SUUNNITTELE AIKATAULUTA VERTAILE KILPAILUTA SEURAA KEHITÄ. opas hankintaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUUNNITTELE AIKATAULUTA VERTAILE KILPAILUTA SEURAA KEHITÄ. opas hankintaan"

Transkriptio

1 SUUNNITTELE AIKATAULUTA VERTAILE KILPAILUTA SEURAA KEHITÄ opas hankintaan Hankintatoimen merkitys urakointiyritysten kannattavuuden parantamisessa kasvaa jatkuvasti. Tästä oppaasta löydät vinkkejä hankintatoimen kehittämiseen ja kattavan kuvauksen Adminetin tarjoamista työkaluista tehokkaampaan hankintaan.

2 tehokas hankinta parantaa yrityksen tuottavuutta Hankintojen osuus urakoinnin kokonaiskustannuksista kasvaa kehittyvien tuoteratkaisuiden myötä jatkuvasti. Materiaalihankintojen ja alihankinnan osuus nousee yleisesti reippaasti yli puoleen urakan kokonaiskustannuksista ja hankintojen onnistumisella on iso merkitys urakan taloudelliseen lopputulokseen. Tästä syystä hankintatoimella on jatkuvasti kasvava rooli alan yritysten tuottavuuden parantamisessa. Hankintojen säästöpotentiaali rakentamisen ja talotekniikan yrityksissä on merkittävä ja tehokkaalla hankintatoimella on iso vaikutus projektien lisäksi koko yrityksen taloudelliseen kannattavuuteen. Vaikutus näkyy suoraan hintakilpailukyvyssä, mutta myös välillisesti esimerkiksi projektien toteuttamisen laadussa ja toimitusvarmuudessa sekä pienempänä pääoman sitoutumisena projektinaikaisiin hankintoihin. Hankintojen tehokkuus näkyy suoraan yrityksen tuloksessa. Tiesitkö? Hankinnan merkitys Keskimäärin ulkopuolelta hankitut tavarat, materiaalit ja palvelut muodostavat noin 80 % yrityksen kaikista kustannuksista. [1] Keskisuuressa talotekniikkayrityksessä hukataan vuodessa keskimäärin jättämällä halvimmat ostohinnat hyödyntämättä. [2] Suurin osa rakennusalan pk-yrityksistä ei hyödynnä toiminnanohjausjärjestelmää hankintojen suunnittelussa ja toteutuksessa. [3] [1] Logistiikanmaailma.fi [2] 100 keskisuuren talotekiikkayrityksen vuoden 2017 ostojen toteuma verrattuna ostoajankohdan halvimpiin hintoihin. [3] Tehokas tarvikkeiden hankinta rakennusalan pk-yrityksissä, JAMK opinnäytetyö, Tommi Huvila.

3 hankinnasta saavutettavissa oleva kilpailuetu jää usein hyödyntämättä Hankintojen merkitys toiminnalle tiedostetaan useimmissa rakentamisen ja talotekniikan yrityksissä, mutta silti harva niihin todella panostaa. Miksi näin? Aika ei riitä hankintakokonaisuuksien haltuunottoon, kilpailuttamiseen ja hintojen vertailuun tukkureiden nettikaupoissa. Vanhat tavat istuvat tiukassa ja luotetaan siihen, että puhelu tutulle myyjälle takaa parhaan hinnan. Varmastiko? Käytössä olevat hankinnan työkalut eivät mahdollista suunnitelmallista ostamista ja seurantaa. Ostoihin panostaminen voi tuoda merkittävää kilpailuetua, mutta se edellyttää, että hankinnan työkalut mahdollistavat nopean ja tehokkaan kokonaisuudenhallinnan. Siksi olemme toteuttaneet Adminettiin ostojen hallinta -sovelluksen, jolla hankinnat voidaan aikatauluttaa, kilpailuttaa ja toteuttaa suunnitelmallisesti ja kustannustehokkaasti kaikki yhdellä helpolla työkalulla. Seuraavilta sivuilta voit lukea lisää ratkaisustamme tehokkaampaan hankintaan. Hankinnan merkitys Tehokkaamman hankinnan kulmakivet: Suunnitelmallisuus Hintavertailu ja kilpailutus Oikea-aikainen ostaminen Seuranta projekti- ja yritystasolla Jatkuva kehittäminen

4 hallitset kaikki hankinnan toimenpiteet yhdellä työkalulla Adminetillä toteutat hankinnat suunnitelmallisesti ja tehokkaasti työkalulla, jolla hallitset kaikki projektin tarvikeostot ja alihankinnat yhdessä näkymässä. Sen avulla suunnittelet ja aikataulutat hankinnat, vertailet hintoja ja kilpailutat toimittajia, teet tilaukset sekä seuraat ostojen toteumaa alkuperäiseen budjettiin verrattuna. tarjous projektin Ostotarpeet suunnittelu ja aikataulutus Adminetin ratkaisu toteutunut sitoutunut aikataulutetut Ostotarpeet hintojen vertailu JA OSTOTARJOUSPYYNNÖT Ostotilaukset ja alihankinnat SUUNNITELLUT HANKINNAT ostamatta OSTOENNUSTE Ero laskettuun + ostolaskut KOHDISTETTUNA projektinhallinta alku pvm nykyhetki loppu pvm seuranta

5 Kaikki hankinnat samasta näkymästä Keskitetyt toiminnot Adminetissä hankintojen suunnittelu ja toteuttaminen on helppoa, sillä hallitset yhdellä sovelluksella projektin hankintakokonaisuuden alusta loppuun asti Sovelluksen päänäkymässä tarkastelet projektikohtaisesti hankinnan kokonaisuutta. 2. Projektin alkaessa suunnittelet hankinnat Aikatauluttamattomat tarpeet -linkistä projektin vaiheiden mukaan. 3. Aikatauluttamisen jälkeen käytössäsi on viikkotasoinen erittely, josta näet hankintojen tilanteen ja pääset työstämään ostotapahtumia Käsittely-sarakkeen linkeistä. 4. Tarkastelet ostamattomia, sitoutuneita ja toteutuneita hankintoja kustannuslajeittain. Näet budjetin ja ostoennusteen sekä eron laskettuun ja budjettiin.

6 aikatauluta ja suunnittele tarkasti Aikataulutus helposti Hankintojen suunnittelu ja aikataulutus ovat tärkeä osa rakennusja talotekniikkaurakoiden toteuttamista, sillä oikea-aikaisella ostamisella varmistetaan työmaan sujuva eteneminen koko projektin ajan. Adminetillä aikataulutat hankinnat vaivattomasti. Projektikohtaiset ostotarpeet saat ostojen hallintaan suoraan Adminetin tarjouslaskennasta tai sisäänlukemalla ulkoiset tiedot. Projektin alkaessa suunnittelet hankinnat Aikatauluttamattomat tarpeet -linkistä. Voit aikatauluttaa hankinnat myös automaattisesti projektinhallinnassa määriteltyjen vaiheiden ja positioiden mukaisesti ja tarvittaessa muokata niitä käsin. Aikataulutuksen jälkeen hankintoja on helppo suunnitella ja toteuttaa ennakoiden hankintojen viikkonäkymää hyödyntäen, jotta ostot toteutuvat järkevästi projektin edetessä.

7 osta aina ajantasaisin hinnoin Ajantasaiset hinnat Voit olla varma, että tarjouslaskennassa ja hankinnassa käytössäsi olevat hinnat ovat aina viimeisimmän päivityksen mukaiset, sillä ylläpidämme puolestasi yli 35 toimittajan hinnastot: Abloy Oy Acalor Oy Ahlsell Oy Belimo Finland Climecon Oy Combi Cool Oy Ab EL-Parts Oy ETS NORD Fidelix Oy Fläkt Woods Oy FM Mattsson Mora Group Finland Oy Hilti Oy HK Instruments Oy Itula Oy JL Light Team Oy Kesko Oyj KSPT-Insulation Oy Lindab Oy LVI-Dahl Oy LVI-Gate Oy LVI WaBeK Oy Maalarimestarien Oy Meltex Oy Plastics Onninen Oy Ouman Oy Pistesarjat Oy Pivaset Oy Produal Oy Rexel Finland Oy Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy (Isover) Salok Osk (jäsenille) Sejo Oy SLO Oy STARK Suomi (DT Finland Oy) Winled Oy Ltd Würth Oy Adminetin yleisessä hinnastossa käytössäsi on yli 35 toimittajan aina ajantasaiset hintatiedot alennuksineen, nettohintoineen ja mahdollisine tarjoushintoineen. Edullisimman tuotteen löytäminen eri valmistajien vaihtoehdoista on helppoa. Ylläpidämme puolestasi myös vastaavien tuotteiden rekisteriä, josta löydät vaihtoehtoisten valmistajien tuotteita. Kattavaa tuoterekisteriä voit vielä täydentää sisäänlukemalla omien toimittajiesi hinnastoja.

8 varmista halvin ostohinta helposti Urakan tarvikehankintoja tehtäessä monessa yrityksessä loppuvat resurssit, sillä aika ei riitä hintojen vertailuun eri tukkureiden nettikaupoista tai myyjille soitteluun. Adminetillä vertailet tuotteiden hinnat helposti ja nopeasti yhdellä kertaa, sillä Adminet tekee vertailun puolestasi huomioiden yleisen hinnaston toimittajat, omat tuotetoimittajasi sekä vastaavat tuotteet. Tehokas vertailu Adminet vertailee puolestasi tuotteiden hinnat, huomioi voimassa olevat alennukset ja ehdottaa ostettavaksi edullisinta tuotetta. Pysyt jatkuvasti ajan tasalla siitä, kuinka hankinnat ovat toteumassa suhteessa alkuperäiseen laskelmaan, sillä voit verrata valintojesi mukaista hintaeroa sekä laskelmaan että halvimpiin saatavilla oleviin tuotteisiin. Hintaeroa tarkastelet myös hankintariveittäin ja Tiedot-linkistä näet tuotteen varastosaldot, toimittajakohtaiset hinnat sekä ostohistorian.

9 kilpailuta tarvikekokonaisuudet ja alihankinnat ostotarjouspyynnöillä Kilpailutus nopeasti Tarvikekokonaisuuksia ja alihankintoja voit kilpailuttaa helposti suoraan sovelluksesta lähetettävillä ostotarjouspyynnöillä, jotka Adminet vertailee puolestasi. Kilpailuta haluamasi tarvikekokonaisuudet ja alihankinnat lähettämällä ostotarjouspyynnöt keskitetysti Adminetistä. Tarjouspyynnön yhteydessä voit lähettää haluamasi liitteet ja taulukot hintojen täydennystä varten. Tarjouspyynnön vastaanottajat valitset helposti omasta toimittajarekisteristäsi. Saapuneet tarjoukset Adminet vertailee puolestasi ja näyttää sekä kokonaisuudessaan halvimman toimittajan, että halvimmat tuotekohtaiset hinnat. Tilauksen valitsemallesi toimittajalle teet suoraan vertailunäkymästä.

10 hallitse myös alihankinnat Alihankintojen kilpailuttamisen lisäksi luot Adminetin ostojen hallinnan sovelluksella toteutettaville aliurakoille maksuerätaulukot, joiden avulla seuraat niiden laskutuksen etenemistä ja varmistat, että summat vastaavat sovittua. Alihankinnat haltuun Käsittelet samassa sovelluksessa myös alihankinnan ostotarpeet ja luot maksuerätaulukot. Kun teet alihankinnan maksuerätaulukon, voit seurata mitä on jo laskutettu ja mitä laskuttamatta. Adminet kohdistaa alihankkijalta saapuvat laskut suoraan maksuerille. Urakkasopimukset, lomakkeet ja muun dokumentaation saat tallennettua maksuerätaulukon yhteyteen. Aikataulutettujen maksuerien avulla näet myös, milloin uusia laskuja on tulossa. Näin varmistat helposti, ettet maksa liikaa tai samaa erää kahteen kertaan.

11 ostolaskujen käsittely Ostolaskut helposti Adminetissä ostolaskujen käsittely ja hallinta on pitkälle automatisoitu, joten käsittelyprosessista saadaan poistettua useita työvaiheita. Käyttäjän tehtäväksi jää vain laskujen tarkistus ja hyväksyminen. Adminetissä kaikki ostolaskut käsitellään sähköisesti. Ostolaskun saapuessa Adminet tulkitsee kaikki laskulla olevat tiedot ja kirjaa laskun oikealle toimittajalle, kohdistaa tiedot projektille sekä tekee ulkoisen kirjanpidon tiliöinnin. Saapunut ostolasku tulee tarkastettavaksi vastuuhenkilölle ja Adminet ilmoittaa käyttäjälle jos laskun summa ei vastaa alkuperäisen tilauksen summaa. Hyväksynnän jälkeen Adminet kirjaa tiedot kirjanpitoon ja kustannukseksi projektille, tekee alv-vähennykset sekä maksaa laskun eräpäivänä.

12 seuraa ja kehitä Seuranta tarkasti Adminetin työkaluilla seuraat tarkasti ja ajantasaisesti yrityksesi ostoja sekä projekteittain että yritystasolla. Monipuolisten raporttien avulla myös kehität yrityksesi hankintatoimea entistä kannattavammaksi. Tarkastelet helposti kaikkien urakoidesi ostojen tilannetta. Projektikohtaisesta tilanteesta saat kokonaiskuvan nopealla silmäyksellä: Näet budjetin, ostoennusteen sekä eron laskettuun ja budjetoituun tarvikkeiden, alihankintojen ja muiden kulujen mukaan eriteltynä. Lisäksi voit tarkastella tarkemmin ostamattomia, sitoutuneita ja toteutuneita kuluja. Ostojen automaattiraporteilta näet toteutuneet ostot, ostohetken halvimmat ostohinnat sekä niiden erotuksen vastuuhenkilöittäin tai toimittajittain, joten pysyt ajan tasalla ostojen kannattavuudesta. Raporttien avulla parannat otetta ostotoimintaan ja ohjaat ostokäytäntöjä kannattavampaan suuntaan.

13 Adminetin Asiakkaan näkemys ratkaisu Esimerkiksi ostotilaukset tehdään nykyään suoraan järjestelmästä. Meidän kokoisessa yrityksessä tilataan vuositasol la aika mittava määrä tavaraa, joten helpottaa kummasti, kun sellainen perusostotilaustaulukon täyttäminen ja lähettäminen tavarantoimittajille on jäänyt pois. -Malik Bentaieb, LTU Group Oy-

14 Adminetin Asiakkaan näkemys ratkaisu Adminetin kautta ostot hoituvat näppärästi aina ajantasaisilla hinnoilla. Kun ostohistoria on helposti tarkasteltavissa, se auttaa hintaneuvotteluissa aika lailla. Onhan siinä merkittäviä säästöjä tullut. Nyt myös raha kiertää nopeammin ja ostolaskujen käsittely on tehokkaampaa. Se on ollut kyllä huima kehitys. Siltä puolen meidän viivan alle jäävä eurokin on sitten vähän erilainen. -Heikki Luomi, Savon LVI-Talo Oy-

15 Adminetin Asiakkaan näkemys ratkaisu Ostotoi mintaa varten meillä on Adminetissä toimittajien hinnastot ja järjestelmä herjaa, jos laskun summa ei täsmää tilaukseen. Uskoisin, että vuoden sisällä ei enää kilpailuteta materiaaleja mitään muuta kautta kuin Adminetin ostotarjouspyynnöillä. Sillä tavalla saamme kaiken tiedon helposti saataville samaan paikkaan myös myö hempiä tarpeita varten. -Jarkko Juvonen, Johtorakennus Oy-

16 Adminetin Asiakkaan näkemys ratkaisu Koko ostoprosessin hallinta on paljon helpompaa; ostamisesta siihen, kun lasku tulee ja kohdistuu kuluksi projektille. Se on helpottanut hirveästi käytännön tekemistä. Myynti- ja ostoreskontrasta on jäänyt yksi työntekijä pois. Se on kaikkein konkreettisin juttu. Sitä kautta taloudelliset säästöt on karkeasti yhden henkilön palkkakustannukset vuositasolla. Työnjohdon ja kaikkien muidenkin työajan säästö normaalirutiineista on huomattava. -Hannu Kauppi, HSK Sähkö Oy-

17 Adminetin Asiakkaan ratkaisu näkemys Ajantasaiset hinnastot ovat tärkeitä laskutuksen puolella sekä projektien suunnittelussa ja materiaalihankintoihin liittyvissä asioissa. Meidän toimintaamme nopeuttaa se, että pääsemme suoraan Adminetistä käsiksi esimerkiksi STARKin ajantasaiseen hinnastoon. Pystymme katsomaan omasta järjestelmästämme tuotetiedot suoraan oikeilla kauppanimikkeellä ja koodeilla. -Sami Rantanen, Rakennuspinnoitus Rantanen Oy-

18 Tarkempaa tietoa pyydä lisätietoa Haluatko tutustua tarkemmin Adminetin ostojen hallinnan työkaluihin ja keskustella asiantuntijamme kanssa, kuinka ne voisivat auttaa sinun yritystäsi tehostamaan hankintaa? Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

adminetin vastaavat tuotteet

adminetin vastaavat tuotteet adminetin vastaavat tuotteet Edullisimman tuotteen löytäminen eri valmistajien vaihtoehdoista on helppoa vastaavien tuotteiden avulla. Adminetin vastaavien tuotteiden rekisterillä saatte merkittävää kilpailuetua

Lisätiedot

tehokkain järjestelmä talotekniikan ammattilaisille

tehokkain järjestelmä talotekniikan ammattilaisille tehokkain järjestelmä talotekniikan ammattilaisille adminet on ammattilaisen valinta Laske Ohjaatko tarjoukset toimintaasi vanhentuneilla yrityksesi ajantasaisilla työkaluilla? hankintahinnoilla ja tutkituilla

Lisätiedot

ADMINETIN ASIAKASTUKI. Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin

ADMINETIN ASIAKASTUKI. Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin ADMINETIN ASIAKASTUKI Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin SISÄLTÖ ASIAKASTUEN ESITTELY 2 TUKIPYYNTÖJEN JÄTTÄMINEN 3 SOITTAMINEN TUKINUMEROON 4 KOLMANSIIN OSAPUOLIIN LIITTYVÄT ASIAT 5 KEHITYSEHDOTUKSET

Lisätiedot

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA ENEMMÄN AIKAA TYÖLLE, JOLLA ON MERKITYSTÄ Tiimien erilaiset toimintatavat ja tiedon tarpeet aiheuttavat usein turhaa selvittelytyötä ja samaa tietoa

Lisätiedot

ValueFrame. Tilitoimiston toiminnanohjaus

ValueFrame. Tilitoimiston toiminnanohjaus ValueFrame Tilitoimiston toiminnanohjaus ValueFramen ansiosta työtehtävämme pysyvät ajan tasalla, ja se auttaa minua koordinoimaan tehtäviä. Pystymme kirjaamaan tehdyt tunnit laskutusta varten niin, että

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Joensuun kaupunki / Joensuun

Lisätiedot

Urakoinnin- ja Verkonrakennuksen työpaja. Visma L7 Koulutuspäivät Vanajanlinna 8. 9. 5. 2014

Urakoinnin- ja Verkonrakennuksen työpaja. Visma L7 Koulutuspäivät Vanajanlinna 8. 9. 5. 2014 Urakoinnin- ja Verkonrakennuksen työpaja Visma L7 Koulutuspäivät Vanajanlinna 8. 9. 5. 2014 Työpajan ohjelma Aika Aihe 11:15-11:45 Työmaarekisteri 11:45 12:00 Urakoinnin dashboardit 12:00 12:15 LVISNet

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

Rakennusliikkeen sähköinen kaupankäynti

Rakennusliikkeen sähköinen kaupankäynti Rakennusliikkeen sähköinen kaupankäynti ProcuMent Hankintajärjestelmä Ilkka Laine Skanska Oy PlanMan Oy 1.1.2001 Liiketoiminta siirtyi Proha Oyj CM-Systems Oy Ari Hovi Oy Vidac Oy Projektihallinto Oy Proha

Lisätiedot

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Modernit sähköiset työvälineet mahdollistavat uuden tavan tehdä asioita ja seurata

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri Moderni työkalu työn hallintaan (Visma L7, Visma Business ja Visma Nova) Urakoitsijat ERP:n asiakkaat haettavissa Työntekijät ERP:n henkilöt haettavissa,

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

CASE Pisla Oy. Sähköistä osto- ja matkalaskujen käsittelyä eofficella

CASE Pisla Oy. Sähköistä osto- ja matkalaskujen käsittelyä eofficella CASE Pisla Oy Sähköistä osto- ja matkalaskujen käsittelyä eofficella Pisla Oy yritysinfo Pisla Oy on vuonna 1976 perustettu konserni, pääpaikka on Viitasaarella Suomessa. Konserniin kuuluvat seuraavat

Lisätiedot

Tilinpäätöksen muistilista

Tilinpäätöksen muistilista 1 Tilinpäätöksen muistilista Tilinpäätösajan ollessa käsillä on hyvä varmistaa, että kirjanpitäjälle muistetaan toimittaa tarvittavat tiedot. Hyödynnä alla olevaa listaa, jotta lopputuloksena on onnistunut

Lisätiedot

BASWAREN HANKINTATUTKIMUS 2012. Epäsuorien hankintojen kehittäminen

BASWAREN HANKINTATUTKIMUS 2012. Epäsuorien hankintojen kehittäminen BASWAREN HANKINTATUTKIMUS 2012 Epäsuorien hankintojen kehittäminen Baswaren hankintatutkimus 2012 Toteutettiin kesä-elokuussa 2012 Vastaajia: 278 kpl (355 kpl vuonna 2011, 139 kpl vuonna 2010) Vastaajina

Lisätiedot

SOVELLUS- JA PALVELU- KOKONAISUUS TALOTEKNIIKKA

SOVELLUS- JA PALVELU- KOKONAISUUS TALOTEKNIIKKA SOVELLUS- JA PALVELU- KOKONAISUUS TALOTEKNIIKKA www.admicom.fi SISÄLTÖ Palvelukokonaisuus Sovelluskokonaisuus Miksi Adminet? Ohjelmiston käyttäminen Adminetin mobiili 4 5 6 7 8 LASKUTYÖT 10 Sähköinen työmääräin

Lisätiedot

Case Fysioline LIIKUNTA KUNTOUTUS FARMASIA WRANGE VUOTUISET KULJETUSMÄÄRÄT Tuonti Eurooppa Tuonti Kaukoitä ja USA 250 lähetystä (1 lava 13,6 lvm) 60 teu Kerättyjä rivejä 80 000 Lähetettyjä tilauksia 27

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Tilintarkastus Netvisorissa. Tilintarkastajan opas Netvisorin käyttöön ja hyödyntämiseen pk-yritysten tilintarkastuksessa.

Tilintarkastus Netvisorissa. Tilintarkastajan opas Netvisorin käyttöön ja hyödyntämiseen pk-yritysten tilintarkastuksessa. Tilintarkastus Netvisorissa Tilintarkastajan opas Netvisorin käyttöön ja hyödyntämiseen pk-yritysten tilintarkastuksessa. Sisältö Netvisor tilintarkastajalle................ 2 Kirjautuminen järjestelmään.............

Lisätiedot

Visma Severa & ValueFrame. Asiantuntijayritysten toiminnanohjaus

Visma Severa & ValueFrame. Asiantuntijayritysten toiminnanohjaus Visma Severa & ValueFrame Asiantuntijayritysten toiminnanohjaus Automatisoitu laskutus Tuki eri laskutusperusteille Sähköinen laskutus Yhteys kirjanpitoon Projektinhallinta Projektisalkun hallinta Töiden

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy)

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Ohjeistuksen sisältö... 3 2 Alustusyrityksen perustaminen... 3 2.1 Yrityksen perustaminen... 3 2.2 Yrityksen

Lisätiedot

Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun toimitusketjun yhteistyötä. - sovellusten taustaa

Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun toimitusketjun yhteistyötä. - sovellusten taustaa Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun toimitusketjun yhteistyötä - sovellusten taustaa Jouni Sakki Oy tel. +358 50 60828 e-mail: jouni.sakki@jounisakki.fi www.jounisakki.fi B-to-b tilaus-toimitusketju (Supply

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

Yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut kaikki yhdessä paikassa

Yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut kaikki yhdessä paikassa ELON VERKKOPALVELU Yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut kaikki yhdessä paikassa TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET Hoida TyEL- ja YEL-vakuutuksiasi Kartoita työyhteisösi

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta?

tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta? tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta? Optimointiin ja hätään Tilan määrä Kun pääkonttoriin iskee vesivahinko tai luokat täyttyvät koululaisista, vastaus on Cramo. Saat laadukkaat ratkaisut kaikkiin

Lisätiedot

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E 5 0 2 6 0 0 E S P O O P U H 020 7 6 1 4 4 7 0 w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 581206-7 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöoikeudet

Lisätiedot

KAIKKI KERRALLA Yrityksen uusi matematiikka

KAIKKI KERRALLA Yrityksen uusi matematiikka KAIKKI KERRALLA Yrityksen uusi matematiikka KAIKKI KERRALLA Kaikki kerralla on järjestelmä- ja palvelukokonaisuus, joka mahdollistaa yrityksellesi taloushallinnon järjestelmän ja laskutusprosessin toteuttamisen

Lisätiedot

Missä mennään ja mitä on tulossa

Missä mennään ja mitä on tulossa Verkkolaskutus: Missä mennään ja mitä on tulossa Tampereen kaupunki 1 Tampereen kaupunki: verkkolaskutus käyttöön Tampereen kaupungin ostolaskut Verkkolaskujen vastaanotto, nykytila Miten Tampereen kaupungille

Lisätiedot

Bravidan David Ednerin haastattelu

Bravidan David Ednerin haastattelu Bravidan David Ednerin haastattelu Bravida on pohjoismaiden johtava kiinteistöjen teknisten asennusten sekä huolto- ja ylläpitopalvelujen kokonaistoimittaja, jolla on noin 9 000 Keväällä 2016 Symbrio haastatteli

Lisätiedot

Nova-4Field Myyntitilaukset langattomasti. Muista ottaa Nova mukaan

Nova-4Field Myyntitilaukset langattomasti. Muista ottaa Nova mukaan Nova-4Field Myyntitilaukset langattomasti Muista ottaa Nova mukaan Sisältö Nova-4Field... 1 Sisältö... 2 Nova myyjän taskussa... 3 Saavutettavat aikasäästöt... 3 Reaaliaikaisuus... 4 Laskutuskierron nopeutuminen...

Lisätiedot

Monitoimilaitteen osto-opas

Monitoimilaitteen osto-opas Monitoimilaitteen osto-opas Kiitos, kun latasit monitoimilaitteen osto-oppaan www.sharp.fi 02 Millainen on juuri oikea monitoimilaite? Monitoimilaitteen uusiminen tulee ajankohtaiseksi muutaman vuoden

Lisätiedot

Ostomenojen kartoitus Lähtökohta ostotoimen potentiaalin hyödyntämisessä

Ostomenojen kartoitus Lähtökohta ostotoimen potentiaalin hyödyntämisessä Hankintaosastosi www.values.fi Ostomenojen kartoitus Lähtökohta ostotoimen potentiaalin hyödyntämisessä Juha-Matti Alve / Timo Nieminen Tammikuu 2013 Copyright 2013 ValueSource Partners Oy Hankintojen

Lisätiedot

Teamex ja taloushallinto

Teamex ja taloushallinto Tuotantotalous Tuotantotalous Tuoterakenteet, tuoterakenteet, hinnoittelu, tuotantobudjetti telu, Myynti Myynti Tarjoukset, sopimukset, tarjoukset, sopimukset tilaukset tilaukset Tuotanto Tuotanto Kuormitus,

Lisätiedot

Projektin palikat hallintaan! Tehokkaan projektinhallinnan opas. Idea Suunnittelu Käynnistäminen Toteutus Tulos

Projektin palikat hallintaan! Tehokkaan projektinhallinnan opas. Idea Suunnittelu Käynnistäminen Toteutus Tulos Projektin palikat hallintaan! Tehokkaan projektinhallinnan opas Idea Suunnittelu Käynnistäminen Toteutus Tulos 1 Tehokas projektinhallinta on avain tuloksellisuuteen Projektinhallinta on taitolaji. Siinä

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Talotekniikka- ja rakennusalan tehokkain tapa toimia. Sovellus- ja palvelu- KOKONAISUUS

Talotekniikka- ja rakennusalan tehokkain tapa toimia. Sovellus- ja palvelu- KOKONAISUUS Talotekniikka- ja rakennusalan tehokkain tapa toimia Sovellus- ja palvelu- KOKONAISUUS sisältö TYÖKALUT TULOKSEN TEKOON Sovelluskokonaisuus 4 TALOUSHALLINTO ADMINET ON EDELLÄKÄVIJÄN RATKAISU TOIMINNANOHJAUKSEEN

Lisätiedot

1 Ostolaskupalvelu...2

1 Ostolaskupalvelu...2 Palvelukuvaus Luottamuksellinen 1 (6) 7.8.2014 Heeros Pääkäyttäjäpalvelun palvelukuvaus SISÄLLYSLUETTELO 1 Ostolaskupalvelu...2 1.1 Yleiskuvaus... 2 1.2 Paperilaskujen vastaanotto ja skannaus... 2 1.3

Lisätiedot

Rekisteröityminen. Tulossa syksyllä 2018.

Rekisteröityminen. Tulossa syksyllä 2018. Rekisteröityminen Rekisteröidy ja saat useamman NY-ohjelman käyttöösi. Kirjautumalla luot henkilökohtaiset tunnukset, joiden avulla hyödynnät aina päivitettyjä opettajan materiaaleja. Lisäksi tilaat käden

Lisätiedot

ProConcept -kokonaisratkaisu

ProConcept -kokonaisratkaisu Rakennusliikkeen sähköinen kaupankäynti Elektroninen liiketoiminta rakennusteollisuudessa Oulu ProConcept -kokonaisratkaisu Dokumenttien hallinta Kronodoc Kiinteistön pidon järjestelmät Taloushallinnon

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

1 Ostolaskupalvelu... 2

1 Ostolaskupalvelu... 2 Palvelukuvaus Luottamuksellinen 1 (7) 01.01.2017 Heeros Pääkäyttäjäpalvelun palvelukuvaus SISÄLLYSLUETTELO 1 Ostolaskupalvelu... 2 1.1 Yleiskuvaus... 2 1.2 Paperilaskujen vastaanotto ja skannaus... 2 1.3

Lisätiedot

Laskutus. Linkit. Yleistä. Perustoiminnot. Laskutussovelluksella hoidetaan tarjousten ja tilausten syöttö ja niiden laskutus.

Laskutus. Linkit. Yleistä. Perustoiminnot. Laskutussovelluksella hoidetaan tarjousten ja tilausten syöttö ja niiden laskutus. Laskutus Laskutussovelluksella hoidetaan tarjousten ja tilausten syöttö ja niiden laskutus. Voit tulostaa jokaisen tilauksen osalta mm. seuraavat asiakirjat: tarjous, tilausvahvistus, lähete, tarrat lähetykselle,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ 1. YLEISTÄ 2. TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Tervola on n. 3300 asukkaan kunta Lapin eteläosassa. Suun terveydenhuollossa on kolme hammaslääkärin virkaa ja suuhygienistin toimi;

Lisätiedot

Tarjousten prosenttilaskentaa

Tarjousten prosenttilaskentaa Koostanut: Elina Viro Opettajalle Tarjousten prosenttilaskentaa Kohderyhmä: 8. luokka tai 9. luokka (prosenttilaskennan kertauksena) Esitiedot: Prosenttilaskentaa Taustalla oleva matematiikka: Prosenttiluvun

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Riihipellontie 5 talot A - B - C, 7 talot A - B - C ja 8 talot A - B - C SAARIJÄRVI ULKO-OVIEN JA PARVEKEOVIEN UUSIMISURAKKA

TARJOUSPYYNTÖ. Riihipellontie 5 talot A - B - C, 7 talot A - B - C ja 8 talot A - B - C SAARIJÄRVI ULKO-OVIEN JA PARVEKEOVIEN UUSIMISURAKKA Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ ULKO-OVIEN JA PARVEKEOVIEN UUSIMISURAKKA Urakassa noudatetaan Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998 RT 16-10660 (viittauksissa on käytetty lyhennettä YSE). Riihipellontie

Lisätiedot

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 Hankintayksikkö Espoon kaupunki,., 02070 ESPOON KAUPUNKI. Tarjouspyyntö Espoon Kaupunkitekniikka-liikelaitos pyytää tarjoustanne viheralueiden rakentamiseen

Lisätiedot

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Turun kaupunki etsii nopeita kokeiluja Kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen. Kokeilut kilpailutetaan avoimella tarjouspyynnöllä.

Lisätiedot

tilaus-toimitusketjun yhteistyötä Facts & Figures

tilaus-toimitusketjun yhteistyötä Facts & Figures Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun yhteistyötä Facts & Figures Jouni Sakki Oy tel. +358 50 60828 e-mail: jouni.sakki@jounisakki.fi www.jounisakki.fi B-to-b tilaus-toimitusketju Tilaus-toimitusketju lävistää

Lisätiedot

Verkko ostolaskujen vastaanotto Tampereen kaupungilla

Verkko ostolaskujen vastaanotto Tampereen kaupungilla Verkko ostolaskujen vastaanotto Tampereen kaupungilla Verkko ostolaskut Tampereen kaupunki siirtyi 1.1.2011 alkaen kokonaan verkkolaskujen vastaanottoon ja paperilaskujen käsittelystä luovutaan kaupungin

Lisätiedot

BL20A0400 Sähkömarkkinat. Valtakunnallinen sähkötaseiden hallinta ja selvitys Jarmo Partanen

BL20A0400 Sähkömarkkinat. Valtakunnallinen sähkötaseiden hallinta ja selvitys Jarmo Partanen BL20A0400 Sähkömarkkinat Valtakunnallinen sähkötaseiden hallinta ja selvitys Jarmo Partanen Valtakunnalliset sähkötaseet Kaikille sähkökaupan osapuolille on tärkeää sähköjärjestelmän varma ja taloudellisesti

Lisätiedot

Toimii kaikille laskuille tyypistä tai muodosta riippumatta

Toimii kaikille laskuille tyypistä tai muodosta riippumatta OSTOLASKUJEN KÄSITTELYN AUTOMATISOINTI PARHAAT KÄYTÄNNÖT READSOFTIN SÄHKÖISEN LASKUTUKSEN RATKAISUN AVULLA Toimii kaikille laskuille tyypistä tai muodosta riippumatta ON-BOARDING TOOL INCLUDED R E A D

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Pienyrityksille. Automatisoitu Taloushallinto

Pienyrityksille. Automatisoitu Taloushallinto Pienyrityksille Automatisoitu Taloushallinto Automatisoitu taloushallinto pienyrityksille Netvisorin uusi transaktiopohjainen hinnoittelu Myynti- ja Osto-osioihin julkaistiin tammikuussa 2018. Uudistuksen

Lisätiedot

Sidonnaisuuspalvelu.fi

Sidonnaisuuspalvelu.fi Edullisin, Luotettavin, Helppokäyttöisin Tarjous: Sidonnaisuuspalvelu.fi Sisältö: 1. Sidonnaisuuksien ilmoittaminen 2. Sidonnaisuuspalvelu.fi esittely 3. Kuinka otan käyttöön 4. Ilmainen koulutus 5. Palvelun

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Hankinnat hallintaan Tilhaa hyödyntäen. Mia Räikkönen 19.5.2015

Hankinnat hallintaan Tilhaa hyödyntäen. Mia Räikkönen 19.5.2015 Hankinnat hallintaan Tilhaa hyödyntäen Mia Räikkönen 19.5.2015 Esityksen sisältö Hankintatoimen organisointi Verohallinnossa Mihin hankintoihin Tilhaa hyödynnetään Tilhan tuomat hyödyt Miten tästä eteenpäin

Lisätiedot

Hankinnat ja kilpailuttaminen. Leena Karjalainen 27.4.2016

Hankinnat ja kilpailuttaminen. Leena Karjalainen 27.4.2016 Hankinnat ja kilpailuttaminen Leena Karjalainen 27.4.2016 Sivu 1 27.4.2016 Hanki huolella Nämä ohjeet koskevat maaseuturahastosta ohjelmakaudella 2014-2020 rahoitettavia hankkeita Muutoksia voi tulla,

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista Ecom Ovet hinnastopalvelu on tehty palvelemaan Ecomin LVI-, Kylmä-

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA

ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA 28.4.2014 ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUN VASTINE EKSOTEN CHAINANALYTICS ROCELTA TILAAMAAN SELVITYKSEEN HANKINNAN, VARASTOINNIN JA LOGISTIIKAN TOIMINTAMALLEISTA Etelä-Karjalan hankintapalvelut on tutustunut

Lisätiedot

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Pikaopas TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Mikä on sähköinen taloushallinto? Sähköinen taloushallinto tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen taloushallintoon liittyvien tehtävien,

Lisätiedot

Tempo-projektin raportointi

Tempo-projektin raportointi Tempo-projektin raportointi Aloituspalaveriohje: Näin raportoit projektista ja seuraat tavoitteiden saavuttamista 15.10.2018 (DM 2091936 v.1) Aluksi Lue rahoituspäätös sekä rahoitusehdot huolellisesti

Lisätiedot

Supply Chain Module 1

Supply Chain Module 1 2.5.2016 Supply Chain Module 1 1. Määritelmä 2. Kuinka vähittäiskaupan ketju toimii? 3. Mitä toimenpiteitä teet kaupassa? 3.1. Perusvarastonvalvonta/ Check-in ja Check-out toiminnot (Vastaanotto ja Palautukset)

Lisätiedot

NTG Projektinhallinta työajan seurantaan ja prosessien ja resurssienhallintaan. NTG Projektinhallinta

NTG Projektinhallinta työajan seurantaan ja prosessien ja resurssienhallintaan. NTG Projektinhallinta NTG Projektinhallinta työajan seurantaan ja prosessien ja resurssienhallintaan. NTG Projektinhallinta NTG Projektinhallinta - Yleistä NTG Projektinhallinta on palvelimella sijaitseva järjestelmä, jota

Lisätiedot

Hankinnan sähköinen prosessi Visiona innovatiivisuus, ammattitaito ja kustannustehokkuus

Hankinnan sähköinen prosessi Visiona innovatiivisuus, ammattitaito ja kustannustehokkuus Hankinnan sähköinen prosessi Visiona innovatiivisuus, ammattitaito ja kustannustehokkuus Pauliina Lautiainen Hankinta- ja logistiikkajohtaja Turun Pauliina kaupunki Lautiainen hankinta- 22.10.2013 ja logistiikkajohtaja

Lisätiedot

Tutkijan työpöytä ohjeita tutkimusryhmille

Tutkijan työpöytä ohjeita tutkimusryhmille työpöytä ohjeita tutkimusryhmille Mikko Kylmänen, tutkimuspalvelukoordinaattori HYKS-instituutti Oy ext-mikko.kylmanen@hus.fi päivitetty 29.12.2017 Sivu 3: Mistä Tutkijan työpöytä löytyy Tutkijan työpöytä

Lisätiedot

VALONLÄHTEET / LAMPUT, PL- JA LOISTEPUTKET

VALONLÄHTEET / LAMPUT, PL- JA LOISTEPUTKET KEMIN KAUPUNKI 13.4.2015 Tekninen palvelukeskus / Tilapalvelu Valtakatu 26 94100 KEMI TARJOUSPYYNTÖ VALONLÄHTEET / LAMPUT, PL- JA LOISTEPUTKET Pyydämme tarjoustanne valonlähteistä kirjallisena 24.4.2015

Lisätiedot

! LAATUKÄSIKIRJA 2015

! LAATUKÄSIKIRJA 2015 LAATUKÄSIKIRJA Sisällys 1. Yritys 2 1.1. Organisaatio ja vastuualueet 3 1.2. Laatupolitiikka 4 2. Laadunhallintajärjestelmä 5 2.1. Laadunhallintajärjestelmän rakenne 5 2.2. Laadunhallintajärjestelmän käyttö

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja.

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin tytäryhteisöiden taloustoimintojen hoito.

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke. Maksuinfot 2019

Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke. Maksuinfot 2019 Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke Maksuinfot 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen toteuduttava pääosin

Lisätiedot

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT LÄNSIMETRO 2 REFERENSSIESITE ESPOON SAIRAALA KONESALI- TOTEUTUKSET 3 4 2 Länsimetro SKS Connecto toimittaa ja asentaa kiskosiltoja Länsimetroon. Kaikki kiskot valmistetaan Hyvinkäällä

Lisätiedot

järjestelmän hankintaan

järjestelmän hankintaan järjestelmän hankintaan Yrityksen toimintojen hallintaan sopivan ohjelmiston miettiminen voi olla haastavaa, varsinkin jos aiempaa kokemusta ei ole. Tästä oppaasta löydät vinkkejä siihen, mitä kannattaa

Lisätiedot

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen Laskutus ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 Käyttöliittymäuudistuksen taustaa Osoitteiden määräytyminen laskulle Laskun muodostaminen Laskuhotelli

Lisätiedot

RT tuotetieto. Ota hyöty irti tuotetiedon digitalisaatiosta! RT tuotetiedon ja RT urakoitsijan tuotetiedon lanseeraustilaisuus

RT tuotetieto. Ota hyöty irti tuotetiedon digitalisaatiosta! RT tuotetiedon ja RT urakoitsijan tuotetiedon lanseeraustilaisuus RT tuotetieto Ota hyöty irti tuotetiedon digitalisaatiosta! RT tuotetiedon ja RT urakoitsijan tuotetiedon lanseeraustilaisuus 7.6.2017 12.6.2017 1 Ohjelma Tilaisuuden avaus Matti Rautiola, yliasiamies,

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Kaikki säästöt saavutettu? Valmistaudu toisinajattelemaan yrityksesi ratkaisut. Taru Keronen, Area.fi 3.6.2010

Kaikki säästöt saavutettu? Valmistaudu toisinajattelemaan yrityksesi ratkaisut. Taru Keronen, Area.fi 3.6.2010 Kokonaiskuva hallussa? Kaikki säästöt saavutettu? Valmistaudu toisinajattelemaan yrityksesi ratkaisut. Taru Keronen, Area.fi 3.6.2010 Näinkö teet säästöä matkustamisessa? Surfaamalla netissä löytyy parhaat

Lisätiedot

ASTERI TILAUSTENKÄSITTELYOHJELMAN ESITE

ASTERI TILAUSTENKÄSITTELYOHJELMAN ESITE ASTERI TILAUSTENKÄSITTELYOHJELMAN ESITE Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 5532 2 ASTERI TILAUSTENKÄSITTELY Asteri Tilaustenkäsittely on ohjelma yrityksen tilaus/toimitusketjun

Lisätiedot

Taloushallinnon toimistotyöt

Taloushallinnon toimistotyöt Taloushallinnon toimistotyöt LASKUJEN KÄSITTELY Myyntilaskut Ostolaskut Reskontrat Viivästyskorot MAKSULIIKENNE Maksutavat Kassanhoito Ulkomaan maksut Perintä Alussa on LIIKEIDEA Toimintaansa varten hankitaan

Lisätiedot

Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015

Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015 Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015 Minna Heikka Hankinta-asiamies p. 044 718 2921 minna.heikka@is-hankinta.fi Onnistuneen kaupankäynnin lähtökohtia: 2 Tunne tuotteesi Tunne kauppatapa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

Taloushallinnon robotti paiskii jo hommia. Päivi Lahti

Taloushallinnon robotti paiskii jo hommia. Päivi Lahti Taloushallinnon robotti paiskii jo hommia Päivi Lahti Ohjelmistorobotiikka Ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation, RPA) avulla automatisoidaan tietotyöläisen manuaalisia rutiinitehtäviä Ohjelmistorobotti

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1 (7) Asianumero 10.12.2012 4845/02.08.00/2012 SULKUPORTIT 2013 HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HANKINNAN KOHDE Espoon

Lisätiedot

Monitoimilaitteen osto-opas

Monitoimilaitteen osto-opas Monitoimilaitteen osto-opas Kiitos kun latasit monitoimilaitteen osto-oppaan. Tästä on hyvä aloittaa kilpailutus. Yleensä monitoimilaite hankintaan kolmen neljän vuoden välein ja siksi on hyvä vähän päivittää

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot 2 Sisällys 1. MARGINAALIVEROLLISEN KAUPAN TILIT... 3 1.1 Taseen tilit... 3 1.2 Tuloslaskelman tilit... 3 2 AUTOMAATTIKIRJAUSPARAMETRIT...

Lisätiedot

MITÄ ON GEMBA-WALK? Janne Metsolahti Työnjohtaja YIT Infra Oy

MITÄ ON GEMBA-WALK? Janne Metsolahti Työnjohtaja YIT Infra Oy MITÄ ON GEMBA-WALK? Janne Metsolahti Työnjohtaja YIT Infra Oy janne.metsolahti@yit.fi MITÄ ON GEMBA-WALK? Sana gemba tulee japanin kielestä ja tarkoittaa todellista paikkaa, paikkaa jossa arvo tuotetaan

Lisätiedot

rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU KYSY LISÄÄ: Marko Pakarinen - p e.

rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU KYSY LISÄÄ: Marko Pakarinen - p e. rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU rakentamisapu.fi! RAKENTAMISAPU PALVELU JA ONNISTUNUT TALONRAKENNUSPROJEKTI ETUJA: Omakotitalon rakennuttaminen on iso ja vaativa

Lisätiedot

EOFFICEN UUDET PIIRTEET

EOFFICEN UUDET PIIRTEET EOFFICEN UUDET PIIRTEET Marko Terävä eoffice / InvoiceReady tuotepäällikkö Basware Experience 2014 #baswareexp Australia Belgium Denmark Finland France Germany Netherlands Norway Sweden United Kingdom

Lisätiedot

Kuntien hankintojen kipupisteet ja miten niihin löytyy ratkaisu

Kuntien hankintojen kipupisteet ja miten niihin löytyy ratkaisu Kuntien hankintojen kipupisteet ja miten niihin löytyy ratkaisu, puheenjohtaja 11.5.2017 Kutsuuko kuntasi virkistymään, viihtymään ja menestymään? Tarjoaako se ihmisiä ja yrityksiä kiinnostavia sijainteja

Lisätiedot

QR-koodi Vammaiskorttiin

QR-koodi Vammaiskorttiin QR-koodi Vammaiskorttiin Tämä on EU:n Vammaiskortti. Löydettäessä pyydetään lähettämään Vammaiskorttitoimisto PL xxx, 00000 Tampere www.vammaiskortti.fi Oikeudet muutoksiin pidätetään. QR-koodi Esimerkki:

Lisätiedot

Osto- ja myyntiprosessi

Osto- ja myyntiprosessi Osto- ja myyntiprosessi Microsoft Dynamics NAV 1 Harjoitus käy läpi oston ja myynnin perusprosessit Maalitölkit ostetaan ja myydään sellaisenaan eteenpäin = jälleenmyynti Viedään prosessit läpi NAVilla

Lisätiedot

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS TARJOAJAN KÄYTTÖOHJE Sisältö 1. Vinkkejä... 3 1.1 Jätä tarjous ajoissa... 3 1.2 Tarjouspyyntöä täydennetään todennäköisesti lisäkirjeillä... 3 1.3 Ole huolellinen... 3 2.

Lisätiedot

Hankinnan sisällön määrittely

Hankinnan sisällön määrittely Hankinnan sisällön määrittely lakimies Rasmus Ingman Markkinakartoitus sekä ehdokkaan tai tarjoajan osallistuminen hankinnan valmisteluun Ennen hankintamenettelyn aloittamista voi tehdä markkinakartoituksen

Lisätiedot

Toimituksen laskuttaminen erissä

Toimituksen laskuttaminen erissä 1 Toimituksen laskuttaminen erissä Johdanto Laskutus voidaan toimitusprojekteissa sopia monella eri tavalla: Ennakkoon maksetut toimitukset ( esim. nettikauppa), Ennakkomaksu ( käsiraha), ja loppusumma

Lisätiedot

Miten varmistan parhaan toimittajan suunnitteluprojektiini. hankinta-asiantuntija

Miten varmistan parhaan toimittajan suunnitteluprojektiini. hankinta-asiantuntija Miten varmistan parhaan toimittajan suunnitteluprojektiini Jari Kaukonen, hankinta-asiantuntija Haasta nykyhetki Kuvittele huominen Luo tulevaa Asiantuntijapalvelun hankintatapa Hankinnassa pitäisi korostaa

Lisätiedot