SELOSTUS TANKAVAARAN JA MORGAMIN ALUEEN SEKAHIPUISTA TEHDYSTÄ ALUSTAVASTA TUTKIMUKSESTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SELOSTUS TANKAVAARAN JA MORGAMIN ALUEEN SEKAHIPUISTA TEHDYSTÄ ALUSTAVASTA TUTKIMUKSESTA"

Transkriptio

1 M 17/Sdk/Ir/52/2 Sodankylä ja Inari Pentti Ervamaa SELOSTUS TANKAVAARAN JA MORGAMIN ALUEEN SEKAHIPUISTA TEHDYSTÄ ALUSTAVASTA TUTKIMUKSESTA Ollessani 1950 luvun alkuvuosina mukana geologisen tutkimuslaitoksen kultatutkimuksissa Lapissa, sain esimiehiltäni Esa Hyypältä ja Eetu Savolaiselta tehtäväkseni mm. suorittaa alustava tutkimus tutkimuslaitoksen kokoelmiin hankituista sekahipuista. Tutkimuksen tässä vaiheessa ei sekahippuja saanut millään tavoin rikkoa eikä niistä liioin saanut valmistaa ohut- tai pintahieitä. Näin ollen suoritin tutkimuksen binokulaarimikroskoopilla ainoana apuvälineenä teräväkärkinen neula, jolla hippuja oli lupa kevyesti raaputtaa. Tällainen mikroskoopin alla suoritettu raaputtelu paljasti useissa tapauksissa, että kullan mukana olevat silikaatti- ja oksidirakeet olivat kultaan tarttunutta moreeniainesta tai että limoniitti oli ainoastaan kullan pintaan sekundäärisesti saostuneena ohuena kuorena. Näin aitojen sekahippujen määrä kaventui huomattavasti. Muistaakseni v tutkittavanani ollut sekahippukokoelma siirtyi tarkemmin tutkittavaksi prof. Savolaiselle, joka tämän jälkeen on tietääkseni hankkinut runsaasti myös lisämateriaalia. Omalta osaltani vasta alkuun päässyt tutkimus jäi pahasti kesken, jonka vuoksi sitä ei ole aikoinaan tullut raportoitua. Ylijohtaja Stigzeliukselta hiljattain saamani kehotuksen johdosta olen nyt kuitenkin saattanut vanhat muistiinpanoni arkistointikelpoiseen asuun. Oheisessa liiteosassa on erillinen kuvaus jokaisesta sekahipusta. Myös hippujen paino, löytöpaikka ja löytäjä on ilmoitettu. Lopussa on pintapuolisia havaintoja eräistä tutkimuslaitoksen kokoelmiin hankituista platinahipuista.

2 2 Tutkitut sekahiput jakautuvat alueittain ja mineraaliseurueittain seuraavasti: Tankavaaran alue: Mineraaliseurue Lukumäärä Sekahippujen numerot Kulta + moreeninaineksia 10 2c,4a,4b,5a,5b,5c,8b,l0a, tai sekund. limoniittia l 0g, 50 Kulta + kvartsi 20 1,2e,3a,3b,4c,5e,5f,6a,9 1Ob,10c,10d,10e,1Of,11,13, 16,45,51,52 Kulta + kvartsi + hematiitti 1 la, Kulta + kvartsi + magnetiitti 3 7, 46, 47 Kulta + kvartsi + limoniitti 1 2d Kulta + hematiitti 7 5d, 17a, 17c, 17d, 17e,48,49 Kulta + magnetiitti 3 10h, 12b, 12c, Kulta + limoniitti 6 2a, 2b, 6b, 8a, 12a, 17b, Morgamin alue: Mineraaliseurue Lukumäärä Sekahippujen numerot Kulta + moreeniaineksia 6 21, 26, 27a, 27b, 27c, 38 tai sekund. limoniittia Kulta + kvartsi 6 18,20c,22,23a,30,75 Kulta + kvartsi + hematiitti 1 23b Kulta + kvartsi + magnetiitti 2 24, 32 Kulta + kvartsi + limoniitti 4 20a, 20b, 25, 29 Kulta + hematiitti - Kulta + magnetiitti 10 31, 33, 34, 35, 36, 71, 73, 74, 76, 77 Kulta + limoniitti 4 19, 27d, 37, 72

3 3 Ottaen huomioon kullan esiintymistavan kallioperässä sekä toisaalta kvartsin rapautumiskestävyyden, ei ole yllättävää, että kullan yleisin seuralaismineraali myös Tankavaaran ja Morgamin sekahipuissa on kvartsi- Se on yleensä kirkasta, verraten karkearakeista juonikvartsia, joka vain hyvin harvoin on kiteytynyt omamuotoisina rakeina. Kvartsi on tavallisesti pieninä pesäkkeinä tai erillisinä rakeina kullassa, mutta joskus sitä on kultaa runsaamminkin, jolloin kulta esiintyy kvartsissa pirotteena ja juonina. Muutamista sekarakeista näkee, että kvartsi on kokonaan tai osaksi lohkeillut pois kullan pinnasta. Kvartsin lisäksi on tutkitussa aineistossa tavattu kullan seuralaismineraaleina rautaoksideja seuraavassa yleisyysjärjestyksessä: limoniitti, magnetiitti, hematiitti. Nämä kaikki esiintyvät vaihtelevissa runsaussuhteissa kultaan sekoittuneina. Limoniitti on sekä Tankavaaran että Morgamin sekahipuissa usein heikosti magneettista, jonka perusteella voi olettaa sen tällaisissa tapauksissa olleen aikaisemmin magnetiittia, joka myöhäisemmissä vaiheissa on muuttunut lähes kokonaan limoniitiksi. Muuttumattomia magnetiitti-kulta sekarakeita on löydetty runsaimmin Morgamin alueelta, etenkin Miessijoen latvalta (kuva 1). Magnetiitti on näissä harvaa poikkeusta lukuun ottamatta hienorakeista, tiivistä, ja kulta esiintyy siinä hienona pirotteena ja ohuina juonina. Tankavaaralta on vain kolme muuttumatonta magnetiitti-kulta sekaraetta, joissa magnetiitti on suomurakenteista. Magnetiitista eroten hematiitti on kullan seuralaisena Tankavaaralla selvästi yleisempi kuin Morgamilla. Rakenteeltaan se on yleensä suomumaista.

4 4 Kuva 1. Morgamin alueen kultasekarakeiden löytöpaikat. 1. Kultaa hienorakeisessa magnetiitissa. 2. Kultaa limoniitissa. 3. Kultaa kvartsissa. Tyypeissä 1 ja 2 on usein vaihtelevissa määrin myös kvartsia. Etuliite ph viittaa E. Savolaisen teettämään pintahieen numeroon, muut numerot ovat P. Ervamaan tutkiman kultasekaraekokoelman näytenumeroita.

5 5 Tutkitun materiaalin perusteella voidaan sanoa, että ainakin sekahippujen sisältämä kulta on peräisin kultapitoisista kvartsijuonista, jotka enemmän tai vähemmän säännöllisesti ovat sisältäneet myös magnetiittia ja hematiittia, joista magnetiitti on usein voimakkaasti limoniittiutunut. Tutkitussa materiaalissa ei ole nähty mitään todisteita eikä edes selviä viitteitä siitä, että alkuperäiseen mineraaliseurueeseen olisi kuulunut myös karbonaatteja ja/tai sulfideja. Otaniemessä, 9 pnä marraskuuta 1975 Liiteosa: Kuvaus 84 sekahipusta ja muutamasta platinahipusta

6

7 Liite raporttiin M 17/Sdk/Ir/52/2 HAVAINTOJA TANKAVAARAN ALUEEN KULTASEKAHIPUISTA

8 N:o , 9 mg Kulta ja kvartsi Pääosaksi kultaa, joka hyvin rosoista. Kuopissa olevan moreeniaineksen alta paljastui hiukan tummaa, karkearakeista kvartsia, joka ilmeisesti primäärisesti kullan mukaan kuuluvaa. N:o 1a 4502, 9 mg (halkaistu) Kulta, kvartsi, suomuhematiitti Hippu on hyvin rosopintainen, kuopissa ja onteloissa runsaasti moreeniainesta joka ei lähde pesemällä pois, kylläkin neulalla varovasti raaputtamalla. Kvartsia on noin 120 kullan määrästä. Se on sameaa, jotkut rakeet punertavia, granaatin näköisiä. Kvartsirakeiden raoissa ja väleissä on kultaa ohuina juonina. Hematiittia on pieninä suomuina kullassa tai isompina suomukasautumina juonikvartsin reunoilla. Suomujen väleissä on joskus kultakalvoja samaan tapaan kuin V. Saarisen hipussa Hevoskurulta.

9 N:o 2a 264,4 mg Limoniitti ja kulta, mahdollisesti kvartsi. Päämineraali limoniitti on hyvin hienorakeista, punertavan ruskeaa Kultaa on vain hipun yhdellä reunalla (ks. kuva). Arviolta sitä on 150 limoniitin määrästä. Kvartsia on mahdollisesti hyvin vähän limoniitissa. N:o 2b 68, 0 mg Limoniitti ja kulta. Limoniitti on hienorakeista, kuitenkin hiukan karkeampaa kuin 2a:ssa. Hipun pinnassa se on kulunut syville kuopille, joissa on hippuun kuulumatonta moreeniainesta. Kultaa on jokseenkin saman verran kuin limoniittia. Pieninä rakeina limoniittiin sekoittuneena.

10 N:o 2c 62, 1 mg Kulta ja limoniitti. Neulalla raaputtelemalla voi todeta, että limoniitti on ainakin pääosaksi kullan pintaan saostuneena ohuena kuorena. N:o 2d 52,1 mg Limoniitti, kulta, kvartsi. Limoniitti on punaruskeaa, hienorakeista. Kvartsi on huomattavan karkearakeista juonikvartsia, esiintyy silmäkkeinä limoniitissa. Kulta on kvartsissa hienona pirotteena sekä limoniitissa isompina (0, 5-1 mm) läiskinä (ks. kuva).

11 N:o 2e 43, 0 mg Kulta ja kvartsi. Kulta, jota on enemmän kuin kvartsia, on karkearakeisten juonikvartsisilmäkkeiden ympärillä isoina rakeina, jonkin verran sitä on myös hienona pirotteena kvartsissa tai ohuina kalvoina kvartsirakeiden väleissä. N:o 3a 2211,3 mg Kulta ja hiukan kvartsia. Rosoisen kullan syvälle kuluneissa kuopissa on kirkasta kvartsia. Joskus kvartsirakeiden väleissä on ohuita kultakalvoja.

12 N:o 3b 1885, 3 mg Kulta ja kvartsi Kullan seassa on n. 110 juonikvartsia, josta suuri osa punertavaa, rapautunutta, helposti murenevaa. Rapautunut kvartsi on kulunut syville kuopille.. Kulta on kauniisti ohuina juonina ja pirotteena kvartsissa. N:o 4a 2368, 2 mg Kulta ja siihen tarttunutta moreenin ainesta Kullassa on useita aivan sileitä pintoja, jotka ehkä ovat kidepainanteita. Kaksi tällaista pintaa muodostaa keskenään noin 100*:n kulman. Kullan kuopissa on moreeniainesta mm. kvartsia, kiillettä ja grannattia.

13 N:o 4b 1303, 4 mg Kulta Litteä, hyvin huokoinen kultahippu. N:o 4c 1706, 8 mg Kulta ja hiukan kvartsia Kullan mukana on hiukan, n. 150, kirkasta kvartsia joka näyttää olevan primäärisesti kullan mukaan kuuluvaa. N:o 5a 1070,5 mg Kulta Hyvin rosoisen kullan kuopissa ja onteloissa on ainoastaan sekundääristä moreeniainesta,joka raaputtamalla helposti irtaantuu. N:ot 5 b (973,6 mg) ja 5c (660,5 mg) ovat samasta paikasta ja samanlaisia kuin 5a.

14 N:o 5d 342 mg, litteä Kulta ja hematiitti Kullan pinnassa, raoissa ja onkaloissa on oranssin punaista jauhetta, joka ilmeisesti rapautunutta hematiittia. Rapautumatonta, hienorakeista hematiittia on hiukan pieninä kasautumina. Hematiitti ei ole magneettista. Erästä hematiittiläiskää raaputtamalla saattoi todeta sen jatkuvan syvälle kullan sisään, jossa se vaihettuu punaiseksi jauheeksi. N:o 5e 261,8 mg, pitkulainen Kulta ja hiukan kvartsia Kullassa on muutamia pieniä kvartsirakeita, joista suurin 1 mm läpimittainen. Sen pinnassa on pieniä pistemäisiä kultahitusia, jotka ovat lujasti kiinni kvartsissa. N:o 5f 885, 5 mg Kulta + hiukan kvartsia Hippu on hyvin tiivisrakenteinen, pintakin tavallista sileämpi. Kullan seassa on useita 0, 25-1, 50 mm läpimittaisia kvartsirakeita, joista osa jossain määrin omamuotoisia. Kvartsirakeiden väleissä ja raoissa ohuita kultakalvoja, hiukan on kultaa myös hienona pirotteena kvartsissa.

15 N:o 6a 2116,5 mg Kulta ja kvartsi Pääosa hipusta on kultaa. Eräällä sivulla on runsaasti sameahkoa juonikvartsia pesäkkeenä, jossa ohuita kultajuonia ja -pirotetta. Siellä täällä muuallakin on yksinäisiä pieniä kvartsirakeita. N:o 6b Tankavaara, Virtasen huutomo 1102,8 mg Kulta ja limoniitti Kullassa olevat epämuotoiset limoniittiläiskät ovat säännöllisesti kuluneet syvälle kuopalle. Limoniitissa on heikkoa kultapirotetta. Joskus limoniitissa on heikkoa, epäselvää omamuotoisuutta, mahdollisesti jäänteenä alkuperäisestä mineraalista (rikkikiisu?). Lisäksi kullassa on kauniita kidepainanteita. N:o , 0 mg Kulta, kvartsi, magnetiitti Kullassa muutamia pieniä, erillisiä kvartsi- ja magnetiittirakeita. Ne ovat lujasti kiinni kullassa. Ei voi kuitenkaan varmuudella sanoa, kuuluvatko ne tässä kullan primääriseen mineraaliseurueeseen.

16 N:o 8a 3193,6 mg Kulta, limoniitti Rosoisen kullan kuopissa ja onkaloissa runsaasti moreeniainesta. Eräällä laidalla limoniittia, - joka osaksi ohuena kuorena kullan pinnassa, osaksi jatkuu syvälle kullan onkaloihin, jolloin siinä myös hienoa kultapirotetta. Limoniitti voi olla jonkin primäärisen rautamineraalin muuttumistuloksena. N:o 8b Ke Ke 2660, 0 mg Kulta Runsas silikaattiaines näyttää kokonaan olevan kultaan tarttunutta moreeniainesta. N:o 9 406, 5 mg Kulta ja hiukan kvartsia Kullassa on hyvin vähän kvartsia pieninä erillisinä rakeina.

17 N:o 10a 152, 0 mg Kulta Hippu on otettu kokoelmiin siinä olevien kauniiden kidepainanteitten vuoksi. N:o 10b 155,7 mg Kvartsi, kulta (granaatti?) Kvartsi on karkearakeista läpikuultavaa juonikvartsia, jossa ohuita kultajuonia ja pirotetta. Osa hipusta on kompaktia kultaa, jossa pieniä kvartsirakeita. Kvartsin yhteydessä hiukan granaattia, joka on niin lujasti kiinni kvartsissa, että voisi uskoa sen kuuluvan primääriseen mineraaliseurueeseen. Ohuthieestä asia voisi varmistua.

18 N:o 10c 100,3 mg Kulta ja kvartsi Kompektissa kullassa on muutamia noin 0,5 mm läpimittaisia kvartsirakeita, joiden raoissa joskus kultakalvoja. Erään kvartsirakeen sisällä näkyy kultasulkeuma. Kullan pinnassa on sileitä pintoja, jotka mahdollisesti ovat siitä irronneiden kvartsikiteiden jättämiä. N:o 10d 129,0 mg Kulta ja kvartsi Noin 1/3 hipusta on kirkasta juonikvartsia, samanlaista kuin 10c:ssä. Hippu on lujarakenteinen, joten siitä saisi hyvän hieen. N:o 10e 35, 5 mg Kulta, kvartsi (ja granaatti?) Kvartsi on punertavaa, pigmentin värjäämää. Sen mukana on granaatin näköistä mineraalia. En kuitenkaan raaputtanut sitä irti tarkempaa tutkimusta varten, koska hipusta voisi ensin valmistaa ohuthieen.

19 N:o 10f 24, 8 mg Kvartsi ja kulta Erittäin kaunis kvartsi-kulta sekarae. Kultaa vain noin 1/3 kvartsin määrästä. Hippu on hauras eikä kestä raaputtelua. N:o 10g 16,6 mg Kulta ja limoniitti Hippu halkastiin jolloin ilmeni, että limoniitti on ohuena kuorena yhtenäisen kultahipun pinnassa tai sen onteloissa. Ilmeisesti limoniitti on kokonaan sekundääristä. N:o 10h 2, 7 mg Suomuinen magnetiitti ja kulta Kulta on ohuina kalvoina magnetiittisuomujen väleissä. Hippu tarttuu kiinni magneettiin. Magnetiitti on täysin suomuhematiitin näköistä, samaa tyyppiä kuin esim. Palokiimaselän juonissa ja eräissä Tankavaaran ja Lemmenjoen alueilta löytyneissä lohkareissa.

20 N:o 11 Tankavaara, Pääkkösen huuhtomo Sivonen 1915, 1 mg Kulta, hiukan kvartsia Hippu on lähes puhdasta kokoon kääriytynyttä kultaa, kuopissa ja poimuissa moreenin aineksia. Yhdessä kulmauksessa pieni kvartsiraerykelmä, joka ilmeisesti primäärinen. N:o 12a Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 88, 8 mg Kulta ja limoniitti Limoniitti on kuorimaisesti kultahipun pinnassa. Hippu tarttuu heikosti kiinni magneettirautaan, josta päätellen sen sisällä voi olla magnetiittia. Limoniitti voi olla magnetiitin rapautumistulosta. N:o 12b Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 62, 7 mg Kulta, limoniitti, magnetiitti Päälisin puolin tarkasteltaessa hipussa voi havaita vain kultaa ja hienorakeista limoniittia, joka on osaksi punamultamaisena jauheena, tällöin kai lähinnä hematiittia. Limoniitissa on hienorakeista kultaa pirotemaisesti. Magneettirauta vetää hipun noin 1, 5 mm etäisyydeltä itseensä, josta päätellen magnetiittiakin täytyy olla mukana. Pintahieen valmistus olisi paikallaan.

21 N:o 12c Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 4, 3 mg Kulta, limoniitti, magnetiitti Hippu on samaa tyyppiä kuin 12b. Kultapirotetta limoniitissa kuitenkin on vähemmän. N:o 13 Tankavaara, Pääkkösen huuhtomo A. Jääskeläinen 2326, 1 mg Kulta ja kvartsi Kvartsi on erillisinä Ø 0,5-1 mm kirkkaina rakeina kompaktissa kullassa. Kvartsirakeet ovat osaksi omamuotoisia, niiden raoissa on joskus ohuita kultajuonia. Hipusta voi havaita selvästi, että siitä on lohkeillut kvartsirakeita jolloin kultaan on jäänyt sileitä kvartsin kidepainanteita, joskus myös jätteitä kvatsirakeista. Hipun kuopissa on moreenista peräisin olevaa ainesta, mm. kvartsia, granaattia ja magnetiittia. N:o 16 Löytäjä. Tankavaara, Itkosenkuru Seppälä 12,6 mg Kulta ja hiukan kvartsia Pienen hipun pinnassa yksi ulospistävä kvartsirae, irtosi.

22 N:o 17a Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 147, 9 mg Hematiitti ja kulta Kulta on pienisuomuisessa hematiitissa hyvin hienorakeisena pirotteena tai isompina läiskinä (ks. kuva). Hematiitti on hyvin heikosti magneettista. N:o 17b Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 81, 9 mg, pitkulainen Limoniitti ja kulta Hipun toisessa päässä noin 2, 5 mm pituinen limoniittikasautuma, jossa kultaa hienona pirotteena ja kalvoina. Muu osa hipusta puhdasta kultaa. N:o 17c Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 11, 9 mg Hematiitti ja kulta Hematiitti on tässä punaisena pehmeänä jauheena. Muuten hippu on täysin 17a:n kaltainen.

23 N:o 17d Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 17,8 mg Punamultamainen hematiitti ja kulta Rauta-aines on tässä vieläkin pehmeämpää kuin 17c:ssä. Samanlainen on myös hippu 17e, paino 3, 0 mg. N:o 17e Tankavaara, Hevoskuru Ville Saarinen 3, 0 mg Kulta ja punamultamainen hematiitti Hipun pienuus vaikeuttaa tutkimusta. Näyttää rakenteeltaan ja mineraalikoostumukseltaan saman tyyppiseltä kuin 17c ja 17d. N:o 45 J. Virtanen ,0 mg Kulta ja kvartsi Kulta on tunkeutunut breksiamaisesti sameaan, pienirakeiseen juonikvartsiin. Kvartsissa on joitakin kidepintoja näkyvissä, pitemmälle kehittyneitä omamuotoisia rakeita ei kuitenkaan ole. N:o 46 J. Virtanen mg Magnetiitti, kulta ja kvartsi Magnetiitti, jota on noin puolet, on hyvin säilynyttä suomumagnetiittia. Kulta, jota lähes puolet sekahipusta, esiintyy kalvoina ja pesäkkeinä magnetiittisuomujen väleissä kuten hipussa 10 h. Kvartsi on hienorakeista, rapautunutta, punaiseksi värjäytynyttä. Se on yhtenäisenä pienenä raerykelmänä.

24 N:o 47 J. Virtanen , 3 mg Kvartsi, kulta ja suomumagnetiitti runsaussuhteessa 7:2:1 Kulta on enimmäkseen ohuina kalvoina ja hienona pirotteena kvartsissa, osaksi myös magnetiitissa, joka esiintyy pieninä suomukasautumina kvartsissa. PE/1957 N:o 48 J. Virtanen , 0 mg Suomuhematiitti ja kulta Hematiitti on täysin rapautumatonta, ei ollenkaan magneettista. Kulta, jota n. 1/3, on hematiittisuomujen väleissä kalvoina tai isompina pesäkkeinä. N:o 49 J. Virtanen mg Hematiitti ja kulta Hematiitti, jota n. 1/3, on hyvin pienisuomuisina kasautumina kullassa. Hematiitti on hyvin heikosti magneettista.

25 N:o 50 J. Virtanen , 5 mg Kulta ja limoniitti Limoniitti on sekundäärisesti saastuneena kuorena kullan pinnassa.. N:o 51 J. Virtanen , 0 mg Kulta ja kvartsi Kvartsia on vain yksi suuri kirkas rae, mutta kidepainanteista päätellen sitä on ollut enemmänkin. N:o 52 J. Virtanen 76, 2 mg Kulta, kvartsi ja serisiitti Serisiitti on rapautuneina pehmeinä suomupinkkoina kullan ja kvartsin seassa. Binokkeli tutkimuksen perusteella ei voi olla varma serisiitin primäärisyydestä.

26 HAVAINTOJA MORGAMIN ALUEEN KULTASEKAHIPUISTA N:o 18 Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen , 0 mg Kulta ja kvartsi Sekahippu on löydetty elokuussa 1951 Jäkälä-äytsiltä kaivospiirin 688 yläpäästä. Hippu on ollut granuliittisen pohjakallion raossa noin 20 cm kallion pinnasta. Hipun on lahjoittanut geologiselle tutkimuslaitokselle Kullervo Korhonen Hipun yhdellä laidalla on runsaasti karkearakeista juonikvartsia. Kvartsirakeiden väleissä ja raoissa ohuita kultajuonia. Muualla hipun pinnassa on punaisia läiskiä joissa on ainakin kvartsia, hematiittia ja limoniittia. Läiskät voi raaputtamalla todeta aivan pinnallisiksi. Ilmeisesti ne ovat kultaan sekundäärisesti tarttunutta ainesta. N:o 19 Morgam, Ruittuäytsi Eenokki Kangasniemi 613,5 mg Limoniitti ja kulta Kulta on hienona tasaisena pirotteena tiivisrakenteisessa punaruskeassa limoniitissa, joka on hyvin heikosti magneettista. Hipun levymäinen muoto viittaa siihen, että limoniitti olisi levyrakenteisen magnetiitin tai hematiitin muuttumistulosta.

27 N:o 20a Morgam, Ruittuoja Niilo Raumala 1045,5 mg Kulta, limoniitti ja kvartsi Limoniitti on yhtenäisenä massana kultarungon ympärillä. Pääosa limoniitista on ruostemaisena punaruskeana jauheena, pienempi osa tiivistä mustaa. Limoniitissa on hiukan kultaa pirotteena ja juonina sekä kolme kirkasta kvartsiraetta, joista yksi kauniisti omamuotoinen. Limoniitti on hyvin heikosti magneettista. N:o 20b Morgam, Ruittuoja Niilo Raumala 216,4 mg Limoniitti, kulta ja kvartsi Limoniitti on tässä hyvin tiivisrakenteista, mustaa. Kulta esiintyy limoniitissa pistemäisen pieninä rakeina tai isompina kasautumina. Hipun yhdellä kulmalla on hiukan selvää juonikvartsia, siinäkin hiukan pieniä kultarakeita. N:o 20c Morgam, Ruittuoja Niilo Raumala 153, 2 mg Kulta ja kvartsi Kvartsi ja kulta ovat tiiviisti yhteenkasvaneita, jokseenkin saman verran kumpaakin. Kvartsi on kirkasta, ei kidepintoja. Kullassa on kirkaspintaisia kuoppia joista kvartsi on ilmeisesti irronnut.

28 N:o 21 Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen , 0 mg Kulta Levymäinen kulta on kääriytynyt kasaan. Sen poimuissa, osaksi tasaisilla pinnoillakin, on ruosteen iskostamaa moreeniainesta, jossa voi erottaa kvartsia, kiillettä, hematiittia, granaattia ja maasälpää. N:o 22 Morgam, Pihlajakuru V. Kangasniemi mg Kulta ja kvartsi Hyvin rosoinen hippu, koloissa moreeniainesta. Hiukan myös primääristä kvartsia. N:o 23a Morgam, Kaarreoja? , 3 mg Kvartsi ja kulta Kulta on "iskoksena" korkeassa juonikvartsissa. Kvartsi on osaksi rapautunutta, haurasta, mutta kuitenkin kirkasta. Omamuotoisia rakeita ei ole. N:o 23b Morgam, Kaarreoja? , 0 mg Kvartsi, kulta, hematiitti Samaa tyyppiä kuin 23a, tässä lisäksi muutama hyvin pieni tumma suomu, joka ilmeisesti hematiittia.

29 N:o 24 Morgam, Miessijoki Niilo Ranttila 1878,6 mg Magnetiitti, kulta,kvartsi Magnetiitti on hienorakeista, voimakkaasti magneettista. Kulta, jota on noin 110 magnetiitin määrästä, esiintyy magnetiitissa hienona pirotteena, ohuina juonina tai isompina kasautumina. Kvartsia on muutama pieni yksinäinen rae magnetiitissa. N:o 25 Morgam, Kotaoja I. Isola 90, 8 mg Limoniitti, kvartsi, kulta Kulta on 0, 2-1, 0 mm läpimittaisina rakeina limoniitin ja kvartsin seoksessa. Hippu on rapautunut, hauras. N:o 26 Morgam, Ruittuäytsi Eenokki Kangasniemi Kuusi hippua yht. 212, 8 mg Kulta Hippujen pinnassa on ohut kalvo amorfista limoniittia, joka raaputettaessa lohkeilee helposti irti.

30 N:o 27a Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 528, 2 mg Kulta Kullan pinnassa on ohut kalvo punaista ja kovaa ruostetta, joka on selvästi sekundääristä. N:o 27b Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 303, 0 mg Kulta Kuten 27a. N:o 27c Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 41, 0 mg Kulta Kullan pinnassa sekundäärinen musta limoniittikalvo. N:o 27d Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 53, 5 mg Kulta ja limoniitti Hipun toinen pää on puhdasta kultaa, toinen pää taas tiivistä limoniittia, jossa kultaa on hyvin hienorakeisena pirotteena.

31 N:o 29 Morgam, Kivikkopuro Kajanto 1921,5 mg Limoniitti, kvartsi (n. 10 %) ja kulta (n. 10 %) Kulta on hienona pirotteena, juonina ja pesäkkeinä sekä limoniitissa että karkearakeisena kvartsissa, limoniitissa enemmän. Hippu ei tartu kiinni pieneen magneettirautaan, mutta liikahtelee voimakkaasti. Ilmeisesti limoniitissa on jätteinä varhaisempaa magnetiittia. N:o 30 Morgam, Kotaoja, 470 m suusta Jukka Pellinen 4055, 5 mg Kulta ja kvartsi Kaunis kulta-kvartsi sekä hippu. Kvartsi on osaksi sameaa, rapautunutta. Siinä on hiukan punaruskeaa ruostemaista ainetta, jossa jätteenä hiukan hematiittia, joka on selvästi magneettista (martiittia). Hematiittia on niin vähän, että ei voi olla varmaa siitä kuuluuko se primäärisesti mineraaliseurueeseen. Pintahie olisi paikallaan.

32 N:o 31 Morgam, Miessijoki Pauli Ruokonen mg Magnetiitti, limoniitti ja kulta Sekarae on lainattu tutkittavaksi, palautettu. Jokseenkin puolet hipusta on hienorakeista magnetiittia. Limoniitti on tiivistä ja kovaa, ilmeisesti se on syntynyt magnetiitin muuttumistuloksena. Kulta on osaksi hyvin hienona pirotteena magnetiitissa ja limoniitissa, osaksi pieninä pesäkkeinä. N:o 32 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko , 9 mg Kvartsi, kulta, magnetiitti Päämineraali kvartsi on sameaa, vain heikosti läpinäkyvää. Ei omamuotoisia rakeita. Kulta jota on noin 1/3, esiintyy kvartsissa osaksi mikroskooppisen hienona pirotteena, osaksi isompina pesäkkeinä ja kalvoina. Lisäksi kullassa on hiukan haurasta, kiillemäisesti lohkeilevaa mineraalia, joka on selvästi,ei kuitenkaan voimakkaasti magneettista. Ilmeisesti tämä on martiittiutunutta suomumaista magnetiittia. N:o 33 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko mg Kulta ja magnetiitti Kulta, jota noin 1/3, on hyvin hienona pirotteena ja kalvoina rakeisessa magnetiitissa. Magnetiitti on verraten hyvin säilynyttä. Siinä ei ole suomurakennetta, ilmeisesti ei myöskään martiittiutumista.

33 N:o 34 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko mg Magnetiitti ja kulta Hippu on samanlainen N:o 33, vain enemmän pyöristynyt ja rapautunut (hauras). N:o 35 Morgam, Miessijoki Ruokanen & Loppukaarre 3878 mg Magnetiitti ja kulta Magnetiitti on hyvin hienorakeista, muuttumatonta, kultaa on noin 1/8. Se on osaksi hienona pirotteena, osaksi ohuina juonina, jotka jatkuvat suoraviivaisina 2-5 mm. Tällainen kulta on kiteytynyt myöhäisessä vaiheessa rakoilleeseen magnetiittiin. Kulta on jakautunut tasaisesti koko hippuun. N:o 36 Jöytäjä: Morgam, Miessijoki Ruokanen & Loppukaarre 167 mg Magnetiitti ja kulta Hippu on samaa tyyppiä kuin 34' ja 35. Kalvomaisia kultajuonia ei tässä kuitenkaan ole.

34 N:o 37 Morgam, Miessijoki Heinonen 2152 mg Kulta ja limoniitti Valtaosa hipusta on kultaa. Limoniitti on ainakin pääosaksi pintasaostumaa. N:o 38 Morgam, Miessijoki Heinonen 432 mg Kulta Kullan pintaan on saastunut sekundäärisesti ohut limoniittikalvo. N:o 71 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko 3686, 0 mg Magnetiitti ja kulta Kulta on rakeisessa magnetiitissa ohuina juonina ja hienona pirotteena, joka osaksi näkyy vasta mikroskoopilla. Kultaa on alle 10 %. N:o 72a Morgam, Miessijoki Heinonen 2150, 0 mg Limoniitti ja kulta Rakenteeltaan täysin samanlainen kuin Miessin latvoilta löydetyt useat magnetiitti-kultasekarakeet. Ilmeisesti alkuperäinen magnetiitti on tässä muuttunut kokonaan limoniitiksi. Hippu on lainattu Heinoselta tutkittavaksi.

35 N:o 73 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko 160, 0 mg Magnetiitti ja kulta Kulta pirotteena ja juonina hienorakeisessa magnetiitissa. Tästä on tehty pintahie. N:o 74 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko 63, 0 mg Kulta, limoniitti ja magnetiitti Kulta on runsaana pirotteena limoniitissa, jossa relikteinä pieniä magnetiittirakeita, kokonaisuudessaan sekarae on selvästi magneettinen. Tästä tehty pintahie. N:o 75 Morgam, Miessijoki Arvid Kokko 1890 mg Kulta ja kvartsi Erittäin kaunis lujarakenteinen sekarae, kultaa ja kvartsia jokseenkin saman verran. Tästä tehty pintahie.

36 N:o 76 Morgam, Miessijoki Jalmari Hepo-oja 3574,0 mg Magnetiitti, kulta ja limoniitti Kulta on pirotteena ja juonina hienorakeisessa magnetiitissa. Tämä on enemmän pyöristynyt kuin Miessin yläjuoksulta löydetyt samantyyppiset sekarakeet. (Pitempi kulkeutumismatka?) N:o 77 Morgam, Miessijoki Jouko Loppukaarre mg Magnetiitti ja kulta Sekarae on lainattu tutkittavaksi, palautettu. Kulta on juonina ja pirotteena hienorakeisessa magnetiitissa, jossa on tapahtunut oktaedri- ja kuutiopintojen suuntaista martiittiutumista. Pintahie tehty.

37 HAVAINTOJA PLATINAHIPUISTA, JOISTA YKSI LUTOLTA, MUUT MORGAMIN ALUEELTA N:o 14 Kaunispää, Luton kuru T. Rantapuoskari 17, 8 mg Platina ja kulta Lähes puhtaan platinan kuopissa näkyy hiukan kultaa. N:o 28 a - h Morgam, Miessijoki Arvid Kokko Kahdeksan hippua, yht. 192,8 mg Platina a) Pyöreä, kova, suhteellisen voimakkaasti magneettinen. b) Kovaa ja kirkasta kuten edellinen, magneettisuus heikompi. c) Kova, kirkas ja tiivis, pinnassa runsaasti sileitä kidepainanteita. Sulkeumana jotain mustaa, voimakaskiiltoista mineraalia, jota ei irrotettu lähempää tutkimusta varten. d-h) Tavallista, edellisiä pehmeämpää ja vähemmän magneettista platinaa. N:o 23e Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 133, 5 mg Platina Hippu on sileäpintainen ja hyvin kova. Neulalla saa siihen vain heikon naarmun. Ilmeisesti joku lejeerinki. Magneettirauta vetää hipun itseensä noin 1 mm etäisyydeltä.

38 N:o 23f Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 173,4 mg Platina ja kulta Hipun pinta on rosoinen, hohkamainen. Sisempää tiivistä ja pehmeää. Hipussa on kaksi ulospistävää sienimäistä kasvannaista, joiden sisällä kultaa. Ei ollenkaan magneettinen. N:o 23g Läytäjä: Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 95, 8 mg Platina ja kulta Platinahipun laidassa on kaksi erillistä kultaläiskää, joista isompi jatkuu syville kullan sisään. Platina-kulta-rakenteen selvittämiseksi olisi hippu halkaistava. Platina on pehmeää, vain hyvin heikosti magneettista. N:o 23h Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 38, 8 mg Platina Hippu on hyvin vaaleaa, kirkasta platinaa, kovuus jokseenkin sama kuin kullalla. Ei ollenkaan magneettista.

39 N:o 23i Läytäjä: Morgam, Jäkälä-äytsi Kullervo Korhonen 50, 6 mg Platina Hyvin kova, heikosti magneettinen platina-hippu, pinnassa jokseenkin suorakulmaisia kidepainanteita. N:o 20d Lemmenjoki, Ruittuoja Niilo Raumala 336, 0 mg Platina Pyöreä platinahippu, hyvin pehmeää. Hipun pinnassa on hiukan hyvin pieniä kvartsirakeita, jotka ilmeisesti ovat siihen sekundäärisesti tarttuneita.

40 JUKKA PELLISEN PLATINAHIPUT Jukka Pellisen platinahippukokoelma on jaettu, muistaakseni Pellisen omasta toimesta, seuraaviin fraktioihin: Kokoelma on ostettu tutkimuslaitokselle vanhalla markalla. Ei-magneettinen fraktio: Suurin osa hipuista on kovaa ja tiivistä tavaraa. Jonkin verran on myös hyvin pehmeitä lyijynnäköisiä hippuja joiden pinta tumman harmaa. Pari hippua on huokoista, sienimäistä tyyppiä. Kaikkein pienimmät Kotaojan tammen kohdalta löydetyt hiput ovat hyvin kirkkaita omamuotoisia kiteitä. Niissä näkyy mm. kuutio- ja oktaedripintoja. Muiden hippujen löytö-paikkoja: Iso Morgamoja Kotaojan suun yläpuolel ta Pitkulainen (5 mm) Kolmiomainen, litteä, n. 1/4 g Soikea, sileä Pehmeä, iso Päärynän muotoinen 1, 5 mm Koukunmuotoinen, rosoinen 50 mg Morgamoja tai Kotaoja Heikosti magneettinen fraktio: 1. Suurin hippu Morgamojalta 2. Kidepintainen, jossa punaista ruostetta pinnassa Kotaojalta, noin 600 m suusta ylöspäin 3. 3 mm:n litteähkö hippu, yksi pinta pyöreä, muut rosoisia, väri tavallisen harmaa. Kotaojan huuhtomon yläpäästä. Fraktiot 1-2 mm ja 2-4 mm: Hiput ovat osaksi kidepintaisia, osaksi pyöristyneitä.

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 M/17/Sdk 49/1 Sodankylä, Tankavaara Aimo Mikkola 10.2.-49 Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 Kauppa- ja teollisuusministeriö järjesti heinäkuussa 1948 teollisuusneuvos Stigzeliuksen aloitteesta

Lisätiedot

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS t I. RAUTABUUKPI OY TUTKIMUS Jakelu t! RO mal i OU mal RV/Juopperi - 1 RAt i - RA ttu (2) G6K Laatija Tilaaja K ~einänen/aa A Hiltunen S e 1 v-i t y s n:o 1412.41 KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN

Lisätiedot

FLUIDISULKEUMA-TUTKIMUS SODANKYLÄN PALOKIIMASELÄN KULTAESIINTYMÄN KVARTSIJUONISTA

FLUIDISULKEUMA-TUTKIMUS SODANKYLÄN PALOKIIMASELÄN KULTAESIINTYMÄN KVARTSIJUONISTA M 19/3742/-80/1/10 Koskee 3742 04 SODANKYLÄ Kari A. Kinnunen 1980-2-22 FLUIDISULKEUMA-TUTKIMUS SODANKYLÄN PALOKIIMASELÄN KULTAESIINTYMÄN KVARTSIJUONISTA Tiivistelmä Palokiimaselän juonikvartsi sisältää

Lisätiedot

Sotajoen Kultakimppavaltaukselta vuonna 2002 imuriruoppauksella löydetyn kultahipun (72,4 g) tutkimus näytettä tuhoamattomilla menetelmillä

Sotajoen Kultakimppavaltaukselta vuonna 2002 imuriruoppauksella löydetyn kultahipun (72,4 g) tutkimus näytettä tuhoamattomilla menetelmillä Geologian tutkimuskeskus Mineralogian laboratorio M 19/3813/2002/3 Inari 3813 11 Kari A. Kinnunen 21.11.2002 Sotajoen Kultakimppavaltaukselta vuonna 2002 imuriruoppauksella löydetyn kultahipun (72,4 g)

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

Aulis Häkli, professori. KULLAN ESIINTYMISESTÄ JA RIKASTETTAVUUDESTA RAARRK LAIVAKANKAAN KULTW'iINERALISAATIOSSA. Malminetsinta

Aulis Häkli, professori. KULLAN ESIINTYMISESTÄ JA RIKASTETTAVUUDESTA RAARRK LAIVAKANKAAN KULTW'iINERALISAATIOSSA. Malminetsinta KULLAN ESIINTYMISESTÄ JA RIKASTETTAVUUDESTA RAARRK LAIVAKANKAAN KULTW'iINERALISAATIOSSA Tutkimuksen tiiaaja: Tutkimuksen tekija: E ~auharn:ki/ktr Esko Hänninen O U T O K U M P U Oy Malminetsinta Aulis

Lisätiedot

Aleksi (385g), toiseksi suurin Suomesta löytynyt kultahippu. Mikromorfologia, petrofysikaaliset ominaisuudet ja kemiallinen koostumus

Aleksi (385g), toiseksi suurin Suomesta löytynyt kultahippu. Mikromorfologia, petrofysikaaliset ominaisuudet ja kemiallinen koostumus GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19/3831/94/1 3831 04 INARI Kari A. Kinnunen, Bo Johansson, Mauri Terho ja Risto Puranen 30.5.1994 Aleksi (385g), toiseksi suurin Suomesta löytynyt kultahippu. Mikromorfologia,

Lisätiedot

PUSKUOJAN KULLAN JA KVARTSIN MUODOSTAMISTA SEKAHIPUISTA

PUSKUOJAN KULLAN JA KVARTSIN MUODOSTAMISTA SEKAHIPUISTA Geologian tutkimuskeskus Malmiosasto, M 19/3812/95/1 3812 07 INARI 8.02.1995 PUSKUOJAN KULLAN JA KVARTSIN MUODOSTAMISTA SEKAHIPUISTA Kari A. Kinnunen 1 Kullan ja muiden mineraalien muodostamat sekahiput

Lisätiedot

K Heinänen. nnukainen. olari. Ro k. Rs k. RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75

K Heinänen. nnukainen. olari. Ro k. Rs k. RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75 RAUTARUUKKI OY Hannukaisen malmioiden minsra- MALMINETSINTA hginen tutkimus N:o Ro 21/75 ' TUTKIMUSALUE nnukainen K Heinänen JAKELU Ro k olari KARTTALEHTI 2714 10 KOORDINAATIT VERTAA LIITEKARTAT JA -SELOSTEET

Lisätiedot

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee 3812 08 Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen 21.11.1983 MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE 1 Professori Herman Stigzeliukselta saatiin syksyllä 1983 tutkittavaksi

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen 8 OUTOKUMPU OY 0 K LMINETSINTA E Hanninen/EG 11.2.1985 HAVAINTOJA KULLAN ESNTYMI.SESTA PYHASALMEN LMISSA Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino Teki ja : E Hanninen Malminetsinta - Aulis Häkli, professori

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

Heikki Kokon kultamuistot 1936 1955

Heikki Kokon kultamuistot 1936 1955 Heikki Kokon kultamuistot 1936 1955 Luttojoki, Laaninoja (Piispanoja),Pikku-Hangasoja, Hangasoja, Sotajoki, Uijeminhaara, Moberginoja, Lemmenjoen kaikki kultapurot, Heikko Kokko oikealla ja Niilo Raumala

Lisätiedot

KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO

KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO Päivitys 17.1.2013 Tämä aineisto on julkaistu www.kultahippu.fi sivustolla. KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO Johdanto Tiedostoon on kerätty kulta- ja platinahipuista sekä korundeista seuraavia tietoja:

Lisätiedot

Moreeninaytteiden sulfidimineraalien kemiallisesta koostumuksesta

Moreeninaytteiden sulfidimineraalien kemiallisesta koostumuksesta 9 0 K MALMINETSINTA JAPPILA, SYVANSI Moreeninaytteiden sulfidimineraalien kemiallisesta koostumuksesta Sulfidifaasin koostumus Tutkittavana oli viisi seulottua moreeninaytettä Jappilan Syvänsin malmimineralisaation

Lisätiedot

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943 Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947 Alkulause Syksyn 1946 kuluessa suoritetut lohkarehavainnot Haukiputaan Putaan kylässä (Vrt.

Lisätiedot

I l l 1 RO mal. 1 tutkimus -RO- 16/ VERTAA RAUTARUUKKI OY. K Heinänen. Lounais-Rautuvaaran malmien rnineraloginen.

I l l 1 RO mal. 1 tutkimus -RO- 16/ VERTAA RAUTARUUKKI OY. K Heinänen. Lounais-Rautuvaaran malmien rnineraloginen. RAUTARUUKKI OY MALMINETSINTA TUTKIMUSALUE Lounais-Rautuvaara KUNTA Kolari KARTTALEHTI Lounais-Rautuvaaran malmien rnineraloginen 1 tutkimus -RO- 16/76 - LAATIJA K Heinänen i LAAT.PVM l 15.11.76 i I LIITEKARTAT

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET M 19/3741/-79/3/10 Sodankylä Koitelaisenvosat Tapani Mutanen 22.2.1979 SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET Koitelaisenvosien kromi-platinamalmi

Lisätiedot

KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO

KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO Johdanto Tiedostoon on kerätty kulta- ja platinahipuista sekä korundeista seuraavia tietoja: 1. hipun (korundin) paino (g), "hipun nimi", tutkittu (esim. GTK:ssa), hipun

Lisätiedot

SISÄLLYS Tiivistelmä 1 Johdanto 2 Väärämäen Cu-lohkare Moreeninäyttee ;, K_allionäyttee t 11 Ki rjalli suus 13

SISÄLLYS Tiivistelmä 1 Johdanto 2 Väärämäen Cu-lohkare Moreeninäyttee ;, K_allionäyttee t 11 Ki rjalli suus 13 AK ;' :', S-i- - ', E M 19/4121/-79/1/10 Koskee 4121 10, RAUTJÄRVI Kari Kinnunen 1979-03-22 11 g 7 /-f VÄÄRÄSYIÄEN Cu-LOUKARE (K/2986) JA SEN JÄLJITYKSEEN SOV ELTUVISTA MIN-t~xALOGISISTA PIIRTEISTÄ SISÄLLYS

Lisätiedot

Lemmenjoen alueen Karuojalta heinäkuussa 2000 löydetyn Karpaasi-kultahipun (74,9 g) tutkimukset

Lemmenjoen alueen Karuojalta heinäkuussa 2000 löydetyn Karpaasi-kultahipun (74,9 g) tutkimukset Tutkimus & Kehitys - yksikkö M 19/3812/2000/1 Inari 3812 11 Kari A. Kinnunen 19.10.2000 Lemmenjoen alueen Karuojalta heinäkuussa 2000 löydetyn Karpaasi-kultahipun (74,9 g) tutkimukset 1 Karpaasi nimelle

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

2017 KM Porvoon tuomiokirkko KM 41578

2017 KM Porvoon tuomiokirkko KM 41578 Historiallisen ajan kalmistolöytöjä, jotka otettiin talteen Ville Laakson johtamilla pelastuskaivauksilla 13. 16.6., 10. 20.10. ja 6. 13.11. kohteilta Porvoon tuomiokirkko (mj. rek. tunnus 1000014861,

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

Sotajoen 192 g kultasekahippu Kari A. Kinnunen, Bo Johanson ja Matti Leino

Sotajoen 192 g kultasekahippu Kari A. Kinnunen, Bo Johanson ja Matti Leino Tutkimuslaboratorio M19/3813/2008/60 27.10.2008 Espoo Sotajoen 192 g kultasekahippu Kari A. Kinnunen, Bo Johanson ja Matti Leino Tiivistelmä Tässä raportissa kuvataan elokuussa 2008 Sotajoen Matinkiviniemestä

Lisätiedot

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin Y[eta&teknikko Sulo PUinen oli llhett-t Ahlaisten pitiju Lampin kylhsta Poriin radioaktiivisia a&ytteit&,joisaa todettiin olevan uraania,parhaaesa 0.14$. Keaglla 1957 V.O,pohjanlehto $a P,Lammi suorittivat

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3232/-93/1/10 - Joroinen Tuohilahti Olavi Kontoniemi 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Kultataskun löytyminen Kiistalassa keväällä 1986 johti Suurikuusikon esiintymän jäljille Jorma Valkama

Kultataskun löytyminen Kiistalassa keväällä 1986 johti Suurikuusikon esiintymän jäljille Jorma Valkama Pohjois-Suomen yksikkö M19/2743/2006/1/10 19.10.2006 Rovaniemi Kultataskun löytyminen Kiistalassa keväällä 1986 johti Suurikuusikon esiintymän jäljille Jorma Valkama GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI

Lisätiedot

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita molybdeenihohdelohkareita,

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO

KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO Päivitys 5.1.2014 Tämä aineisto on julkaistu www.kultahippu.fi sivustolla. KULTA, PLATINA JA KORUNDITIEDOSTO Johdanto Tiedostoon on kerätty kulta- ja platinahipuista sekä korundeista seuraavia tietoja:

Lisätiedot

L Grundströmilta saatu kairausnayte Vs-144/ m (pintahie no. T 606) on tarkastettu malmimikroskooppisesti.

L Grundströmilta saatu kairausnayte Vs-144/ m (pintahie no. T 606) on tarkastettu malmimikroskooppisesti. NAYTE VRS-144/107.30 m. MALMIMIKROSKOOPPISET HAVAINNOT. L Grundströmilta 18.1.1980 saatu kairausnayte Vs-144/ 107.30 m (pintahie no. T 606) on tarkastettu malmimikroskooppisesti. Näyte on peräisin Karankalahden

Lisätiedot

Hankasalmi Olkkolan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2006

Hankasalmi Olkkolan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2006 1 Hankasalmi Olkkolan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Kaavakartta... 2 Maastokartta 1:10 000, muinaisjäännös ja tutkimusalue... 3 HANKASALMI 27

Lisätiedot

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu A i C.', >'/AP PA LE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M9/323/-92/6/O Juva Rutkonlampi Hannu Makkonen 2.0.992 RUTKONLAMMEN GRANAATTIGABRON TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 989-990 JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan

Lisätiedot

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv M 19/2732, 2734/-77/3/10 Kittilä, Tiukuvaara Olavi Auranen 26.11.1977 SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv. 1975-76 Syystalvella v. 1971 lähetti Eino Valkama Kittilän Tiukuvaarasta geologiselle

Lisätiedot

130A/TM/73 Magn.rikaste Magn. Jäte

130A/TM/73 Magn.rikaste Magn. Jäte 2 Malmimineraaleina esiintyy pääasiallisesti magnetiittia ja ilmeniittiä, toisin paikoin kuparikiisua. Vähemmissä määrin on pyriittiä ja kuparikiisurakeiden reunoilla borniittia. Oksidimineraalit sijoittuvat

Lisätiedot

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta, I RO mal E. KO~UO/ERK 25*2. 1977 1 0 ) A. Siitosen Sallan ja Savukosken kuntien N-osissa 20.9-22.10.1976 suorittamaan rengasrakenteiden esitutkimukseeri. liittyvien paljastuma- ja lohkarenaytteiden petrografiasta,

Lisätiedot

2 tutkittu alue n. 3 km

2 tutkittu alue n. 3 km Outokumpu Oy Malminetsintä Radiometrinen haravointi Korsnäs Heikki Wennervirta 10.1 e-14e201962 Työn tarkoitus Työstä sovittiin käyntini yhteydessa Korsnäsin kaivoksella 17.10,-19,10.1961 liitteenä olevan

Lisätiedot

Luetteloineet: Anne-Mari Saloranta ja Sami Viljanmaa.

Luetteloineet: Anne-Mari Saloranta ja Sami Viljanmaa. Kivikautisia asuinpaikkalöytöjä, jotka FM Sami Viljanmaa kaivautti yleisökaivauksilla Yli-Iin Kierikinkankaalta 15.5. 30.9.. Ks. Sami Viljanmaan kaivauskertomus arkeologian osaston topografisessa arkistossa.

Lisätiedot

Saksanpystykorvien värit

Saksanpystykorvien värit Saksanpystykorvien värit Ruskea: Kauttaaltaan yksivärinen tummanruskea. Ruskeilla esiintyy joskus harmaata karvaa housuissa, hännässä, silmien ympärillä tai lapojen seudulla. Tämä katsotaan virheeksi tai

Lisätiedot

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 6142/06 1 (8) WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 OHUTHIETUTKIMUS Yleistiedot näytteistä Tutkimukset WSP TutkimusKORTES Oy on ottanut kohteesta

Lisätiedot

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 M/17/Yt-53/2 Ylitornio V. Yletyinen Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita

Lisätiedot

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Etelä-Suomen yksikkö C/KA 33/09/01 3.7.2009 Espoo Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Geologian tutkimuskeskus Etelä-Suomen yksikkö Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 JOHDANTO

Lisätiedot

1 1. Johdanto Säteilyturvakeskus tilasi (tilaus no. 69/410/95) Geologian tutkimuskeskukselta Palmotin luonnonanalogiaprojektia koskevan tu

1 1. Johdanto Säteilyturvakeskus tilasi (tilaus no. 69/410/95) Geologian tutkimuskeskukselta Palmotin luonnonanalogiaprojektia koskevan tu GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Ydinjätteiden sijoitustutkimukset Y 30 / 97 / 2 Työraportti 2-97 PALMOTUN TUTKIMUSALUEEN KAIRANREIKIEN R304, R323, R332, R334, R335, R337, R340, R343, R348, R356, R373 JA R385

Lisätiedot

2016 KM Oulu Kierikinkangas KM 41108

2016 KM Oulu Kierikinkangas KM 41108 Kivikautisia asuinpaikkalöytöjä, jotka FM Sami Viljanmaa kaivautti Kierikkikeskuksen järjestämillä yleisökaivauksilla Oulun Kierikinkankaalta 6.6. 20.10.2016. Ks. Sami Viljanmaan kaivauskertomus Museoviraston

Lisätiedot

Havaintoja Kangasniemen pitäjän

Havaintoja Kangasniemen pitäjän Havaintoja Kangasniemen pitäjän 1 STRUALAN KYLLN KALLI OPS~STA. Tutkimukset. Istrualan kylässä on mv. Reino Kuitusen löytiimien kiisuuntumien perusteella suoritettu kallioperiikartoitusta ja lohkare-etsintä%

Lisätiedot

Lemmenjoen alueen Kivikkopurolta lapiokaivuulla kesäkuussa 2003 löydetyn Tapio-kultahipun (128 g) tutkimus

Lemmenjoen alueen Kivikkopurolta lapiokaivuulla kesäkuussa 2003 löydetyn Tapio-kultahipun (128 g) tutkimus Geologian tutkimuskeskus M 19/3812/2004/1 3812 08 Inari 20.2.2004 Lemmenjoen alueen Kivikkopurolta lapiokaivuulla kesäkuussa 2003 löydetyn Tapio-kultahipun (128 g) tutkimus Kari A. Kinnunen 2 Hipun nimi

Lisätiedot

1 KVARTSI-ISKOS, 1 kpl, 0,5 g Vaaleanharmaata, hiukan rakeista kvartsia. Mitat: 13 x 10 x 4 mm. X=201,48, Y=101,84, Z=79,18 (Tid.

1 KVARTSI-ISKOS, 1 kpl, 0,5 g Vaaleanharmaata, hiukan rakeista kvartsia. Mitat: 13 x 10 x 4 mm. X=201,48, Y=101,84, Z=79,18 (Tid. Varhaismetallikautisia löytöjä, jotka otettiin talteen FM Antti Lahelman johtamilla Taipalsaaren Valkeisaaren arkeologisilla kaivauksilla 16.-25.8.. Katso Antti Lahelman kaivauskertomus arkeologian osaston

Lisätiedot

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi ARkI,I, i dc,,.=t= i E 7i71T M 19/2333 Kivijärvi A. L onka 21. 11. 7 2 Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä 1970-72 HISTORIA : Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

Inarin Sotajoen Matinkiviniemestä löytyneen Vehviläisen kultahipun (67 g) laboratoriomääritykset ja kuvatutkimus Kari A. Kinnunen

Inarin Sotajoen Matinkiviniemestä löytyneen Vehviläisen kultahipun (67 g) laboratoriomääritykset ja kuvatutkimus Kari A. Kinnunen Geologian tutkimuskeskus Espoon Yksikkö M 19/3813/2002/2 Inari 3813 11 Kari A. Kinnunen 14.11.2002 Inarin Sotajoen Matinkiviniemestä löytyneen Vehviläisen kultahipun (67 g) laboratoriomääritykset ja kuvatutkimus

Lisätiedot

tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen.

tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. 1 (10) 08.02.2013 Puh. 0207 864 12 Fax 0207 864 800 Ramboll Finland Oy Lauri Harle Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO analyysi: OHUTHIEANALYYSI kohde: Uimahalli näytetunnukset: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 2.1, 2.2,

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS. Yksityiskohtainen käyttöoppaasi. BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten

KÄYTTÄJÄN OPAS. Yksityiskohtainen käyttöoppaasi. BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten KÄYTTÄJÄN OPAS Yksityiskohtainen käyttöoppaasi BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten Jos sinulla on kysymyksiä BYDUREON-valmisteen käytöstä Katso Tavallisia kysymyksiä ja

Lisätiedot

1. Johdanto. elektronimikroanalysaattorilla. 2. Naytteet

1. Johdanto. elektronimikroanalysaattorilla. 2. Naytteet ALUSTAVA RAPORTTI Geologian tutkimuskeskus Malmiosasto M 41/2743/96/1 &b Suurikuusikko, Kittila Kari Kojonen, Bo Johanson, Lassi Pakkanen, Riitta Juvonen 28.10.1996 Selostus Suurikuusikon Au-malmiaiheen

Lisätiedot

--- - u. . A 8 (kaukopuhdut) Aimo Mikkola 4-1. Outokumpu Oy. suurissa puitteissa, n. 2,506 $. Koska korkea lyijypitoi-

--- - u. . A 8 (kaukopuhdut) Aimo Mikkola 4-1. Outokumpu Oy. suurissa puitteissa, n. 2,506 $. Koska korkea lyijypitoi- Outokumpu Oy. r Portlos.: Helilnkl, kblmlnk. 16 Sllhk-: Kumpi. Helsinki Talon 1141 -- Puh.: vaihda 10510 ' Rikastamomme hpazirikasteen lyijypitoisuus on vaihdellut 1 ' * suurissa puitteissa, n. 2,506 $.

Lisätiedot

Lapin kultamaiden suurimmat kultahiput

Lapin kultamaiden suurimmat kultahiput Lapin kultamaiden suurimmat kultahiput Lista on koottu kirjoista, lehdistä ja kullankaivajilta saaduista tiedoista. Lähetä meille tiedot virheistä tai puutteista tässä listassa. Otamme vastaan myös mielipiteitä

Lisätiedot

M 19/4244/-89/1/42 Ilomantsi Kuittila K. Kojonen, B. Johanson Ilomantsin Kuittilan Aumalmiaiheen. ja petrografiaa

M 19/4244/-89/1/42 Ilomantsi Kuittila K. Kojonen, B. Johanson Ilomantsin Kuittilan Aumalmiaiheen. ja petrografiaa /\ 1\S ; KAP PALE M 19/4244/-89/1/42 Ilomantsi Kuittila K. Kojonen, B. Johanson 31.7.1989 Ilomantsin Kuittilan Aumalmiaiheen mineralogiaa ja petrografiaa 5 Taulukko 1. Mikroanalyyseja näytteestä M5.8/84,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

1) Haarautuminen vähäistä, epätasaisesti jakautunut maaprofiiliin 0) Ei juuri ollenkaan sivuhaaroja, juurissa jyrkkiä mutkia ja juuret osin litteitä

1) Haarautuminen vähäistä, epätasaisesti jakautunut maaprofiiliin 0) Ei juuri ollenkaan sivuhaaroja, juurissa jyrkkiä mutkia ja juuret osin litteitä LIITE 4. Pellon kunnon havaintolomake LOHKON NIMI: Yleishavainnot lohkolla 1. Pellon kuivuminen muokkauskuntoon keväällä (lohkon sijainti ja kaltevuus huomioiden) 1) Ensimmäisiä lohkoja paikkakunnan olosuhteisiin

Lisätiedot

Tampere Veijanmäenkatu 4 tarkkuusinventointi 2013

Tampere Veijanmäenkatu 4 tarkkuusinventointi 2013 1 Tampere Veijanmäenkatu 4 tarkkuusinventointi 2013 Hannu Poutiainen Jasse Tiilikkala Tilaaja: Jaana Junkkari 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 4 Tulos... 6 Koekuopat... 7 Muinaisjäännöstiedot...

Lisätiedot

# A-11'Ge,40ti) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

# A-11'Ge,40ti) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS # A-11'Ge,40ti) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3334/ 89/4/6 0 g - Nilsiä Sääskiniem i 011i hikäs GEOLOGIAN 12. 4. 1989 TUTKIMUSKESKU S Koskee : 3334 05 2 7 ' a a KIRJASTO VÄLI-SUOM I Et Lk-Uv A-K ' f _

Lisätiedot

Rakenna kasvilava. yksi tai kaksi kuormalavan kaulusta. Lasiluukun koon voi tällöin muuntaa kaulukseen sopivaksi.

Rakenna kasvilava. yksi tai kaksi kuormalavan kaulusta. Lasiluukun koon voi tällöin muuntaa kaulukseen sopivaksi. Rakennusprojekti Rakenna kasvilava Kasvilava on kuin pieni kasvihuone, jossa kasveja voi viljellä hiukan aiemmin ja suojaisemmin kuin avomaalla. Tämä kasvilava on mitoitettu Ikean Billy-kirjahyllystä yli

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen 15.12.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KILPISJÄRVI 1-3,KAIV. REK. N:O 3398/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Antti Peronius geologi, kullankaivaja

Antti Peronius geologi, kullankaivaja Antti Peronius geologi, kullankaivaja antti.peronius@kullankaivajat.fi Primäärijuoniteoriat - maallikot - kulta tullut läheltä tai kaukaa - räjähdys, tulivuori, asteroidi - jättiläistulva, salaperäinen

Lisätiedot

ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa Selostus Paltamon Melalahdessa suoritetuista malmitutkimuksista A

ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa Selostus Paltamon Melalahdessa suoritetuista malmitutkimuksista A ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa 1973-04-09 Selostus Paltamon Melalahdessa 1971-72 suoritetuista malmitutkimuksista Aihe tässä käsiteltyihin tutkimuksiin on peräisin vuodelta

Lisätiedot

Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta.

Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta. M/17/Hd.46/1 Haukipudas Aimo Mikkola 25.X.46 Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta. Ns. kansannäytteenä lähetettiin Geologiselle tutkimuslaitokselle

Lisätiedot

Ensiluokkainen synteettinen sivellin

Ensiluokkainen synteettinen sivellin Ensiluokkainen synteettinen sivellin The Cotman -sarjaa on parannettu käyttämällä erikoista synteettisten kuitujen sekoitusta.valikoima takaa tutun laadun ja antaa lisäksi entistä paremman suorituskyvyn

Lisätiedot

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia

Montsoniittia. Vulkaniittia. Kiillegneissiä. Granodiorittia 46 10.3. Leivonmäki Leivonmäen kallioperä koostuu syväkivistä (graniittiset kivet, gabro) ja pintakivistä (vulkaniitit, kiillegneissi). Graniittia on louhittu murskeeksi. Leivomäen puolella esiintyvää

Lisätiedot

Inarin kalliokulta: kuinka se tehtiin (ehkä)

Inarin kalliokulta: kuinka se tehtiin (ehkä) Kuva: Ville Vesilahti Inarin kalliokulta: kuinka se tehtiin (ehkä) Geologian tutkimuskeskus "Ivalonjoen alue" Saarnisto & Tamminen (1987) Kvartsi-hematiittijuoni Kvartsi-karbonaattijuoni Hematiittikivet

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty

Suomen kallioperä. Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty Suomen kallioperä Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty Svekofenninen orogenia Pääosin 1900 1875 miljoonaa vuotta vanha Pohjoisreunaltaan osin 1930 1910 miljoonaa vuotta Orogenia ja

Lisätiedot

Ominaisvakioarvojen ja n?agneettj.kiisupitoisuuden vertailusta Vihannin kaivokseen kairatussa rei2.ssa 586.

Ominaisvakioarvojen ja n?agneettj.kiisupitoisuuden vertailusta Vihannin kaivokseen kairatussa rei2.ssa 586. Outokumpu Oy, Malminetsinta ARKISTOKAPPALE * Ominaisvakioarvojen ja n?agneettj.kiisupitoisuuden vertailusta Vihannin kaivokseen kairatussa rei2.ssa 586. Jatkotutkimuksena ominaisvakioarvojen ji analyysitulosten

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4522/-89/1/10 Kuusamo Ollinsuo Heikki Pankka 17.8.1989 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3323/82/1/10 Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander 23.9. 1982 ~ 0 's`k LOHKARETUTKIMUKSET KIURUVEDEN SULKAVANJÄRVELLÄ KARTTALEHDELLÄ 3323 07 VUOSINA 1981-82 TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0. -3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.-8l,peruttiin 10.12.1984 Valtausalueelta etsittiin lohkareviuhkan lohkareiden

Lisätiedot

TALLENNETTU GTK. Roi mlk 6/Vinsa. Täydennysraportti

TALLENNETTU GTK. Roi mlk 6/Vinsa. Täydennysraportti OKME Roi mlk 6/Vinsa 001/2633/PR/71 Täydennysraportti TALLENNETTU 1 6. 09. 2010 GTK Tämä raportti on yhteenveto kaikista niistä töistä, joita Vinsan kohteessa on tehty 15. 12. 1967 päivätyn tutkimusraportin

Lisätiedot

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT

0 Granii tit: KARTOITETUT ALUEET ALUEEN KIVILAJIT Kenttätyöt Laukaan alueella suoritettiin ajalla 1.6.-29.8. Työ oli,pä3asiassa kallioperskartoitusta. Lisäksi teimme hiukan lohkare-etsintää sekä mittasime kartoitettuja alueita skinti~lometrillä. 28.7.-2.8.

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996.

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2441/2000/2 /10 8.8.2000 Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3132/-84/1/10 Savitaipale Boris Lindmark 16.02.1984 SCHEELIITTITUTKIMUKSET SAVITAIPALEELLA KESÄLLÄ 1982 YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia

Lisätiedot

Löydöt: KM (kvartsia, keramiikkaa, palanutta luuta) Kuvat: G-f'- 3'i - tv fb.3<?

Löydöt: KM (kvartsia, keramiikkaa, palanutta luuta) Kuvat: G-f'- 3'i - tv fb.3<? M Oravainen, Paljak, Fårmossen 2 Mj Kunta: Oravainen Kylä: ~ os.sa ~

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/4522/-84/1/60 Kuusamo Kouvervaara Kari Pääkkönen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

Lisätiedot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat sisältävät arvonlisäveron MOSAIIKKI Haitu n. 57.15 /ltk Vaaleat, villinmuotoiset ja mattapintaiset kivet, joissa pyöristetty reuna. Sisäseiniin ja -lattioihin. Hiili 2,5x2,5 cm 30 x 30 cm 32.63 /ltk Välkehtivän mustasta liuskekivestä

Lisätiedot

Rautalammin kunta Kirkonkylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014. Aura OK

Rautalammin kunta Kirkonkylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014. Aura OK Rautalammin kunta Kirkonkylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Samuel Vaneeckhout Aura OK Työn suorittaja: FT Samuel Vaneeckhout (Osuuskunta Aura) Työn tilaaja: Rautalammin kunta Kenttätyöajankohta:

Lisätiedot

Kivipolku Lappeenrannan linnoituksessa

Kivipolku Lappeenrannan linnoituksessa Kivipolku Lappeenrannan linnoituksessa Aloitetaan matkamme yllä olevan kuvan osoittaman muistomerkin luota. Pohditaan ensin hetki Lappeenrannan ja linnoituksen historiaa: Lappeenrannan kaupungin historia

Lisätiedot

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

Haukivaaran jakson tut'kimukset Taivalkoekella kesällä 1967

Haukivaaran jakson tut'kimukset Taivalkoekella kesällä 1967 Haukivaaran jakson tut'kimukset Taivalkoekella kesällä 1967 Yleistä ---mm-- Haukivaaran jakso muodostaa Mustavaaran-Porttivaaran jakson läntisen jatkeen. Sen keskeinen kohta on itse Haukivaara. Paikalle

Lisätiedot

1 Saviastian paloja 4kpl Kylkipaloja, toinen pinta lohjennut. Yhdessä palassa kevyttä naarumutusta tai viivapainannetta. Karkea kvartsisekoite.

1 Saviastian paloja 4kpl Kylkipaloja, toinen pinta lohjennut. Yhdessä palassa kevyttä naarumutusta tai viivapainannetta. Karkea kvartsisekoite. Rauta- ja kivikauden asuinpaikkalöytöjä, jotka löydettiin Turun Kärsämäeltä, Puustellinkadun ja Heikki Huhtamäen kadun sekä Kärsämäen kartanon puutarhan alueilla tehdyillä koekaivauksilla 12.9. 27.10.2016

Lisätiedot

Posiolla, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä suoritetut malmitutkimukset vuosina

Posiolla, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä suoritetut malmitutkimukset vuosina 1 M 17/Pso.Tk,Pud 60-61/1 Posio, Taivalkoski ja Pudasjärvi P. Ervamaa Posiolla, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä suoritetut malmitutkimukset vuosina 1960-1961. Sen jälkeen kun geologinen tutkimuslaitos

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19/3042/94/1 3042 01 D VEHKALAHTI Kari A. Kinnunen 16.8.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3489 Selostus ja valokuvadokumentti savukvartsikiteitä sisältäneen kideluolan aukikaivamisesta

Lisätiedot

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Uudenveroiseksi...... kädenkäänteessä Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Make it your home. Kotisi parhaaksi. Maailmanuutuus Bosch-rullahiomakone PRR 250 ES. Sen helposti vaihdettavat erilaisille materiaaleille

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (3) M 06/3741/-88/1/10 Sodankylä Kustruotomanaapa ja Viuvalo-oja Tapani Mutanen 26.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA

Lisätiedot

Nokia Linnavuori Linnavuoren itäpuoleisen asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Ville Laakso Antti Bilund

Nokia Linnavuori Linnavuoren itäpuoleisen asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Ville Laakso Antti Bilund 1 Nokia Linnavuori Linnavuoren itäpuoleisen asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Ville Laakso Antti Bilund Kustantaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3

Lisätiedot

Diplomityö: RD-paaluseinän kiertojäykkyys ja vesitiiveys paalun ja kallion rajapinnassa

Diplomityö: RD-paaluseinän kiertojäykkyys ja vesitiiveys paalun ja kallion rajapinnassa Diplomityö: RD-paaluseinän kiertojäykkyys ja vesitiiveys paalun ja kallion rajapinnassa Leo-Ville Miettinen Nuorempi suunnittelija Finnmap Consulting Oy, Part of Sweco Työn rahoittaja: Ruukki Esityksen

Lisätiedot

BILLNÄSIN UUDET KIRVEET JA KIILAT

BILLNÄSIN UUDET KIRVEET JA KIILAT VAKO LA Postios. Helsinki Rukkilo Puhelin Helsinki 84 78 12 Routatieas. Pitäjänmäki VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS 1954 Koetusselostus 166 BILLNÄSIN UUDET KIRVEET JA KIILAT Kaato-karsimakirves,

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA M 19/2623/-77/3/10 Pello, Naamijoki Veikko Helppi 20.12.1977 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA Johdanto Geologisen tutkimuslaitoksen kansannäytetoimistoon Rovaniemelle saapui 26.7.1976

Lisätiedot

Säätytalo: huone 22 KATTOMAALAUKSEN REKONSTRUKTIOALUEEN KERROSTEN KARTOITUS Kuustie&Sorri Oy Mari Punta ja Sanni Vuorisalo 16.7.

Säätytalo: huone 22 KATTOMAALAUKSEN REKONSTRUKTIOALUEEN KERROSTEN KARTOITUS Kuustie&Sorri Oy Mari Punta ja Sanni Vuorisalo 16.7. Säätytalo: huone 22 KATTOMAALAUKSEN REKONSTRUKTIOALUEEN KERROSTEN KARTOITUS Kuustie&Sorri Oy Mari Punta ja Sanni Vuorisalo 16.7.2014 1 JOHDANTO Työn alla on Säätytalon salin 22 katon maalinkiinnitys. Tehtävä

Lisätiedot

KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990

KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/2/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 20.12.1991 KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990 2 SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO 1. JOHDANTO

Lisätiedot

M 06/3311/87/2 VIITASAARI. Esko Sipilä SINKKIAIHEEN TUTKIMUKSET VALTAUSALUEELLA TÖKRÖ 1 KAIV.REK. N:o 3782

M 06/3311/87/2 VIITASAARI. Esko Sipilä SINKKIAIHEEN TUTKIMUKSET VALTAUSALUEELLA TÖKRÖ 1 KAIV.REK. N:o 3782 M 06/3311/87/2 VIITASAARI Niinilahti - Pyydysmäki Esko Sipilä 3.12.1987 SINKKIAIHEEN TUTKIMUKSET VALTAUSALUEELLA TÖKRÖ 1 KAIV.REK. N:o 3782 - 2 - JOHDANTO Alueen sijainti Tutkimusalue on nelostien välittömässä

Lisätiedot

M 19/3741/-76/3/10 Sodankylä, Koitelainen Tapani Mutanen Koitelaisen magnetiittirikasteiden tutkimus (R )

M 19/3741/-76/3/10 Sodankylä, Koitelainen Tapani Mutanen Koitelaisen magnetiittirikasteiden tutkimus (R ) M 19/3741/-76/3/10 Sodankylä, Koitelainen Tapani Mutanen 1976-10-05 Koitelaisen magnetiittirikasteiden tutkimus (R304 307) Kairanreikien R304-307 rikastuskokeet suoritettiin VTT:llä Laurilan heikkomagneettisella

Lisätiedot