TOIMINTAKERTOMUS 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2011"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Jaakko Suvala Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto

2 Vuoden 2011 toimintaa Vuosi 2011 oli Kuopion palvelualueuudistuksen ensimmäinen vuosi. Palvelualueuudistuksen tavoitteet toteutuivat niiltä osin kuin mitä uudistuksesta ehdittiin linjata ennen vuodenvaihdetta Organisaatiorakenne saatettiin yhtenäiseksi ja toimintasääntö hyväksyttiin tammikuussa Toimintasääntöä päivitettiin tarvittavilta osin joulukuussa Myös keskitettyjen tukipalveluiden tehtäväkokonaisuuksia yhtenäistettiin. Erilaisia hankkeita kirjastossa oli vuonna 2011 kolme kappaletta. Minna Canthin tuotannon digitoinnin selvityshankkeeseen saatiin Ely-keskukselta rahaa Tua Korhonen selvitti missä Minna Canthin käsikirjoituksia, kirjeitä ym. on ja minkä verran. Asiakaspalveluhankkeeseen, jota veti Päivi Savinainen, saimme Ely-keskukselta Saimme myös koulutuksiin, joissa opetetaan kirjoittamista verkkoon, Kuopion kaupunginkirjastoon hankittiin vuonna 2011 uusi verkkokirjasto CsLibrary ruotsalaiselta Teknikhusetilta. Verkkokirjasto otettiin käyttöön Kuopion kaupunginkirjaston lainamäärä pieneni viime vuonna 5,6 %. Myös käyntien ja lainaajien lukumäärä väheni; käynnit vähenivät 13,5 % ja lainaajat 1,8 %. Ainoastaan lastenlainojen määrä kääntyi viime vuonna nousuun 1 % verran. Vaikka lainojen määrä laskikin, muu toiminta kirjastossa on ollut vilkasta. Kirjastonkäytön opetusryhmien määrä kasvoi 13 % ja oppilaiden määrä kasvoi 10,6 %. Kirjavinkkauksen kohdalla kasvu oli rajumpaa; ryhmien määrä kasvoi 59 % ja osallistujien määrä kasvoi peräti 71 %. Lukupiirien määrä kasvoi 22 % ja lukupiireihin osallistujien määrä 25 %. Lasten satutuntien määrä on laskenut 22 % ja osallistujien määrä on laskenut 28 %. Nukketeatteriesitysten ja muiden lastentapahtumien määrä on taas noussut 45 % ja osallistujien määrä kasvanut 16,5 %. Aikuisille tarkoitettujen tilaisuuksien, kuten esim. kirjailijavierailujen ja esitelmien määrä on laskenut hiukan, mutta osanottajien määrä on melkein kaksinkertaistunut, eli kasvua on 92 %. Vuonna 2011 saimme joukkoomme kolme uutta työntekijää; Jynkän kirjastoon valittiin kirjastovirkailijaksi Kaisu Kokko, kirjastoautoon valittiin kuljettaja-virkailijaksi Vesa Grönlund ja lastenosaston osastonjohtajaksi valittiin Anu Parviainen. Marja Tiittanen-Savolainen kirjastotoimenjohtaja (Hannu Miettinen)

3 1. Kirjaston toimipisteet Kirjasto on perustettu vuonna Vuonna 1967 kirjasto sai maakuntakirjasto-oikeudet. Pääkirjaston peruskorjausremontti tehtiin vuonna Kuopion kaupunginkirjasto on toiminut vuodesta 1988 lähtien islantilaisen kirjallisuuden keskuksena Suomessa. Pääkirjasto Maaherrankatu 12 puh. kanslia PL 157, Kuopio fax / Internet kotisivu: Sähköposti: Lähikirjastot Jynkän kirjasto, Soikkokuja 12 puh Karttulan kirjasto, Kissakuusentie 20 puh Kettulan kirjasto, Koulukatu 3 puh Kurkimäen kirjasto, Kurkimäentie 455 puh Neulamäen kirjasto, Juontotie 6 puh Puijonlaakson kirjasto, Mailatie 2 puh Pyörön kirjasto, Jalkasenkatu 3 puh Riistaveden kirjasto, Vaarutie 1 puh Särkiniemen kirjasto, Särkiniementie 4 puh Vehmersalmen kirjasto, Vehmersalmentie 27 puh Laitoskirjasto palvelee Niuvanniemen sairaalassa. Kirjastoautoja on kaksi Elina ja Oskar ja pysäkkejä yhteensä 105 (78+27). (Vicente Serra)

4 2. Kirjastopalvelut Lainaajat, kävijät ja lainaus Taulukko 1: Toiminnan vertailu vuosina 2010 ja 2011 v v Lainoja Lainoja/asukas 21,5 20,1 Käyntejä Käyntejä/asukas 13 11,3 Lainaajia Lainaajia asukkaista 44,1 % 43,0 % Verkkokäynnit Kuvio 1: Lainaus aineistotyypeittäin (lainoja )

5 Tietopalvelu Tietopalvelu palveli fyysisenä tietopalveluna tietopalvelupisteissä, verkkotietopalveluna ja puhelimitse. Tietopalvelupisteitä on pääkirjaston eri osastoilla ja tietopalvelua on tarjolla myös lähikirjastoissa ja kirjastoautoissa. Verkkotietopalvelu tapahtui valtakunnallisen Kysykirjastonhoitajalta palvelun kautta. Kuopiossa verkkopalvelussa vastattiin vuoden 2011 aikana 52 tietopalvelukysymykseen. Tietopalvelutyö sisälsi asiakkaiden henkilökohtaista neuvontaa, opastusta omatoimiseen tiedonhakuun, eriaiheisten tiedonhakujen tekemistä, tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetustunteja ryhmille sekä aineistojen sisällön avaamista eri keinoin. Asiakkaita neuvottiin heidän tarpeidensa mukaisesti useissa aihepiireissä. Omatoimisessa tiedonhaun opastuksessa neuvottiin asiakkaille verkossa olleen kirjaston oman tietokannan (WebOrigon) käyttöä sekä muista tietokannoista ja verkosta hakemista. Tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetustunteja pidettiin eri-ikäisille ja erilaisille ryhmille, esim. koululaiset, opiskelijat, maahanmuuttajat. Aineistojen sisältöjä avattiin vuoden 2011 aikana tiedottavien näyttelyiden, luku- ja runopiirien, kirjavinkkausten, kirjaesittelyjen ja muiden mm. eri toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettujen tapahtumien avulla. (Vicente Serra) Sosiaalinen kirjastopalvelu Kotipalvelu Kotipalvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät voi itse käydä kirjastossa liikuntavamman, sairauden, vanhuuden tai muun syyn takia. Kotipalvelussa lainat tuodaan perille ja haetaan asiakkaan kotoa. Käytettävissä on koko kirjaston kokoelma. Palvelu on maksuton. Vuonna 2011 kirjaston kotipalvelua käytti 35 asiakasta. Asiakasmäärä nousi vuoden aikana 16,6 %. Asiakkaiden ikäjakauma on vuotta. Kotipalvelua hoiti yksi kirjastovirkailija pääkirjaston lainaustoimistosta kolmena päivänä viikossa. Asiakkaan luona käydään kolmen viikon välein.

6 Potilaskirjasto Potilaskirjasto toimii Niuvanniemen sairaalassa. Kirjasto on avoinna 2 päivänä viikossa, ja lainauksia siellä tehtiin kappaletta. Lainaus pieneni 14,9 % edellisvuodesta. Kirjastoa hoiti maakuntakirjaston kirjastovirkailija. Kirjastojärjestelmä ja verkkopalvelut Työasemia kirjastossa oli yhteensä 190, joista aineistohakukoneita on 24, yleisönettikoneita 32 ja henkilökunnan koneita 134. Kirjastojärjestelmä on ATP-origo. Kuopion kaupunginkirjastoon hankittiin vuonna 2011 uusi verkkokirjasto CsLibrary ruotsalaiselta Teknikhusetilta. Verkkokirjasto otettiin käyttöön Verkkokäyntien määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 17 %. Verkkokäyntejä oli kpl ja sivulatauksia oli välisenä aikana peräti Kirjastossa on Ellibsin e-kirjoja 837 kpl ja niitä lainattiin 778 kertaa. Kirjastossa on käytössä myös lehtitietokanta Pressdisplay, jossa käyttäjiä oli Eniten luettuja lehtiä olivat Iltalehti, Kauppalehti ja Kainuun sanomat. Asiakkaat voivat käyttää kirjastokortillaan myös musiikkitietokanta Naxosta. (Vicente Serra)

7 3. Toimintavuosi Taulukko 2: Aukiolotunnit, aukiolopäivät, kävijät ja kävijät/päivä Aukiolopäivät Aukiolotunnit Kävijät Kävijät/päivä Pääkirjasto Lähikirjastot kirjastoauto Elina Jynkkä Karttula kirjastoauto Oskar Kettula Kurkimäki Neulamäki Puijonlaakso Pyörö Riistavesi Särkiniemi Vehmersalmi Potilaskirjastot Niuvanniemi KAIKKI YHTEENSÄ Lainaus-, lasten- ja musiikkiosastot olivat avoinna 284 pv/v, talviaikana 6 pv/vko, kesällä 5 pv/vko. Lehtisali oli avoinna 301 pv/v, 6 pv/vko. Lähikirjastoista olivat avoinna 6 pv/vko Jynkän kirjasto, Neulamäen kirjasto, Puijonlaakson kirjasto ja Pyörön kirjasto. 5 pv/vko olivat avoinna Karttulan kirjasto, Kettulan kirjasto ja Särkiniemen kirjasto ja 4 pv/vko Kurkimäen kirjasto, Riistaveden kirjasto ja Vehmersalmen kirjasto. Kirjastot olivat suljettuina kesälauantaisin välisen ajan lehtisalia lukuun ottamatta kaikki kirjastot olivat kiinni kirjastojärjestelmä Origon uudelle palvelimelle siirtämisen vuoksi. Kettulan lähikirjasto oli suljettuna remontin takia välisen ajan ja kaikki kirjastot olivat kiinni koko henkilökunnan yhteisen koulutuspäivän vuoksi. (Vicente Serra)

8 Kirjastonkäytön ja tiedonhankinnan opetus ja lukuharrastuksen tukeminen Taulukko 3: Kirjastonkäytön opetus, kirjavinkkaus ja lukupiirit 2010 ja RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL. KIRJASTONKÄYTÖN OPETUS KIRJAVINKKAUS LUKUPIIRIT YHTEENSÄ Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus Taulukko 4: Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus KIRJASTONKÄYTÖN JA TIEDONHAUN OPETUS YHTEENSÄ ESI- + PERUSKOULU LUKIO AMMATILLISET OPPILAITOKSET MONIKULT.- RYHMÄT AIKUISRYHMÄT RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL. PÄÄKIRJASTO yht AIKUISTENOSASTO MUSIIKKIOSASTO LASTENOSASTO LEHTISALI LÄHIKIRJASTOT yht AUTO: Elina JYNKKÄ KARTTULA KETTULA 1 21 KURKIMÄKI 2 26 NEULAMÄKI PUIJONLAAKSO PYÖRÖ RIISTAVESI 3 65 SÄRKINIEMI 2 24 VEHMERSALMI 1 14 YHTEENSÄ Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta annettiin pääkirjastossa, lähikirjastoissa ja kirjastoauto Elinassa. Lastenosastolla esikouluikäisille ja 1-luokkalaisille tehdään kirjastonkäyttöä tutuksi kirjaleikin avulla. Kirjaleikki on roolileikki, jossa lapset harjoittelevat sekä asiakkaan roolia että kirjastovirkailijan roolia. 3-4 luokkalaiset nousevat askel askeleelta ylös tiedon ja taidon tikapuita ja 5-6 luokkalaiset opastetaan tutkimalla oppimaan. Peruskoulun ja lukion lisäksi annettiin opetusta myös ammattikorkeakoulujen, ammattiopistojen ja muiden aikuisoppilaitosten opiskelijoille.

9 Kirjastolla on kolme opetuspakettia; 3-4 luokkalaisten opetuspaketti: Opastaa kirjaston aineistotietokannantekijä- ja nimekehakuun sekä saatavuus ja sijaintitietoihin. Tutkivat oppilaat Jenna ja Janne esitelmää tekemässä: Siinä perusasteen oppilaita opastetaan tutkielman tekoon ja siihen liittyvään tiedonhankintaan. Askeleita tietoon: Se on nuorille suunnattu yleisopas tiedonhankintaan kirjastossa, lehdistä ja internetistä. Lukuharrastuksen tukeminen Taulukko 5: Kirjavinkkaus ja lukupiirit KIRJAVINKKAUS LUKUPIIRIT YHTEENSÄ RYHMIÄ OPPIL. RYHMIÄ OPPIL RYHMIÄ OPPIL. PÄÄKIRJASTO yht AIKUISTENOSASTO MUSIIKKIOSASTO LASTENOSASTO LÄHIKIRJASTOT yht AUTO: Elina JYNKKÄ 3 59 KARTTULA KETTULA KURKIMÄKI NEULAMÄKI PUIJONLAAKSO PYÖRÖ RIISTAVESI 4 23 SÄRKINIEMI VEHMERSALMI YHTEENSÄ Kirjavinkkaus on lukemiseen kannustamista ja houkuttelemista. Vinkkausta annetaan sekä pääkirjastolla että lähikirjastoissa niin lapsille kuin aikuisillekin. Eniten kirjavinkkausta annettiin lasten- ja nuortenosastolla (128 kertaa ja 2571 oppilaalle). Kirjavinkkarin voi pyytää koululle tai esim. vanhustentaloon tai kuulijat voivat tulla kirjastolle. Lukemiseen innostavaa toimintaa on myös lukupiirien pito. Lukupiirejä ja runopiirejä pidettiin pääkirjaston aikuistenosastolla ja Puijonlaakson, Karttulan ja Riistaveden kirjastoissa. (Vicente Serra)

10 Satutunnit ja lasten ja nuorten tapahtumat Taulukko 6: Satutunnit, lastentapahtumat, pitokerrat ja osallistujat Satutunteja Muut tapahtumat Yhteensä Kertoja Lapsia Kertoja Lapsia Kertoja Osallist. Lastenosasto Jynkkä Karttula Kettula Kurkimäki Neulamäki Puijonlaakso Pyörö Riistavesi Särkiniemi Vehmersalmi YHTEENSÄ Pakkaspäiviä vietettiin tammikuun lopulla, Nukketeatteri Tädit esitti Pakkaspäiväviikolla nukkenäytelmän Kummitus Oskari 15 kertaa ja katsojia oli 839. Taiteiden juhlassa lastenosastolla oli Anne Karjulan vetämä vauvaperheiden loruhetki. Loruhetkeen tuli 48 osallistujaa. HUMAK:in viittomakielen opiskelijat pitivät satutunteja lastenosastolla Sadut sekä kerrottiin että viitottiin. Myös Liikenneturvan Heijastinkeiju piti satutuokion lastenosastolla Nukketeatteri Sytkyt kiersi neljässä lähikirjastossa, Karttulassa, Riistavedellä ja Vehmersalmella. Sytkyt esitti nukkenäytelmän Juhani ja kapsäkki, joka kertoo Juhani Ahon elämästä. Taulukko 7: Satutunnit ja lastentapahtumat 2010 ja Kertoja Osallistujia Kertoja Osallistujia Lasten satutunnit Nukketeatteri + muut lastentapahtumat Yhteensä (Ulla Ritvanen)

11 Tapahtumat ja tilaisuudet Taulukko 8: Kirjailijavierailut, yleisötilaisuudet ja näyttelyt Kirjailijavierailut Yleisöluennot Tilaisuudet Näyttelyt Kertoja Osallist. Kertoja Osallist. Kertoja Osallist. Kertoja Pääkirjasto yht Aikuistenosasto Lastenosasto 43 Musiikkiosasto Maakuntakirjasto Lähikirjastot yht Auto: Elina Jynkkä Karttula 2 Kettula Kurkimäki 5 Neulamäki 28 Puijolaakso Pyörö Riistavesi 12 Särkiniemi 38 Vehmersalmi 5 Yhteensä Kirjasto oli järjestämässä yhdessä Kirjakantin kanssa Kirjakantti-tapahtumaa. Kirjakantin avajaiset pidettiin pääkirjastolla Kirjakantin avajaisten yhteydessä julkistettiin kirjallisuuspalkinto Savonian palkintoehdokkaat, joita Johanna Hulkko ja Salla Simukka haastattelivat Taiteiden juhlassa pääkirjastolla oli vierailemassa kirjailija Marko Kilpi ja konserttivieraana kuopiolainen rockbändi Block Buster. Anna Tarvainen luennoi unkarilaisesta kirjallisuudesta ja Helena Riekki ja Heikki Lukkarinen pitivät Kalmiston kertomaa luennon Taulukko 9: Kirjailijavieraat, yleisöluennot ja muut tilaisuudet 2010 ja Kertoja Osallist. Kertoja Osallist. Kirjailijavierailut Yleisöluennot Muut tilaisuudet, esim. konsertit Yhteensä

12 (Vicente Serra) Maakuntakirjastotoiminta Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto on toiminut vuodesta 1967 alueellisena yleisten kirjastojen keskuskirjastona Pohjois-Savon maakunnan alueella. Maakuntakirjaston toiminta-alueeseen kuuluu 21 kirjastoa. Karttulan kunta liittyi Kuopion kaupunkiin vuoden 2011 alusta. Maakuntakirjasto toimii Pohjois-Savon maakunnan yleisten kirjastojen kaukopalvelukeskuksena. Kaukolainapyyntöjä saapui 2538 kpl ja Kuopion kaupunginkirjaston asiakkaiden pyyntöjä lähetettiin muihin kirjastoihin 2638 kpl. Maakuntakirjasto hankkii toiminta-alueeseensa liittyvää aineistoa maakuntakokoelmaan, jossa oli vuoden 2011 lopussa aineistoa yhteensä kappaletta, joista kirjoja oli kpl, avaineistoa ja muuta aineistoa 947 kpl ja mikrotallenteita 3046 kpl. Kokoelmaan kuuluu lisäksi sanoma- ja aikakauslehtiä, karttoja, lehtileikekokoelma, kotiseutukirjailijoiden valokuvakokoelma, pienpainatteita sekä julisteita. Maakuntakokoelma on ei-lainattava kokoelma. Maakuntakirjasto perehdytti ja koulutti alueensa kirjastojen henkilökuntaa kirjastoalan ajankohtaisissa asioissa. Maakuntakirjasto toimi Savonia-palkintoraadin kanssa yhteistyössä ja toimitti raadin jäsenille palkintoehdokkaina olevia teoksia. Ehdokasteoksista sekä palkitusta kirjasta järjestettiin näyttely pääkirjaston lainaushallissa. Kirjasto järjesti asiakkailleen Varjo-Savonia -äänestyksen ehdolla olleista teoksista. Maakuntaosasto ylläpiti bibliografiaa Aapeli ja muita tuttavia. Pohjois-Savon maakuntakirjasto on toiminut islantilaisen kirjallisuuden keskuksena Suomessa vuodesta 1988 lähtien. Lainattava Islanti-kokoelma sijaitsee aikuisten lainausosastolla, ja siitä lähetetään sekä kaukolainoja että siirtokokoelmia muihin kirjastoihin.

13 4. Henkilöstö Taulukko 10: Vakinaisen henkilöstön määrä nimekkeittäin vuonna 2011 Nimeke Määrä Kirjastoammatilliset Kirjastotoimenjohtaja 1 Palvelupäällikkö 2 Kirjastonjohtaja 6 Osastonjohtaja 3 Informaatikko 4 Erikoiskirjastonhoitaja 1 Kirjastonhoitaja 9 Kirjastosihteeri 1 Vastaava kirjastovirkailija 4 Kirjastovirkailija 35 Kirjastoauton kulj.-virk. 3 Kirjasto ei ammatilliset Verkkoasiantuntija 1 Hallintosihteeri 2 Toimistosihteeri 1 Vahtimestari 3 Järjestelyapulainen 2 Kirjojenkorjaaja 1 Yhteensä 79 Kirjaston määrärahoilla palkatun henkilökunnan henkilötyövuosien määrä vuonna 2010 oli yhteensä 77,70, joista kirjastoammatillisten osuus oli 72,70 henkilötyövuotta. Muun henkilökunnan osuus oli 12,30. Uusia työntekijöitä eläkkeelle jääneiden tilalle palkattiin kolme; Jynkän kirjastoon kirjastovirkailija Kaisu Kokko, autokirjastoon kuljettaja-virkailija Vesa Grönlund ja lasten- ja nuortenosastolle osastonjohtaja Anu Parviainen. Pääkirjasto Hallinto- ja taloustoimisto Tiittanen-Savolainen Marja, kirjastotoimenjohtaja Hujanen Juha, vahtimestari Kosunen Marjo, toimistosihteeri Mikkanen Kirsti, hallintosihteeri Pelkonen Leila, hallintosihteeri, sairauslomalla lähtien, vs. Päivi Ronkainen Puurtinen Kimmo, vahtimestari Rissanen Petri, vahtimestari Atk- ja kokoelmatukiosasto Rossi Liisa, palvelupäällikkö Härkönen Juha, tietoverkkoasiantuntija Pursiainen Liisa, kirjojenkorjaaja Tanner Meeri, järjestelyapulainen Toivanen Anne, kirjastovirkailija Tuominen Anitta, kirjastonhoitaja Väänänen Mervi, kirjastovirkailija

14 Aikuistenosasto Rissanen Pirjo, palvelupäällikkö (myös lehtisali) Savinainen Päivi, informaatikko Leskinen Marjosisko, kirjastosihteeri (myös lehtisali) Eskelinen Seija, kirjastovirkailija, hoitovapaalla 2.10 saakka, vs. Sari Mäkinen Happonen Sinikka, kirjastovirkailija Huuho Tuija, kirjastovirkailija Kolehmainen Päivikki, kirjastonhoitaja Korhonen Pirkko, informaatikko Kuikka Päivi, kirjastovirkailija Kärkkäinen Päivi, kirjastovirkailija Parviainen Maija, informaatikko Piitulainen Raimo, kirjastovirkailija, työaika 20 h/vko Pohjolainen Sirpa, kirjastovirkailija Räsänen Marja, kirjastonhoitaja Röynä Pirjo, kirjastonhoitaja Tiilikainen Maarit, kirjastovirkailija Toivanen Eija, kirjastonhoitaja Tuunanen Leena, kirjastonhoitaja Virtaniemi Merja, kirjastovirkailija, osa-aika eläkkeellä, vs. Marko Kosonen Väänänen Pirjo, kirjastovirkailija Väätäinen Helena, järjestelyapulainen Lasten- ja nuortenosasto Parviainen Anu, osastonjohtaja 1.8. alkaen Kainulainen Tiina, kirjastonhoitaja Kettunen Pia, kirjastovirkailija Makkonen Paula, kirjastovirkailija Sorvali Maileena, kirjastonhoitaja Airaksinen Laura, vs. kirjastovirkailija saakka Lehtisali Mäkinen Sari, kirjastovirkailija, sijaisena aik. osastolla, vs. Halttunen Jari Ottoila Liisa, kirjastovirkailija, osa-aika eläkkeellä, vs. Kosonen Marko saakka ja vs. Mäkinen Sari alkaen Musiikkiosasto Ahonen Helena, osastonjohtaja Fehrmann Eija, kirjastovirkailija Hämäläinen Nanna-Mari, kirjastonhoitaja Kilvensalo Ilona, kirjastovirkailija Kokkonen Tiina, kirjastovirkailija Ritvanen Ulla, erikoiskirjastonhoitaja Suomala Helena, informaatikko Maakuntaosasto Anttila Arja, osastonjohtaja,( myös autokirjasto) Oosi-Villikka Johanna, kirjastovirkailija Tuovinen Hannele, kirjastovirkailija Autokirjasto Elina Grönlund Vesa, kirjastoauton kuljettaja-virkailija, 1.8. alkaen Nykänen Jouni, kirjastoauton kuljettaja-virkailija Tuominen Tarja, kirjastovirkailija Vainikainen Tero, kirjastoauton kuljettaja-virkailija

15 Lähikirjastot Jynkän kirjasto Soininen Tarja, kirjastonjohtaja Kokko Kaisu, kirjastovirkailija 1.5. alkaen Hallikainen Raija, kirjastovirkailija Karttulan kirjasto Tossavainen Tiina, vastaava kirjastovirkailija Varis Mika, kirjastovirkailija Kettulan kirjasto Anttila Terhi, kirjastonjohtaja Korhonen-Heiskanen Kaarina, kirjastovirkailija 1 pv/vko Kurkimäen kirjasto Korhonen-Heiskanen Kaarina, vastaava kirjastovirkailija Neulamäen kirjasto Jaamalainen Aira, kirjastonjohtaja Jaskanen Juhani, kirjastovirkailija Suihko Salme, kirjastovirkailija, osa-aikaeläkkeellä vs. Virtasola Mikko saakka ja vs. Airaksinen Laura 1.9. alkaen Puijonlaakson kirjasto Vidgren Mari, kirjastonjohtaja Heikkilä Sari, kirjastovirkailija Juvonen Sirkka, kirjastovirkailija Plaketti Ulla, kirjastovirkailija Pyörön kirjasto Pohjolainen Helena, kirjastonjohtaja Hujanen Maarit, kirjastovirkailija Hälinen Marja, kirjastovirkailija Koistinen Anu, kirjastovirkailija Kolehmainen Kirsti, kirjastovirkailija Riistaveden kirjasto Huovinen Pirjo, vastaava kirjastovirkailija Särkiniemen kirjasto Ryhänen Seija, kirjastonjohtaja Rautio Riitta, kirjastovirkailija Vehmersalmen kirjasto Heiskanen Sisko, vastaava kirjastovirkailija

16 Yhteistyö ja johtaminen Kirjastoa johti kirjastotoimenjohtaja Marja Tiittanen-Savolainen. Kirjastotoimenjohtajan apuna toimi kirjaston johtoryhmä. 1. Johtoryhmään kuuluivat vuonna 2011: pääkirjaston aikuistenosaston palvelupäällikkö Pirjo Rissanen, atk- ja kokoelmatukiosaston palvelupäällikkö Liisa Rossi, hallintosihteeri Leila Pelkonen, hallintosihteeri Kirsti Mikkanen ja henkilöstön edustajina kirjastonhoitaja Marja Räsänen ja kirjastonjohtaja Mari Vidgren. Johtoryhmä kokoontui viisi (5) kertaa vuoden aikana. 2. Osaston- ja lähikirjastonjohtajien kokouksia pidettiin 7 kertaa. 3. Työpaikkakokouksia on pidetty tarpeen mukaan viikoittain/kuukausittain sekä osastoittain että kirjastoittain. 4. Koko henkilökunnan yhteinen koulutus- ja toimintasuunnitelmapäivä pidettiin Kirjaston työryhmät vuonna 2011: Hakeutuvan palvelun työryhmä: Jaamalainen Aira Oosi-Villikka Johanna Pohjalainen Sirpa Koulutus- ja tapahtumatyöryhmä: Happonen Sirkka Suomala Helena Pelkonen Leila Tossavainen Tiina Monikulttuurisuustyöryhmä: Makkonen Paula Mäkinen Sari Parviainen Maija Pohjolainen Helena Rossi Liisa Suomala Helena Nuorten palvelut työryhmä: Kainulainen Tiina Kuikka Päivi Pohjolainen Helena Ritvanen Ulla Sorvali Maileena Toivanen Eija Strategiatyöryhmä: Leskinen Marjosisko Savinainen Päivi Soininen Tarja Suomala Helena Tiittanen-Savolainen Marja Väänänen Mervi WWW-työryhmä: Härkönen Juha Kainulainen Tiina Korhonen Pirkko Makkonen Paula Ritvanen Ulla Rossi Liisa Räsänen Marja Vidgren Mari 6. Osallisuudet Omatoimisen hyvinvoinnin hallinnossa: o johtotiimi; Marja Tiittanen-Savolainen o kehittämistoimikunta; Päivi Savinainen

17 (Vicente Serra) Koulutus Henkilökunnan koulutukseen käytettiin7,9 /henkilö, mikä on 0,07 % henkilöstön palkkasummasta. Suurin osa koulutuksesta on ollut työhön liittyvää atk-, verkko-, oppimis- ja esimieskoulutusta. Koulutuspäiviä oli 2,5/henkilö ja koulutuksiin käytettiin 210 yhteensä henkilötyöpäivää. Koulutuksissa kävi yhteensä 66 osallistujaa. Ely-keskukselta saimme koko maakunnan kirjastojen henkilökunnalle tarkoitettuun asiakaspalvelukoulutukseen 4000 ja verkkokirjoittamiskoulutukseen Osa näistä koulutuksista järjestettiin jo vuoden 2011 aikana. (Vicente Serra)

18 5. Tilastot Kirjaston käyttö Taulukko 11: Kirjaston käyttö vuosina Vuosi Lainoja Lainoja/ Lainaajia Asiakas- Asiakasasukas Lainaajia asukkaista käyntejä käyntejä/ asukas , ,90 % , ,20 % , ,90 % , , ,60 % , , ,00 % , , ,00 % , ,00 % ,3 Kuvio 2: Aineiston hankintamenot vv

19 Lainaukset Taulukko 12: Lainaukset kirjastoittain ja osastoittain Kuopion kaupunginkirjasto - Pohjois-Savon maakuntakirjasto Lainaukset Kirjat AV-ain. Muut Yht Muutos (%) Pääkirjasto Aikuistenosasto *) ,9 % Lastenosasto ,1 % Lehtisali ,9 % Maakuntaosasto ,1 % Musiikkiosasto ,4 % Pääkirjasto yht ,4 % Kirjastoauto Kirjastoauto, Kuopio ,3 % Kirjastoauto, Karttula ,5 % Kirjastoauto yht ,0 % Lähikirjastot Jynkkä ,7 % Karttula ,8 % Kettula ,6 % Kurkimäki ,7 % Neulamäki ,9 % Puijonlaakso ,8 % Pyörö ,7 % Riistavesi ,7 % Särkiniemi ,1 % Vehmersalmi ,1 % Lähikirjastot yht ,9 % Potilaskirjastot Niuvanniemi ,9 % Potilaskirjastot yht ,9 % Kaikki yht ,6 % Siirtokokoelmat Kotipalvelu ,4 % Leväsen palvelukeskus ,0 % Valkeinen ,3 % kotipalvelu = lainauksia (sisältyvät pääkirjaston aikuistenosaston lainoihin) ; muut siirtokokoelmat = niteitä kokoelmassa *) Aikuistenosaston kirjalainoissa mukana e-kirjat 778 lainaa Kettulan kirjasto oli suljettuna remontin takia

20 Lainaustoiminta ja kirjavarat Taulukko 13: Lainaustoiminta ja kirjavarat vv KIRJASTOTOIMI/KUOPIO Asukkaita LAINAUSTOIMINTA Lainaukset yhteensä pääkirjasto kirjastoautot lähikirjastot laitoskirjastot Lainoista AV-lainauksia yhteensä musiikkiäänitteet videot DVD-levyt muu av-aineisto Lainoja asukasta kohti 25,0 23,3 22,8 22,2 21,5 20,2 OPM:n tavoite lainauksia/asukas Lastenkirjojen osuus kirjalainauksista 36,6 37,4 38,1 37,9 38,4 38,5 Lainaajien lukumäärä Lainaajia asukkaista % 55,2 46,9 47, OPM:n tavoite lainaajia asukkaista Kirjastokäyntejä kirjastokäyntejä asukasta kohden ,3 OPM:n tavoite/asukas KIRJAVARAT JA AV-AINEISTO Kirjavarat Hankinta hankinta 1000 asukasta kohti OPM:n tavoite kirjahankinta/asukas Poistot vuoden aikana poistot 1000 asukasta kohti Kirjoja asukasta kohti 6,8 6,3 6,1 5,8 5,6 5,4 Kirjoja 1000 asukasta kohti

21 AV-aineisto Hankinta hankinta 1000 asukasta kohti ,6 OPM:n tavoitehankinta/1000 as Poistot vuoden aikana AV-aineisto 1000 asukasta kohti Lehtivuosikerrat (maksulliset) Lehtivuosikerrat/1000 asukasta ,4 7 OPM:n tavoitehankinta/1000 as AINEISTON HANKINTAMENOT kokonaismenot joista kirjojen osuus Hankintamenot/asukas 6,28 6,48 7,19 6,84 6,26 5,93 %-osuus kaikista menoista 12,1 12,3 12,4 13,3 10,8 10,6 Kirjastoaineisto Taulukko 14: Kirjastoaineiston hankinta ja kokoelmat 2011 Aineistonhankinta ja kokoelmat v Aineisto Hankinta kpl Kokoelma yht. Kirjat Nuotit ja partituurit Musiikkiäänitteet Muut äänitteet (äänikirjat) Videot Cd-rom-levyt DVD-levyt Muu aineisto Yhteensä kpl

22 Kirjaston talous Taulukko 15: Kirjaston talous vv ja 2011 Kirjaston menojen jakautuminen % % Aineiston hankintamenot: kirjat, lehdet, AV-aineistot ,90 % ,60 % Henkilöstömenot ,60 % ,25 % Huoneistomenot ,80 % ,90 % ATK-kulut ,40 % ,60 % Muut menot (mm. kirjastoauto) ,30 % ,65 % Menot yhteensä (brutto) % % Kirjaston tulot Nettomenot Kuvio 3: Kirjaston menojen jakautuminen prosentteina v. 2011

23 Taulukko 16: Kirjaston menot; euro/asukas ja euro/lainaus v /asukas /lainaus Bruttomenot ,75 Tulot ,2 0,25 Nettomenot ,8 2,52 Henkilöstömenot ,5 1,54 Taulukko 17: Kirjaston menojen vertailu vv Käyttömenot/asukas/laina v v Käyttömenot (netto) Käyttömenot/asukas 50,8 50,8 Käyttömenot/laina 2,36 2,52 (Ulla Ritvanen)

TOIMINTAKERTOMUS 2014. Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto

TOIMINTAKERTOMUS 2014. Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto TOIMINTAKERTOMUS 2014 Kuopion kaupunginkirjasto Pohjois-Savon maakuntakirjasto Kirjaston toimintaa 2014 Vuosi 2014 käynnistyi uusien lainausautomaattien käyttöönotolla. Automaatteja tuli pääkirjaston lisäksi

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintakertomus www.ylojarvi.fi Lainaus, kävijät ja aukiolotunnit Ylöjärven kirjaston kokonaislainaus oli 676 562 ja se nousi hieman edellisestä vuodesta. Yksiköistä kirjastoauto ja pääkirjasto

Lisätiedot

Tilastokatsaus 2011. Kirjasto- ja tietopalvelut

Tilastokatsaus 2011. Kirjasto- ja tietopalvelut Tilastokatsaus 2011 Kirjasto- ja tietopalvelut Vantaan kaupunginkirjaston tilastokatsaus 2011 Sisällysluettelo Kirjastot, aukiolotunnit...3 Henkilötyövuodet...3 Talous...3 Aineistoniteiden määrä...4 Aineistoniteiden

Lisätiedot

Vantaan kaupunki Kirjasto- ja tietopalvelut TOIMINTAKERTOMUS 2010

Vantaan kaupunki Kirjasto- ja tietopalvelut TOIMINTAKERTOMUS 2010 Vantaan kaupunki Kirjasto- ja tietopalvelut TOIMINTAKERTOMUS 2010 Vantaan kaupunginkirjaston tilastokatsaus 2010 Sisällysluettelo Kirjastot, aukiolotunnit...3 Henkilökunta...3

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Kirjaston tilastot 2004 Kävijät vuonna 2004...1 Lainaus 2004...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2004...4 Kirjojen lainaus 2004...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5 Kirjasto- ja kulttuuripalvelut 2017 as.luku 1.1.2018 42 176 1.1.2017 42 024 TILASTOTIETOJA 2017 KIRJASTOPALVELUT LAINAUS 2017 2016 muutos muutos% Pääkirjasto 218 332 233 136-14 804-6,3 Kirjastoauto 71

Lisätiedot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot http://tilastot.kirjastot.fi/?orgs=15&years=,&stats=1,33,100,10... 1 / 5 5.4.2017 10:45 Suomen yleisten kirjastojen tilastot Statistik för allmänna biblioteken i Finland Finnish Public Libraries Statistics

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot Kirjaston tilastot 2003 Kokoelma 2003...1 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2003...2 Kirjakokoelma, hankinta ja poistot 2003...3 Kirjakokoelma kielittäin 2003...4 Videot, DVD-videot ja CD-romit 2003...5

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2005

Kirjaston tilastot 2005 Kirjaston tilastot 2005 Kävijät vuonna 2005...1 Lainaus 2005...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2005...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2005...4 Kirjojen lainaus 2005...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2007

Kirjaston tilastot 2007 Kirjaston tilastot 2007 Kävijät...2 Lainaus...3 Lainojen jakautuminen toimipisteittäin...4 Lainaajat toimipisteittäin...5 Aineistojen lainaus aineistolajeittain...7 Lainojen jakautuminen aineistoryhmittäin...8

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeen maakuntakirjasto 25.3.2011 Kuntaliitoksen myötä kaupunki siirtyi tilaaja-tuottaja

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2006

Kirjaston tilastot 2006 Kirjaston tilastot 2006 Kävijät 2006...1 Lainaus 2006...2 Lainojen jakautuminen toimipisteittäin 2006...3 Lainaajat toimipisteittäin 2006...4 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2006...5 Lainojen jakautuminen

Lisätiedot

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien lukulaitteet... 3 Tilat... 4 Kokoushuone... 4 Sukututkimustyöpiste...

Lisätiedot

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Salla Palmi-Felin Johtava informaatikko, Media- ja musiikkipalvelut Lastukirjastot.fi Palvelua kaikenikäisille Ketkä opastavat?

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Koulu Puhelin Sähköposti Faksi

Koulu Puhelin Sähköposti Faksi PERUSKOULUJEN REHTORIEN JA KOULUSIHTEERIEN YHTEYSTIEDOT LV. 2013-2014 Päivitetty 30.1.2014 Luokka-asteet 1-6 Koulu Puhelin Sähköposti Faksi Aurinkorinteen koulu rehtori Esa Miettinen 044 718 4771 esa.miettinen@kuopio.fi

Lisätiedot

VIHDIN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS 2012

VIHDIN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS 2012 VIHDIN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS 2012 Vihdin kunnankirjaston vuosi 2012 oli toiminnallisesti erittäin hyvä. Keskimäärin hyvin pienellä henkilöstöresurssilla ja jo useamman vuoden samana pysyneellä

Lisätiedot

Käsitteet. Yleisten kirjastojen tilastot

Käsitteet. Yleisten kirjastojen tilastot Yleisten kirjastojen tilastot Käsitteet Alla määritellään aakkosjärjestyksessä ne käsitteet, joita on käytetty tietokannan taulukoissa, taulukoiden otsikoissa ja tunnusluvuissa sekä mitä tarkoitetaan eri

Lisätiedot

Itä-Suomen yleiset kirjastot 2011

Itä-Suomen yleiset kirjastot 2011 NÄKYMIÄ SYYSKUU 2012 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Itä-Suomen yleiset kirjastot 2011 Savonlinnan uusi kirjastorakennus nousee harjakorkeuteen. (kuvat: Tapani Boman) Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi. Toiminnalliset tavoitteet

Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi. Toiminnalliset tavoitteet Peruskoulutus Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi Uudistetut opetussuunnitelmat on otettu käyttöön perusopetuksessa. Niihin sisältyvät erityisen tuen osalta valtakunnallisesti uudet toimintamallit ja ohjeet.

Lisätiedot

Itä-Suomen yleiset kirjastot 2012

Itä-Suomen yleiset kirjastot 2012 NÄKYMIÄ KESÄKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Itä-Suomen yleiset kirjastot 2012 Kuopion uusin kirjastoauto Aulis aloitti ajot vuoden 2013 alussa (Kuva: Jouni Nykänen) Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2002

Kirjaston tilastot 2002 Kirjaston tilastot 2002 Aineisto2002 Collection 2002...1 Kirjakokoelma, hankinta ja poistot 2002 Book Stock, Aquisition and Disposal 2002...3 Kirjakokoelma kielittäin 2002 Book Stock according to the Language

Lisätiedot

LIITE 1: TOIMINTAOHJEET AIHEETTOMIIN POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEKSI. Poissaolo koulusta ilman huoltajien ilmoitusta

LIITE 1: TOIMINTAOHJEET AIHEETTOMIIN POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEKSI. Poissaolo koulusta ilman huoltajien ilmoitusta LIITE 1: TOIMINTAOHJEET AIHEETTOMIIN POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEKSI Poissaolo koulusta ilman huoltajien ilmoitusta 3 poissaolopäivänä luokanvalvoja ottaa yhteyden kotiin Syy poissaoloille aiheellinen Epäillään

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

Kuopion Uimaseuran TOP Päivitetty

Kuopion Uimaseuran TOP Päivitetty Kuopion Uimaseuran TOP 15-20 Päivitetty 31.1.2019 Miehet Naiset 50 vu 1. Martikainen, Juuso 24,42 2015 1. Karjalainen, Heidi 26,82 2009 2. Ööbik, Mikk 24,5 1991 2. Väätäinen, Sirpa 27,44 1984 3. Ihalainen,

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! LAINAUS Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, äänitteitä, kielikursseja, DVDlevyjä, konsolipelejä ym. Aineiston laina-aika on 4 viikkoa.

Lisätiedot

10.11.2013. Tilastoja ja aikasarjoja 2003-2012 suuralueittain. Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi. Väestö

10.11.2013. Tilastoja ja aikasarjoja 2003-2012 suuralueittain. Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi. Väestö 1.11.13 Tilastoja ja aikasarjoja 3-1 suuralueittain Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi Väestö 1 1.11.13 Väestö suuralueittain 5 3 1 1, Väestö suuralueittain, suhteellinen muutos

Lisätiedot

Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa

Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa 1 (6) Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa 1. Suoritevertailu Tilastoissa Joensuun seutukirjaston toimintatilastoja on verrattu kaikkiin muihin maakuntakirjastoihin

Lisätiedot

Liitoskuntien ja yhteistoiminta-alueiden kirjastotilastoja Hämeenlinna

Liitoskuntien ja yhteistoiminta-alueiden kirjastotilastoja Hämeenlinna Liitoskuntien ja yhteistoiminta-alueiden kirjastotilastoja 1999-215 Aikasarjoihin sisältyvät kunnat Hauho 1999-28 (kunta lakkautettu 29) 1999-215 Kalvola 1999-28 (kunta lakkautettu 29) Lammi 1999-28 (kunta

Lisätiedot

KOKOELMAT ESIIN PIENESSÄ KIRJASTOSSA. Sari Kanniainen, kirjastonjohtaja, Hankasalmen kunnankirjasto

KOKOELMAT ESIIN PIENESSÄ KIRJASTOSSA. Sari Kanniainen, kirjastonjohtaja, Hankasalmen kunnankirjasto KOKOELMAT ESIIN PIENESSÄ KIRJASTOSSA Sari Kanniainen, kirjastonjohtaja, Hankasalmen kunnankirjasto Johdannoksi Ei riitä, että kirjastolla on hyvät kokoelmat. Lisäksi asiakkaiden tulisi löytää niiden luo.

Lisätiedot

Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA

Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA ajalla 2.5. 16.11.2008 SISÄLLYS 1. LÄHTÖTILANNE. 3 2. TAVOITTEET... 4 3. TOTEUTUS... 5 4. ARVIOINTIA. 6 LIITE Varastointi-

Lisätiedot

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2011 Toimintakertomus 20 Toimintakertomus 2011 1 Sisällysluettelo 1. Kirjaston käyttö ja kokoelmat... 2 2. Talous... 4 3. Tapahtumat... 5 4. Henkilöstö... 6 5. Projektit... 7 Kirjasampo.fi Boksampo.fi... 7

Lisätiedot

1. Vastaajan sukupuoli:

1. Vastaajan sukupuoli: RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 5. 18.11. ASIAKASKYSELYN VASTAUKSET: NURMIJÄRVI Vastaajia oli Nurmijärven kirjastoissa yhteensä 281 (vuonna vastaajia oli 209). Tässä yhteenvedossa vastaukset

Lisätiedot

Kuusi suurinta kaupunkia Tilastoja ja aikasarjoja 2003-2012

Kuusi suurinta kaupunkia Tilastoja ja aikasarjoja 2003-2012 21.8.213 Kuusi suurinta kaupunkia Tilastoja ja aikasarjoja 23-212 Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi Toimintaympäristö 1 21.8.213 7 väestö 6 5 4 3 2 1 "Liitos-" *) *) n lukuihin

Lisätiedot

Bussiin nousulista ==============

Bussiin nousulista ============== 1/6 Bussiin nousulista ============== Grp. Metallin ao. 148 r.y. Päivitetty lista 28.1.2009 Virkistysviikonloppumatka Kuusamoon 31.1. - 1.2.2009 (la-su/2 pv) "Holiday Club Kuusamon tropiikki" Bussi nro

Lisätiedot

Y-tunnus 21744500 Siltakatu 4, Joensuu

Y-tunnus 21744500 Siltakatu 4, Joensuu Yrityksen nimi Pohjois-Karjalan Osuuspankki Yhtiömuoto Osuuspankki Y-tunnus 21744500 Osoite Siltakatu 4, Joensuu E-mail joensuu@op.fi Puhelinnumero 0102564201 Perustamisvuosi 2008 Yhtiön kotipaikka Joensuu

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1. Kirjaston käyttö ja kokoelmat... 2 2. Talous... 5 3. Tapahtumat... 6 4. Henkilöstö... 7 5. Kehittämishankkeet... 9 6. Maakuntakirjastotoiminta... 10 2 1. Kirjaston

Lisätiedot

Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa

Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa 1 (5) Joensuun seutukirjaston tilastovertailu muiden maakuntakirjastojen kanssa 1. Suoritevertailu Tilastoissa Joensuun seutukirjaston toimintatilastoja on verrattu muihin maakuntakirjastoihin, mutta pääkaupunkiseudun

Lisätiedot

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2010- Vaasan yliopisto Vaasan ammattikorkeakoulu ÅA i Vasa Åbo Akademi Tritonia, Vaasan tiedekirjasto 2001- ja oppimiskeskus 2004-2010- 3 yliopistoa

Lisätiedot

KYSTERI Leppävirta Nilakka Koillis-Savo Leppävirta Pielavesi Keitele Tervo Vesanto Juankoski Kaavi Rautavaara

KYSTERI Leppävirta Nilakka Koillis-Savo Leppävirta Pielavesi Keitele Tervo Vesanto Juankoski Kaavi Rautavaara KYSTERIN HANKINTAORGANISAATIO 1 Organisaatiomalli PALVELUALUE Merja Matilainen KYS/Kysteri Pl 1777 70211 Kuopio KYSTERI PALVELUYKSIKÖT Leppävirta Heli Markkanen vastuukäyttäjä Nilakka Martta Kolehmainen

Lisätiedot

Asiakaskyselyn tuloksia

Asiakaskyselyn tuloksia Asiakaskyselyn tuloksia Ratamo-kirjastojen (,, ja ) sekä Lopen kirjaston yhteinen asiakaskysely Tässä raportissa tarkastellaan 5.-8..0 järjestetyn asiakaskyselyn tuloksia n kirjaston näkökannalta. Jakaumat

Lisätiedot

Liitoskuntien ja yhteistoiminta-alueiden kirjastotilastoja Jyväskylä

Liitoskuntien ja yhteistoiminta-alueiden kirjastotilastoja Jyväskylä Liitoskuntien ja yhteistoiminta-alueiden kirjastotilastoja 1999-2014 160 000 Asukasluku: 140 000 120 000 100 000 80 000 60 000 40 000 20 000 0 1,40 Asukasluku: suhteellinen muutos 1,20 1,00 0,80 0,60 0,40

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2011

Yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2011 NÄKYMIÄ KESÄKUU 2012 POHJANMAAN ELY-KESKUS Yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2011 Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa Seinäjoen kirjaston uudisosa

Lisätiedot

Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg

Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg 1 Tiina Repo Juankoski 31,21 17.6.2019 Juankoski 2 Asta Kankaala LepU 26,92 14.6.2019 Juankoski 3 Riia Toivanen Juku 24,30 1.5.2019 Leppävirta 4 Satu Lehtonen LS 23,10 18.5.2019

Lisätiedot

Ulvilan kaupunginkirjasto. Miten meni ja mitäs sit?

Ulvilan kaupunginkirjasto. Miten meni ja mitäs sit? Ulvilan kaupunginkirjasto Miten meni ja mitäs sit? Kirjasto pähkinänkuoressa Ulvilan kaupunginkirjastolla on 3 yksikköä: pääkirjasto sekä Kaasmarkun ja Kullaan lähikirjastot. Henkilökuntaa on yhteensä

Lisätiedot

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto Palveluksessasi 24/7 www.savonia.fi/kirjasto Tekijä: Anne Mikkanen Iisalmen kampuskirjasto Savonia-amk:n kirjasto- ja tietopalvelut Iisalmessa Iisalmen kampuskirjasto Kuopiossa Microkadun kampuskirjasto

Lisätiedot

Itä-Suomen yleiset kirjastot 2014

Itä-Suomen yleiset kirjastot 2014 Itä-Suomen yleiset kirjastot 2014 Tilastotietoja Itä-Suomen yleisistä kirjastoista vuonna 2014 Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue 23/2015 Itä-Suomen aluehallintoviraston julkaisuja. Itä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! KUHMON KIRJASTON LAINA-AJAT JA MAKSUT LAINA-AJAT DVD:t, videot Konsolipelit Lehdet Kysytty uutuusaineisto Kirjat ja muu aineisto 4 viikkoa MAKSUT:

Lisätiedot

Etelä-Suomen yleiset kirjastot 2011

Etelä-Suomen yleiset kirjastot 2011 NÄKYMIÄ ELOKUU 2012 UUDENMAAN ELY-KESKUS Etelä-Suomen yleiset kirjastot 2011 Kauniasten kirjasto oli Etelä-Suomen laadukkaimpia vuonna 2011 (kuvaaja: Kaunaisten kirjasto) Tässä yhteenvedossa esitetään

Lisätiedot

Sijoitus Sarja/Nimi/Seura Loppuaika 1 puolimaraton M / Gharbi Sellami / Karsija ja RRR 01:20:48

Sijoitus Sarja/Nimi/Seura Loppuaika 1 puolimaraton M / Gharbi Sellami / Karsija ja RRR 01:20:48 Sarja: Miehet, yleinen Sijoitus Sarja/Nimi/Seura Loppuaika 1 puolimaraton M / Gharbi Sellami / Karsija ja RRR 01:20:48 2 puolimaraton M / Hyttinen Antti / Fenestra Rytky 01:20:54 3 puolimaraton M / Hämäläinen

Lisätiedot

Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta

Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta Työntekijän nimi Nykyinen virka- tai toiminimike 31.12.2010 Palvelussuhteen luonne 31.12.2010 Palvelussuhteen luonne 1.1.2011 Virka- tai toiminimike 1.1.2011

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 12 Yleisten kirjastojen konsortion ohjausryhmän asettaminen vuosille 2017-2019 HEL 2013-010767 T 00 01 06 Päätös Kaupunginjohtaja päätti johtajistokäsittelyssä

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely

RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely RATAMO-jen ja Lopen n asiakaskysely 15.3. 31.3.2010 1. Vastaajan sukupuoli: Nainen % Mies % Hausjärvi 136 83 % 28 17 % Hyvinkää 125 78 % 35 22 % Loppi 74 74 % 26 26 % Nurmijärvi 155 75 % 52 25 % Riihimäki

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintasuunnitelma 2015. Oheismateriaali vapaa-aikalautakunta 10.3.2015. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintasuunnitelma 2015. Oheismateriaali vapaa-aikalautakunta 10.3.2015. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintasuunnitelma 2015 Oheismateriaali vapaa-aikalautakunta 10.3.2015. www.ylojarvi.fi Kirjaston toiminta-ajatus Kirjasto on kaupungin peruspalvelua, joka edistää alueensa asukkaiden

Lisätiedot

Mikkelin seutukirjasto

Mikkelin seutukirjasto Mikkelin seutukirjasto Tarinoita, tietoa, taitoja, tiloja Kevät 2018 15.3.2018 s. 1 Kirjastot Suomessa Kaikille avoimia: - Yleiset kirjastot (kaupunkien ja kuntien omia tai yhteisiä) - Tieteelliset kirjastot

Lisätiedot

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hankkia tietoa ja elämyksiä. Toimintamme edistää luku-, kirjallisuus-

Lisätiedot

Alavieskan kunnankirjasto

Alavieskan kunnankirjasto 2016 Alavieskan kunnankirjasto Ulla-Mari Kivi Alavieskan kunnan kirjastotoimen toimintakertomus ja tilastot vuodelta 2016 Kirjaston käyttäjät ja käyttö Alavieskan kirjastoa käytti 1510 lainaajaa vuonna

Lisätiedot

Vuoden 2017 tilastot

Vuoden 2017 tilastot TILASTOT Vuoden 2017 tilastot Käynnit 2016 2017 Pääkirjasto 1 332 671 1 306 687 Lähikirjastot 640 510 701 271 Hirvensalo 56 600 68 725 Ilpoinen 63 362 67 566 Jyrkkälä 20 159 23 579 Kirjastoautot 59 683

Lisätiedot

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani KIRJASTOSSA Keskiviikkona Maija lähtee poikansa Villen kanssa pääkirjastoon. Maijan täytyy palauttaa vanhat lainakirjat ja lainata uusia kirjoja. Ville menee satutunnille. Satutunnilla kirjastonhoitaja

Lisätiedot

Lapin yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2012

Lapin yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2012 NÄKYMIÄ MARRASKUU 2013 LAPIN ELY-KESKUS Lapin yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2012 Kirjastoverkko ja sen muutokset Kuva: Hilkka Heikkinen. Lapin kunnissa oli vuonna 2012 yhteensä 43 kirjastoa, joista

Lisätiedot

TUNNUSLUKUJEN LASKENTAKAAVAT Päivitetty 4.6.2012. Kirjaston käyttö

TUNNUSLUKUJEN LASKENTAKAAVAT Päivitetty 4.6.2012. Kirjaston käyttö TUNNUSLUKUJEN LASKENTAKAAVAT Päivitetty 4.6.2012 Kirjaston käyttö Kirjastokäynnit kohdeväestö Kirjaston käyttö ja käyttäjät 2.10 Kirjastokäynnit a) Käyntien määrä vuodessa (Kirjastot 0.1 Kirjastotyypit

Lisätiedot

Vantaan sivistystoimi

Vantaan sivistystoimi Vantaan sivistystoimi Paula Ylöstalo-Kuronen Apulaiskaupunginjohtaja 12.9.2012 Sivistystoimen visio ja toiminta-ajatus Vantaa on kasvuun, oppimiseen, uudistumiseen ja sivistykseen luottava lasten, nuorten

Lisätiedot

Seniorit kartalle. Mervi Vaara Maailma muuttuu Eskoni kirjastojen seniorityö muutoksessa Oulu

Seniorit kartalle. Mervi Vaara Maailma muuttuu Eskoni kirjastojen seniorityö muutoksessa Oulu Seniorit kartalle - seniorityötä Oulun kaupunginkirjastossa Mervi Vaara 3.5.2018 Maailma muuttuu Eskoni kirjastojen seniorityö muutoksessa 3.-4.5.2018 Oulu Oulun kaupunginkirjasto Oulun kaupunginkirjasto

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintasuunnitelma 2014. Oheismateriaali/vapaa-aikalautakunta 4.3.2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintasuunnitelma 2014. Oheismateriaali/vapaa-aikalautakunta 4.3.2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintasuunnitelma 2014 Oheismateriaali/vapaa-aikalautakunta 4.3.2014 www.ylojarvi.fi Kirjaston toiminta-ajatus Kirjasto on kaupungin peruspalvelua, joka edistää alueensa asukkaiden yhtäläisiä

Lisätiedot

TULOKSET 18:10 SML Itä-Suomen mestaruuskilpailu Kuopio

TULOKSET 18:10 SML Itä-Suomen mestaruuskilpailu Kuopio ILMAHIRVI TULOKSET 8:0 SML Itä-Suomen mestaruuskilpailu 6..0 Kuopio 78 etunimi sukunimi piiri ak. lk. lopputulos ratko M Aki Nyyssönen SS 98 97 95 0 Petri Matikainen PS 9 95 87 0 Mikko Markkanen PS 9 9

Lisätiedot

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta Hyvinvointilautakunta Yleistä: Varajäsenet: Puheenjohtaja: Kimmo Kupi Pirjo Laine Varapuheenjohtaja: Leena Aarikka Erja Salminen Jäsenet: Jarmo Anttila Jari Laurila Johanna Heikkilä Pihla Laakso Hans Julla

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

Organisaatio

Organisaatio Organisaatio 1.1.2017 2.11.2016 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Yhteiset palvelut Valtuusto Tarkastuslautakunta Hallitus Yksilöasiainjaosto Henkilöstöjaosto Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Kirjaston ja lukioiden yhteistyöpalaveri. Torstai Lohjan kaupunginkirjasto

Kirjaston ja lukioiden yhteistyöpalaveri. Torstai Lohjan kaupunginkirjasto Kirjaston ja lukioiden yhteistyöpalaveri Torstai 29.9.2016 Lohjan kaupunginkirjasto Melina Aremaa esittäytyy Aloitin pedagogisena informaatikkona 1.7.2016 Koulutus: lastentarhanopettaja, kirjasto- ja tietopalvelualan

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

Kirjaston palvelulupaus 2017

Kirjaston palvelulupaus 2017 Kirjaston palvelulupaus 2017 Mikä on palvelulupaus? Julkinen sitoutuminen palveluun, tästä pidämme kiinni. Oltava konkreettinen ja mitattavissa. Palvelulupaus yhdistää asiakkaan tarpeet ja tarjotun palvelun.

Lisätiedot

Ko u v o l a n. Kyytiin Kouvolassa. Kaupunginkirjasto. maakuntakirjasto

Ko u v o l a n. Kyytiin Kouvolassa. Kaupunginkirjasto. maakuntakirjasto Kyytiin Kouvolassa Ko u v o l a n Kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Toimipisteet Kouvolan pääkirjasto Salpausselänkatu 33, PL 33 45100 KOUVOLA puh. lainaus/palautus/uusinta 020 615 5232 ja 020 615 6106

Lisätiedot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2011

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2011 Raportteja 69 2012 Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2011 merja kummala-mustonen (toim.) Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2011 MERJA KUMMALA-MUSTONEN (TOIM.)

Lisätiedot

Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti. - yhteisjärjestelmä ä

Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti. - yhteisjärjestelmä ä Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti isatakirjastott - yhteisjärjestelmä ä Satakunnan kunnat Asukasmäärä Eura 12 500 Eurajoki 5 900 Harjavalta 7 500 Honkajoki 1 900 Huittinen 10 700

Lisätiedot

Kuopion Keilailuliitto 06.07.2016 Rauhalahti Bowling

Kuopion Keilailuliitto 06.07.2016 Rauhalahti Bowling Sivu 1 1. Sami Päiväniemi Veljmiehet 742 (3) + 732 (3) 1474 (6) 2. Samuli Haverinen Veljmiehet 750 (54) + 681 (54) 1431 (108) 3. Joonas Jehkinen Mainarit 719 (0) + 702 (0) 1421 (0) 4. Tomas Käyhkö Mainarit

Lisätiedot

Kokoelmat * 65 255 3,7 % 67 696

Kokoelmat * 65 255 3,7 % 67 696 Kommentti (näkyy vain ylläpitäjille): Täyttäjän nimi: Täyttäjän puhelinnumero: Täyttäjän sähköpostiosoite: Kunta: Seutukunta: Maakunta: Maakuntakirjastoalue: Lääni: Suuralue: Alavieska Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa

Lisätiedot

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa AIKUISEN OPPIJAN MUOTOKUVA YLEISEN KIRJASTON TIETOPUOLISTEN PALVELUJEN KÄYTTÄJÄNÄ: Syventävä tutkimus teemahaastattelumenetelmällä Teemahaastattelurunko 4.8.2000 I Haastateltavan taustatiedot 1 Syntymävuosi

Lisätiedot

Tehtävä Kuhmolaisten henkisen hyvinvoinnin edistäminen tuottamalla kirjasto-, kulttuuri- ja museopalveluja. Sitovien tavoitteiden toteutuminen

Tehtävä Kuhmolaisten henkisen hyvinvoinnin edistäminen tuottamalla kirjasto-, kulttuuri- ja museopalveluja. Sitovien tavoitteiden toteutuminen KÄYTTÖTALOUS 31.12.212 Talous Alkuperäinen talousarvio muutokset muutosten jälkeen Poikkeama Toimintatulot 54 54 49 287-4 713 Toimintamenot 89 844 89 844 859 515-49 671 Toimintakate 755 844 755 844 81

Lisätiedot

M AK+LK SIJA NIMI PIIRI SARJA

M AK+LK SIJA NIMI PIIRI SARJA ISM 1.7.2017 Juuka LUODIKKO M uusinta 1 Pauli Markkanen PS M 49 42 91 85 176 186 2 Pertti Miettinen PS M 48 41 89 87 176 184 3 Marko Sikanen PS M 47 40 87 86 173 4 Aki Hännikäinen SS M 45 40 85 79 164

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat:

Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat: 1. TOIMINTA-AJATUS Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat: Kirjojen ja muun aineiston lainaaminen

Lisätiedot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2012

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2012 NÄKYMIÄ KESÄKUU 2013 POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUS Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yleiset kirjastot vuonna 2012 Merja Kummala-Mustonen (toim.) Limingan kirjasto (Kuva: Anna Kamula) 1. Esipuhe Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus Toimintakertomus 20 2012 1 Sisällysluettelo 1. Kirjaston käyttö ja kokoelmat... 2 2. Talous... 4 3. Tapahtumat... 5 4. Henkilöstö... 6 5. Projektit... 7 6. Maakuntakirjastotoiminta...

Lisätiedot

Jyväskylän kelluva kokoelma. YKN Kevätkokous 17.4.2015 Hanna Martikainen

Jyväskylän kelluva kokoelma. YKN Kevätkokous 17.4.2015 Hanna Martikainen Jyväskylän kelluva kokoelma YKN Kevätkokous 17.4.2015 Hanna Martikainen Kellutus Jyväskylässä Käytössä Jyväskylän maalaiskunnassa 1990-luvulta lähtien Lama-ajan innovaatio, vastaus määrärahojen vähyyteen

Lisätiedot

KESKI-KARJALAN KIRJASTOSTRATEGIAN PÄIVITYS

KESKI-KARJALAN KIRJASTOSTRATEGIAN PÄIVITYS Keski-Karjalan kirjastostrategian päivitys 1 KESKI-KARJALAN KIRJASTOSTRATEGIAN PÄIVITYS Keväällä 2004 valmistui Keski-Karjalan kirjastostrategia, jonka tilastotietoja on täydennetty vuosilla 2004-2006.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2013 Katsaus kirjaston toimintaan 2013 Kirjastoverkko, toimintaympäristöt ja aukioloajat Kirjastoaineisto Kirjastojärjestelmät ja verkkopalvelut

Lisätiedot

Joensuun seutukirjaston arviointisuunnitelma

Joensuun seutukirjaston arviointisuunnitelma 1 (4) Joensuun seutukirjaston arviointisuunnitelma 2017-2020 Johdanto Toiminnan ja tulosten arviointi kuuluu erottamattomana osana toiminnan kehittämiseen. Parhaimmillaan arviointi ja laatutyö ovat luonnollisia

Lisätiedot

Lista: Ehdokas: Äänimäärä: Sijoitus Vertausluku: 87 Yliperttula Marjo (Harju Kirsi) Sippola Elisa (Huttunen

Lista: Ehdokas: Äänimäärä: Sijoitus Vertausluku: 87 Yliperttula Marjo (Harju Kirsi) Sippola Elisa (Huttunen Helsingin yliopisto 27.11.2006 FARMASIAN TIEDEKUNTA FARMASIAN TIEDEKUNNAN tiedekuntaneuvosto Valittavien lukumäärä: 3 (ainakin yhden jäsenen ja varajäsenen tulee olla opettaja ja ainakin yhden jäsenen

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

VÄLINEHUOLTOALAN, PERUSTASON ENSIHOIDON JA HYVINVOINTITEKNOLOGIAN KOKEILUT

VÄLINEHUOLTOALAN, PERUSTASON ENSIHOIDON JA HYVINVOINTITEKNOLOGIAN KOKEILUT , perustason AMIEDU Merja-Leena Silander, p. 050 5420341, merjaleena.silander@amiedu.fi Marja-Leena Räsänen-Ala- Aho, p. 040 3508551 marja-leena.rasanen @amiedu.fi Helena Säde, kouluttaja, helena.sade@amiedu.fi

Lisätiedot

Liite S1. Hankkeeseen osallistuvien tahojen yhteystiedot 1.2.2012. Etelä-Suomen vakuutusalue. Terveydenhuolto

Liite S1. Hankkeeseen osallistuvien tahojen yhteystiedot 1.2.2012. Etelä-Suomen vakuutusalue. Terveydenhuolto Liite S1. Hankkeeseen osallistuvien tahojen yhteystiedot 1.2.2012 Etelä-Suomen vakuutusalue Kirsi Koljonen, kuntoutusylilääkäri, vastuuhenkilö, Espoo kirsi.koljonen@espoo.fi Terttu Linna-Kantor, kuntoutussuunnittelija,

Lisätiedot

SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA. Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt

SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA. Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt 23.10.2012 Yhteistyössä HelMet kirjastot yhdessä ja erikseen kaupungeilla omat budjetit sisällöt jaetaan hankinta keskitetysti

Lisätiedot

KIRJASTO KIRJASTON ORGANISAATIO JA HENKILÖSTÖ. Henkilökunta: Informaatikko Lamminparras, Merja (60 %) Rulamo, Päivi (sijainen 40 %)

KIRJASTO KIRJASTON ORGANISAATIO JA HENKILÖSTÖ. Henkilökunta: Informaatikko Lamminparras, Merja (60 %) Rulamo, Päivi (sijainen 40 %) KIRJASTO Kauniaisten kirjastopalvelut täytti 90 vuotta. Kävijämäärä kasvoi jälleen edellisvuoteen verrattuna yli 9 prosenttia ja lainausluvut lähes 5 prosenttia. Viimeisen viiden vuoden aikana kävijämäärä

Lisätiedot

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon "En lainkaan", miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja?

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon En lainkaan, miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? Asiakaskysely 2008 Kysymykseen vastanneet: 335 (ka: 0) En lainkaan 49% 164 Kerran viikossa 16,7% 56 2-3 kertaa kuukaudessa 20,3% 68 Harvemmin 14% 47 2.

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

Päivitys 2011. Jyväskylän kaupunginkirjasto

Päivitys 2011. Jyväskylän kaupunginkirjasto Päivitys 2011 Jyväskylän kaupunginkirjasto Lähtökohtia Maakuntakokoelman aineistovalinnan periaatteet päivitetty 2004 Työryhmä: Johanna Vesterinen, Raila Junnila, Hanna Martikainen, Leena Kruuti, Kyösti

Lisätiedot