HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/"

Transkriptio

1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus AIKA :00-22:30 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 93 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kokouksen työjärjestys Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset Kaupunginvaltuuston kokouksen täytäntöönpano Sopimus alaikäisten oleskeluluvan saaneiden nuorten itsenäisen asumisen tuesta Sos-Lapsikyläsäätiön kanssa 100 Uinninvalvojan vakinaistaminen Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava Kiinteistön ostaminen Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymältä 104 Viemäröinnin toiminta-alueet Tehtäväkohtaisten palkkojen arviointijärjestelmän täydentäminen varhaiskasvatuksen sosionomien osalta 106 Talousohjelma Kaupunginjohtajan ajankohtaiset asiat Paavo Ranuan puheenvuoro Pitkänkankaan tien korjaustarpeen eteenpäin vieminen lisääntyneen käytön vuoksi

2 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Ekman Veikko Jäsen Hautakangas Risto Jäsen Myllylä Teija Puheenjohtaja Nikula Maarit I varapuheenjohtaja Paananen Teijo Jäsen Ranua Paavo II varapuheenjohtaja Savola Ulla Jäsen Viitala Matti Jäsen Nevasaari Anne Varajäsen Peltoniemi Esko Kv:n pj. Nahkanen Jari Kv:n I varapj. Kananen Unto Kv:n II varapj. Uusivirta Juha Kaupugninjohtaja Vesamäki Unto Pöytäkirjanpitäjä POISSA Niska Maritta Jäsen ALLEKIRJOITUKSET KÄSITELLYT ASIAT Teija Myllylä Maarit Nikula Unto Vesamäki Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Maarit Nikula Paavo Ranua Risto Hautakangas PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ, julkaistaan tietoverkossa kaupungin kotisivuilla Raija Malviniemi, hallintosihteeri

3 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KHALL Kuntalain 103 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenis tä on läsnä. Kaupunginhallituksen kokouksen päätös valtaisuus edellyttää siten 5 jäsenen saapuvilla oloa. Hallintosäännön 117 :n mukaan kokouskutsun antaa pu heenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjoh taja. Kokouskutsus sa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä, mikäli mahdol lista, siinä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mah dollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään vähintään neljää päivää ennen ko kousta jäsenille ja muil le, joil la on läsnäolo-oikeus tai -vel vollisuus, toi mi elimen päättä mällä ta val la. Poissa oli Maritta Niska. Paikalla varajäsen Anne Nevasaari. Kaupunginhallitus: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta KHALL Kuntalain 107 :n mukaan hallintosäännössä on annettava tar peel liset määräykset pöytäkirjan laatimisesta, tar kas ta mi ses ta ja tiedoksi antamisesta (KuntaL 90.1 :n 2j kohta). Myös pöytäkirjan allekirjoittamisesta määrätään hal lin to sään nös sä (KuntaL 90.1 :n 2k kohta). Kaupunginhallituksen pöytäkirjat on tarkastanut kaksi kulla kin kerralla sitä varten valittua jä sentä, jollei kaupunginhalli tus ole päättänyt pöytäkirjan tarkasta misesta muulla tavalla. Tarkastusvuorossa Maarit Nikula ja Maritta Niska. Pöytäkirja on valmis tarkastettavaksi keskiviikkona. Kaupunginhallitus: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Maarit Nikula ja Paavo Ranua.

5 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kokouksen työjärjestys KHALL Kaupunginhallitus: Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin kokouskutsun mukainen asialista. Lisäksi puheenvuoron kokouksen loppuun pyysi Paavo Ranua.

6 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat KHALL Jokilaaksojen jätelautakunnan pöytäkirja Ppky Selänteen yhtymähallituksen pöytäkirja Nivala-Haapajärven seutuhallituksen pöytäkirja Maakuntahallituksen pöytäkirja Ppky Selänteen johtoryhmän muistio oheismateriaalina. 6. Palosuojelurahasto myöntänyt avustusta paloaseman rakentamiseen euroa. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee ilmoitusasiat tietoonsa saate tuksi ja toteaa, etteivät ne anna aihetta enempiin toimenpi teisiin. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

7 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset KHALL Teknisen lautakunnan pöytäkirja Sivistyslautakunnan pöytäkirja Haapajärven yläasteen korjaustöiden han ke suun ni tel ma. Asia käsitellään erikseen. 27 Uinninvalvojan vakinaistaminen. Asia käsitellään erikseen. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää merkitä pöy tä kir jat ja viranhaltijapäätökset tietoonsa saatetuksi ja to teaa, etteivät päätökset sisällä kaupunginhal lituksen kä si tel tä väk si otettavia asioita, eivätkä anna aihetta enempiin toi menpitei siin. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

8 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokouksen täytäntöönpano KHALL Kuntalain 96 kuuluu seuraavasti: Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on tehty virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltan sa tai että päätös on muuten lainvastainen, kun nan hallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava val tuuston uudelleen käsitel täväksi. Kaupunginvaltuuston päätöksistä ei ole otettu otteita valitusta varten, eikä määräajassa ole valituksia jätetty Pohjois-Suomen hallinto- oi keudellekaan, joten nämä päätökset ovat saa vuttaneet lainvoiman. Kaupunginjohtaja: Kaupunginvaltuuston päätökset ovat syntyneet laillisessa järjes tyksessä ja valtuuston toimivaltaan kuuluvina sekä muutoin kin lainmukaisesti, kaupunginhallitus päättää panna täytäntöön edellä mainitun pidetyn kaupunginvaltuuston ko kouksen päätökset. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

9 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Sopimus alaikäisten oleskeluluvan saaneiden nuorten itsenäisen asumisen tuesta Sos-Lapsikyläsäätiön kanssa 54/ /2016 KHALL Kaupunginhallitus on käsitellyt aikaisemmin elokuussa 2016, marraskuussa 2017 ja elokuussa 2018 Sos-Lapsikyläsäätiön kanssa tehtyjä sopimuksia yksin maahan tulleiden lasten ja nuorten perheryhmäkodista ja tukiasumisyksiköstä. Nykyinen sopimus on hyväksytty ja se on tullut voimaan ja päättyy Kaupunki on neuvotellut Sos-Lapsikyläsäätiön ja Ely-keskuksen kanssa jatkotoimenpiteistä sopimuksen päättymisen jälkeen. Osa sopimuksen piiriin kuuluvista nuorista tarvitsee todennäköisesti tukea myös sopimuksen päättymisen jälkeen. Neuvotteluissa on päädytty siihen, että Sos-Lapsikyläsäätiö palkaa yhden työntekijän ja vuokraa toimitilan hänen käyttöönsä ajalle Tukea annetaan ensisijaisesti arkipäivisin ja iltaisin, mutta se on mahdollista myös muina vuorokauden aikoina ja viikonloppuisin. Kaupunki maksaa syntyneet kustannukset Sos-Lapsikyläsäätiölle ja saa korvauksen kustannuksiin Ely-keskukselta. Liitteenä on sopimusluonnos alaikäisten oleskeluluvan saaneiden nuorten itsenäisen asumisen tuesta. (Valmistelija: Unto Vesamäki p ) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus hyväksyy liitteen mukaisen Sos-Lapsikyläsäätiön kanssa tehtävän sopimuksen. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Liitteet 1 Sopimus alaikäisten oleskeluluvan saaneiden nuorten itsenäisen asumisen tuesta

10 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Uinninvalvojan vakinaistaminen 43/ /2019 SIVLTK KHALL Kaupunginhallitus myöntää luvan virkojen ja työsuhteiden vakinaiseen täyttämiseen. Haapajärven uimahallissa on kaksi (2) uinninvalvojan työtehtävää. Toinen vakinainen uinninvalvoja irtisanoutui tehtävästään alkaen. Paikka on tällä hetkellä täytetty määräaikaisesti. Koska tarve on jatkuvaa, eivätkä tehtävänkuvat ole muuttuneet, on paikka aiheellista laittaa auki vakinaista täyttämistä varten alkaen. Esitys on linjassa vuoden 2019 talousarvion kanssa. (Valmistelija: Kirsi Nahkanen p ) Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta esittää, että kaupunginhallitus myöntää luvan ottaa yksi (1) uinninvalvoja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen hallintosäännön sekä muiden määräysten ja ohjeiden mukaisen valintamenettelyn perusteella. Sivistyslautakunta: Hyväksyttiin Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus myöntää luvan ottaa yksi (1) uinninvalvoja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen hallintosäännön sekä muiden määräysten ja ohjeiden mukaisen valintamenettelyn perusteella. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

11 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma 52/ /2019 SIVLTK Haapajärven yläasteen hankesuunnittelutyöryhmä on laatinut yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelman. Tehdyn sisäilma- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen perusteella hanketyöryhmä esittää, että hanke vaiheistetaan kolmeen eri vaiheeseen. Vaihe 1: A ja B -osien 2. ja 3. kerros Sisältää ruokasalin ja auditorion lattian peruskorjauksen, 2. ja 3. kerroksen tiivistystyöt sekä putkistokanaalin edelleen tiivistämisen ja siihen liittyvät muut mahdolliset työt. Vaihe 2: A ja B -osien kellarikerros Purkutöitä jatketaan tarvittavittavilta osin. Vaihe 3: C -osa ja A ja B -osien kellarikerros Lisäselvitysten jälkeen tehdään ratkaisut kellarikerroksen käytöstä ja korjaustoimenpiteistä. Lisäksi selvitetään edelleen teknisen eli C-osan korjaustöitä, niiden laajuutta ja kustannuksia. Selvityksessä huomioidaan C -osan tilojen korvaaminen uudisrakennuksella. Päätökset mahdollisesta korjaustöistä ja niiden laajuudesta, tai mahdollisesta uudisrakennuksesta tehdään erikseen myöhemmin. Vaiheistuksissa on huomioitu koulunkäynnin sujuvuus, jotta vältytään mahdollisimman pitkälle väistötilojen hankinnalta. Liitteenä Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma ja koulun pääpiirustus. Rehtori Jari Nahkanen ja kiinteistöpäällikkö Jouni Laajala on pyydetty asiantuntijoina kokoukseen ennen päätöksentekoa. (Valmistelija: Veijo Tikanmäki p ) Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että Haapajärven kaupunki hyväksyy Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelman vaiheet 1 ja 2.

12 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Sivistyslautakunta: Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että Haapajärven kaupunki hyväksyy Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelman vaiheet 1 ja 2. Jari Nahkanen oli kokouksessa asiantuntijana ennen päätöksen tekoa. KHALL Liitteenä Haapajärven yläasteen korjaustöiden han ke suun ni tel ma ja koulun pääpiirustus. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kau pun gin val tuus tolle, että Haapajärven kaupunki hyväksyy Haapajärven ylä as teen korjaustöiden hankesuunnitelman vaiheet 1 ja 2. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Liitteet 2 Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma 3 Haapajärven yläasteen pääpiirustus

13 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava 75/ /2016 TEKLA Infinergies Oy on jättänyt liitteen mukaisen hakemuksen Pa jupe rän kan kaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laa ti mi ses ta. Pajuperänkankaan alue on merkitty Poh jois- Poh jan maan maakuntakaavan I-vaiheen hyväksyttyyn maa kun ta kaa vaan tuulivoima-alueeksi. Alueelle on kaavailtu si joi tet ta vak si kpl nimellisteholtaan n. 3-6 MW voi ma laa, joi den korkeus olisi enintään 250 m. Kaavanlaatijaksi esitetään WSP Finland Oy, FM Ilkka Oi ka ri nen. Ympäristöselvitykset ja vaikutusten arvioinnit tekee Pöy ry Finland Oy. Hakija on ilmoittanut vastaavansa hankkeen kus tan nuk sis ta. Alustava kaavarajaus on merkitty liitteen mukana ole vaan karttaan. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja:tekninen lautakunta päättää käynnistää tuu li voima puis ton osa yleis kaa van laatimisen Pa ju pe rän kan kaan alueelle ohei sen karttaliitteen mukaiselle alueelle. Kaa van laa ti jak si mää rätään WSP Finland Oy, FM Ilkka Oi ka ri nen. Hakija vastaa kaa van laatimiskustannuksista. Kaa va-alu een alustava rajaus esitetyn mukaisesti. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. TEKLA Hankkeen YVA-ohjelma ja YVA-ohjelman seurantaryhmän muistio

14 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus oheisaineistona. Tuulivoimahankkeen osayleiskaavan osallistumis- ja ar vioin ti suun ni tel ma liitteenä. Yva-ohjelmasta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta jär jes tetään yleisötilaisuus nähtävilläoloaikana. Hanketoimija on ilmoittanut, että Ilkka Oikarinen vaihtaa työ paik kaa, kaavanlaatijaksi tulee alkaen arkkitehti Pet ri Saarikoski. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja:tekninen lautakunta toteaa Pa ju pe rän kan kaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laatimisen tul leen vireille, merkitsee tiedoksi YVA-ohjelmaluonnoksen se kä kaavanlaatijan projektipäällikön vaihtumisen ja asettaa liit teen mukaisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman ylei ses ti nähtäville mielipiteen ilmaisua varten ajalle ja lähettää ne tiedoksi Pohjois-Pohjanmaan Ely-Kes kuk sel le, Pohjois-Pohjanmaa Museolle, Mu seo vi ras tol le, Pohjois-Pohjanmaan liitolle, Liikenteen tur val li suus vi ras to Trafille, Puolustusvoimille, Jokilaaksojen pe lastus lai tok sel le, Haapajärven Yrityspalvelut Oy:lle, Haapajärven Lämpö Oy:lle, Haapajärven Vesi Oy:lle, Elenia Oyj:lle, Fing rid Oyj:lle ja PPKY Selänteen ympäristölautakunnalle. Samalla tekninen lautakunta lähettää osallistumis- ja ar vioin ti suunni tel man nähtävillöäolosta laadittavan kuu lu tuk sen Reisjärven kunnalle asettavaksi kuntien virallisille il moi tus tau luil le. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. TEKLA Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta saatiin nähtävillä- oloaikana 8 lausuntoa ja 4 mielipidettä/muistutusta. Kaavanlaatijan vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin/muistutuksiin liitteenä. Päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma liitteenä,

15 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus osallisiin on lisätty Ppky Selänteen ympäristölautakunta ja tehty muita pieniä tarkistuksia. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta merkitsee asian tiedoksi ja päivittää osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaupungin nettisivuille vireillä oleviin kaavahankkeisiin ja ilmoittaa päivityksestä kaupungin ajankohtaisissa asioissa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan uudelleen virallisesti nähtäville kun kaavaluonnos ja YVA-selvitys asetetaan nähtäville. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. TEKLA Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston YVA-selostus on valmistunut, samoin tuulivoimapuiston osayleiskaavan luonnos selostuksineen ja liitteineen, materiaali oheisaineistona. Hanketoimija, kaavanlaatija ja YVA-selvityksen tekijät on kutsuttu kokoukseen esittelemään kaavaluonnosta ja tehtyjä selvityksiä. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja: Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston YVA-selostus ja osayleiskaavan luonnos selostuksineen ja liitteineen merkitään tiedoksi. Tekninen lautakunta: Merkittiin tiedoksi. Merkitään, että kaavaluonnosta ja tehtyjä selvityksiä olivat esittelemässä Infinergies Finland Oy:stä toimitusjohtaja Erwin Birr ja projektisuunnittelija Sisko Kotzschmar ja WSP Finland Oy:stä arkkitehti Petri Saarikoski.

16 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus TEKLA Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osa yleis kaa va luon nos ta on valmisteltu YVA-selvityksen kanssa yhtäaikaa, luon nok seen on tehty pieniä tarkistuksia lautakunnalle teh dyn esittelyn jälkeen. Luonnos selostuksineen liitteenä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut Pa ju pe rän kan kaan YVA-selvityksen nähtäville ajalle ja pyytää siitä lausuntoja ja mielipiteitä. YVA-sel vi tys tä esitellään yleisötilaisuudessa , sa mas sa tilaisuudessa on sovittu esiteltäväksi myös kaa va luon nos selostuksineen. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta asettaa liitteen mu kai sen Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan luon nok sen selostuksineen yleisesti nähtäville mielipiteen il mai sua varten ajalle ja pyytää siitä lau sun not seuraavilta: Pohjois-Pohjanmaan Ely-Keskus, Poh jois-poh jan maan liitto, Museovirasto, Poh jois-poh jan maan museo, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Puo lus tus voi mat, Elenia Oy, Finngrid Oy, Finavia Oyj ja Digita Oy, Haa pa jär ven Kehityskeskus Oy, Jokilaaksojen pe las tus lai tos, Haapajärven Vesi Oy, Haapajärven Lämpö Oy, Ppky Se län teen ympäristölautakunta, Reis jär ven kunta, Haapajärven ampumaseura ja Haa pa jär ven-reis jär ven riistanhoitoyhdistys ry. Samalla tekninen lautakunta lähettää kaavaluonnoksen näh tä vil läolos ta laadittavan kuulutuksen Reisjärven kunnalle asetettavaksi kunnan viralliselle il moi tus tau luil le. Tekninen lautakunta: Samuel Vainio teki esityksen, ettei osayleiskaavan laatimista jatketa, jota ei kannatettu. Tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan ehdotuksen.

17 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus TEKLA Merkitään, että Samuel Vainio jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Järjestetyssä yleisötilaisuudessa todettiin, että hankkeen vaikutuksista on syytä kuulla myös Pihtiputaan kuntalaisia ja Pihtiputaan kuntaa. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta jatkaa liitteen mukaisen Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan luonnoksen ja selostuksen yleisesti nähtävilläoloaikaa mielipiteen ilmaisua varten saakka ja pyytää siitä lausunnon Pihtiputaan kunnalta. Samalla tekninen lautakunta lähettää kaavaluonnoksen nähtävilläolosta laadittavan uuden kuulutuksen Pihtiputaan ja Reisjärven kunnille asetettavaksi kuntien virallisille ilmoitustauluille. Uusi kuulutus julkaistaan Selänne- ja Maaselkä-lehdessä sekä Kotiseudun Sanomat -lehdessä. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. TEKLA Kaavaluonnokseen on nähtävilläoloaikana saatu 14 muistutusta ja 8 lausuntoa, lausunnot ja mielipiteet vastineineen ovat kaavaselostuksen liitteissä 11A ja 11B. Luonnoksen nähtävilläoloajan jälkeen järjestettiin kaupungin toimesta yleisötilaisuus, jossa oli paikalla runsaasti yleisöä, tuulivoimatoimijan edustajia ja myös tuulivoimaa vastustavien tahojen alustus kuultiin. Saadun palauteen pohjalta on käyty hanketoimijan ja kaupungin

18 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus välillä neuvotteluja ja lisäksi viranomaiset ovat pitäneet Pohjois-Pohjanmaan Ely-Keskuksessa työneuvottelun, josta muistio liitteenä. Käytyjen neuvottelujen pohjalta on kehitetty liitteenä oleva kaavaehdotus selostuksineen. Oheisaineistona Sauviinmäen tuulivoimapuiston asukaskyselyn tulokset. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta asettaa liitteen mukaisen Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan ehdotuksen selostuksineen yleisesti nähtäville mielipiteen ilmaisua varten ajalle ja pyytää siitä lausunnot seuraavilta: Pohjois-Pohjanmaan Ely-Keskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Museovirasto, Pohjois-Pohjanmaan museo, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Puolustusvoimat, Elenia Oy, Finngrid Oy, Finavia Oyj ja Digita Oy, Haapajärven Yrityspalvelut Oy, Jokilaaksojen pelastuslaitos, Haapajärven Vesi Oy, Haapajärven Lämpö Oy, Ppky Selänteen ympäristölautakunta, Reisjärven kunta, Pihtiputaan kunta, Haapajärven ampumaseura ja Haapajärven-Reisjärven riistanhoitoyhdistys ry. Ehdotusvaiheen yleisötilaisuus on sovittu pidettäväksi klo alkaen kaupungintalon valtuustosalissa. Samalla tekninen lautakunta päättää lähettää kaavaehdotuksen nähtävilläolosta laadittavan kuulutuksen Reisjärven ja Pihtiputaan kunnille asetettavaksi kunnan viralliselle ilmoitustaululle. Kuulutus julkaistaan Selänne- ja Maaselkä-lehdessä sekä Kotiseudun Sanomat -lehdessä. Tekninen lautakunta: Samuel Vainio esitti Lauri Niemen kannattamana, että voimaloiden etäisyydeksi vakinaisesta asutuksesta vaaditaan 2,5 km. Suoritetussa kädennostoäänestyksessä teknisen johtajan esitys sai 4 jaa-ääntä (Soranta, Niska, Sikala ja Salomaa) ja Vainion esitys 2

19 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus ei-ääntä (Vainio ja Niemi). Puheenjohtaja totesi, että tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan päätösesityksen. Merkitään, että Jouko Pekonen ja Reijo Puranen esteellisinä poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi klo , koska ovat osallisina kyläyhdistyksissä, jotka saavat korvausta tuulivoimayhtiöltä. Tämän asian tarkastavat Katja Sikala ja Hilkka Soranta. TEKLA Nähtävillä oloaikana ehdotuksesta saatiin 12 lausuntoa ja 7 mielipidettä. Lausunnot, mielipiteet ja vastineet niihin, ovat kaavaselostuksen liitteinä 13 A ja 13 B. Saatujen lausuntojen pohjalta kaavaehdotukseen ja kaavaselostukseen on tehty pieniä tarkistuksia. Jo rakennetun Someronmäellä sijaitsevan Savinevan tuulipuiston melumittaustulokset ovat oheisaineistona. Pajuperänkankaan osayleiskaavaehdotus selostuksineen on liitteenä. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle /-valtuustolle, että se hyväksyy liitteen mukaisen Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan liitteineen. Tekninen lautakunta: Samuel Vainio esitti, ettei kaavaa hyväksytä. Esitys raukesi kannattamattomana. Päätökseksi tuli teknisen johtajan esitys.

20 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Merkitään, että oheisaineistona oleva Savinevan tuulipuiston melumittausraportti otetaan pöytäkirjan liitteeksi. Merkitään, että Lauri Niemi poistui esteellisenä kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo , koska lähiomainen omistaa maata Välikankaan ja Ristiniityn tuulivoimapuistojen vaikutusalueella. Merkitään, että Jouko Pekonen poistui esteellisenä kokoukseta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo , koska on osallisena kyläyhdistyksessä, joka saa korvausta tuulivoimayhtiöltä. Merkitään, että ennen asian käsittelyä olivat asiantuntijoina kaavaehdotusta esittelemässä kaavakonsultti Petri Saarikoski WSP Finland Oy:stä, toimitusjohtaja Erwin Birr ja projektisuunnittelija Sisko Kotzschmar Infinergies Finland Oy:stä sekä projektijohtaja Amanda Cardwell ABO Wind Oy:stä. KHALL Pajuperänkankaan osayleiskaavaehdotus selostuksineen on liitteenä. Savinevan tuulipuiston melumittausraportti liitteenä. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kau pun gin val tuus tolle, että se hyväksyy liitteen mukaisen Pa ju pe rän kan kaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan liitteineen. Kaupunginhallitus: Matti Viitala esitti, että kau pun gin hal li tus

21 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus KVALT esittää valtuustolle ettei kaavaa hyväksytä. Esitys rau ke si kannattamattomana. Puheenjohtaja totesi, että hyväksytyksi tuli kau pun gin joh ta jan esitys. Merkittiin, että Matti Viitala jätti päätökseen eriävän mie li pi teen. Merkittiin, että Esko Peltoniemi ja Unto Vesamäki eivät osal lis tu neet tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon ja pois tui vat kokouksesta klo väliseksi ajaksi, kos ka ovat Kuona-Väliojan kyläyhdistyksen hallituksen jä se niä. Merkittiin, että pöytäkirjanpitäjänä tämän asian kohdalla toi mi kaupunginjohtaja Juha Uusivirta. KHALL Pajuperänkankaan osayleiskaavaehdotus selostuksineen on liitteenä. Savinevan tuulipuiston melumittausraportti liitteenä. Kaupunginvaltuusto: Jari Nahkanen esitti Maarit Nikulan kan nat tama na, että kaupunginhallituksen esitystä ei hy väk sy tä. Käydyssä äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys sai 19 jaa -ääntä ja Nahkasen esitys sai 6 ei -ääntä. Ää nes tys luet te lo liitteenä. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuuston päätökseksi tu li kaupunginhallituksen esitys. Merkittiin, että Jari Nahkanen jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Keijo Lähetkangas ja 13 muuta henkilöä ovat tehneet yllä ole vas ta

22 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus kaupunginvaltuuston päätöksesta maankäyttö- ja ra ken nus lain 188 :n mukaisen valituksen. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt kirjeellään kaupungin lausuntoa mennessä ja myö hem min jatkanut lausunnon antamisaikaa saakka. Hallintosäännön 20 :n mukaisesti lausunnon antaa kau pun gin hal litus. Liitteenä valituskirjelmä ilman liitteitä, liitteet ovat nähtävillä kokouksessa. (Valmistelija: Juha Uusivirta p ) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus toteaa lausuntonaan seu raavaa: 1. Valittajien vaatimus po. kaupunginvaltuuston päätöstä kos ke van täytäntöönpanon kieltämisestä tulee hylätä, koska Haa pa jär ven kaupunki ei ole tehnyt maankäyttö- ja ra ken nus lain mukaista päätöstä täytäntöönpanna lain voimaa vail la olevaa osayleiskaavaa koskevaa päätöstä. 2. Valitus tulee hylätä liitteen mukaisilla perusteilla, koska kau pungin val tuus ton po. osayleiskaavaa koskeva päätös on teh ty maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen, hallintolain ja muiden asiaan soveltuvien säädösten mukaisesti. Lisäksi pää tök sen valmistelun eri vaiheissa on tehty laajamittaiset ja lainsäädännön edellyttämät selvitykset. 3. Hallinto-oikeus on pyytänyt varaamaan Reijo Puraselle, Jou ko Pekoselle ja Mikko Vainiolle tilaisuuden selityksen an ta mi seen valituksessa esitettyjen esteellisyysväitteiden osal ta ja nämä asiakirjat toimitetaan hallinto-oikeudelle muiden pyydettyjen asiakirjojen mukana. Kaupunginhallitus: Matti Viitala esitti, että kohtia 1 ja 2 ei

23 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus hyväksytä. Esitys raukesi kannattamattomana. Merkittiin, että Teija Myllylä ei osallistunut tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon ja poistui kokouksesta klo väliseksi ajaksi, koska yksi valituksen allekirjoittajista on Myllylän lähisukulainen. Merkittiin, että puheenjohtajana toimi 1. varapuheenjohtaja Maarit Nikula tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan. Merkittiin, että pöytäkirjantarkastajaksi valittiin tämän asian kohdalle Risto Hautakangas. Merkittiin, että Matti Viitala jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Liitteet 4 Keijo Lähetkankaan ym. valitus Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavapäätöksestä/ilman liitteitä 5 Perustelut kaupungin lausuntoon Pajuperänkankaan tuulivoimakaavasta tehdyn valituksen johdosta

24 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kiinteistön ostaminen Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymältä 53/ /2019, 54/ /2019 KHALL Opintiellä sijaitseva entinen kauppaoppilaitoksen rakennus on vapautunut viime syksynä, kun Jokilaaksojen kou lu tus kun ta yh ty män liiketalouden opetus siirtyi lukion kanssa sa maan rakennukseen Kirkkokadulle. Kaupungilla on ilmennyt väis tö ti lan tarvetta yläasteen ja Kartanon päiväkodin toi min nan järjestelyissä. Opintien tiloja voitaisiin käyttää ti la päi ses ti näissä järjestelyissä. Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä on ilmoittanut, että kun ta yh ty mä voi myydä kiinteistön euron kaup pa hin nal la. Lisäksi kuntayhtymä on tehnyt kiinteistöön liittyvän ha ke muk sen kiinteistöveron huojennuksesta ja verotusarvojen tar kis ta mi ses ta. Liitteenä kiinteistöveroa koskeva hakemus. Verotusmenettely-/veronkantolain perusteella kunta voi myön tää kiinteistöveron huojennuksen tai vapautuksen pe rus tel lus ta syystä. Kunta ei kuitenkaan päätä kiinteistöjen ve ro tus ar vois ta vaan ne perustuvat verohallinnon pää töksiin. Liitteenä luonnos kauppakirjaksi. (Valmistelija: Unto Vesamäki p ) Talous- ja hallintojohtaja: Kaupunginhallitus päättää ostaa Jo kilaak so jen koulutuskuntayhtymältä kiinteistön , jol la sijaitsee entinen kauppaoppilaitoksen rakennus, euron kauppahinnalla. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että Jokilaaksojen kou lu tus kun tayh ty män omistama kiinteistö va pau te taan vuoden 2019 kiinteistöverosta, joka on ,17 eu roa, hakemuksessa esitetyillä perusteilla. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Todettiin, että Opintien kiinteistön kuntoarvio -raportti on tullut kaupungille ja se merkittiin tiedoksi. Merkittiin, että kaupunginjohtaja Juha Uusivirta ja Maarit Nikula eivät osallistuneet tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon ja poistuivat kokouksesta klo väliseksi ajaksi, koska ovat Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen ja varajäsen.

25 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Merkittiin, että esittelijänä toimi tämän asian kohdalla talous- ja hallintojohtaja Unto Vesamäki. Merkittiin, että pöytäkirjantarkastajana toimi tämän asian kohdalla Risto Hautakangas. Liitteet 6 Hakemus kiinteistöverosta / Kauppaoppilaitos 7 Kauppakirja kiinteistöstä

26 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Viemäröinnin toiminta-alueet 71/ /2012 TEKLA Vesihuollon yleissuunnitelman päivityksen yhteydessä mää ri tel tiin alustava aikataulu haja-asutusalueen viemäröinnin toi min ta-alueiden määrittelemiseksi. Haja-asutusalueen jä te ve si ase tuk sen määräysten määräaikoja on muutettu pää tök sen jälkeen useampaan otteeseen, jonka johdosta toi min ta-alue määrittelyjä ei ole kiirehditty. Tekninen lautakunta on käsitellyt asiaa aikaisemmin seu raa vas ti: TEKLA , jolloin nähtäville on asetettu eh do tus Tiitonrannan-Veihtiniemen-Haaganperän alueen toi min ta-alu eek si sekä ehdotus Oksavan alueen toi min ta-alu eek si, lausunnot pyydettiin ja saatiin Pohjois-Pohjanmaan Ely-Kes kuk sel ta, Haapajäven Vesi Oy:ltä ja PPKY Se län teen ympäristölautakunnalta. Lausunnot oheisaineistona. Luonnokset Ok sa van, Tii ton ran nan-veih ti nie men-haa gan pe rän ja Ylipää-Kumisevan ha ja-asu tus aluei den jä te ve si vie mä röin nin toiminta-alueiksi liit tee nä. Haapajärven Vesi Oy:n toiminta- ja kehittämisalueet kaa va-alu een osalta on syytä samassa yhteydessä myös päi vit tää. Ehdotus Haapajärven Vesi Oy:n kaavalueen toi min ta-alu eek si liitteenä. (Valmistelija: Vesa Savolainen p ja Kari Kestikievari p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta asettaa liitteiden mu kai set haja-asutusalueiden jätevesiviemäröinnin ja kaa va-alu een toi minta-alue luon nok set julkisesti nähtäville mie li pi teen ilmaisua var ten ajalle ja pyytää niis tä Pohjois-Pohjanmaan Ely-Keskuksen, Haapajärven Ve si Oy:n, Vesikolmio Oy:n ja Selänteen ym pä ris tö lau ta kun nan lausunnot. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin teknisen johtajan muu tet tu esitys: Tekninen lautakunta asettaa liitteiden mukaiset ha ja-asu tusaluei den jätevesiviemäröinnin ja kaava-alueen toi min ta-alue luonnokset ja vesihuoltolain pykälät 8-12 jul ki ses ti nähtäville mie lipi teen ilmaisua var ten ajalle ja pyytää niis tä

27 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Pohjois-Pohjanmaan Ely-Kes kuk sen, Haapajärven Ve si Oy:n, Vesikolmio Oy:n ja Se län teen ym pä ris tö lau ta kun nan lausunnot. Lisäksi Oksavan haja-asutusalueen jätevesiviemäröinnin toiminta-alueen karttaa muutetaan Nivala-Haapajärvi siirtoviemärin osalta Kontiopuhdossa (suunnitelmaa muutettu toteutusvaiheessa). TEKLA Haja-asutusalueen jätevesiviemäröintiin liittyvät viimeiset lakimuutokset hyväksyttiin vuoden 2017 alussa. Hyväksytyt muutokset sisältävät jonkin verran lievennyksiä aikaisempiin määräyksiin. Liitteenä haja-asutusalueen talousjätevesien käsittelyn muuttuneet säädökset. Oheisaineistona vesihuoltolain Edellisen nähtävilläolon aikana saatiin kolme lausuntoa ja yksi muistutus. Haja-asutus ja kaava-alueen viemäröinnin toiminta-alue- luonnokset on syytä asettaa uudelleen nähtäville, liite. Luonnoksiin on tehty lausunnoissa esitetyt muutokset. (Valmistelijat: Vesa Savolainen p ja Kari Kestikievari puh ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta asettaa liitteiden mukaiset haja-asutusalueiden ja kaava-alueen jätevesiviemäröinnin toiminta-alueluonnokset julkisesti nähtäville mielipiteen ilmaisua varten ajalle ja pyytää niistä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Haapajärven Vesi Oy:n, Vesikolmio Oy:n ja Selänteen ympäristölautakunnan lausunnot. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. TEKLA Nähtävilläoloaikana saatiin kolme lausuntoa ja yksi muistutus, jotka ovat oheisaineistona. Jätevesilain ja asetuksen siirtymäaika päättyy syksyllä Tiitonrannan kyläkaavan laadinta käynnistyi v aikana, kaava on edennyt luonnosvaiheeseen ja kaavan takia Tiitonrannan toiminta-alue esitystä on syytä tarkastella, toiminta-alueluonnokset liitteinä.

28 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus (Valmistelija: Vesa Savolainen p ja Kari Kestikievari p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta asettaa liitteiden mukaiset haja-asutusalueiden ja kaava-alueen jätevesiviemäröinnin toiminta-alueluonnokset julkisesti nähtäville mielipiteen ilmaisua varten ajalle ja pyytää niistä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Haapajärven Vesi Oy:n, Vesikolmio Oy:n ja Ppky Selänteen ympäristölautakunnan lausunnot. Haapajärven Vesi oy:ltä pyydetään erityisesti kommenttia Tuomiperäntien ja Haaganlammen rannan kyläalueiden liittämisestä toiminta-alueeseen. Aikaisemmin saadut muistutukset käsitellään lopullisia toiminta-alueita muodostettaessa. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. TEKLA Nähtävilläoloaikana toiminta-alueluonnoksista saatiin liitteenä olevat kolme lausuntoa, mielipiteitä eikä muistutuksia jätetty, aikaisemmin on jätetty yksi muistutus. Liitteenä olevaan toiminta-aluekarttaan on lisätty Ely-Keskuksen lausunnossaan edellyttämät taajama-alueet sekä toiminta-alue vesijohtojen osalta. (Valmistelijat: Vesa Savolainen p ja Kari Kestikievari p ) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle/-valtuustolle hyväksyttäväksi liitteiden mukaiset vesilaitoksen jätevesiviemäröinnin toiminta-alueet. Haapajärven Vesi Oy määrittelee liityntäpisteet ja muut liittymisehdot Vesihuoltolain mukaisesti. Mahdolliset vapautusanomukset viemäriin liittymiseksi käsittelee Ppky Selänteen ympäristölautakunta. Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. Merkitään, että ympäristötarkastaja Pekka Peuranen oli asiantuntijana tämän asian käsittelyn aikana klo

29 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus KHALL Liitteenä lausunnot toiminta-alueluonnoksista. Liitteenä toiminta-aluekartat. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kau pun gin val tuus tol le hyväksyttäväksi liitteiden mukaiset vesilaitoksen jä te ve si vie mä röinnin toiminta-alueet. Haapajärven Vesi Oy mää rit te lee liityntäpisteet ja muut liittymisehdot Ve si huol to lain mukaisesti. Mahdolliset vapautusanomukset viemäriin liit ty mi sek si käsittelee Ppky Selänteen ympäristölautakunta. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Liitteet 8 Lausunnot/Vesilaitoksen toiminta-alueiden määritteleminen 9 Toiminta-alue/taajama-aluekartta 10 Haapajärven Vesi Oy:n toiminta- ja kehittämisaluekartta/kaava-alue ja lievealueet 11 Haapajärven Vesi Oy:n toiminta- ja kehittämisalue/haja-asutusalue

30 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Tehtäväkohtaisten palkkojen arviointijärjestelmän täydentäminen varhaiskasvatuksen sosionomien osalta KHALL Uuden varhaiskasvatuslain (540/2018, tullut voimaan ) mukaisesti sivistyslautakunta on päättänyt vakanssimuutoksista ja kaupunginhallitus on antanut täyttöluvat kahteen varhaiskasvatuksen sosionomin vakanssiin ja yhteen varhaiskasvatuksen ryhmäavustajan vakanssiin. Varhaiskasvatuksen sosionomien vakanssit (2 kpl) ovat olleet haettavana siten, että ne on tarkoitus täyttää alkaen. Kvtes:ssä ei ole vielä varhaiskasvatuksen sosionomeille olemassa hinnoittelukohtaa eikä peruspalkan määrää. KT:lta on tiedusteltu asiaa ja ajankohtaa milloin hinnoittelukohta ja peruspalkan määrä selviää, ei ole vielä tiedossa. Kaupungin TVA -taulukossa on määritelty varhaiskasvatuksen opettajan tehtäväkohtainen palkka, mikä on n. 90 euroa suurempi, kuin kyseiselle hinnoittelukohdalle määritelty peruspalkan määrä. Keskusteluissa on päädytty siihen tulokseen, että em. hinnoitelukohdalta voidaan ottaa peruspalkan määrä varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkohtaiseksi palkaksi. KT on ollut sitä mieltä, että se on aika lähellä oikeaa määrää, koska tietty ero varhaiskasvatuksen opettajan palkkaan täytyy säilyä. Varhaiskasvatuksen opettajalla on kokonaisvastuu lapsiryhmän ja kasvattajatiimin toiminnasta, pedagogisesta suunnittelusta ja lapsiryhmän opetuksesta. Varhaiskasvatuksen sosionomi on hänen tiivis työparinsa, joka tuo oman koulutuksen kautta saamansa osaamisen perhepalveluiden verkostosta ja moniammatillisesta työskentelystä koko kasvattajatiimin työn tueksi. Työnvaativuuden arviointijärjestelmää (TVA -taulukko) on täydennetty varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkohtaisella palkalla ja käytetty heidän hinnoittelukohtana tässä vaiheessa "hinnoittelematon ". TVA -taulukkoa joudutaan korjaamaan sen jälkeen, kun Kvtes:iin on tullut määräykset varhaiskasvatuksen sosionomin hinnoittelukohdasta ja peruspalkasta. Liitteenä Työnvaativuuden arviointijärjestelmän (TVA) mukaiset tehtäväkohtaiset palkat varhaiskasvatuksen osalta. (Valmistelija: Unto Vesamäki p ) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää täydentää Kvtes:n

31 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus työnvaativuuden arviointia (TVA) varhaiskasvatuksen sosionomien osalta alkaen liitteen mukaisesti. Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Liitteet 12 Kvtes:n työnvaativuuden arvioinnin (TVA) täydentäminen varhaiskasvatuksen sosionomin osalta

32 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Talousohjelma /02.00/2018 KHALL Kaupungin taloudellinen tilanne on edelleen haasteellinen. Kau pungin val tuus to on hyväksynyt kunnallisveroprosentin ko ro tuk sen vuodelle 2019 ja ennusteen mukaan vuoden 2018 ti lin pää tös on alijäämäinen. Taloudellinen tilanne vaa tii toi min nal li sia muutoksia, jotka on tehtävä suun ni tel mal li ses ti ja pit kä jän tei ses ti. Kaupungilla on tehty talouden tasapainottamis- ja so peut ta mis työ tä useiden vuosien ajan. Kaupunginhallitus päätti 2009 talouden tasapainottamissuunnitelman laatimisesta, jos sa käytettiin ulkopuolista asiantuntijaa ja suunnitelmaa val mis te li pääosin luottamushenkilöistä koostunut työryhmä. Vuon na 2013 kaupunginhallitus päätti talousohjelman laa ti mi ses ta, josta vastasi työryhmä, johon kuului luot ta mus hen ki löi tä ja viranhaltijoita. Talousohjelmaa päivitettiin kau pun gin hal li tuk sen päätöksellä em. työryhmän toimesta vuonna Kau pun gin val tuus to hyväksyi em. suunnitelmat pie nil lä muutoksilla. Merkittävien toiminnallisten ja taloudellisten muutosten suun nit te lu ja valmistelu vaatii poliittista laaja-alaisuutta ja si tou tu mis ta sekä myös henkilökunnan osallistumista ja si tou tu mis ta. Oheismateriaalina aikaisemmin tehdyt talouden so peut ta mis asia kirjat. (Valmistelija: Juha Uusivirta p ) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää nimetä työ ryh män, jonka tehtävänä on laatia kaupungin talousohjelma Talousohjelman mukaiset esitykset on oltava sel lai sia, että vuoden 2022 tilinpäätöksessä kaupungilla ei saa ol la taseen mukaista kumulatiivista alijäämää ja vel kaan tu nei suus as tet ta on alennettu vuoden 2017 ti lin pää tök ses tä. Esityksessä on huomioitava mm. väestökehityksen ai heut ta mat muu tok set palvelujen tarpeeseen ja pal ve lu ra ken tee seen.tavoitteena on, että palvelurakenteen muutok set teh dään henkilöstön osalta ns. luonnollista poistumaa hy väksi käyt täen. Esitys ta lous oh jel mak si on oltava valmiina mennessä. Työryhmään kuuluvat: - kaupunginhallituksen puheenjohtaja (työryhmän pu heen joh ta ja)

33 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus kaupunginhallituksen jäsenet - kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto - valtuustoryhmien puheenjohtajat - kaupunginjohtaja - talous- ja hallintojohtaja (työryhmän sihteeri) - sivistys- ja tekninen johtaja - kaksi pääsopijajärjestöjen nimeämää työntekijöiden edustajaa Työryhmä kokoontuu seuraavan aikataulun mukaisesti, jota voidaan tarvittaessa tarkistaa: - to klo pe klo to klo pe klo ke klo to klo Kaupunginhallitus: Kaupunginjohtaja muutti esitystä siten, että pääsopijajärjestöjen nimeämiä työntekijöiden edustajia on kolme. Kaupunginjohtajan muutettu esitys hyväksyttiin. KHALL Talousohjelman luonnoksen laadintaa varten perustettu työ ryh mä on laatinut liitteen mukaisen Talousohjelman Liitteenä luonnos kaupungin Talousohjelmaksi Talousohjelmaa on käsitelty kaupunginvaltuuston il ta kou lus sa ja yhteistyötoimikunnassa Yhteistyötoimikunnan pöytäkirjan ote oheismateriaalina. (Valmistelija: Juha Uusivirta p ) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kau pun gin val tuus tolle, että liitteen mukainen Haapajärven kaupungin Ta lous oh jel ma hyväksytään. Kaupunginjohtajan täydennetty esitys: 3.1. Toimenpiteet Lisätään uusi kolmas kappale:

34 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Talousohjelmatyöryhmän työn yhtenä lähtökohtana oli nykyisten perusopetuksen alakoulujen oppilasmäärien ja -ennusteiden mukainen 130 oppilaan väheneminen ohjelmakaudella vuoteen 2025 mennessä. Kyseinen oppilasmäärän väheneminen tarkoittaa reilun kuuden luokanopettajan vähentämistarvetta. Kaupunginhallituksen toimeksiannon mukaisesti henkilökunnan määrän väheneminen hoidetaan ns. luonnollisella poistumalla ja esimerkiksi vaihtamalla tarvittaessa opettajien työpaikkoja eri kouluille. Talousohjelmatyöryhmä päätyi siis esittämään K.J.Ståhlbergin koulun muuttamista 3-sarjaisesta koulusta 2-sarjaiseksi kouluksi, jolloin opettajien määrä vähenee tarvittavalla kuudella luokanopettajalla. Opetusryhmien koot eivät saa kasvaa järjestelyissä kohtuuttoman suuriksi, josta huolehditaan sivistystoimen toiminnallisella suunnittelulla ja koulujen välisellä yhteistyöllä. Mikäli oppilasmäärät ja -ennusteet vähenevät edellä mainittua 130 oppilaan määrää enemmän, niin vuosittaisen tarkastelun perusteella joudutaan tarkastelemaan myös kyläkoulujen määrää. Liite nro 1. Sivistyspalvelut 1. rivi 1 luokanopettaja: K.J. Ståhlbergin koulun 1 vuosiluokka 2-sarjaiseksi lukuvuoden alusta 2020->2019 -> säästöjä vuodelle euroa ja vuodelle euroa 9. ja 10. rivi 1 luokanopettaja K.J. Ståhlbergin koulun 1 vuosiluokka 2-sarjaiseksi tai kyläkoulun luokanopettaja lukuvuoden alusta (2024) 1 luokanopettaja K.J. Ståhlbergin koulun 1 vuosiluokka 2-sarjaiseksi tai kyläkoulun luokanopettaja lukuvuoden alusta (2025) Kaupunginhallitus: Paavo Ranua esitti Teijo Paanasen kannattamana, että talousohjelman sivulla 4 muutetaan tekstiä kohtaan Liitteenä nro 2 on investointiohjelma, jossa on... Investoinneista "ja niiden rahoituksesta" tullaan päättämään... Paavo Ranua esitti Teijo Paanasen ja Ulla Savolan kannattamana, että Liite nro 1 sivu 2 jätetään pois kokonaan teksti "Esikoulurakennus otetaan varhaiskasvatuksen käyttöön, kun

35 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus esiopetus siirtyy varsinaiseen koulurakennukseen ja Satulaakson päiväkodin rakennus myydään ulkopuoliselle." Teijo Paananen esitti Maarit Nikulan kannattamana, että talousohjelman sivulla 3. jätetään pois teksti "Mutta, jos päiväkodin tila-asia ei ole muutoin ratkaistavissa, niin otetaan palveluseteli käyttöön." Sekä Liite nro 1 jätetään pois teksti "Mikäli tilajärjestelyä ei saada muutoin hoidettua, niin selvitetään palvelusetelin käyttöön ottoa kahden päiväkotiryhmän osalta." Maritta Niska esitti Teijo Paanasen kannattamana, että asia jätetään pöydälle jatkovalmisteluja varten ja valmisteluissa huomioidaan kaupunginjohtajan esitykset ja keskustelussa tulleet asiat. Käydyssä äänestyksessä pöydälle panosta Niskan esitystä sai kuusi (6) ääntä (Savola, Viitala, Nikula, Paananen, Niska ja Ekman) sekä asian käsittelyn jatkaminen sai kolme (3) ääntä (Myllylä, Ranua ja Hautakangas). Puheenjohtaja totesi, että asia jätetään pöydälle. KHALL Liitteenä muutettu versio talousohjelmasta , joka pe rustuu edellisessä kokouksessa kaupunginjohtajan täy den net tyyn esitykseen. (Valmistelija: Juha Uusivirta p ) Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kau pun gin val tuus tolle, että liitteen mukainen Haapajärven kaupungin Ta lous oh jel ma hyväksytään. Kaupunginhallitus: Paavo Ranua esitti Ulla Savolan ja Teijo Paanasen kannattamana, että Liite nro 1 sivu 2 jätetään pois kokonaan teksti "Esikoulurakennus otetaan varhaiskasvatuksen käyttöön, kun esiopetus siirtyy varsinaiseen koulurakennukseen ja Satulaakson päiväkodin rakennus myydään ulkopuoliselle." Paavo Ranua esitti Ulla Savolan kannattamana, että Liite nro 1 aikaistetaan K.J.Ståhlbergin koulun 1 vuosiluokka 2-sarjaiseksi lukuvuoden alusta vuodelta 2022 vuodelle 2020 sekä 1 vuosiluokka 2-sarjaiseksi lukuvuoden alusta vuodelta 2023 vuodelle 2022.

Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin.

Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. Tekninen lautakunta 57 08.06.2016 Tekninen lautakunta 96 17.11.2016 Tekninen lautakunta 6 26.01.2017 Tekninen lautakunta 65 28.09.2017 Tekninen lautakunta 77 19.10.2017 Tekninen lautakunta 96 16.11.2017

Lisätiedot

Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin.

Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin. Tekninen lautakunta 57 08.06.2016 Tekninen lautakunta 96 17.11.2016 Tekninen lautakunta 6 26.01.2017 Tekninen lautakunta 65 28.09.2017 Tekninen lautakunta 77 19.10.2017 Tekninen lautakunta 96 16.11.2017

Lisätiedot

Välikankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laatiminen 76/ /2014

Välikankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laatiminen 76/ /2014 Tekninen lautakunta 90 28.08.2014 Tekninen lautakunta 22 18.02.2015 Tekninen lautakunta 108 17.09.2015 Tekninen lautakunta 26 17.03.2016 Tekninen lautakunta 44 19.05.2016 Kaupunginhallitus 129 07.06.2016

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 32 Yhteistyötoimikunta AIKA 18.04.2019 09:00-10:25 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/ Tekninen lautakunta. AIKA klo 18:30. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 2 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/ Tekninen lautakunta. AIKA klo 18:30. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 2 KÄSITELTÄVÄT ASIAT HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2018 1 Tekninen lautakunta AIKA 13.12.2018 klo 18:30 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 2 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2019 137 Kaupunginhallitus AIKA 23.04.2019 19:00-21:05 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 81 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 04.02.2019 19:00-20:45 PAIKKA Tiiton koulu, Tiitonrannantie 201, 85800 Haapajärvi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus, laillisuuden

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 23 Kaupunginhallitus AIKA 29.01.2019 19:00-20:40 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 54 Kaupunginvaltuusto AIKA 27.05.2019 19:00-21:34 PAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 191 Kaupunginhallitus AIKA 26.06.2017 19:00-20:13 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 135 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 24 Yhteistyötoimikunta AIKA 23.11.2017 14:15-15:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 528 14.12.2015 Kunnanhallitus 149 11.04.2016 Kunnanhallitus 332 05.09.2016 Kunnanhallitus 7 16.01.2017 Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 90 Tekninen lautakunta AIKA 09.05.2019 18:30-20:15 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 11 Yhteistyötoimikunta AIKA 25.02.2019 14:15-15:00 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Pykälän tarkastaminen / Kannuksen kaupungin Kuuronkallion

Pykälän tarkastaminen / Kannuksen kaupungin Kuuronkallion Teknisten palveluiden 34 29.05.2013 Teknisten palveluiden 47 27.08.2014 Teknisten palveluiden 66 11.12.2014 Teknisten palveluiden 3 05.02.2015 Teknisten palveluiden 30 27.04.2015 Kaupunginhallitus 69 04.05.2015

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Sivistyslautakunta. AIKA klo 18:30. Kaupungintalo, hallituksenkokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Sivistyslautakunta. AIKA klo 18:30. Kaupungintalo, hallituksenkokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2019 1 Sivistyslautakunta AIKA 24.04.2019 klo 18:30 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksenkokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 121 Kaupunginhallitus AIKA 27.03.2018 19:00-20:55 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tekninen lautakunta AIKA 24.01.2019 18:30-21:05 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Yhteistyötoimikunta AIKA 25.01.2018 14:15-15:10 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.02.2019 klo 09:00-12:05 Paikka Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.11.2017 Sisällysluettelo Sivu 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 40 Yhteistyötoimikunta AIKA 29.08.2018 14:15-16:00 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/ Paikka Tampereen palvelualan ammattiopisto, neuvotteluhuone A132, Koulukatu 18, Tampere

SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/ Paikka Tampereen palvelualan ammattiopisto, neuvotteluhuone A132, Koulukatu 18, Tampere SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2017 45 Tarkastuslautakunta 14.11.2017 Aika 14.11.2017 klo 10:00-12:25 Paikka Tampereen palvelualan ammattiopisto, neuvotteluhuone A132, Koulukatu 18, Tampere Käsitellyt

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

Kokouksen tarkistettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusohjeet julkaistaan tietoverkossa kaupungin kotisivuilla

Kokouksen tarkistettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusohjeet julkaistaan tietoverkossa kaupungin kotisivuilla HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2019 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 29.04.2019 klo 19:00 PAIKKA Oksavan koulu, Aholantie 19, 85820 Oksava KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.01.2018 10:00-11:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 Kunnanhallitus 81 15.04.2019 Kunnanhallitus 95 13.05.2019 Kaava- ja maapoliittinen 6 22.05.2019 työryhmä Kunnanhallitus 123 03.06.2019 Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 2004/55.551/2019

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Aika 10.01.2012 klo 12:00-13:55 PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kaavatoimikunta AIKA 01.02.2018 kello 16:15-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

59/ /2013. Valmistelijana on toiminut tekninen johtaja Pirkko Tuuttila.

59/ /2013. Valmistelijana on toiminut tekninen johtaja Pirkko Tuuttila. Kunnanhallitus 204 27.05.2013 Kunnanhallitus 110 30.03.2015 Kunnanhallitus 262 22.06.2015 Valtuusto 80 12.08.2015 Kunnanhallitus 431 12.10.2015 Kunnanhallitus 184 08.05.2017 Asemakaavan muutos korttelissa

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Yhteistyötoimikunta AIKA 23.05.2017 14:15-15:00 PAIKKA KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 17 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Sivu 19 Ennakkoäänten laskenta 3

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Sivu 19 Ennakkoäänten laskenta 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta 09.04.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 19 Ennakkoäänten laskenta 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 2 Keskusvaalilautakunta Aika 09.04.2017 klo

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot