Rediteq Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rediteq Oy 30.4.2008 1"

Transkriptio

1 Rediteq Oy SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 Termeistä Palveluun kirjautuminen Unohtuiko salasana? Salasanan vaihto Arviointilomakkeen täyttäminen ja koulutuskorvauksen hakeminen Yleistä Hakulomake Arviointilomakkeen täyttäminen Päättöarviointi Kouluttajan käyttöliittymän muut valinnat Seuranta Omat tiedot Opiskelijat Aiemmat arvioinnit ja korvaukset Hakemusten seuranta Ohjeet ja tuki Palvelun lopettaminen... 17

2 Rediteq Oy Termeistä Tässä ohjeessa käytetään pelkästään termejä opiskelija ja kouluttaja, vaikkakin oppisopimuskoulutuksessa termit saattavat vaihdella alla selitetyn mukaisesti. Opiskelijalla tarkoitetaan sekä työsuhteista oppisopimusopiskelijaa että yrittäjäopiskelijaa. Kouluttajalla tarkoitetaan työsuhteisen oppisopimuskoulutuksen työnantajan/kouluttavan yrityksen nimeämää työpaikkakouluttajaa, työpaikkaohjaajaa jne. Termillä tarkoitetaan myös yrittäjän oppisopimuskoulutuksen ollessa kyseessä kouluttavan yrityksen nimeämää mentoria, tutoria jne. Kouluttava yritys ja sen nimeämä kouluttaja toimii sekä työsuhteisessa että yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa täysin samalla tavalla, kun kysymys on oppisopimusopiskelijan arvioinnista ja koulutuskorvauksen hakemisesta, joita verkkopalvelulla hoidetaan. Tässä ohjeessa ei tehdä eroa työnantajan ja erikseen määritettävän kouluttavan yrityksen välille. Näistä käytetään siksi yleisempää kouluttava yritys nimeä. Oppisopimusjärjestäjällä tarkoitetaan oppisopimuskeskusta, oppisopimustoimistoa, oppisopimuspalveluita ym.

3 Rediteq Oy Palveluun kirjautuminen Oppisopimusjärjestäjän Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua käytetään pääsääntöisesti 2-3 kertaa vuodessa, mutta sen sisältämiä tietoja voidaan käydä tarkastelemassa koska tahansa. Palvelua voivat käyttää ainoastaan sellaiset henkilöt, joiden kanssa on sovittu sähköisestä asioinnista ja joille oppisopimusjärjestäjä on toimittanut henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Jaksoarvioinnin lähestyessä, ilmoitetaan kouluttajalle asiasta sähköpostiviestillä. Kouluttaja kirjautuu verkkopalvelun sivulle klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä tai kirjoittamalla verkkopalvelun osoitteen internetselaimen osoiteriville. Käyttäjätunnus ja Salasana syötetään annettuihin kenttiin ja hyväksytään joko Enter-painikkeella tai klikkaamalla nuolta. Kirjautumisen jälkeen kouluttajalle avautuu yksi seuraavista vaihtoehdoista oppisopimusjärjestäjän valintojen mukaan: 1. Mikäli kouluttajalla on vain yksi opiskelija, avautuu kirjautumisen jälkeen suoraan viimeisimmän jakson arviointilomake. Kts. ohjeen luku Mikäli kouluttajalla on useampi opiskelija, avautuu kirjautumisen jälkeen hakulomake, jossa näkyvät viimeisimmän jakson arviointia odottavat opiskelijat. Kts. ohjeen luku Kouluttajan etusivu avautuu. Mikäli palvelua käytetään muulloin kuin itse arviointiajankohtana, avautuu tämä vaihtoehto aina. Kts. ohjeen luvut 3 sekä 2.1

4 Rediteq Oy Unohtuiko salasana? Mikäli käyttäjä on unohtanut salasanansa, klikataan linkkiä Unohtuiko salasana? Unohtuneen salasanan pyytämistä varten käyttäjän tulee kirjoittaa annettuun kenttään joko Käyttäjätunnus tai Sähköpostiosoite ja klikata tämän jälkeen Lähetä-painiketta. Ohjelma lähettää unohtuneen salasanan automaattisesti käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Huom! Mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu, muistathan ilmoittaa siitä oppisopimusjärjestäjälle.

5 Rediteq Oy Salasanan vaihto Salasanan vaihtaminen suositellaan tehtäväksi ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä. Syötetään uusi salasana Uusi salasana- ja Vahvista uusi salasana-kenttiin ja tämän jälkeen klikataan Tallenna-painiketta, jolloin uusi salasana astuu saman tien voimaan. Salasanan minimipituus on 8 merkkiä ja siinä pitää olla vähintään yksi kirjain ja numero.

6 Rediteq Oy Arviointilomakkeen täyttäminen ja koulutuskorvauksen hakeminen 2.1 Yleistä Oppisopimuskoulutuksen etenemistä seurataan mm. 2-3 kertaa vuodessa tehtävien jaksoarviointien perusteella. Oppisopimusopiskelija ja hänen kouluttajansa käyvät säännöllisin välein arviointikeskusteluita, joissa tarkoituksena on arvioida opiskelijan työssä oppimista ym. Oppisopimusjärjestäjä on antanut erillisen opastuksen arviointikeskustelun käymiselle ja ko. ohje löytyy myös käyttöliittymästä. Arviointikeskustelun tulos kirjataan verkkopalveluun. Jakson päättymisen ollessa käsillä, kouluttaja ja opiskelija saavat ilmoituksen tästä sähköpostiinsa. Arviointikeskustelun aika tulee sopia viimeistään ilmoituksen saapumisen jälkeen. Käydyn arviointikeskustelun jälkeen kouluttaja kirjaa tulokset verkkopalveluun ja hakee koulutuskorvausta. Kouluttajan kirjauksen jälkeen tiedot siirtyvät oppisopimusopiskelijalle kuitattavaksi. Molempien osapuolien hoidettua oman osuutensa, arviointi ja koulutuskorvaushakemus siirtyvät oppisopimusjärjestäjän käsittelyyn. Arviointilomakkeen avaamiseen on muutamia erilaisia tapoja riippuen oppisopimusjärjestäjän määrityksistä. Erilaiset vaihtoehdot ovat seuraavat: 1. Kouluttaja klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen, mikäli kouluttajalla on vain yksi opiskelija, avautuu opiskelijan arviointilomake täytettäväksi. 2. Kouluttaja klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen, mikäli kouluttajalla on useampi kuin yksi opiskelija, avautuu Koulutuskorvaushaku ja arviointi -sivu. Ohjelma on hakenut valmiiksi sivun alalaitaan kaikki ne opiskelijat, joista arviointi on tekemättä viimeisimmälle jaksolle. Arviointilomake aukeaa opiskelijan nimeä klikkaamalla. 3. Kouluttaja klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen kouluttajalle avautuu verkkopalvelun etusivu. Klikataan kohtaa Hae korvausta ja tee arviointi, jonka jälkeen kouluttajalle avautuu yksi seuraavista vaihtoehdoista: a. Mikäli kouluttajalla on vain yksi opiskelija, arviointilomake avautuu suoraan täytettäväksi. b. Mikäli kouluttajalla on useampi opiskelija, avautuu Koulutuskorvaushaku ja arviointi -sivu, johon ohjelma on hakenut valmiiksi ne opiskelijat, joiden arviointi on tekemättä viimeisimmälle jaksolle. Arviointilomake aukeaa opiskelijan nimeä klikkaamalla.

7 Rediteq Oy Hakulomake Toiminnalliset/Hae korvausta ja tee arviointi kohdan kautta päästään kirjaamaan arviointikeskustelun tulokset ja hakemaan koulutuskorvausta. Klikataan kohtaa Hae korvausta ja tee arviointi. Kohdassa 2.1, on lueteltu eri vaihtoehdot arviointilomakkeen avaamiselle. Mikäli kaikki viimeisimmän jakson arvioinnit on jo tehty, aukeaa hakulomake ilman tuloksia, jolloin kouluttaja voi hakea annettujen määritysten avulla mm. aiempia hakemattomia jaksoja. Koulutuskorvaushaku ja arviointi sivulla käytettävät hakuehdot ovat: Hae vain jaksolle /3 ylimmäisenä hakuehtona näytetään oletuksena aina viimeisin haettavissa oleva jakso, joka tuo ko. jakson tekemättömät arvioinnit näkyviin Hae myös aikaisemmat käsittelemättömät tämän hakuehdon avulla voidaan hakea myös aiempien jaksojen tekemättömiä arviointeja (oppisopimusjärjestäjä määrittää, montako vanhaa jaksoa voidaan arvioida) Hae päättyneitä päättöarviointia varten tällä hakuehdolla haetaan pelkästään päättyneiden oppisopimusten tekemättömiä arviointeja Valinnaiset hakuehdot tietoja voidaan hakea myös syöttämällä opiskelijan nimi tai rekisterinumero hakuehdoksi Hae-painiketta tulee klikata aina hakumäärittelyn asettamisen jälkeen. Yllä olevassa esimerkissä on käytetty valintaa Hae myös aikaisemmat käsittelemättömät. Hakutulos näkyy sivun alaosassa ja kyseessä voi olla yksi tai useampi opiskelija. Opiskelijan nimeä klikkaamalla päästään täyttämään itse arviointilomake ja hakemaan mahdollista koulutuskorvausta.

8 Rediteq Oy Arviointilomakkeen täyttäminen Koulutuskorvaushaku ja arviointi Lomakkeella kerrotaan opiskelijan nimi ja rekisterinumero sekä suoritettavan tutkinnon nimi. Mahdollinen koulutusohjelma ja tutkintonimike näkyvät silloin, kun kyseessä on perustutkinto. Tutkinnon osa/arvosana Kouluttaja syöttää käydyn arviointikeskustelun perusteella annetut arvosanat tutkinnon osittain Arvosana-kenttiin. Kentissä tulee käyttää annetun arviointiasteikon arvoja. Tarkemmat arviointiohjeet -linkistä avautuu oppisopimusjärjestäjän ohjeistus työssä oppimisen arviointiin. Sanallinen arviointi kouluttaja voi halutessaan antaa opiskelijalle myös sanallista arviointia. Edellisten jaksojen arvosanat tutkinnon osittain (linkkiä painamalla) Mikäli opiskelijalta löytyy aiemmin arvioituja jaksoja, tulee tämä kohta näkyviin arviointilomakkeelle. Kouluttaja voi klikkaamalla tutkinnon osan nimeä avata aiemmat arvioinnit näkyviin tai sulkea ne näkyvistä.

9 Rediteq Oy Kuukausikohtaiset määrät Oppisopimusjärjestäjä seuraa yleisellä tasolla oppisopimusopiskelijan työ- ja teoriatunteja. Kouluttajan on hyvä ottaa tämä asia esille jo arviointikeskustelun yhteydessä. Kouluttajan tulee kirjata annettuihin kenttiin kuukausittainen työ- ja teoriatuntien määrä. Oppisopimusjärjestäjän määritysten mukaan saatetaan kouluttajalle näyttää myös kuukausikohtaiset korvaussummat. On myös mahdollista, että oppisopimusjärjestäjä on määrittänyt hälytysrajan tuntimäärille. Mikäli tunteja syötetään liian vähän, pyytää ohjelma kouluttajalta lisätietoja vahvistussivulla. Haemme koulutuskorvausta ajalle tässä kerrotaan mille aikavälille koulutuskorvausta haetaan. Haettava koulutuskorvaus yhteensä tässä kerrotaan haettavan koulutuskorvauksen määrä. Aika ja Kouluttaja tähän kirjataan automaattisesti kuluva päivä sekä kouluttajan nimi. Huom! Opiskelijan pitää kuitata omilla tunnuksillaan tämä arviointikeskustelu käydyksi ennen kuin koulutuskorvaus voidaan tilittää. Arviointilomake/koulutuskorvaushakemus ei siirry oppisopimusjärjestäjän käsiteltäväksi, ennen kuin opiskelija on kuitannut sen omalta osaltaan. Muuta arviointikeskusteluun tai koulutukseen liittyvää, kuten mahdolliset poissaolotiedot (sairauslomat, vuosilomat yms.). Kouluttaja voi halutessaan kirjoittaa vapaamuotoista palautetta oppisopimusjärjestäjälle sekä ilmoittaa opiskelijan mahdollisista poissaoloista.

10 Rediteq Oy Ko. kentässä on kaksi erilaista ominaisuutta oppisopimusjärjestäjän määrityksistä riippuen: 1. Kentän yläpuolella kerrotaan, mikäli kyseessä on kenttä, joka on tarkoitettu vain oppisopimusjärjestäjän tiedoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kouluttajan kirjoittama palaute ym. ei näy opiskelijalle lainkaan. 2. Kentän yläpuolella kerrotaan, mikäli kyseessä on kenttä, joka näkyy sekä oppisopimusjärjestäjälle että opiskelijalle. Kun tiedot on täytetty, klikataan Jatka-painiketta, jonka jälkeen avautuu Vahvistussivu. Vahvistussivulla kouluttajaa pyydetään tarkistamaan annetut tiedot ja vahvistamaan tietojen tallennus sivun alaosan Tallenna-painikkeella. Mikäli tiedoissa on jotain korjattavaa, voidaan edelliselle sivulle palata klikkaamalla Korjaa-painiketta. Tietojen mahdollisen korjaamisen jälkeen, avautuu Vahvistussivu uudelleen. Huom! Painettuasi Tallenna-painiketta et enää pääse muuttamaan tietoja, vaan ne siirtyvät opiskelijan kuitattavaksi.

11 Rediteq Oy Mikäli kuukausittaisiin työ- ja teoriatunteihin on syötetty liian vähän tunteja, kertoo ohjelma siitä vahvistussivulla. Kouluttajan tulee tässä tapauksessa palata korjaamaan tiedot Korjaa-painikkeella tai kirjoittaa esim. mahdolliset poissaolotiedot vapaamuotoiseen tekstikenttään. Tietojen tarkistamisen jälkeen tiedot vahvistetaan klikkaamalla Tallenna painiketta. Tietojen tallennuksen jälkeen kouluttajalle aukeaa mahdollinen palautekysely, johon kouluttajan toivotaan vastaavan. Lopuksi kouluttajalle kerrotaan, että opiskelijan arviointi on onnistuneesti tallennettu. Tämän jälkeen arviointi lähtee opiskelijalle kuitattavaksi. Arvioinnin tallentamisen jälkeen kouluttaja voi palata Etusivulle tai takaisin Arviointihakuun (arvioimaan muita opiskelijoita tai jaksoja) tai Kirjautua ulos palvelusta.

12 Rediteq Oy Päättöarviointi Päättöarvioinnin ollessa kyseessä, on lomakkeen otsikkona Koulutuskorvaushaku ja päättöarviointi. Päättöarvioinnissa tulee huomioida, että arviointi koskee koko oppiaikaa ja jokaiselle tutkinnon osalle tulee antaa arvosana. Arviointilomakkeen täyttäminen tapahtuu muuten samalla tavalla kuin väliarvioinnissakin. Alla mainittu kohta ei ole käytössä kaikilla oppisopimusjärjestäjillä. Päättöarvioinnin tallentamisen (ja mahdollisen palautekyselyn täyttämisen) jälkeen, annetaan kouluttajalle mahdollisuus tulostaa työssäoppimisen arviointilomake painikkeesta Luo PDFtiedosto. Päättöarvioinnissa annetut arvosanat tulevat automaattisesti näkyviin lomakkeelle, joka tulee tulostaa, allekirjoittaa ja palauttaa oppisopimusjärjestäjälle postitse.

13 Rediteq Oy Kouluttajan käyttöliittymän muut valinnat Kirjautumisen jälkeen kouluttajalle avautuu yllä näkyvä sivu. Sivun yläosassa kerrotaan kirjautuneen henkilön nimi sekä edellinen kirjautumisajankohta. Ajankohtaista-otsikon alla näkyy oppisopimusjärjestäjän viesti kouluttajalle. Oppisopimuskoulutuksen järjestäjän yhteystiedot -kohdassa kerrotaan oppisopimusjärjestäjän yleiset yhteystiedot. Yrityksenne pankkitilinumeron merkintä puuttuu! Etusivulla saatetaan ilmoittaa (oppisopimusjärjestäjän määrityksistä riippuen), mikäli yrityksen tilinumero puuttuu oppisopimusjärjestäjän tiedoista. Huom! Mikäli yrityksellä on useampi yksikkö ja yhdenkin yksikön tilinumero puuttuu, ilmoittaa ohjelma tästä yrityksen kaikille sähköistä asiointia käyttäville henkilöille. Mikäli kouluttaja saa ilmoituksen, tulee hänen tulostaa ilmoituslomake annetusta linkistä, toimittaa se työnantajalle täydennettäväksi ja palauttaa oppisopimusjärjestäjälle postitse. Sähköisesti ilmoitettuja tilinumeroita ei hyväksytä. Sivun oikeassa yläkulmassa oleva linkki Etusivulle, palauttaa käyttäjän yllä näkyvälle sivulle. Kirjaudu ulos-painiketta tulee käyttää aina, kun palvelun käyttö lopetetaan.

14 Rediteq Oy Seuranta Omat tiedot Omat tiedot -sivulla näytetään yrityksen nimi, y-tunnus, kirjautuneen henkilön nimi sekä yhteystiedot. Mikäli tiedoissa on jotain muutettavaa, tulee kouluttajan olla yhteydessä oppisopimusjärjestäjään Opiskelijat Opiskelijat -sivu antaa kouluttajalle listan kaikista oppisopimuksista, joissa hän toimii kouluttajana. Listalle tulevat näkyviin myös sellaiset oppisopimukset, jotka ovat jo päättyneet sekä oppisopimukset, joissa ei ole valittu sähköistä käsittelyä. Sivulla kerrotaan opiskelijan nimi, oppisopimuksen alku- ja loppupäivämäärä sekä mahdollinen purkupäivämäärä. Kouluttaja pääsee katsomaan oppisopimuksen tietoja opiskelijan nimeä klikkaamalla.

15 Rediteq Oy Aiemmat arvioinnit ja korvaukset Aiemmin tehtyjä arviointeja ja korvauksia voidaan katsoa kohdasta Aiemmat arvioinnit ja korvaukset. Hakuehdot ovat seuraavat: Hae vain jaksolle /3 oletuksena ohjelma tarjoaa hakuehtoa, jolla haetaan viimeisimmän arvioitavaksi sallitun jakson tietoja Hae myös aikaisemmilta jaksoilta hakuehdon avulla voidaan hakea kaikkien aikaisempien jaksojen tietoja Hae päättyneet hakuehdon avulla haetaan vain päättyneiden oppisopimusten tietoja Valinnaiset hakuehdot tietoja voidaan hakea myös opiskelijan nimen tai rekisterinumeron mukaan Hae-painiketta tulee käyttää aina hakuehdon asettamisen jälkeen. Mikäli ohjelma antaa tulokseksi tiedon Haku ei palauttanut mitään tarkoittaa se sitä, että yhtään sähköistä arviointia ei ole vielä tehty.

16 Rediteq Oy Yllä olevassa esimerkissä on käytetty hakuehtoa Hae vain jaksolle /3, joka antaa tulokseksi yhden opiskelijan arvioinnin. Tuloksista nähdään seuraavat tiedot: Opiskelijan nimi jakson arviointitiedot avataan klikkaamalla opiskelijan nimeä Oppisopimuksen rekisterinumero Jakso Korvausmäärän arvio tässä näkyy arvioitu korvausmäärä Korvausmäärä toteutunut oppisopimusjärjestäjän käsiteltyä jaksoarvioinnin, tulee tähän näkyviin maksuun laitettu korvausmäärä Tila kouluttaja voi seurata tästä, missä vaiheessa jaksoarviointi milloinkin on. Eri vaihtoehdot ovat: o Odottaa opiskelijan kuittausta opiskelija ei ole vielä kuitannut arviointiaan o Odottaa toimiston kuittausta/käsittelyä oppisopimusjärjestäjä on vastaanottanut jaksoarvioinnin, mutta ei ole vielä käsitellyt sitä o Käsitelty oppisopimusjärjestäjä on käsitellyt jaksoarvioinnin ja koulutuskorvaus on laitettu maksuun

17 Rediteq Oy Hakemusten seuranta Hakemusten seuranta-linkki on näkyvissä silloin, kun kouluttajalle on merkitty yrityksen puolesta seurantaoikeus. Tämän toiminnon ohjeistus löytyy kohdasta Käyttöliittymäohjeet/Työnantajan seuranta. 3.2 Ohjeet ja tuki Täältä löytyvät eri käyttäjäryhmille suunnatut käyttöohjeet Täältä löytyy työssä oppimisen arviointiin liittyvät ohjeet Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä Tekninen tuki-kohdassa mainittuun henkilöön. 3.3 Palvelun lopettaminen Palvelun käytön jälkeen kirjaudutaan ulos sivun oikeassa yläkulmassa olevasta Kirjaudu ulos painikkeesta. Käyttäjän on myös hyvä tyhjentää selaimen välimuisti, jotta ulkopuoliset eivät pääse väärinkäyttämään palvelua. Julkinen tietokone (esim. kirjasto) Internet Explorer 7: Valitse selaimen ylävalikosta => Työkalut (Tools) => Internet-asetukset (Internet options). Siirry Yleiset (General)-välilehdelle ja paina Poista (Delete)-painiketta Selaushistoria (Browsing History) -kohdasta, jolloin avautuu Selaushistorian poistaminen (Delete Browsing History) -ikkuna. Poista tämän ikkunan avulla kaikki haitalliset välimuistitiedot klikkaamalla Poista kaikki (Delete all) -painiketta. Firefox 2.0: Valitse selaimen ylävalikosta => Tools => Clear Private Data, jolloin avautuu Clear Private Data -ikkuna. Ruksaa tästä ikkunasta valituksi kaikki kohdat ja klikkaa lopuksi Clear Private Data Now -painiketta. Kaikki haitalliset välimuistitiedot on poistettu. Yksityinen tietokone (esim. oma koti- tai työkone) Mikäli sinua ei haittaa se, että muut voivat päästä käsiksi välimuistitietoihisi koneellasi, sinun ei tarvitse tehdä mitään asetuksia selaimellasi. Muussa tapauksessa voit itse valita poistettavat kohteet esim. IE7:n Selaushistorian poistaminen -ikkunasta (linkistä Tietoja selaushistorian poistamisesta voit lukea, mitä mikäkin toiminto poistaa).

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU 1 (7) TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Työpaikalla tapahtuvan oppimisen arvioinnissa työpaikkakouluttajalla on suuri merkitys. Hän on ammattilainen, joka

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTO. Uuden oppisopimuksen luominen

ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTO. Uuden oppisopimuksen luominen ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTO Uuden oppisopimuksen luominen 1 Sisällys 1. Uuden oppisopimuksen luominen Sentraalin velholla... 3 2. Opiskelija ja ryhmä... 5 3. Henkilökohtaiset -sivu... 6 4. Perustiedot

Lisätiedot

SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle

SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle SATU käyttöohje Dnro 20/702/2014 SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle Versio 1.5 20.10.2014 2 Versiohistoria Version Pvm Keskeisimmät muutokset numero 1.4 8.1.2014 Viraston nimenvaihdoksen

Lisätiedot

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ... 3 1.1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖ... 3 1.2 VERSIOVAATIMUKSET... 3 1.3 KÄYTTÖOIKEUDET... 3 1.4 KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET... 4 2 NÄYTÖT... 4 2.1 SOVELLUKSEEN

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje Sisältö 1. Yleistä... 4 1.1. Tekniset vaatimukset... 4 2. Ylläpito... 5 2.1. Käyttäjäprofiilit... 6 2.1.1. Valmiin profiilin muokkaaminen... 7 2.1.2. Uuden

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Seurantalomakkeen täyttäminen (indikaattoriseuranta)

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Seurantalomakkeen täyttäminen (indikaattoriseuranta) EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Seurantalomakkeen täyttäminen (indikaattoriseuranta) Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...4 1.1 Järjestelmän

Lisätiedot

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje Sisältö 1. Yleistä... 3 1.1. Tekniset vaatimukset... 3 2. Ylläpito... 4 2.1. Käyttäjäprofiilit... 5 2.1.1. Valmiin profiilin muokkaaminen... 6 2.1.2. Uuden

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Suomen Noutajakoirajärjestö ry v. 16.6.2013 SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Teksti: Tiina Jäppinen tiina.jappinen@gmail.com SUOMEN NOUTAJAKOIRAJÄRJESTÖ RY JÄSENREKISTERIN OHJE (16.6.2013 / TJ) 1 (26) SISÄLTÖ

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutuksen

Oppisopimuskoulutuksen Oppisopimuskoulutuksen opas - opiskelijalle, työpaikkakouluttajalle ja työnantajalle Oppisopimuspalvelut Ketunpolku 1 Tieto 1 87100 Kajaani www.kao.fi/oppisopimuskoulutus 1 Oppisopimus on nykyaikainen

Lisätiedot

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA 20.4.2010 RAP4LEO- RAPORTOINTI LEONARDO DA VINCI -LIIKKUVUUSHANKKEISSA SISÄLTÖ: 1 YLEISTÄ RAP4LEO -RAPORTOINNISTA...2 2 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 3 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-8

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Päiväys Versio Muokkaaja 18.3.2009 1.0 Minna Hautamäki 8.4.2009 1.1 Minna Hautamäki 14.4.2009 1.2 Minna Hautamäki Sisällys 1 Ankkuri... 4 2 Help desk... 4

Lisätiedot

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille 1 Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille Sisällys 1 TERVETULOA SYDÄNMERKIN EXTRANET-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Etusivunäkymä... 4 1.3 Oman organisaation tiedot Sydänmerkki-rekisterissä...

Lisätiedot

OPISKELIJAN OHJE JOBSTEP-SOTE

OPISKELIJAN OHJE JOBSTEP-SOTE OPISKELIJAN OHJE JOBSTEP-SOTE Ohje päivitetty 7.2.2013 Sisällysluettelo 1. PALVELUN ESITTELY... 1 2. PALVELUUN REKISTERÖITYMINEN JA SISÄÄN KIRJAUTUMINEN... 1 3. PÄÄSIVUN VALIKKO... 2 3.1 Työnvälitys...

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2012 1 (57) Käyttöohje 6.1.2 SP1 Copyright Aditro 2012 Toukokuu 2012 2 (57) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Sovellusversion päivitys... 7 1.2. Internet Explorer

Lisätiedot

VALVOJA. esim. Tiedote/Liite/Sopimus jne. käyttöohje 10.02.2015 10/02/15. Suomen Tilaajavastuu Oy Tarvonsalmenkatu 17 B 02600 Espoo

VALVOJA. esim. Tiedote/Liite/Sopimus jne. käyttöohje 10.02.2015 10/02/15. Suomen Tilaajavastuu Oy Tarvonsalmenkatu 17 B 02600 Espoo esim. Tiedote/Liite/Sopimus jne. VALVOJA käyttöohje 10.02.2015 Suomen Tilaajavastuu Oy Tarvonsalmenkatu 17 B 02600 Espoo Puh: 010 309 3589 Y-tunnus: 2327327-1 www.tilaajavastuu.fi Asiakaspalvelu Puh: 0600

Lisätiedot

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille 1 Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille Sisällys 1 TERVETULOA SYDÄNMERKIN EXTRANET-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Etusivunäkymä... 4 1.3 Oman organisaation tiedot Sydänmerkki-rekisterissä...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Sivu 1

Sisällysluettelo. Sivu 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 Vastuut... 2 Lisenssi- ja selainvaatimukset... 2 Termistöä... 3 Palveluun kirjautuminen... 3 Omat tiedot- välilehti... 4 Käyttäjän tiedot... 4 Salasanan

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Visma Approval 1.40 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.40 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.40 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Sisällys 1. Sebacon 1.9... 2 2. Help desk... 3 3. Kirjautuminen... 4 4. Yleisesittely...

Lisätiedot