ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA"

Transkriptio

1 FCG Planeko Oy ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA Suunnitelmaselostus 6411-D2667 LUONNOS

2 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO LÄHTÖTIEDOT Maaperä ja putkien linjaus Suunnittelussa käytetty kartta-aineisto Asukasmäärä- ja kiinteistötiedot VIEMÄRIVERKOSTO Mitoitusvesimäärät Viemäriverkoston sijoitus ja mitoitus Jätevedenpumppaamot RAKENTAMISKUSTANNUKSET Käsittelyvaihtoehdot A ja B Käsittelyvaihtoehto C Vesihuoltoavustus Jätevesien käsittelymenetelmän valinta RAKENNUSVAIHEET RAKENNUSSUUNNITELMAT... 7 LIITTEET 1-3 Alustavat kustannusarviot LIITEKARTAT VHT-6411-D Suunnitelmakartta 1: VHT-6411-D Suunnitelmakartta 1:10 000

3 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 1 ( 7 ) ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA 1 JOHDANTO Tällä hetkellä Lappajärven Itäkylän alueen jätevesien käsittely on hoidettu kiinteistökohtaisin ratkaisuin. Jätevesien käsittely tapahtuu osassa kiinteistöjä johtamalla jätevedet saostus- tai umpikaivoon. Uudemmissa kiinteistöissä on vaadittu jätevesien käsittelyssä imeytyskenttiä, maasuodattimia, pienpuhdistamoja ja umpikaivoja. Alueella on useita kiinteistöjä, joiden jätevesijärjestelmät eivät vastaa uusien määräysten vaatimuksia. Tavoitteena onkin kiinteistöjen jätevesijärjestelmien saattaminen uusien jätevesimääräysten mukaisiksi jo ennen siirtymäajan päättymistä vuonna Suunnitelmassa tarkastellaan viemäriverkoston rakentamista Lappajärven Itäkylään kolmiosaiselle suunnittelualueelle. Suunnittelualueet ovat seuraavat: I-alue: Seututien 68 Lappajärven rannan puoleinen alue ja Itäkylän kylätaajama II-alue: Kuoppalantien ja Purolantien varrella olevat kiinteistöt sekä Övermarkintien risteysalueen asutus III-alue: Luomalantien varren kaksi kiinteistökeskittymää. Suunnittelualueet I-III on esitetty yleissuunnitelmakartassa VHT D Itäkylän alueen jätevesien käsittelyvaihtoehtoina on tässä yleissuunnitelmassa tarkasteltu: a) jätevesien keräilyä suunnittelualueilta I-III ja siirtoa Lappajärven kunnan verkostoon. b) jätevesien keräilyä suunnittelualueilta I-III ja siirtoa Vimpelin kunnan verkostoon. c) jätevesien keräilyä ja puhdistamista paikallisesti II-III alueilla sekä I- alueen keräilyä ja siirtoa Lappajärven/Vimpelin kunnan verkostoon. Tämä viemäröinnin yleissuunnitelma on laadittu FCG Planeko Oy:ssä Itäkylän maa- ja kotitalousseura ry:n toimeksiannosta. 2 LÄHTÖTIEDOT 2.1 Maaperä ja putkien linjaus Suunnittelualueella ei ole tässä yhteydessä suoritettu silmämääräisen maastotarkastelun lisäksi tarkempia tutkimuksia. Karttatarkastelun perusteella maaperä suunnitelma-alueella on pääosin moreenia ja savea. Johtolinjoille on haettu edullisimmat linjaukset karttavaraisesti. Alustava linjaus noudattaa Itäkylän alueella suurimmalta osalta rakennetun vesijohdon linjausta sekä teiden linjauksia.

4 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 2 ( 7 ) Suunnittelualueet I-III eivät sijaitse pohjavesialueella. 2.2 Suunnittelussa käytetty kartta-aineisto Suunnittelussa on käytetty numeerista peruskartta- ja maastotietokantaaineistoa. 2.3 Asukasmäärä- ja kiinteistötiedot Tiedot suunnittelualueen olemassa olevista kiinteistöistä, maatalousrakennuksista ja loma-asunnoista on saatu maastotietokannasta. Suunnittelualueella on runsaasti pysyvää asutusta ja loma-asuntoja. Suunnittelualueelta ei ole käytettävissä todellisia tämän hetkisiä asukasmäärätietoja. Alla olevassa taulukossa on esitetty suunnittelualueella sijaitsevat olemassa olevat kiinteistöt (kpl). TAULUKKO 1. Olemassa olevat kiinteistöt suunnittelualueilla (kpl) Alue Pysyvä asutus Loma-asutus Teollinen rakennus Liikerakennus Yhteensä I-alue II-alue III-alue YHTEENSÄ VIEMÄRIVERKOSTO Yleissuunnitelman lähtökohtana on ollut, että runkoviemärit (paine- /viettoviemäri) ulotetaan kaikkien suunnittelualueella olevien kiinteistöjen läheisyyteen, jotka ovat teknisesti ja taloudellisesti mahdollista toteuttaa. Yksittäisen kiinteistön taloudellinen liittymismatka on katsottu em. ehdoin olevan n m. Kiinteistöt voivat liittyä runkoviemäriin kiinteistökohtaisten jätevedenpumppaamoiden avulla tai viettoviemärillä. 3.1 Mitoitusvesimäärät Viemäröinnin yleissuunnitelma on laadittu karttavaraisesti, jolloin kiinteistöjen ja solmupisteiden tarkkoja korkeuksia ei ole käytettävissä. Johtolinjojen mitoitus perustuu runkojohdon varrella sijaitsevien kuluttajien määrästä laskettuihin vedenkulutusarvioihin ja keskimääräiseen arvioon virtauksen aiheuttamasta häviöstä (m/km). Käytettävän veden määrään ja tätä kautta syntyvän jäteveden määrään vaikuttavat kiinteistön asukkaiden vedenkulutustottumukset ja kiinteistöllä käytössä olevat vettä kuluttavat laitteet. Tavanomaisilla vesikalusteilla varustetun ja vesijohtoon liitetyn pientalon vedenkulutus haja-asutusalueella on yleensä noin litraa asukasta kohti vuorokaudessa.

5 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 3 ( 7 ) Taulukossa 2 on esitetty tässä yleissuunnitelmassa käytetyt yksikkökulutusarvot kiinteistötyypeittäin. TAULUKKO 2. Yksikkökulutusarvot Kiinteistö Vakituinen asutus Vapaa-ajan kiinteistöt Liike- tai julkinen rakennus Teollinen rakennus Yksikkökulutus 0,5 m 3 / kiint./d 0,3 m 3 / kiint./d 1,0 m 3 / kiint./d 1,0 m 3 / kiint./d Viemäröintijärjestelmä mitoitetaan yllä esitettyjen jäteveden yksikkökulutusarvioiden mukaan. Suunnittelualueen olemassa olevien kiinteistöjen vedenkulutus (m 3 /d) arvioidaan olevan taulukon 3 mukainen. Suunnittelualueelta tuleva kokonaisjätevesimäärä on noin 163 m 3 /d. TAULUKKO 3. Olemassa olevien kiinteistöjen arvioitu vedenkulutus (m 3 /d). Alue Pysyvä asutus Lomaasutus Teollisuusrakennus Liikerakennus Yhteensä I-alue 91,0 25,2 1,0 6,0 123,2 II-alue 28,0 0,3-1,0 29,3 III-alue 10,0 0, ,3 YHTEENSÄ ,8 1,0 7,0 162,8 Mitoitusvirtaamana on käytetty kulutusalueen arvioitua huippukulutusta. Mitoitusvirtaamat vaihtelevat alueittain 0,29 3,4 l/s. 3.2 Viemäriverkoston sijoitus ja mitoitus Niille alueille, jolla on jo rakennettu vesijohto, viemäri pyritään rakentamaan pääasiallisesti rakennetun vesijohdon viereen. Alueiden I-III viemärilinjojen alustava sijainti on esitetty liitteenä olevissa suunnitelmakartoissa VHT D Paineviemäri ja koko viemäröintijärjestelmä mitoitetaan edellä esitettyjen vedenkulutusarvioiden sekä vuotovesiarvioiden mukaan. Vuotovesiä alueella arvioidaan syntyvän noin 10 % verkostoon pumpatun puhtaan veden määrästä, jolloin suunnittelualueelta tuleva kokonaisjätevesimäärä on noin 180 m 3 /d. Tehdyn karttatarkastelun ja syntyvän jätevesimäärän perusteella paineviemärin putkikooksi on valittu NS muoviputki ( PEH-10). Sivuhaaroille riittää paineputki PEH. Viettoviemärin putkikooksi on valittu NS 200 NS 100 muoviputki (160 PVC PVC). Viemärilinjaan paineviemärin jälkeen sijoitetaan purkukaivo (Ø 800), josta jätevedet jatkavat viettoviemärissä.

6 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 4 ( 7 ) 3.3 Jätevedenpumppaamot Rakennussuunnittelun yhteydessä mitoitus tulee tarkastaa, kun tiedossa on solmupisteiden korkeudet ja tarkempi tieto liittyjistä. Siirtoviemäriratkaisussa alueiden I-III jätevedet keräävä jätevesiviemäri liitetään Lappajärven tai Vimpelin kunnan rakennettuun jätevesiverkostoon. Liitospiste liityttäessä Lappajärven kunnan verkostoon tulisi alustavan suunnitelman mukaisesti sijaitsemaan Halkosaaren lavan läheisyydessä. Liityntäpiste Vimpelin kunnan verkostoon sijaitsisi puolestaan Lypsinmaalla. Liitokset rakennettuun verkostoon on esitetty suunnitelmakartoissa VHT-6411-D Viemäriverkoston runkolinjoihin joudutaan sen pituudesta johtuen sijoittamaan linjapumppaamoja, jotka tulevat jäämään alueen vesihuollosta vastaavan organisaation huollettavaksi. Linjapumppaamojen hankinta- ja käyttökustannukset maksetaan kerättävistä liittymis- ja käyttömaksuista. Paineviemärilinjan pituudesta ja korkeuseroista johtuen alueelle on rakennettava käsittelyvaihtoehdossa: a) Lappajärven suunta: 6 kpl linjapumppaamoja, b) Vimpelin suunta: 5 kpl linjapumppaamoja, c) 5 6 kpl linjapumppaamoja (6 kpl jos alueen I jätevedet siirretään Lappajärven verkostoon/ 5 kpl jos alueen I jätevedet siirretään Vimpelin verkostoon). Tehdyn karttatarkastelun perusteella linjapumppaamot sijoitetaan sopiviin solmukohtiin tai mahdollisesti alueelle, johon voidaan rakentaa viettoviemäri kokoamaan alueelta jätevedet. Linjapumppaamoiden alustava sijoitus on esitetty suunnitelmakartalla VHT-6411-D Linjapumppaamot mitoitetaan johtolinjan pituuden ja tarvittavan staattisen nostokorkeuden mukaan siten, että painejohdossa saavutetaan riittävä virtausnopeus (>0,7m/s) kiintoaineksen laskeutumisen estämiseksi. Pumppuina käytetään pienelle vesimäärälle ja suurelle nostokorkeudelle tarkoitettuja jätevesipumppuja. Pumppujen yksityiskohtainen mitoitus tehdään johtolinjojen rakennussuunnittelun yhteydessä. Kiinteistökohtaiset jätevedenpumppaamot ja painejohdot mitoitetaan rakennussuunnitelman yhteydessä. Pumppuina käytetään ns. silppuri- tai repijäpumppuja, jolloin kiinteistökohtainen painejohto voidaan mitoittaa taloudellisesti ja siten, että talohaarojen painejohdoissa saavutetaan riittävä virtausnopeus. Johtolinjan pituudesta johtuen paineviemäristössä jäteveden viipymä kasvaa ja on mahdollista, että jäteveden purkautuessa viettoviemäriin syntyy hajua. Hajun aiheuttamaa haittaa voidaan pienentää sijoittamalla purkupaikka sopivasti, järjestämällä johtolinjaan vietto-osuuksia, joissa jätevesi hapettuu tai sitomalla kemikaalilla jätevedessä oleva haju.

7 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 5 ( 7 ) 4 RAKENTAMISKUSTANNUKSET 4.1 Käsittelyvaihtoehdot A ja B Laaditun yleissuunnitelman mukaisen viemäröintijärjestelmän rakennuskustannukset on arvioitu johtopituuksien ja keskimääräisten yksikköhintojen avulla. Kustannusarviossa on huomioitu linja- ja kiinteistöpumppaamot. Pumppaamoiden lukumäärä tarkentuu johtolinjojen rakennussuunnittelun yhteydessä. Taulukossa 4 on esitetty haja-asutusalueiden vesihuoltolinjojen rakennuskustannusarviot tämän hetkisessä kustannustasossa (alv 0 %). Suunniteltujen johtolinjojen rakennuskustannukset ovat (kustannusten jakautuminen on esitetty taulukossa 4): I-alue yhteensä n (ALV 0 %), II-alue yhteensä n (ALV 0 %) ja III-alue yhteensä n (ALV 0 %). Itäkylän ja Lappajärven kunnan välisen siirtoviemärilinjan (n m) rakennuskustannukset ovat ilman arvonlisäveroa arviolta noin Itäkylän ja Vimpelin kunnan välisen siirtoviemärilinjan (n m) rakennuskustannukset ovat ilman arvonlisäveroa arviolta noin TAULUKKO 4. Suunnittelualueiden I-III ja siirtoviemärin alustava kustannusarvio, (alv 0 %). Viemäriverkosto Alue Linjapumppaamot asennuksineen( ) Johtolinjat maatöineen( ) Kiinteistöpumppaamot asennuksineen( ) YHTEENSÄ ( ) I-alue II-alue III-alue YH- TEENSÄ Siirtoviemäri Lappajärvelle Siirtoviemäri Vimpeliin Alueiden I-III viemäröinnin sekä siirtoviemärin rakentaminen Lappajärven kunnan verkostoon on kustannuksiltaan yhteensä n (alv 0 %).

8 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 6 ( 7 ) 4.2 Käsittelyvaihtoehto C Alueiden I-III viemäröinnin sekä siirtoviemärin rakentaminen Vimpelin kunnan verkostoon on kustannuksiltaan yhteensä n (alv 0 %). Siirtoviemärilinjan ja haja-asutusalueiden viemäröintilinjojen kustannusarviot on esitetty tarkemmin liitteissä 1-3. Kyläkohtaisten pienpuhdistamojen hyödyntäminen jätevesien käsittelyssä tulee yleensä kyseeseen sellaisissa kyläkunnissa, joissa kiinteistöt ovat keskittyneet kyläkunnan keskustaan ja viemäröintimatkat olivat suhteellisen lyhyet, mutta siirto yhteiseen viemäriin on pitkä ja alueella on ympäristötekijät huomioiden hyväksyttävä puhdistettujen jätevesien purkuvesistö. Kyläkuntien omat jätevedenpuhdistamot vaativat järjestyn puhdistamon hoidon. On myös huomattava. että vähintään asukasvastineluvultaan 100 henkilön jätevesien käsittely ja/tai johtaminen muualle kuin yleiseen viemäriin tarvitsee ympäristöluvan. Kyläkuntien pienpuhdistamoiden rakennuskustannukset ovat n Lisäksi tulee alueen sisäisen vesihuollon rakennuskustannukset. Suunnittelualueiden II-III jätevesien käsittely kyläpuhdistamossa sekä I- alueen keskitetty viemäröinti on kustannuksiltaan yhteensä n (alv 0 %). Tämän lisäksi kustannuksissa tulee huomioida siirtoviemärin rakennuskustannukset joko Lappajärven tai Vimpelin kunnan viemäriverkostoon. Käsittelyvaihtoehdon C kokonaiskustannukset ovat: n (alv 0 %) (siirrettäessä jätevedet Lappajärven verkostoon), n (alv 0 %) (siirrettäessä jätevedet Vimpelin verkostoon). 4.3 Vesihuoltoavustus Alueellinen ympäristökeskus myöntää vesihuoltoavustusta vesihuoltoverkostojen rakentamiseen ja suunnitteluun. Vesihuoltoavustusta voidaan myöntää kunnalle, kuntayhtymälle tai vedenhankintaa ja/tai viemäröintiä varten perustetulle yhteisölle taikka kiinteistön haltijalle vesihuoltotoimenpiteiden suunnittelua ja toteutusta varten. Avustuksen enimmäismäärä on 30 % kustannuksista. Vesihuoltoavustuksen osuus voi erityisestä syystä kuitenkin olla enintään 50 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Ympäristökeskuksen avustukset ovat viime vuosina käytännön tasolla olleet noin 20 % vesihuoltohankkeiden rakennuskustannuksista. 4.4 Jätevesien käsittelymenetelmän valinta Itäkylän haja-asutusalueiden jätevesien käsittelymenetelmän valintaan vaikuttavat maankäyttö, asukastiheys, keskitettyyn viemärijärjestelmään liittyvien kiinteistöjen määrä sekä myönnettävät avustukset. Lisäksi valintaan vaikuttavat maaperän laatu, pohjaveden pinnat ja virtaussuunnat, vesistöt sekä vedenottopaikkojen sijainti. Alueiden I-III keskitetyn viemäröinnin kiinteistökohtainen bruttokustannus on käsittelyvaihtoehdoissa A ja B n /kiinteistö (alv. 0 %) riippuen siirtoviemärin suunnasta. Alueen I keskitetyn viemäröinnin kiinteistökohtainen bruttokustannus on käsittelyvaihtoehdossa C n /kiinteistö (alv. 0 %) riippuen siirtoviemärin suunnasta. Alueiden II ja III jätevesien alueellinen keräily ja käsitte-

9 FCG Planeko Oy Suunnitelmaselostus 7 ( 7 ) ly kyläpuhdistamossa on bruttokustannuksiltaan n /kiinteistö (alv. 0 %). Kustannusarviot/kiinteistö on suuntaa-antavia ja kustannukset on määritetty siten, että suunnittelualueiden kaikki nykyiset kiinteistöt liittyvät verkostoon. Kustannusarviossa ei ole huomioitu mahdollisia avustuksia. 5 RAKENNUSVAIHEET Vesihuollon toteuttaminen suunnittelualueelle on edellä esitettyjen alustavien kustannusarvioiden perusteella merkittävä hanke. Rahoitusjärjestelyjen vuoksi vesihuoltohanke kannattaa jakaa rakennusvaiheisiin ja toteuttaa rakentaminen useamman vuoden ajalla. Rakennusvaiheiden toteutus määritetään rahoitusjärjestelyjen perusteella. 6 RAKENNUSSUUNNITELMAT Siirtolinjahankkeen ja haja-asutusalueiden vesihuoltohankkeiden toteutusta varten johtolinjoista laaditaan maastotutkimuksiin perustuvat rakennussuunnitelmat, joihin kartan lisäksi kuuluvat pituusleikkaukset, poikkileikkaukset, linjapumppaamoiden mitoitus sekä hankekohtainen työselitys. FCG Planeko Oy Hyväksynyt: Markku Kuokkanen Aluepäällikkö, ins. (SNIL) Tarkastanut: Pia Kinnunen Projektipäällikkö, ins. (AMK) Laatinut: Heli Karttunen Suunnitteluinsinööri, ins. (AMK)

10 FCG PLANEKO OY LIITE 1 ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA Alueiden I-III jätevesihuolto+siirtoviemäri Lappajärven kunnan verkostoon ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO Materiaali KUSTANNUKSET Maatyöt, asennus Verkoston pituus (m) Paineviemäri Viettoviemäri Paineviemäri Viettoviemäri Alue Linjaosuus Paineviemäri Viettoviemäri 12,00 /m 15,00 /m 14,00 /m 16,00 /m Yhteensä I-ALUE Tonttihaarat II-ALUE Tonttihaarat III-ALUE Tonttihaarat Siirtoviemäri YHTEENSÄ JÄTEVEDEN LINJAPUMPPAAMOT 6 kpl Yhteensä Hinta /kpl Asennus /kpl YHTEENSÄ (ALV. 0 %) JÄTEVEDEN KIINTEISTÖPUMPPAAMOT 190 kpl Yhteensä Hinta 2500 /kpl Asennus 500 /kpl YHTEENSÄ (ALV. 0 %) VESIHUOLTOLINJAT, LINJAPUMPPAAMOT JA KIINTEISTÖPUMPPAAMOT Yhteensä YHTEENSÄ (ALV. 0 %) YHTEENSÄ (ALV. 22 %) P:\PLAN\Jkl\VHT\VHS\Itäkylän maa- ja kotital_seura_6411\d2667_itäkylän viemärisuunnittelu\c Suunnitelmat\Taulukot\Kustannusarvio_Itäkylä.xls

11 FCG PLANEKO OY LIITE 2 ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA Alueiden I-III jätevesihuolto+siirtoviemäri Vimpelin verkostoon ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO Verkoston pituus (m) KUSTANNUKSET Materiaali Maatyöt, asennus Paineviemäri Viettoviemäri Paineviemäri Viettoviemäri Alue Linjaosuus Paineviemäri Viettoviemäri 12,00 /m 15,00 /m 14,00 /m 16,00 /m Yhteensä I-ALUE Tonttihaarat II-ALUE Tonttihaarat III-ALUE Tonttihaarat Siirtoviemäri YHTEENSÄ JÄTEVEDEN LINJAPUMPPAAMOT 5 kpl Yhteensä Hinta /kpl Asennus /kpl YHTEENSÄ (ALV. 0 %) JÄTEVEDEN KIINTEISTÖPUMPPAAMOT 190 kpl Yhteensä Hinta 2500 /kpl Asennus 500 /kpl YHTEENSÄ (ALV. 0 %) VESIHUOLTOLINJAT, LINJAPUMPPAAMOT JA KIINTEISTÖPUMPPAAMOT Yhteensä YHTEENSÄ (ALV. 0 %) YHTEENSÄ (ALV. 22 %) P:\PLAN\Jkl\VHT\VHS\Itäkylän maa- ja kotital_seura_6411\d2667_itäkylän viemärisuunnittelu\c Suunnitelmat\Taulukot\Kustannusarvio_Itäkylä.xls

12 FCG PLANEKO OY LIITE 3 ITÄKYLÄN MAA- JA KOTITALOUSSEURA VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA Alueen I jätevesihuolto+siirtoviemäri Lappajärven/Vimpelin verkostoon+alueiden II-III jätevesien käsittely pienpuhdistamossa ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO Materiaali KUSTANNUKSET Maatyöt, asennus Verkoston pituus (m) Paineviemäri Viettoviemäri Paineviemäri Viettoviemäri Alue Linjaosuus Paineviemäri Viettoviemäri 12,00 /m 15,00 /m 14,00 /m 16,00 /m Yhteensä I-ALUE Tonttihaarat II-ALUE Tonttihaarat III-ALUE Tonttihaarat Pienpuhdistamo YHTEENSÄ JÄTEVEDEN LINJAPUMPPAAMOT 5 kpl Yhteensä Hinta /kpl Asennus /kpl YHTEENSÄ (ALV. 0 %) JÄTEVEDEN KIINTEISTÖPUMPPAAMOT 180 kpl Yhteensä Hinta 2500 /kpl Asennus 500 /kpl YHTEENSÄ (ALV. 0 %) VESIHUOLTOLINJAT, PIENPUHDISTAMO, LINJAPUMPPAAMOT JA KIINTEISTÖPUMPPAAMOT Yhteensä YHTEENSÄ (ALV. 0 %) YHTEENSÄ (ALV. 22 %) VESIHUOLTOLINJAT, PIENPUHDISTAMO, LINJAPUMPPAAMOT, KIINTEISTÖPUMPPAAMOT JA SIIRTOVIEMÄRI YHT. (ALV. 0 %) YHT. (ALV. 22 %) Siirtoviemäri Lappajärvelle (sis.siirtoviemärin linjapumppaamon (1kpl) kustannuksen) Siirtoviemäri Vimpeliin P:\PLAN\Jkl\VHT\VHS\Itäkylän maa- ja kotital_seura_6411\d2667_itäkylän viemärisuunnittelu\c Suunnitelmat\Taulukot\Kustannusarvio_Itäkylä.xls

VESIOSUUSKUNTA SÄLINKÄÄ VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.10.2006

VESIOSUUSKUNTA SÄLINKÄÄ VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.10.2006 VESIOSUUSKUNTA SÄLINKÄÄ VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.10.2006 Uudenmaan Vesi-ja rakennustekniikka Nahkurinkatu 23 b 17 04200 Kerava saki.salo@luukku.com 2 1. Johdanto 3 2. Yleissuunnitelman

Lisätiedot

Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma

Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma POLVIJÄRVEN KUNTA Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 8.11.2016 566-P29412 Suunnitelmaselostus 1 (4) 8.11.2016 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma KOKEMÄEN KAUPUNKI Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma Työ: 21893YV Tampere 27.9.2007 AIRIX Ympäristö Oy Muut toimistot: PL 453 KAARINA 33101 TAMPERE ESPOO Puh. 010 241 4000 OULU Fax 010 241

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Lapinkylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus 30.9.2008

Kirkkonummen kunta Lapinkylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus 30.9.2008 Kirkkonummen kunta 30.9.2008 Kirkkonummen kunta 30.9.2008 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 2 2 SUUNNITTELUN TAVOITE 2 3 MITOITUS 2 3.1 Mitoitusperusteet 2 3.2 Mitoitusvesimäärät 3 4 VESIJOHTOVERKOSTO 4 4.1 Lapinkylän

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA. Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka. Yleissuunnitelma. Työ: E25011. Tampere 30.11.2011

SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA. Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka. Yleissuunnitelma. Työ: E25011. Tampere 30.11.2011 SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka Yleissuunnitelma Työ: E25011 Tampere 30.11.2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA 1.5.2015 - Kvalt 20.4.2015 / 18 ja 19

KOSKEN TL KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA 1.5.2015 - Kvalt 20.4.2015 / 18 ja 19 KOSKEN TL KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA 1.5.2015 - Kvalt 20.4.2015 / 18 ja 19 VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Kosken Tl kunnan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Kosken Tl kunnanvaltuuston kokouksessa 20

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Asikkalan kunta Asiakirjatyyppi Vesihuollon yleissuunnitelma Päivämäärä [Month, year] Viite LUONNOS 10.1.2012 ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA LUONNOS ASIKKALAN KUNTA

Lisätiedot

/m 3 Alv 24 % Yhteensä Vesi 1,76 0,42 2,18 Jätevesi 1,88 0,45 2,33

/m 3 Alv 24 % Yhteensä Vesi 1,76 0,42 2,18 Jätevesi 1,88 0,45 2,33 1/5 KEMIN VESI OY:N TAKSA Taksan voimaantulopäivä 1.1.2013. Kemin Vesi Oy perii liittymistä ja käyttöä koskevia maksuja, sopimusehdot ja yleiset toimitusehdot huomioiden. Kaikki perittävät maksut ovat

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen liittymismaksu määräytyy kiinteistön käyttötarkoituksen, laajuuden ja palveluiden käytön perusteella seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen liittymismaksu määräytyy kiinteistön käyttötarkoituksen, laajuuden ja palveluiden käytön perusteella seuraavasti: 1 VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA KIRKKONUMMEN KUNTA/VESIHUOLTOLAITOS Voimaantulopäivä 1.1.2009 Muutettu 1.7.2009 Vesihuoltolaitos perii, liittymistä ja käyttöä koskevat sopimusten ehdot ja yleiset toimitusehdot

Lisätiedot

9.10.2015. Vesimaksun yksikköhinta, / m 3 Liittyjältä peritään vesimaksua toimitetusta vedestä mitatun kulutuksen mukaan.

9.10.2015. Vesimaksun yksikköhinta, / m 3 Liittyjältä peritään vesimaksua toimitetusta vedestä mitatun kulutuksen mukaan. Liite 1 1 (5) HSY:N VESIHUOLLON TAKSA 1.1.2016 ALKAEN 1 Käyttömaksut Käyttömaksu peritään kiinteistön käyttämän veden ja poisjohdettavan jäteveden määrän ja laadun perusteella. Maksua peritään erikseen

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU...

JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU... Kiinteistökohtainen paineviemärijärjestelmä Suunnittelu Kai Saralehto 01/2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU... 2 2.1 YLEISSUUNNITELMA JA KUSTANNUSLASKENTA... 2 2.2 RAKENNUSSUUNNITTELU...

Lisätiedot

ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen

ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen 28.2.2018 Sumipa Oy 1 YLEISTÄ Suunnitelma perustuu ranta-asemakaavan muutosehdotukseen 1.3.2018. Korttelit

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Saarijärven kaupunki Asiakirjatyyppi Viemäröinnin yleissuunnitelma Päivämäärä 13.07.2015 Viite 1510020093 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma

Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further --- Mäntsälän Saaren kyläyhdistys ry Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma 82120959 26.6.2009 Mäntsälän Saaren kyläyhdistys ry Vesi- ja viemäriverkoston

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623. Tampere 31.8.2011

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623. Tampere 31.8.2011 HUITTISTEN PUHDISTAMO OY Punkalaidun-Huittinen vesihuoltolinja Haja-asutusalueiden vesihuolto Työ: E24623 Tampere 31.8.2011 PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Hyväksytty Oravin vesiosuuskunnan kokouksessa 16. päivänä toukokuuta 2015.

Hyväksytty Oravin vesiosuuskunnan kokouksessa 16. päivänä toukokuuta 2015. VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA ORAVIN VESIOSUUSKUNTA 1 Liittymismaksu Hyväksytty Oravin vesiosuuskunnan kokouksessa 16. päivänä toukokuuta 2015. Voimaantulo: 1.10.2015 Vesihuoltolaitos perii liittymistä ja

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki. VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 03.08.2006

Mikkelin kaupunki. VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 03.08.2006 Mikkelin kaupunki VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 03.08.2006 Muutettu 28.4.2009 Sivu 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAASTOTUTKIMUKSET 3. ALUEEN

Lisätiedot

KONNUNSUON ALUEEN VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA

KONNUNSUON ALUEEN VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA Lappeenrannan kaupunki KONNUNSUON ALUEEN VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA 27.11.2012 Rakennussuunnittelu Merja Vertanen Tulilammenkaari 13 56610 Rautjärvi puh. 050 547 7457 2(8) SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä

Lisätiedot

HULEVESIEN HALLINTA TALOYHTIÖSSÄ

HULEVESIEN HALLINTA TALOYHTIÖSSÄ HULEVESIEN HALLINTA TALOYHTIÖSSÄ Teija Suutari Suunnittelupäällikkö Mitä on hulevesi? Hulevesi = Maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä.

Lisätiedot

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitoksen taksa ja palvelumaksut 1.4.2016 alkaen

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitoksen taksa ja palvelumaksut 1.4.2016 alkaen Jokioisten kunnan vesihuoltolaitoksen taksa ja palvelumaksut 1.4.2016 alkaen 1 Hyväksytty Valtuusto 17.12.2015 Voimaantulopäivä 01.04.2016 Vesihuoltolaitos perii liittymistä ja käyttöä koskevat sopimusten

Lisätiedot

Vesihuoltosuunnitelma

Vesihuoltosuunnitelma Lieksa Lieksan eteläpään vesiosuuskunta Märäjälahden alue Vesihuoltosuunnitelma SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 30.6.2011 2 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. MAASTOTUTKIMUKSET JA JOHTOLINJAUS... 3 3. ALUEEN

Lisätiedot

VESIHUOLTOMAKSUT. Voimaantulo 1.1.2016

VESIHUOLTOMAKSUT. Voimaantulo 1.1.2016 VESIHUOLTOMAKSUT Voimaantulo 1.1.2016 Hyväksytty Inarin Lapin Vesi Oy:n hallituksessa 23.10.2015 1. YLEISTÄ Inarin Lapin Vesi Oy (myöh. yhtiö) toimii vesihuoltolaitoksena ja perii vesihuoltomaksuja toimintaalueellaan

Lisätiedot

HIRVAAN OSAYLEISKAAVA

HIRVAAN OSAYLEISKAAVA LIITE Rovaniemen kaupunki HIRVAAN OSAYLEISKAAVA Mitoituslaskelma rakennusoikeuden jakamisesta kaava-alueella Suunnittelupalvelut 2009 HIRVAAN OSAYLEISKAAVA Mitoitus laskelma HIRVAAN osayleiskaavan rakennusoikeuden

Lisätiedot

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2016, 1.1.2016 alkaen

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2016, 1.1.2016 alkaen 1 SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2016, 1.1.2016 alkaen Hyväksytty Sastamalan Veden johtokunnan kokouksessa 25. päivänä elokuuta 2015, 26. Voimaantulopäivä 1.1.2016. Taksat käsittävät voimaan astuessaan koko Sastamalan

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623.20. Tampere 18.3.2013

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623.20. Tampere 18.3.2013 HUITTISTEN PUHDISTAMO OY Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja Haja-asutusalueiden vesihuolto Työ: E24623.20 Tampere 18.3.2013 PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

PALVELUMAKSUHINNASTO (EHDOTUS)

PALVELUMAKSUHINNASTO (EHDOTUS) JÄMSÄN KAUPUNKI Jämsän Vesi liikelaitos 1(6) PALVELUMAKSUHINNASTO (EHDOTUS) LAITOS: Jämsän Vesi liikelaitos Hyväksytty Jämsän Veden johtokunnan kokouksessa xxxxxx Voimaantulopäivä 1.1.2013. Vesihuollon

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA LIEVESTUOREEN JÄTEVESIEN JOHTAMINEN JYVÄSKYLÄN ENERGIAN VERKOSTOON HANKEKUSTANNUSSELVITYS. Vastaanottaja Laukaan kunta

LAUKAAN KUNTA LIEVESTUOREEN JÄTEVESIEN JOHTAMINEN JYVÄSKYLÄN ENERGIAN VERKOSTOON HANKEKUSTANNUSSELVITYS. Vastaanottaja Laukaan kunta Vastaanottaja Laukaan kunta Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 20.4.2015 LAUKAAN KUNTA LIEVESTUOREEN JÄTEVESIEN JOHTAMINEN JYVÄSKYLÄN ENERGIAN VERKOSTOON HANKEKUSTANNUSSELVITYS Kuvaus Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU

RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU FCG Finnish Consulting Group Oy Ylöjärven kaupunki RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU Raportti -P13571 12.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 12.5.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Lähtökohdat...

Lisätiedot

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2011, 1.1.2011 alkaen

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2011, 1.1.2011 alkaen SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2011, 1.1.2011 alkaen 1 Hyväksytty Sastamalan Veden johtokunnan kokouksessa 28.päivänä lokakuuta 2010, 59. Voimaantulopäivä 01.01.2011. Taksat käsittävät voimaan astuessaan koko

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO

KAARINAN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO Kaarinan kaupunginvaltuuston kokouksessaan 25.8.2014 87 hyväksymä Kaarinan kaupunginvaltuuston kokouksessaan 19.10.2015 106 hyväksymä KAARINAN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO Voimaantulo 1.1.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

1 Käyttömaksut 1.4.2011 ja 1.4.2012

1 Käyttömaksut 1.4.2011 ja 1.4.2012 Vesihuoltolaitoksen taksat ja palvelumaksut 2012 Kouvolan Veden taksaan sisältyvät käyttömaksut, perusmaksut ja liittymismaksut. Lisäksi peritään palvelumaksuja erityistöistä ja - palveluista. 1 Käyttömaksut

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ FCG Planeko Oy VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ 0536-C9049 25.11.2008 FCG Planeko Oy Tiivistelmä I SISÄLLYSLUETTELO 1 KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Vesihuollon kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5)

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) SÄKYLÄN KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

LIPERIN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS TAKSA. 3 Toiminta-alueen ulkopuoliset taksat. 6 Viivästyskorko ja perimiskustannukset

LIPERIN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS TAKSA. 3 Toiminta-alueen ulkopuoliset taksat. 6 Viivästyskorko ja perimiskustannukset LIPERIN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS TAKSA Liperin kunnan vesihuoltolaitoksen taksan vahvistaa tekninen lautakunta. Taksa on voimassa toistaiseksi. 1 Vesi- ja jätevesimaksu 2 Liittymismaksu 3 Toiminta-alueen

Lisätiedot

Hintalappu toimenpiteille ja hyödyt virkistyskäytölle

Hintalappu toimenpiteille ja hyödyt virkistyskäytölle Hintalappu toimenpiteille ja hyödyt virkistyskäytölle Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Karvianjoki-seminaari: miten vesistö hyvään tilaan? 11.10.2012 KarTuTa Mallit apuna vesien tilan parantamisen kustannusten

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki. VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS

Mikkelin kaupunki. VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS Mikkelin kaupunki VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS.. Muutettu..9 Sivu SISÄLLYSLUETTELO. YLEISTÄ. MAASTOTUTKIMUKSET. ALUEEN KIINTEISTÖT. VIEMÄRIVERKOSTON

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn neuvontatarve

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn neuvontatarve Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn neuvontatarve KOKOEKO seminaari 24.2.2011 Kuopio SAVO-KARJALAN Vesiensuojelua vuodesta 1963 Yrittäjäntie 24, 70150 Kuopio Puh: 017-2647 200, Fax: 017-2647 217 Toiminnanjohtaja,

Lisätiedot

LAIHIAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS

LAIHIAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS LAIHIAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS MAKSUPERUSTEET Liittymismaksut Perusmaksut Käyttömaksut MAKSUT Liittymismaksut Perusmaksut Käyttömaksut Rakennusaikainen vesi Kesävesipostien käyttömaksu Viivästyskorko

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Sisältö Suunnitteluperusteet Vyöhykejako Kustannuslaskentaperusteet Alustava suunnitteluaikataulu

Lisätiedot

Organisaation tiedot

Organisaation tiedot Perustiedot Nimi Y-tunnus Kotikunta Puhelinnumero Sähköpostiosoite WWW -osoite Faksi Asiointikieli Käyntiosoite Postiosoite Toiminta-alue vahvistettu Vain perustiedot Toimiala Toimintamuoto Edellinen toimintamuoto

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNNAN VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA LIITE 6 1 (2) KUSTANNUSLASKENTAPERUSTEET

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNNAN VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA LIITE 6 1 (2) KUSTANNUSLASKENTAPERUSTEET PÄIJÄTHÄMEEN LIITTO PÄIJÄTHÄMEEN MAAKUNNAN VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA LIITE 6 1 (2) KUSTANNUSLASKENTAPERUSTEET Vesihuoltolinjojen rakentamiskustannukset (ALV %) Ø Viemäri Vesijohto* Pumppaamo mm /m /m

Lisätiedot

Pekka Makkonen Versokuja 4 D Kuopio

Pekka Makkonen Versokuja 4 D Kuopio SKVY Oy LAUSUNTO Pekka Makkonen Versokuja 4 D 70150 Kuopio 24.11.2015 Juuan kunta Ympäristölautakunta Poikolantie 1 83900 JUUKA Yleistä Juuan rengasvesiosuuskunta teki vuonna 2011 päätöksen vesihuoltosuunnitelman

Lisätiedot

HIRVAAN OSAYLEISKAAVA

HIRVAAN OSAYLEISKAAVA LIITE Rovaniemen kaupunki HIRVAAN OSAYLEISKAAVA Mitoituslaskelma rakennusoikeuden jakamisesta kaava-alueella Maankäyttö 2011 HIRVAAN OSAYLEISKAAVA Mitoitus laskelma Mitoitus periaatteet Kyläkaavoituksen

Lisätiedot

SARVIJOEN KYLÄYHDISTYS RY SARVIJOEN KYLÄALUEIDEN JÄTEVESIVIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA

SARVIJOEN KYLÄYHDISTYS RY SARVIJOEN KYLÄALUEIDEN JÄTEVESIVIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA SARVIJOEN KYLÄYHDISTYS RY SARVIJOEN KYLÄALUEIDEN JÄTEVESIVIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA SARVIJOEN KYLÄYHDISTYS RY Tarkastus Päivämäärä 20/04/2012 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Pekka Grims Timo Ojanperä

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy n kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma 1 / 19 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2015 120-P26975 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

Kauhavan Vesi Oy perii 1.9. 2011 alkaen vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot huomioon ottaen jäljempänä lueteltuja maksuja.

Kauhavan Vesi Oy perii 1.9. 2011 alkaen vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot huomioon ottaen jäljempänä lueteltuja maksuja. 1 KAUHAVAN VESI OY Vesihuollon maksut Kauhavan Vesi Oy:n hallitus 29.06.2011 5 Voimaantulo 01.09.2011 Kauhavan Vesi Oy perii 1.9. 2011 alkaen vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot huomioon ottaen jäljempänä

Lisätiedot

LIITE. Vanha Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AKR ja AO alueita.

LIITE. Vanha Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AKR ja AO alueita. 1. JOHDANTO Vanha Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AKR ja AO alueita. AKR- alueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on n. 60 000 m2 ja AO

Lisätiedot

k = kiinteistötyypin mukainen kerroin seuraavan taulukon mukaan:

k = kiinteistötyypin mukainen kerroin seuraavan taulukon mukaan: 1 VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Liite PatL 2 / 17.12.2015 KIRKKONUMMEN KUNTA/VESIHUOLTOLAITOS Voimaantlopäivä 1.4.2016 Vesiholtolaitos perii, liittymistä ja käyttöä koskevat sopimsten ehdot ja yleiset toimitsehdot

Lisätiedot

Rautjärven kunnan vesihuollon kehittämisstrategia 2009 2013

Rautjärven kunnan vesihuollon kehittämisstrategia 2009 2013 1(12) RAUTJÄRVEN KUNTA Tekninen keskus 26.1.2009 Rautjärven kunnan vesihuollon kehittämisstrategia 2009 2013 ja Vesihuoltohankkeiden avustamisperiaatteet 2(12) SISÄLLYSLUETTELO 1. Vesihuollon nykytila

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA FCG Finnish Consulting Group Oy Pieksämäen kaupunki VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue 0143-P12743 14.2.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Naantalin kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E23614 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/8)

AIRIX Ympäristö Oy Naantalin kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E23614 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/8) KEHTTÄMSTOMENPTEET Liite (1/8) KEHTTÄMSTOMENPTEET 2010-2020 Vedenhankinta ja -jakelu Vesijohtoverkoston saneeraus Kustannusarvio n vesijohtoverkoston automatiikka ja kaukovalvonta Särkänsalmi-Taattinen-

Lisätiedot

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita.

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. 1. JOHDANTO Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. AK- ja AKR -alueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on n. 64

Lisätiedot

SKT Suomi Oy KUSTANNUSARVIO alv 0%

SKT Suomi Oy KUSTANNUSARVIO alv 0% Ulvila 15.12.215 SKT Suomi Oy KUSTAUSARVIO alv % ALAMÄETIE LIJA PALUS-HARJU JÄTEVESIOSUUSKUTA RAKEUSKUSTAUSARVIO Y11 Kustannusarvio, jos kaikki alueen kiinteistöt liittyvät Linjojen kokonaispituus (m)

Lisätiedot

Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013. Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki

Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013. Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013 Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki Pirkanmaan Vesihuollon kehittämissuunnitelman II-vaihe Ensisijaiset toimenpiteet

Lisätiedot

ASEMAKAAVOJEN ULKOPUOLISEN RAKENTAMISEN SEUDULLISET PERIAATTEET

ASEMAKAAVOJEN ULKOPUOLISEN RAKENTAMISEN SEUDULLISET PERIAATTEET ASEMAKAAVOJEN ULKOPUOLISEN RAKENTAMISEN SEUDULLISET PERIAATTEET Seutuhallitus 30.1.2013 Kuntajohtajakokous 14.12.2012 Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä 5.12.2012 1. PERIAATTEIDEN LÄHTÖKOHDAT 1.1 Yhdyskuntarakenteen

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA JÄTEVEDEN KÄSITTELYYN

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA JÄTEVEDEN KÄSITTELYYN VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA JÄTEVEDEN KÄSITTELYYN Minttu Peuraniemi, 19.9.2012 YHTEINEN JÄTEVESIRATKAISU KANNATTAA Hoidon/huollon helppouden takia Vesiensuojelullisesti Taloudellisesti, kun 5 liittyjää 1

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristökeskus ja vesihuolto

Uudenmaan ympäristökeskus ja vesihuolto Vesihuoltoavustukset Vesiosuuskuntaseminaari, Vihti 27.9.2008 Ilkka Juva 1 Uudenmaan ympäristökeskus ja vesihuolto Tehtäviä mm. Vesihuollon yleinen kehittäminen toimialueella Vesihuoltolain valvontaviranomainen

Lisätiedot

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma Luhangan kunta Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma 07.01.2013 Sisällysluettelo 1 Johdanto...5 2 Vesihuoltolaki (119/2001)...5 3 Vesihuoltolaitosten

Lisätiedot

FiSTT, 2. vuosikonferenssi Tampere 11.-12.2.2016 KOKEMUKSIA TONTTIJOHTOJEN SANEERAUKSESTA ALUESANEERAUSTEN YHTEYDESSÄ

FiSTT, 2. vuosikonferenssi Tampere 11.-12.2.2016 KOKEMUKSIA TONTTIJOHTOJEN SANEERAUKSESTA ALUESANEERAUSTEN YHTEYDESSÄ LÄHTEET: FiSTT, 2. vuosikonferenssi Tampere 11.-12.2.2016 KOKEMUKSIA TONTTIJOHTOJEN SANEERAUKSESTA ALUESANEERAUSTEN YHTEYDESSÄ 1. KTVVS-TUTKIMUS 2001 Matti Ojala matti.ojala@sujutek.fi 2. PORVOON EESTINMÄEN

Lisätiedot

Niittylahden kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Niittylahden kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan yleissuunnitelma S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A JOENSUUN KAUPUNKI Niittylahden kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 0-P957 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

20725 LEVANNON VESIOSUUSKUNTA JÄTEVESIEN JOHTAMISSUUNNITELMA 27.10.2006

20725 LEVANNON VESIOSUUSKUNTA JÄTEVESIEN JOHTAMISSUUNNITELMA 27.10.2006 20725 LEVANNON VESIOSUUSKUNTA JÄTEVESIEN JOHTAMISSUUNNITELMA 27.10.2006 OSOITE/ADDRESS Terveystie 2 FIN 15870 HOLLOLA PUH./TEL +358 (0)3 52 351 FAKSI/TELEFAX +358 (0)3 523 5252 SÄHKÖPOSTI/E MAIL proy@ristola.com

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 29.09.2015 / 114 Kunnanhallitus 19.10.2015 / 279 Kunnanvaltuusto 09.11.2015 / 37 TOHMAJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT

Ympäristölautakunta 29.09.2015 / 114 Kunnanhallitus 19.10.2015 / 279 Kunnanvaltuusto 09.11.2015 / 37 TOHMAJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT 1(9) TOHMAJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT 1.1.2016 Ympäristölautakunta 29.09.2015 / 114 Kunnanhallitus 19.10.2015 / 279 Kunnanvaltuusto 09.11.2015 / 37 TOHMAJÄRVEN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT

Lisätiedot

PYHÄTUNTURIN ASEMAKAAVA OSA-ALUE B

PYHÄTUNTURIN ASEMAKAAVA OSA-ALUE B PYHÄTUNTURIN ASEMAKAAVA OSA-ALUE B VESIHUOLLON ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA 2009 Vesihuollon yleissuunnitelma 2009 24.04.09 2/17 SISÄLTÖ: 1. YLEISTÄ...3 1.1. SUUNNITTELUALUE... 3 1.2. ALUEEN VESILAITOS...

Lisätiedot

VUOLAHDEN JA LINNANRAUNIONTIEN ALUEIDEN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN YLEISSUUNNITELMA

VUOLAHDEN JA LINNANRAUNIONTIEN ALUEIDEN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN YLEISSUUNNITELMA VUOLAHDEN JA LINNANRAUNIONTIEN ALUEIDEN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN YLEISSUUNNITELMA Kaarinan kaupunki / Ympäristöpalvelut KAARINA Työnro: 504-00 ja 505-00 08.04.2014 SKT Suomi Oy Business Center Old Mill puh.

Lisätiedot

Laki. vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 2015

Laki. vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 2015 Laki vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta Annettu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 2015 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 3 luvun otsikko,

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 129/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Viljakkala MERKKIEN SELITE. Talonrakennus. Liikenne, vesi ja muut. Liikenne- vesi- ja muut. Yleiskaavat. Asemakaavat. Tontit $K V2014 $K V2015 ->

Viljakkala MERKKIEN SELITE. Talonrakennus. Liikenne, vesi ja muut. Liikenne- vesi- ja muut. Yleiskaavat. Asemakaavat. Tontit $K V2014 $K V2015 -> Viljakkala Osa-alue koostuu Viljakkalan entisen kuntakeskuksen eli kirkonkylän ja Manni Vilppeen asemakaava-alueista sekä Harhalan haja-asutusalueesta. Kirkonkylän asukasmäärä on tällä hetkellä noin 580,

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1065/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1065/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1065/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus rakentamisinvestointien hyväksyttävistä yksikkökustannuksista Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunki. Kerimäen Hälvän pohjavesitutkimukset P26984P001 VARMA-VESI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.5.2015

Savonlinnan kaupunki. Kerimäen Hälvän pohjavesitutkimukset P26984P001 VARMA-VESI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.5.2015 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Savonlinnan kaupunki Kerimäen Hälvän pohjavesitutkimukset VARMA-VESI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.5.2015 P26984P001 1 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 2 TUTKIMUSALUE

Lisätiedot

Kustannuskohde Määrä a' hinta Kustannus Käyttökust. /a. Yhteensä 184450 1100

Kustannuskohde Määrä a' hinta Kustannus Käyttökust. /a. Yhteensä 184450 1100 KESKITETYN PUHDISTAMON RAKENNUSKUSTANNUKSET Alue A Viettoviemäri M 11 [m] 65 4 26 Viettoviemäri M 16[m] 16 5 8 Viettoviemäri M 2[m] 6 Paineviemäri M 63 [m] 15 2 3 Paineviemäri M 75 [m]* 45 25 1125 Paineviemäri

Lisätiedot

TIEDOTUSTILAISUUS VIEMÄRÖINTIHANKE TOIMINTA-ALUEELLA 2-3.5.2016

TIEDOTUSTILAISUUS VIEMÄRÖINTIHANKE TOIMINTA-ALUEELLA 2-3.5.2016 TIEDOTUSTILAISUUS VIEMÄRÖINTIHANKE TOIMINTA-ALUEELLA 2-3.5.2016 Esittäytyminen ja pohjustus Paikalla on.. Osuuskunnasta lyhyesti - Kuten osakeyhtiö ilman alkupääomaa, hallitus ja hallituksen vastuu, vapaaehtoinen

Lisätiedot

YLEISSUUNNITELMASELOSTUS

YLEISSUUNNITELMASELOSTUS TYÖNUMERO: 20601991 NAANTALIN KAUPUNKI ISOSUONTIEN ASEMAKAAVA-ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIANRY FIANRY FIMARI VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot

Unelma toteutuu, oma tupa. Vieremä. Kunnanvirasto, Myllyjärventie 1, 74200 VIEREMÄ Puh. 0400-370160, viereman.kunta@vierema.fi

Unelma toteutuu, oma tupa. Vieremä. Kunnanvirasto, Myllyjärventie 1, 74200 VIEREMÄ Puh. 0400-370160, viereman.kunta@vierema.fi Unelma toteutuu, oma tupa Vieremä Kunnanvirasto, Myllyjärventie 1, 74200 VIEREMÄ Puh. 0400-370160, viereman.kunta@vierema.fi Unelmana oma koti Taajaman tontit Haja-asutusalueen tontit Malila Mäntykangas

Lisätiedot

KOUVOLA MIEHONKANGAS VESIHUOLTOSELVITYS

KOUVOLA MIEHONKANGAS VESIHUOLTOSELVITYS Liite 7 TYÖNUMERO: 20602004 KOUVOLAN KAUPUNKI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista Lisätty kymiring yleissuunnitelma 07.11.2018 FIANRY FIANRY FIMKB KOMMENTEILLE 12.09.2018 FIANRY FIANRY FIMIKB KOMMENTEILLE

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristökeskuksen toimenpiteitä Itämeren pelastamiseksi. Itämerihaasteen kansallinen seminaari

Uudenmaan ympäristökeskuksen toimenpiteitä Itämeren pelastamiseksi. Itämerihaasteen kansallinen seminaari Uudenmaan ympäristökeskuksen toimenpiteitä Itämeren pelastamiseksi Itämerihaasteen kansallinen seminaari Päivi Blinnikka 1 Ympäristöhallinto Aluehallinto Alueelliset ympäristökeskukset 1 Uusimaa 2 Lounais-Suomi

Lisätiedot

Muukko - Ilottulan vesihuoltohanke 27.3.2014

Muukko - Ilottulan vesihuoltohanke 27.3.2014 Muukko - Ilottulan vesihuoltohanke 27.3.2014 Taustaa Pohjaveden puolesta kansalaisaloite (2007) LrV esitys Lpr KH:lle toiminta-alueista 30.3.2010 Lpr Seudun Ympäristötoimen selvitys alueen vesihuollosta

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU 1. VESIJOHDON LINJAUS. Linjausvaihtoehto 1. Linjausvaihtoehto 2

VAIHTOEHTOTARKASTELU 1. VESIJOHDON LINJAUS. Linjausvaihtoehto 1. Linjausvaihtoehto 2 Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä 20601196 Talma - Söderkulla VJ 13.03.2017 / FIMKIT Muutos A 23.03.2018, lisätty vaihtoehto 3 / FIHEPA, FIMKIT 1. VESIJOHDON LINJAUS Linjausvaihtoehdot on esitetty

Lisätiedot

SKÅLDÖN VESIOSUUSKUNNAN TOIMINTA-ALUE. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti. Raasepori. Työ: E25781. Turku 10.09.2013

SKÅLDÖN VESIOSUUSKUNNAN TOIMINTA-ALUE. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti. Raasepori. Työ: E25781. Turku 10.09.2013 SKÅLDÖN VESIOSUUSKUNNAN TOIMINTA-ALUE Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti Raasepori Työ: E25781 Turku 10.09.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 Turku Puhelin 010 241 4400 www.airix.fi Toimistot: Tampere,

Lisätiedot

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen.

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. Tekninen lautakunta 115 04.12.2013 Tekninen lautakunta 118 02.12.2014 Tekninen lautakunta 93 14.12.2016 Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus 305/02.03.01/2013

Lisätiedot

Saastamoinen Liisa. ystävällisin terveisin, Susanna Kaitanen, pj. Myllylammen vesiosuuskunta. 3L elokuuta 2015 13:21. Saastamoinen. =!

Saastamoinen Liisa. ystävällisin terveisin, Susanna Kaitanen, pj. Myllylammen vesiosuuskunta. 3L elokuuta 2015 13:21. Saastamoinen. =! Saastamoinen Liisa Lähettäjä: Lähetetty: Vastaanottaja: Kopio: Aihe: Liitteet: Setälä Kari 3L elokuuta 2015 13:21 Saastamoinen Liisa Luukkanen Antti; Nummela Hannu ; Lankinen Tapio; Napari Salme VL: Myllylammen

Lisätiedot

KIINTEISTÖKOHTAINEN KOHTAINEN INTI. Viivi Virta, projektipäällikkö MVR-palvelukeskus Onninen Oy

KIINTEISTÖKOHTAINEN KOHTAINEN INTI. Viivi Virta, projektipäällikkö MVR-palvelukeskus Onninen Oy KIINTEISTÖKOHTAINEN KOHTAINEN PAINEVIEMÄRÖINTI INTI Viivi Virta, projektipäällikkö MVR-palvelukeskus Onninen Oy Onninen Oy PERUSTETTU 1913 TOIMINTAA 9 MAASSA HENKILÖST STÖÄ 3 000 LIIKEVAIHTO 1,4 MILJARDIA

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNGIN KELLONIEMEN DNA:N TUKIASEMAN VAIKUTUSSELVITYS

KUOPION KAUPUNGIN KELLONIEMEN DNA:N TUKIASEMAN VAIKUTUSSELVITYS 1 15.7.2014 KUOPION KAUPUNGIN KELLONIEMEN DNA:N TUKIASEMAN VAIKUTUSSELVITYS 1 Yleistä Kuopion kaupungin Kelloniemen kylään tilalle Kuopion urheilualueet 297-23-9904-0 on haettu rakennuslupaa DNA Oy: n

Lisätiedot

Niittylahdenranta IV kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Niittylahdenranta IV kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Niittylahdenranta IV kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 120-P21957 Suunnitelmaselostus Ronkainen Juha Sisällysluettelo

Lisätiedot

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 Isonkyrön kunta KYRÖÖNTIE Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 muutos 26.6.2015 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. LÄHTÖTIEDOT... 4 3. SUUNNITELLUT PERUSRATKAISUT...

Lisätiedot

LIITTYMISMAKSUN MÄÄRÄYTYMISPERUSTE Liittymismaksu määräytyy liitetyn rakennuksen lämpimän kerrosalan mukaan.

LIITTYMISMAKSUN MÄÄRÄYTYMISPERUSTE Liittymismaksu määräytyy liitetyn rakennuksen lämpimän kerrosalan mukaan. PUDASJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA Liite 5 Vesihuoltolaitoksen taksa Hyväksytty Pudasjärven Vesiosuuskunnan hallituksen kokouksessa 25.11.2016 Voimaantulopäivä 1.1.2016 Vesihuoltolaitos perii liittymistä ja käyttöä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 2865/02.05.06/2015 Kaupunginhallitus 215 15.6.2015 110 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Invalidisäätiön kiinteistöleasingsopimukselle Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Tarvasjoen kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25458.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Tarvasjoen kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25458.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) VESIHUOLLON KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Vastuutaho Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston ikääntyminen Seurataan vesijohtoverkoston

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1(3) Vesi- ja viemärilaitos Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI 1.1.2014 puh. 0400 243 136 tai puh.

SONKAJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1(3) Vesi- ja viemärilaitos Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI 1.1.2014 puh. 0400 243 136 tai puh. SONKAJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1(3) Vesi- ja viemärilaitos Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI 1.1.2014 puh. 0400 243 136 tai puh. 040 148 4297 Arvoisa asiakkaamme Nykyisiltä liittymän (vesi- ja viemäriliittymä)

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro

Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro Tampere, 15.3.2013 Yksikön päällikkö Ismo Myllyaho Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kirjasto-, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Lisätiedot

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvik pysyy väljästi rakennettuna ja viihtyisänä asuinalueena 3.5.2012 1 Långvikin kehittäminen kunnan päätöksenteossa 1(5) Joulukuu

Lisätiedot

Energiatehokkuus ja lämmitystavat. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

Energiatehokkuus ja lämmitystavat. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Energiatehokkuus ja lämmitystavat Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Rakennusten energiankulutus nyt ja tulevaisuudessa Lämmitysmuotojen kustannuksia

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.4.2013 COM(2013) 239 final 2013/0127 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS maasta toiseen ulottuvien vesistöjen ja kansainvälisten järvien suojelusta ja käytöstä tehdyn yleissopimuksen

Lisätiedot