Rediteq Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rediteq Oy 30.4.2008 1"

Transkriptio

1 Rediteq Oy SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 Opiskelijan käyttöliittymä... 2 Termeistä Palveluun kirjautuminen Unohtuiko salasana? Salasanan vaihto Toiminnalliset Arviointikeskustelun kuittaaminen Yleistä Arviointikeskustelun ja arvioinnin kuittaaminen Päättöarvioinnin kuittaaminen Omien tietojen muuttaminen Opiskelijan käyttöliittymän muut valinnat Seuranta Hops Kouluttavan yrityksen arvioinnit Omat tiedot Ohjeet ja tuki Palvelun lopettaminen... 15

2 Rediteq Oy Opiskelijan käyttöliittymä Termeistä Tässä ohjeessa käytetään pelkästään termejä opiskelija ja kouluttaja, vaikkakin oppisopimuskoulutuksessa termit saattavat vaihdella alla selitetyn mukaisesti. Opiskelijalla tarkoitetaan sekä työsuhteista oppisopimusopiskelijaa että yrittäjäopiskelijaa. Kouluttajalla tarkoitetaan työsuhteisen oppisopimuskoulutuksen työnantajan/kouluttavan yrityksen nimeämää työpaikkakouluttajaa, työpaikkaohjaajaa jne. Termillä tarkoitetaan myös yrittäjän oppisopimuskoulutuksen ollessa kyseessä kouluttavan yrityksen nimeämää mentoria, tutoria jne. Oppisopimusjärjestäjällä tarkoitetaan oppisopimuskeskusta, oppisopimustoimistoa, oppisopimuspalveluita ym.

3 Rediteq Oy Palveluun kirjautuminen Oppisopimusjärjestäjän Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua käytetään pääsääntöisesti 2-3 kertaa vuodessa, mutta sen sisältämiä tietoja voidaan käydä tarkastelemassa koska tahansa. Palvelua voivat käyttää ainoastaan sellaiset henkilöt, joiden kanssa on sovittu sähköisestä asioinnista ja joille oppisopimusjärjestäjä on toimittanut henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Opiskelija saa ilmoituksen sähköpostiinsa, kun jakson arviointi aukeaa. Kouluttajan ja opiskelijan tulee sopia aika arviointikeskustelun käymiselle viimeistään ilmoituksen saavuttua. Kouluttaja kirjaa arviointikeskustelun tulokset verkkopalveluun. Tämän jälkeen opiskelija saa sähköpostin, jossa kerrotaan, että arviointikeskustelu odottaa kuittausta. Opiskelija voi kirjautua verkkopalvelun sivulle klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä tai kirjoittamalla verkkopalvelun osoitteen internetselaimen osoiteriville. Käyttäjätunnus ja Salasana syötetään annettuihin kenttiin ja hyväksytään joko Enter-painikkeella tai klikkaamalla nuolta. Kirjautumisen jälkeen opiskelijalle avautuu yksi seuraavista vaihtoehdoista oppisopimusjärjestäjän valintojen mukaan: 1. Opiskelijalle avautuu suoraan kuittausta odottava arviointi. Kts. ohjeen luku Opiskelijan pääsivu avautuu. Mikäli palvelua käytetään muulloin kuin itse arviointiajankohtana, avautuu tämä vaihtoehto aina. Kts. ohjeen luku 3 sekä 2.1

4 Rediteq Oy Unohtuiko salasana? Mikäli käyttäjä on unohtanut salasanansa, klikataan linkkiä Unohtuiko salasana? Unohtuneen salasanan pyytämistä varten käyttäjän tulee kirjoittaa annettuun kenttään joko Käyttäjätunnus tai Sähköpostiosoite ja klikata tämän jälkeen Lähetä-painiketta. Ohjelma lähettää unohtuneen salasanan automaattisesti käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Huom! Mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu, muistathan ilmoittaa siitä oppisopimusjärjestäjälle.

5 Rediteq Oy Salasanan vaihto Salasanan vaihtaminen suositellaan tehtäväksi ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä. Syötetään uusi salasana Uusi salasana- ja Vahvista uusi salasana-kenttiin ja tämän jälkeen klikataan Tallenna-painiketta, jolloin uusi salasana astuu saman tien voimaan. Salasanan minimipituus on 8 merkkiä ja siinä pitää olla vähintään yksi kirjain ja numero.

6 Rediteq Oy Toiminnalliset 2.1 Arviointikeskustelun kuittaaminen Yleistä Oppisopimuskoulutuksen etenemistä seurataan mm. 2-3 kertaa vuodessa tehtävien jaksoarviointien perusteella. Oppisopimusopiskelija ja hänen kouluttajansa käyvät säännöllisin välein arviointikeskusteluita, joissa tarkoituksena on arvioida opiskelijan työssä oppimista ym. Oppisopimusjärjestäjä on antanut erillisen opastuksen arviointikeskustelun käymiselle ja ko. ohje löytyy myös käyttöliittymästä. Arviointikeskustelun tulos kirjataan verkkopalveluun. Jakson päättymisen ollessa käsillä, kouluttaja ja opiskelija saavat ilmoituksen tästä sähköpostiinsa. Arviointikeskustelun aika tulee sopia viimeistään ilmoituksen saapumisen jälkeen. Käydyn arviointikeskustelun jälkeen kouluttaja kirjaa tulokset verkkopalveluun ja hakee koulutuskorvausta. Kouluttajan kirjauksen jälkeen tiedot siirtyvät oppisopimusopiskelijalle kuitattavaksi. Molempien osapuolien hoidettua oman osuutensa, arviointi ja koulutuskorvaushakemus siirtyvät oppisopimusjärjestäjän käsittelyyn. Arviointilomakkeen avaamiseen on muutamia erilaisia tapoja riippuen oppisopimusjärjestäjän määrityksistä. Erilaiset vaihtoehdot ovat seuraavat: 1. Opiskelija klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen opiskelijalle avautuu arviointilomake kuitattavaksi. 2. Opiskelija klikkaa saamansa sähköpostin linkkiä, joka avaa verkkopalvelun kirjautumissivun. Kirjautumisen jälkeen opiskelijalle avautuu verkkopalvelun etusivu, josta valitaan kohta Toiminnalliset/Kuittaa arviointikeskustelu. Huom! Mikäli opiskelijalla ei ole kuittaamattomia arviointeja, ei Toiminnalliset-kohtaa ole lainkaan näkyvissä.

7 Rediteq Oy Arviointikeskustelun ja arvioinnin kuittaaminen Arviointikeskustelu Lomakkeella kerrotaan opiskelijan nimi ja rekisterinumero sekä suoritettavan tutkinnon nimi. Mahdollinen koulutusohjelma ja tutkintonimike näkyvät silloin, kun kyseessä on perustutkinto. Tutkinnon osa/arvosana -kohdan alapuolella näytetään tutkinnon osat sekä kouluttajan arviointikeskustelun perusteella antamat arvosanat tutkinnon osittain. Arviointiasteikko on kerrottu arvosanojen alapuolella. Sanallinen arviointi -otsikon alapuolella näkyy kouluttajan mahdollisesti antama sanallinen arviointi. Kuukausikohtaiset määrät Kouluttaja on täyttänyt kuukausittaiset työ- ja teoriatunnit, jotka opiskelijan on hyvä tarkistaa. Mikäli tunneissa on jotakin huomauttamista, tulee opiskelijan kirjata tämä vapaamuotoiseen tekstikenttään kohdassa Muuta arviointikeskusteluun tai koulutukseen liittyvää. Arviointi koskee oppiajan aikaväliä kohdassa kerrotaan mitä aikaväliä arviointi koskee. Kouluttajan viesti oppisopimusjärjestäjälle ja opiskelijalle Huom! Tämä kohta ei välttämättä ole käytössä riippuen oppisopimusjärjestäjän määrityksistä.

8 Rediteq Oy Kentässä mainitaan kouluttajan mahdollisesti antama vapaamuotoinen palaute sekä esim. oppisopimusopiskelijan poissaolot. Arviointikeskustelu on käyty nimetyn kouluttajan kanssa Päivämäärä on automaattisesti sama päivä, jolloin kouluttaja on kirjannut arviointikeskustelun tulokset verkkopalveluun. Tämä ei siis välttämättä ole sama päivä, kuin milloin arviointikeskustelu on käyty. Arviointikeskustelu käydään, jotta oppisopimusopiskelija saa riittävästi palautetta kehittyäkseen työssä ja opinnoissa. Opiskelijan tulee pohtia käytyä arviointikeskustelua ja vastata sen perusteella kysymykseen: Koetko, että käyty arviointikeskustelu vastasi näitä tavoitteita? Mikäli opiskelija vastaa tähän Ei, olisi hänen hyvä kirjoittaa syy vastaukselle kohtaan Muuta arviointikeskusteluun tai koulutukseen liittyvää. Muuta arviointikeskusteluun tai koulutukseen liittyvää (vain oppisopimusjärjestäjän tiedoksi). Ko. kenttä on tarkoitettu opiskelijan vapaamuotoisen palautteen antamiseen. Opiskelijan kirjoittama palaute näkyy ainoastaan oppisopimusjärjestäjällä eli kouluttaja ei näe sitä. Haluan, että minuun otetaan yhteyttä. Opiskelija voi halutessaan pyytää yhteydenottoa rastittamalla ko. kohdan. Tietojen tarkistamisen jälkeen klikataan Lähetä-painiketta, jonka jälkeen tiedot siirtyvät oppisopimusjärjestäjän käsittelyyn. Huom! Painettuasi Tallenna-painiketta et enää pääse muuttamaan tietoja, vaan ne siirtyvät oppisopimusjärjestäjän käsittelyyn. Tämän jälkeen opiskelijalle aukeaa kyselysivu, jossa saattaa olla eri kysymyksiä eri jaksojen yhteydessä. Lopuksi arviointikeskustelun kuittaus lähtee oppisopimusjärjestäjälle toimenpiteitä varten ja opiskelija saa asiasta vahvistuksen. Mikäli opiskelijalla on aiempia kuittaamattomia arviointeja, kertoo ohjelma tästä ja opiskelija voi siirtyä kuittaamaan edellisen arviointikeskustelun klikkaamalla linkkiä Siirry kuittaamaan seuraava. Arvioinnin kuittaamisen jälkeen opiskelija voi palata Etusivulle tai Kirjautua ulos palvelusta.

9 Rediteq Oy Päättöarvioinnin kuittaaminen Päättöarvioinnin ollessa kyseessä, tapahtuu arvioinnin kuittaaminen samalla tavalla kuin väliarvioinnissakin. Päättöarviointilomakkeella opiskelijan tulee myös vastata kysymykseen Jatkuuko työsuhde. Huom! Yrittäjäopiskelijalta ei kysytä ko. tietoa. Vastausvaihtoehdot ovat seuraavat: Ei tiedossa Työsuhde ei jatku Työsuhde jatkuu samassa yrityksessä Työsuhde uudessa, eri yrityksessä, heti oppisopimuksen jälkeen 2.2 Omien tietojen muuttaminen Opiskelija voi tarvittaessa muuttaa omia tietojaan verkkopalvelun kautta. Klikataan kohtaa Omat tiedot/muuta omia tietoja. Omien tietojen muutospyyntö sivulla opiskelija voi pyytää muutettavaksi seuraavia tietoja: Katuosoite Postinumero Puhelin Matkapuhelin Sähköposti

10 Rediteq Oy Opiskelija syöttää muuttuneet tiedot vähintään kohtiin Uusi tieto* ja Alkaen*. Huom! Jos osoite muuttuu, on Alkaen-kentässä ilmoitettava muuttopäivä, koska osoitetta käytetään yhtenä opintososiaalisten etuuksien maksatusperusteena. Mikäli opiskelija haluaa ilmoittaa jonkun muun muutoksen, voi hän kirjoittaa sen kohtaan Tiedoksi oppisopimusjärjestäjälle. Muuttuneiden tietojen kirjaamisen jälkeen klikataan Lähetä-painiketta. Sivun yläosassa kerrotaan tietojen odottavan oppisopimusjärjestäjän hyväksyntää. Muutospyyntö on näkyvissä kunnes oppisopimusjärjestäjän on käsitellyt sen. Muutos voidaan myös kumota Perupainikkeella niin kauan, kuin se on näkyvissä.

11 Rediteq Oy Opiskelijan käyttöliittymän muut valinnat Kirjautumisen jälkeen opiskelijalle avautuu yllä näkyvä sivu. Sivun yläosassa kerrotaan kirjautuneen henkilön nimi sekä edellinen kirjautumisajankohta. Ajankohtaista-otsikon alla näkyy oppisopimusjärjestäjän viesti opiskelijalle. Etusivulla on mainittu oppisopimuskoulutukseen liittyviä yhteystietoja seuraavasti: Oppisopimuskoulutuksen järjestäjän yhteystiedot otsikon alla kerrotaan oppisopimusjärjestäjän yleiset yhteystiedot. Oppisopimuksesta vastaava otsikon alta löytyy oppisopimuksesta vastaavan koulutustarkastajan/koulutussuunnittelijan yhteystiedot. Yhteyshenkilö muissa oppisopimusasioissa otsikon alta löytyy oppisopimuksesta vastaavan koulutussihteerin yhteystiedot. Koulutuskorvauksista vastaava henkilö otsikon alta löytyy koulutuskorvausasioista vastaavan henkilön yhteystiedot. Sivun oikeassa yläkulmassa oleva linkki Etusivulle, palauttaa käyttäjän yllä näkyvälle sivulle. Kirjaudu ulos-painiketta tulee käyttää aina, kun palvelun käyttö lopetetaan.

12 Rediteq Oy Seuranta Hops Sivulla näytetään opiskelijan oppisopimukseen liittyviä tietoja. Mikäli tiedoissa on joitain korjattavaa, tulee opiskelijan ottaa yhteyttä oppisopimusjärjestäjään Opintojen sisältö Opiskelijan tutkinnon osat näytetään tällä sivulla sekä niiden mahdollinen sisältö Muutokset oppisopimuksella Tällä sivulla näytetään tiedot oppisopimuksen mahdollisista keskeytyksistä ja/tai puruista. Mikäli oppisopimus on normaalisti voimassa, ei tällä sivulla ole merkintöjä.

13 Rediteq Oy Kouluttavan yrityksen arvioinnit Opiskelija voi tällä sivulla katsoa aiemmin saamiaan arviointeja sekä niiden tiloja. Esimerkissä jakso /3 on käsitelty kouluttajan ja opiskelijan osalta, mutta oppisopimusjärjestäjä ei ole vielä kuitannut hakemusta vastaanotetuksi. Arvosanat tulevat näkyviin vasta sen jälkeen, kun toimisto on käsitellyt jaksoarvioinnin. Mahdollinen sanallinen arviointi näkyy heti sen jälkeen, kun kouluttaja on kirjannut arviointitiedot. Eri vaihtoehdot jaksoarvioinneille ovat: Oppisopimusjärjestäjä on käsitellyt ja hyväksynyt jaksoarvioinnin tällöin näkyviin tulevat tutkinnon osille annetut arvosanat sekä mahdollinen sanallinen arviointi. Jaksoarviointi odottaa toimiston kuittausta tällöin näkyviin tulevat pelkät tutkinnon osat sekä mahdollinen sanallinen arviointi. Ei arviointeja tällöin näkyviin ei tule mitään ja tämä tarkoittaa sitä, että yhtään sähköistä arviointia ei ole vielä tehty. Opiskelijalla on myös mahdollisuus tulostaa jaksoarvioinnit klikkaamalla sivun vasemmassa reunassa olevaa linkkiä Arviointien tulostus. Tulosteessa mainitaan jaksokohtaiset arvosanat sekä mahdollinen sanallinen arviointi.

14 Rediteq Oy Omat tiedot Omat tiedot sivulla näkyy opiskelijan oppisopimukseen liittyviä henkilökohtaisempia tietoja. Muuta omia tietoja -kohdan valinnat on selitetty ohjeen luvussa Ohjeet ja tuki Täältä löytyvät eri käyttäjäryhmille suunnatut käyttöohjeet Täältä löytyy työssä oppimisen arviointiin liittyvät ohjeet Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä Tekninen tuki-kohdassa mainittuun henkilöön.

15 Rediteq Oy Palvelun lopettaminen Palvelun käytön jälkeen kirjaudutaan ulos sivun oikeassa yläkulmassa olevasta Kirjaudu ulos painikkeesta. Käyttäjän on myös hyvä tyhjentää selaimen välimuisti, jotta ulkopuoliset eivät pääse väärinkäyttämään palvelua. Julkinen tietokone (esim. kirjasto) Internet Explorer 7: Valitse selaimen ylävalikosta => Työkalut (Tools) => Internet-asetukset (Internet options). Siirry Yleiset (General)-välilehdelle ja paina Poista (Delete)-painiketta Selaushistoria (Browsing History) -kohdasta, jolloin avautuu Selaushistorian poistaminen (Delete Browsing History) -ikkuna. Poista tämän ikkunan avulla kaikki haitalliset välimuistitiedot klikkaamalla Poista kaikki (Delete all) -painiketta. Firefox 2.0: Valitse selaimen ylävalikosta => Tools => Clear Private Data, jolloin avautuu Clear Private Data -ikkuna. Ruksaa tästä ikkunasta valituksi kaikki kohdat ja klikkaa lopuksi Clear Private Data Now -painiketta. Kaikki haitalliset välimuistitiedot on poistettu. Yksityinen tietokone (esim. oma koti- tai työkone) Mikäli sinua ei haittaa se, että muut voivat päästä käsiksi välimuistitietoihisi koneellasi, sinun ei tarvitse tehdä mitään asetuksia selaimellasi. Muussa tapauksessa voit itse valita poistettavat kohteet esim. IE7:n Selaushistorian poistaminen -ikkunasta (linkistä Tietoja selaushistorian poistamisesta voit lukea, mitä mikäkin toiminto poistaa).

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 Termeistä... 2 1 Palveluun kirjautuminen... 3 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5 2 Arviointilomakkeen täyttäminen ja koulutuskorvauksen

Lisätiedot

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET Savon oppisopimuskeskus 11.9.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 Palveluun kirjautuminen... 2 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä. Palvelu toimii samankaltaisena

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU 1 (7) TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Työpaikalla tapahtuvan oppimisen arvioinnissa työpaikkakouluttajalla on suuri merkitys. Hän on ammattilainen, joka

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun Työantajan ns. seurantahenkilönä - pääset verkkopalvelussa seuraamaan tehtyjä väli- ja päättöarviointeja ja koulutuskorvaushakemusten tilannetta sekä tulostamaan

Lisätiedot

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKEMINEN

TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKEMINEN TYÖSSÄ OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKEMINEN Oppisopimuskoulutukseen liittyvä työssä oppimisen arviointi ja koulutuskorvaushakemus tehdään SopimusPro-verkkopalvelussa kolmesti vuodessa seuraavasti:

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle Oppisopimuskoulutus Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle https://opso.saiedu.fi/ YLEISINFO Oppisopimuskoulutuksessa pääpaino on työssä oppimisessa. Tämän vuoksi työssä oppimisen arvioinnilla

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle Oppisopimuskoulutus Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle https://opso.saiedu.fi/ YLEISINFO Oppisopimuskoulutuksessa pääpaino on työssä oppimisessa. Tämän vuoksi työssä oppimisen arvioinnilla

Lisätiedot

käyttöönotto opiskelijalle

käyttöönotto opiskelijalle Study@CampusPro käyttöönotto opiskelijalle Tervetuloa Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden oppisopimusopiskelijaksi. Suuri osa opintoihin liittyvistä asioista hoidetaan sähköisesti

Lisätiedot

Työpaikkakouluttajan jaksoarvioinnin ohjeet

Työpaikkakouluttajan jaksoarvioinnin ohjeet Työpaikkakouluttajan jaksoarvioinnin ohjeet Työpaikkakouluttaja tekee opiskelijaa koskevan arvioinnin seuraavasti: Kirjaudutaan Studyyn. Oletuksena kouluttajalle aukeaa Kehityssuunnitelma -sivu. Kehityssuunnitelma-sivulla

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Study@CampusPro käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Tervetuloa työpaikkaohjaajaksi Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden opiskelijalle. Suuri osa opiskelijan opintoihin liittyvistä asioista

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM Ohje Käyttäjätunnus ja salasana 1. Ohjeen sisällys 2. Ensimmäinen sisäänkirjautuminen... 2 3. Salasanan uusiminen... 4 4. Käyttäjätunnuksen palautus... 5 5. Muut ongelmatilanteet... 5 Sivu

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaalin käyttöohje 19.5.2015 Kirjautuminen Videoportaaliin 1. Kirjaudu sivustolle https://videoportal.haltik.fi 2. Määritä tunnukset "Login" ikkunassa ja klikkaa LOGIN-painiketta

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Versio 1.6. 5/2019 Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Hyväksythän kahden viikon palkkajaksolla työskentelevien työntekijöiden työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavan viikon tiistaina

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat VTJ-YLLÄPITO Käyttäjän ohje Kunnat KÄYTTÄJÄN OHJE 2 (8) Sisällysluettelo 1 Yleistä VTJ-ylläpidon käytöstä...3 1.1 Kuvaukset ja ohjeet...3 1.2 Hallintapalvelut...3 1.3 Roolit...3 1.4 Henkilökohtaiset käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT)

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) Moodlen tunnukset ovat samat kuin verkon (=tietokoneille kirjautumisen), sähköpostin, Asion, Adobe Connectin ja Webropolin käyttäjätunnukset. Näiden

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/Käyttöohje/Opetus- ja tutkimushenkilöstö

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/Käyttöohje/Opetus- ja tutkimushenkilöstö PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/Käyttöohje/Opetus- ja tutkimushenkilöstö Personec HR-järjestelmä sisältää valtion palkkausjärjestelmän (yliopistot) arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio 2.2.2017 LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies Personec HR-järjestelmä sisältää yliopistojen palkkausjärjestelmän arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä ypj-arviointiprosessin

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Kuntasi tai muu henkilökohtaisen avun toimija käyttää SuoraTyö.fi-palvelua

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Wilma-ohje Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen opiskelijoille

Wilma-ohje Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen opiskelijoille Wilma-ohje Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen opiskelijoille 2 Sisällys YLEISTÄ WILMASTA... 3 WILMAN TOIMINNOT... 4 OMIEN TIETOJEN MUUTTAMINEN... 5 ASETUKSET... 6 TYÖJÄRJESTYS... 7 OPINNOT...

Lisätiedot

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi!

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tässä ohjeessa kerrotaan lyhyesti mikä on CWT Portal mistä löydät matkustajaprofiilisi kuinka rekisteröidyt ja kirjaudut CWT Portaliin mitä teet, jos olet unohtanut

Lisätiedot

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen 1.1.4.0 Sisällysluettelo Kansalaisen sisäänkirjautuminen... 3 Asiointialueen vaihto kirjautumisen yhteydessä... 8 Omahyviksestä uloskirjautuminen...10

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot