Visio Allocator-erikoissijoitusrahasto. Varainhoitorahasto hallittua riskiä hakevalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Visio Allocator-erikoissijoitusrahasto. Varainhoitorahasto hallittua riskiä hakevalle"

Transkriptio

1 Visio Varainhoitorahasto hallittua riskiä hakevalle

2 Confido Capitalin tarjoama Visio Allocator on erikoissijoitusrahasto hallittua riskiä hakevalle Absoluuttista tuottoa lyhyen tai pitkän tähtäimen sijoittajalle osakkeita alhaisemmalla riskillä Confido Capitalin tarjoama erikoissijoitusrahasto Visio Allocator on rahastomuotoinen varainhoitotuote hallittua riskiä, mutta silti keskimääräistä korkeampaa tuottoa hakevalle yksityiselle tai yhteisösijoittajalle. Rahaston tuottotavoitteena on keskimäärin 12 %:n vuotuinen tuotto osakemarkkinoita selvästi alhaisemmalla riskillä, markkinatilanteesta riippumatta. Rahaston riskitasolla tarkoitetaan rahasto-osuuden päivätuoton volatiliteettia. Rahaston minimimerkintä on Rahaston sijoitustoiminta on keskittynyt Pohjois-Euroopan osake- ja korkomarkkinoille markkinatilanteen mukaan sijoituksia hajauttaen. Rahaston salkunhoitajien tavoitteena on aktiivisen sijoitusten hajauttamisen myötä saavuttaa riskitaso, joka on alhaisempi kuin osakemarkkinoiden keskimääräinen riskitaso. Aktiivinen markkinatilanteen seuranta, vuosien asiantuntemus ja salkunhoitajien poikkeuksellisen vahva sitoutuminen rahastoon tekee Visio Allocatorista turvallisen ja tuottavan sijoituskohteen sijoittajalle, joka haluaa nukkua yönsä hyvin. Ainutlaatuista likviditeettiä lyhytaikaiselle sijoittajalle Ainutlaatuiseksi Visio Allocatorin tekee mahdollisuus nostaa rahastoon sijoitetut varat tavanomaista nopeammin. Visio Allocator on likvidi tuote, josta rahaa voi ottaa pois halutessaan kerran kuukaudessa, eikä sen arvon oleteta heittelevän kuten korkeamman riskin suorissa osakesijoituksissa. Tästä syystä Visio Allocator sopii erinomaisesti myös lyhyen tähtäimen sijoittajalle, jolle on keskeistä saada rahastoon sijoitetut varat nopeasti lunastettua. Rahastoon sijoittava yritys tai yksityinen taho voi toisin sanoen hakea pankkitalletuksia huomattavasti parempaa tuottoa lyhytaikaisesti huomattavasti suoria osakesijoituksia matalammalla riskillä.

3 Yhteinen tahtotila asiakkaan kanssa Visio Allocatorin salkunhoitajat ovat sijoittaneet merkittävän osan nettovarallisuudestaan rahastoon. Salkunhoitajien ja rahastoon sijoittavien asiakkaiden intressit ovat siten yhteiset. Rahaston omistajien ja salkunhoitajien sitoutuessa yhdessä osuudenomistajiksi tekee salkunhoidosta pitkäaikaista ja vastuullista. Salkunhoitajien tavoitteena on sekä aktiivisen omaisuudenhoidon että tehokkaan hajautuksen avulla saavuttaa vuosittain absoluuttista tuottoa osakemarkkinaindekseihin verrattavan tuoton sijaan. Erikoissijoitusrahasto Visio Allocatorin asiakasjakauma. Salkunhoitajien intressit ovat yhteiset osuudenomistajien kanssa. 24 % Instituutionaaliset sijoittajat 40 % Yksityishenkilöt Salkunhoitajat 25 % Veikko Laine Oy (omistaa 24 % VISIOsta) 11 % Salkunhoitajat ovat sijoittaneet merkittävän osan nettovarallisuudestaan hoitamiimme rahastoihin Salkunhoitajat 1)Osuudenomistajien ovat sijoittaneet ja salkunhoitajien merkittävän intressit yhtenäiset osan nettovarallisuudestaan hoitamiimme rahastoihin 1. 2)Vakaa Osuudenomistajien sijoittajakunta, koska ja salkunhoitajien sekä omistajat, että intressit salkunhoitajat yhtenäiset ovat sitoutuneet pitkäaikaisiksi osuudenomistajiksi* 2. Vakaa sijoittajakunta, koska sekä omistajat, että salkunhoitajat ovat sitoutuneet pitkäaikaisiksi * Petri Tuutilla on henkilökohtaisiin rahasto-osuuksiinsa liittyvä lunastusrajoitus osuudenomistajiksi* * Petri Tuutilla on henkilökohtaisiin rahasto-osuuksiinsa liittyvä lunastusrajoitus

4 Työtä yhteisen tavoitteen eteen Suomen kokeneimpiin kuuluva rahaston Vastuullinen salkunhoitaja (CIO) Petri Tuutti on itse merkittävä sijoittaja rahastossa. Hän on siis itse sijoittajakumppani asiakkaan kanssa. Tahtotila asiakkaan kanssa on yhteinen. Vastuullinen salkunhoitaja hahmottaa sekä markkinoiden riskit että mahdollisuudet kirkkaasti. Salkunhoidossa on olennaista hahmottaa markkinoiden trendejä historialliseen ymmärrykseen peilaten. Hätiköityihin päätöksiin ei kannata ryhtyä. Tyypillisesti pyrin lisäämään rahaston osakepainotuksia vasta markkinoiden trendimuutoksen varmistuttua. En siten yleensä osta osakkeita välittömästi kurssien ollessa laskussa, vaan pyrin pitkäaikaiseen, hallittuun tuottoon. Tämä on kokemukseni mukaan hoitamieni rahastojen osuudenomistajille selkeä etu, Tuutti kertoo sijoitusfilosofiastaan. Petri Tuutti (s. 1968) aloitti aktiivisen osakesijoittamisen vuonna Pitkä kokemus ja poikkeuksellinen lahjakkuus näkyvät myös Petrin tuloksissa. Arvopaperi-lehti valitsi vuonna 2012 Tuutin lehden perinteisen salkkukisan ylivoimaiseksi voittajaksi. Tuutin valinnat sadantuhannen euron sijoituspotille tuottivat yli 31 prosentin arvonnousun. Petri Tuutin tuottohistoria Petri Tuutti * OMX Helsinki Cap Petri Tuutin tuottohistoria* ajanjaksolle 12/ /2013 on 10,7 % p.a., OMX Helsinki Cap indeksin tuottaessa samaan aikaan 5,0 % vuositasolla * Yhdistetty tuottohistoria: Avenir Rahasto (12/ /2008), henkilökohtainen sijoitustoiminta (01/ /2010) ja VISIO Allocator (04/ /2013)

5 Rahastoon sijoittavalla salkunhoitajalla on asiakkaan kanssa yhteinen tavoite. Visio Allocatorin sijoitusprosessissa menestykseen vaikuttavat monet tekijät Onnistuneessa salkunhoidossa on tärkeää löytää voittajayritykset ja pyrkiä välttämään isot tappiot. Erikoissijoitusrahasto Allocatorin sijoitusprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: Top-down Globaali makrotalous Maa- ja sektorikohtaiset tekijät Sijoitusteemat Toimialanäkymät Allokaatiopäätös Suojauspäätökset Osakeriski Valuuttariski Muut riskit Sijoitusideoiden kehittäminen Analyysi Toteutus Tunnuslukuvertailu Johdon tapaamiset Buy ja Sell-side kontaktimme Toimiala- ja yhtiödata Sijoituskonferenssit Kilpailijat Oma kassavirtaperusteinen malli yrityksen arvon määrittämiseen Yhtiökohtainen analyysi Ali- tai yliarvostuksen poistumiseen vaikuttavat tekijät Tekninen analyysi ajoituksen apuna Positioiden riski - tuottosuhteen optimointi Positiokoko Tavoitehinta ja stop-loss Bottom-up Jokaisessa sijoitusprosessin vaiheessa valintoja punnitaan sekä yleisten markkina- ja toimialanäkymien että oman asiantuntemuksemme valossa. Sijoitusideoiden kehittämisvaiheessa salkunhoitajat vertaavat globaaleja makrotalouden näkymiä sekä maakohtaisia tekijöitä eri sijoituskohteiden tunnuslukuihin ja muuhun yhtiödataan. Sijoituskonferensseissa ja yhtiöiden johdon tapaamisissa kartoitetaan potentiaalisimpia kohteita syvempää analyysia varten. Analyysivaiheessa yleisiä toimialanäkymiä verrataan yhtiökohtaisiin analyyseihin sekä sovelletaan salkunhoitajien omaa kassavirtaperusteista mallia mahdollisen yrityssijoituskohteen todellisen arvon määrittämiseen.

6 Toteutusvaiheessa hahmotetaan lopulliset osake-, valuutta- ja muut riskit, optimoidaan sijoituskohteiden eli positioiden riski-tuottosuhde sekä päätetään positiokoosta. Vastuullisessa salkunhoidossa on olennaista paitsi tunnistaa voittajayritykset, mutta myös tunnistaa ja kontrolloida riskejä. Visio Allocatorin sijoitusstrategia Erikoissijoitusrahaston Visio Allocatorin sijoitustoiminta keskittyy pääasiassa pohjoismaisille osake- ja korkomarkkinoille markkinatilanteen mukaisesti. Tämän lisäksi rahasto voi sijoittaa vaihtoehtoisiin pääomaluokkiin, esimerkiksi raaka-aineisiin ja kehittyville osakemarkkinoille. Rahasto voi myydä arvopapereita, joita se ei omista myyntihetkellä (lyhyeksimyynti), joten rahasto voi ottaa sekä positiivisen että negatiivisen näkemyksen eri pääomaluokkiin. Rahaston osakesijoitusten nettodelta voi vaihdella -100 %:n ja +200 %:n välillä. Rahaston bruttosijoitusaste voi olla korkeintaan 350 %. Rahaston korkopositioiden ns. modifioitu duraatio voi vaihdella -10 ja +10 välillä. Rahasto voi käyttää johdannaisia sekä suojaustarkoituksessa että sijoitustoiminnan tehostamiseen. Markkinatilanteen mukainen rahaston omaisuuslajien vaihteluväli on seuraava: osakesijoitukset %, korkoinstrumentit % ja raaka-ainejohdannaiset 0-10 %. Rahasto toimii markkinoilla pääasiallisesti portfoliosijoittajana. Rahastosijoittajalla on veroetu puolellaan Sijoittaja saa parhaimman tuoton sijoitukselleen muuttamalla salkkunsa sisältöä ja riskitasoa aktiivisesti. Mikäli suoria osakesijoituksia tekevä sijoittaja haluaa vaihtaa salkkunsa sisältöä esimerkiksi kerran vuodessa, joutuu hän maksamaan vuosittain pääomaveroa.

7 Rahastosijoituksissa tilanne on osuudenomistajan kannalta edullisempi. Niissä veronmaksu lykkääntyy rahasto-osuuden lunastamiseen saakka, jolloin veron maksun siirtyminen tulevaisuuteen lisää rahastosijoituksen kokonaistuottoa. Veroetu on luonnollisesti sitä korkeampi, mitä pidempi sijoitusaika on tai mitä korkeampi tuotto-odotus on. Erikoissijoitusrahasto Allocatorin tekniset tiedot Aloituspäivä Toiminnan tavoite Absoluuttisen tuoton rahasto, joka keskittyy Pohjois-Euroopan osakemarkkinoille. Tavoitetuotto on 12 % per annum osakemarkkinoita alhaisemmalla riskillä. Sijoitusprosessi Rahaston sijoitustoiminta perustuu aktiiviseen allokaatioon eri omaisuusluokkien välillä sekä yksittäisten osakkeiden analysointiin. Osakemarkkina- ja valuuttariskit suojataan salkunhoitajien markkinanäkemysten mukaisesti. Referenssituotto Viimeisin virallinen TyEL perustekorko lisättynä 0,5 % marginaalilla (1H2013 referenssituotto on 4,5 %) Rahaston koko 57 MEUR Hallinnointipalkkio 1,25 % per annum (yli merkinnästä 0,25 % palautetaan sijoittajalle) Tuottosidonnainen palkkio 20 % vertailuindeksin ylittävästä tuotosta (merkintäkohtainen high water mark) Valuutta EUR Minimisijoitus EUR Merkinnät ja lunastukset Kuukauden viimeisenä pankkipäivänä, viiden pankkipäivän varoitusajalla Merkintäpalkkio Enintään 1 % Lunastuspalkkio Enintään 0,5 % High Water Mark Kyllä Säilytysyhteisö Skandinaviska Enskilda Banken AB Hallinnoija UB Rahastoyhtiö Oy

8 Pieni sijoitusrahastosanasto sijoittajalle Absoluuttinen tuotto Absoluuttisella tuotolla tarkoitetaan positiivista tuottoa markkinatilanteesta riippumatta, mikä perustuu aktiiviseen sijoituspolitiikkaan. Aktiivisella sijoituspolitiikalla pyritään suojautumaan markkinariskiltä. Tällöin rahaston sijoituksia hajautetaan erilaisiin kohteisiin ja myös johdannaisiin. Arvopaperi Asiakirja tai arvo-osuus, kuten osake, joukkovelkakirja tai sijoitusrahasto-osuus, joka on arvopaperikaupan kohteena. Erikoissijoitusrahasto Sijoitusrahasto, joka voi poiketa sijoitusrahastolain sijoitusrajoituksista. Erikoissijoitusrahasto voi esimerkiksi keskittää sijoitukset vain tiettyihin kohteisiin. Hajauttaminen Sijoitusstrategia, jolla vähennetään alttiutta suunnittelemattomalle riskille. Suunnittelematon riski tarkoittaa riskiä, jota voidaan hallita. Suunnittelemattoman riskin vastakohta on markkinariski eli suunnitelmallinen riski. Hajauttamisessa rahaston sijoituksia painotetaan markkinatilanteen mukaan joko osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin tms. Johdannainen Sijoitusinstrumentti, jonka arvo perustuu jonkin toisen, kohde-etuutena olevan arvopaperin, indeksin, valuutan, hyödykkeen tai oikeuden arvoon. Joukkolaina Yritykset, valtio, kunnat ja muut oikeushenkilöt voivat ottaa lainaa yleisöltä laskemalla liikkeeseen joukkovelkakirjalainoja. Joukkolaina jaetaan nimellisarvoltaan erisuuruisiksi joukkovelkakirjoiksi. Likvidi Helposti ja nopeasti rahaksi muutettava. Lunastushinta Sijoitusrahasto-osuudesta sen omistajalle maksettava hinta. Markkinariski Yleisen kurssikehityksen vaikutus yksittäisen osakkeen kurssiin. Modifioitu duraatio Korkorahaston arvon herkkyys korkotason muutoksille. Ts. kuinka monta prosenttia rahaston arvo muuttuu, kun korkotaso laskee tai nousee prosenttiyksikön.

9 Osake Osuus yhtiön osakepääomasta. Osakerahastolla tarkoitetaan pääasiassa osakkeisiin varansa sijoittavaa sijoitusrahastoa. Portfolio Sijoitussalkku, joka koostuu useista eri sijoituskohteista. Rahasto-osuus Sijoitusrahasto-osuus. Rahaston pääoma jakautuu keskenään yhtä suuriksi osuuksiksi. Sijoitusrahasto Pääasiassa arvopapereista koostuva kokonaisuus, jonka omistavat siihen sijoittaneet osuudenomistajat osuuksiensa suhteessa. Tuotto-osuus Sijoitusrahaston voitoistaan osuudenomistajille jakama tuotto. Volatiliteetti Rahaston tuoton heilahteluista aiheutuvaa riskiä kuvaava tunnusluku eli ns. standardipoikkeama. Prosenttiluku kertoo, miten rahasto-osuuden tuotto poikkeaa eri aikoina keskimääräisestä vuositason tuotosta. Haluatko keskustella lisää rahastosijoittamisen mahdollisuuksista? Ota yhteyttä niin keskustellaan tavoitteistasi tarkemmin. Janne Mäkelä Partner Confido Capital Oy Lönnrotinkatu 15 C Helsinki Finland GSM +358 (0) Fax +358 (0) Tel (0) janne.makela@confidocapital.com

UB Sijoitusrahastot. Kesäkuu 2014

UB Sijoitusrahastot. Kesäkuu 2014 UB Sijoitusrahastot Kesäkuu 2014 UB Sijoitusrahastot Allocator EM Multi Strategy 2 UB Eurooppa REIT Rahaston varat sijoitetaan eurooppalaisten listattujen kiinteistösijoitusyhtiöiden osakkeisiin. Rahasto

Lisätiedot

Liite yv 20/1/2015. Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ja kuntayhtymäkonsernin. Varallisuuden hoito ja sijoitustoimintaa koskevat periaatteet

Liite yv 20/1/2015. Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ja kuntayhtymäkonsernin. Varallisuuden hoito ja sijoitustoimintaa koskevat periaatteet Liite yv 20/1/2015 Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ja kuntayhtymäkonsernin Varallisuuden hoito ja sijoitustoimintaa koskevat periaatteet Hyväksytty yhtymävaltuustossa 8.9.2015, 20 Sisällysluettelo 1. Sijoitustoiminnan

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNKI ENERGIARAHASTON SIJOITUSPERIAATTEET KH 3.9.2007, KH 25.11.2013 (esitys muutoksin)

HEINOLAN KAUPUNKI ENERGIARAHASTON SIJOITUSPERIAATTEET KH 3.9.2007, KH 25.11.2013 (esitys muutoksin) 1 HEINOLAN KAUPUNKI ENERGIARAHASTON SIJOITUSPERIAATTEET KH 3.9.2007, KH 25.11.2013 (esitys muutoksin) SIJOITTAMISEN PERIAATTEITA Sijoittaminen tapahtuu rahastojen kautta käyttäen vähintään kahta varainhoitajaa.

Lisätiedot

AMERIKKA SIJOITUSRAHASTO

AMERIKKA SIJOITUSRAHASTO AMERIKKA SIJOITUSRAHASTO UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- UB Amerikka patentoidulla sijoitusprosessilla tuloksiin UB Amerikka on Yhdysvaltain osakemarkkinoille sijoittava rahasto, jonka salkunhoidossa

Lisätiedot

UB SMART ERIKOISSIJOITUSRAHASTO

UB SMART ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB SMART ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- Laadukasta varainhoitoa rahastomuodossa Erikoissijoitusrahasto UB Smart UB Smart on erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisille

Lisätiedot

Aamuseminaari 9.4.2008

Aamuseminaari 9.4.2008 Aamuseminaari 9.4.2008 Rahastouutuuksia alkuvuonna Nordea Absoluuttisen Tuoton Salkku Rahastojen rahasto, joka yhdistää Nordean absoluuttisen tuoton strategioita Positiivista tuottoa ja hajautusta salkkuun

Lisätiedot

OP-Säästö tulevaisuuteen -sijoituskori Myyntiesite/säännöt

OP-Säästö tulevaisuuteen -sijoituskori Myyntiesite/säännöt OP-Säästö tulevaisuuteen -sijoituskori Myyntiesite/säännöt Voimassa 24.9.2014 alkaen. OP-Säästö tulevaisuuteen -sijoituskori OP-Säästö tulevaisuuteen -sijoituskori (jäljempänä sijoituskori) tarjoaa valmiin,

Lisätiedot

OP-Local Emerging Market Debt -erikoissijoitusrahasto

OP-Local Emerging Market Debt -erikoissijoitusrahasto OP-Local Emerging Market Debt -erikoissijoitusrahasto Kehittyvien maiden talouskasvu jatkuu vahvana 10 % 9 % 8 % 2007 2008 Lähde: Consensus Economics 10/2007 7 % 6 % 5 % 4 % 3 % 2 % 1 % 0 % Turkki Brasilia

Lisätiedot

Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics www.hanken.fi

Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics www.hanken.fi Sijoittajan sanastoa Pörssisäätiön sijoituskoulu VERO 2014 Prof. Minna Martikainen Hanken School of Economics, Finland Sijoitusmaailman termistö ja logiikka, omat toimet ja näin luen. SIJOITUSMAAILMAN

Lisätiedot

PIENSIJOITTAJAN PERUSKURSSI HENRI HUOVINEN

PIENSIJOITTAJAN PERUSKURSSI HENRI HUOVINEN PIENSIJOITTAJAN PERUSKURSSI HENRI HUOVINEN Sijoitusrahasto on sijoitusinstrumentti, joka sijoittaa varansa mm. osakkeisiin (osakerahasto), joukkolainoihin (korkorahasto), kiinteistöihin tai sekä osakkeisiin

Lisätiedot

Eufex Rahastohallinto Oy Y-tunnus 2179399-4 Eteläesplanadi 22 A, 00130 Helsinki 09-86761413 www.eufex.fi/rahastohallinto

Eufex Rahastohallinto Oy Y-tunnus 2179399-4 Eteläesplanadi 22 A, 00130 Helsinki 09-86761413 www.eufex.fi/rahastohallinto EPL Hyödyke Erikoissijoitusrahasto Vuosikertomus 17.6.-31.12.2013 EPL Hyödyke 2013.12.31 Rahaston perustiedot Tuotto A1 Rahastotyyppi Raaka-ainerahasto 1 kuukausi 0.57% Toiminta alkanut 2009.06.01 3 kuukautta

Lisätiedot

Hajauttamisen perusteet

Hajauttamisen perusteet Hajauttamisen perusteet Sisältö 1. Miksi hajauttaa sijoituksia? 2. Ajallinen hajauttaminen 3. Hajautus omaisuusluokissa 4. Toimialakohtainen hajauttaminen 5. Hajauttaminen yhtiön koon mukaan 6. Maantieteellinen

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB SMART

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB SMART ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB SMART UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- Erikoissijoitusrahasto UB Smart älykäs varainhoitorahasto UB Smart on erikoissijoitusrahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisille

Lisätiedot

Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon tai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen

Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon tai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon tai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen Rahamuseo 2.11.2010 2.11.2010 Tero Oikarinen ja Johanna Örndahl Esimerkkejä suorista sijoituksista Osakkeet Korot Hyödykkeet

Lisätiedot

SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto. Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen.

SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto. Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen. SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen. -sijoitusrahaston säännöt Rahaston säännöt muodostuvat näistä rahastokohtaisista

Lisätiedot

UB Sijoitusrahastot. Elokuu United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, Helsinki

UB Sijoitusrahastot. Elokuu United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, Helsinki UB Sijoitusrahastot Elokuu 2016 United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, 00100 Helsinki UB Omaisuudenhoito UB Securities UB Rahastoyhtiö UB Capital UB Real Assets UB Nordic Forest UB Sijoitusrahastot

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB REAALIOMAISUUS

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB REAALIOMAISUUS ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB REAALIOMAISUUS Reaaliomaisuus tarjoaa mahdollisuuden päästä kilpailukykyiseen tuottoon keskimääräistä alhaisemmalla riskillä. Juuso Uski sijoitusjohtaja Erikoissijoitusrahasto

Lisätiedot

UB Sijoitusrahastot. Maaliskuu United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, Helsinki

UB Sijoitusrahastot. Maaliskuu United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, Helsinki UB Sijoitusrahastot Maaliskuu 2017 United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, 00100 Helsinki UB Omaisuudenhoito UB Securities UB Rahastoyhtiö UB Capital UB Real Assets UB Nordic Forest UB Sijoitusrahastot

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB REAALIOMAISUUS

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB REAALIOMAISUUS ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB REAALIOMAISUUS UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- Reaaliomaisuus tarjoaa mahdollisuuden päästä kilpailukykyiseen tuottoon keskimääräistä alhaisemmalla riskillä. Juuso Uski sijoitusjohtaja

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- UB METSÄ V U O S I T U O T T O T AV O I T E Metsästä parempaa tuottoa Metsä on hyvin arvonsa säilyttävä ja vakaata tuottoa tarjoava sijoituskohde,

Lisätiedot

NORDIC PROPERTY ERIKOISSIJOITUSRAHASTO

NORDIC PROPERTY ERIKOISSIJOITUSRAHASTO NORDIC PROPERTY ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- UB Nordic Property Liikekiinteistöistä parempaa tuottoa Erikoissijoitusrahasto UB Nordic Property on liike- ja toimitilakiinteistöihin

Lisätiedot

Erikoissijoitusrahasto UB Reaaliomaisuus

Erikoissijoitusrahasto UB Reaaliomaisuus Erikoissijoitusrahasto UB Reaaliomaisuus unitedbankers.fi Reaaliomaisuus tarjoaa mahdollisuuden päästä kilpailukykyiseen tuottoon keskimääräistä alhaisemmalla riskillä. Juuso Uski sijoitusjohtaja Erikoissijoitusrahasto

Lisätiedot

SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto. Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen.

SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto. Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen. SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen. -sijoitusrahaston säännöt Rahaston säännöt muodostuvat näistä rahastokohtaisista

Lisätiedot

Tervetuloa! Aktia Rahastoyhtiö - Suomen menestynein rahastoyhtiö 2007!

Tervetuloa! Aktia Rahastoyhtiö - Suomen menestynein rahastoyhtiö 2007! Tervetuloa! Aktia Rahastoyhtiö - Suomen menestynein rahastoyhtiö 2007! UUTTA! Markkinakatsaus Aamuseminaari 12.3.2008 Ongelma: USA:n asuntomarkkinat -18% Ongelma: USA:n asuntomarkkinat Rahoituslaitoksilla

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2015 SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2-3 Tuloslaskelma

Lisätiedot

Rahastosäästämisen ABC

Rahastosäästämisen ABC Rahastosäästämisen ABC Sisältö 1. Sijoitusrahaston määritelmä 2. Rahastojen hinnoittelu & kustannukset 3. Rahastotyypit 4. Säästäminen ja rahastot 5. Rahastot Nordnetin palvelussa 6. Verotus Sijoitusrahaston

Lisätiedot

Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon tai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen

Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon tai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon tai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen Rahamuseo 10.5.2011 Esityksen sisältö Yleiskatsaus sijoituskohteiden valikoimaan Sijoitustuotteiden keskeisiä ominaisuuksia

Lisätiedot

Front Capital Parkki -sijoitusrahasto

Front Capital Parkki -sijoitusrahasto Front Capital Parkki -sijoitusrahaston säännöt vahvistettiin Finanssivalvonnan toimesta 14.9.2009 ja rahasto aloitti sijoitustoiminnan 26.10.2009. Rahaston tavoitteena on matalalla riskillä sekä alhaisilla

Lisätiedot

UB KORKOSALKKU. Aktiivinen korkorahasto. Mitä joukkovelkakirjalainat ovat? UB Korkosalkku -rahaston sijoituspolitiikka

UB KORKOSALKKU. Aktiivinen korkorahasto. Mitä joukkovelkakirjalainat ovat? UB Korkosalkku -rahaston sijoituspolitiikka UB KORKOSALKKU UB Korkosalkku on aktiivisesti hoidettu rahasto, jonka varat sijoitetaan pääasiassa eurooppalaisten yritysten liikkeeseen laskemiin euromääräisiin joukkovelkakirjoihin. Tavoitteena on kasvattaa

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- Metsästä parempaa tuottoa Metsä on hyvin arvonsa säilyttävä ja vakaata tuottoa tarjoava sijoituskohde, joka sopii täydennykseksi monenlaisiin

Lisätiedot

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski- ja tuottoprofiili

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski- ja tuottoprofiili AVAINTIETOESITE Tämä asiakirja sisältää sijoittajalle annettavat avaintiedot rahastosta. Se ei ole markkinointiaineistoa. Avaintiedot on annettava lakisääteisesti, jotta sijoittaja ymmärtäisi rahaston

Lisätiedot

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili AVAINTIETOESITE 6/2018 Tämä asiakirja sisältää sijoittajalle annettavat avaintiedot rahastosta. Se ei ole markkinointiaineistoa. Avaintiedot on annettava lakisääteisesti, jotta sijoittaja ymmärtäisi rahaston

