TIEDOTUSTILAISUUS VIEMÄRÖINTIHANKE TOIMINTA-ALUEELLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDOTUSTILAISUUS VIEMÄRÖINTIHANKE TOIMINTA-ALUEELLA 2-3.5.2016"

Transkriptio

1 TIEDOTUSTILAISUUS VIEMÄRÖINTIHANKE TOIMINTA-ALUEELLA

2 Esittäytyminen ja pohjustus Paikalla on.. Osuuskunnasta lyhyesti - Kuten osakeyhtiö ilman alkupääomaa, hallitus ja hallituksen vastuu, vapaaehtoinen toimitusjohtaja, ylin päätäntävalta osakkailla (osuuskunnan kokous), osakkaan henkilökohtainen vastuu rajoittuu osuusmaksuun tai muuhun sijoitettavaan summaan.

3 Tähän asti tapahtunutta - lähtökohtana ja päämääränä on kyseisten alueiden kiinteistöjen liittäminen kunnalliseen viemäriin. - suunnittelu runko 2013, kiinteistöt 2014 alkaen - ELY-keskus esittänyt osuuskuntaa, jos ei osuuskuntaa=>suorat asiakkaat - kunta etsinyt osuuskunnan jäseniä kahdessa tiedotustilaisuudessa 2013, ei kiinnostusta => perustettu osuuskunta, jonka tarkoituksena on alueiden viemäröinti. - toiminta-alueen siirto osuuskunnalle on kuulemisvaiheessa - Kunnan ajatuksena oli perustaa osuuskunta, joka kunnan kanssa yhteistyössä kilpailuttaa viemäröinnin rakentamisen, kunnan suunnitelmien mukaan, tässä vaiheessa osuuskunta luovutetaan velattomana osakkaille, ja nykyiset osakkaat jää pois rakennuttaa viemäröinnin ja on valmis toimiva osuuskunta

4 Tilanne nyt Tiedottamisen puutteellisuus Lakien- ja asetusten vaatimuksia - osuuskunnan- ja kunnallisen vesihuollon on rahoitettava menot tuloillaan - osuuskunnalla oltava liittymissuunnitelma kunnalliseen vesihuoltoon ja osuuskuntalain hengen mukainen järjestäytyminen sekä kannattavuuslaskelma Ely-rahoituksen saamiseksi - Ely-keskusten tuet harkinnanvaraisia Tekninen lautakunta päättää säännöksistä ja ympäristöviranomainen valvoo - vuoden 2019 alusta ei ole pakko liittyä haja-asutusalueella kunnalliseen viemäriin, mutta jätevesien käsittely täytyy olla kulloinkin voimassa olevien vaatimusten mukaisia.

5 - virkamiesten ehdotus (ei vielä käsitelty teknisessä lautakunnassa) taloudellisuus/kohtuuttomuus näkökulma (KHO bruttotuloilla liittymismaksu ei ole kohtuuton) uusien jätevesijärjestelmien (alle 5v) vapautus 10:ksi vuodeksi. Uudehkoiden (5-10v) siirtymäaika 5 vuotta. Vuoden 2018 ja sen jälkeen säännökset tai voimassa olevat lait ja asetukset. Kantoveden varassa olevat kiinteistöt vapautetaan siihen saakka kunnes tilanteet (juokseva vesi, lait ja asetukset jne,) muuttuu viemäröinti suunnitelmat valmiita lukuunottamatta välillä Herttuala - Laitila (6,5 km)

6 Tästä eteenpäin Huomioidaan viemäröinnin eteenpäin viemisessä tiedotustilaisuudet ja mahdollinen am.kysely. Järjestetään asian osaisille kysely, jossa kysytään haluaako liittyjä jätevesien järjestäjäksi a) kunnan, jolloin kiinteistöt vastaavat rakentamisesta ja ylläpidosta b) osuuskunnan, jolloin osuuskunta vastaa rakentamisesta ja ylläpidosta c) ei merkitystä kumpi edellä mainituista Rakennetaan toimintamalli, jolla viemäröinti saadaan eteenpäin ja mahdolliset tuet käytettyä.

7 Liittyminen runkoon Liittymisestä aiheutuvat kustannukset Rakentaminen Jäteveden hinta Perusmaksut Laskutus ja hallinto Huolto ja ylläpito Vastuurajat Ely tuen edellytykset (harkinnan varainen) ALV Kotitalousvähennys Hankkeen rahoitus Valta ja vastuu Vertailua Osuuskunta yhteisellä putkella tai yksittäin suunnitelman mukaan sis. sopimus sisältää kunnan perimät liittymismaksut rakentaa tai rakennuttaa sis. sopimus, kunta perii osuuskunnalta 2,41 /m2 sis. sopimus laskuttaa jäseniään ja kunta laskuttaa osuuskuntaa, oma kirjanpito järjestää omana toimintana tai ostopalveluna kiinteistöpumppaamosta runkoon osuuskunta osuuskuntalaki, jäsenien kuuleminen, taloudellisuus ja osuuskunnan myöhemmästä liittämisestä kunnan järjestelmiin on sovittu vähennysoikeus on osuuskunta lainaa => osakkaalle maksuaikaa osakkaat ei hlö. kohtaisesti vastuussa. hallituksella vastuu kuten osakeyhtiössä. osakkailla suurin päätösvalta Kunta yhteisellä putkella tai yksittäin suunnitelman mukaan kunnan perimät liittymismaksut + liittyjän rakentamiskustannukset jokainen rakentaa tai rakennuttaa oman liittymän runkoon 2,95 /m2 43,40 /v mittari 25 kunta laskuttaa kaikkia erikseen järjestää omana toimintana tai ostopalveluna asiakas runkoon asti vesihuoltolaki, taloudellisuus vähennysoikeus ei kunta rahoittaa => kertamaksu liittyjäkohtainen laina Tekla

8

9

10 Kuntalaisten kysymyksiä

11

12

13 1. Ei, vaan hallitukseen Vastauksia 2. Kunta (rakennuspäällikkö/luoma ja maanrakennusmestari/myllymaa) ja Puhdasvesi yhtiöt (vesiisännöitsijä/laine) tämän hetkinen tilanne 3. Virkamiesten (tekninen johtaja ja rakennuspäällikkö) päätöksellä. Kiinteistöjen liittäminen osuuskunnan toimesta on ollut alkuperäinen ja ensisijainen tavoite. Kunta ei ole esim. varannut talousarviossaan rahaa kiinteistöjen liittämiseen eikä ole näin toiminut aikaisemminkaan esim. puhdasvesipuolella. Kulut tulevat paikallisten kustannuksiksi myös kunnan toteuttaessa rakentamisen rungosta eteenpäin 4. Tunnettu palvelun tuottaja osuuskunta asioissa 5. SPY 6. Ei ole riskikartoitusta, Osuuskunnan toimiessa oikein konkurssiriski on pieni, osuuskunta on toimija, joka ostaa palveluja esim. Puhdasvesi Yhtiöltä. 7. Kunnan tiedottaminen on ollut heikolla tasolla kyseisessä asiassa ja tilannetta korjataan tiedottamisen ja kuntalaisten kuulemisen osalta.

14 8. Kunnan ja palveluntuottajan tiedottaminen on ollut heikolla tasolla kyseisessä asiassa ja tilannetta korjataan tiedottamisen ja kuntalaisten kuulemisen osalta. 9. Kyröspohja ja puhdistamo - Ahrola välille. Tämän alueen suunnitelmat ovat valmiit ja niillä voitiin urakoitsijat kilpailuttaa. 10. SPY, Osuuskunta on verrattavissa osakeyhtiöön eli tietoa jaetaan omien sääntöjen perusteella. Tällä hetkellä kunta on toimeksiantaja ja sopimuksen päättyessä on osuuskunnalla mahdollisuus tehdä uusi. 11. Runkoviemäri jää kunnalle. Mitään tähän asti kertyneitä kuluja ei siirry osuuskunnalle 12. Ei ole kunnan puolelta. Osuuskunta voi jakaa kulujaan omien sääntöjensä mukaan, kuitenki täytyy muistaa toiminnan taloudellisuus. 13. Osuuskunta perii sellaista maksua, käyttömaksua tai perusmaksua joilla se kattaa kulunsa eli ei tule kassavajetta. Vesihuoltolaitos antaa osuuskunnalle alennusta käyttömaksuista ja jäteveden perusmaksu peritään vain osuuskunnalta eikä jokaiselta kiinteistöltä.

15 14. Kunnan ja palveluntuottajan tiedottaminen on ollut heikolla tasolla kyseisessä asiassa ja tilannetta korjataan tiedottamisen ja kuntalaisten kuulemisen osalta. Suunnitelmien 1. kerran kommentit on viety soveltuvin osin suunnitelmiin ja suunnitelmiin voi vielä esittää kannanottoja maanomistajalupien pyytämisen yhteydessä, myös rakentamisen yhteydessä tapahtuu pieniä muutoksia eli suunnitelmat vielä päivittyvät 15. Kunta laskuttaa kerralla kaikki, kun urakka on valmis. Osuuskunta omien säännösten mukaan eli osuuskunnalla on mahdollisuus halutessaan järjestää asiakkailleen/osakkailleen maksuaikaa. 16. Kunnalliseen viemäriin liityttäessä maksut ovat kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaiset. Osuuskunta määrittelee itse omat hintansa. 17. Osuuskunnalla tasahinta eli kaikille sama hinta on yleinen käytäntö. Osuuskunta voi sopia muunkin maksumenetelmän. Kiinteistöpumppaamot jäävät fyysisesti kiinteistöille ja osuuskunta sopimuksesta riippuen huolto ja ylläpito osuuskunnalle 18. Kunta voi rakentaa/rakennuttaa runkoviemäristä kiinteistölle ja perii siitä aiheutuvat kulut kys. kiinteistöltä kerralla. Osuuskunta voi ottaa lainaa rakennuttamiseen ja rakentamiskustannukset voidaan jakaa useammalle vuodelle sekä käydä tarjousvaiheessa tinkaus kierroksia. Molemmissa rakentamistavoissa kulut maksaa liittyjä.

16 19. Kts. kohta virkamiesten ehdotus. Osuuskunta on samalla lailla velvollinen kuin kunta lakien ja asetusten suhteen, mutta osuuskunta voi halutessaan järjestää maksuaikaa. 20. Lakien ja asetusten mukaisesti eli tiukasti. Kts. kohta virkamiesten ehdotus 21. Kunta/hallitus päättää toiminta-alueista ja niitä päivitetään muutaman vuoden välein 22. Kiinteistöt jotka liittyvät osuuskuntaan ovat osuuskunta ja osuuskunnan ylintä valtaa käyttää osakkaat. Osakkaat eli liittyjät eivät ole tuntematon osuuskunta. Puhdasvesi Yhtiö on palveluntuottaja, jolta osuuskunta halutessaan ostaa palvelua. 23. Pakolla ei osuuskuntaa tehdä. Kaikkien kiinteistöjen viemäröinnin rakentaminen ja hallinnointi täytyy jonkun järjestää, jotta rakentuu käyttökelpoinen kokonaisuus, jota voidaan tulevaisuudessa täydentää. Mikäli jokainen rakentaa/rakennuttaa oman osuutensa, niin voiko taaempana oleva liittyä jo olemassa olevaan naapurin viemäriin, vai onko se liian pieni halkaisijaltaan? Osuuskunnalla kuten kunnallakin on edellytykset liittää noin 600 kiinteistöä runkoviemäriin. Osuuskunta voi tarjota muutamia etuja, kuten maksuaikaa, valtaa päättää omasta huollosta ja ylläpidosta, alempia yksikköhintoja, kokonaiskustannusten jakoperusteiden määrittelyä. Osuuskunta tuo myös vastuuta, kuten mm. taloudellinen vastuu, huoltojen ja ylläpitojen järjestäminen, kirjanpito.

17 Arviolaskelma 500 kiinteistöä a 2 henkilöä ja kulutus keskimääräinen 150 l/vrk => kokonaiskulutus m3/a Kunnan järjestämä palvelu Kunnalle maksettu hinta jätevesimaksu = 2,95 /m3 X m3 = Jäteveden perusmaksu = 500 kiinteistöä X 43,40 /kiinteistö = Yhteensä /a Osuuskunnan järjestämä palvelu Esim. Osuuskunta saa alennetun hinnan 2,41 /m3 ja perii asiakkailtaan 2,95 /m3 sekä osuuskunnalta peritään yksi jäteveden perusmaksu 43,40 /a niin osuuskunnalle jää tuloksi samalla kulutuksella. Osuuskunnan tulot jätevedestä = 2,95 /m3 X m3 = Osuuskunnan menot jätevedestä kunnalle = 2,41 /m3 X m3 = Jäteveden perusmaksu = 1 kiinteistöä X 43,40 /kiinteistö = 44 Osuuskunnan tulo /a

18 Yhteenveto Suunnitellun kokoisen jätevesijärjestelmän rakentaminen/rakennuttaminen tarvitsee järjestelijän/organisoijan, joka vastaa toteutuksesta siten, että saadaan tulevaisuudessakin toimiva jätevesijärjestelmä. Kunnan järjestämänä maksut tulevat kertasuoritteena ja liittyjät rakentavat/rakennuttavat suunnitellun mukaisen järjestelmän, josta he yksityishenkilönä myös vastaavat (rakentamis- ja ylläpitokustannukset). Osuuskunta tai muu yhtymä voi halutessaan järjestää maksuaikaa ja rakentamis-/rakennuttamis- toiminta on joustavampaa sekä osuuskunta voi tasata liittymiskustannuksia sekä vastata huolto-kustannuksista ja toimista omien sääntöjen mukaan. Kustannukseksi tulee kirjanpito. Ely-tuen ovat harkinnanvaraisia ja osuuskunnalla täytyy olla sopimus myöhemmästä siirtämisestä kunnalla. Kumpikin toimintamalli joutuu vastaamaan lakien ja asetusten vaatimuksista ja siirtymäsäännöksistä ei ole päätetty. Liittyminen on velvoitettua tällä toiminta-alueella saakka, jonka jälkeen uusi vesilaki on voimassa. Liittymien siirtymis- ja vapautussäännöksistä vastaa tekninen lautakunta lakien ja asetusten puitteissa.

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2016, 1.1.2016 alkaen

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2016, 1.1.2016 alkaen 1 SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2016, 1.1.2016 alkaen Hyväksytty Sastamalan Veden johtokunnan kokouksessa 25. päivänä elokuuta 2015, 26. Voimaantulopäivä 1.1.2016. Taksat käsittävät voimaan astuessaan koko Sastamalan

Lisätiedot

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2011, 1.1.2011 alkaen

SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2011, 1.1.2011 alkaen SASTAMALAN VEDEN TAKSAT 2011, 1.1.2011 alkaen 1 Hyväksytty Sastamalan Veden johtokunnan kokouksessa 28.päivänä lokakuuta 2010, 59. Voimaantulopäivä 01.01.2011. Taksat käsittävät voimaan astuessaan koko

Lisätiedot

/m 3 Alv 24 % Yhteensä Vesi 1,76 0,42 2,18 Jätevesi 1,88 0,45 2,33

/m 3 Alv 24 % Yhteensä Vesi 1,76 0,42 2,18 Jätevesi 1,88 0,45 2,33 1/5 KEMIN VESI OY:N TAKSA Taksan voimaantulopäivä 1.1.2013. Kemin Vesi Oy perii liittymistä ja käyttöä koskevia maksuja, sopimusehdot ja yleiset toimitusehdot huomioiden. Kaikki perittävät maksut ovat

Lisätiedot

9.10.2015. Vesimaksun yksikköhinta, / m 3 Liittyjältä peritään vesimaksua toimitetusta vedestä mitatun kulutuksen mukaan.

9.10.2015. Vesimaksun yksikköhinta, / m 3 Liittyjältä peritään vesimaksua toimitetusta vedestä mitatun kulutuksen mukaan. Liite 1 1 (5) HSY:N VESIHUOLLON TAKSA 1.1.2016 ALKAEN 1 Käyttömaksut Käyttömaksu peritään kiinteistön käyttämän veden ja poisjohdettavan jäteveden määrän ja laadun perusteella. Maksua peritään erikseen

Lisätiedot

HULEVESIEN HALLINTA TALOYHTIÖSSÄ

HULEVESIEN HALLINTA TALOYHTIÖSSÄ HULEVESIEN HALLINTA TALOYHTIÖSSÄ Teija Suutari Suunnittelupäällikkö Mitä on hulevesi? Hulevesi = Maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä.

Lisätiedot

Hyväksytty Oravin vesiosuuskunnan kokouksessa 16. päivänä toukokuuta 2015.

Hyväksytty Oravin vesiosuuskunnan kokouksessa 16. päivänä toukokuuta 2015. VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA ORAVIN VESIOSUUSKUNTA 1 Liittymismaksu Hyväksytty Oravin vesiosuuskunnan kokouksessa 16. päivänä toukokuuta 2015. Voimaantulo: 1.10.2015 Vesihuoltolaitos perii liittymistä ja

Lisätiedot

LIPERIN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS TAKSA. 3 Toiminta-alueen ulkopuoliset taksat. 6 Viivästyskorko ja perimiskustannukset

LIPERIN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS TAKSA. 3 Toiminta-alueen ulkopuoliset taksat. 6 Viivästyskorko ja perimiskustannukset LIPERIN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS TAKSA Liperin kunnan vesihuoltolaitoksen taksan vahvistaa tekninen lautakunta. Taksa on voimassa toistaiseksi. 1 Vesi- ja jätevesimaksu 2 Liittymismaksu 3 Toiminta-alueen

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen liittymismaksu määräytyy kiinteistön käyttötarkoituksen, laajuuden ja palveluiden käytön perusteella seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen liittymismaksu määräytyy kiinteistön käyttötarkoituksen, laajuuden ja palveluiden käytön perusteella seuraavasti: 1 VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA KIRKKONUMMEN KUNTA/VESIHUOLTOLAITOS Voimaantulopäivä 1.1.2009 Muutettu 1.7.2009 Vesihuoltolaitos perii, liittymistä ja käyttöä koskevat sopimusten ehdot ja yleiset toimitusehdot

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA 1.5.2015 - Kvalt 20.4.2015 / 18 ja 19

KOSKEN TL KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA 1.5.2015 - Kvalt 20.4.2015 / 18 ja 19 KOSKEN TL KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA 1.5.2015 - Kvalt 20.4.2015 / 18 ja 19 VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Kosken Tl kunnan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Kosken Tl kunnanvaltuuston kokouksessa 20

Lisätiedot

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitoksen taksa ja palvelumaksut 1.4.2016 alkaen

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitoksen taksa ja palvelumaksut 1.4.2016 alkaen Jokioisten kunnan vesihuoltolaitoksen taksa ja palvelumaksut 1.4.2016 alkaen 1 Hyväksytty Valtuusto 17.12.2015 Voimaantulopäivä 01.04.2016 Vesihuoltolaitos perii liittymistä ja käyttöä koskevat sopimusten

Lisätiedot

PALVELUMAKSUHINNASTO (EHDOTUS)

PALVELUMAKSUHINNASTO (EHDOTUS) JÄMSÄN KAUPUNKI Jämsän Vesi liikelaitos 1(6) PALVELUMAKSUHINNASTO (EHDOTUS) LAITOS: Jämsän Vesi liikelaitos Hyväksytty Jämsän Veden johtokunnan kokouksessa xxxxxx Voimaantulopäivä 1.1.2013. Vesihuollon

Lisätiedot

ASUNTO-OMAISUUS ASUNTO-OMAISUUDEN YHDISTÄMINEN

ASUNTO-OMAISUUS ASUNTO-OMAISUUDEN YHDISTÄMINEN ASUNTO-OMAISUUS ASUNTO-OMAISUUDEN YHDISTÄMINEN Porvoon kaupunginvaltuusto on 12.12.2012 hyväksynyt asuntopoliittisen ohjelman vuosille 2012 2018. Ohjelmassa on linjattu kaupungin tavoitteet asuntoomaisuuden

Lisätiedot

Vesihuolto-osuuskunnan rakentaminen ja arkipäivä ja mitä tapahtuu kun kaikki ei mene ihan putkeen

Vesihuolto-osuuskunnan rakentaminen ja arkipäivä ja mitä tapahtuu kun kaikki ei mene ihan putkeen Vesihuolto-osuuskunnan rakentaminen ja arkipäivä ja mitä tapahtuu kun kaikki ei mene ihan putkeen Länsi-Uudenmaan Vesi- ja ympäristö ry:n jätevesiseminaari 23.3.2015 Vesa Arvonen Rakentaminen 1/4 Alustava

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO

KAARINAN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO Kaarinan kaupunginvaltuuston kokouksessaan 25.8.2014 87 hyväksymä Kaarinan kaupunginvaltuuston kokouksessaan 19.10.2015 106 hyväksymä KAARINAN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO Voimaantulo 1.1.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

VESIHUOLTOMAKSUT. Voimaantulo 1.1.2016

VESIHUOLTOMAKSUT. Voimaantulo 1.1.2016 VESIHUOLTOMAKSUT Voimaantulo 1.1.2016 Hyväksytty Inarin Lapin Vesi Oy:n hallituksessa 23.10.2015 1. YLEISTÄ Inarin Lapin Vesi Oy (myöh. yhtiö) toimii vesihuoltolaitoksena ja perii vesihuoltomaksuja toimintaalueellaan

Lisätiedot

Kun kaikki ei mene putkeen, yllätyksiä vesiosuuskuntahankkeessa. Osa 2

Kun kaikki ei mene putkeen, yllätyksiä vesiosuuskuntahankkeessa. Osa 2 Kun kaikki ei mene putkeen, yllätyksiä vesiosuuskuntahankkeessa. Osa 2 Valtakunnalliset Vesiosuuskuntapäivät 30.1.2016 Vesa Arvonen Aikaisemmassa jaksossa kerrottua Ylöjärven uutiset 1.10.2014 Taustaa

Lisätiedot

1 Käyttömaksut 1.4.2011 ja 1.4.2012

1 Käyttömaksut 1.4.2011 ja 1.4.2012 Vesihuoltolaitoksen taksat ja palvelumaksut 2012 Kouvolan Veden taksaan sisältyvät käyttömaksut, perusmaksut ja liittymismaksut. Lisäksi peritään palvelumaksuja erityistöistä ja - palveluista. 1 Käyttömaksut

Lisätiedot

Hämeenkyrön vesiosuuskunta Kiinteistöjen liittäminen jätevesiviemäriin. Kyläillat ja

Hämeenkyrön vesiosuuskunta Kiinteistöjen liittäminen jätevesiviemäriin. Kyläillat ja Hämeenkyrön vesiosuuskunta Kiinteistöjen liittäminen jätevesiviemäriin Kyläillat 2.5.2016 ja 3.5.2016 Suomen Vesi-isännöinti Vesi-isännöitsijä Laura Laine ja vedenkäsittelyn asiantuntija ins. Viivi Virta

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 11/2016. Kokousaika 12.7.2016. Asiat :t 54-62. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 11/2016. Kokousaika 12.7.2016. Asiat :t 54-62. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 11/2016 Kokousaika 12.7.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 54-62 Asialista 54 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI...

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 31.01.2014 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen

Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus, 22.5.2015 Aiheita Vesihuoltolaki Viemäristä vapautukset,

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 29.09.2015 / 114 Kunnanhallitus 19.10.2015 / 279 Kunnanvaltuusto 09.11.2015 / 37 TOHMAJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT

Ympäristölautakunta 29.09.2015 / 114 Kunnanhallitus 19.10.2015 / 279 Kunnanvaltuusto 09.11.2015 / 37 TOHMAJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT 1(9) TOHMAJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT 1.1.2016 Ympäristölautakunta 29.09.2015 / 114 Kunnanhallitus 19.10.2015 / 279 Kunnanvaltuusto 09.11.2015 / 37 TOHMAJÄRVEN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUT

Lisätiedot

Hyvät vesihuoltopalvelut

Hyvät vesihuoltopalvelut Lounais-Suomen vesihuollon kehittämisohjelma 2014 2020 Hyvät vesihuoltopalvelut VISIO 2020 Asukkaat ja elinkeinojen harjoittajat ovat tyytyväisiä vesihuoltopalveluihin Lounais-Suomessa Kehittämisohjelmassa

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Mitkä asiat on oleellisia? Sitovuus Päätöksenteko Strateginen ohjaus ja toiminnan ohjaus Henkilöstöpolitiikka Asiakasrajapinnat/reagointikyky asiakastarpeisiin

Lisätiedot

Mikä oli vesihuollon tila ennen osuuskuntaa? Kaikilla oli omat kaivot ja jätevesijärjestelmät. Pitkäaikainen kuivuus tyhjensi noin 50 talouden kaivot.

Mikä oli vesihuollon tila ennen osuuskuntaa? Kaikilla oli omat kaivot ja jätevesijärjestelmät. Pitkäaikainen kuivuus tyhjensi noin 50 talouden kaivot. PUNKAN NUMMENPÄÄN VESIOSUUSKUNNAN VESI- JA JÄTEVESIVERKOSTON RAKENTAMINEN 2005 PUNKAN NUMMENPÄÄN VESIOSUUSKUNNAN VESI- JA JÄTEVESIVERKOSTON RAKENTAMINEN Mikä oli vesihuollon tila ennen osuuskuntaa? Kaikilla

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 129/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Asian on valmistellut tekninen johtaja.

Asian on valmistellut tekninen johtaja. Tekninen ja ympäristölautakunta 117 08.12.2015 Tekninen ja ympäristölautakunta 128 21.12.2015 Vesihuoltolaitoksen taksa 2016 177/03.031/2015 Tekninen ja ympäristölautakunta 08.12.2015 117 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Kauhavan Vesi Oy perii 1.9. 2011 alkaen vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot huomioon ottaen jäljempänä lueteltuja maksuja.

Kauhavan Vesi Oy perii 1.9. 2011 alkaen vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot huomioon ottaen jäljempänä lueteltuja maksuja. 1 KAUHAVAN VESI OY Vesihuollon maksut Kauhavan Vesi Oy:n hallitus 29.06.2011 5 Voimaantulo 01.09.2011 Kauhavan Vesi Oy perii 1.9. 2011 alkaen vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot huomioon ottaen jäljempänä

Lisätiedot

Vesihuollon historiaa

Vesihuollon historiaa Vesihuollon historiaa Ensimmäinen maaseudun yhteinen vesijohto otettiin käyttöön Ilmajoella 1872 Ensimmäiset vesiosuuskunnat 1900-luvun alussa Toiminta vilkkainta Pohjanmaalla Ensimmäinen vesiosuuskunta

Lisätiedot

Vesiosuuskunnat ja julkinen sääntely

Vesiosuuskunnat ja julkinen sääntely Vesiosuuskunnat ja julkinen sääntely Ulvila 8.5.2014 Kari Nykänen 1 Vesiosuuskuntatoimintaa määrittävät keskeiset lait laki Osuuskuntalaki 1.1.2014 Vesihuolto- 1.9.2014 Vesiosuuskunnat OSUUSKUNTALAKI MÄÄRITTELEE

Lisätiedot

Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström /

Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström / Kevään tonttihaun yleisötilaisuus 8.3.2017 Anders Öström / anders.ostrom@turunvesihuolto.fi Turun Vesihuolto Oy Vesiliikelaitos yhtiöitettiin 1.1.2017 Turun Vesihuolto vastaa vesihuollosta Turussa. Turun

Lisätiedot

TIEDOTUSTILAISUUS 2.4.2014 TAKAMAAN KOULU

TIEDOTUSTILAISUUS 2.4.2014 TAKAMAAN KOULU TIEDOTUSTILAISUUS 2.4.2014 TAKAMAAN KOULU Vahantajoen vesihuolto-osuuskunta Asemantie 2, 33470 Ylöjärvi www.vahantajoki.fi, etunimi.sukunimi@vahantajoki.fi NYKYTILA VASTAMÄKI-LAKIALA VASTAMÄKI-TAKAMAA

Lisätiedot

Consti yhtiöt. kaikki korjausrakentamisen constit

Consti yhtiöt. kaikki korjausrakentamisen constit Consti yhtiöt kaikki korjausrakentamisen constit CONSTIN HUOLTO- JA YLLÄPITOPALVELUT Talotekniset huolto-, korjaus- ja asennuspalvelut Putki- ja lämpöjohtotyöt Ilmanvaihdon huolto, säätö ja nuohous Jäähdytys

Lisätiedot

1 Liittymismaksun yleiset määräytymisperusteet

1 Liittymismaksun yleiset määräytymisperusteet 1 Nurmijärven Vesi - liikelaitoksen PALVELUMAKSUHINNASTO Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta hyväksynyt 28.10.2009 42 Nurmijärven Vesi liikelaitoksen johtokunta tarkistanut 20.10.2010 39 Nurmijärven

Lisätiedot

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2.

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. @Jari_Parkkonen #PHliitto Lähde: Tilastokeskus Kartta ja analyysi: Timo Aro Lähde:

Lisätiedot

Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta

Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta VAV Asunnot Oy uudistaa ARA-kiinteistöjensä vuokranmääritystä. Uudessa mallissa pääomakulujen lisäksi tasattaisiin

Lisätiedot

Osuustoiminnan perusarvoja:

Osuustoiminnan perusarvoja: Osuustoiminnan perusarvoja: omatoimisuus, omavastuisuus, demokratia, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus sekä eettiset arvot, kuten rehellisyys, avoimuus, yhteiskunnallinen vastuu ja muista ihmisistä

Lisätiedot

Muukko - Ilottulan vesihuoltohanke 27.3.2014

Muukko - Ilottulan vesihuoltohanke 27.3.2014 Muukko - Ilottulan vesihuoltohanke 27.3.2014 Taustaa Pohjaveden puolesta kansalaisaloite (2007) LrV esitys Lpr KH:lle toiminta-alueista 30.3.2010 Lpr Seudun Ympäristötoimen selvitys alueen vesihuollosta

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä kaupunki Laaninen, Mirja Elina Tuulikki

Lisätiedot

Henkilöstö norm. työaika Iltaisin ja viikonloppuna Miestyö 38,00 /h 76,00 /h Työnjohto I 60,00 /h 120,00 /h Työnjohto II 75,00 /h 150,00 /h

Henkilöstö norm. työaika Iltaisin ja viikonloppuna Miestyö 38,00 /h 76,00 /h Työnjohto I 60,00 /h 120,00 /h Työnjohto II 75,00 /h 150,00 /h VESIHUOLTOLAITOS VESI-JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSAT 1.2.2013 ALKAEN Kuluttaja-asiakkaat (hinnat sis. alv:n 24 %) Vesimaksut /m³ 2,11 Jätevesimaksut /m³ 3,15 Perusmaksu vedestä /vuosi - mittari 15 20 mm -

Lisätiedot

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Tämä taksa korvaa edellisen, Urjalan kunnanvaltuuston vahvistaman taksan ja tulee voimaan 01.08.2012 alkaen. Tämän taksan on Urjalan tekninen lautakunta vahvistanut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana. Jäteyhtiön osakkeenomistajat ( Osakkeenomistaja tai yhdessä Osakkeenomistajat )

Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana. Jäteyhtiön osakkeenomistajat ( Osakkeenomistaja tai yhdessä Osakkeenomistajat ) Liite 7.4 Osakassopimusluonnos OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy (y-tunnus 2346319-8, Jäteyhtiö ) Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana

Lisätiedot

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekniset palvelut VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekninen lautakunta 11.12.2015 129 Kunnanhallitus 11.1.2016 9 Kunnanvaltuusto 25.1.2016 7 Voimaantulo 1.3.2016 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 LIITTYMISMAKSUT...

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

Lapuan kaupungin vesihuoltolaitoksen vesihuoltotaksa 2016

Lapuan kaupungin vesihuoltolaitoksen vesihuoltotaksa 2016 Lapuan kaupungin vesihuoltolaitoksen vesihuoltotaksa 2016 2 VESIHUOLTOLAITOKSEN YHTEYSTIEDOT Kunnallistekniikan päällikkö Jarmo Hietala s-posti jarmo.hietala@lapua.fi puh. 06 4384 640, 044 4384 640 Rakennusmestari

Lisätiedot

TERVETULOA VESIKOKOUKSEEN

TERVETULOA VESIKOKOUKSEEN TERVETULOA VESIKOKOUKSEEN Pohjois-Kangasalan Vesihuolto-osuuskunta 23.5.2015 Varsinainen kokous Vesi-info Pohjois-Kangasalan Vesihuolto-osuuskunnan varsinainen kokous ESITYSLISTA Aika: la 23.5.2015 kello

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 18.05.2016. 79 Asianro 3472/02.05.01.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 18.05.2016. 79 Asianro 3472/02.05.01.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) 79 Asianro 3472/02.05.01.00/2016 Vesiosuuskuntien avustaminen vuonna 2016 Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä Kuopion kaupunki on varannut

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.4.2013 COM(2013) 239 final 2013/0127 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS maasta toiseen ulottuvien vesistöjen ja kansainvälisten järvien suojelusta ja käytöstä tehdyn yleissopimuksen

Lisätiedot

Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94

Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94 Päätösliite sivistyslautakunta 15.6.2009 asia 94 SOPIMUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISVASTUUN SIIRROSTA JYVÄSKYLÄN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄLLE Sopimuksen osapuolet Jyväskylän kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekniset palvelut VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekninen lautakunta 11.9.2014 90 Kunnanhallitus 6.10.2014 225 Kunnanvaltuusto 27.10.2014 63 Voimaantulo 1.1.2015 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2

Lisätiedot

Omistuslaitureista on myytävänä paikkoja 2,5-3,5 metrin paikkoja Kysellä voi satamakapteenilta.

Omistuslaitureista on myytävänä paikkoja 2,5-3,5 metrin paikkoja Kysellä voi satamakapteenilta. Kokkolan Venekerhon laituripaikat Kausi 2014 Omistuslaitureista on myytävänä paikkoja 2,5-3,5 metrin paikkoja Kysellä voi satamakapteenilta. 1 / 24 Vuokrapaikkoja on myös saatavissa leveydet 2,5-4.0 metriin.

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖRATKAISU JA LAKEUS-TALO. Rahoitusvaihtoehdot

OPPIMISYMPÄRISTÖRATKAISU JA LAKEUS-TALO. Rahoitusvaihtoehdot OPPIMISYMPÄRISTÖRATKAISU JA LAKEUS-TALO Rahoitusvaihtoehdot Koulujen rahoitus 2 Vaihtoehdot Rakentaminen omaan taseeseen Kiintiestöleasing Elinkaarimalli lisäksi palvelut 3 Rakentaminen omaan taseeseen

Lisätiedot

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen.

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. Tekninen lautakunta 115 04.12.2013 Tekninen lautakunta 118 02.12.2014 Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus 305/02.03.01/2013 Tekninen lautakunta 04.12.2013

Lisätiedot

kokouksessa päivänä kuuta 20

kokouksessa päivänä kuuta 20 VUOLIJOEN KUNNAN VESIMAKSUTAKSA Hyväksytty kokouksessa päivänä kuuta 20 Voimaantulopäivä: Vesilaitostoiminnan kustannusten korvaamiseksi perii Vuolijoen kunta laitokseen liittymisestä ja sen käytöstä annetut

Lisätiedot

ASUNTO OY SULKULAN MELBA, JYVÄSKYLÄ

ASUNTO OY SULKULAN MELBA, JYVÄSKYLÄ Ryytipolku 4 40520 Jyväskylä Huom! Autopaikkoja ei myydä 25,0 m2 asunnon yhteydessä lainaosuus MYYNTIHINNASTO 10.4.2015 - päiv. laina. 22.3.2016 vuokratontin Huoneisto- Pinta- Myynti- Pitkäaik. Velaton

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1(3) Vesi- ja viemärilaitos Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI 1.1.2014 puh. 0400 243 136 tai puh.

SONKAJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1(3) Vesi- ja viemärilaitos Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI 1.1.2014 puh. 0400 243 136 tai puh. SONKAJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1(3) Vesi- ja viemärilaitos Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI 1.1.2014 puh. 0400 243 136 tai puh. 040 148 4297 Arvoisa asiakkaamme Nykyisiltä liittymän (vesi- ja viemäriliittymä)

Lisätiedot

JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset

JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset periaatteet Hanke-esittely Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

Lisätiedot

TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1

TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1 TÖYSÄ 17.10.2012 Liite 1 1 TUURIN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE OSAA KORTTELISTA 13 SEKÄ TIEALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavamuutosalueen pinta-ala

Lisätiedot

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5)

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) Hyväksytty Munksjö Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 6.4.201613.5.2013 SISÄLTÖ 1 Nimitystoimikunnan tarkoitus...3

Lisätiedot

Hyväksytty Petultk 20.09.2011 24 KH 18.10.2011 240 Valt. 16.11.2011 37

Hyväksytty Petultk 20.09.2011 24 KH 18.10.2011 240 Valt. 16.11.2011 37 Perusturvalautakunnan esitys VALTIMON KUNNAN S O S I A A L I T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Petultk 20.09.2011 24 KH 18.10.2011 240 Valt. 16.11.2011 37 Voimaantulo 1.1.2012

Lisätiedot

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin esitys. Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja rahoitusmalliksi

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin esitys. Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja rahoitusmalliksi Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin esitys Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja rahoitusmalliksi Miksi Paras-hanke ei riitä? - sosiaalitoimen, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

MAVEKE Maaseudun taloudellinen vesihuolto ja sen paikallinen kehittäminen

MAVEKE Maaseudun taloudellinen vesihuolto ja sen paikallinen kehittäminen MAVEKE Maaseudun taloudellinen vesihuolto ja sen paikallinen kehittäminen Vesa Arvonen, SVOSK ja Riikka Vilpas, SYKE Valtakunnalliset Vesiosuuskuntapäivät 29. 30.1.2016, Hämeenlinna Hanke lyhyesti MAVEKE

Lisätiedot

KanTa-palveluiden liittyjämääritelmä. erespa Vaikuttajafoorumi2 Kehittämispäällikkö Maritta Korhonen 14.10.2013

KanTa-palveluiden liittyjämääritelmä. erespa Vaikuttajafoorumi2 Kehittämispäällikkö Maritta Korhonen 14.10.2013 KanTa-palveluiden liittyjämääritelmä erespa Vaikuttajafoorumi2 Kehittämispäällikkö Maritta Korhonen 14.10.2013 YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN KÄYTTÖÖNOTTO JA LIITTYMINEN KANTA-PALVELUUN

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 Copyright Elektrobit Corporation 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO: 1 HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

PAAVOLAN VESI OY Kyyräntie 33 92400 RUUKKI

PAAVOLAN VESI OY Kyyräntie 33 92400 RUUKKI PAAVOLAN VESI OY Kyyräntie 33 92400 RUUKKI OHJEITA UUDELLE LIITTYJÄLLE 2015 Paavolan Vesi Oy vastaa vesihuollosta eli talousveden toimittamisesta ja jäteveden poisjohtamisesta Siikajoen kunnan alueella.

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, Orimattilan kaupungin. välillä koskien

LUOVUTUSSOPIMUS. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, Orimattilan kaupungin. välillä koskien LUOVUTUSSOPIMUS Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, ja Orimattilan kaupungin välillä koskien Osoitteessa Koulutie 19, 16300 Orimattila sijaitseva opetuskiinteistöä (kiinteistötunnus 560-418-37-71) sekä

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 17.11.014 53 ja 54 Voimaantuloaika 1.1.015 Vesihuoltolaitos

Lisätiedot

PYHÄSELÄN VESIOSUUSKUNNAN VIEMÄRÖINTISOPIMUS

PYHÄSELÄN VESIOSUUSKUNNAN VIEMÄRÖINTISOPIMUS SOPIMUS PYHÄSELÄN VESIOSUUSKUNNAN VIEMÄRÖINTISOPIMUS Sopijapuolet: Joensuun Vesi liikelaitos Muuntamontie 5 80100 Joensuu Pyhäselän vesiosuuskunta Kettämöntie 55 82210 Suhmura Joensuun Vesi liikelaitos,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 TOIMISTOTILAN VUOKRAAMINEN LIIKUNTAMYLLYSTÄ HELSINKI TRIATHLON RY:LLE Vuokranantaja Vuokralainen Helsingin kaupungin liikuntavirasto PL 4800, Toivonkatu 2 A 00099 Helsingin

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016. Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle!

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016. Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn neuvontatarve

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn neuvontatarve Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn neuvontatarve KOKOEKO seminaari 24.2.2011 Kuopio SAVO-KARJALAN Vesiensuojelua vuodesta 1963 Yrittäjäntie 24, 70150 Kuopio Puh: 017-2647 200, Fax: 017-2647 217 Toiminnanjohtaja,

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

Ennakkovaroitustoimintojen sekä. uuden teknologian hyödyntäminen. toteutuspöytäkirjamenettelyssä

Ennakkovaroitustoimintojen sekä. uuden teknologian hyödyntäminen. toteutuspöytäkirjamenettelyssä Ennakkovaroitustoimintojen sekä uuden teknologian hyödyntäminen toteutuspöytäkirjamenettelyssä Toteutuspöytäkirjamenettely Toteutuspöytäkirjan käyttö alkoi viime vuosituhannen vaihteessa, samassa yhteydessä

Lisätiedot

Projekti-insinööri Henna Luukkonen

Projekti-insinööri Henna Luukkonen Hulevedet teknisen toimen kannalta huleveden viemäröinnistä sopiminen Teknisen johdon päivät Tampere 20.11.2015 Projekti-insinööri Henna Luukkonen Hulevesien hallinta lainsäädännössä Hulevesien hallinnasta

Lisätiedot

4.1 Mitä autopaikalle saa pysäköidä?

4.1 Mitä autopaikalle saa pysäköidä? 4 Autopaikan ja autotallin käyttö 4.1 Mitä autopaikalle saa pysäköidä? Välillä taloyhtiöissä esiintyy erimielisyyttä siitä, saako autopaikalle pysäköidä esimerkiksi matkailuajoneuvon, pakettiauton tai

Lisätiedot

Suomi tukee saavutettua sopua, joka vastaa Suomen keskeisiä kantoja (U 18/2015 vp).

Suomi tukee saavutettua sopua, joka vastaa Suomen keskeisiä kantoja (U 18/2015 vp). Valtiovarainministeriö PERUSMUISTIO VM201600205 BO Kukkonen Panu 25.04.2016 Asia Toimintalinjan määrittely neuvoston omien varojen työryhmässä saavutettuun kompromissiehdotukseen neuvoston asetuksen n:o

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNNAN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSA

VESILAHDEN KUNNAN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSA VESILAHDEN KUNNAN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSA 1 Tämä taksa korvaa edellisen, Vesilahden kunnanvaltuuston vahvistaman taksan ja tulee voimaan 1.1.2015 alkaen. Tämän taksan on Vesilahden tekninen lautakunta

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA JÄTEVEDEN KÄSITTELYYN

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA JÄTEVEDEN KÄSITTELYYN VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA JÄTEVEDEN KÄSITTELYYN Minttu Peuraniemi, 19.9.2012 YHTEINEN JÄTEVESIRATKAISU KANNATTAA Hoidon/huollon helppouden takia Vesiensuojelullisesti Taloudellisesti, kun 5 liittyjää 1

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Esityslista 1. Kokouksen avaaminen 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30 12.05.2014 Sivu 1 / 1 1940/00.04.02/2014 30 Kaupungin edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen,

Lisätiedot

BusinessWeb kotisivupalvelu

BusinessWeb kotisivupalvelu 15.4.2016 1 (5) BusinessWeb kotisivupalvelu Yritystiedot Data-Info Oy Sturenkatu 16, 00510 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 0606359-8, ALV REK FI0606359 15.4.2016 2 (5) Sisällys 1 Johdanto... 2

Lisätiedot

Isak Wilhem Yrjänheikin sukuseuran perustamiskokous 19. 07. 2015 Pessalompossa Jupon Erä ry;n Ampumaurheilukeskuksessa Kaaraneskoskentie 158.

Isak Wilhem Yrjänheikin sukuseuran perustamiskokous 19. 07. 2015 Pessalompossa Jupon Erä ry;n Ampumaurheilukeskuksessa Kaaraneskoskentie 158. PÖYTÄKIRJA Isak Wilhem Yrjänheikin sukuseuran perustamiskokous 19. 07. 2015 Pessalompossa Jupon Erä ry;n Ampumaurheilukeskuksessa Kaaraneskoskentie 158. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi hankkeen käynnistäjä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut N Pitkäaikainen laitoshoito Pitkäaikainen perhehoito Tulojen mukainen kuukausimaksu (85 % nettotuloista), käyttövara 15 %, vähintään 105 euroa/kk Lapselle kohdentuvat etuudet hoidon korvauksena. Tulojen

Lisätiedot

ALAJÄRVEN, LEHTIMÄEN, SOININ JA VIMPELIN LOMATOIMISTOJEN PUOLUEETON JA VANKKUMATON ÄÄNENKANNATTAJA. Täyttä asiaa, ei arvailuja - jo vuodesta 2008

ALAJÄRVEN, LEHTIMÄEN, SOININ JA VIMPELIN LOMATOIMISTOJEN PUOLUEETON JA VANKKUMATON ÄÄNENKANNATTAJA. Täyttä asiaa, ei arvailuja - jo vuodesta 2008 LO M ATO I M I S TO N K E V ÄT K Ä R P Ä N E N ALAJÄRVEN, LEHTIMÄEN, SOININ JA VIMPELIN LOMATOIMISTOJEN PUOLUEETON JA VANKKUMATON ÄÄNENKANNATTAJA Täyttä asiaa, ei arvailuja - jo vuodesta 2008 TYÖTE RV

Lisätiedot

LIITE 1 TOIMIJARYHMÄOHJESÄÄNTÖ

LIITE 1 TOIMIJARYHMÄOHJESÄÄNTÖ LIITE 1 TOIMIJARYHMÄOHJESÄÄNTÖ 1 Ohjesäännön sisältö Tässä ohjesäännössä määrätään niistä oikeuksista, joita yhdistyksen hallitus voi myöntää Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n (myöhemmin TuKY) toimijaryhmille,

Lisätiedot

Lapinkylän vesiosuuskunta

Lapinkylän vesiosuuskunta Lapinkylän vesiosuuskunta Lappbölevattenandelslag Vuosikokous 10.5.2011 1 Ensimmäinen toimintavuosi, 2010 Perustaminen 12.1.2010 Aiesopimus Kirkkonummen kunnan kanssa 5.2010 Toiminta-alueen rakennussuunnitelma

Lisätiedot

Lisää segmenttipuusta

Lisää segmenttipuusta Luku 24 Lisää segmenttipuusta Segmenttipuu on monipuolinen tietorakenne, joka mahdollistaa monenlaisten kyselyiden toteuttamisen tehokkaasti. Tähän mennessä olemme käyttäneet kuitenkin segmenttipuuta melko

Lisätiedot

Terveydenhuolto Suomessa

Terveydenhuolto Suomessa Stefan Gofferjé Terveydenhuolto Suomessa Maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus 03.08.2012 31-05.2013 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Sisällysluettelo Terveysjärjestelmä...3

Lisätiedot

HSL-alueen suurten joukkoliikenneinvestointien vaikutus HSL:n talouteen, lippujen hintoihin ja kuntaosuuksiin Raide-Jokeri

HSL-alueen suurten joukkoliikenneinvestointien vaikutus HSL:n talouteen, lippujen hintoihin ja kuntaosuuksiin Raide-Jokeri HSL-alueen suurten joukkoliikenneinvestointien vaikutus HSL:n talouteen, lippujen hintoihin ja kuntaosuuksiin Raide-Jokeri 11.4.2016 Jukka Kaikko Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Raide-Jokerin vaikutus

Lisätiedot

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 25.2.2016 1(7) KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS 25.2.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAT

VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAT VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAT Kunnanhallitus hyväksynyt taksan muutoksen 27.1.2014 (Voimaantulo 1.3.2014) Kunnanhallitus hyväksynyt taksan muutoksen 14.11.2011 (Voimaantulo 1.3.2012) Kunnanhallitus hyväksynyt

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA HAJA- ASUTUSALUEIDEN VIEMÄRÖINTIIN

VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA HAJA- ASUTUSALUEIDEN VIEMÄRÖINTIIN Vesiosuuskuntaseminaari 27.9.2008 VESIOSUUSKUNTA RATKAISUNA HAJA- ASUTUSALUEIDEN Hanna Yli-Tolppa Mäntsälän Vesi VESIHUOLLON JÄRJESTÄMINEN: - Vesihuoltolaitosten toiminta-alueiden laajentaminen haja-asutusalueille

Lisätiedot

ASUNTO OY NAANTALIN LINNAVUORI

ASUNTO OY NAANTALIN LINNAVUORI ASUNTO OY NAANTALIN LINNAVUORI Y 1637708-0 TILINPÄÄTÖS 31.12.2014 TILINPÄÄTÖS KAUDELTA 1.1-31.12.2014 Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot ja lisätiedot tilinpäätökseen 4-5 Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN YHTIÖITTÄMISEN YHTEENVETO

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN YHTIÖITTÄMISEN YHTEENVETO KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN YHTIÖITTÄMISEN YHTEENVETO BDO Oy 20.11.2015 1 TOTEUTETTAVA JÄRJESTELY Kemijärven kaupunki on päättänyt selvittää vesihuoltotoiminnan ja kaukolämpötoiminnan

Lisätiedot

JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS. Luonnos

JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS. Luonnos JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS Luonnos 2.12.2015 2 Sopijapuolet Joensuun Vesi -liikelaitos Y-tunnus 0242746-2 Muuntamontie 5 80100 Joensuu Kontiolahden

Lisätiedot

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti.

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti. HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty tekla 15.11.2016 Voimaantulo 16.11.2016 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi- ja viemäri- ja liittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot