Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne /00.000/2014 KH Kaupunginvaltuusto on päättänyt viedä eteenpäin organisaatiouudistusta tehdyn valmistelun pohjalta ja että organisaatiouudistukseen liittyvät organisaatio- ja päätöksentekorakenne ja säännöt tuodaan valtuuston hyväksyttäväksi lokakuun 2015 loppuun mennessä. Organisaatiouudistustyötä on valmisteltu kaupunginjohtajan vetämänä dreamteamin ja henkilöstöryhmien kanssa ja valmistelua on esitelty useissa kaupunginhallituksen ja -valtuuston iltakouluissa ja seminaareissa. Henkilöstöryhmille uudistuksen etenemistä on esitelty kehysryhmän kokouksissa ja intran kautta. Kaupunginvaltuuston talousseminaarissa linjattiin operatiivisen ja poliittisen päätöksenteon osalta organisaatiouudistusta ja todettiin, että linjaukset on tärkeä tuoda valtuuston päätettäväksi, jotta valmistelua voidaan jatkaa täysipainoisesti eteenpäin. Operatiivisen ja poliittisen päätöksenteon organisaatiorakenne on liitteen 9 mukainen. Kaupungin operatiivisen johtamisen rakenne muuttuu osastorakenteesta palvelualueisiin, joita on kaksi; hyvinvointipalvelut ja elinvoima- ja kaupunkipalvelut. Hyvinvointipalvelujen palvelualueella on kolme vastuualuetta; lasten-, nuorten ja perheiden palvelut, yhteiset hyvinvointipalvelut ja ikäihmisten palvelut. Elinvoima- ja kaupunkipalveluissa on kaksi vastuualuetta; elinvoimapalvelut ja hallinto- ja tukipalvelut (liite 10).

2 Kuva 1: Kemijärven operatiivinen johtamisrakenne Poliittinen päätöksentekorakenne muuttuu valtuuston koon osalta uuden kuntalain tullessa voimaan Tällöin kaupungin väestömäärän mukainen (alle asukasta) koko valtuustolle on vähintään 27 valtuutettua, mutta kunta voi päättää halutessaan myös tätä kokoluokkaa suuremmasta valtuustosta. Valtuuston koko on nyt 35 valtuutettua, joiden toimikausi jatkuu saakka. Poliittisesta päätöksentekorakenteesta lautakunta- ja kaupunginhallitusrakenteen osalta on neuvoteltu valtuustoryhmien kesken samoin kuin välivaiheen kaudesta. Poliittisen päätöksentekorakenteen luonnos on esitetty liitteessä 11. (Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja, ) Päätösehdotus (kaupunginjohtaja):kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy kaupungin operatiiviseksi organisaatiorakenteeksi ylimmän johdon osalta liitteen 10 mukaisen rakenteen lukien. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle poliittiseksi päätöksentekorakenteeksi liitteen 11 mukaisen rakenteen ja tekee samalla esityksen valtuustolle siirtymäkauden kauden poliittisesta päätöksentekorakenteesta elokuun loppuun mennessä. Kokous keskeytettiin klo väliseksi ajaksi. Päätös:

3 Kauko Jaakkola teki seuraavan muutosesityksen: Operatiivinen organisaatiorakenne valmistellaan niin, että se on valmis käyttöönotettavaksi ja poliittinen päätöksentekorakenne valmistellaan siten, että se on valmis käyttöönotettavaksi Kauko Jaakkolan muutosesitys raukesi kannattamattomana. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen. KV Liite 7 on edellä mainittu liite nro 9 (operatiivisen ja poliittisen päätöksenteon organisaatiorakenne), liite 8 on edellä mainittu liite nro 10 (Kemijärven operatiivinen johtamisrakenne ) sekä liite 9 on edellä mainittu liite nro 11 (Kemijärven poliittisen päätöksenteon rakenne ). Päätös: Jarkko Kotilaine teki seuraavansisältöisen esityksen: Operatiivinen organisaatiorakenne valmistellaan niin, että se on valmis käyttöönotettavaksi ja poliittinen päätöksentekorakenne valmistellaan siten, että se on valmis käyttöönotettavaksi Kauko Jaakkola kannatti Jarkko Kotilaisen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että koska asiassa oli tehty kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys, asia on ratkaistava äänestyksellä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen esitystä, vastaavat JAA ja ne jotka ovat Jarkko Kotilaisen esityksen kannalla, vastaavat EI. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 29 JAA-ääntä, 5 EI-ääntä ja 0 TYHJÄ, 1 POISSA (äänestyspöytäkirja liitteenä A). Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen esityksen tulleen kaupunginvaltuuston päätökseksi. Suvi Nampajärvi poistui tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo (muu syy). KH Kaupunginvaltuusto on käsitellyt kaupungin operatiivista organisaatiorakennetta ja poliittista päätöksentekorakennetta valtuuston kokouksen jälkeen pidetyssä iltakoulussa. Uusi valtuustolle esitelty organisaatiorakenneluonnos on liitteenä 2. Päätösehdotus (kaupunginjohtaja): Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle että, 1) valtuusto peruu mukaisen päätöksensä kaupungin operatiivisesta organisaatiorakenteesta ja poliittisesta päätöksentekorakenteesta , 2) valtuusto hyväksyy operatiiviseksi organisaatiorakenteeksi lukien liitteen 2 mukaisen rakenteen ja 3) valtuusto hyväksyy poliittiseksi päätöksentekorakenteeksi lukien liitteen 2 mukaisen rakenteen.

4 Kokous keskeytettiin klo väliseksi ajaksi. Muutettu päätösehdotus (kaupunginjohtaja): Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle että, 1) valtuusto täydentää mukaista päätöstään kaupungin operatiivisesta organisaatiorakenteesta liitteen 3 mukaiseksi ja 2) valtuusto hyväksyy poliittiseksi päätöksentekorakenteeksi lukien liitteen 3 mukaisen rakenteen. Tarja Perälä esitti, että palvelualuejohtajien tehtäviä varten perustetaan virat ja lisäksi elinkeinopalvelut sijoitetaan kaupunginjohtajan suoraan alaisuuteen. Esitys raukesi kannattamattomana. Kauko Jaakkola esitti esityslistan liitteen 2 pohjalta, että hallinto- ja tukipalveluihin tulee kaksi vastuualuetta eikä siellä ei ole palvelualuejohtajaa ja hyvinvointipalveluihin lisätään ikäihmisten palvelut vastuualueena. Esitys raukesi kannattamattomana. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan muutetun päätösehdotuksen. Tarja Perälä jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. KV Liitteenä nro 1 on edellä mainittu liite nro 3 (operatiivinen organisaatiorakenne). Jorma Särkelä saapui klo Päätös: Heikki Nivala esitti, että organisaatiomalli, joka jaettiin kaupunginvaltuustolle kokouksessa hänen pyynnöstään, otetaan jatkovalmisteltavaksi ja tavoiteltavaksi organisaatiorakenteeksi. Kokouksessa jaettu esitys merkitään liitteeksi 10. Tarja Perälä, Pirjo Laurila, Veikko Niemelä, Tuulikki Juujärvi, Kari Räisänen ja Mauno Kerkelä kannattivat Nivalan esitystä. Kauko Jaakkola esitti, että valtuusto päättää keskeyttää valtuuston hyväksymän organisaatiorakenteen uudistuksen ja antaa kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi viranhaltijoiden tehtävien uudelleen järjestämiseksi kunnallisen viranhaltijalain 23 :n mukaisesti. Juha Pikkarainen kannatti Jaakkolan esitystä. Puheenjohtaja tiedusteli Jaakkolalta, että onko kyse pöydällepanoesityksestä.

5 Kauko Jaakkolan todettua tehneensä pöydällepanoesityksen, totesi puheenjohtaja, että seuraavat puheenvuorot keskitetään pöydällepanoesitykseen. Keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että koska asiasta oli tehty kannatettu pöydällepanoesitys, asia on ratkaistava äänestyksellä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat asian käsittelyä, vastaavat JAA ja ne jotka ovat Jaakkolan pöydällepanoesityksen kannalla, vastaavat EI. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 29 JAA-ääntä, 5 EI-ääntä ja 1 POISSA, joten asian asiallinen käsittely jatkui (äänestyspöytäkirja liitteenä 4). Valtuusto piti neuvottelutauon klo Nivala lisäsi esitykseensä, että keskitettyjen hallinto- ja tukipalveluiden organisointia ja johtamista suhteessa organisaatiouudistuksen yleisiin tavoitteisiin tarkastellaan valtuustokauden loppuun mennessä. Esitystä kannattivat Jarkko Kotilaine ja Tarja Perälä. Puheenjohtaja totesi keskustelun päätteeksi, että koska asiassa oli tehty kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys, asia on ratkaistava äänestyksellä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen esitystä, vastaavat JAA ja ne jotka ovat Nivalan esityksen kannalla, vastaavat EI. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 13 JAA-ääntä, 21 EI-ääntä ja 1 POISSA (äänestyspöytäkirja liitteenä 5). Puheenjohtaja totesi Nivalan esityksen tulleen kaupunginvaltuuston päätökseksi. Tiedoksi: Osastot KH Valtuuston päätöksen mukaisesti 2. vaiheen organisaatiorakennetta valmisteltaessa on päädytty siihen, että hyvinvointipalvelualueen vastuualueet esitetään poistettavaksi. Vastuualueet poistamalla organisaatiorakenteesta muodostuu selkeämpi mm. päätöksenteon kannalta ja yhden organisaatiotason poistamisella voidaan saavuttaa myös toiminnallisia kustannussäästöjä. Liitteessä 3 on kuvattu uusi organisaatiorakenne. Organisaatiorakennetta on esitelty kaupunginhallituksen ja valtuuston iltakouluissa ja palvelualueiden johtoryhmissä. Yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa organisaatiorakennetta käsitellään Kehysryhmän kokouksessa (Palvelualuejohtaja Marjo Säärelä puh ) Päätösehdotus (kaupunginjohtaja):kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy kaupungin organisaatiorakenteeksi liitteen 3 mukaisen rakenteen lukien.

6 Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH Kaupunginhallitus 165 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 52 15.05.2017 Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH 08.05.2017 165 Kemijärven kaupungin voimassa oleva hallintosääntö on hyväksytty valtuustossa 17.12.2013

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:00-20:20

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:00-20:20 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2015 1 Kaupunginhallitus AIKA 07.09.2015 klo 16:00-20:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 274 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 15:00-18:41

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 15:00-18:41 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 21.09.2015 klo 15:00-18:41 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393 Kaupunginhallitus 393 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 93 13.10.2014 Kaupunginhallitus 58 23.02.2015 Kaupunginhallitus 178 25.05.2015 Kaupunginvaltuusto 60 15.06.2015 Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus

Lisätiedot

Sos.- ja terv.lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Liikkeenluovutus / Attendo Oy

Sos.- ja terv.lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Liikkeenluovutus / Attendo Oy Sos.- ja terv.lautakunta 35 16.05.2017 Kaupunginhallitus 226 19.06.2017 Kaupunginvaltuusto 81 27.06.2017 Liikkeenluovutus / Attendo Oy 190/31.312/2017 STL 16.05.2017 35 Kemijärvellä osoitteessa Rajakatu

Lisätiedot

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan:

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan: Kaupunginhallitus 144 11.04.2016 Kaupunginvaltuusto 49 30.05.2016 Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat 116/07.073/2016 KH 11.04.2016 144 Valtuustossa 29.2.2016 jätetty

Lisätiedot

Talousarvion 2016 laatimisohjeet ja toimintakateraami vuosille

Talousarvion 2016 laatimisohjeet ja toimintakateraami vuosille Kaupunginhallitus 229 22.06.2015 Kaupunginhallitus 334 05.10.2015 Talousarvion 2016 laatimisohjeet ja toimintakateraami vuosille 2016-2019 307/04/041/2015 KH 22.06.2015 229 Valtuuston talousarvioseminaari

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 15:00-20:10

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 15:00-20:10 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 13.06.2016 klo 15:00-20:10 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemjärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 58 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 15 22.8.2017 Kaupunginhallitus 110 25.9.2017 35 23.10.2017 57 Asianro 2138/12.00.01.00/2017 Kuopiolainen opetus - lupa innostua /

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:00-17:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:00-17:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 07.07.2014 klo 17:00-17:30 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 58 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 59 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Särkikankaan koulutilaratkaisut 1.8.

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Särkikankaan koulutilaratkaisut 1.8. Sivistyslautakunta 77 28.05.2015 Kaupunginhallitus 194 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 58 15.06.2015 Särkikankaan koulutilaratkaisut 1.8.2015 alkaen 279/41/413/2015 SL 28.05.2015 77 Kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

(Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja, 040 730 0236)

(Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja, 040 730 0236) Kaupunginhallitus 163 11.05.2015 Kaupunginvaltuusto 43 21.05.2015 Kaupunginhallitus 392 23.11.2015 Kaupunginvaltuusto 116 30.11.2015 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen 217/61/610/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

(Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja, )

(Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja, ) Kaupunginhallitus 163 11.05.2015 Kaupunginvaltuusto 43 21.05.2015 Kaupunginhallitus 392 23.11.2015 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen 217/61/610/2015 KH 11.05.2015 163 Vesi- ja viemärilaitos on kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 13 12.1.2015 5 Asianro 3209/00.00.01.00/2014 Maaningan edustajat Kuopion kaupungin toimielimissä historia Kaupunginhallitus 12.1.2015 13 Maaningan

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 10 23.1.2018 Kaupunginhallitus 53 12.2.2018 23 Asianro 8809/02.05.00.00/2017 Valtuustoaloite terveyskeskusmaksun poistamiseksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 104 Asianro 157/01.00.00/2014 Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa muuttaminen Kaupunginhallitus 27.10.2014 376: Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Työnantajapalvelu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7550/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7550/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/2016 1 (1) 404 Asianro 7550/00.01.02.00/2015 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle palvelualueuudistuksen jatkokehittämistä koskevassa valitusasiassa Kaupunginlakimies

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 403 07.12.2015 Kaupunginhallitus 421 10.12.2015 Kaupunginvaltuusto 125 14.12.2015 Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma vuosille 2017-2019 307/04/041/2015 KH 07.12.2015 403 Kuntalain

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valtuuston asettama rakennemuutostyöryhmä on valmistellut asiaa noin vuoden päivät. Työryhmä on käsitellyt rakennemuutosta seuraavista lähtökohdista:

Valtuuston asettama rakennemuutostyöryhmä on valmistellut asiaa noin vuoden päivät. Työryhmä on käsitellyt rakennemuutosta seuraavista lähtökohdista: Yhteistyötoimikunta 14 01.06.2016 Kaupunginhallitus 212 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 75 13.06.2016 Kaupunginhallitus 279 29.08.2016 Kaupunginvaltuusto 88 05.09.2016 Rakennemuutosohjelma 71/00.01.03/2015

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:15-19:18

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:15-19:18 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 26.10.2015 klo 17:15-19:18 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 91 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Valtuusto 8 30.03.2015 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen 477/00.01.01/2012 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Valmistelija: vs. hallintojohtaja

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston ja lautakuntien strategiatyö

Kaupunginvaltuuston ja lautakuntien strategiatyö Kaupunginhallitus 2017-08-28 Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti panna asian pöydälle Jan Vapaavuoren ehdotuksesta. strategian keskeisistä teemoista.

Lisätiedot

Palvelualuejohtajan kelpoisuusehtoina ovat ylempi korkeakoulututkinto, käytännön kokemus johtotehtävistä ja riittävä kunta-alan kokemus.

Palvelualuejohtajan kelpoisuusehtoina ovat ylempi korkeakoulututkinto, käytännön kokemus johtotehtävistä ja riittävä kunta-alan kokemus. Kaupunginhallitus 264 24.08.2015 Kaupunginhallitus 289 14.09.2015 Kaupunginvaltuusto 83 21.09.2015 Kaupunginhallitus 331 05.10.2015 Kaupunginvaltuusto 94 26.10.2015 Palvelualuejohtajien, vastuualuepäälliköiden

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/2017 1

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/2017 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/2017 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 20.02.2017 klo 17:00 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemjärvi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Kaupunginvaltuusto 78 31.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Joutsijärven vanhan asumisyksikön myynti / Oikaisuvaatimus kh 12.1.2015 9

Joutsijärven vanhan asumisyksikön myynti / Oikaisuvaatimus kh 12.1.2015 9 Kaupunginhallitus 366 08.09.2014 Kaupunginhallitus 9 12.01.2015 Kaupunginhallitus 39 09.02.2015 Joutsijärven vanhan asumisyksikön myynti / Oikaisuvaatimus kh 12.1.2015 9 401/52/522/2014 KH 08.09.2014 366

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI Kh 14 18.1.2016 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut 20.10. ja 7.11.2015 tekemillään

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 15:00-21:21

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 15:00-21:21 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 15.06.2015 klo 15:00-21:21 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemjärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2019-2021 ja Lappeenranta 2033- strategia Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1734/02.02.00.00/2018 Valmistelija/lisätiedot: puh. Rahoitusjohtaja Jari Iskanius

Lisätiedot

Palvelualuejohtajan kelpoisuusehtoina ovat ylempi korkeakoulututkinto, käytännön kokemus johtotehtävistä ja riittävä kunta-alan kokemus.

Palvelualuejohtajan kelpoisuusehtoina ovat ylempi korkeakoulututkinto, käytännön kokemus johtotehtävistä ja riittävä kunta-alan kokemus. Kaupunginhallitus 264 24.08.2015 Kaupunginhallitus 289 14.09.2015 Kaupunginhallitus 310 21.09.2015 Palvelualuejohtajien, vastuualuepäälliköiden ja esimiesten tehtävät ja kelpoisuusehdot sekä palvelualuejohtajien

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333 Eduskunta hyväksyi uuden kuntalain

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:30-21:25

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:30-21:25 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 29.02.2016 klo 17:30-21:25 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma vuosille /04/041/2015

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma vuosille /04/041/2015 Kaupunginhallitus 403 07.12.2015 Kaupunginhallitus 421 10.12.2015 Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma vuosille 2017-2019 307/04/041/2015 KH 07.12.2015 403 Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston on

Lisätiedot

Lausunto Rovaniemen - Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta/menettelyvirheen korjaaminen

Lausunto Rovaniemen - Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta/menettelyvirheen korjaaminen Tekninen lautakunta 7 29.01.2015 Kaupunginhallitus 44 09.02.2015 Kaupunginhallitus 55 23.02.2015 Lausunto Rovaniemen - Itä-Lapin maakuntakaavaluonnoksesta/menettelyvirheen korjaaminen TEKL 29.01.2015 7

Lisätiedot

Organisaatiomuutokset toimialoittain:

Organisaatiomuutokset toimialoittain: Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginhallitus 83 12.03.2018 Kaupunginvaltuusto 30 16.04.2018 Uudenkaupungin kaupungin hallinnollinen organisaatio 152/00.01.01/2018 KHALL 26.02.2018 65 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1233/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1233/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 187 20.11.2017 71 Asianro 1233/00.01.02.00/2017 Kuopio 2030 - kaupunkistrategian tarkistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 20.11.2017 187

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 12 Asianro 7198/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 12 Asianro 7198/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/2017 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 22 27.9.2017 Kaupunginhallitus 134 9.10.2017 12 Asianro 7198/02.05.01.00/2017 Yhteistyösopimus Tahkovuoren koulutus- ja valmennuskeskusyhdistys

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:00-18:37

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:00-18:37 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2017 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 30.10.2017 klo 17:00-18:37 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 120 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen:

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen: Kaupunginvaltuusto 42 25.05.2015 Kaupunginhallitus 131 01.06.2015 Vapaa-aikalautakunta 72 10.11.2015 Vapaa-aikalautakunta 7 02.02.2016 Kaupunginhallitus 26 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 11 14.03.2016 Vastaus

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:00-19:05

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginvaltuusto AIKA klo 17:00-19:05 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 20.03.2017 klo 17:00-19:05 PAIKKA Valtuustosali, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:00-20:13

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:00-20:13 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2016 1 Kaupunginhallitus AIKA 06.06.2016 klo 16:00-20:13 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 220 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Koulu- ja varhaiskasvatuspalveluverkkotyöryhmän perustaminen 489/40.400/2017 KH 498 Selostus: Sivistyslautakunta on 5.10.2017 154 päättänyt, että sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle koulu-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 38 14.6.2016 50 24.8.2016 57 21.9.2016 67 Asianro 4590/02.02.00/2016 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2017 talousarviolaadinnan tilannekatsaus historia

Lisätiedot

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 234 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 83 27.10.2015 Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall Valtuusto 114 13.06.2016 Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter

Lisätiedot

Työsuojelutoimikunta Työsuojelutoimikunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Työsuojelutoimikunta Työsuojelutoimikunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Työsuojelutoimikunta 3 19.02.2015 Työsuojelutoimikunta 10 17.05.2017 Kaupunginhallitus 260 28.06.2017 Kaupunginhallitus 343 18.09.2017 Kemijärven kaupungin tasa-arvosuunnitelma 2017-2018 330/00.006/2017

Lisätiedot

444/00.001/2016, 8/00.003/2013, 6/00.003/2013, 296/00.001/2014

444/00.001/2016, 8/00.003/2013, 6/00.003/2013, 296/00.001/2014 Kaupunginhallitus 356 03.10.2016 Kaupunginvaltuusto 84 24.10.2016 n eroanomus Kemijärven kaupungin luottamustoimista 444/00.001/2016, 8/00.003/2013, 6/00.003/2013, 296/00.001/2014 KH 03.10.2016 356 on

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kunnallisvalitus / Outi McDonald, Olli Mustonen 1635/33/2012, 553/10/2010 KH 16.01.2017 6 Helsingin hallinto-oikeus

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:00-18:35 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 48 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden päättäminen ja henkilöstömenoihin kohdistuvat säästötavoitteet

Kemijärven kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden päättäminen ja henkilöstömenoihin kohdistuvat säästötavoitteet Kaupunginhallitus 41 08.02.2016 Kaupunginhallitus 61 22.02.2016 Kemijärven kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden päättäminen ja henkilöstömenoihin kohdistuvat säästötavoitteet 526/02/024/2015 KH 08.02.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Palvelualuejohtajan kelpoisuusehtoina ovat ylempi korkeakoulututkinto, käytännön kokemus johtotehtävistä ja riittävä kunta-alan kokemus.

Palvelualuejohtajan kelpoisuusehtoina ovat ylempi korkeakoulututkinto, käytännön kokemus johtotehtävistä ja riittävä kunta-alan kokemus. Kaupunginhallitus 264 24.08.2015 Kaupunginhallitus 289 14.09.2015 Kaupunginvaltuusto 83 21.09.2015 Kaupunginhallitus 331 05.10.2015 Palvelualuejohtajien, vastuualuepäälliköiden ja esimiesten tehtävät ja

Lisätiedot

kokonaisuudesta alkuvuodeksi 2018.

kokonaisuudesta alkuvuodeksi 2018. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2017 1 (5) 769 V 13.9.2017, Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 HEL 2017-009006 T 00 01 01 Päätös Käsittely esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Hakijoista Vesa Toikka ilmoitti peruuttavansa hakemuksensa virkaan.

Hakijoista Vesa Toikka ilmoitti peruuttavansa hakemuksensa virkaan. Kaupunginhallitus 201 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 43 24.04.2017 Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtajan viran täyttäminen 136/01.01.01.00/2017 KH 201 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

Yhteenveto kuntayhtymän toimintaa koskevista aloitteista sekä niiden johdosta suoritetut toimenpiteet

Yhteenveto kuntayhtymän toimintaa koskevista aloitteista sekä niiden johdosta suoritetut toimenpiteet Yhtymähallitus 33 21.02.2017 Yhtymävaltuusto 4 23.03.2017 Yhteenveto kuntayhtymän toimintaa koskevista aloitteista sekä niiden johdosta suoritetut toimenpiteet Yhall 21.02.2017 33 Valmistelija: hallintosihteeri

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (5) 369 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli asetti kokouksessaan 6.6.2016 valtuustoryhmistä ja kunnallisjärjestöjen

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 817/2017 00.01.01.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 9 27.2.2017 Kaupunginhallitus 106 10.4.2017 47 Hyvä hallinto- ja johtamistapa Espoon kaupungin tytäryhtiöissä Valmistelijat

Lisätiedot

VEIKKO POHJANPELLON RAHASTON SÄÄNTÖJEN UUDISTAMINEN

VEIKKO POHJANPELLON RAHASTON SÄÄNTÖJEN UUDISTAMINEN Kunnanhallitus 274 11.10.2017 Kunnanhallitus 156 06.06.2018 Kunnanhallitus 191 27.06.2018 Kunnanhallitus 306 05.11.2018 Kunnanhallitus 319 21.11.2018 Kunnanvaltuusto 79 04.12.2018 VEIKKO POHJANPELLON RAHASTON

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 44 9.4.2015 Ympäristö- ja rakennuslautakunta 7.5.2015 Kaupunginhallitus 179 1.6.2015 53 Asianro 2569/00.01.02/2015 Muutosehdotus

Lisätiedot

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt Kaupunginhallitus 382 28.11.2016 Kaupunginhallitus 404 05.12.2016 Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt KH 28.11.2016 382 Valtuusto päätti 20.1.2016 Lohjan kaupungin virkaorganisaation uudesta

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Vuoden 2017 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille KV 131

Kaupunginvaltuusto Vuoden 2017 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille KV 131 Kaupunginvaltuusto 131 28.11.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 KV 131 Kaupunginhallitus on 15.11.2015 hyväksynyt vuoden 2017 talousarvioesityksen. Talousarvioesitys 2017,

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma vuosille /04.041/2018, 545/41.413/2018 KH

Talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma vuosille /04.041/2018, 545/41.413/2018 KH Kaupunginhallitus 330 26.11.2018 Kaupunginhallitus 347 10.12.2018 Kaupunginvaltuusto 93 17.12.2018 Talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2020-2021 361/04.041/2018, 545/41.413/2018 KH

Lisätiedot

Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola :

Valmistelu: Kehittämis- ja talousosasto/kehittämisjohtaja A. Mikkola : Kaupunginhallitus 55 15.02.2016 Kaupunginhallitus 72 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 23 22.02.2016 Kemin Keilatalo Oy/takausanomus 60/02.05.03/2016 Kaupunginhallitus 15.02.2016 55 Valmistelu: Kehittämis-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 27.02.2017 Sivu 1 / 1 607/2017 00.01.02.02 Kaupunginhallitus 41 13.2.2017 23 Valtuustokauden 2013-2017 poikkihallinnollisten kehitysohjelmien päättyminen ja valtuustokauden 2017-2021 poikkihallinnollisten

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 208. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 208. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri, puh Valtuusto 21.11.2016 Sivu 1 / 1 2915/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 326 7.11.2016 208 Valtuuston työjärjestyksen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri, puh. 050 526 2173 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25 Elinkeinojaosto 25 21.03.2017 Kaupunginhallitus 175 03.04.2017 Kaupunginhallitus 340 03.07.2017 Kaupunginhallitus 355 24.07.2017 Kaupunginhallitus 387 14.08.2017 Yhteistyötoimikunta 28 24.08.2017 Savonlinnan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

Kemijärven kaupungilla on vuoden 2013 tilinpäätöksen mukaan kattamatonta

Kemijärven kaupungilla on vuoden 2013 tilinpäätöksen mukaan kattamatonta Kaupunginhallitus 466 03.12.2014 Kaupunginvaltuusto 118 15.12.2014 Talousarvio vuodelle 2015 ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2018 KH 03.12.2014 466 Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (8) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (8) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (8) 135 Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtosäännön muuttaminen HEL 2014-001722 T 00 01 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti muuttaa kulttuuri-

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot