Valvontajärjestemä FICO-2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valvontajärjestemä FICO-2"

Transkriptio

1 Valvontajärjestelmä FICO-2 Valvontajärjestemä FICO-2 Valvontajärjestelmä FICO-2 on tarkoitettu moottoroitujen palopeltien valvontaan ja testaukseen. Järjestelmä voi ohjata yhtä tai kahta palopeltiä sekä yhtä tai kahta savunilmaisinta. Järjestelmä voi lisäksi huolehtia ulkoisesta palohälytyksestä ja mm. lähettää lukitussignaalin ilmanvaihdolle. Ohjausyksikössä on palo- ja huoltohälytys sekä tulot ulkoiselle palohälytykselle ja ulkoiselle lukitukselle. Tuote on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Kaikki relelähdöt ovat potentiaalivapaita koskettimia, jotka on näytetty jännitteettöminä. Ohjausyksikköön FICO-2 voidaan yhdistää tavallisimmin esiintyviä savunilmaisimia. FICO-2 on tarkoitettu vähän palopeltejä käsittäviin laitteistoihin, joille kuitenkin asetetaan korkeat turvallisuusvaatimukset. Jos laitteistossa on useampia palopeltejä tai järjestelmää on tarkoitus laajentaa, ks. ohjausyksikkö FICO-128. Tuotetiedot Ohjausyksikkö FCMA-2 Automaattinen toimintatesti Manuaalinen toimintatesti Pellin ajastettu liikuttelu Palohälytys, kun ilmaisin on lauennut Huoltohälytys pellin tai ilmaisimen virheen yhteydessä Relekosketin ilmanvaihdon/puhaltimen lukitusta varten Voidaan liittää enintään kaksi peltiä (24 AC) Voidaan liittää enintään kaksi savunilmaisinta Tuotemerkintäesimerkki Ohjausyksikkö FCMA-2 Fläkt Woods FIFLO FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

2 Valvontajärjestelmä FICO-2 Tekniset tiedot, mitat ja painot, tuotemerkintä Mitat ja paino Asennusesimerkki Ohjausyksikkö FCMA-2 FCMA-2 Toimilaite L = 180 mm K = 130 mm S = 65 mm Paino: 0,85 kg Tekniset tiedot Toimilaite Syöttö Syöttöjännite AC 230 V Taajuus 50 Hz Virrankulutus 50 ma Maks. tehonotto 630 ma (16VA) hetkellisesti 20VA Lähdöt Palo- ja huoltohälytysrele AC 24 V, 2A Lukitusrele AC 24 V, 2A resistiivinen kuorma Sähköliitäntä Liitäntäjohto Kuparijohto 1,5 mm 2, MMJ 3x1,5 S Sallittu johdon pituus Maks. 100 m kun johto on 1,5 mm 2 Suojausluokka Kotelointiluokka IP 54 Normit ja standardit Pienjännitedirektiivi (LVD, SFS-EN : Low Voltage Directive) SFS-EN /A11: SFS-EN /C1: Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) SFS-EN :2001 Päästöt SFS-EN luokka B Häiriöiden sieto EN :1996 A1:1998 A2:2003 SFS-EN , -3, -4, -5, -6, -11 Standardointi Täyttää CE-merkinnän vaatimukset Ohjeet Tarkemmat asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet toimitetaan jokaisen tuotteen mukana. Ohjeet ovat saatavina myös internetissä osoitteessa Tuotemerkintä Ohjausyksikkö Lisävarusteet Ks. erillinen esite FCMA-2 Fläkt Woods FIFLO FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

3 Valvontajärjestelmä FICO-128 Valvontajärjestelmä FICO-128 on tarkoitettu moottoroitujen palopeltien valvontaan ja testaukseen. Järjestelmän muodostavat ohjausyksikkö FCLA pääyksikkönä sekä kommunikointiyksikkö FCBA. FCBA voi ohjata kahta palopeltiä ja se asennetaan palopeltien läheisyyteen. FCLA asennetaan sopivaan paikkaan ja se voi ohjata 128 peltiä yksittäisellä tilan ilmaisulla. Palopellit voidaan jakaa ryhmiin, joissa kussakin on ilmanvaihdon lukitus. Ryhmiä voi olla maks. 10. Ohjausyksikössä on kaksi sisäistä releyksikköä yllä mainittua toimintaa varten. Mikäli tarvitaan useampia ryhmiä, enintään kahdeksan ylimääräistä, tarvitaan releen sisältävä releyksikkö FCFA. Tämä voidaan asentaa vapaavalintaiseen paikkaan ohjaussilmukassa. Ohjausyksikössä on palo- ja huoltohälytys sekä tulot ulkoiselle palohälytykselle. Tuote on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Kaikki relelähdöt on näytetty jännitteettöminä (potentiaalivapaat koskettimet). Ohjausyksikköön FICO-128 voidaan yhdistää tavallisimmin esiintyviä savunilmaisimia. Ne on näytetty erillisinä. Automaattisen toimintatestin aikaväli on säädettävissä. Manuaalinen toimintatesti voidaan suorittaa ohjausyksiköltä usealla tavalla: koko laitteisto, ryhmittäin tai yksittäinen kommunikointiyksikkö. Lisäksi manuaalinen toimintatesti voidaan tehdä kommunikointiyksikössä olevalla painikkeella. Toimintatesti voidaan asetella myös automaattisesti ohjelmoimalla ohjausyksikön ajastin, jolloin kaikki pellit testataan samanaikaisesti. Ohjausjärjestelmän FICO-128 lähtökohtana on ollut helppokäyttöisyys ja moduuliajattelu. Järjestelmään voidaan helposti lisätä kommunikointyksiköitä tarpeen vaatiessa. Järjestelmän hallinta ja käyttäminen on helppoa näytön valikkorakenteen ansiosta. Sen lisäksi tavallisimmille toiminnoille on pikavalintapainikkeet. Paneelissa on myös LED-merkkivalot, joiden avulla laitteiston tila selviää nopeasti. Keskitetty ohjaus ja valvonta on mahdollista sisäänrakennetun Modbus-tiedonsiirron avulla. Enintään kaksi peltiä sisältävät laitteistot, ks. valvontajärjestelmä FICO-2. Tuotetiedot Automaattinen ajastettu toimintatesti Manuaalinen toimintatesti Palo- ja huoltohälytys Ilmanvaihdon/puhaltimen lukituksen relekoskettimet maks. 10 ryhmää Voidaan liittää enintään 128 peltiä (24 V AC) Ulkoisen palohälytyksen tulo Ulkoisen lukituksen tulo (Interlock) Sisäänrakennettu tiedonsiirto (Modbus) Selkeä näyttö Huoltotila Sisäänrakennettu muuntaja, liitäntä 230 V Tarkoitettu 1 2 palopellille Pellin toimilaitteen liitäntä sekä ruuvilla että pikaliittimellä sisältää seuraavat toiminnot - Manuaalinen toimintatesti painikkeen avulla - Pellin tilan osoittavat LED-merkkivalot - Savunilmaisimen tila - Virheiden näyttö vianhaun helpottamiseksi Tuotemerkintäesimerkki 12 pellin valvontaan 1 kpl 6 kpl Fläkt Woods FIFLO FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

4 Ominaisuudet, toiminnot yhdessä kommunikointiyksikön kanssa voi ohjata enintään 128 peltiä. Jokaiseen kommunikointiyksikköön voidaan kytkeä kaksi peltiä ja kaksi savunilmaisinta. Suunnittelun helppous Kaikki tärkeät toiminnot sisältävä ohjausyksikkö, joka takaa tuvallisen asennuksen. Järjestelmässä on kaksi tiedonsiirtosilmukkaa, joihin kommunikointiyksiköt kytketään sarjaan tiedonsiirtokaapelilla esim. NOMAK 2x2x0,5+0,5. Johdon enimmäispituus on 1100 m jokaisessa silmukassa. Näin uusien kommunikointiyksiköiden kytkeminen olemassa olevaan järjestelmään on helppoa. Ohjausyksikköön ja kommunikointiyksiköihin syötettävä jännite on 230 VAC. Enintään kahdelle pellille syötetään jännitettä 24 VAC kommunikointiyksikön kautta. ön voidaan liittää enintään kaksi savunilmaisinta. Laitteisto voidaan jakaa 10 ryhmään, jotka ohjaavat puhaltimen lukitusta erillisinä. Käytön helppous Ohjausyksikön paneelissa on näyttö, LED-merkkivalot sekä ohjaus-/pikavalintapainikkeet. Kaikkiin toimintoihin, asetuksiin ja lukemiin pääsee valikkojärjestelmän kautta. Käytön helpottamiseksi joihinkin toimintoihin pääsee myös pikavalintapainikkeilla. Tilan selvittämiseksi nopeasti paneelissa ovat lisäksi LED-merkkivalot. Asetukset on suojattu kolmella kirjautumista vaativalla tasolla. Huoneen tilan lukeminen kommunikointiyksikön kautta helpottaa valvontaa entisestään. Pellin toimintatestaus Toimintatesti voidaan suorittaa ajastetuin aikavälein automaattisesti koko laitteistolle samalla kertaa. Manuaalinen toimintatesti voidaan suorittaa sekä ohjausyksiköltä että kommunikointiyksiköltä. Ohjausyksiköltä voidaan valita kohteeksi koko laitteisto, ryhmä tai yksittäinen kommunikointiyksikkö. Rakennusautomaatiojärjestelmä Ohjausyksikkö FCLA voidaan kytkeä rakennusautomaatiojärjestelmään Modbus-väylän kautta. Näin on mahdollista valvoa FICOn toimintoja, esim. pellin tilaa, savunilmaisinten tilaa, palo- ja huoltohälytyksiä. Myös hälytysten nollaus ja halutun ajankohdan asettaminen peltien toimintatestaukselle on mahdollista. Ulkoiset tulot ja lähdöt Palohälytyksen lähtö Huoltohälytyksen lähtö Ulkoisen palohälytyksen tulo Ulkoisen lukituksen (Interlock) tulo, mahdollistaa pellin sulkemisen ilman hälytystä Sisäänrakennettu tiedonsiirto Modbus-väylän avulla vakiona Fläkt Woods FIFLO FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

5 Ominaisuudet, toiminnot Asennusesimerkki TL-T23 TL-F24 SI-F21 TL-T11 TL-F12 SI-F11 TL = Toimilaite SI = TL-F12 SI-F11 Huoltotila Yksittäiset kommunikointiyksiköt voidaan asettaa huoltotilaan helpottamaan tilojen tai ilmanvaihdon kunnostusta tai laajentamista. Tällöin kommunikointiyksikkö ei ole aktivoitu. Asetetun ajan kuluttua kommunikointiyksikkö palaa automaattisesti takaisin aktivoituun tilaan. TL-T11 TL-F24 SI-F21 Puhaltimen lukituksen rele Vakiotoimituksessa on kaksi sisäänrakennettua relettä kahden ilmanvaihtolaitteistoryhmän ohjaamiseksi. Tarvittaessa järjestelmää voidaan laajentaa käsittelemään jopa 10 ryhmää. Siihen tarvitaan releyksikkö FCFA-1, joka voidaan kytkeä tiedonsiirtosilmukkaan mihin tahansa järjestelmässä. TL-T23 Releyksikkö FCFA-1 (lukitusryhmiä 3-10 kpl) Fläkt Woods FIFLO FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

6 Tekniset tiedot, mitat ja painot, tuotemerkintä Mitat ja paino Tekniset tiedot Syöttö Syöttöjännite AC 230 V ESC INFO Taajuus 50/60 Hz Tehonkulutus EDIT ENTER ALARM RESET ohjausyksikkö kommunikointiyksikkö releyksikkö FCFA-1 Akku Litium Lähdöt Summahälytysrele <10W <5W maks. 25W <5W CR2032 AC 24 V, 3A Lukitusrele L x K x S = 215 x 190 x 100 mm Paino: 1,27 kg Kommunikointikeskus FCFA-1 Väyläliityntä Yksikköjen välinen kytkentä Sähköliitäntä Liitäntäjohto Tiedonsiirtokaapeli AC 230 V, 3A AC 230 V, 3 A Kytkettävä sarjaan Kuparijohto 1,5 mm 2, MMJ 3x1,5 S NOMAK 2x2x0,5+0,5 Sallittu johtojen pituus 1100 m Suojausluokka Kotelointiluokka IP 54 Normit ja standardit CE-merkintä Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) 89/336/ETY Häiriöiden sieto EN Päästöt SFS-EN :2007 L x K x S = 180 x 130 x 60 mm Paino: 0,93 kg Pienjännitedirektiivi (LVD) Ohjeet 73/23/ETY SFS-EN (LVD) Releyksikkö FCFA-1 Tarkemmat asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet toimitetaan jokaisen tuotteen mukana. Ohjeet ovat saatavina myös internetissä osoitteessa Internetistä löytyvät myös mallikaaviot suunnittelutyön apuvälineiksi. Tuotemerkintä Ohjausyksikkö Releyksikkö FCFA-1 L x K x S = 130 x 130 x 60 mm Paino: 0,43 kg Lisävarusteet Ks. erillinen esite Fläkt Woods FIFLO FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

VANHENTUNUT. Ohjaus- ja valvontajärjestelmä FCM ja FICO. Tuotetiedot Toimilaite. Ohjausyksikkö FCU. Ohjausyksikkö FCM. Kommunikointikeskus FCJ

VANHENTUNUT. Ohjaus- ja valvontajärjestelmä FCM ja FICO. Tuotetiedot Toimilaite. Ohjausyksikkö FCU. Ohjausyksikkö FCM. Kommunikointikeskus FCJ Ohjaus- ja valvontajärjestelmä FCM ja FICO Fläkt Woodsin ohjaus- ja valvontajärjestelmät on tarkoitettu käytettäväksi palon- ja savunrajoittimien tai savunpoistopeltien sekä niihin kytkettyjen savunja

Lisätiedot

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE Palopelti ETCE Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S vaatimukset.

Lisätiedot

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE Palopelti ETCE Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S vaatimukset.

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT

Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT 2 Palopelti ETPR Palopelti ETPR on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CE-merkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETPR täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S

Lisätiedot

G Kytkentäohje yksittäinen tilan ilmaisu. 1.1 Yleistä. 1.6 Ilmanvaihto. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt. 1.7 Kommunikointikeskuksen kytkentä

G Kytkentäohje yksittäinen tilan ilmaisu. 1.1 Yleistä. 1.6 Ilmanvaihto. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt. 1.7 Kommunikointikeskuksen kytkentä 99. Fi Asennusohje Valvontajärjestelmä O Kytkentäohje yksittäinen tilan ilmaisu. Yleistä Ohjausyksikkö O.00- ja kommunikointikeskus O.- sisältävät elektronisia komponentteja, jotka saattavat vaurioitua

Lisätiedot

Palopelti ETPS-E. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki:

Palopelti ETPS-E. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki: Palopelti ETPS-E ETPS-E on CE-merkitty perustuen tuotestandardiin EN 650:2010 ja EN 1366-2 mukaisesti testattu, moottorilla varustettu palopelti, joka täyttää paloluokan E 60 / E 120. Pelti asennetaan

Lisätiedot

Palopelti ETPR. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETPR

Palopelti ETPR. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETPR on testattu testistandardin EN166-2 mukaan ja CE-merkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETPR täyttää paloluokan EI S / EI 90 S vaatimukset. Palopellin vaippa täyttää myös tiiviysluokan C vaatimukset

Lisätiedot

G Kytkentäohje yksittäinen tilan ilmaisu. 1.1 Yleistä. 1.6 Ilmanvaihto. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt. 1.7 Kommunikointikeskuksen kytkentä

G Kytkentäohje yksittäinen tilan ilmaisu. 1.1 Yleistä. 1.6 Ilmanvaihto. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt. 1.7 Kommunikointikeskuksen kytkentä 99. Fi Asennusohje Valvontajärjestelmä O Kytkentäohje yksittäinen tilan ilmaisu. Yleistä Ohjausyksikkö O.00- ja kommunikointikeskus O.- sisältävät elektronisia komponentteja, jotka saattavat vaurioitua

Lisätiedot

Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki

Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki Useaa palo-osastoa palveleva savunhallintapelti Savunhallintapeltiä käytetään useaa palo-osastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku- tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää eurooppalaiset vaatimukset

Lisätiedot

CR60/CR2/CR120/CR60-1S

CR60/CR2/CR120/CR60-1S sennus 2019091 Varastointi ja käsittely Tuote on turvatuote ja sitä pitää käsitellä ja säilyttää huolella. Vältä: Voimakkaita iskuja. Kosketusta veden kanssa. Kotelon muodonmuutoksia. Suosittelemme: Pura

Lisätiedot

Palopelti ETCE ja ETCS TEKNINEN ESITE

Palopelti ETCE ja ETCS TEKNINEN ESITE Palopelti ETCE ja ETCS TEKNINEN ESITE 2 Palopelti ETCE ja ETCS Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN13662 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan

Lisätiedot

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen Palopellit yleisesti ja uusi ETPR-palopelti FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION 21.3.2017 / Raimo Perttunen Paloturvaa ilmanvaihdon keinoin Paloluokka E estää savun leviämisen E luokiteltu palopelti (palonrajoitin)

Lisätiedot

Lyhyesti Paloluokka E60 (ve i<->o) S Koot Ø100-630 mm 24V tai 230V turvatoimilaite asennettuna Asennetaan kanavaan

Lyhyesti Paloluokka E60 (ve i<->o) S Koot Ø100-630 mm 24V tai 230V turvatoimilaite asennettuna Asennetaan kanavaan Paloluokka E60 Paloluokka EI60 RABC täyttää paloluokka EI60 vaatimukset kun ilmanvaihtokanava eristetään määräysten mukaisesti. Katso asennusohjeet sivulla. Lyhyesti Paloluokka E60 (ve io) S Koot Ø00-60

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

TRITON. Ohjauslaitteisto palosuojeluun OHJAUSJÄRJESTELMÄ TRITON SUSA OHJAUSJÄRJESTELMÄ TRITON KSUA JÄRJESTELMÄKOMPONENTIT TRITON KSUE TRITON KSUB

TRITON. Ohjauslaitteisto palosuojeluun OHJAUSJÄRJESTELMÄ TRITON SUSA OHJAUSJÄRJESTELMÄ TRITON KSUA JÄRJESTELMÄKOMPONENTIT TRITON KSUE TRITON KSUB Ohjauslaitteisto palosuojeluun TRITON KSUE TRITON KSUB TRITON KSUA TRITON KSUC TRITON SUSA Kytkentärasia TRITON KBOX Savutunnistin TRITON KD Savutunnistin TRITON RD OHJAUSJÄRJESTELMÄ TRITON KSUA Pystyy

Lisätiedot

HSM Halton SAFE Valvonta ja ohjauskeskus

HSM Halton SAFE Valvonta ja ohjauskeskus HSM Halton SAFE Valvonta ja ohjauskeskus Version: 19.10.2011 HSM toimii yhdessä toimilaitteella (käyttöjännite 24 V) varustettujen Haltonin palonrajoittimien kanssa Palonrajoittimien sulkutoiminta tulipalotilanteessa

Lisätiedot

Palopelti ETPS-E TEKNISET TIEDOT

Palopelti ETPS-E TEKNISET TIEDOT Palopelti ETPS-E TEKNISET TIEDOT 2 Palopelti ETPS-E ETPS-E on CE-merkitty perustuen tuotestandardiin EN 15650:2010 ja EN 1366-2 mukaisesti testattu, moottorilla varustettu palopelti, joka täyttää paloluokan

Lisätiedot

POISTUNUT TUOTE. Palopellit ETPR-EI ja ETPR-120-EI. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki

POISTUNUT TUOTE. Palopellit ETPR-EI ja ETPR-120-EI. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki Palopellit ETPR-EI ja ETPR-120-EI ETPR-120-EI ETPR-EI (sulakemalli) EI-luokitellut palopellit ETPR-EI ja ETPR-120-EI ovat pyöreitä palopeltejä, ja saatavilla moottori- ja sulakemalleina. Palopellit on

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 4 m 2 Vääntömomentti: 20 m imellisjännite

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 2 m 2 Vääntömomentti: 10 m imellisjännite

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FICO-128 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 09/2014

Valvontajärjestelmä FICO-128 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 09/2014 Valvontajärjestelmä FICO- sennus-, käyttö- ja huolto-ohje 09/0 Valvontajärjestelmä FICO- Sisältö Kytkentäohje, yksittäisen tilan ilmaisu...3 Rakennekaavio FICO FC- yksi ja kaksi tiedonsiirtosilmukkaa...

Lisätiedot

Tyyppihyväksyntä. BSK120 on tyyppihyväksytty numerolla YM3/6221/2004. Täyttää paloluokan EI120/E120 vaatimukset standardi EN mukaan.

Tyyppihyväksyntä. BSK120 on tyyppihyväksytty numerolla YM3/6221/2004. Täyttää paloluokan EI120/E120 vaatimukset standardi EN mukaan. Brand-/Brandgasspjäll BSK120 Palopelti BSK120 Yleistä EI-luokiteltu palopelti estää palon ja saavukaasujen leviämisen ilmanvaihtokanavien kautta palo-osastosta toiseen. Lämpöilmaisimen lisäksi palopelti

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje

SET-61. Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 23.9.2009 D17016Ds SET-61 Käyttö- ja asennusohje 1. TEKNISET TIEDOT SET-61 laitteisto Käyttöjännite

Lisätiedot

IGNIS CR60. Pyöreä PaloPelti, paloluokka EI60. Yleistä CE-merkitty EN 15650:2010 mukaan. Pieni painehäviö. Sisältyy MagiCAD-tietokantaan.

IGNIS CR60. Pyöreä PaloPelti, paloluokka EI60. Yleistä CE-merkitty EN 15650:2010 mukaan. Pieni painehäviö. Sisältyy MagiCAD-tietokantaan. Pyöreä PaloPelti, paloluokka EI60 Lyhyesti on palopelti, paloluokka EI60, jossa on pyöreä liitäntä. Käytetään estämään palon leviäminen ilmanvaihtojärjestelmän kautta. Paloluokka EI60 tarkoittaa, että

Lisätiedot

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI60

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI60 rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI60 Käsittely- ja asennusohje Käsittely- ja asennusohje Brandis CR60 Koko CR60 CR60 + MFUS 17,5 174 345 Dn/2+13,5 P Dn-1 Z Q 0 mm for Dn

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Frese OPTIMA Compact -toimilaitteet DN10-DN32. Käyttö. Moottoroitujen toimilaitteiden ominaisuudet

Tekniset tiedot. Frese OPTIMA Compact -toimilaitteet DN10-DN32. Käyttö. Moottoroitujen toimilaitteiden ominaisuudet Sivu 1 / 6 Käyttö Lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmissä käytettävien Frese OPTIMA Compact -venttiilien ohjaukseen joko suhteellisesti (0-10V), 3-pistemoduloinnilla tai On/Off-kytkimellä.

Lisätiedot

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT FI.TBVA.70 Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT. Yleistä TBVA-sarjan venttiilit ovat ulkokierteellä varustettuja -tieistukkaventtiilejä, joiden paineluokka on PN. Venttiili on helppo muuttaa

Lisätiedot

Huonelämpötilan säädin

Huonelämpötilan säädin 336 Synco 100 Huonelämpötilan säädin 2 lähtöä 0 10 VDC ja käyttötavan valintakytkin RLA162.1 Huonelämpötilan säädin yksinkertaisiin ilmanvaihto- ja ilmastointi- sekä lämmityslaitoksiin. Kompakti rakenne.

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Toimilaitteita voidaan

Lisätiedot

*Nollasiirtymäkytkennän moitteeton toiminta edellyttää oikeaa liitäntää

*Nollasiirtymäkytkennän moitteeton toiminta edellyttää oikeaa liitäntää 2 2 310 321 01 LUNA LUNA 109 109 0 100, 109 0 200 110 0 100, 110 0 200 Asennus- ja käyttöohje Hämäräkytkin Test 2 2000 LUNA 109 I:2-35 II : 35-200 III : 200-1000 min max IV:1-5klx V: 5-50klx min DK S N

Lisätiedot

Savunhallintapelti ESAS

Savunhallintapelti ESAS Savunhallintapelti ESAS 1 Savunhallintapeltiä ESAS käytetään yhtä palo-osastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku- tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää uusimmat eurooppalaiset vaatimukset

Lisätiedot

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Ulkoinen lämpötila-anturi STRZ-05 Huoneanturin tekniset tiedot: 0 50 C IP30 Ulkoisen anturin tekniset tiedot: Pinta-anturin tekniset tiedot: - Aikavakio - Johdon

Lisätiedot

Palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2

Palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 Palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 ETPR-EI-1 ETPR-EI-1 (sulakemalli) ETPR-EI-2 ETPR-EI-2 EI-luokitellut palopellit ETPR-EI-1 ja ETPR-EI-2 ovat pyöreitä palopeltejä, ja saatavilla moottori- ja sulakemalleina.

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182

Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182 Tekninen esite Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182 Kuvaus Tärkeimmät tiedot: Nimellisjännite: 2- tai 3-piste 230 V AC, 50/60 Hz V AC, 50/60 Hz suhteellinen: V AC/DC; Momentti: 5, 10 ja Nm Kääntökulma

Lisätiedot

Sähköiset kiertotoimilaitteet AMB 162, AMB 182

Sähköiset kiertotoimilaitteet AMB 162, AMB 182 Sähköiset kiertotoimilaitteet AMB 162, AMB 182 Kuvaus AMB toimilaitteet on tarkoitettu sekoittaville sekä jakaville kääntöluistiventtiileille. AMB 162- ja AMB 182 -toimilaitteita käytetään lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

MSH - Valvontakeskus MSH. Valvontakeskus

MSH - Valvontakeskus MSH. Valvontakeskus MSH Valvontakeskus MSH toimii yhdessä toimilaitteella (käyttöjännite 24 V) varustettujen palo- ja savupeltien FDR, FDC, FDE, FDS, SDE ja SDS kanssa Palopeltien sulkutoiminta tulipalotilanteessa (perustuu

Lisätiedot

Suutinhajotin DYVB. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tasauslaatikko. Tuotemerkintäesimerkki

Suutinhajotin DYVB. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tasauslaatikko. Tuotemerkintäesimerkki Suutinhajotin DYVB DYVB on seinään asennettavaksi tarkoitettu hiljainen suutinhajotin. Suuttimia voidaan kääntää haluttuun suuntaan heittokuvion muuttamiseksi ja puhalluksen suuntaamiseksi tilan tarpeiden

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti Oy Labkotec Ab Labkotie 1 36240 Kangasala Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 Sähköposti labkotec@labko.fi 02.01.2003 D17016Cs SET-61 Käyttö- ja asennusohje S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. TEKNISET

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 - standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 - standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 - standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c. 230 V a.c. ja 24 V a.c. Kuvaus ja sovellus Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli, yksi liitin. säätölaitteessa on yksilöllisesti suunniteltu taustavalaistu näyttö. Grafiikkaa

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Vääntömomentti Moottori Jousipalautus NRF24A NRF24A-O. Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Vääntömomentti Moottori Jousipalautus NRF24A NRF24A-O. Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite RF24A(-O) oimilaite turvatoiminnolla 2- ja 3-tie palloventtiileille Vääntömomentti: 10 m imellisjännite AC/DC 24 V Ohjaus: auki-kiinni RF24A: Jännitteettömänä kiinni C RF24A-O: Jännitteettömänä

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

L-sarjan mittamuuntimet

L-sarjan mittamuuntimet Keskus Signaalimuuntimet Signaalimuuntimet standardisignaalille L-sarjan mittamuuntimet Sisäänmenoviesti (virta, jännite, lämpötila, vastus) sekä vakioidut sisäänmenoviestialueet Ulostuloviesti 4-20 ma,

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182

Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182 Tekninen esite Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182 Kuvaus Ominaisuudet: Lisäkytkin Venttiilin asennon osoitin Kääntösuunnan merkkivalo Kiinteä käsiohjaus Ei vaurioidu venttiilin tukkeutuessa Hiljainen

Lisätiedot

TA-Slider 160. Toimilaitteet Digitaalisesti määriteltävä, suhteellisesti säätävä, yksitoiminen (push) toimilaite 160/200 N

TA-Slider 160. Toimilaitteet Digitaalisesti määriteltävä, suhteellisesti säätävä, yksitoiminen (push) toimilaite 160/200 N TA-Slider 160 Toimilaitteet Digitaalisesti määriteltävä, suhteellisesti säätävä, yksitoiminen (push) toimilaite 160/200 N TA-Slider 160 Digitaalisesti määriteltävät toimilaitteet usealla asettelumahdollisuudella

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Tehontarve Ajo Pito Mitoitus

Tehontarve Ajo Pito Mitoitus ekninen tuote-esite LRC4A-SR Jännitesäätöinen toimilaite - ja -tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti Nm Nimellisjännite AC/DC 4 V Ohjaus: Jatkuvasääteinen DC... V oiminta-alue: DC... V oiminta-aika

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite GR4A-7 Kiertoliiketoimilaite läppäventtiileille Nimellisvääntömomentti 40 Nm Nimellisjännite AC/DC 4 V Ohjaus auki-kiinni ekniset tiedot Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 4 V Nimellisjännitteen

Lisätiedot

Tekniset tiedot. T5-NRC24A-SR fi v Oikeus muutoksiin pidätetään 1 / 3

Tekniset tiedot.  T5-NRC24A-SR fi v Oikeus muutoksiin pidätetään 1 / 3 ekninen tuote-esite NRC4A-SR Jännitesäätöinen toimilaite - ja -tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: Jatkuvasääteinen DC... V oiminta-alue: DC... V oiminta-aika

Lisätiedot

Savukaasupellit. Yleistä Savukaasupelti asennetaan ilmastointikanavaan estämään savukaasujen leviämistä tilasta toiseen. Savukaasupelti sulkeutuu RABC

Savukaasupellit. Yleistä Savukaasupelti asennetaan ilmastointikanavaan estämään savukaasujen leviämistä tilasta toiseen. Savukaasupelti sulkeutuu RABC E RABC Yleistä Savukaasupelti asennetaan ilmastointikanavaan estämään savukaasujen leviämistä tilasta toiseen. Savukaasupelti sulkeutuu saatuaan signaalin savuilmaisimelta tai palovaroitinjärjestelmästä.

Lisätiedot

Litteä Floormaster DVPA

Litteä Floormaster DVPA Litteä Floormaster DVPA Floormaster DVPA on litteä tuloilmalaite, joka on tarkoitettu asennettavaksi lattialle, seinän viereen. Laite on tarkoitettu käytettäväksi syrjäyttävään ilmanjakoon Floormasterjärjestelmässä,

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet

Sähköiset toimilaitteet Tekninen esite Sähköiset toimilaitteet AMB 162, AMB 182 Kuvaus Tärkeimmät tiedot: Nimellisjännite: 2- tai 3-piste 230 V AC, 50/60 Hz V AC, 50/60 Hz suhteellinen: V AC/DC; Momentti: 5, 10 ja Nm Kääntökulma

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 7.5.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/9 SET-100 Rajakytkinyksikkö Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus ETR/F 1447 termostaattia käytetään esimerkiksi ulkoalueiden ja vesikourujen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti

Lisätiedot

Sähköiset kiertotoimilaitteet AMB 162, AMB 182

Sähköiset kiertotoimilaitteet AMB 162, AMB 182 Sähköiset kiertotoimilaitteet AMB 162, AMB 182 Kuvaus AMB-toimilaitteilla ohjataan kääntyvien sekoitusja palloventtiilien toimintaa. AMB 162- ja AMB 182 -toimilaitteita käytetään lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33 3-pisteohjattuja toimilaitteita

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

Tuloilmalaite RPPA, ROPA

Tuloilmalaite RPPA, ROPA Tuloilmalaite RPPA, ROPA RPPA ja ROPA ovat hiljaisia kattoon asennettavia tuloilmalaitteita, jotka sisältävät hajottimen RPPH tai ROPH sekä tasauslaatikon ATTC. Tuloilmalaitteeseen RPPA kuuluu RPPH-hajotin,

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 610 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

Tarpeenmukainen ilmanvaihto

Tarpeenmukainen ilmanvaihto TRIP tasosäädin TRIP ilmavirtojen ohjausjärjestelmä TE LOI BRTA-3 BRTA-3 Tarpeenmukainen ilmanvaihto TRIP 3-portaisella tasosäätimellä voidaan ohjata kahta toimilaitetta (yleensä ilmavirtapeltejä), jotka

Lisätiedot

Super WISE. Järjestelmätuotteet Swegonin tarpeenmukaiseen ilmanvaihtojärjestelmään

Super WISE. Järjestelmätuotteet Swegonin tarpeenmukaiseen ilmanvaihtojärjestelmään Järjestelmätuotteet Swegonin tarpeenmukaiseen ilmanvaihtojärjestelmään Lyhyesti Tulo- ja poistoilmapuhaltimien paineoptimointi Ilmavirtojen yhteenlasku ja vähennys vyöhykkeissä Ohjaa 80 vyöhykepeltiä jaettuna

Lisätiedot

KSUR OHJAUS- JA VALVONTAYKSIKKÖ. Kuvaus. Asennus Tarkoitettu kiinnitettäväksi seinään.

KSUR OHJAUS- JA VALVONTAYKSIKKÖ. Kuvaus. Asennus Tarkoitettu kiinnitettäväksi seinään. KSUR OHJAUS- JA VALVONTAYKSIKKÖ Voimassa valmistusviikosta 02/2010 lähtien Kuvaus KSUR on ohjaus- ja valvontayksikkö, jolla voidaan joustavasti ohjata säätyviä palo- ja palokaasupeltejä. KSUR voidaan liittää

Lisätiedot

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset Kahdeksan tai 12 ryhmää yhteensopiva kaikkien Siemensin kollektiivisten paloilmaisimien kanssa kattava yhteensopivuus kahdella valittavissa olevalla ilmaisinlinja-asetuksella

Lisätiedot

Palopelti BSKC60 ja BSKC60K

Palopelti BSKC60 ja BSKC60K Myös manuaaliversio Yleistä Palopelti BSKC60K on saatavana kahta mallia: toimilaitemalli (24V tai 230V) lämpöilmaisimella. manuaalimalli lämpösulakkeella, mikrokytkin lisävarusteena. Katso tuotemerkintä.

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120 rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120 Käsittely- ja asennusohje Käsittely- ja asennusohje Brandis CR2 Koko Käsittely Käsittele tuotetta varoen. Älä päästä tuotetta kastumaan. Varmista, että tuote

Lisätiedot

Säätökeskus RVA36.531

Säätökeskus RVA36.531 Säätökeskus Asennusohje 1. Johdanto Tämä ohje koskee säätökeskusta joka on tarkoitettu lämmönsäätöön pientaloissa jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.ohje tulee säilyttää lähellä säädintä.. Säätökeskus

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10,

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10, Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT10, TBLZ31141 ja TBLZ12141 1. Yleistä Tiedonsiirtoyksiköstä GOLDen GATE Lonworks on saatavana sarjoja eri GOLD ja COMPACTkoneversioiden liittämistä varten. Sarjoihin sisältyvät

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

Pienjännitekojeet ODIN-kWh-mittari

Pienjännitekojeet ODIN-kWh-mittari Pienjännitekojeet ODIN-kWh-mittari Esite ODIN 1 FI 02_01 1SCC480001C1801 ODIN-mittari Sisältö Yleiskuvaus...3 OD4165,suoraan kytketty 3-vaihemittari(enintään 65 A)...4 OD4110,virtamuuntajaan kytketty 3-vaihemittari...5

Lisätiedot

Lyhyesti Paloluokka E60 (ve i<->o) S Koot 200 x x 1500 mm 24V tai 230V toimilaite asennettuna Asennetaan kanavaan tai seinään

Lyhyesti Paloluokka E60 (ve i<->o) S Koot 200 x x 1500 mm 24V tai 230V toimilaite asennettuna Asennetaan kanavaan tai seinään Paloluokka EI60 RABR täyttää paloluokka EI60 vaatimukset kun ilmanvaihtokanava paloeristetään määräysten mukaisesti. Katso asennusohje sivulla. Lyhyesti Paloluokka E60 (ve io) S Koot 00 x 00-00 x 00

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen)

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Kuvaus Toimimoottori mukauttaa iskunsa: Automaattisesti venttiilin päätesijainteihin, mikä alentaa käyttöönottoaikaa

Lisätiedot

Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division

Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division 2 360 Käyttöveden säädin RVD139/109 Lämmönjakokeskuksia ja -laitoksia varten tarkoitettu säädin. Suora lämpimän käyttöveden valmistus tai käyttöveden valmistus käyttövesivaraajalla. Käyttöjännite 230 VAC,

Lisätiedot

2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7

2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7 EFC18 FI FI FI 3002218-EFC18-FI Index 1. Tuotetiedot...3 1.1 EFC18-ohjausyksikön ja lämpötila-anturin asennus...3 1.2 Asennusohjeet...4 1.3 Asetukset...5 1.4 Päivittäinen käyttö...6 2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite LRQ24A-SR Jännitesäätöinen toimilaite 2- ja 3 -tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 4 Nm Nimellisjännite AC/DC 24 V Ohjaus: jännitesäätöinen DC 0-10 V oiminta-alue: DC 2-10 V

Lisätiedot

I T. SurePath. Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa.

I T. SurePath. Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa. SurePath Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa. SurePath on DALI pohjainen turvavalaistuksen valontajärjestelmä joka tarjoaa täysin yhteensopivan

Lisätiedot

Palopelti FFD ja FFR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Kesäkuu 2004 POISTUNUT TUOTE

Palopelti FFD ja FFR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Kesäkuu 2004 POISTUNUT TUOTE Palopelti FFD ja FFR Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Kesäkuu 2004 Sisällysluettelo Käyttö ja huolto... 3 Eri asennusvaihtoehtojen ohjeet Palopelti FFD, EI-luokitus Asennus suuriin rakennusosiin (seinät

Lisätiedot

HYDROSET ERK-S ITSEVALVOVA KUIVAKIEHUNTASUOJA

HYDROSET ERK-S ITSEVALVOVA KUIVAKIEHUNTASUOJA 1. Kuivakiehuntasuojan elektrodi ENT 220. 2. Käytön merkkivalo, joka ilmoittaa että molemmat kattilaa ohjaavat releet ovat kiinni. Häiriötapauksissa vihreä merkkivalo sammuu, ja releet avautuvat. 3. Syöttöjännitteen

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

Palopelti ETCE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 11/2015

Palopelti ETCE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 11/2015 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje /05 Asennus Palopelti ETCE tulee asentaa tämän asennusohjeen mukaan, ks. sivut 5. Käyttö ja toiminnan testaus CE-merkinnän mukaan palopelti tulee aina varustaa lämpötilaan

Lisätiedot

Savunhallintapelti SEDM TEKNINEN ESITE

Savunhallintapelti SEDM TEKNINEN ESITE Savunhallintapelti SEDM TEKNINEN ESITE 2 Savunhallintapelti SEDM Savunhallintapeltiä SEDM käytetään useaa paloosastoa palvelevissa savunhallintajärjestelmissä sulku tai korvausilmapeltinä. Tuote täyttää

Lisätiedot

Käyttöolosuhteet. Kuljetus-, varastointi- ja käyttöolosuhteet

Käyttöolosuhteet. Kuljetus-, varastointi- ja käyttöolosuhteet Kaikki pellit on vakiona suunniteltu ja sertifioitu EI-S-luokituksen mukaisiksi. PK-Ipalopeltiyksiköt on suunniteltu asennettavaksi palo-osastojen väliseiniin. Yksiköiden asennus on selostettu nelikulmaisten

Lisätiedot

Kanavan ilmanlaatuanturin ELQZ GOLD/COMPACT

Kanavan ilmanlaatuanturin ELQZ GOLD/COMPACT FI.ELQZ0440.090 Kanavan ilmanlaatuanturin ELQZ--04- GOLD/OPAT. Yleistä Sisäilman hiilidioksidipitoisuus on tehokas mittari huoneen epäpuhtauksille ja ilmanvaihtoasteelle. O-mittaukselle perustuva ilmastoinninohjaus

Lisätiedot

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Modernia taloautomaatiota Busch-Installationsbus EIB-väylätekniikalla EIB European Installation Bus on väyläpohjainen

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot