- Näin ollen päätettiin myös jatkossa pitää kokoukset samantapaisina.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "- Näin ollen päätettiin myös jatkossa pitää kokoukset samantapaisina."

Transkriptio

1 1 Turku Centre for Computer Science - TUCS TUCS Neuvottelukunta Perjantai, 15. maaliskuuta, klo Villa Solin, Katariina Neuvottelukunnan kuudes kokous. Pöytäkirja Läsnä: Jäsenet Tarmo Hahto (puheenjohtaja) Teemu Hovi (varapuheenjohtaja) Sonera Plaza Oy Kari Bäckman Veritas Osmo Eerola Telelogic Finland Oy Jouko Häyrynen Nokia Juha Immonen Siemens Oyj Armas Lahonniitty Turun kaupunki Tim Olin Matti Rasila Salon kapunki (saapui kokoukseen klo 15.20, kohdan 3. aikana) Ilkka Ritakallio Teleste Oyj Arto Salomaa TUCS Juho Savo Varsinais-Suomen Liitto (poistui kokouksesta klo 16.40, kohdan 5. aikana) TUCSin edustajat Mats Aspnäs, TUCS koordinaattori Ralph-Johan Back, TUCSin hallituksen puheenjohtaja Timo Järvi, TUCSin johtaja Thomas Sund, korkeakoulusihteeri, NK - kokouksen sihteeri 1. Kokouksen avaus (Tarmo Hahto) - Neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarmo Hahto avasi Neuvottelukunnan kuudennen kokouksen ja toivotti paikalle saapuneet jäsenet tervetulleiksi. - Todettiin että viime kokouksen vapaamuotoinen kokouskäytäntö oli hyvin onnistunut. - Näin ollen päätettiin myös jatkossa pitää kokoukset samantapaisina.

2 2 - Sovittiin että asialistan mukainen kokous pyrittäisiin pitämään noin tunnin mittaisena, jonka jälkeen siirryttäisiin varsinaiseen keskusteluosioon, jossa Neuvottelukunta voisi antaa palautetta TUCSin toiminnasta. 2. Edellisen kokouksen pöytäkirja (Hahto) - Todettiin, että edellisen kokouksen pöytäkirja voidaan hyväksyä. 3. TUCS tilannekatsaus (Timo Järvi) - Professori Timo Järvi esitteli neuvottelukunnalle TUCSin tilannekatsauksen, joka käsitteli niitä tapahtumia joita TUCSissa on tapahtunut viimeisten kuukausien aikana. Alla tärkeimmät asiat. Suomen Akatemia - Suomen Akatemia on huomioinut TUCSia varsin merkittävällä tavalla. - Tasavallan presidentti on myöntänyt Akatemiaprofessori emeritus Arto Salomaalle akateemikon arvonimen. Arvonimi luovutettiin hänelle perjantaina Suomen Akatemiassa pidetyssä juhlassa. - Akateemikon arvonimi on korkein tunnustus, jonka tasavallan presidentti voi myöntää erittäin ansioituneelle tieteenharjoittajalle elämäntyöstään tieteen hyväksi. Suomen Akatemia tekee esityksen tieteen akateemikoista. Akateemikon arvonimi voi olla samanaikaisesti enintään kahdellatoista kotimaisella tieteenharjoittajalla. - Suomen Akatemia on myös valinnut viisi uutta akatemiaprofessoria. TUCSin hallituksen puheenjohtaja, professori Ralph-Johan Back, on nimitetty vuoden 2002 elokuun alusta lukien akatemiaprofessoriksi. - Akatemialla on ensi vuoden elokuusta lähtien yhteensä 38 akatemiaprofessorin virkaa. - Akatemiaprofessorin virkaan voidaan nimittää henkilö, joka on osoittautunut eteväksi tutkijaksi ja jolla on hyvät mahdollisuudet edistää oman tieteenalansa tutkimusta. Lisäksi akatemiaprofessoriksi valittavan on pitänyt saada kansainvälistä tunnustusta. Oman tutkimustyönsä ohella akatemiaprofessorin tulee johtaa tutkimusryhmänsä työtä ja antaa ohjausta nuorille tutkijoille. - Akatemiaprofessorin virka on korkein Suomen Akatemian rahoittamista tutkimusviroista. Se täytetään yleensä viideksi vuodeksi kerrallaan. Akatemian tutkimusvirkoihin valitut työskentelevät omissa organisaatioissaan kuten yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa, mutta Suomen Akatemia maksaa heidän palkkansa ja tutkimuskulunsa.

3 3 Hallinnolliset muutokset - TUCSin hallinnossa on myös tapahtunut muutoksia, jotka johtuvat lähinnä professori Backin nimityksestä. - TUCSin johtajisto koostuu nyt seuraavista henkilöistä; Johtaja Timo Järvi, varajohtaja Kaisa Sere, johtokunnan puheenjohtaja Ralph-Johan Back, johtokunnan varapuheenjohtaja Reima Suomi ja TUCSin koordinaatori Mats Aspnäs. - TUCSiin on myös perustettu hallinnollinen työryhmä, jonka tarkoitus on toimia valmistelevana elimenä TUCSin johtokunnalle. Kyseisessä ryhmässä ovat edustettuina kaikki TUCSiin kuuluvat laitokset. - Ohjelmistokehityskeskus OK on nyt osa TUCSia. - OKn johtajana toimii Kristiina Sunell. Keskuksen johtoryhmä koostuu seuraavista henkilöistä; Johan Lilius (ryhmän pj, ÅA/TUCS), Olli Mertanen (TuAMK), Ilkka Ritakallio (Teleste), Antti Paasio (TSP/Turku/TuKKK) ja Kristiina Sunell. Kansainvälinen maisteriohjelma - Kansainvälinen maisteriohjelma aloitetaan TUCSissa. Ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa TUCSissa syyskuussa Hakuaika koulutusohjelmaan päättyy 15. huhtikuuta Osallistuvat laitokset ja niiden kiintiöt esitellään alla. Laitos Kiintiö TY: IT & Mat. 15 ÅA: IB 10 (5* + 5 uutta) ÅA: IS 10 Yhteensä 35 * Nykyisen Masters Program in Software Engineering (MPSE) ohjelman kiintiö. - Ensimmäinen kansainvälinen maisteriohjelma on kokeiluluontoinen, mutta jo nyt TUCSin sisäisissä keskusteluissa on ehdotettu ohjelman kasvattamista varsin huomattavalla tavalla. - Tulevaisuudessa ohjelmaan voitaisiin hyväksyä vuosittain n. 100 uutta opiskelijaa. Myös uusien alojen lisääminen maisteriohjelmaan on mahdollista. Tuolloin tarvitaan rahallista tukea Opetusministeriöstä. Sisäänotto - TUCS on hyväksynyt uusia jatko-opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opintonsa TUCSissa tammikuussa 2002.

4 4 - Aiemmista hakukierroksista poiketen myös suomalaisia hakemuksia vastaanotettiin varsin runsaasti. - Yhteensä käsiteltiin 35 hakemusta, joista hyväksyttiin 15. Hakemuksia tuli 14 eri maasta. - Suomea lukuunottamatta Länsi-Euroopasta ei ole tullut montaa hakemusta. Tämä johtuu luultavasti siitä, että koulutusmahdollisuudet ovat paremmat kuin esim. Itä-Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa. - Naisten osuus hakijoista oli 28.5 %, ja hyväksyttyjen naisten osuus vastaavasti 33 %. - Kuusi postdoc-tutkijaa on hyväksytty TUCSiin, joista yksi on jo ehtinyt aloittaa työnsä TUCSissa. - TUCSiin kuuluvien laitosten yhteenlasketut kiintiöt ovat tänä vuonna suuremmat kuin koskaan aiemmin. - Noin 350 ylioppilasta aloittaa syksyllä opintonsa TUCSissa, jonka lisäksi n. 250 opiskelijaa hyväksyttäneen muuntokoulutusohjelmaan. - TUCS toteuttaa myös laajan mainoskampanjan, joka ajoittuu pääsiäisen jälkeiselle viikolle. - TUCS mainostaa tuolloin ainakin Turun Sanomissa, Salon Seudun Sanomissa, Satakunnan Kansassa, Turun Ylioppilaslehdessä, Ylioppilaslehdessä, Hufvudstadsbladetissa, Vasabladetissa, Åbo Underrättelserissa ja Studentbladetissa. - TUCS mainostaa mahdollisesti myös Helsingin Sanomissa, mutta päätöstä sen suhteen ei ole vielä tehty. 4. Ohjelmistotekniikan tutkimuksen huippuyksikön esittely (Ralph-Johan Back) - Ralph-Johan Backin johtamalle tutkimusyksikölle Formaalit menetelmät ohjelmointitekniikassa, on myönnetty Suomen Akatemian huippuyksikköstatus vuosille Kyseinen yksikkö tutkii tietokoneiden ohjelmointimenetelmiä ja kehittää tietokoneella tuettuja ohjelmointityökaluja. Keskeisenä tavoitteena on kehittää täsmällisiä matemaattisia menetelmiä (nk. formaaleja menetelmiä), joiden avulla ohjelmistojen oikea ja luotettava toiminta voidaan varmistaa rakentamisvaiheessa. - TUCSilla on myös aikaisemmin ollut Suomen Akatemian myöntämä huippuyksikköstatus vuosina Tuolloin Suomen Akatemia mainitsi perusteluissan Arto Salomaan ja Ralph-Johan Backin johtamat tutkimusyksiköt. - Vuoden 1999 jälkeen TUCS kasvoi liian suureksi voidakseen hakea huippuyksikköstatusta. - Nykyinen huippuyksikkö koostuu Ralph-Johan Backin, Kaisa Seren, Johan Liliuksen ja Joakim von Wrightin johtamista ryhmistä.

5 5 - Professori Sere tutkii hajautettuja järjestelmiä, professori Lilius sulautettuja järjestelmiä, professori von Wright keskittyy mekaniseen verifiointiin ja professori Back puolestaan tutkii ohjelmointi-menetelmien kehittämistä. - Kyseisiä tutkimusaiheita ei käytetä vielä laajasti teollisuudessa, mutta kylläkin teollisuuden tietyillä erikoisalueilla. 5. Vapaamuotoista keskustelua TUCSin kehitysstrategioista (Hahto) - Neuvottelukunta keskusteli vilkkaasti mm. niistä aiheista, jotka Timo Järvi ja Ralph- Johan Back esittelivät Neuvottelukunnalle. Alla tärkeimmät asiat. TUCSin tilat - Tarmo Hahto avasi keskustelun TUCSin taloprojektista pyytämällä lisäinformaatiota Ralph-Johan Backilta ja Kaupunginjohtaja Armas Lahoniityltä tämänhetkisestä tilanteesta. - Kaupunginjohtaja kertoi peruslinjojen olevan sovittu. Myös aiesopimus on nyt hyväksytty. - Opetusministeriön hyväksyessä suunnitelmat, voidaan kilpailuttaminen aloittaa välittömästi. - Aluetta johon taloa on suunniteltu on laajennettu ottamalla myös viereinen tontti käyttöön. Näin ollen alue saadan väljemmäksi ja sitä kautta tarkoituksenmukaisemmaksi yliopistoille. - Back totesi, että talo on valmis aikaisintaan vuonna Talossa olisi kaikille yhteiset luentosalit, mutta erikseen myös omia tiloja yliopistoille ja ammattikorkeakouluille. - Talon kustannusarvio on noin miljoonaa (mk). - Teemu Hovi tiedusteli myös Turun Kauppakorkeakoulun mahdollista sijoittumista uuteen taloon. - Backin mukaan Turun Kauppakorkeakoulu ei ole tulossa uuteen taloon. Kyseessä on Turun Kauppakorkeakoulun tekemä linjaveto. - Kaupunginjohtaja Lahoniitty totesi myös kaupungin olleen yhteydessä Turun Kauppakorkeakouluun kyseisen asian tiimoilta. Lahjoitusprofessuuri - Hahto tiedusteli myös miten Soneran suunniteltu lahjoitusprofessuuri on edennyt.

6 6 - Hovi ilmoitti että asia ei tällä hetkellä etene, johtuen mm. siihen liittyneestä keskustelusta julkisuudessa. - Hovi totesi kuitenkin, että professuuri on menossa TUCSiin, mutta muodollisesti kuitenkin Turun Kauppakorkeakoululle. - Back kertoi, että TUCSissa on ihmetelty laajasti, miksi professuuri lahjoitetaan Turun Kauppakorkeakoululle, joka kuitenkin on hyvin pieni osa TUCSia ja jonka kanssa tehtävä yhteistyö on suuhteellisen pientä verrattuna Turun Yliopiston ja Åbo Akademin panokseen. Yritysyhteistyö tulevaisuudessa - Hahto tiedusteli Neuvottelukunnan yritysjäseniltä, miten he näkevät tulevaisuudessa yhteistyön TUCSin kanssa. - Jouko Häyrynen totesi Nokian TUCSin kanssa tekemän yhteistyön olleen hyvin antoisaa monella eri tavalla. - Häyrynen erotteli pitkän tähtäimen tutkimuksen ja soveltavan tutkimuksen. - OK on hyvin tervetullut lisä TUCS yhteisöön. OKssa tehdään hyvää tutkimusta, josta yrityksille on suurta hyötyä. - Häyrynen korosti myös yhden oven politiikan olevan ensisijaisen tärkeätä. - Juha Immonen kertoi Siemensin tekevän perinteisesti eniten yhteistyötä Teknillisen Korkeakoulun kanssa. Pääkonttorin sijaitessa Espoossa, tämä vaihtoehto on luonnollinen. - Ilkka Ritakallio kertoi Telesten tärkeimmän kumppanin olevan Tampereen Teknillinen Korkeakoulu. TUCS on kiinnostava uusi tulokas, jota seurataan mielenkiinnolla. - Osmo Eerola Telelogic Finlandista kertoi TUCSin olevan hyvin kiinnostava heille. - Professori Backin tutkimusryhmän tekemä työ vastaa todella hyvin Telelogicin tarpeita. - Eerola kertoi että Telelogic voisi pitkällä tähtäimellä mahdollisesti olla kiinnostunut luomaan tutkimusyksikön Turkuun ja näin ollen lisätä yhteistyötä TUCSin kanssa merkittävällä tavalla. Valmistumiseen liittyvät ongelmat - Neuvottelukunnassa keskusteltiin myös ylimalkaisesti valmistumiseen liittyvistä ongelmista ja mainittiin teollisuuden ja yliopistojen vuorovaikutuksen parantaminen tärkeäksi asiaksi.

7 7 - Yliopistoilla on jatkuva ongelma valmistumisen kanssa, koska opiskelijat siirtyvät aikaisessa vaiheessa työelämään. - Valmistuneiden lukumäärä tulee kuitenkin nousemaan tulevina vuosina johtuen sisäänoton laajentamisesta, jonka vaikutukset tullaan näkemään parin vuoden päästä. - Kaksiportaista koulutusmallia (B.Sc. ja M.Sc.) suunnitellaan myös Suomeen tulevaisuudessa. - Uudella koulutusmallilla yritetään OPMn puolelta parantaa valmistumisprosenttia. Näin ollen myös opintonsa keskeyttäneille olisi realistinen mahdollisuus valmistua työn ohella. 6. Neuvottelukunnan seuraava kokous (Hahto) - Neuvottelukunnan seuraava kokous pidetään maanantaina 3. kesäkuuta 2002, alkaen klo Kokouksen yhtenä teemana tulee tuolloin olemaan Ohjelmistokehityskeskus OK. - Kokous pidetään DataCityssä, Turussa. Asialista lähetetään Neuvottelukunnan jäsenille n. kuukausi ennen kokousta. - Thomas Sund siirtyy TUCSista uusiin tehtäviin Turun Seudun Kehittämiskeskukseen (TAD Centre) alkaen 25. maaliskuuta Neuvottelukunnan jäsenille ilmoitetaan uusi yhteyshenkilö mahdollisimman pian. Turku, 21. maaliskuuta 2002, Neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarmo Hahto TUCSin hallituksen puheenjohtaja Ralph-Johan Back

7. Neuvottelukunnan seuraavan kokouksen ajankohta ja teema (Hahto)

7. Neuvottelukunnan seuraavan kokouksen ajankohta ja teema (Hahto) Neuvottelukunta Neuvottelukunnan viidestoista kokous Aika: Tiistai, 1. kesäkuuta 2004, klo 15:00-17:00 Paikka: Turun yliopiston hallintohuone Järjestäjä: Asialista 1. Kokouksen avaus (Hahto) 2. Edellisen

Lisätiedot

Aika: Tiistai, 22. maaliskuuta 2005, klo 15:00-17:00 Paikka: Neuvotteluhuone Helikon (2. krs), Arken, Åbo Akademi,Tehtaankatu 2 Järjestäjä: TUCS

Aika: Tiistai, 22. maaliskuuta 2005, klo 15:00-17:00 Paikka: Neuvotteluhuone Helikon (2. krs), Arken, Åbo Akademi,Tehtaankatu 2 Järjestäjä: TUCS Neuvottelukunta Neuvottelukunnan kahdeksastoista kokous Aika: Tiistai, 22. maaliskuuta 2005, klo 15:00-17:00 Paikka: Neuvotteluhuone Helikon (2. krs), Arken, Åbo Akademi,Tehtaankatu 2 Järjestäjä: Asialista

Lisätiedot

5. Turun yliopiston IT-laitoksen koulutusavaukset (Salakoski) 8. Neuvottelukunnan seuraavan kokouksen ajankohta ja teema (Hahto)

5. Turun yliopiston IT-laitoksen koulutusavaukset (Salakoski) 8. Neuvottelukunnan seuraavan kokouksen ajankohta ja teema (Hahto) Neuvottelukunta Neuvottelukunnan kahdeskymmenes kokous Aika: Tiistai, 27. syyskuuta 2005, klo 16:00 18:00 Paikka: Datacity, ICT-Turku, Lemminkäisenkatu 14 18 B, 2. kerros, iso neuvotteluhuone Järjestäjä:

Lisätiedot

5. Yliopistojen ja yrityselämän/kuntien välisen yhteistyön konkretisoiminen, keskustelu viime kokouksesta jatkuu (Hahto)

5. Yliopistojen ja yrityselämän/kuntien välisen yhteistyön konkretisoiminen, keskustelu viime kokouksesta jatkuu (Hahto) Neuvottelukunta Neuvottelukunnan seitsemästoista kokous Aika: Keskiviikko, 8. joulukuuta 2004, klo 15:00-17:00 Paikka: Neuvotteluhuone Nyström (2. krs), Turun ammattikorkeakoulu, Heideken, Sepänkatu 3

Lisätiedot

Tampereen teknillinen yliopisto Signaalinkäsittely

Tampereen teknillinen yliopisto Signaalinkäsittely Turku Centre for Computer Science Lemminkäisenkatu 14 A FIN-20520 Turku, Finland Phone: +358 2 215 4204 Fax: +358 2 241 0154 E-mail: tucs@abo.fi http://www.tucs.fi Neuvottelukunta Aika: Maanantai, 24.

Lisätiedot

TUCS Neuvottelukunta. Neuvottelukunnan yhdeksästoista kokous

TUCS Neuvottelukunta. Neuvottelukunnan yhdeksästoista kokous Neuvottelukunta Neuvottelukunnan yhdeksästoista kokous Aika: Tiistai, 14. kesäkuuta 2005, klo 15:00-17:00 Paikka: Neuvotteluhuone D110, Turun Ammattikorkeakoulu Salossa, Ylhäistentie 2 http://turkuamk.fi/yleisinfo/kartta_salo.htm

Lisätiedot

Prof. Timo Järvi esitti neuvottelukunnalle TUCSin tilannekatsauksen. Alla tärkeimmät asiat.

Prof. Timo Järvi esitti neuvottelukunnalle TUCSin tilannekatsauksen. Alla tärkeimmät asiat. 1 Turku Centre for Computer Science - TUCS TUCS Neuvottelukunta Maanantai, 9. syyskuuta 2002, klo 15.00 DataCity B, Ravintola Alabaman Piccolo/Portieeri -kabinetti Neuvottelukunnan kahdeksas kokous Pöytäkirja

Lisätiedot

Virva Viljanen, varapuheenjohtaja Ilona Häsänen Timo Kovala Mikko Mononen Matti Vähä-Heikkilä Kukka-Maaria Wessman

Virva Viljanen, varapuheenjohtaja Ilona Häsänen Timo Kovala Mikko Mononen Matti Vähä-Heikkilä Kukka-Maaria Wessman Sivu 1/5 Pöytäkirja Aika: 8. toukokuuta 2014 klo 9.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Jussi Nieminen, puheenjohtaja Virva Viljanen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 8/2009, 30.9.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan valintaperusteet ja valittavien opiskelijoiden

Lisätiedot

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011 Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011 Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus Tampere 4.4.2011 Matias Ansaharju www.tampere.fi/tilastot etunimi.sukunimi@tampere.fi Tampereen kaupunki Tietotuotanto

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Keskiviikko, klo 14.42-15.43 Paikka: Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, 07310 Sannäs Osallistujat: Timo Björk LUT Tapani Halme

Lisätiedot

Tietotekniikan yliopistoopetuksen

Tietotekniikan yliopistoopetuksen Christel Donner Timo Järvi Tietotekniikan yliopistoopetuksen laajentaminen Turussa Raportti vuodesta 2003 Turku Centre for Computer Science TUCS National Publication No 4, May 2004 Tietotekniikan yliopisto-opetuksen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 11.12.2015 klo 13.00 15.00 Paikka: Ravintola Talli (Patteristonkatu 2, Mikkeli), Tallin vintti -kokoushuone (2. krs) Paikalla: Hirvensalmi:

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

Seurakuntayhtymän kokoustila, Yo-talo B, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Seurakuntayhtymän kokoustila, Yo-talo B, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 20/2016 Aika: 2. kesäkuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Seurakuntayhtymän kokoustila, Yo-talo B, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 12.5.2017 klo 13.00 Paikka: Lautakuntien huone, Kaupungintalo Jäsenet: Hirvensalmi: Himanen Vesa, Helsinki Mielikäinen Kari, Järvenpää

Lisätiedot

Esitys: Hallitus päättää tarkastaa pöytäkirjat valitsemalla kokouksessa kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Hallitus valitsee pöytäkirjantarkastajat.

Esitys: Hallitus päättää tarkastaa pöytäkirjat valitsemalla kokouksessa kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Hallitus valitsee pöytäkirjantarkastajat. Sivu 1/7 Pöytäkirja 19/2015 Aika: 28. toukokuuta 2015 klo 9.30 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Mikko Mononen, puheenjohtaja Janika Takatalo, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Palvelukonsortion johtoryhmän kokous , PÖYTÄKIRJA Aika: torstai klo Paikka:

Palvelukonsortion johtoryhmän kokous , PÖYTÄKIRJA Aika: torstai klo Paikka: Palvelukonsortion johtoryhmän kokous 4-2012, PÖYTÄKIRJA Aika: torstai 22.11.2012 klo 10-12 Paikka: Luonnos CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Monitoimitila 1. Kerros, Keilaranta 14, 02101 Espoo Videoneuvotteluyhteys

Lisätiedot

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Sivu 1/5 Pöytäkirja 36/2017 Aika: 2. marraskuuta 2017 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Muu jakelu: Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Miika Tiainen, puheenjohtaja (poistui kohdassa

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Tutkimusprofessoreiden virkasopimus. 5 Tutkijan (A20) viran muuttaminen erikoistutkijan (A24) viraksi

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Tutkimusprofessoreiden virkasopimus. 5 Tutkijan (A20) viran muuttaminen erikoistutkijan (A24) viraksi JOHTOKUNTA 12.06.2003 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Arktisen keskuksen johtokunnan varapuheenjohtajan nimeäminen 4 Tutkimusprofessoreiden virkasopimus 5 Tutkijan

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/10 PÖYTÄKIRJA

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/10 PÖYTÄKIRJA Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros).

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros). LAPIN YLIOPISTO 1 Tuula Tolppi 341 3236 keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin

Lisätiedot

Tietotekniikan yliopisto-opetuksen laajentaminen Turussa

Tietotekniikan yliopisto-opetuksen laajentaminen Turussa Tietotekniikan yliopisto-opetuksen laajentaminen Turussa Raportti vuosista 2001-2002 Mats Aspnäs Christel Donner Ulrika Gustafsson Timo Järvi Pia Le Grand TURKU CENTRE FOR COMPUTER SCIENCE Turun tietotekniikan

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 3.2.2016 Kokoustiedot Aika: perjantaina 3.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka: Lautakuntien huone, Kaupungintalo Jäsenet: Kangasniemi: Mikkeli:

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Ajankohtaiset

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2014 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantai 3.10.2014 klo 13.00 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Lisätietoja:

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2016 TUTKIMUSRAHOITUS

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2016 TUTKIMUSRAHOITUS Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 Suomen Akatemian rahoitusmuodot Akatemiaohjelmat Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaprofessori Tutkimus Akatemiahanke Suunnattu akatemiahanke Tutkijatohtori Tutkijat

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

Ysikaks Nivala Ry Pöytäkirja 7/2017 1/

Ysikaks Nivala Ry Pöytäkirja 7/2017 1/ Ysikaks Nivala Ry Pöytäkirja 7/2017 1/5 Hallituksen kokous 7/2017 Aika Perjantai klo 18:00 Paikka Läsnä Poissa Nivalan Kaupungintalo, kellarin kokoustila. Jukka Kukkola (pj), Janika Palokangas (sihteeri),

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017 AIKA Torstaina 9.3.2017 klo 17 18.45 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha, saapui paikalle

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 11.5.2015 klo 17:00 1/5 Paikka Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto, Tuijussuontie 10, Raisio LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Läsnäolo-oikeutetut - Esittelijä ja sihteeri Tervakangas Matti Tenhunen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 30.9.2016 klo 13.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Jäsenet: Mikkeli:

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015 AIKA Torstaina 4. kesäkuuta 2015 klo 10-11 PAIKKA Eräjärven seurakuntatalo, Eräjärventie 1553 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KOPPANEN Elina

Lisätiedot

3. Työjärjestys Esityslista (liite 1) hyväksyttiin työjärjestykseksi, kun siihen oli lisätty kohta 10. Tilinpäätöksen käsittely.

3. Työjärjestys Esityslista (liite 1) hyväksyttiin työjärjestykseksi, kun siihen oli lisätty kohta 10. Tilinpäätöksen käsittely. PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 9/2014 Aika: 14.5.2014 klo 18:00 Paikka: HO / Paasikivi Läsnä: Pekka Hassinen, kuraattori Teemu Laakso, toiminnanohjaaja Laura Kylliäinen, taloudenhoitaja Olga

Lisätiedot

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Sivu 1/5 Pöytäkirja 5/2017 Aika: 2. helmikuuta 2017 klo 9.30 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Miika Tiainen, puheenjohtaja Inari Harjuniemi,

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Idnet-verkoston

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5 / 2014 Aika: keskiviikko 1.10.2014 klo 18.30-19.58 Paikka: seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri

Lisätiedot

OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS

OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS Aika 6.10.2014 klo 16.30 Paikka Oamkin Kotkantien kampus, Kotkantie 1, auditorio 3. Paikalla Matti Haarala Tuomas Tikkala Johanna Väyrynen

Lisätiedot

AUTOMAATIO- JA SYSTEEMITEKNIIKAN KOULUTUSNEUVOSTON KOKOUS 10/2011

AUTOMAATIO- JA SYSTEEMITEKNIIKAN KOULUTUSNEUVOSTON KOKOUS 10/2011 1 (5) 7.11.2011 AUTOMAATIO- JA SYSTEEMITEKNIIKAN KOULUTUSNEUVOSTON KOKOUS 10/2011 Aika Maanantai 7.11.2011 kello 14.05 16.05 Paikka TUAS-talo, kokoushuone 1593 Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2017 TUTKIMUSRAHOITUS

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2017 TUTKIMUSRAHOITUS Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 Suomen Akatemian rahoitusmuodot Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaprofessori Tutkimus Akatemiahanke Suunnattu akatemiahanke Tutkijatohtori Tutkijat Akatemiatutkija

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 15/11 Laila Kuhalampi, puh. (553)2005 sähköposti Laila.Kuhalampi@oulu.fi

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 15/11 Laila Kuhalampi, puh. (553)2005 sähköposti Laila.Kuhalampi@oulu.fi Tiedekuntaneuvosto 7/11 27.9.2011 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTA A A 15/11 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 16/11 2 Yliopiston toiminnan ja talouden suunnittelun aikataulu A 17/11 3 Teknillisen tiedekunnan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 1. Kokouksen avaus Pohjaesitys: Puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala avaa kokouksen klo 16.30. Kokous: Varapuheenjohtaja Ella Eloranta avasi kokouksen ajassa 16.32. 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi ja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 30. syyskuuta 2015 klo 12 14.15 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA

Lisätiedot

Läsnä: Esa Pellikainen (pj), Minna Sillanpää, Jouni Niskanen, Peer Haataja, Keijo Nivala ja Juhani Nevala (siht.)

Läsnä: Esa Pellikainen (pj), Minna Sillanpää, Jouni Niskanen, Peer Haataja, Keijo Nivala ja Juhani Nevala (siht.) Korkeakoulujen Yrittäjyysfoorumi 2009 Johtoryhmän kokous Aika: 20.1.2010 klo 13.30 15.30 Paikka: EK, Tampere, Kehräsaari Läsnä: Esa Pellikainen (pj), Minna Sillanpää, Jouni Niskanen, Peer Haataja, Keijo

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 8/2016 Aika: 25. helmikuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus Tampere 10.2.2009 Janne Vainikainen Helsingin yliopisto Teknillinen korkeakoulu Turun yliopisto Tampereen yliopisto Oulun yliopisto Jyväskylän yliopisto Tampereen

Lisätiedot

3/2012 Toimintatapojen tarkennuksia väitöskirjatyön valmistumisen loppuvaiheen prosesseihin

3/2012 Toimintatapojen tarkennuksia väitöskirjatyön valmistumisen loppuvaiheen prosesseihin 8.10.2012 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 9/2012 Aika Maanantai 8.10.2012 klo 8.15 10.15 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2012 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Yleisten apurahojen hakuohjeet

Yleisten apurahojen hakuohjeet Yleisten apurahojen hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Norjan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien maiden

Lisätiedot

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Sivu 1/5 Pöytäkirja 40/2017 Aika: 30. marraskuuta 2017 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Miika Tiainen, puheenjohtaja Inari Harjuniemi,

Lisätiedot

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto PÖYTÄKIRJA TURUN KAUPUNKISEUDUN LIIKENNEJÄRJESTELMÄTYÖ OHJAUSRYHMÄ aika: torstai 7.11.2013 klo 9.15 11.00 paikka: Varsinais-Suomen liitto, Ratapihankatu 36, kokoushuone Tammi kutsutut: Jarkko Virtanen,

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 Saaristotoimikunta 19.11.2013 PÖYTÄKIRJA 3/2013 26 Kokouksen avaus 27 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 28 29 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 30 Paraisten kaupungin vesihuollon haasteet.

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Opetusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 7/08

Opetusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 7/08 LAPIN YLIOPISTO 1 341 2253 + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään kolme arkipäivää

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA torstai 26.5.2016 klo 18.00 20.03 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja (x) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä!

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Tiedeasiamies Kalle Korhonen syyskuu 2015 6.9.15 KONEEN SÄÄTIÖ 1 Koneen Säätiö Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton v. 1956 perustettu yleishyödyllinen säätiö

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO. HISTORIAA 1640 Kuninkaallinen Turun Akatemia 250 opiskelijaa, 11 professuuria

HELSINGIN YLIOPISTO. HISTORIAA 1640 Kuninkaallinen Turun Akatemia 250 opiskelijaa, 11 professuuria HISTORIAA 1640 Kuninkaallinen Turun Akatemia 250 opiskelijaa, 11 professuuria 1809 Suomi Venäjän autonomiseksi suuriruhtinaskunnaksi 1812 Helsingistä Suomen pääkaupunki 1827 Turun palo; Akatemia Helsinkiin

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017 AIKA: 11.10.2017 klo 17:00 18:29 PAIKKA: Laitilan kirjaston kokoushuone, Kauppakatu 5, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika pj. Vuorela Ilmari II vara pj. poistui kokouksesta 17:59 Elo Jalmar

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Akatemian rahoitusinstrumentit

Akatemian rahoitusinstrumentit Akatemian rahoitusinstrumentit Ohjelmapäällikkö Mikko Ylikangas, 10.6.2010 1 14.6.2010 Suomen Akatemian tehtävät Edistää tieteellistä tutkimusta ja sen hyödyntämistä Kehittää kansainvälistä tieteellistä

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN TUTKIMUSLAITOS HIIT PÖYTÄKIRJA HIIT/1/ (5)

TIETOTEKNIIKAN TUTKIMUSLAITOS HIIT PÖYTÄKIRJA HIIT/1/ (5) TIETOTEKNIIKAN TUTKIMUSLAITOS HIIT PÖYTÄKIRJA HIIT/1/2007 1 (5) Esittelijät: Martti Mäntylä, puh 451 8138; Esko Ukkonen, puh 191 51280; Jäsenet Läsnäolo- ja puheoikeutettuna paikalla Krause, Outi Ekman,

Lisätiedot

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto Osallistujat Jone Korpi puheenjohtaja, poistui ajassa 17.

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto Osallistujat Jone Korpi puheenjohtaja, poistui ajassa 17. TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTON HALLITUKSEN KOKOUKSEN Aika 15.2.2016, kello 16.30 Paikka Kulttuuri- ja nuorisopalveluiden toimisto, Puutarhakatu 11, 3. kerros, 33101 Tampere Osallistujat

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS RUSK SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKEUVOST KOKOUS Aika: Torstai 19.01.2017 kello 18.00 19.37 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Tarja Halonen - sali. Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen.

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Tarja Halonen - sali. Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen. SYYSKOKOUS Aika 23.11.2016 klo. 18.00 20.35 Paikka, Tarja Halonen - sali Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen. Liite:1 1 Kokouksen avaus Ammattiosaston puheenjohtaja Kenneth

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 16.6.2016 klo 13.00 14.50 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015 Saaristotoimikunta 10.02.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset 6 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A

Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Sivu 1/5 Pöytäkirja 10/2017 Aika: 16. maaliskuuta 2017 klo 9.30 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Neuvotteluhuone Rahiala, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Miika Tiainen, puheenjohtaja Inari Harjuniemi,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous 6/2009

Johtokunnan kokous 6/2009 PÖYTÄKIRJA 5.2.2010 1 (6) Johtokunnan kokous 6/2009 Aika: ke 25.11.2009 klo. 9.08-11.10 Paikka: Päärakennuksen neuvotteluhuone H1, Teknillinen korkeakoulu, Otakaari 1, Otaniemi Läsnä: Vararehtori, professori

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 02/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 02/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 Kokousaika Maanantai 27.03.2017 kello 17.00 19.20 Kokouspaikka Rantasalmen seurakuntatalo Kirkkorinne Läsnä Eronen Juha Härmälä Irja Julkunen Pia Hynninen

Lisätiedot

3. Toiminta ja taloussuunnitelma vuosille (Liite 1)

3. Toiminta ja taloussuunnitelma vuosille (Liite 1) JOHTOKUNTA 2.3.2005 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Toiminta ja taloussuunnitelma vuosille 2006 2009 (Liite 1) 4. Seuraavan kokouksen ajankohta LAPIN YLIOPISTO

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ PÖYTÄKIRJA 2-2013 Kokousaika klo 14.00 15.15 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Turo Virtanen avasi kokouksen 12.05 ja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi.

1. Kokouksen avaus Turo Virtanen avasi kokouksen 12.05 ja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi. HALLINNON TUTKIMUKSEN SEURA RY Johtokunnan kokous 2/2008 PÖYTÄKIRJA Aika: 19.5.2008 klo 12.00 Paikka: Helsingin yliopisto, yleisen valtio opin laitos Läsnä: Turo Virtanen Pertti Ahonen Jaana Haatainen

Lisätiedot

INKUBIO RY ESPOO 1 (6) PÖYTÄKIRJA

INKUBIO RY ESPOO 1 (6) PÖYTÄKIRJA 02150 ESPOO 1 (6) Inkubio ry:n vuosikokous Aika: 19.03.2013 kello 18.00 Paikka: Otakaari 5, S2 Läsnä: Läsnäolijat on listattu liitteessä 2. 1. Kokouksen avaus Hallituksen puheenjohtaja Mäkelä avasi kokouksen

Lisätiedot

Hallinnon opiskelijaedustajien tapaaminen

Hallinnon opiskelijaedustajien tapaaminen Hallinnon opiskelijaedustajien tapaaminen 15.10.2014 Kukka-Maaria Wessman & Juha Isotalo Tänään - Opiskelijaedustuksen tila valmistelevissa työryhmissä - Tiedekuntien ja TuKKK:n hallintoelinten ja työryhmien

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet 1/5 KOKOUSTIEDOT Aika pe 17.5.2013 klo 13-14.52 Paikka Oulu10, neuvotteluhuone 156 (Os. Torikatu 10, Oulu) Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Pj Henrika Pihlajaniemi Risto Vuoria Henna Ukonmaanaho Jouko

Lisätiedot