Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja, Tehdaskatu 2, Salo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja, Tehdaskatu 2, Salo"

Transkriptio

1 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Aika klo 17:30-19:15 Paikka Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja, Tehdaskatu 2, Salo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 19 Pöytäkirjan tarkastaminen sekä tiedoksi antaminen kunnan jäsenelle 20 Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 5 21 Selvitys vapaa-ajan lautakunnan vuoden 2018 talousarvion määrärahaylityksestä 22 Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2018, vapaa-ajan lautakunta 23 Salon museopalveluiden vuoden 2018 vuosikertomusten vahvistaminen 24 Swivel ry:n vuokratukianomus Salon Seudun Ampujien kohdeavustusanomus Perniön museon sulkeminen remontin ajaksi kesällä Osallistuminen valtakunnallisiin Kotiseutupäiviin Tuusulassa 28 Tupurin lähiliikuntapaikka/ koulun pihaurakoitsijan valinta Koripallon 20-vuotiaiden miesten maajoukkueleirin ja maaottelujen järjestäminen Salohallissa 30 Karoliina Vierjoki-Väätäisen valtuustoaloite Salon torin ympyräparkin muuttamisesta tekojää luistinradaksi 31 Liikuntapaikkojen aukioloajat kesäkaudella Viranhaltijapäätökset Muut mahdolliset asiat

2 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Vierjoki-Väätäinen Karoliina 17:30-19:15 puheenjohtaja Kortelainen Mika 17:30-19:15 1. varapuheenjohtaja, pöytäkirjantarkastaja Keto-oja Piia 17:30-19:15 2. varapuheenjohtaja Björkstrand Juha 17:30-19:15 jäsen Hernesniemi Leila 17:30-19:15 jäsen Isojunno Minna 17:30-19:15 jäsen Laaksonen Arttu 17:30-19:15 jäsen Peltonen Aimo 17:30-19:15 jäsen Salokannel Reijo 17:30-19:15 jäsen Sjöholm-Nikkanen Anita 17:30-18:25 jäsen Läsnä :t Thomas Emilia 17:30-18:25 jäsen Läsnä :t Ylönen Outi 17:30-19:15 jäsen, pöytäkirjantarkastaja Pihlajamaa Arto 17:30-19:15 varajäsen Poissa Hirvimäki Jani jäsen Isojunno Selja nuorisovaltuuston edustaja Muu Vesa Simo 17:30-19:15 kaupunginhallituksen edustaja Lind Jaakko 17:30-19:15 asiantuntija Luojus Susanna 17:30-19:15 asiantuntija Pölönen Päivi 17:30-19:15 asiantuntija Tanska Hilpi 17:30-19:15 asiantuntija Kulmala Maria 17:30-17:54 asiantuntija Läsnä :t Niemelä Jari 17:30-19:15 esittelijä Säilä Jaana 17:30-19:15 pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja nähtävillä Tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävillä 20. maaliskuuta 2019 alkaen Salon kaupungin yleisessä tietoverkossa.

3 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Vapaa-ajan lautakunta Kuntalain 103 :n mukaan kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Esityslista on lähetetty toimielimen päättämällä tavalla neljä päivää ennen kokousta. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

4 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Pöytäkirjan tarkastaminen sekä tiedoksi antaminen kunnan jäsenelle Vapaa-ajan lautakunta Vapaa-ajan lautakunnan päätöksen mukaan pöytäkirja tarkastetaan kokousta seuraavana tiistaina kaupungintalon infopisteessä, os. Tehdaskatu 2 ja sen tarkastaa kaksi kokouksessa tehtävään nimettyä jäsentä. Tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kaupungin yleisessä tietoverkossa kuntalain 140 :n mukaisesti. Pöytäkirja tarkastetaan ja tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kaupungin yleisessä tietoverkossa Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta valitsee tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi jäsenet Aimo Peltonen ja Anita Sjöholm-Nikkanen. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin jäsenet Mika Kortelainen ja Outi Ylönen.

5 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Vapaa-ajan lautakunta Vapaa-ajan lautakunnalle on toimitettu kokouksen esityslista. Hallintosäännön 148 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, ellei toimielin muuta päätä. Hallintosäännön 149 :n mukaan toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai jäsenen ehdotuksesta, jota on kannatettu, ottaa enemmistöpäätöksellä käsiteltäväksi asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää käsitellä asiat ennalta jaetun esityslistan mukaisesti. Päätös: Merkitään, että apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä esittelee kaupunginhallituksen iltakoulussa maanantaina esitellyn talouskatsauksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2018, vapaa-ajan lautakunta pykälän jälkeen. Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

6 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Selvitys vapaa-ajan lautakunnan vuoden 2018 talousarvion määrärahaylityksestä 112/ /2018 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, , hilpi.tanska@salo.fi, taloussuunnittelija Maria Kulmala, maria.kulmala(a)salo.fi, (02) Salon kaupungin tilinpäätös on valmistumassa. Vuoden 2018 talousarvio on nettositova lautakuntatasolla eli lautakuntien toimintakate on valtuuston nähden sitova. Vuoden 2018 tilinpäätös (tilanne ) osoittaa vapaa-ajan lautakunnan osalta, että sekä menot että tulot ovat ylittyneet talousarvioon verrattuna. Tulojen osalta ylitys on noin euroa ja menojen osalta ylitys on noin euroa. Lautakunnan toimintakate on euroa. Tämä on euroa suurempi kuin talousarvion toimintakate, joka on euroa. Esityslistan liitteenä on vapaa-ajan lautakunnan tuloslaskelma vuodelta Perustelut ylityksille ovat seuraavat: Menojen ja tulojen ylitys muodostuu pääosin hankkeista sekä työllistämispalveluista, joihin ei ole lautakunnan talousarviossa varattu määrärahaa. Työllistämistukitulot ja menot on kaupungin talousarviossa varattu yhteen paikkaan eikä niitä ole jaettu palvelualuekohtaisesti. Hankkeet ovat projektiluonteisia ja niille saadaan ulkopuolinen rahoitus. Vapaa-ajan lautakunnan toimintakate on ulkoisten menojen osalta noin euroa pienempi kuin talousarvion toimintakate, joka on euroa. Ulkoisten toimintatuottojen osalta talousarvio on ylittynyt noin euroa. Tulojen ylitys muodostuu pääosin ulkopuolisista hankkeista (n euroa) sekä työllistämistukituloista ( euroa). Menojen osalta ulkoiset toimintakulut ylittyvät noin euroa talousarvioon verrattuna. Henkilöstökuluista työllistämistukipalkojen osuus sivukuluineen on noin euroa. Työllistämistukipalkkamenojen osalta määrärahoja ei ole varattu talousarviossa palvelualuekohtaisesti, vaan kaupungin tasolla. Näin ollen myös kate näille kustannuksille siltä osin, mitä palvelualueelle kirjatut työllistämistukitulot eivät kata, löytyy kaupungin talousarviossa muualta. Toimintakuluihin on kirjattu hankkeisiin liittyviä kustannuksia, joita talousarviossa ei ole huomioitu. Sisäisten menojen osalta vapaa-ajan lautakunnan toimintakate on noin euroa suurempi kuin talousarvion toimintakate, joka on euroa. Menojen osalta sisäiset toimintakulut ylittyvät noin euroa. Pääosa ylityksestä johtuu sisäistä vuokrista (ylitys euroa) ja puhtaanapitopalveluista (ylitys euroa). Sisäisten toimintatuottojen osalta talousarvio on ylittynyt noin euroa. Kaupunkitasolla talousarviossa sisäiset menot ja tulot menevät tasan, joten kate vapaa-ajan lautakunnan sisäisten kustannusten ylityksen osalta löytyy

7 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta kaupungin talousarviossa muualta. Vapaa-ajan palveluiden osalta ulkoisten menojen toimintakate alittaa talousarvon ja sisäisten palveluiden osalta toimintakate ylittyy. Kun toimintakatteessa otetaan huomioon muualta löytyvät katteet lautakunnalle kirjattujen työllistämistukipalkkojen sekä sisäisten kustannusten osalta, alittaa lautakunnan toimintakate talousarvion. Selvitykset investointien ylityksistä Vuoden 2018 talousarvion investointiosa on valtuustoon nähden sitova projektiryhmittäin ja yksiköittäin. Investointiosassa sitovuustasot vapaa-ajan lautakunnan osalta ovat seuraavat: Kiinteä omaisuus Talonrakennus, 225 vapaa-ajan palvelujen hankkeet Kunnallistekniikka, 450 vapaa-ajan palvelujen muut kohteet Irtain omaisuus Hyvinvointipalvelut Vuoden 2018 investointien tilinpäätös (tilanne ) osoittaa vapaa-ajan lautakunnan osalta, että sitovuustasot: Kiinteä omaisuus Talonrakennus, 225 vapaa-ajan palvelujen hankkeet on ylittynyt euroa, Kunnallistekniikka, 450 vapaa-ajan palvelujen muut kohteet on ylittynyt euroa. Perustelut ylitykselle ovat seuraavat: Kiinteä omaisuus, Talonrakennus, 225 vapaa-ajan palvelujen hankkeet Investointimenojen ylitys tällä sitovuustasolla on euroa. Menojen ylitys johtuu siitä, että hankkeelle 9200 Urheilupuiston pukuhuone ja huoltorakennus aiheutui lisäkustannuksia arvioitua enemmän. Hankkeessa jouduttiin korjaamaan mm. kentälle meneviä sähkökaapelointeja ja jäähallilta pukusuojaan tulevan linjan kaapeliliitoksia. Kyseessä on kaksivuotinen hanke, jonka kokonaiskustannukset alittavat kuitenkin hankkeelle myönnetyt määrärahat. Hankkeelle myönnetty kokonaismääräraha oli e, josta on käytetty noin euroa. Kiinteä omaisuus, Kunnallistekniikka, 450 vapaa-ajan palvelujen muut kohteet Investointimenojen ylitys tällä sitovuustasolla on euroa. Menojen ylitys johtuu siitä, että hankkeelle 9554 Liikuntapalvelujen kiinteät rakenteet ja laitteet on kirjanpidollisesti siirretty kustannuksia irtaimen omaisuuden sitovuustasolta johtuen kulujen todellisesta luonteesta (noin euroa). Kirjanpidossa siirretyt kirjaukset ovat koostuneet pääosin eri kuntoratojen valaistusten uusimiseen liittyvistä kustannuksista. Nämä kustannukset kuuluvat luonteeltaan kiinteän omaisuuden sitovuustasolle eikä irtaimen omaisuuden sitovuustasolle.

8 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Talousarviossa kuntoratojen valaistusten määrärahat ovat sitovuustasolla Irtain omaisuus / Hyvinvointipalvelut, jonne kuluja on vastaavasti kirjanpidossa kirjattu vähemmän (noin euroa). Kiinteän omaisuuden/ 450 Vapaa-ajan palvelujen muut kohteet -sitovuustasolle on saatu lisäksi investointituloja yhteensä euroa. Ylitykset ilman kirjanpidollisia kirjauksia kunnallistekniikan toimialojen muut kohteet -sitovuustasolla ovat yhteensä noin euroa. Tällä sitovuustasolla investointitulot kattavat investointimenojen ylitykset. Kokousaikatauluista johtuen kaupunginhallitus käsitteli ylitysoikeuksia ma kokouksessaan. Esittelijän ehdotuksena on, että kaupunginhallitus esittää määrärahaylitykset kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää omalta osaltaan hyväksyä vapaa-ajan lautakunnan vuoden 2018 talousarvion määrärahaylityksen sekä investointien kohteiden 225 vapaa-ajan palvelujen hankkeet sekä 450 vapaa-ajan palvelujen muut kohteet määrärahaylitykset edellä esitetyin perustein ja merkitsee kaupunginvaltuuston asiaa koskevan päätöksen tiedokseen. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Liitteet Liite 1 Tuloslaskelma, vapaa-ajan lautakunta

9 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2018, vapaa-ajan lautakunta 249/ /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, , hilpi.tanska@salo.fi, taloussuunnittelija Maria Kulmala, maria.kulmala(a)salo.fi, (02) Kuntalain 113 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Tilikaudelta on laadittava tilinpäätös, joka on saatettava valtuuston käsiteltäväksi tilikautta seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitetiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Kuntalain 115.n mukaan toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Lautakunnat antavat toimintakertomukset kaupunginhallitukselle. Toimintakertomuksessa tulee esittää kehityskatsaus ja olennaiset tapahtumat palvelualueittain. Hallintokuntien on arvioitava myös merkittävimmät riskit ja epävarmuustekijät ja muut hallintokunnan toimintaan merkittävästi vaikuttaneet seikat. Lisäksi toimintakertomuksen tulee sisältää vuoden 2018 tuloslaskelmamuotoinen talouden toteutumisvertailu. Toimintakertomukseen sisältyy myös tietojen keruu palvelualueiden vuoden 2018 toimintatietokortteihin. Vuoden 2018 toimintakertomus, tuloslaskelma ja toimintatietokortti ovat esityslistan liitteenä. Vuoden 2018 talousarvio on nettositova lautakuntatasolla eli lautakuntien toimintakate on valtuuston nähden sitova. Vuoden 2018 tilinpäätös (tilanne ) osoittaa vapaa-ajan lautakunnan osalta, että sekä menot että tulot ovat ylittyneet talousarvioon verrattuna. Tulojen osalta ylitys on noin euroa ja menojen osalta ylitys on noin euroa. Lautakunnan toimintakate on noin euroa. Tämä on noin euroa suurempi kuin talousarvion toimintakate, joka on noin euroa. Vuoden 2018 investointien tilinpäätös (tilanne ) osoittaa vapaa-ajan lautakunnan osalta, että sitovuustaso 225 Vapaa-ajan palvelujen hankkeet on ylittynyt euroa ja sitovuustaso 450 Vapaa-ajan palvelujen muut kohteet on ylittynyt euroa. Määrärahaylitysten tarkemmat perustelut on esitetty lautakunnalle erillisessä pykälässä. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyy liitteen mukaisen vapaa-ajan lautakunnan

10 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta tilinpäätöksen vuodelta 2018 ja ehdottaa, että kaupunginhallitus ja edelleen kaupunginvaltuusto hyväksyvät lautakunnan tilinpäätöksen. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Maria Kulmala poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo Liitteet Liite 2 Tilinpäätöskirja, vapaa-ajan lautakunta

11 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Salon museopalveluiden vuoden 2018 vuosikertomusten vahvistaminen 249/ /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelijat: museopalveluiden esimies Susanna Luojus, (02) , intendentti Mia Juva, (02) , intendentti Pirjo Juusela-Sarasmo, (02) , tutkija Leena Järvelä, (02) , toimistosihteeri Teija Ala-Rakkola, (02) Salon museopalvelut tuottavat vuosittain omat vuosikertomuksensa museotoiminnan vertailumateriaaliksi. Mm. museotoiminnan valtionosuuden saamisen edellytys on vuosittaisen vuosikertomuksen tuottaminen. Salon historiallisen museon SAMUn ja taidemuseo Veturitallin vuosikertomukset vuodelta 2018 on laadittu ja esitetään vapaa-ajan lautakunnalle hyväksyttäväksi. Vuosikertomukset ovat esityslistan liitteenä. Museoista on tehty myös kaupungin tilinpäätökseen liitetty toimintakertomus, joka on suppeampi kuin vuosikertomus. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyy Salon taidemuseo Veturitallin ja Salon historiallisen museon SAMUn vuosikertomukset vuodelta Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Liitteet Liite 3 Vuosikertomus 2018, Salon historiallinen museo SAMU Liite 4 Vuosikertomus 2018, Salon taidemuseo Veturitalli

12 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Swivel ry:n vuokratukianomus 801/ /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: Vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, p Tanssiurheiluseura Swivel ry on osoittanut vapaa-ajan lautakunnalle saapuneen anomuksen avustuksesta vuokramenojen kattamiseksi. Anomus on esityslistan liitteenä. Anomuksessa todetaan, että kaupunki on korjannut Hermannin koulun juhlasalin tanssiliikuntaa palvelevaksi 2010-luvun alussa ja että Swivel on useita vuosia saanut nauttia erinomaisista tiloista Hermannissa. Hermannin juhlasali on ollut seuran pääasiallinen harjoitustila. Hermannin Torikadulla sijaitsevan kiinteistön sisäilmaongelmien vuoksi Tanssiurheiluseura Swivel ry lähestyi liikuntapalveluja, kaupunginjohtajaa, kaupunginhallitusta, vapaa-ajanlautakuntaa ja kaupungin sisäilmatyöryhmää päivätyllä kirjelmällä, joka on esityslistan oheismateriaalina. Vapaa-aikapalvelujen johtaja on antanut seuralle vastineen, joka on myös esityslistan oheismateriaalina. Swivelin anomuksessa todetaan, että rakennuksen käyttäminen erittäin aerobiseen urheiluun ei tullut enää kyseeseen ja Swivel ry perui heille myönnetyt vuorot Hermannin juhlasalista loppuvuodesta Salon Seuratanssi Klubi jatkoi salin käyttöä ja sai myös lisävuoron saliin kun Swiveliltä vapautui paljon aikaa. Syksyllä 2018 saliin tuli myös uusia käyttäjiä, kuten esim. Salon Dance Center ry sekä Salon Palloilijoiden taitoluistelu, jotka ovat olleet tiloihin tyytyväisiä. Kaupungininsinööri Janne Lehto on todennut Hermannin juhlasalin tilanteen nykyisellään seuraavaksi: Ilmayhteys alapohjan ja juhlasalin välillä on suljettu ja tämä on salia käyttäneiden mukaan parantanut salin ilmaa huomattavasti. Saliin ei tällä hetkellä ole suunnitteilla muita toimenpiteitä. Varsinaisen koulun puolella alkavat maaliskuun alussa korjaustyöt, joiden takia kulku juhlasaliin jouduttaneen ohjaamaan lähellä siiven päätyä olevan oven kautta. Korjaustyö tehdään pääosin päiväsaikaan, joten vaikutus ylimäärisen äänen muodossa juhlasaliin on minimaalinen. Koska liikuntapalvelut ei pystynyt loppuvuonna 2017 kesken kautta myöntämään Swivelille riittävästi lisävuoroja muista kaupungin tiloista, he siirtyivät harjoittelemaan Plazan tyhjään liiketilaan. Keväällä he solmivat vuokrasopimuksen Jännärin talon yläkerran liikehuoneiston vuokraamisesta. Seura investoi saliin lattiaparketin sekä peilit. Tilan vuokra on 1000 kuussa ja nousee 1500 euroon heinäkuussa Swivel ry anoo vapaa-ajanlautakunnalta vuokratukea kattamaan tilan vuokraamisesta johtuvia jatkuvia ja toistuvia kuluja.

13 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan käsitellyt yhdistysten tukemisen periaatteita, joita sovelletaan edelleen. Muutoksena ko. päätökseen on otettu käyttöön aikuisten osalta liikuntatilojen käyttömaksut. Valtuuston hyväksymistä periaatteista todetaan esityksessä seuraavasti: Avustamisen keskeiset periaatteet Kaupunki ei jatkossa hanki yhdistyksille tiloja ulkopuolisilta vuokraajilta. Kaupunki voi kuitenkin vuokrata yhdistykselle omia tilojaan. Vuokrattavista tiloista tehdään vuokrasopimus ja peritään sisäisen vuokran suuruinen vuokra. Vuokranantajana toimii se toimiala, jonka hallinnoimasta tilasta on kysymys. Yhdistykset voivat saada taloudellista yleisavustusta. Yhdistykset käyttävät avustuksen toimintakuluihinsa kuten esimerkiksi vuokraan. Kaupunki ei sitoudu kuitenkaan siihen, että avustus kattaisi vuokran kokonaan. Näin yhdistykset ovat keskenään samassa asemassa riippumatta siitä, onko tilat vuokrattu kaupungilta vai ulkopuoliselta taholta. Kaupunki antaa yhdistyksille lyhytaikaiseen käyttöön ns. vuorojakoperiaatteella tiloja vastikkeetta. Tilojen luovuttamisessa vastikkeetta noudatetaan harkintaa. Yhdistys saa vastikkeetta tiloja lyhytaikaiseen käyttöön silloin, kun tiloja käytetään toimintaan, jota on kaupungin strategian mukaan tarkoituksenmukaista tukea. Esimerkiksi yksityisluonteista toimintaa varten luovutettavista tiloista peritään vahvistetun taksan mukainen maksu. Pääsymaksullisten tilaisuuksien osalta tiloista peritään pääsääntöisesti maksu. Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy yhdistysten tukemisen periaatteet edellä esitetyn mukaisesti siten muutettuna, että kohdasta 2.2 "Vuorojakoperiaatteella luovutettavat tilat" poistetaan kaksi seuraavaa lausetta: "Tiloista peritään kuitenkin maksu silloin, kun yhdistys saa tilat pääsymaksulliseen tilaisuuteen. Urheiluseurat saavat kuitenkin liikuntapalveluiden tiloja vastikkeetta otteluiden järjestämiseen silloinkin, kun tilaisuudesta peritään pääsymaksu. " Periaatteita sovelletaan alkaen. Päätös: Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen. Vapaa-ajan lautakunta on kokouksessaan hyväksynyt liikuntapalvelujen avustussäännön vuodelle 2019 ja vahvistanut jaettavien avustusten (yleis- ja kohdeavustukset) kokonaissumman. Kuntaliitoksen jälkeen avustuksia ei ole myönnetty erikseen tilavuokriin, vaikka yhdistykselle myönnettyä yleisavustusta on yhdistys halutessaan voinut käyttää myös tilavuokriin. Varsin monet liikuntayhdistykset ja eri lajit käyttävät toimintaansa muiden kuin kaupungin omistamia tiloja ja maksavat tilojen käytöstä vuokraa. Kaupunki ei pysty tarjoamaan riittävästi sopivia liikuntapaikkoja ja sopivia vuoroja eri lajien harjoitteluun.

14 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Vuokratukea ei ole varattu talousarvioon ja vuokratuen maksaminen vaatisi avustussääntöjen muuttamista sekä avustusmäärärahojen lisäämistä talousarvioon. Kaikkia yhdistyksiä tulisi vuokratuen maksamisen osalta kohdella tasa-arvoisesti. Vuokratuki on myös luonteeltaan pysyvää eikä kertaluontoista, joten se sitoisi kaupungin varoja joka vuosi. Valtuusto on myös omalta osaltaan linjannut, että kaupunki ei vuokraa yksityisten tiloja yhdistysten käyttöön, vaan antaa käyttöön omia tilojaan mahdollisuuksien mukaan. Swivel ry voi anoa harjoitusvuoroja kaupungin hallinnoimista tiloista. Parhaiten kilpatanssiharjoitteluun sopivat tilat, joissa on parketti ja peilit. Näitä ovat Salohallin tanssitila, Halikon liikuntahallin tanssitila sekä Hermannin juhlasali. Lisäksi seura on harjoitellut myös joidenkin koulujen saleissa ilman peilejä. Liikuntapalvelut selvittää voidaanko johonkin muuhun kaupungin hallinnoimaan tilaan asentaa peilejä tanssikäyttöä varten. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää valmistelussa lausutuin perustein, että Swivel ry:lle ei myönnetä vuokratukea. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Emilia Thomas ja Anita Sjöholm-Nikkanen poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana klo Liitteet Liite 5 Tanssiurheiluseura Swivel ry: anomus

15 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Vapaa-ajan lautakunta Salon Seudun Ampujien kohdeavustusanomus 3016/ /2018 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: tvapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, p Salon Seudun Ampujat on osoittanut vapaa-ajan lautakunnalle päivätyn ja toimitetun kohdeavustusanomuksen, jolla anotaan kaupungilta e kohdeavustusta elektronisten ratalaitteiden hankintaan. Kohdeavustusanomus on esityslistan liitteenä. Avustusanomuksen yhteydessä on seuran saama tarjous tarvittavasta laitteistosta. Laitteiston toimittajia ei Suomessa ole tiettävästi kuin yksi. Laitteet maahantuodaan Ruotsista. Laitteiston (22 elektronista taululaitetta ja lisäksi kytkentäkeskus, kytkentärasiat ja kaapelisarja) arvonlisäveroton hinta on e. Avustusanomuksessa kerrotaan seuran toiminnan laajuudesta ja merkittävyydestä Salossa ja Varsinais-Suomessa. Seura on järjestänyt useita isoja tapahtumia, joiden osallistujat tulevat Saloon ympäri Suomea ja majoittuvat Salossa. Keväällä 2019 järjestetään toistamiseen nuorten Kultahippufinaalit Salohallissa Kultahippufinaalien osalta Salon hotellikapasiteetti ei riitä osallistujien ja huoltojoukkojen majoittamiseen. Seura ylläpitää Salon Ampumaurheilukeskusta Halikon Hevonpäässä omalla 12 hehtaarin suuruisella maa-alueellaan ilman kaupungin taloudellista tukea. Salon Ampumaurheilukeskus on myös Varsinais-Suomen Ampumaurheilukeskus ja suosittu ampujien keskuudessa ulkomaita myöden. Talvikaudella harjoituspaikkana ovat Ollikkalan koulun kellarikerroksessa sijaitsevat 270 m2 suuruiset ammuntatilat oheistiloineen. Samaa harjoituspaikkaa käyttävät myös muiden yhdistysten ampujat. Yhdistykset eivät ole maksaneen tiloista vuokraa kaupungille. Nykyään kilpailut pitää järjestää elektronisia laitteita käyttäjen ja koska SaSA:n omistuksessa on vain 10 laitetta tarvittavan 32 laitteen sijaan, aiheuttaa kilpailujen järjestäminen seuralle suuria vaikeuksia. Mm. tämän vuoden pienoiskiväärin ja pistoolin SM-kisoihin seura on lainannut laitteita muilta ampumaseuroilta Turusta ja Raaseporista. Liikuntapalvelut jakaa kohdeavustuksia vuonna 2018 yhteensä e ja kohdeavustukset osoitetaan avustussääntöjen mukaan ainoastaan koulutus- ja kartta-avustuksiin. Vuoden 2019 kohdeavustuksiin on annettuun talousarvioraamiin voitu varata sama e summa kohdeavustuksiin. Salon Seudun Ampujien kohdeavustusanomus on poikkeuksellisen suuri eikä täytä avustussääntöihin vahvistettuja kohdeavustuksen myöntämisen kriteerejä. Seuran toiminta on kuitenkin laajaa ja se tuo Salon

16 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Vapaa-ajan lautakunta talousalueelle majoitus- ym. tuloja. Kyseessä on kertaluontoinen avustus olosuhteiden parantamiseen, koska kaupunki ei pysty tarjoamaan seuralle kilpailuihin tarvittavaa välineistöä ammunnan osalta, vaikka monissa muissa lajeissa välineistö voidaan tarjota. Ehdotetaan, että avustus myönnetään normaalien avustusten ulkopuolisena ja kertaluonteisena erillisavustuksena, mikäli liikuntapalveluiden vuoden 2019 talousarvioon myönnetään erillisavustusta varten kertaluonteinen, ylimääräinen e määräraha avustuksen maksamiseen. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää, että Salon Seudun Ampujat ry:lle myönnetään euron suuruinen erillisavustus elektronisten ratalaitteiden hankintaan (22 laitetta). Päätös on ehdollinen ja edellyttää, että kaupunginvaltuuston päättämään vuoden 2019 talousarvioon hyväksytään liikuntapalveluihin kertaluonteinen euron määräraha erillisavustuksen maksamista varten. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Valmistelija: vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, hilpi.tanska@salo.fi, p Salon Seudun Ampujien toimihenkilö on lähestynyt vapaa-aikapalveluiden johtajaa kertoakseen, että seura ei pysty toteuttamaan 22 elektronisen ratalaitteen hankintaa, jota vapaa-ajan lautakunta on vuoden 2019 talousarviokäsittelyn yhteydessä käsitellyt ja johon on talousarviossa varattu määräraha. Seuralle on annettu ohjeeksi tehdä uusi anomus vapaa-ajan lautakunnalle päivätty anomus on esityslistan liitteenä. Seura anoo kaupungilta avustusta 10 laitteen hankintaan. Seura voisi hankkia 10 elektronista taululaitetta, mikäli euron avustus myönnettäisiin. Seuralle jäävä osuus kustannuksista olisi tällöin reilut arvonlisäverollisesta tai reilut 7000 arvonlisäverottomasta hinnasta. Avustuksen osuus kustannuksista olisi kuitenkin tällöin paljon suurempi kuin tehdyssä päätöksessä, jossa avustuksen osuus on n. 31 % arvonlisäverollisen hankinnan kustannuksista ( ). Vastaava avustusprosentti 10 taulun hankintahintaan (58 345, sis. alv. 24 %) verrattaessa oikeuttaisi seuran suuruiseen avustukseen. Anotun euron myöntäminen hankintaan nostaisi avustusprosentin lähes 69 prosenttiin. Syksyllä 2018 on jaettu liikuntapalvelujen kohdeavustukset

17 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Vapaa-ajan lautakunta suunnistuskarttoihin 28 % avustusprosentilla ja koulutuksiin 43 % avustusprosentilla todellisista kustannuksista avustus seuralle olisi summaltaan varsin merkittävä verrattuna muihin liikuntayhdistysten saamiin avustuksiin ja 34 % hankinnan kokonaiskustannuksista. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää, että Salon Seudun Ampujat ry:lle myönnetään suuruinen erillisavustus elektronisten ratalaitteiden hankintaan (10 laitetta). Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Liitteet Liite 6 Salon Seudun Ampujien avustusanomus

18 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Perniön museon sulkeminen remontin ajaksi kesällä / /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: museopalveluiden esimies Susanna Luojus, (02) , intendentti Mia Juva, (02) , talonsuunnitteluarkkitehti Tommi Kaarto, (02) Perniön museon kokoelman inventoinnin yhteydessä museon toisen kerroksen pohjoispäädyn näyttelyhuoneen vitriineistä löytyi keväällä 2018 kosteusvaurioita. Seiniä kiertäneissä vitriineissä ollut tekstiilimateriaali Teijon ruukin historiaa valottaneesta pukukavalkadista oli kauttaaltaan turmeltunut poistettavaan kuntoon. Kyseessä ei ollut historiallisesti korvaamaton materiaali, koska puvut olivat rekonstruktioita alkuperäisistä asuista. Myös vitriinissä olleet mallinuket olivat vaurioituneet ja ne poistettiin. Kirkollista esineistöä sisältäneestä vitriinistä ei löytynyt vaurioita tai kärsinyttä esineistöä. Marraskuussa 2018 huoneessa olleet kaikki kiinteät suuret lasivitriinit purettiin ja samalla huomattiin, että niiden rakentamisen yhteydessä n luvun lopulla huoneen kaikki ilmanvaihtoaukot oli tukittu. Tilassa ei myöskään ollut lämmitystä. Puretun vitriinirakenteen alla on 1970-luvulla korjausten yhteydessä suljettu portaikko. Yhdessä kaupungin tilapalveluiden kanssa on suunniteltu portaikon avaaminen jälleen käyttöön, yläkerran pohjoispäädyn lisäeristäminen ja lämmityksen parantaminen. Samalla puretaan alakerran pohjoispäädystä kolmesta huoneesta 1970-luvulla rakennetut seinäpinnat, jotka tyylillisesti eivät sovi 1930-luvun kivirakennukseen. Toimenpiteiden tarkoituksena on lisätä rakennuksen ilmanvaihtoa sekä lämmön kiertämistä tiloissa. Tällä hetkellä rakennuksen eri osien välillä on jopa 10 asteen lämpötilavaihtelua. Myös tilojen kosteusprosentti on erittäin korkea. Jatkuessaan tämä tilanne on suureksi vaaraksi museon kokoelmille. Varsinkin tinaesineet ovat erittäin herkkiä alhaiselle lämpötilalle (alle +15). Remontin kustannukset rahoitetaan museorakennusten korjaukseen varatuista rahoista tilapalveluiden budjetista. Koska remontti sulkee museon toisen puolen kokonaan niin yläkerran kuin alakerran osalta ja remontoitavista huoneista tavarat on evakuoitu museon muihin näyttelytiloihin, on välttämätöntä, että museo pysyy remontin ajan suljettuna asiakkailta. Perniön museo täyttää vuotta. Juhlavuoden kunniaksi museon perusnäyttely uudistetaan. Uuden perusnäyttelyn suunnittelukustannukset menevät museopalveluiden vuoden 2019 käyttötaloudesta ja näyttelyn rakentamiselle haetaan investointirahaa vuodelle Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyy Perniön museon sulkemisen kesäksi 2019.

19 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

20 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Osallistuminen valtakunnallisiin Kotiseutupäiviin Tuusulassa 962/ /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, , intendentti Mia Juva, p , Suomen Kotiseutuliitto järjestää Tuusulassa valtakunnalliset kotiseutupäivät Suomen Kotiseutuliitto täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Kotiseutuliitto on perustettu ensimmäisillä Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tammelassa vuonna Kulttuuri liikuttaa on tämän vuoden kotiseutupäivien teema. Tuusulan kunta, Suomen Kotiseutuliitto ja Tuusula-Seura vastaavat kotiseutupäivien toteutuksesta. Tarkempi ohjelma on esityslistan liitteenä. Valtakunnallisten kotiseutupäivien osallistumismaksut ovat seuraavat: Täyspaketin hinta on 135 (sis. yhden retken) Täyspaketin hinta ilman retkiä on 110 Arkipaketin hinta on 65 Viikonloppupaketin hinta on 105 Suomen Kotiseutuliitto on monialaisesti mukana tukemassa kulttuuria ja sen eri ilmenemismuotoja. Viime vuosina kotiseutuliiton työn painopiste on siirtynyt entistä enemmän myös paikallisen museo- ja arkistohistorian pariin. Kotiseutuliitto on korostanut paikallisen kulttuurin merkitystä henkisenä voimavarana. Viime vuosina on kiinnitetty erityistä huomiota kolmanteen sektoriin ja sen merkitykseen kehitettäessä tulevaisuuden sivistyskuntien kulttuuripalveluita. Tästä esimerkkinä Yhdistykset- ja kunnat kulttuurikumppaneina- hanke sekä paikallismuseotoimijoille suunnatut koulutukset, joihin Salon seudulta on myös osallistuttu. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää keskuudestaan mahdolliset osallistujat Valtakunnallisille Kotiseutupäiville Tuusulaan elokuussa Päätös: Piia Keto-oja ehdotti osallistujaksi Juha Kalevoa ja Mika Kortelainen ehdotti osallistujaksi Reijo Salokannelta. Vapaa-ajan lautakunta päätti valita osallistujiksi Juha Kalevon ja Reijo Salokanteleen. Liitteet Liite 7 Kutsu Valtakunnallisiin kotiseutupäiviin

21 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Tupurin lähiliikuntapaikka/ koulun pihaurakoitsijan valinta 425/ /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska p , kaupunginpuutarhuri Matti Nikander, p Salon kaupungin liikuntapalvelut on pyytänyt päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia Tupurin lähiliikuntapaikan rakentamisen hankinnasta koulun pihan osalta. Lähiliikuntapaikkaan kuuluu myös Iltaruskonpuistoon rakennettava Pumptrack-rata, josta päätetään erikseen valtionapupäätöksen saamisen jälkeen. Rakennustyön kohteena on koulun pihalle sijoittuvan lähiliikuntapaikan rakentaminen. Hankintamenettely on avoin ja hankinnan arvo ylittää rakennusurakoiden kansallisen kynnysarvon. Vuoden 2019 talousarvioon on varattu Tupurin koulun lähiliikuntapaikan kokonaisuuden rakentamiseen euroa ja lisäksi on haettu valtionapua. Tupurin koulun pihasuunnitelma on esityslistan liitteenä. Suunnitelma on valmistunut liikuntapalvelujen, kaupungin viheraluetiimin ja koulun yhteistyönä. Pääsuunnittelijana on toiminut kaupungin viheraluesuunnittelija Matti Nikander. Tarjouspyynnöstä julkaistiin hankintailmoitus valtakunnallisessa HILMA -ilmoituskanavassa sekä Salon kaupungin internet-sivuilla ( kohdassa Avoimet tarjouspyynnöt. Tarjouspyyntö julkaistiin kaupungin käyttämässä sähköisessä toimittajaportaali Tarjouspalvelu.fi:ssä. Määräaikaan klo mennessä tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen jätti viisi tarjoajaa: Hyvinkään Tieluiska Oy Lappset Group Oy Maanrakennusliike Isomäki Oy Rakennus- ja louhintaliike Toivo Ajalin KY Viherpalvelu Ettala Oy Tarjousten valintaperusteena oli halvin hinta. Halvimman tarjouksen jätti Lappset Group Oy. Lappset Group Oy urakoi myös Uskelan koulun lähiliikuntapaikan vuonna 2018 ja työ sujui hyvin. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää hankkia Tupurin lähiliikuntapaikan ja koulun pihan kokonaisurakan halvimman tarjouksen jättäneeltä Lappset Group Oy:ltä hintaan (alv 0 %).

22 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Pöytäkirja tarkistetaan tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Liitteet Liite 8 Tupurin lähiliikuntapaikan pihasuunnitelma

23 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Koripallon 20-vuotiaiden miesten maajoukkueleirin ja maaottelujen järjestäminen Salohallissa 800/ /2019 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: vapaa-aikapalvelujen johtaja Hilpi Tanska, p Suomen Koripalloliitto on aikeissa järjestää 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen leirin Salossa, Salohallissa ja sen jälkeen maaottelut Portugalia vastaan Molemmat joukkueet majoittuvat Salossa, Suomi ja Portugali Koripalloliiton anomus yhteistyöstä Salon kaupungin kanssa on esityslistan liitteenä. Oheismateriaalina on harjoitusten ja pelien aikataulu Salohallissa välisenä aikana. Liitto pitää Saloa ja Salohallia kärkivaihtoehtona hakiessaan laadukasta harjoittelu- ja majoitusympäristöä maajoukkueille ja on kiinnostunut rakentamaan pitkäaikaisempaa yhteistyötä miesten ja naisten U20-maaotteluiden toteuttamiseksi Salossa vuosittain. Tapahtumat toisivat Salolle positiivista näkyvyyttä koripallo- ja urheilukaupunkina. Koripalloliitto järjestää tapahtuman yhteistyössä Salon Vilppaan kanssa liitto anoo kaupungilta Salohallin käyttöön saamista veloituksetta tapahtuman ajaksi. Vastineeksi kaupunki saisi yhteensä 400 pääsylippua kahteen maaotteluun. Liiton tavoitteena on vahvistaa maajoukkueen ohjelma maaliskuun loppuun mennessä. Vapaa-ajan lautakunta on päättänyt myöntää Salohallin tilat puoleen hintaan naisten salibandymaaottelujen järjestämiseksi. Kaupungin viestintä- ja markkinointiosasto vastaa kaupungin markkinointiyhteistyöstä, jonka avulla Salo näkyy positiivisesti Suomessa ja maailmalla. Markkinointiyhteistyön määrärahat on varattu viestintä- ja markkinointiosastolle. Viestintä- ja markkinointiosasto on helmikuussa ilmoittanut liikuntapalveluille, että vuoden 2019 markkinointiyhteistyöhön varatut määrärahat on hyvin pitkälti jo käytetty/sidottu ja pyytänyt, että Koripalloliiton anomus vuokranalennuksesta käsiteltäisiin vapaa-ajan lautakunnassa. Liikuntapalvelujen hinnaston mukaan Salohallin liikuntakäytön arvonlisäverollinen vuokrahinta on 120 / tunti ja 1200 / vuorokausi (jos vähintään 10 tunnin varaus). Anomuksessa on esitetty yhteensä 29 tunnin varausta. Tunnit jakautuvat 4 eri vuorokaudelle. Hinnaston mukainen hinta anottujen tuntien osalta on Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta päättää vuokrata Salohallin Suomen Koripalloliitolle miesten U20 maaottelujen järjestämiseksi prosentilla liikuntapalvelujen hinnaston mukaisesta hinnasta alennettuun hintaan 60

24 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta / tunti ja 600 / vrk (sis. alv. 10 %). Lopullinen hinta määräytyy todellisten käyttötuntien perusteella. Vapaa-aikapalvelujen johtaja tekee tapahtumasta erillisen viranhaltijapäätöksen, mikäli tapahtuma järjestetään Salohallissa. Koripalloliiton anomus pidempiaikaisen yhteistyön osalta U20-maaottelujen järjestämisessä kuuluu kaupungin viestinnän ja markkinoinnin valmisteltavaksi. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Liitteet Liite 9 Anomus Salohallin vuokra- ja käyttökulujen alentamisesta: 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen leiri ja maaottelut FIN-POR

25 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-ajan lautakunta Karoliina Vierjoki-Väätäisen valtuustoaloite Salon torin ympyräparkin muuttamisesta tekojää luistinradaksi 2274/ /2018 Kaupunginvaltuusto Karoliina Vierjoki-Väätäinen ym. valtuutetut tekivät seuraavan valtuustoaloitteen: Strategiatyön yksi tärkeä osa on kaupungin elinvoima ja kaupunkikehittäminen. Salon kaupungin strategiatyössä keskustan kehittäminen mainitaan useasti niin kaupunkilaisten, luottamus- kuin virkamiesten puheenvuoroissa. Vapaa-ajan palvelut ovat yksi merkittävä kaupungin elinvoimatekijä. Tutkimusten mukaan vapaa-ajan palvelut tukevat myös kuntalaisten hyvinvointia ja toimivat näin tärkeänä elementtinä terveyden ylläpitämisessä sekä sen edistämisessä. Lähiliikuntapaikat ovat kaupunkikuvan tulevaisuutta, ja Salossa haluamme pysyä tässä kehityksessä tietysti mukana. Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation Valon selvityksestä käy ilmi, että lähiliikuntapaikat ovat jäädytettyjen ulkokenttien ohella käytetyimpiä lasten ja nuorten vapaa-ajan liikuntapaikkoja. Viime talvikaudella toteutettu torin ympyräparkin luistelurata on luonut yhden luontevan lähiliikuntapaikan lisää ja se on osoittautunut suosituksi sekä viihtyisäksi. Vuonna 2016 saadun tarjouksen (Jäämestarit Oy) perusteella muutostyön kustannusarvio olisi arviolta Tälle löytyy varmasti myös vaihtoehtoja. Toteutukseen suhtautuvat myönteisesti myös paikalliset yrittäjät, jotka voisivat olla osaltaan mukana hankkeen rahoituksen kattamisessa. Myös nuorisovaltuusto näkee tekoluistinradan upeana mahdollisuutena nuorten vapaa-ajan viettoon sekä uskoo käyttäjiä olevan myös tulevaisuudessa ja näkee hankkeen pitkäaikaisena sijoituksena. Leudot talvet ruostuttavat kaupunkilaisten mahdollisuuksia luisteluun. Tekojää parantaisi kaupunkilaisten luistelumahdollisuuksia. Tällöin kaikilla ikää ja harrastustaustaa katsomatta olisi mahdollisuus kokea liikunnan riemua, jonka myötä kohennamme kaupungin yleistä viihtyvyyttä sekä elävöitämme kaupunkia. Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että torin ympyräparkki muutetaan tekojää luistinradaksi talvikauden ajalle. Niin, että kesäaikaan ympyräparkki toimii sille tarkoitettuun tärkeään tehtävään Suomen parhaan torin osana. Luistelumahdollisuus puistoalueella ja jokirannan

26 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-ajan lautakunta läheisyydessä luovat urbaania ja nykyaikaista kaupunkikuvaa. Salossa Karoliina Vierjoki-Väätäinen Saku Nikkanen Päivi Savolainen Mikko Lundén Matti Varajärvi Marjaana Mänkäri Jouni Eskola Johanna Riski Asko Määttänen Simo Vesa Annika Viitanen Osmo Friberg Jaana Haapasalo Juha Punta Jani Hirvimäki Heikki Tamminen Jarkko Anttila Maija Kymäläinen nuorisovaltuuston puheenjohtaja" Vapaa-ajan lautakunta Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Valmistelijat: liikuntapaikkamestari Marko Mäkinen, p , vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska, p Aloitetta Salon torin ympyräparkin muuttamista tekojääksi on valmisteltu liikuntapalveluissa ja halutaan todeta, että aloitteessa on hyviä perusteita tekojään rakentamiseksi. Vapaa-aikapalvelujen merkitys kaupungin vetovoimatekijänä on suuri ja lähiliikuntapaikoilla on tärkeä roolin asukasviihtyvyyden ja ihmisten liikuttamisen kannalta. Lisäksi viime vuosina leudot talvet ovat olleet haasteellisia jääntekemisen kannalta ja on ollut vaikeaa saada luonnonjäitä pysymään edes kohtuullisessa kunnossa useita viikkoja. Tekojään rakentaminen turvaisi jääliikunnan harrastamisen mahdollisuuden laajalti kuntalaisille.jäähalli on varattu pääosin jääliikuntaseurojen valmennus- ja harrastustoiminnan käyttöön muutamia viikoittaisia ja loma-aikojen useampia yleisöluisteluvuoroja lukuun ottamatta. Aloitteessa esitetyn tekojään rakentaminen torin ympyräparkkiin on kuitenkin haasteellista alueen muodon ja voimakkaiden kallistusten vuoksi. Aluetta pitää suoristaa, että jäädytysputket voidaan asentaa. Jos tekojää tehdään vain talveksi kerrallaan, suoristus voidaan tehdä murskeella,

27 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-ajan lautakunta mutta murskeen hankinnasta sekä poiskeräämisestä kertyy vuosittain hankinta- ja jätteenkäsittelykustannuksia. Jos halutaan pysyvä ratkaisu, on nykyinen asfaltti jyrsittävä pois ja sen hävittäminen jätteenä aiheuttaa myös kustannuksia. Jäädytysputkiston päälle tulee laittaa uusi ura-asfaltti, jotta se kestää paikoitusalueena jääkauden ulkopuolella. Ura-asfaltti kestää vain henkilöauton painon, ei raskaiden koneiden tai autojen painoa, mikä tuottaa ongelmia huoltotoimenpiteiden ja mahdollisesti myös torin käytön osalta. Ympyräparkin jää on ollut käytössä nyt kolmena talvena. Kuluvana talvena jään käyttö on ollut huomattavasti vähäisempää kuin aikaisemmin ja käyttö on painottunut viikonloppuihin. Arkisin jää on ollut lähes tyhjä ja arki-iltaisin käyttö on ollut vähäistä, mutta tarkkoja kävijämääriä ympyräparkin osalta ei ole ollut mahdollisuutta kerätä. Saattaa olla, että uutuuden viehätyksen loppuminen on vähentänyt ympyräparkin kävijöitä, vaikka kuluvana talvena jääkausi on ollut pitkä. Liikuntapalvelujen mielestä mahdollisen tekojääinvestoinnin osalta on mietittävä tarkasti mahdollisimman laajoja käyttömahdollisuuksia jään osalta. Koulujen tulee olla tekojään merkittävä käyttäjäryhmä ja päiväkodeille tulisi myös mahdollistaa tekojään käyttö. Koulujen käyttöä ajatellen ympyräparkin sijainti ei ole paras mahdollinen. Jääalue on myös kohtuullisen pieni eikä alueelle saa asennettua esim. jääkiekkokaukaloa vapaaluistelualueen lisäksi. Liikuntapalvelut pitää Moision tai Paukkulan kenttiä torin ympyräparkkia parempina sijoituspaikkoina tekojään osalta, vaikka kaupunkikuvallisesti tekojää torilla ja kaupungin keskustassa on luonnollisesti eri asia kuin urheilukentällä sijaitseva tekojää. Kouluilta ei aloitteen valmistelussa ole vielä kysytty kuinka pitkän matkan takaa koulut voisivat tekojäälle tulla luistelemaan ja päiväaikaan koulut käyttävät nykyisellään paljon myös jäähallia. Paukkulassa ja Moisiossa kenttäalueet tekojään pohjaksi ovat valmiina ja Paukkulasta löytyvät myös pukutilat, jotka Moisiossa ovat nykyisellään heikkokuntoiset. Myös Paukkulan pukutila- ja huoltorakennus on ikänsä (rakennettu v. 1972) ja kuntonsa puolesta käyttöikänsä päässä. Rakennus tulisi purkaa ja rakentaa uusi. Investoinnin kustannukset on selvitetty ympyräparkkiin mahtuvan n m2 tekojääalueen osalta suuruusluokkatietona. Lisäksi on arvioitu kustannukset isomman tekojääradan osalta (n m2), jonka voisi sijoittaa esim. Paukkulaan tai Moisioon ja jonne mahtuisi sekä kaukalo että vapaaluistelualue. Pysyvä tekojää vaatii tekonurmi- tai asfalttipinnan jäähdytysputkien suojaksi ja mainituilla kentillä tekonurmi olisi oikea pintamateriaali, joka parantaisi myös jalkapallo-olosuhteita. Tekonurmi on asfalttia edullisempi pinta asentaa ja ylläpitää sekä luistelukauden ulkopuolisen ajan monikäyttöisempi. Aloitteessa viitataan 2016 saatuun tarjoukseen ympyräparkin tekojään osalta. Tarjous perustuu siihen, että tekojää rakennetaan ja tasataan sorastamalla ja puretaan joka vuosi, mikä on työläs ja pysyvänä ratkaisuna kallis ratkaisu. Vuosittaiseen rakentamiseen ja purkuun tulee varata yli euron määräraha, jonka lisäksi täytyy varata uudelleen käytettävälle kivituhkalle riittävä suojattu säilytystila seuraavan kauden tekoon. Liikuntapalvelut on tarkistanut tämän hetken kustannustason ja kausittain

28 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-ajan lautakunta rakennettavan ympyräparkkiin sijoitettavan tekojään hinta tulisi vastaavalla tarjouksella olemaan noin Ympyräparkkiin suunnitellaan tilapalvelujen puolesta myös huoltorakennusta. Mikäli tekojääinvestointi etenisi, tulisi rakennukseen tehdä tilavaraus lämpimälle pukutilalle sekä kylmäkontille. Ympyräparkkiin rakennettavan pysyvän n m2 kokoisen tekojään investointikustannus olisi n , mikä pitää sisällään kylmäkontin, jäähdytysputket, vanhan asfaltin poiston ja hiekkatekonurmipinnan (ei pysäköintimahdollisuutta). Ympyräparkissa tekojään pohja pitäisi asfaltoida tekonurmen sijasta, jolloin a asfaltointikustannus olisi lisäksi Mikäli tekojää olisi käyttökunnossa joulukuun alusta n. maaliskuun 10. päivään olisi vuosittainen energiakustannus jäähdytyksen osalta n (talvesta riippuen kustannukset vaihtelevat). Tekojää pystyttäisiin hoitamaan liikuntapalvelujen nykyisellä työntekijämäärällä. Isomman tekojään (n m2) investointikustannukset tekonurmipinnalla olisivat noin , jolloin alueelle mahtuisi kaukalo ja vapaa luistelualue. Kustannusten sisältö muuten sama kuin ympyräparkissa, mutta jäähdytyskoneelta vaaditaan tehoa enemmän sekä työtä ja putkistoa enemmän. Lisäksi tulevat mahdolliset pukuhuonetilojen uusimisen kustannukset. Liikuntapalvelut puoltaa kaupungin viihtyisyyttä lisäävän ja kaupunkilaisten jääliikuntamahdollisuuksia parantavan tekojään rakentamista kaupunkiin, mutta toteaa että jääliikunnan osalta kaupungin jäähallin peruskorjauksen on oltava ensisijainen ja välttämätön lähivuosien investointi. Mahdollinen tekojään rakentaminen ei saa vaarantaa jäähallin peruskorjauksen toteutumista. Apulaiskaupunginjohtaja: Vapaa-ajan lautakunta toimittaa valtuustoaloitteeseen valmistelun mukaisen vastauksen kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle ja ehdottaa, että tekojääratainvestointiin voidaan palata tulevien vuosien investointien yhteydessä sen jälkeen, kun Salon jäähallin peruskorjaus- tai uudisrakennushanke on toteutettu. Päätös: Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

29 Salon kaupunki Pöytäkirja 2/ Vapaa-ajan lautakunta Liikuntapaikkojen aukioloajat kesäkaudella / /2018 Vapaa-ajan lautakunta Valmistelija: vapaa-aikapalvelujen johtaja Hilpi Tanska puh , Liikuntapaikkojen poikkeuksellista aukioloajoista kevään 2018 osalta on päätetty vapaa-aikapalvelujen johtajan viranhaltijapäätöksellä Hallintosäännön 37 mukaan vapaa-aikapalvelujen johtaja päättää tilapäisistä aukioloaikojen muutoksista johtamiensa laitosten ja liikuntapaikkojen suhteen. Pidemmät jaksot, jolloin liikuntapaikat ovat suljettuna esim. kesällä, on tuotu vapaa-ajan lautakunnan päätettäväksi. Sulkujaksot ovat välttämättömiä, jotta henkilökunnan vuosilomat saadaan pidetyksi sekä tarvittavat huoltotyöt tehdyiksi. Kaikkien huoltotöiden aikataulut eivät ole vielä tiedossa, joten tarpeen mukaan joitakin lisäsulkuja voi esim. liikuntahallien osalta tulla, jos huoltotyöt sitä vaativat. Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan käsitellyt valtuustoaloitetta uimahallin kesäaukioloaikojen laajentamisesta ja päättänyt, että aloite ei anna aihetta muuttaa kesäaukioloaikoja. Yksittäisiä tapahtumia ja otteluja voidaan järjestää liikuntapaikoilla sulkemisesta huolimatta (esim. Salohallissa mahdolliset koripallomaaottelut kesäkuussa ja Salo-volley heinäkuussa), jolloin asiasta sovitaan erikseen käyttäjän ja henkilökunnan kanssa. Aukioloajat kesällä 2019: Uimahalli Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan käsitellyt valtuustoaloitetta, joka koski uimahallin kesäaukioloaikojen laajentamista. Valtuusto on päätöksessään pyytänyt liikuntapalveluja neuvottelemaan kesän 2020 osalta lähipaikkakuntien uimahallien kanssa kesäsulkujen porrastamisesta, jotta kuntoutujat voisivat käyttää lähikuntien palveluja Salon uimahallin ollessa kiinni. Uimahallista vastaava liikuntapaikkamestari Reino Laaksonen on 5.3. ollut yhteydessä Saloa lähimpiin uimahalleihin eli Someron, Paimion ja Kaarinan uimahalleihin kesän 2019 sulkuaikojen osalta. Näistä on kerrottu, että Paimio on 27.6 alkaen suljettu 6 viikon ajan, Someron uimahalli on suljettu 8.7 alkaen viiden viikon ajan ja Kaarina juhannuksesta 6 viikon ajan. Salon uimahallin ehdotettuun sulkuaikaan verrattaessa yhteistä sulkua kaikkien hallien kanssa on 3 viikon ajan heinäkuussa. Eri uimahallien kokemusten mukaan heinäkuu on uimahalleissa varsin hiljaista käyttöaikaa. Ei ole perusteltua pitää esim. Salon hallia kesäkuussa kiinni ja heinäkuussa auki, koska kesäkuussa ulkovedet ovat vielä viileitä

Karoliina Vierjoki-Väätäisen valtuustoaloite Salon torin ympyräparkin muuttamisesta tekojää luistinradaksi

Karoliina Vierjoki-Väätäisen valtuustoaloite Salon torin ympyräparkin muuttamisesta tekojää luistinradaksi Karoliina Vierjoki-Väätäisen valtuustoaloite Salon torin ympyräparkin muuttamisesta tekojää luistinradaksi 2274/10.03.01.01/2018 Kaupunginvaltuusto 11.06.2018 96 Karoliina Vierjoki-Väätäinen ym. valtuutetut

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Määrärahaylitykset vuoden 2018 talousarvioon 112/ /2018. Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Määrärahaylitykset vuoden 2018 talousarvioon 112/ /2018. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 85 25.02.2019 Määrärahaylitykset vuoden 2018 talousarvioon 112/02.02.00.03/2018 Kaupunginhallitus 25.02.2019 85 Valmistelija: vs. talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi, puh. (02) 778 2201,

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00- Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

Hallituksen kokous

Hallituksen kokous SALON SEUDUN KOULUTUS- ESITYSLISTA Hallitus Aika 4.6.2019 klo 17:00-18:00 Paikka Neuvotteluhuone, Taitajankatu 6, Salo Käsiteltävät asiat: 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Vapaa- aikalautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Vapaa- aikalautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 12) Aika 13.12.2018, klo 17:01-18:12 Paikka Kulttuurinen Nuorisokahvila Cafesco Käsitellyt asiat 28 Kokouksen työjärjestys 29 Läsnäolo- ja puheoikeus etsivälle nuorisotyöntekijälle

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistyslautakunta 18.03.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 18.03.2014 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika, klo 15:01-16:34 Paikka Kaupunginteatteri, Kauppakatu 14 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 alueteatteri

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Elinympäristövaliokunta Elinympäristövaliokunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Elinympäristövaliokunta Elinympäristövaliokunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Elinympäristövaliokunta 14 27.06.2017 Elinympäristövaliokunta 25 29.08.2017 Kaupunginhallitus 264 11.09.2017 Kaupunginhallitus 284 25.09.2017 Hirvikosken urheilukentän peruskorjaus 10/12.04.02/2017 Elymvali

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2007 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2007 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2007 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 15.01.2008 klo 17:30-20:10 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Espoon kaupunki Kokouskutsu Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Kokoustiedot Aika 07.05.2012 maanantai klo 17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo, 1. kerros Lisätietoja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Salon PÖYTÄKIRJA 5/ (6) nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu

Salon PÖYTÄKIRJA 5/ (6) nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu Salon kaupunki, saapunut 16.8.2018 362/00.02.012.02/2018 Salon PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (6) Kokousaika 8.5.2018 kello 16:30 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoustila Haapa Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 4.3.2008 klo 16.30-18.15 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Taisto Heinämäki Maija-Leena

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Torstai klo Kirjaston yläkerta, nuorisotilat

Torstai klo Kirjaston yläkerta, nuorisotilat Vapaa-aikalautakunta Torstai 10.04.2014 klo 19.00 Kirjaston yläkerta, nuorisotilat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen Eija Mahlamäki

Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen Eija Mahlamäki 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 8/2012 Aika: Torstai 11.10.2012 klo. 19.00-20,45 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Iiris-Maija

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 2/ (8) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 2/ (8) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 2/2014 1 (8) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ti klo 16.00 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Timo Liikavainio varajäsen Pentti Reponiemi

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 Tarkastuslautakunta 19.12.2017 Aika 19.12.2017 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Siilinjärven kunta Esityslista 2/ Teknisen lautakunnan tiejaosto. Kokousaika kello 12:00

Siilinjärven kunta Esityslista 2/ Teknisen lautakunnan tiejaosto. Kokousaika kello 12:00 Siilinjärven kunta Esityslista 2/2016 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Kokousaika 26.02.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maaseututoimisto, Kapteeninväylä 5, 70900 Toivala Asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 19 (25) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 11.6.2018 kello 18.00-18.34 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 21 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 21 Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Asianro 295/02.05.01/2015 Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salon valmistelu 4.5.2015: Kulttuuripalveluiden talousarviossa

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Salon PÖYTÄKIRJA 4/ (6) nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu

Salon PÖYTÄKIRJA 4/ (6) nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu Salon kaupunki Saapunut 23.8.2018, 362/00.02.12.02/2018 Salon PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (6) Kokousaika 3.4.2018 kello 16:30 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoustila Haapa Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/ Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/ Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 09.01.2018 17:00-20:02 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistyslautakunta 24.03.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 24.03.2015 klo 18.00 19.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 6) Aika 28.02.2019, klo 16:45-17:30 Paikka Tuusulan Seurakuntakeskus, Rykmentintie 34 Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Salon kaupunki 207/ /2017

Salon kaupunki 207/ /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (5) Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokousaika 2.5.2017 kello 17:00 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 21.04.2016 torstai klo 16:15-20:30 Tauko 18.41-18.47 Paikka Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1.

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Salon kaupunki Saapunut , 365/ /2019 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/ (7) Nuorisovaltuusto

Salon kaupunki Saapunut , 365/ /2019 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/ (7) Nuorisovaltuusto Salon kaupunki Saapunut 10.2.2019, 365/00.02.14.15/2019 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 (7) Kokousaika 07.02.2019 kello 16:30 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, kokoustila Tuomi Käsiteltävät asiat Otsikko

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

8 kalustoineen ja leikkivälineineen 117 Karigasniemen kuntosalilaitteet 10 118 Saamenkielisten alaluokkien suomenkielen opetustuntien

8 kalustoineen ja leikkivälineineen 117 Karigasniemen kuntosalilaitteet 10 118 Saamenkielisten alaluokkien suomenkielen opetustuntien Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2013 1 Sivistyslautakunta Aika 24.06.2013 klo 17:00 19.30 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 112 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 113 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle = Ei. (n) (%) 25 49% JAA 24 47,1% EI 0 0% TYHJÄÄ

Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle = Ei. (n) (%) 25 49% JAA 24 47,1% EI 0 0% TYHJÄÄ Salon kaupunginvaltuusto Dnro 621/00.01.01.00/2016 22.5.2017 Äänestysluettelo 42, hallintosäännön hyväksyminen Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 Kirkkoneuvosto 19.7.2010 76 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 KOKOUSAIKA maanantai 19. päivänä heinäkuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo, takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies.

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 07.03.2017 kello 14:00-15.50 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 23.03.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 23.03.2016 keskiviikko klo 16:15-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 Aika klo 18:00 Paikka Virastotalo, kokoushuone 427 Käsiteltävät asiat Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = JAA Harri Lindholm, jäsenmäärä toimielimet = EI. n) (%) 40 78,4% JAA 11 21,6% EI 0 0% TYHJÄÄ 0 0% POISSA

Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = JAA Harri Lindholm, jäsenmäärä toimielimet = EI. n) (%) 40 78,4% JAA 11 21,6% EI 0 0% TYHJÄÄ 0 0% POISSA Salon kaupunginvaltuusto Dnro 1807/00.00.01/2016 10.10.2016 Äänestysluettelot 84 Luottamushenkilöorganisaation linjaus 1.6.2017 alkavalle valtuustokaudelle Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = Harri

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla

kunnanhallituksen edustaja Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2/2010 Aika Perjantai 16.4.2010 klo 17.30 19.10 Paikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Jaakko Viitala Johanna Välimäki

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu

Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu Salon kaupunki Saapunut Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2019 365/00.02.14.15/2019 1 (10) Kokousaika klo 15.30 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, Tuomi Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/2015 12 Kokousaika 12.3.2015 kello 18.00 18.52 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Asianro 248/02.06.01/2016 Hallintopäällikkö Anne Rantala 2.3.2016: Teknisen lautakunnan vuoden 2015 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2019 30 Kokousaika 17.4.2019 kello 18.00 19.10 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Auramaa Ville Kankare Tarmo Kiertonen Sanna, varapuheenjohtaja Koivusaari

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Kangasniemi Pöytäkirja 8/2017 1 (12) Aika 07.11.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsitellyt asiat 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 62 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot