Complete Balance : usein esitettyjä kysymyksiä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Complete Balance : usein esitettyjä kysymyksiä"

Transkriptio

1 Complete Balance : usein esitettyjä kysymyksiä

2 K: Miten Complete Balance erottuu muista? V: Nikkenin filosofia on yksinkertainen: parhaat raaka-aineet tuovat parhaat tulokset. Tästä syystä aterian korvaavat tuotteemme voivat vahvistaa seuraavaa: 100 %:sti kasvipohjainen proteiinilähde (riisiproteiini isolaatti) soijaton gluteiiniton laktoositon vähän tyydyttyneitä rasvoja ei lisättyä sokeria (käytämme luonnollista makeusainetta Steviaa) runsaskuituinen runsasproteiininen sisältää 26 vitamiinia ja mineraalia sopii vegaaneille ja kasvissyöjille Complete Balance -ohjelman avulla saat vähemmän kaloreita kun päivittäinen suositus on. Nikken Complete Balance -vadelma Nikken Complete Balance -vanilja Body By Vi - Vi Shape Herbalife - Formula 1 Amway - Positrim Cambridge Kalorit 225 kcals 222 kcals 233 kcals 170 kcals 172 kcals 146 kcals 230 kcals Vitamiinit ja mineraalit Lisättyä sokeria (sis. fluoria) 22 EI (luonnollista makeutusainetta Steviaa) EI (luonnollista makeutusainetta Steviaa) EI (keinotekoista makeutusainetta sukraloosia) KYLLÄ KYLLÄ EI (keinotekoista makeutusainetta sukraloosia) Soijaa EI EI KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ Proteiinia 15,3 g 15,2 g 21 g 17 g 7 g 14,1 g 14 g Rasvaa 3,5 g 3,5 g 7,5 g 1 g 4 g 2,9 g 2,5 g Slim Fast KYLLÄ Tyydyttyneitä rasvoja 0,3 g 0,3 g 4,15 g 0 g 0,67 g 0,7 g 0,4 g Hiilihydraatit 29,1 g 28,8 g 22 g 25 g 27 g 14,4 g 35 g Sokeria 25,3 g 25,4 g 13 g 21 g 24 g 12,8 g 30 g Kuitua 6,8 g 6,6 g 5 g 3 g 3 g 3,3 g 4 g Suola 217 mg 217 mg 200 mg 238 g 160 mg 500 mg 240 mg

3 Ylläolevassa taulukossa olevat ravinneluvut ovat keskimääräisiä (poikkeuksena Complete Balance ) ja julkistushetkellä oikeita. *Tarkennus Complete Balance n sokeripitoisuuteen: Kun sokeri muutetaan keinotekoiseksi makeuttajaksi, sen kemiallinen koostumus muuttuu. Tästä johtuen ruoansulatus ei voi käsitellä sitä kunnolla. Vaikka Complete Balance n sokeripitoisuus on muita tuotteita korkeampi, McNeil Nutritionals (Splenda-keinotekoisen makeuttajan valmistaja) esittää, että koska keho ei voi sulattaa keinotekoisia makeutusaineita, niillä ei ole kaloriarvoa. Palatinose (isomaltuloosi) on vahvistettu sokeriksi. Siksi se on mainittu taulukossa. Sillä on matala GI-arvo ja se vapauttaa hiilihydraatteja hitaasti. Tämä auttaa säännöstelemään veren sokeripitoisuutta ja ylläpitämään tasaista energiatasoa. K: Mistä Complete Balance on valmistettu? V: Täydellinen lista valmistusaineista on tässä. Valmistusaine isomaltuloosi riisiproteiini isolaatti sikurijuurikuitu auringonkukkaöljyn jauhe trikalsiumsitraatti kaliumfosfaatti trikaliumsitraatti pellavansiemenjauhe vanilja makuaine sakeutusaine (karboksimetyyliselluloosa) sodiumkloridi trisodiumsitraatti magnesiumoksidi Stevia askorbiinihappo Menaquinone-7 sinkkiglukonaatti ferrofumaraatti dl-alfa-tokoferyyliasetaatti magaani glukoni niasiini Vaikutus hitaasti vapautuva, alhaisen-gi-arvon omaava hiilihydraatti proteiinin lähde kuidun lähde oleiinihappolähde makeuttaa C-vitamiinin lähde K2-7-vitamiinin lähde E-vitamiinin lähde B3-vitamiinin lähde

4 retinyyliasetaatti kupariglukonaatti kalsium-d-pantotenaatti D-biotiini foolihappo kolelalsiferoli pyridoksiini-hydrokloridi riboflaviini 5-fosfaatti natrium tiamiini hydrokloridi kromipikolinaatti cyanocobalamiini kaliumjodidi natrium molybdeeni A-vitamiinin lähde B5-vitamiinin lähde D3-vitamiinin lähde B6-vitamiinin lähde B2-vitamiinin lähde B1-vitamiinin lähde B12-vitamiinin lähde natrium seleniitti K: Onko mahdollista korvata kaikki päivän ateriat Complete Balance lla painonpudotuksen nopeuttamiseksi? V: Tämä ei ole suositeltavaa. Terveelliset ateriat ovat tarpeellisia varmistamaan tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion. K: Palautuuko pudottamani paino kun lopetan Complete Balance n käytön? V: Jos olet tyytyväinen saavuttamiisi tuloksiin, suosittelemme, että jatkat painon ylläpitoohjelmalla muutaman viikon. Se helpottaa yhden aterian palauttamista päivittäiseen ruokavalioon. Voit myös käyttää Complete Balance a auttamaan ravinnonsaantia kiireisessä elämäntyylissä. K: Mitä tehdä jos tunnen oloni nälkäiseksi käyttäessäni Complete Balance a? V: Muutama ensimmäinen päivä vie totutteluun, mutta tutustu aterioita ja välipaloja koskeviin ohjeisiin. Ne auttavat sinua eteenpäin. K: Sopiiko Complete Balance diabeetikoille? V: Kyllä. Heidän tulee kuitenkin keskustella lääkärin kanssa ensin, varmistaakseen etttä se sopii heille. Complete Balance ei sisällä lisättyä puhdistettua sokeria. Aterian korvaava pirtelö voi aiheuttaa verensokerin epätasaisuutta muutamaksi tunniksi, kehon sopeutuessa uuteen ruokavalioon. Tätä varten olemme koonneet listan sopivista välipaloista. K: Tuleeko minun keskustella lääkärin kanssa, ennen Complete Balance -ohjelman aloittamista?

5 V: Nikken suosittelee lääkärissä käyntiä ennen suurien muutosten tekoa ruokavalioon tai liikuntaohjelmaan. Jos kärsit fyysisistä tai henkisistä sairauksista, suosittelemme vahvasti, että keskustelet lääkärin kanssa ensin. K: Miksi minun tulee vuorotella Complete Balance -pirtelöitä ja normaaleja aterioita? V: Näin ylläpidät tasaisen veren sokeripitoisuuden.* K: Kuinka Complete Balance -pirtelö sekoitetaan? V: Seuraava ohje on yksinkertaisin (ja siistein) tapa sekoittaa jauhe ilman sekoitinmukia. Sekoita jauhe 2,5 dl:aan vettä, kookosvettä, manteli-, kaura- tai riisimaitoa. Muistathan, että kaikki muut paitsi vesi lisäävät kokonaiskalorimäärää. Kaada ensiksi 0,8-1 dl vettä tai maitoa lasiin ja lisää jauhe. Sekoita lujaa lusikan kanssa muutama sekunti kunnes lopputulos on tasainen tahna. Lisää loput nesteestä asteittain ja sekoita jokaisen kerran jälkeen. Pirtelö on tasaista ja valmis nautittavaksi. Jos jätät pirtelön seisomaan muutamaksi minuutiksi, se sakenee hieman. K: Voinko lisätä jotain muuta Complete Balance -pirtelöihin? V: Kyllä, jos haluat ylläpitää tai nostaa painoasi. Muussa tapauksessa suosittelemme, että teet juoman em. tavalla. Halutessasi voit lisätä jääkuutioita. K: Voiko Complete Balance -pirtelöitä tehdä etukäteen valmiiksi? V: Kyllä, mutta suosittelemme, että teet sen korkeintaan 5 minuuttia etukäteen. Pirtelöt ovat kätevissä annospusseissa. Jos haluat tehdä pirtelön etukäteen, esim. pitkälle automatkalle, pidä se viileässä esim. termospullon avulla. K: Voinko nauttia muita lisäravinteita Complete Balance -pirtelöiden kanssa? V: Kyllä. Kaikki Nikkenin lisäravinteet sopivat niiden kanssa. K: Voinko yhdistää vanilja- ja vadelmajauheet? V: Kyllä. Jos kuivattujen vadelmien maku on liian voimakas, puolita se vaniljajauheella. K: Mitä tapahtuu, jos minulta jää muutama päivä väliin Complete Balance -ohjelmassa?

6 V: Jos sinulta jää väliin yksi päivä, jatka normaalisti. Jos pidät 3-4 päivän tauon, yritä noudattaa Nikkenin "Täyden kympin" ravinneohjeita (kts. verkkosivustoltamme), jotka auttavat sinua takaisin ohjelmaan. K: Tuleeko minun nauttia runsaasti vettä Complete Balance -ohjelman aikana? V: Hyvä nestetasapaino auttaa energiatason ylläpitämisessä. Yritä juoda PiMag-vettä aterioiden välillä. Se auttaa pitämään nälän poissa luonnollisella tavalla. Maksimi määrä on kuitenkin 2 litraa, ellet harrasta liikuntaa. K: Mitä muita juomia voin nauttia? Teetä, kahvia, alkoholia, virvoitusjuomia? V: Suosittelemme, että jätät nämä juomat pois parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Voit juodat PiMag-vettä, yrttiteetä, raakamehuja ja kookosvettä. K: Sopiiko Complete Balance jokaiselle? V: Complete Balance on kehitetty yli 12-vuotiaille. Terveydellisistä syistä Complete Balance ei ehkä sovi joillekin, mutta he voivat seurata "Täyden kympin" ravinneohjeita ja ateriasuosituksia yhdessä muiden Nikkenin ravinnelisien kanssa. K: Miksi painonpudotukseni on hidastunut? V: Jokainen menettää painoa eri tahdissa. Jos painonputoaminen hidastuu, tarkista ruokailu-, liikunta- ja välipalatottumuksesi. Se voi johtua hormoonitoiminnasta, sairaudesta, stressistä tai unenpuutteesta. Käy läpi päämääräsi palauttaaksesi motivaatiosi ja pyydä ystävää/perheen jäsentä auttamaan sinua. Lue muiden menestystarinoita verkkosivustoltamme ja anna niiden motivoida sinua. K: Täyttääkö Complete Balance kaikki EU-suositukset? V: Kyllä. Complete Balance täyttää kaikki aterian korvaaville tuotteille asetetut EUsäädökset. K: Vastaako Complete Balance uskonnollisia vaatimuksia? V: Complete Balance sopii vegaaneille, eikä se sisällä kofeiinia, vehnää, maitotuotteita, gluteiinia ja soijaa. Se ei kuitenkaan ole Kosher-vahvistettu. K: Voinko vaihdella kolmen Complete Balance -ohjelman välillä? V: Kyllä. Ylläpito-ohjelma sopii painonpudotuksen tai -lisäämisen jälkeen. K: Mitä "käytä ennen:" tarkoittaa? Voinko käyttää tuotetta sen jälkeen?

7 V: Pusseissa on päivämäärä, jota ennen se tulee käyttää. Päivämäärä vaihtelee erästä riippuen. Nikken ei suosittele, että käytät tuotetta ko. päivän jälkeen. K: Mitä sivuvaikutuksia Complete Balance lla on? V: Complete Balance n yksittäisillä raaka-aineksilla ei ole tunnettuja vahvoja sivuvaikutuksia. Voit mahdollisesti kokea tilapäisesti seuraavia olotiloja: päänsärkyä pahanhajuista hengitystä pahoinvointia ripulia tai ummetusta hormoonitasapainon muutosta viluisuutta Syyt näihin ovat: Päänsärky: Tämä voi johtua siitä, ruokavaliosi ei enää sisällä kahvia, sokeria, keinotekoisia aineksia, alkoholia, jne. Päänsärky voi helpottua lisäämällä veden juontia. Pahanhajuinen hengitys: Rasvan polttoprosessi (ketoosi) aiheuttaa eräänlaista asetonin vapautumista (joka voi aiheuttaa metallisen maun suussa). Se paranee kun keho tottuu uuteen ruokavalioon. Kokeile tuoreeen mintun, rosmariinin tai laventelin pureskelua. Pahoinvointi ja ripuli: Tämä voi johtua Complete Balance -tuotteissa olevista runsaista vitamiineista ja mineraaleista, joihin vatsa ja ruansulatusjärjestelmä eivät ole tottuneet. Puolita pirtelöannokset muutamaksi päiväksi ja palaa normaaliin määrään hitaasti. Ummetus: Vatsantoiminto voi muuttua ruokatottumuksien muutosten myötä. Varmista, että nautit tarpeeksi vettä ja vatsasi tulisi palautua normaaliksi muutamassa päivässä. Hormoonimuutokset: Naisten hormoonitasapaino voi muuttua painonpudotuksen myötä. Kuukautisten pituus, toistuvuus ja vuodon määrä voi muuttua. Pidä silmällä muutoksia ja jos ongelmat jatkuvat yli yhdeksän päivää, varaa aika lääkärille. Viluisuus: Se on normaalia vähäkalorisen ruokavalion aikana. Lisäliikunta parantaa verenkiertoa. K: Voinko nauttia Complete Balance a raskauden aikana? V: Emme suosittele Complete Balance a painonpudotukseen raskauden aikana. Jos saat lääkäriltäsi luvan, voit nauttia pirtelöitä normaalin ruokavalion lisäksi. K: Voinko nauttia Complete Balance a imetysaikana?

8 V: Ei. Emme suosittele sitä imetysaikana. K: Sopiiko Complete Balance keliakikoille? V: Kyllä, sillä ne ovat gluteiinittomia. K: Sopiiko Complete Balance laktoosi-intolerikoille? V: Kyllä, sillä ne ovat laktoosittomia. K: Sisältääkö Complete Balance eläinperäisiä aineksia tai niiden sivutuotteita? V: Ei, sillä ne sopivat vegaaneille. K: Sopiiko Complete Balance -ohjelma lapsille? V: Suosittelemme pirtelöitä yli 12-vuotiaille lapsille. Kaiken ikäiset lapset voivat kuitenkin seurata "Täyden kympin" ravinneohjeita ja aterian korvaavia reseptejä. K: Vaikuttavatko Complete Balance -pirtelöt lääkitykseen? V: Meillä ei ole tällä hetkellä tietoa mahdollisista vaikutuksista lääkitykseen. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa ennen Complete Balance -ohjelman aloittamista. K: Millaisista sairauksista kärsiville Complete Balance -ohjelma ei sovi? V: Keskustele lääkärisi kanssa ennen Complete Balance -ohjelman aloittamista, jos kärsit mm. seuraavista sairauksista: syöpä, sydäntauti, diabetes tai korkea verenpaine. Tämä lista ei kuitenkaan ole tyhjentävä. K: Ylittävätkö yksittäiset Complete Balance -tuotteiden ainekset suositeltavat käyttörajat? V: Ei. Kaikki ainekset ovat suositusten mukaisia. K: Käsitteleekö Complete Balance -tuotteiden valmistaja pähkinätuotteita samoilla välineillä? V: Kyllä. Laitteet syväpuhdistetaan ennen Complete Balance -tuotteiden valmistusta, mutta samassa tehtaassa käsitellään myös pähkinätuotteita. K: Voiko Complete Balance -tuotteita käyttää samaan aikaan syöpähoitojen kanssa? V: Syöpäpotilaiden tulee keskustella asiasta lääkärisi kanssa ennen Complete Balance - ohjelman aloittamista. Nikken ei suosittele Complete Balance a painonpudotukseen syöpähoitojen yhteydessä.

9 K: Kuinka monta Complete Balance -pirtelöä voin nauttia päivittäin, jos haluan nostaa painoani esim. kehonrakennusta varten? V: Suositeltava maksimimäärä on kolme annospussia päivässä, korkeintaan kuukauden ajan. Vastuuvapauslauseke: Iso-Britannian elintarvikeviranomainen, Food Standards Agency ei ole virallistanut näitä ohjeita. Tämä tuote ei ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai estämään mitään sairautta. Sinun tulee keskustella lääkärisi kanssa onko valitsemasi laihdutusohjelma sinulle sopiva, ennen laihdutuskuurin tai painonhallintaohjelman aloittamista.

www.nikken-completebalance.eu

www.nikken-completebalance.eu Complete Balance : usein esitettyjä kysymyksiä K: Miten Complete Balance erottuu muista? V: Nikkenin filosofia on yksinkertainen: parhaat raaka-aineet tuovat parhaat tulokset. Tästä syystä aterian korvaavat

Lisätiedot

Usein esitettyjä kysymyksiä Nutri5:stä

Usein esitettyjä kysymyksiä Nutri5:stä Usein esitettyjä kysymyksiä Nutri5:stä K: Mitä Nutri5 on? V: Nutri5 on mansikanmakuinen soijajuomasekoite, joka sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän korkealaatuisia soijaproteiineja, -kuituja ja -alkioita.

Lisätiedot

Uusi ruokavallankumous on täällä. Syömisen helppous.

Uusi ruokavallankumous on täällä. Syömisen helppous. Uusi ruokavallankumous on täällä. Syömisen helppous. Syöminen. Miten maailman yksinkertaisimmasta asiasta tuli maailman monimutkaisin? Joudumme jatkuvasti erilaisten ohjeiden, suositusten ja valintojen

Lisätiedot

Valmiina Elämänmuutokseen?

Valmiina Elämänmuutokseen? TUOTEOPAS Valmiina Elämänmuutokseen? Jos haluat pudottaa painoasi aloittaa terveelliset elämäntavat, Body by Vi Challenge auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Body by Vi Challengen avulla asetat itsellesi

Lisätiedot

Benecol Hedelmämix tehojuoma 6 x 65 ml

Benecol Hedelmämix tehojuoma 6 x 65 ml Benecol Hedelmämix tehojuoma 6 x 65 ml Soijapohjainen juoma saa pirteän makunsa hedelmämehuista Maidoton Laktoositon Täysin kasviperäinen Päivän kasvistanoliannos (2 g) yhdestä pullosta Suositellaan nautittavaksi

Lisätiedot

Hyvä välipala auttaa jaksamaan

Hyvä välipala auttaa jaksamaan Hyvä välipala auttaa jaksamaan Sisältö Välipalan vaikutus jaksamiseen ja koulumenestykseen Mistä hyvä välipala koostuu Maitotuotteet ja välipala Kuitu ja välipala Helposti lisää kasviksia ja hedelmiä välipalalle

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suolisto ja vastustuskyky Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen

Lisätiedot

Laxabon. Kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja. Suomi

Laxabon. Kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja. Suomi Laxabon Kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja Suomi Laxabon kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja Vastaukset perustuvat Laxabon-oraaliliuosjauheen pakkausselosteeseen, päiväys 26.3.2010. Ota

Lisätiedot

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon FORMARE 2015 Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon Sisältö Kalorit ja kulutus Proteiini Hiilihydraatti Rasva Vitamiinit Kivennäis- ja hivenaineet Vesi ja nesteytys Ravintosuositukset

Lisätiedot

Kauratuotteet. terveellisiin leipomuksiin

Kauratuotteet. terveellisiin leipomuksiin terveellisiin leipomuksiin Kaura (Avena sativa) Kauran vatsaa hellivä vaikutus on tiedetty jo pitkään. Kaurapuuro on kuulunut moniin suomalaisiin aamiaispöytiin jo vuosikymmenet. Viime vuosien tutkimuksissa

Lisätiedot

Nuoren urheilijan ravitsemus. 28.3.2013 Suvi Erkkilä Ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen Yliopisto

Nuoren urheilijan ravitsemus. 28.3.2013 Suvi Erkkilä Ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen Yliopisto Nuoren urheilijan ravitsemus 28.3.2013 Suvi Erkkilä Ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen Yliopisto Mitä kaikkea huomioitava? Kokonaisuus Ateriarytmi Riittävä energiansaanti Nestetasapaino + Välipalaesimerkkejä

Lisätiedot

CHALLENGE-haaste on? Challenge on maailman johtavia painonpudotukseen ja kunnon kohottamiseen kehitettyjä haasteohjelmia.

CHALLENGE-haaste on? Challenge on maailman johtavia painonpudotukseen ja kunnon kohottamiseen kehitettyjä haasteohjelmia. by VI CHALLENGE-haaste on? Challenge on maailman johtavia painonpudotukseen ja kunnon kohottamiseen kehitettyjä haasteohjelmia. 500 miljoonaa myytyä pirtelöä, 3 miljoonaa muodonmuutosta, yli 13 maassa

Lisätiedot

Ravinto jalkapallossa

Ravinto jalkapallossa Ravinto jalkapallossa Patrik Borg Helsingin Urheilulääkäriasema, Syömishäiriökeskus Painopisteet liikkujan ravinnossa Syö tarpeeksi Riittävästi ravintoaineita Riittävästi nestettä Aterioiden ajoitukset

Lisätiedot

2.2. vähemmän sokeria Juomat ruokavaliossa *** Runebergin tortut s. Kahvi, tee tai vesi

2.2. vähemmän sokeria Juomat ruokavaliossa *** Runebergin tortut s. Kahvi, tee tai vesi 2.2. vähemmän sokeria Juomat ruokavaliossa *** Runebergin tortut s. Kahvi, tee tai vesi Suomalaiset saavat edelleen liikaa suolaa -kotitehtävät 1. Mieti keinoja (vähintään 3) suolan vähentämiseksi? Korvaamalla

Lisätiedot

Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus. Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi

Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus. Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi 2015 1 Ravitsemustilan merkitys ikääntyneelle Ylläpitää terveyttä, toimintakykyä ja lihaskuntoa

Lisätiedot

Benecol Margariini Maukas 60 % 250 g Ainesosat: RAVINTOSISÄLTÖ Per 100 g Per suositeltava päiväannos (30 g)

Benecol Margariini Maukas 60 % 250 g Ainesosat: RAVINTOSISÄLTÖ Per 100 g Per suositeltava päiväannos (30 g) Benecol Margariini Maukas 60 % 250 g Runsasrasvainen vaihtoehto pienessä rasiassa Sopii leivälle ja ruoanlaittoon Erinomainen rasvakoostumus: 80 % rasvasta pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa Päivän kasvistanoliannos

Lisätiedot

Kauneutta sisältä. Hyvä olo kaunistaa WELLNESS ELÄMÄNTAPA

Kauneutta sisältä. Hyvä olo kaunistaa WELLNESS ELÄMÄNTAPA Kauneutta sisältä Hyvä olo kaunistaa Onko tämä tuttua? Tiesitkö, että suurin osa maailman väestöstä on ylipainoisia, mutta huonosti ravittuja?? Tiesitkö, että ihmiset käyttävät päivittäiseen ruuanlaittoon

Lisätiedot

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA Mitä kaikkea terveellinen ravinto on? Terveellinen ravinto Terveellisestä ruokavaliosta saa sopivasti energiaa ja tarvittavia ravintoaineita Terveellinen ravinto auttaa

Lisätiedot

Luonnollisen läheltä

Luonnollisen läheltä Luonnollisen läheltä Se tulee läheltä. MAITOKOLMION MAITO ON AITOA LÄHIMAITOA Maitokolmion maito tuotetaan lähitiloilla melkein naapurissa. Se kerätään viikon jokaisena päivänä, pakataan ja lähetetään

Lisätiedot

Kukkuu! Ilman aamumaitoa nukkuu

Kukkuu! Ilman aamumaitoa nukkuu Kukkuu! Ilman aamumaitoa nukkuu Hei herätys! Aamupala käynnistää päivän Yöllä energiavarastot on nukuttu loppuun ja tyhjällä vatsalla on lounaaseen liian pitkä aika. Aamupala auttaa tasaamaan päivän syömiset.

Lisätiedot

SMOOTHIEMIXIT. Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön

SMOOTHIEMIXIT. Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön SMOOTHIEMIXIT Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön Aurinkoisia smootheja, väriä ja luonnollisuutta! Raikkaat smoothiemixit

Lisätiedot

TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA

TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA Ruoka vaikuttaa monella tapaa toimintakykyysi: päivittäisistä toiminnoista, kotitöistä ja liikkumisesta suoriutumiseen muistiin, oppimiseen ja tarkkaavaisuuteen elämänhallintaan

Lisätiedot

Tyypin 2 diabetes Hoito-ohje ikääntyneille Ruokavalio ja liikunta. Sairaanhoitajaopiskelijat Lauri Tams ja Olli Vaarula

Tyypin 2 diabetes Hoito-ohje ikääntyneille Ruokavalio ja liikunta. Sairaanhoitajaopiskelijat Lauri Tams ja Olli Vaarula Tyypin 2 diabetes Hoito-ohje ikääntyneille Ruokavalio ja liikunta Sairaanhoitajaopiskelijat Lauri Tams ja Olli Vaarula 1 Johdanto Arviolta 500 000 suomalaista sairastaa diabetesta ja määrä kasvaa koko

Lisätiedot

Oatlaws-tuotteet. Oatlaws-tuotteiden esittely ENG. Etusivu Testattu» Testatut tuotteet» Oatlaws tuotteet

Oatlaws-tuotteet. Oatlaws-tuotteiden esittely ENG. Etusivu Testattu» Testatut tuotteet» Oatlaws tuotteet ENG Etusivu Testattu» Testatut tuotteet» Oatlaws tuotteet Oatlaws-tuotteet Oatlaws-tuotteiden testiryhmään valittiin 18 testaajaa, jotka käyttävät säännöllisesti proteiinijuomia ja joilla on toistuvasti

Lisätiedot

Ravitsemuksen ABC. Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry Ravitsemustieteen opiskelija Noora Mikkonen

Ravitsemuksen ABC. Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry Ravitsemustieteen opiskelija Noora Mikkonen Ravitsemuksen ABC Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry Ravitsemustieteen opiskelija Noora Mikkonen Tulossa La 25.10. La 8.11. La 15.11. La 22.11. La 29.11. Energiaravintoaineiden kirjo: energian tarve ja

Lisätiedot

Kukkuu! Ilman aamumaitoa nukkuu

Kukkuu! Ilman aamumaitoa nukkuu Kukkuu! Ilman aamumaitoa nukkuu Hei herätys! Aamupala käynnistää päivän Yöllä energiavarastot on nukuttu loppuun ja tyhjällä vatsalla on lounaaseen liian pitkä aika. Aamupala auttaa tasaamaan päivän syömiset.

Lisätiedot

Diabeetikon ruokailu sairaalassa

Diabeetikon ruokailu sairaalassa Diabeetikon ruokailu sairaalassa { Ravitsemusterapeutti Roope Mäkelä Satks Ruokavaliosuositus Diabeetikoille suositellaan samanlaista ruokaa kuin koko väestölle Ravitsemushoito on oleellinen osa diabeteksen

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 36 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI SUOJARAVINTOAINEET https://www.youtube.com/watch?v=cgcpdskk1o8&spfreload=10

Lisätiedot

JVi. Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO

JVi. Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO JVi Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO 1. Mitä on JVi? 2. Miksi joka päivä tulisi nauttia 120 ml JVi -juomaa? 3. Voinko käyttää JVi:tä muiden Nu Skin -tuotteiden kanssa? 4. Onko JVi SCS- (Skin Carotenoid

Lisätiedot

Natural Balance Shake perusresepti laihdutukseen. Tarvitset 1 annosmitta (0,45 dl) Natural Balance Shake mansikkaa tai vaniljaa 150 ml kylmää vettä

Natural Balance Shake perusresepti laihdutukseen. Tarvitset 1 annosmitta (0,45 dl) Natural Balance Shake mansikkaa tai vaniljaa 150 ml kylmää vettä SHAKE reseptivihko SHAKE Kaikki pitävät pirtelöistä! Ne sopivat moniin tilanteisiin ja tilaisuuksiin, ja niitä on helppo maustaa sekä aikuisten että lasten makuun. Parasta on, että pirtelöt ovat herkullinen

Lisätiedot

Aineksia hyvän olon ruokavalioon

Aineksia hyvän olon ruokavalioon Aineksia hyvän olon ruokavalioon Sisältö Monipuolinen ruokavalio Lautasmalli Ateriarytmi Ravintoaineet Proteiini Hiilihydraatit Rasva Sydänmerkki Liikunta elämäntavaksi 2 Monipuolinen ruokavalio Vähärasvaisia

Lisätiedot

Laihdu ihannemittoihisi - se on näin helppoa

Laihdu ihannemittoihisi - se on näin helppoa Laihdu ihannemittoihisi - se on näin helppoa Kun haluat laihtua ja pysyä ihannepainossa, seuraa Wellness by Oriflame -mallia. Siinä on kolme helppoa vaihetta. 1 2 3 Nauti pirtelö noin 30 minuuttia ennen

Lisätiedot

Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys. 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1

Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys. 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1 Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1 RAVINNON MERKITYS TERVEYDELLE Onko merkitystä? Sydän- ja verisuonisairaudet Verenpaine Kolesteroli Ylipaino Diabetes

Lisätiedot

Agavesiirappi. 275 g. Agavesiirappi on täysin luonnollinen makeuttaja. Koska se on sokeria hiukan makeampaa, pienempikin määrä riittää antamaan makua.

Agavesiirappi. 275 g. Agavesiirappi on täysin luonnollinen makeuttaja. Koska se on sokeria hiukan makeampaa, pienempikin määrä riittää antamaan makua. Agavesiirappi Agavesiirappia (agavenektari) kutsutaan Meksikossa myös hunajavedeksi. Agavesiirapin maku muistuttaakin jonkin verran hunajaa, ja nestemäisen koostumuksensa vuoksi sitä voi käyttää hunajan

Lisätiedot

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki RAVINTO JA SUOLISTO Fit4Life Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki Ruoansulatus järjestelmä: Lisäelimet Sylkirauhaset Hampaat Maksa Haima Sappirakko Tärkeät

Lisätiedot

UUSI LÄHESTYMISTAPA VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RAVITSEMUSHOITOON POTILASOPAS

UUSI LÄHESTYMISTAPA VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RAVITSEMUSHOITOON POTILASOPAS UUSI LÄHESTYMISTAPA VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RAVITSEMUSHOITOON POTILASOPAS ALZHEIMERIN TAUDIN OIREET Alzheimerin taudin ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen. Usein muistetaan

Lisätiedot

Benecol Margariini Laktoositon 60 % 450 g Ainesosat: RAVINTOSISÄLTÖ Per 100 g Per suositeltava päiväannos (30 g)

Benecol Margariini Laktoositon 60 % 450 g Ainesosat: RAVINTOSISÄLTÖ Per 100 g Per suositeltava päiväannos (30 g) Benecol Margariini Laktoositon 60 % 450 g Laktoositon ja maidoton margariini sopii moneen ruokavalioon Sekä leivälle että ruoanlaittoon Erinomainen rasvakoostumus: 75 % rasvasta pehmeää, tyydyttymätöntä

Lisätiedot

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Terveellinen kaura Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013 Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Mikä on Leipätiedotus? Leipomoalan yhteinen tiedotusyksikkö Perustettu 1961 Rahoitus Perusbudjetti jäsenmaksuista

Lisätiedot

Terveelliset elämäntavat

Terveelliset elämäntavat Terveelliset elämäntavat (lyhyt ohje/ Duodecim Terveyskirjasto) Ravinto Kasviksien, hedelmien ja marjojen runsas käyttö Viljatuotteet kuitupitoisia täysjyvävalmisteita Maito- ja lihatuotteet rasvattomina

Lisätiedot

Kehittymisen kulmakiviä. Harri M. Hakkarainen LitM, LL, valmentaja

Kehittymisen kulmakiviä. Harri M. Hakkarainen LitM, LL, valmentaja Kehittymisen kulmakiviä Harri M. Hakkarainen LitM, LL, valmentaja Kehittymisen perusideaa! l HARJOITUKSEN AIKANA KUKAAN EI KEHITY! l SUORITUSKYKY HEIKKENEE HARJOITUKSEN AIKANA JA KEHITYS TAPAHTUU HARJOITUSTA

Lisätiedot

Aikuisten (yli 18-vuotiaiden) paino selviää painoindeksistä, joka saadaan painosta ja pituudesta. Laske painoindeksisi laskurilla (linkki).

Aikuisten (yli 18-vuotiaiden) paino selviää painoindeksistä, joka saadaan painosta ja pituudesta. Laske painoindeksisi laskurilla (linkki). Lihavuus Lääkärikirja Duodecim Pertti Mustajoki, sisätautien erikoislääkäri Lihavuus tarkoittaa normaalia suurempaa kehon rasvakudoksen määrää. Suurin osa liikarasvasta kertyy ihon alle, mutta myös muualle,

Lisätiedot

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Infektiot, allergiat ja astma urheilussa sairaudet ja vammat urheilussa UKK-instituutti 5.11.2012 Marika Laaksonen, ETT,

Lisätiedot

Marjoilla menoksi! Power PUHTI PUUROAAMIAINEN. Energy ÄKKILÄHTIJÄN MARJASMOOTHIE. Spurtti MARJAINEN MYSLI-JOGURTTI. Eco OMENA-MARJA -TUOREPUURO

Marjoilla menoksi! Power PUHTI PUUROAAMIAINEN. Energy ÄKKILÄHTIJÄN MARJASMOOTHIE. Spurtti MARJAINEN MYSLI-JOGURTTI. Eco OMENA-MARJA -TUOREPUURO Power PUHTI PUUROAAMIAINEN Energy ÄKKILÄHTIJÄN MARJASMOOTHIE Spurtti MARJAINEN MYSLI-JOGURTTI Eco OMENA-MARJA -TUOREPUURO Chatti AAMUTORKUN SÄMPYLÄAAMIAINEN Groovy AAMUVIRKUN MARJAMUNAKAS Marjoilla menoksi!

Lisätiedot

Uusi lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon. Potilasopas

Uusi lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon. Potilasopas Uusi lähestymistapa varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon Potilasopas Alzheimerin taudin oireet Alzheimerin taudin ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen. Usein muistetaan

Lisätiedot

Villikasvit ja tuoteturvallisuus Pakkausmerkinnät, Ravitsemus- ja terveysväitteet

Villikasvit ja tuoteturvallisuus Pakkausmerkinnät, Ravitsemus- ja terveysväitteet Villikasvit ja tuoteturvallisuus Pakkausmerkinnät, Ravitsemus- ja terveysväitteet Ylitarkastaja Marjo Misikangas Tuoteturvallisuusyksikkö 22.1.2013 Esityksen sisältö: Elintarvikkeiden pakolliset pakkausmerkinnät

Lisätiedot

HYPOGLYKEMIAPÄIVÄKIRJANI

HYPOGLYKEMIAPÄIVÄKIRJANI Hypoglykemia tarkoittaa tilaa, jossa verensokerin taso on alle 3,9 mmol/l tai 70 mg/dl 1, tosin tarkka lukema voi vaihdella yksilöllisesti. Hypoglykemia voi johtua useista syistä, ja sen yleisin aiheuttaja

Lisätiedot

Polar Pharma Oy Kyttäläntie 8 A 00390 Helsinki. puh. 09 8493 630 info@polarpharma.fi www.polarpharma.fi

Polar Pharma Oy Kyttäläntie 8 A 00390 Helsinki. puh. 09 8493 630 info@polarpharma.fi www.polarpharma.fi Polar Pharma Oy Kyttäläntie 8 A 00390 Helsinki puh. 09 8493 630 info@polarpharma.fi www.polarpharma.fi Suomen vanhin urheilujuoma, joka kehitettiin 80-luvulla. Alun perin Suomen suurimman virvoitusjuomien

Lisätiedot

Nuoren liikkujan ruokavalio

Nuoren liikkujan ruokavalio Nuoren liikkujan ruokavalio Rakenna ruokavaliosi hyvälle pohjalle Valitse monipuolisen ruokavalion pohjaksi ruoka-aineita kolmion alaosasta ja täydennä päivittäin seuraavista kerroksista. Huipun sattumat

Lisätiedot

Valitse oikea vastaus. Joskus voi olla useampi kuin yksi vaihtoehto oikein. Merkitse rastilla, mikä/mitkä vaihtoehdot ovat oikein.

Valitse oikea vastaus. Joskus voi olla useampi kuin yksi vaihtoehto oikein. Merkitse rastilla, mikä/mitkä vaihtoehdot ovat oikein. Valitse oikea vastaus. Joskus voi olla useampi kuin yksi vaihtoehto oikein. Merkitse rastilla, mikä/mitkä vaihtoehdot ovat oikein. 1. Ruoka-ainekolmiossa ne elintarvikkeet, joita on hyvä syödä joka päivä,

Lisätiedot

KUNNON RUOKAA NUORILLE URHEILIJOILLE

KUNNON RUOKAA NUORILLE URHEILIJOILLE KUNNON RUOKAA NUORILLE URHEILIJOILLE Liikuntavammojen Valtakunnallinen Ehkäisyohjelma OMIEN RUOKAILUTOTTUMUSTEN ARVIOINTI Toteutuuko seuraava? Merkitse rasti, jos asia sinun kohdallasi toteutuu 5(-7) ruokailutapahtumaa:

Lisätiedot

Alle 1-vuotiaan ruokailu

Alle 1-vuotiaan ruokailu SYÖDÄÄN YHDESSÄ Alle 1-vuotiaan ruokailu Ruokasuositukset lapsiperheille 2016 SYÖDÄÄN YHDESSÄ Lapsen ensimmäinen ruokavuosi rakentaa pohjaa monipuolisille ja terveellisille ruokatottumuksille. Lapsen myötä

Lisätiedot

Ravitsemussuositusten toteutuminen Rovaniemen ruokapalvelukeskuksen ruokalistoissa:

Ravitsemussuositusten toteutuminen Rovaniemen ruokapalvelukeskuksen ruokalistoissa: Ravitsemussuositusten toteutuminen Rovaniemen ruokapalvelukeskuksen ruokalistoissa: Päiväkotilapset, koululaiset, ikäihmisten kokopäivähoito ja kotipalvelulounas ikäihmisille. Noora Rajamäki Laillistettu

Lisätiedot

4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake

4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake 1 4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake Pyydämme Sinua syventymään hetkeksi omahoitoosi. Täytäthän ystävällisesti tämän omahoitolomakkeen ennen suunnitellulle kontrollikäynnille

Lisätiedot

/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake

/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake 1 23.11.2011/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake Pyydämme Sinua syventymään hetkeksi omahoitoosi. Täytäthän ystävällisesti tämän omahoitolomakkeen ennen suunnitellulle kontrollikäynnille

Lisätiedot

RASKAUDENAIKAINEN RUOKAVALIO

RASKAUDENAIKAINEN RUOKAVALIO RASKAUDENAIKAINEN RUOKAVALIO - PIKAOPAS - Ruokavalio raskauden aikana (Valio 2017.) MIKSI? Terveellisellä ruokavaliolla voidaan vaikuttaa äidin omaan hyvinvointiin sekä kohdussa kasvavan sikiön hyvinvointiin,

Lisätiedot

Kasvisravinto-opas. Vihjeitä viisaisiin valintoihin

Kasvisravinto-opas. Vihjeitä viisaisiin valintoihin Kasvisravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin Kasvisruokailijan ruokapyramidi on saman näköinen kuin tavallinen ruokapyramidi. Ainoastaan eläinkunnan proteiinilähteet on korvattu kasvikunnan proteiinilähteillä

Lisätiedot

Paljon käyttövinkkejä! SMOOTHIEMIXIT

Paljon käyttövinkkejä! SMOOTHIEMIXIT Paljon käyttövinkkejä! SMOOTHIEMIXIT Helposti tuoretta ja käsintehtyä Nopeasti valmistettava smoothie voidaan tehdä tilauksesta. Lisää vain smoothiemix annospussi 2 3 desilitraan mehua tai jogurttia, sekoita

Lisätiedot

santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Yläkouluakatemialeiri vko 32 2015 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI

santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Yläkouluakatemialeiri vko 32 2015 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Yläkouluakatemialeiri vko 32 2015 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI 2 11.8.2015 PALAUTUMINEN -kehittymisen kulmakivi - Harjoittelun tarkoitus

Lisätiedot

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy Painonhallinnan perusteet. Painonhallinta onnistuu Painonhallinnan periaate on yksinkertainen: paino tippuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Käytännössä onnistuminen vaatii suunnittelua ja sitoutumista

Lisätiedot

INFO TEVETULOA INFOON

INFO TEVETULOA INFOON INFO TEVETULOA INFOON Historia Cambridge 1970 25 v. historia Alan Howard, NASA USA 1980 Ruotsi 1994 Suomi 2003 VLCD ORGINAALI > 20 kliinistä tutkimusta UKK-instituutissa mm. VLCD? Very Low Calory Diet

Lisätiedot

Veikeä vilja, kiva kuitu. Toteutettu osin MMM:n tuella

Veikeä vilja, kiva kuitu. Toteutettu osin MMM:n tuella Veikeä vilja, kiva kuitu Toteutettu osin MMM:n tuella Mitä isot edellä sitä pienet perässä Aikuisilla on vastuu lasten terveellisistä ruokavalinnoista ja säännöllisestä ateriarytmistä. Yhdessä syöminen

Lisätiedot

TERVEELLISET VÄLIPALAT

TERVEELLISET VÄLIPALAT LÄHTEET TERVEELLISET VÄLIPALAT Opasleh nen 1-2 luokkalaisille h p://www.diabetes.fi/diabetes etoa/ruoka h p://www.kasvikset.fi/ h p://www.pienipaatospaivassa.fi/ h p://www.sydanlii o.fi/ Arffman S., Partanen

Lisätiedot

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

HYVIÄ NEUVOJA, JOIDEN AVULLA. voit saada diabeteksesi hallintaan

HYVIÄ NEUVOJA, JOIDEN AVULLA. voit saada diabeteksesi hallintaan OLE AKTIIVINEN HYVIÄ NEUVOJA, JOIDEN AVULLA voit saada diabeteksesi hallintaan Omat arvoni Päivämäärä / / / / / / / / / / / / HbA 1c (mmol/mol, %) LDL-kolesteroli (mmol/l) Verenpaine (mmhg) Paino (kg)

Lisätiedot

Sisällys. 1.1 Hyvin vai huonosti nukuttu yö? Yöunen vaikutus terveyteen, painonhallintaan ja seuraavan päivän ruokavalintoihin...

Sisällys. 1.1 Hyvin vai huonosti nukuttu yö? Yöunen vaikutus terveyteen, painonhallintaan ja seuraavan päivän ruokavalintoihin... Sisällys Esipuhe...11 Kirjoittajat... 15 1 Aamu... 17 1.1 Hyvin vai huonosti nukuttu yö? Yöunen vaikutus terveyteen, painonhallintaan ja seuraavan päivän ruokavalintoihin... 17 Mitä unen aikana tapahtuu?...18

Lisätiedot

Laktoosi-intoleranssi ja laktoositon ruokavalio

Laktoosi-intoleranssi ja laktoositon ruokavalio Laktoosi-intoleranssi ja laktoositon ruokavalio Mitä on laktoosi? Maitotuotteet sisältävät aina hiilihydraatteja, koska maidossa on luonnostaan laktoosia eli maitosokeria. Lehmänmaidossa on n. 4,8 % maitosokeria

Lisätiedot

Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin. Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio

Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin. Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin Ravintoasioissa urheilijoilla on usein eniten parantamisen varaa. Erityisesti arkisyömiseen tulisi panostaa Urheilijan fyysinen kehitys tapahtuu arkisen

Lisätiedot

Salliva syöminen opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukena

Salliva syöminen opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukena Salliva syöminen opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukena Jonna Kekäläinen, terveydenhoitaja yamk 14.03.2019 Mitä on hyvä ja salliva syöminen? Terveyttä edistävää + Hyvää vireystilaa ylläpitävää + Sosiaalista

Lisätiedot

Nuoren liikkujan ruokavalio

Nuoren liikkujan ruokavalio Nuoren liikkujan ruokavalio Rakenna ruokavaliosi hyvälle pohjalle Valitse monipuolisen ruokavalion pohjaksi ruoka-aineita kolmion alaosasta ja täydennä päivittäin seuraavista kerroksista. Huipun sattumat

Lisätiedot

LeanShake. Tärkeimmät hyödyt: ZINZINO

LeanShake. Tärkeimmät hyödyt: ZINZINO ZINZINO LeanShake Zinzino LeanShake on herkullinen ja ravitseva ateriankorvike painon pudottamiseen 1. Se polttaa rasvaa ja kehittää lihaksia 3 sekä tasapainottaa suolistosi mikrobiomin. BERRY VANILLA

Lisätiedot

VIIKKO I1 RUOKAVALION PERUSTEET

VIIKKO I1 RUOKAVALION PERUSTEET 1 VIIKKO I1 RUOKAVALION PERUSTEET 2 VIIKKO 1 - Johdanto Tällä ensimmäisellä viikolla käymme läpi ravitsemuksen perusteet. Käymme läpi kolme perusravintoainetta. Niitä kutsutaan usein nimellä makroravinteet.

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Neocate Activella

Helppoja reseptejä Neocate Activella Helppoja reseptejä Neocate Activella Ruuanvalmistusohjeita maitoallergiselle lapselle Neocate Active on maidoton täydennysravintovalmiste yli 1-vuotiaille lapsille. Neocate Activea voidaan nauttia sellaisenaan

Lisätiedot

Ikäihmisen ravitsemus

Ikäihmisen ravitsemus Ikäihmisen ravitsemus Ravitsemusterapeutti Nea Kurvinen Ravitsemusterapia Balans www.ravitsemusbalans.fi Puh. 044 2525 311, nea.kurvinen@ravitsemusbalans.fi Mitä muutoksia ikä voi tuoda syömiseen? Nälän

Lisätiedot

www.vomoghundemat.fi

www.vomoghundemat.fi www.vomoghundemat.fi Vom og Hundemat on norjalainen koirien tuoreruokatuote. Se valmistetaan norjalaisista eläinperäisistä raaka-aineista, kuten broileri, naudan sisäelimet, pötsi, lohi, naudan maksa ja

Lisätiedot

Tehokas kehosi puhdistaja

Tehokas kehosi puhdistaja Tehokas kehosi puhdistaja Myrkkyjä on kaikkialla. TOIMI HETI! - TÄHTIEN TEKIJÄ - Terve keho voi hyvin Väsymys, eloton iho, hidas ruoansulatus jne. ovat merkkejä siitä, että keho maksa, munuaiset, suolisto,

Lisätiedot

Kohonnut verenpaine (verenpainetauti)

Kohonnut verenpaine (verenpainetauti) Kohonnut verenpaine (verenpainetauti) Lääkärikirja Duodecim Pertti Mustajoki, sisätautien erikoislääkäri Verenpaine on koholla, kun yläarvo on 140 tai ala-arvo yli 90 tai kumpikin luku on korkeampi. Kohonnut

Lisätiedot

Gourmet-näkkileivät. Trendikkäät ja terveelliset Gourmet-näkkileivät

Gourmet-näkkileivät. Trendikkäät ja terveelliset Gourmet-näkkileivät Gourmet-näkkileivät Trendikkäät ja terveelliset Gourmet-näkkileivät Premium-näkkileivistä on tullut varsin trendikäs ilmiö meillä ja maailmalla. Ennen kaikkea nostetta on entistä terveellisemmille, runsaasti

Lisätiedot

Olen saanut tyypin 2 diabeteksen

Olen saanut tyypin 2 diabeteksen Bolujem od dijabetesa tip 2 Olen saanut tyypin 2 diabeteksen Kysymyksiä ja vastauksia Pitanja i odgovori Mitä diabetekseen sairastuminen merkitsee? On täysin luonnollista, että diabetekseen sairastunut

Lisätiedot

PITKÄKESTOISEEN SUORITUKSEEN VALMISTAUTUMINEN JA TANKKAUS SUORITUKSEN AIKANA. Miten optimoin valmistautumisen ja miten toimin suorituksen aikana?

PITKÄKESTOISEEN SUORITUKSEEN VALMISTAUTUMINEN JA TANKKAUS SUORITUKSEN AIKANA. Miten optimoin valmistautumisen ja miten toimin suorituksen aikana? PITKÄKESTOISEEN SUORITUKSEEN VALMISTAUTUMINEN JA TANKKAUS SUORITUKSEN AIKANA Miten optimoin valmistautumisen ja miten toimin suorituksen aikana? MIKKO LINNOLA Ravitsemusasiantuntija, ETK, kouluttaja Peak

Lisätiedot

Vertailutesti selvitti parhaan suklaanmakuisen valmiin palautusjuoman

Vertailutesti selvitti parhaan suklaanmakuisen valmiin palautusjuoman FIN Home Tested» Vertailutestit» Vertailutesti selvitti parhaan suklaanmakuisen valmiin palautusjuoman Vertailutestit Objektiivinen käyttäjäkokemus ja suuri liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostunut testaajaryhmä

Lisätiedot

FEEL GOOD. LOOK BETTER

FEEL GOOD. LOOK BETTER FEEL GOOD. LOOK BETTER 1 Figuactiv 28 Day BODY MISSION Mikä se on? Mitä se pitää sisällään? Kuinka se toimii? Aloita oma Body Missionisi. 2 Figuactiv 28 Day BODY MISSION Mikä on Figuactiv Body Mission?

Lisätiedot

PRO PERUNA RY -perunavoimaa

PRO PERUNA RY -perunavoimaa PRO PERUNA RY -perunavoimaa Pro Peruna Ry Perustettu vuonna 2008 Toimii perunan menekinedistäjä Projektiluonteista toimintaa kuluttajalähtöisesti v. 2012 Kasvata omat perunasi kampanja Kuluttajatutkimus

Lisätiedot

Suomalaislasten ravitsemus tänään. Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL ja Tampereen yliopisto

Suomalaislasten ravitsemus tänään. Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL ja Tampereen yliopisto Suomalaislasten ravitsemus tänään Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL ja Tampereen yliopisto DIPP-ravintotutkimus Imetettyjen lasten osuus (% osallistuneista, n=3565) Erkkola ym. Suom

Lisätiedot

Pysytään lujina naiset!

Pysytään lujina naiset! Pysytään lujina naiset! Nykyajan tietotulva ei välttämättä anna selkeää kuvaa, miten syödä terveellisesti. Sen sijaan se saattaa hämmentää ja terveellisesti syöminen voi tuntua vaikealta, kalliilta ja

Lisätiedot

Valio Oy TYÖIKÄISEN RAVITSEMUS JA TERVEYS

Valio Oy TYÖIKÄISEN RAVITSEMUS JA TERVEYS TYÖIKÄISEN RAVITSEMUS JA TERVEYS MONIPUOLISEN RUOKAVALION PERUSTA Vähärasvaisia ja rasvattomia maitotuotteita 5-6 dl päivässä sekä muutama viipale vähärasvaista ( 17 %) ja vähemmän suolaa sisältävää juustoa.

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Ihmisen elimistöstä n. 60 % on vettä. Vuorokaudessa keho menettää normaalioloissa noin 2,5 litraa nestettä: noin 1,5 litraa poistuu munuaisten kautta

Lisätiedot

Puuroa ekologisesti, valmistus kotona. Myllyn Paras - Tekemisen Maku www.myllynparas.fi

Puuroa ekologisesti, valmistus kotona. Myllyn Paras - Tekemisen Maku www.myllynparas.fi Puuroa ekologisesti, valmistus kotona Myllyn Paras - Tekemisen Maku www.myllynparas.fi Perinteinen Kaurapuuro 4:lle kattilassa 1 l vettä, maitoa tai sokeroitua mehua 4-5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita

Lisätiedot

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin Jopa 80% ihmisen

Lisätiedot

Tavoite lähestyy. Syntyy kysymyksiä: Olenko harjoitellut riittävästi? Jaksanko juosta asetetun tavoitteen mukaisesti? Miten valmistaudun?

Tavoite lähestyy. Syntyy kysymyksiä: Olenko harjoitellut riittävästi? Jaksanko juosta asetetun tavoitteen mukaisesti? Miten valmistaudun? Tavoite lähestyy Syntyy kysymyksiä: Olenko harjoitellut riittävästi? Jaksanko juosta asetetun tavoitteen mukaisesti? Miten valmistaudun? Juoksusuorituksen onnistuminen on monen tekijän summa Onnistumisen

Lisätiedot

Margariini tosi tärkeä osa monipuolista ruokavaliota!

Margariini tosi tärkeä osa monipuolista ruokavaliota! Margariini tosi tärkeä osa monipuolista ruokavaliota! www.margariini.fi Kiva, että rasvat kiinnostavat! Rasvoja tarvitaan, sehän on selvä. Niin monet meistä nauttivat kuitenkin edelleen liikaa ikäviä kovia

Lisätiedot

Leivän ABC. Mielenkiintoisia tietoiskuja leivästä kiinnostuneille

Leivän ABC. Mielenkiintoisia tietoiskuja leivästä kiinnostuneille Leivän ABC Mielenkiintoisia tietoiskuja leivästä kiinnostuneille Kiinnostaako leipä? Leipää on monenlaista; tummaa, vaaleaa, rapeaa, pehmeää, juuresta valmistettua ja padassa paistettua. Mutta mitkä ovat

Lisätiedot

Tiivistelmä ravintoluennosta

Tiivistelmä ravintoluennosta Tiivistelmä ravintoluennosta PASI AHOLA, 16.12.2013 Nestetasapaino Nauti riittävästi nestettä päivän aikana ja harjoituksissa Ruokailujen yhteydessä nautitun nesteen lisäksi juo noin 5 dl nestettä päivän

Lisätiedot

Garage Girl Club. Hyvän olon reseptit

Garage Girl Club. Hyvän olon reseptit Garage Girl Club Hyvän olon reseptit Hyvän olon reseptit Tähän vihkoseen on kerätty hyvän olon reseptejä Sinulle, Garage Girl! Avaa tämä vihkonen aina, kun haluat hakea ideoita itsellesi hyvää tekevään

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Diabeetikon ruokavalio. FT, THM, ravitsemusterapeutti Soile Ruottinen

Diabeetikon ruokavalio. FT, THM, ravitsemusterapeutti Soile Ruottinen Diabeetikon ruokavalio FT, THM, ravitsemusterapeutti Soile Ruottinen Lähde: Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008 Diabetesliitto Työryhmä: Professori, LT,ETM Suvi Virtanen MMM, ravitsemusterapeutti Eliina

Lisätiedot

Benecol Margariini Maukas 60 % 250 g

Benecol Margariini Maukas 60 % 250 g Benecol Margariini Maukas 60 % 250 g Runsasrasvainen vaihtoehto pienessä rasiassa Sopii leivälle ja ruoanlaittoon Erinomainen rasvakoostumus: 80 % rasvasta pehmeää, Rasiassa noin 8 päiväannosta Rypsiöljy,

Lisätiedot

Terveillä vasikoilla on terveet mahat

Terveillä vasikoilla on terveet mahat Terveillä vasikoilla on terveet mahat Benfital Plus koska maitojuotto on tärkeää Vetmedica Etusijalla eläinten hyvinvointi Miksi vasikoille tulee ripuli? Miksi on tärkeää ennaltaehkäistä vasikoiden ripulia?

Lisätiedot

TR90 M-Bar -patukat & M-Shake -pirtelöt

TR90 M-Bar -patukat & M-Shake -pirtelöt M-Bar -patukat & M-Shake -pirtelöt Valitse itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto! TUOTTEEN ASEMOINTI Elämme maailmassa, jossa aika on rahaa. Yrittäessämme löytää kiireisessä arjessamme tasapainon perheen,

Lisätiedot