Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen >> Palveluun kirjaudutaan osoitteessa

Taso ohje erotuomareille

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

TASO-OHJE EROTUOMAREILLE

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Erotuomareiden ResultCode ohje

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA. Kotijoukkue tekee otteluilmoituksen väh. 7 päivää ennen ottelua, vierasjoukkueelle ja erotuomaristolle.

ResultCode, erotuomariohje

Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot

Hockeyliitto -Torneopal

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen

Hockeyliitto - Torneopal

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Koripallon Live Score

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Tulospalvelun pikaohje

WinhaWille-opas opiskelijoille

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

1. ASIAKKAAN OHJEET Varauksen tekeminen Käyttäjätunnuksen luominen Varauksen peruminen... 4

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Kirjautuminen Timmiin

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen

YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU- JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Tavoitettavuusketjujen hallinta. IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle

Tonttihakemuksen tekeminen

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat:

Talotietojen päivittäminen

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Edustusoikeuden muutos pelaaja. PalloVerkko

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö

Kotopro käyttäjän ohje

Palkkionkirjaus Tasoohjelmassa. (löytyy Tulospalvelun sivuilta )

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

RES - REAL ESTATE SYSTEM

Ohjeet. Ohjeita on kahdessa paikassa. Admin-näytön oikeassa ylänurkasta. Seura- sivuilta kohdasta Dokumentit

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi

Transkriptio:

Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim. Matti Meikäläinen Salasana: Oman henkilötunnuksen loppuosa, esim 123A, mikäli HeTu päättyy kirjaimeen, tulee tämä kirjain isolla Salasana on syytä vaihtaa ensimmäisellä kerralla. Tämä onnistuu välilehdellä Perustiedot Unohtuneen salasanan voi tilata järjestelmään ilmoitettuun sähköpostiin kirjautumissivun linkistä. Mikäli kirjautuminen ei jostain syystä onnistu etkä saa tilattua salasanaa sähköpostiisi kirjautumissivun linkistä ota yhteyttä piiritoimistoon.

2 Omien tietojen ylläpito Pääset oikeasta ylänurkasta omiin tietoihisi. 2.1 Perustiedot Tässä voit muokata omia osoite yms tietojasi. Piiri kerää tuomareiden yhteystiedot tämän järjestelmän kautta, joten pidä tietosi ajan tasalla. Hetu kenttä näytetään vain mikäli et ole täyttänyt sitä. Tilinumero on tarpeen ainoastaan mikäli kerhosi palkkiot maksetaan Tason kautta. Y-tunnus täytetään mikäli tuomaripalkkiosi maksetaan toiminimen tai yrityksen kautta HUOM! Palkkionmaksu TASON kautta ei ole toistaiseksi käytössä Kaakkois-Suomen piirissa. Muistutukset otteluista lähetetään Puh GSM kenttään laittamaasi numeroon tai sen ollessa tyhjä Puh sala numeroon Puh sala numero on ainoastaan asettelijoiden ja palkkioitten maksajien nähtävissä Ottelupäiviä viikossa on automaattisessa asettelussa painotukseen käytettävä ohjeellinen arvo.

2.2 Ottelut Ottelut välilehdellä näet oletuksena kaikki tulevat tehtäväsi. Voit ottelulistalta laittaa ottelusi myyntiin (katso 4. Otteluiden myyminen). HUOM! Piiri ohjeistaa tehtävien myynti ja varaamiskäytännöistä kevään aikana.

Ota vastaan alalehdeltä voit kuitata toisen tuomarin sinulle siirtämät tehtävät, joiden siirrosta olette erikseen sopineet järjestelmän ulkopuolella. Siirretyt/roskakori lehdellä on tehtävät, joiden ajat, kentät tai joukkueet ovat muuttuneet. Nämä tehtävät eivät ole enää ajankohtaisia. Omat alalehdellä löytyvät omiksi joukkueiksesi merkittyjen joukkueitten ottelut. Tarkista, että kaikki ottelut löytyvät täältä. Joukkueesi on saattanut vaihtaa sarjaa kauden edetessä ja voi olla, että sinun tarvitsee uudestaan merkitä joukkue toisesta sarjasta. Laskuttamattomat alalehdellä on lueteltu tehtävät, joita et ole vielä kuitannut suoritetuiksi. Maksatuksessa alalehdellä löytyvät tehtävät, jotka olet kuitannut suoritetuiksi, mutta joiden palkkioita ei ole vielä maksettu. Maksetut alalehdellä näet palkkioitten maksuhistoriasi (brutto). 2.3 Kentät 2.4 Esteet Esteet alalehdellä voit käydä merkitsemässä esteelliseksi haluamiasi päiviä tai tiettyjä aikoja. Piirierotuomarit täyttävät esteet piirin kalenteriin. Liittoerotuomarit ensisijaisesti liiton kalenteriin, josta sama este kopioituu piirin esteisiin. Mikäli heillä este koskee ainoastaan liiton pelejä voivat he vapauttaa piiriesteen. Päivä merkitään esteelliseksi klikkaamalla päivää, joka muuttuu tällöin mustaksi. Osapäiväeste asetetaan painamalla päivää pitkään, jolloin avautuu tuntilista. Merkitse osapäiväesteessä kaikki tunnit, joiden aikana peliä ei voi olla. Eli jos merkitse esteelliseksi 8-14, niin ottelu voi alkaa 14:00, varaa siis aikaa ottelupaikalle menemiseen ja valmistautumiseen. Listalla näytetään sinisellä reunuksella ne päivät, jolloin sinulle on merkitty jo tehtävä. Arkisin ottelut alkavat aikaisintaan klo 17:00, joten päivätunteja ei tarvitse arkipäivinä merkitä esteelliseksi. Vihreällä reunuksella on taas ne päivät, jolloin omalle joukkueellesi (pelaat/valmennat) on merkitty peli (katso 2.6 Joukkueet). Tehtäväasettelussa otetaan huomioon ilmoittamasi esteet. Asettelun julkaisun jälkeen ilmoitettu este ei poista tehtävää sinulta, vaan sinun pitää siirtää se toiselle tuomarille itse. Esteitä kannattaa käydä päivittämässä säännöllisesti, koska asetteluja tehdään myös asettelujakson aikana mm. siirrettyihin otteluihin. Huom! esteiden asettaminen suljetaan asettelujen laatimisen ajaksi.

2.5 Luokitukset Luokitukset alalehdeltä näe sarjat, joihin sinut on luokiteltu. Luokittelu kullekin kaudelle tehdään kurssien suorittamisen jälkeen. Asetellaan ruksi kertoo, että sinulle voidaan automaattisesti nimetä ko. luokituksen tehtäviä. ET ruksi kertoo, että voit ostaa ko. luokituksen tehtäviä.

2.6 Joukkueet Joukkueet alalehdellä voit merkitä Oma sarakkeeseen joukkueet, joissa pelaat/valmennat. Näiden joukkueiden ottelupäivät tulevat automaattisesti sinulle esteellisiksi. Lisäksi voit merkitä Ei sarakkeeseen joukkueet, joiden otteluita et voi viheltää (esim. saman sarjan

joukkueet, joissa on oma joukkueesi tai oman seurasi joukkueet). Nämä esteet koskevat ainoastaan sarjapelejä, ei harjoitus- tai turnauspelejä. Mikäli ottelu siirtyy toiselle päivälle asettelujen julkaisun jälkeen, olet vastuussa nimetystä tehtävästä joukkueesi omasta pelistä huolimatta. Kaakkois-Suomen sarjat löytyvät sivun alaosasta. HUOM! Kaikki joukkueet eivät vielä näy järjestelmässä. Mikäli joukkuettasi ei tältä listalta löydy on sinun laitettava pelipäiväsi esteelliseksi normaalisti estejärjestelmän kautta.

2.7 Muut Muut alalehdellä näet ryhmät, joihin sinut on merkattu, mahdolliset velkatapahtumat ja listan palkkalaskelmista. Näiden käyttö on piirikohtaista, joten täällä ei välttämättä ole mitään.

3 Pöytäkirjan hyväksyntä Valitse ottelut

Valitse käsiteltävä ottelu ottelunumerosta

Valitse pöytäkirja

2. Tarkista että pöytäkirja on täytetty oikein (maalit, varoitukset, vaihdot, mahdolliset ottelupaikalla tehdyt kokoonpanomuutokset...) 1. Kikkaa tuomarin kuittaus

Kirjoita oma Tason salasanasi ja klikkaa tallenna

Tältä tallennuksen jälkeen avautuvalta sivulta voi vielä tarkistaa että kaikki on kirjattu oikein, mutta pöytäkirjaa pääsee muokkaamaan vain piiritoimistosta käsin.

4 Asettelut Asettelut tullaan n. kuukauden jaksoissa: jakso pvm julkaisu esteet viimeistään 1. jakso 7.4. - 30.4. vko 14-15 22.3. 2. jakso 1.5. - 31.5. vko 17 12.4. 3. jakso 1.6. - 5.7. vko 21 10.5. 4. jakso 6.7. - 31.7. vko 26-30 14.6. 5. jakso 1.8. - 31.8. vko 30 12.7. 6. jakso 1.9. - 30.9. vko 34 9.8. 7. jakso 1.10. - 31.10. vko 38 13.9. 8. jakso 1.11. - 30.11. vko 43 18.10. 9. jakso 1.12. - 31.12. vko 57 15.11. (vahvistetaan erotuomarivaliokunnan kokouksessa 19.3.) Tuomari on velvollinen pitämään esteellisyytensä ajan tasalla Esteellisyydet voi tehdä vaikka koko vuodelle kerralla, ja niitä voi päivittää koko ajan. Ainoastaan asettelujen laadinnan ajaksi eli käytännössä n. viikko esteiden viimeisestä täyttöpäivästä ei esteiden päivitys ole mahdollista. Asettelut julkaistaan estepäivää seuraavalla viikolla Tasossa. Jaksoilla 1 ja 4 asettelut julkaistaan juoksevasti ilmoitettujen viikkojen aikana koska otteluohjelmat päivittyvät vielä ko. jaksojen alussa. 5 Tuki Ota ensisijaisesti yhteyttä piirin kilpailupäällikköön.