Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Kuikkalouhetin kallioalueelle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Kuikkalouhetin kallioalueelle"

Transkriptio

1 KUHMO ASIA: Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Kuikkalouhetin kallioalueelle VIREILLETULO: HAKIJA: KIINTEISTÖ: Morenia Oy Automaatiotie Oulunsalo Kuhmon kaupungin Korpisalmen kylän Riihimäki II tila RN:o 405:114:8, omistaja Kuhmon seurakunta LAITOS JA SEN TOIMINTA: Morenia Oy hakee toistaiseksi voimassa olevaa lupaa kallion louhintaan, murskaukseen, välivarastointiin sekä asfaltin valmistukseen Kuikkalouhetin kallioalueelle Kuhmon kaupungissa, korpisalmen kylän Riihimäki- nimiselle tilalle RN:o Laitoksen ilmoitettu sijaintipaikka on noin 3 km päässä Kuhmon keskustasta etelään Lammasjärventien eteläpuolella. Tilalla ei ole aikaisempaa maa-ainesten ottotoimintaa. Kuikkalouhetin ottoalue ei sijoitu pohjavesialueelle. Ottamis- ja kaivu-alueen pinta-ala on 2,5 ha. Lähin asuttu kiinteistö sijaitsee 800 metrin päässä toiminta-alueesta. Lähin vesistö Kuikkalampi, sijaitsee 500 metrin päässä louhosalueesta. Alueella louhitaan kalliota ja murskataan lähialueen yleisen- ja metsätiestön rakentamiseen, peruskorjaukseen ja kunnossapitoon, sekä rakentamisen eri tarkoituksiin. Mursketta tuotetaan keskimäärin tonnia vuodessa. Hakemuksen mukaan murskaustoimintaa ja räjäytyksiä tapahtuu alueella noin 2-5 kk:n ajan vuosittain, kysynnän mukaan epäsäännöllisesti. Tuotantojaksojen aikana toimintaa on arkisin maanantaista perjantaihin klo Alueella varastoidaan murskeita tuotannon välisinä aikoina. Murskeen valmistus tehdään siirrettävällä kivenmurskaamolla. Markkina- ja työtilanteesta riippuen on mahdollista, että toimintoja ei ole alueella joka vuosi.

2 Murskausasemat tuodaan alueelle jokaista toimintakertaa varten ja viedään pois kunkin urakan päätyttyä. Työmaa-alue pidetään siistinä maa-aines- ja ympäristölupien mukaisesti ja asiattomien pääsy alueelle on kielletty. Ottamisen päätyttyä alue jälkihoidetaan maa-ainesluvan mukaisesti. Merkittävimmät haitat, melu ja pölyäminen, syntyvät louhinnassa ja murskauksessa. Louhinta-alueella on sekä nyky- että louhinnan lopputilanteessa maaston korkeuseroja ja murskeen varastokasoja, jotka vähentävät melun leviämistä ympäristöön. Tieliikennemelun ja melusuojausten johdosta taustamelusta erottuvaa ääntä ovat todennäköisesti rikotus, mahdollisesti poraus ja työkoneiden toiminnasta johtuvat ajoittaiset perutushälytinten ääni ja kuormauksesta johtuva kolina. Jonkin verran haittaa saattaa aiheutua työmaalle kulkevasta liikenteestä. Haitat ovat tilapäisiä ja toiminnanaikaisia, ja rajoittuvat suurimmaksi osaksi louhosalueelle. Alue ei sijaitse pohjavesialueella eikä sen läheisyydessä ole sellaisia luonnonesiintymiä, joihin toiminnalla olisi vaikutusta. Liikennöinti murskausalueelle tapahtuu Lammasjärventien kautta. Seuranta järjestetään siten, että vuosittain tehdään silmämääräinen tarkastus ja laaditaan ympäristöviranomaisen valvontapöytäkirja. Toiminnan päätyttyä tehdään maa-ainesluvan lopputarkastus. Sitä ennen vuoden 2024 käyttöilmoituksen (maa-aineslaki 23 A ) yhteydessä tai hyvissä ajoin ennen maa-ainesluvan umpeutumista ilmoitetaan haetaanko alueelle uutta ottolupaa vai ei. Jälkihoitotoimenpiteet on esitetty maa-ainesten ottamissuunnitelmassa. Murskauksessa käytetään siirrettäviä murskauslaitoksia. Murskaamo sijoitetaan mahdollisimman lähelle kallioseinämää alueelle, josta on kulloinkin louhittu. Kuljetus- ja kuormausmatka ja siitä aiheutuva melu ja päästöt ovat pienimmät, kun murskauslaitos sijoitetaan louhekasan lähelle. Pölyn haitallista leviämistä vähennetään tuulisuojilla ja koteloinnilla suojaamalla kuljettimet, seulastot, syöttimet ja putoamispaikat sekä kastelemalla murskattava kiviaines ja pitämällä putouskorkeus mahdollisemman pienenä. Varastokasojen pölyäminen on vähäistä. Kasat sijoitetaan siten, ettei pöly leviä haitallisena lähimpiin häiriintyviin kohteisiin asti. Tiepöly sidotaan tarvittaessa vedellä. Myös kuormat kastellaan tarvittaessa ja ajonopeudet pidetään alhaisina. Talousjätettä syntyy toimintavuosina 200 kg/a, jotka kootaan alueen keräysastioihin ja toimitetaan jätteenkäsittelylaitokselle. Ongelmajätteet kootaan asianmukaisesti merkittyihin keräysastioihin ja toimitetaan hyväksyttyyn käsittelylaitokseen. Näitä ei varastoida alueella.

3 Ongelmajätteitä ovat jäteöljy, akut, öljynsuodattimet, paristot jne. Ongelmajätteiden kokonaismäärä on toimintavuosina l/a. Parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamisena voidaan pitää kaikkia raaka-aineiden kulutuksen ja ympäristövaikutusten minimointiin tähtääviä toimia (prosessin optimointi, pöly-, melu- ja maaperäsuojaukset, säännölliset huollot, ammattitaitoinen henkilökunta). Kiviainesta ja päällystemassoja kuljettavaa raskasta liikennettä murskaustai päällysteaseman toimintakausina keskimäärin on 0 30 käyntiä/vrk, kysynnän mukaan vaihdellen. Lisäksi henkilökunnan kulku aiheuttaa liikennettä 5 10 autoa/päivä. Kulku alueelle tapahtuu Lammasjärventien kautta. Liikenne ajoittuu maanantaista lauantaihin klo 6:00 22:00 väliseksi ajaksi. Alueelle ei sijoiteta kaluston pesu- tai huoltopaikkoja. Toiminnan merkittävin ympäristöriski on työkoneiden tai varastosäiliöiden vuodosta tai tulipalosta syntyvä öljyvahinko. Riskejä estetään ja rajoitetaan mm. varastopaikkojen sijoittelulla ja suojauksella, jatkuvalla seurannalla ja nopealla jälkihoidolla. Alueella on alkusammutuskalusto ja riittävästi öljynimeytysmateriaalia. Asiattomien pääsy alueelle on kielletty. Poikkeustilanteessa toiminta pysäytetään ja vika tai häiriö korjataan. Onnettomuuksista tehdään välittömästi ilmoitus pelastus- ja ympäristöviranomaisille ja ryhdytään asianmukaisiin torjuntatoimenpiteisiin. Toiminta-aikana suoritetaan käyttötarkkailua, johon kirjataan mm. huollot, keskeytykset ja poikkeavat tilanteet. Käyttöpäiväkirja toimitetaan pyydettäessä valvontaviranomaiselle nähtäväksi. Toiminta suunnitellaan siten, etteivät asetetut raja-arvot ylity. Syntyvää melua ja pölyä seurataan aistinvaraisesti. Päästöt pidetään hakemuksen mukaisina tarkkailemalla ja huoltamalla laitteita päivittäin. Mittauksia tehdään, mikäli annettujen ohjearvojen oletetaan ylittyvän. Ympäristöluvan mukainen raportti toimitetaan vuosittain valvontaviranomaiselle. ASIAN KÄSITTELY: Kuuleminen: Hakemuksesta on julkaistu kuulutus Kuhmon kaupungin virallisella ja sähköisellä ilmoitustaululla sekä paikallislehti Kuhmolaisessa. Hakemusasiakirjat ovat olleet nähtävillä välisen ajan. Hakemuksesta on jätetty yksi muistutus.

4 Muistutuksessaan kiinteistön Kuikkalampi (290:405:54:19) omistajalla on tieoikeus kaavaillun maa-ainesten ottoalueen läpi. Muistutuksessaan tilan omistaja vaatii esteetöntä kulkua tilan maille sekä pöly- ja meluhaitoista huolehtimista mahdollisimman hyvin. Morenia Oy:lle on annettu mahdollisuus antaa vastine saapuneen muistutuksen johdosta mennessä. Morenia Oy on antanut vastineen , ja toteaa vastineessaan seuraavaa. Suunniteltu ottotoiminta ei katkaise olemassa olevaa tieyhteyttä ympäröiville kiinteistöille. Tie kulkee louhosalueen tukitoiminta-alueen läpi, joka on osa työmaa-aluetta. Tukitoiminta-alue toimii pääosin varastoalueena. Toimintajakson aikana tieliikenne katkaistaan ainoastaan louhintaräjäytysten aikana, muulloin alueen läpi kulkiessa täytyy noudattaa varovaisuutta. Kiviainestoiminta ei tule heikentämään tien kuntoa. Toiminnan aikana urakoitsija asettaa tielle liikkuvista koneista varoittavat liikennemerkit Lausunnot: Hakemuksesta pyydettiin lausunto Kainuun ELY-keskukselta, sekä Kainuun sote ympäristöterveydenhuollolta. Kainuun ELY- keskus toteaa lausunnossaan seuraavaa: Morenia Oy hakee ympäristölupaa kallion louhintaan, murskaukseen ja seulontaan Kuikkalouheen kalliokivialueelle. Samaan aikaan alueella haetaan myös maa-aineslupaa. Ottoalue sijaitsee noin 3 kilometriä Kuhmon keskustaajamasta etelään. Toiminta-alue on osittain metsätalouskäytössä. Lähin vesistö Kuikkalampi sijoittuu noin 500 metrin päähän ottoalueesta. Asutus sijaitsee yli 800 metrin päässä ottoalueesta. Ottoalueelle muodostuu lampi. Louhinnan aikana ottoaluetta pidetään kuivana suojapumppauksella. On arvioitu, että alueelta joudutaan suojapumppaamaan vettä noin 1,7 m³/tunnissa. Kainuun ELY-keskuksen näkemys on, että vaikka maa-aineksia otetaan pohjaveden pinnan alapuolelta, ei alueelle tarvita tässä tapauksessa vesilain mukaista vesitalouslupaa, koska aluetta ei voida pitää tärkeänä tai vedenhankintaan soveltuvana pohjavesialueena ja toisaalta hankkeen ei voida katsoa aiheuttavan muulla tavalla vahinkoa tai haittaa vedenotolle tai veden käytölle talousvetenä. (Vesilaki 587/ ). Kainuun ELY-keskus katsoo, että mikäli toiminnalle myönnetään ympäristölupa, on siinä huomioitava seuraavat asiat:

5 Toiminnassa täytyy noudattaa valtioneuvoston asetusta (800/2010) kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta sekä valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (846/2012). Mainitut valtioneuvoston asetukset on huomioitava lupamääräyksissä. Toiminnan vaikutuksia on seurattava pohjavesinäytteiden otolla vähintään kaksi kertaa luvan aikana. Tarkkailu voidaan suorittaa myös maa-ainestenottoluvan yhteydessä. Tutkimustulokset on toimitettava Kuhmon kaupungille ja Kainuun ELY-keskukselle. Öljy- ja polttoainevahinkojen varalle ajoneuvoissa ja alueella on oltava riittävästi imeytysmateriaalia saatavilla. Urakkajaksojen ulkopuolella alueella ei saa säilyttää polttoaineita. Ympäristöluvan voimassaolon on päätyttävä ennen mahdollisen uuden maa-ainesluvan päättymistä, jotta maa-ainesluvan mukainen lopullinen jälkihoito ei alueella vaikeudu. Ympäristöluvan on oltava määräaikainen. Toiminta-alueella jätteiden väliaikainen säilytyspiste on järjestettävä siten, että jätteistä ei aiheudu ympäristön roskaantumista, maaperän pilaantumista eikä haittaa terveydelle tai ympäristölle. Alueella mahdollisesti syntyvät jätteet kuljetettava mahdollisimman pian jätteiden syntymisestä asianmukaisiin keräyspisteisiin toiminta-alueen ulkopuolelle. Kainuun sote ympäristöterveydenhuollon terveydensuojeluviranomainen toteaa lausunnossaan seuraavaa: Kuhmon tekniikka- ja ympäristöpalvelut on pyytänyt Kainuun sote/ympäristöterveydenhuollon lausuntoa Morenia Oy:n ympäristö- ja maa-aineslupahakemuksesta. Lupaa haetaan Kuhmon Korpisalmen kylälle tilalle Riihimäki II (RN:o ). Lupaa haetaan kallion louhintaan, murskaukseen ja varastointiin sekä asfaltin valmistukseen. kyseessä on uusi toiminta ja lupaa haetaan 10 vuodeksi. Louhittavan kiviainesten määrä on m³. Terveydensuojeluviranomainen on tutustunut hakemukseen ja vieraillut hankealueella ja esittää lausuntonaan seuraavaa: Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää lähimpien asuinkiinteistöjen piha-alueilla päivällä klo 7-22 ekvivalenttimelutasoa 55 db (LAeq) eikä yöllä klo 22-7 ekvivalenttimelutasoa 50 db (L Aeq ). Loma-asutukseen kuuluvilla alueilla melu ei saa ylittää klo 7-22 ekvivalenttimelutasoa 50 db (L Aeq ) eikä klo ekvivalenttimelutasoa 45 db (L Aeq ). Hakemuksessa esitettyjen tietojen pohjalta arvioituna on luultavaa, että toiminnasta ympäristöön kantautuva melu on suurimmillaan toiminnan

6 alkuvaiheessa (varastokasojen puute, toiminta maanpinnan tasolla). Etäisyys lähimpiin häiriintyviin kohteisiin on kuitenkin niin suuri, että melulle asetetut ohjearvot eivät ylittyne. Jos lähimpien kiinteistöjen asukkaat kokevat, että toiminnasta aiheutuu kohtuutonta melu- tai tärinähaittaa, tulee toimijan tehdä selvitys mainittujen haittojen osalta. Muutoin terveydensuojeluviranomaisella ei ole huomauttamista hankkeesta, kun noudatetaan sitä mitä hakemuksessa esitetään. TEKNISEN LAUTAKUNNAN VALVONTAJAOSTON RATKAISU JA PERUSTELUT: Päätös: Valvontajaosto päättää myöntää Morenia Oy:lle ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentin ja ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin: - 7 c) -kohdan tarkoittaman ympäristöluvan kivenlouhimolle - 7 e) -kohdan tarkoittaman ympäristöluvan murskaamolle - 7 f) kohdan tarkoittaman ympäristöluvan siirrettävälle asfalttiasemalle. Lupamääräykset: 1. Lupahakemuksen tarkoittamia toimintoja on harjoitettava hakemuksen sekä siitä esitettyjen viranomaislausuntojen mukaisella tavalla, ellei lupamääräyksistä jäljempänä muuta johdu. Louhinta tulee toteuttaa maa-aineslupahakemuksen käsittelyn yhteydessä Kuhmon kaupungin lupaviranomainen hyväksytyn ottamissuunnitelman mukaisesti (YSL 41 ja 42 ). 2. Louhintaan liittyviä poraus- ja räjäytystöitä, louheen kuormausta taikka louheen, päällystemateriaalijätteen murskausta ei saa harjoittaa vilkkaimpana kesäloma-aikana vuosittain , eikä päivittäin klo 22:00 07:00 välisenä aikana. Sen sijaan näihin liittyviä valmistelevia töitä voidaan tehdä jo ennen klo 7:ää. Mikäli tuotannolliset tekijät, kuten suuri työmaakohde, sitä vaatii, em. toiminta-ajoista voidaan kirjallisesta hakemuksesta myöntää lupa poiketa. Tätä koskeva hakemus on toimitettava ympäristölupaviranomaiselle viimeistään yhtä (1) kuukautta ennen tarvittavan poikkeamisajankohdan alkua. Mahdollinen poikkeamislupa myönnetään toimintajaksokohtaisesti (YSL 41-43, VNp 993/1992). 3. Toiminta-alueella sekä toimintaan käytettävien teiden ja muiden kulkureittien pölyn sidontaan ei saa käyttää suolaa tai muita kemikaaleja vaan tarpeen vaatima pölyn sidonta on tehtävä vedellä kastelemalla (YSL 4, 7 ja 43 ).

7 4. Murskauksen yhteydessä on huolehdittava, että pölyn sidontaan käytetään riittävästi vettä ja muutoinkin toiminnat, kuten pölyävin kohteiden suojaukset, tulee tehdä siten, ettei niistä aiheudu kohtuuttomana pidettävää pölyhaittaa toiminta-alueen ympäristöön missään olosuhteissa (YSL 4 ja 43 ). 5. Räjäytykset on tehtävä riittävän pieninä kenttinä, jotta siitä syntyvä melu ja tärinä eivät aiheuta kohtuutonta haittaa toiminta-alueen ympäristössä. Muiden töiden osalta työt on tehtävä tarpeetonta melua aiheuttamatta siten, että sallittuja meluohjearvoja ei ylitetä häiriintyvissä kohteissa (asuinkiinteistöjä koskevat ohjearvot on annettu sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysohjeessa 2003:1) eikä ulkomelu saa ylittää valtioneuvoston päätöksen (993/1992) ekvivalenttimelutasoa 55 db (L Aeq ) 7 22 välisenä aikana eikä ekvivalenttimelutasoa 50 db (L Aeq ) klo 22 7 välisenä aikana. Loma-asutukseen kuuluvilla alueilla melu ei saa ylittää klo 7-22 ekvivalenttimelutasoa 50 db (LAeq) eikä klo ekvivalenttimelutasoa 45 db (L Aeq ). Luvan saajan on lupaviranomaisen edellyttäessä varauduttava kustannuksellaan suorittamaan melu- ja tärinämittauksia asutuilla kiinteistöillä. Mittausten niin osoittaessa on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin haittojen vähentämiseksi esimerkiksi läjittämällä murskekasoja tai siirtämällä työmaan koneita ja / tai laitteita melusuojaksi häiriintyvien kohteiden suuntaan (YSL 4, 43 ja 46 ). 6. Poltto-, voitelu- ja räjähdysaineita sekä metyleenikloridia ja muita toiminnassa mahdollisesti käytettäviä kemikaaleja ei saa varastoida louhinta- alueella enempää ja pidempään kuin kullakin toimintajaksolla tarvitaan. Kemikaalien (myös jätekemikaalit) käsittelyssä ja varastoinnissa on noudatettava kemikaalilainsäädännön ohjeita ja määräyksiä. Kemikaalien käsittelyssä on huolehdittava, ettei niitä pääse valumaan vesistöön tai maaperään ja sitä kautta pohjavesiin. Metyleenikloridin varastointi ja käsittely on tehtävä käyttöturvallisuusohjeiden esittämien tietojen mukaisesti. Aineen haihtuminen varastoinnin aikana on estettävä (YSL 4 ja 43 ). 7. Toiminnassa syntyvien jätteiden käsittelyssä on noudettava jätelain määräyksiä sekä Kuhmon kaupungin jätehuoltomääräyksiä. Alueen yhdyskuntajätehuolto tulee järjestää siten, ettei jätteistä aiheudu epäsiisteyttä, roskaantumista eikä muutakaan haittaa ympäristölle tai terveydelle (YSL 46, JL 6 ja 51, Jhm 2 5 luvut). 8. Mikäli toiminta-alueella varastoidaan toimintajakson aikana ongelmajätteitä, on ongelmajätteen varastointipaikka varustettava tiiviillä

8 pohjarakenteella ja reunakynnyksellä mahdollisten nestemäisten ongelmajätevuotojen leviämisen estämiseksi. Mahdolliset ongelmajätteet tulee toimittaa välittömästi toimintajakson päätyttyä asianomaisen ongelmajätteen vastaanottajalle, jolla on lupa kyseisen jätteen vastaanottamiselle, varastoimiselle tai käsittelylle. Ongelmajätteistä on pidettävä kirjaa, joka on pyydettäessä esitettävä ympäristölupaviranomaiselle (YSL 46, JL 6 ja 51, Jhm 2 5 luvut). 9. Kuormaus- ja ajoneuvokaluston huolto- ja korjaustoiminta on lupahakemuksen tarkoittamalla toiminta-alueella kielletty lukuun ottamatta vähäistä osien vaihtoon rinnastettavaa toimintaa, jossa ei synny ongelmajätteitä (YSL 4 ja 43 ). 10. Toiminta-alueelta kertyviä valumavesiä ei saa johtaa läheisiin vesistöihin laskeviin ojiin tai puroihin. Tarvittaessa valumavesille on rakennettava maaperäkäsittely, jonka rakenteet on hyväksytettävä ympäristölupaviranomaisella (YSL 4, 43 ja 46 ). 11. Toimintajakson aloittamisesta on ilmoitettavakirjallisesti kaksi viikkoa etukäteen ympäristölupaviranomaiselle ympäristöluvan määräysten ja Kainuun maakunta-kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollolle terveydensuojelullisen ja kemikaalivalvonnan mahdollistamiseksi (YSL 46 ). 12. Poikkeuksellisissa tapahtumissa on luvan saajan ryhdyttävä välittömästi tarvittaviin toimenpiteisiin vahingollisten vaikutusten torjumiseksi ja ilmoitettava niistä ympäristölupaviranomaiselle. Lupapäätöksen tarkoittamien toimintojen ulkopuolisille mahdollisesti aiheuttamista vahingoista sekä toimintoihin kohdistuvista valituksista on välittömästi ilmoitettava ympäristölupaviranomaiselle (YSL 43 ja 62, YSA 30 ). 13. Luvan saaja on velvollinen esittämää ympäristölupaviranomaiselle uuden lupahakemuksen, mikäli toiminnassa tapahtuu olennainen muutos (YSL 43 ja 81, YSA 14 ja 30 ). 14. Mikäli hakemuksen mukainen toiminta päättyy vuokra-alueella sen ollessa luvan saajan hallinnassa, on luvan saajan ilmoitettava siitä ympäristölupaviranomaiselle ja poistettava kiinteistöltä toiminnan vaatimat rakenteet ja laitteet. Luvan saajan on myös ilmoitettava ympäristölupaviranomaiselle, mikäli alueen maankäyttö muuttuu tai muutoin ilmenee, että toiminnasta aiheutuu maaperän pilaantumista taikka muuta ympäristö- tai terveyshaittaa. Luvan saajan on esitettävä uudelle omistajalle tai haltijalle käytettävissä olevat tiedot alueella harjoitetusta toiminnasta sekä jätteistä tai aineista, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista (YSL 43 ).

9 Lupamaksu: Kuhmon kaupungin teknisen lautakunnan valvontajaosto perii hyväksymänsä Kuhmon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksan 3 : maksutaulukon malmien tai mineraalien kaivaminen tai maaperän ainesten otto -kohdan nojalla lupamaksuna 1350 euroa. Lupamaksu peritään vain yhdestä ympäristölupaa vaativasta toiminnasta, koska taksan soveltaminen useammalle toiminnalle, jolle tällä päätöksellä myönnetään ympäristölupa, johtaa toimintojen luonne ja merkitys huomioon ottaen kohtuuttoman suureen maksuun (taksan mukainen maksu kivenlouhimolle on euroa, murskaamolle euroa). Ympäristölupahakemuksen vireilletulo on julkaistu Kuhmon kaupungin virallisilla ilmoitustauluilla, sekä paikallislehti Kuhmolaisessa Päätös annetaan julkipanon jälkeen Päätöstä koskeva ilmoitus on julkipantuna kaupungin ilmoitustaululla Päätöksen voimassaoloaika: Lupa on voimassa toistaiseksi. Mikäli luvan saaja jatkaa toimintaansa alueella jälkeen, on sen jätettävä lupamääräysten tarkistamista koskeva hakemus toimivaltaiselle ympäristölupaviranomaiselle viimeistään Hakemuksessa tulee olla selvitykset toiminnan laajuudesta, käytössä olevista ympäristönsuojeluratkaisuista, parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamisesta toiminnassa sekä yhteenveto mahdollisista tarkkailutuloksista. Velvoite annetaan ympäristönsuojelulain 55 :n nojalla. Päätöksen antamisesta kuulutetaan Kuhmon kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja kuulutuksen julkaisemisesta ilmoitetaan paikallislehdissä. Perustelut: Kallionkiviaineksen louhinta, louheen murskaus ym. päällystemateriaalijätteen väliaikainen varastointi, murskaus ja hyödyntäminen saattavat aiheuttaa ympäristön roskaantumista sekä maaperän, pohjaveden ja vesistön pilaantumisvaaraa. Lisäksi varsinkin louheen murskaus on varsin meluisa ja pölyävä työvaihe ja siitä voi aiheutua haittaa ympäristössä sijaitseville kiinteistöille sekä luonnon virkistyskäytölle. Noudattamalla ympäristölupapäätöksen lupamääräyksiä ympäristön roskaantumis- ja pilaantumisriskiä sekä syntyvää melu- ja pölyhaittaa voidaan vähentää. Louhintaan liittyviä poraus- ja räjäytystöitä, louheen kuormausta taikka

10 louheen, puretun päällystemateriaalin murskausta ei saa aloittaa aamuisin ennen klo 7:ää, koska valtioneuvoston päätöksen n:o 993/1992 melutason ohjearvoista tarkoittama yöaika on klo Lisäksi näiden toimintojen harjoittaminen kielletään vilkkaimpana kesäloma-aikana vuosittain , koska tällöin niistä mahdollisesti aiheutuva haitta ympäristössä sijaitsevien kiinteistöjen ja luonnon virkistyskäytölle on suurimmillaan. Louhinta-alueelta peräisin olevat valumavedet ovat käytettävien räjähdysaineiden takia typpipitoisia. Lisäksi vedet sisältävät louheen murskauksesta peräisin olevia hienojakoisia aineksia. Estämällä valumavesien pääsy läheisiin vesistöihin laskeviin ojiin ja puroihin sekä rakentamalla tarvittaessa maaperäkäsittely valumavesien käsittelemiseksi voidaan lupahakemuksen tarkoittamien toimintojen aiheuttama vesistökuormitus ennalta ehkäistä tai ainakin sitä merkittävästi vähentää. Hakemuksen tarkoittamissa toiminnoissa mahdollisesti syntyvien jätteiden aiheuttamaa ympäristön pilaantumisen riskiä vähennetään asettamalla vaatimus mahdollisen ongelmajätteiden varastointipaikan varustamisesta asianmukaisilla rakenteilla ja toimittamalla ongelmajätteet välittömästi toimintajakson jälkeen asianmukaiseen keräyspaikkaan. Toiminnasta aiheutuvaa ympäristön pilaantumisvaaraa pienennetään lupamääräyksillä Mahdollisesta pilaantumisesta aiheutuvien haittojen vähentämiseksi annetaan lupamääräys 12. Ympäristön roskaantumisen ehkäisemiseksi sekä jätehuollon asianmukaiseksi järjestämiseksi annetaan lupamääräykset 7 ja 8. Viranomaisvalvonnan mahdollistamiseksi annetaan lupamääräykset 5, 8, 11 ja 12. Toiminnan mahdollisen muuttumisen johdosta annetaan lupamääräys 14 ja toiminnan mahdollisen päättymisen johdosta annetaan lupamääräys 14. Sovelletut oikeusohjeet: Ympäristönsuojelulaki (YSL) 4, 7, 28, 41-43, 46, 62, 81, 101, 103 a Ympäristönsuojeluasetus (YSA) 1, 14 ja 30 Jätelaki (JL) 6 ja 51 Kainuun jätehuollon kuntayhtymän jätehuoltomääräykset Valtioneuvoston päätökset (VNp) n:o 993/1992 ja n:o 861/1997 Tiedoksi: Kainuun ELY-keskus Kuhmon ympäristönvalvontaviranomainen

11 MUUTOKSENHAKU: Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeudelle. Valitusosoitus on liitteenä. Päätöstä on noudatettava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, ellei valitusviranomainen toisin määrää.

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri Teknisen lautakunnan valvontajaosto 48 23.11.2011 MORENIA OY YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS HUOTARINVAARA 137/8/86/2011 VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri 16.11.201 Ympäristölupa soran murskaukseen ja varastointiin,

Lisätiedot

Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Vattuvaaran kallioalueelle

Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Vattuvaaran kallioalueelle KUHMO ASIA: Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Vattuvaaran kallioalueelle VIREILLETULO: 18.2.2014 HAKIJA: KIINTEISTÖ: Destia Oy Heidehofintie 2 01300 Vantaa Kuhmon

Lisätiedot

Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Arolan kallioalueelle

Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Arolan kallioalueelle KUHMO ASIA: Ympäristölupa kallion murskaukseen, varastointiin sekä asfaltin valmistukseen Arolan kallioalueelle VIREILLETULO: 18.2.2013 HAKIJA: KIINTEISTÖ: Morenia Oy Veteraanikatu 5 PL 81 90101 Oulu Kuhmon

Lisätiedot

KUHMO. Ympäristölupa kivenlouhimolle, murskaamolle, asfalttiasemalle sekä (puretunasfaltti) jätteen laitosmaiselle käsittelylle VIREILLETULO: 4.3.

KUHMO. Ympäristölupa kivenlouhimolle, murskaamolle, asfalttiasemalle sekä (puretunasfaltti) jätteen laitosmaiselle käsittelylle VIREILLETULO: 4.3. KUHMO ASIA: Ympäristölupa kivenlouhimolle, murskaamolle, asfalttiasemalle sekä (puretunasfaltti) jätteen laitosmaiselle käsittelylle VIREILLETULO: 4.3.2011 HAKIJA: KIINTEISTÖ: Destia Oy Heidehofintie 2

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA Teknisen lautakunnan valvontajaosto 45 24.09.2014 MORENIA OY MAA-AINESLUPAHAKEMUS KUIKKALOUHETIN KALLIOALUE 50/8.86/2014 VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri 9.9.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Teknisen lautakunnan valvontajaosto 15.05.2017 AIKA 15.05.2017 klo 16:00-16:16 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Puro KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 1

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

Ympäristölupa, Kallio + asfaltti, Kalliosuo, Kalliomurske 084-402-26-135 ym

Ympäristölupa, Kallio + asfaltti, Kalliosuo, Kalliomurske 084-402-26-135 ym Tekninen lautakunta 90 18.05.2011 Ympäristölupa, Kallio + asfaltti, Kalliosuo, Kalliomurske 084-402-26-135 ym TEKNLK 90 Valmistelija: ympäristösihteeri Jussi Muilu, p. 0400 519 572, jussi.muilu@haukipudas.fi

Lisätiedot

Lausunto maa-aineslupahakemuksesta, Lemminkäinen Infra Oy / Kulennoisten kylän Harjulan tila RN:o 9:105

Lausunto maa-aineslupahakemuksesta, Lemminkäinen Infra Oy / Kulennoisten kylän Harjulan tila RN:o 9:105 Rakennus- ja ympäristölautakunta 23 28.01.2015 Lausunto maa-aineslupahakemuksesta, Lemminkäinen Infra Oy / Kulennoisten kylän Harjulan tila RN:o 9:105 747/51/514/2014 RAKYL 23 Selostus: Savonlinnan kaupungin

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Ympäristölupa kivenlouhinta- ja murskaustoiminnalle

Ympäristölupa kivenlouhinta- ja murskaustoiminnalle SAVONLINNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.5.2016 ASIA: Ympäristölupa kivenlouhinta- ja murskaustoiminnalle VIREILLETULO: 23.3.2016 HAKIJA: Jukka Konnu (Y-tunnus

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 27.5.2015 7 340/15 Ympäristösihteeri. Yhteyshenkilö: Asko Putto. p.

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 27.5.2015 7 340/15 Ympäristösihteeri. Yhteyshenkilö: Asko Putto. p. Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Destia Oy Korjaamotie 5 49400 Hamina Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Ympäristölupa asfalttijätteen murskaukselle ja hyötykäytölle maarakentamisessa

Ympäristölupa asfalttijätteen murskaukselle ja hyötykäytölle maarakentamisessa Rakennus- ja ympäristölautakunta 87 20.05.2015 Ympäristölupa asfalttijätteen murskaukselle ja hyötykäytölle maarakentamisessa 59/58/585/2015 RAKYL 87 Selostus: Savonlinnan kaupungin kunnallistekniset palvelut

Lisätiedot

Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle käsittelytoiminnalle, Lemminkäinen Infra Oy

Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle käsittelytoiminnalle, Lemminkäinen Infra Oy Rakennus- ja ympäristölautakunta 76 22.04.2015 Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle käsittelytoiminnalle, Lemminkäinen Infra Oy 46/58/585/2015

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 Etelä-Suomi 11.12.2013 Naantalin kaupunki Kaupunginhallitus PL 43 21101 NAANTALI!/. C:'.?('. ()(/ Viite Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen/

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle, louheen ja murskeen lastaukselle.

Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle, louheen ja murskeen lastaukselle. Ympäristölautakunta 73 30.10.2014 Ympäristölupa, Suomussalmen KTK Oy, kivenmurskaus YMP 73 Suomussalmen KTK Oy, Juntusrannantie 9, 89600 Suomussalmi, hakee ympäristölupaa kallion louhinnalle, rikotukselle,

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA KFS Finland Oy Kellokukantie 4 01300 Vantaa Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

Liperin kunnan Taipaleen kylän tilalle Hiekkasärkkä RN:o 80:9 sijoitettavaa murskausasemaa koskeva ympäristölupapäätös.

Liperin kunnan Taipaleen kylän tilalle Hiekkasärkkä RN:o 80:9 sijoitettavaa murskausasemaa koskeva ympäristölupapäätös. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 2 / 2015 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2015 ASIA HAKIJA Liperin kunnan Taipaleen kylän tilalle Hiekkasärkkä RN:o 80:9 sijoitettavaa murskausasemaa

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen ja toiminnan laajentamiseen

Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen ja toiminnan laajentamiseen Teknisen lautakunnan valvontajaosto 21 23.04.2014 YMPÄRISTÖLUPA RAIMO PÄÄKKÖNEN ELÄINSUOJAN RAKENTAMISELLE VALVJAOS 21 Ympäristönsuojelusihteeri 10.4.2014 Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12 Tekninen lautakunta 6 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Kuljetuspolar Oy:lle Teknltk 6 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija Kuljetuspolar

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Ympäristölautakunta 30.3.2011

Annettu julkipanon jälkeen Ympäristölautakunta 30.3.2011 SAVONLINNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Ympäristölautakunta 30.3.2011 ASIA: Ympäristölupa kivenmurskaustoiminnalle VIREILLETULO: 4.2.2011 HAKIJA: KIINTEISTÖ: Maansiirto ja auraus Laamanen

Lisätiedot

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014)

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014) Pirkkalan kunta Ympäristöpäällikkö Viranhaltijapäätös 03.06.2014 2/2014 Sivu 1 1402 Taipaleentie 157 23660 Kalanti Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, (Dnro YMP 320/1402/2014)

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutustyö osoitteessa Risupadontie 1-5 HEL 2017-000392 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä Ympäristölautakunta 31 07.03.2013 Ympäristölautakunta 41 11.04.2013 Ympäristölautakunta 62 06.06.2013 Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta 29.4.2015

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta 29.4.2015 SAVONLINNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta 29.4.2015 ASIA: Ympäristölupa tietylle alueelle sijoitettavalle siirrettävälle murskaamolle ja jätteen ammattimaiselle

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438 PÄÄTÖS Helsinki 16.10.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 263 115 No YS 1438 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 80 Lemminkäinen Talo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Capellanaukio 1, Kalasatama HEL 2016-004638 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely. INFRA ry Tiina Olin

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely. INFRA ry Tiina Olin Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan tarve Maa-aineslupa tarvitaan kiven, soran, hiekan, saven ja mullan ottamiseen pois kuljetettavaksi taikka paikalla varastoitavaksi

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta Kaavin kunta VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Ympäristösihteeri 29.08.2017 2 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Ympltk 36 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola

Ympltk 36 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola Ympäristölautakunta 36 27.11.2014 Kauhavanseudun Autoilijat / ympäristölupa Ympltk 36 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa haetaan

Lisätiedot

sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2014 Ympäristölupa kalliokivilouhinnalle ja murskaamiselle/juva.

sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2014 Ympäristölupa kalliokivilouhinnalle ja murskaamiselle/juva. RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y X/2014/Juva Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- PL 5 sessa lupa-asiassa. 58901 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2014 ASIA HAKIJA Ympäristölupa kalliokivilouhinnalle

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 193/11.01.00.00/2018 Pvm 21.2.2018 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2018 ASIA HAKIJA Haapasora Oy:n louhinta- ja murskaustoiminnan

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Viranhaltijapäätös 1/6 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2018 Dnro 2356/11.01.00/2018 Asia Ilmoituksen tekijä Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Destia Oy Vanhatie

Lisätiedot

Antopäivä 28.6.2010 Diaarinro 1916/2010

Antopäivä 28.6.2010 Diaarinro 1916/2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä 28.6.2010 Diaarinro 1916/2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukainen muutos kalliokiven louhintaa

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA. Kumilan kyla. Tila Juho Kula 5:65. Inie.-net'SalikODOsb. wwh lemminkainen fi Lemminkainen MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Tilalle Juho Kula 636-416-5-65 10.3.2014 Poytyan kunnan Kumilan kylassa 1 (7) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA POYTYAN KUNTA Kumilan kyla Tila Juho Kula 5:65

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 197 NHP-Yhtymä Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintaja murskaustyö, Kuninkaantammenkierto 10-12 HEL 2016-009702 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot