PKo Suomen Rotary - Finlands Rotary ry 1/10

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "5.5.2013 PKo Suomen Rotary - Finlands Rotary ry 1/10"

Transkriptio

1 PKo Suomen Rotary - Finlands Rotary ry 1/10 TOIMINTASUUNNITELMA Suomen Rotary - Finlands Rotary ry:n piireille tarjoamat palvelut Suomen Rotary Finlands Rotary ry on Suomen rotarypiirien hallinnollisia palveluja tuottava yhdistys, joka toimii Rotary Internationalin toimiluvalla. Toimilupaa ei enää tarvitse uudistaa. Suomen Rotary ry:n ja Rotarytoimiston antamat palvelut piireille ja klubeille perustuvat piirien piirineuvotteluissaan tekemiin päätöksiin Suomen Rotaryn hoidettavaksi annetuista tehtävistä. 1 Palvelut Tiivistelmä Suomen Rotarytoimiston johtosäännöstä kohdasta Suomen Rotary ry:n tarjoamat palvelut, joiden käytöstä piirit päättävät vuosittain piirineuvotteluissaan. Suomen Rotarytoimiston hoito Rotarypiirien, nuorisovaihdon ja Lääkäripankin rahaliikenteen, kirjanpidon, tilinpäätösten ja tilintarkastusten hoitaminen Tulevien kuvernöörien valmennustilaisuuden järjestäminen Jäsenrekisterin ylläpito ja valvonta Suomen rotarymatrikkelin ja muiden painotuotteiden julkaisu ja jakelu Rotary Internationalin julkaisujen kääntäminen suomeksi Suomen Rotaryn nettisivujen ylläpito Rotary Norden-lehden jakeluosoitteistot ja lehden laskutus Suomen Rotaryn arkiston hoito Yhteydenpito Suomen Rotarya vastaaviin pohjoismaisiin ja muihin kansainvälisiin organisaatioihin Rotarymerkkien käyttöoikeuden ja -tavan valvonta 2 Maksut Suomen Rotary Finlands Rotary ry:n syyskokouksessa 2012 päätettiin jäsenmaksuksi rotaryvuodelle ,50 / jäsen (Viro 21 /jäsen). Jäsenmaksua korotettiin 2 eurolla johtuen jäsenmäärän (=maksajien) oleellisesta vähentymisestä ja yleisestä kustannustason noususta. Jäsenmaksu sisältää myös Rotary Norden-lehden tilausmaksun (9,00 / vuosi). Jäsenmaksu peritään kahdessa erässä lokakuussa ja maaliskuussa. Mainitun jäsenmaksun lisäksi piireiltä peritään käytön mukaan korvaus erilaista tapauskohtaisista palveluista erikseen sovittavilla hinnoilla. Piirineuvotteluiden päätösten mukaisesti Suomen Rotary laskuttaa piirien jäsenmaksujen lisäksi SR:n jäsenmaksun sekä kehitysyhteistyöprojekteina toteutettavien Suomen Rotaryn Lääkäripankin että Afganistanin Poliorokotushankkeen omavastuumaksut sekä mahdolliset muut piirien päättämät maksut.

2 3 Piirien Suomen Rotarylle antamien hallinto- ja palvelutehtävien hoitaminen Aiemmin mainittujen tehtävien hoitamiseksi Rotarytoimistossa on kaksi palkattua henkilöä. Jaana Hertell-Amokrane hoitaa piirien, Suomen Rotaryn, nuorisovaihdon ja Lääkäripankin maksuliikenteen, kirjanpidot ja tilinpäätökset. Ulla Railovaara hoitaa klubien ja piirien jäsenpalveluita sekä ylläpitää verkkosivuja. Suomen Rotaryn ja rotarytoimiston päivittäisestä toiminnasta ja hallinnosta vastaa Suomen Rotaryn pääsihteeri toimenkuvansa mukaisesti. SR:n monipiiriorganisaatiot, toimikunnat ja työryhmät tekevät runsaasti arvokasta työtä toimenkuviensa mukaisesti. 4 Monipiiriorganisaatioiden toiminta 4.1 Nuorisovaihdon monipiiritoiminta Nuorisovaihdon monipiiriorganisaation puheenjohtaja toimii PDG Heikki Arkela (D1380/Kauhajoki Aron RK), varapuheenjohtaja Liisa Stjernberg (D1420/ Helsinki City West) ja jäseninä kunkin piirin nimeämät henkilöt. Nuorisovaihdon toimintasuunnitelma on erillisessä liitteessä 1. 2/ Suomen Rotaryn Lääkäripankin (RDBF) monipiiritoiminta Rotary Doctor Bank Finland eli Lääkäripankki jatkaa Suomen Rotary ry:n monipiiriorganisaationa. Lääkäripankin johtoryhmän puheenjohtajana toimii PDG Jouko Tuomisto (D 1430 / Kuopio-Veljmies RK) ja jäseninä erikseen nimetyt henkilöt. Lisäksi jokaisessa piirissä on nimettynä Lääkäripankin yhteyshenkilö. Lääkäripankki rekrytoi suomessa laillistettuja lääkäreitä ja hammaslääkäreitä lähetettäväksi Tansaniaan toimimaan palkattomassa vapaaehtoistyössä valituissa Tansanialaisten evankelisluterilaisten hiippakuntien ylläpitämissä sairaaloissa. Lääkärien matkoihin ja muihin kuluihin on saatu tukea ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista 85 % ja rotaryklubit ovat vastanneet 15 % osuudesta. Toimintakaudelle on haettu uutta rahoitusta. Seuraavalle toimintakaudelle suunnitellaan ainakin kahdessa sairaalassa tehostettua koulutustoimintaa, yhdessä opetussairaalassa erikoislääkärien koulutusta ja yhdessä alueellisessa sairaalassa äitiysneuvola-synnytyskäytäntöjen koulutusta lääkäri-hoitajatiimeihin pyrkien. Muissa sairaaloissa työn ohessa annettava koulutus on kliinistä opastamista. Toimintasuunnitelmaan kuuluu johtoryhmän toiminnan jatkaminen hajautetun vastuun periaatteella. Johtoryhmään kuuluu neljä koordinaattoria, joista kaksi on lääkäreitä ja kaksi hammaslääkäreitä. Talous- ja tiedotusasiat on selvästi osoitettu vastuuhenkilöille. 5 Piirien yhteisten toimikuntien toiminta 5.1 Koulutustoimikunta Toimikunnan puheenjohtaja on PP Erja Vihervaara (D1410 / Turku Samppalinnan RK) ja jäseninä piirien piirikouluttajat. Toimikunnan toimintasuunnitelma on erillisessä liitteessä 2.

3 3/ Julkaisutoimikunta Toimikunnan puheenjohtajana toimii PDG Juhani Hannila (D 1400 / Oulun RK) ja jäseninä ovat erikseen nimetyt henkilöt. Toimikunnan toimintasuunnitelma on erillisessä liitteessä IT-toimikunta Toimikunnan puheenjohtaja on PP Markus Saartio (D 1420 / Verkkoklubi) ja jäseninä ovat piirien IT-vastaavat. Toimikunta järjestää klubeille vuosittaisen kilpailun parhaista nettisivuista. Toimikunta on mukana SR:n tarjoamien koulutus- ja ohjemateriaalien ajantasaisuuden tarkistamisen inventaarissa tehden tietotekniikkaan ja tietojärjestelmiin liittyviin aineistoihin tarvittavat päivitykset. Kansallisen jäsentietojärjestelmämme ja RI:n Member Access-järjestelmän integroiminen on otettu käyttöön, mutta klubien ohjeistaminen ja tukeminen uuden raportointitavan käytössä on vielä tarpeen. Pieniä muutoksia ja lisäyksiä järjestelmään tehdään edelleen. Tavoitteena on SR:n hoitamien piirilaskutusten kehittäminen siten, että laskutus hoituisi jäsentietojärjestelmän laajennuksella nykyisen manuaalisen ja työlään menettelyn sijaan. Kannustetaan, aktivoidaan ja tuetaan verkkokokoustekniikan hyödyntämistä SR:n ja piirien kokouksissa. PDG Markku Kalliomäki on tehnyt arvokasta työtä jäsentietojärjestelmän integroinnissa, verkkosivujen uudistamisessa ja ylläpidossa, yhteydenpidossa järjestelmätoimittajiin ja RI:n dataorganisaatioon sekä testauksessa ja ohjeistuksessa. Hänen asiantuntemustaan tarvitaan jatkossakin, mutta hänen lukuisten tehtäviensä siirtämistä uusille henkilöille on ryhdyttävä valmistelemaan. 5.4 Käännöstoimikunta Toimikunnan puheenjohtajana toimii PDG Rune Eklund (D 1410 / Turku Kupittaan RK) ja jäseninä ovat nimetyt henkilöt, jotka toimivat englanti-suomi ja suomi-ruotsi ryhmissä. Käännöstoimikunta kääntää englannista suomeksi RI:n virallista aineistoa, kuten Rotaryn Käsikirja, Perustietoa Rotarysta, Rotarysäätiön Pikaopas sekä RI:n Presidentin teema ja ohjelmajulistusesite. Seuraava uusi Rotaryn Käsikirja tulee käännettäväksi vuoden 2013 lopulla RI:n sääntövaltuuskunnan kokouksen aiheuttamien uudistusten pohjalta. Toimihenkilöopaskirjojen päivityksiä tehdään tarpeen mukaan. Käännöstoimikunta myös avustaa tarvittaessa Suomen Rotaryn ja sen toimikuntien aineistojen ja tiedotteiden käännöstyössä pääasiassa suomesta ruotsiksi TRF -yhteistoimintarengas Yhteistoimintarenkaan puheenjohtaja on PDG Leila Risteli (D1400/ Oulun Pohjoinen RK) ja jäseninä piirien TRF -komiteoiden puheenjohtajat. Säätiön apurahajärjestelmän uudistumisen johdosta koulutus anomusten tekoon on tarpeen, mutta innostamistakaan ei saa unohtaa. Vuosirahaston lahjoitukset ovat laskeneet, kun lahjoituksia on tehty PolioPlus rahastoon. Piiriapurahat ovat mahdollisia vain vuosirahastoon tehtyjen lahjoitusten perusteella. Keväällä 2014 järjestetään omarahoitteinen perinteinen vuosittainen valtakunnallinen rotarysäätiöseminaari Tampereella.

4 4/ EndPolioNow -työryhmä (EPN -ryhmä) EPN -työryhmän tehtävänä on varmistaa polion hävittämiskampanjan rahoituksen jatkuminen Suomessa. Bill Gatesin säätiön uuden lahjoituksen johdosta myös rotarien tulee jatkaa keräystä. Olemme lähellä tavoitteen saavuttamista. Ryhmän vastuu henkilö on PDG Matti Honkala (D1400 / Pietari Brahen RK) ja sen jäseniä ovat piirien nimeämät henkilöt. Hakemus kehitysyhteistyöprojektin jatkumiselle varojen saamiseksi poliorokotuksiin Afganistanissa on tehty UM:lle keväällä Omavastuuosuuden hankkimiseksi piireille suositellaan, että ne päättäisivät kerätä omavastuuosuuden samalla tavalla kuin lääkäripankin toiminnassa tehdään. Rahat lisättynä UM:n osuudella tilitetään PolioPlus -rahastoon ja WHO huolehtii rokottamisesta. Pisteet PHF:in saamiseksi eivät näy MA:ssa, mutta ne on osoitettu piireille ja ovat kuvernöörien käytettävissä. Valtakunnallisen kansalaiskeräyksen lupa päättyy elokuussa, eikä uutta lupaa haeta. Tuotto tilitetään klubikohtaisesti PolioPlus -rahastoon, joten se kartuttaa klubin PHF pisteitä. Klubien toivotaan ilmoittavan työryhmälle myös muista omista polion hävittämiseen liittyvistä rahan keräystapahtumistaan, jotta niistä voidaan kertoa Suomen Rotaryn kotisivuilla. 6 Suomen kansallinen DGE -valmennus Suomen Rotaryn järjestämä perinteinen tulevien kuvernöörien ( ) valmennus, ns. DGE -info, pidetään viikonloppukoulutuksena Rotary Norden-lehti Pohjoismaiden yhdessä julkaiseman Rotary Norden-lehden toimituskunnassa Suomen toimittajana toimii Rolf Gabrielsson (D 1420 / Borgå Rotaryklubb - Porvoon RK). Suomen edustajana lehden edustajistossa on PDG Börje Thorström (D 1420 / Ekenäs RK) Varaedustaja on PDG Leila Risteli (D 1400 / Oulun Pohjoinen RK) Lehden administraattorina toimii edelleen PDG Timo Katajisto (D 1380 / Kauhajoen RK). Lehden hallituksessa Suomen edustajina on edelleen PDG Timo Katajisto. 8 Yhteydenpito vastaaviin pohjoismaisiin organisaatioihin Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan välillä käynnistyi muutama vuosi sitten yhteistyö, minkä tavoitteena oli maakohtaisten keskitettyjen palveluiden ja toimintamallien kehittäminen sekä tietotekniikan alueella saada aikaan yhteispohjoismainen ratkaisu kansallisten ja RI:n jäsen-tietokantojen integroimiseksi. Viimeksi mainittu tavoite on saavutettu ja yhteistyö jatkuu. Toimintasuunnitelma liitteineen on käsitelty SR:n yhdistyskokouksessa

5 5/10 Liite 1 9 Rotary Multidistrict Youth Exchange FINLAND Districts , Heikki Arkela, Chairman Nevatie 8, FI Kauhajoki, Finland; tel: +358 (0) Toimintasuunnitelma Yleistä Suomen Rotaryn nuorisovaihdon monipiiriorganisaatio Nuorisovaihto on yksi näkyvimmistä ja tunnetuimmista Rotaryn toimintamuodoista Suomessa. Eri vaihtomuotojen volyymejä pyritään pitämään vähintäänkin nykyisellä tasolla. 2 Suomen Rotaryn nuorisovaihdon monipiiriorganisaatio Puheenjohtajana toimii neljättä vuotta PDG Heikki Arkela ja varapuheenjohtajana jatkaa Liisa Stjernberg. Organisaation toimijat ja työnjako on nähtävissä Suomen Rotaryn matrikkelin alkusivuilla. 3 Monipiiriorganisaation kokoukset Suunnitellut kokoukset ajoittuvat seuraavasti: Karkussa saapuvien vaihto-oppilaiden orientoitumisleirin yhteydessä Monipiirin kehittämispäivät Tampereella Karkussa saapuvien vaihto-oppilaiden orientoitumisleirin yhteydessä Lahdessa lähtevien vaihto-oppilaiden valtakunnallisen koulutustilaisuuden yhteydessä 4 Vaihtotoiminta Kesävaihtoa on 17 maan ja vuosivaihtoa 27 maan kanssa. Uusia vaihtomaita haetaan aktiivisesti. Leirivaihtoa on maan kanssa; määrä vaihtelee vuosittain. Kesällä 2013 vaihtoon lähtevien oppilaiden määrät ovat seuraavat: vuosivaihto 139, kesävaihto 42, leirivaihto 36 eli yhteensä 217 nuorta. Leirivaihtoa varten viisi Suomen kuudesta piiristä järjestää heinä-elokuussa kukin oman leirin, jotka monipiiri rahoittaa. Ensi kesänä yhteensattumien vuoksi järjestetään vain neljä leiriä ja niille tulee 80 nuorta. 5 Koulutus ja tiedottaminen 5.1 Tulevien kuvernöörien koulutus

6 6/10 Monipiirin puheenjohtaja kertoo tuleville kuvernööreille nuorisovaihdosta syksyn DGE koulutuksessa. 5.2 Klubien nuorisovaihtotiimit Nuorisovaihdon sertifiointimääräysten edellyttämästä nuorisovaihtoasiamiesten koulutuksesta huolehtii kukin piiri erikseen PETSin yhteydessä järjestetyissä koulutustilaisuuksissa ja erillisissä koulutustilaisuuksissa, joita monesti pidetään lähtevien oppilaiden valmennustilaisuuksien yhteydessä. Koulutustilaisuuksiin osallistuminen on edellytys sille, että klubi voi olla mukana nuorisovaihdossa. 5.3 Lähtevät vuosivaihto- ja kesävaihto-oppilaat ja heidän vanhempansa Lähtevien vuosi- ja kesävaihto-oppilaiden ja heidän vanhempiensa koulutus on järjestetty nelivaiheisena. Ensimmäinen tilaisuus on klubin ja piirin järjestämät haastattelut ja valintatilaisuus. Tätä seuraavat kunkin piirin järjestämät koulutustilaisuudet vaihto-oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Pääkoulutustilaisuus on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään Lahdessa Leirivaihto-oppilaat Klubit kouluttavat lähtevät leirivaihto-oppilaat. 5.5 Saapuvat vaihto-oppilaat ja isäntäperheet Suomeen saapuville vaihto-oppilaille järjestetään klubien kustantama viikon mittainen orientoitumisleiri Karkun Evankelisella Opistolla. Kurssit pidetään ja Karkun opisto järjestää leirit nyt 68. ja 69. kerran! Kurssien päätöstilaisuudessa ovat mukana myös ensimmäiset isäntävanhemmat ja he saavat opastusta isäntäperheenä toimimiseen. Isäntäperheiden koulutusosio Karkussa on tärkeä kertauskurssi isäntäperheille ja paikkaustilaisuus koulutuksetta jääneille. Klubit kustantavat halukkaille vaihto-oppilaille vaihtovuoden lopulla (huhtikuussa elokuussa tulleille; marraskuussa tammikuussa tulleille) osallistumisen opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston yhdessä järjestämään suomen tai ruotsin kielen perustason YKI-kielitutkintoon. 5.6 Re-bound koulutus Palaavien vaihto-oppilaiden kotiinpaluun helpottamiseksi ja arvokkaan palautteen saamiseksi piirit järjestivät koulutus- ja palautetilaisuuden Suomeen palanneille vaihto-oppilaille syyskuussa. Palautetta saadaan myös netissä täytettävällä kyselylomakkeella. 5.7 Tiedottaminen Tärkein tiedon levittämisen väline on nuorisovaihdon kotisivut: Englanninkielinen nuorisovaihtokalenterimme on myös oiva tiedonvälittäjä ja eräänlainen käyntikortti kansainvälisissä nuorisovaihdon tilaisuuksissa. Se tekemistä jatketaan tulevalla kaudella. Paikallisiin ja valtakunnallisiin tiedostusvälineisiin pyritään saamaan Rotaryn nuorisovaihtoa koskevaa materiaalia. 6 Nuorisovaihdon kansainväliset tapahtumat 6.1 EEMA -konferenssi EEMA -alueen nuorisovaihtokonferenssi pidetään Roomassa Italiassa. Monipiiristä siihen osallistuvat Paavo Rönkkö, Jukka Isotalo, Matti Antikainen, Matias Granvik, Liisa ja Birger Stjernberg, Heikki Arkela. Konferenssi on erittäin tärkeä vaihtokontaktien solmimistilaisuus. Roomassa uudistamme virallisen anomuksemme järjestää EEMA -kokous Helsingissä. Anomus koskee syksyä Suomen Rotaryn hallitus tukee Suomen isännyysehdokkuutta.

7 7/ Nuorisovaihdon preconvention Monipiiri lähettää edustajansa RI:n Sidneyn touko-kesäkuussa pidettävän konferenssin edellä järjestettävään nuorisovaihtajien kokoukseen, joka on toinen merkittävä uusimman nuorisovaihtoa koskevan tiedon päivitystilaisuus ja kontaktien solmimistilaisuus. 7 Vaihto-oppilaiden tapaamiset ja matkat Monipiiriorganisaatio pyrkii luomaan maassa oleville vaihto-oppilaille piireittäin tai valtakunnallisesti matkoja ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on uusien elämyksien ja ystävien tapaamisen lisäksi vähentää painetta yksityiseen matkailuun, varsinkin sääntöjen vastaiseen matkailuun. 7.1 Piirien tapahtumat Piirit järjestävät vuosittain IB Camp nimellä tunnettuja vaihto-oppilastapahtumia. Ne ajoittuivat pääosin syksykuukausille. Joitakin tilaisuuksia järjestetään myös kevätkaudella. Jokainen piiri kutsuu vaihto-oppilaansa myös piirikonferenssiinsa sekä usein myös nuorisovaihtoasiamiesten koulutuspäivilleen. Monissa piireissä myös rotexit, eli entiset vaihto-oppilaat, järjestävät vaihtooppilaille tapahtumia. 7.2 Lapin matka Oppilaiden itsensä kustantama Lapinmatka järjestetään Muonioon. Rotarivalvojia on 4 ja rotex-tutoreita 7. Järjestelyistä vastaavat Birger Stjernberg ja Matti Antikainen. 7.3 Pietarin matka Oppilaiden itsensä kustantamalle Pietarin matka järjestetään huhtikuussa Ajankohta sovitetaan niin, ettei se satu yhtä aikaa minkään piirin piirikonferenssin kanssa. Matkan järjestelyistä vastaa Kari Tuominen apunaan TE-Matkat Kuopiosta. Rotarivalvojia lähtee 3 ja rotex-tutoreita EuroTour EuroTour 2014 (järjestyksessä 24.) järjestetään Järjestäjänä toimi Anneli Mustakallio. Matkalle lähtee 2 rotarivalvojaa ja 4 rotex-tutoria. Matkan käytännön järjestelyistä ja busseista vastaa Matkatoimisto Heta. 8 Apurahat Opetushallitukselta haetaan 3000 euron määrärahaa käytettäväksi taloudellisesti heikommassa asemassa olevien lähtevien vaihto-oppilaiden stipendeihin. Lisäksi Monipiiri budjetoi toiset 3000 euroa. Piireille myönnetään stipendisumma niiden lähettämien vaihto-oppilaiden lukumäärien suhteessa, joka summa sitten jaetaan oppilaille euron suuruisina stipendeinä. 9 Talous Ohjeistajana ja laskujen hyväksyjänä toimii Heikki Arkela. Kirjanpito hoidetaan Rotarytoimistossa.

8 8/10 LIITE 2 Suomen Rotaryn koulutustoimikunnan toimintasuunnitelma Koulutus- ym. materiaalit 1. Selvitetään suomen- ja ruotsinkielisten koulutusmateriaalien saavutettavuus klubeille ja ryhdytään tulosten vaatimiin toimenpiteisiin. 2. Suunnitellaan ja tuotetaan materiaalia klubien ja piirien käyttöön sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuuksista rotarytoiminnassa. Sosiaalisen median välineitä ja ohjelmia voivat olla esim. rotaryblogi, Facebook -tili, Adobe Connect pro ohjelman käyttö klubikokouksissa, wikityyppinen yhteiskirjoittelu ym. Koulutus 3. Pohditaan tulevien kuvernöörien valmennuksen sisältöä ja toteutustapaa. 4. Järjestetään klubikouluttajille valtakunnallinen seminaari säätiöseminaarin tapaan. 5. Järjestetään PR seminaari ja tehdään suunnitelma PR Grantin hakemiseksi. 6. Mainostetaan Rotary Leadership Instituuttia (RLI). 7. Suositellaan osallistumista D1400:n järjestämään kouluttajakoulutukseen (faculty trainig) Oulussa. Yhteistyö 6. Lisätään yhteydenpitoa muihin toimikuntiin ja SR:n hallitukseen sekä piireihin. 7. Kehitellään läheisempää yhteistyötä Rotary Nordeniin. 8. Pohditaan piirien yhteistyöstä VTT:n ja globaalien apurahojen hakemisessa Jäsenhankinta 8. Pohditaan keinoja uusien jäsenten saamiseksi rotarytoimintaan. Käytetään apua mm. Internetiä ja Facebookia. Koulutustoimikunnan hallituksen kokoukset 9. Pidetään hallituksen lähi kokouksia vähintään yksi syksyllä ja toinen keväällä. Muut mahdolliset kokoukset järjestetään Adobe Connect Pron avulla. Koulutustoimikunnalle avataan oma Facebook-sivu.

9 9/10 LIITE 3 Suomen Rotary Finlands Rotary ry / JHa JULKAISUTOIMIKUNNAN ROTARYVUODEN TOIMINTASUUNNITELMA Julkaisutoimikunnan tehtäväkuva on määrätty SR:n pysyväisohjeessa vuodelta Julkaisutoimikunnan jäsenet PDG Juhani Hannila, puheenjohtaja, Oulun Rotaryklubi / D 1400 PDG Markku Kalliomäki, Lempäälän Rotaryklubi / D 1390 Rtn Irene Muurinen, Helsinki City West Rotaryklubi / D 1420 AG Pentti Ruotsalainen, Pihtiputaan Rotaryklubi / D 1390 Ulla Railovaara, toimikunnan sihteeri, Rotarytoimisto Päätehtävät 1. Rotarymatrikkelin toimittaminen Toimikunnalla on tehtävässä usean vuoden kokemus. Kirjallisen matrikkelin toimittaminen kestää puoli vuotta. Aikataulu noudattaa aiempia vuosia. Jakelu toteutetaan kesäkuussa Tavoitteena on pitää matrikkelin taitto-, painatus- ja jakelukustannukset nykytasolla. Mainosten myyntiä jatketaan. Rakenteellisia tai laajuuteen liittyviä muutoksia ei ole odotettavissa. Matrikkeliin toimitetaan tarvittavat englannin- ja vironkieliset tekstit. Käännöstoimikunnan suomi-ruotsi -ryhmä osallistuu matrikkelin tekoon kääntämällä osan aineistosta ruotsiksi. 2. Suomen Rotaryn verkkosivuston ylläpito Julkaisutoimikunta vastaa verkkosivujen sisällöstä yhteistoiminnassa eri aihekokonaisuuksista vastaavien toimikuntien ja yksittäisten henkilöiden kanssa. Kääntäjäryhmä kääntää tarvittavat kohdat ruotsiksi. Matrikkelin "Siniset sivut", perustiedot Rotarysta ja ohjeita klubeille, julkaistaan verkkosivustolla. 3. Muu julkaisutoiminta Suomen Rotary julkaisee joko omissa nimissään tai Rotary Internationalin aineistoista käännettyinä esitteitä ja myyntituotteita. Myyntituotteita markkinoidaan klubeille ainakin syksyllä 2013.

10 Painotekninen sivu. 10/10

Suomen Rotary Finlands Rotary ry / Rotarytoimisto

Suomen Rotary Finlands Rotary ry / Rotarytoimisto Suomen Rotary Finlands Rotary ry Monipiirihallinto ja -palvelut Suomen Rotary Finlands Rotary ry / Rotarytoimisto Iso Roobertinkatu 9 C 17, 00120 Helsinki Puh. 09-640078 S-posti: palvelut.rotarytoimisto@rotary.fi

Lisätiedot

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa 05/2016 / MKa Rotaryjärjestön perusorganisaatio ja eri yksikköjen keskinäiset suhteet Rotaryklubi Kuvernööri ja piiriorganisaatio Suomen Rotary Rotary International 2 Rotaryklubi Suomen Rotary ry Rotarytoimisto

Lisätiedot

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle.

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle. ROTARYPIIRI 00 Toiminta rotaryvuonna 200 20 n rotaryvuoden teemana on RIP Ray Klinginsmithin teema Rakentaa yhteiskuntaa, yhdistää maanosia tai vapaasti muokaten Rotary toimii lähellä ja kaukana n toimintaa

Lisätiedot

Ole lahja maailmalle. Rotary Internationaalin Presidentti 2015-2016 K.R.Ravindran

Ole lahja maailmalle. Rotary Internationaalin Presidentti 2015-2016 K.R.Ravindran Ole lahja maailmalle Rotary Internationaalin Presidentti 2015-2016 K.R.Ravindran Pre-PETS / Post-PETS käsiteltyjä asioita: Vuosikello: mitä presidentin, sihteerin ja rahastonhoitajan pitää tehdä tiettyinä

Lisätiedot

Rotaryn tietojärjestelmät

Rotaryn tietojärjestelmät Rotaryn tietojärjestelmät piirihallinnon tukena DGE-info Tampereella 24.-25.8.2013 2005 2013 Markku Kalliomäki Suomen Rotary 2013 1 Tietovirtoja piireissä ja klubeissa Kirjeet, laskut, raportit RI SR Klubipressa

Lisätiedot

Rotaryn tietojärjestelmät

Rotaryn tietojärjestelmät Rotaryn tietojärjestelmät klubi- ja piirihallinnon tukena Markku Kalliomäki Suomen Rotary 2012 1 Tietovirtoja piireissä klubeissa Kirjeet, laskut, raportit RI SR Klubipressa / kuvernööri Sihteeri Jäsenistö

Lisätiedot

PER CAPITA MAKSUT PIIRIN KULUT YHTEENSÄ , , , ,77

PER CAPITA MAKSUT PIIRIN KULUT YHTEENSÄ , , , ,77 TALOUSARVIO VUODELLE 2017-2018 Vahvistettu piirineuvottelussa 11.3.2017 DGE Liisa Stjernberg Arvio Arvio Toteutunut Toteutunut Huom D 1420 2017-2018 2016-2017 2015-2016 2014-2015 19.2.2017 TUOTOT Rotareita

Lisätiedot

DGE-INFO Kokkola T E R V E T U L O A!

DGE-INFO Kokkola T E R V E T U L O A! DGE-INFO 27. 28.8.2011 Kokkola T E R V E T U L O A! Hyvät tulevien kuvernöörien puolisot, Me kaikki IPDG ja PDG- seuralaiset toivotamme teidät tervetulleeksi! Piirit Suomessa Piiri 1400 Pohjois-Suomi Pohjanmaa

Lisätiedot

Rotaryn tietojärjestelmät piirihallinnon tukena

Rotaryn tietojärjestelmät piirihallinnon tukena Rotaryn tietojärjestelmät piirihallinnon tukena DGE-info Tampereella 23.-24.8.2014 2005 2014 Markku Kalliomäki 1 Miten hallitset piirisi tietovirtoja? Näinkö.. vai näin? 2 Rotaryn tietojärjestelmät Suomen

Lisätiedot

TITLE KOULUTUKSEN AGENDA JA TAVOITTEET. Presidentti/sihteeri/rahastonhoitaja - tehtävät Jäsenrekisteri Maksut Raportoinnit Kalenteri

TITLE KOULUTUKSEN AGENDA JA TAVOITTEET. Presidentti/sihteeri/rahastonhoitaja - tehtävät Jäsenrekisteri Maksut Raportoinnit Kalenteri TITLE Pre/Past -PETS 2017 KOULUTUKSEN AGENDA JA TAVOITTEET Presidentti/sihteeri/rahastonhoitaja - tehtävät Jäsenrekisteri Maksut Raportoinnit Kalenteri 1 Presidentti / sihteeri / rahastonhoitaja Tärkeitä

Lisätiedot

Klubihallinto Corporate Governance Hyvä hallintotapa

Klubihallinto Corporate Governance Hyvä hallintotapa Klubihallinto Corporate Governance Hyvä hallintotapa 2013 / MKa 1 Klubihallinto Asianmukaisesti hoidettu klubihallinto on perusta ja edellytys sujuvalle toiminnalle Kun hallinto on kunnossa voi keskittyä

Lisätiedot

Toimintakertomus rotaryvuodelta 2013 2014

Toimintakertomus rotaryvuodelta 2013 2014 Liite 1 Suomen Rotary - Finlands Rotary ry Suomen Rotary Finlands Rotary ry Toimintakertomus rotaryvuodelta 2013 2014 2/12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 HALLINTO... 3 2.1 Hallitus ja yhdistyskokous...

Lisätiedot

PETS D 1400 14.-15.3.2009

PETS D 1400 14.-15.3.2009 PETS D 1400 14.-15.3.2009 SERVICE ABOVE SELF RI on maailmanlaajuinen rotaryklubien yhteisö, joka palvelee, vaalii korkeita eettisiä arvoja, edistää maailman yhteisymmärrystä, hyvää tahtoa ja rauhaa johtavien

Lisätiedot

Rotaryn historia ja kehitys Suomessa Detroitin kongressissa (konventio) 1950 hyväksyttiin viralliseeen käyttöön ja Rotaryn aatteelliseksi pohjaksi

Rotaryn historia ja kehitys Suomessa Detroitin kongressissa (konventio) 1950 hyväksyttiin viralliseeen käyttöön ja Rotaryn aatteelliseksi pohjaksi Rotaryn historia ja kehitys Suomessa Detroitin kongressissa (konventio) 1950 hyväksyttiin viralliseeen käyttöön ja Rotaryn aatteelliseksi pohjaksi Juhani Hannila 24.5.2012 Rotary Lontooseen 1911(Kv yhd

Lisätiedot

Tietotekniikka klubihallinnon ja viestinnän tukena

Tietotekniikka klubihallinnon ja viestinnän tukena D 1390 PETS 2010 Tietotekniikka klubihallinnon ja viestinnän tukena 2010 / MKa Suomen Rotary 2009-2010 1 Klubin tietovirtoja Kirjeet ja laskut RI SR Klubipressa / kuvernööri Sihteeri Jäsenistö Rahastonhoitaja

Lisätiedot

TRF. Markku Kalliomäki

TRF. Markku Kalliomäki TRF Markku Kalliomäki 12.11.2015 3 Marraskuu on Rotarysäätiön teemakuukausi ROTARYSÄÄTIÖ (The Rotary Foundation of Rotary International) on Rotary Internationalin vuonna 1917 perustama stipendi- ja avustusrahasto

Lisätiedot

DGE-INFO Raahe T E R V E T U L O A!

DGE-INFO Raahe T E R V E T U L O A! DGE-INFO 25. 26.8.2012 Raahe T E R V E T U L O A! Hyvät tulevien kuvernöörien puolisot, Me kaikki IPDG ja PDG- seuralaiset toivotamme teidät tervetulleeksi! Piirit Suomessa Piiri 1400 Pohjois-Suomi Pohjanmaa

Lisätiedot

Kuvernöörin arkea ja työkaluja

Kuvernöörin arkea ja työkaluja Kuvernöörin arkea ja työkaluja DGE-info Tampereella 2.- 3.9.2017 Markku Kalliomäki 1 Congratulations! Onnittelut siitä, että sinut on valittu piirikuvernööriksi Tiedon lähteitä 2005 2017 Markku Kalliomäki

Lisätiedot

pre-pets 2016 MÄNTSÄLÄ KAUNIAINEN HELSINKI

pre-pets 2016 MÄNTSÄLÄ KAUNIAINEN HELSINKI pre-pets 2016 MÄNTSÄLÄ 10.2.2016 KAUNIAINEN 16.2.2016 HELSINKI 18.2.2016 Rotaryklubin vuosikello 2016 TITLE 2 ROTARYKLUBIN VUOSIKELLO Vitjojen vaihto kesäkuu Kesätauko max 3 peräkk. kokousta RI:n klubilasku

Lisätiedot

Suomen Rotaryn lääkäripankki

Suomen Rotaryn lääkäripankki Suomen Rotaryn lääkäripankki Katsaus, D 1430 PETS 2010 http://www.rdbf.fi/ TAUSTA JA HISTORIA Tansanian lääkintähuollon tukemiseen suunnattu Rotary Doctor Bank Finland (RDBF), Suomen Rotaryn Lääkäripankki

Lisätiedot

PRESIDENTIN VUODEN KIERTO

PRESIDENTIN VUODEN KIERTO PRESIDENTIN VUODEN KIERTO V e s a M a r t i k k a l a A s s i s t a n t G o v e r n o r P E T S 1 6. 3. 2 0 1 3 L a p p e e n r a n t a Presidenttikautta edeltävä syksy Perehdy matrikkeliin: rotaryn tavoite,

Lisätiedot

Rotarysäätiö klubin työkaluna rotaryvuonna 2015 2016 Lahjoitukset. PDG, DRFC Leila Risteli PETS D1400 21.3.2015

Rotarysäätiö klubin työkaluna rotaryvuonna 2015 2016 Lahjoitukset. PDG, DRFC Leila Risteli PETS D1400 21.3.2015 Rotarysäätiö klubin työkaluna rotaryvuonna 2015 2016 Lahjoitukset PDG, DRFC Leila Risteli PETS D1400 21.3.2015 Säätiölahjoitukset Klubisi ja klubin jäsenten lahjoitukset kirjataan CRSraportteihin (Club

Lisätiedot

1 / 3. KLUBIJOHTOSUUNNITELMA Karhunpään rotaryklubi

1 / 3. KLUBIJOHTOSUUNNITELMA Karhunpään rotaryklubi KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2011 2012 Karhunpään rotaryklubi 1. Sisältö Klubijohtosuunnitelma 2011 2012 sisältää seuraavat osiot: Klubin säännöt Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin strategiset tavoitteet 2011

Lisätiedot

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 Suunnitelma 1 (5) KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 1 Sisältö Klubijohtosuunnitelman 2013-2014 sisältö: Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

ROTARYKLUBIN PRESIDENTIN TEHTÄVÄT

ROTARYKLUBIN PRESIDENTIN TEHTÄVÄT ROTARYKLUBIN PRESIDENTIN TEHTÄVÄT Esittäjä DG Timo Hänninen Päivämäärä 19.03.2011 Klubin presidentin opaskirja Tämä diasarja perustuu Rotaryklubin presidentin opaskirjaan 222-FI (111), jossa on lähtökohtana

Lisätiedot

Rotary-järjestön monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja.

Rotary-järjestön monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja. Nuorisovaihto Jukka Muilu 5.10.2009 Rotary Nuorisovaihto Rotary-järjestön monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja. Vuosittain yli 8000:lle nuorelle tarjoutuu mahdollisuus tutustua vaihto-oppilaana parin

Lisätiedot

1/5 KLUBI- JA JÄSENTIETOJEN RAPORTOINNIT

1/5 KLUBI- JA JÄSENTIETOJEN RAPORTOINNIT Klubihallinto 16.10.2014/MKa/REk Suomen Rotary - Finlands Rotary ry 1/5 KLUBI- JA JÄSENTIETOJEN RAPORTOINNIT Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Raportoinnit ja maksut Rotary Internationalille... 2 2.1

Lisätiedot

ROTARY YOUTH EXCHANGE District 1380. By Matias Granvik

ROTARY YOUTH EXCHANGE District 1380. By Matias Granvik ROTARY YOUTH EXCHANGE District 1380 By Matias Granvik ROTARY YOUTH EXCHANGE District 1380 By Matias Granvik VAIHTOMUODOT VUOSIVAIHTO 16-18 V LEIRIVAIHTO 15-24 V KESÄVAIHTO 15-20 V LEIRIVAIHTO 2016 Kesto

Lisätiedot

PIIRI 1400 www.rotary.fi/1400

PIIRI 1400 www.rotary.fi/1400 PIIRI 1400 www.rotary.fi/1400 Governor 2008-09 Juhani Alatalo / Kuusamo Koulutus Turjantie 10, 93600 Kuusamo GSM 0400 328 085 E-mail: juhani.alatalo@elisanet.fi Governor-elect Virpi Honkala / Raahe Kirurgia

Lisätiedot

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012 ROTARYVUODEN SUNNITTELU Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä: 17.03.2012 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin hallinto ja toiminta

Lisätiedot

ROTARY INTERNATIONAL

ROTARY INTERNATIONAL 1 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 1390 FINLAND 08.11.2009/TH Piirin 1390 toimintasuunnitelma 2010-2011 1 Rotaryvuoden 2010 2011 teema ja painopisteet Rotary Internationalin presidentin Ray Klinginsmithin

Lisätiedot

MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI TEEMA Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma

MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI TEEMA Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI TEEMA 2016-2017 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2016-2017 ROTARY PALVELEE IHMISKUNTAA - ROTARY SERVING HUMANITY KLUBIN KEVÄTKOKOUS 17.5.2016 Sisältö Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet

Lisätiedot

PrePETS 2015. Rotarypiiri 1430. Koulutuskomitea Sihteerien koulutus

PrePETS 2015. Rotarypiiri 1430. Koulutuskomitea Sihteerien koulutus PrePETS 2015 Rotarypiiri 1430 Koulutuskomitea Sihteerien koulutus Sihteeri on klubin avainhenkilö Olet ykkössihteerinä klubin presidentin lähin tuki ja koko klubin tietolähde Klubissa voi olla useampia

Lisätiedot

Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012. GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi

Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012. GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012 4.1 Raision Rotaryklubin organisaatio 4.1.1 Hallitus Puheenjohtaja Presidentti Erkki Haavisto GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi Jäsenet Pastpresidentti

Lisätiedot

Kauniainen Grankulla Rotary Club

Kauniainen Grankulla Rotary Club Kauniainen Grankulla Rotary Club Toimintasuunnitelma Rotaryvuosi 2008-2009 Juha Pulkkinen Toteuta unelmasi Förverkliga drömmen Make Dreams Real Yleistä Toiminta jatkuu noudattaen klubissa hyviksi koettuja

Lisätiedot

TRF The Rotary Foundation 2. Erkki Ilus Kulosaaren yk

TRF The Rotary Foundation 2. Erkki Ilus Kulosaaren yk TRF The Rotary Foundation 2 Erkki Ilus Kulosaaren yk 11.3.2017 TRF Työtä yhteisymmärryksen, terveyden, koulutuksen ja rauhan hyväksi Rotarysäätiö - rotarytoiminnan näkyvin ja vaikuttavin saavutus Toiminta-ajatuksena

Lisätiedot

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä 19.03.2011 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin

Lisätiedot

Rotarysäätiö. PETS 2016 Helena Piispa-Perälä Ari Jussila

Rotarysäätiö. PETS 2016 Helena Piispa-Perälä Ari Jussila Rotarysäätiö PETS Helena Piispa-Perälä Ari Jussila Vuosisata hyvän tekemistä Rotaryn presidentti Arch Klumph aloite säätiön perustamiseksi Atlantan konventiossa 1917 ensimmäinen lahjoitus säätiölle 26,50

Lisätiedot

Rotaryvuoden 2009-2010 teema ja linjaukset

Rotaryvuoden 2009-2010 teema ja linjaukset Rotaryvuoden 2009-2010 teema ja linjaukset Jorma Nykänen, Presidentti, Jyväskylä Päijänne rk 23.7.2009 Presidentin esitelmä klubin kokouksessa (Lähde pääosin: DG Eero Piipponen) Rotaryn tulevaisuus on

Lisätiedot

Piiriapurahojen hakeminen ja raportointi Rotarypiirissä 1420

Piiriapurahojen hakeminen ja raportointi Rotarypiirissä 1420 Piiriapurahojen hakeminen ja raportointi Rotarypiirissä 1420 Piiriapurahojen tarkoitus Rotarypiirin 1420 alueelle toimivat klubit voivat hakea piiriltä apurahaa ensisijaisesti rotaryaatteen mukaisiin humanitaarisiin

Lisätiedot

Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma

Palveluprojektit- ja nuorisovaihtokomitean suunnitelma MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015-2016 Service above self Palvelu itsekkyyden edelle Ole lahja maailmalle Be a gift to the world KLUBIN KEVÄTKOKOUS 28.4.2015 Sisältö Klubin säännöt Klubin

Lisätiedot

Piirin 1430 strateginen suunnitelma

Piirin 1430 strateginen suunnitelma RI:n piiri 1430 Piirin 1430 strateginen suunnitelma Erkki Pasanen 3/2010 Jäsenhuolto Jäsenlisäys > 5 %/v Strategian tavoitteet 2010-2015 Klubien lukumäärä sama tai suurempi kuin 2010 Palveluprojektit Piirillä

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI

UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015 2016 Uudenkaupungin Rotaryklubi kokoontuu joka arkitorstaina Hotelli Aquariuksessa klo 12.00 1 / 5 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015-2016 Uudenkaupungin Rotaryklubi

Lisätiedot

Suomen Rotary Finlands Rotary ry Käännöstoimikunta

Suomen Rotary Finlands Rotary ry Käännöstoimikunta Suomen Rotary Finlands Rotary ry Käännöstoimikunta PDG Rune Eklund 16.2.2013 KÄÄNNÖSTOIMINNAN TARKOITUS Suomen kielinen jäsenistöpohja liian pieni (minimi 30 000), jotta RI palvelisi meitä suomenkielisillä

Lisätiedot

Kuvernöörin arkea ja työkaluja

Kuvernöörin arkea ja työkaluja Kuvernöörin arkea ja työkaluja DGE-info Tampereella 3.- 4.9.2016 Markku Kalliomäki 1 Congratulations! Onnittelut siitä, että sinut on valittu piirikuvernööriksi Tiedon lähteitä Tiedon lähteitä ja työkaluja

Lisätiedot

RI Piiri 1390

RI Piiri 1390 1 Helge Saarinen 16.3.2013 RI Piiri 1390 ROTARYN STRATEGIA 2011 2014 ROTARYN TEEMA 2013 2014 PIIRIN PAINOPISTEALUEET FIRST CLASS - HAASTE 3 4 ROTARYN STRATEGIA D1390 2013 5 ROTARYN STRATEGIA ROTARYN ARVOT

Lisätiedot

VAIHTOMUODOT VUOSIVAIHTO V KESÄVAIHTO V LEIRIVAIHTO V

VAIHTOMUODOT VUOSIVAIHTO V KESÄVAIHTO V LEIRIVAIHTO V VAIHTOMUODOT VUOSIVAIHTO 16-18 V LEIRIVAIHTO 15-20 V KESÄVAIHTO 15-19 V LEIRIVAIHTO Kesto 10pv - 3 viikkoa, 15...20-vuotiaille. Leireillä eri teemat Leiristä kuuluu perhemajoitusjakso lähiseudulla. Pääsyvaatimukset

Lisätiedot

KUVERNÖÖRIPOSTI. Hyvät vastaanottajat! Sisältö. Vesi ja saniteettihuolto - maailma tarvitsee meitä!

KUVERNÖÖRIPOSTI. Hyvät vastaanottajat! Sisältö. Vesi ja saniteettihuolto - maailma tarvitsee meitä! KUVERNÖÖRIPOSTI Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Maaliskuu 2016 Hyvät vastaanottajat! Vesi ja saniteettihuolto - maailma tarvitsee meitä! Vesi ja saniteetti ovat meille itsestään selvyyksiä.

Lisätiedot

MITEN KLUBI VOI PALVELUTOIMINNASSAAN KÄYTTÄÄ HYVÄKSEEN ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Klubien kehittämisseminaari DRFC Virpi Honkala

MITEN KLUBI VOI PALVELUTOIMINNASSAAN KÄYTTÄÄ HYVÄKSEEN ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Klubien kehittämisseminaari DRFC Virpi Honkala MITEN KLUBI VOI PALVELUTOIMINNASSAAN KÄYTTÄÄ HYVÄKSEEN ROTARYSÄÄTIÖTÄ? Klubien kehittämisseminaari 13.10.2012 DRFC Virpi Honkala ROTARYSÄÄTIÖ (The Rotary Foundation of Rotary International) on Rotary

Lisätiedot

PrePETS 2015. Rotarypiiri 1430. Koulutuskomitea Presidenttien koulutus

PrePETS 2015. Rotarypiiri 1430. Koulutuskomitea Presidenttien koulutus PrePETS 2015 Rotarypiiri 1430 Koulutuskomitea Presidenttien koulutus Haasteita Haasteita Perehdy ja kouluttaudu - Tutustu klubin johtamiseen osallistumalla jo kuluvana rotarivuonna hallituksen ja klubin

Lisätiedot

Leila Risteli, PDG, DRFC. Johtajuus rotaryjärjestössä

Leila Risteli, PDG, DRFC. Johtajuus rotaryjärjestössä Leila Risteli, PDG, DRFC Johtajuus rotaryjärjestössä Mitä tiedät Rotarysta? yli 1,2 miljoonaa rotaria noin 35 000 rotaryklubissa noin 200 maassa/itsehallintoalueella ensimmäinen klubi Chicagoon 1905, Suomeen

Lisätiedot

Rotarysäätiö rotarien väylä tehdä hyvää. Leila Risteli PDG, DRFC PETS Haapavesi 23.3.2014

Rotarysäätiö rotarien väylä tehdä hyvää. Leila Risteli PDG, DRFC PETS Haapavesi 23.3.2014 Rotarysäätiö rotarien väylä tehdä hyvää Leila Risteli PDG, DRFC PETS Haapavesi 23.3.2014 Rotarysäätiö on Rotary Internationalin työkalu, jolla se tekee hyvää maailmassa. Sen kautta me rotarit edistämme

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015 2016

Toimintasuunnitelma 2015 2016 Kemin Rotaryklubi ry Toimintasuunnitelma 2015 2016 RI:n presidentti K. R. (Ravi) Ravindran: Ole lahja maailmalle Klubin hallitus ja komiteat 2015-2016 Klubin hallitus presidentti Mikko Henriksson varapresidentti

Lisätiedot

Virpi Honkala, ARRFC Z15

Virpi Honkala, ARRFC Z15 Virpi Honkala, ARRFC Z15 25.8.2013Suomen Rotary 2 PYSYVÄ RAHASTO = ENDOWMENT FUND Pysyvän rahaston tavoite 200 miljoonaa USD saavutettiin v. 2005 Nykyinen tavoite on 1 miljardi USD v. 2025 mennessä Rotarysäätiön

Lisätiedot

TERVETULOA PETSIIN DGE Olli Pihlava Raumanmeren Rotaryklubi

TERVETULOA PETSIIN DGE Olli Pihlava Raumanmeren Rotaryklubi TERVETULOA PETSIIN 2015 DGE Olli Pihlava Raumanmeren Rotaryklubi 14.3.2016 District Assembly 2 DG Olli Pihlava Synt. 19.10.1948 Kokemäki Klubi: Raumanmeren rotaryklubi Luokitus: Metalliteoll./Taloushallinto

Lisätiedot

NUORISOVAIHTO, KLUBI JA KLUBIPRESIDENTTI

NUORISOVAIHTO, KLUBI JA KLUBIPRESIDENTTI NUORISOVAIHTO, KLUBI JA KLUBIPRESIDENTTI PETS 21.3.2015 OULU Matti Antikainen & Rauno Logrén 15.5.2015 www.ryefinland.com 1 Esityksen aiheet Nuorisovaihdon organisaatio ja volyymi Vaihtomuodot Suomessa

Lisätiedot

Kuvernöörin vuosikello, PETS materiaali

Kuvernöörin vuosikello, PETS materiaali Kuvernöörin vuosikello, PETS materiaali PDG Rune Eklund DGE-info, 24.8.2013 Valmisteleva vuosi 2013-14 Koulutus - DGE-info - GETS - Kansainvälinen neuvottelu (Assembly) - PETS / AG-koulutus - RI Kongressi

Lisätiedot

PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki

PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki KLUBISIHTEERIN AVAINTEHTÄVÄT PrePETS 2016 10.2. 16.2. - 18.2.2016 Tiedosta tehtäväsi ja vastuusi Keskity olennaiseen Pidä klubisi pyörimässä TITLE 2 Klubisihteerin

Lisätiedot

NUORISOTOIMINNTOJEN HAASTEET KLUBIEN JOHDOLLE UUDET SUKUPOLVET -PALVELU

NUORISOTOIMINNTOJEN HAASTEET KLUBIEN JOHDOLLE UUDET SUKUPOLVET -PALVELU NUORISOTOIMINNTOJEN HAASTEET KLUBIEN JOHDOLLE UUDET SUKUPOLVET -PALVELU Miksi viides palveluväylä (uudet sukupolvet palvelu) - Mahdollistaa tehokkaan väylän paikkakunnan nuorten tukemiseen - Tarvitaan

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

ROTARY INTERNATIONAL. Aarno Kari piirikuvernööri 2011 2012 Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry.

ROTARY INTERNATIONAL. Aarno Kari piirikuvernööri 2011 2012 Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry. ROTARY INTERNATIONAL Aarno Kari piirikuvernööri 2011 2012 Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry. Kuuntele sydäntäsi auttaaksesi muita Piirikuvernöörin kuukausikirje, lokakuu 2011 Hyvät Rotarit Neljän kysymyksen

Lisätiedot

ROTARY INTERNATIONAL

ROTARY INTERNATIONAL 1 (12) ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 1390 FINLAND 31.01.2011/ki Piirin toimintasuunnitelma 2011-2012 1 Rotaryvuoden tavoitteet, teema ja painopisteet Rotaryn tavoitteet on kuvattu Rotary Internationalin

Lisätiedot

Markus Lindström, 24.11.2015 D1420 Rotarysäätiökomitea. ROTARYSÄÄTIÖ TUTUKSI Lohjannummen Rotaryklubi Lohjan Rotaryklubi

Markus Lindström, 24.11.2015 D1420 Rotarysäätiökomitea. ROTARYSÄÄTIÖ TUTUKSI Lohjannummen Rotaryklubi Lohjan Rotaryklubi Markus Lindström, 24.11.2015 D1420 Rotarysäätiökomitea ROTARYSÄÄTIÖ TUTUKSI Lohjannummen Rotaryklubi Lohjan Rotaryklubi 1. Ajankohtaista säätiöstä 2. Säätiö - Klubin työkalu 3. Piiriapurahat 2016 ja kokemukset

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKKA PIIRIJOHDON TUKENA. Copyright Suomen Rotary ry 13.1.2008 / MKa

TIETOTEKNIIKKA PIIRIJOHDON TUKENA. Copyright Suomen Rotary ry 13.1.2008 / MKa TIETOTEKNIIKKA PIIRIJOHDON TUKENA Copyright Suomen Rotary ry 13.1.2008 / MKa Tietotekniikka piirin johdon tukena Aineisto löytyy Suomen Rotary:n www-sivuilta www.rotary.fi/suoja (käyttäjätunnus: rotary

Lisätiedot

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG PrePETS Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG 2016-2017 Aimo Turunen Kiteen Rotaryklubi ry DG 2016-2017 Rotarypiiri 1430 aimo.turunen49@gmail.com 0400-275928 http://www.rotarypiiri1430.fi/ TITLE 2 RI Vuoden

Lisätiedot

YSRG. Rotaryn Nuorisotoiminnot. (Interact, Roraract, Ryla, Nuorisovaihto) Youth Service Resource Group ja

YSRG. Rotaryn Nuorisotoiminnot. (Interact, Roraract, Ryla, Nuorisovaihto) Youth Service Resource Group ja YSRG Youth Service Resource Group ja Rotaryn Nuorisotoiminnot (Interact, Roraract, Ryla, Nuorisovaihto) Interact 14 18 v Tarkoitus: Antaa nuorille tilaisuus toimia yhdessä maailmanlaajuisessa toveripiirissä,

Lisätiedot

Lisätään jäsenten määrää rekrytoimalla erityisesti niiltä ammattialoilta joista puuttuu edustus klubissa.

Lisätään jäsenten määrää rekrytoimalla erityisesti niiltä ammattialoilta joista puuttuu edustus klubissa. MYNÄMÄEN ROTARYKLUBI KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2014-2015 Sisältö Service above self Palvelu itsekkyyden edelle Klubin säännöt Klubin vuosikello (liite 1) Klubin strategiset tavoitteet 2014-2017 Klubin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

DG Kari Kivistö 1.8.2011 Kuuntele sydäntäsi auttaaksesi muita Lyssna till ditt hjärta för att hjälpa andra Reach Within to Embrace Humanity Kari Kivistö Päivämäärä 1.8.2011 1 INTERNATIONAL ASSEMBLY SAN

Lisätiedot

KUTSU ja OHJELMA DGE-INFO 2011 TULEVIEN KUVERNÖÖRIEN VALMENNUSTILAISUUS 2011

KUTSU ja OHJELMA DGE-INFO 2011 TULEVIEN KUVERNÖÖRIEN VALMENNUSTILAISUUS 2011 1/5 Suomen Rotary- Finlands Rotary ry 22.6.2011 KUTSU ja OHJELMA DGE-INFO 2011 TULEVIEN KUVERNÖÖRIEN VALMENNUSTILAISUUS 2011 Aika: 27.-28.8.2011 (la - su) alkaen 27.8. klo 12:30 Paikka: Kokkola, Hotelli

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Kuvernööri piirinsä johtajana ja piirien yhteistyön edistäjänä. PDG, DT Leila Risteli DGE-valmennus, Raahe 25.-26.8.2012

Kuvernööri piirinsä johtajana ja piirien yhteistyön edistäjänä. PDG, DT Leila Risteli DGE-valmennus, Raahe 25.-26.8.2012 Kuvernööri piirinsä johtajana ja piirien yhteistyön edistäjänä PDG, DT Leila Risteli DGE-valmennus, Raahe 25.-26.8.2012 Postia RI:lta Training Manuals LÄHTÖTILANNE Kuvernööri Piirin suunnitelmat Kuvernöörin

Lisätiedot

VAIHTO-OPPILAAKSI ULKOMAILLE

VAIHTO-OPPILAAKSI ULKOMAILLE VAIHTO-OPPILAAKSI ULKOMAILLE 28.8.2015 Sakari Wallin 1 Sisältö Rotary nuorisovaihto Vuosivaihto Pääsyvaatimukset ja kustannukset Vuosivaihtoon hakeminen ja valinta Yhteystiedot 28.8.2015 Sakari Wallin

Lisätiedot

Rotary Internationalin Rotarypiiri 1400 ry. Kuvernöörin vierailu piirin rotaryklubeissa 8-11/2016 DG Jorma Kinnunen

Rotary Internationalin Rotarypiiri 1400 ry. Kuvernöörin vierailu piirin rotaryklubeissa 8-11/2016 DG Jorma Kinnunen Rotary Internationalin Rotarypiiri 1400 ry. Kuvernöörin vierailu piirin rotaryklubeissa 8-11/2016 DG Jorma Kinnunen RI:n terveisiä Kauden 2016 2017 pääteema on Rotary serving humanity / Rotary palvelee

Lisätiedot

tehdään hyvää maailmassa Rotary Internationalin rotarysäätiö Tiedot 2010 Rune Eklund Suomen Rotary 2011

tehdään hyvää maailmassa Rotary Internationalin rotarysäätiö Tiedot 2010 Rune Eklund Suomen Rotary 2011 tehdään hyvää maailmassa Rotary Internationalin rotarysäätiö Tiedot 2010 Rune Eklund 19.1.2011 PolioPlus. Rotarit ovat mobilisoineet satojatuhansia varmistamaan, että lapset rokotetaan tätä rampauttavaa

Lisätiedot

ROTARYPIIRIN 1390 PIIRIJOHTOSUUNNITELMA DISTRICT LEADERSHIP PLAN (DLP)

ROTARYPIIRIN 1390 PIIRIJOHTOSUUNNITELMA DISTRICT LEADERSHIP PLAN (DLP) Rotary Internationalin piiri 1390 ry DGE Raili Töntsi ROTARYPIIRIN 1390 PIIRIJOHTOSUUNNITELMA DISTRICT LEADERSHIP PLAN (DLP) Käsitelty Piirineuvoston kokouksessa 14.2.2015 1 Käyttöönotto Piirissä 1390

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014-15

VUOSIKERTOMUS 2014-15 VUOSIKERTOMUS 2014-15 ROTARY INTERNATIONALIN PIIRI 1390 ry DG Matti Poikolainen 6.10.2015 Vuoden teema: ROTARY NÄKYVÄKSI, RI President Gary C. K. Huang ROTARY INTERNATIONALIN PIIRI 1390 ry VUOSIKERTOMUS

Lisätiedot

KLUBI- JA JÄSENTIETOJEN RAPORTOINNIT

KLUBI- JA JÄSENTIETOJEN RAPORTOINNIT Suomen Rotary - Finlands Rotary ry Koulutusaineisto Ohjeet, klubi ja jäsentietojen raportoinnit 1 / 5 Päivitys: 17.11.2010 / MKa Ryhmä: Klubin sihteeri KLUBI- JA JÄSENTIETOJEN RAPORTOINNIT Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry.

Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry. Toimintakertomus 2010-2011 Toimintakertomus 2009 2010 Toimintakertomus Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry. 2009 2010 Kansainvälisen Rotaryn piiri 1430 ry. ROTARY INTERNATIONAL D 1430 ROTARY INTERNTIONAL

Lisätiedot

Rotary Internationalin piiri 1410 ry Rotary Internationals distrikt 1410 rf TASEKIRJA

Rotary Internationalin piiri 1410 ry Rotary Internationals distrikt 1410 rf TASEKIRJA Rotary Internationals distrikt 1410 rf TASEKIRJA 30.6.2016 Tilinpäätös tilikaudelta 1.7.2015-30.6.2016 Sisällysluettelo sivu Toimintakertomus 2 Tase 3 Tuloslaskelma 4 Liitetiedot 5 Tilinpäätöksen päiväys

Lisätiedot

JÄLJENNÖS 1(5) 05.06.2014

JÄLJENNÖS 1(5) 05.06.2014 JÄLJENNÖS 1(5) Rekisterinumero: 153.337 Y-tunnus: 2627258-1 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Kotipaikka: Osoite: Rekisterinumero: Merkitty rekisteriin: Jäljennös annettu: Rotary lnternationalin piiri 1410 ry

Lisätiedot

Piiri 1390 piiriorganisaatio 2011-2012

Piiri 1390 piiriorganisaatio 2011-2012 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 1390 FINLAND 19.03.2011/KI Piiri 1390 piiriorganisaatio 2011-2012 1/5 Kuvernööri (DG) Nimi/klubi Kari Itkonen, Jyväskylä-Interlux Taloustutkimus Tikantie 10, 40520 Jyväskylä

Lisätiedot

Kuvernöörin klubivierailu 2017 Rotarypiiri 1430 DG Osmo Siira

Kuvernöörin klubivierailu 2017 Rotarypiiri 1430 DG Osmo Siira Kuvernöörin klubivierailu 2017 Rotarypiiri 1430 DG Osmo Siira Kansainvälinen nuorten leiri Imatra TITLE 2 Kotka Meripäivät TITLE 3 RI:n presidentti ja teema 2017-2018 TITLE 4 RI:n tavoitteita - Jäsenistön

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Suomen on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko Suomi. Vuoden 2015 aikana Yhdistys jatkaa anestesiasairaanhoitajien osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE?

MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? Esittäjä Torbjörn Sonck Päivämäärä 16.02.2009 ROTARYSÄÄTIÖ (The Rotary Foundation of Rotary International) on Rotary Internationalin perustama stipendi- ja avustusrahasto

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma rotaryvuodelle 2014-2015

Toimintasuunnitelma rotaryvuodelle 2014-2015 Toimintasuunnitelma rotaryvuodelle 2014-2015 Tarja Repo, DG 2014-2015 Sivu 1/6 Rotareina perustehtävämme on palvella yhteiskuntaamme maailmanlaajuisena verkostona. Rotary on organisaatio, jossa jokaiselle

Lisätiedot

ROTARYPIIRIN 1390 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2016

ROTARYPIIRIN 1390 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2016 Sisällysluettelo ROTARYPIIRIN 1390 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2016 1. Rotaryn strategia ja rotaryvuoden teema ja painopisteet 2 2. Piirin strategiset tavoitteet 4 3. Johtamisjärjestelmä ja organisaatio 5

Lisätiedot

Vuoden 2015-2016 Rotary Internationalin presidentin K.R. Ravi Ranvindranin teema on:

Vuoden 2015-2016 Rotary Internationalin presidentin K.R. Ravi Ranvindranin teema on: ROTARYPIIRI 1380 TOIMINTASUUNNITELMA 2015-2016 Yleistä Vuoden 2015-2016 Rotary Internationalin presidentin K.R. Ravi Ranvindranin teema on: Be a gift to the world, Ole lahja maailmalle, Bli en gåva till

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Suomen on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko Suomi. Vuoden 2017 aikana Yhdistys jatkaa anestesiasairaanhoitajien osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

PETS Eurajoki Pentti Aspila. Rotarysäätiö

PETS Eurajoki Pentti Aspila. Rotarysäätiö PETS Eurajoki 14.03.2015 Pentti Aspila Rotarysäätiö MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ? ROTARYSÄÄTIÖ (The Rotary Foundation of Rotary International) on Rotary Internationalin perustama stipendi- ja avustusrahasto (TRF)

Lisätiedot

Rotary Internationalin piiri 1390 ry TASEKIRJA

Rotary Internationalin piiri 1390 ry TASEKIRJA s. 1/8 Rotary Internationalin piiri 1390 ry TASEKIRJA 30.6.2015 Tilinpäätös tilikaudelta 1.7.2014-30.6.2015 Sisällysluettelo sivu Toimintakertomus 2 Tase 3 Tuloslaskelma 4 Liitetiedot 6 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

Uutta virtaa rotarytoimintaan RLI-valmennus. Juha Risteli, DG Leila Risteli, PDG, DRFCC

Uutta virtaa rotarytoimintaan RLI-valmennus. Juha Risteli, DG Leila Risteli, PDG, DRFCC Uutta virtaa rotarytoimintaan RLI-valmennus Juha Risteli, DG Leila Risteli, PDG, DRFCC Mitä Rotary on? Mitä Rotary tekee? Miten saamme klubimme toimimaan hyvin? Miten kehitymme? Vastaamalla näihin kysymyksiin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 D1380 Yleistä Vuoden 2014-2015 Rotary Internationalin presidentin Gary C.K Huangin teema on: Light up Rotary, Rotary näkyväksi, Lys up Rotary Teemassaan Huang pyytää meitä

Lisätiedot

Piiri 1390 piiriorganisaatio 2010-2011

Piiri 1390 piiriorganisaatio 2010-2011 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 1390 FINLAND 01.12.20097TH Piiri 1390 piiriorganisaatio 2010-2011 1/5 Kuvernööri (DG) Timo Hänninen / Sysmä Kiinteistönvälitys Vääksyntie 217, 19700 Sysmä GSM 0400 468 772

Lisätiedot

Pori Karhunpään Rotaryklubi ry Jukka Kehusmaa Klubin presidentti Klubin säännöt

Pori Karhunpään Rotaryklubi ry Jukka Kehusmaa Klubin presidentti Klubin säännöt Pori Karhunpään Rotaryklubi ry Jukka Kehusmaa Klubin presidentti 2016-2017 12.5.2016 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2016-2017 Teema 2016-2017 ROTARY SERVING HUMANITY " - "Rotary palvelee ihmiskuntaa KLUBIJOHTOSUUNNITELMAN

Lisätiedot

District Grant 2014-2015. Piirin säätiökomitean puheenjohtaja PDG Niko Niemi kausi 2014-2015

District Grant 2014-2015. Piirin säätiökomitean puheenjohtaja PDG Niko Niemi kausi 2014-2015 Piirin säätiökomitean puheenjohtaja PDG Niko Niemi kausi 2014-2015 RI:n Piiri 1390:ssä järjestettiin seitsemällä paikkakunnalla Rotarysäätiöseminaarit syksyn 2014 aikana. Seminaarit olivat kaikille jäsenille

Lisätiedot

Piirin johtamiskoulutustilaisuus/ Ryhmätyöt: presidentit

Piirin johtamiskoulutustilaisuus/ Ryhmätyöt: presidentit Piirin johtamiskoulutustilaisuus/ Ryhmätyöt: presidentit Erja Vihervaara, Olli Pihlava Suomen Rotary 2015 Sisällysluettelo 1. Presidentin odotukset ja tavoitteet s. 2 2. Tavoitteet s. 6 3. Johtaminen s.

Lisätiedot

Rotary Youth Leadership Awards 7.5.2011

Rotary Youth Leadership Awards 7.5.2011 Rotary Youth Leadership Awards 7.5.2011 Rotary International Vuoden 1949 julkilausuma: Jokaisen rotarin tulee osallistua uusien sukupolvien palvelemiseen, sillä nuoriso on yhteiskunnan tärkein voimavara.

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot