LAILLISTA, OIKEUDENMUKAISTA JA EETTISTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAILLISTA, OIKEUDENMUKAISTA JA EETTISTÄ"

Transkriptio

1 Code of Conduct

2 LAILLISTA, OIKEUDENMUKAISTA JA EETTISTÄ Pankissa ja vakuutusyhtiössä työskentelyyn liittyy suuri vastuu. Työtehtävästä riippumatta on meidän aina toimittava tavalla, joka herättää luottamusta asiakkaissa, yhteistyökumppaneissa, viranomaisissa ja muissa sidosryhmissä. Terveellä järjellä jokainen pääsee jo pitkälle ja tämän Menettelytapaohjeen tarkoituksena on auttaa, jos tarvitsemme ohjausta. Se koskee jokaista työntekijää Resurs-konsernissa. Esimiehillämme on erityinen vastuu toimia hyvinä esikuvina. Useimmissa tilanteissa on helppo ratkaista miten toimia ohjeiden mukaisesti, mutta jotkut tilanteet ovat monimutkaisempia. Jos törmäät tilanteeseen, jossa ohjeistakaan ei tunnu olevan apua, voit kysyä itseltäsi: Toiminko laillisesti, oikeudenmukaisesti ja eettisesti?. Jos olet epävarma, kuinka ohjetta pitäisi käyttää tai kuinka tietyssä tilanteessa pitäisi toimia keskustele lähimmän esimiehesi, HR:n tai Compliancen kanssa. Kenneth Nilsson CEO

3 ARVOMME Yrityskulttuurimme ydin on tahto kehittää ja kehittyä - sekä itseämme, että liiketoimintaamme. Teemme työtämme jatkuvassa muutoksessa, minkä vuoksi arvomme muodostuvat tärkeiksi johtotähdiksi. Ne ovat osa arkipäiväämme ja osoittavat meille kuinka kohdata toisemme ja kuinka hoidamme työtehtäviämme. DRIVEN olemme uteliaita ja sitoutuneita, ja kannustamme toisiamme tarttumaan seuraavaan haasteeseen. OPEN tartumme mahdollisuuksiin ja kuuntelemme avoimin mielin toistemme ehdotuksia. INNOVATIVE kokeilemme uusia toimintatapoja käyttämällä luovuuttamme ja mielikuvitustamme. TRUSTWORTHY ansaitsemme luottamuksen pitämällä lupauksemme ja tekemällä laadukasta työtä.

4 Resurs-konserni on haasteiden ja mahdollisuuksien työpaikka, jossa uusien ratkaisujen ja toimintatapojen löytäminen on tärkeää. Tämä on meille arkipäivää Resurs-konsernissa. TYÖSKENTELY RESURS-KONSERNISSA Olemme kaikki osa toistemme työympäristöä ja yhdessä luomme parhaat edellytykset hyvälle työlle. Se onnistuu parhaiten, kun olemme avoimia ja rehellisiä toisillemme emmekä säästele rakentavaa palautetta. Meille on selvää, että tasa-arvoinen työpaikka, jossa tiimit koostuvat eri-ikäisistä ja taustaltaan erilaisista miehistä ja naisista, on tavoitteidemme saavuttamisen edellytys. Tällaiset tiimit muodostavat luovan ympäristön, jossa voimme oppia toinen toisiltamme. Työntekijöinä olemme yrityksemme tärkeitä lähettiläitä ja tavaramerkkimme rakentajia. Se, mitä sanomme ja kirjoitamme Resurs-konsernista, voidaan ymmärtää virallisena viestinä ja on siksi tärkeää, miten ilmaisemme itseämme, esimerkiksi sosiaalisissa medioissa. Työskentelemme tasa-arvon ja moniarvoisuuden puolesta. Kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti ja ennakkoluulottomasti ja me emme hyväksy syrjintää tai työpaikkahäirintää. Hyödynnämme ja kehitämme kaikkien työntekijöiden kykyjä ja taitoja huolimatta sukupuolesta tai sukupuolirajat ylittävästä identiteetistä tai olemuksesta, etnisestä viiteryhmästä, uskonnosta tai muusta uskomuksesta, toimintarajoitteista, seksuaalisesta suuntautumisesta tai iästä. Meillä on vakaa ja turvallinen työpaikka ja me noudatamme kaikkia voimassaolevia lakeja ja sääntöjä koskien työturvallisuutta ja työehtoja. Työskentelemme terveyden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi työympäristössämme.

5 Avoimuus ja selkeys ovat viestintämme perustana. ASIAKAS KESKIPISTEESSÄ Käytämme aina mahdollisimman yksinkertaista kieltä kaikissa asiakirjoissa ja muussa informaatiossa niin, että asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme ymmärtävät mitä liiketoimet meidän kanssamme pitävät sisällään sekä oikeuksia että velvollisuuksia. Tyytyväiset asiakkaat ja pitkät asiakassuhteet ovat menestymisen edellytys. Myönnämme luottoa vain, kun arvioimme asiakkaan olevan takaisinmaksukykyinen. Jos asiakas tarvitsee apuamme, teemme parhaamme auttaaksemme. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on mahdollisuus saada hakemuksensa uudelleenharkintaan, jos asiakas kokee, että tärkeää tietoa puuttuu tai on ymmärretty väärin. Jos vakuutuskorvaukseen liittyen on epäselvyyttä ehtojen sisällöstä tai soveltamisesta, asia käsitellään erityisessä vahinkoneuvostossa. Toimintamme on vastuullista ja noudattaa lakeja ja asetuksia. Asiakkaita ei syrjitä sukupuolen, iän, etnisen taustan tai muun syyn vuoksi. Korjaamme virheemme oma-aloitteisesti silloin, kun ne havaitsemme. Noudatamme Kuluttajariitalautakunnan ja vastaavien riidanratkaisuelinten päätösten periaatteita, ellei ole aihetta epäillä niiden lain soveltamisen oikeellisuutta. Noudatamme Kansainvälisen kauppakamarin markkinoinnin perussääntöjä kaikessa markkinoinnissamme.

6 Vältämme tilanteita, joissa henkilökohtainen intressimme voi vaikuttaa kykyymme tehdä päätös, joka on yrityksemme tai asiakkaamme parhaan edun mukainen. Emme käytä emmekä hyväksy - laittomia tai epäoikeudenmukaisia kauppatapoja, kuten esimerkiksi lahjuksia. Pidämme huolen, että emme ole jäävejä emmekä eturistiriitatilanteessa ja noudatamme soveltuvaa kilpailu- ja antikorruptiolainsäädäntöä. REHELLISTÄ LIIKETOIMINTAA Antikorruptio Compliance Officerimme antaa neuvoja ja menettelyohjeita tarvittaessa. Antikorruptiosääntelyä noudatetaan tarkasti. Kaikki liiketoimintapäätökset perustuvat Resurs-konsernin ja asiakkaidemme intressien huomioimiseen. Kukaan työtekijä ei käsittele omia tai lähipiiriinsä kuuluvan henkilön tai yrityksen asioita. Työntekijän luottamustoimet ja muut toimeksiannot työn ulkopuolella tulee ilmoittaa lähimmälle esimiehelle. Emme tarjoa, lupaa, myönnä tai hyväksy rahaa tai muuta etua, jonka tarkoitus on asiattomasti vaikuttaa vastaanottajaan tai pyrkiä hankkimaan tai ylläpitämään kohtuutonta hyötyä liiketoimesta. Puolustamme kilpailua markkinoilla ja noudatamme kilpailulainsäädäntöä. Emme siksi koskaan osallistu kilpailua rajoittavaan tiedonvaihtoon. Osoitamme itsekuria ja vältämme tilanteita, joissa lahja tai edustustilaisuus voisi vaikuttaa toimintaamme. Ymmärrämme, että ei vain lahjan arvo ole ratkaiseva sen sopivuuden kannalta, vaan teemme aina tilanteessa kokonaisarvion. Pörssiyhtiönä emme hyväksy sisäpiirinkaupankäyntiä vaan noudatamme soveltuvia lakeja ja sääntelyä koskien esimerkiksi sisäpiirintiedon käsittelyä.

7 TIETO JA TIETOTURVALLISUUS Avoimuus on meille tärkeää, mutta pankki- ja vakuutusalalla on paljon tilanteita, joissa meidän on ensisijaisesti huomioitava asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme yksityisyys. Kaikki henkilötiedot ja liiketoimet, kuten strategioita ja liiketoimintasuunnitelmia koskevat luottamukselliset tiedot, on käsiteltävä turvallisella tavalla niin, ettei kukaan asiaankuulumaton voi saada niistä tietoa. Olemme tarkkoja salassapidon suhteen emmekä milloinkaan anna tietoja ulkopuolisille tai asiakkaille, joiden henkilöllisyyttä ei ole voitu todentaa. Sisäinen tieto, kuten Intrassa olevat tiedot, on tarkoitettu Resurs-konsernissa työskenteleville eikä sitä saa antaa eteenpäin. Jos toimittajat ottavat meihin yhteyttä, pyydämme heitä olemaan yhteydessä konsernin PR-Manageriin. Työntekijät eivät saa käyttää Resurs-konsernin omaisuutta tai tietoja aiheettomasti. Luottamuksellisia tietoja suojataan ja työntekijät noudattavat henkilötietojen käsittelyä koskevia lakeja. Tietoa luovutetaan kolmansille osapuolille vain, jos siihen on laillinen peruste ja luovutettavien henkilötietojen suojaamistoimenpiteet on toteutettu. Työskentelemme aktiivisesti rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseksi.

8 Resurs-konsernilla on hieno tehtävä, joka ulottuu myös omien seiniemme ulkopuolelle. Olemme osa paikallista yhteisöä toimipaikoillamme ja tuemme yhdistyksiä ja organisaatioita, jotka jakavat arvomme. Aktiivinen työ ympäristön puolesta on toinen luonnollinen tapa edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä. Käytämme ympäristön resursseja vastuullisesti ja pyrimme aina RESURS OSANA YHTEISKUNTAA toimimaan kestävällä tavalla. Tuemme ja kannustamme ehdotuksia ympäristövaikutustemme minimoimiseksi. YK:n Global Compact aloitteen mukaiset kymmenen periaatetta ovat lähtökohtamme ja kaikkien työntekijöidemme on kunnioitettava ihmisoikeuksia. Työpaikkamme on oltava vapaa poliittisista ja uskonnollisista vaikutteista, mistä syystä jokaisen odotetaan tuovan tällaiset näkemykset esiin työajan ja työpaikan ulkopuolella. Emme tee kompromisseja kansallisen lain tai kansainvälisten normien mukaisten ihmisoikeuksien suhteen. Emme koskaan pyri kiertämään kaupparajoitteita ja noudatamme YK:n sekä soveltuvia Euroopan Yhteisön lainsäädännön sekä mahdollisuuksien mukaan myös USA:n säännösten mukaisia pakotteita. Emme käytä suoraan tai epäsuorasti pakkotyötä tai muuta ei-vapaaehtoista työvoimaa. Tunnustamme ja kunnioitamme jokaisen lapsen oikeutta tulla suojelluksi taloudelliselta hyväksikäytöltä sekä noudatamme lapsityövoimaa koskevia lakeja ja kansainvälisiä normeja. Teemme työtä ympäristövaikutustemme vähentämiseksi ja noudatamme ympäristön suojelemiseksi annettuja lakeja ja sääntöjä.

9 VASTUUMME Jokainen työntekijä, esimies ja hallituksen jäsen on osaltaan vastuussa siitä, että tätä Menettelyohjetta noudatetaan. Konsernin johtajalla on lopullinen vastuu siitä, että Menettelyohje otetaan käyttöön ja sitä noudatetaan. Resurs-konserni vastaa sen varmistamisesta, että kaikki työntekijät ymmärtävät informaation ja saavat toistuvaa koulutusta eettisistä kysymyksistä. Kaikki konsernin esimiehet toimivat asiassa hyvinä esikuvina. He vastaavat myös, että heidän alaisensa saavat tiedot Menettelyohjeen sisällöstä ja toimivat sen mukaisesti. Resurs-konserni ei hyväksy laitonta tai epäeettistä toimintaa. Jokainen, joka ei noudata Menettelyohjeita, voi joutua kurinpidollisten toimenpiteiden kohteeksi, mukaan lukien työsuhteen päättäminen. Toimenpiteisiin ryhtymisestä päättää Chief Human Resource Officer keskusteltuaan työntekijän lähimmän esimiehen kanssa. JOS JOTAIN ON VIALLA! Resurs-konsernissa on toiminto ilmiantomenettelyä (whistleblowing) varten. Siinä kuka tahansa voi turvallisella tavalla ilmoittaa vakavista rikkomuksista, kuten lahjonta, petos, ympäristörikos, turvallisuuspuutteet tai hälyttävästä syrjinnästä tai häirinnästä.

10 TÄRKEITÄ KÄYTÄNTÖJA JA OHJEITA Ohjeet moniarvoisuudesta ja tasa-arvoisesta kohtelusta Ohjeet työpaikkahäirinnän torjumiseksi Käytännöt eturistiriitojen välttämiseksi Käytännöt rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi Riskienhallinnan käytännöt Luottopolitiikka Whistleblowing-käytännöt Käytännöt lahjusten torjumiseksi Tietoturvakäytännöt Kilpailukäytännöt Kaupankäyntisäännöt Valitusten käsittely käytännöt Korvauskäytännöt Sisäpiirikäytännöt

11 Box 22209, SE Helsingborg, Sweden resursholding.se Resurs Holding, johon kuuluvat Resurs Bank & Solid Försäkring 1810 COC FI

SCA:n eettinen ohjeisto

SCA:n eettinen ohjeisto SCA:n eettinen ohjeisto 1 Eettinen ohjeisto SCA:n eettinen ohjeisto SCA on sitoutunut luomaan osakkeenomistajilleen lisäarvoa ja rakentamaan kunnioitukseen, vastuullisuuteen ja arvostukseen perustuvat

Lisätiedot

Alma Media Oyj Code of Conduct eettinen ohjeistus

Alma Media Oyj Code of Conduct eettinen ohjeistus Alma Media Oyj 2011 Code of Conduct eettinen ohjeistus Alma Median Code of Conduct -- eettinen ohjeistus Tämä eettinen ohjeistus koskee kaikkia Alma Median ja sen tytäryhtiöiden työntekijöitä organisaatiotasosta

Lisätiedot

Code Eettiset of ohjeemme. It s all about values

Code Eettiset of ohjeemme. It s all about values Code Eettiset of ohjeemme Conduct It s all about values JOHDANTO Eettisten ohjeidemme perustana ovat Nordzuckerin arvot, jotka ovat yrityskulttuurimme kulmakivi. Arvot ohjaavat toimintaamme pulmatilanteissa,

Lisätiedot

Berner-konsernin toimittajia koskevat eettiset toimintaohjeet

Berner-konsernin toimittajia koskevat eettiset toimintaohjeet 1/5 Berner-konsernin toimittajia koskevat eettiset toimintaohjeet Berner-konsernin yhteistyökumppaneiden ja toimittajien (tästä eteenpäin Toimittaja ) on noudatettava kaikkea soveltuvaa lainsäädäntöä,

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet 1 Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnin ja henkilöstön kanssa käsiteltyjen Kunta10 - työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta kaupungissa on havaittu

Lisätiedot

Governia konsernissa noudatettavat eettiset ohjeet

Governia konsernissa noudatettavat eettiset ohjeet GOVERNIA OY (2245476-7) Governia konsernissa noudatettavat eettiset ohjeet 1. Johdanto Governia Oy:n eettisissä ohjeissa kuvataan ne eettiset periaatteet, jotka ohjaavat yhtiön ja sen tytäryhtiöiden liiketoimintaa.

Lisätiedot

LGT ja yhteiskuntavastuu

LGT ja yhteiskuntavastuu LGT ja yhteiskuntavastuu Voit luottaa siihen, että kannamme vastuumme Kaikki, mitä kuljettajana, toimittajana, työnantajana, yrityksenä, ostajana ja yrityskansalaisena teemme, vaikuttaa ympäröivään maailmaan.

Lisätiedot

Kärkkäinen Oy arvot 2019

Kärkkäinen Oy arvot 2019 Kärkkäinen Oy arvot 2019 Kärkkäinen Oy konsernin (jäljempänä yhtiö tai Kärkkäinen Oy) toimintaa ohjaavat kolme arvoa: luotettava, tehokas ja yhteistyö. Yhtiön arvot on yhteisesti hyväksytty ja ne perustuvat

Lisätiedot

2.1. Noudatamme kansallisia ja kansainvälisiä lakeja ja säädöksiä. Noudatamme asianmukaisia kansainvälisiä ja kansallisia lakeja ja säädöksiä.

2.1. Noudatamme kansallisia ja kansainvälisiä lakeja ja säädöksiä. Noudatamme asianmukaisia kansainvälisiä ja kansallisia lakeja ja säädöksiä. EETTISET PERIAATTEET 1. Johdanto Ahlstromin eettisissä periaatteissa kuvataan ne eettiset periaatteet, jotka ohjaavat yhtiömme liiketoimintaa. Periaatteet perustuvat ydinarvoihimme, joita ovat vastuullinen

Lisätiedot

Pidetään selkä suorana

Pidetään selkä suorana Eettinen pelikirja Pidetään selkä suorana Mitä on oikea ja väärä Enveralla? Envera haluaa olla esimerkillinen yritys, jossa työntekijän on hyvä olla ja joka kohtaa asiakkaat ja muut sidosryhmät suoraselkäisesti.

Lisätiedot

ODE TOIMITTAJIEN CODE OF CONDUCT. Coor Group

ODE TOIMITTAJIEN CODE OF CONDUCT. Coor Group ODE TOIMITTAJIEN CODE OF CONDUCT Coor Group Vahvistettu Coorin hallituksessa 11. joulukuuta 2014 TARKOITUS JA SOVELLUSALA Etiikassa on pohjimmiltaan kyse siitä, mitä tekoja pidetään oikeina ja miten meidän

Lisätiedot

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas.

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas. Kódex správania Kó Kódex správania E ode of Conduct Eet ttiset ohjeet Etikos kodeks deksas Kode eks postępowania Kodeks postępowania Verhaltenskodex enskod iska regler Etisk regelsæ Kodeks p Eettiset ohjeet

Lisätiedot

Peabin liiketoimintaperiaatteet (code of conduct)

Peabin liiketoimintaperiaatteet (code of conduct) Peabin liiketoimintaperiaatteet (code of conduct) Olemme määrittäneet Peabin tavat toimia Code of Conduct liiketoimintaperiaatteissa. Me Peabilla haluamme luoda lisäarvoa asiakkaille, työntekijöille, toimittajille

Lisätiedot

Code of Conduct - Toimintaohjeistus Toimittajille. Huhtikuu 2011

Code of Conduct - Toimintaohjeistus Toimittajille. Huhtikuu 2011 Code of Conduct - Toimintaohjeistus Toimittajille Huhtikuu 2011 JOHDANTO Sodexon periaatteisiin liiketoiminnassa kuuluu korkeat eettiset standardit. Tämän vuoksi olemme laatineet Code of Conduct, toimintaohjeistuksen

Lisätiedot

Toimittajien menettelyohje

Toimittajien menettelyohje Toimittajien menettelyohje 1 (3) 01/01/2015 Toimittajien menettelyohje Tausta ja tarkoitus Posti on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja

Lisätiedot

DACHSER KÄYTÄNNESÄÄNNÖT LIIKEKUMPPANEILLE. Dachserin yrityskomplianssi huolinnan rehellisyys

DACHSER KÄYTÄNNESÄÄNNÖT LIIKEKUMPPANEILLE. Dachserin yrityskomplianssi huolinnan rehellisyys DACHSER KÄYTÄNNESÄÄNNÖT LIIKEKUMPPANEILLE Dachserin yrityskomplianssi huolinnan rehellisyys DACHSER-käytännesäännöt liikekumppaneille 1. Johdanto Mottonaan logistiikan rehellisyys ( Integrity in Logistics

Lisätiedot

CODE OF CONDUCT TAPAMME TOIMIA

CODE OF CONDUCT TAPAMME TOIMIA CODE OF CONDUCT TAPAMME TOIMIA LUOTTAMUKSESI ARVOISIA AMMATTILAISIA Rentalle vastuulliset ja eettiset toimintatavat ovat toimintamme perusedellytys. Yhtiömme arvot ja maine on rakennettu avoimuuden, luottamuksen

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen visio ja arvot

Sote-liikelaitoksen visio ja arvot Sote-liikelaitoksen visio ja arvot Hankejohtaja Mira Uunimäki ja projektipäällikkö Tiina Karppinen Sote-virkamieskoordinaatioryhmä 24.1.2019 Ohjeet Projektin eteneminen ja työvaiheet Työskentely alkanut

Lisätiedot

Code of Conduct eettinen ohjeistus

Code of Conduct eettinen ohjeistus Code of Conduct eettinen ohjeistus Alma Media Oyj 2016 Sisällys 1. Almamedialaiset...1 2. Alma Media -konsernin edun ajaminen... 2 3. Yhteistyö ja kumppanuudet... 2 4. Asiakkaat... 3 5. Lakien, säädösten

Lisätiedot

POLYGONIN VASTUULLINEN KUMPPANIKÄYTÄNTÖ

POLYGONIN VASTUULLINEN KUMPPANIKÄYTÄNTÖ GROUP POLICIES POLYGONIN VASTUULLINEN KUMPPANIKÄYTÄNTÖ Toimimme Aina Parhaaksesi. www.polygongroup.fi Sisältö 2 Yhteenveto käytännöstä 3 Johdanto 4 Toimintalinjaus 4 Alihankkijat 5 Viestintä ja toteutus

Lisätiedot

Sisältö. Toimintaperiaatteet

Sisältö. Toimintaperiaatteet Sisältö 1 Johdanto 3 2 Liiketoiminnan etiikka vastuullisten liiketoimintakäytäntöjen noudattaminen 3 2.1 Lakien ja määräysten noudattaminen 3 2.2 Kirjausten ja raporttien oikeellisuus 3 2.3 Eturistiriidat

Lisätiedot

ACCOUNTORIN EETTINEN TOIMINTAOHJE

ACCOUNTORIN EETTINEN TOIMINTAOHJE ACCOUNTORIN EETTINEN TOIMINTAOHJE MIKSI EETTINEN TOIMINTAOHJE ON TÄRKEÄ? Me haluamme olla luottamuksen arvoisia ja toimia vastuullisesti ja eettisesti asiakkaita, yhteistyökumppaneita, työntekijöitä, johtajia

Lisätiedot

Ypsomed-konsernin toimintaohjeet

Ypsomed-konsernin toimintaohjeet Ypsomed-konsernin toimintaohjeet Hyvät kollegat Ypsomed-konsernin (jäljempänä Ypsomed ) menestys ja maine ovat suoraan riippuvaisia siitä, miten toimimme asiakkaitamme, liikekumppaneitamme ja osakkaitamme

Lisätiedot

TUL:n Seurapäivät 26.-27.11.2011 Turku

TUL:n Seurapäivät 26.-27.11.2011 Turku TUL:n Seurapäivät 26.-27.11.2011 Turku Riitta Hämäläinen-Bister Dirikka Oy Gsm. 050 336 4056 riitta.hamalainen-bister@dirikka.fi Dirikka Oy 1 Ryhmätöiden pelisäännöt: Lennokkaat ja villit näkemykset ovat

Lisätiedot

Ålandsbanken ja kestävä toiminta. täyttää nykyhetken tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta täyttää omia tarpeitaan

Ålandsbanken ja kestävä toiminta. täyttää nykyhetken tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta täyttää omia tarpeitaan Ålandsbanken ja kestävä toiminta täyttää nykyhetken tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta täyttää omia tarpeitaan 2014 Tiemme kestävään kehitykseen Meidän tulee olla luonnollinen valinta

Lisätiedot

LUONALAISEN EETTISET PERIAATTEET

LUONALAISEN EETTISET PERIAATTEET LUONALAISEN EETTISET PERIAATTEET 1 Aluksi Me Luonassa haluamme rakentaa luottamusta ja puolueettomuutta kuvaamalla omat eettiset periaatteemme. Eettiset periaatteet on valmisteltu osana vastuullisuustyötämme,

Lisätiedot

Eettinen toimintaohje

Eettinen toimintaohje Eettinen toimintaohje Me Tokmannilla haluamme toimia vastuullisesti ja odotamme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Sisällysluettelo Toimitusjohtajan terveiset 4 Ihmisten reilu ja kunnioittava kohtelu

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Toimitusjohtajan viesti Oriola-konsernin arvot... 4

Sisällysluettelo. Toimitusjohtajan viesti Oriola-konsernin arvot... 4 Eettiset ohjeet 1 Table of contents Sisällysluettelo Toimitusjohtajan viesti... 3 Oriola-konsernin arvot... 4 Määräystenmukaisuus... 5 Me noudatamme lakia Me vältämme eturistiriitoja ja vastustamme lahjontaa

Lisätiedot

Rehellisen liiketoiminnan periaatteet

Rehellisen liiketoiminnan periaatteet Rehellisen liiketoiminnan periaatteet Sisällys 1. Epäreilusta kilpailusta pidättyminen... 2 2. Sidosryhmien kanssa toimiminen... 2 3. Lahjonnasta kieltäytyminen... 3 4. Eturistiriitojen torjuminen... 3

Lisätiedot

EETTISET OHJEET MUNKSJÖ OYJ (YRITYSTUNNUS 2480661-5) Hyväksytty hallituksen kokouksessa 13. toukokuuta 2013

EETTISET OHJEET MUNKSJÖ OYJ (YRITYSTUNNUS 2480661-5) Hyväksytty hallituksen kokouksessa 13. toukokuuta 2013 EETTISET OHJEET MUNKSJÖ OYJ (YRITYSTUNNUS 2480661-5) Hyväksytty hallituksen kokouksessa 13. toukokuuta 2013 Tekijä: Åsa Fredriksson Laadittu: 24. helmikuuta 2013 Tarkistettu: 10. syyskuuta 2014 Versio:

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

YIT Code of Conduct. tapamme toimia yhteisten arvojen ja sääntöjen mukaisesti

YIT Code of Conduct. tapamme toimia yhteisten arvojen ja sääntöjen mukaisesti YIT Code of Conduct tapamme toimia yhteisten arvojen ja sääntöjen mukaisesti 1 Sisällys Hyvä lukija 1 Missio, visio ja arvot YIT:n toiminnan perusta... 4 2 Johtamisen periaatteet... 5 3 YIT:n suhteet sidosryhmiin...

Lisätiedot

EEttisEt toimintaohjeet

EEttisEt toimintaohjeet Eettiset toimintaohjeet Husqvarna-konsernin eettiset toimintaohjeet noudattavat YK:n Global Compact -aloitteen periaatteita, joiden tarkoitus on saada yritykset toimimaan ihmisoikeuksia, työntekijöiden

Lisätiedot

Ihmisoikeudet haltuun nuorisotyössä: Oikeuksilla syrjintää vastaan. Matti Jutila

Ihmisoikeudet haltuun nuorisotyössä: Oikeuksilla syrjintää vastaan. Matti Jutila Ihmisoikeudet haltuun nuorisotyössä: Oikeuksilla syrjintää vastaan Matti Jutila #ihmisoikeudet #nuorisotyö @ihmisoikeus @JutilaMatti Tarjolla tänään o Mitä oikeuksia puolustamme, kun vastustamme vihapuhetta?

Lisätiedot

HYY Yhtymän sopimus Global Compactin periaatteiden noudattamisesta ja raportointi 2014 1 (6)

HYY Yhtymän sopimus Global Compactin periaatteiden noudattamisesta ja raportointi 2014 1 (6) HYY Yhtymän sopimus Global Compactin periaatteiden noudattamisesta ja raportointi 2014 1 (6) 2 (6) HYY YHTYMÄN GLOBAL COMPACTIN PERIAATTEIDEN NOUDATTAMISESTA HYY Yhtymä on hyväksytty YK:n Global Compact

Lisätiedot

HUURRE GROUP EETTISET PERIAATTEET

HUURRE GROUP EETTISET PERIAATTEET HUURRE GROUP EETTISET PERIAATTEET 13.6.2018 Copyright Huurre Group Oy Huurre Groupin eettiset periaatteet 1 (5) Huurre Groupin (Huurre) eettiset periaatteet Näiden eettisten periaatteiden ensisijaisena

Lisätiedot

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET Oulun kaupungin tavoitteet ja arvot 1. Olemme työyhteisössämme käyneet Oulun kaupunkistrategian läpi ja yhdessä pohtineet sitä, miten

Lisätiedot

Yrityksen periaatteet

Yrityksen periaatteet Yrityksen periaatteet Eettiset toimintaohjeet Toimintaohjeiden tarkoitus Toimintaohjeet sisältävät sitovat säännöt ja odotukset, jotka kohdistamme jokapäiväiseen toimintaamme. Nämä periaatteet sitovat

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja 28.08.2017 Sami Uusitalo työhyvinvointipäällikkö Taustaa Kaupungilla käytössä

Lisätiedot

Carunan toimintaohje. Code of Conduct

Carunan toimintaohje. Code of Conduct Carunan toimintaohje Code of Conduct Carunan toimintaohje CODE OF CONDUCT Carunan toimintaohje luo perustan tavallemme tehdä töitä. Se määrittelee, miten huolehdimme Carunan omaisuudesta, teemme yhteistyötä

Lisätiedot

Eettinen toimintaohje

Eettinen toimintaohje Eettinen toimintaohje sisältö 1 Olemme aktiivinen ja luotettava yhteiskunnallinen toimija... 3 2 Noudatamme lakeja ja sitoumuksiamme... 4 3 Välitämme ihmisistä ja työyhteisöstämme... 5 4 Kehitämme kestävää

Lisätiedot

Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat Code of Conduct. 28.1.2015 Johanna Kattelus Timo Kuismin

Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat Code of Conduct. 28.1.2015 Johanna Kattelus Timo Kuismin Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat Code of Conduct 28.1.2015 Johanna Kattelus Timo Kuismin Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat s. 1. Kaiken toimintamme taustalla

Lisätiedot

HYY Yhtymän sitoumus Global Compactin periaatteiden noudattamisesta ja raportointi (6)

HYY Yhtymän sitoumus Global Compactin periaatteiden noudattamisesta ja raportointi (6) HYY Yhtymän sitoumus Global Compactin periaatteiden noudattamisesta ja raportointi 2016 1 (6) 2 (6) HYY YHTYMÄN GLOBAL COMPACTIN PERIAATTEIDEN NOUDATTAMISESTA HYY Yhtymä on hyväksytty YK:n Global Compact

Lisätiedot

VAHVEMMIN, PAREMMIN, YHDESSÄ ASIAKKAIDEMME JA TAVARANTOIMITTAJIEN KANSSA

VAHVEMMIN, PAREMMIN, YHDESSÄ ASIAKKAIDEMME JA TAVARANTOIMITTAJIEN KANSSA TOIMITTAJIEN TOIMINTAOHJEET VAHVEMMIN, PAREMMIN, YHDESSÄ ASIAKKAIDEMME JA TAVARANTOIMITTAJIEN KANSSA Imperial Brands Code of Conduct (10.04.2018) TOIMITTAJIEN IMPERIALIN ARVOT TOIMINTOHJEET ME IMPERIAL

Lisätiedot

Code of Conduct Eettiset toimintaperiaatteet

Code of Conduct Eettiset toimintaperiaatteet Code of Conduct Eettiset toimintaperiaatteet TIKOMET A GTP Company 5 ohjaavaa Liiketoimintaamme ohjaavat periaatteet periaatetta Noudatamme toiminnassamme lakia Kunnioitamme ihmisoikeuksia Toimimme konsernin

Lisätiedot

Eettinen toimintaohje

Eettinen toimintaohje Eettinen toimintaohje Me Tokmannilla haluamme toimia vastuullisesti ja odotamme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Sisällysluettelo 1. Toimitusjohtajan terveiset 4 2. Ihmisten reilu ja kunnioittava kohtelu

Lisätiedot

EUROOPAN KESKUSPANKKI

EUROOPAN KESKUSPANKKI FI Tämä asiakirja on EKP:n neuvoston jäsenille osoitettujen menettelytapaohjeiden epävirallinen konsolidoitu toisinto ja laadittu ainoastaan tiedotustarkoituksiin. B EUROOPAN KESKUSPANKKI MENETTELYTAPAOHJEET

Lisätiedot

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE EETTISET OHJEET

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE EETTISET OHJEET TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE EETTISET OHJEET Toyota Material Handling Finland Oy www.toyota-forklifts.fi ULKOINEN Ver 201206 2 2 PÄÄJOHTAJAN ESIPUHE Toyota Material Handling Europen (TMHE:n) tavoitteena

Lisätiedot

Vastuullisuus on välittämistä. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Hyvä asiakaskokemus ja luottamuksen säilyttäminen on meille tärkeää.

Vastuullisuus on välittämistä. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Hyvä asiakaskokemus ja luottamuksen säilyttäminen on meille tärkeää. SRV:n Eettiset toimintaohjeet (Code of Conduct) 1. Meidän tapamme toimia Toimintamme pohjautuu arvoihimme. Toimimalla vastuullisesti ja eettisesti varmistamme, että SRV tunnetaan asiakkaiden, alihankkijoiden

Lisätiedot

Liike-elämän etiikan toimintaohjeet Smithsin toimittajille

Liike-elämän etiikan toimintaohjeet Smithsin toimittajille Liike-elämän etiikan toimintaohjeet Smithsin toimittajille Smiths Group on globaali konserni, joka toimii vuorovaikutuksessa asiakkaiden, osakkeenomistajien ja toimittajien kanssa maailmanlaajuisesti.

Lisätiedot

Eettiset liiketoimintaperiaatteet

Eettiset liiketoimintaperiaatteet Eettiset liiketoimintaperiaatteet Toimitusjohtajalta Caverionin historia itsenäisenä yhtiönä on melko lyhyt. Yhtiön juuret ovat lukuisissa yksittäisissä yhtiöissä, jotka muodostivat yhden Caverionin vuonna

Lisätiedot

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille 2018 2022 TOIMINTASUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo LYHYESTI PELASTUSALAN NAISVERKOSTOSTA... 3 NAISVERKOSTON VISIO... 4 TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET...

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEEMME SISÄLTÖ

TOIMINTAOHJEEMME SISÄLTÖ TOIMINTAOHJE TOIMINTAOHJEEMME Tämä on Fortumin toimintaohje. Se perustuu yhteisiin arvoihimme ja auttaa meitä saavuttamaan visiomme: Olla ensiluokkainen sähkö- ja lämpöyhtiö ja kestävän kehityksen edelläkävijä.

Lisätiedot

Ifin Eettisten toimintaperiaatteiden pääkohdat

Ifin Eettisten toimintaperiaatteiden pääkohdat Ifin Eettisten toimintaperiaatteiden pääkohdat If-yhtymän hallitukset ovat hyväksyneet Eettiset toimintaperiaatteet ja ne ovat voimassa 1.1.2013 alkaen. Toimintaperiaatteet tarkistetaan vuosittain. 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEET. Johan Sjö Konsernijohtaja

TOIMINTAOHJEET. Johan Sjö Konsernijohtaja TOIMINTAOHJEET Visiomme on olla johtava arvoa tuottava yhtiö teknisen kaupan alalla. Vision toteuttamiseksi meidän on kehityttävä jatkuvasti, mutta vastuullisesta liiketoiminnasta tinkimättä. Toimintaohjeissamme

Lisätiedot

HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN AUKTORISOINTISÄÄNNÖT

HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN AUKTORISOINTISÄÄNNÖT HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN AUKTORISOINTISÄÄNNÖT T y ö n t e k i j ä l l e Henkilöstövuokrauksen auktorisointi Henkilöstöpalveluyritysten auktorisoinnilla varmistetaan, että henkilöstövuokraus on aina reilua

Lisätiedot

SOSIAALINEN VASTUU HANKINNOISSA JA YRITYSVASTUUN AJANKOHTAISET TEEMAT

SOSIAALINEN VASTUU HANKINNOISSA JA YRITYSVASTUUN AJANKOHTAISET TEEMAT SOSIAALINEN VASTUU HANKINNOISSA JA YRITYSVASTUUN AJANKOHTAISET TEEMAT HS 24.8.2019 YRITYSVASTUU 2019 tutkimusraportti 1 18.06.2019 VASTUULLISUUS HUS LOGISTIIKASSA Olennaisuusanalyysi (tunnistetaan kilpailutuskalenterista

Lisätiedot

Toimittajien eettiset periaatteet

Toimittajien eettiset periaatteet Toimittajien eettiset periaatteet www.quantservice.com Sivu 1/7 Sisältö Toimittajien eettiset periaatteet... 3 1.1 Ihmisoikeudet... 3 1.2 Oikeudenmukaiset työehdot ja lapsityövoima... 3 1.3 Työturvallisuus

Lisätiedot

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Yhtä jalkaa - Ratsastuksen Reilu Peli Mitä on Reilu Peli? Jokaisen oikeus harrastaa iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta,

Lisätiedot

Shellin yleiset tietosuojaperiaatteet

Shellin yleiset tietosuojaperiaatteet Shellin yleiset tietosuojaperiaatteet 1. Johdanto Shellin toimiessa Suomessa saattaa syntyä tilanteita, joissa Shell kerää henkilötietoja. Shellin yleiset tietosuojaperiaatteet on laadittu, jotta voidaan

Lisätiedot

Eettiset toimintaohjeet

Eettiset toimintaohjeet Eettiset toimintaohjeet 2 Nämä Cargotecin hallituksen hyväksymät eettiset toimintaohjeet määrittelevät yhteiset työskentelytapamme. Tavoitteenamme on, että Cargotec on kiistaton markkinajohtaja lastinkäsittelylaitteiden

Lisätiedot

Kun nuori tulee töihin

Kun nuori tulee töihin Kun nuori tulee töihin Tämän oppaan tarkoituksena on toimia käsikirjana pk-yrityksen työllistäessä nuoren henkilön. Mukaan on koottu muistilista työnantajalle perehdytyksen tueksi. Vastaavasti mukana on

Lisätiedot

Finfami unelmien työpaikka ja järjestö omaisten asialla. Yhdessä enemmän.

Finfami unelmien työpaikka ja järjestö omaisten asialla. Yhdessä enemmän. Finfami unelmien työpaikka ja järjestö omaisten asialla Yhdessä enemmän. Tukea. Toivoa. Mukana. Sinä voit vaikuttaa. Työhyvinvointi on meidän jokaisen asia FinFami on järjestö mielenterveysomaisten asialla.

Lisätiedot

EETTISET toimintaperiaatteet 2016

EETTISET toimintaperiaatteet 2016 EETTISET toimintaperiaatteet 2016 1. Tavoitteet ja periaatteet Miksi etiikka on Ifille tärkeää? Yksinkertaisesti siksi, että on oikein toimia eettisesti oikealla tavalla. Mutta siihen on myös vahvoja liiketoiminnallisia

Lisätiedot

KNAUF CODE OF CONDUCT

KNAUF CODE OF CONDUCT KNAUF CODE OF CONDUCT Hyvät työntekijämme, Viimeisten 80 vuoden aikana Knauf on edennyt yrittäjäperheestä maailmanlaajuiseksi, johtavaksi rakennustuoteteollisuuden yritykseksi. Luotettavuus, uskottavuus

Lisätiedot

Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat Code of Conduct , päivitetty Johanna Kattelus Timo Kuismin

Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat Code of Conduct , päivitetty Johanna Kattelus Timo Kuismin Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat Code of Conduct 28.1.2015, päivitetty 12.12.2017 Johanna Kattelus Timo Kuismin Espoon eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat s. 1. Kaiken

Lisätiedot

Fingridin toimintaperiaatteet. Code of Conduct

Fingridin toimintaperiaatteet. Code of Conduct Fingridin toimintaperiaatteet Code of Conduct Fingridiläisyys arjen työssä Fingridillä on Suomen kantaverkkoyhtiönä merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa. Tehtävämme laadukas hoitaminen edellyttää

Lisätiedot

Puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä ja vastuista & työnantajana toimimisesta Salibandyliitto

Puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä ja vastuista & työnantajana toimimisesta Salibandyliitto Puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä ja vastuista & työnantajana toimimisesta Salibandyliitto 10.11.2017 Hyvä hallinto on yhdistyksen organisaation hallintojärjestelmä Järjestelmällä yhdistystä johdetaan

Lisätiedot

ODE CODE OF CONDUCT. Coor Group

ODE CODE OF CONDUCT. Coor Group ODE CODE OF CONDUCT Coor Group Vahvistettu Coorin hallituksessa 11. joulukuuta 2014 TOIMITUSJOHTAJAN LAUSUNTO PELIN SÄÄNNÖT Etiikassa on pohjimmiltaan kyse siitä, mitä tekoja pidetään oikeina ja miten

Lisätiedot

EETTISET TOIMINTAOHJEET

EETTISET TOIMINTAOHJEET NORDIC MORNINGIN Tässä esitteessä on kiteytetty Nordic Morningin eettiset toimintaohjeet. Arvoihimme perustuvat ohjeet neuvovat, miten meidän tulee toimia suhteessa työtovereihimme, asiakkaisiimme, yhteistyökumppaneihimme

Lisätiedot

Eettinen toimintaohje

Eettinen toimintaohje Eettinen toimintaohje Me Tokmannilla haluamme toimia vastuullisesti ja odotamme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Sisällysluettelo 1. Toimitusjohtajan terveiset 4 2. Ihmisten reilu ja kunnioittava kohtelu

Lisätiedot

Altia-konsernin eettiset periaatteet (Code of Conduct)

Altia-konsernin eettiset periaatteet (Code of Conduct) Altia-konsernin eettiset periaatteet (Code of Conduct) Altia toimii vaativassa ja säännellyssä liiketoimintaympäristössä, jossa vastuullinen yritystoiminta ja lahjomattomuus ovat ensiarvoisen tärkeitä

Lisätiedot

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?... 2

Lisätiedot

Delfort menettelytapasäännöt

Delfort menettelytapasäännöt Maaliskuu 2017 Delfort menettelytapasäännöt Hallituksen esipuhe delfortgroup AG ja sen tytäryhtiöiden liiketoiminnan perustana ovat seuraavat avainperiaatteet: laadukkuus kunnioitus vastuu luotettavuus

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSKYSELY

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSKYSELY TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSKYSELY 1. Sukupuoli nmlkj Nainen nmlkj Mies nmlkj Ei yksiselitteisesti määriteltävissä 2. Ikä nmlkj alle 31 vuotta nmlkj 31 40 vuotta nmlkj 41 0 vuotta nmlkj yli 0 vuotta 3.

Lisätiedot

TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET -PERIAATTEET

TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET -PERIAATTEET TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET -PERIAATTEET TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET OLEMME OSA JOKIVARSIEN ELÄMÄÄ 5 Viesti toimitusjohtajalta 6 Lainsäädännön ja hyvien liiketoimintatapojen noudattaminen 8 Reilu kilpailu

Lisätiedot

CODE OF CONDUCT NÄIN TOIMIMME

CODE OF CONDUCT NÄIN TOIMIMME 1 CODE OF CONDUCT NÄIN TOIMIMME 2 SISÄLTÖ Johdanto...3 Toimimme oikeudenmukaisesti ja vastuullisesti.. 4 Business Finland työnantajana... 5 Velvollisuudet työntekijänä... 5 Vältämme eturistiriitoja...

Lisätiedot

Viria-konsernin eettiset ohjeet

Viria-konsernin eettiset ohjeet Viria-konsernin eettiset ohjeet Yleistä Viria-konsernin (myöhemmin Viria) eettiset toimintaohjeet kuvaavat Viriassa hyväksyttyjä toimintatapoja ja arvoja sekä konsernin sitoutumista lakien ja viranomaismääräysten

Lisätiedot

Fingridin toiminta periaatteet. Code of Conduct

Fingridin toiminta periaatteet. Code of Conduct Fingridin toiminta periaatteet Code of Conduct Fingridiläisyys arjen työssä Fingridillä on Suomen kantaverkkoyhtiönä merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa. Tehtävämme laadukas hoitaminen edellyttää

Lisätiedot

Lapsen itsemäärämisoikeus sukupuoleen Pyöreä pöytä

Lapsen itsemäärämisoikeus sukupuoleen Pyöreä pöytä Lapsen itsemäärämisoikeus sukupuoleen Pyöreä pöytä 13.11.2017 Lapsen itsemääräämisoikeus terveydenhuollossa Merike Helander Merike Helander, lakimies 13.11.2017 2 YK:n yleissopimus lapsen oikeuksista (Sops

Lisätiedot

EETTISET toimintaperiaatteet 2018

EETTISET toimintaperiaatteet 2018 EETTISET toimintaperiaatteet 2018 1. Tavoitteet ja periaatteet Miksi etiikka on Ifille tärkeää? Yksinkertaisesti siksi, että on oikein toimia eettisesti oikealla tavalla. Mutta siihen on myös vahvoja liiketoiminnallisia

Lisätiedot

Henkilöstöstrategia 2014-2018

Henkilöstöstrategia 2014-2018 Henkilöstöstrategia 2014-2018 Liite 2: Tausta-aineisto Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Sisältö 1. Perustehtävämme ja arvoperustamme 3 2. Henkilöstövisiomme 2018 ja strategiset tavoitteemme 4 3.

Lisätiedot

Stora Enson toimintaohjeet. storaenso.com/storaensocode

Stora Enson toimintaohjeet. storaenso.com/storaensocode Stora Enson toimintaohjeet storaenso.com/storaensocode Olemme uusiutuvien materiaalien yhtiö 2 Valitsemme uusiutuvan tulevaisuuden Tärkein raaka-aineemme puu kasvaa takaisin se on uusiutuvaa. Kierrätettävyys

Lisätiedot

Eettiset toimintaohjeet

Eettiset toimintaohjeet Eettiset toimintaohjeet (Code of Conduct) 1 (4) 1. Meidän tapamme toimia Toimintamme pohjautuu arvoihimme. Toimimalla vastuullisesti ja eettisesti varmistamme, että SRV tunnetaan asiakkaiden, alihankkijoiden

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö. Yhdenvertaisuus ja osallisuus perus- ja ihmisoikeusnäkökulmasta tarkasteltuna

Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö. Yhdenvertaisuus ja osallisuus perus- ja ihmisoikeusnäkökulmasta tarkasteltuna Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö Yhdenvertaisuus ja osallisuus perus- ja ihmisoikeusnäkökulmasta tarkasteltuna 1 Amartya Sen Demokratia sisältää kaksi ydinlupausta: Kaikkia kohdellaan

Lisätiedot

Hyvän liiketavan periaatteet OP Ryhmässä

Hyvän liiketavan periaatteet OP Ryhmässä Hyvän liiketavan periaatteet OP Ryhmässä Sisältö 1 Johdanto 2 Rakennamme toimintaamme yhteiseltä arvopohjalta 3 Toimimme yhdessä asiakkaan kanssa 4 Toimimme avoimesti ja reilusti kaikkien sidosryhmiemme

Lisätiedot

VASTUULLISET LIIKETOIMINTAPERIAATTEET. Code of conduct

VASTUULLISET LIIKETOIMINTAPERIAATTEET. Code of conduct VASTUULLISET LIIKETOIMINTAPERIAATTEET Code of conduct Veritas Eläkevakuutus on yksi vanhimmista toiminnassa olevista vakuutusyhtiöistä Suomessa. Vastaamme noin 100 000 työntekijän, yrittäjän ja eläkkeensaajan

Lisätiedot

TOIMINTAOHJE Versio: 1.0 Päivämäärä: Lokakuu 2011 Laatinut: Kathrin Aigner Osasto: konsernin lakiasiainosasto

TOIMINTAOHJE Versio: 1.0 Päivämäärä: Lokakuu 2011 Laatinut: Kathrin Aigner Osasto: konsernin lakiasiainosasto TOIMINTAOHJE Versio: 1.0 Päivämäärä: Lokakuu 2011 Laatinut: Kathrin Aigner Osasto: konsernin lakiasiainosasto JOHDANTO Monier-konserni uskoo maailmaan, jossa kattojen ko ko potentiaali hyödynnetään, jotta

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Sisältö

Tietosuojaseloste. Sisältö Tietosuojaseloste Sisältö 1. Tiivistelmä 2. Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot 3. Mitä tietoja minusta voidaan kerätä? 4. Mihin henkilötietojani käytetään? 5. Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

Lisätiedot

NSG Group Toimittajien toimintaohjeet

NSG Group Toimittajien toimintaohjeet Johdanto NSG Group Toimittajien toimintaohjeet NSG Group pyrkii rakentamaan vahvan maailmanlaajuisen maineen ammattimaisten, lainmukaisten ja eettisten liiketapojen vaalijana NSG Groupin arvojen ja periaatteiden

Lisätiedot

Yhdenvertaisuusnäkökulmia maakuntahallintoon

Yhdenvertaisuusnäkökulmia maakuntahallintoon Yhdenvertaisuusnäkökulmia maakuntahallintoon Kohti lapsiystävällisiä maakuntia, LAPE seminaari 24.1.2018 Kirsi Pollari, erityisasiantuntija, Lastensuojelun Keskusliitto Lastensuojelun Keskusliitto Armfeltintie

Lisätiedot

TOIMINTAPERIAATTEET. Toimintaperiaatteet 03/2019 Omistaja: CEO Valmet Automotive Toimintaperiaatteet Page 0

TOIMINTAPERIAATTEET. Toimintaperiaatteet 03/2019 Omistaja: CEO Valmet Automotive Toimintaperiaatteet Page 0 TOIMINTAPERIAATTEET Valmet Automotive Page 0 Valmet Automotiven toimintaperiaatteet Viesti toimitusjohtajalta Autoteollisuudessa muutokset, nopeus ja joustavuus ovat haasteita, joita kohtaamme päivittäin.

Lisätiedot

DACHSERIN LIIKETAPAPERIAATTEET. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSERIN LIIKETAPAPERIAATTEET. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSERIN LIIKETAPAPERIAATTEET Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSERin liiketapaperiaatteet 1. Johdanto Dachserin kaiken toiminnan perustana on kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Hyvän liiketavan periaatteet

Hyvän liiketavan periaatteet Hyvän liiketavan periaatteet 1. Tausta... 1 2. Terveys ja turvallisuus... 1 3. Työntekijäsuhteet... 2 4. Liiketoimintakäytännöt... 2 5. Ihmisoikeuksien kunnioittaminen... 3 6. Yhteisö... 3 7. Ympäristö...

Lisätiedot

Toiminta- periaatteet

Toiminta- periaatteet Toimintaperiaatteet Toimitusjohtajalta Hyvä Metson kollega, haluamme olla varmoja siitä, että kaikki työntekijät ymmärtävät, kuinka liikeasioissa toimitaan rehellisellä ja kestävällä tavalla. Sen vuoksi

Lisätiedot

Eettiset ohjeet. www.polygongroup.fi

Eettiset ohjeet. www.polygongroup.fi Eettiset ohjeet Toimimme Aina Parhaaksesi. www.polygongroup.fi Our Responsibility Johdanto Polygonin eettisiin ohjeisiin Polygonin eettiset ohjeet sisältävät Polygonin yhteiskuntavastuun pääperiaatteet

Lisätiedot

Indutraden hallituksen hyväksymä 26. huhtikuuta Indutrade konsernin toimintaohje ja eettisen liiketoimintatavan periaatteet

Indutraden hallituksen hyväksymä 26. huhtikuuta Indutrade konsernin toimintaohje ja eettisen liiketoimintatavan periaatteet Indutraden hallituksen hyväksymä 26. huhtikuuta 2017 Indutrade konsernin toimintaohje ja eettisen liiketoimintatavan periaatteet I Jokaisen työntekijämme minun ja sinun henkilökohtaisella vastuulla on

Lisätiedot