1r- / li VA SA FOR VA L h N SDCN1S OL

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1r- / li VA SA FOR VA L h N SDCN1S OL"

Transkriptio

1 o n J II, OL tlf, O_ /a013 1 VA AS ANṙiȚ LL id u ) 1r- / li.us VA SA FOR VA L h N SDCN1S OL S a Ari. LHfleei _ kp! 1 st 3ilegcr sivuja ; sidor Vaasan hallinto -oikeus Asia Valitus Valituksenalainen päätös Salon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnan päätös Valittaja Kari Vesanen Valittajan asiamies ja asiamiehen osoite Asianajaja Heikki Pietinaiho Asianajotoimisto Ahtee & Pietinaiho Oy Turuntie 8 B, Salo sähköposti: heikki.pietinalho@ahtee-pietinalho.fi puhelin:

2 2 Vaatimukset Kari Vesanen vaatii, että hallinto-oikeus kumoaa valituksenalaisen päätöksen ja poistaa Vesaselle asetetun velvoitteen tulvauoman rakentamisesta sekä joka tapauksessa poistaa velvoitteen tehosteeksi asetetun uhkasakon. Toissijaisesti Vesanen vaatii, että asia palautetaan kunnalliselle viranomaiselle laillisesti käsiteltäväksi. P e r u s t e e t Valituksenalaisen päätöksen mukaan Vesanen on velvoitettu rakentamaan pintaveden valunnan katkaisevan tulvauoman oheisen kartan osoittamaan paikkaan Kankare-tilan peltoalueella. Velvoite koskee litekartassa yksilöityä puuttuvaa uoman osaa. Velvoite on toteutettava mennessä. Tulvauoman syvyyden tulee olla vähintään 25 cm. Valituksenalainen päätös on kumottava, koska Vesanen on jo aikaisemmin rakentanut kiinteistölle pintaveden valunnan katkaisevan tulvauoman eikä velvoitteen mukaisella maan muotoilulla ole merkitystä tulvimiseen. Päätös perustuu virheelliseen arvioon siitä, mistä ajoittainen tulviminen lolhtuu. Vesasen omistama tila Kankare sijaitsee ylempänä kuin Heikkilän omistama tila Päivärinta Riippumatta siitä minkälaisia ojia tilan Kankare alueella on, virtaavat pintavedet kohti tilaa Päivärinta. Aluetta ei ole mahdollista ojittaa siten, ettei pintavalunta olisi lainkaan kohti tilaa Päivärinta. Ajoittainen tulviminen johtuu siitä, että tilalla päivärinta sijaitsevan pellon luoteisreunan reunaojan' vesilain 5 luvun 8 :n mukainen kunnossapito on laiminlyöty eikä rakennettua tulvauomaa2 pitkin virtaava vesi pääse purkautumaan muualle kuin kohti valituksenalaisessa päätöksessä tarkoitettua putkiojaa3 (Liite 2). Valituksenalaisessa päätöksessä edellytetyillä toimilla ei voi vaikuttaa tulvimisen syyhyn eli tukossa olevan ojan vedensiirtokykyyn. Reunaojan kunnossapidon laiminlyönti aiheuttaa tulvimista lähinnä Vesasen pellolla. Salon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta on päätöksessään virheellisesti jättänyt täysin huomiotta Vesasen jo aikaisemmin esittämän toteamuksen siitä, että "tulvauoman syvyydellä ja leveydellä ei ole mitään merkitystä, koska Kankareen tilan vesien virtaus pysähtyy rajalle, josta ne eivät pääse virtamaan normaalisti eteenpäin tukkiutunutta rajaojaa pitkin. Niin kauan kuin ojat ovat kaivamatta ja kasvavat puita ja pensaita tukkien ne, tästä ongelmasta ei päästä eroon. 1 L i i t e k a r t a s s a 1 m e r k i t t y t e k s t i l l ä " T u k o s s a o l e v a oja ( B ) ". " ' R a k e n n e t t u t u l v a u o m a ( A ) " 3 " J ä l j e l l e j ä ä v ä v i r t a u s s uu nt a ( C ) "

3 3 Mikäli Heikkilä itse suostuisi ojan perkaukseen ja kaivuuseen pääsisi vesi virtaamaan ja kummallakaan osapuolella ei olisi haittaa vesistä." Heikkilä on Vaasan hallinto-oikeudelle osoittamassaan kirjelmässä (Liite 3) itsekin ollut sitä mieltä, että tulvauoman paikalla olleen avo-ojan vesien tuli purkautua nyt tukossa olevaan ojaan. On siten kovin epäjohdonmukaista, että hän on nyt sitä mieltä, ettei tällä ojalla ole merkitystä asiassa. Asiaa on käsitelty myös katselmuksessa , jolloin päädyttiin siihen, että Heikkilän tilan tukkeutunutta ojaa perataan. Heikkilä ei ole toimenpiteitä toteuttanut huolimatta siitä, että Vesanen on luvannut toimenpiteessä avustaa (Liite 4). Vesasen käsityksen mukaan tulvimista ei ole aiheutunut muulloin kuin tyypillisinä tulva-aikoina tai muutoin poikkeuksellisissa sääolosuhteissa. Päätöstä koskevan pöytäkirjaotteen mukaan viranomaisen tarkastuskäynneillä on havaittu tulvimista myös tavanomaisten tulvaaikojen ulkopuolella. Vesasen tiedossa ei ole mihin käynteihin tällä viitataan. Mahdollisista katselmuksista olisi pitänyt informoida Vesasta, jotta hän voisi jollakin tavoin ottaa kantaa siihen, minkälaiset sääolosuhteet katselmusaikaan ovat vallinneet. Todettakoon, että huhtikuu 2006, jolloin vesi on seissyt pelloilla, on ollut hyvin sateinen. Mitkään kuivatusjärjestelyt eivät voi estää hetkellistä märkyyttä. Vuoden 2006 jälkeen Vesanen on rakentanut pellolleen tulvauoman, jonka on tarkastuksessa todettu toimivan oikein. Salon kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö on tehnyt tarkastuksen, jossa tulvauoman on todettu vastaavan edellytettyä rakennetta (Liite 5). Ei voi olla mahdollista, että kaupunki vain muutaman vuoden kuluttua on samasta asiasta aivan päinvastaista mieltä. Hallintoalamaisella on oltava oikeus luottaa siihen, että viranomainen pitää kiinni esittämistään kannanotoista. Joka tapauksessa tarkastusmuistiosta ilmenee havainnollisesti se, että olemassa olevan tulvauoman pituus, kaltevuus ja leveys riittävät veden johtamiseen. Veden kertymiseen niskakaivon ympäristöön ei siten voida vaikuttaa tulvauomaa parantamalla vaan ongelman aiheuttaa edellä selostetulla tavalla alapuolisen ojan tukkeutuminen. Asian aikaisemmassa käsittelyssä on virheellisesti tulkittu tilannetta siten, että Vesanen johtaisi vettä toiselle kuuluvaan putkiojaan. Kyse on kuitenkin siitä, että laiminlyömällä kiinteistönsä alueella olevan laskuojan kunnossapidon tilan Päivärinta omistaja aiheuttaa veden johtumisen kyseiseen putkiojaan. Vesi kulkee alaspäin, joten muuta vaihtoehtoa sillä ei ole. Vesanen on vuonna 2007 teettänyt pellostaan pintavaaituskartan (Liite 6), josta tulvauoman sijainnin ja muodon lisäksi ilmenee, että tulvauoman jälkeen vesi ei pääse purkautumaan perkaustarpeessa olevaan ojaan. Mikäli oja vetäisi, eivät vedet kulkisi ylämäkeen kohti Heikkilän putkiojan niskakaivoa.

