Asennus- ja käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asennus- ja käyttöohje"

Transkriptio

1 Asennus- ja käyttöohje idoil -30 3G idoil -30 Battery 3G Öljynerottimen hälytin SMS-viestit - käyttöönotto ja käyttö FI

2 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 2/19 Sisällysluettelo 1. Yleistä tästä ohjeesta Tässä dokumentissa käytetyt merkinnät ja symbolit Johdanto Tuotteen toiminta idoil ja LabkoNet Käyttöönotto Asetukset Puhelinnumerot Puhelinnumeroiden asettaminen ja kysely (TEL) Puhelinnumeron poistaminen (DELTEL) Perusasetukset käyttöönoton jälkeen Laitteen tai kohteen nimi (NAME) Anturitulojen asetukset (DI) Kellonaika (CLOCK) Hälytysten asetukset Ajastetun lähetyksen aikaväli (TXD) Huoltohälytyksen aikaväli (SI) Akkukäyttöisen laitteen asetukset Mittausintervalli (MI) Kuunteluväli (LI) Käyttöjännitteen hälytysraja-asetus (VLIM) Laitteelta kysyttävät tiedot Hälytystietojen kysely (M) Matkapuhelinverkon kentänvoimakkuuden kysely (CSQ) Akun jännitteen kysely (BATVOLT) Ohjelmaversion kysely (VER) Laitteen lähettämät viestit loppukäyttäjälle Hälytysviesti Ajastettu lähetys Testihälytys Hälytys alhaisesta käyttöjännitteestä Hälytys sähkökatkoksesta Vianetsintä Laitteen vastaukset virhetilanteessa Viestien lukumäärän laskurin nollaaminen (RSTC)

3 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 3/19 1. Yleistä tästä ohjeesta Tämä ohje on tärkeä osa tuotetta. Lue ohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Säilytä ohje tuotteen koko käyttöajan ja pidä sitä valmiina esilleottoa varten. Anna ohje tuotteen seuraavalle omistajalle tai käyttäjälle. Ilmoitathan kaikista tähän ohjeeseen liittyvistä virheistä tai ristiriitaisuuksista ennen laitteen käyttöönottoa Tässä dokumentissa käytetyt merkinnät ja symbolit Tämän dokumentissa on käytetty seuraavanlaisia merkintöjä ja symboleita. <> merkillä on esitetty yleisesti jonkun komennon asetusparametri. Käyttäjä tai laite syöttää kyseisen merkin tilalle haluamansa arvon. <> merkkien välissä on usein lyhyt kuvaus kyseisestä asetuksesta. Kursivoidulla ja sisennetyllä tekstillä esitetään joko käyttäjän syöttämä tai laitteen lähettämä viesti. Informatiiviset merkit ja symbolit Tämä merkki korostaa olennaisen tärkeää tietoa. Tämä merkki tarkoittaa käyttäjän toimenpidettä. Taulukot Asetus- ja vastausviestien rakenne on kuvattu taulukkoina, joissa ensimmäisessä sarakkeessa on eri riveillä kyseinen komento ja komennon parametrit. Toisessa sarakkeessa on tarkempi kuvaus kyseisestä komennosta ja komennon asetusparametreistä. TEL <nro1> <nro5> Puhelinnumeroiden asetuskomento Loppukäyttäjänumerot kansainvälisessä muodossa, välilyönneillä erotettuina.

4 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 4/19 2. Johdanto 2.1. Tuotteen toiminta Tämä ohje kuvaa idoil-30 3G ja idoil-30 Battery 3G -laitteiden käyttämisen tekstiviesteillä. Laitteiden asennukseen, kytkemiseen, käyttöönottoon ja mm. sähköturvallisuuteen liittyvät asiat on kuvattu laitteiden varsinaisissa asennus- ja käyttöohjeissa. Laite sisältää 3G modeemin, mikä mahdollistaa tekstiviestien lähettämisen matkapuhelinverkossa käyttäjän ja laitteen välillä. Seuraavat toimenpiteet ovat mahdollisia. Käyttäjä voi muuttaa laitteen asetuksia. Käyttäjä voi kysyä laitteen asetuksia sekä mittaus- ja hälytystietoja laitteelta. Laite lähettää mittaus- ja hälytystiedot käyttäjille tai LabkoNet -palvelimelle käyttäjän määrittäminä ajankohtina. Tekstiviestit ja niiden tarkempi rakenne on kuvattu myöhemmin tässä ohjeessa idoil ja LabkoNet Kuva 1. Käyttäjän ja idoil-laitteen väliset viestit Yksi idoil-laitteen lähettämä viesti voi sisältää enintään 160 merkkiä. Mikäli viestin pituus on yli 160 merkkiä, lähettää IdOil viestin useammassa osassa. Viestin alussa on kerrottu montako viestiä on tulossa ja monesko kyseinen viesti on. Esim. 1/2 (ensimmäinen viesti) ja 2/2 (toinen viesti). idoil on liitettävissä Internet-pohjaiseen LabkoNet -valvontajärjestelmään. LabkoNet - järjestelmän etuja matkapuhelinliittymään verrattuna ovat mm. jatkuva yhteyden valvonta, hälytystietojen säilytys ja visuaalinen esittäminen. Laite lähettää mittauspisteestä tulevan hälytys- tai mittaustiedon LabkoNet -palvelimelle. Palvelin vastaanottaa tiedot ja tallentaa ne tietokantaan, josta ne ovat luettavissa jälkeenpäin esim. raportointia varten. Samalla palvelin tutkii laitteen lähettämän jokaisen anturin tiedon sekä hälytysrajojen ylitykset ja alitukset. Hälytysehtojen täyttyessä palvelin ohjaa hälytykset ennalta määrättyihin sähköpostiosoitteisiin sähköpostina ja puhelinnumeroihin tekstiviestinä. Kaikki kohteen tiedot on luettavissa Internetissä osoitteessa loppukäyttäjän omilla tunnuksilla sekä numeerisesti että graafisesti tavallisella Internetselaimella. Aktivoidaksesi LabkoNet -palvelun, ota yhteyttä Labkotec Oy:n asiakaspalveluun info@labkotec.fi.

5 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 5/19 3. Käyttöönotto Laitteen tekstiviestiominaisuus voidaan ottaa käyttöön asettamalla siihen SIM-kortti. Asenna SIM-kortti laitteeseen idoil-30 3G tai idoil-30 Battery 3G asennus- ja käyttöohjeessa esitetyllä tavalla. Kytke keskusyksikköön sähköt päälle. idoil on kytkeytynyt matkapuhelinverkkoon, kun paikallisnäytön oikeaan yläkulmaan ilmestyy signaalinvoimakkuuspalkki (ks. kuva alla). idoil on valmis vastaanottamaan viestejä sekä lähettämään viestejä, kun vastaanottajan puhelinnumerot on asetettu. Kuva 2. idoil-laitteen paikallisnäytössä näkyvä signaalinvoimakkuuspalkki. idoil toimii kaikkien yleisimpien operaattoreiden liittymillä.

6 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 6/19 4. Asetukset 4.1. Puhelinnumerot idoil-laitteen asetuksia voi muuttaa seuraavissa kappaleissa kuvatuilla tekstiviestikomennoilla. Laitteelle on mahdollista ohjelmoida viisi puhelinnumeroa, joihin laite lähettää hälytysviestejä ja joista voi tehdä asetuksia sekä hälytystilakyselyjä. Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä Puhelinnumeroiden asettaminen ja kysely (TEL) Puhelinnumeroita voi olla enintään 5 kpl ja niitä voi asettaa 1-5 kpl kerrallaan. Numero tallentuu aina ensimmäiseen vapaaseen muistipaikkaan. Puhelinnumeroiden asetuskomento on muotoa: TEL <nro1> <nro2> <nro3> <nro4> <nro5> TEL Puhelinnumeroiden asetuskomento <nro1> <nro2> <nro3> <nro4> <nro5> Loppukäyttäjien puhelinnumerot kansainvälisessä muodossa, välilyönneillä erotettuina. Laite vastaa viestillä, jossa on laitteen nimi (jos asetettu), asetetut puhelinnumerot ja niitä vastaavat muistipaikat laitteen muistissa. Esimerkki: TEL <laitenimi jos määritetty> 1: <muistipaikan 1 puh. nro>.. 5: <muistipaikan 5 puh. nro> Jos laitenimeä ei ole vielä määritelty eikä yhtään numeroa ole asetettu, ja komennoksi annetaan TEL saadaan vastaukseksi: TEL 1: : : Jos tämän jälkeen komennoksi annetaan: TEL saadaan vastaukseksi:

7 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 7/19 TEL 1: : : : Puhelinnumeron poistaminen (DELTEL) Puhelinnumeroita voi poistaa 1-5 kpl kerrallaan. Puhelinnumeroiden poistamiskomento on muotoa: DELTEL DELTEL Puhelinnumeroiden poistamiskomento Muistipaikkojen numerot (yksi tai useampi), jotka halutaan tyhjätä, välilyönnillä erotettuina. Laitteen vastaus tähän viestiin on sama kuin TEL komennolla eli se tulostaa jäljelle jääneet muistipaikat ja niiden puhelinnumerot. TEL <laitenimi jos määritetty> 1: <muistipaikan 1 puh. nro> 2: <muistipaikan 2 puh. nro> 3: <muistipaikan 3 puh. nro> 4: <muistipaikan 4 puh. nro> 5: <muistipaikan 5 puh. nro> Vastaus on pelkkä TEL jos yhtään numeroa ei jää laitteen muistiin. Esimerkki Jos kaikkiin muistipaikkoihin on talletettu numero, mutta laitenimeä ei ole vielä määritelty, ja komennoksi annetaan DELTEL 2 saadaan vastaukseksi: TEL 1: : : : Kun komennoksi annetaan: DELTEL saadaan vastaukseksi: TEL 4: Ainoastaan muistipaikassa 4 on loppukäyttäjänumero. Muut muistipaikat ovat tyhjät.

8 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 8/ Perusasetukset käyttöönoton jälkeen Laitteen tai kohteen nimi (NAME) Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Laitteelle tai kohteelle on hyvä asettaa yksilöllinen nimi seuraavalla tavalla, jotta esim. hälytysviestistä selviää, miltä laitteelta hälytys tulee. Nimen asetuskomento on muotoa: NAME <laitteen/kohteen nimi> NAME <laitteen/kohteen nimi> Nimen asetuskomento Käyttäjän vapaasti valitsema nimi, enintään 60 merkkiä. Voi sisältää myös välilyöntejä. Esimerkki: NAME Pirkkala Myllyhaantie Laite vastaa viestiin: Anturitulojen asetukset (DI) NAME Pirkkala Myllyhaantie idoil-laitteeseen kytketyille antureille on mahdollista antaa kuvaavat nimet parantamaan hälytysviestien ymmärrettävyyttä. Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Anturitulojen nimissä on kiinteät osuudet, joita ei voi muuttaa. idoil-keskusyksikkö tunnistaa anturityypin automaattisesti ja nimeää anturitulon sen perusteella. Jos kolme erilaista anturia on kytketty idoil-keskusyksikköön, ovat anturinimet seuraavat: 1: Öljyanturi, 2: Yläraja-anturi ja 3: Lieteanturi. Anturitulojen nimien asetuskomento on muotoa: DI <x>: <anturin x nimi>. <y>: <anturin y nimi>. <z>: <anturin z nimi> DI Anturituon asetuskomento (ja kysely) <x, y tai z>: Anturitulon numero 1, 2 tai 3 <anturin x, y tai z nimi>. Anturitulolle annettava nimi, max. 55 merkkiä. Voi sisältää välilyöntejä. Huomaa komennossa anturien nimien välissä olevat pisteet ja välilyönnit, jotka erottavat nimet toisistaan. Nimi voidaan asettaa myös erikseen vain yhdelle tai kahdelle tulolle jos on esim. tarpeen muuttaa jonkin aiemmin nimetyn anturitulon nimeä jälkikäteen. Esimerkki 1 Asettaaksesi antureille yksilölliset nimet, toimi seuraavasti.

9 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 9/19 Lähetä seuraava tekstiviestikomento idoil-laitteen puhelinnumeroon. DI 1: Erotin 1. 2: Erotin 1. 3: Erotin 1. Laitteen vastaus sisältää laitteen ja anturitulojen nimet. Huomaa kiinteä osuus anturitulojen nimissä. DI <laitenimi> 1: Erotin 1 / Öljyanturi 2: Erotin 1 / Yläraja-anturi 3: Erotin 1 / Lieteanturi Esimerkki 2: Nimetäksesi anturitulo 2 uudelleen, anna seuraava komento. DI 2: Erotin 1 Pirkkala Laitteen vastaus: Kellonaika (CLOCK) DI <laitenimi> 1: Erotin 1 / Öljyanturi 2: Erotin 1 Pirkkala / Yläraja-anturi 3: Erotin 1 / Lieteanturi Kellonajan asetusta tarvitaan, jos lokitiedot halutaan tallettaa todellisilla kellonajoilla tai jos laitteen halutaan lähettävän ajastettuja viestejä loppukäyttäjälle tai LabkoNet-palvelimelle. Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Kellonajan asetuskomento on muotoa: CLOCK <yyyy-mm-dd> <hh:mm> CLOCK <yyyy-mm-dd> <hh:mm> Kellonajan asetuskomento ja kysely Vuosi (yyyy), kuukausi (mm) ja päivämäärä (dd) erotettuna toisistaan väliviivalla. Tunnit (hh) ja minuutit (mm) erotettuna toisistaan kaksoispisteellä. Esimerkki Toimi seuraavasti asettaaksesi kellonajan. CLOCK :30 Laite vastaa seuraavasti: CLOCK <laitenimi> :30 Vastaukseen tulostuu kellonajan lisäksi laitteelle mahdollsesti asetettu nimi.

10 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 10/ Hälytysten asetukset Ajastetun lähetyksen aikaväli (TXD) idoil-laite on mahdollista ajastaa lähettämään tieto järjestelmän tilasta ja mahdollisista hälytyksistä vastaanottajien puhelinnumeroihin. Käyttäjä voi määrittää kuinka monen vuorokauden välein ja mihin kellonaikaan lähetys tapahtuu. Ajastettu hälytystietojen viesti on kuvattu kappaleessa "Hälytystilojen kysely". Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Ajastetun lähetyksen aikavälin asetuskomento on muotoa: TXD <nnn> <hh:mm> TXD Ajastetun lähetyksen aikavälin komento. <nnn> Ajastetun lähetyksen aikaväli (intervalli) vuorokausina. <hh:mm> Lähetyksen kellonaika, tunnit (hh) ja minuutit (mm) erotetuna toisistaan kaksoispisteellä. Lähetyksen aikavälin ja kellonajan tehdasasetus on 0 00:00. Kun aikaväli on 0, ajastettu lähetys ei ole käytössä. Esimerkki 1 TXD 1 12:00 Laitteen vastaus: TXD <laitenimi> 1 12:00 Laite lähettää ajastetun viestin joka päivä klo. 12:00. Esimerkki 2 Asettaaksesi ajastetun lähetyksen pois päältä TXD 0 00:00 Laitteen vastaus: TXD <laitenimi> Huoltohälytyksen aikaväli (SI) Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Huoltohälytyksen aikavälin asetuskomento on muotoa: SI <aikaväli>

11 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 11/19 SI <aikaväli> Huoltohälytyksen aikavälin asetuskomento. Huoltohälytyksen aikaväli kuukausina. Mahdolliset arvot ovat 0, 1, 3, 6 ja tarkoittaa että toiminto on pois päältä. Esimerkki Asettaaksesi laitteen huoltovälihälytyksen 6 kuukauden välein, toimi seuraavasti. SI 6 Laitteen vastaus on muotoa: SI <laitenimi> Akkukäyttöisen laitteen asetukset Mittausintervalli (MI) Laitteelle on mahdollista määrittää intervalli, jonka mukaan se herää virransäästötilasta, suorittaa antureiden mittaamisen ja käynnistää tarvittaessa 3G modeemin lähettääkseen hälytystiedot eteenpäin. Tämän jälkeen laite palaa takaisin virransäästötilaan. Mittausintervallin tehdasasetus on 10 (minuuttia). Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Mittausintervallin asetuskomento on muotoa: MI <nnn> MI <nnnn> Komento Mittauksen aikaväli (intervalli) minuutteina. Sallitut arvot: 10, 30, 60, 120, 180, 240, 360, 480, 600, 720, 1440 Esimerkki: Laitenimeksi on aiemmin annettu Pirkkala Myllyhaantie ja komennoksi annetaan: MI 60 Tällöin vastaukseksi saadaan: MI Pirkkala Myllyhaantie 60 Näin asetettuna laite herää suorittamaan antureiden mittaamisen 60 minuutin välein ja lähettää tarvittaessa hälytystiedot asetetuihin puhelinnumeroihin.

12 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 12/ Kuunteluväli (LI) Laitteelle voidaan määrittää kuunteluväliasetus, jonka mukaisesti laite herää virransäästötilasta, käynnistää 3G modeemin ja lukee sille mahdollisesti lähetetyt asetusviestit ja kyselyt. Laite suorittaa mahdolliset asetuskomennot ja vastaa mahdollisiin kyselyihin. Tämän jälkeen laite palaa takaisin virransäästötilaan. Kuunteluvälin tehdasasetus on 12 tuntia. Kuuntelu tapahtuu aina klo 12 tunnin välein laitteen käynnistymisestä. Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Kuunteluvälin asetuskomento on muotoa: LI <nn> LI <nn> Komento Kuunteluväli tunteina. Sallitut arvot 12, 24, 36, 48. Esimerkki: Laitenimeksi on aiemmin annettu Pirkkala Myllyhaantie ja komennoksi annetaan: LI 24 Tällöin vastaukseksi saadaan: LI Pirkkala Myllyhaantie Käyttöjännitteen hälytysraja-asetus (VLIM) idoil-30 Battery 3G laite tarkkailee käyttöjännitteensä tasoa. Laite lähettää hälytyksen kun käyttöjännite putoaa alle käyttöjännitteen hälytysraja-asetuksen arvon. Hälytysrajan tehdasasetus on 11.4 V Tämä asetus on mahdollista tehdä myös idoil-laitteen selainkäyttöliittymästä. Käyttöjännitteen hälytysrajan asetuskomento on muotoa: VLIM <xx.x> VLIM <xx.x> Käyttöjännitteen asetuskomento hälytysrajan Haluttu jännitteen arvo voltteina yhdellä desimaalilla. Kokonais- ja desimaaliosan erottimena on piste. Sallitut arvot: 0 (asetus pois päältä), Hälytyksen poistumiselle on 0.2 V hystereesi. Ts. hälytyksen poistumisraja on 0.2 V asetusarvoa korkeammalla. Hystereesiarvoa ei voi muuttaa. Esimerkki: Jos laitenimeksi on aiemmin annettu Pirkkala Myllyhaantie ja komennoksi annetaan:

13 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 13/19 VLIM 11.8 Tällöin vastaukseksi saadaan: VLIM Pirkkala Myllyhaantie 11.8 V

14 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 14/19 5. Laitteelta kysyttävät tiedot 5.1. Hälytystietojen kysely (M) Kysyäksesi laitteen hälytystietoja, M Laite vastaa alla kuvatulla tavalla lähettämällä laitenimen, anturei den nimet ja hälytystai vikatiedot. Jokaisen anturitulon tiedot on viestissä omalla rivillään. STATUS <laitenimi> <anturitulon 1 nimi> / <anturitulon 1 hälytys- tai vikatieto> <yyyy-mm-dd> <hh:mm> <anturitulon 2 nimi> / <anturitulon 2 hälytys- tai vikatieto> <yyyy-mm-dd> <hh:mm> <anturitulon 3 nimi> / <anturitulon 3 hälytys- tai vikatieto> <yyyy-mm-dd> <hh:mm> on listattu seuraavassa taulukossa. STATUS <laitenimi> Komennon M vastauksen otsikko Jos laitteelle on asetettu nimi, tulostuu se viestin alkuun. <anturitulon nimi> / Käyttäjän mahdollisesti asettama anturituloa kuvaava nimi sekä "/" -merkki. <hälytysteksti> Hälytysteksti (vakio, ei voi muuttaa, riippuu tuloon kytketyn anturin tyypistä): Öljytason hälytys päälle (tai pois), Lietetason hälytys päälle (tai pois), Ylärajahälytys päälle (tai pois). <yyyy-mm-dd> <hh:mm> <vikahälytysteksti> <yyyy-mm-dd> <hh:mm> Hälytyksen ajankohta. Hälytysteksti viasta (vakio, ei voi muuttaa, riippuu tuloon kytketyn anturin tyypistä): Öljyanturi vikatila päälle (tai pois) Lieteanturi vikatila päälle (tai pois) Yläraja-anturi vikatila päälle (tai pois). Hälytyksen ajankohta. Esimerkki 1: STATUS Pirkkala Myllyhaantie Öljytason hälytys :05 Esimerkki 2: Jos laitteella ei ole yhtään hälytystä, lähettää se vastauksena SYSTEM OK viestin: STATUS Pirkkala Myllyhaantie SYSTEM OK :05

15 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 15/ Matkapuhelinverkon kentänvoimakkuuden kysely (CSQ) Laitteelta on mahdollista tiedustella 3G modeemin kentänvoimakkuutta. Kentänvoimakkuus voi vaihdella välillä Jos lukema on alle 11, yhteys ei välttämättä ole riittävä viestien lähettämiseen. Tarkistaaksesi matkapuhelinverkon kentänvoimakkuuden, CSQ Laitteen vastaus sisältää laitteen nimen sekä kentänvoimakkuuden lukuarvona välillä Esimerkki: CSQ <laitenimi> <arvo> Jos laitenimeksi on aiemmin annettu Pirkkala Myllyhaantie ja kentänvoimakkuus kysytään komennolla: CSQ Laitteen vastaus on: esim. CSQ Pirkkala Myllyhaantie Akun jännitteen kysely (BATVOLT) Kysyäksesi idoil-laitteelta akun jännitteen arvoa, BATVOLT Laitteen vastaus sisältää mahdollisesti asetetun laitteen nimen ja akun jännitearvon voltteina yhden desimaalin tarkkuudella. Esimerkki BATVOLT <laitenimi> <arvo> V Laitenimeksi on aiemmin annettu Pirkkala Myllyhaantie ja komennoksi annetaan: BATVOLT Tällöin vastaukseksi saadaan: BATVOLT Pirkkala Myllyhaantie 12.9 V 5.4. Ohjelmaversion kysely (VER) idoil-30 3G ja idoil-30 Battery 3G laitteelta voi kysyä laitteen ohjelmaversiota tekstiviestillä. Versiotieto helpottaa ongelman ratkaisemista Labkotec Oy:n huollossa. VER Laitteen vastaus sisältää mahdollisesti asetetun laitenimen ja ohjelmaversio:

16 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 16/19 Esimerkki VER <laitenimi> <x.xx> Laitenimeksi on aiemmin annettu Pirkkala Myllyhaantie ja lailtteen ohjelmaversio on Kun komennoksi annetaan: VER saadaan vastaukseksi: VER Pirkkala Myllyhaantie 1.00

17 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 17/19 6. Laitteen lähettämät viestit loppukäyttäjälle 6.1. Hälytysviesti idoil-30 3G ja idoil-30 Battery 3G laitteet lähettävät hälytysviestin vastaanottajan puhelinnumeroon joko hälytys- tai vikatilan muuttuessa sekä vastauksena hälytyskyselyviestiin. Laite lähettää hälytytyksen välittömästi sen havaittuaan TEL-komennolla asetettuihin puhelinnumeroihin ja/tai LabkoNet -palveluun. Hälytysviesti sisältää seuraavat tiedot välilyönnillä eroteltuina: <laitenimi> <anturitulon nimi> <hälytysteksti tai vikahälytysteksti> <hälytyksen ajankohta> <laitenimi> Jos laitteelle on asetettu nimi, tulostuu se viestin alkuun. <anturitulon nimi> / Käyttäjän mahdollisesti asettama anturituloa kuvaava nimi sekä "/" -merkki. <hälytysteksti> Hälytysteksti (vakio, ei voi muuttaa, riippuu tuloon kytketyn anturin tyypistä): Öljytason hälytys päälle (tai pois), Lietetason hälytys päälle (tai pois), Ylärajahälytys päälle (tai pois). <yyyy-mm-dd> <hh:mm> <vikahälytysteksti> <yyyy-mm-dd> <hh:mm> Hälytyksen ajankohta. Hälytysteksti viasta (vakio, ei voi muuttaa, riippuu tuloon kytketyn anturin tyypistä): Öljyanturi vikatila päälle (tai pois) Lieteanturi vikatila päälle (tai pois) Yläraja-anturi vikatila päälle (tai pois). Hälytyksen ajankohta Ajastettu lähetys 6.3. Testihälytys Viesti sisältää ainoastaan käyttöönotettujen anturitulojen tiedot. Mikäli ajastettu lähetys on otettu käyttöön TXD-komennolla (ks. luku "Ajastetun lähetyksen aikaväli"), lähettää laite viestin, joka on muodoltaan sama kuin vastaus komentoon M eli hälytysviestikyselyyn (ks. luku "Hälytystietojen kysely"). Testihälytys saadaan aikaiseksi painamalla yhtäjaksoisesti laitteen kannessa olevaa Kuittaus- ja testipainiketta yli 3 sekunnin ajan ja vapauttamalla painike. Laitteen paikallisnäytölle tulee tällöin teksti Koehälytys ja laite lähettää tekstiviestin, joka on muotoa: <laitenimi> Koehälytys <koehälytyksen ajankohta>

18 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 18/ Hälytys alhaisesta käyttöjännitteestä Mikäli laitteen käyttöjännite putoaa alle asetetun hälytysrajan (ks. luku "Käyttöjännitteen hälytysrajan asettaminen"), lähettää laite seuraavanlaisen viestin: <laitenimi> Akkujännite alhainen päälle <hälytyksen ajankohta> Jos käyttöjännite nousee tämän jälkeen yli hälytyksen poistumisrajan, lähettää laite viestin: 6.5. Hälytys sähkökatkoksesta <laitenimi> Akkujännite alhainen pois <hälytyksen poistumisen ajankohta> Laite pystyy havaitsemaan sähkökatkoksen ja se tallentaa muistiinsa sähkökatkoksen alkamis- ja päättymisajankohdat. Sähkösyötön palauduttua laite lähettää seuraavanlaisen viestin: Esimerkit: <laitenimi> Sähkökatkos <sähkökatkoksen alkamishetki> jälkeen Sähkö päälle <sähkökatkoksen päättymishetki> IdOil-30 Battery 3G Sähkökatkos :30 jälkeen Sähkö päälle :10 IdOil-30 3G Sähkökatkos :30 Sähkö päälle :10 Sähkökatkos on siis alkanut kello 11:30 ja sähköt ovat palautuneet kello 12:10.

19 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 3G, idoil-30 Battery 3G 19/19 7. Vianetsintä 7.1. Laitteen vastaukset virhetilanteessa idoil-30 3G ja idoil-30 Battery 3G laite lähettää tekstiviestivastauksen vastaanottamilleen komennoille. Joskus käyttäjän lähettämä tekstiviestikomento voi olla virheellinen, jolloin laite vastaa lähettämällä virhesanoman käyttäjän matkapuhelimeen. Alla on listattuna mahdollisia syitä virheilmoituksille. Virhetilanne/sanoma Ei vastausta COMMAND ERROR COMMAND SYNTAX ERROR Mahdollinen syy 3G modeemi ei ole kytkeytynyt verkkoon. Paikallisnäytöllä tulee näkyä signaalinvoimakkuuspalkki. Mikäli näin ei tapahdu, on mahdollista, että kenttä on liian heikko tai SIM-kortin PIN-koodi on väärä. Komento on kirjoitettu väärin. Komento on oikein, mutta parametrien syötössä on virhe. Virheen syy vaihtelee komentokohtaisesti. Mahdollisia syitä ovat esim.: piste puuttuu numeroiden välistä numeroita on liian monta vapaisiin muistipaikkoihin nähden liian monta merkkiä piste tai kaksoispiste puuttuu anturitulon numero ei ole 1 3 erotinmerkit puuttuvat tai ovat virheellisiä. syötetty päivämäärä/kellonaika, jota ei voi olla olemassa annettu arvo poikkeaa sallituista arvoista Ratkaisu: Kirjoita uusi tekstiviestikomento ja tarkista ennen sen lähettämistä, että viesti on kirjoitettu oikein Viestien lukumäärän laskurin nollaaminen (RSTC) Laitteen lähettämien viestien kokonaismäärä yhden vuorokauden aikana on rajattu 50 kappaleeseen. Jos laite ei lähetä viestejä ollenkaan, on mahdollista, että viestien lukumäärän laskuri on tullut täyteen. Nollataksesi viestien lukumäärän laskurin ja jatkaakseni viestittelyä laitteen kanssa, RSTC

LevelSET S GSM-toiminnallisuudet Käyttöönotto ja käyttö

LevelSET S GSM-toiminnallisuudet Käyttöönotto ja käyttö Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Tel: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 12.1.2011 Internet: www.labkotec.fi LevelSET S GSM-toiminnallisuudet Käyttöönotto ja käyttö Copyright 2011 Labkotec Oy 1/39

Lisätiedot

TEMPNET-OLOSUHDEHÄLYTYKSET

TEMPNET-OLOSUHDEHÄLYTYKSET 1(9) TEMPNET-OLOSUHDEHÄLYTYKSET Sensire Raivaajantie 1 FI-80100 Joensuu FINLAND 2(9) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 TempNet-olosuhdehälytykset... 3 2.1 Hälytykset-välilehti... 3 2.2 Lisää/Muokkaa hälytystä

Lisätiedot

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/6 Labcom LoRa-A1 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Labcom 220 Tiedonsiirtolaite Asennus- ja käyttöohje

Labcom 220 Tiedonsiirtolaite Asennus- ja käyttöohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh. 029 006 260 11.3.2014 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 28 sivua Labcom 220 Tiedonsiirtolaite Copyright 2014 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/8 Labcom LoRa-D2 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (12 VDC) Tiedonsiirtolaite

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (12 VDC) Tiedonsiirtolaite Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 20.2.2019 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 30 sivua Tiedonsiirtolaite Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (12 VDC) Tiedonsiirtolaite

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (12 VDC) Tiedonsiirtolaite Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 7.11.2013 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 28 sivua Labcom 200 Tiedonsiirtolaite Copyright 2013 Labkotec

Lisätiedot

VILKASE VESIMITTARIN ETÄLUKULAITTEEN PIKAOHJE

VILKASE VESIMITTARIN ETÄLUKULAITTEEN PIKAOHJE VILKASE VESIMITTARIN ETÄLUKULAITTEEN PIKAOHJE Näyttää vuodot ja putkirikot tieto ilman viivettä vaikka kotisohvalle Seuraa vesimittariasi missä ja milloin sinulle sopii Nopea mittaus vuotojen etsimiseen

Lisätiedot

Turvapainike. Käyttöohje

Turvapainike. Käyttöohje Turvapainike Käyttöohje Yhteystiedot Tekninen asiakaspalvelu asiakaspalvelu@avarn.fi 010 620 2010 (arkisin klo 8-16) Hälytyskeskus halytyskeskus@avarn.fi 010 620 2000 Terkniset tiedot Puhelinverkko: kaksitaajuus

Lisätiedot

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

MEM-O-MATIC. 6800 järjestelmä

MEM-O-MATIC. 6800 järjestelmä MEM-O-MATIC 6800 järjestelmä Ohjeet Windows yhdysohjelmalle / 6800 yhdysohjelman käyttöohje זתתתתת Windows yhdysohjelman asennus tietokoneelle Tee uusi kansio esimerkiksi nimellä MEMO kovalevyllesi. Kopio

Lisätiedot

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (230 VAC) Tiedonsiirtolaite

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (230 VAC) Tiedonsiirtolaite Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 30.01.2017 30 sivua Labcom 200 Tiedonsiirtolaite Copyright 2017 Labkotec

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2013 1 (7) 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

CybernCam CCT-1500L käyttöönotto

CybernCam CCT-1500L käyttöönotto CybernCam CCT-1500L käyttöönotto Kameran asetukset - Valmistele kamera ennen Riistapalikan käyttöönottoa - Kytke riista/valvontakameraan virta ja laita kameran asetukset paikoilleen päivämäärä kuva-asetukset

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2014 1 (8) Toukokuu 2014 2 (8) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen aktivointi... 5 6. Eräajot

Lisätiedot

VILKASE VESIMITTARIN ETÄLUKULAITTEEN PIKAOHJE

VILKASE VESIMITTARIN ETÄLUKULAITTEEN PIKAOHJE VILKASE VESIMITTARIN ETÄLUKULAITTEEN PIKAOHJE Näyttää vuodot ja putkirikot tieto ilman viivettä vaikka kotisohvalle Seuraa vesimittariasi missä ja milloin sinulle sopii Nopea mittaus vuotojen etsimiseen

Lisätiedot

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Revisio Historia: Versio 1.0 Uusi dokumentti Versio 1.1 - Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Menu valinnat... 2 2.1 Limit Menu ( L )...

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

seppo.vehviläinen@electrix.fi

seppo.vehviläinen@electrix.fi moduuli Seppo Vehviläinen MX Electrix Oy seppo.vehviläinen@electrix.fi 1 eql sähkön laadun hallinta MITTAUKSESTA RAPORTOINTIIN Jännitetasot Välkyntä Jännitekatkot Jännitekuopat Kokonaissäröt Harmoniset

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje ANTTI GSM - 55 408054 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax. +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.agrosec.com 12-2012

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Maestro Sähköpostilähetys

Maestro Sähköpostilähetys Maestro Sähköpostilähetys Maestrossa on toiminut sähköpostin lähetysmahdollisuus käyttäen SMTP-protokollaa. Tällöin sähköposti lähtee suoraan Maestrosta eikä käytä käyttäjän sähköpostitiliä. Elisan asiakkaiden

Lisätiedot

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 1 (8) Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 2 (8) Sisällys 1 Yleistä...

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

VMU-C EM. Asennus ja käyttö

VMU-C EM. Asennus ja käyttö VMU-C EM Asennus ja käyttö Asennus USB-kaapelinavulla 1. Liitetään tyhjä USB-muistitikkulaitteeseen ja odotetaan kunnes USB-valolakkaa vilkkumasta USB-muistitikku liitetään tänne 2. Irrotetaan USB-muistitikkuja

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Gsmreleen päätoiminnat Etälaiteiden kauko-ohjaus vanhan GSM-puhelimen avulla Laitteessa on neljä releettä ja kaksi lisäohjausta. Yhteensä kuusi ohjausta. Releiden

Lisätiedot

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Käyttöohjekirja Malli n:o: CL-M2+SO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄTOIMINNOT... 1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET...1 3. JÄRJESTELMÄN KOMPONENTIT...1-2

Lisätiedot

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj Elisa Toimisto Toimistoviestintäratkaisu Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj 2 1. Johdanto Tämä käyttöohje opastaa käyttämään Elisa Tavoitettavuus

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

TAULUKON TEKEMINEN. Sisällysluettelo

TAULUKON TEKEMINEN. Sisällysluettelo Excel 2013 Taulukon tekeminen Sisällysluettelo TAULUKON TEKEMINEN TAULUKON TEKEMINEN... 1 Tietotyypit... 1 Tiedon syöttäminen taulukkoon... 1 Kirjoitusvirheiden korjaaminen... 2 Alueen sisällön tyhjentäminen...

Lisätiedot

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (230 VAC) Tiedonsiirtolaite

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (230 VAC) Tiedonsiirtolaite Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 16.7.2014 29 sivua Labcom 200 Tiedonsiirtolaite Copyright 2014 Labkotec

Lisätiedot

Elisa Lomatiedote Käyttöohje

Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 1 (6) Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 2 (6) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Palvelun käyttöönotto... 4 3 Palvelun käyttö... 4 3.1 Päävalikko... 4 3.2 Palvelun asetukset... 4 3.3 Hallintapalvelun

Lisätiedot

Moodlen lohkon käyttöohje

Moodlen lohkon käyttöohje Koulutuskeskus Tavastia Moodlen lohkon käyttöohje Versio 1.0.1 Janne Kalmari 24.10.2007 MOODLEN TEKSTIVIESTI LOHKON KÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 Rakenne... 2 Käyttö... 4 Tallennetut viestit... 4 Vastaanottajat...

Lisätiedot

GSM LITE. Asennus- ja Ohjelmointiohje. GSM Lite Ver: 1.0 Fi

GSM LITE. Asennus- ja Ohjelmointiohje. GSM Lite Ver: 1.0 Fi GSM LITE Asennus- ja Ohjelmointiohje HUOMIOITAVAA: Laite on STS EN 55022 normin A luokan mukainen. Se on suunniteltu kytkettäväksi STN EM 60950 mukaiseen keskusyksikköön. Laitteen käyttö ohjeista poiketen

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

TMR 08 Viikkoajastin/kytkin. Käyttöohjekirja

TMR 08 Viikkoajastin/kytkin. Käyttöohjekirja TMR 08 Viikkoajastin/kytkin Käyttöohjekirja www.avalarm.fi Sisältö 1. Pakkauksen sisältö 1 2. Etupaneelin kuvaus 2 3. Esittely 4 4. Päänäyttö 6 5. Ajan ja päivämäärän asetus 7 6. Aseta ohjelma # n 9 7.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 5.6.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/6 SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB NL Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Brugsanvisning User Manual Gebruikershandleiding DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB Bruksanvisning s.3 Bruksanvisning s.10 Käyttöohje s.17 Brugsanvisning

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ CENTRO

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ CENTRO KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ CENTRO Centro käyttö- ja asennusohje 2 1. Yleistä Celotron Centro on monikäyttöinen etäohjausjärjestelmä, johon voidaan kytkeä - valvontoja (esim.

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (230 VAC) Tiedonsiirtolaite

Labcom 200. Asennus- ja käyttöohje (230 VAC) Tiedonsiirtolaite Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde: 020 1285 200 Fax: 020 1285 530 31.8.2006 Sähköposti: level@wavin-labko.fi Internet: www.wavin-labko.fi 28 sivua Labcom 200 Tiedonsiirtolaite Copyright

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje FI idoil -30 Battery idoil -30 Battery 3G Öljynerottimen hälytin 13.3.2019 Asennus- ja käyttöohje idoil-30 Battery, idoil-30 Battery 3G 2/60 Sisällysluettelo 1. Yleistä tästä ohjeesta................................................................

Lisätiedot

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Sisällysluettelo Pikaohje.......................................... 2 Käytön periaatteet.................................

Lisätiedot

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen.

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen. 310 792 01 Erikoistoimintojen näyttö: TR 612 top TERMINA 2-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta Esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita

Lisätiedot

Toiminnallinen määrittely versio 1.2

Toiminnallinen määrittely versio 1.2 Toiminnallinen määrittely versio 1.2 Ryhmä 2 Sami Luomansuu, 168128, sami.luomansuu@tut.fi Panu Sjövall, 205401, panu.sjovall@tut.fi VERSIOHISTORIA Versio Päiväys Tekijät Tehdyt muutokset 1.0 02.10.12

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2. Turvaohjeita 3 3. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 4 4. Painikkeet 5 5. Näyttö 5 6. Tehdasasetukset 6 7. Asetusten muuttaminen 7 7.1 Kellonaika ja viikonpäivä

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR RWP80.001 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 RWP80.001 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 RWP80.001 LOC REM RUN ERR SIVUT 1. OHJAUSKESKUS RWP/RWM. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET

Lisätiedot

1.1. Luentayksikön kytkentä Luentayksikön layout on esitetty kuvassa 1 ja riviliittimet taulukossa 1.

1.1. Luentayksikön kytkentä Luentayksikön layout on esitetty kuvassa 1 ja riviliittimet taulukossa 1. 1 (9) 1. LONIX VEDENMITTAUSRATKAISUN KÄYTTÖOHJE Lonix vedenmittausratkaisu on suunniteltu käyttöveden huoneistokohtaiseen mittaukseen rivi- ja kerrostaloissa. Järjestelmä voidaan helposti toteuttaa yksinkertaisena

Lisätiedot

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset SG550 Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset Tuupakantie 3, 01740 1 FSM Tekninen tuki 0600 16160 Ensimmäiseksi: Valitse riistakameraan liittymä operaattorilta MMS ja/tai GPRS(data) ominaisuuksilla. Muistathan,

Lisätiedot

KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi. Pikaohjelmointiohje

KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi. Pikaohjelmointiohje KSENIA GEMINO 4 GSM/GPRS-modeemi Pikaohjelmointiohje Basis-ohjelman asennus Hae basis-ohjelma www.kseniasecurity.com osoitteesta (SOLUTIONS - SOFTWARE) ja avaa asennustiedosto. Hyväksy painamalla I agree.

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma

MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma Kuva 1 MrSmart on digitointilaite PC:lle Yleistä MrSmart on sarjaliikenteellä toimiva sarjaliikennedigitoija. Laite mittaa

Lisätiedot

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET 1 TILIN LUONTI Aloita Hälyrin käyttö luomalla tili. Mikäli tilasit tuotteen verkkokaupastamme, sinulla on jo tunnukset eikä uutta tiliä tarvitse luoda. Kirjaudu tällöin

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Siemens Webserver OZS164.23/101

Siemens Webserver OZS164.23/101 Siemens Webserver OZS164.23/101 tekstiviestitoiminnot 11.3.2015 Keto SIM-kortin PIN-koodi GSM modeemin voi resetoida modeemin uudelleenkäynnistyksellä. SIM-kortin PIN-koodi kannattaa asettaa heti asentamisen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Neutron12-LAN etäluentalaite

Käyttö- ja asennusohje. Neutron12-LAN etäluentalaite NEUTRON12-LAN ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä Neutron LAN on tarkoitettu käytettäväksi pulssitietojen tuntikohtaiseen keräämiseen sekä raportointiin erilaisista pulssitietoja lähettävistä laitteista, kuten energia-,

Lisätiedot

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä Käyttöohje Thermo Call TC3 Yleisiä ohjeita Hyvä Webaston käyttäjä Kiitämme uuden Thermo Call TC3 kauko-ohjaimen hankinnasta. Tällä laitteella voitte käyttää Webasto-lämmitintä helpolla ja ajanmukaisella

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 OESPEAKER VERSIO 10.3 OSSPEAKER VERSIO 10.3 TILA: 3.3.2007 SISÄLLYSLUETTELO Ohjelman asennus... 2 Radiorastien liittäminen... 2 Taustatietojen syöttö... 2 Verkon

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Uponor GSM-moduuli R-56

Uponor GSM-moduuli R-56 Uponor GSM-moduuli R-56 GSM-järjestelmän kuvaus Katso järjestelmän kuvaus kuvasta A Uponor GSM-moduuli R-56 mahdollistaa siirtymisen Comfort- ja ECOtilojen välillä matkapuhelimen välityksellä. Moduuli

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Lähettimet. Vastaanotin Hälytykset. OV-yksikkö DPR990

Lähettimet. Vastaanotin Hälytykset. OV-yksikkö DPR990 Vastaanottimet Omavalvontyksikkö DPR990 PromoLog-omavalvontaohjelma asennettuna Webserver-ohjelmisto asennettuna Yksinkertainen käyttöönotto, ei ohjelmien asennusta PromoLog-ohjelma käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje v1.5 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON12-3G ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

SET/S2. Lietehälyttimen anturi KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE

SET/S2. Lietehälyttimen anturi KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh. 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 8.8.2019 Lietehälyttimen anturi KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE 1(5) 1. YLEISTÄ on anturi, joka antaa hälytyksen

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM #6d

PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6 toimii GSM-hälyttimenä ja kaukoohjaimena. Soitto- tai SMS-hälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Ohjusrelettä voidaan ohjata SMS-viestillä.

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM 9. PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien

PROBYTE GSM ALARM 9. PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien PROBYTE GSM ALARM 9 PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Laite toimii jatkohälyttimenä kahdelle

Lisätiedot

SET/TSH2 ja SET/TSHS2

SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 6.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden

Lisätiedot

ENA 50-60 Liite. Asennus- ja käyttöohjeet. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Liite. Asennus- ja käyttöohjeet. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Liite käyttöohjeet Flamco www.flamcogroup.com Sisältö Sivu 1. Ensikäyttö 3 1.1. ENA 50/60:n käyttöönotto 3 1.2. Käyttöönottoparametrit 3 2. Laite- ja parametrivalikossa olevat kohteet 4 2.1.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03

GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03 GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03 TRIFITEK FINLAND OY 2012 V1.0 1. OHJELMISTO; ASENTAMINEN, KÄYTTÖ 1.1 Ohjelmiston asentaminen tietokoneeseen, Ajurin asentaminen Laitteen mukana toimitetaan muistitikulla

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE DP-CALC 5815 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen ja akkujen asennus... 3 3 Mittarin käyttö... 3 Näppäintoiminnot...

Lisätiedot