SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ"

Transkriptio

1 SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: torstai, , klo Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja läsnä Marius Brunberg Kårkulla samkommun läsnä Joni Ilmanen Turku läsnä Yrjö Koivusalo VSSHP Varapuheenjohtaja läsnä Elina Kontio Turun amk läsnä Antti Korte Raisio vara: Juhani Ruohonen Raisio Pirkko Kortekangas VSSHP Jaakko Lahti-Mononen Lieto läsnä - Juha Aalto Lieto Merja Laine Paimio läsnä Pauli Lehtonen Uusikaupunki läsnä, skype Anne Martikainen Turku Marko Muotka Uusikaupunki Tommi Mäkeläinen VSSHP läsnä Jari Nevalainen Medbit läsnä Tuija Ojala Loimaa Yrjö Saarikko Turun Yliopisto Jarmo Saarinen Laitila läsnä, skype Minna Salakoski Turku läsnä Tapio Salakoski Turun yliopisto Marjaana Siirala Turku läsnä Karin Simola Kemiönsaari läsnä, skype Veli-Pekka Suuronen Varsinais-Suomen liitto läsnä Jaakko Ståhlberg Turku läsnä Riitta Söderlund Salo läsnä Marko Tanska Salo läsnä Seppo Toivonen Kela Nina-Mari Turpela Varsinais-Suomen liitto läsnä, skype Suvi Vainiomäki Turku läsnä Antti Vasanen Varsinais-Suomen liitto Mika Vuorinen Kaarina läsnä Tuire Mikola Medbit Sihteeri Kutsutut asiantuntijat Antti Parpo Turku läsnä, kohta 2 Jukka Annunen Medbit läsnä Eeva Keso Medbit läsnä, skype < Arto Lehtokari Medbit läsnä, skype > Timo Holma Kuntien Tiera läsnä

2 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jussi Vira avasi kokouksen klo Katsaus alueellisen sote- ja maakuntavalmistelun tilanteeseen Esittelijä: muutosjohtaja Antti Parpo Tilannekatsaukseen liittyvä materiaali on muistion liitteenä (liitteet ) Esityksestä poimittua: muutosjohtajan johdolla käynnistettiin alueella periaatteellinen keskustelu, minkälaisella sote-rakenteella mennään eteenpäin, mistä pyritään sopimaan vuodenvaihteeseen mennessä. - ICT:n kannalta keskeinen on jatkuvuuden turvaaminen. Vuoden 2020 ensisijaisena tavoitteena on, että palvelut pystytään tarjoamaan kaikille. Selvitettävä, mitä konsolidaatiota pitää ja voidaan tehdä. Käytännössä on pitäydyttävä nykyisissä ratkaisuissa, kuitenkin palveluiden kehittämisestä pitää laatia road map/suunnitelma. - Migraatiosuunnitelman lisäksi pitää laatia suunnitelma, mikä on pitkän tähtäimen tavoite ja miten siihen päästää. UNA-hankkeen etenemistä tässä on tässä tarpeen seurata ja ottaa huomioon. - Keskeistä on huoli sote-sektorin kilpailukyvystä, missä keskeisenä keinona on toimintamallien uudistaminen ja palveluiden sähköistäminen. Varsinais-Suomen pitää varmistaa oma asemansa kilpailutilanteessa. - Kansallista valmistelutyötä pitää alueella hyödyntää. Alueella tarvitaan yhteinen sähköisten palveluiden alusta, jonka päälle toteutetaan keskeiset palvelut irrallisten palveluiden sijasta. Tarvittavista palveluista on tehty alustava luettelo. (liite) - Ratkaisujen modulaarisuus on tärkeä - Esimerkkinä uusista kehittämiskohteista; tekoälyn hyödyntäminen toiminnanohjauksessa - Tahe-hallintorakenteen selvitys on käynnissä, ja marraskuun aikana pitää alueilla tehdä tarvittavat peruslinjaukset. - Varsinais-Suomessa saatu lupa aloittaa projektiorganisaation resursointi, ensimmäisenä ICT-vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on mm valmistelutyön organisointi ja asioiden esittely mm. tälle ICT-ryhmälle. Lisäksi keskustelussa nousi esille merkittävinä asioina - Nousukauden vaikutuksien näkyminen: ICT-ammattilaisten rekrytoinnit ovat haastavia, koska osaajista kysyntää muille alueille ja erityisesti pääkaupunkiseudulle. Lisäksi organisaatiot ovat käynnistämässä laaja-alaisia hankintoja, joilla pyritään kiinnittämään resursseja pidemmäksi ajaksi. - Uutena avauksena tulossa mikrodatan hyödyntäminen, mikä edellyttää yliopistojen, shpiirien ja isompien kuntien yhteistyötä ja yhteistä strategiaa. Varsinais-Suomen alueen pitää olla tässä mukana ja tarkoitus järjestää tapaaminen yhteistyön käynnistämiseksi yliopiston kanssa.

3 Päätösesitys: Päätös 3. Esityslistan käsittely Käydään keskustelu esityksen perusteella ja merkitään tiedoksi. ICT-ryhmä kävi keskustelun esityksen perusteella. Antti Parpolta saadun tiedon mukaisesti ICT-ryhmä päätti myös sopia kevään 2018 kokousajat. Sihteeri laatii puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kanssa aikatauluehdotuksen, josta lähetetään kalenterivaraukset osallistujille. Esityslista on puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin valmistelema. Suvi Vainionmäki osallistuu jälleen ICT-ryhmän toimintaan tauon jälkeen. Esityslistan asioiden käsittely: - Arto Lehtokari joutuu poistumaan klo mennessä; vaihdetaan esitysjärjestys siten, että sähköinen asiointi on muistion käsittelyn, kohdan 4 jälkeen. VM hankkeiden valmistelun tilanne siirtyy kohtaan 6. - Eeva Keso voi osallistua kokoukseen etänä klo 10 jälkeen, mikä ei aiheuta muutosta esityslistaan. - Marjaana Siirala esittelee ODA- ja palvelupakettien valmistelun tilanteen kohdassa 7. Päätösesitys: Hyväksytään esityslista kokouksessa tarvittaessa tehtävin muutoksin. 4. Edellisen kokouksen muistion käsittely Edellisen kokouksen, muistio on lähetetty jäsenille sähköpostilla Materiaali on myös Turun kaupungin Extranetissa. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat tarkastaneet muistion. Kommentteja muistioon ei ole sihteerille tullut. 5. Sähköisten palveluiden kehittäminen; Esittelijä; Arto Lehtokari Edellisessä kokouksessa Arto Lehtokari esitteli, miten sähköisten palveluiden kehittämisen valmistelu on lähtenyt käyntiin yhteistyöpalaverin Turku, VSSHP jälkeen. ICT-ryhmässä sovittiin, että se seuraa työn edistymistä jäljellä olevissa 2017 kokouksissa annettavan tilannekatsauksen perusteella Muistion liitteenä on esitys easioinnista ja sähköisistä asiakaspalveluratkaisuista (liite 2.1)

4 Maakunnan sähköisen asioinnin tarpeet ovat suurelta osin yhteneväisiä, ja Sähköisellä asioinnilla luodaan muutosta toiminnan prosesseihin. Vaikka toiminnan tarpeet vaihtelevat, ei tarvita monia erilaisia ratkaisuja. Työssä on päädytty valmistelemaan Maakunnan yhteistä sähköistä asiointipalvelua, ja valmistelussa otettu huomioon Anttia Parpon esityksessään mainitsemia asioita. Kyseessä on esityksen liitteessä sivun 4 ympyrässä mainitut asiat - maakuntien ja kuntien sähköiset palvelut - muut sovellukset - innovaatioporttaali ja alusta Toteutuksen kohteena on easiointi ja modulaariset palvelut, jonka yhteisenä osana on asiointitili, johon kaikki asiakkaat voivat kirjautua (Ks. sivu 5). Asiakkaita ei voi jättää ulkopuolelle, vaikka esim. joku yksittäinen kunta ei tarjoaisikaan palveluita tämän kanavan kautta. Hinnoittelua ollaan parhaillaan suunnittelemassa ja se poikkeaa aikaisemmasta mallista, mitä esiteltiin Asiointi-info:n yhteydessä keväällä. Maakunnassa pitää tehdä päätös kokonaisuudesta, yksittäisille hankkeille on tällaista kokonaisuutta vaikea tarjota. Vielä ei ole yksityiskohtaista suunnitelmaa, mitä palveluita ja millä aikataululla tullaan toteuttamaan. Antti Parpon esityksessä oli luettelo kehittämiskohteista. Hyviä kohteita ovat kärkihankkeissa tarvittavat palvelut. Päätösesitys ICT-ryhmä käy keskustelun esityksen perusteella. Päätös ICT-ryhmä kävi keskustelun esityksen perusteella. 6. VM-hankkeiden I ja II valmistelun ja työskentelyn tilanne Esittelijä; Jukka Annunen Muistion liitteenä on - Esitys: Maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheen ICT-valmistelun tuki, Varsinais- Suomi: Maakunta 1 vs projektin tilannekatsaus (liite 3.1) - Projektisuunnitelma (liite 3.2) - Sidosryhmäluettelo, kenelle kysely lähetetty (liite 3.3) oli projektin ohjausryhmän ensimmäinen kokous. Projektissa tehdään tiivistä yhteistyötä Pohjanmaan vastaavan projektin kanssa. Projektin aikataulu on täsmentynyt, ja työskentelytapoja on tarkennettu ICT-ryhmän edellisen kokouksen jälkeen Nykytilakartoitusta joudutaan täydentämään, koska nyt mennään aiempaa tarkemmalle tasolle, sekä tarvittavin osin täydennetään kartoitusdokumentaatio uusimman JHS-suosituksen mukaiseksi.

5 Henkilöriskejä ja resurssien riittävyysriskejä pyritään minimoimaan resursoimalla Varsinais- Suomen ja Pohjanmaan projektit soveltuvin osin ristiin keskenään. Keskustelusta poimittua: - Esityksen vaihtoehdoista todettiin mm, ettei vaihtoehto D, joka perustuu yhteen sosiaalitoimen ja yhteen terveydenhuollon järjestelmään olevan realistinen. Lisäksi käytiin keskustelua siitä, missä määrin yhdistämistä ehditään tehdä siirtymävaiheen aikana - Migraatiosuunnitelman pitää perustua SOTE-järjestelmien tavoitetilaan Projektin ohjausryhmä ei tarvittavia linjauksia voi päättää - Muutoksen aikana pitää varmistaa toiminnan jatkuvuus ja ICT-palveluiden toimivuus. - Migraatiosuunnitelmaa laadittaessa on tärkeää tunnistaa toiminnallisista lähtökohdista katsottuna välttämättömät muutokset ja laatia tätä tukeva kriittinen polku o Keskeinen toiminnallinen muutos aluksi on organisaatiorakenteiden ja rekisterinpitäjyyden muuttuminen ja näistä seuraavat muutokset myös ICT-palveluihin - Lisäksi rinnalla pitää valmistella kehittämispolkua, joka sisältää esim. UNA:n tuloksena syntyvät palvelut, kuten tiedonhallinta, asiakkuudenhallinta. Kehittämistyöhön työhän pitää myös varata resursseja. Tämä työ ei kuulu tähän projektiin, mutta pitää ottaa migraatiota suunniteltaessa huomioon. - Suunnitelmaan vaikuttaa myös organisaatioiden vastaanottokyky, paljonko muutoksia voidaan tehdä. - VM:ltä tulossa rahoitusta muutoksen suunnitteluun ja toteutukseen n 130 milj. vuonna Yhteenvetoa keskustelusta: - Migraatiosuunnitelman vähimmäisvaatimuksena pidetään palvelutuotannon jatkuvuuden turvaamista sekä muutoksen toteuttamista mahdollisimman taloudellisesti. Tästä näkökulmasta laaditaan suunnitelma, joka on mahdollista toteuttaa annetussa aikataulussa ja käytettävissä olevilla resursseilla. Samalla tehdään pitkän aikavälin suunnitelma tietojärjestelmien integroinnista, jota lähdetään vähin erin toteuttamaan migraation jälkeen maakunnan toimesta. Päätösesitys ICT-ryhmä käy keskustelun esitysten perusteella ja evästää jatkovalmisteluissa Päätös ICT-ryhmä kävi keskustelun esitysten perusteella ja evästi projektia jatkovalmisteluissa Tieto kyselystä pitää lähettää vielä tälle ryhmälle, sekä uusin versio projektisuunnitelmasta. 7. Kansallisten hankkeiden ja paikallisten aluehankkeiden /valmistelutyön seuranta UNA-lomakesovellusprojektin tilanne; projektipäällikkö Eeva Keso Ajanpuutteen vuoksi Eeva Keso esitteli projektista käyttöönoton aikataulun - UNA-hankkeen ohjausryhmän päätöksen mukaisesti sairaanhoitopiirit vastaavat käyttöönottojen toteutuksesta alueillaan. - Sairaanhoitopiirit organisoivat alueidensa toimijoiden kanssa sopimallaan tavalla käyttöönottojen toteutuksen ja sopivat käyttöönottojen kustannuksista sekä mahdollisesta hankinnan kustannusten jaosta ja niiden periaatteista alueellaan.

6 Esitys projektin tilanteesta on muistion liitteenä (liite 4.1.) UNA-hankkeen etenemisen ja UNA Oy:n tilanne: Yrjö Koivusalo - UNA-ytimen kilpailutusmateriaali valmistuu ja kilpailutus käynnistetään marraskuun 2017 aikana. - Linjaus UNA Oy:n perustamisesta tehdään myös marraskuussa. Keskeinen asia on, mikä osuus UNA Oy:n omistajilla on SoteDigi Oy:n omistajuudessa. Vimanan kuulumiset; Jussi Vira Esitys Vimanan alustavasta palveluluettelosta on muistion liitteenä (liite 4.2.). Inhouse-yhtiöiden ja Vimanan mahdollisesta yhteistyömallista ei ole vielä käsitystä. ODA-hankkeen ja Sote-tietopakettien tilannekatsaus; Marjaana Siirala Hankkeiden tilannekatsaukset muistion liitteenä. (liitteet ) 8. Muut mahdolliset asiat 9. Kokousaikataulu Muita asioita ei ollut Työryhmän kokousajat on sovittu seuraavasti ja kalenterikutsut lähetetty: Torstai, , klo , Turun kaupungintalo, kh. Armfelt, Aurakatu 2 - Keskeisten kansallisten ja alueellisten hankkeiden kuvaaminen ja kytkös tavoitearkkitehtuuriin viimeistellyn version esitys Vastuuhenkilöt: Juha Salmi - Tavoitearkkitehtuurin laadinta, maakuntien ICT-järjestelmätarpeet VS-alueen soten ratkaisuarkkitehtuurin tiekartta viimeistellyn version esitys Vastuuhenkilöt: Pirkko Kortekangas /Jaakko Ståhlberg, Juha Salmi, Aino Virtanen, Jari Ukkola, Tuire Mikola VM-hanke II Jukka Annunen - Muut sovitut asiat Tiistai, , klo , Turun kaupungintalo, kh. Armfelt, Aurakatu 2 ICT-ryhmän toiminta jatkuu 2018 (ks. Kohta 2 päätös). Kokouksista 1-6/2018 tehdään kalenterivaraukset. 10. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Lisätietoa kokouksesta: Tuire Mikola Sähköposti: Tuire.mikola@medbit.fi, puhelin:

7 Sihteeri jakaa ICT-ryhmän kokousmateriaalin sähköpostilla. Materiaali on myös Turun kaupungin Extranetissa: Käyttäjänimi: sähköpostiosoite ja salasana sähköpostilla saamasi salasana Jos sinua ei ole rekisteröity käyttäjäksi, ota yhteys Tuire Mikolaan.

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Tiistai, 19.12.2017, klo 9.00 10.20 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: tiistai, 14.3.2017, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: torstai, 16.2.2017, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika Torstai, 19.1.2017, klo 9.00 11.00 Paikka Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Torstai, 30.11.2017, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Perjantai, 27.4.2018, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Max Lönnqvist Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Perjantai, 2.2.2018, klo 9.00 11.00, Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Keskiviikko, 28.2.2018, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Perjantai, 25.8.2017, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Keskiviikko, 28.3.2018, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: Keskiviikko, 20.6.2018, klo 8.30-10.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Max Lönnqvist Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 7/2017

Sote-johtajakokous Muistio 7/2017 Sote-johtajakokous Muistio 7/2017 Aika: Tiistai 22.8.2017, 14.00 15.03 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Osallistujat: (x)turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017 JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017 Aika: ke 18.1.2017, 13.00 15.14 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Häkämies

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 3/2018

Sote-johtajakokous Muistio 3/2018 Sote-johtajakokous Muistio 3/2018 Aika: Perjantai 23.3.2018, 12.00 13.45 Paikka: Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Lindblom Jakelu: (-) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.11.2017 klo 13.00 15.23 Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, kokoustila Lindblom Jakelu: (x) Arve Minna, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Häkämies Kari,

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 6/2016

Sote-johtajakokous Muistio 6/2016 Sote-johtajakokous Muistio 6/2016 Aika: maanantai 12.12.2016, 12.00 14.00 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista

Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista Johtavien viranhaltijoiden kokous 16.5.2017 KUNTIEN TIETOHALLINTO- JA ICT-PALVELUT MAAKUNNAN TIETOHALLINTO JA ICT- PALVELUT Hankkeen päävaiheet

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

AKUSTI-kesäseminaari 2018

AKUSTI-kesäseminaari 2018 AKUSTI-kesäseminaari 2018 12.-13.6. Nokia AKUSTI-kesäseminaari, 12.6.2018 Yrjö Koivusalo, VSSHP Mikä AKUSTI? Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveyden huollon tietohallintoyhteistyöfoorumi vuodesta 2014

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Pöytäkirja 5/2017 Aika: ti , Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Lindblom

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Pöytäkirja 5/2017 Aika: ti , Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Lindblom JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Pöytäkirja 5/2017 Aika: ti 16.5.2017, 13.30 15.40 Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Lindblom Osallistujat: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.)

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 15.12.2016, 13.00 14.50 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

ICT-työryhmän tilannekatsaus

ICT-työryhmän tilannekatsaus ICT-työryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen ohjausryhmä 24.4.2017 Juhani Heikka Pääteemat 1. Esivalmistelun eteneminen 2. POP-IT hankkeen keskeisimpiä tuloksia 3. ICT-palvelujen järjestäminen 4. Rahoitusmahdollisuudet

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 9/2017

Sote-johtajakokous Muistio 9/2017 Sote-johtajakokous Muistio 9/2017 Aika: Perjantai 27.10.2017, 12.00 13.48 Paikka: Turun kaupunki, konsernihallinto, kokoustila Carin, Yliopistonkatu 27 a Jakelu: (-) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta

Lisätiedot

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmä Muistio 2/2017

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmä Muistio 2/2017 Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmä Muistio 2/2017 Aika: 15.2.2017, klo 10.30-12.30 Paikka: Turun kaupungin konsernihallinto, Yliopistonkatu 27 a, 7. krs, nh Carin Jakelu: (x) Parpo Antti,

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan kaupunki

Lisätiedot

Sote-johtajakokous 2/2017

Sote-johtajakokous 2/2017 Sote-johtajakokous 2/2017 Aika: Torstai 9.2.2017, 13.00 15.05 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x) Auran kunta

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Pöytäkirja 3/2017

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Pöytäkirja 3/2017 JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Pöytäkirja 3/2017 Aika: pe 24.3.2017, 10.00 11.15 Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Armfelt Jakelu: (-) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00-19:48 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Sote-johtajakokous. Aika: to , Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2

Sote-johtajakokous. Aika: to , Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Sote-johtajakokous Muistio Aika: to 8.9.2016, 13.00-14.48 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Osallistujat: (x) Liuksa Riitta, toimialajohtaja, Turku (pj) (x) Kunnas Sirpa, sosiaalijohtaja,

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Pöytäkirja 1 (9) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Aika 7.6.2016 kello 18:00-19:13 Paikka n kaupunginhalllituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 1/2017

Sote-johtajakokous Muistio 1/2017 Sote-johtajakokous Muistio 1/2017 Aika: maanantai 10.1.2017, 13.00 14.52 Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, kokoushuone Lindblom Jakelu: (-) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot

Sote-kiinteistö ja tukipalvelutyöryhmän kokous

Sote-kiinteistö ja tukipalvelutyöryhmän kokous Sote-kiinteistö ja tukipalvelutyöryhmän kokous Aika: Keskiviikko 25.4.2017, 13.00 Paikka: Kaarinan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone H202, 2 krs. Läsnä: (x) Jyrki Lappi, pj., tekninen johtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 24.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Varsinais-Suomen nykytilan kuvaus 27 kuntaa, väestöpohja 470 000 asukasta Sosiaali- ja

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5.

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5. Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 08.30 Kokouspaikka Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 10.5.2016

Lisätiedot

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2 -2, SOTEOHRY 14.3.2016 9:00 Sivu 2 Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Euran kunta Eurajoen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 3/2017

Sote-johtajakokous Muistio 3/2017 Sote-johtajakokous Muistio 3/2017 Aika: Tiistai 14.3.2017, 13.00 15.05 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (asiat

Lisätiedot

Aika: ti , Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Lindblom

Aika: ti , Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Lindblom JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: ti 18.4.2017, 13.30 15.40 Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, Kokoushuone Lindblom Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari,

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Aika 13.6.2016 kello 09:00-10:17 Paikka Karviatalo, Tyyni Tuulionk.12, Karvia Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Maija Arola sihteeri

Lisätiedot

Meidän maakunta Varsinais-Suomi. Muutosjohtaja Antti Parpo Muutosjohtaja Laura Leppänen

Meidän maakunta Varsinais-Suomi. Muutosjohtaja Antti Parpo Muutosjohtaja Laura Leppänen Meidän maakunta Varsinais-Suomi Muutosjohtaja Antti Parpo Muutosjohtaja Laura Leppänen UUTEEN MAAKUNTAAN VARSINAIS-SUOMESSA SIIRTYVÄT TEHTÄVÄT Aluekehittäminen 60 htv Ympäristöterveydenhuolto 80 htv Maaseudun

Lisätiedot

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät Sote johton kokous 8.6.2018 Merja Hauhtonen Pekka Kantola Tilannekatsaus Sosiaalihuollon asiakastietomalli ja asiakirjat maakunnan käyttöön Sote ICT muutosohjelma

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Yhteenveto maakuntadigivalmistelijoiden verkoston 13.3.2019 ja AKUSTI-foorumin johtoryhmän 15.3.2019 pohjalta 28.2.2019 Alueella

Lisätiedot

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista Aika: to 21.11.2017, klo 13.00 15.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt (Aurakatu 2, Turku) Jakelu: Parpo Antti, pj. muutosjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: pe 11.11.2016, 12.00 13.40 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (-) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Mutanen Jouni,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä ke 12.12.2017 klo 1415-16, skype-kokous Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus / Pohjois-Pohjanmaan liitto

Lisätiedot

POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5)

POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5) POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus, ICT-työryhmä 1/2017 Aika: ke klo: 9.02-12.03 Paikka: Oulun kaupungintalo, valtuustosali (kirkkokatu 2 A) Läsnä: Varsinainen jäsen Juhani

Lisätiedot

Perustaako PMO. PM Club Turku, Tuire Mikola Kehittämispäällikkö.

Perustaako PMO. PM Club Turku, Tuire Mikola Kehittämispäällikkö. Perustaako PMO PM Club Turku, 26.8.2015 Tuire Mikola Kehittämispäällikkö Sisältö Medbit:n esittely Projektien hallinnan nykytilanteesta Medbit:ssä Perustaako PMO, Tavoitetilan hahmottelua 00.00.2015 Esittäjän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 7/2009 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 7/2009 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 7/2009 Aika 20.11.2009, alkaen klo 12.00 13.34 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Anni Aalto

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 AIKA 08.10.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, 00530 Hki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

23.2.2015. PoSoTe ICT tietohallinto ja tietojärjestelmä työryhmä / 1. kokous järjestäytyminen

23.2.2015. PoSoTe ICT tietohallinto ja tietojärjestelmä työryhmä / 1. kokous järjestäytyminen Muistio 1/2015 1 (2) 23.2.2015 PoSoTe ICT tietohallinto ja tietojärjestelmä työryhmä / 1. kokous järjestäytyminen Aika Paikka Osallistujat torstai 19.2.2015 klo 12.00 14.00 (kahvit tarjolla klo 11.30 alkaen)

Lisätiedot

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista Aika: ke 17.5.2017, klo 10.30 12.26 Paikka: Turun kaupunginvirasto, Yliopistonkatu 27 a, Kokoustila Carin (7.kerros) Jakelu: (x) Parpo

Lisätiedot

Lapin ja Länsi-Pohjan sotejohdon

Lapin ja Länsi-Pohjan sotejohdon Lapin ja Länsi-Pohjan sotejohdon seminaari Lapin- ICT 1 Soten tekoa aiottu jo vuosia 2 Soten kalvoista tuttu mantra 3 Ei tämä mitään rakettitiedettä ole Jos ongelmat olisivat rakettitiedettä, ne olisivat

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Lapin Digiaika-seminaari 2.0. SoteDigi Oy Päivi Hokkanen

Lapin Digiaika-seminaari 2.0. SoteDigi Oy Päivi Hokkanen Lapin Digiaika-seminaari 2.0 SoteDigi Oy Päivi Hokkanen 8.8.2018 1 SoteDigin toimintamalli Palvelujen käyttäjät Asiakasohjaus Palvelusopimukset Yhteistyökumppanit SoteDigi Yhteistyösopimukset Toimittajasopimukset

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: HALLINTO-, LAKI- JA SOPIMUSTYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: HALLINTO-, LAKI- JA SOPIMUSTYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: HALLINTO-, LAKI- JA SOPIMUSTYÖRYHMÄ Aika Keskiviikkona 14.12.2016 klo 8.30-10.30 Paikka Kaupungintalo, Aurakatu 2, Armfelt Läsnä (x) Heikkinen Tuomas, puheenjohtaja (x) Aaltonen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.4.2017 klo 12.33 14.06 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus 1. Millaista yhteistyötä alueellanne tehdään tietohallinnossa erva-laajuisesti (perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, erikoissairaanhoito)? 2. Entä muilla sote:n osa-alueilla

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto JUHTA 11.6.2014 sosiaali- ja terveydenhuollossa toiminnalliset tarpeet

Lisätiedot

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista

Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista Sote-uudistuksen palvelujen järjestämisen alatyöryhmän esityslista Aika: ti 19.9.2017, klo 14.00 14.54. Paikka: Kaupunginvirasto, konsernihallinto nh. Carin, 7, krs. Yliopistonkatu 27a Osallistujat: (x)

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: ke 19.10.2016, 14.10-15.45 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Oksanen Pasi,

Lisätiedot

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Kokouskutsu/ Asialista Nro 6/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Asia 25 Kokouksen avaus 3 26 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (11) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00 Paikka Porin kaupunginvaltuuston istuntosali Läsnäolijat Vasama Juha Lehtonen Harri Heino Oili Jokinen-Anttila

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 25.9.2017 klo 12.33 13.11 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana MUISTIO 3/2019 1 AIKA 08.04.2019 klo 08:30-11:20 PAIKKA Kallion virastotalo, nh 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Tietojohtaminen 6 4 Terveydenhuollon ekosysteemit

Lisätiedot

SOTE ICT tilannekatsaus

SOTE ICT tilannekatsaus SOTE ICT tilannekatsaus Sote johdon kokous 20.2.2018 Pekka Kantola, projektipäällikkö Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus (Pohjois-Pohjanmaan liitto) SOTE ICT valmistelun tilanne 20.2.2018 SOTE ICT ohjausryhmä

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset 15.5.2017 Soteprojektiryhmä Tomi Hytönen Minna Saario 1 11.5.2017 ICT valmistelun alueita Valmisteltu ICTpalvelukeskuksen asetusluonnos (ML 119 ) Tehtävät

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Aika 12.9.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Harjavalta-sali, Myllykatu 3 A, Harjavalta Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan

Lisätiedot