CWT Room Select Mobile powered by Hotelzon. käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CWT Room Select Mobile powered by Hotelzon. käyttöohje"

Transkriptio

1 CWT Room Select Mobile powered by Hotelzon käyttöohje 1 CWT ROOM SELECT MOBILEN ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Asennus puhelimeen Asennus useaan laitteeseen Matkapuhelimen sarjanumero (IMEI-koodi) Sarjanumeron lisääminen käyttäjätietoihin VARAAMINEN Hotellihaku GPS-haku Pikahaku Laajennettu haku Hotellitiedot Varaustiedot Omat varaukset Varauksen peruutus ONGELMATILANTEITA GPS haku ei löydä hotelleja Pika tai Laajennettu haku ei löydä hotellia Edullisin huone ei ole varattavissa (10)

2 1 CWT ROOM SELECT MOBILEN ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO 1.1 Asennus puhelimeen 1. Avaa puhelimen verkkoselain 2. Siirry osoitteeseen 3. Valitse puhelimen käyttöjärjestelmään sopiva lataustiedosto 4. Klikkaa asennuspakettia tai hae aplikaatio puhelimesi sovelluskaupasta 5. Suorita asennus puhelimen ohjeiden mukaisesti. Huomautus: Sovelluksen voi asentaa muistikortille 1.2 Asennus useaan laitteeseen 1. Asennuksessa käytetään PC-tietokoneen verkkoselainta. 2. Tallenna asennuspaketti osoitteesta tietokoneelle. 3. Asenna ohjelmisto laitteisiin muodostamalla yhteys PC Suiten avulla tai lähettämällä asennustiedosto tietokoneeseen Bluetooth- tai infrapunayhteyden avulla. Noudata laitteen antamia asennusohjeita 1.3 Matkapuhelimen sarjanumero (IMEI-koodi) CWT Room Select Mobile liitettään online profiiliin lisäämällä matkapuhelimen sarjanumero käyttäjätietoihin. Sarjanumeron tarkistaminen: 1. Näppäile puhelimeen *#06# tai 2. Irrota puhelimen akku ja tarkista IMEI-koodi puhelimesta tai 3. Tarkista numero puhelimen myyntipakkauksesta. 2 (10)

3 1.4 Sarjanumeron lisääminen käyttäjätietoihin 1. Kirjaudu tunnuksillasi CWT Room Select -varausjärjestelmään 2. Valitse Profiilit Käyttäjätiedot Muokkaa omaa profiilia, matkahallinnasta vastaava henkilö avaa käyttäjän käyttäjätietonäkymän 3. Valitse Mobiiiliasetukset ja lisää sarjanumero ja tallenna Tunnistat sovelluksen puhelimestasi alla olevan ikonista. 3 (10)

4 2 VARAAMINEN 2.1 Hotellihaku Kun avaat sovelluksen saat esille aloitussivun joka sisältää seuraavat toiminnot: GPS haku sijaintiisi perustuva hotellihaku Pikahaku maa- ja kaupunkitietoihin perustuva haku Laajennettu haku laajennettu haku Omat varaukset varausten tarkastelu ja peruutus Download new version valinta on aktiivinen silloin kun uusi versio on päivitettävissä. 2.2 GPS-haku Haku etsii vapaita huoneita sijaintisi mukaan aina seuraavastä yöstä alkaen ja varaus on mahdollista tehdä enintään kolmeksi vuorokaudeksi. Haku voidaan tehdä puhelimessa olevan GPS toiminnallisuuden avulla tai Blootooth yhteydellä toimivalla ulkopuolisella GPS laitteella. 4 (10)

5 Hakukentissä olevan tiedon muuttaminen tapahtuu suoraa selausnäppäimellä tai Valinnat > Vaihda. GPS sijainti: Näyttää päivämäärän ja ajan milloin sijainti on viimeksi päivitetty. Voit päivittää sijaintisi valitsemalla Valinnat > Päivitä GPS sijainti. Säde: Voit valita etäisyyden jonka mukaan hotelleja etsitään. Etäisyys voi olla 0.2, 0.5, 1, 5, 10, 50 tai 200. Yksikkö: Etäisyyden yksikköksi voidaan valita kilometrit tai mailit. Kesto: Mahdollisuus valita 1-3 yötä Henkilö lkm.: Kuinka monta henkilöä samassa huoneessa, maksimimäärä 4. Vain ne hotellit tulevat tarjolle joissa löytyy huoneita pyydetylle henkilömäärälle. Minimiluokitus: Voit valita minimi tähtiluokituksen jonka mukaan hotelleja etsitään. Kun kaikki hakukriteerit on täytetty, voit käynnistää haun kohdasta Valinnat > Etsi. Hakutulos: Kymmenen lähinnä hakutulostasi vastaavaa hotellia on listattu etäisyyden mukaan, lähin ensimmäisenä. Voit tarkastella hotellin tietoja klikkaamalla hotellin nimeä. 2.3 Pikahaku Pikahaun avulla etsit helposti hotellia kohdetiedolla seuraavalle yölle tai myöhemmälle ajankohdalle. 5 (10)

6 Hakukentissä olevan tiedon muuttaminen tapahtuu suoraa selausnäppäimellä tai Valinnat > Vaihda. Maa: Kirjoita maan nimi tai valitse listalta Kaupunki: Kirjoita kaupungin nimi tai valitse listalta. Saapumispäivämäärä: Ilmoita saapumispäivä ja vuosi. Kesto: Ilmoita öiden lukumäärä, 1-7 Henkilö lkm.:kuinka monta henkilöä samassa huoneessa, 1-4. Minimiluokitus: Voit valita hotellin minimi tähtiluokituksen, 1-5 tähteä. Suositus: muuta Suomea koskevaan hakuun 1 tähti. Kun kaikki hakukriteerit on täytetty, voit käynnistää haun kohdasta Valinnat > Etsi. Hakutulos: Hakutulos listaa kymmen hotellia hintajärjestyksessä huomioiden yrityksesi sopimushinnat ja edullisemmat saatavilla olevat. Voit tarkastella hotellin tietoja klikkaamalla hotellin nimeä tai Valinnat > Avaa. Valitsemalla Tee Varaus etenet suoraan valitsemaan huonetyyppiä. 2.4 Laajennettu haku Laajennetun haun avulla voit etsiä hotellia maa- ja kaupunkitiedon lisäksi määrittelemällä hotellin nimen, osoitteen tai alueen. Hakukentissä olevan tiedon muuttaminen tapahtuu suoraa selausnäppäimellä tai Valinnat > Vaihda. Maa: Kirjoita maan nimi tai valitse listalta. Kaupunki: Kirjoita kaupungin nimi tai valitse listalta. Saapumispäivämäärä: Ilmoita saapumispäivä ja vuosi. Kesto: Ilmoita öiden lukumäärä, 1-7 Henkilö lkm.:kuinka monta henkilöä samassa huoneessa, 1-4. Minimiluokitus: Voit valita hotellin minimi tähtiluokituksen, 1-5 tähteä Suositus: muuta Suomea koskevaan hakuun yksi tähti 6 (10)

7 Hotellin nimi: Hotellin nimi tai osa nimestä, esim. Pa Palace, Park Hotels Hotellin osoite: Kadun nimi tai osa siitä Postinumero: Hotellin haku tietyltä alueelta postinumeron perusteella, esim. W1 (UK), 104- (Japan) Kun kaikki hakukriteerit on täytetty, voit käynnistää haun kohdasta Valinnat > Etsi. Hakutulos: Hakutulos listaa kymmen hotellia hintajärjestyksessä huomioiden yrityksesi sopimushinnat ja edullisemmat saatavilla olevat. Voit tarkastella hotellin tietoja klikkaamalla hotellin nimeä tai Valinnat > Avaa. Valitsemalla Tee Varaus etenet suoraan valitsemaan huonetyyppiä. 2.5 Hotellitiedot Hotellin tiedoissa ilmoitetaan seuraavat: Hotelli: Hotellin nimi Luokitus: Hotellin tähtiluokitus Valitse huonetyyppi: Hotellissa saatavilla olevat huonetyypit. Avaamalla listan saat esille kaikki huonetyypit, niiden kuvaukset ja hinnat. Kokonaishinta: Kokonaishinta majoitusajalle sisältäen aamiaisen ja verot mikäli hotelli on ne ilmoittanut. Hotellilaskuun saatetaan lisätä paikallisia veroja ja viranomaismaksuja jotka eivät sisälly hintaan. Osoite: Osoite avautuu näytölle täydellisenä klikkaamalla osoitetekstiä. Kuvaus: Hotellin tiedot ja kuvaus avautuu klikkaamalla tekstiä mikäli hotelli on ne ilmoittanut. Kun olet valinnut huonetyypin jatka kohtaan Valinnat > Tee varaus. 7 (10)

8 2.6 Varaustiedot Saat näytölle ensin yhteenvedon, josta voit tarkistaa varauksen tiedot. Kohdassa Peruutusehdot ilmoitetaan milloin varaus on mahdollista peruuttaa ilman kuluja. Kun olet tarkistanut tiedot, siirry kohtaan Valinnat > Jatka Matkustajan tiedot Kaikki matkustajatietokentät ovat pakollisia. Tiedot tallentuvat muistiin ensimmäisellä varauskerralla. Matkapuhelinnumero tulee antaa kansainvälisessä muodossa, esim , saadaksesi vahvistusviestin. Jatka kohdasta Valinnat > Jatka 8 (10)

9 Takaustiedot Huonevarauksen takaustietoihin tarvitaan luottokorttitiedot. Kaikki tiedot ovat pakollisia. Voit valita jonkun luottokorttityypistä: Master, Visa, Amex tai Diners Club. Huomaa, että tieto on vain takausta varten, maksutapa ilmoitetaan saavuttaessa hotelliin. Jatka Valinnat menun kautta Lähetä varaus. Kun varaus on suoritettu onnistuneesti loppuun, saat vahvistuksen sähköpostiisi ja tekstiviestinä jossa on varausnumero ja varauksen tiedot. 2.7 Omat varaukset Omat varaukset osiosta voit tarkastella tulevia varauksia ja peruuttaa niitä. Varauksen tiedot saa esille klikkaamaalla kyseistä varausta. 2.8 Varauksen peruutus Kun varaus on avattu ja varaustiedot ovat näkyvillä, mene kohtaan Valinnat Peruuta varaus. Saat aina onnistuneesta peruutuksesta vahvistuken sähköpostilla ja tekstiviestillä. Peruutettu varaus poistuu listalta. 3 ONGELMATILANTEITA 9 (10)

10 3.1 GPS haku ei löydä hotelleja Laajenna hakuetäisyyttä 200 kilometriin. Hotellit esitetään etäisyysjärjestyksessä, lähin on listalla ensimmäisenä. 3.2 Pika tai Laajennettu haku ei löydä hotellia Joku seuraavista voi olla syy ettei hotellia löydy: Kaikki hotellit ovat täynnä. Yritä uudelleen muuttamalla hakukriteerejä. Laajennetussa haussa voi olla tietoa väärässä muodossa, tarkista esim. hotellin nimen tai kadun oikeinkirjoitus Hotelli ei ole päivittänyt saatavuuttaan tai on sulkenut sen Hotelzonista. Hotelzon varausjärjestelmä ei jostain syystä saa vastausta saatavuuskyselyyn hotellilta. Yritä hetken kuluttua uudelleen. 3.3 Edullisin huone ei ole varattavissa Jossain tapauksissa edullisin huonehinta ei ole enää varattavissa huonehintanäytöllä. Hotelzon Mobile lähettää kyselyn edullisimmista hinnoista. Joskus hotelli ei kuitenkaan voi enää vahvistaa edullisin listalla näkyvää hintaa. Valitse seuraava hinta. 10 (10)

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit.

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit. Käyttöohje Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen CWT Portalin kautta... 3 2 Online-junavaraaminen...

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

Käyttöohje Online-junavaraukset CWT TX CARE Online Helpdesk Puhelin: +358 (0) Sähköposti:

Käyttöohje Online-junavaraukset CWT TX CARE Online Helpdesk Puhelin: +358 (0) Sähköposti: Käyttöohje CWT Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: tsc.fi@contactcwt.com Copyright 2007 2019 @CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen -portaalin kautta...3 2...4 2.1 Kotimaan liput...5

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

TRAVEL ONLINE. Käyttäjäopas

TRAVEL ONLINE. Käyttäjäopas TRAVEL ONLINE Käyttäjäopas SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 JÄRJESTELMÄ LYHYESTI... 3 1.2 MITEN PÄÄSEN ALKUUN... 3 2. TRAVEL ONLINE... 4 2.1 TRAVEL ONLINE KOTISIVU... 4 2.2 MITEN TEEN VARAUKSEN... 5 2.3 MITEN

Lisätiedot

T&M Autori Versio Series 60 -puhelimiin

T&M Autori Versio Series 60 -puhelimiin T&M Autori Versio 5.0.0 Series 60 -puhelimiin Asennusohje 19. huhtikuuta 2010 TIETOMEKKA T&M Autori asennusohje - 2 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 2 1. YLEISTÄ 3 2. UUDEN MUISTIKORTIN ASENNUS 3 3. T&M

Lisätiedot

Garmin Astro ohjelmistopäivitys

Garmin Astro ohjelmistopäivitys Garmin Astro ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin. Ohjelmistopäivityksellä voit saada laitteeseesi uusia ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Varausjärjestelmän käyttöopas

Varausjärjestelmän käyttöopas Varausjärjestelmän käyttöopas 2 1. Tunnukset ja kirjautuminen Rekisteröityminen käyttäjäksi Varausjärjestelmä löytyy Messuperhosen kotisivulta osoitteesta http://www.messuperhonen.fi/ajanvaraus/ Käyttäjäksi

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN OHJEET EAZYBREAK-MOBIILISOVELLUKSET

TYÖNTEKIJÄN OHJEET EAZYBREAK-MOBIILISOVELLUKSET Sisällysluettelo. Ennen maksamista hyvä tietää 2. Maksaminen sovelluksella 2. ios ja Android 2.2 Windows 3. Käyttäjätuki 3. Työnantajasi oma tuki 3.2 Käyttäjätilisi ohjeet 3.3 Eazybreak-käyttäjätuki Tutustu

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

Käyttöohje e-travel Single View

Käyttöohje e-travel Single View e-travel Single View Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Mikä on Single View... 3 2 e-travel kirjautuminen... 3 3

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

Käyttöohje e-travel Single View

Käyttöohje e-travel Single View e-travel Single View Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Mikä on Single View... 3 2 e-travel kirjautuminen... 3 3

Lisätiedot

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 3.3.2017 Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 1 Aiheet 1. Yleistä 2. Avaa sivu ja kirjaudu sisään 3. Luo itsellesi omat tunnukset 4. Kirjaudu omilla tunnuksillasi 5. Rekisteröi uusi asiakas 6. Katso

Lisätiedot

Expedia Collect -varausten hallinta

Expedia Collect -varausten hallinta Yhteistyön tekeminen Expedian kanssa Expedia Collect -varausten hallinta Expedia Virtual Card Sisältö Expedia Collect -varausprosessi 3 Expedia Virtual Card 4 Muutokset varauksiin 6 Tuki 7 2 Expedia Collect

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta Windows 7 Enterprise Windows XP Pro Microsoft Virtual PC Windows XP Pro * * Tietokone, jossa on jo asennettuna Windows XP Pro Tomi Stolpe Turun AKK 5.11.2009

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Expedia Traveler Preference. Tervetuloa Expedian kumppaniksi

Expedia Traveler Preference. Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Kiitos, että olet liittynyt Expedia -perheeseen, joka muodostaa ensiluokkaisista matkailupalvelujen tarjoajista koostuvan kansainvälisen

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

24.3.2005 Versio 1.0. BLUETOOTH DONGLE, GS-301 GPS JA NAVICORE PERSONAL Asennusohje Windows 2000/XP ja Nokia Series 60 älypuhelimille

24.3.2005 Versio 1.0. BLUETOOTH DONGLE, GS-301 GPS JA NAVICORE PERSONAL Asennusohje Windows 2000/XP ja Nokia Series 60 älypuhelimille BLUETOOTH DONGLE, GS-301 GPS JA NAVICORE PERSONAL Asennusohje Windows 2000/XP ja Nokia Series 60 älypuhelimille 1 SISÄLLYLUETTELO 24.3.2005 1. Asennus...3 1.1 Bluetooth Dongle...3 1.2 Bluetooth GPS...3

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

ACUTE. Kalenteri Käyttöohje

ACUTE. Kalenteri Käyttöohje ACUTE Kalenteri Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kalenterin asetukset... 1 3 Yksikön asetukset... 2 3.1 Ajantyypit... 2 3.1.1 Ajantyypin lisääminen... 3 3.2 Yksikön aikataulun poikkeus...

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Päivitetty 18.11.2011 1(8) Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen)

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Tässä käyttöoppaassa annetaan käyttöohjeet Omat tietoni -osiota varten, joka on portaali, joka tarjoaa Ashlandin työntekijöille keskitetyn paikan käyttää ja hallita

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje

Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje Yleistä: Pelaaja sitoutuu harjoittelemaan omassa ryhmässään. Grani Tennis ei korvaa pelaajan omista syistä johtuvia poissaoloja. Mahdollisuuksien mukaan

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 09/2014 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje /

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje / ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto Ohje / 9.10.2015 2 (10) Sisältö 1. ArcGIS Pro:n lataaminen, asennuspaketin purkaminen ja asentaminen... 3 ArcGIS Pro:n lataaminen My Esri -palvelusta... 3 Asennuspaketin

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille Lisätiedot ja neuvonta: p. 040 845 0430, linda.lindroos@aivoliitto.fi Tästä osoitteesta löydät lisää ohjeita Sense rekisterin käyttöön: https://senseohjeisto.avoine.fi/

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Internetajanvaraus Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Kuinka Opus Internet ajanvaraus toimii? OpusOnlineClient Opus Online Client on ohjelmisto, joka huolehtii

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Expedia Collect. Tervetuloa Expedian kumppaniksi

Expedia Collect. Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Kiitos, että olet liittynyt Expedia -perheeseen, joka muodostaa ensiluokkaisista matkailupalvelujen tarjoajista koostuvan kansainvälisen

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Toimipisteen ylläpitäjän ohje Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Toimipisteen ylläpitäjän ohje Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Toimipisteen ylläpitäjän ohje 13.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Organisaatiot... 3 2.1 Käyttäjien

Lisätiedot

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin, varsinkin ennen karttapäivityksen tekemistä ja laitteen rekisteröintiä. Ohjelmistopäivityksellä voit

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Uusien merkkien tilausohje. Korvausmerkkien tilausohje. Tilapäismerkkien tilausohje. Tilapäismerkin käyttöönotto

Uusien merkkien tilausohje. Korvausmerkkien tilausohje. Tilapäismerkkien tilausohje. Tilapäismerkin käyttöönotto Uusien merkkien tilausohje Korvausmerkkien tilausohje Tilapäismerkkien tilausohje Tilapäismerkin käyttöönotto Lähetetyn / lähettämättömän tilapäismerkin käyttöönoton poistaminen Lähetetyn tilapäismerkin

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT...

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... 4 KIRJAUTUMINEN 1. Kirjoita Internet-selaimen osoiteriville

Lisätiedot

Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto

Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto 1/7 Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto Käyttöönotto lyhyesti: 1. Lataa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. 2. Kun sovellus on ladattu, aloita tunnuslukusovelluksen käyttöönotto

Lisätiedot

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID Matkustajatietokanta perustuu asiakkaan ja Matkatoimisto SMT:n väliseen asiakasnumero- ja laskutushierarkiaan (yhteisöhierarkia). Matkustajatiedot (profiilit) hallinnoidaan Online -palvelussa, johon kirjaudutaan

Lisätiedot

HitCall Softphone käyttöönotto

HitCall Softphone käyttöönotto Softphone 1 Softphone käyttöönotto Softphone on pilottivaiheessa oleva soittojärjestelmän laajennus. Palvelu mahdollistaa puhelut ulkomailta Suomeen kotimaisin puheluhinnoin. Pilottivaihe, asennus 1) Tarvitset

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Ohjelmaversio 1.0 Dokumenttiversio 1.0 2 Ohjelman lataaminen Voit ladata henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman asennuspaketin EduSetup.exe sivustolta valitsemalla

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje 1. Sisältö Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 3 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 7 Hoitoajat tee hoitoaikavaraus 10 Hoitoajat Hoitoaikavarausten muokkaaminen,

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (8) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 1 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 2 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Omaverkkokaupassa ja voit tehdä lähes kaikki

Lisätiedot