Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "www.nikken-completebalance.eu"

Transkriptio

1

2 Complete Balance : usein esitettyjä kysymyksiä K: Miten Complete Balance erottuu muista? V: Nikkenin filosofia on yksinkertainen: parhaat raaka-aineet tuovat parhaat tulokset. Tästä syystä aterian korvaavat tuotteemme voivat vahvistaa seuraavaa: 100 %:sti kasvipohjainen proteiinilähde (riisiproteiini isolaatti) soijaton gluteiiniton laktoositon vähän tyydyttyneitä rasvoja ei lisättyä sokeria (käytämme luonnollista makeusainetta Steviaa) runsaskuituinen runsasproteiininen sisältää 26 vitamiinia ja mineraalia sopii vegaaneille ja kasvissyöjille Complete Balance -ohjelman avulla saat vähemmän kaloreita kun päivittäinen suositus on. Nikken Complete Nikken Complete Balance Balance -vadelma -vanilja Body By Vi - Vi Shape Herbalife - Formula 1 Amway - Positrim Cambridge Slim Fast

3 Kalorit 225 kcals 222 kcals 233 kcals 170 kcals 172 kcals 146 kcals 230 kcals Vitamiinit ja mineraalit (sis. fluoria) 22 Lisättyä sokeria EI (luonnollista EI (luonnollista EI (keinotekoista KYLLÄ KYLLÄ EI (keinotekoista KYLLÄ makeutusainetta makeutusainetta makeutusainetta makeutusainetta Steviaa) Steviaa) sukraloosia) sukraloosia) Soijaa EI EI KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ Proteiinia 15,3 g 15,2 g 21 g 17 g 7 g 14,1 g 14 g Rasvaa 3,5 g 3,5 g 7,5 g 1 g 4 g 2,9 g 2,5 g Tyydyttyneitä rasvoja 0,3 g 0,3 g 4,15 g 0 g 0,67 g 0,7 g 0,4 g Hiilihydraatit 29,1 g 28,8 g 22 g 25 g 27 g 14,4 g 35 g Sokeria 25,3 g 25,4 g 13 g 21 g 24 g 12,8 g 30 g Kuitua 6,8 g 6,6 g 5 g 3 g 3 g 3,3 g 4 g Suola 217 mg 217 mg 200 mg 238 g 160 mg 500 mg 240 mg Ylläolevassa taulukossa olevat ravinneluvut ovat keskimääräisiä (poikkeuksena Complete Balance ) ja julkistushetkellä oikeita. *Tarkennus Complete Balance n sokeripitoisuuteen: Kun sokeri muutetaan keinotekoiseksi makeuttajaksi, sen kemiallinen koostumus muuttuu. Tästä johtuen ruoansulatus ei voi käsitellä sitä kunnolla. Vaikka Complete Balance n sokeripitoisuus on muita tuotteita korkeampi, McNeil Nutritionals (Splenda-keinotekoisen makeuttajan valmistaja) esittää, että koska keho ei voi sulattaa keinotekoisia makeutusaineita, niillä ei ole kaloriarvoa.

4 Palatinose (isomaltuloosi) on vahvistettu sokeriksi. Siksi se on mainittu taulukossa. Sillä on matala GI-arvo ja se vapauttaa hiilihydraatteja hitaasti. Tämä auttaa säännöstelemään veren sokeripitoisuutta ja ylläpitämään tasaista energiatasoa. K: Mistä Complete Balance on valmistettu? V: Täydellinen lista valmistusaineista on tässä. Valmistusaine isomaltuloosi riisiproteiini isolaatti sikurijuurikuitu auringonkukkaöljyn jauhe trikalsiumsitraatti kaliumfosfaatti trikaliumsitraatti pellavansiemenjauhe vanilja makuaine sakeutusaine (karboksimetyyliselluloosa) sodiumkloridi trisodiumsitraatti magnesiumoksidi Stevia askorbiinihappo Menaquinone-7 sinkkiglukonaatti ferrofumaraatti dl-alfa-tokoferyyliasetaatti magaani glukoni niasiini retinyyliasetaatti kupariglukonaatti kalsium-d-pantotenaatti D-biotiini foolihappo kolelalsiferoli Vaikutus hitaasti vapautuva, alhaisen-gi-arvon omaava hiilihydraatti proteiinin lähde kuidun lähde oleiinihappolähde makeuttaa C-vitamiinin lähde K2-7-vitamiinin lähde E-vitamiinin lähde B3-vitamiinin lähde A-vitamiinin lähde B5-vitamiinin lähde D3-vitamiinin lähde

5 pyridoksiini-hydrokloridi riboflaviini 5-fosfaatti natrium tiamiini hydrokloridi kromipikolinaatti cyanocobalamiini kaliumjodidi natrium molybdeeni natrium seleniitti B6-vitamiinin lähde B2-vitamiinin lähde B1-vitamiinin lähde B12-vitamiinin lähde K: Onko mahdollista korvata kaikki päivän ateriat Complete Balance lla painonpudotuksen nopeuttamiseksi? V: Tämä ei ole suositeltavaa. Terveelliset ateriat ovat tarpeellisia varmistamaan tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion. K: Palautuuko pudottamani paino kun lopetan Complete Balance n käytön? V: Jos olet tyytyväinen saavuttamiisi tuloksiin, suosittelemme, että jatkat painon ylläpito-ohjelmalla muutaman viikon. Se helpottaa yhden aterian palauttamista päivittäiseen ruokavalioon. Voit myös käyttää Complete Balance a auttamaan ravinnonsaantia kiireisessä elämäntyylissä. K: Mitä tehdä jos tunnen oloni nälkäiseksi käyttäessäni Complete Balance a? V: Muutama ensimmäinen päivä vie totutteluun, mutta tutustu aterioita ja välipaloja koskeviin ohjeisiin. Ne auttavat sinua eteenpäin. K: Sopiiko Complete Balance diabeetikoille? V: Kyllä. Heidän tulee kuitenkin keskustella lääkärin kanssa ensin, varmistaakseen etttä se sopii heille. Complete Balance ei sisällä lisättyä puhdistettua sokeria. Aterian korvaava pirtelö voi aiheuttaa verensokerin epätasaisuutta muutamaksi tunniksi, kehon sopeutuessa uuteen ruokavalioon. Tätä varten olemme koonneet listan sopivista välipaloista.

6 K: Tuleeko minun keskustella lääkärin kanssa, ennen Complete Balance - ohjelman aloittamista? V: Nikken suosittelee lääkärissä käyntiä ennen suurien muutosten tekoa ruokavalioon tai liikuntaohjelmaan. Jos kärsit fyysisistä tai henkisistä sairauksista, suosittelemme vahvasti, että keskustelet lääkärin kanssa ensin. K: Miksi minun tulee vuorotella Complete Balance -pirtelöitä ja normaaleja aterioita? V: Näin ylläpidät tasaisen veren sokeripitoisuuden.* K: Kuinka Complete Balance -pirtelö sekoitetaan? V: Seuraava ohje on yksinkertaisin (ja siistein) tapa sekoittaa jauhe ilman sekoitinmukia. Sekoita jauhe 2,5 dl:aan vettä, kookosvettä, manteli-, kaura- tai riisimaitoa. Muistathan, että kaikki muut paitsi vesi lisäävät kokonaiskalorimäärää. Kaada ensiksi 0,8-1 dl vettä tai maitoa lasiin ja lisää jauhe. Sekoita lujaa lusikan kanssa muutama sekunti kunnes lopputulos on tasainen tahna. Lisää loput nesteestä asteittain ja sekoita jokaisen kerran jälkeen. Pirtelö on tasaista ja valmis nautittavaksi. Jos jätät pirtelön seisomaan muutamaksi minuutiksi, se sakenee hieman. K: Voinko lisätä jotain muuta Complete Balance -pirtelöihin?

7 V: Kyllä, jos haluat ylläpitää tai nostaa painoasi. Muussa tapauksessa suosittelemme, että teet juoman em. tavalla. Halutessasi voit lisätä jääkuutioita. K: Voiko Complete Balance -pirtelöitä tehdä etukäteen valmiiksi? V: Kyllä, mutta suosittelemme, että teet sen korkeintaan 5 minuuttia etukäteen. Pirtelöt ovat kätevissä annospusseissa. Jos haluat tehdä pirtelön etukäteen, esim. pitkälle automatkalle, pidä se viileässä esim. termospullon avulla. K: Voinko nauttia muita lisäravinteita Complete Balance -pirtelöiden kanssa? V: Kyllä. Kaikki Nikkenin lisäravinteet sopivat niiden kanssa. K: Voinko yhdistää vanilja- ja vadelmajauheet? V: Kyllä. Jos kuivattujen vadelmien maku on liian voimakas, puolita se vaniljajauheella. K: Mitä tapahtuu, jos minulta jää muutama päivä väliin Complete Balance - ohjelmassa? V: Jos sinulta jää väliin yksi päivä, jatka normaalisti. Jos pidät 3-4 päivän tauon, yritä noudattaa Nikkenin "Täyden kympin" ravinneohjeita (kts. verkkosivustoltamme), jotka auttavat sinua takaisin ohjelmaan. K: Tuleeko minun nauttia runsaasti vettä Complete Balance -ohjelman aikana? V: Hyvä nestetasapaino auttaa energiatason ylläpitämisessä. Yritä juoda PiMagvettä aterioiden välillä. Se auttaa pitämään nälän poissa luonnollisella tavalla. Maksimi määrä on kuitenkin 2 litraa, ellet harrasta liikuntaa. K: Mitä muita juomia voin nauttia? Teetä, kahvia, alkoholia, virvoitusjuomia?

8 V: Suosittelemme, että jätät nämä juomat pois parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Voit juodat PiMag-vettä, yrttiteetä, raakamehuja ja kookosvettä. K: Sopiiko Complete Balance jokaiselle? V: Complete Balance on kehitetty yli 12-vuotiaille. Terveydellisistä syistä Complete Balance ei ehkä sovi joillekin, mutta he voivat seurata "Täyden kympin" ravinneohjeita ja ateriasuosituksia yhdessä muiden Nikkenin ravinnelisien kanssa. K: Miksi painonpudotukseni on hidastunut? V: Jokainen menettää painoa eri tahdissa. Jos painonputoaminen hidastuu, tarkista ruokailu-, liikunta- ja välipalatottumuksesi. Se voi johtua hormoonitoiminnasta, sairaudesta, stressistä tai unenpuutteesta. Käy läpi päämääräsi palauttaaksesi motivaatiosi ja pyydä ystävää/perheen jäsentä auttamaan sinua. Lue muiden menestystarinoita verkkosivustoltamme ja anna niiden motivoida sinua. K: Täyttääkö Complete Balance kaikki EU-suositukset? V: Kyllä. Complete Balance täyttää kaikki aterian korvaaville tuotteille asetetut EU-säädökset. K: Vastaako Complete Balance uskonnollisia vaatimuksia? V: Complete Balance sopii vegaaneille, eikä se sisällä kofeiinia, vehnää, maitotuotteita, gluteiinia ja soijaa. Se ei kuitenkaan ole Kosher-vahvistettu. K: Voinko vaihdella kolmen Complete Balance -ohjelman välillä? V: Kyllä. Ylläpito-ohjelma sopii painonpudotuksen tai -lisäämisen jälkeen.

9 K: Mitä "käytä ennen:" tarkoittaa? Voinko käyttää tuotetta sen jälkeen? V: Pusseissa on päivämäärä, jota ennen se tulee käyttää. Päivämäärä vaihtelee erästä riippuen. Nikken ei suosittele, että käytät tuotetta ko. päivän jälkeen. K: Mitä sivuvaikutuksia Complete Balance lla on? V: Complete Balance n yksittäisillä raaka-aineksilla ei ole tunnettuja vahvoja sivuvaikutuksia. Voit mahdollisesti kokea tilapäisesti seuraavia olotiloja: päänsärkyä pahanhajuista hengitystä pahoinvointia ripulia tai ummetusta hormoonitasapainon muutosta viluisuutta Syyt näihin ovat: Päänsärky: Tämä voi johtua siitä, ruokavaliosi ei enää sisällä kahvia, sokeria, keinotekoisia aineksia, alkoholia, jne. Päänsärky voi helpottua lisäämällä veden juontia. Pahanhajuinen hengitys: Rasvan polttoprosessi (ketoosi) aiheuttaa eräänlaista asetonin vapautumista (joka voi aiheuttaa metallisen maun suussa). Se paranee kun keho tottuu uuteen ruokavalioon. Kokeile tuoreeen mintun, rosmariinin tai laventelin pureskelua. Pahoinvointi ja ripuli: Tämä voi johtua Complete Balance -tuotteissa olevista runsaista vitamiineista ja mineraaleista, joihin vatsa ja ruansulatusjärjestelmä eivät ole tottuneet. Puolita pirtelöannokset muutamaksi päiväksi ja palaa normaaliin määrään hitaasti.

10 Ummetus: Vatsantoiminto voi muuttua ruokatottumuksien muutosten myötä. Varmista, että nautit tarpeeksi vettä ja vatsasi tulisi palautua normaaliksi muutamassa päivässä. Hormoonimuutokset: Naisten hormoonitasapaino voi muuttua painonpudotuksen myötä. Kuukautisten pituus, toistuvuus ja vuodon määrä voi muuttua. Pidä silmällä muutoksia ja jos ongelmat jatkuvat yli yhdeksän päivää, varaa aika lääkärille. Viluisuus: Se on normaalia vähäkalorisen ruokavalion aikana. Lisäliikunta parantaa verenkiertoa. K: Voinko nauttia Complete Balance a raskauden aikana? V: Emme suosittele Complete Balance a painonpudotukseen raskauden aikana. Jos saat lääkäriltäsi luvan, voit nauttia pirtelöitä normaalin ruokavalion lisäksi. K: Voinko nauttia Complete Balance a imetysaikana? V: Ei. Emme suosittele sitä imetysaikana. K: Sopiiko Complete Balance keliakikoille? V: Kyllä, sillä ne ovat gluteiinittomia. K: Sopiiko Complete Balance laktoosi-intolerikoille? V: Kyllä, sillä ne ovat laktoosittomia. K: Sisältääkö Complete Balance eläinperäisiä aineksia tai niiden sivutuotteita? V: Ei, sillä ne sopivat vegaaneille. K: Sopiiko Complete Balance -ohjelma lapsille?

11 V: Suosittelemme pirtelöitä yli 12-vuotiaille lapsille. Kaiken ikäiset lapset voivat kuitenkin seurata "Täyden kympin" ravinneohjeita ja aterian korvaavia reseptejä. K: Vaikuttavatko Complete Balance -pirtelöt lääkitykseen? V: Meillä ei ole tällä hetkellä tietoa mahdollisista vaikutuksista lääkitykseen. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa ennen Complete Balance -ohjelman aloittamista. K: Millaisista sairauksista kärsiville Complete Balance -ohjelma ei sovi? V: Keskustele lääkärisi kanssa ennen Complete Balance -ohjelman aloittamista, jos kärsit mm. seuraavista sairauksista: syöpä, sydäntauti, diabetes tai korkea verenpaine. Tämä lista ei kuitenkaan ole tyhjentävä. K: Ylittävätkö yksittäiset Complete Balance -tuotteiden ainekset suositeltavat käyttörajat? V: Ei. Kaikki ainekset ovat suositusten mukaisia. K: Käsitteleekö Complete Balance -tuotteiden valmistaja pähkinätuotteita samoilla välineillä? V: Kyllä. Laitteet syväpuhdistetaan ennen Complete Balance -tuotteiden valmistusta, mutta samassa tehtaassa käsitellään myös pähkinätuotteita. K: Voiko Complete Balance -tuotteita käyttää samaan aikaan syöpähoitojen kanssa? V: Syöpäpotilaiden tulee keskustella asiasta lääkärisi kanssa ennen Complete Balance -ohjelman aloittamista. Nikken ei suosittele Complete Balance a painonpudotukseen syöpähoitojen yhteydessä.

12 K: Kuinka monta Complete Balance -pirtelöä voin nauttia päivittäin, jos haluan nostaa painoani esim. kehonrakennusta varten? V: Suositeltava maksimimäärä on kolme annospussia päivässä, korkeintaan kuukauden ajan. K: What is the rice protein used in Complete Balance? V: Complete Balance uses a sprouted brown rice protein isolate, which makes up 31% of the shake. K: Can you take Complete Balance if you have the genetic condition called Hemochromatosis, which is the inability to process iron. V: Yes, you can take Complete Balance if you have Hemochromatosis as long as you are having the treatment recommended by your doctor and your diet reflects a very low iron intake. K: Can you take Complete Balance if you are suffering from cancer? V: We recommend that you seek advice from your doctor if you re suffering from cancer. The ingredients in Complete Balance have no known contraindications with cancer treatments or medication but please check with your doctor first if undergoing treatment. K: Can I take Complete Balance if I have an egg allergy? V: Yes, Complete Balance is completely egg free, but it is manufactured in a factory that handles egg. K: What are the amino acids in Complete Balance? V: g/100g Protein Alanine 4.9 Arginine 6.82 Aspartic Acid 9.1 Cysteine 2.4 Glutamic Acid 17.21

13 Glycine 3.15 Histidine 2.24 Isoleucine 5.83 Leucine 9.1 Lysine 5.12 Methionine 2.3 Phenylalanine 4.38 Proline 6.1 Serine 4.92 Threonine 4.75 Tryptophan 1.56 Tyrosine 4.1 Valine 6.02 Total 100 K: Are all the ingredients in Complete Balance Non-GMO? V: Complete Balance is 100% Non-GMO. Vastuuvapauslauseke: Iso-Britannian elintarvikeviranomainen, Food Standards Agency ei ole virallistanut näitä ohjeita. Tämä tuote ei ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai estämään mitään sairautta. Sinun tulee keskustella lääkärisi kanssa onko valitsemasi laihdutusohjelma sinulle sopiva, ennen laihdutuskuurin tai painonhallintaohjelman aloittamista.

Kaksi maailman huippubrändiä yhdistää voimansa

Kaksi maailman huippubrändiä yhdistää voimansa X Numero 44 Syksy/Talvi 2010 Kaksi maailman huippubrändiä yhdistää voimansa Eväitä parempaan elämään. *Lue lisää sivulta 28 Oppaasi terveellisempiin, aktiivisempiin elämäntapoihin 2 Herbalifen terveellinen

Lisätiedot

Sydämesi hyvinvointi

Sydämesi hyvinvointi Sydämesi hyvinvointi Sydämesi hyvinvointi -esitteen avulla voit perehtyä tekijöihin, jotka vaikuttavat omaan sydänterveyteesi. Uskomme, että sinun kannattaa tutustua näihin eri tekijöihin ja samalla miettiä,

Lisätiedot

Tuoteopas. Wellness by Oriflame -tuotteiden käsikirja WELLNESS-TUOTEOPAS 1

Tuoteopas. Wellness by Oriflame -tuotteiden käsikirja WELLNESS-TUOTEOPAS 1 Tuoteopas Wellness by Oriflame -tuotteiden käsikirja WELLNESS-TUOTEOPAS 1 Wellness-tuotteet Miksi ravinnolla on väliä? Me kaikki haluaisimme pysyä terveinä, voida hyvin ja olla energisiä. Nykymaailmassa

Lisätiedot

Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille. Jemina Yli-Lahti

Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille. Jemina Yli-Lahti Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille Jemina Yli-Lahti Opinnäytetyö Vierumäen yksikkö Liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelma 2013 Tiivistelmä Liikunnan ja vapaa-ajan

Lisätiedot

Sydämesi hyvinvointi

Sydämesi hyvinvointi 1 Sydämesi hyvinvointi Sisällys Sydämesi hyvinvointi... 3 Kolesteroli... 4 Verenpaine... 6 Diabetes... 8 Ruokavalio... 10 Painonhallinta... 12 Liikunta... 14 Stressi... 16 Tupakointi... 18 Kun suunnittelet

Lisätiedot

Nauti elämästä täysillä

Nauti elämästä täysillä TUOTEopas Nauti elämästä täysillä NÄYTÄ HYVÄLTÄ. VOI HYVIN. Kun Orifl ame ja Ruotsin johtavat ravitsemusasiantuntijat alkoivat kehittää Wellness-linjaa, tavoitteemme oli tehdä sarja, joka auttaa nauttimaan

Lisätiedot

KETOOSIDIEETTI KETOOSIDIEETIN ALOITUS

KETOOSIDIEETTI KETOOSIDIEETIN ALOITUS 1 KETOOSIDIEETTI Kiinteän ja rasvattoman unelmavartalon saavuttaminen ei ole ikinä ollut niin helppoa kuin tässä artikkelissa kerrottujen menetelmien käyttöönottamisen jälkeen. Lihakset kasvavat, läskit

Lisätiedot

FortiCare. Ravitsemusopas syöpää sairastaville

FortiCare. Ravitsemusopas syöpää sairastaville FortiCare Ravitsemusopas syöpää sairastaville Sisältö Miksi ravitsemus on niin tärkeää? 3 Miten syöpä vaikuttaa ravitsemukseen? 3 Syö usein 4 Mitä hyvä ruokavalio sisältää? 4 Apua täydennysravintovalmisteista

Lisätiedot

23,50 1/15. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA

23,50 1/15. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA 1/15 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa KIINTEÄ KROPPA JA HELEÄ IHO MethodDraine DETOX vihreä tee 23,50 sovh. 32,90 250 ml / 20 päivää Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA Lehden tarjoukset voimassa

Lisätiedot

TARTU TILAISUUTEEN, ota tavaksi!

TARTU TILAISUUTEEN, ota tavaksi! TARTU IUTEEN, ota tavaksi! 1 2 RENNOS pysyviä tuloksia Tartu tilaisuuteen, ota tavaksi! -painonhallintaopas johdattaa sinut pysyviin elämäntapamuutoksiin rennolla ja nautittavalla tavalla. Opas neuvoo

Lisätiedot

opas hyvään arkeen MS ja ravinto suomen ms-liiton julkaisuja

opas hyvään arkeen MS ja ravinto suomen ms-liiton julkaisuja opas hyvään arkeen MS ja ravinto suomen ms-liiton julkaisuja ms ja ravinto Suomen MS-liiton julkaisusarja n:o 35 1. painos 2008 2. painos 2012 ISBN 978-952-9797-61-5 ISBN 978-952-9797-62-2 (pdf) Oppaan

Lisätiedot

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI 1/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa issämme 10.1.2014 Maistatuspäivä myymälö Tehokas startti laihdutukseen MethodDraine Detox Express Yksi annospullo lasilliseen vettä joka aamu viikon ajan.

Lisätiedot

TOTUUS rasvanpoltosta

TOTUUS rasvanpoltosta KUNTOILU RAVINTO TREENI TRENDIT UUTISET KUNTOILU ELÄ M Ä NTAPANA K&F L i f e S t y l e 1/05 4,90 Helpot& herkulliset AAMIAISET Sporttinen KRISTIINA EROON lomakiloista TOTUUS rasvanpoltosta Kuinka ALKUUN

Lisätiedot

ONKO RUOKA LOHTUSI? APUA! Tupakka tuhoaa naista. Liian runsaat kuukautiset. Hoida lantionpohjan lihakset kuntoon!

ONKO RUOKA LOHTUSI? APUA! Tupakka tuhoaa naista. Liian runsaat kuukautiset. Hoida lantionpohjan lihakset kuntoon! Naisen maksuton terveysopas, ota mukaasi! Ja tiedät mitä kehossasi tapahtuu! uuma2/2012 Tupakka tuhoaa naista ONKO RUOKA LOHTUSI? Mitä ensimmäisellä gynekologikäynnillä tapahtuu? APUA! Liian runsaat kuukautiset

Lisätiedot

Raskausajan ravitsemus ja liikunta

Raskausajan ravitsemus ja liikunta Raskausajan ravitsemus ja liikunta Mannerheimin Lastensuojeluliitto Toinen linja 17, 00530 Helsinki puhelin 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Tilaukset: www.mll.fi puhelin 075 324 5480 tilausnumero: 30117

Lisätiedot

Raskausajan ravitsemusopas

Raskausajan ravitsemusopas Raskausajan ravitsemusopas Haaga-Helia amk, Liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelma Jemina Yli-Lahti 2013 Sisällysluettelo Lukijalle... 3 Ravitsemus ennen raskautta... 4 Odottavan äidin ravitsemus... 5

Lisätiedot

LAIHDUTTAJAN PELOT. Elämästä katoaa nautinto

LAIHDUTTAJAN PELOT. Elämästä katoaa nautinto LAIHDUTTAJAN PELOT Laihduttamiseen liittyy monia erilaisia pelkoja ja uskomuksia, jotka saattavat vaikeuttaa laihtumista tai jopa estää sen. Tyypillisin huoli lienee ajatus siitä, että pudotetut kilot

Lisätiedot

RUOKAVALIO-OPAS. Parkinsonin tautia sairastavalle

RUOKAVALIO-OPAS. Parkinsonin tautia sairastavalle RUOKAVALIO-OPAS Parkinsonin tautia sairastavalle Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, joka johtuu tiettyjen aivosolujen tuhoutumisesta. Solukato johtaa dopamiinin puutteeseen ja tahdonalaisia

Lisätiedot

RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA

RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA Anu Pöyhönen, Heli Sivula ja Maija Suvanto RAVITSEMUS OSANA ENDOMETRIOOSIN HOITOA Opinnäytetyö Hoitotyön koulutusohjelma Marraskuu 2014 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 9.12.2014 Tekijä(t) Anu Pöyhönen,

Lisätiedot

OPAS RAVITSEVA DETOX

OPAS RAVITSEVA DETOX OPAS RAVITSEVA DETOX TERVETULOA Tervetuloa Ravitseva Detox -ohjelmaan Tämän oppaan lukeminen on ensimmäinen askel ohjelman aloittamiseksi. Opas tarjoaa sinulle tärkeää tietoa ohjelman tarkoituksesta, sisällöstä

Lisätiedot

RAVITSEVA DETOX OPAS RAVITSEVA DETOX. www.leeniviio.com 2014.

RAVITSEVA DETOX OPAS RAVITSEVA DETOX. www.leeniviio.com 2014. OPAS RAVITSEVA DETOX TERVETULOA! Tervetuloa Ravitseva Detox -ohjelmaan! Tämän oppaan lukeminen on ensimmäinen askel ohjelman aloittamiseksi. Opas tarjoaa sinulle tärkeää tietoa ohjelman tarkoituksesta,

Lisätiedot

ONNISTUNEEN MUODONMUUTOKSEN KUUSI AVAINTA. Hyvä ystävä,

ONNISTUNEEN MUODONMUUTOKSEN KUUSI AVAINTA. Hyvä ystävä, WWW. J U S S I K U R T T I. C O M J U S S I P E K K AK U R T T I 2 0 1 5 Hyvä ystävä, Käsissäsi on tilaamasi opas onnistuneeseen rasvanpolttoon, harjoitteluun ja terveelliseen ravitsemukseen. Hienoa että

Lisätiedot

Yleistyvä. Tyypillinen hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ravintovalmisteella voima ja energia takaisin

Yleistyvä. Tyypillinen hauraus-raihnausoireyhtymästä. Ravintovalmisteella voima ja energia takaisin Yleistyvä hauraus-raihnaus -oireyhtymä Hauraus-raihnausoireyhtymä yleistyy vanhenevan väestön lisääntymisen myötä. Se saattaa vaivata omaakin iäkästä läheistäsi. teksti: kaija törmä H auraus-raihnausoireyhtymästä

Lisätiedot

Diabeetikon ruokavaliosuositus

Diabeetikon ruokavaliosuositus Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008 Suomen Diabetesliitto ry:n liittohallituksen nimeämä ruokavaliosuositustyöryhmä PUHEENJOHTAJA: Suvi Virtanen Professori, LT, ETM Tampereen yliopisto, Terveystieteen

Lisätiedot

Luku I Mitä antioksidanttihoito on?

Luku I Mitä antioksidanttihoito on? Luku I Mitä antioksidanttihoito on? Ihmeellinen soluvaltio Ihminen on kokonaisuus, soluvaltio, jossa on noin 100 biljoonaa solua ja noin 200 erilaista solutyyppiä. Yhdessä solussa voi toimia jopa 3000

Lisätiedot

Syökö ikääntynyt läheisesi tarpeeksi?

Syökö ikääntynyt läheisesi tarpeeksi? Syökö ikääntynyt läheisesi tarpeeksi? Jääkö tutulta ikäihmiseltä ruokaa lautaselle? Vaikuttaako hän laihtuneelta? Läheiset voivat monin tavoin auttaa vanhusta, jolla on ongelmia ruokailun kanssa. Vanhusten

Lisätiedot

E ro o n t u p a ka s t a

E ro o n t u p a ka s t a Eroon tupakasta Yök, röökiä! Eroon tupakasta Sisällysluettelo Valmistaudu huolella 3 Tupakkalakolla terveemmäksi 3 Ilman tupakkaa voit paremmin 4 Mieti etukäteen 4 Ota oppia aikaisemmista yrityksistäsi

Lisätiedot

TIEDÄT HYVIN, MITEN TUPAKOIDAAN. NYT SINULLA ON MAHDOLLISUUS OPPIA, KUINKA TUPAKOINNISTA PÄÄSEE EROON.

TIEDÄT HYVIN, MITEN TUPAKOIDAAN. NYT SINULLA ON MAHDOLLISUUS OPPIA, KUINKA TUPAKOINNISTA PÄÄSEE EROON. TIEDÄT HYVIN, MITEN TUPAKOIDAAN. NYT SINULLA ON MAHDOLLISUUS OPPIA, KUINKA TUPAKOINNISTA PÄÄSEE EROON. MINÄ LOPETAN -OPASLEHTINEN TUPAKOINNIN LOPETTAMISEEN Kehittäjä ja rahoittaja: Helmikuu 2015 EUSC1505g

Lisätiedot

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 3/15 Esittelyssä uutuustuotteita naiselliseen hyvinvointiin Erikoisöljy kuiville silmille ja limakalvoille Omega7 kaksoistyrniöljykapseli 45,90 150 kaps. sovh.

Lisätiedot

YLIOPPILAIDEN TERVEYDENHOITOSÄÄTIÖ OPPAITA 5 PAINAVAA ASIAA KEVYEMMÄSTÄ ELÄMÄSTÄ

YLIOPPILAIDEN TERVEYDENHOITOSÄÄTIÖ OPPAITA 5 PAINAVAA ASIAA KEVYEMMÄSTÄ ELÄMÄSTÄ YLIOPPILAIDEN TERVEYDENHOITOSÄÄTIÖ OPPAITA 5 2008 PAINAVAA ASIAA KEVYEMMÄSTÄ ELÄMÄSTÄ Terveyden edistämisen keskuksen arvioima. Julkaisija: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö Tilaukset: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö/julkaisut

Lisätiedot