Taitosanomat. ECDL Finland ITK messuilla Katso messutarjoukset!! ECDL Finlandin asiakaslehti 3/2011. Pääkirjoitus 2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taitosanomat. ECDL Finland ITK messuilla 7.-8.4.2011. Katso messutarjoukset!! ECDL Finlandin asiakaslehti 3/2011. Pääkirjoitus 2"

Transkriptio

1 Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 3/2011 Pääkirjoitus 2 Tutkintouudistus ITK messut Vuoden tietotekniikkakouluttaja Jari Kaijanen esittäytyy Koulutuksia ja tarjouskampanjoita ECDL Finland ITK messuilla Katso messutarjoukset!!

2 Sivu 2 Kevät tulee kohisten ja taas on aika uudistaa tutkintoja. Tämä ala kehittyy niin hurjalla vauhdilla, että on tehtävä lujasti töitä pysyäkseen ajan hermolla! Tämä työ onkin jatkuvaa uudistamista ja suunnittelemista, mikä on mielestäni mukavaa! Edelleenkin otamme mielellämme ideoita vastaan ja teemme jatkuvaa yhteistyötä testikeskusten kanssa jotta tutkinnot olisivat testikeskustemme tarpeisiin vastaavat. Huhtikuun alussa astuu voimaan tutkintouudistus, joka mahdollistaa joustavamman tutkinnonsuorittamisen. Nyt kaikista m o d u u l e u s t a v o i v a l i t a haluamansa yhdistelmän ja sen pohjalta saa sertifikaatin (Start / ECDL). Lisää tietoa tutkintouudistuksesta seuraavalla sivulla. Tämän vuoden aikana tulemme myös saamaan käyttöömme uuden moduulin, joka liittyy projektinhallintaan. Sitä ei ole vielä edes Irlannissa julkaistu, mutta heti kun se saadaan käyttöön, otamme sen Suomeen. Ensin englanninkielisenä, mutta m i k äli tarvetta o n n i i n käännämme moduulin suomen ja ruotsinkielelle. Sama käytäntö pätee kaikkiin tutkintoihin. Olemme tuoneet Suomeen uudistettuja versioita moduuleista ja alkuperäinen versio on aina englanninkielinen. Tarpeen vaatiessa olemme kääntäneet tutkintoja kotimaisille kielille. Olemme messuilla Hämeenlinnassa. Tervetuloa tutustumaan tutkintoihimme siellä!!

3 Sivu 3 Tutkintorakenne uudistuu ECDL teki vuoden vaihtuessa tutkintorakenteeseen pieniä muutoksia. Tutkintotasoja on jatkossakin kolme: aloitustaso, kevennetty perustaso ja perustaso. Vaativampi Advanced taso säilyy ennallaan. Aloitustaso on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole juurikaan kokemusta tietotekniikasta. ekansalainentutkinnossa lähdetään liikkeelle alkeista ja testin läpäistääkseen on hallittava tietotekniikan perusasiat. Halutessaan henkilö voi myöhemmin jatkaa perustason tutkintoihin. Perustason suppeampi tutkinto (Start) sisältää neljä vapaavalintaista perustason moduulia. Säätiön suositus on suorittaa ainakin moduulit 2, 3 ja 7 (ks. moduuliluettelo alla). Perustason tutkinto (ECDL, ent. Core) koostuu seitsemästä vapaavalintaisesta moduulista. Myös tässä tutkinnossa on suositeltavaa suorittaa ainakin moduulut 2, 3 ja 7. Näiden lisäksi suorittaja voi valita siis neljä moduulia oman tarpeensa ja mielenkiintonsa mukaan. ECDL-tutkinnoissa on edelleen huomioitu erityisryhmät: PD (People with Disabilities) järjestelyin myös erikoisryhmiin kuuluvilla on mahdollisuus suorittaa tutkinto esimerkiksi lisäajan, avustajan tai äänimuotoisten koetehtävien avulla. Lisäksi monipuoliseen tarjontaan kuuluvat edelleen Health Supplement -tutkinto sekä CTP-koulutus. Health-tutkinto on terveydenhuoltoalan tietotekniikkatutkinto, jolla varmistetaan muun muassa potilastietojen turvallinen käsittely ja asianmukainen raportointi. Tutkinnon avulla on myös mahdollista lisätä työskentelyn tehokkuutta. CTP eli Certified Training Professional on kansainvälisesti arvostettu kouluttajasertifiointi. Sertifiointi koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä, koulutustilanteen videoinnista, portfoliotyöskentelystä sekä loppuseminaarista. Kokemukset koulutuksesta ovat olleet hyvin postiviisia! Moduulit: 1. Tietotekniikan perusteet 2. Laitteen käyttö ja tiedonhallinta 3. Tekstinkäsittely 4. Taulukkolaskenta 5. Tietokannat 6. Esitysgrafiikka 7. Internet ja sähköposti 8. CAD 2-D (vain englanniksi) 9. Image Editing 10. Web Editing (vain englanniksi) 11. Health 12. IT Security (vain englanniksi) 13. Project management (tulossa 2011)

4 Sivu 4 Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa, eli ITK-konferenssi järjestetään tänä vuonna 22. kerran. Konferenssista on näiden vuosien aikana muodostunut opetusteknologian kiistaton valtakunnallinen päätapahtuma, joka tunnetaan myös Suomen rajojen ulkopuolella. Konferenssissa on myös englanninkielinen esityssarja. Kokonaisuutena ITK-konferenssi muodostuu neljästä toiminnallisesta osakokonaisuudesta: - Varsinaista konferenssia edeltävänä päivänä järjestettävät workshopit, joissa voi käytännössä osallistua, suunnitella ja kokeilla teemoihin liittyviä asioita. - Konferenssiesitykset, joita edustavat Keynote-esitykset, teemaseminaarit ja foorumiesitykset. - Tori, jossa eri organisaatiot esittelevät avoimessa jakelussa olevia tuotteitaan. - ITK-näyttely, jossa alan yritykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan. Monien oppilaitosten innovaatiokehitys onkin saanut uutta näkemystä juuri näyttelyosaston ansiosta. Digitaalisen maailman opetusteknologia ei ole pelkästään koulujen asia sen tarve on edelleen kasvamassa erityisen voimakkaasti työelämän henkilöstökoulutuksessa, etätyöskentelyssä ja neuvotteluissa. ITK-näyttelyosastolla on vuosittain tapahtunut jonkin verran vaihtuvuutta ja uusia tulijoita on voitu ottaa mukaan näyttelyyn. Nykyinen laajuus on varsin edustava läpileikkaus suomalaisen opetusteknologian yrityskentästä ja palvelujen tarjoajista. Konferenssin teeman hengessä pyritään konferenssivieraita palvelemaan näyttelyosastoilla mahdollisimman hyvin. Toivomme tämän näyttelyjulkaisun osaltaan auttavan entistä paremmin löytämään näyttelytarjonnasta juuri oikeat yritykset ja palvelut. ITK-näyttelyosastoille on vapaa pääsy. Näyttely on avoinna yleisölle: - torstaina klo perjantaina klo ITK2011 -konferenssi järjestetään ja Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon tiloissa Hämeenlinnassa (Aulangontie 93, Hämeenlinna). Lähde: ITK näyttelyjulkaisu Lisätietoja ohjelmasta saat osoitteesta ECDL on messuilla mukana, osastomme numero on 321A Tervetuloa osastollemme tule hakemaan uusinta tietoa ECDL tutkinnoista ja osallistumaan arvontaan!!

5 Sivu 5 MESSUTARJOUKSET (VOIMASSA ASTI) ECDL Finland tarjoaa uusille ja vanhoille testikeskuksille messujen kunniaksi seuraavaa: UUSILLE TESTIKESKUKSILLE Uusille testikeskuksille 3kk tutustumisjakso, jonka jälkeen laskutetaan lisenssi mikäli testikeskus haluaa jatkaa. Muut kustannukset (opintokrtit ja testit) laskutetaan normaalisti. Uusille testikeskuksille myönnetään testikeskuslisenssi vanhan asiakkaan hinnalla 390 +alv (norm alv). Uudet testikeskukset saavat myös 20 % alennuksen ensimmäisestä tilauksestaan. TESTIKESKUKSILLE OPINTOKORTIT TARJOUKSELLA +20% KAUPAN PÄÄLLE Minimiosto 60 kpl OPINTOKORTTEIHIN VERKKO-OPPIMISMATERIAALIT 3 +alv LISÄHINTAAN (Office ohjelmat ja Health verkko-oppimisympäristö) Tarjous koskee uusia tilauksia. KOULUTUSTARJOUKSET 2 yhden hinnalla kaikkiin koulutuksiin kun ilmoittaudutte mennessä.

6 Sivu 6 Jari Kaijanen on vuoden 2010 tietotekniikkakouluttaja ECDL Finland järjestää vuosittain kilpailun, johon kuka tahansa voi antaa ehdotuksensa vuoden kouluttajasta. Saapuneiden kuvausten perusteella raati valitsee vuoden tietotekniikkakouluttajan. Viime vuoden kouluttajaksi valittiin Jari Kaijanen Lapinjärveltä. Kaijanen on työskennellyt tietotekniikan parissa reilut kymmenen vuotta. Kouluttajan hommiin hän ajautui osittain sattumien kautta, joskin myös aiemmat työtehtävät liittyivät it-maailmaan. Jari Kaijasen työnantaja on Porvoon kansalaisopisto, jonka palveluksessa on nyt menossa seitsemäs lukuvuosi. Työ opistolla on monipuolista ja palkitsevaa. - Ehdottomasti parasta työssäni ovat innokkaat opiskelijat, jotka ovat tämän homman sokeri ja suola. Kaijanen vastaa kansalaisopiston tietotekniikkakoulutuksen toteuttamisesta ja suunnittelusta sekä räätälöi kursseja yrityksille ja yhteisöille. - Työn mielekkyyttä lisää se, että voin itse suunnitella kurssiformaatit kokonaisuudessaan. Toiminnan suunnittelua on helpottanut se, että ajatukset koulutusten kehittämisestä ovat olleet samansuuntaisia apulaisrehtorina toimivan tietotekniikkavastaava Mika Pohjasen kanssa. - Aikaa seuraamalla ja ihmisten toiveita kuuntelemalla pystymme muodostamaan suhteellisen nopeasti uusia koulutuspaketteja. Kaijasen tyypillinen työpäivä koostuu materiaalien tulostamisesta, sähköposteihin vastaamisesta sekä opettamisesta. - Päivät ovat välillä melko pitkiä ja haastavaa on pitää ajatus aina kulloinkin opetettavassa asiassa. Siirtyminen tiukasta neljän tunnin Excel-rypistyksestä suoraan kuvankäsittelyyn, vaatii todellista keskittymiskykyä. Vaikka työ onkin täynnä haasteita, liittyy siihen monia positiivisia asioita. Jari Kaijanen pitää Jari Kaijanen sai tunnustuksen työstään it-kouluttajana. Työlle vastapainoa tuovat harrastukset, joihin lukeutuu muun muassa valokuvaus. ihmisten parissa työskentelystä ja työn sosiaalisuus näyttelee tärkeää roolia myös työssä jaksamisessa. - Motivoituneet opiskelijat auttavat jaksamaan ja heiltä saa voimaa. Mieltä lämmittää myös se, että ikäihmiset lähtevät rohkeasti kursseille opettelemaan uusia asioita.

7 Sivu 7 Jari Kaijanen työskentelee alalla, joka menee herkeämättä eteenpäin. Itsensä kehittäminen ja alan seuraaminen ovat Kaijasen mielestä elinehto tietotekniikan kouluttajalle. - Alan lehdet, kirjallisuus ja internet ovat työkaluja oman osaamisen kehittämiseen. Kaijanen pohtii, että työnantaja voisi olla hieman aktiivisempi koulutuksen tarjoaja. Nyt osaamisen kehittäminen jää pääsääntöisesti omaehtoiseksi. Hänellä itsellään on suunnitelmissa opiskella vaihteeksi jotain ihan muuta kuin tietotekniikaa. - Tulevana syksynä olisi tarkoitus mennä avoimeen yliopistoon lukemaan kasvatustieteitä. Kun tietotekniikkaan liittyvät tiedot ja taidot ovat jo halutulla tasolla, voi keskittyä pedagogisten taitojen kehittämiseen. Entäpä millaisena Kaijanen näkee koulutusalan tulevaisuuden? - Toimisto-ohjelmien koulutus on vähitellen jäämässä taka-alalle, koska perustaidot alkavat olla monella jo hallussa. Kaijanen on huomannut työssään, että monet käyttävät tietokonetta nykyään harrastus- ja yhteydenpitovälineenä. Uusia tuulia on ollut paljon eikä muutosvastarinnalle ole sijaa. - Skype, internet ja sosiaalinen media ovat tulleet jäädäkseen. Samoin tarvetta on kuvankäsittelyyn ja videoeditointiin liittyville kursseille. Vuoden tietotekniikkakouluttaja -äänestykseen saapuneiden kuvausten mukaan Jari Kaijanen on inspiroiva, innostava ja osaava kouluttaja. Myös Kaijasen laaja-alainen osaaminen ja suuri kurssivalikoima saivat kehuja. Mutta millainen on hyvä kouluttaja tämän ammattilaisen mielestä? - Ensinnäkin hyvä kouluttaja on suunnitellut kurssin huolellisesti. Hän kuuntelee opiskelijoita ja ottaa mahdollisuuksien mukaan toiveet huomioon. Hyvä kouluttaja puhuu selkokieltä, eikä peittele osaamattomuuttaan tietotekniikkajargonilla. Myös laitteistojen ja ohjelmistojen pitää olla asianmukaisia ja toimivia. Ne luovat perusedellytykset onnistuneelle koulutukselle. Hyvän koulutuksen ilmapiiri on kannustava. Opiskelijat osallistuvat aktiivisesti ja kyseenalaistavat asioita. Lisäksi kouluttajan tulisi huolehtia, että luokkahuoneessa vallitsee positiivinen tunnelma. - Hyvän koulutuksen ilmapiiri on kannustava. Opiskelijat osallistuvat aktiivisesti ja kyseenalaistavat asioita. Joskus opiskelijat saattavat tehdä vaikeitakin kysymyksiä. - Hyvän kouluttajan ego kestää myöntää, ettei hän tiedä vastausta kaikkiin kysymyksiin. Tällöin otetaan selvää asioista ja palataan sitten aiheeseen. Kokonaisuudessaan opettaminen kansalaisopistossa on Kaijasen mielestä äärimmäisen monipuolista. Vuosien varrella on pidetty kursseja tietokoneen kokoamisesta ja asentamisesta tietoturvaan ja tiedonhallintaan. Myös erilaisten erityisryhmien kouluttaminen tuo lisähaasteita opettamiseen. - Tällä hetkellä suosittuja kursseja ovat ikäihmisille suunnitellut kurssit. Myös kannettavan tietokoneen käyttäjille suunnatut kurssit ovat olleet kysyttyjä. It-koulutukset muuttuvat ja monipuolistuvat varmasti jatkossakin. Ammattitaitoinen ja omaa osaamistaan säännöllisesti päivittävä kouluttaja pysyy kuitenkin aina mukana kehityksessä.

8 Sivu 8 MESSUTARJOUKSET (VOIMASSA ASTI) ECDL Finland tarjoaa uusille ja vanhoille testikeskuksille messujen kunniaksi seuraavaa: UUSILLE TESTIKESKUKSILLE Uusille testikeskuksille 3kk tutustumisjakso, jonka jälkeen laskutetaan lisenssi mikäli testikeskus haluaa jatkaa. Muut kustannukset (opintokrtit ja testit) laskutetaan normaalisti. Uusille testikeskuksille myönnetään testikeskuslisenssi vanhan asiakkaan hinnalla 390 +alv (norm alv). Uudet testikeskukset saavat myös 20 % alennuksen ensimmäisestä tilauksestaan. TESTIKESKUKSILLE OPINTOKORTIT TARJOUKSELLA +20% KAUPAN PÄÄLLE Minimiosto 60 kpl OPINTOKORTTEIHIN VERKKO-OPPIMISMATERIAALIT 3 +alv LISÄHINTAAN (Office ohjelmat ja Health verkko-oppimisympäristö) Tarjous koskee uusia tilauksia. KOULUTUSTARJOUKSET 2 yhden hinnalla kaikkiin koulutuksiin kun ilmoittaudutte mennessä. Aika ja paikka Hinta/muut tiedot ITK messut Aulanko Hämeenlinna Testinvalvojakoulutukset keväällä 2011 Health kouluttajakoulutukset keväällä Online Helsinki Lahti Kuopio Helsinki Ilmainen! Tervetuloa tutustumaan! 195 / hlö +alv Kertaus alv Online 50 + alv 245 / hlö +alv CTP-koulutus Helsinki 1340 / hlö + alv Muutokset mahdollisia. Tiedustelut ja ilmoittautumiset koulutuksiin: Technopolis Vantaa Teknobulevardi Vantaa Miina Rantala Palvelupäällikkö miina.rantala (ät) ecdl.fi

Taitosanomat. ECDL Finland Toivottaa kaikille aurinkoista kesää! ECDL Finlandin asiakaslehti 6/2011. Pääkirjoitus 2. Project Planning 3

Taitosanomat. ECDL Finland Toivottaa kaikille aurinkoista kesää! ECDL Finlandin asiakaslehti 6/2011. Pääkirjoitus 2. Project Planning 3 Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 6/2011 Pääkirjoitus 2 Project Planning 3 ITK2011- messutunnelmia 4 Uudistunut tutkintorakenne

Lisätiedot

Taitosanomat. ECDL:stä eväitä työvoimakoulutukseen. Helsinki-Tukholma-Helsinki Viking Gabriella. Tämän Taitosanomien numeron

Taitosanomat. ECDL:stä eväitä työvoimakoulutukseen. Helsinki-Tukholma-Helsinki Viking Gabriella. Tämän Taitosanomien numeron ECDL Finland Oy:n asiakaslehti 3/2006 Taitosanomat 15.12.2006 ECDL:stä eväitä työvoimakoulutukseen Tässä numerossa: Suomen juhlaa ECDLgaalassa Sadassa päivässä tietotekniikkakouluttajaksi 3 Uusi testausjärjestelmä

Lisätiedot

Taitosanomat. Uusia tuulia. Kirjoitan tätä juttua pahvilaatikoiden

Taitosanomat. Uusia tuulia. Kirjoitan tätä juttua pahvilaatikoiden ECDL Finland Oy 6/2007 15.12.2007 Taitosanomat Uusia tuulia Tässä numerossa: Uusia tuulia 1 Hanna Voutilainen 2 Kirjoituskilpailun voittaja 3 Kirjoitan tätä juttua pahvilaatikoiden keskeltä hieman ristiriitaisten

Lisätiedot

Taitosanomat. Tietoturvaa jokaiselle. Seuraavat organisaatiot ovat liittyneet mukaan ECDL-testikeskustoimintaan:

Taitosanomat. Tietoturvaa jokaiselle. Seuraavat organisaatiot ovat liittyneet mukaan ECDL-testikeskustoimintaan: ECDL Finland Oy:n asiakaslehti 2/2006 15.9.2006 Taitosanomat Tietoturvaa jokaiselle Tässä numerossa: Uusix- verstaat 2 Testikeskusesittelyssä Datafrank Yritysesittelyssä DataPrey Oy ECDLtutkintouutisia

Lisätiedot

Taitosanomat. Tässä numerossa: ECDL Finlandin asiakaslehti 1/2009. Suomen nuorimmat ECDL-kokelaat s. 4. Pääkirjoitus 2. EU:n puheenjohtaja José Manuel

Taitosanomat. Tässä numerossa: ECDL Finlandin asiakaslehti 1/2009. Suomen nuorimmat ECDL-kokelaat s. 4. Pääkirjoitus 2. EU:n puheenjohtaja José Manuel Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 1/2009 Tässä numerossa: Suomen nuorimmat ECDL-kokelaat s. 4 Pääkirjoitus 2 9 miljoonaa

Lisätiedot

Taitosanomat KIITETTÄVÄ KEVÄTTODISTUS

Taitosanomat KIITETTÄVÄ KEVÄTTODISTUS ECDL Finland Oy 3/2007 15.6.2007 Taitosanomat KIITETTÄVÄ KEVÄTTODISTUS Tässä numerossa: Mies Tikas-kirjojen takana: Tapasimme Petri Ilmosen 2 CTP-loppuseminaari 3 ECDL-verkkokauppa avautuu! 4 Erityisesti

Lisätiedot

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan.

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. TOUKOKUU 2013 Ecom asiakaslehti nro. 1 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. Sivu 2 SähköJusalla työ ei valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton?

Lisätiedot

Liiketalous. teatterityön arkea ja juhlaa. Vuoden Nuori Merkonomi. liiketalouden osaajat ja ammattilaiset 1-2013. tiina puumalainen:

Liiketalous. teatterityön arkea ja juhlaa. Vuoden Nuori Merkonomi. liiketalouden osaajat ja ammattilaiset 1-2013. tiina puumalainen: Liiketalous 1-2013 liiketalouden osaajat ja ammattilaiset uudelle uralle? lisäkoulutusta tai jatko-opintoja? neuvoja ja tukea aikuisopiskeluun tiina puumalainen: teatterityön arkea ja juhlaa Vuoden Nuori

Lisätiedot

Riina Helenius & Paula Oja:

Riina Helenius & Paula Oja: Riina Helenius & Paula Oja: AVERKON OPISKELIJAPALAUTE 2002 2003 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT...3 3 VERKKO-OPISKELUN MAHDOLLISUUDET JA HAASTEET...6 4 TUTOROINTI JA SEN KEHITTÄMINEN...8

Lisätiedot

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s.

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s. amicase Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Tehokas Spar Akatemia s.10 Noste auttaa jaksamaan s.14 Johtaminen vaatii oppimista s.16 amicase 1 2005 Sisältö 4 Jet vahvistaa

Lisätiedot

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo 13.03-4 13.03-4 Tässä numerossa Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg 3 4 5 Pääkirjoitus Puheenjohtajan palsta Koulutus näkyy IT-alan palkoissa To i m i t t a j a t Jerry Mesimäki Ulkoasu

Lisätiedot

Pirkanmaan tietojenkäsittelyyhdistyksen. Pitky ry

Pirkanmaan tietojenkäsittelyyhdistyksen. Pitky ry PitkynPiiri 2/2007 Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys Pitky ry 2 Pitky on Tietotekniikan liitto ry:n Pirkanmaan jäsenyhdistys. Pitkyn tarkoituksena on toimia ICT-alan parissa työskentelevien yksityisten

Lisätiedot

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa Vätskäri 5/2006 Vätskäri on Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistyksen (VSTKY) virallinen jäsenlehti, joka tavoittaa 6 kertaa vuodessa n. 1500 Lounais-Suomen alueella IT-alalla työskentelevää ammattilaista.

Lisätiedot

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Asiakaslehti syksy 2006. Stadia 10 vuotta Ammattikorkeakoulu työelämän, tutkimuksen ja omin silmin

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Asiakaslehti syksy 2006. Stadia 10 vuotta Ammattikorkeakoulu työelämän, tutkimuksen ja omin silmin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Asiakaslehti syksy 2006 Stadia 10 vuotta Ammattikorkeakoulu työelämän, tutkimuksen ja omin silmin Syksy 2006 Teema: Stadia 10 vuotta Pääkirjoitus: Kymmenen vuoden taival

Lisätiedot

Vaikuttavuuden ytimessä. Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan. Opittua tulee toistaa ja pitää yllä

Vaikuttavuuden ytimessä. Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan. Opittua tulee toistaa ja pitää yllä astories1/14 Pekka Pohjakallio, 925 Design: Luovuutta ei pidä rajoittaa Punavuoren kulmille Hanne Paila, Rastor: Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan Leila Kostiainen, STTK:n pääsihteeri:

Lisätiedot

Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan

Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan 1 Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan näyttötutkintoihin liittyvää asiaa. Lehden laadintaan ovat osallistuneet useiden eri ammattialojen ja yhteisöjen toimijat. Omalla

Lisätiedot

Puutteellisesta työhyvinvoinnista tähtitieteelliset kustannukset. Työnohjaus. Tämän päivän työelämä on haastavaa 2012-2013

Puutteellisesta työhyvinvoinnista tähtitieteelliset kustannukset. Työnohjaus. Tämän päivän työelämä on haastavaa 2012-2013 Awen Oy Asiakaslehti 2012-2013 Stefan Wallin Tämän päivän työelämä on haastavaa Leena Ollila Työnohjaus auttaa näkemään asiat uusin silmin Guy Ahonen Puutteellisesta työhyvinvoinnista tähtitieteelliset

Lisätiedot

Syksyllä alkava ICT-koulutus KESKITY OLENNAISEEN a haku auki netissä

Syksyllä alkava ICT-koulutus KESKITY OLENNAISEEN a haku auki netissä PITKYN PIIRI 2/2010 Syksyllä alkava ICT-koulutus KESKITY OLENNAISEEN a haku auki netissä Koulutuksissa käydään läpi oleelliset alan nykyaikaiset osaamiset ja ohjelmat. Ammattitutkintokoulutuksissa jokaiselle

Lisätiedot

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013 KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 2 2013 LUKEMISTA OPETTAJILLE Haavi-Heikki ojentaa auttavan kätensä - eikä päästä irti s. 4 Vuoden 2013 luokanopettaja kannustaa nuoria opettajan työhön s. 10 Esikoulu

Lisätiedot

fonectalaiset Matkalla Suomen parhaaksi PALVELUYRITYKSEKSI FONECTA TYÖNANTAJANA Me fonectalaiset FONECTA TYÖNANTAJANA

fonectalaiset Matkalla Suomen parhaaksi PALVELUYRITYKSEKSI FONECTA TYÖNANTAJANA Me fonectalaiset FONECTA TYÖNANTAJANA fonectalaiset Me FONECTA TYÖNANTAJANA Matkalla Suomen parhaaksi PALVELUYRITYKSEKSI Me fonectalaiset FONECTA TYÖNANTAJANA 1 [ PÄÄKIRJOITUS ] Opintomatkalla SUOMEN PARHAAKSI PALVELUYRITYKSEKSI Fonectan visio

Lisätiedot

Pirkanmaan tietojenkäsittelyyhdistyksen. Pitky ry

Pirkanmaan tietojenkäsittelyyhdistyksen. Pitky ry 3/2008 PitkynPiiri Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys Pitky ry 2 Pitky on Tietotekniikan liitto ry:n Pirkanmaan jäsenyhdistys. Pitkyn tarkoituksena on toimia ICT-alan parissa työskentelevien yksityisten

Lisätiedot

Koulutus henkilöstrategian kulmakivenä

Koulutus henkilöstrategian kulmakivenä amicase Amiedun asiakaslehti 2 2009 Koulutus henkilöstrategian kulmakivenä Osaaminen tuottaa laatua Julkaisija Ami-säätiö Päätoimittaja Timo Karkola Toimituspäällikkö Pipsa Hiltunen Toimitus Viestintätoimisto

Lisätiedot

Opettajan opas verkko-opetuksen toteuttamiseen. Klikkaa. www.nettiluotsi.fi

Opettajan opas verkko-opetuksen toteuttamiseen. Klikkaa. www.nettiluotsi.fi Opettajan opas verkko-opetuksen toteuttamiseen Klikkaa www.nettiluotsi.fi 1 Opas on tuotettu Keski-Pohjanmaan toisen asteen virtuaalikouluhankkeessa. Hankkeessa ovat olleet mukana: Kannuksen lukio Kiviniityn

Lisätiedot

Ammatillisten tutkintojen tiedotuslehti. syksy 2007

Ammatillisten tutkintojen tiedotuslehti. syksy 2007 Lähde liikkeelle Ammatillisten tutkintojen tiedotuslehti syksy 2007 Työelämän ja koulutuksen yhteistyö on näyttötutkintojen kivijalka Tutkintojärjestelmän toimivuus ja tuloksellisuus arvioitu s. 8 Tutkinnoilla

Lisätiedot

Uusi ulkoasu. 4 Yritysneuvoja on moniosaaja. 15 Konkretiaa kasvuyrittäjyyden kehittämiseksi. 16 Fast Track tarjoaa suoran tien tutkintoon. www.syo.

Uusi ulkoasu. 4 Yritysneuvoja on moniosaaja. 15 Konkretiaa kasvuyrittäjyyden kehittämiseksi. 16 Fast Track tarjoaa suoran tien tutkintoon. www.syo. 2014 Uusi ulkoasu 4 Yritysneuvoja on moniosaaja 15 Konkretiaa kasvuyrittäjyyden kehittämiseksi 16 Fast Track tarjoaa suoran tien tutkintoon www.syo.fi Sisältö PÄÄKIRJOITUS: Kasvuyrittäjyyttä tukemassa

Lisätiedot

Yritä huvikses Perusopetuksen yrittäjyyskasvatusopas

Yritä huvikses Perusopetuksen yrittäjyyskasvatusopas Yritä huvikses Perusopetuksen yrittäjyyskasvatusopas Aktiivisille nuorille ja tuleville yrittäjille sekä heidän opettajilleen Tämän aineiston tarkoitus on kannustaa nuoria pohtimaan yrittäjyyttä yhtenä

Lisätiedot

Korkeakoulutetut arvostavat elämän tasapainoa

Korkeakoulutetut arvostavat elämän tasapainoa Korkeakoulutetut arvostavat elämän tasapainoa Pääkirjoitus Hyvän kierre Kuva Mikko Haiko Hyvä työnantajamaine ja liiketoimintastrategiaa tukeva työntekijäbrändi ovat kiristyvän kilpailun työmarkkinoilla

Lisätiedot

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana VISMAgazine Visman asiakaslehti Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana SaaS-tuotteen suunnittelu on tiedettä ja taidetta VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU PILVESSA

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA! LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!» Oppiminen ajattelun ja toiminnan muutos! Ota talteen! Tarvitset tätä esitettä koko vuoden. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry SISÄLTÖ 5 LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO NOVIDAN TOIMINTAKERTOMUS

UUDENKAUPUNGIN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO NOVIDAN TOIMINTAKERTOMUS 2012 2013 UUDENKAUPUNGIN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO NOVIDAN TOIMINTAKERTOMUS on profiloitunut aktiiviseksi toimijaksi työelämän kanssa. Tässä lehdessä: Rehtori 2 Alaesittelyt 3-11 Liiketalouden perustutkintoa

Lisätiedot