Selvitys 1 (10) Valtuustoaloitteet, Kuntayhtymävaltuusto , 49. Hallinnon ja johdon kehittäminen Päävaiheet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selvitys 1 (10) Valtuustoaloitteet, Kuntayhtymävaltuusto 18.12.2013, 49. Hallinnon ja johdon kehittäminen 2011-2014. Päävaiheet"

Transkriptio

1 Selvitys 1 (10) Valtuustoaloitteet, Kuntayhtymävaltuusto , 49 Hallinnon ja johdon kehittäminen Päävaiheet 1. Tavoitteet on asetettu 2010 Tiivistetty vaiheittainen kuvaus hallinnon ja johtamisen arvioinnista ja sen perusteella suunnitelluista ja toteutetuista muutostoimenpiteistä Valtuusto on hyväksynyt seuraavan vuoden talousarvion, jossa kuntayhtymän sitovaksi tavoitteeksi vuodelle 2011 on asetettu johtamisjärjestelmän itsearviointi. 2. Johtamisen ja johtamisjärjestelmän tehokkuuden kehittyminen Toimenpiteenä on suorittaa koko kuntayhtymää koskeva johtamisjärjestelmän itsearviointi ja sen pohjalta laatia kehittämissuunnitelma valta- ja vastuusuhteiden jäsentämisestä, johdon raportoinnin kehittämisestä, kehityskeskustelujen toteuttamisesta, esimiestyön kehittämisestä, kannustusjärjestelmän käyttöönottamisesta sekä toiminnallisen ja taloudellisen vastuun selkeyttämisestä organisaation eri tasoilla. (TA 2011 JA TS , s. 9) 2. Arvioinnin suunnittelu 3. Arvioinnin toteuttaminen Hallinnon ja johtamisen arvioinnin suunnittelu on käynnistynyt vuoden 2011 alussa. Asiaa on käsitelty kuntayhtymän hallituksessa ( 23) ja tuotu tiedoksi myös valtuustolle ( 4). Arviointityötä koordinoi erikoissuunnittelija Marja Nissilä. Itsearvioinnin tueksi päätettiin ennen varsinaista itsearviointia toteuttaa hallinnon ja johtamisen ulkoinen arviointi. Hallinnon ja johtamisen ulkoinen arviointi Ulkoisen arvioinnin toteuttavat kuntayhtymän toimeksiannosta emeritusprofessori Ilkka Virtanen (Vaasan yliopisto) ja toimitusjohtaja Keijo Tikka (Etelä-Savon koulutus Oy). Ulkoisessa arvioinnissa arvioijat tutustuivat kuntayhtymän toimintaan sekä asiakirjoihin ja dokumentteihin tutustumalla että haastatteluin. Ulkoisen arvioinnin toteuttaminen ja menetelmä on kuvattu tarkemmin seuraavalla sivulla esitetyssä raportissa.

2 Selvitys 2 (10) Ulkoisen arvioinnin tulosten julkistaminen henkilöstölle ja luottamusjohdolle Ulkoisen arvioinnin raportti julkaistiin Jokiväylän toimipisteessä pidetyssä seminaarissa Seminaariin oli kutsuttu koko kuntayhtymän henkilökunta sekä luottamusjohdosta valtuuston puheenjohtajisto ja hallitus. Tilaisuuden osallistujille jaettiin painettuna tilaisuudessa esitelty Koulutusrakenteiden selkeydellä, yhteistyöllä ja yhtenäisellä toimintakulttuurilla uutta elinvoimaa Lapille -arviointiraportti. Painettu raportti on toimitettu myös postilla myös kaikille valtuuston jäsenille. Raportti on tarkoitettu sisäiseen käyttöön ja sitä ei ole tästä syystä jakelussa kuntayhtymän julkisilta verkkosivuilla. Raportti sekä kaikki arviointiin sekä siihen myöhemmin tehdyt kehittämissuunnitelmat on tallennettu kuntayhtymän intranetiin, jossa ne ovat koko henkilökunnan saatavilla. Kesällä 2013 dokumentit on siirretty uuteen ROKKI-intraan jossa ne ovat edelleen saatavilla. Kuntayhtymän valtuusto on käsitellyt kokouksen jatkokokouksessa ( 25) ulkoisen arvioinnin raporttia. Raportti on kirjattu tällöin tiedoksi. Lisäksi valtuusto on edellyttänyt hallitusta valmistelemaan kehittämissuunnitelman ja tuomaan sen valtuustolle päätettäväksi jos siinä esitetään muutettavaksi organisaatiota. Kuntayhtymän hallintosäännön mukaisesti kuntayhtymän valtuusto päättää kuntayhtymän yhteisistä yksiköistä ja tulosalueista, liikelaitoksista ja osakeyhtiöistä (Hallintosääntö 2 LUKU, s 4). Hallinnon ja johtamisen itsearviointi, joulukuu 2011 Ulkoisen arvioinnin raportin pohjalta kuntayhtymän johtoryhmä itsearvioinut kuntayhtymä hallintoa ja johtamista joulukuussa Itsearvioinnin tuloksena kuntayhtymän johtoryhmä on laatinut hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelman. 4. Hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelma, kehittämislinjaukset ja muutosstrategia Kehittämissuunnitelma ja henkilöstön informointi suunnitelmasta Ulkoisen arvioinnin ja sen pohjalta tehdyn itsearvioinnin tuloksena on laadittu hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelma ( ). Kuntayhtymän hallitus on käsitellyt kehittämissuunnitelma-asiaa pitämässään kokouksessa ( 146) ja hyväksynyt sen toimeenpantavaksi. Kehittämissuunnitelmasta ja sen toimeenpanosta järjestettiin kaikissa kuntayhtymän 11 toimipisteessä välisenä aikana henkilöstölle suunnattu tiedotus- ja keskustelutilaisuudet, joihin osallistui 356 henkilöä.

3 Selvitys 3 (10) Kehittämislinjaukset Hallinnon ja johtamisen kehittämisen tavoitetiloihin liittyviä ratkaisuja on käsitelty hallituksen ja johtoryhmän yhteisessä strategiaseminaarissa Strategiapäivien keskustelujen ja ohjauksen pohjalta kuntayhtymän johtoryhmä valmisteli hallinnon ja johtamisen kehittämislinjaukset, joita on edelleen käsitelty hallituksen iltakoulussa Hallitus hyväksyi kehittämislinjaukset ( 51). Valtuuston informointi Valtuustolle on tuotu kevään 2012 kokoukseen tilannekatsaus hallinnon ja johtamisen kehittämisen etenemisestä. Asiaa on käsitelty pidetyssä valtuuston kokouksessa ( 7). Valtuusto on tällöin merkinnyt tiedoksi em. kehittämislinjaukset ja kehittämissuunnitelman. Muutosjohtamisstrategia Hallitus päätti ( 51) kokouksessaan myös, että kehittämislinjausten toteuttamiseksi laaditaan virkamiestyönä muutosjohtamisstrategia. Siinä on tarkennettu ja täsmennetty sitä, mitkä ovat varsinaisen hallinnon ja johtamisen kehittämisen strategiset tavoitteet, mihin sillä pyritään ja mitkä ovat keskeiset muutoslinjaukset. Muutosjohtamisstrategia on laadittu voimassa olevan kuntayhtymän arvo- ja strategiapohjalle toteuttamaan osaltaan kuntayhtymän strategiaa. Kuntayhtymän hallitus on ( 62) pitämässään kokouksessa hyväksynyt muutosjohtamisstrategian. 5. Kehittämissuunnitelman toimenpanon (muutosten) valmistelu Kehittämissuunnitelman toimeenpano käynnistyi muutosten valmistelulla keväällä Varsinaiset muutokset toimeenpantiin varsinaisessa toiminnassa vuoden 2013 alusta alkaen ja toimeenpano jatkuu myös vuonna Seuraavassa lyhyesti toimeenpanon valmistelusta ja varsinaisesti muutosten toteuttamisesta. Muutoksen valmistelu Kehittämissuunnitelman toimeenpano käynnistettiin muutoksen valmistelutyöllä eli suunnittelulla. Helmikuussa 2012 nimettiin työryhmät valmistelemaan kiinteistöstrategiaa ja koulutuksen järjestäjän yhteisiä palveluja. Näiden työryhmien kehittämisluonnokset esitettiin henkilöstölle kolmessa keskustelutilaisuudessa toukokuussa.

4 Selvitys 4 (10) Keväällä 2012 käynnistettiin kehittämislinjausten mukaisesti kuntayhtymän yhteisten aluevaikuttavuus-, ammattikoulutus-, taloushallinnon- ja henkilöstöhallinnon uuden toimintamallin suunnittelu valmistelutyö ko. palvelukokoisuuksien prosessien määrittelyllä ja kuvaamisella. Tätä työtä varten perustettiin: - 6 aluevaikuttavuuden, - 6 ammattikoulutuspalvelujen, - 6 taloushallinnon + hankintatoimi ja - 5 henkilöstöhallinnon valmistelevaa työryhmää. Ryhmät olivat koottu ko. asioiden asiantuntijoista ja ko. työtehtäviä tekevistä henkilöistä. Ryhmissä oli 5 10 henkilöä. Työryhmät aloittivat työnsä syksyllä 2012 ja niiden toimikausi kesti yhden vuoden eli uuden toimintamallin käyttöönottoon saakka. Työryhmien jäseninä ko. palveluja tuottava henkilöstö oli mukana suunnittelemassa uutta toimintamallia ja miten se toteutetaan käytännössä. Vuoden 2013 muutosten suunnittelu osana TA-2013 suunnittelua Kehittämislinjauksissa oli jo päätetty, että uuteen toimintamalliin siirrytään vaiheittain vuonna 2013, tämän otettiin huomioon myös tulevan vuoden 2013 talousarvion suunnittelua: Hallinnon ja johtamisen uudistaminen toteutetaan prosessilähtöisesti ja uuden organisoitumisen mukaisesti asteittain vuoden 2013 alusta alkaen mennessä. Suunnitelmakaudella toteutetaan: - Läpi koko koulutuskuntayhtymän ulottuva hallinnon ja johtamisjärjestelmän uudistaminen ja siihen siirtyminen toteutetaan kehittämislinjausten, muutosstrategian ja vahvistetun työsuunnitelman mukaan. - Kiinteästi osana hallinnon ja johtamisen uudistamista muutokset toteutetaan prosesseittain ja kuvataan laatuympyrän vaiheiden mukaisesti. (TA-2013, s 10): Myös TA-2013 sivulla 16 on esitetty, mihin suuntaan kuntayhtymän talousalueiden sisäistä ja kuntayhtymän yhteisten palvelujen toimintaa uudelleen järjestetään vuoden 2013 aikana. Tulosaluejaon (organisaation) osalta talousarviossa esitettiin ja myöhemmin sen hyväksymisessä päätettiin Lapin kesäyliopiston siirtäminen osaksi Lapin urheiluopistoa. Uuden hallinto- ja johtamisjärjestelmän virkojen perustaminen ja täyttäminen Johtavien virkojen määrän vähentäminen tulosaluilta Kuntayhtymän hallitus päätti ( 106) uuden johtamisjärjestelmän mukaisista yhteensä 8 toimipistejohtajien viran perustamisesta Lapin ammattiopistoon ja Lapin matkailuopistoon sekä virkojen kelpoisuusvaatimuksista. Nämä perustutut 8 uutta virkaa korvasivat aiemmat 4 toimialajohtajan ja 7 koulutuspäällikön ja 6 aikuiskoulutuspäällikön (yhteensä 17) virkaa.

5 Selvitys 5 (10) Virkojen perustamisen jälkeen virat täytettiin sisäisenä hakumenettelynä. Hallintosäännön mukaisesti valinnasta päättivät tulosaluejohtajat. Virkoihin valittiin sillä hetkellä toimialajohtajan, aikuiskoulutuspäällikön tai koulutuspäällikön virassa olleita eli uusia johtajia ei kuntayhtymään palkattu. Valitut henkilöt aloittivat uusissa viroissa vasta alkaen samalla kun vanhat virat lakkasivat. Valtuuston informointi toimeenpanosta Hallinnon ja johtamisen kehittämisen etenemistä on käsitelty kuntayhtymän valtuustossa ( 13). Kokouksessa on merkitty tiedoksi mm. edellä mainitut kehittämislinjaukset sekä muutosjohtamisstrategia. Samassa kokouksessa valtuusto myös hyväksyi talousarvion vuodelle 2013 ( 17). Samalla valtuusto hyväksyi Lapin kesäyliopiston toiminnan siirtämisen osaksi Lapin urheiluopistoa sekä vuoden 2013 aikana toteutettavat kuntayhtymän yhteisten palvelujen ja talousalueiden sisäisen organisoinnin muutokset. Kehittämissuunnitelman toimenpano, muutoksen toteuttaminen 2013 alkaen Kehittämissuunnitelman toimeenpanoon ja TA-2013 mukaisesti kuntayhtymässä toteutettiin alkaen johtamisjärjestelmän ja hallinnon muutos. Muutoksen toimeenpano jatkuu vuonna Uusi hallintosääntö Keväällä 2013 valmisteltiin ja hyväksyttiin kuntayhtymän uusi hallintosääntö. Uudessa hallintosäännössä vahvistetiin mm. kuntayhtymän uusi johtamisjärjestelmän osalta hallituksen, kuntayhtymän johtajan, hallintojohtajan, kiinteistöjohtaja ja tulosalueen johtajien (rehtorit) tehtävät, toimivalta- ja vastuut. Uusi hallintosääntö hyväksyttiin valtuuston kokouksessa ( 12) ja se tuli voimaan heti päätöksen jälkeen. Ammatillisen koulutuksen työvaliokunnan asettaminen Kehittämislinjausten mukaisesti vahvistettiin rehtorin ja työvaliokunnan asemaa perustamalla ammattikoulutuksen työvaliokunta. Kuntayhtymän johtaja teki päätöksen nro C10/2012 työvaliokunnan asettamista. Tämä päätös meni yhtymähallitukselle tiedoksi ( 5). Työvaliokunnan tehtävää ja jäseniä on tarkennettu uudella johtajan päätöksellä (C1/2014).

6 Selvitys 6 (10) Uusi johtamisjärjestelmä ja tiimiorganisaatio, yhteiset palvelut alkaen Kaksi johtajan virkaa korvataan yhdellä hallintojohtajan viralla Yhtymävaltuuston ( 12). hyväksymän hallintosäännön ja hallinnon ja johtamisen uudistamisen valmistelun pohjalta yhtymähallitus päätti perustaa hallintojohtajan viran ( 67). Samassa kokouksessa päätettiin viran täyttämiseen liittyvästä hakumenettelystä. Hallintojohtajan virka korvasi aiemmassa hallintosäännössä olleet talousjohtajan ja henkilöstöjohtajan virat, jotka siis lakkasivat. Talousjohtajan virkaa hoitanut henkilö jäi eläkkeelle keväällä 2013 eikä virkaa enää täytetty. Hallitus päätti ( 97) hallintojohtajan viran täyttämisestä, virkaan valittu henkilö ei ole ottanut virkaa vastaan. Hallintojohtajan virkaa on hoitanut hallintosäännön muutoksen hyväksymisestä alkaen saakka entinen henkilöstöjohtaja. Tämän jälkeen virkaa on hoitanut kuntayhtymän johtaja hallituksen ( 153) kokouksen päätöksen mukaisesti. Hallintojohtajan valmisteluvastuulla olevia tehtäviä hoitavat omien varsinaisten tehtäviensä lisäksi talouspäällikkö, henkilöstöpäällikkö, kehitysjohtaja ja hallintosihteeri. Uusi johtamisjärjestelmä ja tiimiorganisaatio, tulosalueet alkaen Elokuun alussa otettiin käyttöön uusi johtamisjärjestelmä. Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston sisäinen organisaatio rakentuu samalle toimipistelähtöiselle mallille. Toimipisteiden toimintaa johtavat tuloaluejohtajien (rehtoreiden) alaisuudessa syksyllä 2012 valitut uuden toimipistejohtajat. Myös toimipisteissä otettiin samalla käyttöön uusi tiimiorganisaatio. Uusille tiimien vetäjille järjestettiin myös tiiminvetäjien valmennuskoulutusta syksyllä Samalla lakkasi Lapin ammattiopiston osalta vuonna 2009 käyttöön otettu toimialajakoinen organisaatio toimialakokonaisuuksineen sekä yhteiset palvelut -yksikkö.

7 Selvitys 7 (10) Uudistuneet yhteiset palvelut alkaen Kuntayhtymän yhteiset palvelut: ammattikoulutus-, aluevaikuttavuus- ja hallintopalvelut aloittavat uusina keskitettyinä yhteisinä palveluina Hallintopalveluihin sisältyvät talous- ja henkilöstöpalvelut sekä yleishallinnon palvelut. Lisäksi yhteisiin palveluihin kuuluvat tietohallinto ja kiinteistöpalvelut. Hallintopalvelut: Talous-, henkilöstö- ja yleishallinto Aiemmin henkilöstö- ja taloushallinnonpalvelut toteutettiin hajautetusti siten, että tulosalueet ja niiden toimialat vastasivat osin henkilöstö- ja talouspalveluista ja osin kuntayhtymän hallintopalvelut. Nyt hallintopalveluihin kuuluvat henkilöstö- ja talouspalvelut ovat molemmat selkeästi omia palvelukokonaisuuksia ja toimivat ko. palvelukokonaisuudesta ja toiminnan kehittämisestä vastaavan päällikön (talouspäällikkö ja henkilöstöpäällikkö) alaisuudessa. Hallintopalvelujen kokonaisuutta johtaa hallintojohtaja. Talouspäällikkö ja henkilöstöpäällikkö on valittu näihin uusiin tehtäviinsä sisäisellä hakumenettelyllä. He molemmat hoitavat näiden uusien talouspäällikön ja henkilöstöpäällikön tehtävien lisäksi edelleen heillä aiemmin olleita taloussuunnittelijan ja palvelusuhdepäällikön tehtäviä. Huomioitavaa on, että vaikka tulosaluilta siirtyi henkilöstö- ja talouspalveluihin (Hallintopalveluihin) vuonna 2013 yhtensä 8,5 henkilötyövuotta, niin vuoden 2014 alkuun mennessä samaan aikaan siirtyi LapinAMK:iin, eläkkeelle tai palvelusuhde päättyi yhteensä 8 henkilöltä, joten hallintopalveluiden kokonaishenkilöstömäärä nousi vain 0,5 htv. Todellisuudessa hallintohenkilöstön määrä kuntayhtymässä väheni vuodesta 2013 vuoteen 2014 liki 24%. Kehittämislinjausten ja muutosstrategian mukaan uusia henkilöitä ei ole palkattu. Ainoa uusi henkilö olisi ollut valittu hallintojohtaja, mutta hän ei ole ottanut virkaa vastaan. Aluevaikuttavuus- ja ammattikoulutuspalvelut Koulutuksen järjestäjän yhteiset aluevaikuttavuuden ja ammattikoulutuksen kehittämisen palvelut koottiin myös omiksi kuntayhtymän yhteisten palvelujen palvelukokonaisuuksiksi. Nämä kehittämispalvelut ovat suoraan kuntayhtymän johtajan alaisuudessa. Palvelukokonaisuusien toimintaa koordinoivat ammattikoulutuspalvelujen osalta koordinaattori Marjaana Vähäkuopus ja aluevaikuttavuuspalvelujen osalta kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen. Aluevaikuttavuuden ja ammattikoulutuspalvelujen koordinaattorit on valittu näihin uusiin tehtäviinsä sisäisellä hakumenettelyllä. Marjaana Vähäkuopus siirtyi tehtävään koulutuspäällikön virasta, joka lakkasi Kehitysjohtaja Veli- Pekka Laukkanen hoitaa uusien aluevaikuttavuuspalvelujen koordinaattorin tehtävien lisäksi edelleen myös kehitysjohtajan tehtäviä. Vuosina näistä aluevaikuttavuus- ja ammattikoulutuspalveluista suurimman osan tuotti Lapin ammattiopiston yhteiset palvelut yksikkö, joka omana yksikkönä lakkasi Ammattiopiston yhteiset palvelut yksikkö tuotti kaikille ammatillisen koulutuksen tulosaluille myös Lapin matkailuopistolle ja Lapin urheiluopistolle näitä palveluja eli käytännössä tuotti kuntayhtymän yhteisiä palveluja. Suurin osa ammattiopiston yhteisen palvelun henkilöstöä siirtyi joko kokonaan tai osin aluevaikuttavuus- tai ammattikoulutuspalveluihin tehtävineen.

8 Selvitys 8 (10) Aluevaikuttavuus- ja ammattikoulutuspalvelujen tiimit ja työryhmät Syksyllä 2013 aloittivat toimintansa myös uudet ammattikoulutus- ja aluevaikuttavuuspalvelujen kehittämisryhmä, tiimit ja työryhmät. Samalla päättyi entisten Lapin ammattiopiston yhteisten palvelujen organisoimien yhteisten tiimien ja työryhmien toiminta. Uusiin tiimeihin ja työryhmiin valittiin tiimin tehtäväalueen asiantuntijoita tulosaluilta, toimipisteistä sekä yhteisistä palveluista. Kehittämisryhmän muodostavat tiimien vetäjät. Koko kuntayhtymän henkilöstöllä oli mahdollisuus ilmoittautua asiantuntijaksi yhteiseen tiimeihin. Tiimien jäsenet nimettiin pääosin ilmoittautumisten perusteella. Joihinkin tiimeihin kutsuttiin lisäksi täydentäviä henkilöitä, kun niihin ei ollut ilmoittautumismenettelyssä ilmoittautunut riittävästi. Yhteisten tiimien ja työryhmien vetovastuu on yhteisten palvelujen henkilöstöllä. Yhteisten palvelujen henkilöstön toimitilat Yhteisten palvelujen hallintopalvelujen henkilöstö sekä aluevaikuttavuus- ja ammattikoulutuspalvelujen tiimien vetäjät on pystytty lähes kaikki myös keskittämään fyysisesti samoihin toimitiloihin Toripuistikon toimipisteeseen syksyn 2013 aikana. Toripuistikosta vapautui tiloja, kun yhtiöityvä ammattikorkeakoulu siirsi oman hallintohenkilöstönsä omiin tiloihin Jokiväylään ja osalla palvelusuhde päättyi. Lisäksi huonejärjestelyjä tiivistämällä saatiin tiloihin mahtumaan enemmän henkilöitä, kuin mitä niissä aiemmin toimi. Vielä muutama henkilö pääsee siirtymään keväällä 2014 Toripuistikkoon, kun Lapin kesäyliopisto siirtyy Lapin urheiluopiston tiloihin. Näin toimintoja keskittämällä pystytään tehostamaan Toripuistikon toimipisteen käyttöastetta. Ravitsemispalvelut alkaen Kesäkuussa ( 17) kuntayhtymähallitus hyväksyi yhteisten palvelujen kiinteistöpalvelu -yksikön tekemän uuden ruokahuollon toimintamallin sekä siihen liittyvän TA-2013 muutoksen. Muutoksella kuntayhtymän Lapin ammattiopiston ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun Rovaniemen toimipisteiden/kampusten opiskelijaravintolatoiminta sekä Lapin urheiluopiston ravintolatoiminta siirrettiin Kiinteistöpalvelujen ravitsemispalvelujen toiminnaksi. Aiemmin opiskelijaravintoloiden palvelut olivat ammattikorkeakoulun, urheiluopiston ja kahden ammattiopiston toimipisteen osalta hankittu ostopalveluna FazerAmicalta ja kolmessa ammattiopiston toimipisteessä ravintolatoiminta oli oppilaitoksen omana toimintana. Omana toimintana opiskelijaravintolatoiminta tuli edullisemmaksi, kuin ostopalveluna. Lisäksi ravintolat toimivat työssäoppimispaikkoina matkailu-, ravitsemis- ja talousalan omille opiskelijoille.

9 Selvitys 9 (10) Tilamuutokset Osana kuntayhtymän toiminnan sopeuttamista tulorahoituksen ja opiskelijamäärien pienemiseen sekä ammattikorkeakoulun yhtiöittämiseen, kuntayhtymässä aloitettiin vuonna 2013 laajat kiinteistöjen käytön muutokset. Lapin ammattiopisto luopui asteittain 2013 alkaen Kairatien toimipisteen käytöstä. Kiinteistön tilat kuntayhtymä sai vuokrattua kuntayhtymän suurimmalle omistajalle Rovaniemen kaupungille 10 vuodeksi. Kuntayhtymän hallitus hyväksyi vuokrasopimuksen ( 65). Tämä kaupungille vuokraaminen oli sekä kuntayhtymälle että kaupungille ja veronmaksajille edullinen ratkaisu. Rovaniemen kaupungilla on tarvetta mm. koulujensa saneerausten ajaksi väistötiloja. Rovaniemen ammattikorkeakoulu siirsi 2013 aiemmin Porokadun toimipisteessä toimineen hyvinvointialojen koulutuksen Jokiväylään osana ammattikorkeakoulun yhtiöittämistä. Porokadun kiinteistöstä noin puolet vapautui muuhun käyttöön. Lapin ammattiopistolla ei ollut tarvetta näille tiloille. Nämä vapautuneet tilat saatiin myös vuokrattua Rovaniemen kaupungille, joka tarvitsi uusia toimitiloja Ounasvaaran lukiolle. Hallitus päätti vuokrata Porokadun toimipisteestä toimitilat Ounasvaaran lukiolle ( 169). Ounasvaaran lukio muutti Porokadulle syyslukukauden 2013 alusta alkaen. Porokadulle siirrettiin vuodenvaihteessa aikaisemin Jokiväylän toimipisteessä toiminut Rovaniemen ammattilukio. Vapautuneisiin Jokiväylän tiloihin siirrettiin samaan aikaan Kairatieltä liiketalouden ja hallinnon sekä tietojenkäsittelyn koulutustoiminta. Aiemmin sinne oli siirretty Kairatieltä mm. rakennusalan ja maanmittausalan koulutustoiminta. Ammattikorkeakoulun yhtiöittämisessä kuntayhtymästä siirtyi Lapin ammattikorkeakoululle Jokiväylä 11, ja 11c ja Viirinkankaantie 2 -kiinteistöt. Kuntayhtymän kiinteistöpalvelu tuottaa edelleen näihin kiinteistön sekä myös Rovaniemen kaupungille vuokrattuun Kairatien toimipisteeseen mm. kiinteistöhuollon ja virastomestaripalvelut.

10 Selvitys 10 (10) TA-2014 valmistelu Parhaillaan jäsenkuntien lausuntokierroksella olevassa kiinteistöstrategiassa on linjattu sitä, miten ja mitä kuntayhtymän kiinteistöjä ja niiden käyttöä kehitetään tulevina vuosina. Siinä on myös linjattu myös sitä, mistä kiinteistöistä ja missä järjestyksessä olisi tarkoituksenmukaista luopua, jos tilantarve edelleen pienenee. Tässä on otettu huomioon mm. kiinteistöjen kunto ja tulevat korjaustarpeet. Syksyllä 2013 uuden toimintavuoden 2014 talousarvion valmistelussa otettiin huomioon uusi hallinto- ja johtamisjärjestelmä. Lisäksi siinä huomioitiin myös valtionosuuskoulutukseen tulleet leikkaukset. Yhteisten palvelujen osalta uudessa talousarvioissa huomioitiin se, että yhteisiin palveluina tuotettavien palvelujen kustannusosuus kasvoi verrattuna aikaisempiin vuosiin. Tämä johtuu siitä, että uudessa toimintamallissa, joka tässä selvityksessä on aiemmin jo esitetty, aiempaa enemmän yhteisiä talous-, henkilöstö-, aluevaikuttavuus ja ammattikoulutuspalveluja on keskitetty yhteisiin palveluihin. Vastaavasti aiemmin aloilla olleet kustannukset siirtyivät tulosaluilta pois yhteisiin kustannuksiin. Myös kiinteistöpalvelujen osuus kuntayhtymässä kasvoi merkittävästi, kun ravitsemistoiminnan siirtyminen sinne nosti sen osuutta. TA-2014 yhtisten palvelujen kustannusosuus ei ole suoraan vertailukelpoinen aiempien vuosien yhteisten palvelujen kustannusosuuteen, sillä aiempina vuosina tulosalueet tuottivat itse suuren osan näistä palveluista ja niiden kustannukset olivat tulosalueiden kustannuksissa. Yhteisten palvelujen kustannusten jakoperusteet myös yhdenmukaistettiin siten, että ne kohtelevat kaikkia tulosalueita samalla jakoperiaatteella. Aiemmin jakoperusteet vaihtelivat tulosalueittain. Toki nytkin mm. kiinteistöjen sisäisissä vuokrissa huomioidaan eri kiinteistöjen erilaiset kustannukset sekä myös niihin tuotetavien kiinteistöpalvelujen laadun erilaisuus. Kuntayhtymän valtuusto hyväksyi TA ( 44) ja sen perusteella tehdyn käyttötaloussuunnitelman hyväksyi kuntayhtymän hallitus ( 3) Rastiratainfot Syksyllä 2013 järjestettiin yhteisten palvelujen organisoimana kaikissa kuntayhtymän toimipisteissä ns. rastiratainfot henkilöstölle. Näissä tilaisuuksissa henkilökunnalle esiteltiin rasteittain uuden toimintamallin mukaiset yhteiset palvelut, miten ne toimivat ja keitä niissä toimii ja tuottaa palveluja henkilöstölle kuin johdolle. Rastiratainfoissa saatiin myös henkilöstöltä palautetta uudesta toimintajärjestelmästä ja ideoita sen kehittämiseen. Rastiratainfot toteutetaan jatkossa joka syksy ja kevät uusille henkilöille.

7 VASTAUS VALTUUSTOALOITTEESEEN 1: JOHTAMISEN JA HALLINNON EDELLEEN KEHITTÄMINEN

7 VASTAUS VALTUUSTOALOITTEESEEN 1: JOHTAMISEN JA HALLINNON EDELLEEN KEHITTÄMINEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymävaltuusto 28.3.2013 1 / 2014 13/54 7 VASTAUS VALTUUSTOALOITTEESEEN 1: JOHTAMISEN JA HALLINNON EDELLEEN KEHITTÄMINEN Kehitysjohtaja: --------------- Johtoryhmä 19.2.2014: Valtuustoaloitteet

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja Luottamushenkilöiden koulutus- ja perehdytysohjelma Rovaniemen kaupunki 11.4.2013 Omistajat - koko Lapin asialla Organisaation tehtävät

Lisätiedot

Kansilehti. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille. Päivämäärä: 29.4.2014

Kansilehti. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille. Päivämäärä: 29.4.2014 Kansilehti Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille Laatinut: Anne Puroaho Päivämäärä: 29.4.2014 1.1.2014 alkaen ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kittilän, Ranuan, Rovaniemen ja Sodankylän

Lisätiedot

Tavoitteet 1 (6) Versio Ammattikoulutus Y-tunnus:

Tavoitteet 1 (6) Versio Ammattikoulutus Y-tunnus: Tavoitteet 1 (6) LAMPPU2015-hanke Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osahankkeen tavoitteet Koulutuksen järjestäjän tiedot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä LAMPPU2015-hankkeen koordinaattoritehtävien lisäksi

Lisätiedot

Hakuehdot. Opetushallitus. Tulostuspvm ja -aika 17.03.2015 15:22:21 1(4) HAKUTOIVETILASTO

Hakuehdot. Opetushallitus. Tulostuspvm ja -aika 17.03.2015 15:22:21 1(4) HAKUTOIVETILASTO Tulostuspvm ja -aika 17.03.15 15:22:21 1() Hakuehdot Koulutuksen alkamisaika: 15 Syksy Haku: Yhteishaku ammatilliseen ja lukioon, kevät 15 Koulutuksen järjestäjä: 0973110-9 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä.

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä. Tilannekatsaus 1 (5) Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi KPEDU, OSAO, RAAHENAO ja SAKK. Koonti perustuu REDU:n, KPEDU:n ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

ROVANIEMI. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 12.05.2014. Sivu 1. Kaupunginhallitus SIVI: 917 /2014. 211 Kuntayhtymän liiketoiminnan yhtiöittäminen

ROVANIEMI. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 12.05.2014. Sivu 1. Kaupunginhallitus SIVI: 917 /2014. 211 Kuntayhtymän liiketoiminnan yhtiöittäminen ROVANIEMI Kaupunginhallitus SIVI: 917 /2014 PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 12.05.2014 Sivu 1 211 Kuntayhtymän liiketoiminnan yhtiöittäminen Kuntalain muutosten mukaan kunnan/kuntayhtymän on annettava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä 1 MUISTIO 1 Alueellisen laatuverkoston () ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä Aika Maanantai 16.1.2012 klo 10:00 16:00 Paikka Lapin ammattiopisto Porokatu 35, Neuvotteluhuone 121 96400 ROVANIEMI

Lisätiedot

Seloste 1 (5) Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- tai reklamaatiojärjestelmä

Seloste 1 (5) Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- tai reklamaatiojärjestelmä Seloste 1 (5) Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- tai reklamaatiojärjestelmä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- ja reklamaatiojärjestelmä on osa koulutuksen järjestäjän toimintajärjestelmää.

Lisätiedot

Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen. Case:TAMK

Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen. Case:TAMK Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Case:TAMK Historiaa Tampereen ammattikorkeakoulu Väliaikainen toimilupa v. 1992 Vakinainen toimilupa v.1996 Ylläpitäjä: Tampereen kaupunki Pirkanmaan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖSTRATEGIARYHMÄ

ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖSTRATEGIARYHMÄ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖSTRATEGIARYHMÄ Esitys 4.12.2012 1 Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä... 2 2.1. Kuntayhtymä... 2 2.2. Päätehtävä... 2 2.3. Visio ja arvot...

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PUHEMIESNEUVOSTON EHDOTUS 1/2010 vp Puhemiesneuvoston ehdotus laiksi eduskunnan virkamiehistä annetun lain 10 ja 71 :n, eduskunnan työjärjestyksen 73 :n ja eduskunnan kanslian ohjesäännön muuttamisesta

Lisätiedot

Uusi palveluorganisaatio -projektin tilannekatsaus

Uusi palveluorganisaatio -projektin tilannekatsaus Antti Savolainen 7.12.2015 Uusi palveluorganisaatio -projektin tilannekatsaus Hallituksen 15.12. kokouksessa on käsittelyssä esitys Yliopiston tavoiteohjelmaksi. Siinä on yhtenä tavoitteena, että yliopiston

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ.

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ. Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n

Lisätiedot

Hallituksen itsearvointikysely 2016

Hallituksen itsearvointikysely 2016 Hallituksen itsearvointikysely 2016 Raportti tulostettu 8.8.2016 Vastausprosentti 71,4% (10/14) Ei sisällä avoimia vastauksia 1.1-1.3 Miten yhtymähallitus on onnistunut tehtävässään 1.1 Hallinto ja hallinnon

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen 2.5.2012 klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Osahankkeiden tilannekatsaukset

Lisätiedot

VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Hallitus 28.8.2013 Versio 1.0 1 (8) Sisällysluettelo VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET...

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen esikunnan 2.2.1 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 20.12.2012 Voimaan 1.1.2013 Perusturvajohtaja 24.2.2014 Voimaan

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUS KONSERNIHALLINTO

KÄYTTÖTALOUS KONSERNIHALLINTO KÄYTTÖTALOUS KONSERNIHALLINTO Konsernihallinnon tehtävänä on johtaa ja huolehtia kaupungin hallintotehtävistä kaupungin strategiasta johdettujen päämäärien ja tavoitteiden mukaisesti. Konsernihallinto

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 3: Muutosohjelma

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 3: Muutosohjelma Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 3: Muutosohjelma 2010-2013 16.11.2009 123 Kaupunginvaltuusto MUUTOSOHJELMA 1 Muutosohjelman lähtökohdat Strategiset päämäärät Järvenpäätä johdetaan strategialähtöisesti

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 1 LUKU TUKIPALVELUIDEN TOIMINTA-AJATUS, RAKENNE JA TEHTÄVÄT 1 Toiminta-ajatus Jyväskylän seurakunnan tukipalveluiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (6) 108 Toimialan palvelukokonaisuuksien ason virkojen täyttömenettely ja kelpoisuusehdot HEL 2016-013422 T 01 01 00 Päätös päätti, että toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurin tavoitetila

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurin tavoitetila Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurin tavoitetila Valtion taloushallintopäivä 18.11.2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Sisällys Johdanto Visio ja tavoitteet 1. Toiminta-arkkitehtuuri - Palvelut -

Lisätiedot

Savonia-ammattikorkeakoulun rakenne, organisaatio ja johtamisjärjestelmä Rehtori Veli-Matti Tolppi

Savonia-ammattikorkeakoulun rakenne, organisaatio ja johtamisjärjestelmä Rehtori Veli-Matti Tolppi Savonia-ammattikorkeakoulun rakenne, organisaatio ja johtamisjärjestelmä 15.10.2008 Rehtori Veli-Matti Tolppi päivitetty 29.3.2011 Yhtymähallituksen käsittely 12.4.2011 Savonia-ammattikorkeakoulun osaamislähtöinen

Lisätiedot

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö 1.4.2019 lukien LUONNOS Sisällysluettelo Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

1.1 Kohderahoitteiset tehtävät. Sitovuustaso. Toiminnan kuvaus/perustehtävä

1.1 Kohderahoitteiset tehtävät. Sitovuustaso. Toiminnan kuvaus/perustehtävä 1.1 Kohderahoitteiset tehtävät Toimiala/Palveluketju Vastuuhenkilö Sitovuustaso Taseyksikkö Kouvolan seudun ammattiopisto Rehtori Timo Olli Toiminnan kuvaus/perustehtävä Kouvolan seudun ammattiopiston

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Toimintasuunnitelma 2012 YLEISTÄ Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom Oy toimii Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa. Socomin osakkaina on 15 Kaakkois-Suomen kuntaa ja alueen ammattikorkeakoulut

Lisätiedot

Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015

Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015 1. Toimintasuunnitelman tausta Kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan tavoitteena on varmistaa strategisten tavoitteiden

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten

Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten Ohje 1 (6) Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten perusteet Valtionosuusjärjestelmän muutos koskettaa ensimmäisen kerran kuntia vuoden 2015 talousarvioiden osalta.

Lisätiedot

14.2.2012. Laatua ammatilliseen koulutukseen pohjoisessa (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

14.2.2012. Laatua ammatilliseen koulutukseen pohjoisessa (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Toimintasuunnitelma 1 (5) LAMPPU-hankkeen tarkennettu toimintasuunnitelma Hankkeen nimi (koulutuksen järjestäjä) Koordinaattorin yhteystiedot (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Yhteyshenkilö

Lisätiedot

1) Muistio 3.6.2004: PALVO I hankkeen toteuttaminen oikeusministeriössä, jonka liitteenä:

1) Muistio 3.6.2004: PALVO I hankkeen toteuttaminen oikeusministeriössä, jonka liitteenä: PÄÄTÖS 4.6.2004 dnro 4/011/2003 OM TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON PALVELUKESKUSTA VALMISTELEVAN SUUNNITTELUHANKKEEN ASETTAMINEN Tausta ja tavoitteet Oikeusministeriö päätti asettaa hankkeen, jonka tehtävänä

Lisätiedot

Toimintasääntö. Hyväksytty Savonia-ammattikorkeakoulun hallituksessa 24.3.2010 (6 )

Toimintasääntö. Hyväksytty Savonia-ammattikorkeakoulun hallituksessa 24.3.2010 (6 ) Toimintasääntö Hyväksytty Savonia-ammattikorkeakoulun hallituksessa (6 ) Toimintasääntö 1 / 14 Sisällys 1 Toimintasäännön soveltaminen ja ammattikorkeakoulua koskevat muut säännöt... 2 2 Ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

ARTTU kuntaseminaari. Kuntatalo Pentti Meklin emeritusprofessori

ARTTU kuntaseminaari. Kuntatalo Pentti Meklin emeritusprofessori ARTTU kuntaseminaari Kuntatalo 15.12.2011 Pentti Meklin emeritusprofessori Tavoitteena on elinvoimainen ja toimintakykyinen sekä eheä kuntarakenne. II vaiheen keinot a. Johtamisjärjestelmä rakenne ja toiminta

Lisätiedot

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014.

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014. MYNÄMÄEN KUNTA Kh 19.1.2015 1 Vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvio Talousarvion käsittelyä, hyväksymistä, velvoittavuutta, sisältöä ja rakennetta sekä talousarvioperiaatteita koskevat

Lisätiedot

273 Tarkastustoimi (sisäinen tarkastus) Helsingin seurakuntayhtymässä

273 Tarkastustoimi (sisäinen tarkastus) Helsingin seurakuntayhtymässä 438/2014 273 Tarkastustoimi (sisäinen tarkastus) Helsingin seurakuntayhtymässä 2015-2017 Päätösehdotus Tarkastuspäällikkö Kari Liinakoski 1) hyväksyy tarkastustoimen kehittämisen ja resursoinnin lähtökohdaksi

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje

Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje Sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje 1 (5) Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje Sivistystoimen johtaja 3.12.2018 Voimaan 1.1.2019 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto Yhteenveto Henkilöstösuunnitelman yhteenveto TP 2014 TA 2015 TA 2016 TASU 2017 TASU 2018 Yleishallinto htv htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. Vakinaiset Yleishallinto 54,31 50,83

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen toimialan esikunnan 3.2.1 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 23.8.2012 Voimaan 1.9.2012 Sivistystoimen johtaja 7.6.2017 Voimaan

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus - työsuunnitelma / ohjausryhmä 4.12.2015 4. Harri Jokiranta Projektinjohtaja

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus - työsuunnitelma / ohjausryhmä 4.12.2015 4. Harri Jokiranta Projektinjohtaja Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus - työsuunnitelma / ohjausryhmä 4.12.2015 4 Harri Jokiranta Projektinjohtaja Reformi: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus TAVOITE:

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2 1 YLEISTÄ Socomin toimintaa säätelee laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Sen mukaan osaamiskeskusten tehtävänä

Lisätiedot

Khall 267 Valmistelija hallintojohtaja Liisa Virkkunen, p. 0505-395 0302

Khall 267 Valmistelija hallintojohtaja Liisa Virkkunen, p. 0505-395 0302 267 12.10.2010 295 26.10.2010 324 10.11.2010 341 16.11.2010 33 01.02.2011 Ii-instituutti-liikelaitoksen johtajan viran perustaminen ja viran aukijulistaminen/virkavalinnan valmistelu/viran vaali/virkavaalin

Lisätiedot

Valtioneuvoston hallintoyksikkö - Valtioneuvoston yhteiselle hallinnolle uusi toimintakonsepti. Osastopäällikkö Janne Kerkelä, VNK Toukokuu 2015

Valtioneuvoston hallintoyksikkö - Valtioneuvoston yhteiselle hallinnolle uusi toimintakonsepti. Osastopäällikkö Janne Kerkelä, VNK Toukokuu 2015 Valtioneuvoston hallintoyksikkö - Valtioneuvoston yhteiselle hallinnolle uusi toimintakonsepti Osastopäällikkö Janne Kerkelä, VNK Toukokuu 2015 Valtioneuvoston hallintoyksikkö merkittävä organisaatiomuutos

Lisätiedot

Lisäksi valtuusto käynnisti uuden voimaan tulevan hallintosäännön valmistelun.

Lisäksi valtuusto käynnisti uuden voimaan tulevan hallintosäännön valmistelun. Lausunnon liite 2 LOHJAN VIRKAORGANISAATIOUUDISTUKSEN VAIHEET 1) ORGANISAATIOUUDISTUKSEN PÄÄLINJAT Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi 20.1.2016/ 6 organisaatiouudistuksen päälinjat ja organisaation perusrakenteen.

Lisätiedot

Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011. Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011

Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011. Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011 Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011 Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011 AMMATTIKORKEAKOULUT OSAKEYHTIÖIKSI Ammattikorkeakoulut ovat jatkossa osakeyhtiöitä ja siten

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2009 HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN KONSERNIPALVELUJEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Kaupunginjohtajan päätös nro 15/5.2.2009 Konsernipalvelujen toimintasääntö

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VERSIONHALLINTA

SISÄLLYSLUETTELO VERSIONHALLINTA 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kansainvälisen toiminnan arvot ja visio... 3 3. Kansainvälisen toiminnan Strategiset tavoitteet... 3 4. Kansainvälinen toiminta... 5 4.1 Kansainvälisen toiminnan

Lisätiedot

Laadunhallinta osana johtamista Katri Luukka Apulaisrehtori Aikuiskoulutus ja työelämäpalvelut Koulutuskeskus Salpaus

Laadunhallinta osana johtamista Katri Luukka Apulaisrehtori Aikuiskoulutus ja työelämäpalvelut Koulutuskeskus Salpaus Laadunhallinta osana johtamista Katri Luukka Apulaisrehtori Aikuiskoulutus ja työelämäpalvelut Koulutuskeskus Salpaus Ammatillisen koulutuksen kansallisen laatuverkoston tapaaminen 16.3.2012, Lahti YHTEISET

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 7 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 4.9.2008 klo 15.00 15.58 Saapuvilla olleet jäsenet Lasse

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikkö 1 -taso KEHITTÄMIS- JA HALLINTOPALVELUT Tulosyksikkö 1: Hallinto - vastuuhenkilö: talous- ja hallintopäällikkö HALLINTO TP 2014 TA+M

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2014 JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2016. Hallitus 11.10.2013 LIITE 2 Hallitus 20.11.2013 LIITE 2 Valtuusto 18.12.

TALOUSARVIO 2014 JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2016. Hallitus 11.10.2013 LIITE 2 Hallitus 20.11.2013 LIITE 2 Valtuusto 18.12. TALOUSARVIO 2014 JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2016 Hallitus 11.10.2013 LIITE 2 Hallitus 20.11.2013 LIITE 2 Valtuusto 18.12.2013 LIITE 8 2 SISÄLLYSLUETTELO Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015 2016 1

Lisätiedot

Johtoryhmä 19.3.2015 YTT ja TS 19.3.2015 Hallitus 26.3.2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI. 2.4.2015 M. Posio

Johtoryhmä 19.3.2015 YTT ja TS 19.3.2015 Hallitus 26.3.2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI. 2.4.2015 M. Posio Johtoryhmä 19.3.2015 YTT ja TS 19.3.2015 Hallitus 26.3.2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2.4.2015 M. Posio HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2014 YLEISTÄ Henkilöstöraportin tehtävä on antaa tietoa kuntayhtymän henkilöstössä

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 5.1.2016 VM122:00/2014 Riitta Bäck 2260/03.01.01/2014

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 5.1.2016 VM122:00/2014 Riitta Bäck 2260/03.01.01/2014 VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 5.1.2016 VM122:00/2014 Riitta Bäck 2260/03.01.01/2014 EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI VALTION VIRKAEHTOSOPI- MUSASETUKSEN 10 :N MUUTTAMISESTA

Lisätiedot

Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari

Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari Ritva Laakso-Manninen Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari Tampere FAKTOJA HAAGA-HELIASTA Suuri, elinkeinoelämään vahvasti kytkeytyvä, kansainvälinen, ylivertainen, yksityinen ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYS STRATEGIASSA JA ARJESSA

KANSAINVÄLISYYS STRATEGIASSA JA ARJESSA KANSAINVÄLISYYS STRATEGIASSA JA ARJESSA Kansainvälisesti taitava henkilöstö ammatillisen koulutuksen monimuotoisuuden vahvistajana teemaseminaari 1.10.2015 Kansainvälisten asioiden päällikkö Aino Malin

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 18.6.2013 klo 14.00-17.15 Paikka Honkapirtti, Liesjärvi Ossi

Lisätiedot

KORKEAKOULUJEN IT-PÄIVÄT JOENSUUSSA 12.10.2010

KORKEAKOULUJEN IT-PÄIVÄT JOENSUUSSA 12.10.2010 KORKEAKOULUJEN IT-PÄIVÄT JOENSUUSSA 12.10.2010 TIEDOLLA JOHTAMINEN Päijät-Hämeen koulutuskonserni Lahden amk Koulutuskeskus Salpaus Tuoterengas Tuulikki Kallio tietohallintojohtaja PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNI

Lisätiedot

Kaupungin hankkeet muuttuvassa toimintaympäristössä

Kaupungin hankkeet muuttuvassa toimintaympäristössä Kaupungin hankkeet muuttuvassa toimintaympäristössä Valtuustoseminaari 15.9.2014 Kehittämispäällikkö Tarja Saarelainen Valtuuston päätös 19.5.2014: Valtuustolle tuodaan vuonna 2016 tiedoksi kaupunkistrategian

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Kuntayhtymähallitus 26.02.2016. 2/2016 Sivu 5 23 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI.

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Kuntayhtymähallitus 26.02.2016. 2/2016 Sivu 5 23 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI. OTE PÖYTÄKIRJASTA Kuntayhtymähallitus 26.02.2016 2/2016 Sivu 5 23 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI Kehitysjohtaja: Lapin yliopisto on syksyn 2015 aikana lähestynyt Lapin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

RAPORTTI TYÖELÄMÄJAKSOLTA 1.1.-28.2.2011

RAPORTTI TYÖELÄMÄJAKSOLTA 1.1.-28.2.2011 1 RAPORTTI TYÖELÄMÄJAKSOLTA 1.1.-28.2.2011 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio / Pirttirannan päiväkoti Peruspalvelukuntayhtymä Kallio / Peltopuiston päiväkoti Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä Oulaisten

Lisätiedot

JIK-HANKE. Liikelaitoskuntayhtymän perustaminen 14.2.2008

JIK-HANKE. Liikelaitoskuntayhtymän perustaminen 14.2.2008 JIK-HANKE Liikelaitoskuntayhtymän perustaminen 14.2.2008 Asialista NHG:n esittely Sosiaali- ja terveydenhuollon yleisiä haasteita Projektin sisältö Toimeksianto ja tavoitteet Toteutus Aikataulu Keskustelu

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen näyttötoimikunta Ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu, toteutus ja arviointi Laki ammatillisesta koulutuksesta 630 / 1998, 25 a : Ammattiosaamisen

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän hallitus 20.11.2014 95 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän

Lisätiedot

Eläinlääkäripalvelujen saavutettavuus ja turvaaminen, työryhmän loppuraportti

Eläinlääkäripalvelujen saavutettavuus ja turvaaminen, työryhmän loppuraportti Kuntayhtymähallitus 27 22.02.2011 Ympäristöterveydenhuoltojaosto 10 30.03.2011 Kuntayhtymähallitus 59 26.04.2011 Eläinlääkäripalvelujen saavutettavuus ja turvaaminen, työryhmän loppuraportti 9/11/02/07/2011

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA PÖYTÄKIRJA 3 Hallitus 23.4.2015

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA PÖYTÄKIRJA 3 Hallitus 23.4.2015 Kokoustiedot Aika: torstai 23.4.2015 klo 18.30 19.15. Paikka: Lehtimäentie 1 D, Espoon keskus Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Pirjo Kemppi-Virtanen, puheenjohtaja jäsen Espoo Kaisa Alaviiri,

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN TOIMINTA JA TALOUS VUONNA 2018 Hyvinvointilautakunnan tehtävänäon vastata toimialansa palveluista kokonaisuutena ja palvelujen yhteensovittamisesta.

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen omaisuusjärjestelyt

Sote- ja maakuntauudistuksen omaisuusjärjestelyt Sote- ja maakuntauudistuksen omaisuusjärjestelyt Keskustelu- ja kuulemistilaisuus 31.3.2016 31.3.2016 1 Uudistuksessa valmisteltava lainsäädäntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki järjestämislain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 45/ (8) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 45/ (8) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 45/2016 1 (8) 6 Toimialojen palvelukokonaisuuksien ason virkojen perustaminen HEL 2016-013391 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää perustaa lukien toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (5) KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Kaupunginjohtaja 20 8 2009 Voimaan 20.8.2009 1 Toiminta-ajatus Konserniesikunta tukee ja edistää kaupungin strategista johtamista,

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (6) Kaupunginvaltuusto Kj/9 15.01.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (6) Kaupunginvaltuusto Kj/9 15.01.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (6) 9 Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen toimitusjohtajan virkaan ottaminen HEL 2013-011522 T 01 01 01 01 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Kuntaliitoksen viestintäsuunnitelma. Savonlinna- Kerimäki-Punkaharju

Kuntaliitoksen viestintäsuunnitelma. Savonlinna- Kerimäki-Punkaharju Kuntaliitoksen viestintäsuunnitelma Savonlinna- Kerimäki-Punkaharju Tausta ja sitovuus Tämä viestintäsuunnitelma liittyy kuntaliitostilanteen muutosviestinnän hallintaan. Suunnitelma on voimassa siihen

Lisätiedot

HUS:n toiminnan arvioinnista

HUS:n toiminnan arvioinnista HUS:n toiminnan arvioinnista Reijo Salmela, LKT, THT, dos. Arviointijohtaja HUS, Ulkoisen tarkastuksen yksikkö 15.11.2012 Arviointiyhdistyksen keskustelufoorumi 1 Vuosibudjetti noin 1,7 miljardia euroa

Lisätiedot

Tietotekniikkaosaston lähituen kampuspalvelukeskusten käynnistäminen

Tietotekniikkaosaston lähituen kampuspalvelukeskusten käynnistäminen Tietotekniikkaosaston lähituen kampuspalvelukeskusten käynnistäminen Matti Lattu tietotekniikkapäällikkö Tietotekniikkaosasto Tietotekniikkapalveluiden työnjako Helsingin yliopistossa ennen vuotta 2007

Lisätiedot

Keskushallintouudistus kohti yhtenäistä valtioneuvostoa. Timo Lankinen 20.8.2012

Keskushallintouudistus kohti yhtenäistä valtioneuvostoa. Timo Lankinen 20.8.2012 Keskushallintouudistus kohti yhtenäistä valtioneuvostoa Valtioneuvostossa tehtävä politiikka-, lainsäädäntöja resurssiohjaus yhtenäiseksi Hallituksen strategisen näkemyksen nykyistä parempi toimeenpano

Lisätiedot

KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat

KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat KoJo: Projektiryhmälle tiedotettavat asiat 15.12.2016 Työpajassa 30.11. tunnistettiin maakuntaan siirtyvien tehtäväkokonaisuuksien toiminnallisia yhteyksiä. Tuloksena syntyvä visualisointi toimitetaan

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUS YHTEISTOIMINTA- ALUEELLA JA LEMPÄÄLÄSSÄ TREDU-CAMPUKSEN MYÖTÄ Lempäälän kunta 2016 / NL

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUS YHTEISTOIMINTA- ALUEELLA JA LEMPÄÄLÄSSÄ TREDU-CAMPUKSEN MYÖTÄ Lempäälän kunta 2016 / NL AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUS YHTEISTOIMINTA- ALUEELLA JA LEMPÄÄLÄSSÄ TREDU-CAMPUKSEN MYÖTÄ 2017 Lempäälän kunta 2016 / NL Lähtökohdat Pirkanmaan koulutuskonsernin koulutustoiminta siirtyi omistajakuntien

Lisätiedot

1 Perusturvan toimialan vakanssit

1 Perusturvan toimialan vakanssit Kunnanhallitus 386 30.11.2015 Kunnanhallitus 22 25.01.2016 Vuoden 2016 talousarvion vakanssimuutokset perusturvan osalta 904/01.01.00/2015 Kunnanhallitus 30.11.2015 386 Kunnanvaltuusto on 16.11.2015 kokouksessaan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA

KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA 2018-2019 KH 26.9.2016 1..1 Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunta Toimintatuotot 14 490 0 0 Toimintakulut -18

Lisätiedot

LAPIN LIITTO Hallitus Liite

LAPIN LIITTO Hallitus Liite LAPIN LIITTO Hallitus 29.8.2016 Liite Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2018 2019 taloussuunnitelman laadintaohjeet Lapin liiton hallinnossa ja taloudenhoidossa noudatetaan kuntalain säännöksiä. Kuntalain

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄN JOHTOSÄÄNTÖ Yhtymäkokouksen hyväksymä 9.lokakuuta 2009

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄN JOHTOSÄÄNTÖ Yhtymäkokouksen hyväksymä 9.lokakuuta 2009 HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄN JOHTOSÄÄNTÖ Yhtymäkokouksen hyväksymä 9.lokakuuta 2009 1 Kuntayhtymä Kuntayhtymän nimi on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä. Kuntayhtymä käyttää

Lisätiedot

Talentia Kainuu ry:n kannanotto vammaispalvelujen vastuualuepäällikön hakuehtoihin ja sosiaalityöntekijöiden työajan seurantaan

Talentia Kainuu ry:n kannanotto vammaispalvelujen vastuualuepäällikön hakuehtoihin ja sosiaalityöntekijöiden työajan seurantaan Sosiaali- ja terveyslautakunta 316 28.09.2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 343 26.10.2011 Talentia Kainuu ry:n kannanotto vammaispalvelujen vastuualuepäällikön hakuehtoihin ja sosiaalityöntekijöiden

Lisätiedot

Viraston toimintaympäristön muutokset

Viraston toimintaympäristön muutokset 1 HANKINTAKESKUS Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2017 talousarvioon Johtamisjärjestelmän uudistus tulee vaikuttamaan hankintakeskuksen ydintoimintoihin. Arvio

Lisätiedot

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät.

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

Opiskelu kohtaa työelämää

Opiskelu kohtaa työelämää Opiskelu kohtaa työelämää Mikä on Yrityslabra? Yrityslabra on Lohjan Laurean uudenlainen oppimisympäristö, jossa alueen yrittäjät, julkinen sektori ja opiskelijat kohtaavat. Tarkoituksena on mahdollistaa

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen esikunnan 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 20.12.2012 Voimaan 1.1.2013 Perusturvajohtaja 24.2.2014 Voimaan

Lisätiedot

HE 66/2007 vp. on tarkoitus siirtää vuoden 2008 alusta lukien arkistolaitoksen yhteyteen. Lakiin ehdotetaan tehtäväksi lisäksi tekninen muutos,

HE 66/2007 vp. on tarkoitus siirtää vuoden 2008 alusta lukien arkistolaitoksen yhteyteen. Lakiin ehdotetaan tehtäväksi lisäksi tekninen muutos, HE 66/2007 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arkistolain 1 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan arkistolakia muutettavaksi siten, että siitä poistettaisiin

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

OPETUSALAN JOHTAMISEN FOORUMI 5.-6.6.2013 HELSINKI

OPETUSALAN JOHTAMISEN FOORUMI 5.-6.6.2013 HELSINKI OPETUSALAN JOHTAMISEN FOORUMI 5.-6.6.2013 HELSINKI RINNAKKAISSEMINAARI 8: Rehtorin työnkuva, pätevyysvaatimukset ja opetusalan työaikajärjestelyt tulevaisuudessa Matti Lahtinen, OPH Kristiina Haavisto,

Lisätiedot