Lisätiedot

TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2012

TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2012 AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA Hyväksytty 29.8.2010 1 (10) TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2012 SIJOITUSPOLITIIKKA 1. AYY SIJOITUSOMAISUUS 1.1. Sijoitusomaisuuden rakenne 1.2. Lähtökohta sijoituspolitiikalle

Lisätiedot

Eufex Aegis Erikoissijoitusrahaston sulautuminen EPL Korko Sijoitusrahastoon

Eufex Aegis Erikoissijoitusrahaston sulautuminen EPL Korko Sijoitusrahastoon TIEDOTE 1 Eufex Aegis Erikoissijoitusrahaston sulautuminen EPL Korko Sijoitusrahastoon Sulautumisen syyt Sulautumisen seuraukset Elite Varainhoito Oy selkeyttää rahastovalikoimaansa yhdistämällä kaksi

Lisätiedot

Kannuksen kaupunki SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET

Kannuksen kaupunki SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kannuksen kaupunki SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET 2 Sisältö 1. SIJOITUSTOIMINNAN MÄÄRITELMÄT... 3 2. SIJOITUSTOIMINNAN YLEISET PERIAATTEET... 3 3. TOIMIALASIJOITTAMISEN PERUSTEET... 3 4. KASSAVAROJEN SIJOITTAMISEN

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin sijoittamisen puitteet ja sijoitussuunnitelma vuosille 2014-2016

Iisalmen kaupungin sijoittamisen puitteet ja sijoitussuunnitelma vuosille 2014-2016 1 (10) Iisalmen kaupungin sijoittamisen puitteet ja sijoitussuunnitelma vuosille 2014-2016 Sijoitustyöryhmä 27.5.2014 Kaupunginhallitus 9.6.2014 Kaupunginvaltuusto x.x.2014 2 (10) Sisällysluettelo 1 Tausta

Lisätiedot

Elite Alfred Berg Optimi Erikoissijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Optimaalivarainhoito Sijoitusrahastoon

Elite Alfred Berg Optimi Erikoissijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Optimaalivarainhoito Sijoitusrahastoon ASIAKASTIEDOTE 2.11.2018 1/4 Arvoisa Asiakkaamme, Optimi Erikoissijoitusrahasto sulautuu Optimaalivarainhoito Sijoitusrahastoon Optimi Erikoissijoitusrahasto sulautuu Optimaalivarainhoito Sijoitusrahastoon.

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2014

SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2014 SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2014 SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2-3 Tuloslaskelma

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB METSÄ UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- Metsästä parempaa tuottoa Metsä on hyvin arvonsa säilyttävä ja vakaata tuottoa tarjoava sijoituskohde, joka sopii täydennykseksi monenlaisiin

Lisätiedot

Handelsbanken Rahastosalkku -

Handelsbanken Rahastosalkku - Rahastosalkku - aktiivista varainhoitoa sijoitusrahastoilla Sijoitusristeily 2007 Salkunrakentamisen perusperiaatteet Hajauta sijoituksia sekä korko- että osakemarkkinoille Hajauta sijoituksia myös omaisuusluokkien

Lisätiedot

eq Pikkujättiläiset Varsinainen rahastoesite

eq Pikkujättiläiset Varsinainen rahastoesite eq Pikkujättiläiset Varsinainen rahastoesite Varsinainen rahastoesite koostuu rahastokohtaisesta ja yhteisestä osasta sekä rahaston säännöistä Rahaston perustiedot eq Pikkujättiläiset on Suomen sijoitusrahastolain

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2012 ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus

Lisätiedot

Sijoitusrahasto Seligson & Co Rahamarkkinarahasto AAA

Sijoitusrahasto Seligson & Co Rahamarkkinarahasto AAA Yksinkertainen on tehokasta Sijoitusrahasto Seligson & Co Rahamarkkinarahasto AAA Puolivuosikatsaus 30.6.2012 Rahastotyyppi: Lyhyet korot, euro-alue Rekisteröimisvuosi: 4/1998 Salkunhoitajat: Jani Holmberg

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2012 SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma

Lisätiedot

Eufex Hedge. Parhaat hedgerahastot yhdessä rahastossa

Eufex Hedge. Parhaat hedgerahastot yhdessä rahastossa Eufex Hedge Parhaat hedgerahastot yhdessä rahastossa Eufex Oy perustettu vuonna 2000 Suomen Rahoitustarkastuksen valvonnan alainen sijoituspalveluyritys liiketoiminta-alueet rahastoanalyysi rahastovarainhoito

Lisätiedot

SIJOITUSTOIMINNAN PERIAATTEET Savon koulutuskuntayhtymä

SIJOITUSTOIMINNAN PERIAATTEET Savon koulutuskuntayhtymä HA LLINTO PALV ELU T SIJOITUSTOIMINNAN PERIAATTEET Savon koulutuskuntayhtymä Käsitelty: yhtymähallitus 27.5.2016 xx Hyväksytty: yhtymävaltuusto 14.06.2016 xx Tämä ohje on voimassa 1.8.2016 alkaen toistaiseksi.

Lisätiedot

Salkunhoito Horisontti -sijoituskori

Salkunhoito Horisontti -sijoituskori Salkunhoito Horisontti -sijoituskori Sijoituskorin säännöt Sijoituskorin keskeiset ehdot Sijoituskorin nimi: Salkunhoito Horisontti -sijoituskori Sijoituskorin hoitaja: Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili 2/2019 AVAINTIETOESITE Tämä asiakirja sisältää sijoittajalle annettavat avaintiedot rahastosta. Se ei ole markkinointiaineistoa. Avaintiedot on annettava lakisääteisesti, jotta sijoittaja ymmärtäisi rahaston

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2017 SIJOITUSRAHASTO RUSSIAN PROSPERITY FUND EURO 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2-3 Tuloslaskelma

Lisätiedot

NÄIN ONNISTUT RAHASTOSÄÄSTÄJÄNÄ. Lue kuinka saat varasi kasvamaan.

NÄIN ONNISTUT RAHASTOSÄÄSTÄJÄNÄ. Lue kuinka saat varasi kasvamaan. NÄIN ONNISTUT RAHASTOSÄÄSTÄJÄNÄ. Lue kuinka saat varasi kasvamaan. Mitä rahastosijoittaminen on? Rahastosijoittaminen on helppoa ja vaivatonta ja voit itse valita oman säästötapasi. Sopiiko sinulle kertasijoitus

Lisätiedot

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili AVAINTIETOESITE 06/2018 Tämä asiakirja sisältää sijoittajalle annettavat avaintiedot rahastosta. Se ei ole markkinointiaineistoa. Avaintiedot on annettava lakisääteisesti, jotta sijoittaja ymmärtäisi rahaston

Lisätiedot

TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2010 SIJOITUSPOLITIIKKA

TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2010 SIJOITUSPOLITIIKKA AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 27.8.2010. hyväksyttäväksi 1 (11) TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2010 SIJOITUSPOLITIIKKA 1. SIJOITUSPOLITIIKKA 1.1. Sijoitusomaisuus 1.1.2010 1.2. Tuottotavoitteet

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTOTUTKIMUS

SIJOITUSRAHASTOTUTKIMUS SIJOITUSRAHASTOTUTKIMUS TUTKIMUSRAPORTTI 2015 1 SIJOITUSRAHASTOTUTKIMUS Sisällysluettelo 1 YHTEENVETO... 2 2 JOHDANTO... 2 2.1 Tutkimuksen tavoite... 2 2.2 Tutkimuksen toteutus... 2 3 KUVAUS SUOMEN SIJOITUSRAHASTOMARKKINOISTA...

Lisätiedot

Tervetuloa Aamuseminaarin!

Tervetuloa Aamuseminaarin! Tervetuloa Aamuseminaarin! Klo 8.15 Tervetuliaissanat Seppo Määttänen ja Jari Kivihuhta 8.20 Yhdistä aktiivinen sijoittaminen ja pääomaturva Miia Hukari 8.50 Unohda vertailuindeksi katse absoluuttiseen

Lisätiedot

- Kuinka erotan jyvät akanoista. Petri Kärkkäinen salkunhoitaja

- Kuinka erotan jyvät akanoista. Petri Kärkkäinen salkunhoitaja - Kuinka erotan jyvät akanoista Petri Kärkkäinen salkunhoitaja eq Suomiliiga eq Suomiliiga on Suomeen sijoittava osakerahasto Rahasto sijoittaa varansa suomalaisiin ja Suomessa noteerattujen yhtiöiden

Lisätiedot

Hajauttamisen perusteet

Hajauttamisen perusteet Hajauttamisen perusteet Tervetuloa webinaariin! Tavoitteena on, että opit hajauttamisen perusteet. On kuitenkin hyvä muistaa, että on olemassa muitakin huomioonotettavia yksityiskohtia, joita valistuneen

Lisätiedot

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili

AVAINTIETOESITE. Tavoitteet ja sijoituspolitiikka. Riski-tuottoprofiili AVAINTIETOESITE 01/2017 Tämä asiakirja sisältää sijoittajalle annettavat avaintiedot rahastosta. Se ei ole markkinointiaineistoa. Avaintiedot on annettava lakisääteisesti, jotta sijoittaja ymmärtäisi rahaston

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2014 SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2-3 Tuloslaskelma

Lisätiedot

FINLANDIA BRIC+ 25.8.2010 18.12.2013 FINLANDIA RAHASTOYHTIÖ OY FINLANDIA FOKUS 31.12.2013 18.12.2013 FINLANDIA RAHASTOYHTIÖ OY

FINLANDIA BRIC+ 25.8.2010 18.12.2013 FINLANDIA RAHASTOYHTIÖ OY FINLANDIA FOKUS 31.12.2013 18.12.2013 FINLANDIA RAHASTOYHTIÖ OY RAHASTOESITE Tämä asiakirja on sijoitusrahastolain mukainen rahastoesite. Rahastoesite koostuu yleisestä osasta ja Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien rahastojen rahastokohtaisista tiedoista sekä

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO PHOEBUS TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO PHOEBUS TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS ERIKOISSIJOITUSRAHASTO PHOEBUS TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2013 ERIKOISSIJOITUSRAHASTO PHOEBUS 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2-3 Tuloslaskelma ja tase 4 Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

Elite Alfred Berg Osakevarainhoito Sijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Osake Sijoitusrahastoon

Elite Alfred Berg Osakevarainhoito Sijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Osake Sijoitusrahastoon ASIAKASTIEDOTE 9.11.2018 1/4 Arvoisa Asiakkaamme, Elite Alfred Berg Osakevarainhoito Sijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Osake Sijoitusrahastoon Elite Alfred Berg Osakevarainhoito Sijoitusrahasto

Lisätiedot

Finlandia Suomi 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy. Finlandia Eurooppa 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy

Finlandia Suomi 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy. Finlandia Eurooppa 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy Rahastoesite Tämä asiakirja on sijoitusrahastolain mukainen rahastoesite. Rahastoesite koostuu yleisestä osasta ja Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien rahastojen rahastokohtaisista tiedoista sekä

Lisätiedot

erikoissijoitusrahasto investium osakevarainhoito

erikoissijoitusrahasto investium osakevarainhoito erikoissijoitusrahasto investium osakevarainhoito Erikoissijoitusrahasto Investium Osakevarainhoito hyödyntää kansainvälisesti erityisen ansioituneita salkunhoitajia ja kustannustehokasta indeksisijoittamista.

Lisätiedot

MERKINTÄTILIT Fondita Equity Spice: Fondita Nordic Small Cap: Fondita 2000+: Fondita Nordic Micro Cap: Fondita European Small Cap:

MERKINTÄTILIT Fondita Equity Spice: Fondita Nordic Small Cap: Fondita 2000+: Fondita Nordic Micro Cap: Fondita European Small Cap: RAHASTOESITE 01/2014 MERKINTÄTILIT Fondita Equity Spice: SEB FI07 3301 0001 1308 55 ESSEFIHX Aktia FI41 4055 4020 0260 09 HELSFIHH Nordea FI06 1200 3000 0015 29 NDEAFIHH OP FI97 5780 3820 0712 97 OKOYFIHH

Lisätiedot

Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon vai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen

Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon vai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen Sijoittaisinko indeksilainaan, rahastoon vai sijoitussidonnaiseen vakuutukseen Sijoitus-Invest 11. 12.11.2009 Paula Kirppu ja Tero Oikarinen Esityksen sisältö Yleiskatsaus sijoitustuotteiden markkinoihin

Lisätiedot

Erikoistuneet rahastoratkaisut. OP-Rahastoyhtiö Oy Mika Kivimäki

Erikoistuneet rahastoratkaisut. OP-Rahastoyhtiö Oy Mika Kivimäki Erikoistuneet rahastoratkaisut OP-Rahastoyhtiö Oy Mika Kivimäki Teemat Erikoistuneet rahastoratkaisut mitä ja miksi? OP-Raaka-aine- sijoitusrahasto OP-Vaihtovelkakirjalaina-sijoitusrahasto OP-ryhmän erikoistuneet

Lisätiedot

SULAUTUMISIA JA SÄÄNTÖMUUTOKSIA OP-RAHASTOYHTIÖN HALLINNOIMISSA RAHASTOISSA

SULAUTUMISIA JA SÄÄNTÖMUUTOKSIA OP-RAHASTOYHTIÖN HALLINNOIMISSA RAHASTOISSA SULAUTUMISIA JA SÄÄNTÖMUUTOKSIA OP-RAHASTOYHTIÖN HALLINNOIMISSA RAHASTOISSA OP-Rahastoyhtiö Oy:n hallitus on 12.6.2014 päättänyt toteuttaa yhtiön hallinnoimissa issa alempana ilmenevät sulautumiset. Sulautuva

Lisätiedot

RAHASTOESITE 1.7.2012

RAHASTOESITE 1.7.2012 RAHASTOESITE 1.7.2012 Tätä virallista rahastoesitettä täydennetään kunkin rahaston säännöillä. Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimista rahastoista on saatavissa lisäksi avaintietoesite. Sijoittajaa kehotetaan

Lisätiedot

Private Sijoitusvakuutukseen ja Private Kapitalisaatiosopimukseen liitettävissä olevien Danske Bank Private Banking sijoituskorien säännöt

Private Sijoitusvakuutukseen ja Private Kapitalisaatiosopimukseen liitettävissä olevien Danske Bank Private Banking sijoituskorien säännöt Private Sijoitusvakuutukseen ja Private Kapitalisaatiosopimukseen liitettävissä olevien Danske Bank Private Banking sijoituskorien säännöt Danske Varainhoito Korko -sijoituskori säännöt Danske Varainhoito

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2015 SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO-OBLIGAATIO 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 2-3 Tuloslaskelma

Lisätiedot

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO OBLIGAATIOINDEKSIRAHASTO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO OBLIGAATIOINDEKSIRAHASTO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO OBLIGAATIOINDEKSIRAHASTO TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2006 SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO EURO OBLIGAATIOINDEKSIRAHASTO 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus

Lisätiedot

Eufex Rahastohallinto Oy Y-tunnus 2179399-4 Eteläesplanadi 22 A, 00130 Helsinki 09-86761413 www.eufex.fi/rahastohallinto

Eufex Rahastohallinto Oy Y-tunnus 2179399-4 Eteläesplanadi 22 A, 00130 Helsinki 09-86761413 www.eufex.fi/rahastohallinto EPL 100 Erikoissijoitusrahasto Vuosikertomus 2011.12.27-2012.12.31 EPL 100 2012.12.31 Rahaston perustiedot Tuotto A1 D1 Rahastotyyppi Osakerahasto 1 kuukausi 2.83% 2.83% Toiminta alkanut 2011.12.27 3 kuukautta

Lisätiedot

ASIAKKAAN SIJOITUSKOKEMUS JA VAROJEN ALKUPERÄ YRITYKSET JA MUUT YHTEISÖT

ASIAKKAAN SIJOITUSKOKEMUS JA VAROJEN ALKUPERÄ YRITYKSET JA MUUT YHTEISÖT ASIAKKAAN SIJOITUSKOKEMUS JA VAROJEN ALKUPERÄ YRITYKSET JA MUUT YHTEISÖT Sijoituspalvelua UB-konsernissa tarjoavan yhtiön (jäljempänä UB ) on sijoituspalvelulain ja rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen

Lisätiedot

Finlandia Suomi 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy. Finlandia Eurooppa 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy

Finlandia Suomi 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy. Finlandia Eurooppa 9.7.2010 14.6.2013 Finlandia Rahastoyhtiö Oy Rahastoesite Tämä asiakirja on sijoitusrahastolain mukainen rahastoesite. Rahastoesite koostuu yleisestä osasta ja Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien rahastojen rahastokohtaisista tiedoista sekä

Lisätiedot

Kvalt liite 2 Kv 9.12.2014. Sijoitustoiminnan perusteet SUOMUSSALMEN KUNTA

Kvalt liite 2 Kv 9.12.2014. Sijoitustoiminnan perusteet SUOMUSSALMEN KUNTA 2015 Kvalt liite 2 Kv 9.12.2014 Sijoitustoiminnan perusteet SUOMUSSALMEN KUNTA 2 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kuntalain 13 mukaan kunnanvaltuuston tulee päättää kunnan sijoitustoiminnan yleisistä perusteista.

Lisätiedot

Tammikuu Aalto Varovainen Sijoitusrahasto sulautuu Elite Korko Sijoitusrahastoon.

Tammikuu Aalto Varovainen Sijoitusrahasto sulautuu Elite Korko Sijoitusrahastoon. ASIAKASTIEDOTE 1 (4) Tammikuu 2018 Arvoisa Asiakkaamme, Aalto Varovainen Sijoitusrahasto sulautuu Elite Korko Sijoitusrahastoon. Elite Rahastohallinto Oy selkeyttää rahastovalikoimaansa siten, että Aalto

Lisätiedot

Sijoitusrahasto Russian Prosperity Fund Euro

Sijoitusrahasto Russian Prosperity Fund Euro Yksinkertainen on tehokasta Sijoitusrahasto Russian Prosperity Fund Euro Puolivuosikatsaus 30.6.2012 Rahastotyyppi: Osakerahasto, Venäjä Rekisteröimisvuosi: 3/2000 Salkunhoitajat: Jonathan Aalto OSUUDEN

Lisätiedot

Sijoitusrahasto Seligson & Co Suomi -indeksirahasto

Sijoitusrahasto Seligson & Co Suomi -indeksirahasto Yksinkertainen on tehokasta Sijoitusrahasto Seligson & Co Suomi -indeksirahasto Puolivuosikatsaus 30.6.2009 SIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO SUOMI -INDEKSIRAHASTO Rahastotyyppi: Osakerahasto, Suomi Rekisteröimisvuosi:

Lisätiedot

Aalto Tasapainoinen Sijoitusrahasto sulautuu Elite Trendi Sijoitusrahastoon.

Aalto Tasapainoinen Sijoitusrahasto sulautuu Elite Trendi Sijoitusrahastoon. ASIAKASTIEDOTE 1 (4) Arvoisa Asiakkaamme, Aalto Tasapainoinen Sijoitusrahasto sulautuu Elite Trendi Sijoitusrahastoon. Elite Rahastohallinto Oy selkeyttää rahastovalikoimaansa siten, että Aalto Tasapainoinen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto. Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu Säännöt ovat voimassa alkaen.

SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto. Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu Säännöt ovat voimassa alkaen. SÄÄNNÖT [1] Sijoitusrahasto Rahaston voimassa olevat säännöt on vahvistettu 12.1.2016. Säännöt ovat voimassa 1.3.2016 alkaen. -sijoitusrahaston säännöt Rahaston säännöt muodostuvat näistä rahastokohtaisista

Lisätiedot

AVAINTIETOESITE SIJOITUSRAHASTO AKTIA EUROPE SMALL CAP, OSUUSLAJIT JA -SARJAT A, B, C JA D

AVAINTIETOESITE SIJOITUSRAHASTO AKTIA EUROPE SMALL CAP, OSUUSLAJIT JA -SARJAT A, B, C JA D AVAINTIETOESITE 02/2018 Tämä asiakirja sisältää sijoittajalle annettavat avaintiedot rahastosta. Se ei ole markkinointiaineistoa. Avaintiedot on annettava lakisääteisesti, jotta sijoittaja ymmärtäisi rahaston

Lisätiedot

Rahastosäästämisen ABC

Rahastosäästämisen ABC Rahastosäästämisen ABC Tervetuloa webinaariin! Rahastosäästämisen ABC webinaarin on tarkoitus opettaa sinulle rahastosäästämisen perusteet. Tämän esityksen aikana opit opit kuinka rahastot rakennettu ja

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS SIJOITUSRAHASTO FRONT SUOMI 31.12.2013 Y-tunnus: 2574013-6 SIJOITUSRAHASTO FRONT SUOMI SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3 Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

erikoissijoitusrahasto investium kiinteistövarainhoito

erikoissijoitusrahasto investium kiinteistövarainhoito erikoissijoitusrahasto investium kiinteistövarainhoito Historiallisesti kiinteistösijoitusten tuoton ja riskin suhde on ollut erinomainen moniin muihin omaisuusluokkiin nähden. Tarkko Laitinen hallituksen

Lisätiedot

RAHASTOESITE. Tämä asiakirja on sijoitusrahastolain mukainen rahastoesite. Rahastoesite koostuu yleisestä osasta ja Finlandia

RAHASTOESITE. Tämä asiakirja on sijoitusrahastolain mukainen rahastoesite. Rahastoesite koostuu yleisestä osasta ja Finlandia RAHASTOESITE Tämä asiakirja on sijoitusrahastolain mukainen rahastoesite. Rahastoesite koostuu yleisestä osasta ja Finlandia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien rahastojen rahastokohtaisista tiedoista sekä

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB POHJOISMAISET LIIKEKIINTEISTÖT

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB POHJOISMAISET LIIKEKIINTEISTÖT ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB POHJOISMAISET LIIKEKIINTEISTÖT UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt Liikekiinteistöistä parempaa tuottoa Erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset

Lisätiedot

Elite Rahastohallinto Oy Y-tunnus Eteläesplanadi 22, Helsinki

Elite Rahastohallinto Oy Y-tunnus Eteläesplanadi 22, Helsinki Vuosikertomus 1.1-31.12.2015 Rahaston perustiedot Rahastotyyppi Osakerahasto Toiminta alkanut 2014.12.31 Salkunhoitaja Elite Varainhoito Oyj Osuussarjat A1 A2 A3 A4 Bloomberg N/A N/A N/A N/A ISIN FI4000123120

Lisätiedot

Elite Alfred Berg Korkovarainhoito Sijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Korko Sijoitusrahastoon

Elite Alfred Berg Korkovarainhoito Sijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Korko Sijoitusrahastoon ASIAKASTIEDOTE 16.11.2018 1/4 Arvoisa Asiakkaamme, Elite Alfred Berg Korkovarainhoito Sijoitusrahasto sulautuu Elite Alfred Berg Korko Sijoitusrahastoon Elite Alfred Berg Korkovarainhoito Sijoitusrahasto

Lisätiedot

Veritas Eläkevakuutuksen osavuositulos 1 6/2010

Veritas Eläkevakuutuksen osavuositulos 1 6/2010 Veritas Eläkevakuutuksen osavuositulos 1 6/2010 1.1. 30.6.2010 lyhyesti Sijoitukset tuottivat 3,8 % Kiinteistösijoitukset 4,6 % Korkosijoitukset 4,2 % Osakkeet 3,3 % Vakavaraisuus vahvistui: vakavaraisuusaste

Lisätiedot

Elina Pankkiiriliike Oy. Varainhoito - hajautettu sijoittaminen Rahastot - Elina Varovainen - Elina Omaisuuslajit

Elina Pankkiiriliike Oy. Varainhoito - hajautettu sijoittaminen Rahastot - Elina Varovainen - Elina Omaisuuslajit Elina Pankkiiriliike Oy Varainhoito - hajautettu sijoittaminen Rahastot - Elina Varovainen - Elina Omaisuuslajit Aktiivinen ja turvallinen Elina Pankkiiriliike Elina Pankkiiriliike Oy aloitti toimintansa

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2013 ERIKOISSIJOITUSRAHASTO SELIGSON & CO KEHITTYVÄT MARKKINAT 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Toimintakertomus

Lisätiedot

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB NORDIC PROPERTY

ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB NORDIC PROPERTY ERIKOISSIJOITUSRAHASTO UB NORDIC PROPERTY UNITED BANKERS - OMAISUUDENHOITO- UB Nordic Property Liikekiinteistöistä parempaa tuottoa Erikoissijoitusrahasto UB Nordic Property on liike- ja toimitilakiinteistöihin

Lisätiedot

Osakekaupankäynnin alkeet

Osakekaupankäynnin alkeet Osakekaupankäynnin alkeet Sisältö 1. Mikä on osake? 2. Kuinka sijoitan osakkeisiin? 3. Osakesijoittamisen edut 4. Verotus 5. Nordnet osakesijoittajan tukena 6. Katsaus sijoittajan työkaluihin Mikä on osake?

Lisätiedot

Sijoituspolitiikka. Lahden Seudun Ekonomit ry Hyväksytty vaalikokouksessa

Sijoituspolitiikka. Lahden Seudun Ekonomit ry Hyväksytty vaalikokouksessa Sijoituspolitiikka Lahden Seudun Ekonomit ry Hyväksytty vaalikokouksessa 8.11.2017 Sijoitustoiminnan perusperiaatteet 1/4 Lahden Seudun ekonomit ryn sijoitustoiminnan perusperiaatteet ovat yhdistyksen

Lisätiedot

TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2013

TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2013 AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA Edustajisto hyväks. 29112012 1 (11) TALOUDEN- JA OMAISUUDENHOITOPOLITIIKKA 2013 SIJOITUSPOLITIIKKA 1. AYY SIJOITUSOMAISUUS 1.1. Sijoitusomaisuuden rakenne 1.2. Lähtökohta

Lisätiedot

Sijoitusrahaston säännöt ODIN Offshore

Sijoitusrahaston säännöt ODIN Offshore Käännös norjan kielestä Sijoitusrahaston säännöt ODIN Offshore 1 Sijoitusrahaston nimi Sijoitusrahasto ODIN Offshore on itsenäinen varallisuusmassa, joka muodostuu määrittelemättömän henkilöjoukon pääomasijoituksista,

Lisätiedot

Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma?

Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma? Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma? 18.5.2016 Sijoitusten jakaminen eri kohteisiin Korot? Osakkeet? Tämä on tärkein päätös! Tilanne nyt Perustilanne Perustilanne Tilanne nyt KOROT neutraalipaino OSAKKEET

Lisätiedot

Aventum Rahastoyhtiö Oy:n

Aventum Rahastoyhtiö Oy:n Aventum Rahastoyhtiö Oy:n RAHASTOESITE Sijoitusrahasto Aventum Aasia REIT Plus Sijoitusrahasto Aventum Amerikka Osake Sijoitusrahasto Aventum EM Infra Sijoitusrahasto Aventum Eurooppa Osake Sijoitusrahasto

Lisätiedot

VARALLISUUDEN HOITOA JA SIJOITUSTOIMINTAA KOSKEVAT PERIAATTEET

VARALLISUUDEN HOITOA JA SIJOITUSTOIMINTAA KOSKEVAT PERIAATTEET KIURUVEDEN KAUPUNKIKONSERNI (kaupunki ja tytäryhteisöt) VARALLISUUDEN HOITOA JA SIJOITUSTOIMINTAA KOSKEVAT PERIAATTEET Kaupunginhallitus 5.2.2018 18 Kaupunginvaltuusto 19.2.2018 5 1 1. LAINSÄÄDÄNTÖ Kuntalain

Lisätiedot

Yrityslainoista lisätuottoa sijoitussalkkuun

Yrityslainoista lisätuottoa sijoitussalkkuun 1 Yrityslainoista lisätuottoa sijoitussalkkuun Tommi Kokkarinen Head of Credit Pohjola Varainhoito 8.5.2012 Rahamarkkinat/Valtiolainat - Matala korkotaso pakottaa hakemaan tuottoja muualta 2 Korot ennätysalhaalla,

Lisätiedot