Varainsiirtoveroilmoittamiseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varainsiirtoveroilmoittamiseen"

Transkriptio

1

2 Varainsiirtoveroilmoittamiseen tulevat muutokset vuonna Kaisa Salonen

3 Varainsiirtoveron muutoksia vuonna 2019 Varainsiirtoveron ilmoittaminen muuttuu marraskuussa Yhteisöjen on jatkossa annettava varainsiirtoveroilmoitus sähköisesti. Lainsäädännön muutokset koskevat kauppoja, jotka on tehty tai myöhemmin. Käytännössä menettely ilmoittamisen osalta muuttuu marraskuussa, koska varainsiirtoverotukseen suunnitellut muutokset otetaan käyttöön Verohallinnon tietojärjestelmäuudistuksen yhteydessä. Käytännössä maksamiseen ja ilmoittamiseen tulee siten muutoksia siitä huolimatta, että ilmoitetaan kauppaa, joka on tehty ennen Kun maksamisen tapa muuttuu, se vaikuttaa myös ilmoittamisen tapaan.

4 Varainsiirtoveron muutoksia vuonna 2019 Jos kauppa on tehty ja varainsiirtovero maksettu ennen , on varainsiirtoveroilmoitus mahdollista antaa vielä entisellä paperilomakkeella. Jos kaupantekopäivä on , ilmoituksen jättämisen eräpäivä esimerkiksi kiinteistönvälittäjälle on tällöin Verohallinto toivoo, että nämä ilmoitukset lähetetään mahdollisimman sujuvasti, koska ilmoituksen tietosisältö muuttuu, kun siirrytään uuteen tietojärjestelmään. Jos kauppa on tehty ennen , mutta varainsiirtovero maksetaan uudella tavalla käyttäen viitenumeroa, on käsittelyn sujuvuuden kannalta suositeltavaa myös antaa ilmoitus uuden menettelyn mukaan.

5 Varainsiirtoveron muutoksia vuonna 2019 Varainsiirtoveroilmoitukset annetaan jatkossa luovutuksensaajakohtaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen ostajan osalta annetaan oma erillinen ilmoituksensa. Myös maksaminen on jatkossa korostetusti henkilökohtaista. Varainsiirtoveron maksamista varten tarvitaan marraskuusta alkaen ostajan henkilökohtainen varainsiirtoveron viitenumero, jota ilman maksua ei voi suorittaa. Jokaisen on maksettava käyttäen omaa viitenumeroaan; samalla viitenumerolla ei voi maksaa useamman verovelvollisen maksuja. Ostaja voi itse tarkistaa oman maksuviitenumeronsa esimerkiksi OmaVerosta tai kysyä sitä asiakaspalvelusta. Kiinteistönvälittäjä voi tehdä viitenumerokyselyn myös rajapinnan kautta. OmaVero aukeaa Rajapintakyselyitä ja ilmoittamista on mahdollista tehdä alkaen, jos rajapinta on otettu käyttöön.

6 Varainsiirtoveron muutoksia vuonna 2019 Ostajan, joka ei vielä ole Verohallinnon asiakas, on ensin rekisteröidyttävä Verohallinnon asiakkaaksi saadakseen maksua varten asiakaskohtaisen viitenumeron. Esimerkiksi tilanteessa, jossa ulkomaalainen ostaja tekee kaupan kiinteistönvälittäjän välityksellä, kannattaa välittäjän ottaa rekisteröityminen jo hyvissä ajoin esille, jottei kaupanteko suotta viivästy. Rekisteröitymisen kautta asiakkaalle muodostuu varainsiirtoveron viitenumero, jonka jälkeen sitä käyttäen varainsiirtovero saadaan maksettua. Esimerkiksi pankit voivat jatkossakin hoitaa varainsiirtoveron maksamisen asiakkaansa puolesta. Pankilla on tällöin oltava asiakkaan varainsiirtoveron viitenumero käytössään veroa maksettaessa, jotta maksu ohjautuu oikein.

7 Varainsiirtoveron muutoksia vuonna 2019 Lainsäädäntömuutosten yhteydessä on säädetty myös siitä, että jatkossa on annettava varainsiirtoveroilmoitus aiemmasta poiketen myös kiinteistönkaupoista. Myös kiinteistönkauppojen osalta ilmoittaminen on luovutuksensaajakohtaista, ja varainsiirtovero on maksettava käyttäen asiakaskohtaista varainsiirtoveron viitenumeroa. Kiinteistönkaupoista ilmoitusvelvollinen on kuitenkin aina kaikissa tilanteissa ostaja itse, jolloin näillä sääntömuutoksilla ei ole suoraan vaikutusta kiinteistönvälittäjien tai arvopaperikauppiaiden toimintaan silloin, kun nämä toimivat näissä lailla määritellyissä rooleissaan.

8 Kiinteistönvälittäjien ilmoittaminen

9 Kiinteistönvälittäjien ilmoittaminen marraskuusta 2019 alkaen Uudet ilmoittamisen kanavat kiinteistönvälittäjille avataan Eduskunta vahvisti lakipaketin, jossa säädetään mm. sähköisen ilmoittamisen laajentamisesta. Sen mukaan myös kiinteistönvälittäjille on säädetty velvollisuus antaa varainsiirtoveroilmoitus sähköisesti tai sen jälkeen tehtyjen kauppojen osalta. Samassa yhteydessä saatettiin voimaan laaja verotuksen sanktiointia koskeva uudistus. Sanktiointi kohdistetaan aiemmasta poiketen nimenomaan ilmoitusvelvollisuuden laiminlyöntiin. Siten mahdollinen myöhästymismaksu tai ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnin johdosta määrättävä veronkorotus kohdistetaan ilmoitusvelvolliseen. Kiinteistönvälittäjäkaupassa ilmoitusvelvollinen on kiinteistönvälittäjä. Verohallinto tarjoaa teknisen rajapinnan, jonka avulla varainsiirtoveroilmoituksen voi antaa suoraan välitysjärjestelmästä. Pienemmille toimijoille, joille tekninen rajapinta ei ole toimintaa helpottava ratkaisu, tarjotaan verkkolomake.

10 Kiinteistönvälittäjien ilmoittaminen marraskuusta 2019 alkaen Varainsiirtoveroilmoitus annetaan sähköisesti rajapinnan kautta tai verkkolomakkeella. Varainsiirtoveron ilmoittaminen muuttuu verovelvolliskohtaiseksi. Yhdellä ilmoituksella ilmoitetaan toisin sanoen vain yhden luovutuksensaajan hankinta hänen suorittamansa kauppahinta tai muu vastike vain se osuus, jonka hän on hankkinut. Esimerkiksi puolisoiden yhdessä tekemästä asuntokaupasta on annettava kaksi ilmoitusta, yksi kummankin ostajan osalta. Varainsiirtoveroilmoituksen tietosisältö muuttuu hiukan, mutta perusperiaate on sama kuin ennenkin. Ilmoitetaan ostaja, myyjä(t), kohde, kauppahinta ja mahdollinen muu vastike, yhtiölainaosuus, veron määrä, mahdollinen ensiasunnon verovapaustilanne sekä lisäksi joitakin lisätietokohtia.

11 Kiinteistönvälittäjien ilmoittaminen marraskuusta 2019 alkaen Kiinteistönvälittäjän on yhä varmistuttava siitä, että vero on maksettu ennen ilmoituksen lähettämistä. Varainsiirtoveron maksamista varten tarvitaan ostajan henkilökohtainen varainsiirtoveron viitenumero, jota ilman maksua ei voi suorittaa. Ostaja voi itse tarkistaa oman maksuviitenumeronsa esimerkiksi OmaVerosta tai kysyä sitä asiakaspalvelusta. Viitenumerokyselyn voi tehdä myös rajapinnan kautta. Kun maksu tehdään käyttäen henkilökohtaista varainsiirtoveron maksuviitenumeroa, maksu ohjautuu kyseisen asiakkaan varainsiirtoveromaksuksi. Esimerkiksi puolisoiden yhdessä tekemässä asuntokaupassa puolisoiden varainsiirtoverot on maksettava erikseen käyttäen kummassakin maksussa kyseisen puolison viitenumeroa. Kiinteistönvälittäjän on jatkossakin annettava ostajalle todistus suoritetusta varainsiirtoverosta. Tällaiseksi hyväksytään välittäjän asiakkaalle antama kappale varainsiirtoveroilmoituksesta varustettuna Verohallinnon vastaanottokuittauksella.

12 Kiinteistönvälittäjien ilmoittaminen marraskuusta 2019 alkaen Varainsiirtoveroilmoitus on aiempaa tärkeämpää antaa määräajassa, koska ilmoituksen myöhästymisestä seuraa sanktio. Myös ilmoituksen antaminen puutteellisena tai virheellisenä on sanktioitu. Varainsiirtoveroilmoitus on jatkossakin annettava kaikista asuntokaupoista riippumatta siitä, edellytetäänkö omistuksen kirjaamista osakehuoneistorekisteriin vai isännöitsijän ylläpitämään osakeluetteloon. Omistajamerkintä osakeluetteloon voidaan edelleen tehdä vasta, kun on esitetty selvitys varainsiirtoveron suorittamisesta, riippumatta siitä, onko osakeluettelo isännöitsijän vai osakehuoneistorekisterin ylläpitämä. Jos osakkeet ovat sähköisessä muodossa, välittyy tieto veron maksamisesta ja ilmoittamisesta osakehuoneistorekisteriin sähköisesti.

13 Muutokset isännöitsijöille

14 Isännöitsijä, muutokset marraskuussa Uudistusten yhteydessä isännöitsijän hallinnollinen taakka kevenee, kun vastikkeettomia omistajanvaihdoksia ei enää jälkeen ilmoiteta Verohallintoon. Omistajanvaihdosilmoitus poistuu kokonaan Varainsiirtoveron suorituksen valvonta hoituu automaatiossa Verohallinnon ja Maanmittauslaitoksen välillä, jos yhtiö on jo siirtänyt osakeluettelonsa osakehuoneistorekisteriin. Jos yhtiö ei vielä ole osakehuoneistorekisterissä, on isännöitsijän vastuulla edelleen varmistaa, että varainsiirtovero on suoritettu ennen kuin isännöitsijä merkitsee uuden omistajan osakeluetteloon.

15 Isännöitsijä, muutokset marraskuussa Jatkossa todistuksia on kahdenlaisia: Jos kaupat on tehty ilman kiinteistönvälittäjää, ostaja saa Verohallinnolta todistuksen varainsiirtoverosta. Jos kaupassa on käytetty kiinteistönvälittäjää, ostaja saa välittäjältä kuittauksen sähköisestä varainsiirtoveroilmoituksesta (nämä voivat näyttää keskenään hiukan erilaisilta riippuen siitä, onko ilmoitus annettu lomake.fistä vai suoraan rajapintaan). Siirtymävaiheessa asiakkailla voi olla vielä myös vanhanmallisia leimattuja varainsiirtoveroilmoituksia. Kaikki nämä tositteet ovat riittäviä selvityksiä varainsiirtoveron suorittamisesta.

16 Muutokset pankeillle

17 Pankit, muutokset marraskuussa Ostajan on jatkossa käytettävä maksamisessa omaa varainsiirtoveron viitenumeroaan. Myös varainsiirtoveron maksamiseen käytettävät tilinumerot muuttuvat. Uudet tilinumerot: Nordea ( alkaen) FI Danske Bank ( alkaen) FI OP ( alkaen) FI Asiakasta kannattaa pyytää selvittämään oma varainsiirtoveron viitenumeronsa ennen kaupantekotilaisuutta. Viitenumeron ja Verohallinnon tilinumeron voi tarkistaa joko omasta OmaVero-palvelustaan tai kysyä niitä puhelimitse. Jos pankin käyttämässä ohjelmistossa on rajapinta Verohallintoon, pankki voi kysyä reaaliaikaisesti varainsiirtoveron viitenumeroa asiakkaan puolesta.

18 Muutokset arvopaperikauppiaille

19 Arvopaperikauppias Veron perimiseen velvollisen arvopaperikauppiaan on ja kyseisen ajankohdan jälkeen tehtyjen kauppojen osalta veron maksamisen lisäksi myös ilmoitettava kalenterikuukautena perimänsä vero kalenterikuukautta seuraavan kuukauden 15 päivään mennessä. Ilmoittamisella korvataan nykyisin veron maksun viestitietoina annetut yksilöintitiedot. Verohallinto tarjoaa teknisen rajapinnan, jonka avulla varainsiirtoveroilmoituksen voi antaa suoraan välitysjärjestelmästä. Pienemmille toimijoille, joille tekninen rajapinta ei ole toimintaa helpottava ratkaisu, tarjotaan verkkolomake.

20 Lomake.fi-ilmoitus

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32 Kysymyksiä tekniseen toteutukseen, rajapintaan ja sertifikaatteihin liittyen voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: ohjelmistotalot(at)vero.fi

33

34 Muita muutoksia Kiinteistövero vuodelta 2020 ajankohtainen keväällä 2020 Rakentamisilmoitukset marraskuusta 2019 alkaen Energiaveron palautushakemus marraskuusta 2019 Lisätietoa muutoksista (vero.fi/muutoksia) Vero.fi-ohjeet päivitetään muutosten johdosta

35 Tulevia verkkoseminaareja Tietoa rakentamisilmoituksista ja niiden muutoksista ilmoittajille klo Aineisto ja linkki tallenteeseen julkaistaan vero.fi:ssä webinaarin jälkeen. Kaikki tulevat verkkoseminaarimme löydät vero.fi:stä sivulta Tapahtumat ja verkkoseminaarit

36 Palvelukatko Hoida veroasiasi ennakkoon! OmaVero pois käytöstä klo 9 saakka OmaVeroon ei pääse kirjautumaan perjantaina klo jälkeen. Kirjautuneena voit käyttää palvelua klo 16 saakka. OmaVero avautuu jälleen klo 9. Asiakaspalvelusta saa vain yleisneuvontaa Verotoimistot ja yleisimmät palvelunumerot ovat auki, mutta palvelu rajoittuu asiakirjojen vastaanottoon ja yleisneuvontaan. Chat on kokonaan kiinni. Lue lisää vero.fi/palvelukatko

Muutoksia varainsiirtoverotukseen

Muutoksia varainsiirtoverotukseen Muutoksia varainsiirtoverotukseen 1.11.2019 Muutokset lyhyesti Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019 alkaen Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan

Lisätiedot

Varainsiirtoveroilmoittamisen

Varainsiirtoveroilmoittamisen Varainsiirtoveroilmoittamisen muutokset VSV Skype-klinikka ohjelmistokehittäjille, arvopaperikauppiaille ja kiinteistönvälittäjille 6.5.2019 Muutoksia varainsiirtoveroilmoittamiseen marraskuussa 2019 Eduskunta

Lisätiedot

TALOUS JA TILINPÄÄTÖSILTA- PÄIVÄ 15.1.2013 PÄÄLAKIMIES ANU KÄRKKÄINEN

TALOUS JA TILINPÄÄTÖSILTA- PÄIVÄ 15.1.2013 PÄÄLAKIMIES ANU KÄRKKÄINEN TALOUS JA TILINPÄÄTÖSILTA- PÄIVÄ 15.1.2013 PÄÄLAKIMIES ANU KÄRKKÄINEN VARAINSIIRTOVEROLAIN UUDISTUS VARAINSIIRTOVEROLAIN UUDISTUS Voimaan 1.1.2013 (HE 125/2012) Muutoksia sovelletaan 1.3.2013 tai sen jälkeen

Lisätiedot

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutokset lyhyesti Korjaa tai täydennä kiinteistötiedot keväällä 2020 OmaVerossa Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä Kiinteistöverotus päättyy

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY 102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY Sisällysluettelo: Uudistamisen taustaa Uudistamisen päämäärät Uudistuva menettely / vuosi 2015 Uudistuva menettely 2016 Tietojen ilmoittaminen verkkolomakkeella Ilmoittamisvelvollisuus

Lisätiedot

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeet TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Rajauksia... 2 2 VOIMASSAOLO... 3 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN...

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 31.10.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä osakeyhtiöiden veroilmoituksista 6B-veroilmoituksen täyttäminen OmaVerossa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen

Lisätiedot

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeet TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Rajauksia... 2 2 VOIMASSAOLO... 3 3 TUNNUS-TIETO LUETTELO...

Lisätiedot

KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012)

KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012) KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri

Osakehuoneistorekisteri Osakehuoneistorekisteri Saannon, panttauksen ja rajoituksen kirjaaminen Pankkien Infotilaisuus 27.8.2018 Seija Paavilainen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista.

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Auto- ja valmisteverotus sekä maahantuonnin arvonlisäverotus Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttui 1.1.2016

Lisätiedot

Laki. varainsiirtoverolain muuttamisesta

Laki. varainsiirtoverolain muuttamisesta Laki varainsiirtoverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan varainsiirtoverolain (931/1996) 47 49, sellaisina kuin ne ovat, 47 laissa 876/2012 sekä 48 ja 49 laissa 526/2010, muutetaan

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito siirtyy OmaVeroon 2018-2019 vero.fi/omavero Palvelumme siirtyy vahvasti digitaalisiin kanaviin PAPERIPOSTI PAPERIPOSTI KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Kenen pitää antaa rakentamisilmoitus? Mitä tietoja urakkailmoituksilla annetaan? Mitä tietoja työntekijäilmoituksilla annetaan?

Tilaisuuden ohjelma. Kenen pitää antaa rakentamisilmoitus? Mitä tietoja urakkailmoituksilla annetaan? Mitä tietoja työntekijäilmoituksilla annetaan? Tilaisuuden ohjelma Kenen pitää antaa rakentamisilmoitus? Mitä tietoja urakkailmoituksilla annetaan? Mitä tietoja työntekijäilmoituksilla annetaan? Miten tiedot ilmoitetaan marraskuusta 2019 alkaen? Mitä

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Markus Tast Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Markus Tast Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Markus Tast Maanmittauslaitos 25.9.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan verkkolähetyksen livekeskusteluseinälle Ennakkokysymysten vastaukset viety seinälle Pyritään

Lisätiedot

Tulorekisteristä. Jenni Bärlund Tietovirtayksikkö

Tulorekisteristä. Jenni Bärlund Tietovirtayksikkö Tulorekisteristä Jenni Bärlund Tietovirtayksikkö Sisältö Skeema ja liiketoimintavalidoinnit Verohallinto on julkaissut yhdessä muiden tiedon käyttäjien kanssa tulorekisterin palkkatietoilmoitus skeeman

Lisätiedot

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Palveluntarjoaja hoitaa yhteisön verotukseen liittyvät asiat rajapintojen kautta. Yhteisö voi keskittyä liiketoimintaansa.

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan 1.1.2019 Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Lahjaverovelvollisuus syntyy, kun saat lahjan, jonka arvo on euroa (ennen : euroa) tai enemmän

Lahjaverovelvollisuus syntyy, kun saat lahjan, jonka arvo on euroa (ennen : euroa) tai enemmän Lahjansaajan opas Veronalaiset lahjat Lahjaverovelvollisuus syntyy, kun saat lahjan, jonka arvo on 5 000 euroa (ennen 1.1.2017: 4 000 euroa) tai enemmän Veronalaisia lahjoja ovat samalta lahjanantajalta

Lisätiedot

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Yrittäjän veroasiat 2022: Veroasiat pienyrittäjän alustapalvelun kautta Yritys Oy:n pilvipalvelu SUURIN OSA VEROTUKSEN LIITTYVISTÄ

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat Webinaari tilitoimistoille 4.9.2018 Rajoitettua palvelua loka-marraskuussa Asiakaspalvelu on rajoitettua 2.-7.11. Palvelukanavissa saa vain yleisneuvontaa.

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 26.10.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ Tapio Nevala

ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ Tapio Nevala ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ 24.04.2019 Tapio Nevala 1 Asunto-osakerekisteri - keskeistä Asunto-osakerekisteri osakehuoneistorekisteri?? Huoneistotietojärjestelmä Osakehuoneistorekisteri - osakeluettelo Hallintakohderekisteri

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi. Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen

Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi. Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen 12.4.2018 Sisältö Taustaa Lähtökohdat ja oletukset Huoneistotietojärjestelmä Mikä

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen MML Digipäivä Paavo Häikiö

Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen MML Digipäivä Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen MML Digipäivä 6.5.2019 Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmä 2019 Maanmittauslaitoksen palvelut: rekisterin ylläpito, asiointi, tietopalvelut Osakehuoneistorekisteri

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.11.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 4.11.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Tiedot asuntoyhteisön ja osakkaan verotusta varten 2013, lomake 102. Veroinfo isännöitsijöille 15.1.2014 Kaisa Salonen, Verohallinto

Tiedot asuntoyhteisön ja osakkaan verotusta varten 2013, lomake 102. Veroinfo isännöitsijöille 15.1.2014 Kaisa Salonen, Verohallinto Tiedot asuntoyhteisön ja osakkaan verotusta varten 2013, lomake 102 Veroinfo isännöitsijöille Kaisa Salonen, Verohallinto 102-lomakkeen tarkoitus Verotusmenettelystä annetun lain 17 :ssä on säädetty asunto-osakeyhtiöiden

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

Yhteenveto verojen maksutilanteesta

Yhteenveto verojen maksutilanteesta Yhteenveto 1 (4) Verohallinto.540A.L0004318170 Pertti Palkansaaja Esimerkkitie 16 A 1 00100 HELSINKI 30.11.2018 Asiakirjan tunnus L0004318170 Yhteenveto muodostetaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä,

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE Asiakas saa Verohallinnolta: veroprosentin esitäytetyn veroilmoituksen TARKASTA TIEDOT Tiedot ovat ok Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään Asiakas

Lisätiedot

Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Muita muutoksia

Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Muita muutoksia Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 17.11.2016 Muita muutoksia Muita muutoksia Henkilöyritysten tuloveroilmoitukset Suorasiirrot Rakentamisalan ilmoitukset Muuta huomioitavaa Henkilöyritysten

Lisätiedot

Ajankohtaista työmarkkinoilla. - Tulorekisteri 2019

Ajankohtaista työmarkkinoilla. - Tulorekisteri 2019 Ajankohtaista työmarkkinoilla - TES 2018 2020 - Tulorekisteri 2019 Suonenjoki 4.12.2018 Toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola Maaseudun Työnantajaliitto MTA Maaseutuelinkeinojen TES 2018-2020 Liittokohtaiset

Lisätiedot

Digitaalinen asuntokauppa

Digitaalinen asuntokauppa Digitaalinen asuntokauppa mahdollistaa digitaalisen prosessin asuntojen myymiseen ja ostamiseen Tarkistusmittaus i Kyllä Ei Velaton myyntihinta 150 000,00 Yhtiölainaa Kyllä Ei Lainan määrä 27 805,89 Kuka

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Verohallinto Kuka, mitä, miten ja milloin? Ketä menettely koskee? Asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä, valtiota sekä kaikkia yrityksiä toimialasta

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 7.1.2019 Liisa Kallela, MML Lainsäädäntö Sisällys Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Käyttöönotto Tuki Uudet yhtiöt ja RS-menettely Vaihdanta ja

Lisätiedot

Yhteenveto valtuuttamisesta. Miika Halonen

Yhteenveto valtuuttamisesta. Miika Halonen Yhteenveto valtuuttamisesta Miika Halonen 18.5.2018 Suomi.fi-valtuudet Veroasioinnissa Suomi.fi-palvelussa annetulla valtakirjalla voi asioida kaikissa Verohallinnon tarjoamissa asiointikanavissa OmaVero,

Lisätiedot

HE 8/2019 vp. Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä marraskuuta 2019.

HE 8/2019 vp. Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä marraskuuta 2019. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi verotustietojen julkisuudesta ja salassapidosta annetun lain 20 :n sekä varainsiirtoverolain 29 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 9.12.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto Kuka, mitä, miten ja milloin? Ketä menettely koskee? Asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä,

Lisätiedot

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa OmaVero 13.10.2017 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa Kaikki toiminnallisuudet testataan

Lisätiedot

Rakentamisilmoittamisen muutokset

Rakentamisilmoittamisen muutokset Rakentamisilmoittamisen muutokset 11/2019 alkaen Ohjelmistotalopäivä 20.11.2018 Vallila Tanja Runonen Taustaa Rakentamisilmoitukset viedään Verohallinnon Valmis-ohjelmistoon käyttöönoton 4B yhteydessä

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri

Osakehuoneistorekisteri Osakehuoneistorekisteri Keskeisimmät välitystoiminnassa huomioitavat muutokset Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Seija Paavilainen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi ILMOITA VERKOSSA vero.fi/veroilmoitus Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas HENKILÖASIAKKAAT verovuosi 2012 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/veroilmoitus SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Osakeluettelon siirto. Paavo Häikiö Digipäivä

Osakehuoneistorekisteri Osakeluettelon siirto. Paavo Häikiö Digipäivä Osakehuoneistorekisteri Osakeluettelon siirto Paavo Häikiö Digipäivä 12.4.2018 Esityksen sisältö Säädöstausta Osakeluettelon siirtäminen Vaihtoehdot siirron tekemisessä Tietosisältö Asunto-osakeyhtiön

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2727/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 21.1.2019 Liisa Kallela, MML Sisällys Lainsäädäntö Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Huoneistotietojärjestelmän tietosisällön karttuminen Lainsäädäntö

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Keskinäinen vakuutusyhtiö / julkinen keskinäinen vakuutusyhtiö / vakuutusyhdistys

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Keskinäinen vakuutusyhtiö / julkinen keskinäinen vakuutusyhtiö / vakuutusyhdistys YHTIÖN / YHDISTYKSEN TOIMINIMI PERUSTAMISKIRJAN / PERUSTAMISKOKOUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ YHTIÖ- / YHDISTYSJÄRJESTYKSEN VAHVISTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ POHJARAHASTO Pohjarahaston määrä Pohjarahaston enimmäismäärä Pohjarahastosta

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 10.1.2017 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski Tulorekisteri Hanna-Kaisa Kalmukoski 11.2.2019 Tulorekisteri on Kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Ilmoitettavat tiedot: 2019 : palkat ja ansiotulot

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin Paavo Häikiö Esityksen sisältö Huoneistotietojärjestelmän käyttöönotto vuonna 2019 Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen 3 Huoneistotietojärjestelmä

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 17.9.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoittaminen Liikkeen- tai ammatinharjoittaja antaa veroilmoituksella 5 elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Mahdolliset

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta Laki ennakkoperintälain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ennakkoperintälain (1118/1996) 21, 32, 33, 33 a, 33 b ja 36, 4 luku, 47 ja 49 53 sekä 7 luku, sellaisina kuin niistä ovat

Lisätiedot

SISÄLLYS. voimaansaattamisesta ja sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta. annetun lain voimaantulosta...

SISÄLLYS. voimaansaattamisesta ja sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta. annetun lain voimaantulosta... SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2005 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä kesäkuuta 2005 N:o 471 476 SISÄLLYS N:o Sivu 471 Laki etuostolain muuttamisesta... 2583 472 Jerseyn kanssa säästötulojen verottamisesta tehdyn

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osuuskunta / osuuspankki

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osuuskunta / osuuspankki TOIMINIMI PERUSTAMISSOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ OSUUS, OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET SEKÄ MUUTA JÄSENYYTEEN LIITTYVÄÄ ILMOITETTAVAA (täytä tarvittaessa) Osuus Osuuden nimellisarvo (jos on) Osakepääoma ja osakkeet

Lisätiedot

VUODEN 2018 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT.

VUODEN 2018 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. VEROHALLINTO PL 325 00052 VERO 18.10.2017 Suomen Kuntaliitto Toinen Linja 14 Diaarinumero 00530 HELSINKI A1/31000/2017 VUODEN 2018 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT Verohallinto pyytää huomioimaan,

Lisätiedot

Muutoksia rakentamisilmoituksiin. marraskuu 2019

Muutoksia rakentamisilmoituksiin. marraskuu 2019 Muutoksia rakentamisilmoituksiin marraskuu 2019 Yritysasiakas: mikä muuttuu Rakentamisilmoitusten sisältö muuttuu marraskuusta 2019 alkaen Annettavien tietojen määrä vähenee Tarkemmat tietuekohtaiset kuvaukset

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm.

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm. Maksujen käyttö Viitteet lyhyesti Oikean viitenumeron valinta on tärkeää Viitteellä maksu kohdistetaan oikean asiakkaan ja veron hyväksi. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: oma-aloitteisten verojen viite

Lisätiedot

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi VEROHALLINTO PL 325 00052 VERO 24.10.2014 Suomen Kuntaliitto Toinen Linja 14 Diaarinumero 00530 HELSINKI A7/31000/2014 VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT Verohallinto pyytää huomioimaan,

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 10.12.2018 A114/200/2017 1.2 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 27.8.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Verotuksen maakohtainen raportointi. Ajankohtaiskatsaus

Verotuksen maakohtainen raportointi. Ajankohtaiskatsaus Verotuksen maakohtainen raportointi Ajankohtaiskatsaus 13.4.2018 Ajankohtaista Ensimmäinen maiden välinen tietojenvaihtokierros käynnistyy 30.6.2018 Ajankohtainen lista aktivoiduista maiden välisistä tietojenvaihtosuhteista

Lisätiedot

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖTIETOPALVELUT - Kiinteistötietotodistukset ja -raportit - Karttapalvelut - Rakennustiedot, asukastiedot - Kauppahintarekisterin tiedot HUONEISTOTIETOPALVELUT

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 VEROHALLINTO 15.02.2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA... 2 4 TIETOJEN

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä, HTJ. Kai Andersin MML

Huoneistotietojärjestelmä, HTJ. Kai Andersin MML Huoneistotietojärjestelmä, HTJ Kai Andersin MML Huoneistotietojärjestelmä Palvelut: rekisterin ylläpito, asiointi, tietopalvelut Osakehuoneistorekisteri - Omistustiedot - Panttaustiedot - Osakeryhmään

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 3.5.2019 Agenda Kysymyksiä / muuta ajankohtaista ohjelmistotaloilta? Kesäkuun versiopäivitys Tilaisuudet Muuta ajankohtaista Kesäkuun versiopäivitys Kesäkuun versio tuotantotestiin

Lisätiedot

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV)

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A90/200/2016 1.2 ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO... 3 4 KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asunto-osakeyhtiö

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asunto-osakeyhtiö Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asunto-osakeyhtiö 1B TOIMINIMI PERUSTAMISSOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET Osakepääoman määrä Osakkeiden lukumäärä Osakkeen nimellisarvo (jos on) Muuta

Lisätiedot

Maakohtainen raportointi

Maakohtainen raportointi Maakohtainen raportointi Country by Country Reporting Verohallinnon ohjelmistotalopäivä 23.5.2017 Minna Rintala Tausta OECD:n Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) raportin suositukset ja EU-direktiivi

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Maksuton palkanlaskentaohjelma Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa

Lisätiedot

Tulorekisteri tulee

Tulorekisteri tulee Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Agenda 1.Periaatteet ja aikataulu 2.Palkkatietojen ilmoittaminen 3.Eläkkeet ja etuudet 4.Kunnat tietojen käyttäjinä 5.Yhteystiedot ja lisätietoja 1. Periaatteet ja aikataulu

Lisätiedot

Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille?

Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille? Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille? Kuntamarkkinat 12.9.2018 Mirka Piirainen, toiminnallinen vastaava, Verohallinto 13.9.2018 Tulorekisteri on mahdollistaja Kunnat työnantajana: Tulorekisteri yksinkertaistaa

Lisätiedot

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset 1.1.2019 jälkeen Asunto-osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voidaan perustaa vain sähköisen YTJ asiointipalvelun

Lisätiedot

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Yhdistyksen veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 31.10.2018 Liisa Kallela / MML Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä

Lisätiedot

NÄIN HOIDAT TYÖELÄKEVAKUUTUSTASI TULOREKISTERIAIKANA

NÄIN HOIDAT TYÖELÄKEVAKUUTUSTASI TULOREKISTERIAIKANA NÄIN HOIDAT TYÖELÄKEVAKUUTUSTASI TULOREKISTERIAIKANA TYÖELÄKEYHTIÖ ELO TULOREKISTERIAIKANA 01 ANSIOIDEN ILMOITTAMINEN VUODENVAIHTEESSA 2018 2019 2018 2019 Työntekijöiden ansio- ja työsuhdeilmoitukset sekä

Lisätiedot

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA OmaVeroon on kirjauduttu marraskuun 2018 jälkeen yli viisi miljoonaa kertaa. OmaVerossa voit esimerkiksi

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT ASREKinfotilaisuus17.9.2018 Vesa Arjovuo OSAKEHUONEISTOREKISTERI PALVELUT Asiakastieto tulee tarjoamaan kaikki mahdolliset uudet Osakehuoneistorekisterin tietopalvelutuotteet

Lisätiedot

KIRJAAMISPROSESSIN MUUTOKSET. Janne Murtoniemi

KIRJAAMISPROSESSIN MUUTOKSET. Janne Murtoniemi KIRJAAMISPROSESSIN MUUTOKSET Janne Murtoniemi 12.4.2018 KIRJAAMISEN YLEISET TAVOITTEET Automaattinen kirjaaminen Pienin askelin Yhteinen asiakasprosessi Kiinteistökirjaamisen suhde huoneistojen kirjaamiseen

Lisätiedot

LIITE 1 OSTOTARJOUKSEN EHDOT. Ostotarjouksen kohde

LIITE 1 OSTOTARJOUKSEN EHDOT. Ostotarjouksen kohde LIITE 1 OSTOTARJOUKSEN EHDOT Ostotarjouksen kohde Aspocomp Group Oyj ( Tarjouksentekijä tai Yhtiö ) tarjoutuu tämän Ostotarjouksen mukaisin ehdoin ostamaan kaikki Yhtiön 1.12.2006 liikkeeseen laskemat

Lisätiedot