Päätös. Nro 45/2013/1 Dnro ESAVI/630/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päätös. Nro 45/2013/1 Dnro ESAVI/630/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 22.2.2013"

Transkriptio

1 Päätös Etelä-Suomi Nro 45/2013/1 Dnro ESAVI/630/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, jossa pyydetään lupaa kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen sekä muualta tuotavan louheen, puhtaan ylijäämämaan, betonitehtaiden jätteiden, purkubetonin ja -tiilen välivarastointiin ja jalostamiseen kierrätyskiviaineksiksi murskaamalla ja/tai seulomalla. Lisäksi pyydetään lupaa harjoittaa pienimuotoista vesiseulontaa ja välivarastoida ja mahdollisesti jatkojalostaa muualla jalostettuja kiviainestuotteita sekä lisätä meluvalleja toiminta-alueen reunoille. Toiminnanharjoittaja pyytää lupaa myös toiminta-aikojen muuttamiseen. Kysymys on olemassa olevan toiminnan oleellisesta muuttamisesta ja määräaikaisen luvan muuttamisesta toistaiseksi voimassa olevaksi. HAKIJA Rudus Oy PL 49 (Pronssitie 1) Helsinki TOIMINTA JA SIJAINTI Laitoksessa harjoitetaan kallion louhinta- ja louheen murskaustoimintaa sekä ylijämälouheen ym. puhtaan ylijäämämateriaalin vastaanottoa, välivarastointia ja jalostusta kierrätyskiviainekseksi Rudus Oy:n Okeroisten tuotantoalueella, joka sijaitsee Hollolan kunnan Okeroisten kylässä tilalla Kuusistonmetsä RN:o 24:2 ASIAN VIREILLETULO Rudus Oy on toimittanut ympäristölupahakemuksen Lahden seudun ympäristölautakunnalle, joka on siirtänyt hakemuksen käsiteltäväksi Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Toiminta on ympäristöluvanvarainen ympäristönsuojelulain 28 :n momentin 1 ja momentin 2 kohtien 3) ja 4) sekä ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n ETELÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO, YMPÄRISTÖLUPAVASTUUALUE ymparistoluvat.etela@avi.fi puh fax kirjaamo.etela@avi.fi Hämeenlinnan päätoimipaikka Birger Jaarlin katu 15 PL 150, Hämeenlinna Helsingin toimipaikka Ratapihantie 9 PL 110, Helsinki

2 LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA 1 momentin kohtien 7 c) ja e) sekä 13 f) perusteella. Ympäristönsuojelulain 28 :n 3 momentin mukaan olennaiseen toiminnan muuttamiseen on oltava lupa. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdan 13 c) nojalla ympäristölupa-asian ratkaisee aluehallintovirasto. 2 HAKEMUKSEN SISÄLTÖ JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toimintaa koskevat luvat Alueen kaavoitustilanne Hakijalla on mainitulla sijoituspaikalla voimassaoleva Hollolan kunnan ympäristölautakunnan annetulla päätöksellä myönnetty määräaikainen lupa maa-ainesten ottoon 10 vuodeksi. Maa-ainesten ottolupa on uudistettu seuraavaksi 10 vuodeksi Lahden seudun ympäristölautakunnan päätöksellä Päätös on annettu julki ja päätöksen valitusaika päättynee Samalle alueelle on Hollolan ympäristölautakunta antamallaan päätöksellä myöntänyt Emil ja Kerttu Mälkösen kuolinpesälle kivenlouhintaa ja louheen murskasta koskevan ympäristöluvan, jonka kesto on 10 vuotta sen lainvoimaiseksi tulosta. Lainvoiman lupa on saanut Vaasan hallinto-oikeudelle ja korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyjen valitusten jälkeen , jolloin luvan määräaika päättyy Voimassa oleva vanha maa-ainesten ottolupa on siirretty Lohja Rudus Oy Ab:lle. Myös ympäristölupa on siirtynyt samassa yhteydessä hakijalle. Lahden seudun ympäristölautakunta on ja antamillaan päätöksillä hyväksynyt vanhaan maa-aineslupaan ottamissuunnitelman tarkennukset. Kohdealueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Päijät-Hämeen maakuntakaava, jossa toiminnan sijoituspaikka on merkitty maaseutumaiseksi alueeksi. YMPÄRISTÖOLOSUHTEET Rudus Oy:n Hollolan Okeroisten kalliokiviaineksen ottoalue sijaitsee vanhan Helsingintien ja Nuuttilantien risteyksen länsipuolella Rälssin maankaatopaikalta noin 2 km etelään Okeroisten kylässä tilalla Kuusistonmetsä RN:o 24:2. Lahden keskustaan on noin 8 km.

3 3 Maaperä ja vesistö Pohjavesiolosuhteet Ilmanlaatu Luontokohteet Toiminta-alueella maaperä on kalliota, jonka pinnalla on orgaaninen ja mineraalinen maa-aineskerros. Louhinta-aluetta ympäröi havumetsä. Pohjoispuolinen metsä rajoittuu etäämmällä peltoalueeseen. Maa-ainesluvan mukaisen ottoalueen pintamaat on valtaosin kuorittu. Tätä ennen on kaadettu puusto. Samoin on tehty rakennetun tielinjan ja pohjoisosan varastoalueen kohdilta. Lupahakemuksen yhteydessä ei ole tehty maaperätutkimuksia. Ottamisalueen pintavedet johdetaan pinnan kallistuksilla tien itälaidan ojaan. Oja johtaa vedet alueen kaakkoislaidalle tehtyyn selkeytysaltaaseen. Pintavedet johdetaan selkeytysaltaasta metsäojia pitkin seututie 140:n itäpuolella olevaan Makkaraojaan. Varastoalueen pintavedet imeytyvät maaperään. Suunnittelualue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. Lähimmät pohjavesialueet ja etäisyydet suunnittelualueesta ovat Pennasenmäen pohjavesialue, noin 2,5 km luoteeseen ja Renkomäen pohjavesialue, noin 4,5 km koilliseen. Alueella ei ole vesijohtoverkostoa, joten naapurikiinteistöt käyttävät talousvetenä joko rengas- tai porakaivojen vettä. Alueen ilmanlaatuun vaikuttavia paikallisia kohteita kiviainestuotannon lisäksi ovat mm. lähin teollisuusrakennus noin 300 metrin päässä kiviainesten ottoalueen itäpuolella. Teollisuusrakennuksessa on toimisto-, tuotantoja varastotiloja sekä asuintiloja. Vanha Lahti-Helsinki-tie on noin 500 metrin päässä alueen itäpuolella. Pohjoispuolen tieverkosto ei ole kestopäällystettyä. Alueen ilman laatua on mitattu pölypitoisuuksien osalta vuoden 2008 aikana (kokonaisleijuma, TSP). Ympäristölupapäätöksessä mainittuja ohjearvoja ei ylitetty mittausjakson aikana yhdessäkään näytteessä. Muita ilmanlaatuselvityksiä toiminnanharjoittaja ei ole tehnyt. Kiviainesten ottoaluetta ympäröi havumetsä, joka pohjoisessa rajoittuu peltoalueeseen. Noin 1,6 km etäisyydellä kiviainesten ottoalueesta sijaitsee Luhdanjoen vanhojen metsien luonnonsuojelualue (YSA045103). Alueen lähellä ei ole muita suojelualueita, perinnemaisemia, kulttuuriympäristöjä, arvokkaita kallioalueita tai vastaavia kohteita eikä Natura 2000 verkostoon kuuluvia alueita.

4 4 LAITOKSEN TOIMINTA Toiminnan yleiskuvaus Kalliokiviaineksen otto Louhinta Murskaus Toiminnanharjoittaja hakee muutosta ympäristölupaan Rudus Oy:n Hollolan Okeroisten toiminta-alueelle kiinteistölle Kuusistonmetsä RN:o Tarkoituksena on toiminnan laajuuden ja toiminta-aikojen muuttaminen nykyisistä. Lupaa haetaan kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen kiinteistön keskiosassa 9,8 ha alueella. Lisäksi pyydetään lupaa kierrätyskiviaineksen, ylijäämämaan, purkubetonin ja -tiilen vastaanottoon, välivarastointiin, murskaukseen ja seulontaan sekä muualla jalostettujen kiviainestuotteiden välivarastointiin ja jatkojalostukseen ja vesiseulontaan. Toiminta on ympärivuotista. Murskaus tapahtuu arkisin maanantaista torstaihin ja perjantaisin Eniten melua aiheuttavia toimenpiteitä, kuten porausta ja rikotusta tehdään maanantaista perjantaihin klo Räjäytykset tehdään arkisin maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana. Vähäistä häiriötä aiheuttavaa toimintaa, kuten huoltotöitä, voidaan suorittaa arkisin maanantaista perjantaihin klo Louhittavalta alueelta kaadetaan puusto sekä kuoritaan pintamaat vaiheittain ennen louhintaa. Pintamaat välivarastoidaan tai sijoitetaan suojavalleihin alueen reunoille, jolloin ne samalla vähentävät toiminnan aiheuttamien pöly- ja melupäästöjen leviämistä ympäristöön. Kalliota louhitaan poraamalla ja räjäyttämällä 1-3 kertaa viikossa. Louhe kuormataan kaivinkoneella tai pyöräkuormaajalla. Mahdollisten ylisuurten lohkareiden rikotus tapahtuu hydraulisella iskuvasaralla. Räjäytystyöt suorittaa ulkopuolinen räjäytystöihin erikoistunut urakoitsija. Räjäytettävistä kentistä laaditaan ennalta räjäytyssuunnitelma ja niistä pidetään työmaapöytäkirjaa. Työssä noudatetaan yleisiä räjäytystöistä annettuja lupa- ja varomääräyksiä. Räjähdysaineiden arvioitu keskimääräinen vuosikulutus on noin 90 t ja maksimikulutus noin 170 t. Alueella louhitusta kiviaineksesta ja alueelle tuodusta ylijäämälouheesta valmistetaan alueella kiviainestuotteita (murskeet, sepelit). Murskauslaitosten sijainti siirtyy toiminnan edetessä. Riippuen jälkimurskainten määrästä tyypillistä laitosta kutsutaan kolmi- tai nelivaiheiseksi murskauslaitokseksi. Yksittäiset laitokset pyritään sijoittamaan siten, että ne sijaitsevat mahdollisimman lähellä louhosreunoja ja riittävän kaukana häiriintyvistä kohteista, jolloin melun ja pölyn kantautuminen ympäristöön vähenee.

5 Vesiseulonta Kierrätystoiminta Raaka-aine syötetään pyöräkuormaajalla tai siirtoautolla syöttimeen, joka annostelee materiaalin esimurskaimeen. Ensimmäisen murskausvaiheen tuote siirretään kuljettimella joko suoraan välimurskaimeen tai seulalle. Toisessa ja kolmannessa vaiheessa murskausta ja seulontaa jatketaan halutun tuotteen valmistamiseksi. Murske varastoidaan eri raefraktioita sisältäviin tuotteiden varastokasoihin, joiden korkeus on keskimäärin metriä. Arvioitu murskeen ja sepelin keskimääräinen päivätuotanto on noin 1900 t ja maksimi t ja vastaava vuosituotanto noin t ja t. Koko toiminta-aikana murskataan kalliota noin t. Murskauslaitoksen käyttöenergia otetaan sähköverkosta tai vaihtoehtoisesti tuotetaan aggregaatilla. Alueella harjoitetaan vähäisessä määrin vesiseulontaa, jossa tuotteesta poistetaan hienoaines. Seulonta tehdään kontti/säiliötyyppisellä käsittelylaitteistolla, johon voi kuulua useampia säiliöitä tai altaita. Prosessi toimii suljetulla vesikierrolla. Vesiseulotun kiviaineksen (esim. sepelin) keskimääräinen arvioitu vuosituotanto on noin t ja maksimi vuosituotanto t. Hankealueelle on suunniteltu myös muualta tuotavan kierrätyskiviaineksen käsittelyä. Alueella varaudutaan vastaanottamaan maarakentamisessa syntyvää puhdasta ylijäämämaata ja ylijäämälouhetta, betonitehtaiden tuotannossa syntyvää ylijäämäbetonia, pesukiviä sekä esikuivattua slurria sekä purkutoiminnassa syntyvää betoni- ja tiilijätettä. Jätteiden käsittely on kuvattu jätehuoltosuunnitelmassa. Käsiteltävän materiaalin enimmäismäärä on noin t/a. Ylijäämälouhe on rakentamisen yhteydessä irrotettua puhdasta kalliokiviainesta. Ylijäämäbetoni on betoniteollisuuden materiaaliylijäämää sekä hylkytuotteista peräisin olevaa betonia. Purkubetoni on purku- ja saneerauskohteista tulevaa lajiteltua betonia. Betoni koostuu sorasta, vedestä ja sementistä. Kierrätystiili on purku- ja saneerauskohteista tulevaa lajiteltua tiilijätettä. Tiili koostuu pääosin savesta ja hiekasta. Vastaanotetun kiviaineksen laatu tarkistetaan ja kiviaines välivarastoidaan alueella raaka- aineen varastokasoihin. Varastokasoista kierrätyskiviaines jatkojalostetaan murskaus- tai seulontalaitoksessa. Jalostettu kierrätyskiviaines myydään rakennuskäyttöön kuten louhittu ja jalostettu muukin kiviaines. Prosessissa poistetut raudoitukset toimitetaan metallinkierrätykseen. 5

6 Betoni- ja tiilimurskeen laadunvarmistus tehdään VNa 591/2006 ja sen muutoksen VNa 403/2009 liitteen 1 mukaisin perus- ja laadunvalvontatutkimuksin ja materiaalia toimitetaan kohteisiin joissa sen käyttö on sallittu Välivarastointi ja jatkojalostus Toiminta-ajat Liikenne Alueella välivarastoidaan muualla jalostettuja kiviainestuotteita kuten mursketta, hiekkaa ja soraa. Kiviainestuotteita varastoidaan silloin, kun se on logistisesti järkevää. Tällöin se on myös ympäristövaikutusten kannalta edullista vähentäen kuljetuksista aiheutuvia päästöjä. Välivarastoituja kiviainestuotteita voidaan käyttää hyödyksi alueella tapahtuvassa kiviainestuotannossa esim. sekoittamalla niitä halutussa suhteessa muiden kiviainesten joukkoon. Toiminta on ympärivuotista. Murskaus tapahtuu arkisin maanantaista torstaihin ja perjantaisin Eniten melua aiheuttavia toimenpiteitä, kuten porausta ja rikotusta tehdään maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana. Räjäytykset suoritetaan arkisin maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana. Vähäistä häiriötä aiheuttavaa toimintaa, kuten huoltotöitä, voidaan suorittaa arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo Pesuseulontaa ei tehdä talviaikana. Toiminta-alueelle johtava tie kulkee kallioleikkauksessa, jonka seinämät toimivat meluesteinä. Valmistetut kiviainestuotteet kuljetetaan varastokasoista kuorma-autoilla ja ajoneuvoyhdistelmillä pääasiassa 40 tonnin kuormissa maanrakennuskohteisiin eri puolille Lahden seutua. Kierrätettävä kiviaines kuljetetaan alueelle tonnin kuormissa. Merkittävä osa energian kulutuksesta aiheutuu tuotteiden kuljetuksesta. Polttoaineet varastoidaan ylitäytön estävällä laitteella varustetuissa kaksoisvaippasäiliössä. Alueella varastoidaan polttoaineita enimmillään noin l ja voiteluöljyä l. Kevyen polttoöljyn arvioitu keskimääräinen vuosikulutus on noin 200 t ja maksimikulutus 400 t. Vastaava voitelu- ja hydrauliikkaöljyjen kulutus on 3 t ja 5 t. Öljytuotteiden varastoinnissa sekä käsittelyssä noudatetaan erityistä varovaisuutta ja huolehditaan, ettei aineita joudu maaperään. Tiedot syntyvistä jätteistä ja niiden käsittelystä Erityyppiset ongelmajätteet säilytetään erillään ja varastoidaan katetussa ja varoaltaalla varustetussa kontissa/muussa lukittavassa tilassa. Ongelmajätteet noudetaan tai toimitetaan asianomaiseen vastaanottopisteeseen. 6

7 Ongelmajätteiden kuljetuksista, määristä ja vastaanottopaikoista pidetään kirjaa. Tuotannossa syntyy sekajätettä vuodessa noin 2 t, metalliromua 40 t ja jäteöljyä 3 t. Jätehuoltoyhtiö tyhjentää sekajäteastiat ja toimittaa jätteen käsittelyyn. Metalliromu toimitetaan romuliikkeeseen tai palautetaan varaosatoimittajalle. Jäteöljy toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopisteeseen. Raaka-aineiden ja tuotteiden varastointi Alueen kalliokiviaineksen hyödyntämisessä raaka-ainevarastokasat sijaitsevat louhitun kallioseinämän alla, kunnes louhe kuljetetaan murskaimelle. Kalliokiviaineksen louhinta ja murskaus tapahtuu alueella pääsääntöisesti samanaikaisesti, joten varsinaista pitkäaikaista louheen varastointia alueella ei tapahdu. Alueelle tuotava kierrätyskiviaines varastoidaan murskausalueen läheisyyteen siihen asti kunnes se on jatkojalostettu tuotteiksi. Valmiit kiviainestuotteet varastoidaan alueen pohjoisosaan rakennetulle varastoalueelle, myöhemmin myös länsiosan varastoalueelle. Varastokasat sijoitetaan alueen pohjois- ja länsilaitaan. Tällöin saadaan ehkäistyä melun ja pölyn leviämistä kyseisiin suuntiin. Varastokasojen korkeus vaihtelee 4-8 metriin. Lähelle pölyä ja melua aiheuttavaa toimintaa sijoitettuna varastokasat ehkäisevät tehokkaasti melun ja pölyn leviämistä ympäristöön. Ympäristön asuntokohteissa melu alittaa ohjearvot. Kasojen tarkoituksenmukaisella sijoittelulla voidaan melutasoa edelleen pienentää 7 PARAS KÄYTTÖKELPOINEN TEKNIIKKA Toiminnassa käytettävät koneet ja laitteet ovat nykyaikaisia sekä tehokkaita ja niiden energiatehokkuus on hyvä. Laitteiden päästötasot alittavat niille asetetut määräykset ja ne edustavat parasta käyttökelpoista tekniikkaa. SFS-sertifiointi on myöntänyt Rudus Oy:lle ISO ympäristöjärjestelmäsertifikaatin. Uusin sertifikaatti on päivätty Sertifiointi käsittää kiviainesten myynnin, tuotannon ja toimitukset sekä raaka-aineiden hankinnan ja lisäksi valmisbetoniliiketoiminnan. ARVIO TOIMINNAN VAIKUTUKSISTA YMPÄRISTÖÖN Veden hankinta ja käyttö Alueelle tehdään vedenhankintaa varten kaivo. Muodostuvat pintavedet johdetaan pintavesialtaaseen ja hyödynnetään kastelussa. Kasteluvettä käytetään pölynsidontaan. Jätevesien määrä sosiaalitiloista on noin 10 m 3 vuodessa. Jätehuoltoyhtiö tyhjentää umpisäiliön.

8 8 Päästöt ilmaan Melu ja tärinä Lähistöllä ei ole vedenhankinnan kannalta tärkeitä pohjavesialueita. Alueelle johtavan tien alkuosa asfaltoidaan. Tienpinnan pölyäminen estetään tarvittaessa kastelemalla. Työkoneita ei pestä alueella. Öljynvaihto ym. huoltotyöt suoritetaan koneille varatulla HDPE- muovilla suojatulla alueella varastoalueen laidassa. Arvioidut hiukkaspäästöt keskimäärin vuodessa ovat noin 0,3 0,8 t ja enintään 1,6 t. Typpioksidin (NOx) päästöt ovat vastaavasti 8 16 t ja 33 t ja hiilidioksidipäästöt (CO 2 ) 632 t ja t. Merkittävintä pölyämistä aiheuttaa murskauslaitteisto, jonka pääasiallisia pölyä aiheuttavia yksikköprosesseja ovat kuljettimen päät ja seulastot. Käytettävät murskaimet ovat suojausasteeltaan B-luokkaa eli laitos on siirrettävä. Pölyn haitallinen leviäminen ympäristöön on estetty kesällä kastelemalla ja talvella suojaamalla seulastot ja muut huomattavat pölylähteet koteloinnein (TIEL ). Lisäksi pölyämistä ehkäistään kiviaineksen putoamiskorkeuden säätelyllä ja laitoksen sekä kivikasojen sijoittelulla. Seulonta aiheuttaa samankaltaisia pölyvaikutuksia kuin murskaus. Pölyämisen ehkäisy tehdään vastaavalla tavalla kuin murskaimissa. Yleensä seulonta liittyy murskaukseen, mutta sitä tehdään vähäisessä määrin myös erillisenä prosessina. Vesiseulonta aiheuttaa vähäistä pölyämistä syötettäessä seulottavaa tuotetta seulalle. Pölyämistä rajoitetaan vesisuihkuilla ja pestävän materiaalin syöttönopeuden rajoittamisella. Pölyämistä aiheuttaa myös louhintaan liittyvä panostusreikien poraus. Käytettävät porausvaunut on varustettu pölynkeräimillä. Lisäksi pölyämistä aiheuttaa kiviaineksen syöttö murskaimeen sekä valmiiden kivituotteiden siirrot ja varastointi sekä kuormaus kuljetusajoneuvoihin. Varastokasat pyritään sijoittamaan siten, että ne eivät itse aiheuta pölyämistä ja toisaalta ehkäisevät syntyvän pölyn leviämistä. Myös alueen reunoille rakennetut suojavallit estävät pölyn leviämistä ympäristöön. Liikenteestä aiheutuu teiden pölyämistä, jota estetään tarvittaessa kastelemalla ja kunnossapidolla. Louhinta aiheuttaa ympäristöön porauskalustosta syntyvää melua ja räjäytyksestä syntyvää hetkellistä tärinää ja äänenpaineen nousua. Eniten melua aiheuttavaa porausta ja louheen rikotusta tehdään arkisin klo 7 18 välillä. Räjäytyksiä tehdään 1 3 kertaa viikossa arkisin klo välillä.

9 Murskaustoiminnasta aiheutuva melu on lähinnä mekaanisen murskainten jyskyttävää ääntä ja kuljetuskaluston kippauksesta aiheutuvaa kolinaa. Murskausta tehdään jatkuvatoimisesti päivittäin arkisin maanantaista torstaihin klo 7 21 ja perjantaisin Vähäistä häiriötä aiheuttavaa toimintaa, kuten huoltoa, tapahtuu arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo Melun leviämistä ympäristöön vähennetään sijoittamalla murskauslaitos louhinta-alueen pohjatasolle. Tällöin louhintarintaukset toimivat meluesteinä eteläsuuntaan. Porausmelun leviämisen ehkäisy- ja vähentämistoimenpiteet liittyvät porauskaluston valintaan (BAT). Louheen rikotus iskuvasaralla tapahtuu lähes aina louhintatason pohjalla, jolloin louhintarintaukset toimivat meluesteinä. Myös pyöräkuormaajien liikenne tapahtuu pääosin louhintatason pohjalla. Ottamisalueelle johtava tie on tasolla Kallion pinta on tien vieressä korkeimmallaan tasolla Siten tielle on louhittu "kanjoni", jossa louhitut kallioseinämät toimivat tehokkaina meluesteinä. Ajomäärät vaihtelevat huomattavasti kysynnän mukaan. Keskimäärin alueella on 55 kuljetusta työpäivässä, eli alle 4 kuljetusta tunnissa. Kuljetusvälineet jakautuvat määrällisesti siten, että suurin osa on täysperävaunuja eli ns. kasettiautoja. Liikennettä voi olla myös muina aikoina esim. betonituotetehtaiden yms. tehdessä vuorotyötä tai yhteiskunnallisesti merkittävien hankkeiden työmailta esim. tie- tai ratasiltojen kansien valut, jotka on tehtävä keskeytyksettä. Kiinteistön laidoille on rakennettu ja rakennetaan vaiheittain noin 6 metriä korkeat vallit melu- ja pölyhaittojen vähentämiseksi. Pääosa valleista on jo rakennettu ja niitä korotetaan vaiheittain materiaalin saatavuuden mukaan. Lisäksi pintamaan ja tuotekasojen tarkoituksenmukaisella sijoittelulla ehkäistään melun leviämistä. 9 ARVIO TOIMINNAN RISKEISTÄ Toiminnasta madollisesti aiheutuvat riskit ovat öljyjen pääsy maaperään tai vesistöön. Öljyvuodon aiheuttama ympäristön pilaantuminen estetään säilytysastioiden alle sijoitettavilla suoja-altailla tai kaksoisvaippasäiliöillä. Lisäksi alueelle varataan imeytysainetta mahdollisten vahinkojen varalle öljyn sitomista varten. Lähialueen rakennuksissa on tehty ympäristöriskiselvitys liittyen toiminnasta aiheutuvaan tärinään. Ympäristöriskiselvitys ( ) on hakemuksen liitteenä. Selvityksen osana on naapurikiinteistöjen katselmuspöytäkirjat valokuvineen. Näitä ei julkisen käsittelyn vuoksi ole sisällytetty lupahakemukseen. Kullekin kohteelle on määritetty sallittu tärinän raja-arvo, jossa

10 on huomioitu kohteen etäisyys, rakenteet ja kunto. Raja-arvot on määritelty siten, ettei sen alittavilla heilahdusnopeuden arvoilla katsota olevan riskiä rakennuksille. 10 SUUNNITELMAT, SELVITYKSET JA MITTAUKSET Hakija on aloittanut tuotantolouhinnan vuonna 2008 tammikuussa. Ennen toiminnan aloittamista ja sen käynnistyttyä toiminnanharjoittaja on tehnyt hakemuksen liitteenä olevat seuraavat suunnitelmat, selvitykset ja mittaukset: Kalliokiviaineksen ottamisen melumallinnus Valtioneuvosto on antanut melutason yleiset ohjearvot (Vnp 993/92). Päätöstä sovelletaan meluhaittojen ehkäisemiseksi ja ympäristön viihtyvyyden turvaamiseksi. Melun ohjearvo esim. ulkona asumiseen käytettävillä alueilla on 55 db-50 db. Laskennallisissa tarkasteluissa käytettiin Sound Plan 6.4 melumallinnusohjelmaa. Melun laskentamallina oli General Prediction Method, jota käytetään yleisesti mm. teollisuusmelun laskennassa. 3D-mallissa otettiin huomioon mm. maaston muodot sekä maaperän ja kasvillisuuden aiheuttama vaimennus. Alueella olevan metsän tuomaa vaimennusta ei otettu huomioon. Maaperä oletettiin vaimentavaksi lukuun ottamatta paljasta kalliopintaa, joka oletettiin ääntä heijastavaksi pinnaksi. Laskennan tulokset ovat keskiäänitasoja, joissa ei otettu huomioon mahdollista impulssimaisuuskorjausta. Laskentaoletuksena käytettiin louhinnan aikaisia pääasiallisia melulähteitä, kuten poravaunu, rikotus, murskain ja kaksi työkonetta sekä niille sovittuja äänitehotasoja. Mallinnuksessa melutasot jäävät alle päiväajan ohjearvon eli 55 db kaikissa tarkastelluissa tilanteissa. Louhinnan ja murskauksen ympäristömelumittaukset Keväällä 2008 mitattiin murskauksen ja rikotuksen melua kolmessa mittauspisteessä ja syksyllä 2008 neljässä pisteessä. Keväällä mittauskertoja oli vain yksi murskauslaitoksen toimintajakson keskeydyttyä. Samoissa pisteissä mitattiin taustamelutaso ennen toiminnan aloittamista vuonna Taustamelutaso alueella oli silloin db. Keväällä 2008 mitatut murskauksen aikaiset keskiäänitasot mittauspisteissä olivat 5 17 db taustamelutasoa korkeammat kuin Mittausepävarmuus huomioituna melun todettiin kevään 2008 mittauksessa olevan kuitenkin ohjearvon tasalla. Melutasot olivat impulssimaisuuskorjaus huomioituna välillä db.

11 Syksyn 2008 toimintakaudella murskauslaitoksen sijaintia muutettiin meluntorjunnan vuoksi. Syksyn 2008 mittauksissa toiminnasta aiheutuneet keskiäänitasot olivat db alhaisempia kuin kevään vastaavassa tilanteessa mitatut. Louhinnan ja murskauksen leijuvan pölyn mittaukset Ulkoilman leijuvan pölyn pitoisuutta mitattiin Okeroisten louhinta-alueen ympäristössä kahdessa mittauspisteessä Selvitys perustuu voimassa olevan ympäristöluvan määräyksiin. Valtioneuvosto on antanut asetuksessa (Vnp 480/1996) ohjearvot ilmanlaadulle terveydellisten haittojen ehkäisemiseksi. Arvot ovat vuosikeskiarvona 50 µg/m 3 tai vuoden vrk-arvojen keskiarvona 120 µg. Pölymittaukset tehtiin tehokeräimellä (GMWL) SFS 3863 standardia soveltaen. TSP-pitoisuudet olivat alhaisia molemmissa mittauspisteissä. Ympäristölupapäätöksessä mainittuja valtioneuvoston päätöksen mukaisia ohjearvoja ei ylitetty yhdessäkään näytteessä mittausjakson aikana. Ympäristöriskiselvitys Okeroisten kalliokiviaineksen ottoalueen lähiympäristön kiinteistöihin noin m säteellä on tehty katselmuksia ja kaivoselvityksiä Rakennuksista katselmoitiin perustukset ulkopuolelta ja sisätilojen kivirakenteet. Kaikista kaivoista otettiin vesinäytteet ja lisäksi rengaskaivojen kunto arvioitiin silmämääräisesti ja mitattiin vesipinnan korkeus. Rakennusten (22 kpl) katselmuksista on laadittu pöytäkirjat, joissa on määritelty kiinteistökohtaiset tärinän raja-arvot rakennustyypin ja perustamistavan perusteella. Alueella ei ilmennyt ympäristöriskiselvityksessä erityisen tärinäalttiita kohteita. Tärinävaurioriski minimoidaan louhintojen aikana mitoittamalla samanaikaisesti räjähtävät räjähdysainemäärät lähimpien kiinteistöjen mukaan ja seuraamalla tärinämittauksin lähirakennuksiin johtuvia heilahdusnopeuksien arvoja ja taajuuksia. Tarkkailusuunnitelma Tarkkailu koskee ottamisalueen pohja- ja pintavesiä, naapureiden kaivoja sekä ympäristön melua, pölyä ja tärinää. Lähin asuinrakennus on noin 600 m etäisyydellä. Lähin naapuri on noin 300 m päässä sijaitseva teollisuuskiinteistö. Lähialueen kaivoista otetaan näytteet vuosittain. Rengaskaivojen vedenpinta mitataan kahdesti vuodessa. 11

12 Vaikutuksia pohjaveteen seurataan alueelle rakennettavasta vedenottopisteestä. Pintavedet kootaan louhittuun altaaseen. Ylimääräinen vesi johdetaan Makkaraojaan, jonne johdettavasta vedestä otetaan näyte kaksi kertaa vuodessa. Samassa yhteydessä arvioidaan virtaama. Toiminnan aiheuttamia melu- ja pölypäästöjä seurataan toiminnan aikana aistinvaraisesti lähimmissä altistuvissa kohdissa. Melutaso ja pöly mitataan ensimmäisen toimintavuoden aikana lähimmissä altistuvissa kohteissa. Tärinämittauksia tehdään lähimmistä rakennuksista toimintaa aloitettaessa tai louhintatapaa oleellisesti muutettaessa. Mittauksilla varmistetaan, ettei louhinnassa käytetä ylisuuria momentaanisia tai kokonaisräjähdysainemääriä Jätehuoltosuunnitelma Suunnitelmassa esitetään tiedot hyödynnettävistä ja käsiteltävistä jätteistä sekä suunnitelma jätehuollon järjestämisestä. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma on hakemuksen erillisenä liitteenä. Ottamissuunnitelman tarkennukset ja Ottamistoiminnan ja siihen liittyvän valvonnan tulkinnanvaraisuuksien poistamiseksi hakija on teettänyt aluetta koskevan ottamissuunnitelman tarkennuksen. Lahden seudun ympäristölautakunta hyväksyi hakijan pyynnön käyttää suojavallien ja varastoalueiden rakentamisessa ylijäämäbetonia, pesukiviä ja slurria 12 LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Voimassaolevaan lupaan haetut muutokset Kalliota murskataan keskimäärin t vuodessa ja koko toimintaaikana yhteensä noin t. Voimassaolevan luvan mukaan kalliota voidaan murskata keskimäärin m 3 vuodessa ja toiminta-aikana enintään m 3. Kierrätyskiviainesta, kuten puhdas ylijäämämaa, louhe, ylijäämäbetoni, pesukivet, esikuivattu slurri, purkubetoni ja -tiili murskataan ja/ tai seulotaan enintään t vuosittain. Lisäksi haetaan lupaa muualta tuotavan louheen, puhtaan ylijäämämaan, betonitehtaiden jätteiden, purkubetonin ja - tiilen välivarastoimiseen ja jalostamiseen kierrätyskiviaineksiksi murskaamalla ja/ tai seulomalla. Edelleen haetaan lupaa harjoittaa pienimuotoista vesiseulontaa sekä välivarastoida ja jatkojalostaa muualla jalostettuja kiviainestuotteita.

13 Hakija esittää seuraavia toiminta-aikoja. Murskaus tapahtuu arkisin maanantaista torstaihin ja perjantaisin Eniten melua aiheuttavia toimenpiteitä, kuten porausta ja rikotusta tehdään maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana. Räjäytykset suoritetaan arkisin maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana. Vähäistä häiriötä aiheuttavaa toimintaa, kuten huoltotöitä, voidaan suorittaa arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo Pesuseulontaa ei tehdä talviaikana. Voimassa olevassa luvassa melua aiheuttavaa toimintaa, kuten murskausta, porausta tai rikotusta ei saa suorittaa kuin normaalin työajan puitteissa klo arkisin eikä lainkaan kesäaikana mainitut päivät mukaan lukien. Lupahakemuksen täydennys Toiminnanharjoittaja on antanut asiassa lisäksi seuraavan täydennyksen: Toiminta-aikojen osalta Rudus Oy on esittänyt, että liikennettä on pääsääntöisesti arkisin maanantaista perjantaihin 6-22 välisenä aikana. Erityisissä tilanteissa liikennettä voi olla myös muina aikoina. Suurten valmisbetonivalujen tekeminen vaatii tasaista raaka-ainevirtaa, koska valaminen täytyy järjestää katkeamattomasti. Suurien valujen takia kaikkia työvaiheita ei ole aina mahdollista järjestää päiväsaikaan tai arkipäivisin normaalien toiminta-aikojen puitteissa. Myös betonituotetehtaiden tuotanto voi vaatia kiviainesten toimitusta normaalista toimitusaikataulusta poikkeavasti lähinnä lauantaisin. Tämänkaltaisten tilanteiden vuoksi olemme esittäneet mahdollisuutta poiketa tavanomaisista toiminta-ajoissa tarpeen vaatiessa. Muita vastaavanlaisia kohteita voivat olla esimerkiksi vaativat työmaat, kuten esimerkiksi vesiputken rikkoutuminen kaupunkialueella sekä suuret asfalttiurakat. Poikkeukset toiminta-ajoissa yökuormauksen osalta rajoittuisivat hätätapauksiin ja vain muutamiin kertoihin vuodessa. Kiviainesten toimitustarvetta tehtaille ja työmaille lauantaisin esiintyy kuitenkin kuukausittain. Käynti toiminta-alueella Kuormauksesta suurin häiriö aiheutuu liikennöinnistä mukaan lukien peruutussummerit. Kiviainestuotteiden kuormaaminen järjestetään poikkeavissa tilanteissa siten, että kaikki siirtomatkat jäävät mahdollisimman lyhyiksi. Myös peruutussummerit voidaan tarvittaessa vaihtaa vähemmän häiriötä herättäviin summereihin. Edellä mainituilla toimilla saadaan naapureihin kohdistuvat haitat minimoitua. Laitoskäynti toiminta-alueelle tehtiin ja samalla pidettiin perehtymisluonteinen viranomaisneuvottelu hakemusta koskevista toiminnoista. 13

14 14 Lupahakemuksesta tiedottaminen Lupahakemuksesta on tiedotettu kuuluttamalla Hollolan kunnan ja Etelä- Suomen aluehallintoviraston ilmoitustaululla Hakemuksesta on ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti erikseen annettu tieto niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee. Ympäristönsuojelulain 36 :n mukaiset lausunnot on pyydetty Lausunnot, muistutukset ja mielipiteet Hämeen ELY-keskus Aluehallintovirasto on pyytänyt lausunnon Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueelta Rudus Oy:n Hollolassa Okeroisten kylässä tilalla Kuusistonmetsä sijaitsevan toiminta-alueen ympäristöluvan muutoshakemuksesta. Lupaa haetaan Lahden seudun ympäristölautakunnan antamaan kalliokiviaineksen louhimon ja murskauslaitoksen ympäristöluvan muuttamiseen sekä muualta tuotavan louheen, puhtaan ylijäämämaan, betonitehtaiden jätteiden, purkubetonin ja -tiilen välivarastoimiseen ja jalostamiseen kierrätyskiviaineeksi murskaamalla ja/tai seulomalla. Lisäksi haetaan lupaa harjoittaa pienimuotoista vesiseulontaa sekä välivarastoida ja mahdollisesti jatkojalostaa muualla jalostettuja kiviainestuotteita. Kyseessä on olemassa oleva toiminta, jonka laajuutta ja toiminta-aikoja halutaan muuttaa nykyisestä. Samalla lisätään meluvalleja alueen reunoille. Lupahakemuksesta ei käy selkeästi ilmi paljonko louhittava ja murskattava kiviainesmäärä kasvaa eikä sitä, mihin jätteeksi luokiteltavat maa- ainekset ohjataan. Hollolan ympäristölautakunta on myöntänyt toiminalle ympäristöluvan Ympäristölupa on myönnetty äänestyspäätöksellä neljä luvan myöntämisen puolesta ja kolme vastaan. Kaksi ympäristölautakunnan jäsentä ja ympäristönsuojelusihteeri jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen. Ympäristölupa on määräaikainen, ollen voimassa kymmenen vuotta Hollolan ympäristölautakunnan päätöksen lainvoimaiseksi tulosta. Alue ei sijaitse ympäristöhallinnon luokittelemalla pohjavesialueella. Ruduksen alueella ei ole voimassa yleiskaavaa tai asemakaavaa. Alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Päijät-Hämeen maakuntakaava. Maakuntakaavassa suunnitellun kiviaineksen ottoalueen kohdalle on esitetty ohjeellinen ulkoilureitti, jonka suunnittelumääräys on seuraava: suunnittelussa on turvattava ulkoilureittien toteuttamisedellytykset maakunnallisesti ja seudullisesti toimivana reitistönä sekä yhteydet virkistysalueisiin. Yksityiskohtaisessa reittisuunnittelussa tulee kiinnittää huomiota olevan tiestön ja poluston käyttömahdollisuuksiin sekä luonnonarvojen säilymiseen suuntaamalla reitit kulutusta kestävälle alueelle.

15 15 Hämeen ELY-keskus lausuu asiasta seuraavaa: Ympäristöluvassa on huomioitava Valtioneuvoston asetuksen 800/2010 mukaiset rajoitukset vähimmäisvaatimuksina. Lupahakemuksessa ei ole esitetty etäisyyttä lähimpään asutukseen. Hollolan ympäristölautakunnan myöntämässä ympäristöluvassa todetaan, että lähin asutus sijaitsee m säteellä ottoalueesta. Valtioneuvoston asetuksen 3 :n mukaan kivenlouhimo ja kivenmurskaamo on sijoitettava siten, että sen melua tai pölyä aiheuttavan toiminnon etäisyys asumiseen käytettävään rakennuksen tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan oleskeluun tarkoitettuun piha-alueeseen on vähintään 300 metriä. Kivenmurskaamo voidaan sijoittaa alle 300 metrin päähän häiriölle alttiista kohteesta vain tietyin edellytyksin. 3 :ää sovelletaan hakemuksen mukaiseen toimintaan alkaen. Jos ympäristölupa myönnetään, se tulee myöntää määräaikaisena enintään asti. Ennen ympäristölupapäätöksen tekoa meluselvitys tulee päivittää melun laskentamalliin perustuen siten, että meluselvityksessä on huomioitu myös räjäytysten aiheuttama melu. Ympäristöriskiselvityksestä (Ramboll) ei käy ilmi, onko räjäytysten aiheuttamasta tärinästä ollut haittaa lähimmillä kiinteistöillä. Alueelle otetaan vastaan vuosittain hakemuksen mukaan maksimissaan tonnia kierrätyskiviaineksia kuten puhdasta ylijäämämaata, louhetta, ylijäämäbetonia, betoniteollisuuden pesukiviä ja esikuivattua slurria sekä purkubetonia ja -tiiltä. Kierrätyskiviainekset murskataan ja/tai seulotaan ja myydään maarakennuskäyttöön tai hyödynnetään (purkubetonia ja -tiiltä lukuun ottamatta) alueen kenttä- ja suojavallirakenteissa. Alueella olemassa olevissa rakenteissa on käytetty puhtaita ylijäämämaita sekä betonitehtaiden tuotannossa syntyvää puhdasta, kovettunutta ja raudoittamatonta ylijäämäbetonia, betonisekoittimen pesussa käytettäviä pesukiviä sekä esikuivattua slurria Lahden seudun ympäristölautakunnan hyväksymällä tavalla. Betonitehtaiden jätteitä on hyödynnetty lokakuuhun 2010 mennessä alueen rakenteissa noin 3000 m 3 ja ylijäämämaita noin m 3. Ylijäämämaiden käyttötarpeen osalta asiakirjoista ilmenee, että tarve on noin m 3, joista muualta tuotavia on noin m 3. Hakemuksesta tai sen liitteistä ei käy ilmi, mikä on rakenteissa tarvittavien betonitehtaiden jätteiden hyödyntämismäärä, rakenteiden sijaintipaikka tai rakenne. Hakemusta tulisi siltä osin täydentää, jotta lupaviranomainen voi arvioida onko kyse jätteen aidosta hyötykäytöstä. Ympäristöluvassa tulee antaa riittävät määräykset jätteen hyödyntämisestä alueella. Lähtevien jätteiden osalta on todettu toiminnassa syntyvät tyypilliset jätteet. Jätteiden joukosta puuttuu Betoroc-tuotteina maanrakennuskäyttöön myytävät jakeet, jotka kuitenkin ovat nykyisen jätelainsäädännön mukaan jätteitä.

16 Kierrätyskiviainesten käsittely ja hyödyntäminen tukee Etelä- ja Länsi- Suomen alueellisessa jätesuunnitelmassa esitettyjä tavoitteita mm. maaainespankkien perustamista koskevien tavoitteiden osalta, ja on siinä mielessä kannatettava. Toiminnanharjoittajan on nimettävä toiminnan tunteva ympäristönsuojeluvastaava ja hänelle sijainen. Ympäristövastaavan yhteystiedot on ilmoitettava Hämeen ELY-keskukselle. Tiedot on pidettävä ajan tasalla. Toiminnan merkittävistä muutoksista on ilmoitettava kirjallisesti Hämeen ELY-keskukselle. Luvanhaltijan vaihtuessa uuden haltijan on ilmoitettava kirjallisesti asiasta Hämeen ELY-keskukselle. Toiminnanharjoittajan on toimitettava Hämeen ELY-keskukselle vuosittain helmikuun loppuun mennessä yksityiskohtainen raportti, josta käy ilmi kallionlouhintaa ja murskausta koskevat tiedot, jätteeksi luokiteltavien jakeiden tiedot sekä ympäristönsuojelun kannalta merkittävät häiriötilanteet ja onnettomuudet. Tiedot on toimitettava sähköisesti valvontaviranomaisen edellyttämällä tavalla. Lahden seudun ympäristöpalvelut Aluehallintovirasto on pyytänyt Lahden seudun ympäristöpalvelujen, Hollolan kunnan ja Hollolan kunnan terveydensuojeluviranomaisen lausuntoa Rudus Oy:n ympäristönsuojelulain mukaisesta muutoshakemuksesta, joka koskee kierrätyskiviaineksen käsittelyä sekä alueelta saatavan kiviaineksen louhintaa ja murskausta Okeroisten toiminta-alueella. Lahden seudun ympäristölautakunnan johtosäännön mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen lausunnot ympäristölupa-asioissa annetaan virkamieslausuntona. Lahden seudun ympäristöpalvelut antaa asiasta lausuntonaan seuraavaa: Nykyiseen toimintaan haetaan päivittäisten toiminta-aikojen pidennystä ja lupaa käsitellä muualta tuotavaa louhetta, puhtaita ylijäämämaita, betonitehtaiden jätteiden purkubetonia ja -tiiltä. Näitä massoja suunnitellaan myös välivarastoitavan ja jalostettavan kierrätyskiviaineksiksi murskaamalla ja/tai seulomalla. Alueella on voimassa oleva 2003 myönnetty maa-ainesten ottolupa (ottomäärä m3). Luvan voimassaolo loppuu vuonna Lahden seudun ympäristöpalvelut toteaa, että nykyinen maa-aineslupa ja louhintalupa madollistavat vuosittaiset louhinta- ja murskausmäärät, mutta on otettava huomioon, että maa-aineslupa on voimassa enää lyhyen aikaa. Toiminnan nykyinen ympäristölupa on myönnetty määräaikaisena ja on voimassa vuoteen Alue on maakuntakaavassa MU-aluetta, joka on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jossa on ulkoilun ohjaustarvetta. Alueen koillis-, pohjois- ja luoteispuolella sijaitsee viljelyksessä olevia peltoja ja metsää. Pellon ja toiminta-alueen välillä on lyhimmillään ainoastaan muutamia kymmeniä 16

17 metrejä leveä alue. Lähistöllä sijaitsevat seudullinen ulkoilureitti, laavu, metsästysmaja ja lintutorni. Hakemuksessa esitetty muualta tulevien ylijäämämaiden, jätebetonin ja kiviainesten käsittely voi olla maakuntakaavan vastaista. Toiminta estää vaikutusalueellaan kaavan mukaisen virkistyskäyttötarkoituksen toteuttamista jatkossa. Murskaus ja jätemassojen käsittely on tällä hetkellä ristiriidassa maakuntakaavan kanssa. Nykyisen maankäyttö- ja rakennuslaista annetun tulkinnan mukaan jätteen käsittely tulee sijoittaa kaavamerkinnältään jätteenkäsittely alueelle (EJ). Lupa on haettu toistaiseksi voimassaolevaksi. Lahden seudun ympäristöpalveluiden mukaan, jos lupa myönnetään, sitä ei pitäisi myöntää pitemmäksi aikaa kuin, mitä maa-ainestenottolupa on voimassa. Suunniteltu muualta tuotavien maamassojen ja jätebetonin käsittely on melko vähäistä eikä todennäköisesti juuri nosta ympäristökuormitusta asutukselle ja alueen virkistyskäytölle nykyiseen toimintaan verrattuna, jos toiminta-aikoja ei lisätä. Toiminto sijoittuu alueelle, jossa on myös muita samantyyppisiä ympäristöhäiriöitä aiheuttavia toimintoja, kuten mm. Rälssin maankaatopaikka ja Syväojan teollisuusalueen louhinta- ja murskaus, jossa kaavan toteuttaminen vaatii useiden vuosien louhinta- ja murskaustoimintaa. Nämä toiminnot yhdessä nykyisen ja vielä mahdollisesti laajennettavaksi haetun toiminnan kanssa aiheuttavat alueelle paljon raskasta liikennettä, joka voi aiheuttaa asutukselle haittaa. Tehtyjen pöly- ja melumittausten perusteella tasot eivät ylitä ympäristöluvan ehtoja. Lahden seudun ympäristöpalvelut on kuitenkin saanut toiminnasta etenkin tärinään liittyviä valituksia, joten asukkaat katsovat toiminasta aiheutuvan haittaa. Haittaa arvioitaessa on otettava huomioon melun impulssimaisuus. Mallinnuksen mukaan impulssimaisuus on otettu huomioon niin, että saatuun tulokseen on lisätty kaksi desibeliä, jolloin melutaso alittaisi ympäristöluvassa määrätyt tasot Peltolan kiinteistöjen kohdalla. Lahden seudun ympäristöpalvelut ei ole vakuuttunut, että impulssikorjaus, joka mallinnuksessa on tehty, on riittävä. Melutasot voivat myös mahdollisesti ylittää ympäristöluvassa määrätyt melutasot joissain työvaiheissa. Tarkkailusuunnitelmassa kaivoista ja vedenottopaikoista tehtäviin analyyseihin tulee lisätä öljyhiilivedyt jakeittain määritettyinä ja muiden käytössä olevien aineiden vaatimat analyysit. Melun ja pölyn leviämisen tarkkailu tulee olla vähintään valtioneuvoston kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristösuojelusta annetun asetuksen mukaista (Vna 800/2010). Melu-, pöly-, tärinä- ym. muut ympäristövaikutukset eivät saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa asutukselle ja alueen virkistyskäytölle. Hakija esittää toimintoaikojen merkittävää lisäystä. Nykyisessä luvassa on sallittu arkipäivisin työaikaa yhden työvuoron verran ja kesäajalla toiminnassa on tauko. Lahden seudun ympäristöpalvelut katsoo, että toimintaaikoja ei pidä nykyisestään ainakaan merkittävästi pidentää. 17

18 Hollolan kunta Lahden seudun ympäristölautakunta on saanut alueen toimintaan liittyviä valituksia melun ja tärinän suhteen. Ainakin yhdestä asuinkiinteistöstä on epäilty, että räjäytykset ovat vaurioittaneet heidän kiinteistöään ja pilanneet talousvesikaivon. Alueella ei ole kunnallista vesihuoltoa, joten kiinteistöt ovat oman kaivon varassa. Hollolan kunta on lausunnossaan viitannut Lahden seudun ympäristöpalvelujen lausuntoon ja todennut lisäksi, että Rudus Oy:n kierrätyskiviaineksen käsittely Okeroisten toiminta-alueella on kaavan vastaista jätemassojen käsittelyn osalta ja tällä perusteella haettu lupa tulisi evätä. Mikäli lupa annetaan, lupa tulisi sitoa maa-ainesten ottoluvan määräaikaan ja toiminnan tulisi tapahtua sellaisissa puitteissa, että se aiheuttaa ympäristölle mahdollisimman vähän häiriötä ja muita ongelmia. Hollolan terveydensuojeluviranomainen Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä toteaa lausuntonaan seuraavan: Muutosta haetaan Lahden seudun ympäristölautakunnan , 2 myöntämään ympäristölupaan joka koskee kalliokiviaineksen louhintaa ja murskausta. Muutosta haetaan muualta tuotavan louheen, puhtaan ylijäämämaan, betonitehtaan jätteiden, purkubetonin ja tiilen välivarastointiin ja jalostamiseen kierrätyskiviainekseksi murskaamalla ja/tai seulomalla. Lisäksi haetaan lupaa harjoittaa pienimuotoista vesiseulontaa sekä välivarastoida ja mahdollisesti jatkojalostaa muualla jatkojalostettuja kiviainestuotteita. Toiminnan laajuutta ja toiminta-aikoja halutaan muuttaa sekä samalla alueen reunoille lisätään meluvalleja. Ottoalueella syntyy jäteöljyjä noin 3 t/a, sekajätettä 2 t/a, metalliromua 40 t/a ja sosiaalitilojen jätevesiä 10 m /a. Alueella varastoidaan enintään litraa polttoaineita. Ottoalueella prosessissa käytetään kierrätettävää vettä ja teitä kastellaan suolattomalla vedellä. Toiminnasta merkittävimmät päästöt aiheutuvat toiminnan eri vaiheissa syntyvästä pölypäästöstä, melusta ja tärinästä. Toiminnalla ei saa olla haitallisia vaikutuksia alueen pohja- tai pintaveden laatuun eikä lähistöllä sijaitsevien talousvesikaivojen veden laatuun. Hakemusasiakirjoissa esitetty tarkkailu vaikuttaa riittävälle. Toiminnasta asutukselle aiheutuvat pöly- ja meluhaittojen syntyminen tulee minimoida. Hakemusasiakirjoissa on esitetty kahden mittauspisteen leijuvan pölyn mittausarvoja. Lupaviranomaisen tulisi edellyttää kattavampaa toiminnasta aiheutuvan leijuvan pölyn tutkimista sekä seurantaa erityisesti lähimpien asuinkiinteistöjen alueella. Pelkkä leijuvien hiukkasten koko- 18

19 naismassan määrittäminen ei kuvaa kattavasti terveydelle haitallisimpien pienhiukkasten määrää hengitysilmassa. Toimija on esittänyt keinoja, joilla pyrkii vähentämään toiminnasta aiheutuvia pöly- ja meluhaittoja. Rakennettavilla meluvalleilla ei kuitenkaan ole toiminnan alkuvaiheessa kovin suurta vaikutusta esimerkiksi Peltolan kiinteistöjen suuntaan. Hakemusasiakirjojen materiaalin mukaan keskiarvomelukuorma jää kuitenkin raja-arvojen tuntumaan. Melun leviämisen estäviä ratkaisuja tulisi toteuttaa alueella mandollisimman nopeasti ja melua tuottava toiminta tulisi sijoittaa niiden muodostamaan katveeseen suhteessa asutukseen ja muuhun attistuvaan ympäristöön. Katson, että toiminnasta ei suunnitellussa tilanteessa melun osalta aiheudu terveyshaittaa, mutta se voi aiheuttaa lähimmissä melulle altistuvissa kiinteistöissä viihtyisyyshaittaa. Edellinen tulisi huomioida eniten melua aiheuttavan toiminnan osalta toiminta-aikoja määriteltäessä. Fastervest Oy Yhtiö vastustaa muistutuksessaan haettavan luvan myöntämistä seuraavilla perusteilla: 1. Hakija ei ole noudattanut olemassa olevan luvan mukaisia työ aikoja. Työt ovat parhaimmillaan alkaneet jo klo. 04:00 aamulla. 2. Pölyhaitta on suuri. Kivipölyä tulee suuria määriä. Viimeisimmät pölymittaukset, jotka on tehty, eivät ole päteviä. Koko mittausajanjaksolla oli sadetta. 3. Aikaisempien räjäytysten aiheuttamat vahingot kiinteistölle ovat edelleenkin korvaamatta, kuten ikkunoiden ja rakenteiden rikkoontumiset ja kaivon veden ehtyminen. 4. Murskaustoiminnasta aiheutuva melu on kiinteistömme alueella suuri. Rudus Oy on osoittanut suurta välinpitämättömyyttä asiassa ja niiden kuntoon saattamisessa. Fastervest Oy on liittänyt muistutukseen päivätyn kirjeen Lahden seudun ympäristölautakunnalle. AA ym. AA ja 7 kiinteistönomistajaa ja naapuria on muistutuksessaan todennut seuraavan. Vastustamme haettavan luvan myöntämistä laajennettuun toimintaan. Kyseessä on olemassa oleva louhostoiminta, jolle ympäristölautakunta on määritellyt toiminta- ja ympäristölupaehdot. Kyseisiä ehtoja ei ole noudatet- 19

20 20 tu kaikilta osin nykyisen louhostoiminnan aikana. Katsomme, että hakemuksen mukainen kiven ympärivuotinen louhinta ja murskaus on naapuruussuhdelain vastaista aiheuttaessaan pysyvää ja kohtuutonta haittaa melusta, pölystä, tärinästä ja räjäytyksistä. Louhostoiminta on alueella poikkeuksellista seutukaavavarauksen, nykyisen asutuksen ja maatalouselinkeinotoiminnan huomioiden. Kiven louhiminen ja murskaus jatkuvasti ympärivuoden on lähiasutukselle erittäin häiritsevää. Murskaustoiminnasta aiheutuva meteli on mekaanisten murskainten jyskyttävää ääntä ja kuljetuskaluston kippauksesta aiheutuvaa kolinaa. Tällainen pitkäaikainen jatkuva melu on henkisesti raskasta ja mieltä masentavaa. Voimassa olevan ympäristöluvan vastaisesti louhoksen toiminta on alkanut jo ennen kello seitsemää. Vaadimme, että ympäristösuojeluviranomainen valvoo, että aiemmin päätettyjä toiminta-aikoja noudatetaan eikä myönnä hakemuksessa esitettyjä toiminta-aikojen laajennuksia. Hakemuksen mukainen toiminta aiheuttaa ympäristösuojelulain varovaisuusperiaate huomioiden terveyshaittaa ja merkittävää muuta ympäristön pilaantumista, vaikka alueella käytettäisiin A-luokan murskaamoa, kuten jo olemassa olevassa ympäristöluvassa määritellään. Hakija/toiminnanharjoittaja ei ole noudattanut tätä ympäristölautakunnan lupaehtoa käyttäessään siirrettävää B-luokan murskaamoa. Kuluneina toimintakausina räjäytykset ovat vavisuttaneet lähialueen rakennuksia aina Nostavalle asti. Räjäytyksistä on tullut halkeamia talojen seiniin ja piipun hormeihin. Louhoksesta 700 metriä olevan asuintalon porakaivo on kahdesti rikkoutunut. Tulleita vahinkoja ei ole kaikilta osin korvattu. Ympäristölautakunnan päätöksen mukaan murskattavien, seulottavien ja muutoin käsiteltävien kiviainesten on oltava kosteita ja pölyämättömiä. Tätäkään lupaehtoa ei ole pystytty täysin noudattamaan, koska silminnähden pölyjä on kulkeutunut lähialueelle. Miten ympäristösuojeluviranomainen valvoo ja on valvonut, että kastelujärjestelmä on lupaehtojen mukaisesti toiminnassa? Melutasoa, pölyä ja muita haittavaikutuksia on mitattava säännöllisesti koko toiminta-ajan lähimmissä altistuvissa kohteissa kilometrin säteellä toiminta- alueelta. Melun, pölyn ja muiden haittavaikutuksien vähentämiseksi vaadimme, että louhoksen työskentelytason pohjakorkeutta madalletaan ainakin korkeuteen 80. Tällä toimenpiteellä meluvallien vaikutus tehostuisi. Toinen merkittävä melun ja päästöjen vähentämiskeino on poistaa agregaattien käyttö sähkön tuottamiseen ja ottaa käyttöön kiinteistön sähköliittymä.

21 Emme hyväksy, että louhinta-alueelle tuodaan muualta kiviainesta eikä muita hakemuksessa mainittuja aineksia murskattavaksi ja edelleen jalostettavaksi, koska kuljetus lisää entisestään melua ja pölyä lähiympäristöön. Jo tällä hetkellä louhokselle tuotu kiviaines on aiheuttanut liikenteellistä ja murskauksellista melua ja pölyä. Edellä olevien seikkojen perusteella katsomme, että uutta laajennettua ympäristölupaa ei tule myöntää hakijalle. Lisäksi katsomme, että ympäristösuojeluviranomaisen tulee kumota nyt voimassa oleva ympäristölupa lupaehtojen rikkomusten johdosta. BB ja CC AA ja BB ovat mielipiteenään todenneet seuraavan: Ensiksikin mielestämme nykyinen ympäristölupa ja sen ehtojen toteutuminen tulee tosittaa käytännössä (pöytäkirjan ote /Hollolan kunta ympäristölautakunta; 18 erillistä kohtaa sivuilla 16-18) sekä tehdä tarvittavat johtopäätökset ja toimenpiteet hakijan toimesta niiden toteuttamiseksi. Tässä tosittamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota meluun liittyviin kohtiin eli esim. käytetyn murskauslaitteiston luokitus (A/B) ja todellisiin, ei mallinnettuihin meluarvoihin. Esimerkiksi meidän kohdalla (Nuuttilantie 148) melumittauksia ei ole suoritettu vaikka ko. suunnassa melu on todella kova (heijastuu kallioseinästä pohjoiseen) ja nykyinen toiminta on aiheuttanut selkeästi havaittavaa maisema-arvon heikkenemistä niin melun, räjäytysten aiheuttaman tärinän kuin pölyn suhteen. Tähän liittyen hakija kertoo hakemuksessaan (myös luvassa) miten esim. melun leviämistä estetään etelän suuntaan, muttei pohjoisen suunnasta muuta kuin kuusi metriä korkeilla meluvalleilla, joiden vaikutusta meidän kohdalla ei ole tositettu käytännössä eikä teoriassa eikä niitä kaikkia ole edes vielä rakennettu. Meluamis- ja räjäytysajankohtien suhteen voimme todeta, että luvan mukaisia aikoja ei havaintojemme mukaan noudateta nytkään. Esim. räjäytys klo 15:40, joka oli niin suuri, että luulimme talomme hajoavan (Solanteen mukaan paukut meni vahingossa väärään paikkaan?). Hakija kertoo myös hakemuksessaan, että Rudus Oy:llä on ISO ympäristöjärjestelmäsertifikaatti. Tämän johdosta herää kysymys onko ulkoinen auditoija todellakin arvioinut toiminnan siellä ja ympäristössä - mikä on ollut arvioinnin tulos ja tarvittavat toimenpiteet asioiden kuntoon saattamiseksi? Esim. antamamme palautteen (pöly, melu ja räjäytysten aiheuttama tärinä) johdosta meillä ei ole tehty edelleenkään Solanteen toimesta luvattuja mittaustoimenpiteitä. Myöskään mainittu toiminnan käyttötarkkailu ei ole porakaivomme veden laadun osalta toistaiseksi toteutunut. Kaavaillun louhinta-alueen kaivon johdosta vaarana voi olla myös porakaivomme tuoton heikkeneminen. Muutoshakemusta käsiteltäessä tulee etenkin luonnonarvojen kannalta ottaa huomioon eri kaavoissa olevat Jokimaalle tulevat teollisuus- ja asuin- 21

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy Oy Göran Hagelberg Ab VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI ESITYS MELUSEURANNAN JÄRJESTÄMISESTÄ YLEISTÄ

Destia Oy Lemminkäinen Infra Oy Oy Göran Hagelberg Ab VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI ESITYS MELUSEURANNAN JÄRJESTÄMISESTÄ YLEISTÄ Destia Oy Infra Oy Oy Göran Hagelberg Ab VUOHIMÄEN MAA-AINESTEN OTTOALUEET, KIRKKONUMMI ESITYS MELUSEURANNAN JÄRJESTÄMISESTÄ YLEISTÄ Destia Oy, Infra Oy ja Oy Göran Hagelberg Ab ovat maa-aineslupa- ja

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

145, TEKLTK 26.6.2013 17:00

145, TEKLTK 26.6.2013 17:00 145, TEKLTK 26.6.2013 17:00 ST: 1/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös: 146, TEKLTK 26.6.2013 17:00 ST: 2/2013 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

Päätös Nro 162/2012/1 Dnro ESAVI/157/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 12.10.2012

Päätös Nro 162/2012/1 Dnro ESAVI/157/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 12.10.2012 ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o m Päätös Nro 162/2012/1 Dnro ESAVI/157/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.10.2012 Vekkox Oy:n i ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 5.2.2014 NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY NASTOLAN KUNTA PÖLY Tarkastus Päivämäärä 5.2.2014 Laatija

Lisätiedot

19268 JUHA VIRKKI LOUHINNAN MELUSELVITYS PORNAINEN 2005

19268 JUHA VIRKKI LOUHINNAN MELUSELVITYS PORNAINEN 2005 JUHA VIRKKI LOUHINNAN MELUSELVITYS PORNAINEN 2005 OSOITE/ADDRESS Terveystie 2 FIN 15870 HOLLOLA PUH./TEL +358 (0)3 52 351 FAKSI/TELEFAX +358 (0)3 523 5252 SÄHKÖPOSTI/E MAIL proy@ristola.com INTERNET www.ristola.com

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi Lemminkainen MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Tilalle Juho Kula 636-416-5-65 10.3.2014 Poytyan kunnan Kumilan kylassa 1 (7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA Kumilan kyla Tila Juho Kula 5:65

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015

Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen 21.9.2015 Maa-ainesten ottamissuunnitelma Pornainen Pornaisten kunta, kiinteistöt 611-405-1-37, 611-405-1-34, 611-405-1-39, 611-405-1-40 ja 611-405-1-43 Toiminta Hakija Kallion louhita, louheen murskaus sekä maiden

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2014 Ympäristölupa kalliokivilouhinnalle ja murskaamiselle/juva.

sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2014 Ympäristölupa kalliokivilouhinnalle ja murskaamiselle/juva. RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y X/2014/Juva Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- PL 5 sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2014 ASIA HAKIJA Ympäristölupa kalliokivilouhinnalle

Lisätiedot

28 :n mukaisessa lupa-asiassa

28 :n mukaisessa lupa-asiassa KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa Päätös annettu julkipanon jälkeen 27.8.2014 Dnro 122/11.01.00/2011

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee soran murskausta. Kyseessä on uusi ympäristölupa.

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee soran murskausta. Kyseessä on uusi ympäristölupa. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Diaarinro Karp 17/2012 Antopäivä 24.1.2012 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta,

Lisätiedot

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 127/10/1 Dnro PSAVI/211/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ

LUPAPÄÄTÖS Nro 127/10/1 Dnro PSAVI/211/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 127/10/1 Dnro PSAVI/211/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA ILMOITUKSEN TEKIJÄ Ilmoitus koelouhinnasta Ruonaojan avolouhoksessa, Kolari Nordkalk Oy Ab Skräbbölentie 18

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle käsittelytoiminnalle, Lemminkäinen Infra Oy

Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle käsittelytoiminnalle, Lemminkäinen Infra Oy Rakennus- ja ympäristölautakunta 76 22.04.2015 Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle käsittelytoiminnalle, Lemminkäinen Infra Oy 46/58/585/2015

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut. Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015

Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut. Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015 Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015 Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Perikunta c/o Christian

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Murron kallioalue, Pornainen

Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Murron kallioalue, Pornainen Tampere 05/2012 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Murron kallioalue, Pornainen Maa-ainestenottosuunnitelma, Murron kallioalue 2 SISÄLLYS 1 TIEDOT HANKKEESTA 3 1.1 Hakija 3 1.2 Hankkeen tausta ja tavoitteet

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Hautomoallaskuoren seulonnan koetoimintailmoitus ja toiminnanaloittamislupa, Ristiina. UPM-Kymmene Wood Oy Pelloksen vaneritehtaat 52420 Pellosniemi

Hautomoallaskuoren seulonnan koetoimintailmoitus ja toiminnanaloittamislupa, Ristiina. UPM-Kymmene Wood Oy Pelloksen vaneritehtaat 52420 Pellosniemi PÄÄTÖS Nro 50/2012/1 Dnro ISAVI/45/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2012 ASIA Hautomoallaskuoren seulonnan koetoimintailmoitus ja toiminnanaloittamislupa, Ristiina ILMOITUKSEN TEKIJÄ UPM-Kymmene

Lisätiedot

Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen

Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen Etelä-Suomi Päätös Nrot 66/2010/1 Dnro ESAVI/297/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2010 ASIA Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen LUVAN HAKIJA M-real Oyj PL 20

Lisätiedot

Ilomantsin kunta Tekninen ja ympäristölautakunta 23.6.2015. Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa

Ilomantsin kunta Tekninen ja ympäristölautakunta 23.6.2015. Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa Ilomantsin kunta Tekninen ja ympäristölautakunta 23.6.2015 Liite Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa Hakija: Metsähallitus, Vernissakatu 4, 01300 Vantaa. Yhteyshenkilö: Tienrakennusesimies

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 22.3.2016 ( 16) Päätös annettu julkipanon 73100 LAPINLAHTI jälkeen X.X.2016

Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 22.3.2016 ( 16) Päätös annettu julkipanon 73100 LAPINLAHTI jälkeen X.X.2016 Liite 2 sivu 1 LAPINLAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 22.3.2016 ( 16) Asematie 4 Päätös annettu julkipanon 73100 LAPINLAHTI jälkeen X.X.2016 1. ASIA Ympäristölupa 2.

Lisätiedot

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 195/2014/2 Dnro ESAVI/86/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2014 ASIA Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari HAKIJA Martti Salerma HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä 17.5.2010 Diaarinro Karp 774/2010

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä 17.5.2010 Diaarinro Karp 774/2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PÄÄTÖS RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä 17.5.2010 Diaarinro Karp 774/2010 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle, louheen ja murskeen lastaukselle.

Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle, louheen ja murskeen lastaukselle. Ympäristölautakunta 73 30.10.2014 Ympäristölupa, Suomussalmen KTK Oy, kivenmurskaus YMP 73 Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle,

Lisätiedot

Johtava ympäristötarkastaja 30.01.2012 1

Johtava ympäristötarkastaja 30.01.2012 1 576/67/675/2011 YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN (86/2000) 60 :N MUKAINEN ILMOITUS MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA; Lujatalo Oy, Kiveläntie 4, Lohja. Ilmoitus erityisen häiritsevää melua aiheuttavasta

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS-

INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- PIIRUSTUKSET JA LIITTEET Ympäristölupahakemuslomake Suunnitelmaselostus Liite 1. Liite 2. Liite 3. Liite 4. Liite 5. Liite 6. Liite 7. Liite 8. Liite

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 116/2012/2 Dnro ESAVI/25/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2012 ASIA Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen VASTINE Projekti Orimattila Hietala, kiviaineksen ottamisen meluselvitys Asiakas NCC Industry Oy Päivämäärä 13.7.2017 Vastaanottaja Taina Piiroinen Lähettäjä Janne Ristolainen Tiedoksi 1. Vastine Orimattilan

Lisätiedot

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 12/2013/2 Dnro ESAVI/56/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 6.2.2013 ASIA Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138

Lisätiedot

Rudus Oy:n kiviaineksen, betonin ja asfaltin kierrätysalueet Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma

Rudus Oy:n kiviaineksen, betonin ja asfaltin kierrätysalueet Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma Rudus Oy:n kiviaineksen, betonin ja asfaltin kierrätysalueet Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä Ympäristövaikutusten arviointiohjelma 2.3.2009 Sisältö 1. JOHDANTO 5 2. HANKKEESTA VASTAAVA 5 3. HANKKEEN

Lisätiedot

38 22.05.2014. Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy

38 22.05.2014. Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 38 22.05.2014 Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy OULYMP 38 ASIA LUVAN HAKIJA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Hanketta koskevat luvat

Hanketta koskevat luvat Helsinki Helsingfors Dnro Dnr 31.8.2009 UUS-2008-R-22-531 PL 50 01531 Vantaa Viite / Hänvisning Veromiehenkylän maa-ainesten ottohankeet Asia / Ärende PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIME- NETTELYN

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia,

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia, Etelä-Suomi Päätös Nro 9/2011/1 Dnro ESAVI/647/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Yhteyshenkilö Henri Kaila, puhelin 040 840 7522, sähköposti henri.kaila@rudus.fi

Yhteyshenkilö Henri Kaila, puhelin 040 840 7522, sähköposti henri.kaila@rudus.fi sivu 1 1 Hakemus 1.1 Luvan hakija Rudus Oy, Y-tunnus 1628390-6 PL 49 00441 Helsinki Viranomaisltk 20.5.2014 33 liite 11 Yhteyshenkilö Henri Kaila, puhelin 040 840 7522, sähköposti henri.kaila@rudus.fi

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot