Pavillon 7 perustus. Pavillon 10 perustus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pavillon 7 perustus. Pavillon 10 perustus"

Transkriptio

1 Pavillon 7, 10, 15 ja 25 perustus sekä pystytys Pavillon 15 on ovaali ja siinä on elementtejä enemmän kuin 8-kulmaisessa Pavillon 10 mallissa ja sen toimitus sisältää ns. erikoiselementtejä, muutoin perustuksen ja pystytyksen periaate on sama kummassakin. Kuusikulmaisessa Pavillon 7 mallissa on samat seinäelementit, mutta eri katto- ja lattiaelementit, perustamisen ja pystyksen perusperiaate on sama kuin muissakin malleissa. X Pavillon 7 perustus Pavillon 10 perustus Lattiaelementtejä purettaessa kuormasta on muistettava irrottaa 2 kiinnitysruuvia /elementtipari, joilla kaksi elementtiä on sidottu toisiinsa, ei elementin osien sidosruuveja. Elementit ja muut osat on suojattava kastumiselta huolellisesti kuljetuksen, varastoinnin ja asennuksen ajan! X Seinäelementit ovat kuormalavalla päällekkäin pinottuina styroxit välissä, lavaa purettaessa ja elementtejä sirrettäessä on huolehdittava siitä, että ne asetetaan vaakasuoralle alustalle styroxit välissä, siten, että styroxit eivät tule lasipinnan eivätkä ikkunakehyksen päälle Pavillon 15 ovaalin pystytys aloitetaan asettamalla erikoislattiaelementit kannat vastakkain laatan keskipisteeseen

2 Pavillon 10 ja 15 perustus sekä pystytys 1. Määritä perustuslaatan/alueen keskipiste X pituus- ja leveyssuunnassa ja asenna perustuksen perustuksen 8-kulmiot kuvan mittojen mukaisesti siten, että ne ovat keskenään keskipisteestä X yhtä kaukana TB_concrete puukolaus Pavillon Asenna erikoislattiaelementtien kannat vastakkain, siten että kantojen keskipiste on alueen keskipisteen X kohdalla. X X X hakasilla kiinni 3. Asenna perustuspalat kuvan mukaisesti, siten, että kulmien väliin tulee myös palat ja että perustuskulmiot ja kehän perustuspalat ovat ehdottomasti vaakasuorassa, tarvittaessa Tuuletus lattian alle varmistettava riittävillä lattiaelementin ja perustuksen väliin jäävillä aukoilla vaakitse ne lisäpalojen avulla. 4. Erikoislattiaelementin viereen tulee ilman sivurunkoa oleva elementti ja sitten tämän viereen sivurungollinen elementti, pienet kolmiot ja keskustojen 8-kulmiot kiinnitetään 4x40 mm ruuveilla. 5. Lattiaelementtien saumat pakotetaan tarvittaessa tiiviiksi kopauttamalla nurkkiin ja sidotaan nurkista 5x60 mm ruuveilla ja päältä 4 x 40 mm ruuveilla kuvien mukaisesti yhtenäiseksi kantavaksi lattiaksi, jonka päälle seinäelementit kiinnitetään alumiinikulmilla. Tarkistettava, että elementtien saumat/nurkat eivät porrasta. 6. Alumiinikulmat kiinnitetään 4 x 35 mm uppokantaisilla ruuveilla (alkureikä piikillä) lattiassa olevien uraviivojen mukaisesti (30 mm lattian reunasta alumiinikulman ulkosivuun), jiiri lattian keskustaan sauman suuntaisesti. Apuna voi käyttää erityistä vanerista tehtyä alumiininurkkajikiä. Ovaalin pitkille sivuille kiinnitetään suorat alumiinikulmat kuvan ja viivojen mukaisesti. Ovikulmiin tulevat alumiinikulmat ovat puolisokeita, koska ovikarmille ei ole porattu valmista reikää, se porataan vasta, kun oven käynti on sovitettu, reiät porataan ja oven karmi sidotaan 6x50 mm lukkopulteilla alumiinikulmaan. Normaali seinäelementti sidotaan alumiinikulmaan 6x30 2. mm LVI-ruuvilla valmiista rei-istä ensimmäisessä vaiheessa ja oven karmit myöhemmässä vaiheessa.

3 7. Seinäelementtien reikiin lyödään ø 10 mm puutapit, jotka ohjaavat elementin paikalleen. Lattiaelementeissä olevat reiät tarkistusporattava ennen seinäelementtien asennusta lattiaan. 8.Elementtejä käsitellään siten, että puutappi ei työnny sisään (ei lasketa maata vasten) 9. Puutappi ohjataan lattiassa olevaan reikään. 3.

4 10. Seinäelementtien sidosraudat asettuvat lomittain ja niiden reikään työnnetään esim. iso rautanaula väliaikaisen sidonnan ajaksi. Tällä väliaikaisella sidonnalla seinät pysyvät pystyssä, tämä on varmistettava kuitenkin siten, että yksi asentaja pitää niistä kiinni tuulisissa olosuhteissa, kunnes elementit on kiinnitetty ruuveilla alapäästä (niiden kiinnnitys vasta sitten, kun on varmistuttu, että lattia on ehdottoman vaakasuorassa). Myöhemmin kattotuolit ja sidosraudat yhdistetään lukkopultilla ja mutterilla. 11. Pariovielementistä irrotetaan molemmat oven puoliskot, ne asennetaan ja passataan myöhemmin. Ovenkarmielementin tukipuu irrotetaan ja karmi asennetaan oviaukkoon. 12. Seinäelementit kiinnitetään 6x30 LVIruuveilla alumiinikulmiin sen jälkeen kun on varmistuttu, että lattia on vaakasuorassa ja seinäelementin/lattian sauma on tiivis. 3. Ovaalin vasen ja oikea Ovaalin vasen ja oikea Ovaalin vasen ja oikea erikoiskattotuoli kummallekin ovaalin erikoiskattoelementille

5 13. Kattotuoleihin kiinnitetään ennen niiden asennusta 8x100 mm lukkopultit sovittamalla ja lyömällä piikillä kantaan siten, että ne menevät senkkauksen pohjaan. Pultteja ei saa lyödä väkivalloin vaan ne on työnnettävä reikään oikeassa kulmassa ja tarvittaessa avarrettava reikää. Teräslevyistä vain ylimmät reiät käytössä Kurkihirsi kiinnitetään M10 mm mutterilla ja aluslevyllä teräslevyn ø 10 mm reikään 4.

6 Katso vaihtoehtoa teräsliitinlevyasennukselle sivulla 22! 15. Kattotuolien toinen pää kiinnitetään 8 x 100 mm lukkopultilla seinäelementtien kiinnitysrautaan. 6.

7 16 Ensimmäiseksi nostetaan paikoilleen normaalit kattoelementit. styrox 17. Kattoelementit nostetaan paikoilleen siten, että ne asettuvat kuvien mukaisesti tiiviisti paikoilleen.huomiota on kiinnitettävä erityisesti siihen, että kattoelementin sisäverhouslevy jää seinän sisäpuolelle ja kattoelementin keskikantopuu asettuu oikealle kohdalleen. Tarvittaessa voi kattotuolien pultteja löystyttää ja, seinää pakottaa ulospäin ja kattotuoleja kopistella. Kattoelementtejä nostettaessa on huomioitava että maalipinnat eivät raappiinnu/ pikeenny. Elementtiä nostetaan hieman yli ylöspäin ja sitten loksautetaan varovasti alaspäin paikalleen. 7.

8 18. Viimeisinä nostetaan ovaalien kummallekin pitkälle sivulle, kärki alaspäin tulevat kolmioelementit, jos näissä on huopa ja saumahuopa valmiina on varottava, että saumahuopoa ei takerru väleihin eikä piki tahri valkoista maalipintaa, kuvien mukaisesti voidaan laittaa esim. styroxit väliin laskettaessa elementtiä katolle. 19. Kun katot asennettu asianmukaisesti paikoilleen kiinnitetään ne 4x40 mm ruuveilla kattotuoleihin siten, että kunkin kolmion kummallekin kyljelle tulee 5 ruuvia. Räystäällä nostetaan alaosasta irrallan olevaa huopaa, siten, että saadaa ruuvattua elementti kiinni. 8.

9 20 Erikoiskattokolmion kylkien saumahuovat ovat irrallaan ja tulevat yli kolmion sivureunan, niiden alta ruuvataan kolmiot kiinni kattokolmioon 5 ruuvia per sivu. Poistetaan suojakalvo ja kiinnitetään huopa lämmittämällä viereisen kattokolmion huopien päälle. Erikoiskattokolmion kanta kiinnitetään 5 ruuvilla kurkihirteen. 21. Kattokolmion kannan alimmaiset huopalaatat ovat irti ja niiden alle ruuvataan räystäspelti kolmella itseporautuvalla ruuvilla ja irrotetaan huovan suojakalvo ja kiinnitetään huopa lämmittämällä räystäspellin päälle. 22. Pieni räystäshuopapala taitetaan katon nurkkaan kattohuovan ja räystäspellin päälle, huovan lävitse peltiin porataan reikä huopanaulalle ja pala kiinnitetään kuvien mukaisesti kolmellahuopanaulalla. Ilmastointiputket työnnetään viimeistään tässä vaiheessa teräslevyssä oleva reiän lävitse ja lämmitetään huopakaulukset putken ympärille. 9.

10 23. Räystään saumoihin tulevien pienten huopapalojen kiinnityksen jälkeen harjalistat kiinnitetään 90 mm ruuveilla kattotuoleihin (alapää n.10 mm kattoreunasta sisäänpäin). Mikäli harjalistoja ei kuulu toimitukseen asennetaan niiden asemasta huopapalat. 24. Pariovet nostetaan saranoilleen. 10.

11 25. Lattian/oven vaakituksessa voidaan käyttää esim. huovan tai vanerin paloja nurkkien alle. 26. Parioven karmien etäisyys toisistaan on kynnyksen leveys mm. Varmistetaan, että lattia on vaakasuorassa ja karmit pystysuorassa ja väli edellämainittu. Jos aukon mitta ei täsmää vaakituksen kanssa, valitaan ovien käyntivaran sopivuus tärkeimmäksi. Käyntivaran on oltava sopiva ja molempien oviparien yläosien raot on oltava tasasuuret. Tämä senjälkeen, kun maja on täysin asettunut vaakasuoraan ja seinäelementit on kiinnitetty. 27. Kun pariovet on säädetty suoraan ja käyntivaraltaan sopiviksi, porataan ulkopuolella oven karmin ja alumiinikulman lävitse ø 6 mm reikä, työnnetään 6x50 mm lukkopultti reiästä, kiristetään mutteri ja pidetään huolta, että säätö ei pääse muuttumaan em. toimien aikana. Saranoiden taustaan on liimattu vanerisuikale, josta voidaan myöhemmin hioa lisää käyntivaraa oville ja ikkunoille. 28. molempien oviparien yläosien raot on oltava tasasuuret. 11.

12 29. Ennen kynnyksen lopullista kiinnitystä levitetään tiivistemassa kuvien mukaisesti, laitetaan kynnys paikalleen, porataan ruuveille alkureiät ja kiinnitetään kynnys neljällä 5x60 mm ja neljällä 4x40 mm ruuvilla kuvien mukaisesti. Tämänjälkeen levitetään liimamassa vielä kynnyksen ja lattian saumaan sisäpuolella. Mikäli peruslattian päälle laitetaan laminaatti tai vinylcomfort käytetään huullettua kynnystä, myös hyttysverho-oviratkaisu vaatii erityismuotoillun kynnyksen. 30. Kynnyksen ja lattian saumaan ulkopuolelle levitetään liimamassa ja naulataan ohuilla ø 1,2 mm dyggert-nauloilla ohut tippanokkalista kuvan mukaisesti (katso myös kohdat 40. ja Parioven säädön jälkeen nurkkakulmien jäykistelistat ruuvataan ristiin kahdeksasta kohtaa seinäelementteihin kiinni. Listan alapäähän tehdään huullos (jos ei valmiina) ja lista asennetaan alapää tiukasti lattiaa vasten. 32. Ulkonurkkalistat kiinnitetään alhaalta ja ylhäältä sekä väliltä, yhteensä 5-6 kohdasta, alhaalta ja ylhäältä sekä ikkunahyksen ruuvien tasolta kahden puolen 1,8 x 38 mm dyggert naulalla Nurkkakoristeet kiinnitetään keskitetysti kattotuoliin ja ulkonurkkalistaan nähden 5x60 mm ruuveilla, paksumpi pää alaspäin. Ovaalin pitkille sivuille tulee vasen- ja oikeakätiset, 12. jiiriin sahatut erikoiskoristeet.

13 34. Kuvien mukaisesti kattotuolien päihin merkitään keskikohta ja räystäslauta kiinnitetään päistä kahdella ja keskeltä yhdellä 1,8 x 38 mm dyggertnaulalla keskitetysti siten, että listan pään ja viivan väliin jää samanverran tilaa kummallekin puolelle. Jos listat ovat liian pitkiä niin lyhennetään, jos lyhyitä niin massaa väliin. Listan päät eivät saa mennä yli piirretyn keskikohda, koska tilanne silloin vain huononee. 35. Ovaalin pitkille sivuille tulee räystäslautojen väliin muotoiltu pieni puupala räystäslautojen väliin kuvan mukaisesti. Myös dyggertnaulojen kannat voidaan massata. 36. Parioven puoliskossa on reunasalvat, joiden lukitusta varten kynnykseen ja yläpuitteeseen porataan reiät muoviholkille/salpatapin lukitusta varten, Salvalla merkitään paikka, porataan reikä ja asetetaan muoviholkki kuvien mukaisesti sekä kynnykseen että yläpuitteeseen. 13.

14 37. Painike-kilpiyhdistelmä, lukkorunko ja -pesä asennetaan oheisten kuvien mukaisesti Tuulihaat oviin ja aukeaviin ikkunoihin kiinnitetään oheisten kuvien mukaisesti. Mittaamalla tarkistetaan, että kiinnitys kummassakin haan päässä tulee samalle tasolla. Oven aukiolon haassa voi säätää siten, että aukioleva ovi tukeutuu ylhäällä nurkkakoristeeseen. Lepoasennossa haka laitetaan kuvan mukaisesti, että se ei raavi heiluessaan seinäpintaa. Ikkunan tai oven ollessa, auki lukitus ehdottomasti tuulihakaan.

15 39. Ikkunan tuulihaan vastinkappale asennetaan hiema vinoon ikkunapokaan siten, että se ei haittaa ikkunan sulkemista. 40. Tippanokkalistat mitallistetaan sahaamalla ja katkaisupituus merkitään sovittamalla listaa ulkonurkkalistojen väliin 41. Mitta tarkistetaan ja tiivistemassaa levitetään riittävästi seinäelementin ja lattian saumaan sekä tippanokkalistan sahauspintoihin kuvien mukaisesti. Tippanokkalista työnnetään voimakkaasti huulloksen sisään ja kiinnitetään neljästä kohtaan 1,8 x 38 mm dyggertnaulalla elementteihin. massa myös sahauspintaan 15.

16 42. Katon ja seinäelementin saumaan sekä kattoelementin keskikannon ja seinäelementin saumaan kummallekin puolelle vedetään liimamassa, joka tasataan esim. kostealla sormella tai lastalla. 43. Mahdollinen sähkökaapeli voidaan tuoda esim. lattian lävitse seinän vierestä. 44. Kattoelementtien ja katon saumaan ylhäällä tulee lista oheisen kuvan mukaisesti. Ilmastointiventtiili ja -säleikkö tuloilmalle 45. Katon saumalistoja on vasen- ja oikeankätisellä jiirillä varustettuja. Jiiri tulee seinäelementtiä vasten ja lista naulataan kuudella 1,2 x 38 mm dyggertnaulalla tiiviisti kattotuolin kylkeen Saumalistat ja peitelevyt kiinnitetään dyggert-nauloilla kuvien mukaisesti.

17 48. Oviaukon pieni jalkalista naulataan kuvan mukaisesti (hyttysverhomalliin ei tule tätä). 47. Jalkalistat naulataan kuvien mukaisesti 1 x 38 mm dyggertnauloilla 5 naulaa/lista. 49. Nurkkapala naulataan 1 x 38 mm dyggertnaulalla kuvan mukaisesti, siten, että naula ei osu alumiinikulmaan 50. Ovipielen vasen nurkkapala on merkitty V-kirjaimella (hyttysverho-malliin ei tule nurkkapaloja oven pieliin) 51. Ovipielen oikea nurkkapala on merkitty O-kirjaimella 52. Sisänurkkalistat mitallistetaan/katkaistaan tarvittaessa oikeaan pituuteen, jos asennetaan myös jalkalistat. Jiiripää ylhäällä painetaan tiiviisti ja keskitetysti nurkkaa vasten ja naulataan ylhäältä, keskeltä ikkunakehysten ja ristikoiden tasolta kolmesta kohtaa sekä alhaalta kahdella rinnakkaisella 1,2 x 38 mm dyggertnaulalla (yhteensä naulaa per lista). Oleellista on, että lista tulee tiiviisti seinää vasten. Jalkalistan sisältävässä asennuksessa sisänurkkalista tulee kuvan mukaisesti jalkalistaa vasten. 53. Sisänurkkalista naulataan viidestä kohtaa kymmenellä 1 x 38 mm dyggertnaulalla, kaksi naulaa rinnakkain. 17.

18 Kuusikulmaisen Pavillon 7 huvimajan kattotuolien ja tukikehikon asennus. Lukkopulttien ja täkkiruuvien kiristyksen jälkeen kattoelementit nostetaan paikoilleen kuten muissakin malleissa Normaaleista kahdeksankulmaisesta ja ovaalimallista (myös joissakin em. malleissa on tällainen puukehikko teräsliitinlevyn sijaan) poiketen kuusikulmaisen Pavillon 7 majan kattotuolit sidotaan katon harjalla puukehikolla toisiinsa. Kattotuolien alapään kiinnitys samaan tapaan 8x100 mm lukkopultilla kuten 8-kulmaisissa. Yhden kattotuolin yläpäähän voidaan ennen katolle asennusta kiinnittää jo valmiiksi harjakehikko 8x100 mm täkkiruuvilla ja aluslevyllä kuvien mukaisesti. Asennusvaiheessa tämä kattotuoli nostetaan ensimmäiseksi ja sen vastakkaiselle puolelle kiinnitetään kuvien mukaisesti toinen kattotuoli. Asennuksen helpottamiseksi voi täkkiruuvin työntää kehikon läpi kuvien mukaisesti odottamaan ruuvausta kehikosta kattotuoliin.

19 Kuusikulmaisen Pavillon 7 huvimajan ilmanvaihtoputken, katon läpivientien ja katto-ornamentin asennus. 55. Kattoaukon suojakansi ruuvataan 5x60 mm ruuveilla kuvien mukaisesti paikoilleen. Sisäkaton kehikkoon ruuvataan kiinni ilmanvaihtoventtiilillä varustettu peitelevy. Katolla ilmanvaihtoputken bitumikaulus lämmitetään puhaltimella ja ilmanvaihtoputki työnnetään aukosta niin syvälle sisälle että se tavoittaa sisällä peitelevyn ja asettuu tiiviisti sitä vasten. Tämän jälkeen kaulus painetaan lämmitettynä kattoaukon suojakannen bitumikatetta vasten tiiviisti. Viimeisenä nostetaan katto-ornamentti päällimmäiseksi ja kiinnnitetään kuvien mukaisesti 5x90 mm ruuveilla kattoelementteihin. 19.

20 Kaksitoistakulmaisen Pavillon 25 huvimajan kattotuolien ja tukikehikon asennus. Kaksitoistakulmaisen Pavillon 25 huvimajan seinäelementit ovat samat kuin muissakin malleissa, katto- ja lattialementit ovat erilaisia,mutta perustus- ja pystytysperiaate on sama kuin muissakin malleissa. X Valitse lattian keskipiste X ja asenna lattiaelementit kuten edelläolevissa ohjeissa kerrottu. 20.

21 56. Pavillon 25 katon asentamista helpottaa kuvien mukainen erikoistyökalu. Työkalun jalkaosa kiinnitetään ruuveilla lattian keskelle ja siihen kiinnitetään korkeussuuntaan säädettävä kannatintanko, joka lukitaan pultilla, piirretyn viivan mukaan oikealle korkeudelle ja tangon päähän kiinnitetään kannatinlautanen, jonka päälle asetetaan katon tukikehikko. 21.

22 Pavillon 10 Pavillon 25 Oval P15 erikoiskatoelementti, joka on tarkoitettu ilman teräslitinlevyä olevaan asennukseen. Pavillon Tukikehikon kyljessä olevaan uraan (kattotuolien alapuolet tasan tukikehikon alatason kanssa), kiinnitetään kattotuolit 10 x 120 mm täkkiruuveilla, joiden alle tulee aluslevy. Oval P15 harjasidokset ilman teräsliitinlevyä olevissa asennuksissa, joissa toisessa (tässä kuvassa etummaisessa) on piipun läpivienti 22. Kattotuolien toinen pää kiinnitetään 8 x 100 mm lukkopultilla seinäelementtien kiinnitysrautaan. Oval P15 erikoiskattoelementti piippumalli

23 3.520 mm Pavillon Kattoelementit nostetaan paikoilleen siten, että ne asettuvat kuvien mukaisesti tiiviisti paikoilleen. Huomiota on kiinnitettävä erityisesti siihen, että kattoelementin sisäverhouslevy jää seinän sisäpuolelle ja kattoelementin keskikantopuu asettuu oikealle kohdalleen. Tarvittaessa voi kattotuolien pultteja löystyttää ja, seinää pakottaa ulospäin ja kattotuoleja kopistella. Kattoelementtejä nostettaessa on huomioitava että maalipinnat eivät raappiinnu/ pikeenny. Elementtiä nostetaan hieman yli ylöspäin ja sitten loksautetaan varovasti alaspäin paikalleen. Tukikehikko poistetaan käytöstä vasta kun kaikki kattotuolit on kiinnitetty ruuveilla ja pulteilla/muttereilla paikoilleen ja kattoelementit on nostettu paikoilleen. 23.

24 59 Kun katot asennettu asianmukaisesti paikoilleen kiinnitetään ne 4,2 x 55mm ruuveilla kattotuoleihin siten, että kunkin kolmion kummallekin kyljelle tulee 7 ruuvia. Majan sisäpuolelle tulevat tukikehikkoa ympäröivät listat on naulattava paikoilleen ennen kattoelementtien kiinnitystä, koska ne keskittävät kattoelementit kattotuolien väliin. 60. Kattoelementtien ja katon saumaan ylhäällä tulee lista oheisen kuvan mukaisesti. Saumat tivistetään tiivistemassalla. Valitse Pavillon 25 huopakatto-ornamentti piipulla tai ilman tai valokatto-ornamentti (kuva alla) Pavillon 15 ovaali Grillimalli Bahamas & Barbados pavillon@pavillon.fi tel

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET Innoros Oy :: Paanakedonkatu 20 :: 28100 Pori :: Puh. 0424-852200 :: www.ultimatemarket.com Perustuksen teko Perustussuositus: Sorapatja, vähintään 20 cm paksu ja halkaisijaltaan

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1 Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Kokoamisohje Pavillon, 6-, 8-, 12-kulmaisen, ovaalin ja niiden yhdistelmien; rypäleen asennukseen, perustus-, lasien ja huopien kiinnitys-ohjeita.

Kokoamisohje Pavillon, 6-, 8-, 12-kulmaisen, ovaalin ja niiden yhdistelmien; rypäleen asennukseen, perustus-, lasien ja huopien kiinnitys-ohjeita. Onnittelemme Sinua tekemäsi Huvimaja-Kesäkeittiö -valinnan johdosta, olet päätynyt markkinoiden huolellisimmin suunniteltuun ja toteutettuun Bahamas, Barbados, Riviera Pavillon Huvimajaan-Kesäkeittiöön.

Lisätiedot

11.2 d HIRSIRUNGON TIIVISTÄMINEN

11.2 d HIRSIRUNGON TIIVISTÄMINEN 21.01.2006 11.2 d HIRSIRUNGON TIIVISTÄMINEN LAMELLIHIRSI VLL 112 saumatiivistekaista nurkan saumatiivistepala (leikataan työmaalla saumatiivisterullasta, palan pituus 25 cm) kuva 11.2 d 1 - levitä rullasta

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

ASENNUSOHJE HT-SIILOT 7 m 3 JA 8 M 3

ASENNUSOHJE HT-SIILOT 7 m 3 JA 8 M 3 ASENNUSOHJE HT-SIILOT 7 m 3 JA 8 M 3 Siilon kokoonpano aloitetaan asettamalla siilon ylimmän vaippaosan levyt kehäksi lattialle (Kuva 1) Kuva 1, Vaippaosan levyt Yleensä siihen kuuluu kolme perussivua

Lisätiedot

Asennusohje. Turner 200

Asennusohje. Turner 200 Asennusohje Turner 200 Ovi on pakattu kahteen pahvipakkaukseen. Toisessa pakkauksessa on oven asennustarvikkeet ja toisessa ovielementit (4kpl). Käsittele ovielementtipakettia hyvin varovasti, sillä lamelleihin

Lisätiedot

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea.

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 2. Karmin leveysmitta on 15 mm oviaukkoa vähemmän, ja korkeusmitta on 30 mm oviaukkoa vähemmän. Näin väliin jää

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN.

ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN. Sivu 1 / 15 Sivu 2 / 15 ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN. Tarkista että toimitus sisältää pakkauslistan mukaiset tarvikkeet. Tarvittavat työkalut kokoamisessa ovat: Kuusiokolo 3mm, 5mm ja 6mm kiintoavaimet 13mm

Lisätiedot

Liukuosan asennusohje

Liukuosan asennusohje Liukuosat asennetaan suorakulmaiseen aukkoon, jonka mitta on sama kuin osan mitta. Tarkistusmittaa aukko viistosti. Varmista, että luukut eivät ole vääntyneet kuljetuksessa. Osia voi säätää naputtamalla

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI

Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI Seinien alaosan korjausmenetelmä Valesokkeli on ollut hyvin tyypillinen perustamistapa rivi- ja omakotitaloissa 1970- ja

Lisätiedot

Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI

Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI 1 Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI puh 020 749 8010 Tekninen tuki takotek.toimisto@gmail.com, 040-77201935 2 Ennen työn aloittamista

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

1.1.2T S1 00.1 UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN J-KARMI

1.1.2T S1 00.1 UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN J-KARMI 1.1.2T S1 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi UMPIPALO-PARIOVI 1.1.2T S2 1. Kansilevy

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

UMPIOVI PROFIILIRAKENNE

UMPIOVI PROFIILIRAKENNE 3.2.1 S1 1. Oven runko 2. Kansilevy 3. Pohjalevy 4. Eriste 5. Sarana 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. Eriste (ei vakiotoimituksessa) 9. Pielilista (ei vakiotoimituksessa) 10. Potkulevy (ei vakiotoimituksessa)

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

1.1.1 S1.1 2013.12 UMPIPALO-OVI R-KARMI

1.1.1 S1.1 2013.12 UMPIPALO-OVI R-KARMI 1.1.1 S1.1 1. Kansilevy 8. Karmi 2. Pohjalevy 9. Pielilistat 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite UMPIPALO-PARIOVI 1.1.1 S2.1

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana RUNKOJEN KASAUSOHJE Alakaapit...2 Komerot...3 Yläkaapit...4 Laatikoston runko...5 Rullakiskolaatikoston runkokiskot...6 Rullakiskolaatikon kasaus...8 Rullakiskolaatikon etulevyn asenus...9 Vaimennetun

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

1.1.1 S UMPIPALO-OVI R-KARMI. 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi 9. Pielilista

1.1.1 S UMPIPALO-OVI R-KARMI. 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi 9. Pielilista 1.1.1 S1 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi 9. Pielilista UMPIPALO-PARIOVI 1.1.1 S2 1.

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS HUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE 31.5.2012 PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin, ovisaranat, takaluukun saranat (Euromakki), lankahaka, työntösalpa, ruuvit 5x80 mm,

Lisätiedot

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET Asennus- ja valmistusohje JB-AQUA:lle JB-AQUA suihkutilat voidaan rakentaa useina eri yhdistelminä. Kaarevilla laseilla, tasolaseilla, yhdellä ovella, pariovilla,

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET 50 mm50 mm 1 2 3 4 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 200 mm 45 mm 5 6 50 mm 9 mm 9 mm 95 mm Rakenneselitys Joustotatami / koko esim.. 12 000 * 12 000 mm. Mitta höylätyn

Lisätiedot

Freestanding Asennusohjeet

Freestanding Asennusohjeet sennusohjeet sennusvinkkejä 224 mm korkean ratkaisun kokoamiseen tarvitaan avustaja. Huomaa, että kaikissa seinästä irrallaan käytetyissä ratkaisuissa on oltava jalat kummallakin puolella. Jos sinulla

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

Levyjen pituus on yleensä yläparteen pituus + otsalauta / laudat + 30 mm. Katon vähimmäiskaltevuus 1:7.

Levyjen pituus on yleensä yläparteen pituus + otsalauta / laudat + 30 mm. Katon vähimmäiskaltevuus 1:7. Levyjen mitoitus Levyjen pituus on yleensä yläparteen pituus + otsalauta / laudat + 30 mm. Katon vähimmäiskaltevuus 1:7. Kiinnikkeet Lucciksen kiinnityksessä käytetään litteäkantaisia ruuveja 4,2*25mm.

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi)

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi) Asennusja käyttöohje Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835 408110 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla Lämmönsiirrin sisältää: Vaipan kahdessa osassa Roottorilohkot Navan, akselit, laakerit ja peitelevyt Puolat Kotelon, lukkomutterit ja kiristysruuvit Asennustarvikkeet: Kehikko ja narut Kiristyshihna (väh.

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

AURINKOKERÄIMIEN KATTOKIINNITYS

AURINKOKERÄIMIEN KATTOKIINNITYS AURINKOKERÄIMIEN KATTOKIINNITYS ASENNUSOHJE KAUKORA OY Sisällys Toimitussisältö... 3 Yleistä... 4 Kattokoukkujen asennus... 4 Alumiiniprofiilien asennus... 6 Asennus katolle... 7 Aurinkokeräimien kattokiinnitys

Lisätiedot

Pieliohjeet taitto-oville

Pieliohjeet taitto-oville Pieliohjeet taitto-oville Taitto-ovet myydään yleensä asennettuna valmiiseen ovenpieleen. Tarvittaessa tarjoamme avaimet käteen -palvelun, jolloin teemme pielityöt alusta loppuun itse. Ovissamme ei ole

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN R-KARMI

UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN R-KARMI R FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Turuntie 38, PL2, 30101 Forssa, p.020 7109622, fax 03 422 2239 UMPIPALO-OVI 1.1.1T S1.1 2013.12 1. Kansilevy 6. Suljinvahvike 2. Pohjalevy 7. Lukkosovite 3. Paloluokiteltu

Lisätiedot

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit.

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Karmin ulkoleveys/korkeus = rungon aukkokoko Leveystoleranssi: +0 5 mm Korkeustoleranssi: +5 5 mm Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Takaovellisen lasikuitukuomun asennusohje

Takaovellisen lasikuitukuomun asennusohje Takaovellisen lasikuitukuomun asennusohje Versio 1.2 28.02.2011 S i v u 2 Sisältö Kuomun asennus perävaunuun... 3 1. Reikien poraaminen laitaan... 5 2. Vivuston kiinnitys kuomuun... 6 3. Koukkusalpojen,

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI P-KARMI 1.1.3 S1 00.1. 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8.

UMPIPALO-OVI P-KARMI 1.1.3 S1 00.1. 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. 1.1.3 S1 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. Jälkivalu VSS-OVEEN EI30,EI60,EI90,EI120 1.1.3 S1a 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 2590 7. Karmi 8. Tilkevilla 9. Pielilistat Huom! Ovi avautuu väestönsuojaan

Lisätiedot

LASIPALO-OVI E 30 Malli 1.1

LASIPALO-OVI E 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.1 S1 1. Oven runko 7. Tukilevy 2. Lasi 8. Paloluokiteltu eriste 3. Lasilista 9. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 4. Tiiviste 10. Sarana 5. Tiivistysmassa 11. Lukkosovite 6. Pintalevy

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Unique

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Unique Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 13.03.2017) Unique Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Unique -liukuovi

Lisätiedot

HIRSIMÖKKI 4.00 x 4.80 m sekä kuisti, vahvuus 45 mm KOKOAMISOHJEET

HIRSIMÖKKI 4.00 x 4.80 m sekä kuisti, vahvuus 45 mm KOKOAMISOHJEET HIRSIMÖKKI 4.00 x 4.80 m sekä kuisti, vahvuus 45 mm KOKOAMISOHJEET Näitä ohjeita ja piirustuksia vaihe vaiheelta noudattaen pystytte helposti kokoamaan rakennuksen. Ostamasi puutarharakennus on kestävä

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

1.2.2 S1 00.1. LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1

1.2.2 S1 00.1. LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.2 S1 7. Tukilevy Malli 1.2 1.2.2 S2 7. Tukilevy 14.Pikasalpa Malli 2.1 1.2.2 S3 7. Tukilevy Malli 2.2 1.2.2 S4 7. Tukilevy 14.Pikasalpa 1.2.2 S5 MITOITUSTAULUKOT MODUULIMITTAISILLE OVILLE

Lisätiedot

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE Mallit: 200 cm leveä ns. PikkuTuplahuussi, 260 cm tai leveämpi IsoTuplahuussi.

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE Mallit: 200 cm leveä ns. PikkuTuplahuussi, 260 cm tai leveämpi IsoTuplahuussi. TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE 3.1.2017 Mallit: 200 cm leveä ns. PikkuTuplahuussi, 260 cm tai leveämpi IsoTuplahuussi. PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin 2, ovisaranat 2x3, takaluukun saranat

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

Huomioitavaa...4 Tarvittavat materiaalit...5 Seinäelementtien kokoaminen...6 Rungon kokoaminen...8 Viimeistelytyöt...10 Kompostointi voi alkaa!...

Huomioitavaa...4 Tarvittavat materiaalit...5 Seinäelementtien kokoaminen...6 Rungon kokoaminen...8 Viimeistelytyöt...10 Kompostointi voi alkaa!... Tammikuu 2015 Huomioitavaa...4 Tarvittavat materiaalit......5 Seinäelementtien kokoaminen...6 Rungon kokoaminen...8 Viimeistelytyöt...10 Kompostointi voi alkaa!...11 2 Onneksi olkoon, olet päättänyt aloittaa

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Asennusohje Tuote no.. 000655 1(5) Lue asennusohjeet huolellisesti ennen kuin aloitat asennuksen. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Tavallinen

Lisätiedot

Asennusohjeet FIX Road system

Asennusohjeet FIX Road system Asennusohjeet FIX Road system Ennenkuin aloitat: FIX Road systeemin asennus pitää tehdä kahden henkilön voimin, jotta vaurioilta vältytään ja työn jälki on parempi. Kiskot on asennettava niin ylös kuin

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin 2, ovisaranat 4, lankahaka 2, työntösalpa 2, ruuvi 80 mm, ruuvi 120 mm, ruuvi 40 mm, huopanaulat, dyckert-naulat. Etuseinäelementti

Lisätiedot

Asennusohjeet TX 3100A. Sivu 1 / 16. 040 718 5775 www.airmir.fi

Asennusohjeet TX 3100A. Sivu 1 / 16. 040 718 5775 www.airmir.fi Asennusohjeet TX 3100A Sivu 1 / 16 1.0.0 SISÄLTÖ 1.0.0 SISÄLTÖ... 2 3.0.0 YLEISTÄ TIETOA... 3 3.1.0 ESIPUHE... 3 3.2.0 KÄYTTÖTARKOITUS... 3 3.3.0 TOIMITUKSEN SISÄLTÖ... 3 3.4.0 KONEEN TOIMINTA... 4 4.0.0

Lisätiedot

PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET. Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia.

PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET. Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia. PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia. ENNEN KUIN ALOITAT: Ennen vajan kokoamista tarkasta paikalliset rakennusmääräykset vajan

Lisätiedot

VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE:

VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

PULPETTIHUUSSIN JA ISOHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE

PULPETTIHUUSSIN JA ISOHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE PULPETTIHUUSSIN JA ISOHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE 19.7.2015 PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin, ovisaranat, takaluukun saranat (Euromakki), lankahaka, työntösalpa, ruuvit 5x90 mm, ruuvit 5x45 mm,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

Ruukki Järjestelmäikkunan asennusohje

Ruukki Järjestelmäikkunan asennusohje Ruukki Järjestelmäikkunan asennusohje Ruukki järjestelmäikkunan asennusohje Ruukki Järjestelmäikkuna on tarkoitettu Ruukki sandwich-paneeli elementtirakentamiseen ja asennus tapahtuu seinäasennuksen kanssa

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO VESISET Plus + ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO 50/ 75/ 100 mm SANEERAUS Kaivon asennus laattaan s.2 Kaivon asennustuurna s.3 Muhvin ja putken asennus s.4 Ylin kerros ja mutkat s.6 Seinäkiinnikkeet

Lisätiedot

Hanhitie 4 01450 VANTAA 0400 472 130 info@glan.fi www.glan.fi

Hanhitie 4 01450 VANTAA 0400 472 130 info@glan.fi www.glan.fi Hanhitie 4 01450 VANTAA 0400 472 130 info@glan.fi www.glan.fi VINYYLIverhousPANEELIN ASENNUSOHJEET Yleistä: Tämän asennusohjeen on koonnut Juhani Glan yli 30 vuoden kokemuksella vinyyliverhouspaneelien

Lisätiedot