyvä muutosvastarintainen

4 4 KYSYMYKSIÄ YHDISTYMISSELVITYKSEN TAUSTAKSI - OSA 1 Tämän osion kysymyksissä pyydämme teitä kertomaan näkemyksiänne siitä, pitäisikö selvitysalueen kuntien jatkaa toimintaansa nykyisellä tavalla ja muodossa, vai pitäisikö tehdä muutoksia suuntaan tai toiseen. Kysymyksiin ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia, vaan voitte kertoa vapaasti oman näkemyksenne omien odotustenne perusteella. 8. Mitkä seikat puoltaisivat selvitysalueen kuntien (joko niiden kaikkien tai joidenkin) yhdistymistä? 9. Entä mitkä seikat puoltaisivat selvitysalueen kuntien toiminnan jatkamista nykyisissä muodoissaan tai nykyisillä tavoilla?

5 5 10a. Pitäisikö selvitysalueen kuntien lisätä keskinäistä yhteistyötä seuraavissa asioissa? Vastaa kysymyksiin omien odotustesi ja nykykäsityksen perusteella. tällä osaalueella ei tarvita lainkaan tarvitaan vain vähän Nykyinen yhteistyö riittää voisi lisätä melko paljonkin pitäisi tiivistää erittäin voimakkaasti Asukasluvun kasvattaminen Elinkeinoelämän kehittäminen Elinvoimaisuuden lisääminen verotuloja kasvattamalla Työpaikkaomavaraisuuden vahvistaminen Työttömyydenhoito Kuntamarkkinointi Kehitysyhtiöiden toiminta Yritysneuvonta Yritysyhteistyö Maaseudun kehittäminen Lomituspalvelut Yleishallinto Taloushallinto Henkilöstöhallinto Hankinnat ja kilpailutukset Kaavoitus ja maankäyttö Rakennusvalvonta Kiinteistönhuolto Infran hoito ja ylläpito (vesi- ja jäte) Infran hoito ja ylläpito (sähkö ja energia) Infran hoito ja ylläpito (ulkoilualueet ja liikuntapaikat) Infran hoito ja ylläpito (liikenneväylät) Kansalais- ja työväenopistojen palvelut Kirjastopalvelut Kulttuuripalvelut Liikuntapalvelut Nuorisopalvelut Muut vapaa-ajan palvelut

6 6 10b. Entä pitäisikö selvitysalueen kuntien lisätä keskinäistä yhteistyötä seuraavissa asioissa? Vastaa kysymyksiin omien odotustesi ja nykykäsityksen perusteella. tällä osaalueella ei tarvita lainkaan tarvitaan vain vähän Nykyinen yhteistyö riittää voisi lisätä melko paljonkin pitäisi tiivistää erittäin voimakkaasti Varhaiskasvatus Esikoulu Alakoulut Yläkoulut Lukiot Ammatillinen koulutus Kotihoidon palvelut Vanhuspalvelut Lapsiperheiden sosiaalipalvelut Vammaispalvelut Muut erityisryhmien palvelut Päihdehuolto Mielenterveyspalvelut Muut sosiaalipalvelut Perusterveydenhuoltopalvelut yleensä Kouluterveydenhuolto Muu, mikä? 11. Mitkä ovat mielestäsi sellaisia asioita tai palvelukokonaisuuksia, jotka pitäisi säilyttää nykyisellään kaikissa tilanteissa? Siis riippumatta siitä, yhdistyvätkö selvitysalueen kunnat kokonaan, osittain tai eivät lainkaan. Voit kirjoittaa oman mielipiteesi alle. Jos haluat, voit jatkaa seuraavilla sivuilla, jonne on varattu mahdollisuus kirjoittaa omista näkemyksistä ja toiveista yksityiskohtaisemmin kunkin palvelualan kohdalta.

7 7 12. Miten kouluasiat pitäisi järjestää nyt ja lähitulevaisuudessa? Voit pohtia asiaa niin oman kuntasi kuin koko selvitysalueen kannalta. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia näet? Mitä toiveita sinulla on? 13. Miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut pitäisi järjestää nyt ja lähitulevaisuudessa? Voit pohtia asiaa niin oman kuntasi kuin koko selvitysalueen kannalta. Tai kenties sinulla on mielessäsi uudenlaisia vaihtoehtoja tai ratkaisuja. Jos sinun pitäisi päättää näistä asioista, mitä tekisit? Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia näet? 14. Miten tekniset palvelut pitäisi järjestää nyt ja lähitulevaisuudessa? Voit pohtia asiaa niin oman kuntasi kuin koko selvitysalueen kannalta. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia näet? 15. Miten sivistys-, kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut kuten esimerkiksi kirjasto, kansalaisopisto, taiteen perusopetus, kulttuuri- ja liikuntapalvelut, muu vapaa-aika pitäisi järjestää? Millaista tarjontaa pitäisi olla? Voit pohtia asiaa niin oman kuntasi kuin koko selvitysalueen kannalta. Kenties sinulla on mielessäsi uudenlaisia vaihtoehtoja tai ratkaisuja. Kerro, millaisia mahdollisuuksia on mielessäsi?

8 8 KYSYMYKSIÄ YHDISTYMISSELVITYKSEN TAUSTAKSI - OSA 2 Tässä osiossa pyydämme teitä pohtimaan seuraavaa tilannetta: Jos selvitysalueen kunnissa päätettäisiin ryhtyä edistämään kuntien yhdistymistä tavalla tai toisella, mitä asioita toivoisitte silloin otettavan huomioon? Kysymyksiin ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia, vaan voitte kertoa oman mielipiteenne nykytietämyksenne ja omien odotustenne perusteella. 16. Jos olisi välttämätöntä yhdistää kunta tai kuntia alueellasi, mikä seuraavista vaihtoehdoista olisi nykytietämyksesi perusteella paras tai mieluisin vaihtoehto? yksi tai useampi kunta lakkaa ja yhdistyy olemassa olevaan kuntaan kunnat lakkaavat ja ne yhdistetään perustamalla kokonaan uusi kunta kunnan alue jaetaan kahden tai useamman kunnan kesken siten, että jaettava kunta lakkaa 17. Mikä seuraavista vaihtoehdoista olisi mielestäsi sopivin ratkaisu? * Keuruu, Multia ja Mänttä-Vilppula yhdistyvät ja muodostavat kokonaan uuden kunnan Vain Multia ja Keuruu yhdistyvät Vain Mänttä-Vilppula ja Keuruu yhdistyvät Kunta yhdistyy jonkun muun naapurikunnan kanssa Kunta jatkaa nykyisellään eikä se yhdisty lainkaan 18. Jos kunnat yhdistyvät, mikä olisi mielestäsi sopiva nimi uudelle kunnalle? 19. Jos selvitysalueen kunnat yhdistyisivät, pitäisikö uuden toimijan olla muodoltaan kaupunki vai kunta? 20. Jos kunnat yhdistyisivät ja muodostettaisiin uusi kunta/kaupunki, mikä olisi mielestäsi luontevin valinta sen keskuspaikaksi? * Keuruun keskusta Multian keskusta Mäntän keskusta Vilppula Ei mikään edellä mainituista 21. Jos vastasit edelliseen kysymykseen "ei mikään mainituista vaihtoehdoista", kerro, millaista ratkaisua itse esittäisit uuden kunnan/kaupungin keskuspaikan valintaan.

9 9 22. Jos kunnat yhdistyisivät, mihin hallinnolliseen alueeseen uuden kunnan pitäisi kuulua tai asioinnin suuntautua? Keski-Suomen ELY-keskus Pirkanmaan ELY-keskus Molempiin edellä mainittuihin, jos mahdollista Keski-Suomen liitto Pirkanmaan liitto Molempiin edellä mainittuihin, jos mahdollista Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Sastamalan koulutuskuntayhtymä Molempiin edellä mainittuihin, jos mahdollista Keski-Suomen pelastuslaitos Pirkanmaan pelastuslaitos Molempiin edellä mainittuihin, jos mahdollista 23. Entä mihin sosiaali- ja/tai terveyspalvelun hallinnolliseen yhteenliittymään uuden kunnan pitäisi kuulua tai asioinnin suuntautua? Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Molempiin edellä mainittuihin, jos mahdollista Keski-Suomen seututerveyskeskus Mäntänvuoren Terveys Oy Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Kihniön ja Parkanon yhteistoiminta-alue Useampaan tai kaikkiin edellä mainittuihin, jos mahdollista 24. Pitäisikö mahdollisesta yhdistymisestä järjestää neuvoa-antava kansanäänestys? * Kyllä Ei 25. Jos vastasit kyllä, millaisessa tilanteessa neuvoa-antava kansanäänestys pitäisi järjestää? Jos suunnitteilla on kokonaan uuden kunnan perustaminen Aina, jos suunnitteilla on kuntaliitos jonkin toisen kunnan kanssa Jos suunnitteilla on kuntaliitos Keuruun kanssa Jos suunnitteilla on kuntaliitos Multian kanssa Jos suunnitteilla on kuntaliitos Mänttä-Vilppulan kanssa

10 10 KYSYMYKSIÄ TALOUDESTA 26. Selvitysalueen kunnissa on tällä hetkellä erilaiset tuloveroprosentit. Mikäli selvitysalueen kunnat yhdistyisivät, mikä olisi nykykäsityksenne mukaan sopivin kunnallisveroprosentti? 19,00% tai alempi 19,00-20,00% 20,00-21,00% 21,00-22,00% 22,00% tai korkeampi 27. Entä mikä on mielestänne nk. kipukynnys, jota korkeammaksi veroprosenttia ei voisi asettaa? 19,00% tai alempi 19,00-20,00% 20,00-21,00% 21,00-22,00% 22,00% tai korkeampi 28. Selvitysalueen kunnissa on erilaiset yleiset kiinteistöveroprosentit. Mikä olisi mielestänne sopiva yleinen kiinteistöveroprosentti uudessa kunnassa? alle 1,00% 1,00% 1,05% 1,10% tai enemmän

11 11 TIEDON KULKU JA VUOROVAIKUTUS Kyselyn päätteeksi tiedustelemme käsityksiänne yleisestä tiedonkulusta, vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä kunnassanne ja selvitysalueella. 29. Saan helposti tietoa En yleensä koskaan Useimmiten Aina kunnan asioista yleensä valmistelussa olevista asioista kunnan palvelutoiminnasta yleensä kunnan palveluja koskevista muutossuunnitelmista kunnan päätöksenteosta ja sen perusteista kunnan taloudesta kunnan taloutta ja päätöksentekoa koskevista muutossuunnitelmista kuntalaisten toiveista ja odotuksista muiden kuntalaisten toiveista ja odotuksista valtuuston toiminnasta hallituksen toiminnasta luottamushenkilöiden näkemyksistä ja toiminnasta yleensä 30. Lopuksi pyydämme vielä ottamaan kantaa muutamaan alla olevaan väittämään. Vain harvoin Useimmiten Kuntalaiset ovat hyvin informoituja myös muutostilanteissa Kunnassa on toimivat kanavat uusien ideoiden eteenpäin viemiseen Muutossuunnitelmista kerrotaan ripeästi Tiedonkulku kunnan sisällä on hyvää Tiedottaminen ja viestintä kuntalaisille toimii hyvin Tieto kuntalaisten antamasta palautteesta kulkee hyvin Aina

12 Millaisia terveisiä haluaisit lähettää kuntarakenneselvittäjälle? Entä mitä muuta haluaisit vielä sanoa?

13 Yhteystiedot Yhteystietojanne kysytään vain siksi, että tutkimuksen sisäinen pätevyys ja luotettavuus voidaan tarvittaessa varmistaa ja tarkistaa. Vastaajan nimeä ei voi yhdistää vastauksiin. Kyselylomake ja yhteystietolomake pidetään toisistaan erillään tutkimustyön kaikissa vaiheissa. Etunimi Sukunimi Puhelin

KUNTALAISKYSELY Tiivistelmä ja suorat jakaumat 6.5.2015. Kuntarakenneselvitys Keuruu * Multia * Mänttä-Vilppula 6.5.2015 YTT Anne Luomala FMP OY

KUNTALAISKYSELY Tiivistelmä ja suorat jakaumat 6.5.2015. Kuntarakenneselvitys Keuruu * Multia * Mänttä-Vilppula 6.5.2015 YTT Anne Luomala FMP OY KUNTALAISKYSELY Tiivistelmä ja suorat jakaumat 6.5.2015 Kuntarakenneselvitys * * 6.5.2015 YTT Anne Luomala FMP OY Kuntalaiskyselyn yleiset lähtökohdat Kyselyn lähtökohdat ja funktio: Kuntalaiskyselyn tavoitteena

Lisätiedot

Asukastutkimus 2016 Pirkkalan kunta 3.6.2016. Etta Partanen Anna Laiho Jari Holttinen

Asukastutkimus 2016 Pirkkalan kunta 3.6.2016. Etta Partanen Anna Laiho Jari Holttinen Asukastutkimus Pirkkalan kunta 3.6. Etta Partanen Anna Laiho Jari Holttinen Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset Yleistä

Lisätiedot

Kuntavaalikysely Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry

Kuntavaalikysely Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Kuntavaalikysely 2017 Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry 3.4.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen kevään 2017 kuntavaaleissa ehdokkaaksi asettuvien parissa

Lisätiedot

Vimpeli. Kuntalaiskysely Kuntalaiset ja kunnalliset palvelut ARTTU2-Tutkimuskunnat. Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta

Vimpeli. Kuntalaiskysely Kuntalaiset ja kunnalliset palvelut ARTTU2-Tutkimuskunnat. Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta Suomen Kuntaliitto Marianne Pekola-Sjöblom Kuntalaiset ja kunnalliset palvelut 2015 Vimpeli Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta Kunta Kaikki kunnat (N=42) Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos,

Lisätiedot

ARTTU Kuntalaiskysely Lappeenranta

ARTTU Kuntalaiskysely Lappeenranta ARTTU Kuntalaiskysely Lappeenranta Tulosten vertailu: 0,, 2.. Kko Kunnan palvelujen hoito koettu hyväksi Parantumista verrattuna 0/ Sairaan-/terveydenhoitajan vastaanotto Kouluterveydenhuolto Joukkoliikennepalvelut

Lisätiedot

VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA

VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA Kuntien asema muuttuu lähitulevaisuudessa merkittävästi sote- ja maakuntauudistusten myötä. Myös Vesannon kunta valmistautuu näihin muutoksiin laatimalla uuden strategian

Lisätiedot

KUNTALAISKYSELY KEMPELEEN KUNNAN ASUKKAILLE. Taustatiedot. Ikä. Taloudessamme asuu. Lapsia taloudessa

KUNTALAISKYSELY KEMPELEEN KUNNAN ASUKKAILLE. Taustatiedot. Ikä. Taloudessamme asuu. Lapsia taloudessa KUNTALAISKYSELY KEMPELEEN KUNNAN ASUKKAILLE Raportti ajalta 21.11.2016-20..2016. Vastauksia annettu yhteensä 400 kpl. Taustatiedot Ikä - 21 (5.3%) 26-35 99 (24.8%) 36-45 117 (29.3%) 45-60 3 (.8%) 61-53

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

Osatuloksia ARTTU2 -tutkimusohjelman kuntalaiskyselystä 2015

Osatuloksia ARTTU2 -tutkimusohjelman kuntalaiskyselystä 2015 Osatuloksia ARTTU2 -tutkimusohjelman kuntalaiskyselystä 2015 Postikyselyn toteutusajankohta: maalis-toukokuu 2015. Kyselyn kohdekunnat: 40 (+2) kuntaa. Kyselyn kohdejoukko: 31 50 kuntalaista (1v täyttäneet,

Lisätiedot

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kuntien kulttuuritoimintalaki uudistuu 7.12.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto Kulttuuripalvelujen visio 2025 Kulttuuripalveluiden merkitys

Lisätiedot

Oululaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin. ARTTU2 kuntalaiskyselyn tuloksia

Oululaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin. ARTTU2 kuntalaiskyselyn tuloksia Oululaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin ARTTU2 kuntalaiskyselyn tuloksia Kirjasto- ja kulttuuripalvelut, äitiys- ja lastenneuvolat sekä jätehuolto ja kierrätystoiminta parhaiten hoidettuja kuntapalveluita

Lisätiedot

Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos, lkm Vast. lkm % , ,4. ARTTU-Tutkimuskunnat. Siilinjärvi.

Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos, lkm Vast. lkm % , ,4. ARTTU-Tutkimuskunnat. Siilinjärvi. Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaiskyselyt 2008 ja 20 Suomen Kuntaliitto: Marianne Pekola-Sjöblom Kunnallisia palveluja koskevat kysymykset Valitse kunta tästä Äänekoski Kunta 20 Kaikki kunnat

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt

Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2020 Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt Yhdenvertaisuuden edistäminen, syrjintä ja osallisuus Perusturva (N=194)

Lisätiedot

Kunnallis K t unnallis en t palvelujen palv ta t rjon a t rjon a t tulevaisuudessa Kys Ky e s l e y l markkinakadulla markkinak 2013

Kunnallis K t unnallis en t palvelujen palv ta t rjon a t rjon a t tulevaisuudessa Kys Ky e s l e y l markkinakadulla markkinak 2013 Kunnallisten palvelujen tarjonta tulevaisuudessa Kysely markkinakadulla 20 Kysely tehtiin Kajaanin markkinakadulla. 6.7.20 Kyselylomakkeita oli jaossa eri puolueiden markkinapaikoilla Kysely oli osittain

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Asukaskysely

Siilinjärven kunta. Asukaskysely Siilinjärven kunta Asukaskysely 01 5.1.01 Sisältö Tutkimuksen toteutus Huomioita tutkimuksesta Vastaajarakenne 5 Kokonaistyytyväisyys Siilinjärveen Suositteluhalukkuus 8 Tyytyväisyys kunnan palveluihin

Lisätiedot

1. Kuinka kauan olet asunut Janakkalassa?

1. Kuinka kauan olet asunut Janakkalassa? KUNTALAISKYSELY 2019 Kysely lähetettiin 2000 satunnaisotannalla valitulle kuntalaiselle kirjeitse. Kirjeessä oli nettiosoite kyselyyn sekä kyselylomake myös paperisena yli 65-vuotiaille vastaanottajille.

Lisätiedot

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2015

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2015 Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2015 Palvelujen käyttö Arviot palvelujen hoidosta (palvelutyytyväisyys), Arviot palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta. Liite Kuntaliiton tiedotteeseen

Lisätiedot

Palvelut. Helsingin seudun keskeiset tunnusluvut / Espoon kaupungin kaupunkikehitysyksikkö

Palvelut. Helsingin seudun keskeiset tunnusluvut / Espoon kaupungin kaupunkikehitysyksikkö Palvelut Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Nuorten ja aikuisten toisen asteen koulutus ja muu aikuiskoulutus Kulttuuri, liikunta ja vapaa-ajanpalvelut Terveyspalvelut

Lisätiedot

Sipoo. Kunnallisia palveluja koskevat kysymykset Valitse kunta tästä. Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaiskyselyt 2008 ja 2011

Sipoo. Kunnallisia palveluja koskevat kysymykset Valitse kunta tästä. Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaiskyselyt 2008 ja 2011 Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaiskyselyt 2008 ja 2011 Suomen Kuntaliitto: Marianne Pekola-Sjöblom Kunnallisia palveluja koskevat kysymykset Valitse kunta tästä Sipoo Kunta 2011 Kaikki kunnat

Lisätiedot

Salon kaupunki Organisaation uudistaminen 24.6.2013. johtava konsultti Jaakko Joensuu

Salon kaupunki Organisaation uudistaminen 24.6.2013. johtava konsultti Jaakko Joensuu Salon kaupunki Organisaation uudistaminen johtava konsultti Jaakko Joensuu Taustaa Kevään 2013 aikana Salossa on valmisteltu selviytymissuunnitelmaa, jossa tavoitellaan 33 miljoonan euron muutosta kaupungin

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tuloksia 2008 ja 2011 Karkkilan osalta

Kuntalaiskyselyn tuloksia 2008 ja 2011 Karkkilan osalta Kuntalaiskyselyn tuloksia 2008 ja 2011 Karkkilan osalta ARTTU-Kuntalaiskyselyt syksyllä 2008 ja 2011 Marianne Pekola-Sjöblom, Kuntaliitto Kunnallisten palvelujen käyttö kyselyyn vastanneiden kuntalaisten

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kaupunkeja tutkimuksessa: Raision otos: Raision vastausprosentti: 6 500

Lisätiedot

Koulutus- sekä kirjasto-, nuorisoja liikuntatoimen palvelujen tila

Koulutus- sekä kirjasto-, nuorisoja liikuntatoimen palvelujen tila Koulutus- sekä kirjasto-, nuorisoja liikuntatoimen palvelujen tila Kommenttipuheenvuoro Johtaja Terhi Päivärinta, Suomen Kuntaliitto Peruspalvelujen yhteistyöfoorumi 15.3.2018 Peruspalvelujen arvioinnista

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 015 Kaupunkeja tutkimuksessa: Kaarinan otos: Kaarinan vastausprosentti: 6 400

Lisätiedot

MITEN MAAKUNTAUUDISTUS EDISTÄÄ ELINVOIMAA?

MITEN MAAKUNTAUUDISTUS EDISTÄÄ ELINVOIMAA? MITEN MAAKUNTAUUDISTUS EDISTÄÄ ELINVOIMAA? Aija Tuimala Muutosjohtaja Etunimi Sukunimi etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 MAAKUNTAHALLINTO? Suorilla vaaleilla valittu valtuusto 59 hlö Oikeus

Lisätiedot

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2017

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2017 Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2017 Palvelujen käyttö Arviot palvelujen hoidosta (palvelutyytyväisyys) Arviot palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta Marianne Pekola-Sjöblom Tiedote

Lisätiedot

Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta

Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta Taiteen perusopetuksen kehittäminen kunnissa keskustelutilaisuus 22.11.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija p. 050 435 9420, johanna.selkee@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä Opastavan päätösseminaari 4.4.2017 Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen Järjestämislailla säädetään,

Lisätiedot

Ennuste osoittaa, mihin kehitys johtaa, jos nykyinen syntyvyyden, kuolleisuuden ja muuttoliikkeen mukainen kehitys jatkuu.

Ennuste osoittaa, mihin kehitys johtaa, jos nykyinen syntyvyyden, kuolleisuuden ja muuttoliikkeen mukainen kehitys jatkuu. 2013=. 2013=. KEURUU Ennuste osoittaa, mihin kehitys johtaa, jos nykyinen syntyvyyden, kuolleisuuden ja muuttoliikkeen mukainen kehitys jatkuu. 1 6-vuotiaat ja kunnallisessa päivähoidossa olevat Muutos

Lisätiedot

Rastita se vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa omaa mielipidettä asiasta

Rastita se vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa omaa mielipidettä asiasta Rastita se vaihtoehto, joka parhaiten kuvaa omaa mielipidettä asiasta A. Vastaajan taustatiedot Mikä on asemasi organisaatiossa? 1. Ylempi toimihenkilö 2. Työnjohtaja 3. Toimihenkilö 4. Työntekijä Minkä

Lisätiedot

Hollola Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta

Hollola Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta KUNTALAISTUTKIMUS 2015 Suomen Kuntaliitto Marianne Pekola-Sjöblom Yleisiä näkemyksiä, päätöksentekoa ja osallistumista koskevat kysymykset 2015 Kyselylomakkeen kysymykset: 13-17, 24-, -,, 37 Näpäytä solua

Lisätiedot

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2015 Tulosjakaumia ARTTU2- tutkimuskunnista 2015

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2015 Tulosjakaumia ARTTU2- tutkimuskunnista 2015 Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2015 Tulosjakaumia ARTTU2- tutkimuskunnista 2015 *Arviot palvelujen hoidosta (palvelutyytyväisyys) *Arviot palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta Marianne

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunnan moninaisuus

Tulevaisuuden kunnan moninaisuus Tulevaisuuden kunnan moninaisuus Suomen Kuntaliiton ja Pirkanmaan liiton maakuntatilaisuus 9.5.2018 Tampereella Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö +358 50 337 5634, marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012. Yhteenveto tuloksista 14.5.2012

Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012. Yhteenveto tuloksista 14.5.2012 Kuntauudistuskysely akavalaisille 0 Yhteenveto tuloksista 4.5.0 Kuntauudistuksen tarpeellisuus ja kunnallisten palveluiden järjestäminen Kuntauudistus on tarpeen, koska suuremmat kunnat pystyvät tarjoamaan

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset 21.10.-11.11.2014 208 vastausta 66% vastaajista 41-65 v. Vastaajista 69 % kuntalaisia (sis. luottamushenkilöt) Muut: Oulunkaaren työntekijä 3. Kuinka usein käytät seuraavia

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuripalvelujen näkökulma yhteistyöhön ja yhdyspinnoille

Opetus- ja kulttuuripalvelujen näkökulma yhteistyöhön ja yhdyspinnoille Opetus- ja kulttuuripalvelujen näkökulma yhteistyöhön ja yhdyspinnoille Kuntamarkkinat 14.9.2017 Irmeli Myllymäki, projektipäällikkö Opetus- ja kulttuuriyksikkö ONNISTUVA SUOMI TEHDÄÄN LÄHELLÄ Opetus ja

Lisätiedot

KUNTA JA PALVELUT. Taustatiedot. 1. Asuinalueesi. Ydinkeskustassa (Noin 1,5 km etäisyydellä linjaautoasemasta) 2. Vastaajan ikä. 3.

KUNTA JA PALVELUT. Taustatiedot. 1. Asuinalueesi. Ydinkeskustassa (Noin 1,5 km etäisyydellä linjaautoasemasta) 2. Vastaajan ikä. 3. KUNTA JA PALVELUT Tällä kyselytutkimuksella kartoitetaan Nokian kaupungin asukkaiden näkemyksiä kuntapalveluista. Kaupunkilaisia pyydetään arvioimaan kaupungin palveluita erilaisten kysymysten kautta Kyselyssä

Lisätiedot

The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017

The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017 Sarjanumero Vastaajan ID - - Etunimi tai nimikirj. Haastattelupvm.: Haastattelijan ID: - - SHARE - 50+ Euroopassa The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017 Vastaajan itsensä täyttämä kyselylomake

Lisätiedot

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2010 17.2.2011 Toteutus: 11-12/2010 Vastaajia yhteensä 9783 Tutkimuksen toteutus Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Esityksen sisältö: Tiivistelmä s. 3-12 Numeeriset

Lisätiedot

Multian kunnanhallitus ja Keuruun kaupunginhallitus, valtuustojen puheenjohtajat ja johtoryhmät

Multian kunnanhallitus ja Keuruun kaupunginhallitus, valtuustojen puheenjohtajat ja johtoryhmät Keskustelutilaisuus - Kuntajakoselvityksen käynnistäminen Aika Läsnä Maanantai 5.5.2014 klo 16.00-17.40 Keuruun kaupungintalo Multian kunnanhallitus ja Keuruun kaupunginhallitus, valtuustojen puheenjohtajat

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

NUMMI-PUSULAN KUNNAN TULEVAISUUDEN KUNTARAKENNE Tutkimusraportti

NUMMI-PUSULAN KUNNAN TULEVAISUUDEN KUNTARAKENNE Tutkimusraportti NUMMI-PUSULAN KUNNAN TULEVAISUUDEN KUNTARAKENNE Tutkimusraportti Tutkimusjohtaja Mikko Kesä Tutkimuspäällikkö Juuso Heinisuo Kehittämiskumppani ratkaisevissa kysymyksissä. Innolink Research Oy 2010 Tutkimuksesta

Lisätiedot

Kuntaraportti Mänttä-Vilppula. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Mänttä-Vilppula. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Mänttä-Vilppula Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Asukastutkimus 2017 Pirkkalan kunta Etta Partanen

Asukastutkimus 2017 Pirkkalan kunta Etta Partanen Asukastutkimus 2017 Pirkkalan kunta 2.6.2017 Etta Partanen Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset Yleistä tutkimuksesta 1.

Lisätiedot

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Ville Nieminen, projektipäällikkö, Kuntaliitto @ViVaNieminen 1. Hyvinvoinnin edistäminen indikaattoreista toimenpiteisiin 2. Hyvinvointiennakointi

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

NUORISOPALVELUT. Tämä kysely on osa Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitustyötä. Se toteutetaan Webropol-kyselynä PE mennessä.

NUORISOPALVELUT. Tämä kysely on osa Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitustyötä. Se toteutetaan Webropol-kyselynä PE mennessä. NUORISOPALVELUT Tämä kysely on osa Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitustyötä. Se toteutetaan Webropol-kyselynä PE 5.4.2019 mennessä. Kyselyssä voit kertoa kokemuksistasi ja toiveistasi koskien Kittilän

Lisätiedot

Kuntaraportti Kihniö. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kihniö. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kihniö Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

VISUVEDEN KYLÄKYSELY SYKSY 2017

VISUVEDEN KYLÄKYSELY SYKSY 2017 VISUVEDEN KYLÄKYSELY SYKSY 2017 Tämä on Visuveden kylän asukkaille - vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille - tarkoitettu kysely kyläyhteisömme kehittämisen pohjaksi. Kyselyn järjestää Visuveden Kyläyhdistys

Lisätiedot

Kuntaraportti Sastamala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Sastamala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Sastamala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Parkano. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Parkano. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Parkano Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Säkylä. Kuntalaiskysely 2015. Kuntalaiset ja kunnalliset palvelut 2015. ARTTU2-Tutkimuskunnat. Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta

Säkylä. Kuntalaiskysely 2015. Kuntalaiset ja kunnalliset palvelut 2015. ARTTU2-Tutkimuskunnat. Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta Kuntalaiskysely 2015 Suomen Kuntaliitto Marianne Pekola-Sjöblom Kuntalaiset ja kunnalliset palvelut 2015 Säkylä Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta Kunta Kaikki kunnat (N=42) Otos, lkm Vastanneet,

Lisätiedot

Demokratiatyöryhmä 4.4.2014 klo 14-16 Päijät-Hämeen liitto

Demokratiatyöryhmä 4.4.2014 klo 14-16 Päijät-Hämeen liitto Demokratiatyöryhmä 4.4.2014 klo 14-16 Päijät-Hämeen liitto Työryhmän työskentely jäljellä olevissa kokouksissa 1) Työryhmä muodostaa 1 tai 2 lähidemokratian toteuttamisen mallia, ehdotuksen hyödynnettäviksi

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Loviisa. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Loviisa. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty Kysely kaupungin viestinnästä Kaupunkikohtainen raportti: Loviisa FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.12. Kaupunkeja tutkimuksessa: Loviisan kokonaisotanta: Vastausprosentti:

Lisätiedot

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Tampere Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Kuntaraportti Virrat. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Virrat. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Virrat Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Nokia. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Nokia. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Nokia Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kangasala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kangasala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kangasala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Valkeakoski. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Valkeakoski. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Valkeakoski Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Pirkkala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pirkkala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pirkkala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Lempäälä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lempäälä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lempäälä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Ylöjärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ylöjärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ylöjärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hämeenkyrö. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hämeenkyrö. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hämeenkyrö Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Pälkäne. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pälkäne. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pälkäne Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Vesilahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Vesilahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Vesilahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Urjala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Urjala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Urjala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Ruovesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ruovesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ruovesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Punkalaidun. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Punkalaidun. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Punkalaidun Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Juupajoki. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Juupajoki. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Juupajoki Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Orivesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Orivesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Orivesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Osa A. Valtuustotyön arviointi

Osa A. Valtuustotyön arviointi Osa A. Valtuustotyön arviointi Mitä olet valtuuston toimintakulttuurista? 1=Toimii 5=Toimii huonosti hyvin Strategia ohjaa päätöksentekoa... 1 2 3 4 5 Yhteiset pelisäännöt ovat olemassa ja niistä pidetään

Lisätiedot

KUNTO Muutoksen seurantakysely

KUNTO Muutoksen seurantakysely KUNTO Muutoksen seurantakysely Muutoksen seurantakyselyn tavoitteena on auttaa organisaation johtoa seuraamaan muutosprosessia ja arvioimaan sen vaikutuksia. Kysely tarjoaa henkilöstölle mahdollisuuden

Lisätiedot

Parkano. Kuntaraportti

Parkano. Kuntaraportti Parkano Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri Muutoskokonaisuus II: Lapsi- ja perhelähtöiset palvelut

Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri Muutoskokonaisuus II: Lapsi- ja perhelähtöiset palvelut Lape kysely 1 LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin. Palveluita halutaan kehittää lapsi ja perhelähtöisemmäksi, asiakkaan

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYS KYSELY KUNTALAISILLE SOSIAALI-, TERVEYS- JA VAPAA-AJAN PALVELUISTA

ASIAKASTYYTYVÄISYYS KYSELY KUNTALAISILLE SOSIAALI-, TERVEYS- JA VAPAA-AJAN PALVELUISTA Vastaa kysymyksiin valitsemalla/rengastamalla sinulle sopivin vaihtoehto tai kirjoittamalla vastaus sille varattuun tilaan. Jos vastauksellesi ei ole riittävästi tilaa, niin voit jatkaa kääntöpuolelle.

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos Vastaajia 7 Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: LuTK 06, Biologian laitos 9 00% 80% 60% % 6% 0% 0% % 0% 0% Nainen Mies

Lisätiedot

Kurikan, Jalasjärven ja Ilmajoen henkilöstön työilmapiirikysely

Kurikan, Jalasjärven ja Ilmajoen henkilöstön työilmapiirikysely Kurikan, Jalasjärven ja Ilmajoen henkilöstön työilmapiirikysely 18.3.-14.4.2013 A1. Merkitse ammattiasemasi: ( ) Esimies ( ) Työntekijä A2. Merkitse ikäryhmäsi: ( ) alle 40v. ( ) 40-50 v. ( ) yli 50v.

Lisätiedot

Kuntastrategia

Kuntastrategia Kuntastrategia 2018-2021 Olemme nuorekas ja uudistuva kunta Luontoa, palveluita, yrittäjyyttä kaikki kätevästi liikenneyhteyksien varrella. Liperissä kaikki tarvittava on luonnollisesti lähellä kolmessa

Lisätiedot

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä?

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? - Ensimmäisiä osatuloksia kevään 2015 kuntalaiskyselystä Kuntapuheenjohtajapäivä 10.6.2015 Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Kunnallisen nuorisotyön peruspalvelujen arviointi 2017 Nuorten osallisuus- ja kuulemisjärjestelmä

Kunnallisen nuorisotyön peruspalvelujen arviointi 2017 Nuorten osallisuus- ja kuulemisjärjestelmä Kunnallisen nuorisotyön peruspalvelujen arviointi 2017 Nuorten osallisuus- ja kuulemisjärjestelmä Aluehallintovirastot arvioivat säännöllisesti kuntien peruspalveluja. Nuorisotoimen vuoden 2017 arviointikohteena

Lisätiedot

Kuntalaistutkimus 2011

Kuntalaistutkimus 2011 Kuntalaistutkimus 2011 Tutkimus kuntalaisten mielipiteistä ja osallistumisesta ARTTU-tutkimuskunnissa 2011 sekä muutoksista 2008-2011. ARTTU-alueseminaarit lokakuussa 2012 KUOPIO 26.10.2012 Marianne Pekola-Sjöblom

Lisätiedot

Nokia. Kuntaraportti

Nokia. Kuntaraportti Nokia Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lempäälä. Kuntaraportti

Lempäälä. Kuntaraportti Lempäälä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ylöjärvi. Kuntaraportti

Ylöjärvi. Kuntaraportti Ylöjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Akaa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Orivesi. Kuntaraportti

Orivesi. Kuntaraportti Orivesi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pälkäne. Kuntaraportti

Pälkäne. Kuntaraportti Pälkäne Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunki 2013

Savonlinnan kaupunki 2013 Savonlinnan kaupunki 2013 Kuntasi työhyvinvointisyke Yleistä kyselystä Savonlinnan kaupungin työhyvinvointikyselyssä kartoitettiin organisaation palveluksessa olevien työntekijöiden työhyvinvointi ja siinä

Lisätiedot

Datatiedostoihin Asuinalue.sav ja Asuinalue.xls liittyvä kyselylomake

Datatiedostoihin Asuinalue.sav ja Asuinalue.xls liittyvä kyselylomake Datatiedostoihin Asuinalue.sav ja Asuinalue.xls liittyvä kyselylomake KAUPUNGIN ASEMANSEUDUN KEHITTÄMISEEN LIITTYVÄ TUTKIMUSLOMAKE 1. VASTAAJAN TAUSTATIEDOT 1. Sukupuoli 1) mies 2) nainen 2. Ikäni on vuotta

Lisätiedot

Yhdistymisselvityksen tavoitteet

Yhdistymisselvityksen tavoitteet Yhdistymisselvityksen tavoitteet 1. Aikaansaada esitys Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisestä sekä esitykseen liittyvä yhdistymissopimus.

Lisätiedot

Raportointi >> Perusraportti Tasa arvovaalikone

Raportointi >> Perusraportti Tasa arvovaalikone heli.kiemunki (Lapin ammattiopisto), olet kirjautuneena sisään. 10. maaliskuuta 2011 10:16:23 Your boss is {0} Kirjaudu ulos Etusivu Kyselyt Raportointi Asetukset Käyttäjätiedot Ota yhteyttä Oppaat Help

Lisätiedot

Hyvin hoidettuja, saatavilla ja saavutettavissa olevia kuntapalveluja?

Hyvin hoidettuja, saatavilla ja saavutettavissa olevia kuntapalveluja? Hyvin hoidettuja, saatavilla ja saavutettavissa olevia kuntapalveluja? Osatuloksia ARTTU2-tutkimusohjelman kuntalaiskyselystä 2015 ARTTU2-KUNTASEMINAARI 10.12.2015 Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö

Lisätiedot

Pirkkala. Kuntaraportti

Pirkkala. Kuntaraportti Pirkkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vesilahti. Kuntaraportti

Vesilahti. Kuntaraportti Vesilahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunnan moninaisuus

Tulevaisuuden kunnan moninaisuus Tulevaisuuden kunnan moninaisuus Suomen Kuntaliiton ja Pohjanmaan liiton maakuntatilaisuus 16.4.2018 Vaasassa Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö +358 50 337 5634, marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

12 Pirkanmaa. 12.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

12 Pirkanmaa. 12.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 12 Pirkanmaa 12.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 12.1. PIRKANMAA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 7 kpl Taajaan asutut: 7 kpl Maaseutumaiset: 8 kpl Pirkanmaa

Lisätiedot

2011 Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos, lkm Vast. lkm % , ,1. Tutkimuskunnat

2011 Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos, lkm Vast. lkm % , ,1. Tutkimuskunnat Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaiskyselyt 2008 ja 2011 Suomen Kuntaliitto: Marianne Pekola-Sjöblom Yleisiä kysymyksiä Kysymykset: 2008: 11-13,, -30 2011: 12-14, 27, 30-32 Sipoo Näpäytä solua

Lisätiedot