Taitosanomat. Katso huimat viikkotarjoukset ja osallistu viikon rientoihin!! Tässä numerossa: ECDL Finlandin asiakaslehti 11/2010.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taitosanomat. Katso huimat viikkotarjoukset ja osallistu viikon rientoihin!! Tässä numerossa: ECDL Finlandin asiakaslehti 11/2010."

Transkriptio

1 Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 11/2010 Tässä numerossa: Pääkirjoitus 2 Uusia moduuleja 3 Teemaviikko CTP - Ipu Ruususen kokemuksia kansainvälisestä kouluttajasertifioinnista Koulutuksia ja tarjouskampanjoita ECDL Finlandilla vietetään teemaviikkoa Katso huimat viikkotarjoukset ja osallistu viikon rientoihin!!

2 Sivu 2 PIA LEMMETYN TERVEHDYS Jäin ensimmäiselle äitiyslomalle kutakuinkin kolme vuotta sitten. Sen jälkeen perheeseemme on syntynyt kaksi lasta, ja vaipanvaihdon lomassa olen aktiivisesti seurannut maailman ja erityisesti tietotekniikkakoulutusmaailman tapahtumia. Kolmeen vuoteen mahtuu paljon; uutta tekniikkaa, uusia softia, taloudellinen taantuma ja siitä nouseminen. Yksi asia kuitenkin on ja pysyy: kuilu tietotyhteiskuntaan osallistuvien ja siihen osallistumattomien välillä. Pidämme yhä enemmän itsestäänselvyytenä sitä, että jokainen osaa etsiä tarvitsemansa tiedot netistä ja vaikkapa maksaa laskunsa turvallisesti. Tosiasia on kuitenkin se, että Suomessakin on yhä 15 % aikuisväestöstä enemmän tai vähemmän tietotekniikan ulottumattomissa. joilla taitojen puute tekee työskentelystä hidasta, epävarmaa ja epämukavaa. Nämä ovat epäkohtia, joihin voi ja pitää puuttua. Koulutuksia on tarjottava kaikille ja kynnys osallistua on tehtävä mahdollisimman matalaksi. Digital Agenda Europe projekti pyrkii tukemaan näitä pyrkimyksiä ja ECDL on vahvasti mukana hankkeessa. ECDL Finland tarjoaa myös uusia eväitä kouluttajille sekä kouluttamiseen että oman työnsä kehittämiseen. Näihin pääsee tutustumaan vaikkapa Tietotekniikkakoulutuksen teemaviikolla, joka järjestetään marras-joulukuun t a i t t e e s s a. T o i v o t t a v a s t i tapaamme siellä! Pia Lemmetty Toinen ryhmä, johon on syytä kiinnittää huomoiota ovat he, jotka näennäisesti osaavat mutta

3 Sivu 3 UUDISTUKSIA SYKSYLLÄ 2010 Uudet moduulit ja testit Syksyllä 2010 olemme tuoneet uusina moduuleina Suomeen 3 moduulia: Image Editing - kuvankäsittelymoduuli. Tämä moduuli on käännetty suomeksi ja on tällä hetkellä hyväksyttävänä. Moduuli tulee tarjolle myös englanniksi ja ruotsiksi. Web Editing - www sivujen tekniikkaan keskittyvä moduuli. Moduuli on aluksi tarjolla vain engalnninkielisenä, mutta tarvittaessa se voidaan myös kääntää molemmille kotimaisille kielille. CAD - moduuli voidaan suorittaa joko Autocad ohjelmalla tai OpenSource muodossa. Tämä moduuli löytyy ainoastaan engalnninkielisenä. Kesän 2010 aikana käänsimme Windows 7 testit suomeksi, joten tällä hetkellä saatavilla on Enlight testaus englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Office 2010 automaattitestejä odotamme malttamattomana. Heti kun testit on saatu englanniksi tehtyä Enlightilla, saamme ne käännettäväksi. Tämän hetkisen aikataulun mukaan saamme testit käyttöön viimeistään keväällä 2011.

4 Sivu 4 TEEMAVIIKKO TIETOTEKNIIKKAKOULUTUKSEN TEEMAVIIKKO ECDL Finland järjestää tietotekniikkakoulutuksen teemaviikon Viikon aikana järjestetään tapahtumia sekä palkitaan vuoden tietotekniikkakouluttaja. Tapahtumat on suunnattu kaikille IT-alan koulutusasioista kiinnostuneille. Maanantai Testaa tietotekniikkaosaamisesi! Tarjoamme ainutkertaisen mahdollisuuden testata ilmaiseksi osaamisesi yhdestä seuraavista ohjelmistoista: Word 2007 EN, PowerPoint 2007 EN, Excel 2007 EN. Testi suoritetaan Enlightin diagnostisilla testeillä todellisessa ohjelmaympäristössä. Testi kestää max. 45 min ja sen jälkeen saa palautteen osaamisestaan sekä mahdollisista kehittymisalueistaan. Aika ja paikka: klo tasatunnein, Datafrank Oy, Vuorikatu 14 A, Helsinki Ilmoittautuminen: merkitse viestiin otsikko: testaus sekä kellonaika, jolloin haluaisit osallistua. Mukaan mahtuu rajoitettu määrä osallistujia, osallistuminen vahvistetaan sähköpostitse. Tiistai ECDL Aamiaisseminaari Ohjelmassa on uusien ECDL-tuotteiden ja kuulumisten esittely, ECDL Säätiön edustajan Julian Seymourin tervehdys sekä testikeskuksen edustajan puheenvuoro. Seminaarissa esitellään myös Digital Agenda Europe hankkeen tavoitteita, jossa ECDL on yhteistyökumppanina. Lisäksi palkitaan Vuoden tietotekniikkakouluttaja. Aika ja paikka: klo MJK Instituutti, Iso Robertinkatu A, Helsinki. Ilmoittautuminen: merkitse viestiin otsikko: aamiaisseminaari. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, joten ilmoitathan mahdollisesta erityisruokavaliostasi lmoittautumisen yhteydessä! Ilmoittautuminen on sitova (mikäli paikkaa ei lunasteta, veloitetaan 30 +alv.). Keskiviikko ECDL Testinvalvojakoulutus Testinvalvojakoulutus on suunnattu kaikille ECDL-kouluttajille ja sellaisiksi aikoville. Koulutuksen aikana käydään läpi ECDL-tutkinnot sekä testausjärjestelmä. Koulutus soveltuu hyvin sekä uusille että kertaamaan tuleville kouluttajille. Teemaviikon kunniaksi koulutuksen hinta on vain 50 + alv (norm. 195 ). Aika ja paikka: klo , Datafank Oy, Vuorikatu 14 A, Helsinki Ilmoittautuminen: merkitse viestiin otsikoksi testinvalvojakoulutus. Torstai perjantai CTP Certified training professional CTP eli Certified Training Professional on kansainvälinen kouluttajasertifiointi, joka määrittää teknisen ja pedagogisen osaamisen tietotekniikkakouluttajille. CTP soveltuu kokeneille tietotekniikkakouluttajille, jotka haluavat kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun todistuksen ammattiosaamisestaan. CTP toimii näyttönä kouluttajan pätevyydestä kaikkialla Euroopassa. Kaksipäiväinen Workshop käynnistää kuusiviikkoisen porfoliotyöskentelyjakson. Aika ja paikka: klo , Kehityspiikki Oy, Rahakamarinportti 3 B, Helsinki Koulutuksen hinta teemaviikolla on vain 804 /hlö+alv. (Normaalihinta alv) Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Saat ilmoittautuessasi kaavakkeen, jonka täyttämällä ja palauttamalla varmistat paikkasi koulutuksessa.

5 Sivu 5 TEEMAVIIKKO VUODEN TIETOTEKNIKKAKOULUTTAJA ECDL Finland aloittaa ansioituneiden tietotekniikkakouluttajien palkitsemisen. Tunnetko sinä kouluttajan, joka pitäisi palkita erinomaisesta työstään? Onko hän pitkän linjan ammattilainen vai tuore, innostunut ja opiskelijat huomioiva nouseva kyky? Toimi näin: kirjoita max. 200 sanan kuvaus kouluttajasta, joka mielestäsi on ansainnut Vuoden tietotekniikkakouluttaja tittelin. Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen Lisää viestiin ehdokkaan nimi ja puhelinnumero sekä omat yhteystietosi. Lähetä viesti viimeistään Palkittu kouluttaja saa kunniakirjan sekä Talentumin lahjoittaman kirjapalkinnon. Lisäksi hänestä kirjoitetaan juttu Taitosanomat lehteen. Voittajan kisaan ilmoittanut henkilö puolestaan saa Finnkinon elokuvalippupaketin. TEEMAVIIKON TARJOUKSET Mielenkiintoisen ohjelman lisäksi tarjoamme rahanarvoisia etuja teemaviikon kunniaksi. Seuraavat tarjoukset ovat voimassa vain kyseisenä päivänä tehtyihin tilauksiin. Maanantaina myönnämme 10 % alennuksen kaikista uusista tilauksista. Tiistaina uusille testikeskuksille myönnetään testikeskuslisenssi vanhan asiakkaan hinnalla 390 +alv (norm alv). Keskiviikon tarjouksena on edullinen testinvalvojakoulutus 50 /hlö+alv (norm alv). Torstaina ja perjantaina annamme 100 tilattua opintokorttia kohti 20 kaupan päälle!

6 Sivu 6 CTP-tutkinnosta uutta potkua työhön CTP-tutkinto (Certified Training Professional) toimii näyttönä kouluttajan pätevyydestä. Samalla päivittyy kouluttajan tekninen ja pedagoginen osaaminen. Elettiin syksyä 2009, kun koulutuspäällikkö Ipu Ruusunen päätti hakea CTP-koulutukseen. Koulutusalan ammattilaisena hän tiesi, miten tärkeää on huolehtia omien taitojen kehittämisestä. - Halusin suorittaa kansainvälisesti tunnetun ja hyväksytyn sertifikaatin sekä samalla päivittää omaa osaamistani, Ruusunen kertoo. CTP-koulutus täytti koulutuspäällikön asettamat vaatimukset. Kahden lähiopetuspäivän aikana käytäisiin läpi kaikki oleelliset osa-alueet sopivan napakassa aikataulussa. Lisäksi tutkinto sisälsi itsenäistä työskentelyä tutorin avustuksella. Valintakriteerit täyttänyt Ruusunen sai paikan seuraavaan koulutukseen, joka järjestettiin heti samana syksynä. - Odotin jännittynein, mutta innostunein miettein tulevaa koulutusta. Erityisesti oman kouluttamistilanteen videointi loi paineita, muistelee koulutuspäällikkö. Opetusluokassa kaikki sujui kuitenkin muitta mutkitta. Koulutus toteutettiin tietotekniikkakouluttajien pienryhmässä. Lähiopetuspäiviin sisältyi muun muassa koulutustarpeen analysointia, koulutus- ja tuntisuunnitelman laatimista sekä koulutuksen arviointia. - Koulutuksen parasta antia oli muilta kouluttajilta saamani palaute. Myös kollegoiden pitämien oppituntien seuraaminen ja arvioiminen oli opettavaista, summaa Ruusunen. Muiden ammattilaisten kanssa keskusteleminen on aina hedelmällistä ja voi auttaa oman osaamisen kehittämisessä. Muilta saadut kommentit ovat arvokkaita, kun etsitään omia kehityskohteita ja suurinta kasvupotentiaalia. CTP-koulutukseen kuuluu myös itsenäinen osuus: verkon kautta järjestettävä portfoliotyöskentely. - Oman portfolion tekemiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Parasta portfolion työstämisessä oli se, Ipu Ruusunen, koulutuspäällikkö, MJK-instituutti. CTP-sertifioitu kouluttaja v lähtien. että sen myötä koulutusten sisältöä tuli suunniteltua ja analysoitua tarkemmin. Koulutuksesta on nyt kulunut vuosi. On hyvin mielenkiintoista kuulla, miten tutkinnon suorittaminen näkyy arjen työskentelyssä. - Otin käyttööni koulutuksen aikana työstämäni suunnitelmat ja käytän niitä edelleen uusien kurssien suunnittelussa, kertoo Ruusunen. Kuten monet, tunnistaa myös Ipu Ruusunen taidoissaan vielä jotain kehitettävää. - Sosiaalista mediaa olisi hyvä oppia hyödyntämään paremmin koulutuksissa. Aiheesta ja käytännön hyödyistä kuulisin mielelläni lisää, hän vinkkaa.

7 Sivu 7 CTP-tutkinnosta uutta potkua työhön Entäpä miltä näyttää koulutusalan tulevaisuus? - Uskon, että sosiaalinen media ja ilmaisohjelmien käyttö tulevat näkymään entistä enemmän. Kouluttajille ja koulutusten suunnittelijoille kaivataan lisävalmiuksia uusien medioiden hyödyntä -miseksi, miettii koulutusalan ammattilainen. Lopuksi Ipu Ruusunen esittää idean yhteisen seminaaripäivän järjestämisestä kaikille kurssilaisille. Tällöin voitaisiin esimerkiksi kerrata ja syventää opit -tua tai tutustua tulevaisuuden trendeihin. Myös itse koulutukseen hän voisi kuvitella yhden lisäpäivän. - Kolmanteen Workshop-päivään riittäisi varmasti asiaa. Viestinnän ja opetusteknisten taitojen opettamiseen ei koskaan käytetä liikaa aikaa, pohtii Ruusunen. Koulutuksen parasta antia oli muilta kouluttajilta saamani palaute. Kokonaisuutena CTP-koulutus oli Ipu Ruususen mielestä hyvä. Tutkinto pätevöittää Ruususen kouluttamaan kaikkialla Euroopassa ja tuo lisää arvostusta koulutusalan ammattilaisena. Mutta mikä parasta, sertifiointiohjelman suorittaminen on tuonut uusia oivalluksia koulutuspäällikön arkiseen aherrukseen. Koulutuksen aikana työstetyt mallit auttavat nyt uusien kurssien suunnittelussa. ECDL Finland Oy, teksti Anne Anttila, kuva MJK -instituutti CTP eli Certified Training Professional on kansainvälinen kouluttajasertifiointi, joka määrittää teknisen ja pedagogisen osaamisen tietotekniikkakouluttajille. CTP soveltuu kokeneille tietotekniikkakouluttajille, jotka haluavat kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun todistuksen ammattiosaamisestaan. CTP toimii näyttönä kouluttajan pätevyydestä kaikkialla Euroopassa. Kenelle CTP on tarkoitettu? CTP sertifiointiohjelmaan voi osallistua henkilö, jolla on vähintään yhden vuoden kokemus tietotekniikan kouluttamisesta (tai vastaavat teoreettiset opinnot) sekä ECDL-perustutkinto suoritettuna. Koulutukseen haetaan erillisellä hakulomakkeella, joita voi tilata osoitteesta: Mitä hyötyä CTP:stä on? CTP on kansainvälisesti arvostettu kouluttajasertifiointi. CTP perustuu objektiiviseen, moniasteiseen arviointiin ja on luotettava näyttö ammattiosaamisesta. ECDL Finland Oy ylläpitää kansallista rekisteriä CTP-tutkinnon suorittaneista. CTP on keino erottua CTP takaa laadun niin koulutusorganisaatioille kuin koulutettaville. Missä CTP-tutkinnon voi suorittaa? ECDL Finland Oy järjestää CTP sertifiointeja neljä kertaa vuodessa. Seminaariin kuuluu kaksi ja puoli lähipäivää, porfoliotyöskentely järjestetään verkon kautta, jonka aikana opiskelija on yhteydessä tutoriin sähköpostitse. NYT CTP-koulutus TARJOUSHINTAAN!! - 40% eli 804 /hlö (norm ) +alv Koulutus järjestetään Kehityspiikki Oy:n tiloissa Helsingin Pasilassa (Rahakamarinportti 3 B). Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

8 Sivu 8 KOULUTUKSIA JA TARJOUSKAMPANJOITA OPINTOKORTTEIHIN VERKKO-OPPIMISMATERIAALIT 3 +alv LISÄHINTAAN (Office ohjelmat ja Health verkko-oppimisympäristö) Tarjous koskee uusia tilauksia ja on voimassa vuoden 2010 loppuun asti Teemaviikon tarjoukset (tarjoukset ovat päiväkohtaisia): Maanantaina myönnämme 10 % alennuksen kaikista uusista tilauksista. Tiistaina uusille testikeskuksille myönnetään testikeskuslisenssi vanhan asiakkaan hinnalla 390 +alv (norm alv). Keskiviikon tarjouksena on edullinen testinvalvojakoulutus 50 /hlö+alv (norm alv). Torstaina ja perjantaina CTP koulutus - 40 % (804 /hlö+alv, norm alv). Lisäksi tarjoamme 100 tilattua opintokorttia kohti 20 kaupan päälle! ECDL-tapahtumakalenteri Aika ja paikka Hinta/muut tiedot ECDL aamiaisseminaari MJK Helsinki Iso Robertinkatu A ECDL-testinvalvojakoulutus Datafrank Oy Vuorikatu 14 A CTP-koulutus Kehityspiikki Oy Rahakamarinportti 3 B, Helsinki Ilmainen! Ilmoittautuminen on sitova peruuttamattomasta poisjäämisestä veloitamme 30 +alv 50 /hlö (norm. 195 ) +alv Certified Training Professional-koulutus 804 /hlö (norm ) +alv Testinvalvojakoulutukset keväällä 2011 Health kouluttajakoulutukset keväällä Helsinki Jyväskylä Helsinki Helsinki Kuopio 195 / hlö +alv Kertaus alv 245 / hlö +alv CTP-koulutus Helsinki 1340 / hlö + alv. Muutokset mahdollisia. Tiedustelut ja ilmoittautumiset koulutuksiin: Technopolis Vantaa Teknobulevardi Vantaa Miina Rantala Palvelupäällikkö miina.rantala (ät) ecdl.fi

Taitosanomat. ECDL Finland ITK messuilla 7.-8.4.2011. Katso messutarjoukset!! ECDL Finlandin asiakaslehti 3/2011. Pääkirjoitus 2

Taitosanomat. ECDL Finland ITK messuilla 7.-8.4.2011. Katso messutarjoukset!! ECDL Finlandin asiakaslehti 3/2011. Pääkirjoitus 2 Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 3/2011 Pääkirjoitus 2 Tutkintouudistus 1.4.2011 3 ITK messut 7.-8.4.2011 4-5 Vuoden tietotekniikkakouluttaja

Lisätiedot

Taitosanomat TERVEYDENHUOLTOALAN TIETOTEKNIIKKATUTKINTO. väestöä kahtia! Suomessakin ECDL on toiminut yhteistyöprojekteissa, ECDL eli kansainvälinen

Taitosanomat TERVEYDENHUOLTOALAN TIETOTEKNIIKKATUTKINTO. väestöä kahtia! Suomessakin ECDL on toiminut yhteistyöprojekteissa, ECDL eli kansainvälinen ECDL Finland Oy 5/2007 15.10.2007 Taitosanomat Tässä numerossa: Testauksen laatu 2 Kysymyksiä ja vastauksia automaattisesta testauksista Työnhaun tehoviikot 3 4 Esittelyssä Aamos 6 Ajankohtaista 7 ECDL

Lisätiedot

Taitosanomat. ECDL:stä eväitä työvoimakoulutukseen. Helsinki-Tukholma-Helsinki Viking Gabriella. Tämän Taitosanomien numeron

Taitosanomat. ECDL:stä eväitä työvoimakoulutukseen. Helsinki-Tukholma-Helsinki Viking Gabriella. Tämän Taitosanomien numeron ECDL Finland Oy:n asiakaslehti 3/2006 Taitosanomat 15.12.2006 ECDL:stä eväitä työvoimakoulutukseen Tässä numerossa: Suomen juhlaa ECDLgaalassa Sadassa päivässä tietotekniikkakouluttajaksi 3 Uusi testausjärjestelmä

Lisätiedot

Taitosanomat. ECDL Finland Toivottaa kaikille aurinkoista kesää! ECDL Finlandin asiakaslehti 6/2011. Pääkirjoitus 2. Project Planning 3

Taitosanomat. ECDL Finland Toivottaa kaikille aurinkoista kesää! ECDL Finlandin asiakaslehti 6/2011. Pääkirjoitus 2. Project Planning 3 Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 6/2011 Pääkirjoitus 2 Project Planning 3 ITK2011- messutunnelmia 4 Uudistunut tutkintorakenne

Lisätiedot

Taitosanomat KIITETTÄVÄ KEVÄTTODISTUS

Taitosanomat KIITETTÄVÄ KEVÄTTODISTUS ECDL Finland Oy 3/2007 15.6.2007 Taitosanomat KIITETTÄVÄ KEVÄTTODISTUS Tässä numerossa: Mies Tikas-kirjojen takana: Tapasimme Petri Ilmosen 2 CTP-loppuseminaari 3 ECDL-verkkokauppa avautuu! 4 Erityisesti

Lisätiedot

Taitosanomat. Tietotekniikan merkitys suomalaisille. UUSI ECDL-tutkinto: ECDL WebStarter. Mikä on mm. Tanja Saarelan, Maria Guzeninan

Taitosanomat. Tietotekniikan merkitys suomalaisille. UUSI ECDL-tutkinto: ECDL WebStarter. Mikä on mm. Tanja Saarelan, Maria Guzeninan ECDL Finland Oy www.ecdl.fi 1/2007 15.2.2007 Taitosanomat Tietotekniikan merkitys suomalaisille Mikä on mm. Tanja Saarelan, Maria Guzeninan, Jari Isometsän ja Marjo Matikainen-Kallströmin näkemys tietotekniikan

Lisätiedot

Taitosanomat. Tietoturvaa jokaiselle. Seuraavat organisaatiot ovat liittyneet mukaan ECDL-testikeskustoimintaan:

Taitosanomat. Tietoturvaa jokaiselle. Seuraavat organisaatiot ovat liittyneet mukaan ECDL-testikeskustoimintaan: ECDL Finland Oy:n asiakaslehti 2/2006 15.9.2006 Taitosanomat Tietoturvaa jokaiselle Tässä numerossa: Uusix- verstaat 2 Testikeskusesittelyssä Datafrank Yritysesittelyssä DataPrey Oy ECDLtutkintouutisia

Lisätiedot

Taitosanomat. Uusia tuulia. Kirjoitan tätä juttua pahvilaatikoiden

Taitosanomat. Uusia tuulia. Kirjoitan tätä juttua pahvilaatikoiden ECDL Finland Oy 6/2007 15.12.2007 Taitosanomat Uusia tuulia Tässä numerossa: Uusia tuulia 1 Hanna Voutilainen 2 Kirjoituskilpailun voittaja 3 Kirjoitan tätä juttua pahvilaatikoiden keskeltä hieman ristiriitaisten

Lisätiedot

Taitosanomat. Tässä numerossa: ECDL Finlandin asiakaslehti 1/2009. Suomen nuorimmat ECDL-kokelaat s. 4. Pääkirjoitus 2. EU:n puheenjohtaja José Manuel

Taitosanomat. Tässä numerossa: ECDL Finlandin asiakaslehti 1/2009. Suomen nuorimmat ECDL-kokelaat s. 4. Pääkirjoitus 2. EU:n puheenjohtaja José Manuel Taitosanomat ECDL Finland E u r o p e a n C o m p u t e r D r i v i n g L i c e n c e ECDL Finlandin asiakaslehti 1/2009 Tässä numerossa: Suomen nuorimmat ECDL-kokelaat s. 4 Pääkirjoitus 2 9 miljoonaa

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA 2015 Ota talteen! SISÄLTÖ KSL KOULUTTAA 5 TIETOA OSALLISTUJALLE 5 HELSINKI 7 LAHTI 11 OULU 22 TAMPERE 25 UUTTA 2015: JYVÄSKYLÄ AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 29 TILAUSKOULUTUS

Lisätiedot

ADHD-liiton sopeutumisvalmennuskurssit. ja kesällä 2015 s. 17. Vuoden 2015 tuetut lomat s. 26. Adhd:n huomiointi suomalaisessa perusopetuksessa s.

ADHD-liiton sopeutumisvalmennuskurssit. ja kesällä 2015 s. 17. Vuoden 2015 tuetut lomat s. 26. Adhd:n huomiointi suomalaisessa perusopetuksessa s. ADHD-liiton jäsenlehti ADHD-liiton sopeutumisvalmennuskurssit keväällä ja kesällä 2015 s. 17 Vuoden 2015 tuetut lomat s. 26 Adhd:n huomiointi suomalaisessa perusopetuksessa s. 10 a d h d-liitto ry adhd-förbundet

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA! LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!» Oppiminen ajattelun ja toiminnan muutos! Ota talteen! Tarvitset tätä esitettä koko vuoden. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry SISÄLTÖ 5 LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

Lisätiedot

TAITAJA-SEMIFINAALIEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT

TAITAJA-SEMIFINAALIEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT TAITAJA-SEMIFINAALIEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe: Mika Tammilehto... 3 Semifinaali-isännyys lisää oppilaitoksen arvostusta Suomen Liikemiesten Kauppaopisto... 4 Opettajan verkosto laajenee

Lisätiedot

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s.

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s. amicase Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Tehokas Spar Akatemia s.10 Noste auttaa jaksamaan s.14 Johtaminen vaatii oppimista s.16 amicase 1 2005 Sisältö 4 Jet vahvistaa

Lisätiedot

Alumnus. Oman osaamisen. etenemiseen. Metropolia alumnit ry:n jäsen- ja tiedotuslehti 1/2011. MetkaGaala opiskelijat ja alumnit juhlivat yhdessä

Alumnus. Oman osaamisen. etenemiseen. Metropolia alumnit ry:n jäsen- ja tiedotuslehti 1/2011. MetkaGaala opiskelijat ja alumnit juhlivat yhdessä Metropolia alumnit ry:n jäsen- ja tiedotuslehti 1/2011 Kaksoistutkinnolla suoraan myyntipäälliköksi MetkaGaala opiskelijat ja alumnit juhlivat yhdessä Sosiaalinen media ja yhteisöllisyys markkinoinnissa

Lisätiedot

KOKEMUSKOULUTUKSEN KOULUTUSOHJELMA

KOKEMUSKOULUTUKSEN KOULUTUSOHJELMA 21.12.2010 KOKEMUSKOULUTUKSEN KOULUTUSOHJELMA Kokemuskoulutuksesta pätevää -hanke 2010 Alkusanat Kokemuskoulutuksen koulutusohjelma on syntynyt osana Kokemuskoulutuksesta pätevää -hanketta. Hankkeen päätavoite

Lisätiedot

Syksyllä alkava ICT-koulutus KESKITY OLENNAISEEN a haku auki netissä

Syksyllä alkava ICT-koulutus KESKITY OLENNAISEEN a haku auki netissä PITKYN PIIRI 2/2010 Syksyllä alkava ICT-koulutus KESKITY OLENNAISEEN a haku auki netissä Koulutuksissa käydään läpi oleelliset alan nykyaikaiset osaamiset ja ohjelmat. Ammattitutkintokoulutuksissa jokaiselle

Lisätiedot

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS LATU - LAADUKAS TUTKINTOTILAISUUS Graafinen suunnittelu Eila Kivilompolo ISBN 978-952-99304-4-9 Painopaikka Nykypaino

Lisätiedot

HR ja ikuinen identiteettikriisi

HR ja ikuinen identiteettikriisi Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry HR ja ikuinen identiteettikriisi Kiitän HENRYn jäsenkuntaa luottamuksesta, sillä saan jatkaa hallituksessa vielä ylimääräisen vuoden. Kun nyt lähden sakkokierrokselle varapuheenjohtajana,

Lisätiedot

LAATU JA TESTAUS. Mennyt, nykyinen ja tuleva 1/2012. LAATU JA TESTAUS sivu 1

LAATU JA TESTAUS. Mennyt, nykyinen ja tuleva 1/2012. LAATU JA TESTAUS sivu 1 LAATU JA TESTAUS Mennyt, nykyinen ja tuleva 1/2012 LAATU JA TESTAUS sivu 1 S i s ä l t ö ä t u l e v i i n l e h t i i n Laatu ja testaus lehden tuleviin numeroihin kaivataan sisältöä. Ehkä juuri sinä

Lisätiedot

SAMALLE VIIVALLE. Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen. Kesätyöpaikka. tutuksi. Sarja. kuva. Työelämäillat.

SAMALLE VIIVALLE. Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen. Kesätyöpaikka. tutuksi. Sarja. kuva. Työelämäillat. SAMALLE VIIVALLE Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen Ura haaveet Hissipuhe Ideasta tuotteeksi kesätyöpaikka Tietoa myös vanhemmille Sarja kuva Verkostot tutuksi Apuun Työelämäillat

Lisätiedot

4 Aikuisopiskelija. Vastuuntunto kasvaa harjoitusyrityksissä. s. 10. Svengaava uutuus Salpaukselta! Ketkä istuvat Svengin sohvalla?

4 Aikuisopiskelija. Vastuuntunto kasvaa harjoitusyrityksissä. s. 10. Svengaava uutuus Salpaukselta! Ketkä istuvat Svengin sohvalla? Salpauksen vengi KOULUTUSKESKUS SALPAUKSEN ASIAKASLEHTI 1/09 Vastuuntunto kasvaa harjoitusyrityksissä s. 10 Myös verkossa Svengaava uutuus Salpaukselta! www.salpaus.fi/svengi 4 Aikuisopiskelija Maarit

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 2/2010 osaajaksi OPPIMALLA

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 2/2010 osaajaksi OPPIMALLA logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 2/2010 osaajaksi OPPIMALLA 2 2/2010 Osaajaksi oppimalla Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130

Lisätiedot

Lukioon valmistava koulutus

Lukioon valmistava koulutus Lukioon valmistava koulutus (LUVA) OPISKELIJAN OPAS Kuusitie 3 67200 Kokkola Tämän oppaan omistaa: Oppaan työryhmä: Nina Aro, Eeva-Liisa Kiiskilä, Eija Varis (Kiviniityn lukio ja koulu) Kuvitus: Athena

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0 Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS versio 1.0 2 Hyvä arvioija, tämä arvioijan perehdytysmateriaali on valmistunut kolmen oppilaitoksen yhteistyönä Opetushallituksen osarahoittamassa LATU laadukas

Lisätiedot

Oppilaitokset kertovat: Europassi osaksi arkea. Uusi väline työnhakuun. Tuuleta osaamistasi Euroopassa! Osaaja

Oppilaitokset kertovat: Europassi osaksi arkea. Uusi väline työnhakuun. Tuuleta osaamistasi Euroopassa! Osaaja Osaaja Oppilaitokset kertovat: Europassi osaksi arkea Uusi väline työnhakuun Tuuleta osaamistasi Euroopassa! Osaaja 1 Pääkirjoitus Monipuolinen työkalusarja koko Euroopalle Erilaisia Europassin asiakirjoja

Lisätiedot

aikun kaiku Raahen Autopelti Oy:llä on hyvät kokemukset oppisopimuskoulutuksesta Metallialan monet mahdollisuudet

aikun kaiku Raahen Autopelti Oy:llä on hyvät kokemukset oppisopimuskoulutuksesta Metallialan monet mahdollisuudet RAAHEN AIKUN ASIAKASLEHTI NRO 1/2012 aikun kaiku Raahen Autopelti Oy:llä on hyvät kokemukset oppisopimuskoulutuksesta 8 9 Metallialan monet mahdollisuudet 6 7 Veera Saari innostui koulunkäyntiavustajan

Lisätiedot

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo 13.03-4 13.03-4 Tässä numerossa Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg 3 4 5 Pääkirjoitus Puheenjohtajan palsta Koulutus näkyy IT-alan palkoissa To i m i t t a j a t Jerry Mesimäki Ulkoasu

Lisätiedot

Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan

Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan 1 Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan näyttötutkintoihin liittyvää asiaa. Lehden laadintaan ovat osallistuneet useiden eri ammattialojen ja yhteisöjen toimijat. Omalla

Lisätiedot