FREDMAN PRO DIGITAALINEN PALVELU KEITTIÖN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONNAN AUTOMATISOIMISEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FREDMAN PRO DIGITAALINEN PALVELU KEITTIÖN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONNAN AUTOMATISOIMISEEN"

Transkriptio

1 FREDMAN PRO DIGITAALINEN PALVELU KEITTIÖN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONNAN AUTOMATISOIMISEEN

2 MIKÄ ON FREDMAN PRO? Me Fredmanilla tavoittelemme täydellistä keittiötä. Tämä tarkoittaa, että mutun sijaan johdamme keittiötä tiedolla ja suhtaudumme ruoan valmistukseen intohimolla. Fredman Pro toimii tässä apunasi. Fredman Pro on digitaalinen keittiön johtamiseen ja omavalvonnan automatisoimiseen Suomessa kehitetty palvelu. Palvelu automatisoi omavalvonnan rutiinit, joten ammattikeittiöissä säästyy enemmän aikaa parhaiden makujen valmistamiselle. Työajan säästön lisäksi parannat ruokaturvallisuutta, säästät energiaa, parannat toiminnan kannattavuutta ja ennakoit riskejä. Fredman Pro -palvelun myötä keittiössäsi työskentelee jatkossa kaksi uutta työntekijää Kitchen Robo ja Chefstein. He auttavat sinua omavalvonnassa, keittiön johtamisessa ja keittiötiedon keräämisessä. Fredman Pro avulla keittiön johtamiseen ja omavalvontaan tarvittavat mittaustiedot tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun ja työntekijöilläsi on käytössä digitaaliset työvälineet. Fredman Pro on laiteriippumaton ja skaalautuva, joten se sopii niin pienten kuin suurten ammattikeittiöiden tarpeisiin.

3 TÄYDELLISEN KEITTIÖN TAVOITTELUN TULOKSENA SYNTYY ONNELLISEMPIA KEITTIÖAMMATTILAISIA, TERVEEMPÄÄ YMPÄRISTÖÄ JA KOVEMPIA TALOUSLUKUJA.

4

5 FREDMAN PRON PALVELUTASOT

6 Käytössäsi on digitaaliset työvälineet lämpötilan ja pintapuhtauden mittaamiseen sekä mobiilisovellus, jonka avulla keräät keittiötiedon talteen ja johdat toimintaa. Smart Kitchen -tasolla olet digitalisoinut keittiösi päätoiminnot ja säästät työaikaa, jonka voit hyödyntää parhaiden makujen valmistamiseen. Syötät itse omavalvontasuunnitelman digitaaliseen työkaluun ja huolehdit sen päivittämisestä sekä tietojen kirjaamisesta. Käytössäsi on digitaalinen tehtävälista, johon voit aikatauluttaa viikon tärkeimmät toiminnat. Fredman Pro muistuttaa sinua kun on aika suorittaa toimenpiteet.

7 Keittiösi varustetaan antureilla, jotka keräävät tietoa ruokaturvallisuuden takaamiseksi. Kitchen Robo on uusi työntekijäsi joka helpottaa henkilöstösi omavalvonnan työtehtävissä huolehtimalla laitteiden lämpötilojen mittaamisesta ja hälytyksistä. Kitchen Robo tallentaa tiedot automaattisesti omavalvontasuunnitelmaan ja hälyttää sinulle, jos kriittisissä pisteissä on poikkeuksia. Premium Kitchen -tasolla keittiösi prosessit on kartoitettu huolella ja sinulle valittu parhaat palvelut omavalvonnan kehittämiseen. Automatisoinnin ansiosta säästät useita työpäiviä kuukaudessa, jotka voit hyödyntää parhaiden makujen valmistamiseen. Käytössäsi on valmiiksi laadittu omavalvonnan suunnitelmapohja, johon täydennät oman toimintasi yksityiskohdat ja kriittiset raja-arvot sekä mittauspisteet. Kitchen Robon keräämien automaattisten mittausten tulokset siirtyvät suoraan omavalvontasuunnitelman pohjalta syntyvään raporttiin.

8 Keittiösi toiminta, prosessit ja omavalvonta on suunniteltu parhaan ruokaturvallisuuden takaamiseksi, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kitchen Robo valvoo keittiötäsi 24/7 ja luo yhdessä Chefsteinin kanssa sinulle ajankohtaisia raportteja toiminnan kehittämiseksi. Työntekijäsi ovat erittäin motivoituneita, koska heille on vapautunut huomattavasti enemmän aikaa asiakkaiden palvelemiseen ja parhaiden makujen valmistamiseen. Sinun on mahdollista johtaa henkilöstöäsi mutun sijaan datalla. Kehitytte ja kasvatte yhdessä. Käytössäsi ovat kaikki Fredman Prohon kuuluvat palvelut, joka tarkoittaa, että omavalvontasi on digitalisoitu parhaalla mahdollisella tavalla. Omavalvontasi on digitalisoitu ja automatisoitu. Käytössäsi on yhdessä täydellisen keittiön asiantuntijoiden kanssa räätälöity suunnitelma. Pidämme huolta omavalvontasuunnitelmasi päivityksistä ja yleisistä standardeista sekä suosittelemme toimenpiteitä parhaan omavalvonnan takaamiseksi. Chefsteinin ennakoivan toiminnan avulla riskisi pienentyvät ja toimenpiteitä voi korjata ennen kuin ne saavuttavat kriittiset rajaarvot.

9 FREDMAN PRO -PALVELUT

10 KEITTIÖN JOHTAMINEN Seuraa ketjutasolla toimintaasi hallitusti yhden palvelun avulla. Digitalisoi ja automatisoi prosessit tavoitteiden mukaan ja johda toimintaa oman keittiötietosi perusteella. Minimoi maineriskit sekä kiinnitä huomiota vastuullisuuteen ja energian hallintaan. Seuraa reaaliaikaisesti oman keittiösi toimintaa ja hyödynnä keittiötietoa sisältäviä raportteja toimintasi kehittämisessä. Reaaliaikaista tilannenäkymää voi seurata mobiilista tai tietokoneella. Saatavillasi on myös yhteenveto keittiön poikkeamista ja kriittisistä toimenpiteistä. Omavalvonnan toimintaan ja poikkeuksiin tulee pystyä reagoimaan välittömästi. Tämä palvelu sisältää viestintätyökaluja, joiden avulla tiedonkulku ja reagointi voidaan hoitaa ripeästi. Reaaliaikainen, digitaalinen tilannenäkymä auttaa ammattikeittiön henkilökuntaa seuraamaan hygieniatasoja, lämpötilarajoja sekä muita mitattavia kohteita suoraan keittiön seinällä olevasta infonäytöstä. Kriittisissä tilanteissa Fredman Pro -palvelu lähettää hälytyksiä ja pyytää kuittauksia poikkeuksiin verkko- ja mobiilisovelluksessa. Tehtävälistat auttavat ohjaamaan päivittäistä ja viikoittaista toimintaa.

11 OMAVALVONNAN SUUNNITTELUTYÖKALUT Fredman Pro digitalisoi omavalvontasi. Voit luopua paperilomakkeista ja omavalvontakansioista. Digitaalisen omavalvontapohjaan suunnittelet, kirjaat ja tallennat helposti oman suunnitelmasi. Omavalvontasuunnitelmasi säilyy sähköisesti tallessa Fredman Pro -pilvipalvellussa, jossa sitä on vaivatonta muokata ja päivittää. Jos käytössäsi on Omavalvontadokumenttien ylläpito ja sähköinen raportointi -ominaisuus, voit tulostaa valmiin suunnitelman omavalvontadokumentiksi PDF-muodossa. Raporttiin voi liittää automaattisesti kaikki Fredman Prolla tehdyt lämpötila- ja hygieniamittaustulokset poikkeuksineen sekä määritykset hälytysten raja-arvoista. Tuote ei sisällä asiakkaan omavalvontasuunnitelman ylläpitämistä verkkopalvelussa, tietojen siirtoa tai hälytysten raja-arvojen tallentamista, vaan asiakas vastaa itse suunnitelman muutoksista ja ylläpidosta. Omavalvonnan suunnittelu -palvelun hankkineiden asiakkaiden kanssa räätälöimme ja luomme yhdessä keittiökohtaisen omavalvontasuunnitelman lain vaatiman ohjeistuksen mukaisesti. Suunnittelun aikana käymme läpi kriittiset pisteet sekä raja-arvot, ja varmistamme, että kaikki omavalvonnan hoitamiseen liittyvät osa-alueet on huomioitu ja niihin liittyvät toimenpiteet kartoitettu. Kartoituksen jälkeen siirrämme asiakkaan puolesta omavalvontasuunnitelman sähköiseen muotoon Fredman Pro -verkkopalveluun. Tuote on suunnattu käytettäväksi yhdessä Digitaalinen omavalvontasuunnitelmapohja -lisäominaisuuden kanssa. Tuote ei sisällä asiakkaan omavalvontasuunnitelman ylläpitämistä verkkopalvelussa, vaan suunnitelman siirtämisen jälkeen asiakas vastaa itse sen muutoksista ja ylläpidosta. Tämän palvelun avulla saat käyttöösi omavalvonnan sähköisen raportoinnin. Voit tulostaa digitaalisen omavalvontasuunnitelmasi pohjalta Fredman Pro -palvelusta muokattavia Excel-tiedostaja tai valmiita PDF-dokumentteja omavalvonnan raportointia varten. Sähköinen raportointi mahdollistaa usean toimipisteen samanaikaisen tarkastelun ja kokonaiskuvan muodostamisen. Voit halutessasi jakaa sähköisen linkin tuloksiisi ja tilannenäkymään, jolloin sinun ei tarvitse enää lähettää johdolle tai viranomaisille raportteja lainkaan. Tuloksia ylläpidetään Fredman Pro -pilvipalvelussa asiakkaan kanssa sovitun määräajan, jonka aikana tuloksia voi tarkastella takautuvasti ja reaaliaikaisesti.

12 LÄMPÖTILOJEN JA KOSTEUDEN SEURANTA Fredman Pro:n digitaalisten mittausten avulla varmistat ruoan valmistus-, kypsennys- ja tarjoilulämpötilat sekä huolehdit elintarvikkeiden vastaanottotarkastuksista luotettavasti. Mittaustulokset näkyvät välittömästi mobiilisovelluksessa, josta ne siirtyvät suoraan pdf-raportille, josta tuloksia voi tarkastella myöhemmin. Mittaustulosten yhteyteen voidaan helposti kirjata lisätietoja erätiedoista ja poikkeuksista. Vastaanotettavan ja valmistettavan erän viivakoodi voidaan lukea suoraan Fredman Pro:lla, jolloin muistiinpanot ja lämpötilat kohdistuvat automaattisesti oikeaan tuotteeseen tai valmistettavaan ruokaan. Ruoan laadun ja säilyvyyden kannalta oikea säilytyslämpötila on tärkeä. Lisäksi lämpötilojen oikeilla säädöillä pienennät energiakuluja ja tehostat toimintaa. Fredman Pro:n avulla lämpötilan mittaaminen kylmiöistä, pakastimesta ja uuneista tapahtuu automaattisesti ja huomaamattomasti laitteiden sisään asennettavien pienten antureiden avulla. Lämpötilatulokset tallentuvat Fredman Pro -pilvipalveluun, jossa lämpötilan muutoksia voi seurata helposti laitteittain tai kohteittain. Jos käytössäsi on Omavalvontadokumenttien ylläpito ja sähköinen raportointi -ominaisuus, voit liittää lämpötilatulokset suoraan osaksi omavalvontadokumentteja. Astianpesukoneen pesu- ja huuhteluveden lämpötiloja seuraamalla voit säästää energiaa ja varmistaa puhdistustuloksen. Fredman Pro -palvelun avulla lämpötilojen mittaaminen voidaan automatisoida. Vihannes- ja kuivatuotevarastoissa ilman kosteuden mittaaminen on tärkeää ruoan säilyvyyden takaamiseksi. Fredman Pro:n avulla voit seurata ja mitata ilman suhteellista kosteutta. Tulokset tallentuvat suoraan Fredman Pro -pilvipalveluun ja voit seurata tuloksia jatkuvasti tilannenäkymästäsi. Tämä palvelu on suunniteltu käytettäväksi Automattinen lämpötilan seuranta -ominaisuuden kanssa parantamaan ruokaturvallisuutta. Lämpötilarajojen ylittyessä Fredman Pro antaa hälytysilmoituksen ja saat tiedon poikkeustilanteesta heti. Hälytysten ollessa kytkettynä sinun ei tarvitse enää huolehtia siitä, että pakkanen olisi sulanut yön aikana. Toistuvista hälytyksistä voit myös ennakoida laitteen huoltotarvetta.

13 HYGIENIA JA PUHTAUS Fredman Pro -palvelun avulla havaitset tehokkaasti kriittisten kohteiden likaantumisen ja vähennät näin elintarvikkeiden saastumisvaaraa. Fredman Pro -pintahygieniamittausten avulla varmistat helposti, että kaikki keittiötilojen kohteet sekä ruoan ja elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvat pinnat ja laitteet ovat puhtaita. Pintahygienianäytteiden otto käy helposti ja digitaalisesti Ultra Snap -hygipuikon ja Fredman Pro Hygin avulla ennen ruoan valmistuksen aloitusta tai heti puhdistuksen jälkeen. Näytteen analysointi tapahtuu digitaalisesti vain muutamassa sekunnissa, jonka jälkeen mittaustulos tallentuu automaattisesti omavalvontaraporttiisi Fredman Pro -palveluun. Fredman Pro -palvelussa voit helposti seurata keittiökohteiden hygienia- ja pintapuhtaustasoa pitkällä aikavälillä. Kaikki Fredman Pro - laitteiden avulla tehdyt mittaustulokset tallentuvat automaattisesti yhteen paikkaan, omavalvontaraportillesi. Hygieniatasoja seuraamalla varmistat ja todennat, että kriittisten kohteiden puhtaudesta huolehditaan säännöllisesti ja jatkuvasti. Tuote on suunnattu käytettäväksi yhdessä digitaaliset pintahygieniamittaus -palvelun kanssa. Fredman Pro -mobiilisovelluksesta löytyvät tehtävät ja viikkosiivouspohjat ohjaavat työntekijöiden päivittäistä toimintaa. Fredman Pro:n avulla varmistat, että omavalvontaan liittyvien tehtävien, kuten kriittisten pisteiden pintapuhtausnäytteiden otto tapahtuu säännöllisesti. Tehtävät voi ajastaa suoritettavaksi päiväkohtaisesti. Tehtävän suorittamisen ajankohta ja tilanne tallentuu omalle omavalvontaraportillesi. Jos tehtävä vaatii muistiinpanoja tai poikkeusten kuittauksia, voit kirjoittaa tai tehdä ne suorittaessasi tehtävää Fredman Pro -mobiilisovelluksessa.

14 RUOKÄVIKKI JA ATERIAPALVELUN OMAVALVONTA Fredman Pro auttaa vähentämään hävikkiä. Se ohjaa työntekijöitä kirjaamaan valmistus- ja linjastohävikin määriä päivittäin. Tulokset kirjautuvat digitaalisesti Fredman Pro -pilvipalveluun. Fredman Pro:n avulla kotipalvelun ruoanvalmistuksen ja ateriakuljetusten lämpötilojen seuranta on helppo hoitaa digitaalisesti. Fredman Pro mittaa aterian lämpötiloja ja kuljetukseen kulunutta aikaa aina ammattikeittiöstä vastaanottajan kotiovelle saakka.

15 FREDMAN PRO HUOLENPITO JA TUKI

16 FREDMAN PRO HUOLENPITO JA TUKI Tarjoamme Fredman Pro -palveluun käyttökoulutusta. Koulutuksissa käydään läpi palvelun osa-alueet, digitaaliset omavalvontatyökalut sekä Kitchen Robon ja Chefsteinin toiminta keittiön johatmisen näkökulmasta. Koulutuksen sisältö muodostuu valitun palvelukokonaisuuden mukaisesti. Valmistelemme Kitchen Robon ja Chefsteinin toimimaan sinun keittiössäsi ja luomme digitaalisen Fredman Pro - keittiöympäristön käyttöösi. Palveluun kuuluu päivitysten, tehtävälistojen ja hälytysten laadinta. Omavalvonnan digitalisoinnin taso määräytyy valitun palvelun mukaisesti. Asiakastukemme auttaa Fredman Pro -pääkäyttäjää valitun Smart Kitchen, Premium Kitchen ja Perfect Kitchen -tason mukaisesti. Huolenpitopalvelun valinneiden asiakkaiden toimipisteiden tilanne tarkastetaan Fredman Pron asiakastuen toimesta viikoittain ja nämä asiakkaat saavat heidän omaan keittiötietoon perustuvia toimintasuosituksia. Ruokaturvallisuuden ja laadun takaamiseksi palveluun sisältyy Fredman Pro palveluun kuuluvien mittalaitteiden säännöllinen kalibrointi.

17

DIGITAALISET PALVELUT KEITTIÖN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONNAN RUTIINIEN AUTOMATISOIMISEEN FREDMAN FOOD TECH -PALVELUKUVAUKSET

DIGITAALISET PALVELUT KEITTIÖN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONNAN RUTIINIEN AUTOMATISOIMISEEN FREDMAN FOOD TECH -PALVELUKUVAUKSET DIGITAALISET PALVELUT KEITTIÖN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONNAN RUTIINIEN AUTOMATISOIMISEEN FREDMAN FOOD TECH -PALVELUKUVAUKSET SMART KITCHEN Eroon kynästä ja paperista Fredman Pro mobiili- ja verkkosovellus

Lisätiedot

FREDMAN PRO DIGITAALINEN OMAVALVONTA- JA KEITTIÖN JOHTAMISPALVELU

FREDMAN PRO DIGITAALINEN OMAVALVONTA- JA KEITTIÖN JOHTAMISPALVELU FREDMAN PRO TM DIGITAALINEN OMAVALVONTA- JA KEITTIÖN JOHTAMISPALVELU TERVEISET FREDMANILTA STRIVE FOR THE PERFECT KITCHEN Tavoittelemme täydellistä keittiötä rakentamalla ammattikeittiöistä älykkäitä työympäristöjä.

Lisätiedot

LISÄMYYNTIÄ TAKEAWAYLLA.

LISÄMYYNTIÄ TAKEAWAYLLA. LISÄMYYNTIÄ TAKEAWAYLLA www.fredmangroup.com HALUATKO VARMISTAA TAKEAWAY-RUOKIEN TURVALLISUUDEN? LISÄMYYNTIÄ TAKEAWAYSTA? VÄHENTÄÄ RUOKAHÄVIKKIÄ? SEURATA VALMISTAMIENNE TAKEAWAY- TUOTTEIDEN KATETTA PILKUNTARKASTI?

Lisätiedot

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä.

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä. Metos IoLiving Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä helpottamaan keittiön työtäsi vaivatonta elintarviketurvallisuuden omavalvontaa varmistamisessa www.metos.com Metos IoLiving Helposti heti käyttöön

Lisätiedot

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä.

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä. Metos IoLiving Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä helpottamaan keittiön työtäsi vaivatonta elintarviketurvallisuuden omavalvontaa varmistamisessa www.metos.com Metos IoLiving Helposti heti käyttöön

Lisätiedot

Kylmäjärjestelmien etävalvonta

Kylmäjärjestelmien etävalvonta Kylmäjärjestelmien etävalvonta Palvelumme on reaaliaikainen, jonka avulla asiakkaamme kaupan ja kylmäalalla saavat reaaliaikaista tietoa etäkohteista. Mikäli kohteissa tapahtuu jotain poikkeuksellista,

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Electrolux Professional air-o-steam Touchline uunit Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Yllätä asiakkaasi, olivatpa ruokatottumukset mitä tahansa, uudella e-chef-toiminnolla

Lisätiedot

Severa 3 ominaisuudet

Severa 3 ominaisuudet Severa 3 ominaisuudet Halusimme ennen kaikkea Internet-pohjaisen ja helppokäyttöisen järjestelmän. Tarvitsimme myös hyviä raportointiominaisuuksia, jotta voisimme tehostaa päivittäisiä toimintojamme. Severan

Lisätiedot

Seurantalomake 2.1 Tuotteiden vastaanottotarkastukset KYLMÄ- JA PAKASTETUOTTEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET

Seurantalomake 2.1 Tuotteiden vastaanottotarkastukset KYLMÄ- JA PAKASTETUOTTEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET Seurantalomake 2.1 Tuotteiden vastaanottotarkastukset KYLMÄ- JA PAKASTETUOTTEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET Päiväys Elintarvikkeen nimi Lämpötila ºC Huomautuksia, jatka tarvittaessa kääntöpuolelle. Seurantalomake

Lisätiedot

KAIKKI MITÄ TARVITAAN LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTAAN

KAIKKI MITÄ TARVITAAN LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTAAN KAIKKI MITÄ TARVITAAN LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTAAN Langatonta mittaustekniikkaa Nokeval Kotimaista osaamista ja luotettavuutta OVA LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTA Nokeval on kehittänyt langattoman lämpötilan mittausjärjestelmän

Lisätiedot

ValueFrame. Tilitoimiston toiminnanohjaus

ValueFrame. Tilitoimiston toiminnanohjaus ValueFrame Tilitoimiston toiminnanohjaus ValueFramen ansiosta työtehtävämme pysyvät ajan tasalla, ja se auttaa minua koordinoimaan tehtäviä. Pystymme kirjaamaan tehdyt tunnit laskutusta varten niin, että

Lisätiedot

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala OPISKELIJAN NIMI: Tämä arviointikaavake on tarkoitettu opiskelijan itsearvioimistaitojen vahvistamiseen ja työpaikkaohjaajan käyttöön:

Lisätiedot

Maanrakennusalan arki rallattamaan MaaRaksan avulla!

Maanrakennusalan arki rallattamaan MaaRaksan avulla! Maanrakennusalan arki rallattamaan MaaRaksan avulla! MaaRaksa auttaa yritystä: Parantamaan kannattavuutta tuomalla tehdyt työt ja tarvikkeet laskutukseen Säästämään aikaa poistamalla moneen kertaan samojen

Lisätiedot

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus 1 OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus Omavalvontasuunnitelmassa pyritään kuvailemaan elintarvikehuoneiston toimintaa mahdollisimman

Lisätiedot

Työkalujen merkitys mittaamisessa

Työkalujen merkitys mittaamisessa Työkalujen merkitys mittaamisessa Mittaaminen ja Ohjelmistotuotanto -seminaari Toni Sandelin 18.4.2001, VTT Elektroniikka, Oulu 1 Sisältö Mihin työkalutukea tarvitaan? Työkalut & metriikat: luokitus Mittausohjelmien

Lisätiedot

Kohti Kesää -tietopäivä - Jyväskylä Jussi Pullola, Vere Oy

Kohti Kesää -tietopäivä - Jyväskylä Jussi Pullola, Vere Oy D I G I T A L P I L O T S Kohti Kesää -tietopäivä - Jyväskylä 10.5.2016 - Jussi Pullola, Vere Oy Digitalisaatio kaikilla mausteilla! Näkemyksiä siitä, miten palvelua ja tulosta voidaan parantaa digiannoksilla

Lisätiedot

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT HALUAMME JOKAISEN KUPILLISEN OLEVAN NAUTINTO Kahvikupin äärellä virkistäydytään, vaihdetaan kuulumisia, puhutaan asiaa ja asian vierestä. Nautinnollinen kahvihetki

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. ValueFramelta toiminnanohjaus, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta pilvipalveluna. Ohjaa toimintaasi

Tehoa toimintaan. ValueFramelta toiminnanohjaus, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta pilvipalveluna. Ohjaa toimintaasi Tehoa toimintaan ValueFramelta toiminnanohjaus, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta pilvipalveluna Ohjaa toimintaasi Haluatko kehittää toimintaasi? Me pystymme auttamaan. Kaikki yhdestä järjestelmästä

Lisätiedot

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT HALUAMME JOKAISEN KAHVIKUPILLISEN OLEVAN NAUTINTO Kahvikupin äärellä virkistäydytään, vaihdetaan kuulumisia, puhutaan asiaa ja asian vierestä. Nautinnollinen kahvihetki

Lisätiedot

À la carte -ruoanvalmistus 30 osp. Ammattitaitovaatimukset. Opiskelija osaa

À la carte -ruoanvalmistus 30 osp. Ammattitaitovaatimukset. Opiskelija osaa À la carte -ruoanvalmistus 30 osp Ammattitaitovaatimukset Opiskelija osaa aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä esivalmistaa ja valmistaa ruokaravintolan à la carte -listan ruokia, lisäkkeitä

Lisätiedot

Laatu syntyy tekemällä

Laatu syntyy tekemällä Laatu syntyy tekemällä Toimivaa laadunhallintaa Yli 1000 toimitettua järjestelmää Suomessa yli 500 organisaatiota käyttää järjestelmää toimintojensa ohjaamiseen Tuotekehitys jatkunut vuodesta 1994 ja uusi

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro

Lisätiedot

Sisällysluettelo. SokoPro. SokoPro. Esittely...3 Luo uusi päivä...3 Työmaan tiedot...4 Valokuvat, liitteet ja kuittaukset...5 Raportti...

Sisällysluettelo. SokoPro. SokoPro. Esittely...3 Luo uusi päivä...3 Työmaan tiedot...4 Valokuvat, liitteet ja kuittaukset...5 Raportti... Työmaapäiväkirja Sisällysluettelo SokoPro Esittely...3 Luo uusi päivä...3 Työmaan tiedot...4 Valokuvat, liitteet ja kuittaukset...5 Raportti...6 SokoPro SokoPro Helpdesk Arkisin 9.00-16.00 Puhelin 0200

Lisätiedot

Palvelutaloratkaisu. Kokonaisvaltainen paikantava turvallisuusja viestintäratkaisu palvelutaloihin 9SOLUTIONS

Palvelutaloratkaisu. Kokonaisvaltainen paikantava turvallisuusja viestintäratkaisu palvelutaloihin 9SOLUTIONS 9SOLUTIONS Palvelutaloratkaisu Kokonaisvaltainen paikantava turvallisuusja viestintäratkaisu palvelutaloihin 9Solutions Oy on Suomen johtava paikantavien turva- ja viestintäjärjestelmien sekä älykkäiden

Lisätiedot

MITTAUSJÄRJESTELMÄ Verkon valvontaan Laskutukseen Sarjaliitäntä RS-485 Modbus RTU

MITTAUSJÄRJESTELMÄ Verkon valvontaan Laskutukseen Sarjaliitäntä RS-485 Modbus RTU MITTAUSJÄRJESTELMÄ Verkon valvontaan Laskutukseen Sarjaliitäntä RS-485 Modbus RTU www.hedtec.fi Mittarit Teollisuuden ja kiinteistöjen energianmittauksiin ja sähköverkon analysointiin. Täydellinen etäkäyttö.

Lisätiedot

Kalastustuotteiden omavalvonta

Kalastustuotteiden omavalvonta Kalastustuotteiden omavalvonta ETL Lars-Olof Lindroth Larscon Oy 1 Aluksi Luento on vuorovaikutteinen Kysykää jos joku asia kaivelee mieltä Toivon aktiivista osallistumista ja tavoitteellista keskustelua

Lisätiedot

Visma Severa & ValueFrame. Asiantuntijayritysten toiminnanohjaus

Visma Severa & ValueFrame. Asiantuntijayritysten toiminnanohjaus Visma Severa & ValueFrame Asiantuntijayritysten toiminnanohjaus Automatisoitu laskutus Tuki eri laskutusperusteille Sähköinen laskutus Yhteys kirjanpitoon Projektinhallinta Projektisalkun hallinta Töiden

Lisätiedot

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 O P T I N E N A N T U R I M I N I M A A L I S E L L A H U O LTOTA R P E E L L A Oxix-happilähetin on ainutlaatuinen liuenneen

Lisätiedot

Tehokasta palkanlaskentaa

Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat on moderni ja tehokas palkanlaskentajärjestelmä, joka vastaa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin koosta, toimialasta ja työehtosopimuksista riippumatta.

Lisätiedot

DIGIBONUSTEHTÄVÄ: MPKJ NCC INDUSTRY OY LOPPURAPORTTI

DIGIBONUSTEHTÄVÄ: MPKJ NCC INDUSTRY OY LOPPURAPORTTI DIGIBONUSTEHTÄVÄ: MPKJ NCC INDUSTRY OY LOPPURAPORTTI Tekijä: Marko Olli 16.10.2018 Sisällys 1 Johdanto...3 2 Hankkeen tavoitteet ja vaikuttavuus...3 3 Laitteisto ja mittaustarkkuus...3 4 Pilotointi ja

Lisätiedot

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS HELEN HOITAA Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto, joka tulee uusia säännöllisin väliajoin. Helen tarjoaa huolettoman palvelukokonaisuuden laiteuusintaan,

Lisätiedot

aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet

aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet Ajantasainen tieto auttaa tehostamaan toimintaa. Kärcher Fleet -tietojärjestelmä tarjoaa modernin ja helppokäyttöisen työkalun

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK 14.2.2014 Ilmoitettu elintarvikehuoneisto Päiväkotien

Lisätiedot

Welding quality management WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI

Welding quality management WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI Welding quality management WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI 16.01.2018 Welding quality management HITSAUSLAADUN TARKKAA HALLINTAA REAALIAJASSA Nykymaailmassa rakentamisen vaatimukset ovat nousseet

Lisätiedot

UUSI HILKKA KOTIHOIDON JA -PALVELUN DIGITALISOINTI

UUSI HILKKA KOTIHOIDON JA -PALVELUN DIGITALISOINTI UUSI HILKKA KOTIHOIDON JA -PALVELUN DIGITALISOINTI Jääkö liian vähän aikaa hoivatyölle? Kehitimme uuden Hilkka toiminnanohjausjärjestelmän vähentämään papereiden pyörittelyä ja tietokoneella istumista.

Lisätiedot

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Loimaalainen Trulli Oy on tuonut markkinoille tuotteen, joka helpottaa elintarvike-alan omavalvontaa, mutta sopii joustavuutensa ansiosta

Lisätiedot

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä Koska asunto on kallis sekä rahalliselta että tunnearvoltaan, siitä kannattaa pitää erittäin hyvää huolta tavalla, josta nauttivat sekä

Lisätiedot

Yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut kaikki yhdessä paikassa

Yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut kaikki yhdessä paikassa ELON VERKKOPALVELU Yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut kaikki yhdessä paikassa TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET Hoida TyEL- ja YEL-vakuutuksiasi Kartoita työyhteisösi

Lisätiedot

Ohjelman esittely. Tavoittele luomutähteä!

Ohjelman esittely. Tavoittele luomutähteä! Ohjelman esittely Tavoittele luomutähteä! Vapaasti mutta luotettavasti Portaat luomuun ohjelma on vapaaehtoinen hallinnoi EkoCentria ja rahoittaa MMM ensimmäinen vaihe käynnistyi vuonna 2002 ohjelma on

Lisätiedot

itsmf Finland Conference 2016 Focus Markus Leinonen COBIT ja governance

itsmf Finland Conference 2016 Focus Markus Leinonen COBIT ja governance itsmf Finland Conference 2016 Focus Markus Leinonen COBIT ja governance Markus Leinonen M.Sc. (Econ.), CIA, CISA Senior Manager, Internal Controls Cargotec Oyj 1984 1986 1992 1995 1997 1997 2002 2002 2008

Lisätiedot

LANGATON OLOSUHDE- VALVONTA

LANGATON OLOSUHDE- VALVONTA LANGATON OLOSUHDE- VALVONTA USKOMME TIETOON, EMME ARPAPELIIN. Siksi toimintamme perustuu olemassa olevan datan keräämiseen. Emme ennusta, vaan kerromme luotettavasti miten asiat ovat. Datankeräysjärjestelmämme

Lisätiedot

Automatisoinnilla tehokkuutta mittaamiseen

Automatisoinnilla tehokkuutta mittaamiseen Automatisoinnilla tehokkuutta mittaamiseen Finesse seminaari 22.3.2000 Päivi Parviainen 1 Miksi automatisoida? Mittaamisen hyödyt ohjelmistokehityksen ajantasainen seuranta ja hallinta tuotteen laadun

Lisätiedot

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Hankkeen taustaa Kunnanvaltuuston päätös rakentaa Sodankylään uusi keskuskeittiö Tavoitteena löytää uusi, kannattavampi ja tehokkaampi toimintatapa Uuteen keskuskeittiöön

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla

CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Sami Ringvall, 30.11.2010 Sisältö 1 2 3 ValueFramen lisätoimintoja Web Leads ja sähköposti-integraatio käytännössä Yhteenveto

Lisätiedot

EV3 Liikemittauksia. Työkortit EV3 liikemittauksissa / Tehtäväkortit/ Piia Pelander / 2017 Innokas 1

EV3 Liikemittauksia. Työkortit EV3 liikemittauksissa / Tehtäväkortit/ Piia Pelander / 2017 Innokas 1 EV3 Liikemittauksia Työkortit 16.2.2017 EV3 liikemittauksissa / Tehtäväkortit/ Piia Pelander / 2017 Innokas 1 TYÖOHJE : EV3 -robotin liikkeen tutkiminen Liikemittauksen valmistelu 1. Suunnittele parisi/ryhmäsi

Lisätiedot

LmQ ohjelmisto kattavaa tapahtumanhallintaa helposti

LmQ ohjelmisto kattavaa tapahtumanhallintaa helposti TAPAHTUMAT POIKKEAMAT REKLAMAATIOT LmQ ohjelmisto kattavaa tapahtumanhallintaa helposti Log Master Oy 2007-2010 LmQ miksi? 1. KUSTANNUSTEN ALENTAMINEN / johtamisen välineet tapahtumien kirjaaminen on nopeaa

Lisätiedot

DIGIBONUSTEHTÄVÄ: JYRSINTÄ NCC INDUSTRY OY LOPPURAPORTTI

DIGIBONUSTEHTÄVÄ: JYRSINTÄ NCC INDUSTRY OY LOPPURAPORTTI DIGIBONUSTEHTÄVÄ: JYRSINTÄ NCC INDUSTRY OY LOPPURAPORTTI Tekijä: Marko Olli 16.10.2018 Sisällys 1 Johdanto...3 2 Hankkeen tavoitteet ja vaikuttavuus...3 3 Laitteisto ja mittaustarkkuus...3 4 Pilotointi

Lisätiedot

Myynti Fluent Construction RAKENNUSPROJEKTIT MENESTYKSELLÄ MAALIIN

Myynti Fluent Construction RAKENNUSPROJEKTIT MENESTYKSELLÄ MAALIIN Myynti +358 29 170 1120 www.fluentprogress.fi Fluent Construction RAKENNUSPROJEKTIT MENESTYKSELLÄ MAALIIN Rakennustyön digitalisointiin Fluent Construction helpottaa työmaalla työskentelevän arkea optimoimalla

Lisätiedot

lille Pieni pienempi lille.

lille Pieni pienempi lille. IHAS TUT UUT TAVA UUS! lille Pieni pienempi lille. PIENI LAITE, ISOJA ELÄMYKSIÄ VAATII VÄHÄN, ANTAA PALJON PUHTAUS ON PUOLI RUOKAA Laitteen pienen koon ja tarvittaessa irrallisen powerbankin mahdollistamana

Lisätiedot

Welding quality management

Welding quality management Welding quality management WELDEYE -HITSAUKSEN HALLINTAOHJELMISTO "Tämän parempaa järjestelmää ei ole. Aiemmin joissakin tapauksissa asiakas on halunnut tietoja siitä, kuka on hitsannut mitä ja milloin.

Lisätiedot

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI SELONTEKO EU:N TIETOSUOJA-ASETUS GDPR:N VAATIMUSTEN TOTEUTTAMISTAVOISTA ITPOINT OY:SSA ITpoint Oy toimittaa asiakkaansa

Lisätiedot

Cenno pikaopas yhteisöille

Cenno pikaopas yhteisöille Cenno pikaopas yhteisöille 1. Johdanto Cenno Software Oy haluaa olla edistämässä suomalaista yhteiskuntaa ja ihmisten välistä kommunikaatiota ja työn tehokkuutta sekä tuottavuutta yhteisöissä. Lisäksi

Lisätiedot

Toimipaikan osoite Rysätie 11, PL 2415, 02070 Espoon Kaupunki

Toimipaikan osoite Rysätie 11, PL 2415, 02070 Espoon Kaupunki ESPOON KAUPUNKI TARKASTUSKERTOMUS 1(5) 1. TOIMIJAN JA TOIMIPAIKAN TIEDOT Toimijan nimi (Yrityksen nimi) Espoon kaupunki/sotet Toimijan osoite PL 2415, 02260 Espoo Laskutusosoite Y-tunnus 0101263-6 Puhelin

Lisätiedot

SIIVOUSPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SIIVOUSPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SIIVOUSPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SISÄLTÖ 1 PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT... 2 2 TOIMINTA-AJATUS, ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET... 2 Toiminta-ajatus... 2 Arvot ja toimintaperiaatteet... 2 3 RISKINHALLINTA...

Lisätiedot

Yhteydenpito asiakaspalveluun, asiantuntijoihin ja muihin yhteyshenkilöihin

Yhteydenpito asiakaspalveluun, asiantuntijoihin ja muihin yhteyshenkilöihin Helppokäyttöinen palvelukanava asiakkaille Mahdollisuus seurata palvelun toimintaa ja laatua - palvelutasoraportointi Yhteydenpito asiakaspalveluun, asiantuntijoihin ja muihin yhteyshenkilöihin Vastaukset

Lisätiedot

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Modernit sähköiset työvälineet mahdollistavat uuden tavan tehdä asioita ja seurata

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

Hämeenlinna

Hämeenlinna Hämeenlinna 24.5.2016 MIKÄ OIVA? Valtakunnallista uutta elintarvikevalvonnan tietojen julkistamisjärjestelmää kutsutaan Oivaksi. Valvontatietojen julkistaminen perustuu elintarvikelakiin (23/2006). MIKÄ

Lisätiedot

Alatunniste

Alatunniste 1 I NTERNET OF THINGS = ESINEIDEN INTERNET Alatunniste 2 MIKÄ ON IOT/EIT? Internet of things Esineiden internet Määritelmä Jokainen sähköä käyttävä laite joka on kytketty verkkoon Jokaisella on oma osoitteensa

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Lihalaitoksen perustaminen. Leena Oivanen Ajankohtaista ruoka-alalla koulutuskiertue 2018

Lihalaitoksen perustaminen. Leena Oivanen Ajankohtaista ruoka-alalla koulutuskiertue 2018 Lihalaitoksen perustaminen Leena Oivanen 9. 11.4.2018 Ajankohtaista ruoka-alalla koulutuskiertue 2018 Mistä neuvoja lihalaitoksen perustamiseen? Neuvontaa saa mm. kunnan elintarvikevalvonnasta ja neuvontaorganisaatioilta

Lisätiedot

Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu

Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä ENERGIARATKAISU KIINTEISTÖN KILPAILUKYVYN SÄILYTTÄMISEKSI Osaksi kiinteistöä integroitava Realgreen- tuottaa sähköä aurinko- ja

Lisätiedot

HappyOrNot Tuote- ja palveluluettelo

HappyOrNot Tuote- ja palveluluettelo HappyOrNot Tuote- ja palveluluettelo 1 Smiley Terminal, Räätälöity brändäys Kerää palautetta hymiöidemme avulla Smiley Terminal Täysin langattoman, erittäin helppokäyttöisen palautejärjestelmämme avulla

Lisätiedot

Digital Thermometer KÄYTTÖOHJE

Digital Thermometer KÄYTTÖOHJE Digital Thermometer KÄYTTÖOHJE Lämpömittari 1 2 Anturin osoitin Lämpötilayksikkö ( C / F ) Anturin osoittama lämpötila Bluetooth-osoitin Virtapainike (ON/OFF) Parinmuodostuspainike Hälytyksen katkaisupainike

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

Kylmälaitteet, pakastimet

Kylmälaitteet, pakastimet Kylmälaitteet, pakastimet Raja-arvo < + C tai < - C vuosi Pvm Laite 1 Lämpötila Laite 2 Lämpötila Laite 3 Lämpötila Laite 4 Lämpötila Laite 5 Lämpötila Korjaavat toimenpiteet, huomiot (esim. sulatukset)

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

HappyOrNot Tuote- ja palveluluettelo

HappyOrNot Tuote- ja palveluluettelo HappyOrNot Tuote- ja palveluluettelo 1 Smiley Terminal, Räätälöity brändäys Kerää palautetta hymiöidemme avulla Smiley Terminal Täysin langattoman, erittäin helppokäyttöisen palautejärjestelmämme avulla

Lisätiedot

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Pikaopas TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Mikä on sähköinen taloushallinto? Sähköinen taloushallinto tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen taloushallintoon liittyvien tehtävien,

Lisätiedot

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 Energia?! Kiinteistön käyttäjät sekä tekniset laitteistot käyttävät ja kuluttavat energiaa Jokin laite säätää ja ohjaa tätä kulutusta. Ohjauslaitteet keskitetty

Lisätiedot

TAPAHTUMIEN SEURANTA KEHITYSEHDOTUSTEN KIRJAUS POIKKEAMIEN HALLINTA

TAPAHTUMIEN SEURANTA KEHITYSEHDOTUSTEN KIRJAUS POIKKEAMIEN HALLINTA TAPAHTUMIEN SEURANTA KEHITYSEHDOTUSTEN KIRJAUS POIKKEAMIEN HALLINTA LMQ -ohjelmisto Kenelle miten miksi? LogMaster Oy 2007-2009 LMQ miksi? 1. KUSTANNUSTEN ALENTAMINEN Johtamisen välineet tapahtumien kirjaaminen

Lisätiedot

Sähköinen ensihoitokertomus. Case: Satakunnan sairaanhoitopiiri

Sähköinen ensihoitokertomus. Case: Satakunnan sairaanhoitopiiri Sähköinen ensihoitokertomus Case: Satakunnan sairaanhoitopiiri Palvelumme Konsultointi ja koulutus Viestintä IT Strateginen kumppani kaikissa toimintaympäristön muutoksissa Kaikkea viestintää kaikkiin

Lisätiedot

Ilmanvirtauksen mittarit

Ilmanvirtauksen mittarit Swema 3000 yleismittari/monitoimimittari sisäilmastomittauksiin Ilmastoinnin yleismittari, Vahva metallirunkoinen Swema 3000 on suunniteltu ilmastoinnin, sisäilmaston ja olosuhdemittausten tarpeisiin erityisesti

Lisätiedot

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET 1 TILIN LUONTI Aloita Hälyrin käyttö luomalla tili. Mikäli tilasit tuotteen verkkokaupastamme, sinulla on jo tunnukset eikä uutta tiliä tarvitse luoda. Kirjaudu tällöin

Lisätiedot

MINPak Monitori VIANMÄÄRITYS, TARKASTUS JA PAIKANNUS. Ominaisuudet. Ominaisuudet

MINPak Monitori VIANMÄÄRITYS, TARKASTUS JA PAIKANNUS. Ominaisuudet. Ominaisuudet MINPak Monitori Litiumioniakku 5 tunnin jatkuva käyttö ennen uudelleenlatausta. Painikekäyttöliittymä Helppo LED-valojen, lähettimen, näyttöasetusten ja järjestelmän on/ off-toimintojen käyttö. Integroitu

Lisätiedot

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET OMAVALVONTASUUNNITELMA Tämän suunnitelman teossa on käytetty toimintakeskuksen ja sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelmia. TOIMINNANKUVAUS Asuntola Aamurusko sijaitsee osoitteessa Koulutie 1, 69950

Lisätiedot

Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan

Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan Espoo Catering -liikelaitos Kohokohtia arjesta juhlaan Haluamme palvella asiakkaitamme Espoo Catering -liikelaitos järjestää Espoon kaupungin ateriapalvelut. Palveluhenkiset alan ammattilaiset tuottavat

Lisätiedot

LANGATON OLOSUHDE- VALVONTA

LANGATON OLOSUHDE- VALVONTA LANGATON OLOSUHDE- VALVONTA USKOMME TIETOON, EMME ARPAPELIIN. Siksi toimintamme perustuu olemassa olevan datan keräämiseen. Emme ennusta, vaan kerromme luotettavasti miten asiat ovat. Datankeräysjärjestelmämme

Lisätiedot

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX SÄHKÖINEN AJOPÄIVÄKIRJA Tähän esitteeseen on koottu vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät

Lisätiedot

Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla PaikkaOppi Mobiililla

Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla PaikkaOppi Mobiililla 19.1.2017 Sisällys Slide 3. Mikä on PaikkaOppi Mobiili? Slide 4. Kaavio PaikkaOppi Mobiilin käytön aloituksesta. Slidet 5-7. Tunnusten ja kurssin luominen ennen sovelluksen käyttöä. Slide 8. Hae sovellus

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Vaivattomasti parasta tietoturvaa

Vaivattomasti parasta tietoturvaa Vaivattomasti parasta tietoturvaa BUSINESS SUITE Tietoturvan valinta voi olla myös helppoa Yrityksen tietoturvan valinta voi olla vaikeaa loputtomien vaihtoehtojen suossa tarpomista. F-Secure Business

Lisätiedot

Tehosta ja säästä Business Eurocard - maksamisratkaisun avulla

Tehosta ja säästä Business Eurocard - maksamisratkaisun avulla Tehosta ja säästä Business Eurocard - maksamisratkaisun avulla Kati Rintala, Asiakkuusjohtaja, Luottokunta Oy Luottokunta on korttimaksamisen paras kumppani Liikkeellelaskupalvelut Autamme pankkeja tehostamaan

Lisätiedot

LABORATORION LASKENTASOVELLUKSEN OHJE

LABORATORION LASKENTASOVELLUKSEN OHJE LABORATORION LASKENTASOVELLUKSEN OHJE YLEISKUVAUS FFC:n laboratorion laskenta ja tietojen hallintasovelluksilla voit tehostaa ja varmistaa laboratoriosi tietojen käsittelyn. Sovellukset voidaan muokata

Lisätiedot

Projektin palikat hallintaan! Tehokkaan projektinhallinnan opas. Idea Suunnittelu Käynnistäminen Toteutus Tulos

Projektin palikat hallintaan! Tehokkaan projektinhallinnan opas. Idea Suunnittelu Käynnistäminen Toteutus Tulos Projektin palikat hallintaan! Tehokkaan projektinhallinnan opas Idea Suunnittelu Käynnistäminen Toteutus Tulos 1 Tehokas projektinhallinta on avain tuloksellisuuteen Projektinhallinta on taitolaji. Siinä

Lisätiedot

Turulan konepajalla panostetaan ensiluokkaiseen

Turulan konepajalla panostetaan ensiluokkaiseen Tehtaanjohtaja Ilkka Hiltunen ja kolme Brasiliaan lähtevää järeää kiekkosuodatinta. Turulan konepajalla panostetaan ensiluokkaiseen teknologiaan Teknologiayritys Outotec on ottanut Turulan konepajansa

Lisätiedot

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan.

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan. Työ on muuttunut Digitalisoimme työajanhallinnan. Työn tulos ei synny sen tekemiseen käytetystä ajasta vaan sen tuottavuudesta. Työ on muuttunut. Digitalisaatio sekä muutokset ympäristössä, yhteiskunnassa

Lisätiedot

Terveystasku- palveluun kirjautuminen

Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palvelun käyttäminen edellyttää palveluun kirjautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 1. Mene osoitteeseen www.terveystasku.fi 2. Aloita

Lisätiedot

TEMPNET-OLOSUHDEHÄLYTYKSET

TEMPNET-OLOSUHDEHÄLYTYKSET 1(9) TEMPNET-OLOSUHDEHÄLYTYKSET Sensire Raivaajantie 1 FI-80100 Joensuu FINLAND 2(9) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 TempNet-olosuhdehälytykset... 3 2.1 Hälytykset-välilehti... 3 2.2 Lisää/Muokkaa hälytystä

Lisätiedot

Tulityölupa mobiilisovellus CASE Meyer telakka. Tulitöiden kurssinjohtajapäivät 2017

Tulityölupa mobiilisovellus CASE Meyer telakka. Tulitöiden kurssinjohtajapäivät 2017 Tulityölupa mobiilisovellus CASE Meyer telakka Tulitöiden kurssinjohtajapäivät 2017 Yhteystiedot pirkka.paronen@systemsgarden.com http://www.systemsgarden.com Taustaa Systems Garden Oy:n mobilisaatiohanke

Lisätiedot

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1 (5) SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1. Yleistä Me Sataservice-konsernissa kunnioitamme tietosuojaasi. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan työnhakijoihin, työntekijöihin, käyttäjiin; jotka käyttävät

Lisätiedot

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 BT-A51 Käyttöohje KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 JOHDANTO Hyvä käyttäjä, kiitos kun olet valinnut meidän tuotteemme. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Nämä ohjeet opastavat kuinka tuotetta

Lisätiedot

Easy GDPR Ohjeet ja käyttö

Easy GDPR Ohjeet ja käyttö Easy GDPR Ohjeet ja käyttö EU tietosuoja-asetuksen vaatimuksenmukaisuuden osoitusvelvollisuuden täyttäminen helposti, kustannustehokkaasti ja kääntäen se kilpailueduksi D-Fence 2018 4.0 1 / 6 1 Näillä

Lisätiedot

Welding documentation management

Welding documentation management Welding documentation management WELDEYE -HITSAUKSEN HALLINTAOHJELMISTO "Aiemmin meiltä meni ainakin 1 2 tuntia siihen, että keräsimme hitsaajatiedot ERPjärjestelmästä, tulostimme ja skannasimme pätevyydet

Lisätiedot

TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄ

TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄ Hoiva-alan toiminnanohjausjärjestelmä TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄ www.domacare.fi www.domacare.fi HOIVA-ALAN TARPEISIIN SUUNNITELTU TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄ Muunneltavuutensa ansiosta DomaCare sopii kaiken

Lisätiedot

Sisäänrakennetut kosteusanturit

Sisäänrakennetut kosteusanturit Sisäänrakennetut kosteusanturit TÄMÄ ON TUOTTEEMME InviSense älykäs ratkaisu kosteuden ehkäisemiseen rakenteissa Langattomat anturit huomaavat kosteuden ajoissa! InviSense tarjoaa täydellisen ratkaisun

Lisätiedot

Varausta poistavien lattioiden mittausohje. 1. Tarkoitus. 2. Soveltamisalue. 3. Mittausmenetelmät MITTAUSOHJE 1.6.2001 1 (5)

Varausta poistavien lattioiden mittausohje. 1. Tarkoitus. 2. Soveltamisalue. 3. Mittausmenetelmät MITTAUSOHJE 1.6.2001 1 (5) 1.6.2001 1 (5) Varausta poistavien lattioiden mittausohje 1. Tarkoitus Tämän ohjeen tarkoituksena on yhdenmukaistaa ja selkeyttää varausta poistavien lattioiden mittaamista ja mittaustulosten dokumentointia

Lisätiedot