4 4 Tulvauoman rakentamiselle Vesasen pellolla olevan niskakaivon yläpuolelle ei ole merkitystä pintavesien valunnalle. Niskakaivon yläpuolinen osuus (jonka rakentamista valituksenalainen velvoite koskee) on pintavalunnalle merkityksetön. Maastonmuodoista johtuen eivät pellon pintavedet niskakaivon yläpuolelta ei voi valua muualle kuin jo rakennettuun tulvauomaan. Sen lisäksi, että valituksenalainen päätös perustuu virheelliseen vesilain arviointiin, päätös on kumottava myös siksi, että määräys ei täytä uhkasakkolain 6 3 momentin mukaista selkeysvaatimusta. Lainkohdan mukaan asettamispäätöksestä on käytävä selvästi ilmi, mihin asianosainen on velvoitettu. Valituksenalaisen päätöksen mukaan Vesanen on velvoitettu rakentamaan pintaveden valunnan katkaisevan tulvauoman oheisen kartan osoittamaan paikkaan Kankare-tilan peltoalueella. Velvoite koskee liitekartassa yksilöityä puuttuvaa uoman osaa. Velvoite on toteutettava mennessä. Tulvauoman syvyyden tulee olla vähintään 25 cm. Päävelvoite on epämääräinen ja tulkinnanvarainen. Historian perusteella on havaittavissa, että naapuri ei milloinkaan tule lopettamaan valituksiaan eikä Vesanen voi milloinkaan tietää milloin hänen tekemänsä toimet ovat riittävät asetetun velvoitteen täyttämiseksi. On ilmeistä, että vaikka Vesanen rakentaisi minkälaisen tulvauoman tahansa, ei se naapurin mielestä riitä katkaisemaan pintaveden valuntaa. Edellytys pintaveden valunnan katkaisemisesta on aivan liian epämääräinen voidakseen olla uhkasakolla tehostetun määräyksen sisältönä. Kuten edellä on todettu, on jo rakennettu tulvauoma vuonna 2010 kaupungin tarkastuksessa todettu toimivaksi ja vuonna 2014 se ei kaupungin mielestä ole ollut riittävä. Tämä osoittaa, että toimivuuden arviointi on niin vaikeaa, että samakin ympäristövalvonnan ammattilainen voi päätyä asiassa vaihteleviin lopputuloksiin. Uhkasakon asettamispäätöksestä ei siten käy selvästi ilmi mihin asianosainen on velvoitettu. Velvoitetta on tarkennettu määräyksellä siitä, että tulvauoman syvyyden on oltava 25 cm. Koska määräyksessä ei ole kerrottu millä matkalla syvyys on mitattava (eli kuinka jyrkkiä uoman sivujen on oltava), jää määräys myös tältä osin tulkinnanvaraiseksi ja mittaajasta riippuvaiseksi. Uhkasakon asettamispäätöksestä ei siten tältäkään osin käy selvästi ilmi mihin asianosainen on velvoitettu. Hämmennystä ja vaikeutta määräyksen tulkitsemisessa on omiaan aiheuttamaan sekin, että rakennetun tulvauoman mittauksissa ja tarkastuksissa on keskitytty uoman syvyyden sijaan sen kaltevuuden arviointiin (eli kuinka suuri lasku uomassa on). Tämä on eri asia kuin uoman syvyys. Lounais-Suomen ympäristökeskuksen lausunnossa (Liite 7), johon mm. Salon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnan pöytäkirjassa viitataan ei anneta

5 5 mitään ohjetta uoman kaltevuudesta. Päävelvoitteen epämääräisyys ilmenee havainnollisesti siitä, kaupunki on tarkastusmuistion (Liite 8) mukaisesti keskittynyt arvioimaan vain uoman kaltevuutta. Muistion mukaan uoman kaltevuuden tarkastamiseksi tehtiin vaaitus. Tuloksista voidaan muistion mukaan havaita, että uoman kaltevuus ei ole Lounais- Suomen ympäristökeskuksen lausunnon (annettu ) mukainen kaikilta osin. Koska mitään ohjetta uoman kaltevuudesta ei ollut, ei hallintoalamaiselle jää mitään mahdollisuutta arvioida sitä, minkälainen kaato uomaan olisi tehtävä, jotta se olisi tässä tarkastuksessa ollut riittävä. Joka tapauksessa on selvää, että uoman kaltevuuden lisääminen uomaa jyrkentämällä ei johda muuhun kuin salaojien rikkoutumiseen sekä suuremman vesimäärän kerääntymiseen kiinteistöjen rajan tuntumaan. Vaaituksessa mitattu 1600 mm korkeusero 140 m matkalla on riittävä ja virtaama on jo siinäkin liiankin voimakas. Uhkasakkolain 7 :n mukaisesti uhkasakko voidaan kohdistaa vain sellaiseen asianosaiseen, jolla on oikeudellinen ja tosiasiallinen mahdollisuus noudattaa päävelvoitetta. Uhkasakkoa koskeva määräys ei täytä tätä vaatimusta, koska tässä valituskirjelmässä yksilöidyillä perusteilla Vesasella ei ole tosiasiallista mahdollisuutta vaikuttaa siihen, että vedet eivät pääse purkautumaan kiinteistöjen rajalta esteettömästi eteenpäin. Salossa, kesäkuun c-s päivänä 2015 Heikki Pietinalho asianajaja, Salo Kari Vesasen asiamiehenä Liitteet 1. Jäljennös valituksenalaisesta päätöksestä 2. Ilmakuva, jossa asiaa havainnollistavia merkintöjä 3. Ote sekä karttaliite Heikkilän Vaasan hallinto-oikeudelle osoittamasta kirjelmästä 4. Muistio sekä karttaliite katselmuksesta Muistio tarkastuksesta Pintavaaituskartta Lounais-Suomen ympäristökeskuksen lausunto Muistio paikallakäynnistä ja vaaituksesta

6 LIITE 1

7 SALON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Rakennus - ja ympäristölautakunta , Rakennus - ja ympäristölautakunta Vesioikeudellisten velvoitteiden toteuttaminen tiloilla Kankare ( ) ( ) ja Päivärinta /2013 Rakennus - ja ympäristölautakunta Valmistelija: ympäristönsuojelun esimies Pirkko Paranko, pirkko.paranko@salo.fi, (02) , kaupunginlakimies Esa Nieminen, esa.nieminen@salo.fi, (02) Kankareen tilan omistaja Kari Vesanen on Salon rakennus-ja ympäristölautakunnan antamalla päätöksellä velvoitettu tekemään tilalle 1:14 aiemmin putkittamansa uoman kohdalle Lounais-Suomen ympäristökeskuksen lausunnon mukaisen viljeltävän tulvauoman, jonka tarkoituksena on estää tulvavesiä joutumasta Esko Heikkilän omistaman Päivärinnan tilan 1:29 pellolle ja salaojastoon. Vaasan hallinto-oikeus on antamallaan päätöksellä Vesasen valituksen. hylännyt Juha Heikkilä (Päivärinnan tila) on tehnyt ilmoituksen Kankareen tilan tulvauomasta. Juha Heikkilän havaintojen mukaan tulvauoma ei vastaa ympäristövalvonnan antamia määräyksiä. Juha Heikkilän ilmoituksen johdosta ympäristönsuojelun esimies on tehnyt paikalla tarkastuksen, jossa suoritettiin vaaitus tulvauoman kaltevuuksien toteamiseksi. Tarkastuksessa ja vaaituksessa ilmeni, ettei tulvauoma täytä Lounais-Suomen ympäristökeskuksen lausunnon mukaista kaltevuutta, vaan jää loivemmaksi. Vesaselta pyydettiin vastine ilmoituksen ja tarkastusmuistion johdosta. Vastineessa todettiin seuraavaa: "Tulvauoman kaltevuuksien mittauksessa on todettu kaltevuusvaje. Lounais-Suomen ympäristökeskuksen vaatimuksia tulvauoman kaltevuudesta on teknisesti mahdoton toteuttaa kaikilta osin, koska vesien virtaama pellon pinnalla on nykyiselläänkin liian voimakasta aiheuttaen voimakasta pintaeroosiota. Mittauksessa on todettu 1600mm korkeusero tulvauoman pituussuunnassa 140 m:n matkalla. Tulvauoman syventäminenkin on mahdotonta toteuttaa, koska salaojat ovat jo liian matalalla katsoen nykyisen tulvauoman pohjan keskikohdassa. Tämä aiheuttaa keväisin salaojasta purkauksia sorasilmistä ylös pellolle ja tästä syystä lisää pintaeroosiota vielä enemmän. Tämä on seurausta siitä, että salaojan laskuputki on ojassa vedenpinnan alla ja jäätynyt umpeen. Tulvauoman syvyys on mielestäni riittävä. Olen seurannut pintavesien

8 SALON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 2 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta kevätvalumia. Uoman yläpuolisen pellon pintavalunta on päättynyt tulvauomaan ja uomasta Heikkilän ja Kankareen rajaojaan, jonka jälkeen vesi on lähtenyt virtaamaan Heikkilän peltoja pitkin. Tämä johtuu siitä, että Heikkilän ja Heikkilä-Pellonperän rajaoja on ummessa tai käytännössä sitä ei ole ollenkaan, ojasyvyyden ollessa n. 30 cm/ metrin matkalta mitattuna ojan pohjasta Heikkilän pellon puolelle. Ojan syvyyden pitäisi olla mitatusta kohdasta cm. Ojassa ei myöskään saa kasvaa puita ja pensaita tukkimassa veden virtausta. Totean, että tulvauoman syvyydellä ja leveydellä ei ole mitään merkitystä, koska Kankareen tilan vesien virtaus pysähtyy rajalle, josta ne eivät pääse virtamaan normaalisti eteenpäin tukkiutunutta rajaojaa pitkin. Niin kauan kuin ojat ovat kaivamatta ja kasvavat puita ja pensaita tukkien ne, tästä ongelmasta ei päästä eroon. Mikäli Heikkilä itse suostuisi ojan perkaukseen ja kaivuuseen pääsisi vesi virtaamaan ja kummallakaan osapuolella ei olisi haittaa vesistä. Liitteeksi laitan teettämäni pintavaaituskartan, jonka on tehnyt ProAgriaFarman salaojateknikko Kimmo Laine Vaaituskartasta näkee silloisen pellon pinnan muodon ja ojien syvyyden sekä Kankareen laskuaukon korkeuden. mittaustuloksen perusteella voidaan todeta, että Heikkilän, Heikkilän-Pellonperän rajaojan olemattomuus on ainoa syy miksi Kankareen tilan salaoja/pintavedet sekä tulvavedet lähtevät virtaamaan Heikkilän peltoja pitkin". Asia on ollut vireillä vuosia ja siihen liittyy viranomaispäätöksiä, katselmuksia ja tarkastuksia. Osapuolia on kehotettu hakemaan ojitustoimitusta, jossa kiistakysymykset ratkaistaisiin. Kumpikaan osapuoli e i o l e h a k e n u t t o i m i t u s t a. Vesasen kirjeessä viitatun rajaojan merkityksestä pintaveden johtamisasiassa on asianosaisilla aivan vastakkaiset mielipiteet. Esko Heikkilä on kirjeessään todennut, ettei ojan perkaamisella ole mitään merkitystä Kankareen tilalta tulevien pintavesien johtamisessa. Uuden Salon rakennus- ja ympäristölautakunta ei ole tehnyt katselmusta paikan päällä. Kokonaiskuvan saamiseksi ja erimielisyyksien kartoittamiseksi katselmuksen toimittaminen näyttää perustellulta. vs. Rakennus- ja ympäristövalvonnan päällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää, että puheenjohtajisto suorittaa katselmuksen Kankareen ja Päivärinteen tiloilla. Ajankohdasta päätetään kokouksessa. Katselmukseen kutsutaan asianosaiset ja ojitusasioihin perehtynyt Ely-keskuksen edustaja. Päätös: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi esittelijän päätösehdotuksen.

9 SALON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 3 Rakennus - ja ympäristölautakunta Rakennus - ja ympäristölautakunta Puheenjohtajisto päättää ajankohdasta kokouksen jälkeen. Rakennus - ja ympäristölautakunta Valmistelija: ympäristönsuojelun esimies Pirkko Paranko, pirkko.paranko@salo.fi, (02) ja kaupunginlakimies Esa Nieminen, (02) Rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajisto, ELY-keskuksen edustaja (ojitusinsinööri Ari Sallmen), rakennus- ja ympäristövalvonnan virkamiehiä sekä asianosaiset tekivät katselmuksen ao. tiloilla Katselmuksen johdosta puheenjohtajisto ja viranhaltijat päättivät pyytää ELY-keskuksen lausuntoa asian jatkotoimien suhteen. Lausunto saatettiin tiedoksi Heikkilöille ja siitä pyydettiin vastinetta Vesaselta. Muistio katselmuksesta, ELY-keskuksen lausunto ja Vesasen vastine ovat oheismateriaalissa. Ely-keskuksen lausuu katselmuksissa tehtyihin mittauksiin perustuen, ettei Kankareen tilan tulvauoma nykyisellään vastaa annettuja määräyksiä Ely-keskuksen lausunnon mukaan tilanne voidaan ratkaista kahdella vaihtoehtoisella tavalla. Ensisijaisena ratkaisuna pidetään edelleen riittävän, pintavalunnan katkaisevan uoman perustamista Kankareen tilalla putkitetun avo-ojan kohdalle. Sen syvyydeksi todetaan riittävän 0,25 m. Vesanen on todennut vastineessaan, ettei pidä toteennäytettynä, että tulvimista aiheutuu Kankareen tilan ojituksista Päivärinnan tilalle muutoin kuin tyypillisinä tulva-aikoina. Viranomaisen tarkastuskäynneillä on havaittu tulvimista myös tavanomaisten tulva-aikojen ulkopuolella. Kankare-tilan tavanomaisten tulvien pintavedet eivät myöskään saa aiheuttaa tulvimista Heikkilän omistaman Päivärinta-tilan alueella. Mitoitustarkastelu, jonka Lounais-Suomen ympäristökeskus on esittänyt lausunnossaan , kertoo tulvauoman tarpeellisuudesta. Ely-keskuksen lausunnossa toistetaan samankaltainen tarkastelu. Asiassa on syytä antaa Kari Vesaselle uhkasakolla varustettu määräys tulvauoman rakentamisesta. Liitteenä kartta- Rakennus- ja ympäristövalvonnan päällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää velvoittaa Kari Vesasen

10 SALON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 4 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus - ja ympäristälautakunta rakentamaan pintaveden valunnan katkaisevan tulvauoman oheisen kartan osoittamaan paikkaan Kankare-tilan peltoalueella. Velvoite koskee liitekartassa yksilöityä puuttuvaa uoman osaa. Velvoite on toteutettava mennessä. Tulvauoman syvyyden tulee olla vähintään 25 cm. Velvoitteen tehosteeksi rakennus - ja ympäristölautakunta asettaa Kari Vesaselle juoksevan uhkasakon. Jos velvoitetta ei ole täytetty mennessä, on uhkasakon perusmäärä euroa. Lisäerä on 200 euroa jokaiselta alkavalta kuukaudelta, jonka velvoitteen laiminlyönti jatkuu asetetun määräajan jälkeen. Samalla lautakunta muistuttaa, että Vesasen tulee pitää kunnossa koko tulvauomaksi määritelty osa peltoa Salon rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksessä määrätyllä tavalla. Tulvauoman syvyyden tulee olla vähintään 25 cm. Sovellettu lainkohta: vesilaki (587/2011) 6 luku 5, uhkasakkolaki 6, 7, 8, 9 ja 18. Muut seuraamukset Mikäli Kankare-tilan omistaja luovuttaa kiinteistön tai sen käyttöoikeuden, tulee hänen ilmoittaa luovutuksensaajalle tällä päätöksellä asetetusta velvoitteesta ja uhkasakosta luovutuskirjaan otetuin maininnoin tai muuten todisteellisesti. Tästä päätöksestä ilmoitetaan uhkasakkolain mukaisesti maanmittaustoimistolle merkinnän tekemiseksi kiinteistötietojärjestelmään. Muutoksenhaku Tähän päätökseen saa hakea muutosta hallintovalituksin (valitusosoitus 104) Vaasan hallinto-oikeudelta 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista lukien. Jakelu Kari Vesanen, saantitodistuskirje Varsinais-Suomen maanmittaustoimisto, Itsenäisyydenaukio, Turku Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Itsenäisyydenaukio, Turku. Päätös: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi esittelijän päätösehdotuksen.

11 SALON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 5 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus-ja ympäristölautakunta Otteen oikeaksi todistaa, Salossa Pauliina Raussi-Lund Toimistosihteeri Liitteet Liite 1 Kartta uomasta Kankare-tilalla Jakelu Vesanen Kari Heikkilä Juha Varsinais-Suomen maanmittauslaitos Varsinais-Suomen ELY-keskus Ympäristönsuojelu

12 SALON KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 6 Rakennus - ja ympäristölautakunta Rakennus - ja ympäristölautakunta V A L I T U S O S O I T U S 104 Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto -oikeuteen. P ä ä t ö k s e s t ä s a a v a lit t a a s e, jo h o n p ä ä t ö s o n k o h d is t e t t u t a i jo n k a o ik e u t e e n, ve lv o llis u u t e e n t a i e t u u n p ä ä t ö s v ä lit t ö mä s t i v a ik u t t a a (a s i a n o s a in e n ). Viranomaisell a on li säksi valit us oikeus julkis en edu n vuok si t ar peen., jos lai ssa ni in sääd et ään t ai jo s valit usoike us on v iranomaisen valvot t avana olevan Va lit u s k ir je lmä o n t o imit e tt a v a h a llin t o -o ik e u d e lle 3 0 p ä i v ä n k u l u e s s a p ä ä t ö k s e n t i e d o k s is a a m is e s t a, s it ä p ä iv ä ä lu k u u n o t - t a ma t t a As ia n o s a is e n k a t s o t a a n s a a n e e n p ä ä t ö k s e s t ä t ie d o n, jo lle i mu u t a n ä y t e t ä, s a a n t it o d is t u k s e n o s o it t a ma n a a i k a n a t a i e r illis e e n t ie d o k s i s a a n t it o d is t u k s e e n me r k it t y n ä a ik a n a. T ie d o k s i a n t o v i r a n o ma i s e l le k a t s o t a a n t a p a h t u n e e n k ir j e e n s a a p u m i s p ä i v ä n ä. Valit uskirjelmäss ä on ilmoit et t ava - Valit t ajan nimi, ammat t i, asuinkunt a ja post iosoit e - P ä ä t ö s, jo h o n h a e t a a n mu u t o s t a - M ilt ä osin päät öksest ä valit et aan - M u u t o s, jo k a p ä ä t ö k s e e n v a a d i t a a n t e h t ä v ä k s i - M u u t o s v a a t i mu k s e n p e r u s t e e t Valit uskirjelmä on valit t ajan t ai kirjelmän muun laat ijan omakät isest i allekirjoit et t ava. Jos ainoast aan laat ija on allekirjoit t anut v a lit u s k ir je lmä n, s iin ä o n ma in i t t a v a m y ö s la a t ija n a mma t t i, a s u in p a ik k a j a p o s t i o s o it e. A s i a m i e h e n, e lle i t ä mä o l e a s ia n a j a ja t ai julkinen o ikeusavust aja, on liit et t ävä valit uskirjelmään valt akirja. V a l i t u s k i r j e l m ä ä n on liit e t t äv ä p ä ä t ö s a l k up e r ä i s e n ä t a i vi r a l l i s e s t i o i k e a k s i t o d i s t e t t u n a jä lj e n n ö k s e n ä Valit usasiakirjat on t oimit et t ava valit usviranomais elle ennen valit u sajan päät t ymist ä, Jos vali t usajan viimeine n päivä on it sen ä i s y y s p ä i v ä, v a p u n p ä i v ä, jo u lu - t a i ju h a n n u s a at t o t a i a r k ila u a n t a i, s a a v a lit u s a s ia k i r ja t t o imit t a a e n s immä i s e n ä s e n jä lk e i- se nä a rk i pä iv än ä. Omalla vast uulla valit usasiakirjat voi lähet t ää post it se t ai lähet in välit yksellä. Post iin valit usasiakirjat on jät et t ävä niin ajois sa, et t ä n e eht ivät perille va lit usajan viimeisen ä päivänä ennen vira st on aukio loajan pää t t ymist ä. V a a s a n h a l lin t o -o i k e u s K ä y n t i o s o i t e K o r s h o l m a n p u i s t i k k o 4 3, V a a s a P o s t i o s o i t e P L 2 0 4, V a a s a P u h e l i n v a i h d e S ä h k ö p o s t i o s o i t e v a a s a. h a o i k e u s. f i P ä ä t ö s o n l ä h e t e t t y t i e d o k s i a s i a no s a i s i l l e : T i e d o k s i s a a n t i t o d i s t u k s i l l a : H a l l i n t o -o i k e u d e n p ä ä t ö k s e s t ä p e r i t t ä v ä o i k e u d e n k ä y n t i m a k s u T u o m i o i s t u i n t e n j a e r ä i d e n o i k e u s h a l l i n t o v i r a n o m a i s t e n s u o r i t t e i s t a p e r i t t ä v i s t ä m a k s u i s t a a n n e t u n l a i n 3 : n m u k a a n m u u - t o k s e n h a k u a s i a i n k ä s i t t e l y s t ä p e r i t ä ä n h a l l i n t o - o i k e u d e s s a 9 7 e u r o n s u u r u i n e n o i k e u d e n k ä y n t i m a k s u. M a k s u a e i k u it e n k a a n p e r i t ä - T ä y t ä n t ö ö n p a n o n k i e l t o a j a k e s k e y t t ä m i s t ä k o s k e v is s a a s io is s a - J u l k i s o i k e u d e l l i s t a ma k s u a k o s k e v i s s a a s io is s a M a k s u a e i p e r it ä m y ö s k ä ä n, jo s h a lli n t o - o ik e u s - M u u t t a a a l e m ma n v ir a n o ma i s e n p ä ä t ö s t ä mu u t o k s e n h a k ij a n e d u k s i - Ei t ut ki asiaa - Siirt ää a sian t oimivalt aise lle viran omaiselle - P a la u t t a a a s ia n a le mm a n v ir a n o m a i s e n k ä s it e l t ä v ä k s i - T o t e a a a s i a n k ä s it t e ly n r a u k e a v a n.

13 s, PlMavedan wwnnan katkaiseva {? uoma puuttuu (punainen osa) 1 8 J

14 LIITE 2

15 O 1 Ol d Q r G 0 C9/

16 LIITE 3

17 2(2) (Li ite 2 ) Va l u m a ve si ä k ert yy ra ja lla ol ev a n niska k a i vo n j a s a l a oj a n jo hd et ta va k s i n oi n k o lm e k er ta a la a j em m a l ta a lu ee lt a k u i n mi tä s e a l k u pe r ä i se n s u u n ni te l ma n mu k a a n o n mi t oi te t tu. Li s ä k si pe lt o je n t a k a n a ole va st a me tsästä j a ra iv io a l u e el ta va lu ma ve de t jo ht u v a t o ja a n j on k a pä ä stä a v o-o ja n pa ik a ll e l a it ett u p u t k i lä h tee. T ä mä e m m pu tk i ei py st y jo h ta ma a n k a ik k e a v et tä v a a n y li t u l v iv a ve s i k u lk eu t u u m yö s ma a s t o n p in n a n m u k a a n n i s k a k a i v o n l ä h ei s y y t e e n. (Li it e 3 ) V ih reän j a s in isen pe lt o-os a n ra ja ll a enn en k u l k e nu t a vo -o ja k a t k a i si pi nta - ja va lu m a ve si en k u l u n ja j oht i v ede t P ä i vä r inn a n ja Pel lo np er ä n ti lo je n ra ja lla k u l k e va a oja a pi tk in M ä en a l a n oj a a n. T ä y t e t y n a vo -o ja n k o rv a a va p u t k i e i si is j oh da p in ta - / va lu ma ve si ä, v a a n ve si ha k ee rei t ti n sä m a a s to n m u o d on m u k a a n ja v a l u u s i te n k o h ti ni s k a k a iv o a ja s iit ä tu lvi ma l la k oht i P ä ivä rin na n ta l ou s k esk u st a j a pe lto ja. O l e n p y r k i n y t es tämään v e den pääs yn talous kes kukse e n ja pe llolle, kas aamalla r ajalle niskakaivo n lä h e isyyte e n maav allia, mutta s ekään ei pys ty e s tämään v e de n kulke utumista. Tämä o saltaan ker to o se n mite n paljon ylimääräistä v että nis kakaivo n ja siitä lähte vän s alaojan kuljetettavaksi k e r ä ä nt y y. Vaatimuks enani o n o ja jär jes te lyjen palauttaminen entise lle en eli av o -o jan av aamine n katkaisemaan v alumave s ie n kulke utumisen laajalta alue elta. N y t e h d o t e t t u viljeltäv än tulvauoman te ke mine n entis en ojan paikalle e i pitkällä aikav älillä ole to imiv a ratk a isu. Pe llo n v iljelyto ime npite ide n e s im. muo kkaus, kyntö ym. s e ur auks e na uo ma v ähitelle n häv iäisi ja kuka v alv o isi uo man o le mas s a o lo a. Esk o H e i k k i l ä S a l o L I I T T E E T : Liite 1 : se lv it yk se s sä e si te t ty je n a l u ei de n os o it ta mi ne n e ri v ä r i en a vu ll a Liit e 2 : ny k y i n e n v a l u m a v e s i a l u e Liit e 3 : a i k a isem p i ja u u de ll ee n v a a di tt a va t va l u m a v es i a lu ee t Liit e 4 : sa la oj a s u u nn it e lm a, P ä i vä ri nt a Liite 5 : nyk yi se n vu ok ra vil je li jä n la u s u nt o sa la oj ista

18 LIITE 3 a i k a i s e m p i ja u u d e l l e e n v a a d i t t a v a t v a l u m a v e s i a l u e e t

19 LIITE 4

20 SALON KAUPUNKI Ympäristönsuojelutoimisto Tehdaskalu 2, Salo Puhelin (02) Sivu 1 ( ) Telefax (02 ) M U I S T I O Katselmus johtuen Päivärinnan tilalla viime vuosina esiintyneistä runsaista pintavesistä ja veden kerääntymisestä Heikkilän pihapiirin välittömään läheisyyteen. Aika : Paikka: Narinkorven ja Päivärinnan tilat salon Mäenalassa Paikalla : Esko Heikkilä, Päivärinnan tila Esko Heikkilän tytär 1 5, 9 4 ' k 4, Kari Vesanen, Narinkorven tila Virva Vesanen,Narinkorven tila Esa Nieminen, Salon kaupungin lakimies Pentti Kovala, Salon kaupungin rakennus -ja ympäristölautakunta Pirkko Paranko, Salon kaupungin ympäristötoimenjohtaja Veden kertymisen estämiseksi on aiemmin yritetty löytää ratkaisua lähinnä kahdella tavalla (avoojan avaaminen Vesasen viljelemälle peltolohkolle tai riittävän suuren salaojaputken asentaminen Päivärinnan tilan lounaispuolisen pellon alitse, ks aiempi krjeenvaihto). Vesanen pyysi yhteistä katselmusta luodakseen esille vielä muita näkökohtia asiasta. Katselmuksessa tutustuttiin tilanteeseen ja käytiin keskustelua asiasta. Päädyttiin siihen, että toteutetaan seuraavat käytännön toimenpiteet niin pian kuin mahdollista ( kevät 2005?) tilanteen muuttamiseksi: oheistettuun karttaan punaisella merkityn ojan perkaaminen paremmin vetäväksi; oja on Heikkilän, mutta Vesanen lupasi avustaa toimenpiteessä Vesanen muokkaa punaisella peltoonsa merkittyyn kohtaan luontaista notkoa veden kulun tasaamiseksi. Muistion vakuudeksi Pirkko Paranko, ympäristötoimenjohtaja JAKELU läsnäolleet

21

22 LIITE 5

23 SALON KAUPUNKI ympäristönsuojeluyksikkö MUISTIO Tarkastu s Narrinkorvessa Aika klo Paikka tulvauoma Narrinkorven tilalla 1:14 Jakelu Heikkilä Esko, Nieminen Kari, Vesanen Kari Käynnin tark oitus oli ta rkistaa Kari Vesasen peltolohkolleen muotoilema tulvauoma sekä arvioida sen vastaavuutta Lounais-Suomen ympäristökeskuksen lausunnossa esitetyn ratkaisun kanssa. Uoman pituus, kaltevuu s ja leveys riittivät veden johtamiseen pää tellen mm. u oman ja lasku ojan alkupään silminnähtävän runsaasta virtaamasta. Runsaiden sateiden vuoksi vettä oli paljon, mikä helpotti tilanteen todentamista. Uoma vastaa em. Louna is-su omen ympä ristök esk u ksen la usunnossa edellytettyä ra kennetta ja toimii. Kuvia Narrinkorven tulvauomasta

24 Muistion vakuudeksi Pirkko Paranko, ympäristötoimenjohtaja puh

25 LIITE 6

26 .. Rumpu O 250 mm TOIM.NO: oe 8 o PINTAVAAITUSKARTTA Tila Kankar e Kar K L a i n e j J - Kunta : Sa1c Omistaja: Ve_ anen_kari Pvm _ I M t l a k a e v a 1; 2 D0 0 j P r o A R r i a F a r m a r y

27 LIITE 7

28 L O U N A I S - S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S S Y D V A S T R A F I N L A N D S M I L J Ö C E N T R A L P ä i v ä y s D a t u m D n r o D n r LOS-2002-V S a lo n k a u p u n k i Ynipäristötoimenjohtaja Tehdaskatu SALO Pirkko Paranko Viite / Hänvisning Selvityspyynnöt ja i As ia 1 Ar ende Narrinkorvenojan putkitus Pyydettynä lausuntona asiakohdassa mainitusta uoman putkituksesta Lounais-Suomen ympäristökeskus esittää seuraavaa; Paika lle tehtiin maa stokä ynti Päivärinnan 1: 29 tilan omistajan Esko Heikk ilän pyynnöstä Maa stossa oli nä htävissä selviä tulvimisen merkkejä Päivärinnan tila n niskaka ivon ympäristössä. Päivärinnan tilan sala ojasto ei ollut pystynyt johta maan kaik kia niskak aivon ympä ristöön k ertyneitä vesiä, vaan vedet olivat tulvineet pintava lunta na Päivärinnan tilan pellon poikki Mäenala nojaan aiheuttaen haittaa pelloille ja myös piha-alu eelle. i Valu nna n lisä äntyminen johtuu mitä todennä köisimmin Na rrinkorven 1: 14 tilalla tehdystä avo-ojan putkituksestaja ojan täytöstä, kts. karttaliite. Ennen uoman putkitusta avo-oja katk aisi veden va lunnan em- ojan yläpuolelta- Uoman täytön jälkeen pinta-vedet valuvat nyt aiempaa huomattavasti laajenunalta alalta Päivärinnan tilan niskakaivoon ja siitä salaojiin. Vesilain 6 luvun 9 :n mukaan toiselle kuuluvaan putkiojaan ei saa johtaa vettä ilman omistajan suostu musta, mikäli veden pois johta minen kohtuu ttomitta kustannuk sitta muu toinkin on mahdollista. Putkituksesta a iheutunut vesilain vastainen tilanne on korja ttavissa tekemä llä putkitetun uoman kohda lle viljeltävä tulvauoma, periaatekuva liitteenä, jok a katkaisee aiemmin avo-ojaan valu neen veden joutu misen Päivä rinna n tilan salaojastoon. Iy mpar istoii - www. y mpar ist0 figos Valtakatu 6, FI Björneborg, Finland - Tfn ( 02) Fax ( 02 ) kir jaamo. los y mpar isto. fi.

29 2/2 Päivärinnan tilan salaojaston toimivuutta ei maastokäynnillä voitu selvittää, mutta asian ratkaisun kanna lta sillä ei ole merkitystä, k oska veden johtaminen toisen sa laojastoon on jok a tapauksessa vesilain vastaista. Vesistöinsinööri Rakennusmestari haa-peekkka Triipponen Ari Sallmen 4 Tiedoksi : Esko Heikkilä, Mäenalantie 570, SALO Liitteet: -karttaote alueesta -tulvauoman periaatekuva

30 Narrinkonrenoja Kunnat: Salo 'IVarrinkorp / \ N iskakaivo Päivärinta. 1:29 T e x t K i i n te i s t ö tu n nu k s e t T e xt R a j a te ks ti t T h e me 2 5. s h p T h e me 2 4. s h p Kiinteis tör ajaviivat Knordioaatisto: 7ij N Nwikakoo +moastit , , Suomin ynp 8r 6l6k~P. 5allmcd

31 0

32 LIITE 8

33 i salo-0,9 Salon kaupunki Muistio D y n / / A i k a k l o Paikka Narrinkorven tila, Mäenala Läsnä Kari Vesanen, tilan omistaja, maanviljelijä Jussi Sinervo, kartoittaja, Salon kaupunki Jarmo Vilen kartoittaja, Salon kaupunki Pirkko Paranko, ympäristönsuojelun esimies, Salon kaupunki Paikallakäynti ja vaaitus suoritettiin kohdassa, jossa Vesasella on velvoite pitää ns. tulvauoma kunnossa. Hän oli ilmoituksensa mukaan muotoillut uomaa kevätkylvöjen yhteydessä. Uoman kaltevuuden tarkistamiseksi tehtiin vaaitus. Liitteessä mittaustulokset. Voidaan havaita, että uoman kaltevuus ei ole Lounais-Suomen ympäristökeskuksen lausunnon ( annettu ) mukainen kaikilta osin. M u i s t i o n v a k u u d e k s i ' t - Pi rkko Par an ko, ympäristönsuojelun esimies Liite mittaus pöytäkirja Ti ed ok s i Kar i Vesan en

34 salo-119 MITTAUSRAPORTTI Mäenala, Tulvauoman vaaitusmittaus. L i i t t e e n ä p i t uu s l e i k ka u s P L , s e k ä po i k k i l e i k k a u k s e t 1 5 me t r i n vä l e i n. K o r k e u s j ä r j e s t e i mä N 6 0. Jussi Sinervo S a l o n k a u p u n k i / mi t t a u s p a l v e l u t. 750 = i 1. 0 Åone.epges a w n I s r, 11 7, S A L O N K A U P U N K I { cseaa bc s a t o M t t a us a. 1 Tokohl e RIN Pg2G14.is PJ

35 s a l o 8 C r_ c, c 9 o 17c 67 0 F ; 0 - f 0.3 I J SALON KAUPUNKI 53in1 P14tausp l ve-ut P i x ma l a - u. ma n vd 0! u s p O» A5 l k h a u s P L :w P X 14 M1wa;a JSJv

36 30 c, sa lo D P i 0 salo S A L O N K A U P U N K I P t tauspoive1ut MR Tpkdule tj F e O a 1 2 V,al!LL PoikkneikKaus PL 1201 P?. i a l a a j a , e ] f e IG 9dlQ S A L O N K A U P U N K I F. ir t: auspalvent P JM 1 F t 5 e, i l o - r 1 o I t 1 J (. v a a i t u s Po 4k, 1e i kk a u; PL :3 5 M,2+a1a 15J v

37 salo T 60 C! 90 G , i. _ , S A L O N K A U P U N K I salo Mlt tauspul, eut W 1 1Cu T, ~ r r la enn n uoman vaa au5 P61kk16ikkauc - PL 90 PVM a f[;lldoryi 45.;V ' C , ' E_ F 7 0 V -ID SALON KAUPUNKI Salo t, llc ta usp a' ve' u[ TyaO a Ma e l v. o u c mo n va a t u s POikkbF iy.kau_ PL 10 MK 1 1cu Pvq'. 8, J s15

38 Sala T 1300 Co A c, r. ng sa lo S A L O N K A U P U N K I MIDBUS491yeLu1 Ty5kawe P,-lOenafn ' uomail vb0052 Pa1M.k,lelkknas PL E PLRA P5201a V.noala JSJ v V 0 75C x c _ 6s C c 0 s<o0 S A L O N K A U P U N K I P: 111,!DU3pa3 ve:! l1 05< 1 'C0 ryawonae r. laenan 1..:r ; n : OllU P o I I l kk 5u _ P t. 7. PIIA 952CIC!lr tmaa! $. f 2

39 safot $0. 0 al i , f, 1. 0 S A L O N K A U P U N K I S a i t P.litteas10 e6 6 MK 1 i00 T, o k o h t a c V u s Paikl.Ile nkaus PI. 30 PYM er. 2C14 J5JV B C G C t C. ' 0 S A L O N K A U P U N K I Salo En ts us pa ven r t? p k o h G e - t, l l e l l t I a u h m a n i l I n l f PVL, Mltaaia I ICV JS,JV IJ

40 salo T ) Korkeusp5esteh» su u 6 7 G Tyokohde SALON KAUPUNKI f1i IttausPare;u: MK PVM ICD tl. t2ctu Mttl Ja. JS. a ' E 0 7 E ! ' 0 66 C. ; S A L O N K A U P U N K I f i 1l nasp a: ve 'mt a,k.100 T,bkonde PIIA B i M14 Mae nawuc na n v1aa vs Poikkile kkaus F'L IC Mlirtaata. Js S.'

139 03.09.2014 65 06.05.2015 158 09.12.2015

139 03.09.2014 65 06.05.2015 158 09.12.2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 139 03.09.2014 65 06.05.2015 158 09.12.2015 Lausunto Vaasan hallinto-oikeudelle valituksesta koskien rakennus-

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 139 03.09.2014 65 06.05.2015 158 09.12.2015 28 16.08.2017 Vesioikeudellisten

Lisätiedot

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S<

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S< 1(0 1 4 1 1 4 UiH 0 0 0 1 S< A S I A N A J O T O I M I S T O O S S I G U S T A F S S O N P L 2 9, Ra u h a n k a t u 2 0, 1 5 1 1 1 L a h t i P u h e l i n 0 3 / 7 8 1 8 9 6 0, G S M 0 5 0 0 / 8 4 0 5

Lisätiedot

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A 2 0 1 7 Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2017-2019 / T O I M I A L A P A L V E L U 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 5 0 0 T E

Lisätiedot

1 Pöytäkirja Avaa haku

1 Pöytäkirja Avaa haku D yn as t y t i et o pa l ve l u Sivu 1 / 9 Poistuminen ( Toimielimet 1 Jätelautakunta 1 Pöytäkirja 17.12.2013 Avaa haku 1 Jätelautakunta Pöytäkirja 17.12.2013 Pykälä 15 Edellinen asia 1Seuraava asia M

Lisätiedot

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 TOIMIALA 50 YHDYSKUNTAPALVELUT P A L V E L U 5 0 0 T E K N I S E N J A Y M P Ä R I S T Ö T O I M E N H A L L I N T O J A M A A S

Lisätiedot

PS. Jos vastaanotit Sinulle kuulumattoman viestin, pyydän ilmoittamaan siitä viipymättä allekirjoittaneelle ja tuhoamaan viestin, kiitos.

PS. Jos vastaanotit Sinulle kuulumattoman viestin, pyydän ilmoittamaan siitä viipymättä allekirjoittaneelle ja tuhoamaan viestin, kiitos. Teamware Office' Posti Saapunut posti : Olavi Heikkisen lausunto Lähettäjä : Karjalainen Mikko Vastaanottaja : Leinonen Raija Lähetetty: 18.1.2013 10:29 He i! Korjasin nyt tämän spostiliitteenä olevaan

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

23 17.02.2015 42 19.05.2015

23 17.02.2015 42 19.05.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 23 17.02.2015 42 19.05.2015 KATSELMUS KIINTEISTÖJEN KOTIRANTA 407-6:44 JA KEMINSEUTU 407-7:52 RAJALLA/LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE/VASTINE

Lisätiedot

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv.

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv. TI E f as 8 5 5 pu ke lu pi ip iv - le / te AP 1 4 KI +8 8 +8 9 O le lem ht a ip ss uu a st ol oa ev aa rk ki ip met A L 31 6 L AP P LE IK S E T ei l y tu pu r u va liu m k u at m to äk i in u hl M 22

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

l-ttteas I (4) Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL2O4 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 Päätös

l-ttteas I (4) Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL2O4 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 Päätös I l-ttteas Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL2O4 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 S ähköpo sti v aasa.hao @o ikeus. fi Päätös KOKKOLAN KAUPUNKI RAKENNUSVALVONTAOSASTO.?lrlQ-zo-!-'t---

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Aluevarausmerkinnät: T/kem Maakuntakaava

Aluevarausmerkinnät: T/kem Maakuntakaava kk mk mv se jl ma ge pv nat luo un kp me va sv rr rr A AA C P TP T TT T/kem V R RA RM L LM LL LS E ET EN EJ EO EK EP S SL SM SR M MT MU MY W c ca km at p t t/ kem mo vt/kt/st vt/kt st yt tv /k /v ab/12

Lisätiedot

i lc 12. Ö/ LS K KY: n opiskelijakysely 2014 (toukokuu) 1. O pintojen ohjaus 4,0 3,8 4,0 1 ( 5 ) L i e d o n a mma t ti - ja aiku isopisto

i lc 12. Ö/ LS K KY: n opiskelijakysely 2014 (toukokuu) 1. O pintojen ohjaus 4,0 3,8 4,0 1 ( 5 ) L i e d o n a mma t ti - ja aiku isopisto i lc 12. Ö/ 1 ( 5 ) LS K KY: n opiskelijakysely 2014 (toukokuu) 1. O pintojen ohjaus 1=Täysi n en mi eltä. 2=Jokseenki n er i m ieltä, 3= En osaa sanoa 4= Jokseenki n sa m a a mieltä, 5= Täysin sa ma a

Lisätiedot

METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS

METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS Suomen Metsänhoitoyhdistys Tapion Käsikirjasia N:o 15. METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS ESITTÄNYT ARVID BORG. TAPIO Metsänomistaja, jolla ei ole TAPIO-lehteä, on ajastaan aivan takapajulla. Jos haluat tietoja metsäsi

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö: Sire e ni

Pakkauksen sisältö: Sire e ni S t e e l m a t e p u h u v a n v a r a s h ä l y t ti m e n a s e n n u s: Pakkauksen sisältö: K e s k u s y k sikk ö I s k u n t u n n i s ti n Sire e ni P i u h a s a rj a aj o n e st or el e Ste el

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Forssan kaupunki Osavuosikatsaus YHDYSKUNTAPALVELUT. Arviointik r iteeri tr mittarit ja tavoitetaso ja t a v o i t e t a s o

Forssan kaupunki Osavuosikatsaus YHDYSKUNTAPALVELUT. Arviointik r iteeri tr mittarit ja tavoitetaso ja t a v o i t e t a s o Forssan kaupunki Osavuosikatsaus 2017-08 TOIMIALA 50 YHDYSKUNTAPALVELUT P A L V E L U 5 0 0 T E K N I S E N J A Y M P Ä R I S T Ö T O I M E N H A L L I N T O J A M A A S E U T U P A L V E L U T T I L I

Lisätiedot

Sisäpiirintiedon syntyminen

Sisäpiirintiedon syntyminen Kai Kotiranta Sisäpiirintiedon syntyminen Kontekstuaalinen tulkinta Y liopistollinen väitöskirja, jo k a Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan suostum uksella esitetään julkisesti tarkastettavaksi

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella Statistik Official Statistics of Finland VI C:106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa XV Del XV Volume

Lisätiedot

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE Ympäristölautakunta 161 06.10.2015 Ympäristölautakunta 222 26.11.2015 MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

c SKAPAT JULKINEN HANKINTA Sivu 1/3

c SKAPAT JULKINEN HANKINTA Sivu 1/3 c SKAPAT JULKINEN HANKINTA Sivu 1/3 e n o n c, i n 28.10.2014 S Ä H K Ö N H A N K IN T A L O U N A IS -S U O M E N K O U L U T U S K U N T A Y H T Y M Ä Mukana ovat Lounais -Suomen Koulutuskuntayhtymän

Lisätiedot

& # # w. œ œ œ œ # œ œ œ œ œ # œ w. # w nœ. # œ œ œ œ œ # œ w œ # œ œ œ Œ. œ œ œ œ œ œ œ œ # œ w. œ # œ œ œ w œ œ w w w w. W # w

& # # w. œ œ œ œ # œ œ œ œ œ # œ w. # w nœ. # œ œ œ œ œ # œ w œ # œ œ œ Œ. œ œ œ œ œ œ œ œ # œ w. œ # œ œ œ w œ œ w w w w. W # w Epainn muis (1.1., 6.12.) # œ œ œ œ œ # œ w i nun Kris lis sä py hää muis tus Tofia (6.1.) jo Jo pai a, y lis n [Ba li nu a, os,] kun ni, l nä ru k, i dän Ju ma lis, y lis ka i dän h tm h nk sl nu a, o

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Lautakunta on päättänyt vapauttamisen periaatteista 23.4.2015 kokouk

Lautakunta on päättänyt vapauttamisen periaatteista 23.4.2015 kokouk Ympäristölautakunta 193 27.10.2015 Ympäristölautakunta 233 15.12.2015 MIRJA JA RAIMO LIETZÉNIN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MIRJA JA RAIMO LIETZÉNIN VALITUKSESTA

Lisätiedot

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske Ympäristölautakunta 5 20.01.2011 Ympäristölautakunta 14 08.02.2011 Ympäristölautakunta 13 05.02.2013 Ympäristölautakunta 24 12.03.2013 Ympäristölautakunta 15 04.03.2014 Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN

69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN Rakennus- ja ympäristölautakunta 69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN 658/66.661/2011 RAKYMPLA 69 Kolikeskus

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

85 18.08.2015 122 24.11.2015

85 18.08.2015 122 24.11.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 85 18.08.2015 122 24.11.2015 VESIEN JOHTAMINEN KARPPASENTIELLÄ 818/11.01.01/2014 MELAYMP 18.08.2015 85 Valmistelija ympäristötarkastajat Minna

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

2 Keminmaa 3 4 5 6. Haaparanta TORNIO. > 40 db > 45 db > 50 db > 55 db > 60 db > 65 db > 70 db > 75 db. Vt 4 Kemi

2 Keminmaa 3 4 5 6. Haaparanta TORNIO. > 40 db > 45 db > 50 db > 55 db > 60 db > 65 db > 70 db > 75 db. Vt 4 Kemi LIITE.. Pek ka ti injun Heik rä npe ä nper kkaa u u L joki Kylä L LIITE.. i aar Na u ska ang as ik ju Koi vuh ar Ru u tti Mä nt Väi nöl ä y lä Ma rtta Vai n io n ine Tor v o Paa tti Las si ik ko Kem inm

Lisätiedot

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies)

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies) olo q» date reliioso olo 7 K (2003) KE2a7 1. Kaikki kaatuu, sortuu uust Forsma (Koskimies) olo 14 olo 21 3 3 3 3 3 3 3 3 Ÿ ~~~~~~~~~~~ π K (2003) KE2a7 uhlakataatti (kuoro) - 2 - Kuula: - 3 - uhlakataatti

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

SAMMONKATU SAMMONKATU JAAKON- SARVI- KATU SARVIJAAKONKATU 1: Kalevanrinteen katujen yleissuunnitelma, Liite 3 Asemapiirros 1/4

SAMMONKATU SAMMONKATU JAAKON- SARVI- KATU SARVIJAAKONKATU 1: Kalevanrinteen katujen yleissuunnitelma, Liite 3 Asemapiirros 1/4 KTOS L:\PROJEKTT_2012\1510001046 KLEVRTEE KTUJE YS\14_TULOKSET\3.KTUJE YLESSUUTELM\DWG\KLEVRE YS.DWG Tulostettu: 26.6.2013 n- JO KELLR- SR- JKO- KTU SMMOKTU PYSÄKÖT KORTTEL 4 +100,60 KSPHT 1/2 BUS (varaus)

Lisätiedot

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/ V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/7 1933. PUOLUE Et'. MI VAALIVOITTO YLITTI ROHKEE i MATKIN ODOTUKSET. Jos v a a lit o l i s i to im ite ttu vuosi s i t t e n,

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

NEN PAINOVOIMAMITTAUS N:o OU 10/7b

NEN PAINOVOIMAMITTAUS N:o OU 10/7b I RAUTARUUKKI Oy I RAUTUVAARAN YlVlPÄ.RISTi-)N ALUEELLI- MALMINETSINTÄ NEN PAINOVOIMAMITTAUS N:o OU 0/7b I 3.2. - 30.4.976 osa II -- TUTKIMUSALUE LAATIJA I JAKELU KUNTA LAAT.PVM HYV. SlVlOY OU ma KARTTALEHTI

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Ammattiluokitus Classification of occupations

Ammattiluokitus Classification of occupations K äsikirjoja H andböcker H andbooks N ro 14 Uusittu laitos Revised edition Ammattiluokitus Classification of occupations 1987 HELSIN KI 1987 Tilastokeskus Statistikcentralen Central Statistical Office

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

w w w. a u d i a t o r. f i yhtymävaltuustolle

w w w. a u d i a t o r. f i yhtymävaltuustolle Keskus 09 7711 BDO Audiat or O y Fa ks i 0 20 74 3 2 93 5 V a t t u n i e m e n r a n t a 2 w w w. a u d i a t o r. f i T I L I N T A R K A S T U S K E R T O M U S 2 0 1 3 Lounais -Suomen koulutuskuntayhtymän

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella Statistik Official Statistics of Finland V IC: 106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa XVIII Del XVIII

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön kysely kuntien lakisääteisistä tehtävistä ja velvoitteista

Valtiovarainministeriön kysely kuntien lakisääteisistä tehtävistä ja velvoitteista Kaupunginhallitus 342 28.09.2015 Valtiovarainministeriön kysely kuntien lakisääteisistä tehtävistä ja velvoitteista 575/00.03.00/2015 Kaupunginhallitus 28.09.2015 342 Kehityspäällikkö Lasse Lehtonen: Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

Helka-neiti kylvyssä

Helka-neiti kylvyssä Helkanet kylvyssä Frtz Grunbaum suom. M. A. ummnen Solo Tenor???? m Fred Raymond sov. G. Ventur 2001 Tä män täs tä p Bass Uu m g Wow uu uu uu uu uu uu uu, uu p wow wow wow wow wow wow wow, wow uu wow Mart

Lisätiedot

Hyvät p u o lu e to v e r it

Hyvät p u o lu e to v e r it L y y li A a lto : A v io liitto la k ik o m ite a n m ie tin n ö s tä E t. H:n sos.dem. N a i s p i i r i n s y y s n e u v o tte lu p ä iv illä V iia la s s a 2 5.8.7 3 Hyvät p u o lu e to v e r it Kun

Lisätiedot

ANK UNTA N rol? / - O JJ

ANK UNTA N rol? / - O JJ 3 M E T S Ä H A L L I T U S 1 (2) MOH Lappi/Heikki Remes 12.5.2015 Kittilän kunta Tekninen lautakunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ MH2161-2015-1 KITTI ANK UNTA N rol? / - O JJ Kuulutus moottorikelkkareittisuunnitelmasta

Lisätiedot

N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S

N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S 100 H a n n u P o h a n n o r o N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S lauluäänelle, kitaralle sekä viola da gamballe tai sellolle or voices, guitar, viola da gamba / violoncello - ' 00 Teosto Suomalaisen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

PAATOS POKELYI99/07 01/2014. annettu julkipanon jalkeen

PAATOS POKELYI99/07 01/2014. annettu julkipanon jalkeen j PAATOS POKELYI99/07 01/2014 Elinkeino- liikenne- ja annettu julkipanon jalkeen ym paristo keskus 28.4.2015 ASIA Päätös erityisesti suojeltavan lajin esiintymispaikan rajojen määräämisestä KOHDE Erityisesti

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

KIERTOKIRJEKOKO ELMA

KIERTOKIRJEKOKO ELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKO ELMA 1976 N :o 126-130 N:o 126 postitoim ipaikkojen perustam isesta T a m m ik u u n 1 p ä iv ä s tä 1 9 7 7 perustetaan h aaraosa stot I I m a tra 1 2 Imatran

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

PUTKIKAKSOISNIPPA MUSTA

PUTKIKAKSOISNIPPA MUSTA Takorauta Tuote LVI-numero Pikakoodi 0753007 RU33 KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS DN 65 KESKIRASKAS 0 KESKIRASKAS 0 KESKIRASKAS SK/UK SK/UK

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

J u s s i N ie m i-p y n ttä ri, y lilä ä k ä ri, M a lm in p s y k ia tria n p o lik lin ik k a T o rs ta i 1.1 2.2 0 1 1

J u s s i N ie m i-p y n ttä ri, y lilä ä k ä ri, M a lm in p s y k ia tria n p o lik lin ik k a T o rs ta i 1.1 2.2 0 1 1 M IT E N O S A A M IS T A V O I J O H T A A? jo ita k in a ja tu k s ia J u s s i N ie m i-p y n ttä ri, y lilä ä k ä ri, M a lm in p s y k ia tria n p o lik lin ik k a T o rs ta i 1.1 2.2 0 1 1 E s ity

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusosoitus

Oikaisuvaatimusosoitus Oikaisuvaatimusosoitus Edellä pykälissä 76, 78, 83 ja 89 tehtyihin päätöksiin ei kunta lain mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallis valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytän

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

29 12.02.2014 136 03.09.2014 167 12.11.2014. Ympäristölupavelvoitteen raukeaminen, Nikkasen Konepaja Oy, 734-402-11-0

29 12.02.2014 136 03.09.2014 167 12.11.2014. Ympäristölupavelvoitteen raukeaminen, Nikkasen Konepaja Oy, 734-402-11-0 Rakennus- ja Rakennus- ja Rakennus- ja 29 12.02.2014 136 03.09.2014 167 12.11.2014 Ympäristölupavelvoitteen raukeaminen, Nikkasen Konepaja Oy, 734-402-11-0 2413/11.01.00.00.01/2013 Rakennus- ja 12.02.2014

Lisätiedot

Usko, toivo ja rakkaus

Usko, toivo ja rakkaus Makku Lulli-Seppälä sko toivo a akkaus 1. Ko. 1 baitoille viululle alttoviululle a uuille op. kummityttöi Päivi vihkiäisii 9.8.1986 iulu a alttoviulu osuude voi soittaa sama soittaa. Tavittaessa alttoviulu

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki > tai < tai =.

Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki > tai < tai =. Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki tai < tai =. 1 Valitse ruutuun oikea merkki tai < tai =. ------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot