Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0"

Transkriptio

1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo KUTSU ESITYSLISTA 9/2015 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 120H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 121H 4 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 122H 5 SAAPUNEET KIRJEET 123H 7 LIIKELAITOSTEN JOHTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT 124H 1 8 TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT 125H 9 KESKI-SUOMEN SEUTUTERVEYSKESKUKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNNAN VALITSEMINEN; JOHTOKUNNAN VARAJÄSENEN VALINTA 126H 12 MATERIAALITOIMEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN 127H 1 13 LEIKKAUSOSASTOJEN SKOPIALAITTEISTON TÄYDENNYSHANKINTA 128H 1 14 TALOUSJOHTAJAN PÄÄTÖKSESTÄ 11/2015 TEHTY OIKAISUVAATIMUS; HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 6L 1 16 LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTOLLE ANNETTAVA SELVITYS JUURIKKANIEMEN SAIRAALAN TULEVASTA TOIMINNASTA; VASTAUS LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON SELITYSPYYNTÖÖN

2 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ KUTSU ESITYSLISTA 9/2015 Kokousaika ke klo Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Päätöksentekijät Leila Lindell puheenjohtaja Tuomo Silvast Tony Melville I varapuheenjohtaja Petri Jussila Pekka Leppänen II varapuheenjohtaja Tuula Nieminen Jari Colliander Veikko Haverinen Maarit Heikkinen Laura Kivinen Jari Halttunen Jari Rouhiainen Satu Koskinen Seija Talaskivi Leena Laurila Sari Hakanen Pekka Pajala Marjo Pakka Muut läsnäolijat Leena Yksjärvi valtuuston puheenjohtaja Santero Kujala valtuuston I varapuheenjohtaja Hellevi Sipponen valtuuston II varapuheenjohtaja Juha Kinnunen Vesa Kataja Kaija Heikura Seija Saarelainen Aija Suntioinen Tuija Melville sairaanhoitopiirin johtaja, esittelijä johtajaylilääkäri, esittelijä hallintoylihoitaja, esittelijä hallintopäällikkö, pöytäkirjanpitäjä talousjohtaja viestintäpäällikkö Maarit Heikkinen Jari Halttunen Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä sairaanhoitopiirin toimistossa kello

3 3 Kh 120H LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

4 4 Kh 121H PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Colliander ja Pekka Pajala. Tarkastusvuorossa ovat Maarit Heikkinen ja Jari Halttunen.

5 5 Kh 122H SAAPUNEET KIRJEET Asian valmistelija hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Tehyn Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ammattiosasto 508 ry sekä Superin Keski-Suomen ammattiosasto 414 ry: Kannanotto Kannanotossa todetaan, että yleistyöaikaan siirtyminen on koskettanut yhteensä 650 henkilöä. Syksyllä on tarkoitus siirtää lisää työntekijöitä yleistyöaikaan. Tehyn Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ammattiosasto 508:n hallitus katsoo, että yleistyöaikamuutos on toteutettu jaksotyöuudistusta hyväksi käyttäen. katsoo, ettei sellaista toiminnallista muutosta ole tapahtunut, jolla voi perustella työaikamuodon muutosta. Edelleen hallitus katsoo, ettei henkilöstön mielipidettä ole riittävästi kunnioitettu eikä yksiköiden esityksiä työaikamuodosta ole huomioitu. Lisäksi muutos on tapahtunut kiireellä ja valmistelematta. Edelleen kannanotossa todetaan mm., että järjestöjen pyynnöstä huolimatta työnantaja ei ole järjestänyt kunnallisen yhteistoimintalain mukaista yhteistoimintaneuvottelua, jossa järjestön ja työntekijöiden kanta ja näkökulma olisi tullut mukaan valmisteluun ja toteutukseen. Järjestöjen vaatimuksesta työnantaja järjesti kaksi kuulemistilaisuutta asiasta, mikä ei korvaa yhteistyönmukaista neuvottelua. Yhteistoiminnassa ei ole järjestöjen kanssa sovittu yleistyöajan käytännön järjestelyistä. Työnantaja voi ottaa käyttöön yleistyöaikaan liitetyn liukuvan työajan. Liukuvaa työaikaa ei voi kuitenkaan ottaa käyttöön ilman työntekijän henkilökohtaista suostumusta. Tästä on määräykset työaikalaissa. Nyt kaikki yleistyöaikaan siirretyt ovat liukuvan työajan järjestelmässä. Työntekijät ovat kannanoton mukaan kokeneet työnantajan yksipuolisella päätöksellä tapahtuneen työaikamuutoksen pakottamisena, ahdistavana ja hoitotyön arvostuksen mitätöintinä. Mm. työmotivaatio on heikentynyt ja halu joustaa työajoissa on vähentynyt. Lisäksi kannanotossa on todettu mm., ettei työtehtävien laatua ole arvioitu eikä sitä, voiko työntekijä tosiasiallisesti poistua työpaikalta ruokatauon ajaksi. Ammattiosaston kanta on, ettei yleistyöaika sovi hoitotyöhön. Kannanoton laatijat ehdottavat työaikapankin käyttöönoton laajentamista myös yleistyöaikaa koskevaksi. Lisäksi edellytetään sitä, että liukuvan työajan käytöstä on sovittava henkilökohtaisesti työntekijän kanssa. Ammattiosasto lisäksi vaatii yhteistyömenettelytapojen muuttamista keskustelevaksi ja neuvottelevaksi ja yhteisymmärryksessä tehtäväksi. Palvelussuhdepäällikkö Eila Wiik-Nieminen on kokouksessa läsnä esittelemässä asiaa. 2. Työterveys Aalto, kirje Asiakkaille osoitetussa kirjeessä viitataan mm. Kelan tekemään päätökseen, jonka mukaisesti työterveyshuollosta aiheutuneet kustannukset korvataan työnantajalle vuoden 2016 lopussa päättyvältä tilikaudelta vain, jos työpaikalla on tehty työterveyshuollon työpaikkaselvitys. Sen tekevät työterveyshuollon ammattihenkilöt ja asiantuntijat. Työnantajan tehtävänä on huolehtia siitä, että työpaikkaselvitys tehdään viimeistään vuoden 2016 aikana.

6 6 Verohallinto on linjannut antamassaan päätöksessä (Dnro A 196/200/2014), että osa työterveyshuollon tuottamista palveluista kuuluu arvonlisäveron piiriin. Esim. kaikki ryhmätoiminta on arvonlisäveron alaista toimintaa, mutta esim. työpaikkaselvitys on arvonlisäverotonta, jos sen suorittaa työterveyshuollon ammattihenkilö. Tuotteiden hintoihin tullaan lisäämään arvonlisävero (24 %) syksyn aikana. Lisäksi kirjeessä kerrotaan Balentor Oy:n tekemästä asiakastutkimuksesta ja saadusta palautteesta. Tärkeimmiksi asioiksi tutkimuksessa nousivat sähköisten palvelujen kehittäminen yritysten ja yrittäjien käyttöön, kustannustehokkuus, ammattitaidon ajantasaisuus ja työelämän muutoksiin vastaaminen omaa toimintaa kehittämällä. Työterveys Aalto ottaa syksyn aikana ensin käyttöön sähköisiä palveluja, jotka liittyvät terveystarkastuksiin, ohjaukseen ja neuvontaan. Yhteydenottoa omaan työterveyshoitajaan pyritään helpottamaan ja kehitteillä on myös molemminpuolinen viestintäkanava. Saapuneet kirjeet ovat nähtävinä kokouksessa. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: merkitsee saapuneet kirjeet tiedoksi ja tarvittavilta osin toimeenpantaviksi.

7 7 Kh 123H LIIKELAITOSTEN JOHTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT Liikelaitosten johtokuntien kokoukset on pidetty seuraavasti: - Liikelaitos Caterinan johtokunnan kokous Liikelaitos Seututerveyskeskuksen johtokunnan kokous Kokousten pöytäkirjat jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: merkitsee liikelaitos Caterinan johtokunnan ja liikelaitos Seututerveyskeskuksen johtokunnan pöytäkirjat tiedoksi sekä päättää, että hallitus ei ota kokouksissa päätettyjä otto-oikeuden piiriin kuuluvia asioita käsiteltäväkseen.

8 8 Kh 124H TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT Pöytäkirja taidehankintatoimikunnan pidetystä kokouksesta on LIIT- TEENÄ 124H.1. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: merkitsee taidehankintatoimikunnan pöytäkirjan tiedoksi ja päättää, että hallitus ei ota kokouksessa päätettyjä asioita käsiteltäväkseen.

9 Kh 123H, Kh 125H KESKI-SUOMEN SEUTUTERVEYSKESKUKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNNAN VALITSEMINEN; JOHTOKUNNAN VARAJÄSENEN VALINTA Keski-Suomen seututerveyskeskuksella - perusterveydenhuollon liikelaitoksella tulee olla johtokunta. Liikelaitoksen johtokunnan jäsenten lukumäärästä ja valinnasta määrätään seututerveyskeskuksen johtosäännön 14 :ssä. Seututerveyskeskuksen liikelaitoksella on johtokunta, johon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallitus valitsee kunnallisvaalikautta vastaavaksi toimikaudeksi viisi (5) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä määrää yhden jäsenistä puheenjohtajaksi ja yhden tai useamman varapuheenjohtajan. Jäsenten valinnassa noudatetaan kuntalain liikelaitoksia koskevien säännösten mukaan periaatetta, jonka mukaan johtokunnassa on edustettuna monipuolinen liikelaitoksen toimialan ja liikkeenjohdon asiantuntemus. Sukupuolten välinen tasa-arvo otetaan huomioon johtokuntaa valittaessa. Seututerveyskeskushankkeen ohjausryhmän tekemän päätöksen mukaisesti liikelaitoksen johtamisen ja yhteistyön näkökulmista korostuu johtokunnan jäsenten osalta seuraavien kuuden osa-alueen tuntemus: 1. Terveysalan osa-alue 2. Yhteistoiminta sairaanhoitopiirin muuhun toimintaan 3. Johtamisen osa-alue (SoTe ja kunnat) 4. Talouden osa-alue (kuntatalous) 5. Terveysalan koulutus, rekrytointi ja kehittäminen 6. Seututerveyskeskuksen, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen ja maakunnan muun terveydenhuollon yhteistyö. Johtokunnan kokoonpano on ollut seuraava: Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Jaakko Kiiskilä, vs. kunnanjohtaja, Teppo Sirniö, kunnanjohtaja puheenjohtaja Harri Nissinen, kunnanjohtaja, varapuheenjohtaja Riitta Vanhanen, perusturvajohtaja Jorma Teittinen, ylilääkäri Anneli Latva-Nevala, perusturvajohtaja. Anne Ylönen, sosiaalijohtaja Kaisa Leinonen, sosiaalijohtaja Maarit Raappana, ylihoitaja Jari Nojonen, ylilääkäri Johtokunnan kokoonpanosta on neuvoteltu seututerveyskeskuskuntien johtajien kesken. Johtokunnan jäseniksi esitetyt henkilöt ovat antaneet suostumuksensa johtokunnan jäseneksi nimeämiseen.

10 Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: Sairaanhoitopiirin hallitus nimeää 1. seututerveyskeskusliikelaitoksen johtokuntaan seuraavat jäsenet ja varajäsenet: Varsinaiset jäsenet Jaakko Kiiskilä, vs. kunnanjohtaja Laukaa Riitta Vanhanen, perusturvajohtaja Keuruu Päivi Hakulinen, peruspalvelujohtaja Joutsa Teppo Sirniö, kunnanjohtaja Petäjävesi Henkilökohtaiset varajäsenet Eira Ohvo, sosiaalijohtaja Konnevesi Leena Mikkonen, perusturvajohtaja Multia Reijo Urtti, kunnanjohtaja Luhanka Heli Kantola, perusturvajohtaja Toivakka. 2. johtokunnan jäseneksi sairaanhoitopiirin edustajaksi toimialueen johtaja Johanna Tuukkasen saakka tai siihen saakka, kun hän toimii päivystysalueen toimialuejohtajana, ja varajäseneksi osastonhoitaja Tero Pulkkisen. 3. johtokunnan puheenjohtajaksi vs. kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilän ja varapuheenjohtajaksi perusturvajohtaja Riitta Vanhasen. Kh 123H, Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Kh 125H, Asian valmistelija hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Johtokunnan varajäsen perusturvajohtaja Heli Kantola Toivakasta on pyytänyt eroa johtokunnan varajäsenyydestä. Hän on irtisanoutunut Toivakan kunnan perusturvajohtajan virasta alkaen. Kuntalain 70 :n mukaisesti luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä ja eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Edelleen pykälässä todetaan, että luottamustoimeen voidaan valita vain henkilö, joka on suostunut ottamaan toimen vastaan.

11 Toivakan kunnanjohtaja Pirkko-Liisa Vesterinen on ilmoittanut suostumuksensa johtokunnan varajäsenen tehtävään. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: Sairaanhoitopiirin hallitus nimeää kunnanjohtaja Pirkko-Liisa Vesterisen kunnanjohtaja Teppo Sirniön henkilökohtaiseksi varajäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

12 12 Kh 126H MATERIAALITOIMEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Asian valmistelija talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Materiaalitoimen johtaja Tarja Elomaa on irtisanoutunut virastaan lukien. Sairaanhoitopiirin hallintosäännön 50. kohdan mukaan hallitus ottaa ja irtisanoo vastuualueen johtajina toimivat viranhaltijat. Materiaalitoimen johtaja toimii vastuualueen johtajana. Virkasuhteeseen ottaminen edellyttää pääsääntöisesti julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 64 :ssä säädetyllä tavalla. Em. lainkohdassa on säännös kunnan ilmoitusten julkaisemisesta julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Sairaanhoitopiirin materiaalitoimen johtajan virkavaalissa on suunniteltu noudatettavan seuraavaa aikataulua: - Viranhakuilmoitus julkaistaan Keskisuomalaisessa ja Helsingin Sanomissa sunnuntaina sekä Kuntalehdessä Hakuaika päättyy Nimetään kokouksessa haastatteluryhmän jäsenet. Luonnos hakuilmoitukseksi on tallennettu hallituksen Arkkiin. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: päättää 1.,että sairaanhoitopiirin materiaalitoimen johtajan virka julistetaan haettavaksi siten, että hakuaika päättyy Viranhakuilmoitus julkaistaan Keskisuomalaisessa, Helsingin Sanomissa ja Kuntalehdessä. 2. nimetä haastatteluryhmän jäsenet.

13 13 Kh 127H LEIKKAUSOSASTOJEN SKOPIALAITTEISTON TÄYDENNYSHANKINTA Asian valmistelijat ylilääkäri Pekka Pölönen puh , osastonylilääkäri Esa Elomaa, puh ja ma. materiaalitoimen johtaja Anne Harjunpää puh Lisätietojen antaja hankinta-asiantuntija Jukka Lehtinen puh Jämsässä suoritettavien ortopedisten leikkausten siirtyminen keskussairaalaan aiheuttaa muutoksia leikkausten suorituspaikoissa ja erikoisalakohtaisissa leikkauspöytäjaoissa leikkausosastojen välillä. Endoskopialaitteiden sijoitus ja riittävyys eri leikkausosastoilla muodostuu ongelmaksi ja vaatii tämän vuoksi lisähankintoja. Talousjohtaja on päätöksellään nro 6/2015 muuttanut anestesia- ja leikkaushoidon tämän vuoden investointisuunnitelmaa siten, että skopialaitteistojen täydennyshankinta on mahdollista toteuttaa. Julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007, hankintalaki) 28.1 :n mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan, kun alkuperäisen toimittajan kanssa tehtävä tavarahankinta on lisätilaus, jonka tarkoituksena on aikaisemman toimituksen tai laitteiston osittainen korvaaminen tai laajentaminen. Edellytyksenä on, että toimittajan vaihtaminen johtaisi teknisiltä ominaisuuksiltaan erilaisen materiaalin hankkimiseen, mikä aiheuttaisi yhteensopimattomuutta tai suhteettoman suuria teknisiä vaikeuksia käytössä ja kunnossapidossa. Leikkausosastojen skopialaitekanta koostuu pääosin tietyn valmistajan skopialaitteista. Tästä johtuu, että mm. hankittavien skooppien on oltava yhteensopivia olemassa olevien keskusyksiköiden kanssa. Hankittavat skopialaitteet tulevat leikkaussaliin osaksi kuvaliikennejärjestelmää, jolloin niiden on oltava yhteensopivia käytössä olevien kamerainstrumenttien ja muun välineistön kanssa. Toimittajan vaihtaminen johtaisi siten teknisiltä ominaisuuksiltaan erilaisen materiaalin hankkimiseen, mikä aiheuttaisi hankintalain 28 :ssä tarkoitetulla tavalla yhteensopimattomuutta tai suhteettoman suuria teknisiä vaikeuksia käytössä ja kunnossapidossa. Leikkausosastojen skopialaitteiston täydennys voidaan siten hankkia hankintalain 28 :n mukaisesti Olympus Finland Oy:ltä suorahankintamenettelyllä. Hankinnan arvo on Olympus Finland Oy:n tarjous on esityslistan LIITTEENÄ 127H.1. Liite jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Sairaanhoitopiirin hallintosäännön mukaan yli euron investointihankinnoista päättää sairaanhoitopiirin hallitus. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: Sairaanhoitopiirin hallitus päättää, että anestesia- ja leikkaushoidon yksikön tarvitsemat skopialaitteet hankitaan edellä selostusosassa esitetyin perustein Olympus Finland Oy:ltä.

14 Kh 78H, Kh 128H TALOUSJOHTAJAN PÄÄTÖKSESTÄ 11/2015 TEHTY OIKAISUVAATIMUS; HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Asian valmistelija lakimies Risto Salmi, puh Kuolinpesän osakkaat ovat vaatineet oikaisupyynnössään vainajan hammasproteesin ja ajokortin korvaamista. Kuolintapauksen johdosta omaisuuserät ovat muuttuneet kuolinpesän omaisuudeksi, joista leski ja tytär hakevat korvausta kuolinpesän omistamista vainajan hammasproteeseista ja ajokortista, jotka ovat keskussairaalassa kadonneet henkilökunnan tuottamuksen johdosta. Suomen vahingonkorvausoikeuden perusteet vahingonkorvauksen maksamiselle ovat aiheutunut vahinko, syy-yhteys teon ja vahingon välillä ja tappio eli omaisuusarvon alentuminen. Riidattomia tapauksessa ovat vahinko ja syy-yhteys sairaanhoitopiirin henkilökunnan menettelyn ja vahingon välillä eli henkilökunnan tuottamus. Kolmas vahingonkorvauksen edellytys, joka on kuolinpesän omaisuusarvon alentuminen, ei tapauksessa täyty. Hammasproteeseilla ja ajokortilla, jotka ovat kuuluneet toiselle henkilölle, ei ole markkina-arvoa. Esineistä ei vapaalla kaupalla myytäessä saataisi kuolinpesälle varoja, joka on selvää yleisen elämänkokemuksen mukaan. Vahinko on ulkoisen seikan aiheuttama muutos, jota on pidettävä vahingonkärsijän kannalta epäedullisena. Tätä vahingon aiheuttamaa haittaa kutsutaan rahana arvioituna tappioksi, kuten edellä on mainittu. Vahingon määrän arvioimisessa on ratkaisevaa, minkälaiseksi vahingonkärsijän taloudellinen asema olisi muodostunut ilman vahinkotapahtumaa. Esinevahingossa aiheutunut vahinko on laskettava, mitä tuloa tai tuottoa vahingonkärsijä olisi saanut esineestä, eikä yleisen mittapuun mukaan (hammasproteesit ja ajokortti ovat sinänsä maksullisia). Suomen vahingonkorvausoikeudessa pidetään korvauksen laskemisen perusteena täyden korvauksen periaatetta. Korvausta on tämän periaatteen mukaisesti suoritettava niin paljon, että vahingonkärsijä pääsee samaan asemaan, jossa hän olisi, ellei vahinkotapahtumaa olisi sattunut. Tämä laskentaohje asettaa vahingonkorvaukselle ylärajan ja alarajan, joita noudatetaan. Korvaus ei saa ylittää ylärajaa siten, että vahingonkärsijä hyötyisi vahingosta. Suomessa on voimassa vahingonkorvauksella rikastumisen kielto. Korvausmäärä ei myöskään saa alittaa sitä määrää, ettei vahingonkärsijä pääsisi siihen taloudelliseen asemaan, jossa tämä olisi, ellei vahinkotapahtumaa olisi sattunut. Kuolinpesän varallisuusasema ei ole muuttunut lainkaan vainajan hammasproteesin ja ajokortin katoamisen johdosta. Kuolinpesälle ei ole esineiden katoamisesta aiheutunut tappiota. Oikaisuvaatimus on esityslistan LIITTEENÄ 78H.1. Liite jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Talousjohtajan päätös on nähtävänä kokouksessa. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: päättää hylätä talousjohtajan viranhaltijapäätöksestä 11/2015 tehdyn oikaisuvaatimuksen selostusosassa esitetyillä perusteilla.

15 Kh 78H, Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Kh 129H, Talousjohtaja Aija Suntioinen poistui esteellisenä (asianosaisjäävi) asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi Hämeenlinnan hallinto-oikeus on antanut ratkaisunsa kunnallisasiaa koskevaan valitukseen. Hallinto-oikeuden päätös on esityslistan LIITTEENÄ 128H.1. Liite jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Kuolinpesän osakkaat ovat vaatineet, että kuntayhtymän hallituksen päätös kumotaan ja kuntayhtymä velvoitetaan korvaamaan heille ylä- ja alahammasproteesin ja ajokortin arvo hakemuksen mukaisesti sekä heille aiheutuneiden kulujen korvaamista. Ylä- ja alahammasproteesilla ja ajokortilla on sellaista arvoa, jonka kuntayhtymä on vahingonkorvauslain mukaan velvollinen korvaamaan. Hallinto-oikeus toteaa, ettei se tutki valitusta sekä hylkää kuolinpesän osakkaiden vaatimuksen asian hoitamisesta aiheutuneiden kulujen korvaamisesta. Valittajien esittämät valitusperusteet koskevat vahingonkorvauksen suorittamisen edellytyksiä eivätkä he ole esittäneet sellaista kuntalain mukaista valitusperustetta, jonka perusteella asia voitaisiin tutkia kunnallisvalituksena. Hallintolain mukaan hallintoasiassa kukin vastaa omista kuluistaan, joten kuolinpesän osakkaiden korvaushakemus kulujen korvaamisesta on lakiin perustumaton. Vahingonkorvausta koskeva asia voidaan saattaa erikseen käräjäoikeuden tutkittavaksi ja ratkaistavaksi. Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotus: päättää merkitä tiedoksi Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen.

16 Kh 2L, Kh 80H, Kh 6L LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTOLLE ANNETTAVA SELVITYS JUURIKKANIEMEN SAIRAALAN TULEVASTA TOIMINNASTA; VASTAUS LÄNSI- JA SISÄ- SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON SELITYSPYYNTÖÖN Johtajaylilääkärin ehdotus: Asian valmistelija johtajaylilääkäri Vesa Kataja, puh Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Juurikkaniemen sairaalaan ohjaus- ja arviointikäynnin, jonka perusteella laaditun muistion hallitus on käsitellyt saapuneissa kirjeissä kokouksessaan Muistion johtopäätöksissä on todettu käynnillä ilmenneen joitakin tilanteita ja asioita, joiden suhteen lain edellyttämä toiminta ei täysin toteudu. Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä selvitystä mennessä Juurikkaniemen sairaalan tulevan toiminnan suhteen. Sairaanhoitopiiri on pyytänyt aluehallintovirastolta jatkoaikaa selvityksen antamiseen saakka. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri on valmistellut aluehallintovirastolle lähetettävää selvitystä. Selvityspyyntö ja valmisteltu luonnos selvitykseksi on esityslistan LIITTEINÄ 2L.1 ja 2L.2 Liitteet jaetaan hallituksen kokoukseen osallistuville. päättää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle annettavasta selvityksestä LIITTEENÄ 2L.2 olevan luonnoksen pohjalta. Selvitys koskee Juurikkaniemen sairaalan tulevaa toimintaa Johtajaylilääkärin poissaollessa asian esittelijänä toimi sairaanhoitopiirin johtaja. Toimialueen johtaja Tarja Seuri oli kokouksessa läsnä esittelemässä asiaa. Hallituksessa sovittiin johtajaylilääkärin tekemään selvitysluonnokseen tehtävistä tarkennuksista. Selvitykseen liitetään henkilöstön kehittämisraportti. Keskustelun kuluessa sairaanhoitopiirin johtaja muutti päätösehdotuksen kuulumaan seuraavasti: päättää antaa LIITTEEN 2L.2 mukaisen lausunnon Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle. Lisäksi hallitus päättää merkitä tiedoksi LIITTEEN 2L.3 mukaisen johtajaylilääkärin selvityksen. Kh 2L, Päätös: Sairaanhoitopiirin johtajan kokouksessa täydentämä ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kh 80H, Vs. sairaanhoitopiirin johtaja kertoi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta tulleesta päivätystä selityspyynnöstä. Asia koskee Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvan Juurikkaniemen sairaalan toimintaedellytyksiä.

17 Kh 80H, Päätös: päätti, että sairaanhoitopiiri hakee lisäaikaa selityksen antamiseen saakka. Kh 6L, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt päivätyn selityspyynnön, joka koskee Juurikkaniemen sairaalan toimintaedellytyksiä. Sairaanhoitopiirin hallitus sai kokouksessaan (Kh 80H) pyytämänsä lisäajan selityksen antamiseen. Selitys on annettava mennessä. Selityspyyntö on seuraava: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto varaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirille hallintolain 34 :n mukaisesti mahdollisuuden antaa asiassa ennen sen ratkaisemista kirjallisen selityksen. Selityksessä pyydetään konkreettista kannanottoa siihen jatkuuko Juurikkaniemen sairaalan toiminta nykyisissä tiloissa ja jos toimintaa aiotaan jatkaa, miten varmistetaan erikoislääkärityövoima lain edellyttämällä tavalla ja miten päivystysjärjestelyt aiotaan hoitaa päivystysasetuksen mukaisesti sekä miten kiinteistöön liittyvät ongelmat ratkaistaan. Selityspyynnössä on lisäksi selostettu asian aiempi käsittely aluehallintovirastossa, sairaanhoitopiirin antamien päivättyjen selvitysten sisältöä sekä aluehallintoviraston arviointia asiassa. Arviointiosiossa aluehallintovirasto viittaa terveydenhuoltolain 57 :ään, jossa todetaan mm. Henkilön, jonka tehtäviin kuuluu julkisen vallan käyttäminen, on oltava virkasuhteessa kuntaan tai kuntayhtymään. Psykiatrisessa sairaalassa, jossa toteutetaan merkittävässä määrin tahdonvastaista psykiatrista hoitoa, käytetään laajasti julkista valtaa. Avin näkemyksen mukaan tällaisessa yksikössä tulee olla virka-aikana käytettävissä virkasuhteinen lääkäri. Ei riitä, että virkasuhteinen lääkäri on tavoitettavissa puhelimitse, kun tilanteet, joissa julkisen vallan käyttöä toteutetaan, voivat tapahtua hyvinkin nopeasti. Lisäksi avi viittaa toimintaa ohjaavaan lainsäädäntöön sekä STM:n muistioon. joka koskee STM:n asetusta kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä. Muistossa todetaan mm.: Jos sairaalassa hoidetaan ainoastaan pitkäaikaispotilaita (vapaaehtoisessa hoidossa olevia, AVI huom.), riittäisi joissakin tapauksissa, että lääkäri on saatavilla eli päivystys toteutetaan vapaamuotoisena päivystyksenä. Juurikkaniemen sairaalassa on käytössä em. vapaamuotoinen päivystys. Aluehallintovirasto toteaa sairaanhoitopiirin toimittamista selvityksistä, että ne eivät tuo selkeästi esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella voisi arvioida Juurikkaniemen sairaalan toiminnan täyttävän vaatimukset lainmukaiselle ja potilasturvallisuutta vaarantamattomalle toiminnalle. Lisäksi aluehallintovirasto toteaa sairaanhoitopiirin oman arvion lainmukaisen toiminnan toteutumiselle olevan epävarma. Edelleen aluehallintovirasto arvioi, ettei sairaalakiinteistö täytä nykyisiä vaatimuksia, joskin sairaanhoitopiiri on valmis jonkin asteiseen peruskorjaukseen. Selityspyyntö on esityslistan LIITTEENÄ 6L.1. Liite jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Sairaanhoitopiirin hallituksen ja johtajaylilääkärin päivätyt selvitykset on talletettu hallituksen Arkkiin pidetyn kokouksen aineistoon.

18 Johtajaylilääkärin ehdotus: viittaa päivättyihin selvityksiin ja toteaa lisäksi seuraavaa: Erikoislääkäritilanne ei ole kesän aikana oleellisesti muuttunut. Ainoan Juurikkaniemen sairaalassa työskentelevän erikoislääkärin työaika on 50 % kokoaikaisesta työajasta. Erikoislääkärin lisäksi Juurikkaniemen sairaalassa työskentelee kaksi erikoistuvaa lääkäriä. Toisella on sopimus vuoden loppuun saakka 100 %:n työajalla. Hänen kanssaan on sovittu, että hän pitää vuosilomapäivänsä sitä mukaa, kun lomapäiviä kertyy. Toisen erikoistuvan lääkärin työaika on 80 % kokoaikaisesta työajasta saakka ja sen jälkeen 100 % työajalla saakka. Työsopimuksen tekemisen ehtona oli mahdollisuus pitää noin kolme kertaa vuodessa 5 viikon mittainen palkaton virkavapaa. Molempien erikoistuvien lääkäreiden osalta tarkistetaan, miten oppiainevastaava hyväksyy työskentelyn erikoistumiseen nykytilanteessa ja tulevaisuudessa. Kokonaisuutena Juurikkaniemen sairaalan lääkärityöpanos on potilaiden hoidon tarpeisiin nähden tyydyttävä, mutta haavoittuvainen. Sairaalassa on tällä hetkellä 28 potilasta (tilanne ). Vuoden 2015 aikana on selvitetty potilaiden hoidolle vaihtoehtoisia tilaratkaisuja. Päivystysasetus ei toteudu parhaalla mahdollisella tavalla vapaamuotoisena päivystyksenä. Tilaongelmien selvittelyä on jatkettu. Sairaanhoitopiiri on saanut tilojen sprinkleröintiä koskevat tarjoukset. Jos toiminta jatkuu nykyisen kaltaisena, pelastusviranomaisen edellyttämät muutostyöt on mahdollista toteuttaa vuoden 2015 loppuun mennessä.

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kokousaika pe klo 13.00-14.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 15/2016 Kokousaika ti klo 9.30-11.57 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kokousaika pe klo 14.07-14.12 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 95H 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kokousaika pe klo 8.00-8.55 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 9/2015 Kokousaika ke klo 12.00-14.05, 14.25 14.40 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Lisätiedot

Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston, johtavien viranhaltijoiden ja tarkastuslautakunnan välinen neuvottelu

Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston, johtavien viranhaltijoiden ja tarkastuslautakunnan välinen neuvottelu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 10/2015 Kokousaika Keskiviikko 16.12.2015 klo 8.30 11.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 80 3 Kokouksen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Kokousaika Keskiviikko 14.12.2016 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 89 3 Kokouksen avaus 90 4

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika to klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 10/2013 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2018 klo 8.30 11.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 91 3

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Kokousaika Keskiviikko 13.12.2017 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 48 3 Kokouksen

Lisätiedot

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kokousaika ti klo 7.30-9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Muut läsnäolijat Päivi Ylä-Kolu toimitusjohtaja, esittelijä hallinto- ja talouspäällikkö, asiantuntija Pirkko Ilmoniemi pöytäkirjanpitäjä

Muut läsnäolijat Päivi Ylä-Kolu toimitusjohtaja, esittelijä hallinto- ja talouspäällikkö, asiantuntija Pirkko Ilmoniemi pöytäkirjanpitäjä KUTSU ESITYSLISTA 4/2018 Kokousaika ti, kello 16.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Rantakartano Pöyhölä, Keuruu Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Riitta Vanhanen varapuheenjohtaja Juha

Lisätiedot

19 1 4 LIIKELAITOS CATERINAN TALOUSARVIO VUODELLE 2012 JA VUOSIEN 2012-2014 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA, HYVÄKSYMINEN

19 1 4 LIIKELAITOS CATERINAN TALOUSARVIO VUODELLE 2012 JA VUOSIEN 2012-2014 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA, HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 5/2011 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN Kokousaika 7.12.2011 klo 8.30-10.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 17 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 9.00 KUTSU ESITYSLISTA 5/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 91 3 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokousaika ke klo 9.00-11.15 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

117H 1 10 TALOUSARVIO VUODELLE 2015 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; HALLITUKSEN OHJEET VALMISTELULLE

117H 1 10 TALOUSARVIO VUODELLE 2015 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; HALLITUKSEN OHJEET VALMISTELULLE KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika ke klo 12.25-13.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Ravintola Priimus Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 110H 3 LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 10/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

87H 12 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTINJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

87H 12 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTINJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 8/2016 Kokousaika ke klo 12.35-12.52 Kokouspaikka Laukaa, Varjolan tila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 79H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 4/2017 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ti klo 7.30 KUTSU ESITYSLISTA 6/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 81H 8 VALTUUSTON KOKOUKSEN 27.4.

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 81H 8 VALTUUSTON KOKOUKSEN 27.4. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 6/2018 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika ke klo 13.10-15.50 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika ke klo 13.10-15.36 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

KEURUUN KAUPUNKI Luottamushenkilöiden palkkiosääntö KEURUUN KAUPUNKI Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1.1.2013 lukien Valtuusto hyväksynyt 17.12.2012 KEURUUN KAUPUNKI 2 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty Valtuustossa 17.12.2012 Voimaantulo

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 6/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 24.7.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kokousaika ke klo 13.00-14.50 Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Kokousaika Perjantai 26.10.2018 klo 8.30 12.10 Kokouspaikka Laukaan terveysasema, Kantolantie 12, K-kerroksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 73 3 Kokouksen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 6/2013 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS Johtokunta 20.8.2013

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 6/2013 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS Johtokunta 20.8.2013 KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 6/2013 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS PÖYTÄKIRJA Kokousaika ti 20.8.2013, kello 13.00 14.50 Kokouspaikka Seututerveyskeskuksen toimiston neuvotteluhuone, Kruununtorni

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Kokousaika Keskiviikko 25.10.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 29 3 Kokouksen

Lisätiedot

9 6 LABORATORIOTOIMINNAN JÄRJESTÄMISVAIHTOEHDOT

9 6 LABORATORIOTOIMINNAN JÄRJESTÄMISVAIHTOEHDOT KOKOUSKUTSU 2/2012 Kokousaika klo 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, KESLABin neuvottelutila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 5 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 6 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 7 1 4 OSAVUOSIKATSAUS

Lisätiedot

87H 11 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTIJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

87H 11 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTIJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 8/2016 Kokouspaikka Laukaa, Varjolan tila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 79H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 80H

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Kokousaika Perjantai 29.9.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 19 3 Kokouksen

Lisätiedot

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kokousaika pe klo 13.05-14.40 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, luentosali Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8.8.2012 N:o 7/2012 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 3.8.2012 Sivu 71

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8.8.2012 N:o 7/2012 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 3.8.2012 Sivu 71 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 3.8.2012 Sivu 71 Kokousaika Keskiviikko 8.8.2012 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kuokkanen Margit Lehto Ari Mäkeläinen Tuomo

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja KUTSU ESITYSLISTA 25.4.2019 3/2019 Kokousaika to 25.4.2019, klo 12.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Hotelli Vuolake Laukaa, neuvotteluhuone Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Tuija Koivisto

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Jäsenet x Jari Peura puheenjohtaja Arja Paakkinen x Liisa Ruusila varapuheenjohtaja Timo Kaijanmäki

Jäsenet x Jari Peura puheenjohtaja Arja Paakkinen x Liisa Ruusila varapuheenjohtaja Timo Kaijanmäki KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS PÖYTÄKIRJA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka Ruokapalelukeskus, Caterinan kabinetti 1 Jäsenet

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS ESITYSLISTA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Caterina, Kabinetti 1 Jäsenet Jari

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 ESITYSLISTA- 1/2013 PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika Perjantai 12.4.2013 klo 13.45 14.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Korjattu liite nro: 1. 1 Soveltamisala. 2 Kokouspalkkiot

Korjattu liite nro: 1. 1 Soveltamisala. 2 Kokouspalkkiot Nykyinen versio Muutettu versio Korjattu liite nro: 1 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Kainuun maakunta -kuntayhtymän luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013 KOKOUSKUTSU 1/2014 Kokousaika klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, KESLABin neuvottelutila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 3 4 LIIKELAITOS

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 Kokousaika Perjantaina 14.11.2014 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 2, Käsiteltävät asiat Asia 66 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

Kokouskutsu ja esityslista N:o 1/2016 Yhtymävaltuusto Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä Paikka Aika Saapuvilla olleet jäsenet Esittelijä

Kokouskutsu ja esityslista N:o 1/2016 Yhtymävaltuusto Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä Paikka Aika Saapuvilla olleet jäsenet Esittelijä Kokouskutsu ja esityslista N:o 1/2016 Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä Paikka Kulttuuritalo Orrela, Ingman-sali, Porvarintie 51, Teuva Aika klo 19:00 - Saapuvilla olleet jäsenet Isojoki Jouko Jaakola

Lisätiedot

Sote integraatio työryhmän jäsenet (3.3.2015 mennessä suostumuksensa ilmoittaneet) Keski-Suomen SOTE 2020 hankkeen edustajat työryhmässä:

Sote integraatio työryhmän jäsenet (3.3.2015 mennessä suostumuksensa ilmoittaneet) Keski-Suomen SOTE 2020 hankkeen edustajat työryhmässä: Sote integraatio työryhmän jäsenet (3.3.2015 mennessä suostumuksensa ilmoittaneet) Keski-Suomen SOTE 2020 hankkeen edustajat työryhmässä: Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen (vastuuhenkilö) Asiantuntijalääkäri

Lisätiedot

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2014 1 Työsuojelutoimikunta 18.06.2014 Aika 18.06.2014 klo 12:15-13:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie

Lisätiedot

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT 2/2012 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN Kokousaika klo 14.00-16.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 4 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat Yhtymähallitus 23.05.2012 41 Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44 Kokouspaikka Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Riihikosken terveysasema, ruokasali Vähä-Rahka Jouko Tanner-Penttilä Hannele

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala 1 2 Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1 4 Vuosipalkkiot

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66. Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone

MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66. Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66 KOKOUSAIKA maanantai 1.10.2007 klo 18.00 19.05 KOKOUSPAIKKA Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 30.9.2013 1 Soveltamisala Kajaanin kaupungin luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 1/2013 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS Järjestämistoimikunta 26.4.2013

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 1/2013 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS Järjestämistoimikunta 26.4.2013 KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 1/2013 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS PÖYTÄKIRJA Kokousaika pe 26.4.2013 klo 11.30 12.10 Kokouspaikka Keskussairaala, koulutustilat, luentosali 1 Jäsenet x

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13.5.2013 N:o 3/2013 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13.5.2013 N:o 3/2013 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26 Kokousaika Maanantai 13.5.2013 kello 17.00 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Vihtavuoren kappeli Anttila Mika-Olli Ek Terhi saapui klo 17.15 Heikkinen Panu Hiltunen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2016 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta

Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta 1. Osapuolet Nimetään tähän jakson 1. alle erikseen kaikki maakunnan kunnat, jotka haluavat sopimusperusteisesti valmisteluun osallistua.

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Kokousaika Perjantai 21.10.2016 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 68 3 Kokouksen avaus 69

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 25.1.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.8.2011, kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Johtokunta 31.03.2014. Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Johtokunta 31.03.2014. Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2014 1 Johtokunta 31.03.2014 Aika 31.03.2014 klo10:00-12:40 Paikka Oulu, Medipolis 5. krs, yhtymähallinnon neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Aika 08.10.2014 klo 17:00-17:35 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (11) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (11) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (11) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 25.1.2016 kello 18.00-19.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.03.2013 klo 17.00 17.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015 -3, KH 27.8.2015 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 27.8.2015 Esityslista 15/2015 -2, KH 27.8.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 27.8.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KOKOUSAIKA Tiistai 27.05.2014 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI TIIVISTÄ TIETOA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tuottaa jäsenkuntiensa tarvitsemia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystyksen sekä eräitä sosiaalihuollon palveluja

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 Kokousaika Tiistai 27.5.2014 kello 16.30-17.04 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kuokkanen

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti:

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti: Valtuusto 10.12.2012 50 1 (6) LAUKAAN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuuston kokouksessa Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

Hallitus 1/2016. Perjantai 29.1.2016 klo 9.00 11.00. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, Piilolantie 17, Äänekoski

Hallitus 1/2016. Perjantai 29.1.2016 klo 9.00 11.00. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 1/2016 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 29.1.2016 klo 9.00 11.00 Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT Liite

Lisätiedot

21 4 UUDEN SAIRAALAN RUOKAPALVELUN TILANNEKATSAUS

21 4 UUDEN SAIRAALAN RUOKAPALVELUN TILANNEKATSAUS 5/2014 Kokousaika klo 10.00-11.45 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 1, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 19 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 20 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 21

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 7 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 4.9.2008 klo 15.00 15.58 Saapuvilla olleet jäsenet Lasse

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) KIRKKONEUVOSTO Kokous 9.9.2015. Keskiviikko 9.9.2015 klo 15.30-15.45. Seurakuntakeskus, alakerran ryhmätila

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) KIRKKONEUVOSTO Kokous 9.9.2015. Keskiviikko 9.9.2015 klo 15.30-15.45. Seurakuntakeskus, alakerran ryhmätila NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 9.9.2015 klo 15.30-15.45 Seurakuntakeskus, alakerran ryhmätila KN 64 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 65 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 21.10.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 27.10.2014-28.11.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 15/2008 Hallituksen kokouksen pöytäkirja Kokousaika klo 8.30-9.10 Kokouspaikka hallintokeskuksen neuvotteluhuone G340 Asian no Asia Sivu 178 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. PÖYTÄKIRJA nro 24/2015

MERIKARVIAN KUNTA. PÖYTÄKIRJA nro 24/2015 MERIKARVIAN KUNTA PÖYTÄKIRJA nro 24/2015 Toimielin Kunnanhallitus Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00-17.30 Kokouspaikka Iso kokoushuone Pykälät Käsiteltävät asiat Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keski-Suomi. Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta

Keski-Suomi. Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta Keski-Suomi Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta Metsien, vesistöjen ja vuorimaiden maakunta Vuosittaisen väestönkasvun maakunta Perusteollisuuden ja uuden teknologian maakunta Liikenteen ja logistiikan

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 8/2015 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 8/2015 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 8/2015 Kokousaika Perjantaina 23.10.2015 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 2, Käsiteltävät asiat 63 Kokouksen avaus 3 64 Laillisuus

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Kaupungin toimielinten kokouksista maksetaan seuraavat kokouspalkkiot: 1. Valtuusto ja sen valiokunnat sekä kaupunginhallitus ja sen jaostot 95

Kaupungin toimielinten kokouksista maksetaan seuraavat kokouspalkkiot: 1. Valtuusto ja sen valiokunnat sekä kaupunginhallitus ja sen jaostot 95 Forssan kaupunki PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 10.12.2012 Voimaantuloajankohta 1.1.2013 Kv. 28.1.2013, muutos 4 :ään Voimaantuloajankohta 1.2.2013 Kv. 3.3.2014, lisäys 2 :ään Voimaantuloajankohta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 12.4.2011

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 12.4.2011 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 116 OIKAISUVAATIMUS VAHINGONKORVAUSVAATIMUKSESTA Terke 2011-194 Esityslistan asia TJA/12 TJA Terveyslautakunta päätti hylätä tämän päätöksen liitteessä mainitun henkilön

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 Sivistyslautakunta 24.11.2015 Aika 24.11.2015 klo 17:30-19:25 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot