tiistai klo Ravintola Felli Akvaario kabinetti (Yliopistonkatu 8, päärakennus).

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "tiistai 25.4.2006 klo 12.00 Ravintola Felli Akvaario kabinetti (Yliopistonkatu 8, päärakennus)."

Transkriptio

1 Läsnä + (pj) +Riitta Kontio 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää ennen kokousta. Kokouskutsussa on mainittava käsiteltävät asiat. Saman johtosäännön 33 :n 4 momentin mukaan hallintoelin on päätösvaltainen, kun kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet jäsenistä on läsnä. Esitys Päätös Todettaneen kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

2 tiistai klo Ravintola Felli Akvaaio kabinetti Läsnä + (pj) +Riitta Kontio 2. Ilmoitusasiat Rehtori myönsi kolmen kuukauden apurahat seuraavasti: Yhteiskuntatieteiden tiedekunta; Vesa Kärkkäinen, Heidi Lumijärvi, Anna Mattila, Sanna Ovaskainen, Tiina Qvist Kasvatustieteiden tiedekunta; Päivi Kuvaja, Sirpa Purtilo Nieminen, Minna Sainio Taiteiden tiedekunta; Annareetta Rahko, Hanna Wirman Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan perustanut Lapland University Press/ Lapin yliopistokustannus nimisen kirjaston sisäisen tulosyksikön. Lapin yliopistokustannuksella on johtoryhmä, johon tiedekuntia, menetelmätieteiden laitosta ja Arktista keskusta on pyydetty nimeämään edustajansa mennessä. Menetelmätieteiden laitos on nimennyt varsinaiseksi edustajakseen filosofian opettaja Toivo Salosen ja varaedustajaksi professori Hannakaisa Isomäen. Merkittiin ilmoitusasiat tiedoksi, lisäksi puheenjohtaja ilmoitti että yliopiston maisteriohjelmien yhteisiä käytäntöjä ja toimintatapoja selvittämään ja valmistelemaan perustetaan työryhmä jonka vetäjänä toimii Jorma Puuronen ja jäseninä Sirkka Liisa Laine, Mervi Tikkanen, Maija Sisko Tuomaala ja.

3 Läsnä + (pj) +Riitta Kontio 3. Lapin yliopiston Arktisen ja pohjoisen huippututkimuksen ohjelman hyväksyminen Lapin yliopistolla on johtosäännön (vahvistettu , muutt ) 12 :n mukaan hallituksen asettama opetus ja tutkimusneuvosto, jonka tehtävänä on yliopiston opetuksen ja tutkimuksen sekä niiden laadun yleinen arviointi. Johtosäännön 38 :n mukaan hallintoelimet voivat asettaa työryhmiä ja toimikuntia valmistelemaan toimialaansa kuuluvia asioita. Opetus ja tutkimusneuvosto on kokouksessaan asettanut tutkimusstrategiatyöryhmän, jonka puheenjohtajaksi nimitettiin professori Kari Hakapää ja jäseniksi professorit Kari Nurmi, Asko Suikkanen, Mauri Yläkotola, Juha Karhu, Minna Uotila, Juha Panula, Anneli Pohjola ja Heli Ruokamo sekä sihteereiksi Suvi Ronkainen ja Paula Kankaanpää. Juha Panula irtisanoutui markkinoinnin professorin virasta ja erosi samalla tutkimusstrategia työryhmästä. Hänen tilalleen nimettiin opetus ja tutkimusneuvoston kokouksessa tutkimusprofessori Anu Valtonen. Mauri Yläkotola on ollut virkavapaalla mediatieteen professorin virasta alkaen, eikä ole osallistunut tutkimusstrategiatyöryhmän työskentelyyn. Hänen tilalleen nimettiin professori Tuija Hautala Hirvioja opetus ja tutkimusneuvoston kokouksessa Vuoden 2005 alussa aloittaneen työryhmän tehtävänä on ollut yliopiston tutkimustoiminnan systemaattinen kehittäminen sekä yliopiston tutkimusstrategian ja sitä toteuttavan tutkimusohjelman valmistaminen. Työryhmän ensimmäisenä tehtävänä oli Lapin yliopiston Arktisen ja pohjoisen huippututkimuksen ohjelman tekeminen.

4 4 Tutkimusohjelma oli keskusteluasiana opetus ja tutkimusneuvoston kokouksessa Ohjelman esitteli kokouksessa työryhmän puheenjohtaja Kari Hakapää ja työryhmän sihteeri Paula Kankaanpää etäyhteyden välityksellä. Ohjelmasta keskusteltiin ja sovittiin siihen tehtävät lisäykset ja muutokset (liite 2). Esitys Päätettäneen esittää yliopiston hallitukselle hyväksyttäväksi liitteen 2 mukainen Lapin yliopiston Arktisen ja pohjoisen huippututkimuksen ohjelma. Päätös

5 5 LAPIN YLIOPISTO Läsnä + (pj) +Riitta Kontio 4. Menetelmätieteiden laitoksen julkaisusarjojen lakkauttaminen ja uusien perustaminen Menetelmätieteiden laitoksella on kaksi julkaisusarjaa; Lapin yliopiston menetelmätieteellisiä tutkimuksia ja Lapin yliopiston menetelmätieteellisiä julkaisuja, jossa julkaistaan esseitä, puheenvuoroja ja raportteja. Molemmissa sarjoissa on julkaistu lähinnä filosofisia ja tieteellisiä tekstejä. Laitoksen soveltavan informaatioteknologian yksiköllä on tutkimusprojekteja, joihin liittyy erilaisia raportteja ja työpapereita. Yksikkö on esittänyt, että se tarvitsee julkaisusarjan, jossa on helppo esittää kirjoituksia myös ulkopuolisille yhteistyöpartnereille. Tätä tarkoitusta varten laitokselle halutaan perustaa julkaisusarja, jossa julkaistaan laitoksen tutkimusprojektien raportteja, esseitä ja työpapereita. Sarjassa voisi julkaista myös katsauksia, keskusteluja ja puheenvuoroja. Lisäksi laitoksella tarvitaan edelleen tutkimuksia varten oma julkaisusarja, jossa jokainen tieteenala ja oppiaine voi julkaista tutkimuksiaan. Sarjassa voisivat myös jatko opiskelijat julkaista artikkelejaan, joita voivat käyttää artikkeliväitöstyöhön. Tätä tarkoitusta varten laitokselle halutaan perustaa julkaisusarja, jossa julkaistaan referee tutkimuksia. Laitoksen uudet sarjat korvaavat nykyiset Lapin yliopiston menetelmätieteellisiä tutkimuksia ja Lapin yliopiston menetelmätieteellisiä julkaisuja, esseitä, puheenvuoroja ja raportteja. Asiasta on keskusteltu julkaisukoordinaattori Tuula Tervashongan kanssa.

6 6 Esitys 1. Esitys 2. Esitys 3. Päätös 1. Päätös 2. Päätös 3. Päätettäneen lakkauttaa menetelmätieteiden laitoksen julkaisusarjat; Lapin yliopiston menetelmätieteellisiä tutkimuksia ja Lapin yliopiston menetelmätieteellisiä julkaisuja: esseitä, puheenvuoroja ja raportteja. Päätettäneen perustaa menetelmätieteiden laitoksen julkaisusarja Lapin yliopiston menetelmätieteiden laitoksen raportteja, esseitä ja työpapereita / University of Lapland, Department of Research of Methodology Publications, Reports, Essays and Working Papers. Päätettäneen perustaa menetelmätieteiden laitoksen referee julkaisusarja Lapin yliopiston menetelmätieteiden laitoksen tutkimuksia / University of Lapland, Department of Research of Methodology Publications, Research Papers.

7 Läsnä + (pj) +Päivi Naskali(vpj) +Riitta Kontio 5. Kielikeskuksen opetussuunnitelmien hyväksyminen lukuvuodelle Lapin yliopiston johtosäännön 31 :n mukaan erillisen laitoksen johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Kielikeskuksen johtokuntana toimii opetus ja tutkimusneuvosto. Kielikeskuksen opetussuunnitelmaan tehtiin lukuvuonna tutkinnonuudistuksen edellyttämiä muutoksia. Tällöin kielikeskuksella oli myös erillinen opetussuunnitelmatyöryhmä. Tänä vuonna työryhmä ei ole kokoontunut, vaan opetussuunnitelmaa on tarkistettu aineryhmien ja amanuenssin yhteistyönä. Ulkomaalaisille tutkinto opiskelijoille on tiedekuntien kanssa yhteistyönä suunniteltu koko yliopiston kattava tutkintoon kuuluvien kieli ja viestintäopintojen vaatimukset. Maisteriohjelmien kieli ja viestintäopintojen tarjonta on vielä keskeneräinen. Toinen muutos edellisen lukuvuoden tarjontaan on, että myös ruotsin kielessä tarjotaan valinnaisia opintoja maisterivaiheessa suoritettavaksi (liite 6). Muita merkittäviä muutoksia nykyiseen opetussuunnitelmaan kielikeskus ei esitä. Opetussuunnitelma on kokonaisuudessaan nähtävissä kielikeskuksen verkkosivuilla. Esitys Päätettäneen hyväksyä kielikeskuksen opetussuunnitelmat lukuvuodeksi kokonaisuudessaan ja liitteen 6 mukaisena. Päätös Päätettiin hyväksyä kielikeskuksen opetussuunnitelmat lukuvuodelle esittelijän kokouksessa tekemien muutosten ja liitteen 6. mukaisena.

8 8 LAPIN YLIOPISTO Läsnä + (pj) +Päivi Naskali(vpj) =Riitta Kontio 6. Suomenkielen lehtori Riitta Kontion virkavapaus ajalle Kielikeskuksen suomenkielen lehtori Riitta Kontio on saanut kahden vuoden tutkimusrahoituksen Suomen Akatemialta menetelmätieteiden laitokselle sijoittuvaan tutkimushankkeeseen Pohjan Tahto Voluntas Polaris. Riitta Kontio hakee palkatonta virkavapautta ajalle tutkimustehtäviä varten (liite 3). Viran tehtävien hoito julistetaan haettavaksi yliopiston sisäisellä haulla. Yliopiston johtosäännön mukaan harkinnanvaraisen virkavapauden myöntää se hallintoelin, jolla on toimivalta nimittää kyseiseen virkasuhteeseen. Esitys Päätös Päätettäneen myöntää suomenkielen lehtori Riitta Kontiolle palkatonta virkavapautta ajalle

9 Läsnä + (pj) +Päivi Naskali(vpj) =Marja Tuominen +Hannakaisa Isomäki =Riitta Kontio 7. Menetelmätieteiden laitoksen esitys Suomen Akatemian tieteellisen toimikunnan jäseneksi vuosiksi Suomen Akatemiasta annetun asetuksen (861/2000) mukaan Suomen Akatemiassa on neljä tieteellistä toimikuntaa: biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta, luonnontieteiden ja tekniikan toimikunta ja terveyden tutkimuksen toimikunta. Valtioneuvosto määrää toimikuntien puheenjohtajan ja enintään kymmenen muuta jäsentä kolmeksi vuodeksi kerrallaan. a ja jäseniä määrättäessä huolehditaan siitä, että toimikunnassa on monipuolinen ja korkeatasoinen tieteellinen asiantuntemus. Tehtävien hoitaminen edellyttää lisäksi toimikuntien jäseneltä kokemusta kansainvälisestä tutkimusyhteistyöstä sekä suomalaisen tutkimusjärjestelmän ja yleisen tiedepolitiikan tuntemusta. Opetusministeriö on pyytänyt Lapin yliopistolta esityksen toimikuntien jäseneksi. Yliopiston sisällä esitykset on pyydetty toimittamaan kehittämis ja hallintopalveluyksikköön mennessä. Menetelmätieteiden laitoksen ja taiteiden tiedekunnan yhteinen professori Marja Tuominen on ollut Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan jäsen vuosina ja on edelleen halukas jatkamaan toimikunnassa. Esitys Päätettäneen esittää menetelmätieteiden laitokselta professori Marja Tuomista kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan jäseneksi vuosiksi Päätös

10 Läsnä + (pj) =Riitta Kontio 8. Menetelmätieteiden laitoksen opetussuunnitelmien hyväksyminen lukuvuodelle Lapin yliopiston johtosäännön 31 :n mukaan erillisen laitoksen johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Menetelmätieteiden laitoksen johtokuntana toimii opetus ja tutkimusneuvosto. Menetelmätieteiden laitoksen opinto opas sisältää opetussuunnitelmien lisäksi yleistä laitoksen opintotarjonnasta, perustietoa opetukseen ja opintoihin liittyvistä säännöistä, mm. opintooikeudesta, opintojen suorittamisjärjestyksestä, opintojen korvaamisesta ja tenttikäytännöstä. Opetussuunnitelmat on valmisteltu oppiaineiden vastaavien opettajien johdolla. Matematiikan ja tutkimusmenetelmien opetussuunnitelmiin ei tullut muutoksia. Tilastotieteen ja filosofian opetussuunnitelmaan tehtiin pieniä muutoksia ja informaatioteknologiaan lisättiin yksi uusi kurssi. Suurimmat muutokset on tehty kulttuurihistorian opetussuunnitelmaan (liite 4). Opetussuunnitelman kaikkien opintojaksojen osalta tehtiin uudelleen ydinainesanalyysi ja tarkistettiin entiset opintoviikot vastaamaan uusia opintopisteitä. Kaikki opintokoodit korjattiin järjestykseltään loogisiksi ja kurssikuvaukset tehtiin yhdenmukaisiksi laitoksen muiden opintosuunnitelmien kanssa. Myös kirjallisuus tarkistettiin. Opetussuunnitelma on suunniteltu luento opetuksen osalta kahden lukuvuoden ajalle. Kokonaisuudessaan menetelmätieteiden laitoksen opetussuunnitelma on nähtävissä laitoksen kansliassa ja se tuodaan opetus ja tutkimusneuvoston kokoukseen.

11 Esitys Päätettäneen hyväksyä menetelmätieteiden laitoksen opetussuunnitelmat lukuvuodeksi kokonaisuudessaan ja liitteen 4 mukaisena. 11 Päätös 12

12 Läsnä + (pj) =Riitta Kontio 9. Kansainvälisen opetuksen keskuksen opetussuunnitelmien hyväksyminen lukuvuodelle Kansainvälisen opetuksen keskus on menetelmätieteiden laitoksen sisäinen tulosyksikkö. Lapin yliopiston johtosäännön 31 :n mukaan erillisen laitoksen johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Menetelmätieteiden laitoksen johtokuntana toimii opetus ja tutkimusneuvosto Kansainvälisen keskuksen opetussuunnitelmat on valmisteltu yhteistyössä tiedekuntien kanssa (liite 5). Intercultural Communication, Russian Studies ja Arctic studies ohjelmiin on tehty vainvähäisiä muutoksia. Circumpolar Studies ohjelma on rakennettu joustavammaksi suorittaa. Täysin uusia kokonaisuuksia on ISC Field School, joka liittää tematiikaltaan erityyppisiä arktisuuteen ja pohjoisuuteen liittyviä ekskursioita saman otsikon alle ja Cultural History kurssi, jonka toteuttaa kulttuurihistoria ja Pohjantahto tutkimushanke. Northern Resource ohjelman opetussuunnitelma on hyväksytty yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa lukuvuodelle Esitys Päätös Päätettäneen hyväksyä kansainvälisen opetuksen keskuksen opetussuunnitelmat lukuvuodeksi liitteen 5 mukaisina.

13 Läsnä + (pj) =Riitta Kontio 10. Lapin yliopiston opetuksen kehittämishankkeiden rahoitushaku kevät 2006 Opetusministeriö on kohdentanut rahoitusta Lapin yliopistolle opiskeluprosessien (opetusprosessien) kehittämiseen vuodelle Tästä määrärahasta kohdennetaan euroa opetus ja tutkimusneuvoston esityksen pohjalta opetuksen kehittämishankkeisiin. Opetus ja tutkimusneuvosto on hyväksynyt tuettavien hankkeiden kriteerit kokouksessaan Hankkeiden tulee tukea tiedekunnan tai yksikön opetuksen kehittämislinjauksia ja painopistealueita sekä hankkeen tuotosten tulee olla sovellettavissa laajemmin yliopistossa. Tuettavien hankkeiden kriteerit ovat seuraavat: Hankkeen tulee tukea opetuksen ja oppimisen laatua vahvistamalla tutkimukseen perustuvaa opetusta ja opetuskäytäntöjen tutkimuksellista otetta sekä luoda konkreettisia yhteyksiä opetusja tutkimustoiminnan välille. Hanke edesauttaa tieto ja viestintätekniikan hyödyntämistä monimuotoisissa opetus ja oppimisprosesseissa. Rahoitushausta tiedotettiin (liite 7) yliopiston henkilökunnan sähköpostilistalla, OPKE:n www sivuilla sekä ilmoitustaululla. Viimeiseen hakupäivään mennessä saapui 7 hakemusta. Hakemuksista on laadittu koonti (liite 8). Tulossopimusasiakirjoista ei löydy kovinkaan paljoa konkreettista tietoa tiedekuntien ja yksiköiden opetuksen kehittämislinjauksista ja painopistealueista. Hankkeiden arvioinnissa on pyritty siihen, että niillä on laajempaa vaikuttavuutta. Hankerahoituksen tavoite on tukea hankkeiden alkuun saattamista. Tukirahoitusta esitetään hankkeille seuraavasti.

14 14 Esitys: Päätös Päätettäneen myöntää yhteiskuntatieteiden tiedekunnan sosiaalityönlaitoksen hankkeelle Kuntoutuksen aineopinnot verkossa/marjo Riitta Mattus, oikeustieteiden tiedekunnan. Jatko opintojen oppimisympäristö hankkeelle/markus Aarto, Minna Kimpimäki, Pirjo Laitinen, Mirva Lohiniva Kerkelä ja Sauli Mäkelä, Kielikeskuksen Integroidut viestintäopinnot hankkeelle/katriina Uljas Rautio ja Katariina Väisänen, Menetelmätieteiden laitokselle hankkeelle Langattoman opiskeluympäristön tietoturva opetuskokeilu (3 op)/hannakaisa Isomäki, Hanna Räisänen ja Kirsi Päykkönen sekä yhteiskuntatieteiden hankkeelle Verkkopohjaisten kirjallisten töiden laadunvarmistuskurssin kehittäminen yhteiskuntatutkimuksen laitoksen opiskelijoille /Mika Luoma aho ja Petri Koikkalainen.

15 15 LAPIN YLIOPISTO Läsnä + (pj) =Riitta Kontio 11. Muut asiat Johtosäännössä asioiden käsittelemisestä Lapin yliopiston hallinnossa sen 33 :n 2 momentin mukaan kiireellisessä tapauksessa hallintoelin voi läsnä olevien jäsenten yksimielisellä päätöksellä ottaa käsiteltäväkseen asian, jota ei ole kokouskutsussa mainittu. Muita asioita ei ollut.

LAPIN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA

LAPIN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA 1 LAPIN YLIOPISTO 341 2253 + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 3/07

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 3/07 1 341 3236 Läsnä + (pj) =Anne Kontsas +Jörn Severidt 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään

Lisätiedot

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä.

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä. 1 LAPIN YLIOPISTO 341 3236 Aika tiistai 22.3.2005 klo 12.00 Ravintola Felli Akvaario-kabinetti (Yliopistonkatu 8, päärakennus). Läsnä + (pj) =Päivi Naskali (vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 2/06

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 2/06 LAPIN YLIOPISTO 1 Läsnä + (pj) +Päivi Naskali(vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään

Lisätiedot

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros).

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros). LAPIN YLIOPISTO 1 Tuula Tolppi 341 3236 keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 8/06

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 8/06 LAPIN YLIOPISTO 1 Tuula Tolppi 341 3236 torstai 30.11.2006 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa Läsnä +Jukka Mäkelä (pj) +Heikki Huilaja 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 10/05

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 10/05 1 341 3236 (Yliopistonkatu 8,E siipi 3.kerros) Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä

Lisätiedot

Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan vahvistanut yliopistolain (645/97) 41 :n nojalla Lapin yliopiston johtosäännön.

Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan vahvistanut yliopistolain (645/97) 41 :n nojalla Lapin yliopiston johtosäännön. 1 LAPIN YLIOPISTO 341 3236 (Yliopistonkatu 8, E-siipi 3. kerros). + (pj) (vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan 17.12.2003 vahvistanut yliopistolain

Lisätiedot

Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan vahvistanut yliopistolain (645/97) 41 :n nojalla Lapin yliopiston johtosäännön.

Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan vahvistanut yliopistolain (645/97) 41 :n nojalla Lapin yliopiston johtosäännön. 1 341 3236 (Yliopistonkatu 8, E-siipi 3. kerros). Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan 17.12.2003 vahvistanut yliopistolain (645/97) 41 :n

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Maire Syrjäkari Kokous 2/07

Opetus ja tutkimusneuvosto Maire Syrjäkari Kokous 2/07 LAPIN YLIOPISTO 1 341 3244 Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 1/06

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 1/06 1 341 3236 Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää ennen

Lisätiedot

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 6/2017 ASIALISTA

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 6/2017 ASIALISTA ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 26.9.2017 Kokous 6/2017 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston vararehtoreiden valinnan valmistelu 3. Lapin yliopiston budjettikehys

Lisätiedot

3. Toiminta ja taloussuunnitelma vuosille (Liite 1)

3. Toiminta ja taloussuunnitelma vuosille (Liite 1) JOHTOKUNTA 2.3.2005 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Toiminta ja taloussuunnitelma vuosille 2006 2009 (Liite 1) 4. Seuraavan kokouksen ajankohta LAPIN YLIOPISTO

Lisätiedot

2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan ajankohtaiset asiat

2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan ajankohtaiset asiat ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 3.11.2015 Kokous 7/2015 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan ajankohtaiset asiat 3. Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille. Dekaani, professori Matti Niemivuo siirtyy eläkkeelle 1.11.2013 lukien.

Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille. Dekaani, professori Matti Niemivuo siirtyy eläkkeelle 1.11.2013 lukien. Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin tiistaina 24.9.2013 klo 8.15 oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa

Lisätiedot

Todettaneen kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Todettaneen kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. LAPIN YLIOPISTO 1 Tuula Tolppi 341 3236 essa + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään

Lisätiedot

Johtokunta Timo Koivurova Kokous 4/2017 Paikka: Arktinen keskus, Thule-kokoushuone

Johtokunta Timo Koivurova Kokous 4/2017 Paikka: Arktinen keskus, Thule-kokoushuone 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 59 :n mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää ennen kokousta, jollei hallintoelin ole

Lisätiedot

Kokouksen lopuksi (tai välillä) nautitaan perinteinen Pohjanhovin joululounas.

Kokouksen lopuksi (tai välillä) nautitaan perinteinen Pohjanhovin joululounas. ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 15.12.2015 Kokous 8/2015 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Taiteiden tiedekunnan ajankohtaiset asiat 3. Katsaus sijoitusnäkymiin ja sijoitusstrategian

Lisätiedot

Opetus- ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi

Opetus- ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi 1 LAPIN YLIOPISTO Tuula Tolppi 341 3236 Aika keskiviikko 26.1.2005 klo 10.00 Ravintola Felli Akvaario-kabinetti (Yliopistonkatu 8, päärakennus). Läsnä + (pj) +Päivi Naskali (vpj) =Kari E Nurmi +Marja Tuominen

Lisätiedot

3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille Lapin yliopiston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, keskustelu

3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille Lapin yliopiston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, keskustelu LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 10/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Kärkihankkeiden esittely 3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille 2013 2016 4. Lapin yliopiston

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Eron myöntäminen yliopistokollegion jäsenyydestä. 3 Lapin yliopiston hallituksen täydentäminen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Eron myöntäminen yliopistokollegion jäsenyydestä. 3 Lapin yliopiston hallituksen täydentäminen YLIOPISTOKOLLEGIO 16.12.2010 Kokous 03/10 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Eron myöntäminen yliopistokollegion jäsenyydestä 3 Lapin yliopiston hallituksen täydentäminen 4 Muut asiat

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 9/06

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 9/06 LAPIN YLIOPISTO 1 341 3236 Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme

Lisätiedot

tiistai klo hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3. kerros).

tiistai klo hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3. kerros). 1 341 3236 (Yliopistonkatu 8, E siipi 3. kerros). Läsnä + (pj) +Päivi Naskali (vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston hallitus on kokouksessaan 17.12.2003 vahvistanut yliopistolain

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 08/2008;

LAPIN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 08/2008; ; ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Pro gradu -tutkielmien tarkastajien määrääminen 4. Pro gradu tutkielmien arvosteleminen 5. Sosiaalityön informaatioteknologisen

Lisätiedot

Opetusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 7/08

Opetusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 7/08 LAPIN YLIOPISTO 1 341 2253 + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Opintosuorituksia koskevan johtosäännön muutos. 6 Lapin yliopiston tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2007

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Opintosuorituksia koskevan johtosäännön muutos. 6 Lapin yliopiston tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2007 HALLITUS Kokous 2/08 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Hallintotieteen yliopistonlehtorin virka 4 Opintosuorituksia koskevan johtosäännön muutos 5 Edustajan nimeäminen

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaanin vaali 3. Muut asiat Tiedekuntaneuvosto Kokous Dekaanin vaalikokous Hallintopäällikkö

Lisätiedot

Arktinen keskus Johtokunta Timo Koivurova Kokous 1/2016 Paikka: Arktinen keskus, Thule-kokoushuone

Arktinen keskus Johtokunta Timo Koivurova Kokous 1/2016 Paikka: Arktinen keskus, Thule-kokoushuone 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 59 :n mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää ennen kokousta, jollei hallintoelin ole

Lisätiedot

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous KUTSU n jäsenet ja varajäsenet n kokous Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan tiedekunnalle dekaanin keskiviikkona 10. tammikuuta 2018 klo 9.00 tiedekunnan kokoushuoneessa,

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaalikokous

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaalikokous Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaalikokous 11.6.2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunnan dekaanin ja varadekaanin

Lisätiedot

Tiedekuntaneuvoston jäsenet, varajäsenet ja lisäjäsenet Esittelijät Henkilökunnan kokoushuone A-siipi II krs

Tiedekuntaneuvoston jäsenet, varajäsenet ja lisäjäsenet Esittelijät Henkilökunnan kokoushuone A-siipi II krs 12.3.2009 n kokous n jäsenille Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston seuraava kokous pidetään keskiviikkona 18. päivänä maaliskuuta 2009 alkaen kello 8.30. Kokouksen asia- ja esityslistat

Lisätiedot

Sihteeri: Olli Nuutinen, puh. 3648,

Sihteeri: Olli Nuutinen, puh. 3648, JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA 2/2009 Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos Asia: laitosneuvoston kokous Aika: tiistai 10.2.2009 klo 9.00 Paikka: MaB 305 Läsnä: Jäsen Asiat: Varajäsen Asiat: Professori

Lisätiedot

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018).

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018). Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin torstaina 15.12.2011 klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä,

Lisätiedot

1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Muotoilun semantiikan ja historian dosentuuri

1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Muotoilun semantiikan ja historian dosentuuri HALLITUS 24.3.2004 Kokous 4/04 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Muotoilun semantiikan ja historian dosentuuri 4. Kulttuurimatkailun professorin viran muuttaminen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 5 Muut asiat: Johtokunnan varapuheenjohtajan valinta

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 5 Muut asiat: Johtokunnan varapuheenjohtajan valinta JOHTOKUNTA 20.08.2003 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Arktisen keskuksen kestävän kehityksen tutkimusprofessorin viran täyttäminen (liite 1), äänestyspöytäkirja 4

Lisätiedot

JOHTOKUNTA Kokous 2/2008 ASIALISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2. Ilmoitusasiat. 3. Arktisen keskuksen strategia (liite)

JOHTOKUNTA Kokous 2/2008 ASIALISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2. Ilmoitusasiat. 3. Arktisen keskuksen strategia (liite) JOHTOKUNTA 18.6.2008 Kokous 2/2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Arktisen keskuksen strategia (liite) 4. Erikoistutkijan virka, erityisalana kansainvälinen ympäristöoikeus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU. KOKOUS: Kinnulan lukion johtokunta PAIKKA: Kinnulan lukio, luokka 158 AIKA: torstai 3.10.2013 klo 18.30

KOKOUSKUTSU. KOKOUS: Kinnulan lukion johtokunta PAIKKA: Kinnulan lukio, luokka 158 AIKA: torstai 3.10.2013 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUS: Kinnulan lukion johtokunta PAIKKA: Kinnulan lukio, luokka 158 AIKA: torstai 3.10.2013 klo 18.30 11 LUKION TYÖSUUNNITELMA LV.2013 2014 12 KESKI-SUOMEN LUKIOIDEN JA JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON

Lisätiedot

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä.

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä. LAPIN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA 1 Opetus- ja tutkimusneuvosto 13.12.2004 Tuula Tolppi 341 3236 Kokous 4/04 Aika maanantai 13.12.2004 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E-siipi 3. kerros).

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvoston ylimääräinen kokous 24.11.2014 ASIALISTA. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvoston ylimääräinen kokous 24.11.2014 ASIALISTA. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus LAPIN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvoston ylimääräinen kokous PÖYTÄKIRJA ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pro gradu -tutkielmien arvosteleminen LAPIN YLIOPISTO

Lisätiedot

Kokous 1/2008 Paikka: Hallituksen kokoushuone

Kokous 1/2008 Paikka: Hallituksen kokoushuone 1 LAPIN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA Tiedeneuvosto 15.1.2008 puh. 341 2648 Kokous 1/2008 Paikka: Hallituksen kokoushuone Aika 15.1.2008 Klo 10.00 Läsnä Jäsenet Varajäsenet Paula Kankaanpää, pj. +Päivi Naskali

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus HALLITUS Kokous 8/07 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Kasvatustieteen, erityisesti aikuiskoulutuksen professorin viran muuttaminen aikuiskasvatustieteen professorin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 6/ ASIALISTA

PÖYTÄKIRJA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 6/ ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 6/2018 11.12.2018 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Korkeakoulukonsernin strategiatyön tilannekatsaus 3. Tilannekatsaus yliopiston strategista profiloitumista

Lisätiedot

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 5/ ASIALISTA : Ma

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 5/ ASIALISTA : Ma ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 5/2019 26. 27.8.2019 ASIALISTA : Ma 26.8.2019 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Talouden tervehdyttämisen linjaukset sekä strategiset valinnat ja investoinnit

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 2 Opetusneuvos 3.11.2015 Mirja Vihma

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 2 Opetusneuvos 3.11.2015 Mirja Vihma OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 2 Opetusneuvos 3.11.2015 Mirja Vihma VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖS 22.10.2015 SUOMEN AKATEMIAN TIETEELLISTEN TOIMIKUNTIEN KOKOONPANOSTA KAUDELLE 2016 2018 BIOTIETEIDEN

Lisätiedot

Osastosihteeri Riitta Kuusimäki, puh. 3072,

Osastosihteeri Riitta Kuusimäki, puh. 3072, JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos Asia: laitosneuvoston kokous Aika: tiistai 17.4.2007 klo 9.00 Paikka: MaB 305 Läsnä: Professori Risto Heiskala, pj. asiakohdissa

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen. 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen. 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen YLIOPISTOKOLLEGIO 14.12.2015 Kokous 02/15 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen 4

Lisätiedot

Alkuorientaation tavoitteet

Alkuorientaation tavoitteet Informaatiotieteiden yksikkö School of Information Sciences SIS Alkuorientaatio Orientoivat opinnot 1 2014 Alkuorientaation tavoitteet tutustuttaa yliopisto-opiskeluun tutustuttaa opiskelijoita Tampereen

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta 3/2008, 19.3.2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pro gradu -tutkielmien tarkastajien määrääminen 3. Pro gradu tutkielmien arvosteleminen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Tutkimusprofessoreiden virkasopimus. 5 Tutkijan (A20) viran muuttaminen erikoistutkijan (A24) viraksi

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Tutkimusprofessoreiden virkasopimus. 5 Tutkijan (A20) viran muuttaminen erikoistutkijan (A24) viraksi JOHTOKUNTA 12.06.2003 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Arktisen keskuksen johtokunnan varapuheenjohtajan nimeäminen 4 Tutkimusprofessoreiden virkasopimus 5 Tutkijan

Lisätiedot

ALOITUS- OHJELMA. uusille opiskelijoille YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA

ALOITUS- OHJELMA. uusille opiskelijoille YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA ALOITUS- OHJELMA uusille opiskelijoille YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNTA TIISTAI 21.8. 9.15 9.30 Fellman-sali Ensimmäinen kohtaaminen Opintopäällikkö Mervi Tikkanen Opintopäällikkö Anne-Marie Pekkala 9.30

Lisätiedot

Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille

Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin keskiviikkona 14.12.2011 klo 9.00 oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Julkishallinnon professori Jari Stenvallin virkavapaus. 5 Yliopistokollegion ja hallituksen valinta

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Julkishallinnon professori Jari Stenvallin virkavapaus. 5 Yliopistokollegion ja hallituksen valinta HALLITUS Kokous 04/09 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Laskentatoimen dosentuuri 4 Julkishallinnon professori Jari Stenvallin virkavapaus 5 Yliopistokollegion ja hallituksen

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 8/2009, 30.9.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan valintaperusteet ja valittavien opiskelijoiden

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Teatterikorkeakoulun ohjesääntö Käsittely 1. TeaKin johtoryhmä 19.2.2013 2. TeaKin johtoryhmä 5.3.2013 3. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 11.3.2013 4. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 15.4.2013

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen. 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen. 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen PÖYTÄKIRJA YLIOPISTOKOLLEGIO 27.11.2014 Kokous 05/14 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Konkreettisen sosiaalitutkimuksen dosentuuri

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Konkreettisen sosiaalitutkimuksen dosentuuri HALLITUS 1.12.2004 Kokous 10/04 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Konkreettisen sosiaalitutkimuksen dosentuuri 4 Hallintotieteen, erityisesti vertailevan tutkimuksen

Lisätiedot

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 2/

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 2/ ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 2/2019 1 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston rehtorin valintaprosessin käynnistäminen 3. Rekrytointiprofiilin luonnoksen aloittaminen

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 5/07. maanantai klo Ravintola Felli kabinetti (Yliopistonkatu 8).

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 5/07. maanantai klo Ravintola Felli kabinetti (Yliopistonkatu 8). LAPIN YLIOPISTO 1 maanantai 18.6.2007 klo 10.00 Ravintola Felli kabinetti Läsnä + (pj) =Terttu Utriainen 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 3/2009, 18.3.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. KTT Janne Järvisen dosentuurihakemuksesta aiheutuvat toimenpiteet 4. FT

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Tietohallintopäällikön tehtävien hoito. 4 Avoimen yliopiston johtajan virkavapaus

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Tietohallintopäällikön tehtävien hoito. 4 Avoimen yliopiston johtajan virkavapaus HALLITUS 12.2.2003 Kokous 2/03 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Tietohallintopäällikön tehtävien hoito 4 Avoimen yliopiston johtajan virkavapaus 5 Kansainvälisten

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen YLIOPISTOKOLLEGIO 28.5.2015 Kokous 01/15 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen 3 Toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2017 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2017 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017, 13:00-13:25 Paikka AU300/SN3097 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Siiskonen Harri puheenjohtaja 1-4 Saranto Kaija professori, jäsen

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Virtuaalisten kurssien ja moduulien kehittäminen luokanopettajakoulutuksen monialaisiin opintoihin seminaari 14.9.

Virtuaalisten kurssien ja moduulien kehittäminen luokanopettajakoulutuksen monialaisiin opintoihin seminaari 14.9. Virtuaalisten kurssien ja moduulien kehittäminen luokanopettajakoulutuksen monialaisiin opintoihin seminaari 14.9.2005 Jyväskylässä Osallistujalista seminaarin työryhmien mukaan (12.9.2005) Nimi Organisaatio

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/ Futura-rakennuksen neuvotteluhuone F110/SOKL A130 (videoneuvottelu)

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/ Futura-rakennuksen neuvotteluhuone F110/SOKL A130 (videoneuvottelu) Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/2017 1 16.03.2017 Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto Aika 16.03.2017, 10:15-11:02 Paikka Futura-rakennuksen neuvotteluhuone F110/SOKL A130 (videoneuvottelu) Osallistujat

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään keskiviikkona 20.1. klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2015 tai keväällä 2016 aloittaville. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Oman opiskelualan etsiminen: Mahdollisuus tutustua yliopistoopiskeluun sekä eri koulutusaloihin ja oppiaineisiin Valmistautuminen

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 28.4.2015 klo 10.00 10.28 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2018 1 25.10.2018 Aika 25.10.2018, 10:00-15:00 Paikka Joensuun kampus, Aurora AU206 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai professori, jäsen 1-7 Rouvinen Juha

Lisätiedot

Yliopistoneuvosto Markus Aarto p , Kokous 6/10 Paikka: Hallinnon kokoushuone

Yliopistoneuvosto Markus Aarto p , Kokous 6/10 Paikka: Hallinnon kokoushuone 1 Yliopistoneuvosto Markus Aarto p. 040 484 4000, 2537 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston hallintojohtosäännön 59 :n toisen momentin mukaan kutsu monijäseniseen hallintoelimen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 06.02.2018 Aika 06.02.2018, 10:00-13:55 Paikka Kuopion kampus, Medistudia luentosali MS306, Yliopistonranta 1 A Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO UNIVERSITY OF LAPLAND PÖYTÄKIRJA

LAPIN YLIOPISTO UNIVERSITY OF LAPLAND PÖYTÄKIRJA UNIVERSITY OF LAPLAND LAPIN YLIOPISTON HALLITUS ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Katsaus sijoitusnäkymiin ja sijoitustoiminnan tilanteeseen 3. Lapin yliopiston talousarvion hyväksyminen

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta 3/2008, 19.3.2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pro gradu -tutkielmien tarkastajien määrääminen 3. Pro gradu tutkielmien arvosteleminen

Lisätiedot

Sihteeri: Olli Nuutinen, puh. 3648,

Sihteeri: Olli Nuutinen, puh. 3648, JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO PÖYTÄKIRJA 1/2009 Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos Asia: laitosneuvoston kokous Aika: tiistai 13.1.2009 klo 9.00 Paikka: MaB 305 Läsnä: Jäsen Asiat: Varajäsen Asiat: Professori

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 10/2011 tiistaina klo (KTK314)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 10/2011 tiistaina klo (KTK314) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön 41 42 :issä. Kutsu kokoukseen on lähetetty 22.9.2011.

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Oikeustieteiden tiedekunta 10.12.2012

LAPIN YLIOPISTO Oikeustieteiden tiedekunta 10.12.2012 Oikeustieteiden tiedekunta 10.12.2012 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään perjantaina 14.12.2012 klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa,

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2014 1. Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Aurora-rakennus, kokoushuone AU111

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2014 1. Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Aurora-rakennus, kokoushuone AU111 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2014 1 27.10.2014 Aika 27.10.2014, 10:00-15:30 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Aurora-rakennus, kokoushuone AU111 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kettunen

Lisätiedot

Opetusministeriön asetus

Opetusministeriön asetus Opetusministeriön asetus yliopistojen perusrahoituksen laskentakriteereistä Annettu Helsingissä 15 päivänä lokakuuta 2009 Opetusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 24 päivänä heinäkuuta 2009 annetun

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 4.12.2013 klo 18.00-18.40 Paikka Ravintola Kammari, Olos Asiat 111 Kokouksen avaaminen 112 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 113 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Yliopistopalveluiden ja tiedekuntien arkistokaava Sisällön mukaan arkistoidut asiakirjat Kansainvälisen koulutuksen arkistokaava..

Yliopistopalveluiden ja tiedekuntien arkistokaava Sisällön mukaan arkistoidut asiakirjat Kansainvälisen koulutuksen arkistokaava.. 1 Liite 4 Rehtori vahvistanut 15.12.2016 ARKISTOITAVAT ASIAKIRJAT/ ARKISTOKAAVA Sisällysluettelo Yliopistopalveluiden ja tiedekuntien arkistokaava.... 2 Sisällön mukaan arkistoidut asiakirjat.... 3 Kansainvälisen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 5 Velvoiteoikeuden professorin viran tehtävien hoito

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 5 Velvoiteoikeuden professorin viran tehtävien hoito HALLITUS 19.4.2007 Kokous 4/07 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Johtamisen dosentuuri 4 Valtiosääntöoikeuden dosentuuri 5 Velvoiteoikeuden professorin viran tehtävien

Lisätiedot

Teknillistieteellisen alan kieliopinnot

Teknillistieteellisen alan kieliopinnot Teknillistieteellisen alan kieliopinnot 30.8.2018 HANNA SNELLMAN / OPINTOASIAT KIELIKESKUS Kielikeskus Linginno KIELTEN OPETUSTA KAIKILLE AKATEEMISILLE YKSIKÖILLE suunnittelee ja toteuttaa tutkintoon vaadittavat

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 7/2017 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 7/2017 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 7/2017 1 24.03.2017 Aika 24.03.2017, 09:00-09:20 Paikka AU300 / SN3097 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Mönkkönen Jukka rehtori, puheenjohtaja 1-3 Kortelainen Jarmo 1-3

Lisätiedot

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous /08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous /08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous 28.5.2008 6/08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Oikeustieteiden tiedekunnan dekaanin

Lisätiedot

Kokouksen 12 / 2009 asialista

Kokouksen 12 / 2009 asialista Kokouksen 12 / 2009 asialista 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Kasvatustieteiden tiedekunnan esitys yliopiston rehtorille dekaanin nimeämisestä 4. Esitys lisäjäsenten määräämiseksi

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON ALUEPALVELUIDEN SUUNNITTELUTOIMIKUNTA KOKOUS 2/2008

LAPIN YLIOPISTON ALUEPALVELUIDEN SUUNNITTELUTOIMIKUNTA KOKOUS 2/2008 LAPIN YLIOPISTON ALUEPALVELUIDEN SUUNNITTELUTOIMIKUNTA KOKOUS 2/2008 Pöytäkirja Aika: 26.3.2008 klo 12.00 13.30 Paikka: Kokoustila F0043, F-siipi (kellarikerros) Jäsenet (varalla): + Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

Asiat Professori Anita Kangas. Varajäsen. Professori Martti msiäinen. Professori Pekka Kettunen 1-7

Asiat Professori Anita Kangas. Varajäsen. Professori Martti msiäinen. Professori Pekka Kettunen 1-7 filosofian JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos Asia: laitosneuvoston kokous Aika: tiistaina 18.5.2010 klo 9.00 Paikka: MaB 305 PÖYTÄKlRJA 3/2010 Puheenjohtaja: professori Mikko

Lisätiedot

Oppaan käyttäjälle Opintojen suunnittelu, opinto-ohjaus ja opintoneuvonta

Oppaan käyttäjälle Opintojen suunnittelu, opinto-ohjaus ja opintoneuvonta Oppaan käyttäjälle Humanistisen tiedekunnan opinto-opas lukuvuosiksi 2007 2008 ja 2008 2009 sisältää tiedekunnan opetussuunnitelmat, jotka tulevat voimaan 1.8.2007. Opas sisältää perustutkintoja koskevat

Lisätiedot

4 Hallintotieteen, erityisesti julkisjohtamisen professorin tehtävän täyttöön liittyvät toimenpiteet

4 Hallintotieteen, erityisesti julkisjohtamisen professorin tehtävän täyttöön liittyvät toimenpiteet ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Pro gradu -tutkielmien arvosteleminen 4 Hallintotieteen, erityisesti julkisjohtamisen professorin tehtävän täyttöön liittyvät toimenpiteet

Lisätiedot

3. Lapin korkeakoulukonsernin rakenteellinen kehittäminen. 5. Harjoittelukoulun yhtenäiskouluksi muuttamisen tilannekatsaus

3. Lapin korkeakoulukonsernin rakenteellinen kehittäminen. 5. Harjoittelukoulun yhtenäiskouluksi muuttamisen tilannekatsaus ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 29.9.2015 Kokous 6/2015 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Varainkeruun tilannekatsaus 3. Lapin korkeakoulukonsernin rakenteellinen kehittäminen

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Matematiikan didaktiikan lehtorin viran muuttaminen matematiikan didaktiikan yliopistonlehtorin viraksi

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Matematiikan didaktiikan lehtorin viran muuttaminen matematiikan didaktiikan yliopistonlehtorin viraksi HALLITUS 11.11.2008 Kokous 8/08 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Kuntoutuksen dosentuuri 4 Matematiikan didaktiikan lehtorin viran muuttaminen matematiikan didaktiikan

Lisätiedot

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 7/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin johtoryhmälle

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Heini-Marja Järvinen. Kasvatustieteiden tiedekunta. Vieraiden kielten didaktiikka

PROFESSORILUENTO. Professori Heini-Marja Järvinen. Kasvatustieteiden tiedekunta. Vieraiden kielten didaktiikka PROFESSORILUENTO Professori Heini-Marja Järvinen Vieraiden kielten didaktiikka Kasvatustieteiden tiedekunta 30.9.2015 Professori Heini-Marja Järvinen pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Lapin yliopiston hallintojohtosääntö. 5 Lapin yliopiston sopimusneuvotteluaineisto kaudelle

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Lapin yliopiston hallintojohtosääntö. 5 Lapin yliopiston sopimusneuvotteluaineisto kaudelle ASIALISTA UUSI HALLITUS 24.8.2009 Kokous 02/09 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Rehtorin katsaus 3 Lapin yliopiston hallintojohtosääntö 4 Rehtorisopimus 5 Lapin yliopiston sopimusneuvotteluaineisto

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 13.03.2018 Aika 13.03.2018, 10:00-14:20 Paikka Joensuun kampus, Metria M301 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai professori, jäsen poissa Rouvinen

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot