FleetBoard avain parempaan kannattavuuteen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FleetBoard avain parempaan kannattavuuteen"

Transkriptio

1 A Daimler company FleetBoard avain parempaan kannattavuuteen Säästää aikaa, polttoainetta ja huoltokustannuksia. FleetBoard-ajoneuvopääte

2 Järjestelmä kaikille kuorma-autoille. FleetBoard antaa sinulle kokonaiskuvan, tuo tehokkuutta ja parantaa lopputulosta. Kuljetustehtävien vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi koko prosessin optimoiminen on tärkeää. FleetBoard takaa viranomaisvaatimusten täyttymisen, ajoneuvojesi optimaalisen hyödyntämisen ja mahdollisimman tehokkaan ajosuorituksen. FleetBoard voidaan asentaa kaikkiin uusimpiin kuormaautoihin merkistä riippumatta. Raportit ja ajotapa-analyysit esitetään merkkien ja mallien välillä ristiin, joten koko kalustoa tai kuljettajia voidaan analysoida ja seurata yhden järjestelmän avulla. GPS-satelliitti GPS-paikannus GPRStiedonsiirto Internet FleetBoard on internetpohjainen järjestelmä, joka ei vaadi erillistä laitteiden asennusta toimistolla. Kaikki tiedot kerätään suoraan autosta CAN-väylän kautta ja lähetetään FleetBoard-palvelimelle GSM:n/GPRS:n avulla. Palvelin sijaitsee Daimlerin IT-keskuksessa Stuttgartissa. Tämä on yhtä turvallista kuin pankissa asioiminen verkossa. Kuorma-auto FleetBoard Service Centre Arviointiohjelmat Kaikki Mercedes-Benz kuorma-autot voi tilata FleetBoardvarustuksella. Uusissa Actros-malleissa FleetBoard on vakiovaruste.

3 FleetBoard kaikille sopiva järjestelmä Saatavana uusimpiin kuorma-autoihin yli 50 maassa Räätälöidyt palvelut jotka valitaan tarpeen mukaan Kuljettajaan, ajoneuvoon ja kuormaan keskitetyt palvelut Palvelujen ja tiedonsiirtokulujen kiinteä hinnoittelu Helppo käyttöliittymä, joka toimii PC:llä sekä iphone-/ipad-laitteissa Tiedonkeruu autosta CAN-väylätekniikan avulla FleetBoard Service Center Daimlerin IT-keskuksessa Stuttgartissa Sertifioitu DIN EN ISO 9001:2000-standardin mukaan Kartan tai satelliittikuvan avulla on helppo paikantaa lähin auto, kaikkien autojen sijainnit tai kuljetut reitit.

4 Ajotavan analysointi ja kuljettajan arviointi Pienempi polttoaineen kulutus ja paremmat tuotot FleetBoardin mahdollistaman ajotavan analysoinnin ansiosta polttoainekustannuksemme ovat vähentyneet 5 10 %. (Wimmer Transportdienst GmbH) Ajotavan analysointi arvioi jokaisen kuljettajan ajosuorituksen ja vertailee tuloksia keskenään, eri ajo-olosuhteet huomioiden. Jokaisesta kuljettajasta tehtävään arviointiin kuuluu mm. ajomatka, auton kokonaismassa, nopeus (myös yli 85 km/h), kierroslukuylitykset, polkimien käyttö, jarrutuskäyttäytyminen sekä pysähdysten ja tyhjäkäynnin määrä. Järjestelmä näyttää tarkasti, miten kuljettaja voi parantaa ajotapaansa ja siten vähentää kustannuksia. Säännöllinen palaute takaa, että kuljettaja ei palaa takaisin vanhoihin tottumuksiinsa. Arviointien esittäminen kaikille kuljettajille mahdollistaa parhaiden tai eniten tulosta parantaneiden kuljettajien palkitsemisen. Täten myös ammattiylpeys parantaa arvosanoja.

5 Investointi pienempiin kustannuksiin Polttoainekustannusten huomattava väheneminen Autojen vähäisempi kuluminen ennakoivan ajotavan ansiosta Mahdollisuus kannustinjärjestelmään ja sisäiseen kilpailuun Motivoituneemmat kuljettajat Moottorin kuormituksen ja kierrosnopeuden välinen suhde. Kierroslukuylitykset aiheuttavat kustannuksia ja ne näkyvät ajotavan analysoinnissa. Moottorijarrutusta ja käyttöjarrujen käyttöä voidaan tarkastella ja arvioida grafiikan avulla. Yhteenveto päivän, viikon tai kuukauden ajosuorituksista. Yhteenveto näyttää kaikki kootut arvot sekä niihin vaikuttavat tärkeimmät tekijät. Kätevä laittaa esille vaikka ilmoitustaululle! Tarkennettu näkymä. Kuinka kauan nopeus on ollut yli 85 km/h, kuinka kauan ajoneuvo on käynyt tyhjäkäyntiä, mikä on kierrosnopeuden ja moottorin kuormituksen välinen suhde, kuinka monta pysähdystä on ollut. Kaikkia näitä tietoja ja paljon muuta on helppo tarkastella.

6 Huoltoennuste, tekninen tarkastus ja ajotallenne Seuraavatko kuljettajasi auton huoltotietoja ja vikailmoituksia? FleetBoard seuraa! Kaluston tulee olla siellä missä se tuottaa rahaa eli tien päällä. Kuinka kuluneet auton jarrupalat ovat? Onko moottoriöljy ja jäähdytysneste kunnossa? Ajojärjestelijä voi nähdä tämän ja paljon muuta yhdellä hiiren klikkauksella. Huoltoajankohdat on helppo ennakoida ja suunnitella. Jos korjaamolla on lupa tarkastella tietoja, he voivat ennakoida huoltotarpeet ja hankkia tarvittavat osat etukäteen ennen huoltoa. Täten sinun tarvitsee käydä korjaamolla vain kerran! Saatavilla olevat tiedot riippuvat automerkistä ja varusteista. Ajotallenne näyttää tarkkaan auton reitin, polttoaineen kulutuksen ja pysähdykset, eli kuinka tehokasta ajo on. Näin voidaan helposti pysyä sovitussa hinnassa. Työkalusta on hyötyä myös kustannuksia tarkistettaessa. Selkeä kuva auton teknisestä tilasta ja mahdollisuus optimoida korjaamokäynnit.

7 Optimaalinen korjaamokäyntien suunnittelu Ennakoiva ja täsmällinen huolto autolle Mahdollisimman lyhyet huolto- ja korjaamokäynnit kaikki tiedot on tarkistettu jo etukäteen Korjaamolla on mahdollisuus tarkastella auton tietoja etukäteen jos annat siihen luvan Auto on mahdollisimman paljon hyötykäytössä Yleiskatsaus kaikista yhden ajotehtävän aktiviteeteista, joihin kuuluu aika, etäisyys, paino (jos tiedossa), kulutus ja tankin täyttöaste.

8 Ajankäytön hallinta Aika on rahaa me tarjoamme molempia enemmän Huolehdi viranomaisvaatimuksista ajopiirturista ladattujen tietojen avulla. CAN Ajoneuvo Ajo- ja lepoaikojen seuranta tiukentuu jatkuvasti. Sama koskee myös tietojen dokumentointia. Tämä tarkoittaa sitä, että monet kuljetusliikkeet käyttävät arvokasta aikaansa kerätäkseen, siirtääkseen ja säilyttääkseen tietoja ajoneuvoista ja kuljettajista. FleetBoardin avulla säästät aikaa ja näin ollen myös kustannuksia. Samalla voit varmistua siitä, että viranomaisten vaatima tieto on helposti saatavillasi. Yrityskorttisi liitetään kortinlukijan avulla tietokoneeseesi ja kaikkien ajopiirturitietojen lataaminen tapahtuu sen GPRS Aseta kuljettajakortti autossa olevaan FleetBoard-ajoneuvopäätteeseen ja paina nappia. Näin kaikki tiedot siirtyvät kätevästi ilman tarpeettomia pysähdyksiä. FleetBoard-ajoneuvopääte toimii normaalisti tiedonsiirron ajan. jälkeen täysin automaattisesti ilman manuaalisia toimenpiteitä. Kaikki tiedot tallennetaan FleetBoardin palvelimelle, jossa käytetään samoja turvallisuustoimenpiteitä kuin pankeissa. Kuljettajakortin luku tapahtuu suoraan autossa olevalla FleetBoard-ajoneuvopäätteellä helposti nappia painamalla. Kuljettajan ei koskaan tarvitse tulla tätä varten toimistolle tiettyyn aikaan, eikä mennä erikseen ulkopuoliselle palveluntarjoajalle, joka lukee tiedot maksua vastaan. Jos haluat itse analysoida kerättyjä tietoja, niitä voi helposti käyttää useiden tunnettujen analyysiohjelmien kanssa.

9 Helppoa ja turvallista Ei fyysistä yhdistämistä ajoneuvoon Tietojen lataaminen sekä ajopiirturista että kuljettajakortista Turvallinen tietojen tallennus FleetBoard-palvelimelle Täyttää viranomaisten vaatimukset dokumentoinnista ja tietojen säilyttämisestä Ainutlaatuinen tiedostomuoto mahdollistaa analyysit myös muissa järjestelmissä Kaikkien kuljettajien ajankohtaiset ajo-, työ- ja lepoajat Kuljettajien ajankäytön hallinta, joka perustuu ajopiirturista saatuihin, 100 % oikeisiin tietoihin FleetBoard-palvelin INTERNET Asiakas Yrityskortti 1. Yrityskorttiin yhdistetyn FleetBoardin avulla tallennetaan ja haetaan kaikki tiedot. Ajopiirturin tietojen lukeminen tapahtuu turvallisesti ja automaattisesti, ja kuljettajakortin lukeminen on helppoa yhdellä napin painalluksella. USB 2. Kuljettajien aktiviteettien tallentaminen tapahtuu jatkuvasti ja ne näytetään online-tilassa FleetBoardin ajankäytön hallinnassa.

10 Logistiikka Kommunikoi, jaa ajotehtäviä, tallenna kuljetuksiin liittyviä aktiviteetteja ja anna itsellesi sekä asiakkaallesi laaja yleiskuva. DispoPilot.guide. Helppokäyttöinen, kiinteästi asennettava ratkaisu autoon. FleetBoard Logistiikka tarjoaa kätevän tietojen välittämisen ja helpon tavan hallita ajotehtäviä. FleetBoard Logistiikka tarjoaa kätevän tietojen välittämisen ja helpon tavan hallita ajotehtäviä. Viestii toimiston ja ajoneuvon välillä, seuraa kuljettajan aktiviteetteja sekä toimii navigaattorina, jossa mukana kuorma-autojen eri rajoitukset. Kookas 7 tuuman kosketusnäyttö Kommunikoi FleetBoard-ajoneuvopäätteen välityksellä toimiston kanssa Toimitus sisältää asennussarjan Sopii kaikkien merkkien ja mallien kuormaautoihin Useita porttiliitäntöjä, esim. MMC ja USB Ajojärjestelijät seuraavat kaikkien ajoneuvojen sijainteja, kommunikoivat kuljettajien kanssa, tallentavat tilauksia, suunnittelevat reittejä ja lähettävät ne autoille muutamalla hiiren napautuksella. Kuljettaja saa kaiken toivomansa tuen, sillä lähetetty ajotehtävä siirretään suoraan DispoPilot.guideen tai DispoPilot.mobileen. Jos vakionäkymät eivät ole riittäviä, FleetBoardissa on mahdollista luoda myös räätälöidyt näkymät kuljettajan näytölle. Kaikki tämä tapahtuu valikoiden avulla, joissa kuljettaja voi vahvistaa aktiviteettinsa yhdellä näytön painalluksella tarttumatta puhelimeen.

11 Logistiikkaa ovelta ovelle Logistiikka-järjestelmä kaiken tyyppiseen jakeluun Etäpäivitykset FleetBoard-ajoneuvopäätteelle ja Dispo.Pilot-laitteille Kommunikoi useiden logistiikka- ja ERP-järjestelmien kanssa DispoPilot.mobile. Vaativiin tehtäviin myös muualla kuin ajoneuvossa Kestävä laite, joka sietää hyvin kolhuja. Ihanteellinen skannauksia ja useita vahvistuksia vaativien tilausten käsittelyyn sekä asiakkaan allekirjoitusta varten. 3,9 tuuman kosketusnäyttö Kommunikoi FleetBoard-ajoneuvopäätteen kautta toimiston kanssa Toimitus sisältää asennussarjan Saatavana kaikkiin kuorma- ja tavara-autoihin 2D-viivakoodiskannaus ja pakkauslista Elektronisen allekirjoituksen tallennus ja lähettäminen Saatavana sisäänrakennetulla GSM/GPS-toiminnolla ilman FleetBoard-ajoneuvopäätteen käyttämistä ajoneuvossa Asennettavissa esimerkiksi tuulilasiin imukuppikiinnityksellä

12 A Daimler company FleetBoard Daimler FleetBoard GmbH -yrityksen pääpaikka on Stuttgartissa. Yrityksellä on asiakasta, joilla on yli aktiivista ajoneuvoa. Yli 140 työntekijää palvelee asiakkaita Euroopassa, Lähi-idässä, Etelä-Afrikassa ja Brasiliassa. Vuosina 2010, 2011 ja 2013 arvostettu saksalainen lehti VerkehrsRundschau nimesi FleetBoardin parhaaksi telematiikkatuottajaksi. FleetBoard on nykyään vakiovaruste uusissa Actroskuorma-automalleissa ja se on saatavana tilauksesta myös muihin tehtaalta lähteviin Mercedes-Benz kuorma-autoihin. Järjestelmän voi asentaa myös jälkikäteen kaikkiin uusimpiin kuorma-autoihin merkistä riippumatta. FleetBoard toimitetaan asiantuntevien Mercedes- Benz-jälleenmyyjien kautta, jotka on koulutettu asentamaan ja huoltamaan järjestelmää. Ota yhteyttä lähimpään Mercedes-Benz-jälleenmyyjääsi tai suoraan Suomen FleetBoard-myyntiin puh Lisätiedot ja T ESITE FLEETBOARD SUOMI

FleetBoard-ajoneuvohallinta parantaa yrityksen kannattavuutta

FleetBoard-ajoneuvohallinta parantaa yrityksen kannattavuutta Daimler-konserniin kuuluva yritys Daimler-konserniin kuuluva yritys FleetBoard-ajoneuvohallinta parantaa yrityksen kannattavuutta FleetBoard: Tietoa yrityksestä Daimler FleetBoard GmbH on Stuttgartissa

Lisätiedot

FleetBoard-ajanhallinnan avulla ajoaikojen täydellinen läpinäkyvyys

FleetBoard-ajanhallinnan avulla ajoaikojen täydellinen läpinäkyvyys Daimler-konserniin kuuluva yritys Daimler-konserniin kuuluva yritys FleetBoard-ajanhallinnan avulla ajoaikojen täydellinen läpinäkyvyys FleetBoard: Tietoa yrityksestä Daimler FleetBoard GmbH on Stuttgartissa

Lisätiedot

DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA

DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA Tehokkaampaa työskentelyä Dynafleetin avulla. Ei ole väliä kuinka monta kuorma-autoa omistat tai mitä kuljetat Dynafleet auttaa sinua kehittämään kuljetusten tuottavuutta.

Lisätiedot

volvo connect KULJETUSTEN KANNATTAVUUTTA EDISTÄVÄ DIGITAALINEN PORTAALI

volvo connect KULJETUSTEN KANNATTAVUUTTA EDISTÄVÄ DIGITAALINEN PORTAALI volvo connect KULJETUSTEN KANNATTAVUUTTA EDISTÄVÄ DIGITAALINEN PORTAALI Volvo Connect Helppoutta päivittäisiin toimintoihin Nyt voit yhdistää toimintojesi tärkeimmät osa-alueet kokonaan uudella tavalla

Lisätiedot

Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN Haluatko hallita organisaatiosi suurempaa liikkuvuutta

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 PRESS info P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan Scania Communicator, joka on vakiovaruste monilla markkinoilla, kuten Suomessa, tarjoaa

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus.

100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus. 100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus. Aina askeleen edellä. Uusi Huoltosuunnitelma Ajoneuvon tietoliikenneyksikön ansiosta voimme ennakoidusti suunnitella korjaamokäyntisi ennen ajon keskeytymistä.

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

MercedesServiceCard hyötyajoneuvoille.

MercedesServiceCard hyötyajoneuvoille. Autamme sinua mielellämme kaikissa MercedesServiceCardiin liittyvissä kysymyksissä. MercedesService Card GmbH & Co. KG Mainparkstrasse 2 D-63801 Kleinostheim Puh. +49 (0)6027/ 50 95 67 Faksi +49 (0)6027/

Lisätiedot

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX SÄHKÖINEN AJOPÄIVÄKIRJA Tähän esitteeseen on koottu vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Teollisuusratkaisut. Pipelife ratkaisut Kaivosja prosessiteollisuuteen

Teollisuusratkaisut. Pipelife ratkaisut Kaivosja prosessiteollisuuteen Teollisuusratkaisut Pipelife ratkaisut Kaivosja prosessiteollisuuteen Sisällys 2 Pipelife toimipaikat 3 Pipelife paineputket kaivos-ja prosessiteollisuuteen 4 Erikoistuotteet kaivosteollisuuteen 5 Pipelife

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla.

Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla. Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla. 706000 833789 00128 Nerokasta ja nopeaa- Euroopan laajuisesti. Kuljettajien ei tarvitse

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

CLOSE TO OUR CUSTOMERS

CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS ARI TULUS CLOSE TO OUR CUSTOMERS WIRTGEN FINLAND OY Esitelmän aihe: Digitalisaation mahdollisuudet asvaltoinnin tuotannossa Lähtökohta Tehostaa projektin läpimenoa

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Modernit sähköiset työvälineet mahdollistavat uuden tavan tehdä asioita ja seurata

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

-30% KEVÄT-KESÄ 2013. keväthuolto! öljynvaihtotarjous Työ sisältää moottorin öljyn ja öljynsuodattimien vaihdon. öljy ja. Moottoriöljy.

-30% KEVÄT-KESÄ 2013. keväthuolto! öljynvaihtotarjous Työ sisältää moottorin öljyn ja öljynsuodattimien vaihdon. öljy ja. Moottoriöljy. Linja-autotarjoukset Tarjoukset KEVÄT-KESÄ 2013 voimassa 31.8.2013 asti keväthuolto! Voiteluhuolto ilman ajanvarausta! öljynvaihtotarjous Työ sisältää moottorin öljyn ja öljynsuodattimien vaihdon. Työn

Lisätiedot

Logistiikan optimointi- ja ohjausjärjestelmä TCS-Opti

Logistiikan optimointi- ja ohjausjärjestelmä TCS-Opti Logistiikan optimointi- ja ohjausjärjestelmä TCS-Opti Taustaa.. Logistiikan ohjaus on fyysisten toimintojen ja koko logistiikan suunnittelua, kehitystä ja valvontaa. Siihen liittyvät järjestelmät voidaan

Lisätiedot

Online karttapäivitys

Online karttapäivitys Online karttapäivitys Online karttapäivitystä koskevia yleisiät tietoja Karttatietoja päivitetään jatkuvasti, koska ne vanhenevat. Multimediajärjestelmässä päivittämisen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

Lisätiedot

Hook2 Series. Quick Guide. 5 HDI, 5 TS, 7X GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 TS, 9 HDI, and 12 TS DE, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PT, SV, ZH

Hook2 Series. Quick Guide.  5 HDI, 5 TS, 7X GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 TS, 9 HDI, and 12 TS DE, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PT, SV, ZH Hook2 Series Quick Guide 5 HDI, 5 TS, 7X GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 TS, 9 HDI, and 12 TS DE, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PT, SV, ZH www.lowrance.com HOOK2 Aloittaminen 5 HDI, 5 TS, 7x GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 HDI,

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Onko ajopäiväkirjasi asiakkaiden ja verottajan vaatimusten tasolla?

Onko ajopäiväkirjasi asiakkaiden ja verottajan vaatimusten tasolla? Sujuvampi, turvallisempi ja vähemmän ympäristöä kuormittava ajaminen. Onko ajopäiväkirjasi asiakkaiden ja verottajan vaatimusten tasolla? 6.5.2010 Sampo Hietanen toimitusjohtaja Mitkä ovat yrityksesi matkakustannukset?

Lisätiedot

ViLLE Mobile Käyttöohje

ViLLE Mobile Käyttöohje ViLLE Mobile Käyttöohje -TEKSTI- JUHANI VÄÄTÄJÄ -TAITTO- TOMMY JOHANSSON Verkossa http://ville.utu.fi http://villeteam.fi villeteam@utu.fi 2013 2015. ViLLE Team. Tämän kirjan kopiointi muuttamattomana

Lisätiedot

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä 1 Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä Tutkija Heikki Liimatainen Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos 2 Miksi energiatehokkuuden hallintaa?

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Käyttöohje, terminaali. Boliden Harjavalta 4.12.2012. Copyright Lahti Precision Oy

Käyttöohje, terminaali. Boliden Harjavalta 4.12.2012. Copyright Lahti Precision Oy i Boliden, Harjavalta Käyttöohje Terminaali 4.12.2012 ii Boliden, Harjavalta LAHTI PRECISION OY Postal address Telephone int. E-mail Ahjokatu 4 A P.O.B. 22 +358 382921 general@lahtiprecision.com 15800

Lisätiedot

Laadukkaita kuljetuksia 30 vuoden kokemuksella

Laadukkaita kuljetuksia 30 vuoden kokemuksella Laadukkaita kuljetuksia 30 vuoden kokemuksella Arto Järvimäki on ollut kuljetusalalla vuodesta 1964. Kuljetusosaamista vuodesta 1987 Kuljetus Arto Järvimäki Oy on pääkaupunkiseudulla ja tarvittaessa muuallakin

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa 12.9.2011 Osa 1: Perustietoa verkosta Asuntoloiden sisäverkko on yhdistetty Internettiin NATtaavalla

Lisätiedot

EasyGO Hunter Käyttäjän opas

EasyGO Hunter Käyttäjän opas EasyGO Hunter Käyttäjän opas JOHDANTO Onnittelut EasyGO Hunter laajennuspaketin valinnasta! Hunter tarjoaa metsästäjien toivomia lisäominaisuuksia laajentaen EasyGO Personalin käyttävyyttä. Hunter mahdollistaa

Lisätiedot

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat haarukkatrukit Kunnossapito Työstökonehuolto MATERIAALINHALLINTA Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon 2 Konecranes Agilon

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this in your browser

Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this  in your browser Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this email in your browser OP-yhteistyö Taksi Helsinki aloittaa yhteistyön OP:n kanssa pilotoimalla OP Matka -kyytisovellusta tällä viikolla. Kun OP Matka -kyytisovelluksella

Lisätiedot

Itella Termo ja Termo Kotiin Kylmäkuljetuspalvelu

Itella Termo ja Termo Kotiin Kylmäkuljetuspalvelu Kylmäkuljetuspalvelu Vain sisäiseen käyttöön. -kylmäkuljetus laajentaa markkina-aluettasi Markkinoilla tarve pienehköille tai pienille elintarvikekuljetuksille Teollisuus, maahantuonti, tukkukauppa, lähi-

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle

Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle Sisältö Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Lisätiedot

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM NYT TIEDÄT. Nyt tiedät, mitä koneellesi kuuluu. Tarkka, ajantasainen tieto koneesi sijainnista, käytöstä ja kunnosta tehostaa toimintaasi ja pienentää

Lisätiedot

LAUNCH. Tuote-esittely X-431 PRO. We innovate your business. Ammattilaisen monimerkkidiagnostiikkatyökalu

LAUNCH. Tuote-esittely X-431 PRO. We innovate your business. Ammattilaisen monimerkkidiagnostiikkatyökalu Tuote-esittely Ammattilaisen monimerkkidiagnostiikkatyökalu Esittely Käyttöjärjestelmä: Android Diagnostiikkayhteys: Bluetooth-tekniikka Suorittaa kaikki X431-sarjan toiminnot Vikakoodien luku ja poisto

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE Sivu 1 1. KUN TYÖVUORO ALKAA / OHJELMAN KÄYNNISTYS 1. Ohjelmat käynnistyvät klikkaamalla Start = Käynnistysvalikko 2. Käynnistä birssi.net klikkaamalla sen käynnistyskuvaketta

Lisätiedot

Käyttöohje SmarTach D-Box 2

Käyttöohje SmarTach D-Box 2 Tuote D-Box 2 Versio Kaikki Pvm. 15.09.10 Käyttöohje SmarTach D-Box 2 Copyright Actia 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Esittely...2 Toiminnot...3 2. Komponentit...3 3. Ominaisuudet...3 3.1 Tekniset ominaisuudet...

Lisätiedot

GARBAGE TRANSPORT COMPUTER

GARBAGE TRANSPORT COMPUTER GARBAGE TRANSPORT COMPUTER Garbage transport computer GTC Moduulit GTC Jätekuljetuksen tiedonhallinta on kehitetty jätteiden keruun suunnitteluun ja tíetojen käsittelyyn kuljetusyrityksessä. GTC Jätekuljetuksen

Lisätiedot

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA!

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! PALVELUHINNAST0 2012 SISÄLLYSLUETTELO YRITYSESITTELY, TILAUSPALVELU JA YHTEYSTIEDOT 3 HINNASTO Lahti, Hollola, Nastola, Orimattila, Vääksy 4 Heinola

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

Garmin fleet 590 Aloitusopas. Heinäkuu _0A Painettu Taiwanissa

Garmin fleet 590 Aloitusopas. Heinäkuu _0A Painettu Taiwanissa Garmin fleet 590 Aloitusopas Heinäkuu 2013 190-01505-57_0A Painettu Taiwanissa Fleet-tilaus Yritykselläsi on oltava aktiivinen fleet-tilaus, jotta voit käyttää laitteen ajoneuvokannan hallintaominaisuuksia.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Käyttöohje Contact MC Ajonvälitys

Käyttöohje Contact MC Ajonvälitys Käyttöohje Contact MC Ajonvälitys 05.11.2014/ Semel Oy Sisällys 1. SEMEL AJOVÄLITYS... 3 1.1 TAUSTAA... 3 2. AJOVÄLITYSTOIMINTO YLEISTÄ JA PÄÄTOIMINNOT... 4 2.1 YLEISTÄ... 4 2.2 JÄRJESTELMÄN KÄYNNISTÄMINEN...

Lisätiedot

Esrin logistiikkaratkaisut. Logistiikan optimointi paikkatiedon avulla

Esrin logistiikkaratkaisut. Logistiikan optimointi paikkatiedon avulla Esrin logistiikkaratkaisut Logistiikan optimointi paikkatiedon avulla Paikkatiedon näkökulma logistiikkaan Esrin paikkatietojärjestelmäratkaisut auttavat kuljetusalan organisaatioita hallitsemaan, analysoimaan

Lisätiedot

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Tulostinohjelmisto ja apuohjelmat 1 Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Windows 95/98/2000-, Windows NT 4.0- ja Macintosh-käyttöjärjestelmien MarkVision toimitetaan tulostimen mukana Drivers, MarkVision

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

PÄÄSET PERILLE NOPEAMMIN

PÄÄSET PERILLE NOPEAMMIN TOMTOM TRAFFICIN AVULLA PÄÄSET PERILLE NOPEAMMIN TomTom on johtava liikennepalvelujen tarjoaja. TomTom valvoo, käsittelee ja toimittaa liikennetietoa itse kehittämällään teknologialla. TomTom uskoo, että

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

CLOSE TO OUR CUSTOMERS

CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS ARI TULUS CLOSE TO OUR CUSTOMERS WIRTGEN FINLAND OY Esitelmän aihe: Digitaalisen päällystysprosessin kuvaus koneasemalta lopputuotteen laatuun Lähtökohta Tehostaa

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä Copyright, 2013 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog savelight AutoLog SaveLight on täydellinen katuvalojen hallintaratkaisu. :n

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 1 Sisältö Mobiiliominaisuuksien käyttöönotto mtuutorin lataaminen ja asentaminen mtuutoriin kirjautuminen Mobiilimateriaalin katseleminen Mobiilikyselyihin vastaaminen

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Laajakaista ja erilaiset mobiilipalvelut linja-autoihin mitä hyötyjä matkustajille ja bussiyrityksille?

Laajakaista ja erilaiset mobiilipalvelut linja-autoihin mitä hyötyjä matkustajille ja bussiyrityksille? Laajakaista ja erilaiset mobiilipalvelut linja-autoihin mitä hyötyjä matkustajille ja bussiyrityksille? Autotekniikan visiopäivä 17.1.2008 Helsinki Oy Matkahuolto Ab Pekka Hongisto toimitusjohtaja Langaton

Lisätiedot

NOPEUSNÄYTÖT LIIKENNETILASTOT

NOPEUSNÄYTÖT LIIKENNETILASTOT NOPEUSNÄYTÖT JA LIIKENNETILASTOT EVOLIS SOLUTION Maahantuonti ja myynti: Tapio Sorjonen Oy, Saviniemenkatu 23 49200 Hamina ELAN CITE, JOHTAVA EUROOPPALAINEN NOPEUSNÄYTTÖIHIN ERIKOISTUNUT YRITYS Vuodesta

Lisätiedot

Projektityö: Mobiiliajopäiväkirja. Mikko Suomalainen

Projektityö: Mobiiliajopäiväkirja. Mikko Suomalainen Projektityö: Mobiiliajopäiväkirja Mikko Suomalainen 1. Määritelmä Mobiiliajopäiväkirja on kännyköille suunnattu ajopäiväkirja-sovellus. Sovelluksen pääperiaate on toimia automaattisena ajopäiväkirjana.

Lisätiedot

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Viisas liikkuminen Kestävät liikkumisvalinnat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tarja Jääskeläinen, päivitetty 30.10.2015 Valitse viisaasti liikenteessä Liikkumalla kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptin esittely messuilla

Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptin esittely messuilla Autoilija- ja kuljettajatiedote View this email in your browser Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptin esittely messuilla Taksi Helsinki on mukana Hyvä Elämä -messutapahtumassa Wanhassa Satamassa lauantaina

Lisätiedot

HOUSTON, WE HAVE A SOLUTION!

HOUSTON, WE HAVE A SOLUTION! HOUSTON, WE HAVE A SOLUTION! The simplest way to save your time and costs. Tehokkaat, toimivat ja optimoidut tulostusympäristöt ovat haasteemme ja tavoitteemme. Vuodesta 1993 lähtien olemme kehittäneet

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä

Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä 2 3 N=585 Ajosuoritteen kehitys: tarkastelu jäsenyhdistyksen mukaan Onko yrityksenne ajosuorite

Lisätiedot

Bomgar etähuoltoohjelmisto

Bomgar etähuoltoohjelmisto Bomgar etähuoltoohjelmisto Asiakasohje Tämän dokumentin tarkoituksena on kertoa Microksen asiakkaille, mitä asiakkaan tulee tehdä liittyäkseen Microksen asiakastuen lähettämään etähuoltoistuntokutsuun

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0).

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0). V1.0.0 (14.10.2015) 1 (7) KYTKENTÄ HUOM: toimii Modbus-masterina. Tämän vuoksi toinen mahdollinen Modbus-master on irrotettava verkosta, kun kytketään valmiiseen Modbus-verkkoon. Produalin Modbus-laitteiden

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet

Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet Oy TransPeltola Ltd Kouvolalainen perheyritys Toiminta alkanut vuonna 1958 (Peltolan Kuljetus Oy) 23 omaa autoa + n. 20 vakituista alihankkija-autoa Työllistää

Lisätiedot

HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari

HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari Hannu Pirinen Kehityspäällikkö, Metsä Group, puunhankinta ja metsäpalvelut 06.09.2016 Veljekset Hannonen Oy, 84 -tonninen

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS 1(9) SOSIAALIVIRASTO Tarjouspyyntö nro 1/2011 Liite 1 27.5.2011

HELSINGIN KAUPUNKI HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS 1(9) SOSIAALIVIRASTO Tarjouspyyntö nro 1/2011 Liite 1 27.5.2011 HELSINGIN KAUPUNKI HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS 1(9) SOSIAALIVIRASTON SIJAISHUOLLON JA AVOHOIDON ASIAKKAIDEN KULJETUSTEN PUITEJÄRJESTELYHANKINTA, JONKA KAIKKI EHDOT ON VAHVISTETTU SISÄLLYS 1 HANKINNAN TAUSTA...

Lisätiedot

PRINTER DRIVER PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS

PRINTER DRIVER PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS OpusCapita pidättää oikeuden muuttaa tuotteen ominaisuuksia ja tätä tuotekuvausta. Uusimmat versiot julkaistaan osoitteessa www.opuscapita.com/terms. 1. TEHTÄVÄKUVAUS Pääkäyttäjällä on

Lisätiedot

Leica Sprinter Siitä vain... Paina nappia

Leica Sprinter Siitä vain... Paina nappia Sprinter Siitä vain... Paina nappia Sprinter 50 Tähtää, paina nappia, lue tulos Pölyn ja veden kestävä Kompakti ja kevyt muotoilu Virheettömät korkeuden ja etäisyyden lukemat Toiminnot yhdellä painikkeella

Lisätiedot

100-500 40-60 tai 240-260 400-600 tai 2 000-2 200 X

100-500 40-60 tai 240-260 400-600 tai 2 000-2 200 X Yleistä tilauksesta Yleistä tilauksesta Tilaa voimanotot ja niiden sähköiset esivalmiudet tehtaalta. Jälkiasennus on erittäin kallista. Suositellut vaatimukset Voimanottoa käytetään ja kuormitetaan eri

Lisätiedot

Tutkimuksesta logistiikka-alan kärkituotteeksi (TCS-Opti) Kehityspäällikkö Teemu Nuortio Ecomond Oy 2006

Tutkimuksesta logistiikka-alan kärkituotteeksi (TCS-Opti) Kehityspäällikkö Teemu Nuortio Ecomond Oy 2006 Tutkimuksesta logistiikka-alan kärkituotteeksi (TCS-Opti) Kehityspäällikkö Teemu Nuortio Ecomond Oy 2006 Esityksen sisältö: Oma tausta Päässyt tarkastelemaan yritysten ja tutkimustahojen yhteistyötä hyvin

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

EASYGUARD HUOLETONTA MOBIILIKÄYTTÖÄ INNOVAATIOTA LIIKE-ELÄMÄÄN YHTEYDET TURVALLISUUS

EASYGUARD HUOLETONTA MOBIILIKÄYTTÖÄ INNOVAATIOTA LIIKE-ELÄMÄÄN YHTEYDET TURVALLISUUS SUOJAUS HALLITTAVUUS YHTEYDET TURVALLISUUS INNOVAATIOTA LIIKE-ELÄMÄÄN Toshiba EasyGuard, jonka ainutlaatuiset ominaisuudet on suunniteltu vastaamaan yritysten liikkuvuutta koskeviin haasteisiin, tuo huolettoman

Lisätiedot

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE FROGNE - KULJETTAJAN Sami Reinikainen FINN FROGNE A/S Versio 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taksilaitteisto... 2 2. Laitteiston käynnistäminen ja kirjautuminen... 4 3. Perustoiminnot... 6 3.1. Kyytinäyttö...

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot